Új privát üzeneted érkezett!

buddhista, mert mosolyog, és mert annyira békés, és szemlélődő, és rendben van a világgal! Kép Már ha tele a poci Kép leglábbis nálunk így van

vera
kisün

Ancsi,
szerintem mi is belváros vagyunk mondjuk Érdhez képest, de kétségtelen vannak belebb részek is Kép

vera
kisün

Jó hétvégét mindenkinek, szombatig vidéken leszünk Kép Akkor meg majd alig birom pótolni!

vera
kisün

Viszont, Verocska! mi is vidéken leszünk vasárnapig, de holnapig még tépem itt a számat Kép

majd számolj be, hogy a Mosolygós hogy bírja a vidéki utat, és hogy ilyenkor hogy és miben alszik.

ancsipancsi

Szia Proone!
Én is XXII. kerületi vagyok, de nem ismerem ezeket a dokikat, én a Baloghoz járok magánrendelésre (oda bárkihez mehetsz). Viszont nemsokára találkozom a védőnőmmel, aki ismeri mindhármat, ha gondolod megérdeklődöm tőle, hogy kit dícsérnek különösen (azt tudom, hogy egyszer már a Tasi-ra panaszkodott)

Üdv: Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Neet, Greenolive!
Érd és Diósd? Én meg Törökbálint. Helyi infókat majd adjuk át :-)

Ancsi,
ezek szerint egy az orvosunk veled is. Lehet, hogy már láttuk egymást a magánrendelésen? Fura, hogy kint az életben nem tudni senkiről, itt van-e a fórumon és mi a nick-je (már ha nincs fent róla fotó)

Baba, nagyon szép vagy azon a képen.

Móni
monci

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára proone 2009.05.01 10:26-kor.
proone

Ancsi!
Persze, h cukorral. Nehogymá a jó kis bort elrontsd édesítővel! És ha félédes vagy édes bort használsz, elég egy kanál is. D emajd kitapasztalod.
Próbáld ki! Fini! Kép

Monci!
Még Tétény, de már nagyon a csücske. Kép
neet
neet

Sziasztok!

Tudnatok nekem abban segiteni,hogy hetkoznap hany oratol lehet menni reggel a laborba leletert?Azt tudom,hogy du 13 es 14 ora kozott,de ezt elfelejtettem.

Elore is koszonom.

Kriszta
25+0

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Sajnos fejfájástémában is hihetetlenül járatos vagyok. Bakfis korom óta aurás migrénem van (ne röhögjetek), valszeg hormonális alapon, úgyhogy pl. fogamzsgátlótabl. sux, de ez csak két év után derült ki. Hálistennek elég ritkán jelentkezik, a terhesség pedig valóságos csodaszer, innen is gondolom, hogy a hormonok befolyásolják.

Plusz a frontokra is nagyon érzékenyen reagálok, szóval eléggé fejfájós vagyok na. Amióta terhes vagyok, hálistennek alig fájt a fejem, nem is vettem be emiatt gyógyszert egyet sem. Tegnap a nagy hó engem is megviselt, de egy jó kis migrénrohamhoz képest nudli volt.

Nekem annak idején a gyerekneurológus quarelint ajánlott, és az a tapasztalatom, hogy amit nem mulaszt el 2x fél quarelin, azon csak az alvás vagy a tőből fejlevágás segít.

Aszpirin enyhébb esetekben jó lenne, de kiütéseket kapok tőle, panadol, saridon, algopirin lófütty, meg se kottyan. Most a fogfájásra nagy lekiismeretfurdalások közepette egyszer saridont próbáltam, egy másik nap algopirint, de egyik sem használt, úgyhogy egy gonddal kevesebb.

Ancsi csak nem te is NatGeot olvasol? Én egyébként pár nap alatt lejöttem a kávéról, úgy voltam vele, attól még egy gyereknek se lett baja, hogy az anyja nem ivott kávét vagy alkoholt. De most már alig várom, hogy igyak egy jó kapucsínót. Mellesleg én az édesítőszertől jobban tartok, mint a koffeintől, nagy ritkán pl. egy pohár kólát azért ittam.

Bocs, hogy megint hosszú voltam, úgy látszik, én ilyen diszkont-hozzászólásokban utazomKép

Babarózsa neked mi a helyzet a méhlepényeddel? Az enyém nem nagyon ment feljebb, bár hálistennek tüneteim egy jó ideje nincsennek, de parázok a császártól, főleg, hogy tegnap részletesen kikérdeztem a szülésznőt a dologról.
orsolka

Orsolka,
novemberben korhazban voltam verzessel, a 30. heten
akkor azt mondtak az uhn, hogy eleri a belso mehszajat, de minimalis verzes volt, ami azota sincs
aztan 3 hetre ra megneztek, es akkor mar nem erte el, szoval nem tudom!
elvileg nem lesz csaszar nekem

Kép
babarozsa

Babarozsa!

Alig bírlak követni!Egyszer itt,egyszer a NL-on?
A kép nagyon ízléses,profi és címlapra kívánkozó!
Én is szeretnék egyszer egy ilyen jó képet magamról.

Jucus
20170114224602

en mindenhol vagyokKép
tul sok idom van!
meg nincs itthon a parom, meeg

koszi...profi fotos keszitette, de azert nem kell tulozniKép csak a fotosnak koszonheto, hogy jo

Kép
babarozsa

kell az ismerosom szama?

Kép
babarozsa

Ancsi, kedves, hogy eszedbe jutok Kép
tudod Isti mostanság nagyon leköt (és le is fáraszt)
most kezdett el beszélgetni meg nézegetni, és nem akarok lemaradni egyetlen ilyen különleges percről se Kép
iszonyú nagyokat vigyorászik, most már tele szájjal, és gurgulázik, mintha kacagna

Proone, szabad orvosválasztás van! ahhoz mész, akihez csak akarsz! válassz egy jó dokit a SztImréből - ha itt szeretnél szülni
rengetegen vannak! jó is van, meg drága is
van magánrendelős is és sztk-s
nagy a választék
mondd, milyen típust, nőt/ffit stb. szeretnél, és mindjárt kapsz ajánlatokat

megyek fejni, hogy ma még alhassak

votiv 8)
votiv

Babarózsa!
Ne szerénykedj, vállald a szép pocid. Kép Különben tényleg profi a kép, de én már írtam ezt előbb is.

Votiv!
Rég beszéltünk. Kép Telefonban nincs mit bejátszani, Eszti ma egész nap kb 4x5 percet sírt. Remélem, nincs semmi baj, de fura, h nem visszhangzik a környék. Kép
neet
neet

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára proone 2009.05.01 10:28-kor.
proone

Kriszta!

Másnap már mehetsz 1/2 8-tól a leletért csakszerintem nem érdemes 9 előtt mert olyan sokan várnak az ablaknál.
Bár ma 8-ra értem oda és senki sem volt,gondolom az időjárás és a hétvégefílíng is közrejátszott.
Jucus
20170114224602

Jucus!

Koszonom szepenKépKépKép

Kriszta

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Bkriszta! Fehérvári úton, ha az esti időpontjra vagy kíváncsi, 5-től 7-ig.

Orsolka! én sajna néha iszom édesítőszeres italokat. Kép

ancsipancsi

Proone,
ah en is errol almodoztam!
Szerintem a Balintek ilyenek, de ugye az oreg mar nem vallal uj kismamikat elvileg, de tudom, mert a baratnom nala szult, es ilyen a hozzaallasa!
persze neki a vegen kellett infuzio, mert annyira nem ment a dolog, es mar huszon oraja vajudott, de ezt is megbeszelte e lannyal, na es akkora volt a baba feje, hogy nem fert ki, ugyhogy gatmetszes is kellett, szoval ezek neha elkerulhetetlenek.

Kép
babarozsa

Proone!

Nekem úgy tűnt, legalábbis akivel eddig beszéltem a kórházban, hogy náluk az általános alapelv, hogy minél természetesebb legyen a szülés, de igazából én majd akkor nyilatkozom szívesen dokiról, kórházról ha már túl vagyok a szülésen. Kép

r
ruzicsky

Sziasztok!

Nem tudjátok, hogy gond nélkül oda lehet állítani a rendelőbe, hogyha nem ide vagyok bejelentve, hanem Érdre, de Budaörsön lakunk? Ez a kórház a legszimpatikusabb, és ez is van hozzánk a legközelebb... 6 hetes terhes lehetek.

Köszönöm, annak aki válaszol!

Sziasztok! Szép napot! :-)
mkatus

szerintem oda lehet állítani. asszem a Vahot utcában van a rendelő. fel is tudod hívni.

ancsipancsi

Köszi! Megpróbáljuk...
mkatus

Votiv!

Mivel Te a Faludi doktornál szültél szeretnélek megkérdezni egy-két dologról:
mennyit "kért" a szülésért?
mikor adtad oda Neki a pénzt?
szülés után is foglalkozott veled?
van olyan szülésznő akivel szeret dolgozni?
neked volt választott szülésznőd?
Neki mennyit adtál?

Légyszi, ha van egy kis időd (és kedved persze) akkor írd meg ezeket nekem az: anycsus@freemail.hu címre.

Köszi: Anycsus
anycsus

Anycsus, szívesen elmondom itt is,
Faludi doktor nem "kért", nem mondott tarifát és még csak nem is éreztette velem, hogy elvárná
de adtam (mikor hazajöttünk a H-ból), épp ezért jó szívvel, és természetesen hálából, mert a szülés alatt a legjobb kezekben és biztonságban éreztem magam
és minden az én beleegyezésemmel történt!

Proone, én is háborítatlan szülést szerettem volna, és ez minden bizonnyal így is történt volna, ha csak Faludi doktoron múlik
de a kisfiam 41. hétre jött, alig-fájásokkal, szinte-semmi-tágulással, és 37-es fejjel
ezért kellett az oxytocin, amibe beleegyeztem (még így is 9 órát vajúdtam! - de ezt békében, a párommal kettesben, kézenfogva) és a burokrepesztés is (mert még az oxytól se indult be rendesen a baba)

és sajna a gátmetszés is, pedig egy órán keresztül próbálták a gátvédelmet, és az utolsó előtti pillanatban vágtak - ezt is az én hozzájárulásommal, bár ez nem volt vitás, inkább vágjanak, mint repedjek
na de a gátmetszésnek 2 hét után nyoma se volt!

na és haskönyöklés meg egyebek nem voltak
ez a kórházra sem jellemző
láttad már a honlapjukat?
http://www.imreszul.itx.hu/szuleszet.html
nem az a szellemiség

Anycsus, a szülés után is foglalkozott velem, másnap is bekukkantott hozzánk, aztán ő vizsgált meg hazamenetel előtt és egy órán belül kinn voltunk a kapun (ez nagy szó ám, mert van, aki reggeltől délutánig "megy haza")
még terhesgondozást igazoló papírt is adott (ez azért fontos, mert nem mindenki olyan felvilágosult anyuka egyből, hogy ilyet kérjen, és nem minden doki olyan alapos, hogy magától ilyet adjon, pedig az ügyintézéseknél kelleni fog!)

azóta voltam 6hetes kontrollon is, ott is nagyon figyelmes volt, szóval puszilom, és megtanítom a kisfiamnak a nevét Kép

Szülésznőt nem választottam, de nem bántam, mert a párom végig mellettem volt, és egy harmadik személy állandó jelenléte zavart is volna tán
elég volt, hogy a kritikus percekben megjelentek, és akkor minden rendben ment- de bárkit választassz is, biztos jó lesz, mert csak szuper szülésznők vannak (állítólag)
a dr. úr is ezt mondta, mindenki nagyon profi

a legnépszerűbbek a Nyulas Jolán, Fantha Zsuzsa, Újvári Bori, Kecskeméti Vera, de hallassz itt sok jót másokról is
na megyek melózni Kép
Moose, megkaptam a mélt, jó, csak kár, hogy a végén megdícsérted őket Kép
tegnap megint kifolyt a pampersből a kaki, grrrrr

votiv 8)
votiv

Már nézek és beszélgetek is!
KépKép
ja és erősen kopaszodom...
Isti

votiv 8)
votiv

hol vannak a gödrök? EZ EGY MÁSIK GYEREK! Kép titokban szültél testvért is neki? nagyon édi!

ancsipancsi

most nem mosolyog, ezert nincsenekKép

en is akarok!!!!!

Kép
babarozsa

Votiv!

Nagyon köszi a válaszokat. Eddig is éreztem, hogy jó választás volt ez a doki, de most már teljesen nyugodt vagyok Kép
A szülésznőkről meg itt az archívumban olvastam, és tényleg mindenkiről csak jókat.

A fotók nagyon édesek. Az meg egyszerűen tündéri ahogy a 2. képen néz:-))
Jó neked, hogy már babázhatsz!
anycsus

a második képen azt nézi, hogy "jé, Anyu meg mit akar azzal a nagy szemmel?" Kép

ancsipancsi

Neet, utalt a kincstár 52.200 ruppót. ez lenne az egyszeri anyasági támogatás?
és hol a többi???
még csodálkoznak, hogy csökken a születésszám
csak az elvakult bolondok vállalnak gyereket (mint mi)
nem? Kép

votiv 8)
votiv

Votiv,
ezt meddig lehet intezni a szules utan?
Loportar u.?

Kép
babarozsa

Ki a következő anyuka? Babarózsa, te jössz?
hűűű, már nagyon izgulok érted!

Ruzi, te mikorra vagy kiírva?

Alkohollal kapcs. - általában azt mondják, ami jó a mamának, az jó a babának is
de ezt nem úgy kéne értelmezni mint Stahl Judit a napi két doboz cigijével
ha terhesen iszol, egy icipici átmegy a babába is, de szoptatással sokkalta több

én nem mertem inni, egyszer egy korty bort ittam, aztán úgy elkezdett ugrálni benn a gyerek, hogy nem mertem többet
úgy tudom, a bor még hagyján, meg a pezsgő is (ez állítólag elősegíti a szoptatást is, mert segít ellazítani a mamát) de a töményet mindenképp kerülni kell
erről megint a pálinkáskenyér jut eszembe Kép

votiv 8)
votiv

Sziasztok!

Babarózsa, az OEP honlapján olvasva, 2 hónapon belül lehet igényelni, kell hozzá a gyerek taj-kártyája, születési kivonata, igazolás a terhesgondozási megjelenésröl. (emlékeim szerint ezek kellenek)
zanza

jesz, Lőportár u. 3/b. (Magyar Államkincstár) -> családi pótlék és egyszeri anyasági támogatás

és Teve u. 1. (OEP) -> TB-kártya a picinek és TGYÁS (asszem a GYESt meg a GYEDet is itt kell)
ezek 60 napon belül intézendők

és a kerületednek is van elvileg vmi egyszeri anyaságija - a XI.-ikben adják a legtöbbet, 60e Ft. körül
ezt 30 napon belül kell kérni

legelőször a baba TB-kártyáját kellene megszerezni, ez mindenhez kell (a gyerekdokinak is), aztán mehet a többi

hogy vagytok? Kép

votiv 8)
votiv

Zanza, de rég láttalak erre! mesélj már a kisbabódról! kép? ;o)

votiv 8)
votiv

koszi az infot
tuti felhivlak majd meg ezugybenKép
jol vagyunk, csak menni nem tudok, ugy nyom alul a gyerek, de ez mar maskor is volt
agyban fekszem, ez nem az en napom
ki kene tartani szerda estigKép
akkor jon a papi

en mar kulonben 6. kerui lakos lettem hivatalosAan is, a fenebe, pedig 11. voltam

jah, de nem kapok 2x anyasagit ugye? az mar tulzas lenne?Kép

Kép
babarozsa

Zanza, neked is koszi

Kép
babarozsa

a TB kartyak kikuldik, nem?

szegeny jo anyam, mert neki kell majd utana jarni , a parom erre keptelen lesz
nem is magyarKép

Kép
babarozsa

Baba, jobban jártok, ha mentek a TEve u.-ba a taj-kártyáért, elöbb meg van, bár 3 napi hidegélelem kell az intézéséhez. Kép

Votiv, Réka egy galád nöszemély, csak kézben hajlandó elaludni (vagy az apja mellkasán), egyébként egy zabagép. A heti min. 200 gramm hízás nála garantált. Kép De még így is éppen 3,5 kg.
Képet próbáljuk, de bénák vagyunk.
zanza

Zanza, de gondolom nem gyerekkel megy senki, hanem megbizottat kuld?
a papa is mehet?

Kép
babarozsa

Baba, a papa is mehet
hiszen a Születési anyakönyvön ő szerepel
mindegy, milyen állampolgár

hová vagy bejelentve? az számít, ott kapsz támogatást

votiv 8)
votiv

Votiv!

A kincstári, és ez az önkormányzati dolog /pénz/ nem ugyanaz?
Te választhatsz, hogy melyiket kéred?
Bocs, de megint kuka vagyok.Kép
Isti a gödrök nélkül is nagyon helyes.KépKépKép
Te el tudtad képzelni a kis arcberendezését amikor még a pocakodban volt?
Én bárhogy próbálom, egyszerűen nem megy. Pedig van a Laciról is, és rólam is bébi fénykép, mégsem tudom összekombinálni.Kép

Mindenki!

Hogy is van a gyes, gyed téma?
Szülés előtt két évvel kell lenni 180 biztosított napnak.
Ez eddig ok.
De annak a 180 napnak egyhuzamban kell lennie, vagy nem muszály?
Tudom, hogy volt már téma, de nekem egyben csak 155 napom van. Az, hogy meglegyen a maradék 30, megoldható, csak nem tudom, hogy ez így még ér-e?
Már felvettem a kapcsolatot a Szakbarbárral, de azt válaszolta, hogy ha május végén szülök, akkor majd térjünk vissza rá, március végén.
Jó, jó, de ha netalán koraszülött lesz /amit persze nem szeretnék, de bármi lehet/ akkor teljesen kicsúszom az időből. Nem???

Még egy kérdés: Hallott valaki erről az ugyancsak anyasági valamiről, ami nem tudom, hogy hitel-e, vagy mi? De állítólag egymillió forint az összeghatár, kamatmentes, és igazából csak ennyit tudok róla.
Valaki?

Kép
Kép
pipocska

Votiv, mostmar 6. ker
de akkor ne is Loportarba menjek, hanem a 6.keri okamanyirodaba az anyasagiert? vagy az 2 kulon dolog?

Kép
babarozsa

Votiv, tényleg csak egy hónap a kerületi támogatáshoz a benyújtási idö? Akkor hétfö az utolsó nap, hgoy akciózzak a nyóckerben. Ajjaj.
zanza

köszi a bókokat Isti nevében!

Pipocs, Baba a kincstári és az önkormányzati támogatás 2 külön tészta
és ha jót akartok, mindkettőt felveszitek

az egyik alanyi jogon jár, a másik amolyan bónusz, amivel a főváros/annak kerületei próbálják meglepni az embert
az I. ker-ben pl. a minimálbér fele
de a XI.-ben még picivel több is a minimálbérnél
a védőnőnek ezt meg kell tudnia mondani!

a Lőportár utcába tehát mindenképp el kell menni (+a csal.pótl miatt is),
és ezen kívül a kerületi önkormányzatod Szocpol osztályára is - vigyázat, ez lehet, hogy máshol van, mint az okmányiroda, ill. lehet, hogy neked épp nem is itt kell igényelni, én csak azt tudom, ahogy a XI-ben volt

Zanza, szerintem hétfő reggel telefonálj rá az önkorm. Szocpol osztályára, hogy milyen papír kell hozzá, és mennyit adnak
nekünk a szül akvi kiv, a terhesgondozást igazoló papír és az én személyim/tajkártyám ill adókártyám kellett
papa mindet elvitte, és elintézte
csak még nem utaltak a malackák

Pipocs, Isti arca nagyon jól látszott az UH felvételeken
mármint visszanézve a felvételeket, felismerem az arcát
a ti fényképeitekből ne is próbáld összerakni, eleinte úgyis a nagyszülőkre fog leginkább hasonlítani
Isti pl. kiköpött a nagyanyja (anyám)
úgy tudom Eszti is, de ő apai ágról nagymamás

Pip, 180 nap, összesen, nem egyhuzamban
szerezz valakit, aki a hiányzó 25 napra bejelent
akár még úgy is, hogy te fizeted magad után a járulékokat (sajna ez már bevett dolog)
mert ha nincs meg a 180, rosszabbul jársz, azt pontosan nem tudom mennyivel, de mindenképpen!
(asszem csak gyest kapsz, ami marha kevés, 180 nappal meg már TGYást kapsz, amit a fizud alapján állapítanak meg - ez is csak akkor jó ám, ha nem minimálbéren voltál)
nézz körül itt: http://www.csaladinet.hu/?module=news&target=article&type=mindenkinek&category=4 4&id=1682

mindenkinek jó hétvégét!
v

votiv 8)
votiv

Votiv!
Neked telebankod van, vagy honnan tudod, mikor mennyit ki utal? Mert nekem ez csak akkor világosodik meg, amikor (sokkalkésőbb) a bank küld egy elszámolást. (Bankszámlakivonat)

Az anyaságin KÍVÜL lehet az önk.tól is kunyerálni? Akkor megyünk!

Taj-t nekünk kiküldték jan elején, tehát 1 hó kellett hozzá, de lehet, csak az ünnepek miatt volt ilyen hosszú.

Ja, és ha lejár a TGYÁS, automatice jön a GYED, vagy megint rohangászni kell??? Már csak azt nem értem, hogy oldja ezt meg az, akinek vagy nincs párja, vagy dolgozik 8-4ig every day.

Igen, Eszti tiszta anyós, de a füle az enyém!!! Meg a sírós szája is. Kép

neet
neet

Votiv!
CSak nekem hozza fel ugyanazt 3x??? ÉS a lényeg ebből is kimaradt, akármilyen jól akar fogalmazni a cikk írója. Tehát nem érzem, h okosabb lennék.

CSajok!
Tessék milliomosnak szülni, és akkor nem kell ezen a szövevényes útvesztőn tévelyegni. Vagy ezt már mind elb..tuk??? Kép (Keserű vigyor nincs?)
neet
neet

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?