Új privát üzeneted érkezett!

GRATULA SZILVI! Kép
Nagyon Sok Boldogságot Nektek!!

KRISTI!
Mi picurit fiatalabbak vagyunk Nálatok (vagyis most 21h+5n), de én is éreztem már keményedést - fõleg amikor este fáradtan hazaesünk és fürdés után végre elõszõr ledõlõk- Úgy tudom, hogy egy késõbbi szakaszban már normálisnak mondható a Braxton-Hicks szindróma (jól írtam??), vagyis a méh többszörös bekeményedése és összehúzódása (neki is gyakorolni kell a szülésre!)Kép De szerintem a fáradtságtól is lehet és: ilyenkor kell Pihenni és Pihenni..vagyis kellene..Kép
Különben meg normális dolog és csak azt jelenti, hogy minden rendben, a méhed is tudja a dolgát! Kép

HENI!
Köszönöm kérdésed - néha elég nehezen bírom a munkát és amikor már végemet járom, akkor a legrosszabb, mert egész éjszakás nem-alvások után újra csörög az óra hajnalban és szól a rádió a szomszédban..én meg ingerülten és tehetetlenül legszivesebben ordítanék, hogy "tehát én a 6. hónapban vagyok és pihenni szeretnék egy picit!!" Kép Másfél óra alatt érek be a munkahelyemre (Buda, Kelenföld XI. ker-bõl Újpest vége utánig: a külsõ Váci útra..)
Pont most telefonáltam a barátnõmmel, aki szerint (is) pihennem kellene, de nekem sajnos min. jan. végéig dolgoznom kell, mert különben nincs meg a 180 nap munkanap ezen a helyen és állambácsi magasan le..., hogy én a diploma óta 3 éve folyamatosan dolgoztam. Sajnos PONT most szakítottam meg júniusban 1 hó-ra a munkaviszonyom. Pech.

Nagyon tartok attól, hogy a 7. hónapban mennyira fogom bírni a munkát, stresszt, de a fõnök elég normálisan áll hozzá(nk) és talán lesz köztes megoldás. Ha pedig tényleg nagyon elfáradok, akkor azonnal abbahagyom. Elsõ a baba!!!
(olyan jó, hogy itt panaszkodhatom mindig! Máshol nem szoktam és kikívánkozik néha belõlem is egy kis önsajnálat)

A fenéktorna szerintem is jó - ha van rá idõ akkor otthon is lehet csinálni. A szobabiciklire én is gondoltam! Én is mindenhol még a lépcsõt választom -a tornák fõleg munkaidõben lennének..
Szerintetek a 7. hónaptól még nem késõ elkezdeni a légzéstechnika elsajátítását? Azt már megbeszéltük ebben a témában, hogy tornázgatni sosem késõ (móódjával) -kivétel intimtorna.

BMárti, Andisj!
Én régen sokkal kevesebb tejet és joghurtot kívántam, mint most. Viszont hiányoznak a penészes sajtok, mert azokat imádtam, de most nem ajánlott fogyasztani.

Melyik az a babakocsi márka, ami a legjobb, ha csak egyet akarok venni?? (Pierre Cardin-t írtatok az elõbb)..Ami jó csecsemõkortól (fektetve) egészen a 2 éves ücsörgõ és nézelõdõ korszakig?? Nagy kerékkel és normál aszfalton..
Van ötlet??

Pusz - a Pocaklakóknak is!

Mummy (21+5)
Mummy

Tünde!
Ezek szeint te jössz ma tornázni? Mirõl foglak megismerni?

Pucúr te?

Dojika, sajnálom, hogy nem jössz.

Tiduj, Chris bucsuzkodóknak további jó babavárást és könnyû szülést kívánok.

Norci
Norci

Margareta!

Igen ez a rendes nevem, annyira nem is ritka nev.Kép

Norci:koszi a jokivansagot, minden ejjel almomban foproba van!Kép

Tiduj
Tiduj

Sziasztok!

Kristi! Én eddig nem éreztem pocak keményedést, legalábbis azt hiszem. Biztos észrevettem volnaKép
De sok ismerõsöm panaszkodik erre, szerintem ez nem igazán terhességi kor kérdése.
Annyi munkám van, hogy egész héten csak most tudtalak benneteket elolvasni.
Agcinak sok szeretettel gratulálok!

Kele
kele

Sziasztok!

Tiduj!
Nem írtad, fìz-e rokoni szál egy Gáborhoz.

Többiek!
A MagneB6-ról senki se válaszol? Olyan egyedül érzem magam...

Margaréta
margaréta (margar&

Margaréta!

Sajnos nem tudok segíteni MagneB6 ügyben, pedig aszem rám is rám férne, de én a dokim nélkül még ezt se merem bebvenni. Õ mikor mondtam, hogy fájdogál idõnként a hasam azt mondta, hogy ez vele jár a terhességgel, de nem mondta, hogy szedjek magnéziumot, de néha annyira húzódik, lehet hogy kellene.

Tényleg Dojika neked is ilyen gondod volt, neked mit írtak rá fel?

Norci
Norci

Magnéziumnak izomlazító, görcsoldó hatása van, alapból szokták a dokik javasolni gyakori haskeményedések esetén. A magne b6-os verzió receptmentes, nem is túl tömény (ebbõl a papírja szerint is valami 3*2 a napi adag) Dokik ennél jóval töményebbet is tudnak felírni, ha szükséges. Pezsgõtabletta, avagy por formájában. Van valami limit, amit normálisnak titulálnak, és ha annál gyakoribbak a keményedések, akkor javasolják. Meg van doki, aki alapból javasolja, avagy felírja a töményebbet.
Ja, én nem terhesen vádligörcsök ellen használom a magnéziumot, erre is nagyon jó (nekem 1 szem magne b6 is használ). (ilyenre a másik ami jó lehet, a kalcium)

Ildi

Ildi
pildi

Sziasztok!
Erás vagyok, ha még emlékeztek rám!
Végre tudok irni.
2001. 10. 24-én, két hetes késéssel (10.10-re voltam kiirva) megszületett a kislányom, Bianka Erika 4000 grammal és 52 cm-rel, inditott szüléssel, császárral a végén. Gyönyörü baba. Ma már 6 hetes és egy napos és imádom. Eddig sajnos nem fértem a nethez, de most légyszi vegyétek be öt is a táblázatba.
Mindenkinek gratulálok, akinek már megvan a babája és mindenkinek kitartás és sok sikert, akinek még visszavan a nagy nap.

Erás
Erás

Szijasztok!

SZilvi! Gratulálok Nórihoz és hogy ilyen ügyes volt, hogy két és fél óra alatt kibújt!
Hogyhogy ilyen gyorsan otthon vagytok?

Encinek is gratulálok! A kisfiad már most megelözte a kislányomat a méreteivel:-)

Ágci most biztosan élvezi a klinika gyerekágyas osztályának vendégszeretetét. Olyan jó neki! Kicsit irigylem, én szerettem ott lenni..

Szijasztok, Lara
lara (lara)

Erás! Gratulálok Biankához! És ráadásul napra pontosan egy idös az én kislányommalKép
Ha van kedved nézz át az elsö napok hetek topicba! Mennyiket szokott enni Bianka?
Lara
lara (lara)

Sziasztok!

gratulálok Ágcinak és Szilvinek ! remélem hamarosan én is beszámolhatók a ketté válásomról.

Chris!
azért írjál néha hogy mi van veled.majd részletesen beszámolok a MÁV-os topicban a szülésrõl meg a tapasztalatokról.vigyázz magatokra.

Zafi !
örülök hogy olvastlak.valóban már itthon is netezem most is innen írok. hát én kibuktam a Tena betét méretein, el nem tudom képzelni hogy fogom elviselni.rettentõen gyûlölöm az
ilyeneket mindig tampont használtam. mindenesetre elõször próbálkozom a normál betétekkel majd. Roli fiam után már a 4.naptól tampont használhattam orvosi engedéllyel.hátha most is.kész a táskám mindent összepakolva a babaholmik is külön táskában. most már elég sokat keményedik a pocim és a derekam is többet fáj.ezek nálam már elõjelek.

lányok !
a vizesedésnek azért vannak egyértelmû jelei. a legelsõ a dagadt boka a gravitáció miatt elõször itt gyûlik össze a víz.ha nem fogsz beleférni a megszokott papucsodba vagy cípõdbe akkor egyértelmû a dolog. most a vége felé nekem már a kézfejeim is és az arcom is vizes.ez egyéni alkati kérdés is. a veséimnek és a szívemnek sincs semmi baja tehát nem ezért vizesedem. elsõ terhességemnél már terhességi mérgezésre gyanakodtak annyira ödémás voltam.23 kg "híztam" és a szülés után pár nappal semmi nem volt rajtam,ebbõl is látszik hogy minimum 14 kg a víz volt.
most kb.13 kg-nál tartok és ebbõl is sok a víz. na azért hurkácskák is vannak de azok jól lesznek tartaléknak a szoptatásra.

MagneB6!
nekem még mindig szednem kellene. napi 3x2 kaja után. állítólag vízhajtó ezt már nem nagyon veszem észre, így inkább egyre jobban kihagyom mert nem engedi beérni a méhlepényt és hátráltatja a jóslófájásokat is. elõtte viszont jó volt a haskeményedésekre és görcsökre. nem árt!!
a benne lévõ b vitamin jó az idegrendszernek is nyugodtabb lesz a kismama tõle.

tegnap voltam lábmasszázson a vizesedés miatt. nagyon jót tett hetek óta most tudtam felvenni úgy a cipõm hogy simán belecsúszott a lábom. a kezeim is átmasszírozták így ma tudtam rendesen fogni. éjszaka sajnos nagyon fáj ahogy feszíti a víz a csontokat. más végén lévõ kismama nem szenved ettõl?

minden jót a friss kismamáknak és élvezzétek az elejét-közepét mert a vége felé...
Kisbence
Kisbence

Sziasztok!

Elöször is gratulálok Erásnak és Szilvinek a babákhoz.
Sok-sok tejcsit Nektek.

Nyuszimanóékról nem látok újat. Tudtok valamit? Remélem jól vannak.

Szilvi!
Hatalmas babád lett! Ráadásul jó hamar otthon vagytok. Sok boldogságot! Ugye Neked van egy napon a két lány névnapja (Nóra, Lili)? Ez tök jó. Nem esik rosszul nekik legalább a névnapjukon, hogy csak a másikat ünneplik. Kép

Szóval akkor a táblázat Erással és Szilvivel:

<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól
Cseri Boglárka 3400 g, 49 cm 2001.07.28 ( - ) 14 nap
Tvica Kristóf Bence 3400 g, 54 cm 2001.09.04 ( - ) 1 nap
Cory Balázs 2900 g, 50 cm 2001.09.12 ( + ) 5 nap
Pocok Anna Lara 4100 g, 57 cm 2001.09.28 ( + ) 8 nap
Manka2 Benedek Artúr 3450 g, 52 cm 2001.10.10 ( - ) 8 nap
Beáta Martin 3760 g, 55 cm 2001.10.11 ( + ) 1 nap
Adri Marcell 2600 g, 48 cm 2001.10.14 ( - ) 10 nap
Szilvi Zsanett 2850 g, 47 cm 2001.10.17 ( + ) 1 nap
Lara Hanga 3480 g, 50 cm 2001.10.24 ( + ) 8 nap
Erás Bianka Erika 4000 g, 52 cm 2001.10.24 ( + ) 14 nap
Király Kati Bence 3400 g, 53 cm 2001.10.28 napra pontos baba
Andiv Márkó 3000 g, 54 cm 2001.10.29 ( + ) 1 nap
Helga Gedeon 3160 g, 49 cm 2001.10.31 ( - ) 10 nap
Katus Kristóf René 3690 g, 49 cm 2001.11.07 ( - ) 19 nap
Rebi Ildikó Csenge 2800 g, 52 cm 2001.11.07 ( - ) 5 nap
Viki Máté 4350 g, 57 cm 2001.11.14 ( + ) 7 nap
Gabi Noémi 4500 g, 51 cm 2001.11.18 ( - ) 11 nap
Tikk Hanna Barbara 3800 g, 59 cm 2001.11.21 ( + ) 7 nap
Viráganya Máté 3800 g, 58 cm 2001.11.21 ( - ) 8 nap
Niki K. Lilla 2850 g, 51 cm 2001.11.22 ( - ) 1 nap
Nyuszimanó Donát 1040 g, ...cm 2001.11.25 ( - ) 88 nap
Laura Romola 2370 g, 47 cm 2001.11.30 ( - ) 6 nap
Zsuzsi Dorottya 3380 g, 54 cm 2001.11.30 napra pontos baba
Ágci Gábor 3440 g, 51 cm 2001.12.04 ( + ) 10 nap
Szilvi Nóra 4300 g, 58 cm 2001.12.04 ( - ) 11 nap
</pre>

Kata007
Kata007

Sziasztok!

Kristi! A haskemenyedesrol en nem igazan tudok sokat, neha szokott, igaz csak nagy ritkan, de akkor bekapok egy kis magneziumot es lepihenek. Ezzel az orvosom is egyetert. Eddig ez hasznalt nekem.

Mummy! Meg tudlak erteni, az elso babaval en is sokaig dolgoztam. Tenyleg nagyon rossz, amikor ejjel alig alszol valamit, masnap meg a vekker hajthatatlanul csorog. Es nincs mit tenni. Es igen is kell neha egy kis onsajnalat. Szerintem pont azert vagyunk itt, hogy elmondhasd a gondod, bajod, erzeseid. Kép

Szilvi! Gratula Nora lanyodhoz! Mindketten nagyon ugyesek voltatok! En is ilyen gyors szulest szeretnek! Jo egeszseget es sok-sok tejcsit!

Eras! Neked is gratula Bianka Erikahoz! Sok-sok tejcsit, jo egeszseget!

Enci! Igy ismeretlenul is gratulalnek, hat nem semmi Zsombor meretei!

Lassan megyek nezek valami eheto irant. Nemreg jottem a fogorvostolKép, ehes is vagyok, de enni sem tudok. Utana nezek mi az amit egy darabban ragas nelkul le lehet nyelni, nem kell ragni. Megprobalok egy kis joghurtot letuszkolni.

Andysj
Andysj

Sziasztok!

Minden új babának egészséget és sok tejcsitKép!

Csak búcsúzni jöttem:holnap reggel megyek a kórházba,lehet,hogy már fel is vesznek,de legkésõbb hétfõn befekszem.Addig viszont nem leszek netközelben,így mire legközelebb jelentkezem,már meg lesz a baba,remélem Kép

Mariann(holnap 39)
Mariann

Sziasztok!

Hát Mummy, nem irigyellek. De kitartás, mindjárt vége a decembernek és itt a január. Aztán már Te is csak a babáddal leszel elfoglalva. Te mikorra vagy kiírva? ( lusta vagyok megnézni a táblázatban, de arra emlékszem, hogy nálam "fiatalabb" kismamák is - igaz, csak néhány nappal - korábbra vannak kiírva, mint én.Pedig nekem kb. 24 napos volt a ciklusom, tehát szerintem tuti hamarabb babázhatok már, mint ápr. 25. Ó, de messze van még. Azért jó így együtt számolni Veletek a napokat.
A múltkor Ti 3D-s ultrahangon voltatok vagy simán?

Andysj! Részvétem a fogorvos miatt. :-(( Nekem a rémálmom, pedig lenne mit csinálni, de annyira félek, inkább iszonyodok tõle, hogy ihaj. Szerintem csak szülés után fogok elmenni, - majd akkor szenvedek - ugyanis én eddig sem vettem be semmi gyógyszert, s már nem is akarok - egy fogorvost pedig kibírni érzéstelenítõ nélkül.... Jobb nem is rá gondolni....

Mindenkinek kellemes babázást és babavárást,
üdv.
Heni 21/5
heni

Sziasztok!

Gratulálok az új anyukáknak és babáknak KépKép

Gabi
bgabi

Sziasztok!

Gartulálok a babákhoz, mindenkinek sok boldogságot! Kép

Mummy! Valóban sosem késõ elkezdeni a tornát, de a légzõgyakorlatokat és az intimtornát sem! Az igazi, hogy az intimtorna elõnyeinek kihasználásához a szülésnél már kicsit késésben vagy, de a szülés után regenerálódáshoz is nagyon hasznos, úgyhogy vágj bele!

Kisbence! Egyetértek betét ügyben, én is csak vészhelyzetben szoktam ehhez a megoldáshoz fordulni. Kíváncsi vagyok, hogy fogom viselni a nehézségeket. Te vettél hozzá nadrágot? Állítólag az sokat segít, nem csúszkál el, meg ilyesmi.
Megint született egy baba a tornán, akit tegnap megnéztem és hát nem akarlak elkeseríteni, de a boldog anyuka nem sok jó tudott mondani az osztályról. Azt mondta, hogy a szülõszobán mindenki nagyon készséges volt, de az osztályos nõvérek hagynak némi kívánnivalót maguk után - tisztelet a kivételnek. Kép Majd csak túléljük valahogy! A csomagom idõközben nekem is összeállt, bár szerintem tuti, hogy kihagytam valamit. Majd még átnézem. Elõjelekrõl még nem tudok beszámolni, mert nem tudom, hogy amiket érzek, azok annak számítanak-e.

Ma mozgalmas napom volt. Dél körül kitört rajtam valami vírus, hasmenésem volt + hánytam, de úgy, mint még életemben soha. Teljesen készen voltam! Riasztottam a páromat, õ meg az összes orvosunkat felhívta. A háziorvos ki is jött és megvizsgált. Egyértelmûen vírus. Gyümölcsöt, teát és CSOKIT rendelt el gyógyszerek helyett és persze sok fekvést! És az események közepette beállított a védõnõ!!!

Pussz mindenkinek,
Zafi (36+2n)
zafi (zafi)

Sziasztok!

Heni! Az az igazsag, hogy most fogkotelenites, meg egyeb aprosagok voltak, amiket erzestelenites nelkul is meg lehet csinalni. A nagyobb dolgok, mint pl. fogtomes csere meg miegyebek, azokat csak szules utan. Ugy beszeltem meg a dokival. Igy meg ket het mulva megyek megegyszer. Hisz nem akarta az egeszet egyszerre csinalni erzestelenites nelkul. Igy is elegge fajt, hisz eleg erzekeny a foginyem. Most meg kicsit erzekeny. De semmi fajdalomcsillapitot nem akarok bevenni. Az elozo terhessegem alatt sem szedtem semmit. Ja, meg hat a doki is mondta, hogy o nem csinal rongent kismamanak. Kozoltem, hogy nem is engednem. Szerencsere nagyon jo fej. Ja, en mindig is azok koze tartoztam, akik felnek a fogorvostol. Kép

Zafi! Jobbulast kivanok neked/nektek! Remeljuk mihamarabb tul leszel rajta. Pihenj amennyit csak tudsz.

Mariann! Sok sikert! Remelem mihamarabb hallunk rolatok!

Legyetek jok,
Andysj
Andysj

Jó reggelt minden kismamának !

Mummy,
Kösz hogy írtál, egész jól megnyugodtam. A Magne B6-ot szedem, naponta kétszer.Érdekes, nekem is akkor keményedik a poci, amikor lepihenek, vagyis ez csak este adatik meg...
Tudod, ami a munkát illeti, hasonló helyzetben vagyok mint te, kezdem már nehezen elviselni, a napi több mint 8 órát, ami elég nehéz szellemi munkával párosul. Szintén utálom a reggeli vekkert, és csak estére érek haza...
Január közepéig kell nekem is dolgoznom. Ne csüggedj, meglátod neked is eltelik hamar, és a hetedik hónaptól már nyugisan pihensz otthon. Én már eldöntöttem, csak a picire fogok koncentrálni, nagyokat alszom majd és sokat fogok olvasni. Amúgy én is pont 3 éve dolgozom a diplomám óta, és nekem is ez az elsõ gyerek.
Kár hogy megszakítottad egy hónapra a munkaviszonyod... Nem tudtad másképp megoldani?
Pihenj nagyokat, legalább hétvégén, és vigyázz magatokra...

Kele,
Kösz a választ, és ne dolgozd agyon magad, jó hétvégét neked is.

Mindenkinek kellemes hétvégét, és vigyázzatok a kis pocaklakókra!!!!
Kristi

Sziasztok!

Ágcitól új infóm van, rengeteg a teje, egész nap fej, mert a kis Gábor nem tudja mindet "hasznosítani" Kép
Talán a hét elején haza is mehetnek majd.

Norci - igen én is Magne B6-ot szedek a pocakfájásra, húzódásra... ha feszültebbnek érzem a hasam 2-öt bekapok és aznap még estleg 1-et ismétlésnek - elég jól szokott hatni.
A Doki is ezt tanácsolta, meg a védönöm is.

Lányok, hétfõn 4-kor jön valaki tornára? Én mennék.

Dojika (ma 16.hét)
Dojika

Gratulálok minden új anyukának és friss babának.

A többieknek kitartást és jó pihenést.

Tikk
tikk

Sziasztok!

Gratulálok minden friss anyukának, babucinak! Sok tejcsit nekik!

Norci!
Tegnap már csak késõn, kb. 15:30-kor jutottam net-közelbe. Kép
Nem tudom, hogy voltál-e. Mindenesetre én voltam. Fekete nadrágban és khaki szinû hosszú ujjú pólóban.

Torna!
Ha javasolhatom a mai napot hagyjátok ki. Tegnap ugyanis elkezdték a lakásban kicserélni a gázcsöveket, így a zuhanyzóban tudtunk csak öltözni. Ott pedig kicsi a hely. Várhatólag ma befejezik, és rendezõdnek a viszonyok.

Csilla, Tiduj, Norci, Dojika!
Én legközelebb hétfõn megyek tornázni. Próbálok 4-re, de lehet, hogy csak 5-re érek oda. A kedd valószinû kimarad nekem. Kép

Üdv,

Tünde
gtunde (gtunde)

Sziasztok!

Tünde igen voltam tegnap tornázni, én voltam aki kicsit elkésett. Lila szürke csíkos póló volt rajtam, és egy kék melegítõ, a leghátsó sorban tornáztam amellett az anyuka mellett akinek ott volt a kislánya.

Mivel most már teljesen jól vagyok, kezdek elég energikus is lenni, úgy döntöttem, hogy a fránya anyagiak miatt, meg hogy ne hagyjam el magam (ennél jobban már úgy se hiszem, hogy leszek a terhességem alatt) visszamegyek dolgozni, igaz csak másfél hétre utána úgy is szabin leszek, (aztán majd januárban foytatom a robotot), de így jövõ héten nem nagyon lesz jó a torna 4-kor, csak a késõbbi idõpontokban, ill. a legjobb pénteken.

Az új anyukáknak én is gratulálok!!!! Kép
És irigy irigy vagyok, szeretnék túl lenni a szülésen (tudom még messze van) és én is szeretném ölelegetni végre azt a kis picúrt és azt is olyan jó volna már tudni, hogy kisfiú lesz-e vagy kislány! Apuci már olyan kiváncsi! De sebaj legközelebbi uh-n talán már kiderül valami Kép
Ti nem vagytok ilyen türelmetlenek?

A magneB6-ról köszi a hozzászólást mindenkinek.
Képzeljétek új tünetet fedeztem fel magamon, ez elég vicces tud lenni, esténként begörcsöl a fenekem és olyankor alig tudok menni, meg felállni. Azt hittem attól, hogy nem mozgok eleget, de tegnap a torna után is, sõt picit közben is. Van még v.kinek ilyen?

Norci
Norci

sziasztok!

Ma dolgoztam utoljara, es annyi szabim maradt,hogy januar 3-ig nem kell szulesi szabira mennem ,csak akkor ha megszulok.Kép
Osszepakoltam a cuccaim az irodabanKép

Zafi!
Te mar osszepakoltal???En meg semmit, tegnap mostam ki a pelusokat,amit a korhazba viszek a kis feje ala, ugyhogy ma fogok vasalni. Aztan rajottem ,hogy mikor is pakoltam volna ossze, mikor eddig dolgoztam, es hulla faradt voltam mindig mire hazaertem. Szerintem az is jo, hogy minden babacuccunk megvan, szoval mar tenyleg csak a baba hianyzik!Kép
Jobbulast!
A heten en is olyan rosszul ereztem magam, a gyomrom teljesen olyan volt mint a legelejen, ettem es hanyingerem volt.KépAzt hittem ez is valami virus,de vegulis nem lett belole semmi.De az erzes se kellemes.Kép
Remelem tornan meg talalkozunk!

Sok puszi mindenkinek!

Tiduj(36+1)
Tiduj

Szia Norci!

Emlékszem rád! Kép

Fenékgörcsöm még nem volt.

Hétfõn, kedden, csütörtökön és pénteken van 6-kor óra! Bár hétfõn érdemes 5-re jönni, mert Márta, akkor tart beszélgetéseket a terhességrõl, a szülésrõl és a baba elsõ napjairól.

Remélem nem szegte kedved a tegnapi felfordulás!

Jövõ héten biztos, hogy kedden nem megyek!

Üdv,

Tünde
gtunde (gtunde)

Sziasztok BabaVárók!

Beértem "végre dolgozni" - ma voltam a terhesgondozó nõnél- a kedvem ismét csak jó, mert védõnéni megdicsérte a pocimat, bõrömet és megnyugtatott, hogy nem baj ha felszedtem ezt a 6-7 kg-t a 22. hétre, mert szerinte olyan vékony voltam, hogy erõsödni kellett és valóban nem tûnök túlsúlyosnak. A pocakom viszont tényleg nagyon jópofa volt, ahogy be-berengett - a kis pöcsös Pocaklakó jól megrugdosta benntrõl a szívlehallgató minkrofont.

Ki az aki közületek nem akarja/ná tudni a baba nemét? Én nem bírtam ki és nem is akartam. Szerintem olyan jó, hogy TUDOD és úgy "beszélsz" hozzá, meg rákészülsz lelkileg -és az íígy könnyebb. (annyi mindenre kell amúgy is rákészülni).

Andisj és Heni!!
Köszi a kedves szavakat! A fogdokit meg most én sem kívánom, pedig szerintem nekem is képzõdött fogkõ és romlott is a fogam..(kaptam most calcium-ot) Ráadásul nekem van a családban is fogorvos, de még így sem visz rá a lélek, hogy elmenjek.

Andisj! Egy hõs vagy! Kép

Heni! Én április 13-ra vagyok kiírva és nem voltam még 3D UH-n, de nagyon incselkedem a gondolattal, hogy a 28-30. hét körül elmegyek. Az én egyetlen szerelmem és gyermekem apja viszont nem akarja, mondván, hogy az én hasamat ne fogdossa valami dilettáns idegen orvos -és egészségileg nem ad új infot a 3D. Az, meg hogy lássuk az arcát, nem olyan fontos stb.. Félig-meddig egyetértek Vele, de az én érvem mindig az, hogy a 3D UH is egy újabb alkalom és miért baj az, ha más is elmondja, hogy minden ok. (majd rábeszélem még! &#9786;)
Te mikor akarsz menni 3D-re? Hol is fogtok születni?? Kép

Kristi! Pont most kérdezte a védõnénim, hogy sétálok-e a hétvégéken..és sajnos 3 hete egyáltalán nem, mert hétvégére fordítási munkáim vannak (most is). Ami azért jó, mert így a baba mellett késõbb is talán folytathatom és akkor lesz pénzike..Ha most nem csinálom, akkor az a bizonyos cég mást keres(ne). Nagyon várom már az otthonlétet és a pihenést, olvasgatást - akkor végre olvashatok mesét majd a Pocakomnak és hallgathatunk zenét, mert így estére már semmi ilyesmire nincs idõ és energia.
(a munkaviszony megszakítás sajnos így alakult..és nem tudtam, hogy a baba másfél évvel elõbb fogantatik a tervezettnél) DE NAGYON BOLDOG VAGYOK!! Kép
Bármennyi szenvedés is jár VELE- én már most el sem tudnám képzelni az életünket a KisManó nélkül.

Mummy (21+6)
Mummy

Sziasztok MINDENKINEK!
Sok puszi, és minden jót kívánok!
Hiányozni fogtok!Kép
Jó pocak nevelést. JAnuár közepe körül gondoljatok ránk!
Pusszzzzz. Chris (33+5)
Chris

Sziasztok!

Ma voltam a 38. heti UH-on, PiciLaci becsült súlya 3311 gramm, ezzel akár már meg is születhetne. Kép Viszont a méhszáj még kétezres, szóval teljesen zárt, úgyhogy bizakodhatok, hogy megvárja, amíg elkészül a szobácskája. Kép

Juca! Minden szavaddal egyetértek, én is így terveztem, söt, igazából már a második harmad végére szerettem volna elkészülni mindennel. Nem is értem, hogy tudtam így megcsúszni... Kép Szerencsére nagyon jól viselem ezeket az utolsó heteket is, de örökké nyugtalanít a gondolat, hogy megindul a szülés, és itthon még nem lesz készen minden. Szegény férjem meg itt fog megzizzenni a kapkodástól... Na, de a mai eredmények alapján azért úgy tünik, van reményem saját kezüleg befejezni a babaszobát. Kép

Szilvi, Erás! Szívböl gratulálok, és minden jót kívánok nektek!

Ildi! Ismeretlenül is gratulálok Encinek! Döbbenetesek a babája méretei, szinte hihetetlen, hogy egy ekkora baba természetes úton meg tudott születni!

Mummy! Érdekes, én is a penészes sajtokat szerettem régen is, és mostanában is meg-megkívánom, de hösiesen ellenállok a kísértésnek, és veszek inkább valami másmilyet. Kép
A babakocsi kérdést többször, több helyen kitárgyaltuk, ajánlom az Erröl-Arról témában a "Megéri-e a Peg-Perego..." címü topikot, de valahol volt mégegy, ahol erröl ment a vita, és itt a friss kismamákban is visszatérö téma. Ha idöd engedi, érdemes visszakeresni, sok hasznos ötlet és fontos szempont elhangzott.
Én a Peg-Perego Venezia mellett döntöttem, ez megfelel a te elvárásaidnak is, teljesen vízszintesre fektethetö, kis lábzsák szerü kiegészítökkel egészen mélykocsi jellegü tud lenni, így újszülött kortól használható. Késöbb a tetö alja és a lábzsák levehetö, és ülve, sportkocsiként használható. Ezt persze tudja több típus is, amik miatt én a Peg-Perego mellett döntöttem, az az autóba és a babakocsiba is nagyon stabilan rögzíthetö hordozó, amit kapni lehet hozzá. Ezen kívül extrái még az átfordítható és állítható magasságú tolókar, a négy bolygósítható kerék, és a jó nagy bevásárlókosár az alján. Ja, és ami még igazán meggyözö, az az, ahogyan az a kocsi ki van találva, meg van csinálva. Ott minden passzol, két rugás és egy mozdulat összecsukni, nagyon stabil és biztonságos, ugyanakkor nagyon jól variálható. Én beleszerettem az elsö összecsukáskor... Kép A hasonló tudású Graco kocsi összecsukásához percekig tartó kemény kétkezes birkozás kellett, közben kétszer becsípte az (elvileg profi) eladó ujját, az összecsukott kocsi végül a földön hevert (utcán sárban... hmm...) és utána még jót szerencsétlenkedtünk a rögzítö fülecskével, hogy csukva is maradjon. Ja, és a tolókar és a kerekek összecsukott állapotban egy oldalra kerültek, hogy ha egyszer összecsuktad, tutira cipelni kelljen, és jól össze is koszolhasd magad vele. A Peg-Perego kocsit úgy csukta össze félkézzel, 5 másodperc alatt az eladó, hogy közben a szemembe nézett, és magyarázott... Az összecsukott kocsit egyetlen laza pöccintéssel rögzítette, mindeközben a kocsi folyamatosan stabilan az egyik pár kerekén állt. Így az összecsukott kocsit bevásárlókocsiként húzhatod magad után, vagy stabilan le is állíthatod. Nagyon nem mindegy, ha egyedül kell majd boldogulnod vele (és a babával)! Igaz, a Peg-Perego kocsik (finoman szólva) nem a legolcsóbbak, ha az emberi leleményesség és a mérnöki precizitás iskolapéldái!
(Ez itt nem a reklám helye, nem kapok semmiféle jutalékot tölük, egyszerüen ennyire bele vagyok szeretve a babakocsinkba. Kép)
Egyébként az a legjobb megoldás, ha elmégy 2-3 nagyobb bababoltba (kapásból ajánlom a Soroksári úti MegaToys-t és a Brendont a Váci úton), ahol rengeteg féle kocsi van egy helyen, profi eladók minden kérdésre válaszolnak, és megnézegeted, megfogdosod az összes kocsit. Aztán amelyik tetszik, azt emeltesd ki a sorból, és próbálj ki minden herkentyüjét. Csukd össze, nyisd szét, próbáld félkézzel, hiszen a másikban talán majd a babát kell tartanod, tologasd, kanyarodja vele, stb. Hamar le fog szükülni az óriásinak tünö választék 2-3 olyanra, ami tényleg tetszik. Aztán ha egy nagy bababoltban kinézted, akkor esetleg lehet érdeklödni kisebb helyeken, vagy babakocsi diszkontokban, hogy kapható-e az a típus olcsóbban. Mondjuk ez nekem a Peg-Peregonál nem jött be, de pl. más típusok diszkontjairól hallottam.

BMárti
BMárti

Sziasztok!

Köszi a jókívánségokat, már teljesen jól vagyok, szerintem nem is vírus volt, az azért tovább tartott volna, nem?
Mindenesetre a csokikúrát még folytatom, mert a Mikulás szerint nagyon jó kislány voltam. Kép
Pussz,
Zafi
zafi (zafi)

Halihó!

Gratulálok a most született babákhoz!!! Kép
vuckó
Vuckó

Sziasztok!
Norci!
Nekem fent a combom belsõfele fáj , meg a fenéknél (jobb) a csont , ha megyek. Néha nagyon kellemetlen. Tegnap elõtt nem is írtam az Istvános topicban , hogy érzem már a pocak-pockot!!! Kép Ja és a kórházban meghallgattam a szívhangját is! Ez a sok hányás és a háromszori infúzió-szúrás után nagyon nagy felüdülés volt!
Üdv
Kanga
Kanga-Zsebibaba

Sziasztok!

Kicsit megkésve ugyan,de jelentem, november 14-én 3350 grammal és 53 cm-rel megszületett a kislányunk, Tamara. 2 nappal a kiírás elött érkezett, a MÁV kórházban szültünk, a végén epidurális érzéstelenítéssel. A szülés nagyon kellemes emlék,az EDA-t ajánlom mindenkinek.Majdnem császár lett a dologból,de végül megúsztuk. Ha valakit érdekel,késöbb írok részletesebben is róla.

Gratulálok minden friss anyukának és kismamának!

Eszter
eszter

Sziasztok!

Tehát Móni babája: Nelli, 3920 gr, 52 cm. A születés napját nem tudom, majd megkérdezem.

MInden jót nektek!
Helga

Kedves Eszter!
Szeretettel gratulálok a babádhoz! Sok tejcsit Nektek!
Viráganya
Viráganya

Sziasztok!

Úgy látom, ma Mindenki nagyon elfoglalt, senki sem netezik.
Képzeljétek, ma elmentünk a férjemmel sétálni egyet az erdõbe, hát nem gondoltuk, hogy ott ennyire megmaradt a hó. Elképzelhetitek mennyire mulatságos voltam, mert úgy mentem mint aki épp tojásokon járkál. Kb. minden 5. lépésnél megcsúsztam, az emelkedõkön meg szinte tolt fel. Aztán hazafele le kellett jönnöm kb. 5 lépcsõfokon amire csak nagy nehezen szántam rá magam, mert tiszta hó és jég volt. Na ezt úgy oldottam meg, hogy mivel senki embertársat nem láttam rajtunk kívül, megelõztem a seggreesést és seggre ültem szándékosan és úgy tolattam le a lépcsõn. Hát lányok, nem veszélytelen ilyen idõben pocakosan sétálni, de azért nagyon jó volt, jó nagyokat nevettünk. Szóval aki túrázni készül, nagyon vigyázzon magára és a pocakjára!!!

Mummy! Mondd csak, Te milyen fizikai állapotban vagy? Én sajna egyre nehézkesebb vagyok, bár próbálom nem elhagyni magam. Én is 6-7 kg-t kaptam magamra mostanáig, eddig sem voltam túl sovány.Most épp az az ötletem támadt, hogy be kéne szereznem egy videokazit amin kismamáknak vannak tornák, és csinálgatnám minden nap. Nincs Valakinek valami ötlete, van egyáltalán ilyen? A séta ugyanis már nem veszélytelen, lásd fent.
Én a Rókusban fogok szülni - elméletileg ápr. 25.-én, de szerintem elõbb. Hétfõn megyek ultrahangra, - ez 3D-s lesz -képzelgeted mennyire várom. Remélem megleshetjük a kis Lurkót, hogy milye van neki. Már nagyon kíváncsi vagyok!!!

Szerintetek mennyire jön be az a mondás, hogy ha hegyes a pocak kisfiú lesz, ha széles akkor pedig kislány? Mi a tapasztalat? Én eddig annyira biztos voltam benne, hogy kisfiunk lesz, de tegnap a boltban épp azt kérdezték, mikkorra jön ez a lány? Lány? - kérdeztem vissza csodálkozva. Miért , nem az? Hát még nem tudom. És érdekes módon pont aznap álmodtam, hogy kórházban vagyok és hozzák a pici babámat felöltöztetve és azt mondják : kislány. Na, legkésõbb 3 hónap múlva úgyis kiderül a titok, de remélem már hétfõn megtudom. Én nem értem, hogy bírják ki egyesek, hogy nem akarják tudni! Dehát, mindannyian mások vagyunk!
Na, jó hétvégét Mindenkinek,
az anyukáknak jó babázást, a pocakosoknak pedig jó pocakosodást.
És persze gratula az új babáknak!!!!
Heni kereken 22
heni

Sziasztok kismamák!

Heni!
Nálunk a boltban is lehet kapni kazit, de arra nem gondoltál, hogy eljárni kismama tornára? Én nagyon
szeretnék, de mikor??? Most Decemberben mindig nyítva
vagyunk, meg egyébként is torna mindig akkor van
amikor én dolgozom , pedig úgy szeretnék!

Mummy!
Nekem is muszáj dolgoznom,a pénz miatt! Kép De már nagyon
nehezen bírom!A fönökeim tutti , hogy nagyon neheztelnének rám ha kííratnám magam táppénzre!

Na puszi!
Vuckó
Vuckó

Sziasztok !

Elõször is minden babának és mamának gratulálok!Bárcsak már én is ott tartanék!
Sajnos csütörtökön nem sok jóval biztatott az orvosom.Most fogom a 25.hetet betölteni,a vizsgálatnál azonban azt mondta hogy nagyon lent van a baba feje.Nagyon meglepõdtem,mert azt tudtam hogy veszélyeztetett terhes vagyok de erre nem számítottam.Ugyanis elég sokszor keményedik a pocakom és valószínûleg ezek az összehúzódások egyre lejjebb nyomják a babát.Szerinte ez még nem baj de könnyen baj lehet belõle(koraszülés)úgyhogy szigor fekvést javasolt.Magnéziumot is írt fel,napi két pezsgõtablettát kell innom.
Egyébként teljesen jól érzem magam de azóta aggódom rendesen.
Volt valakinek esetleg ilyen problémája vagy hallottatok errõl valamit?
Huszadikán újra megvizsgál és ha úgy találja lehet hogy befektet a kórházba.
Nagyon nem szeretnék bennt karácsonyozni!!!

Légyszi írjatok valami biztatót.
Forgi
Forgi

Sziasztok!

Forgi!
Anno anyukamnak is a kisebb hugommal hasonlo problemaja volt. Ot is szigoru fekvesre itelte az orvos. Es persze magneziumot is kapott. Sot valami infuziora befektettek egy hetre a korhazba. Majd otthon volt. Igy a hugom a 38. heten szuletett meg.Kép Neki meg tetezte, hogy a 30. het korul mar kinyilt a mehszaja, ha jol emlekszem 1 cm-re. De szerencsesen minden jol alakult. A hugom most 15 eves. Igy tenyleg csak azt tudom mondani, hogy mindenkeppen tartsd be a szigoru fekvest. De ha befektet a doki a korhazba, biztos tudja mit csinal, es fo a baba erdeke. Tudom nem egy kellemes, de amikor en szuletem a lanyom, akkor volt a szuleszeten egy kis no, aki a 20. hettol egeszen a szulesig bent fekudt allando megfigyeles miatt. Kép. Nehezen viselte ez teny, de utolag azt mondta, hogy mindent meger. Azota mar megszulte a masodik gyereket is. Szoritok, hogy minden rendben legyen, es otthon tolthesd a karacsonyt egeszen a hatralevo ideig!!!!!!!!!!!!!! ES meg azert is szoritok, hogy anyukamhoz hasonloan (igaz ne nyiljon ki a mehszajad ido elott mint neki) te is es a baba is tudjon varni legalabb a 36. hetig!

Eszter! Gratulalok Tamarahoz! Mindkettotoknek jo egeszseget es sok tejcsit a babanak!

Moni! Neked is gratula Nellihez! Nektek is jo egeszseget es sok tejcsit!
Andysj

Sziasztok lányok!

Tájékoztatlak benneteket, hogy pénteken 3/4 1-kor megszuletett Mariann babája, Bálint, 3300g-al, 50cm-el. Tervezett császár volt, mert a baby keresztben fekudt. A tobbit majd o megirja, ha kijon.

Sziasztok!

vjudit
vjudit

Szia Andysj!

Nagyon köszönöm a biztatást,szeretném ha a mamádhoz hasonlóan velem is minden rendben lenne.
Az biztos ha nem muszáj nem kelek fel,bár nem vagyok az a heverészõs fajta.
Mindenkinek miden jót !

Forgi
Forgi

Sziasztok!

Forgi!
Drukkolok, hogy ne legyen semmi baj.

Vuckó!
Meg legalább akkor munkaidõn kívül próbálj meg nagyon sokat pihenni.

Kanga!
Remélem már jobban vagy és a szülésig nem kell többet befeküdnöd.

Móninak és Eszternek nagy nagy gratula!
Ha kislányunk lesz nálunk is Tamarának fogják hívni a férjem már évek óta kitalálta, hogy neki ez a név tetszik

Tündi!
Én sajna nem emlékszem rád a tornáról, de majd legközelebb te már úgy is megismersz és nem kerüljük el egymást.

Jó hétvégét mindenkinek.
Norci
Norci

Forgi

En hasonloan gorcsoltem mindegyik babammal. Elso lanykaval meg 1 het korhaz is volt. De megigertem hogy fekszek otthon igy kiengedtek. Vegul en kiiras utani napon szultem elso lanyt a tobbi is kesobb szuletett kiirasnal. Szerintem ha fekszel akkor semmi gond nem lesz csak ne idegeskedj az nem tesz jot a babanak. Cserebe viszont nekem hogy fekve kell viselnem kismamasagot nagyon konnyu szuleseim voltak.

Alakitsatok ki jo kenyelmesre agyad szerez be egy tv a szobaba vegyel vagy kolcsonozz sok konyvet es pihenjel.

Nagyon kelllemes napokat mindenkinek
Napocska
napocska

Szia Forgi!

Nekem is hasonló gondjaim voltak a lányommal. a 29. hét környékén olyan sûrûn görcsölt a hasam, hogy azonnal kórházba küldtek. Ott kaptam egy erõs görcsoldót, magnéziumot és szigorú fekvésre ítéltek. A kórház nem olyan vészes, az infúlzió nagyon sokat segíthet (ha arra kerül a sor), emiatt ne aggódj. Én otthon feküdtem 5 hetet, csak pisilni és fürödni kelhettem fel. A 35. hétre született meg a lányom teljesen egészségesen.
Tudom, hogy borzalmas dolog feküdni egész nap, de nagyon sokat segíthetsz magatokon!
Kitartást,

Zsófi
szzsofia (szzsofia)

Sziasztok!

Nem vesztem ám el, csak nem volt idöm írni. Látom volt termés böven.

Az új babákhoz gratulálok, sok tejcsit a mamáknak. Jönnek majd a táblázatok is.

Mummy!
Én nagyon is szeretném tudni, hogy milyen nemü lesz a babucim. Beleélni azért nem fogom magam, mert az öcséméknek az utolsó pillanatig kislányt mondtak, aztán idén januárban kiderült, hogy valahogy mégis nött valami a lába közé a picúrnak. Kép Ez csak szüléskor derült ki. Még jó, hogy nem vettek sok lányos dolgot. Inkább a semleges szineket vásárolták meg elöre.
Viszont nekem már van két lányom. Úgy örülnék egy kis Balázsnak.... Kép

Heni!
Nekem két lányom van. Mindkettövel teljesen más volt a terhességem. Mármint hányás, rossszullét, ilyenekre gondolok. Söt! Mindkettövel teljesen más volt a pocakom formája is. A fényképeken is látszik, hogy az elsönél széles, gömbölyü, míg a másodiknál tényleg hegyes volt, mint ahogy régi öregek mondják, nagyon is fiús. Lány lett... Kép

Akkor itt a babás táblázat:

<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól
Cseri Boglárka 3400 g, 49 cm 2001.07.28 ( - ) 14 nap
Tvica Kristóf Bence 3400 g, 54 cm 2001.09.04 ( - ) 1 nap
Cory Balázs 2900 g, 50 cm 2001.09.12 ( + ) 5 nap
Pocok Anna Lara 4100 g, 57 cm 2001.09.28 ( + ) 8 nap
Manka2 Benedek Artúr 3450 g, 52 cm 2001.10.10 ( - ) 8 nap
Beáta Martin 3760 g, 55 cm 2001.10.11 ( + ) 1 nap
Adri Marcell 2600 g, 48 cm 2001.10.14 ( - ) 10 nap
Szilvi Zsanett 2850 g, 47 cm 2001.10.17 ( + ) 1 nap
Lara Hanga 3480 g, 50 cm 2001.10.24 ( + ) 8 nap
Erás Bianka Erika 4000 g, 52 cm 2001.10.24 ( + ) 14 nap
Király Kati Bence 3400 g, 53 cm 2001.10.28 napra pontos baba
Andiv Márkó 3000 g, 54 cm 2001.10.29 ( + ) 1 nap
Helga Gedeon 3160 g, 49 cm 2001.10.31 ( - ) 10 nap
Katus Kristóf René 3690 g, 49 cm 2001.11.07 ( - ) 19 nap
Rebi Ildikó Csenge 2800 g, 52 cm 2001.11.07 ( - ) 5 nap
Viki Máté 4350 g, 57 cm 2001.11.14 ( + ) 7 nap
Eszter Tamara 3350 g, 53 cm 2001.11.14 ( - ) 2 nap
Gabi Noémi 4500 g, 51 cm 2001.11.18 ( - ) 11 nap
Tikk Hanna Barbara 3800 g, 59 cm 2001.11.21 ( + ) 7 nap
Viráganya Máté 3800 g, 58 cm 2001.11.21 ( - ) 8 nap
Niki K. Lilla 2850 g, 51 cm 2001.11.22 ( - ) 1 nap
Nyuszimanó Donát 1040 g, ...cm 2001.11.25 ( - ) 88 nap
Laura Romola 2370 g, 47 cm 2001.11.30 ( - ) 6 nap
Zsuzsi Dorottya 3380 g, 54 cm 2001.11.30 napra pontos baba
Ágci Gábor 3440 g, 51 cm 2001.12.04 ( + ) 10 nap
Szilvi Nóra 4300 g, 58 cm 2001.12.04 ( - ) 11 nap
Móni Nelli 3920 g, 52 cm
Mariann Bálint 3300 g, 50 cm 2001.12.07 ( - ) 7 nap
</pre>

aztán a pocakos:

<pre>
Beja 8.c. 40 hét 2 n Budapest 25 év dec. 10. 1.b.
Niki 10.c. 40 hét 0 n Bp. (Érd) 27 év dec. 10. 1.b.
Évike 3.c. 39 hét 6 n Budapest 29 év dec. 11. 1.b.
Mariann 3.c. 39 hét 2 n Miskolc 30 év dec. 14. 2.b.
Orsi 8.c. 39 hét 1 n Komló 26 év dec. 15. 1.b.
Picur 1.c. 38 hét 6 n Kanada 31 év dec. 21. 1.b.
Ada 2.c. 38 hét 3 n Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Zita 4.c. 38 hét Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Szila 7.c. 38 hét 3 n Budakalász 25 év dec. 22. 1.b.
BMárti 1.c. 38 hét 6 n Budapest 30 év dec. 25. 1.b.
D.Rita 1.c. 37 hét 6 n Dunakeszi 32 év dec. 27. 1.b.
Kata 38 hét Budapest 22 év dec. 29. 2.b.
Kata2 3.c. 37 hét 5 n Budapest 27 év dec. 31. 1.b.
Kisbence 38 hét 0 n Budapest 31 év jan. 1. 2.b.
Betti 4.c. 38 hét 0 n Eger 25 év jan. 1. 1.b.
Tiduj 36 hét 3 n Bp. (Szolnok) 25 év jan. 3. 1.b.
Zafi 36 hét 5 n Budapest 26 év jan. 4. 1.b.
Mamacica 1.c. 35 hét 0 n Szolnok 28 év jan. 14. 1.b.
Erika 14.c. 34 hét 3 n Erdély 27 év jan. 17. 1.b.
Mona 1.c. 34 hét 1 n Budapest 27 év jan. 17. 2.b.
Zsú 34 hét Budaörs 28 év 1.b.
Chris-Klári 34 hét 0 n Budapest 36 év jan. 20. 1.b.
Ildikó 3.c. 33 hét 4 n vidék 28 év jan. 23. 3.b.
Moncsi 1.c. 33 hét 4 n Budapest 27 év jan. 24. 1.b.
Catnet 6.c. 33 hét 1 n Ócsa 20 év jan. 25. 1.b.
Kustyi 32 hét 6 n Gyõr 30 év jan. 28. 1.b.
TKriszta 1.c. 32 hét Budapest jan. 28. 2.b.
Klári 1.c. 32 hét Pécs 28 év jan. 29. 1.b.
Zsuzs 1.c. 32 hét 0 n Budapest 27 év febr. 2. 1.b.
Tmóni 0.c. 31 hét 6 n Budapest 31 év febr. 2. 2.b.
Menta 1.c. 31 hét 4 n Budapest 25 év febr. 6. 1.b.
Juca2 31 hét 6 n Veszprém 29 év febr. 13. 1.b.
Kinga 1.c. 31 hét 3 n Maglód 33 év 4-5.b.
SJMóni 3.c. 30 hét Budapest febr. 14. 1.b.
Tünde 30 hét 3 n Budapest 33 év febr. 17. 2.b.
Andysj 4.c. 25 hét 0 n USA 25 év márc. 24. 2.b.
Kele 0.c. 24 hét 2 n Budapest 28 év márc. 31. 1.b.
Krita 6.c. 22 hét 3 n Nyíregyháza 26 év ápr. 11. 1.b.
Vuckó 22 hét 3 n 27 év ápr. 11. 1.b.
Mummy 22 hét 1 n Budapest 26 év ápr. 13. 1.b.
szanti 2.c. 21 hét 6 n Budapest 24 év ápr. 15. 1.b.
Száva 22 hét ápr. 17. 2.b.
Heni 1.c. 22 hét 1 n Budakeszi 23 év ápr. 25. 1.b.
Csilla1 1.c. 17 hét 3 n Budapest 31 év máj. 17. 2.b.
Dojika 1.c. 16 hét 3 n Budaörs 27 év máj. 21. 1.b.
margaréta 6.c. 16 hét 1 n Budapest 26 év máj. 25. 1.b.
Vicamama 1.c. 16 hét 0 n Pécs 31 év máj. 26. 2.b.
Zsunya 6.c. 16 hét Budapest 25 év 1.b.
Norci 5.c. 15 hét 0 n Budapest 26 év jún. 2. 1.b.
Kata007 4.c. 14 hét 6 n Miskolc 35 év jún. 3. 3.b.
Erika2 12.c. 14 hét Százhalombatta 27 év
Any 2.c. 13 hét 0 n Debrecen 34 év 2.b.
Pucúr 4.c. 12 hét 4 n Budapest 29 év 1.b.
Beszti 13.c. 10 hét 3 n Szigethalom 26 év júl. 4.
Dió 1.c. 9 hét 3 n Budapest 27 év júl. 10. 1.b.
</pre>

végül, akikröl nem tudunk semmit:

<pre>
Anyuka Lakhely Életkor Kiírás napja
PK Svájc 29 év 2001. okt.. 23.
Merci Budapest 29 év 2001. nov.. 1.
</pre>

Kata007
Kata007

Sziasztok lányok!

Olyan jól esik hogy ennyien biztattok,úgy érzem így nem is lehet semmi baj.
Kata,ha gondolod engem is felvehetnél a táblázatba:a 26. hetet kezdem holnap és elvileg március 24-én szülök majd.

Puszi mindenkinek

Forgi
Forgi

Sziasztok!

Sajnos még mindig nagyon sok munkám van, ezért csak most tudtalak elolvasni Benneteket.
Kristi! Kerestelek a táblázatban, de nem találtalak.
Velünk minden rendben, csak nagyon fáradékony vagyok. Szinte napról napra érzem, hogy nehezebben mozgok és nagyon hamar elfáradok. Pedig szerencsére eddig 3,5 kg híztam.
Ami nagyon aggaszt, az az, hogy bár én is mindig elhatároztam, hogy mindent hamar megveszünk, még nincs semmije a picinek de ami a legrosszabb, hogy igazán pl. bútorügyileg most még ötletem sincs. Sok helyen voltunk, és amig nem akartunk konkrétan vásárolni nagyon is sok dolog tetszett, de amint úgy mentünk el, hogy na akkor most megvesszük, rögtön ezer hibát fedeztem fel mindenen. Tudom, nem vagyok még elkésve, de ha hozzáveszem, hogy általában a bútorok szállítási határideje 4-8 hét, és most ugye itt a nyakunkon a karácsony, amikor másért is rohangálni kell, hát mit mondjak, nem vagyok megnyugodva.
A babakocsit viszont már kinéztük, mi a Graco Voyager 3 funkciós babakocsi mellett döntöttönk. Januárig várni akarok a megvételével, mert hátha olcsóbb lesz. Álítólag új huzatok jönnek és abban reménykedek, hogy ilyenkor a régieket olcsobban fogják adni.
Szeretnélek megkérdezni benneteket, hogy ti vesztek karácsonyra ajándékot a pocaklakónak? Én nagyon szeretnék, aztán mindig lebeszélem magam (nehogy valami baja legyen), majd megint újabb ajándék ötletek jutnak az eszembe.
Na mennem kell, mert a párom nagyon élvezkedik a a konyhába, és annak ugye én fogom a kárát látniKép(rendrakás, újabb ebéd kitalálásaKép)
BMárti! Már annyira a finishben vagy, nagyon szurkolok. Hogy elrepült ez az idõ, nem?

Kele
Kele

Forgi!

Felveszlek, de akkor kellene még, hogy hányadik ciklusra jött össze a babuci, azt tudom, hogy ma vagy 25 hét 6 nap, aztán kellene, hogy hol laksz, hány éves vagy, hányadik gyermekedet várod.

Kata007
Kata007

Sziasztok!

Nagyon nagy öröm ért engem ,mert több mint 4 hónap után
haza tudot jönni a párom! Kép Kép Kép
Nagyon boldog vagyok! Kép Kép Kép

Kata007!
Hogyan számitjuk azt , hogy hanyadik ciklusra jött össze
a babuci?
Mostantól lakhely Nagykovácsi(Budapest)

Mindenkinek üdv: Vuckó Kép
Vuckó

Szia Kele!
Nekem van egy 3f. GRACO VOYAGER babakocsim,majdnem új állapotban.Nem érdekel?
Tényleg nagyon szép.
Ha érdekel,az emil címem: mariann.zombik@chello.hu
üdv,Mariann
zmariann

Szia Kata!

Ahogy abbahagytam a clostit júniusban rögtön terhes lettem,(akkor ez az elsõ ciklus ,ha jól gondolom).
Jelenleg Budapesten lakom,harmincegy éves vagyok és az elsõ babát várjuk.
Ha esetleg a ciklust nem jól írtam bocsi,de nem tudom hogy számoljátok.

Köszi Forgi
Forgi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?