Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok

Tali

En sem ragaszkodom a pentekhez, sot, nem szeretnek a pentek este a varosbol kifele aramlo kocsisor reszese lenni kulonosebben....
Cssak valaki irta, talan Ilke, hogy nekik a pentek lenne jo.

Akkor jatsszunk olyat, hogy aki szeretne jonni, az irja meg , hogy a het napjaibol melyik jo es melyik nem es en majd osszegzem es az a nap lesz, ami a legtobbunknek jo.OK?

Magdi

Nagyon ugyes a kisfiad!
Enyim gyerek ott tart, hogy felkapaszkodik terdre a novere kisfoteljebe fogodzkodva,majd talpraall es kiegyenesiti a labait, popsi az egbe. Szoval erted.Kép

Kataa

Az egyszeru peluslevetelt mar probaltam, illetve anyam eroltette, aztan jo nagy hiszti lett a vege, nem volt hajlando leszallni az agyrol, vegul odapisilt.Kép De ennek mar jo par honapja. Remeltem,hogy mult nyaron sikerul, de valahogy nem szeret meztelenkedni.Na most ebbol tanulva hagyom az occset, minden furdes utan kicsit pucerkodni.Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Magdi
hát mikor hogy, azért mikor este sokat iszik, akkor van, hogy már a fürdés utáni alvás előtti játszáskor pisil egyet. a kis dög, még mondja is! Kép

Nem tud valaki segíteni?? 70es évek divatja farsangi bulink lesz, nincs valakinek ilyen rucija kölcsönbe????

Kataa
fejlemény még nincs, de nem is mondok már semmit, amíg át nem ruháztuk a tulajdonjogot. lassan azért alakulnia kell, március végén költözünk, az biztos. Kép
épp ma gondoltam rá, hogy jó lenne megint elmenni dumcsizni egyet, de hát, egyenlőre munka van. spórolok a szabijaimmal, ki tudja mi lesz nyárig, akkor a bölcsi 1 hónapra bezár, valahogy meg kell oldanom a dolgot. Remélem addigra megoldja a természet, de ha nem, elég szarban leszek.

Nyusz
hát ez tök érdekes, Dodi pl. imád pucér lenni. De ha Emi nem, hát nem, majd megváltozik hidd el, ha mást nem, az öccsét látva. És még senki sem érettségizett pelusban Kép

Rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Rit

Nekem van egy nylon ruhám, írtó színes, azaz remélem h megvan még. Küldök majd képet. mikorra kell?
én nadrággal vettem fel egy ilyen retrós bulira. + nagy aranyozott fülbevaló de az már nincs meg.

Nyuszika
Tényleg ne aggódj a bili-pelus miatt. Írtam h Annánál jól ment, tavaly nyáron ő vette le magától a pelust de nálunk visszafejlődés történt. Napközben pelus nélkül van de néha becsurog az eleje. Így a 3. átöltözésnél már férjem ad rá pelust de sztem ezzel ront a helyzeten. Mivel ő van vele otthon így nagyon nem veszekszem vele. Éjjelre még kell a pelus. Pancsinak így kényelmes. Mármint ő lusta. Ma reggel is láttam, hogy pisilni fog és mondtam h akkor hozom a bilit. Ő meg közölte h nem és már guggolt is le, bele a pelusba. Ott melegebb. Pedig érzem a szagán h már nem az a rózsavíz illatú mint régen. Kép

Kataa
Én ezt már az ovira szántam, mármint a dipsys jelmezt, csak időközben megnőtt a csaj. Kép

Szerintetek itt is fog esni a hó? Győrben már állítólag 10cm. Bár ti lehet, hogy a tvből többet tudtok. Itt csak a net van.
b.

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Magdi
Mi ugy csinaljuk hogy eloszor en mosom aztan O,de eleg szakszeru visznot nincs turelme sokaig sikalni akkor kezdi ragni a kefetKépKép
Mark nagyon nagyfiu mar hogy egyedul allKép

Gumicukor
En sem vagyokegy szegyenlos tipus de azerta wc-n szeretek egyedul lenniKépKép
Alex nagyon kis nyugis volt,emlekeztek aztan ahogy nott ugy jott a sok huncutsaga.Bevallom feltem hogy nyuszi lesz de szerencsere ma mar kuzd a jogaiert KépKép
Zalan pont olyan volt hogy 1 eves koraig hisztizett mindenert alig aludt,de tenyelg mindenert,most mar lehiggadt .Egy kis nyugi kijar nekik isKép
IGazad van en is ugy vagyok vele hogy legyen sajat akarata,visznot azert fogadjon is szot,plane egy veszelyes helyzetben.En eleg nagyszaju vagyok,de alig kell raparancsolni valamiert Alexra,O ilyenKépEgyenlore,aztan ki tudja mi lesz az oviban,suliban,hajajaKép

Nyuszika
Nekem a kedd-szerda tokelyKép
Majd beleno a feladatba,plane ha mondogatod nek ihogy az oviban mar senkinek nincs,ez biztos jo motivacio leszKépEn sem hagytam sosem Alexot kulonosebben puceran ,de siman elvan pelus nelkul es hogy tud neki orulni,ugral mint egy kis bakkecskeKép

Rit
Hivjal mar fel mondjuk valamelyik delelott legalabb telcsin pletykaljunk egy kicsitKépKép

Halacska
Hat amilyen szep ido volt ma, siman lehet holnap ho,annyira furcsa az idojaras mostanaban.
Imadom a hot de csak videken es ha nem kell kozlekedni autoval.

Na vegre Z.mentesek vagyunk,olyan jo kis csend lett,csak Alex csicseregKép
Pusz
kataa

Kép
Kép
kataa

nyuszi!

Emma imád meztelenkedni, de a bilibe nem volt hajlandó belepisilni. na akkor eljátszottuk hogy a Bori kutya belepisilt a bilibe (fogtama kuytát, odatartottam, majd kis fecskendőből vizet spricceltem a bilibe. Volt nagy örömködés és 5 perc múlva Emma is belepisilt a bilibeKép Talán kedven játékkal is el lehet ezt játszani. perzse ettől még nem lesz szobatiszta, Emma rendszeresen pisil bilibe, de nem hajlandó a nadrágot pelus nélkül felvenni, és sokszor pisil pelenkába is, vegyesen.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Rit

Küldtem a ruhákat a tescos emiledre. Megkaptad? Majd jelezz légyszi mert lehet h vacakol a netem.

Fogmosás: Pancsi mossa először, ami régen fogkefe rágcsából de mostmár sikamikából is áll. Utána mi "kiigazítjuk" azaz mégegyszer átmossuk, öblít vízzel és köpni is tud már. Így gyerekfogrémet is használunk már egy ideje.Kép

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Mano

Koszi az otletet, majd kiprobalom, van egy-ket pluss allat amit szeret.Csak fecskendom nincs.Kép
A mi kutyankat nehezen tarthatnam oda, van vagy 35kg...Kép

Gumicukor

Szegyellosseg nalunk sincs, olyannyira, hogy egyutt furdok a lanyommal.Kép A wc-be o nem akar bejonni.

fogmosas

Egyedul mossa,de altalaban valaki tarsasagaban, es idonkent kiigazitjuk neki.KépGyerekfogkremet hasznalunk mar egy ideje.Oblit, kop ahogy a nagyok.Kép

Kataa

Hat ezt az ovis dolgot is probaltam. Tudod mi volt a valasz?
"Nem akarok oviba jarni..."Kép

Beszti, Kryss merre vagytok?

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Kataa
Ma mentünk bölcsibe, igaz Levi még egy kicsit köhög! A homit természetesen folytatjuk, sőt most a köhögésére az oscillot nyomattam 3 napig 2 adagot. Azt egyébként nem tudjátok, hogy ezt a 3 napig 2 adagot lehet ismételni? Vagy már nem érdemes, tartsam a heti 1-et? Mellette adom neki az Echinaceát napi 1x5 bogyit.

Bent ma egy kicsit rossz kedvem volt, elvették a melóm egy részét. Egyrészről megértem a főnökömet, mert ugye egy csomót vagyok itthon és így nem tudok úgy teljesíteni mint amikor még nem volt Levi. Tehát egyrészről rosszul érintett, másrészről pedig annyi változtatás történt tavalyhoz képest, hogy talán örülnöm kéne, hogy megszabadulok ettől a részétől a melónak.

Ilke
Örülök hogy javult a helyzet!

Forti

Kép
Kép
forti

Halacska,
Nagyon cuki a jelmezes kép, Lilinek 50x el kellett mondani, hogy ki van a képen és milyen jelmezbenKép.

Nyuszi,
Szerintem ne aggódj a bili miatt, én azt már nem is mondogatom neki, hanem rögtön a wc-t próbáljuk neki ajánlgatni, hisz ott a tuti kis fellépője isKép. 1-2 naponta szoktam megkérdezni tőle, hogy nem szeretne-e oda pisilni, eddig még csak azt a választ kaptam, hogy majd szólni fogKép, hát én egyenlőre várok türelmesen, és persze bízok a nyárban nagyon.
Édesek a gyerekekKép!
Kedves vagy, hogy a péntek miatt rám gondoltál, de sajna csak kivételes alkalmak voltak azok a napok, hogy apa itthon volt velünk hétköznap.
Ovira Lilinek is pont ez lett volna a válasza, jót nevettem rajtaKép. Őt se nagyon lehet befolyásolni ha valamit nagyon nem akar, mondhatok én bármitKép.

Gumicukor,
A kongré az az anyag amit ki lehet húzkodni szálanként a hímzés végén és így bármilyen anyagra lehet hímezni, ugyeKép? Most kicsit elbizonytalanodtamKép, de úgy szeretném kipróbálni ezt az anyagot, mert lenne pár anyag, amire szeretnék keresztszemezni, de kellene hozzá egy kis segítség, hogy szép legyen, csak éppen sehol sem lehet kapni. Most a tervem, hogy anyósomnak készítek egy párnát, csupa hangjegyekkel, meg hegedűvel, meg ilyen mintákkal (énektanár).

Tali,
Mi is szívesen mennénk, de apa a héten lesz utoljára szabin, utána már nem vehet ki szabit, mert kezdődik a csúcsidőszak náluk. Be is szerveztem egy fogorvos látogatást erre a napra, ami nem ígérkezik túl vidámnak, mert valszeg hosszú kezeléseknek nézek elébe. Elterveztem, hogy teljesen rendbe rakatom a fogaimat, pótoltatom ami hiányzik stb. Szóval nálunk leginkább csak a hétvégék jöhetnek számításba.

Forti,
De jó, hogy jobban van Levi!
A munka miatt ne aggódj, így legalább könnyebb lesz neked.

Köszi mindenkinek a drukkot dadogás ügyben, napról napra jobb a helyzet, hurráKép! Azért amikor elkezdte egyik napról a másikra, nagyon rémisztő volt.
A wc-be nálunk bármikor bejöhet, mindegy ki van bent, talán ez is segíteni fog majd neki, hogy természetesnek fogadja el a wc használatot.
Fogmosás nálunk is együtt történik, kicsit Lili, aztán apa is megsikálja a fogaitKép.
Hétvégén vízfestékeztünk Lilivel, nagyon tetszett neki, el is tettem az első alkotásaitKép.
Végül egy friss kép az apróságokrólKép.
Kép
Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Ilke
Köszi a bíztatást, én is meggyőztem magam a nap végére hogy jobb lesz így nekem. Legalább amikor itthon vagyok Levivel nem fogok azon idegeskedni, hogy mi van a melómmal.
Nagyon jó a kép, iszonyat, hogy hogy hasonlítanak egymásra. A szemük és az orruk tisztára! Kép

Húúúú, esik a hóóóóóóó! Ez a kölkök miatt állati, viszont remélem nem lesz semmi gond a bemenetellel Fótról. Bízom a sok idiótában, hogy vigyáznak az úton. Komolyan ilyenkor mindíg ettől félek.

Forti

Kép
Kép
forti

Nyuszi!

Miénk kutya 7 kgKépKépKép Egyébként utána még hetekig követelte Emam hoyg Bori kutya is pisiljen a bilibe, úgyhogy sokszor volt jelenése szegéynnek. Aztán az első bilibe kakinál is Borinak meg kellett nézni a produktumot. Szóval nem könnyű a kuytasorsKép Aztán azt mondtuk hogy a buta Bori kutya elfelejtett a bilibe pisilni, bezzeg az Emam milyen okos ügyes. Nála az az érdekes hogy ha meztelen van akkro mindíg szól, rohan a biliért és meg y apis, kaki is. De ha pelus van rajta akkor nem szól, legalábbsi nem sűrűn. Azt meg útálja ha pelus nélkül nadrágot adok rá, sír és kéri a pelust. De majd szép fokozatosan menni fog ez, most egyenlőre örülök hogy 2,5 hónap alatt sikerült a rácsos ágyból kiszoktatniKépNála nem mennek könnyen ezek a váltások. pedig a cumisüveg is egyre kellemetlenebb, de nem tudom hogy kéne leszoktatni. arra nincs valakinek jó ötlete? A csősrös pohár és társai nem jönnek be, próbáltam legalább 3 fajtát, a pohárból ivás meg megy, hiszen a bölcsiben abból isznak, de az esti reggeli tápi és a tea az csak cumiból kell neki. Havonta kilukasztja a gumit ráaádásul rajtaKép Na meg a fogainak sem tesz jót, amúg yis ksi csücsöri szájú és a felső fogsora alapban előrébb van minta hátsó (már a 4D Uh képen látszott, hogy a felső ajka előrébb állKép), a cumi erre meg jól rásegítKép Tuti fogszabályzó lesza dologból.

Manó

KépKép
manó

Forti!

MunkaKép De tényleg jobb így egyenlőre. Nálunk is van egy kolléganő akinek kb annyira bírja a bölcsita lány amint nálad Levi, hát ő sem igazán tudja ellátni minden feladatát. szerintem ilyenkor az a természetes hogy a többi kolléga besegít és megcsinálják.
Igazából szerintem azon is múlika dolog hogy egy egy csoportba milyen gyerkőcök gyűlnek össze, ő is meéli hogy náluk az egész csoport ilyen beteges, nálunk viszont nem. Jó orrfolyás, köhögés van, de semmi komolyabb vag ycsak nagyon ritkán. Most épp Emma is rákezdett mondjuk a aköhögésra, reggel köhög főleg, úgyhogy köptetőzünk. Bár nappal nem köhög, de jobbanszeretme felszakítani időben ami ott van.

Ilke!

Nagyon szépek a gyerkőcökKép

Manó

KépKép
manó

Hali!

Tegnap írtam jó hosszút, végre, mert volt két szabad kezem, meg fél órám. Mindenkinek reagáltam valamit, erre mit teszek??? Az előnézet áttanulmányozása után ahelyett, hogy elküldtem volna, nemes egyszerűséggel bezártam az ablakot. Olyan mérges voltam magamra... Kép

Ilke!
Gyönyörűek a törpék! A törpébb, hogy hasonlít a nővéréreKép Le se tagadhatnák, hogy testvérekKép

Dani folyamatosan szopizik... kíváncsi leszek a 2 hónapos súlyára...
Tegnap voltunk csípőszűrésen, minden rendben van. Viszont felfedezett egy enyhe köldöksérvet.Kép Kedden megyek egészségesre, hogy megbeszéljem a házidokival a hogyan továbbot.
Ma jön a védőnő, mert tegnap felhívtam, hogy mikor tudnék vele beszélni. Dani még mindig pöttyös, meleg, v. tejkiütés. Csak az arcán, fején és nyakán van. Ha sír mindig megizzad és ha be is van takarva, akor aztán olyan nagy pattanásszerű pöttyök is előjönnek, hogy ihaly, de azok másnapra elmúlnak.
Meg jó lenne megbeszélni vele a szobatisztaságot is, mert Gabi nem szól semmiért. Képes a kakis pelusban órákat ücsörögni és ha kérdezem letagadja. Így viszont szinte folyamatosan piros a feneke. Tavaly nyáron még csak-csak ráült a bilire, de ősz óta egyszerűen nem hajlandó, átverni nem lehet, ha erőszakoskodom, akkor hisztizik, de ezt nem akarom, mert félek, akkor nem ül rá egy darabig. Pedig ő választotta ki a bilijét... lehet kényelmetlen neki??? Van wc szűkítő is, de detto nem ülne rá, pedig pisilt már oda is. szóval kéne pár trükk, meg tipp, a védőnénitől.

sasha

Kép
sasha

Hali!

Ilke
Akkor én kongréval dolgozom, nagyon egyszerű, csak keresztbe kelll bökdösni, mindig 1 irányba az egyiket, majd a másikat. a keresztszemes.lap.hu oldalon van képes leírás is, hogyan kell. érdemes először egy kis képen próbálkozni.

Sasha
ne aggódj a köldöksérv miatt. Az én Danimnak is van, 3-4 éve skorig nem is csinálnak semmit vele, mert ahogy erősödik majd a hasfal úgy mehet beljebb. persze kint is maradhat. nekem is és a férjemnek is sokáig kiállt, aztán a sport mindkettőnknek rendbetette. ez egyébként alkati adottság, kicsit gyengébbek a kötőszövetek és azért áll ki. a piciket altatják, én nem hiszem, hogy ki teszem ennek Danit, szétaggódnám magam. meg a köldöksérv csak esztétikailag zavaró, más szervi dolgot nem érint. persze van akinek fáj, ott már be kell avatkozni. azt lehet csinálni, nekünk is kellett csinálni, hogy egy picike vattalabdát a köldökre rányomni a bőrt összefogni felette két oldalt és leragasztani bőrbarát tapasszal. persze ez sem segít mindig. az én danimé kiáll még, de már korántsem annyira, mint picinek. na meg az enyém is kiáll szülés óta. biztos emlékszel milyen tortúrát jártam meg, amikor meg akartam műtetni, így azóta is olyan, talán a tornával kicsit bejjebb ment. majd ha már nem szülök többet, akkor megcsináltatom, de az is lehet, hogy nem.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok

Micsoda tel lettKépAlex meg is jegyezte:anya faznak az autok az utcanKépMindegyik havas volt azertKépAztan nem tetszett neki hogy havas lesz a csizmaja,de idovel mar belejott.Vegre kihasznaljuk a Goretex csizmankatKép

Ebben az idben inkabb hazitunderkedtem,mosas+takizas+fozes+sutes.Delutan majd megyunk setalni a hoba AlexxalKépKép

Mano
Te kis talalekony, Bori kutya meg johogy hajlando asszisztalniKépKép
Cumisuvegre nincs szerencsere,de a tesom ugy csinalta hogy 2.5 evesen ugyanigy ittak az ikrek este a tejet ,hogy mondogatta,ez piciknek valo,stb es egy ido utan nem kertekKép

Nyuszi
Na hat igen Eminek is megvan a mar a velemenyeKépVoltatok mar ovi kozeleben ,latta hogy mi ez vagy csak ugy kijelentette?KépKép

Forti
En kohogesre ha szaraz a Droserat adtam neki ha hurutos akkor meg az Ipecat,nagyon hamar segitettek.Sajnos nem tudom ezt a kura szeru dolgot az oscilloval.Bar ha mar ment bolcsibe csak eleg a heti 1 Kép
Megertelek hogy nem esik jol a munkahelyi dolog,es bar tudjuk igazuk van de megis olyan mintha nem lennenk mar mindenre jokKépNekem az is rosszul esik hogy ket gyerek kozott nem kellek nekik.De nezd a jo oldalat, szamitanak radKépKépKerdezte khogy lesze-e meg teso?Mert sjanos mindenhol ez a kerdesek kerdese.

Ilke
Tenyleg nagyon hasonlitanak a tesokKép

Sasha
Kivancs ivagyok tud-e hasznos tanacsot adni a vedono,mienk nem tul talalekonyKépEN is csak a nyarban es a magam kitartasan bizom,ha egyszer levessuk a pelust onnantol nem adom majd ra akarhanyszor is kell bugyit cserelni.Anno ez volt a technika amikor mi ilyen idoesek voltunkKép

Pusz
kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok
Megpróbálok írni kicsit, bár ahogy elnézem Szilcsit, nem nagyon fog hagyni Kép

Ilke
Gyönyörűek a babáid, és tényleg nagyon hasonlítanak Kép

Sasha
Az én védőnénim kb annyira volt hasznos, hogy első kijövetelnél (2 napos volt a Tomijó) megkértem, hogy ne jöjjön többet KépKép Azóta sem láttam Kép

Munkahely
Az én munkahelyemen meg véglegesítették a helyemre felvett csajszit. Eredetileg 3 évre vették fel, most járna le év végén. Én mennék is vissza dolgozni, erre az új főnökasszony véglegesítette. Úgyhogy most írtam e-mailt a nagy főnöknek (Angliában van), hogy árulják már el ugyan, terveznek-e velem, vagy álljak neki munkát keresni.

Bili
teljesen össze-vissza van. Van hogy magától szól, hogy bilit kér, de legtöbb esetben szól, hogy pisilni fog, és nem kéri a bilit. Majd nyáron..............

Ovi
Nálunk viszont ki nem szabad ejteni ezt a szót, mert egyből menni akar Kép Mondja hogy viszi magával a Tomijót, és majd ott ő segít neki öltözni, meg enni, mert Tomijó picike.

Fogmosás
Szilcsi megmossa magának, aztán apa rásegít Kép. Olyankor olyan édes a kiscsaj, mert hatalmasra tátja a száját, és mutatja az apjának, hogy hol mossa még meg. Imádnivaló.
Viszotn a sógornőm fia egyáltalán nem akar fogat mosni, és már nagyon csúnyák a fogai. Tiszta lepedék, sárga-barna. Ráadásnak elesett egy fél éve, az első két fogából az egyik félbetört, ki is esett a fele, de a maradék 1,5 meg feketedik.
Már nem tudják mivel rávenni, mindig azt mondja hogy a fogmosás fáj.

Tali
Hát nekünk csak munkaidő után jó, ha apa hazaér, no meg hétvégén.

Kicsit rólunk
Nagylány 13,5 kg, Tomijó pedig pénteken volt 6040 g. Hatalmas gyerek Kép Tegnap megfordult hasáról hátára Kép Én ma megyek "6 hetes" kontrollra, nem volt korábbra időpont. Remélem minden okés lesz.
Még fogalmam sincs, hogy gyógyszert, vagy spirált kérek, mindenesetre nem akarunk több babát, úgyhogy egy tuti módszer kellene.
Tök fura, hogy az elmúlt 3 évben mindenáron terhes akartam lenni, mostmeg mindenáron nem KépKép

Kétgyerekesek
Lesz valaha olyan, hogy nappal együtt aludjanak a gyerekek? Vagy ehhez hatalmas mázli kell? Mert most úgy néz ki, hogy felváltva alszanak napközben, én meg szívok, mert ugye éjfélkor alszanak el, Tomijó eszik kétszer, és reggel 7-kor ébresztő van. Én meg hulla vagyok.

Na ennyi időt kaptam.
Puszi

Szilcsike
szilcsike

Szilcsike! Nálunk nagyon ritkán alszanak együtt a gyerekek. Sőt Nóri szinte egyáltalán nem alszik már nap közben. Az elején próbálkoztam mindennel, semmi nem jött be. De mára belerázódtam ebbe a helyzetbe, okosat nem tudok írni, csak azt, hogy kitartásKép

Mi is ma voltunk mázsáláson, Mák 9100 gramm. Ezek a 2. gyerekek egytől-egyig olyan nagyok!!!Kép

Ilke! Hasonlítanak nagyon a gyerkőcök, szépek vagytokKép

Délelőtt kimentünk szánkózni. Nóri nagyon élvezte, azon kacagott nagyokat, hogy fordulás közben leesett a szánkóról. Énekelgeti, hogy "hull a pelyhes Télapó"Kép, jó lenne, ha pár napig megmaradna a hó. Márkot karfás szánkóba ültettük, elég szigorúan ült benne, nem élvezte úgy mint mi. Sajnos sokáig nem lehet egyszerre kinnt lenni, olyan szél van, hogy hamar átfáznak a gyerkőcök.

Szép napot mindenkinek:
Magdi

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna

Mi is voltunk kint, csak mi havat lapátolni KépKép
Szilcsike segített, jól el is fáradt, mert magától jött be egy óra múlva, Tomijó meg aludt a szélvédett teraszon

Szilcsike
szilcsike

Megint én, Márk alszik, Nóri beszélget a macijaivalKép Ezt muszály leírnom:

Dokinénitől kérdeztem, hogy neki mi a véleménye a homeópátiáról. Darázsfészekbe nyúltam, nagyon nem szereti a homeós cuccokat. Mesélte, hogy van egy-két elhívatott anyuka, akik házilag kezelik a gyerkőcöket, az egyik kórházba kötött ki. Érdekes, mert egyébként köztudottan nem egy egyból gyógyszerért nyúló doktornő. Azt elismerte, hogy sok gyógynövény nagyon jó hatású (szokta is ajánlani), de azért ő marad a hagyományos, bevált szereknél, ha beteg a gyerek.
Igazándiból nem tudom mit higgyek, nekem az nem szimpatikus, hogy egészséges gyereket megelőzésképpen bogyókkal tömjek, de azért biztos van valami a homeós dolgokban is.
Na ez csak egy monológ volt, egyfajta belső dilemma kivetítése. Információdömpingbe keveredtem, és mivel általában mindenre nyitott vagyok egy kicsit összezavarodtam.

Gumicukor! Jól emlékszem régebben Csicsnek tettél fel honlapcímeket a témával kapcsolatban?! Szeretnélek megkérni, hogy tegyél fel nekem 1-2 hasznos címet, ahol utána lehet olvasni:
Köszönöm:

Magdi

Magdi
mléna

Magdi

Ezen mar en is sokat gondolkodtam, en sem vagyok annak hive, hogy az egeszseges gyereket bogyokkal tomjuk, hogy eros legyen az immunrendszere. Ezt a sok pezsgotablettat, meg vitaminkeszitmenyt is utalom. Ha vitamindusan taplalkozik nem hiszem hogy szuksege lenne barmi masra. Ma mar telen is lehet sok zoldseget, gyumit kapni, vagy ha draga, ott vannak a 100%-os gyumilevek. Emike rengeteget iszik. Azt viszont partolom, hogyha beteg, nem kell mindjart a gyogyihoz nyulni, hadd kuzdjon a szervezete, lehet homeopatiazni, ha rosszabbra fordul a helyzet meg mindig lehet gyogyszerezni. Persze nem kell az utolso pillanatot megvarni, mikor mar csillapithatatlan laza van, vagy kezd tudogyuszi kialakulni. A mi gyerekdokink pl. azt mondja 38 alatt nem kell lazat csillapitani. Az amit a dokitok mondott azert kirivo eset lehetett szerintem.

hohelyzet

Enyim lyany megint kiakasztott, varta a havat ezerrel, erre 5 percet volt kepes kint maradni hogolyozni, a szankora meg nem ult ra! Lehet amugy hogy a szakado ho es az eros szel zavarta, bar igyekeztunk szelvedett helyen lenni.

TALI

En a hetveges talinak orulnek a legjobban, mert akkor tutira tud apa is jonni. Meg a sok dolgozo anyuka is.Csak lehet akkor le kene foglalni a Recseit.NAAAA?????

Ilke

Most lattam az Auchan ujsagban szines wc uloket fellepovel, meg kapaszkodoval potom 3000 -ert, asszem beruhazok egybe. Olcsobb, mint a havi pelenka adagja.Kép
Nagyon edesek a gyerekek es nagyon hasonlitanak egymasra!!!Kép

Kepzeljetek ma ejjel sikerult annyira komasnak lennem, hogy mikor felalomban ittam az ejjeliszekrenyre odakeszitett pohar vizbol ,KOZBEN! elaludtam.... Es arra ebredtem, hogy cirka 3dl viz omlott az agyra, paplanra illetve a pohar nagyot koppant az agy mellett a szonyegen.KépIlyen legutobb akkor fordult elo, mikor Emike kicsi baba volt es meg nagyon kezdo motoros voltam. Mostanaban meg a kicsi fiam megint 3-4 orankent szopik ejjel. Asszem jonnek a felso fogacskai.

Kataa

Hat persze hogy latott mar ovit, itt van a szomszed utcaban.Kép Nyaron szinte minden nap menni kellett arr, hogy lassa az ovodas babakat.Kép Csak ha bilizesrol van szo, mondhatok akarmit, NEM es kesz.

Szilcsike

Nalunk gyakran elofordul, hogy egyszerre alszanak delben, illetve ebed utan. Pl. Most is, azert tudok ennyit irni.Kép De azert van olyan is, hogy el kell szeparalni oket, hogy fel ne kiabaljak egymast. Meg jo, hogy van ra 135nm.Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Szilcsike
Ea a Tomijo nagyon cuki nevKépKépAzert kaptam emrt ennyire jo? KépNnagyon ugyi hogy mar igy forgolodikKép
Nem ekrdeztek emg elobb hogy jonnel-e vissza?Vagy talanazt hittek most hogy Tomi van maradsz meg 3-t.A kozvetlen fonokoddel nem probaltal meg beszelni?
Hu nem semmi hogym ar ennyi idos korban is lehet ilyen szinu foga egy gyereknek,szerintem ez nem csaka fogmosason mulik hanem hogy mit eszik a gyerek,gondolom jo sok edesseget amde keves gyumit.
IGazad van en is azon gondolkodom milyen jo hogy meg lesz egy babo,mert nem tudnam elkepzelni hogy mar nem kell tobbet babasnak lenni es szulniKépEn mindig gyogyit szedtem,majd a teso utan valami vegleges modszer kene,felek a spiraltol de a napi hormon bevitel egy eleten at sem vonzKép

Magdi,Nyuszika
Hat nehez dolgok ezek,mivel nekem Alex egyaltalan nem volt beteg es feltem hogy majd az lesz a bolcsiben ezert kezdtuk az immunerositest es eddig meg csak 2* volt taknyosKépLehet hogy onzo vagyok de gondoltam ha dolgozom nem lenne jo mindig otthon lenni vele,meg valahogy nem vagyunk hozzaszokva es en is vele izgulok meg egy kis betegseg alatt isKépEn a multivitaminokat nem preferaltam ezert maradt a homeopatia,tobb helyen utana olvastam es nalunk mar az 1800-as evekben is volt szezonja de az uj rendszerek nem preferaltak inkabb a sok mesterseges gyogyszert ezert teljesen megszunt.Nyugaton nem ez az elmult evekben onnan aramlott ujra vissza.
A regi dokinom meg pont olyan volt hogy egy kohhintesre mar antibiotikumot adott volnaKépEzert valtottam,ez a mostani is egy 60-as neni tehat mar regi motoros megis csak vegso esetben ad gyogyszer eloszor semmit vagy max homeos bogyokat szimla megfazas,nathara.En mindig elviszem Alexet hogy nezze meg ,mert lenyeg hogy ne legyen baja,mondja is hogy latszik hogy aggodos anya vagyokKépKépKépMindig megkerdezem mit adjak neki magamtol sosem adnam semelyiket.
A lazcsillapitasra mindegyik eddig azt mondta hogy 38 alatt semmit folotte csak hutofurdo esetleg kup,mert a szervezetnek maganak kell lekuzdenie a kort az az igazan hatasos.A homeopatia lenyege is ez.
Persze ha tobb napig lazas valaki azzal mar nem viccelnek az tuti,szerintme az az egeszseges ha arany kozeputat valsztjukKép
Egyebkent ki tudja lehet hogy immunerosito nelkul sem lenne beteges de az eleg ritka esetKép
Egyertek Nyuszival hogy a taplalkozas a lenyeg,en erre nagyon odafigyelek,lenyeges hogy mit eszunk meg eletunk elso eveiben(is).Keves cukor fuszer,sok nyers lehetoleg bio (ezalatt ertem hogy nem latott permetszert)zoldseg gyumolcs es sosem edes lottyok hanem asvanyvizKépJA es semmi gyorsettermi kaja.Tudom hogy majd iskolas koraban ugyis mergezi magat ezekkel,de addig legalabb nyerunk egy par egeszseges evetKépKép
A homeopatia.lap.hu-n nagyon sok mindent leirnak.

Akex Marikaval meg kintmaradt a hoban en meg bejottem vasalniKép

kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa
Tomijónak Szilcsike nevezte el. Én lettem anyijó, apja meg apijó. Most mindenkit így hív, Tomira meg ráragadt Kép
Én pont ma voltam nőgyógyinál, és nagyon lebeszélt a gyógyszerről. Meggyőző érvei voltak. Egyébként a spirált meg nagyon dicsérte.
Munkahely: közvetlen főnököm le lett fokozva, most egy új csajszi van, az a főnök. Tőle meg mit kérdezzek, annyit tud, hogy ott dolgoztam, meg hogy most szültem. És nagy ívben t...ik a fejemre egyébként
Fogacska: hát igen, már kicsi kora óta csak cukros lötyiket iszik.........

Szilcsike
szilcsike

Manó
szegény Bori kutyának mi mindent ki kell bírnia KépKép mellesleg jó kicsi lehet, mert nálunk a macska 9 kiló. És olyan nagy, hogy nem fér be a hordozódobozába Kép Kép majd költözéskor póráz lesz meg hám, más megoldás nincs, félünk, nehogy elszaladjon ijedtében.

Most nagyon irígykedek azokra, akik nem dolgoznak, milyen jót lehetne kint szánkózni. Én meg nézem a havas hegyoldalakat innen az irodából... de azért úgy döntöttem fél 3 körül lelépek.

Szilcsi
Még jó, hogy nem zavarják egymást alvás közben! azért tényleg elég hajtós lehet, hogy valamelyik mindíg ébren és így nem tudsz pihenni.

Nyusz
Azért a te fáradtságod sem semmi! Jól nézhetett ki a jelenet, kár hogy nem rögzítette egy videokamera Kép

na, megyek telcsizek a barátnőmnek: szegény vasárnap este óta kórházban van, gőzölni akart és leforrázta magát kamillával. most nagyon unatkozik, mert még olvasni sem tud, nem bírja fogni a könyvet, fájnak a kezei.

Rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Rit! Még az jutott eszembe az éjszakai pelus-nem pelus kérdéshez, hogy kérdezd meg Dodit. Én az elején megkérdeztem a Nórit, hogy kér-e pelust éjszakára. 2x-3x kért, aztán már nemKép.

Nyuszika! A mi lányainKAT ÖSSZE KÉNe GYúrni. Ami a szégyenlősséget illeti Nóri a másik véglet, imád meztelenkedni. Naponta 4-5 alkalommal levetkőzik tök meztelenre, néha már nagyon unom az állandó öltöztetést.

Még írtam volna, de riasztás vanKép
Pussz:
Magdi

Magdi
mléna

http://www.radnai.net.hu/5.htm

Ez a történet nekem nagyon tetszett, gondoltam hátha fog tetszeni nektek isKép

sasha

Kép
sasha

Sasha
ez nagyon jó!
Én meg ezt a könyvet ajánlom neked: OSHO: Gyermekek könyve

"Rossz vagy, ha megsérted a közösség normáit, és jó, ha úgy viselkedsz, ahogy azt elvárják tõled. Ezt a felfogást oltja kicsi gyerekébe születésétõl az anyja, és ez is a fegyvere vele szemben."

Én mindig azt mondom rossz gyerek nincs, csak az a rossz, amit csinál, amikor rosszalkodik nem mondom azt, hogy ilyenkor nem szeretlek, mert rosszul viselkedtél, mindig azt mondom daninak, hogy most is szeretlek uúgy, mint eddig, csak azt nem szeretem, amit tettél, a cselekedet volt a rossz, nem a gyerek.
sok gyerekbe beleültetik, hogy rossz gyerek és el is hiszi magáról. én próbálom a fentieket tudatosítani daninak, mert utálom, amikor lerosszgyerekeznek egy gyereket és abban a tudatban is nő fel.

Mléna
Homaopátiás linkek:
homeopatia.lap.hu
http://www.bebilap.hu/homeopatia/

Én mindig a gyerekorvossal egyeztetek, mielőtt bármit is adnék a gyereknek. Ide is úgy írok tanácsokat, hogy használat előtt mindenki konzultáljon az orvosával is. azt sem szeretem, amikor vki a patikushoz megy be, hogy a nyavalyájára adjanak vmit. egyik fősulis tankörtársam szülei patikusok voltak és állandóan mindenre gyógyszert szedett be, a végén már attól volt beteg. mondjuk alapban is hipohonder volt.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Halacska
Pancsi nagyon édes. Nálunk kisvakond mánia van Kép

NYuszika
Hanna minden nap módszeresen levetkőzik és ráül a bilire, majd 10 másodperc után feláll és öltöztethetem fel. Hétvégén 2x pisilt is, azóta egint semmi, pedig már reménykedtem, mert ha pisil kitörölheti papírral, és az nagyon tetszik neki Kép
De mi is le vagyunk maradva. A bölcsis néni szerint nem gond, hiszen még van idő, és van egy kisfiú aki lezsokott, és most újra elkezdett bepisilni, anyukája meg nem hagyja hogy elusba legyen. Szegényt nagyon sajnálják a gondozók, olyan rossz neki mikor bepisil, szégyelli magát. Akkor már inkább még egy kis ideig pelus.
Nálunk a cumi a probléma, már csak 2 gyereknek van a csopiból (persze az egyik az enyém), ha mondom neki hogy másnak sincs közli hogy DE VAAAAAAAAAAAN!
Fecskendőt a gyógyszertárban adnak (tű nélkül)

Ilke
Nagyon édesek! Tényleg nagyon hasonlítanak Kép

Forti
Én mindig újabb munkákat kapok. Pl. hivatalosan 1 hónapja vagyok az új státuszban és most febr 1-től az új projektet is rám nyomják. Hát nem mondom hogy fenékik tejfel én is inkább leadnék dolgokat. Úgy örülnék ha kevesebb lenne a munka Kép

Magdi
A mi dokinénink azt modta ő is járt homeos továbbképzésre, persze ettől még hivatalból nem adhat a gyereknek, és pont az tanította akihez mi járunk.
Ő mindig figyelmebe veszi, hogy milyen homeok vannak és ahhoz mérten kapja a többi gyógyszert (pl. más ekcéma krémet adott stb, ami nem zavarja a homeokat). Úgyhogy nagyon rendes (szerintem mindnek ilyennek kéne lennie)
Hanna sztriptízel a bölcsiben. Közli hogy táncolok (és tényleg) és közben szépen pucérra vetközik (mondjuk megakadélyozzák). Persze otthon is csinálja Kép

TALI
Nekünk is csak a hétvége jöhetne számításab, bár most szombaton ugye államvizsgázom Kép

Pusz
dec8
dec8

Sziasztok

Szilcsike
Hat kicsi lanyod jol kitalalta a neveketKép
Szoval egyenlore meg gondolkozol a spiralon?En ha meglesz a teso akkor mar a 6 hetesre eldontom mi legyen,inakbb mintegy balesetKépen is a spiral fele hajlokKép
Hat igen ez nem tul szerencses ha uj a csajKépRemelem kulfoldi fonokod ad valami jo hirt isKép
Enyem Finn most megy nyugdijba(pedig imadtamKép ),es az uj bar ismer de csak latasbolKéppedig O is itt van mar 9 eve csak eddig nem volt a fonokom.

Zsuzs
Szerencses vagy hogy egy idoben alszanakKépMeg hogy Elod is javult -e teren,rad fertKép

Gumicukor
EN is ahogy irtam sosem adok be valamit amit ne az orvos ajanlott volna,pedig a mi patikankban van szakertoje a temanak,de en megis csak az orvosban bizomKép

Dec8
Hanna sztriptizeKépKépDrukk ezerrel a szombathoz!!!

MA nem dolgozok csak holnap egesz nap,emiatt a ho miatt nem mertem leautozni.
Alig varom hogy Alex mit szol majd holnap a szankozashoz anyueknalKépTegnap nagyon elvezte a hogolyozast ,meg szankon is huzatta magat nagyobb gyerekekkel a parkban,kozolte veluk:en is akarok felszallni: )Hat nem tudtak nemet mondani a kis torpenekKép
kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok

Szilcsike
Hat kicsi lanyod jol kitalalta a neveketKép
Szoval egyenlore meg gondolkozol a spiralon?En ha meglesz a teso akkor mar a 6 hetesre eldontom mi legyen,inakbb mintegy balesetKépen is a spiral fele hajlokKép
Hat igen ez nem tul szerencses ha uj a csajKépRemelem kulfoldi fonokod ad valami jo hirt isKép
Enyem Finn most megy nyugdijba(pedig imadtamKép ),es az uj bar ismer de csak latasbolKéppedig O is itt van mar 9 eve csak eddig nem volt a fonokom.

Zsuzs
Szerencses vagy hogy egy idoben alszanakKépMeg hogy Elod is javult -e teren,rad fertKép

Gumicukor
EN is ahogy irtam sosem adok be valamit amit ne az orvos ajanlott volna,pedig a mi patikankban van szakertoje a temanak,de en megis csak az orvosban bizomKép

Dec8
Hanna sztriptizeKépKépDrukk ezerrel a szombathoz!!!

MA nem dolgozok csak holnap egesz nap,emiatt a ho miatt nem mertem leautozni.
Alig varom hogy Alex mit szol majd holnap a szankozashoz anyueknalKépTegnap nagyon elvezte a hogolyozast ,meg szankon is huzatta magat nagyobb gyerekekkel a parkban,kozolte veluk:en is akarok felszallni: )Hat nem tudtak nemet mondani a kis torpenekKép
kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa
Gondolkozom a spirálon, sőt! Tegnap meg hánytuk-vetettük a dolgokat a férjemmel, és jövő héten felrakatom a spirált. Jobb, mintha hormont szednék.
Az új csajt én vittem a céghez, férjem unokatesója. 21 éves, bombázó, kicsit butuska, de a testével mindent elér. Hát ezt is. Hiába, nem lehet versenyezni két gyerek után egy olyannal, akinek mindig kint a feneke, melle.
Főnököm magyar, csak kiment 1 évre Angliába. Viszont már egy hete küldtem a levelet neki, és még semmi reakció. Szerintetek küldjem el neki mégegyszer?

Az én gyerekeim szerintem összebeszéltek. Tomijó ilyenkor szokott aludni, erre Szilcsi elaludt, Tomijó meg felkelt. Szivatnak KépKép

Na megyek tutujgatni a kicsit, nehogy felsírja a nagyot KépKép

Szilcsike
szilcsike

Spirál
Én is gondolkodtam rajta, de nem tudom mi lesz, mert nekem fémallergiám van, a spirálokban meg rézszál van, ami biztosítja a helyi hormonbevitelt. a sokim ahogy ezt meghallotta le is beszélt, hogy valaha is legyen, nehogy gyulladást, vagy hegesedést okozzon,vagy vmi nagyobb bajt. én még nem tudom mit fogok használni, mert bogyót sem lehet végtelenségig. főleg 35 év fölött már mást javasolnak.
mindegy tegnap kezdtem el az utolsó levéllel, aztán kezdődik a számolgatás, hőmérőzés, vizsgálgatás. lehet beszerzek egy maybe baby-t is.

dani is szánkózott tegnap ,de csak addig amíg a ligetbe kihúztuk, meg haza. bent már ő húzigálta, meg párszor lecsúszott a dombtól, de ennyi. inkább a hóember építés izgatta, ezt még a mamival csinálták délelőtt. mondta is nekem, amikor hazamentem, hogy kint maradt a hóember a répaorrával.

közben lakásügyben megint mizéria van, uis a biztosítós nőci ismét hívott, hogy lesz egy új lakáshitel programjuk a CIB bankkal fúzionálva. egyelőre még csak az értekezleten hangzottak alapján tudott vmit mondani, mert egyébként a program csak február közepétől indul. annyit mondott, hogy ezzel az új programmal bele tudnánk vágni. úgyhogy most várunk rá, hogy mit fog majd mondani, meg a bank is. szóval még bármi lehet, ha meg nem, akkor maradunk még gyűjtőüzemmódban.

nekem is van most új melóm, egy új szoftvert kell bevezetni, és most azt tesztelem ezerrel. nagyon tetszik, és ezzel helyre lehetne tenni a cég sw nyilvántartását, mert elég nagy a káosz még mindig.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Most "ebédelek". Tegnap nem voltam és még mindig nem értem utol magam. 1 nap alatt jött kb. 60emil. És nem privát. Kép
Nyuszika Láttál tegnap? Kép Integettem a lábammal, mert Göd magasságában igencsak kapaszkodtam a kormányba. Kép Voltam Vácon. Odafelé elég ramaty volt az út a hó miatt, de visszafelé már kicsit jobb. Nem volt időm bemenni. Meg paráztam, hogy ne induljon be nagyon a hóesés.
Otthon még tudtam Pancsival szánkózni egyet. Tavaly is találkozott már a hóval de idén valahogy jobban értékeli. Közölte, hogy nem bír menni benne. Persze a végén csak összejött. A szánkóval felborult párszor mert apa rásegített.Kép Először elpityeredett de utána vette a lapot és már élvezte.
Ilke Cukik a gyerkők! Jó hír, hogy megszűnőben van a dadogás. Mindig ránk tudják hozni a frászt!
Vitamin már volt téma régebben is. Én nem vagyok annyira ellene a + vitaminbevitelnek. Mármint a kaján kívül. Én adom a Vitacolant Pancsinak, már amikor nem felejtem el. Persze kap zöldséget, gyümölcsöt, de csak nagy ritkán sikerül "házit" beszerezni, így meg ki tudja, hogy tényleg mennyi hasznos anyag van a bóti kajcsikban. Az immunerősítést is jónak tartom. Pont múlt héten beszéltem erről a szülésznőmmel. Ő is az Oscilot és az Echinát szedette mind3 gyerekével és nagyon hasznosnak bizonyultak. Ezekkel tényleg gyorsabban és könnyebben átvészeli a szervezet a betegségeket. Mondjuk nekem a szülésnél is nagyon bejöttek a homeós bogyeszok, ezért is bízom bennük annyira. De persze mindenki úgy csinálja, ahogy akarja. Olyasmi ez mint a vallás. Ki miben hisz.
Szilcsike Mit csináltál a babásság előtt? Az utódomat szintén nekem kellett megtalálni, felvenni. Aztán az lett a vége, hogy majdnem kitúrt.Kép De nem sikerült neki.Kép Azért sokszor hallok iszonyú piszkos hozzáállásról.... De azért van 1-2 ellenpélda is.
TomijóKép
Spirál. Hm. Nekem annyira idegennek tűnik. Nem tudom, hogy miért. Mert bennem van vmi plussz, ami nélkül is lehet élni?! Nemtom. Mondjuk én még ékszert sem nagyon szoktam a karikagyűrűn és a fülbevalón kívül.
Dec8 Hanna miért cumizik szted? Én már annyira várom, hogy kijöjjön Anna összes foga és akkor eldobjuk. Sokszor azért nem érteni, hogy mit mond Pancsi mert tele van a szája a cumival. Mondom neki, hogy ha beszél vegye ki de persze ez nem mindig sikerül.Kép
Beszti Helyzetjelentés? Na, nem a hóhelyzetre gondolok. Kép
Zsuzsa Védőnő, aki nem kíváncsi a gyerekre? Akkor kire, mire? Kép És mi lett a másikkal? Miért kell helyettesíteni? A mi Csillánk szerencsére sokat tud, bár így is akadtak dolgok, amiket én meséltem neki. Egyik ilyen az Anya, taníts engem c. könyv. De tanulni ill. infót szerezni soha nem szégyen, nem?
Tali Iiigen, hétvégén legyen és akkor mi is tudunk csatlakozni, jó? KépKépKép

Csajok!!!
Én ma nagyon levert vagyok. Alig bírok odafigyleni a munkámra. Ti is vagy csak nálam van gikszer a gépezetben? Mondjuk ünnepelek de ez már az x. nap.

Pls. adjatok tippet keresztelő ajándéknak. Vmi olcsót szeretnék. Sógoromék az utcsó percben szóltak. És ők el se jöttek Anna keresztelőjére. Én viszont nem szeretnék bunkó lenni...
b.

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Halacska
Én is mondom Hannának hogy ha beszél vegye ki a cumit. Erre NEM BESZÉÉÉÉÉÉÉLEK! És folytatja Kép
Ma nekem sem nagyon megy a dologozás, azért lebzselek itt. Kép

dec8
dec8

Hali

Emike vegre hajlando volt szankozni, miutan tegnap behoztam neki a szobaba a szankot es a szonyegen kiprobalhatta. Epitettunk hoembert is, de a vegen elemenkent felhoztam a teraszra, mert a kutya egy masodperc alatt elintezte volna, miutan kiengedem.

Magdi

Szerintem is ossze kene gyurni a lanyainkat, mert eleg ellentetes tulajdonsagaik vannak, csak az jutott eszembe, hogy ket cserfes dumagepbol mi sulne ki.KépKépKép

Gumicukor

Hatha ,megis osszejon az a lakas!Kép Szurkolok ezerrel. A tvben az ERSTE bank is valami uj lakashitellel ijesztget.Kép

Halacska

Kép Kar hogy nem tudtal benezni. Majd legkozelebb. Vagy a talin, ha lesz. Eddig nem nagy a tolongas, de ha meg egy-ket ember azt mondja ,hogy legyen hetvege, akkor jovo hetvegen mi tuti elmegyunk a Recseibe.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Akit érdekel, a februári Shape-ben van egy nagy cikk az aura témáról, fotó, stb.

Gumicukor, azért 35 felett is lehet gyógyszert szedni, a mai modern fogikat tovább is lehet szedni, főleg ha egyéb rizikófaktorok kizártak, nincs túlsúly, dohányzás stb.

Nálunk is van még cumi, és azon a véleményen vagyok, hogy ha ezzel megkönnyítem a bölcsis sorsát, akkor miért ne vígasztalja magát vele?

Na melózok.
Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Sziasztok!
Voltam tegnap nőgyógyinál, minden ok, rákszűrést is csinált (remélem az is ok lesz). Kérdezte a 3. babát. Mondtam neki, hogy nem tervezünk, de ha esetleg véletlenke lenne, akkor megtartanánk. utána elköttetném magam. Tudom brutálul hangzik, de az egy tuti fogamzásgátló módszer, és mi egészen biztosan nem akarnánk több gyerkőcöt. A konkrét okot nem szeretném közzé tenni, de sajnos nyomoós okunk van rá. A cél az, hogy a meglévő babákat egészségben fel tudjuk nevelni.

A spirál nekem sem szimpatikus, ráadásul császár után nem ajánlott a felhelyezése. Gyógyit sem szednék, a visszerekre nagyon rossz hatással van. Most mi számolunk és egyéb természetes módon védekezünk, ha lesz 3. baba, akkor az tényleg kis Lenke leszKép.

Apropó visszerek: Kataa! Megkérdezed a barátnődet? Hamarosan aktuális lenne egy dokit felkeresnemKép

Nyuszi! Emike annyira édes, nekem a tesóm volt ilyen kis nyuszi kislány, ő is félt először mindentől. Szánkó a szobábanKép
Hát Nóri meg pont ellenkezőleg, amire fel lehet ülni, arra egyből pattan, élvezkedik, visong, örül minden újdonságnak.

Szép napot mindenkinek:
Magdi

Magdi
mléna

Hali!

Nyuszi
Szobai Szánkózás KépKép
Erről az jutott eszembe, amikor én megkaptam a korimat. már nem az első volt, hanem talán a második. annyira örültem neki, hogy nem bírtam várni, míg kimegyünk a jégpályára. fogtam magam, felvettem, elhajtottam a szőnyeget és a szépen lakkozott parkettán kipróbáltam.... Kép egész jól csúszott. természetesen nem voltak otthon anyuék. aztán szépen visszahajtottam a szőnyeget, mitha mi sem történt volna. persze hamar észrevették, mert anyukámnak már akkor is mániákus takarító természete volt, csodálkozott, mitől lehet karcos a parketta. nem is értem, hogy nem kaptam ki érte.
szóval nézz néha a szőnyegek alá, ha majd nagyobb lesz Emi Kép

Dani tegnap délután nagyon élvezte a dombról való szánkózást, haza sem akart jönni Kép

2 napja elkezdett E.sz./1 sz-ben is beszélni. na nem minden mondatot, de azért alakul. mostanában kedvence elsorolni a napirendet.
pl:
"Most fürdünk, utánna tölölközünk, utána fogat mosunk, utánna felöltözünk, utánna 5 pelcet nézünk kisvakondot, utána alszunk macival, nyuszikával" Kép közben meg jelentőségteljesen a szemembe néz.

Kataa
Ha jól emlékszem neked volt/van MayBe Baby-d. Mik vele a tapasztalataid?
Olvasgattam róla a neten, meg képeket is találtam, hogy mutatja a termékeny/terméketlen napokat. a naprátos, hőmérős, viszgálgatós módszer mellé szeretném majd használni. a patikák szerinted mennyire vannak felkészülve erre? vagy rendelni kell vajon?

Ma megyek kozmihoz szőrnyúzásra és egy kis masszírozásra Kép 2,5 hónapja nem voltam.... igazán ideje van már.

Conti
Üdv itt, végre hallani felőled! Jobban vagy már kicsit?

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok

Gumicukor

KorcsolyazasKép
Azert lett belole szankozas odakint is.

Tettem fel viszonylag friss kepeket az albumba.
http://babanet.hu/album/main.php?album=4047

Halacska

Eloszor nem esett le mit unnepelsz...Kép Hat en is, olyan vagyok ma, mint az oszi legy.Kép

Akkor jovo szombaton ki jon a Recseibe?
Ilke, Gumicukor, Dec8, Halacska,Kataa ??????

megyek mert felebredt a kis haramia

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok
Lányok
a imike megtanult ülni és ülésböl felhuza magát állásba és eyre ügyeseben álldogál kapaszkodva Kép .Petikének is vanak uj szavai
dio,ama-alma ,szétszed,össze-összerak, képzeld,és ezekböl néha 2szavas mondatokat is alkot mondja a családtagok neveit ,szépen köszön mindenkinek Kép.

bilizés
mi ép ma vetünk petikének wcszükitöt mer a wcre tegnap egyedül ráakart ülni viszont a pelust egyre jobban utálja .Kép

Ilke
aranyos a kislányod a fiadal együtt.Kép

Mano
ne aggodj petike is cumisüvegzik itthon. Pedig tud pohárbol is inni és csámpásak a fogai is alapjáraton engem már nem érdekel ha ö ehez ragaszkodik még akor hagy igyon eböl fö hogy igyon Kép.majd leszokik rola ha meg csak itthon iszik igy akor meg nincs baj .

Csics
csics

Folyt köv
Szilcsike
én még nem beszéltem vele az ovirol hisz valoszinü hogy nem megy idén oviba hanem marad még egy évet bölcsibe igy legalább lesz ideje megtanulni szépen és érthetöen beszélni ,és szobatisztaságot gyakorolni .Kép

Magdi
az én kisabik fiam egyátalán nem nagy 80cm és 8kg inkább egy hosszu cérnaszál bár igazábol nem mártük meg mostanába 1éves és 1 honapos most imre urfi .

menem kell hazajött gyerek sereg
csics
csics

Sziasztok

Sikeresen végig jártuk ezt a hetet, remélem hétvégén semmi változás nem lesz és hétfőn is mehetünk.

Conti
Nálatok mi a helyzet? Használ a gyógyszer Bettinek?

Nyuszi
Tök jók a képek!

Forti

Kép
Kép
forti

Forti, úgy néz ki, használ a broncho, mert Betti sem beteg, végigjárta a hetet ő is, pedig minden nap voltak kint a kertben, még a hófúvásban is. Van a bölcsiben is szánkó, a dadusok húzzák őketKép

Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Hahó
Nálunk is megy a szánkózás. Du elmentünk a Normafára nagyot csúszkálni (jó nagy tömeg volt). Hanna rögtön felült egyébként, apát kinevezte szarvasnak és húzhatott minket Kép

Conti
Őket is huzigálták a bölcsiben. Nagyon röhögtek 3-an a szánkón Kép

Conti, Forti
Mi is végig szedtük a Bronchot dec-ben, most 3 héteig nem volt beteg és 3 napot itthon volt, aztán ment vissza. Úgyhogy jobbnak tűnik a helyzet.

Voltam a kismamában. Levágták a képről a kicsikémet (az én fejem nem mutat jól) Kép A 2 órás beszélgetésból sikerült 1 db mondatot csinálni, annak sincs sok értelme.

Mi mehetünk szombaton Récseibe, nem túl késő du. ok, ha addig nem jön közbe semmi. De miután enyhén fogyi vagyok, felmatricázok minenkit!!!

puszi
dec8
dec8

Sziasztok!

Egy kicsit eltüntem de Márk tegnap egésznap hányt és hasmenése is volt. Már majdnem a László kórházba kötöttünk, de szerencsére éjszaka már megszünt a hányás és a hasmenés is.
A bölcsibe szedte szegénykém össze, pénteken már csak 3 gyerek volt a csoportjában és abból is mind a 3 nak ment a hasa és egy kisfiú végig hányta az egész napot, mi bementünk de hozztam is haza Márkot szerencsére, igy vele vltam egész nap.

Egyébként nekünk a polyvitaplex vált be egész hónapba ment bölsibe és nem volt ewgyálltalán beteg. Ami most volt az meg virus tehát semmi megfázás szerencsére.

Visszont szegénykém nem egy nagy darabb gyerek 10500gramm volt csütörtökön és ma meg már 10100gramm csak szegénykém fogyott 400 grammot. Nem tudom, hogy fogjuk vissza szedni olyan kis csontkolekció lett, pedig már tők jól evett és két hónap alatt hízzót a bölcvsibe fél kg most meg 2 nap alatt majdnem lement az egész. Nem merem tömni mert akkor meg kihánya azt is amit evett.

Valakinek valami jó ötlete van, hogy lehet meghozzni az étvágyát akkor várom a válaszokat.

Na most ennyi neharagudjatok, hogy ilyen sok lett
Mindenkinek jó éjszakát kívánok
Sziasztok

Andy
andy78

Hali!

tök jó Wireless (kábel nélküli) hálónk van itthon!!! Bármerre megyek a lakásban a notebook-kal, nem kell kábel és megy a net, mhely stb. még akár a budin is netezhetek Képés nem kell a madzagok között porszívóznom!

Andy
Étvágygerjesztés
Sok szabadlevegő (lehetőleg minden nap), étkezések között gyümölcs vagy zöldség, frissen facsart gyümilé. nálunk ez bevált, bár sosem volt étvégytalan Dani, még fogyni sem fogyott sosem. de ezektől mindig úgy fal, mint aki sosem kapott enni. Kép viszont ha vmi lappang benne, az visszavetheti az étvágyát is. hidd el a gyerekek tudják, mikor kell pihentetni a pocakot és csak annyit vesznek magukhoz, amennyi szükséges.

Mi is voltunk ma is szánkózni, Dani lazán lecsúszik a ligetben a dombról, na nem a legnagyobbról, de nekem a kicsi is elég meredeknek tűnt, de ő menni akart. ül, mint a cövek és le kell gurítani, mármint meglökni, hogy lecsússzon. aztán felhúzza a szánkót nagy erőfeszítések közepette, persze nem lehet segíteni. én is csúsztam párat, de sajnos a gyerekszánkóba mág az én sejhajom is nagy. ja és mikulásnak hívja magát s azánkóban Kép ebédre jól bezabált zölbabfőziből, ,sajtból és tojásból, aztán meg 3 és fél órát lenyomott egyhuzamban.

szép hétvégét!

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok,
Köszönjük a dicséreteket, hát igen van némi közös bennükKép.
Nálunk is megy a szánkózás, Lili nagyon élvezi, közben mondogatja, hogy ez tetszik nekemKép.

Sasha,
Bálintnak is voltak tejkiütései az elején, igaz neki csak az arcán, de ott szinte mindenhol. Nagyon csúnyán nézett ki, aztán a dokink adott rá egy kencét és az két! nap alatt elmulasztotta, és azóta sem jöttek elő.

Gumicukor,
Megkérdezhetem, hogy hol vettél kongrét?

Szilcsike,
Hát én a sógornődék helyében bizti nem hagynám, hogyne mosson fogat a gyerek. Lili mostanában a hajmosásnál sír és mondja hogy nagyon fáj, ha rá hallgatnék akkor hetek óta nem lenne megmosva a hajaKép. Szerintem az ilyen dolgokat nem szabad ráhagyni a gyerekekre.
Alvás ügyben nálunk sem sokkal jobb a helyzetKép. Napközben kb két hétben 1x van, hogy egyszerre alszanak. Általában úgy szokott lenni, hogy ahogy Lili elalszik (már ha elalszik, mert mostanában gyakran nem hajlandó lefeküdni), rá 10-15 percre már ébred is Bálint, aztán Lili legkésőbb 4-kor kel, Bálint 5 körül szokott kb 1 órára elaludni, aztán este 10-11-ig virgonckodnak. Hajnal 5-kor pedig már ébreszt a manóKép.

Nyuszi,
Nem semmi hogy elaludtál ivás közbenKép, próbálj meg kicsit többet pihenni.
Nekünk is a szomszéd utcában van az oviKép. Majd ha egy kicsit jobb idő lesz, el akarom vinni Lilit, hogy megnézzük belülről is, már beszéltem az ottaniakkal, lehet menni bármelyik délelőtt.
Sajnos nekünk nem jó a jövő hét szombat.
Nagyon jók a képek, a Benőhóemberen jót nevettemKép.

Andy,
Jobbulást Márknak! Próbálj adni neki egy kis csirke husilevest, az jó a pocinak, no meg azokat amiket szeret. Lassan biztosan visszajön a leadott súly, csak múljon el ez a betegség.

Lili dumcsijai:
Anya mi repül az égen?
Repülő.
Jaj, anya miket beszélsz, az egy helikopter!Kép

Lilike kivel beszélsz a telefonodon?
Apával.
És mit mondasz neki?
Hogy hozzon hazafelé túrórudit.Kép

Végül egy önálló megnyilvánulás pár napja autózás közben:
A napocska nagyon messze van, de nem törékeny. Nagyon meleg, nem lehet neki puszit adni.Kép

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Kép

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok
Gumicukor
nekem is tetszik nagyon a WI-FI notebook de sokba kerülnek igy marad a kábelrengeteges számitogépezés Kép.

Andy
jobulást márknak
ha meg gyogyult és szereti egyen sok tejterméket petike régebben nepi 4-5 joghurtot evett meg egy nap és ugy meghizott töle Kép .

Tali
én sem tudok menni max 2 hét mulva lenne jo akor is vasárnap én szombaton dolgozom .

SZánkozás
petike legjobban a fenekén hajlando lecsuszni a havas lépcsön ami a dombon van szánkon hamar elunja magát .

Pusz csics
csics

Sziasztok

Ilke

Nagyon edik Lili dumai, puszi a napocskanakKép

Gumicukor

Jo lehet a kabelnelkuliseg, a kicsi fiam azonnal rastartol a kabelekre, ha beengedjuk a dolgozoszobaba.Kép

TALI

Felolem lehet vasarnap is.Kép De meg mindig nem tul nagy a tolongas.Kép

Ezt kozze kell tennem:
Danny kicsit elfaradt ebed elott.Kép

NyusziKép

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Gumicukor!

Látom nálatok is megy a nagy fejlesztés otthon.KépKép Nekem a párom minden újdonságot rögtön bevezet itthon, így már egy ideje nálunk is wireless hálózat van. Ami egyébként nagyon jó, mert pl. én a hálónkból eddig nem tudtam internetezni (meg a saját itthoni többi gépünket elérni), de így már onnan is megy.Kép
Sikerült a kábelszörnyet is megszűntetnünk, a 2 notebookhoz és az 1 TabletPC-hez egy tápkábelt használunk (épp az van bedugva, amelyiknek szüksége van rá).

Ilke, Sasha!

Hannának is voltak tejkiütései, hát nem mondom, hogy szép volt az arca. Mi nem kencéztük, de elég hamar elmúlt és azóta nem jött ki. Gyönyörű puha bőre van (és finom illataKép).

Fogmosás: én mosom Nátánnak, de még Beninél is kell időnként korrekció, hogy hogyan csinálja. Nátán is próbálkozik rendesen a fogmosással, de azért még közel nem tökéletes.

Alvás: ez se könnyű nálunk sem. Ha Nátán nem alszik du., akkor azért sikerül viszonylag értelmes időben elaltatni. Csak az gond, hogy éjszaka valamikor átjön hozzánk. Nem mindig, és nem is feltétlenül az éjszaka közepén, csak kb. 5-kor. De a két gyerektől nem egyszerű aludni a 160 cm-s ágyunkban.

Betegség: annak is volt azért előnye, hogy Beni csak most ment oviba. Bár számítottam rá, hogy fog hazahozni betegségeket, de nem. Ő sem volt eddig beteg.
Bár a múltkor hívtak az oviból 1/2 9-kor, hogy menjek, mert beteg és vigyem orvoshoz. Nem gondoltam, hogy egy ekkora gyerek pár óra alatt hirtelen megbetegszik (apja aznap vidékre ment, 1/2 7-re vitte az oviba), ha egyébként reggel tökéletesen egészségesen vittük el (ha kisebb lenne, vagy már előző nap is látszott volna rajta valami, akkor persze igen). De azért elmentem érte (az az egy kellemetlen, hogy öltöztethettem a másik két kisebbet is fel, kint mínuszok, Nátán még nem reggelizet stb.). Mire odaérek persze a gyereknek semmi baja... Kalácsot reggeliztek és éppen rajzolgatott. Szerintem összekeverte az éhséget a gyomorfájdalommal. De azért hazahoztam és még másnap is otthon volt (én ugye +két gyerekkel nem mentem el a betegrendelőbe, hogy megvizsgálja az orovos (még épp onnan kaptak volna valamit el), de apja orvoshoz csak másnap tudta volna vinni (aztán végül kiderítettük, hogy nem kell elvinnünk, miután elmagyaráztuk, hogy a gyereknek nem volt semmi baja)).
Nem volt gond, hogy itthon volt, nekem tul.képpen egyszerűbb a dolgom, mint az, hogy minden nap 1-kor felrakodjam a másik két gyereket, ha esik, ha fúj, ha Hanna épp aludna, stb. és elmenjek érte az oviba. Ez tavasszal, nyáron még ugye nem gond, de ilyenkor mire az ember felöltözteti őket, hideg az autó, köd van vagy esik...

Dec8!

Nem erre találták ki a bugyipelust? Ha esetleg bemegy, akkor nem gond, nem szégyen, viszont le is tudja húzni, biliközelbe ér.
Nálunk még semmi komoly fejlődés nincs a bilizéssel/WCzéssel. Tudom mikor kakil Nátán, ő is, de ált. elutasítja, hogy levegyük a pelust. Aztán időnként nem, és hajlandó bilibe kakilni. Ha elővesszi a bilit (mert épp eszébe jut), akkor hajlandó bele pisilni, de magától nem szólna.
Én nem is erőltetem nagyon, mert csak akkor csinálnám, ha biztos lenne, hogy akarja és hajlandó együttműködni. Enek oka az, hogy nálunk fent a szobákban padlószőnyeg van, és az igazán nem alkalmas arra, hogy kísérletezgessünk. Volt is néhányszor ciki, mert a szomszéd szobatiszta kislánya épp nálunk felejtette el gyakorolni eme tudását (belemelegedett a játékba? nem mert szólni? nem tudom...) és 3-szor pisilt be és egyszer be is kakilt odafönt. Hát nagyon "örültem"... Együtt szilvesztereztünk, de akkor én már mondtam, hogy adok egy bugyipelust, mert nem szeretném ha megint épp nálunk lenne baleset.

Cumi: nekünk ugye nem volt Nátánnak, így el se kell hagyni. Hannának sincs . így viszont én vagyok a cumi, engem nem hagyhat elKépKép.
Drukk, hogy Pancsinak és Hannának is sikerüljön különösebb megpróbáltatás nélkül elfeledkezni rólaKépKép...

Fogamzásgátlás: hát nem egyszerű kérdés. Nálunk még nem esedékes a "végleges" módszer, nem is tudom mikor lesz az, de azért egy biztos, hormonmentes, gyerekbarát és természetes módszerre én is befizetnék. De valami mindig sérül. A spirál nálunk elvi okokból nem jöhet szóba, a fogigátló hormontartalmával nem vagyok kiegyezve. Úgyhogy a természetességet adjuk lejebb és marad az óvszer. (Per. pill. ugyan a szopi miatt nem menstruálok, de ugye ebben azért nem lehet megbízni, viszont az se adna nagyobb biztonságot, ha mentruálnék, mert akkor sem tudnám mikor van peteérésem, elég széles határok között mozgott mindig is a ciklushosszom.)

Beszéd: most már egyre több érthető dolgot mond Nátán, de még azért nem tiszta mondatokat sokszor. Viszont megjelent az "én" is, ált. "Náná"-nak hívja magát, de pl. tegnap azt mondta, hogy "Nem én, hanem Nen" (Beni)

Hannáról egy kép:
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/7486/149508.jpg

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?