Sziasztok!
Ezer éve nem írtam, de most még olvasni sem volt időm. Nagyon kíváncsian nyitottam ki a topicot, hogy vajon szült-e már valaki.
Nálunk is izgalmasan teltek a januári napok. A vizsgaidőszakom pénteken véget ért
Kristóf fiamat viszont hétfőn műtötték a II. sz. gyerekklinikán fitymaszűkülettel. Úgy volt, hogy este haza is jöhetünk, de végül egy pici kellemetlenség miatt mégis bent maradtunk. Persze nálam nem volt semmi kórházi felszerelés, de az orvos nagyon kedves volt, és Kristóf ágya mellett egy üres ágyon én is aludhattam. Kb. 2-3 órát aludtam is, mert a közbülső időben Kristófot figyeltem (néha nyugtalanul dobálta magát) vagy a vécére kirándultam az épület másik részébe pisilni. A kedves nővérek nem tettek kivételt velem sem, csak az osztályon fekvő gyerekek használhatták az ottani vécét. Klassz volt a kihalt épületben botorkálni iszonyú messzire, hogy pisilhessek.
Ezután hazajöttünk, de estére anyukám telefonált, hogy a kisebbik fiam (aki aznap nála aludt) hány és hasmenése van. Ma reggel hozták fel (vidéken laknak anyuék). Alig aludtam az izgalomtól megint. Mire anyuék megjöttek, már össze volt készítve az újabb kórházi cucc, hátha infúzióra be kell mennünk valamelyik gyerekkórházba. De szerencsére mire ideértek, Bálint jobban lett. A gyerekorvosunk viszont nem biztatott agyon. Azt mondta, hogy ha Kristóf elkapja, már nem nagy gond (48 órája volt a műtét), de ha én elkapom, akkor bizony a szülés be fog indulni a többszörös haspréstől és magától a vírustól. Hát most várunk, mi lesz. Idáig még semmi jelét nem érzem, hogy rosszul lennék, de tudom, ez fél óra alatt meg tud változni. Novemberben átestünk egy hasonló víruson. Két nap alatt az egész családot kifektette a vírus.
Bocsánat, hogy ilyen hosszan írtam, de régen ezt már megszokhattátok
)
Babus, nagyon izgatottan várom a híreket, bár szerintem ez jósló fájás volt, ha estére megszűnt.
Nekem mindkét fiammal az utolsó vizsgálatok nagyon fájdalmasak voltak. A szülés közben is, de előtte is. Pedig tudatosan készültem rá, próbáltam lazítani. Vérzést viszont nálam nem okozott.
Ja, és az egyszerű jelekről csak annyit, hogy én mindkét szülésemnél 1 napot gondolkoztam, hogy ez magzatvíz-e, ami szivárog. Ugyanis nálunk mindkét fiú felül repesztette a burkot, így csak ritkán és kevés magzatvíz csordogált. Kíváncsi vagyok, Bernáttal hogyan lesz. Mellesleg én nagyon félek a magzatvíz egyszerre történő elfolyásától, mert ilyenkor fordulhat elő, hogy a köldökzsínór előre sordródik a gyerek elé a szülőcsatornába. Ez iszonyú veszélyes, azonnal műtét. Ha nem a kórházban történik, az nagyon ciki. Szóval ezt én nagyon nem szeretném. Első szülésnél ez kevésbé valószínű, mert akkor a baba feje korábban beilleszkedik, így nem tud hova sodródni a köldökzsínór. Többedszer szülőknél szokott előfordulni vagy koraszülés esetén.
Kíváncsian várom a holnapi híreket! Mi egyébként talán jövő csütörtökön jutunk el a dokihoz. Lehet, hogy már uh-ra is elküld? Pénteken töltjük a 34. hetet. Remélem, a vírus miatt hasban töltjük!!!
Puszi mindenkinek!
Dorka
33+6