Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Na tessék! Egyszer bejelentkezem, aztán tíz órakor is enyém az arany?! Hűségérdemérmesek hol vagytok?!

Kinga! Bendi egy igazi nagyfiú!!!! Nagyon édes, végre láthatjuk képen is!!!! Látom igazi család kedvence! Hogy állsz a sulival? Most kéne vége lennie a vizsgaidőszaknak ugye? Sikerült minden?

Nanda! Remélem az éjszakátok legalább jó volt.

Botondnak meg most mire megcsináltam a tízórai barackját szépen elcsicsikált.Kép

Szép napot mindenkinek!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

HelloKép
Igazandibol mar nem nagyon izgatott az arany az utobbi idoben, de most, hogy Swen felutotte a fejet Kép... rogton erdekesebb a dolog, ha vele kell birkozni.
Ezustre en is jo vagyok!!! Holnap majd meg jobban igyekszem!

AnikoKép, nalunk ki lehetne csempezni, festeni a furdoszobat, de ketlem, hogy "nagy munka" cimen el lehetne ezt adni, raadasul most csak vatikani valutaval tudnank fizetni is...KI festet januarban???

Persze, ha meglatogattok a gyerekekkel es a ferjed egy szal kotenyben meg ki is fest....az mas!Kép

KIngaKép
Bendi olyan nagyfius!!! Nem is ugy nez ki, mint egy hat honapos baba!
Ugyanilyen hengerunk van, csak mi nem tudjuk rendeltetesszeruen hasznalni, nem tolja maga elott, csak jatszik vele, de szereti!

NandaKép
Franya Babanet! Majd ma!

Rita, Orsi!
Na, nehogy mar mi kerdezgessuk, hogy TI HOVA LETTETEK??? Kép

szoszi
szoszi

Sziasztok!

Olyan sokat írtatok, hogy nem tudtam visszolvasni.KépKépKép

Elnézést, hogy így eltűntem, de egy kicst regenerálódnom kellett anyósom után, és jött az anyukám, hogy lelkisegélyt adjon.

Most már visszálltunk a régi kerékvágásba.
Igértem, hogy beszámolok a könyvben olvasottakról alvás ügyben.:
6-9 hónapos kor között nem az éhség miatt ébrednek fel, hanem mert kezdenek úgy aludni mint mint, vannak mély-éber szakaszaik, ők még megébrednek az éber szakaszoknál, és olyankor vissza kell altatni őket.

Amit én elrontottam, azt hittem éhesek, és valahányszor felébredtek mindig megetettem őket, a végén már 2 óránként, de miután fél 7-kor megettek 1 adag főzeléket és fél 8-kor szopiztak is, ennek ellenére fel ébredtek 10-11 óra között kezdtem gyanakodni, mert napközben 3-4-5 órát is kibirnak, vagy nem is kérnek enni.
A könyv alapján vissza kell őket altatni, de úgy, hogy végig vele legyél, nem szabad magára hagyni, éreznie kell, hogy biztonságban van, csak most nem ehet.

Ki is próbáltuk. Az első alkalommal 1 órát tomboltak, a 2. nap 10 percet, 3-4-5 nap már nem sírtak, csak hangosan gőgicsélve visszaaltatták magukat, azt követően pedig Tomika már ott tart, hogy este 8-tól reggel 5-ig alszik. Alinát később keztük, ő még nem alussza végig az éjszakát, 3-4 óra között még felébred.

A dokinőt is megkérdeztem erről, teljesen egyetért a könyvvel és ő is a visszaaltatást javasolja, szerinte minél korábban kezdjük, annál rövidebb ideig tart az átmenet. Tomikánál 1 hét volt, a könyv 2 hetet ír, Alinánél még csak 3 napnál tartunk.

BABYSITTERT keresek heti 2x4 órára, nem tudtok valakit ajánlani, aki nem túl öreg és nem túl fiatal.

Ezt most elküldöm és visszaolvaslak beneteket.

u: Nanda: Esz a sárga irigységKép!

Vali
cvali

VAli!

Pesti vagy ugye?
MOst jött a barátnőm, aki ezzel foglakozik. Pesti. Érdekel?
Andi

Andi
Kép
mucska

Igen, Újpest.
cvali@freemail.hu -ra többet is tudtok írni, vagy ide is jó.

Nekem napközben lenne jó, hogy az ügyeinket el tudjam intézni. Lehetne állandóan ugyan azon a napokon vagy változó napokon is. Teljesen rugalmas vagyok ilyen értelemben.

Mi a végzettsége a barátnődnek? Ovoda pedagógus? Mióta csinálja? Milyen órabérrel dolgozik?

Vali
cvali

Most nincs kedvem házimunkát csinálni ezért teszek fel egy képet rólunk:

El is felejtettem írni, mióta megy a hozzátápi Tomika is és Alina is 2-3 naponta kakál Kép

ValiKép
cvali

Sziasztok

Tegnap már nem tudtam jönni, nagyon elment az idő a vásárlással és fürdés-szopcsi után végre néztünk egy fél filmet. A másik felét majd ma.
Vettem 3 gatyót, így már elleszek a télen. Szerencsére óriási leértékelésekbe botlottunk, ezért is nem két gatyó lett, hanem 3. Úgy örülök nekik!!!

Kinga
Tündéri fiad van! Gratulálok!

Swen
Végreeee! Úgy örülök!
Botond nagyon-nagyon cuki fiú, hihetetlen mosolygós a szeme!
Dícséretet pedig köszi.
Süncsi tényleg nagyon hiányzik, jó régen volt!

Szöszi
Nem hiszed el milyen jót röhögtem! És örülök, hogy újrakezditek az aranyért való versengést!
És azért minket is hiányolhattok, ez legalább azt jelzi, hogy kezdünk visszabillenni a régi kerékvágásba.

Vali
Érdekes, amit írsz! Nekem meg a védőnő azt mondta, hogy ne altatgassam, hanem nyugodtan szoptassam meg, ha felébredt. Igaz Gergő még nincs 6 hónapos, de akkor onnantól kezdve próbáljam inkább visszaaltatni? Mert már Ő is lazán kibír 4-5 órát nappal! Igaz a foga is jön, tegnap is azért ébredt fel fél 12-kor és annyira sírt, hogy muszáj volt cicit adni Neki.

Most megyek, de azért még próbálok ma jönni, ha kisoroszlán engedi.

Puszi mindenkinek

Orsi

avocado

Sziasztok!
Igyekeztem visszaolvasni, bocs ha valakit kihagyok!

Swen: Botond nagyon édes!!!! Kép És tök jó, hogy ilyen jól eszik!

Rita: irigy vagyok a tornáért, valahogy soha nem jutok el odáig! Lili simán tűrte a hajvágást? Nagyon aranyos a képeken! Korai felállás: nálunk mind a három ilyen korán csinálta, azt mondták nyilván ezt örökölték. Kata egész gyorsan is mászik, már a WC-be is követ minket Kép

Orsi: három gatya Kép Képek Kép Billentyűző Gergő Kép Voltál végül fodrásznál? Köszi a köszöntést! Gergő súlya Kép Kata most 7350 és 70 cm. Foghoz gratulálok, Katának még nincs. Most olvasom amit írtál erről a haragszom rádról. Egy két ember tényleg nem a szívem csücske, de ez nem tartana vissza, viszont időm az nem nagyon van, de igyekszem írni.

Ildi: még nem válaszoltál, de várok türelmesen Kép

Shine: látom a te fiad is igen gyorsan csinál mindent! Kép

Anikó: Hogy van Gergő? Fogyás? Derekad? Remélem nem vagy megint nagylány Kép Hogy megy a hozzátáplálás? Gratula a foghoz! Kata most fog suliba menni? Párod munkája Kép

Jerry: szia! Kép Hogy vagytok?

Nanda: szuper jók a képek, nagyon irigy vagyok!!!

Vali: közös kép tök jó Kép Anyósod Kép Ikrek súlya meg szuper!

Kisdió: Ákos is egy tündér! Kép

Szöszi: köpködő kisvejem Kép

Kinga: hogy milyen édes kisfiad van! Sokkal nagyobbnak látszik a koránál! Jól vagytok? Nekünk is van ilyen hengerünk, de Kata ált. orra esik vele.

Kata mióta beteg volt ritka vacakul alszik. Dokinéni szerint legyek türelmes, biztos a betegség billentette ki az egyensúlyából. Hát remélem lassan visszaállunk a régi kerékvágásba!

Kajálás: végre rájött, hogy nem is olyan szörnyű ez a dolog, és már hajlandó pár kanállal enni, mindjárt próbálok egy spenótevőset felrakni.

Ma megkapta a BCG oltást (nem eredt meg az első), eléggé zokon vette, de aztán hamar megnyugodott.

Minden hófordulósnak és névnaposnak gratulálok!!!

Mindenkinek sok pussz :

Szilvi
Kép
Kép
lino

Lino
Szuperek a képek Katáról!Kép
Fodrásznál voltam, tegnap délelőtt, most már tök rövid a hajam.Kép Akarom majd egy kicsit hosszabbra hagyni, de le kellett vágni, hogy legyen valami formája. Remélem ez már ok lesz, mert az eddigiek csak 1 hétig voltak rendben, aztán már nem bírtam vele mit kezdeni.

PusziKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Én a 2003-as téli első babás topikba vagyok és szertném meg kérdezni hogy valaki nem tudja közületek annak az ausztria nagy játék és ruha üzletnek az internet elérhetőségét előre is köszi.
szuszoka

Sziasztok!

Ezerszer megfogadtam, hogy a wordbe írok,most is elszáltKép, ezért csak röviden írom újra:

Linó: hiányoltalak ám. Kata tündéri! Tomikánál is meg kell majd ismételni a BCG-t, nagyon fájt Katának? Nálunk most Alina találta ki, hogy nem hajlandó csak anyatejet enni, de én nem erőltetem, majd csak eljön az ideje, mikor ő is akarja, jelenleg azokat sem fogadja el, amiket eddig megevett.

Orsi: Biztos jót tanácsol a védőnénitek. Én úgy látom minden korban más dolog okozza az alvászavart. Eddig mi is szopiztattuk őket, csak mostanra már odájig fajult a dolog, hogy 2 óra hosszát sem tudtam egyhuzamban aludni, és mivel egésznap egyedül vagyok velük, mindenképpen valamilyen megoldás után kellett néznem. Persze bármit is csinálunk előtte mindig konzultálok a doktornővel is, mi a véleménye a dologról. Most kint volt a múlt héten a szuri miatt, és egyértelműen a visszaltatást javasolta, ugyan amiatt, amit a könyv is írt. Tomika gyakorlatilag 3 nap alatt megtanulta, most Alinánál kezdtük el, de még gondolkodom a folytatáson, mert nem nagyon akar mostanában főzeléket enni. Lehet még nála nem jött el az ideje.
Ha esetleg érdekel a könyv megadom a címét, én sokat tanulok belőle, szinte minden problémával foglalkozik, de azért szakemberrel is megszoktam beszélni a dolgot.
Tracy Hogg: A Suttogó titkai II. (A kisgyermek nevelése)

Anikóval beszéltem szerencsére már jól voltKép!

Vali
cvali

Sziasztok!

Szöszi,Swen,Rita: Hol vagytok aranygyüjtők? Kép

Anikó
vakili

VETO !!!
1.ez egy fel sor, ezert nem jar arany
2.nem ment a Babanet

szoszi
szoszi

SziasztokKép

Mi teljesen be vagyunk havazva, folyamatosan esik és fújja a szél szanaszét! Karcsi most van kint havatlapátolni, Gergőt meg sikerült nagy nehezen elaltatnom, így idejutok kicsit.

Úgy nézem enyém lesz a bronz.Kép

Vali
Köszi a könyv címét!Kép

Anikó
Örülök, hogy jobban vagy!Kép

Szöszi
Azóta sem jó a babanet?Kép Sehol senki.Kép

Rita
Merre jársz? Minden rendben?

Puszi mindenkinekKép

Orsi

avocado

Rita
Majdnem elfelejtettem!
Boldog 7 hónaposságot Lilinek!Kép
Kép

Vali
Nem tudom a múltkor láttad-e, de azért nem árt mégegyszer:
Tegnapra boldog hófordulót Nektek!Kép
Kép

PusziKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Látom beindítottam az éremgyűjtő kedvet!Kép

Anikó! Most az egyszer igazat kell adnom legnagyobb ellenfelemnek, Szöszinek -de csak most az egyszer, hallod, Szöszi?!- hogy egy sorért nem jár ám érem! Tessék regényeket írni!!!! Ugyanezen okból sajna Szöszinek sem jár a két sorra az ezüst, így Orsié az arany, és enyém a jól megérdemelt második hely!!!!Kép

Rita! Te merre jársz tényleg ebben a hóviharban??? Isten éltesse a hét hónapos Lilit!!!!Kép

Orsi! Lino! Köszi a dicséretet!

Lino! Katica nagyon édes így spenótosan is!Kép Mi tegnap próbáltuk a spenótot nálunk nagy sikert aratott az is!Kép

Orsi! A visszaaltatással kapcsolatban én is mindig a jól bevált cicihez folyamdtam/ok ha nagy ritkán éjjel is kelünk.

Vali! Jó, hogy Tomika ilyen gyorsan tanul! Jársz még tornázni? Gondolom a derekadnak szüksége is van rá.

Hólapátolókat nem irígylem!

Szép napot mindenkinek!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

A lényeget elfelejtettem:

Mucska! Leírnád nekem hol vetted az aole vera sprayt??? (mármint hogy gyógyszertár vagy drogéria esetleg?)

Köszi előre is!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Swen
Köszi az aranyat! Jót röhögtem!Kép
Aloe Vera: én úgy tudom, hogy azt nem lehet gyógyszertárban venni.

PusziKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Bocs, hogy ilyen sokaig nem jottem, de nagyon betegek voltunk a szunetben. Hanyos virus, Danival korhaz, infuzio, bronchitis elkap a korhazban, majdnem tudogyulladas, 2 het betegeskedes. Kép
Mostmar jol vagyunk szerencsere.

Vali! Kép

Ird meg legyszi, hogyan csinalod pontosan a visszaaltatast! En annak idejen Emmanal az "Aludj jol gyeremekem" c konyv szerint csinaltam. Elso nap irtad, hogy Tomi 1 orat sirt. Ez azt jelenti, hogy csak egyszer is kelt fel? Nekunk is nagyon kellene vmi megoldas, mert Dani is alt. 1,5 orankent kel, leszamitva az elso, kb 4 ora alvast. (Ez sincs meg mindig)
Koszi

Mindenkinek puszi
Kakukk
kakukkfu

Na,most megsértődtem! Kép
Írtam én olyat,hogy enyém az arany????
Egyszerűen csak hiányoltam a koránkelőket.Kép

Szomorú Anikó Kép
vakili

Drága Anikó!

Most meg ne bántódj már ilyen hülyeségen!!!! Kérve kérlek ezért ne légy szomorú!!!!!! Csak vicceltünk!!!!KépKép S a lényege: hogy egy regényt várunk tőled hozzászólásként!!!! Hogy vagy egyébként? Derekad?

Orsi! Köszi az infót aloe vera ügyben.

Kakukk! Ez a betegség nem semmiKép Remélem most már tényleg minden rendben veletek!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Sziasztok!
Végigolvastam, becsszó!

Nagyon sokat írtatok, így már sokmindenre késői reagálnom, így inkább magunkról írok pár szót:

Jól vagyunk, Marcell 66-67 centi és 6,5 kiló körül van. Foga nincs, viszont már van pár darab hajszála ami eléri szerintem az egy centit.
Nem volt hajlandó enni (950 ml. helyett csak kb. 500-at evett), így mi is elkezdtük a hozzátáplálást. Almakompótos krumplit és sárgarépás krumplit már ettünk, mindkettőt vidáman eszi. Ha már ebből is elege van akkor gurgulázik vele. Almát, szőlőlevet és őszibaracklevet nem hajlandó elfogadni, pohárból próbáltam itatni, de lefetyel, így ez még nem tökéletes.
Biozöldséget én a csarnokban vettem, akit érdekel: pénteken délelőtt van bio-piac, minden 300 Ft (alma, sárgarépa, krumpli - ezeket vettem). Van a Múzeum körúton is egy biobolt, legközelebb azt is megnézem, bár krumplit és sárgarépát hoz a nagynéném saját termést, és az garantáltan vegyszermentes.
Most elnézést, de megyek aludni, holnap jövök!

Azt hiszem én voltam az utolsó modemes (vagy van még valaki?), tehát mostantól nyugodtan bombázhattok képekkel, megvan a szükséges sebesség. Végre. A munkahelyemen hozzászoktam az optikai kábelhez, így utána itthon a modem rettenetesen lassú volt Kép

Nagy-nagy puszi Mindenkinek! Hiányoztok ám, csak nagyon zűrös az életünk, talán márciusra kilábalunk belőle, de azért mostantól jövök rendszeresen!

Jerry

Ja, csak két mondat Orsinak: mi is megvárjuk az agyhártyagyulladásos oltással vagy az egy évet, vagy az új vakcinát (most jön ki), hogy ne kelljen agyondöfködni a gyereket.
És leírnád a popsikenőcsötök recepjét?? Kipróbálnám és is, hogy nekünk is beválik-e?

Jó éjt annak aki még olvassa!
jerry

Sziasztok!

Kakukk!
Mindenképpen várd meg amíg Dani teljesen meggyógyul, hátha rendeződik a dolog.
A könyv és a dokinő szerint is este 8-tól reggel 5-ig vagy tovább kellene aludniuk megtanulni éjszaka. A könyv azt ajánlja, hogy ha felébred és sír ki kell venni megnyugtatni és utána vissza tenni. Mindenképpen egészséges egyébként kiegyensúlyozott babákkal szabad ezt tanítani. Nekem szerencsém volt Tomikával, mert csak egyszer kellett megcsinálni vele és utána 5 óráig aludt, ma pedig már fél 7-kor kelt fel, viszont már megeszik vacsira majdnem egy egész bébiételt és szopizik is, így biztosan tudom, nem éhes.
A könyv példájában azonban egy olyan eset van amikor az első nap 45, a második nap 18, a harmadiknap 10 alkalommal kellett a le-föl vételt végig csinálni, majd az ötödik nap után aludt a baba rendesen, de később ismét próbálkozott, a szülei következetesek maradtak és azt követően nem fordult többet ilyen elő. Mindenképpen azt hangsúlyozzák, nem szabad magára hagyni, biztonságban kell éreznie magát, csak arra kell megtanítani, hogy aludjon.

Egyébként Alinával most én is abba hagytam. Sajnos néhány napja minden ételt visszautasít ami nem anyatej. Ő hajnal 1 és 5 órakor ébred jelenleg, meg szeretném várni amíg ez rendeződik nála, még nagyon a cicit igényli Kép.

Swen: sajna nincs időm a tornára Kép, a férjem nagyon sokat dolgozik és külföldre is sokat kell mennie, ezért akarok segítség után nézni.

Orsi: aranyos a képKép,

Anikó: akarsz zenebölcsibe menni? szerdánként van 10 órától és fél 11-től az UGYIH-ban. Mi van Nalikával?

Vali
cvali

Sziasztok!

Enyem az arany. Kép
2 napja nem tudtam jonni, mert szereltek a gepunket. Kép
Orulok, hogy vegre van mit olvasni es hogy hianyoltatok. Kép

Swen: nagyon edes Botond. Kép Sajnos meg kell, hogy mondjam, tenyleg a papara hasonlit a Lili. Csak az en kek szemem szineit orokolte. Kép Mast nem. Koszonom a jokivansagokat. Irigyeld csak a holapatolokat. En imadom! Kristalytiszta ho, friss levego es egy kis mozgas. Kép En nagyon elvezem. Mindig en csinalom a haz korul es nem a ferjem.

Kinga: Bendi tenyleg hihetetlenul nagyfius. En azt hittem ez a kisfiu a kepen a batyja. Kép

Vali: Nagyon jol csinaltad a visszaaltatast. Kép En is ezt alkalmazom, ha Lili esetleg felkelne. De o nagyon jol alszik mostanaban, azert elofordul, hogy felkel, de sikerul mindig par perc alatt visszaaltatnom. Nagyon jo a kep. Kép Mindnyajan jol neztek ki rajta.
Lilinel is mar elkezdtem a csirket. Imadja. Nagyon sokat tud belole enni es muszaj neki, mert ebben a honapban nem hizott semmit, viszont nagyon sokat nott. A doki azt mondta, hogy ilyen eleven babanal mint a Lili ez nem csoda, de most mar tobb feherjere, energiara van szuksege. Remelem nem lesz hiperaktiv lanyom. Kép

Mar elhagytunk 1 szopit, sot ma a delit is. Olyan jol lakott reggel a gyumolcstol es delben a fozelektol, hogy nem kellett neki. Kepzeljetek bealudt az ebedbe! Tunderi volt. Mikor vittem a kanalat a szaja fele, nem tatotta a szajat, nezem miert, talan jollakott? De azt vettem eszre, hogy laposakat pislogott es le-le bicsaklott a feje. Hat ez egy nagy elmeny volt. Rogton el is aludt, ahogy az eloket leszedtem rola. Kép

Orsi: Mindenki maga donti el, mikor nem szoptat ejjel. Ha teged nem zavar, szoptasd meg. Kép En ugyanugy mint Vali fontosnak tartom, hogy ejjel aludjon es ne ebredjen mindig szopira. Kép Meg lehet sajnos szokni. Ha megszokja akkor nehezebb lesz leszoktatni. Nalunk is nagy a ho, de azert a seta megvolt. Ma gyonyoru napsutes igerkezik es nagyon szep a feher ho. Koszonom a jokivansagot a 7 honaphoz. En mar ezeket nem is tudom nyomon kovetni. Te nagyon szorgalmas vagy. Kép

Lino: Lili forgatta a fejet hajvagas kozben, de azert sikerult. A torna viszont nem. Voltam vele egyszer, de pont kifogtam egy nyugos delelottjet, igy 40 percig birta. Legkozelebb baratnojevel viszem es akkor jobban fogja birni. Nagyon szeretnek egyutt jatszani. Kép
Azert delutanonkent jarok, hetente 3x es Szombat reggel. Nagyon edes Kata a kepeken! Kép Elarulnad hogy csinalod a spenotot?

Kepzeljetek Lili tapsol ha mondom. Kép Olyan edes. Eloszor a rendeloben produkalta kedden. Kép El voltak buvolva. Felallitottam az asztalra es mondtam neki a tapsi-tapsit. Mosolyogva mozog az utemre es tapsol meg enekel. Kép

Ime egy kep hajvagas utan, ma reggel. Kép
Puszi mindenkinek Rita
Kép

Kép
Kép
trita

Itt jobban latszik milyen rovidre es ferdere vagtam. Kép
Kép

Kép
Kép
trita

Vali!

Koszi szepen. Igazabol Dani mar vagy 1 hete teljesen rendben van, es kiegyensulyozott is, ugyhogy akar el is kezdhetem.
Eddig magam miatt nem vallalkoztam, mert iszonyu faradt es kialvatlan vagyok, tulajdonkeppen miota megszuletett, mert o sosem aludt jol. Alt. 3 orankent mindig kelt. Csak 3x fordult elo, hogy 1szer kelt, az szuper volt.
Most en is ezt csinaltam, ejfel elott, felvettem es visszaaltattam, de kesobb mar odavettem es szopiztunk egesz ejjel... Kép
Most mar tenyleg ra kell szannom magam, mert nem igazan birom a strapat. Raadasul most 2x Emma is felkelt 5kor, ot is vissza kellett altatni.
Kép Szerintem nalunk is 45 lesz elso ejszaka!

Meg az is a bajom, hogy a jobb alvas erdekeben sinlac pepet kap kb 1 oraval lefekves elott, nagyon szereti, de aztan meg nem igazan akar mar szopizni. Ez nem nagyon tetszik nekem, egyaltalan nem szeretnem a szopit csokkenteni. (Eddig mast nem kapott, 6 hos mult)
Lehet, hogy kevesebbet, vagy elobb kellene adnom?
Kakukk
kakukkfu

Jó reggelt!

Rita: a lányok általában a papájukra hasonlítanak. (miért sajnos? Mármint te miért sajnálod? Kép)
Lili így is nagyon édes a kócos (valóban kicsit csálé Kép )frizurájával.

Jerry
jerry

Sziasztok!

Anikó: nehogy megbántódj!!!!! Kép Hogy vagytok? Gergő fogyása megállt? Kata bírja az ovit? És Bencus hogy halad az almázással?

Rita: mikor Lilinek először levágtuk a haját, leginkább úgy nézett ki, mintha egy bilit a fejére tettünk volna és azt körbevágtuk volna Kép A te műved ehhez képest tök jó Kép Spenót: nagyok azt kértek, és mielőtt tettem volna bele tejet, kivettem belőle egy kanállal (de azért egy picit fokhagymás volt), raktam hozzá főtt krumplit, meg egy kis anyatejet, hogy hígabb legyen. Remélem legközelebb jobban sikerül a torna! Etetőszékben elalvás Kép

Kakukkfű: mit is mondhatnék? Próbáld azt amit Vali írt, az aludj jól-ozás szvsz egy kicsit durva Kép Mi is majdnem kórházban kötöttünk ki Katával, azután végképp rosszul aludt. Kitartás! Szerintem add neki a Sinlacot 4-5 fele, és akkor rendesen fog szopizni este.

Orsi: kiástátok magatokat a hó alól? Rövid haj Kép

Vali: Kata nem repesett a z oltástól, de utána rögtön megnyugodott és nem lett tőle semmi baja. Kaját én se erőltettem, most is annyit eszik amennyit akar. keveset. kösz a hiányolást Kép

Jerry: nagyon ügyes a kisfiad a hozzátáplálással!

A kertben meg már áll a hóember Kép

Pussz:
Szilvi
lino

Sziasztok!

jerry: Huha, igazad van. Egy kicsit felreerthetoen irtam. Kép En csak Swen-nek azt akartam irni, hogy sajnos tevedett. Kép Rettentoen buszke vagyok es nagyon boldog, hogy a papajara hasonlit Lili. Kép

Kakukk: szerettem volna irni, de elfelejtettem. nem lehet, hogy az a baj, hogy nem vagy kovetkezetes? Egyszer vallon altatod el, egyszer az agyadban cicin? Igy a baba nem fogja megtanulni, hogy mi is a helyzet. Igy nyugodtan reklamalhat mindig a ciciert. Ha nem birod, muszaj lepnetek. Szanjatok ra egy par napot, es ne fajjon a szivetek, hogy sir a baba. De ahogy Vali irta, csak egeszseges, jollakott es kiegyensulyozott babanal lehet ezt csinalni. Kép

Lino: Valamirol lemaradtam? Mi baja volt Katanak mostanaban, hogy majdnem korhazban volt? A spenotot hogy csinalod meg? Azt ertem, hogy kevered krumplival es tejjel, de hogyan keszul el? Kép Hoember. Kép Nalunk meg nincsen, de nincs is nagy gyerek aki megcsinalna. Kép

Puszi Rita

Kép
Kép
trita

Rita!

Igen, tudom, ezert mondtam, hogy meg nem ereztem ra erot, hogy elkezdjem. Ejfel elott azert altattam vissza, mert meg tuti nem lehetett ehes, es akkor meg en is birtam.
Elobb utobb probalkozom, lehet, hogy ma este. Kép
Lili nagyon edes! Amikor nem szopizik mar kajcsi utan, akkor nem is szomjas? Vagy adsz neki vmit kulon inni? En felek, hogy igy elvalasztanam ido elott. Azert is probalom ovatosan kezdeni a szilard kajakat. Emma csak 7 honapig szopizott, nem akarom ezt megegyszer. Egyszer csak nem kellett neki tobbet.

Lino!
Az "Aludj jol" a lanyomnal szuperul mukodott, 3. nap 7 orat, egy het mulva meg mar 11 et aludt mukk nelkul, es meg is maradt ez. Elso nap sem sokat sirt, mindig elhallgatott, mikor bementem.
Viszont o akkor 8 honapos volt, nem szopott mar, allt es ott volt a ket cumi is megnyugtatasul. Daninal ezek nincsenek, ezert is fogom inkabb megprobalni Vali modszeret.

Kakukk
kakukkfu

Vali!

Meg azt nem ertem, hogy mitol mukodik ez a "kiveszem az agybol". Csak az a kulonbseg, hogy nem kap szopit. Tudni fogja, hogy ezert nem erdemes felkelni?
Nem fogja azt megszokni, hogy elalszik a karomban, es mikor nem mely fazisban van, felebred arra, hogy akkor nincs a karomban?
Vagy hogy van ez?

Kakukk
kakukkfu

SziasztokKép

Most word-ben írok, mert Gergő nem nagyon akar ellenni egyedül, így lehet, hogy egész nap ezt az üzenetet fogom írni.Kép Most fél 10 van.Kép

Jerry
Szerencsére pont van itt egy popsikenőcs recept, amit még nem váltottam ki. Bemásolom ide:

Boracia

avocado

Sziasztok!

Kakukk: sokat gondolkodtam azon, hogy az anytej minosege es a baba igenyei mennyi mindent megszabnak. Nem biztos, hogy kislanyod azert szokott le az anyatejrol, mert jobban izlett neki a hozzatapi, hanem mert a szervezete erezte, hogy a hozzatapiban tobb energia, kaloria van es jobban erzi magat vele. Az is lehet, hogy a kisfiad azert kel sokszor es azert eszik is ejszaka, mert nem eleg neki a taperteke a tejnek. De ez csak feltetelezes. magambol indultam ki. Nekem a tejem nem a legjobb tapertek Lilinek amiota nagyobb lett es rendkivul aktiv, eleven, mert amiota mast is kap sokkal kiegyensulyozottab es nagyon jol alszik. En ezt elfogadom es azt is elfogom fogadni, ha Lilinek mar tobbe cici nem kell. Vegul is o iranyitja a sajat szervezetet es nem en. Kép En nem ragaszkodom a csak szopihoz, ha ugy latom Lili mast is igenyel. De nezd meg peldaul Lino Katajat, o meg mindig csak szopizik es igazan jol alszik es kiegyensulyozott. Szilvinek jo teje van. Kép
Lili meg azert szopik, azzal oltja szomjat is, es a fozelek kozben es utana is mindig adok neki poharbol vizet. Megissza am. De tobbszor kap vizet, mert nagyon konnyen megszomjazik az allando mozgas miatt. Kép
Kiveszem az agybol: en ezt alkalmaztam az elejen, a vallamra vettem, es miutan megtanult ott is visszaaludni, akkor mar nem vettem vissza, hanem a hatat simogatva az agyaban visszaaludt.

Orsi: lasd fent amit irtam. Kép En csak magambol indultam ki. Kép Baratnom kislanya csak szopizni volt hajlando 8 honapos koraig, mastnem fogadott el, de addig minden ejjel felkelt tobbszor. Aztan 8 honapos kora utan mikor mar mast is evett, egyszercsak jol aludt. Kép Szoval mindennek eljon a maga ideje. Kép

Hihetetlenul gyonyoru ido van. Lilivel voltam setalni, de most ugy, hogy a kenguruban es forditva raktam bele. Szoval a hata az en hasamon volt es elore nezett. Nagyon elvezte! Aludt is bo fel orat. Kép Es megfogta a nap is. Kép

Puszi mindenkinek Rita

Kép
Kép
trita

Kakukk!

Kiveszed az ágyból, megynyugtatod és ÉBEREN vissza is teszed, nem a kezdben kell elsludnia.

Csak ennyi időm van.

Vali
cvali

elaludniaKép
cvali

Kakukk: Igen, a Vali modszere is nagyon jo. Kép

Rita

Kép
Kép
trita

Sziasztok!

Na jó,nem sértődtem meg,csak egy kicsit rosszul esett Szösziék hozzászólása.Én ugyanis csak azért ugrottam be reggel pár percre,mert annyira megörültem Swen és Szöszi bejelentkezésének,hogy alig vártam a reggeli évődésüket.A régi szép időkben úgy szerettem ezzel indítani a napot.Képés ha figyelemesen olvastak volna,akkor láthatták volna,hogy csak kerestem az "aranygyűjtőket".Na,mindegy,nincs harag.Kép
Mindenkinek,aki kérdezte:derekam 2 nap után nagyjából rendbejött.Remélem nem leszek megint nagylány.
Gergő sajnos nem nagyon javul,a súlya megállt,és nem fogy,de nem is hízik.Szinte csak reggel eszik,és este,amikor hazajön a suliból.Az iskolában semmit nem fogad el.Kép Próbáltam vele beszélgetni,de annyira bántja Őt is,hogy félek,előbb-utóbb depressziós lesz az állandó piszkálástól.Kép Hétvégén,ha itthon van,többször megkínálom,és akkor egy kicsit jobban eszik,de szerintem már össze is szűkülhetett a gyomra,mert nem tud rendes adagokat enni.Az iskolában meg nem megoldható ez sem.Kép

Nem volt időm jegyzetelni,úgyhogy csak ami eszembe jut:
Lino:Teljesen rendbe jött Kata? Nagyon édes a spenótos képe.KépHóember Kép Mi hétvégén készülünk valahová,ahol lehet havazni,itt nincs olyan sok.Még nem tudom,hova tudunk menni,de Kata már nagyon készül.Mondta is,hogy vegyek répát az orrának.Kép

Vali:olyan jó volt beszélni! Kép Kiheverted már anyósodat? Kép Kép Altatásban nagyon ügyesek vagytok,én sajnos nem vagyok ilyen kitartó.Meg Bencus mág nappal is van,hogy 2-3 óránként eszik,úgyhogy lehet,hogy éhes is lenne.
Te mennél ebbe a zenebölcsibe? Mert akkor engem is érdekel.Nalikával úgy két hete sétáltunk,akkor jól voltak,már hízott is Tüncsike.Kép

Kakukk:szegény Dani! Kép Örülök,hogy már jól vagytok.Kép

Orsi:nagyon ari vagy,hogy hívtál! Kép Mit szólsz a topic fellendüléséhez? Kép Azért ez nagyban a Te érdemed és Ritáé! Olyan jó lenne már talizni.KépKár,hogy ilyen beszari vagyok,és nincs jogsim,akkor én is könnyebben mozognék.De ha jön a tavasz,előveszem a kengurut és megyek.Csak ez a fránya overall nem fér bele.Kép Kisdióé tetszett nagyon,annak mintha nagyobb lett volna a lábrésze.

Na,mennem kell,felébredt a Kisfőnök! Kép

Anikó (aki már nem szomorú) Kép
vakili

Csak egy szóra most: Rita, azért Katica az utóbbi időben nem aludt valami túl jól Kép De most úgy tűnik kezd helyreállni. Nem tudom miért kezdett ébredni többször, aztán megjavult, aztán beteg lett, de most megint jobban alszik. Sose fogom megfejteni, hogy mikor miért ébred.

Szilvi
lino

Sziasztok!

Aniko: a leirasod alapjan Gergo jobban van. Biztosan rendbe fog jonni. Kép

Szilvi: Igazad van. Sose lehet tudni es sose fogjuk megtudni pontosan, hogy miert kel tobbszor a baba. Kép Nalam is ugyanez a helyzet. Bar ma ejjel is felkelt ejfelkor a Lili, de a vallamon megnyugtattam, aztan visszaaludt az agyaban. De hogy miert? Sejtelmunk sincsen. Kép
Most is tole jottem ki. A delutani alvas van mar masfel oraja, es egyszercsak felsirt, de nagyon. Sehogy se tudtam megnyugtatni, igy jott a cici. Azon megnyugodott, de meg mielott visszaaludt volna, visszatettem az agyaba. Ott egy kicsit nyoszorgott, de en enekeltem neki es visszaaludt. Minimum meg egy orat aludnia kell. Kép

Puszi Rita

Kép
Kép
trita

Látszik, hogy mindannyian kialvatlanok vagyunk Kép., de biztos hamar átállnak ők is, és akkor végre mi is alhatunk Kép.

Anikó: Igen én szeretnék menni, úgy néz ki találtam egy bébisittert is arra az időpontra, aki segítene nekem az egyik gyerekkel. Fél óra a foglalkozás, 450 Ft-ba kerül, szerdánként lenne vagy 10, vagy fél 11-től.
Úgy szeretnék egy kicsit kimozdulni, emberek közé menni a két gyerekkel, nekik sem árt egy kis társasági élet. KépKép

Vali
cvali

SziasztokKép

Anikó
Bizony, hihetetlenül fellendült itt megint az élet!!!Kép És én ennek NAGYON-NAGYON örülök!!!Kép

Lino
Olyan jó, hogy mostanában többet jössz!Kép Panóval mi van? Mondd meg Neki, hogy nagyon hiányzik innen és nagyon puszilom!Kép Múltkor váltottunk mailt, azóta nem tudok Róla.Kép

Rita
Én is kíváncsi vagyok, hogy mi lesz, ha majd Gergő is eszik mást! Most már csak 3 hét és kipróbálom. A dokinéni mondta, hogy várjak vele 7-8 hónapos koráig, de azért az almát ki akarom próbálni, hogy fogadja. Lehet, hogy egyáltalán nem kell majd Neki, de lehet, hogy imádni fogja és akkor miért ne adjam?Kép

Kakukk
Kitartás! Kívánom, hogy sikerrel járj!Kép

Puszi mindenkinekKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Mi most nem alszunk jol, ezert csak 2 dologra ternek ki, aztan mar megyek is vasalni:

Elso es legfontosabb!
Draga AnikoKép
Eloszor azt hittem viccelsz, es most megdobbenve lattam, hogy nem.Kerve kerlek ne haragudj, en viccnek szantam a dolgot. Az osszes arany a Tied a heten !

Masodik:
Latom, alvas a tema.
Mint tudjatok, Balazs nagyon "jo alvo" volt. Mindig ciciztunk ejszaka, 6 hetesen beallt a 2 ejjeli szopira, 8 hetes koratol csak hajnalban ebredt, gyakorlatilag ataludta az ejszakat, mert 8-9 orat aludt egyhuzamban. (es meg utana 2-t) Nappal is csak cicin aludt el, este is. Igaz, 10 -15 perc alatt kiutotte magat.
Karacsonyra az volt tole az ajandek, hogy este 8 utan legkozelebb reggel fel 7-kor ebredt!!!

Nem irom itt le az egesz kalvariankat, a multkor is csak celoztam a betegsegre, de annyit tudni kell, hogy mi a Szilvesztert a korhazban toltottuk. Balazsnak tudogyulladasa volt es kiszaradt, mert hasmenest kapott az antibiotikumtol. Meg csak szopott, 5 es fel hos volt.
A korhazban, hogy megfogjak a hasat megtomtek repaval. Dietaztattak utana is es repat kellett neki adni. 3 hetig kinlodtunk igy, napi 8-10 szeklettel, mig Zita tanacsara elmentunk Debrecenbe es kiderult, hogy mindent pont forditva kellett volna csinalni, az egyetlen, ami helyre hozhatta volna, az az anyatej.
Mostmar jobban vagyunk, csak anyatejet kap, de miota repat evett NEM ALSZIK! Erzem, tudom, hogy amiatt.

Csak annyit akartam kihozni belole, hogy minden gyerek mas es mas. Ezert altalanosan ervenyes aranyszabaly nem letezik szerintem. Az "Aludj jol...", a "Suttogo" CSAK EGY KONYV. Valakinek a velemenye. Van gyerek akinel bevalik, es van akinel nem.
Minden esetre en pszihologust is megkerdeznek rola, nem csak orvost. Lehet, hogy meglepo lenne a velemenyuket hallani. Esetleg a Kismama januari szama vagy a 2004 januari is erdekes lehet a temaban.

KakukkKép
Neked kulon azt tanacsolnam (ha nem haragszol meg erte), hogy gondold at, mielott elkezded ezt a "kovetkezetes nevelest" Daninal, o is oriasi trauman van tul a korhaz miatt.

Most elmegyek , ugye, nem baj, hogy leirtam a velemenmyemet? Nyugodt szivvel pofaztam bele, mert Karacsony ota nem aludtam 3 orat egyhuzamban...Kép
szoszi
szoszi

SzöszikémKép

Annyira jó volt olvasni a véleményedet! Mert olyannak a véleménye, aki mindkét dologban járatos, az alvásban és nem avásban is! Én ugye nem tudok okos lenni, hiszen csak ezt az "oldalt" ismerem.Kép
Mindenesetre az tetszett nagyon, hogy tényleg minden gyerek más és nekem is az a véleményem, hogy a babára kell hallgatni és erőltetni semmit nem lehet.

Ezeket most csak úgy véleményként írom és nem bárkire reagálva, nehogy megharagudjon itt bárki is!!!!
Szerintem pont az a jó ebben a topikban, hogy sokfélék vagyunk, mindenki másmilyen tapasztalatokkal, amiket itt leírhat és esetleg az másoknak segít!
És mindenki maga döntheti el azt is, hogy mit csinál, hagyja a dolgot alakulni, ahogy én is csinálni fogom, vagy próbál szoktatni, mint Vali, aki szegény nem tehet mást, hiszen 2 csemetével is meg kell "küzdenie" és az aztán tényleg nem lehet egyszerű! Én néha egytől is kész vagyok.Kép

Remélem sikerült rendesen megfogalmaznom, amit akarok és senki nem vette magára, amit írtam, mert én senkinek nem céloztam!!!

És hiper-szuper boldog vagyok, hogy ismét élő topik lettünk, és folyik itt az eszmecsere.Kép

Gyertek-gyertek-gyertek és akkor megint olyan lesz minden, mint régen és az olyan jó lenne!!!
Kép

Puszi hegyek mindenkinek!Kép

Orsi

avocado

Ja és Szöszi!
Nagyon sajnálom ám a kórházas dolgot! Szegény Balázska!!!Kép Gergő lesz lassan 5 és fél hónapos, így nagyon át tudom érezni a dolgot! Bele se merek gondolni, hogy mi lenne, ha hasonló történne velünk!
És csodállak, hogy így tudsz róla írni, erős csajszi lehetsz! Le a kalappal!
De azért jöhettél volna panaszkodni nekünk és egy kis vígasztalásra is. Igaz, gondolom eléggé lefoglaltak a dolgok ezzel az egésszel kapcsolatban.Kép
Ha esetleg van kedved és időd leírni az egészet, hogy is kezdődött és volt minden, én szívesen elolvasnám!

Amúgy a januári Kismamában most értem a végére, ahol a szüléstörténetek vannak és totál kiakadtam azon a sztorin, amikor véletlenül otthon szült meg az anyuka a mentősökkel és, hogy bántak vele a kórházban! Olvassátok el, elképesztő! Nem is tudom, miért nem jelenti fel azt a kórházat én totál kiakadtam!

Na, most már tényleg megyek, teljesen rámjött itt a szófosás.Kép Bocsika.Kép

Orsi

avocado

Orsikam!Kép

Azert az "eros csajszi"-tol nagyon messze allok. Volt, hogy hivtak a lanyok, akik veletlenul tudtak, hogy mi tortent es nem birtam beszelni veluk...Mikor ott lattam a gyereket infuzioval, agyhoz kotve, sapadtan...csak ultunk mellette sirva es imadkoztunk es minden atertekelodott.
Mikor hazajottunk elaludt magatol es eljatszott egy sima csorgovel, ilyet azelott sosem csinalt. Bagyadt volt es meggyotort. Olyan trauma erte, hogy alig ismertem ra. Sirtam es kerdeztem meddig tart ez? Azt mondtak sok-sok szeretet es turelem es akkor helyrejon.
Azt kivantam barcsak nyugos lenne es foglalkoztatni kellene es legyen zsivany es elkenyeztetett, de EGESZSEGES.
Hat, most zsivany es purcog es mosolyog es egeszseges...Szavam sem lehet, kelek ejjel is es orulok, hogy jol van.
Nem akartam itt panaszkodni, meg rontani a hangulatot. Azert nem is irtam le eddig.
szoszi
szoszi

Orsi:köszönöm szépen a receptet. Amit nálunk felírnak az nem túl jó.

Szöszi: sajnálom a tüdőgyulladásotokat, mennyi ideig kapott Bazsó antibiotikumot?

Anikó: ha jól tudom a B6 vitamint szokták adni étvágynövelésre, próbáltatok már valammi hasonlót??

Elnézést, hogy nem szólok hozzá az altatási témához, de Marcell (kopp-kopp) kitűnően alszik éjszaka. Tegnap este 3/4 9-kor evett (elcsúszott a 1/2 9-es), és ma reggel 7-kor ébredt. Viszont nappal alig fér bele az 5 etetés a napunkba.

Jerry
jerry

Szép jó estét!

ÖRÜL A SZÍVEM,HOGY ENNYIEN ÍRUNK MEGINT!!!Kép

Szöszikém!
Nem kell ezt komolyan venni annyira,nem volt ez nagy harag.És nem kell az összes arany sem,szívesen lemondok róla,csak olvashassalak Titeket reggelenként!!! Kép Komolyan mondtam,hogy nagyon szerettem olvasni a versenyeteket Swennel.Egyébként is nagyon bejön nekem a humorod! Kép
Kórházas történeted nem semmi,nagyon sajnálom! Kép
Pont a napokban jutott eszembe,hogy én nem is tudom mit csinálnék,ha esetleg bekerülnénk,mert van amikor másfél-két óránként szopizunk,és ott ezt nem engedik.Amikor Chello írta,le voltam döbbenve,hogy még csak ki sem vehette az ágyából Noncsit akármikor.Hát én beleőrülnék.MOndja is a dokinénink,hogy elkényeztetem Bencust,de mit csináljak,ilyen vagyok.
A diéta mit jelentett,hogy nem szopizhatott olyan sokat?
Egyébként a januári Kismamában nagyon jó cikket olvastam az éjszakai nemalvásról,és teljesen megnyugodtam,hogy nem vagyok én rossz anya."Nem mi rontjuk el" a címe.
Mondjuk engem nem zavar az sem,ha éjszaka is szopizik,csak legalább kibírja a 3 órát.Még mindig rettegek,hogy egyszer csak elapad a tejem,így legalább ez a veszély nem fenyeget. KépMár eljutottam odáig,hogy ha 3 óránként kel,teljesen kipihent vagyok.Kép

Szia Te hiper-szuper boldog Orsi! Kép
Egyébként én is nagyon boldog vagyok ettől.Lassan Boriék is hazaérnek a síelésből,majd fog ámulni!!! Kép

Vali:benne vagyok!!! Kép
jövő hétre egyezetetünk.

Süncsiért most már komolyan aggódom.Kép
Nanda csak nem lettetek betegek? Kép
Linda?????? Kép

Panó,Zita,Lino,Vali,Swen,Rita,Jerry és Mindenki:
Sok puszi:Anikó
vakili

Na,közben megint jött 2 hsz! Kép

Szöszi:jaj,de szépet írtál,megkönnyeztem rendesen!Kép

Jerry:nekünk Peritol szirupot írt fel a doki,és Béres cseppet kap még.Most itthon nagyon falt délután,de a suliban egy falatot sem eszik egész nap.Egy itthoni szendvicset megeszik bent reggel,de ebédet nem csomagolhatok neki!!!Azt hiszem,holnap beszélek a tanító nénivel,hátha van valami ötlete.Kép
Éjszakátok Kép

Anikó
vakili

Sziasztok!

Szoszi: rettenetes ami tortent veletek. Aterezetem minden sorodat. Kép Orulok, hogy tul vagytok rajta. Most mar ertem miert tuntel el. Es teljesen igaz amit irtal. Minden baba mas es minden mamanak masok az elvarasai. Kép Most Bazsinak a legnagyobb szuksege van a szeretetre es a csaladra. Nagyon orultem, hogy leirtal midnent. Kép
Ha szabad tudnunk, hogyan kapta el Bazsi a tudogyuszit?

Nagyon orulok, hogy ennyien vagyunk mar. Kép
Egy kis vidam kep, nem a Lilirol. Kép
A kutyaim es a hazunk ebben a hoban. Kép
Puszi mindenkinek Rita
Kép
Kép

Kép
Kép
trita

Szia Szoszi, sorstarsam! Kép

Nalunk tenyleg ugyanazok jottek ossze. Korhaz, infuzio, nem alvas. Viszont Dani elotte sem aludt! Sajnos, soha. Az atlag, 2-3 orankent keles, 3x fordult elo, hogy csak egyszer kelt.
Szerencsere nala nincs valtozas a korhaz ota, igaz, vegig vele voltam, vagy jarkaltam vele az infuzioval egyutt, vagy ott ultem mellette ejszaka is a muanyag szeken... Kép
Az meg is lepett, mikor a masik topicban irtad, hogy repat kapott, eloszor, pont ilyen krizis helyzetben. Dehat nyilvan ott, akkor donteni kellett, es gyors merlegeles utan akkor ez tunt megoldasnak.
Biztos gyorsan helyre jon a kis lelke,
pusz
Kakukk
kakukkfu

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?