2014.04.08 13:06
Sziasztok! Bár nekem nem PCO-m van/volt, hanem egy másik, hasonlóan komoly nőgyógyászati bajom, és láttam, hogy milyen szuperül aktívak vagytok, gondoltam beírok ide a közösbe, hogy ha bárki magára ismer, amit én végigéltem, másnak ne kelljen, vagy legalább ne ennyi ideig.
Évek óta szenvedek a menstruációmmal..Férjemmel már gimi óta együtt vagyunk, így szegénykém hozzászokott már h nálam a nehéz napok valóban nagyon azok..utáltam az egészet, mivel bármelyik dokihoz mentem, szinte egytölegyig azt hitték, hogy szimulálok vagy mi..tényleg nagyon fájt a menstruáció közben!! Sokszor azt hittem, ott pusztulok, nem egyszer volt, hogy hánytam is, vagy betegszabit kellett kivennem melóhelyről..aztán szerencsére beleakadtam egy cikkbe a neten, amiben a tüneteimre ismertem és azt írták, hogy endometriózis (endo) lehet ez az egész..nagyon akartam már valami megoldást, mert egyszerűen nem volt szabad már többet hiányoznom melóból, féltem, hogy kirúgnak!! És nagyon fájt is, olyan fájdalmaim voltak, hogy már az egész derekam, combom is fájt de nagyon!! És az nekem nem válasz, hogy miután már sok UH-n voltam túl, mindig csak a fájdalomcsillapítókat, gyulladáscsökkentőket, volt, hogy antibiotikumot kaptamL Volt olyan doki, aki annyival lerendezett h „Van ilyen!, Ki kell pihenni!”… szóval gondolhatjátok, mennyire örültem, amikor végre találtam, bár önállóan megoldást, mert a dokiktól sokra nem számíthattam… A cikk, amit az előbb mondtam, az alapján jutottam el a mostani dokimhoz, aki miután kivizsgált, egyből tudta, hogy endo ez és azt javasolta, műtsük meg. Féltem, de furcsa h meg is könnyebbültem, mert végre valaki elhitte h bajom van!! És lett is rá megoldás. Ilyen minimálinvazív technikával operált meg, és már 1 nap után hazaengedtek! Pár apró hegem volt csak utána és aminek még jobban örülök, hogy végre egy kedves és türelmes dokihoz kerültem. Ez legalább annyira volt jó, mint hogy nem egy kőkorszaki technikával nyúltak hozzám..ez azért nem mindegy! Most már a férjemmel kontrollokra járunk, mert babát szeretnénk, amivel évek óta próbálkoztunk, de ez a borzasztó fájdalom nem hagyott nyugodni. Már most sokat segített a műtét, sokkal jobban tudok figyelni munkában is, nem kell kihagynom napokat, nincs para h kirúgnak és a legjobb, hogy végre hittek nekem!! Remélem, ha valaki magára ismer, annak tudok segíteni.
2014.04.08 18:02
2014.04.08 19:48
Sziasztok! Akkor elmondom az én kis történetemet
Talán erőt ad nektek a továbbiakban, arra is, hogy ne adjátok fel!!!
Kb. 2 éve diagnosztizálták nálam a kettéválasztott méhemet, vagy méhsövényt.... Akkor nagyon megakartam tőle szabadulni, de az orvos azt mondta, ne tegyem, mivel így nagyobb az esélyem arra, hogy szüljek. Mert annyira vastag a hártya, hogy megsérthetik a nyálkahártyát, és akkor lőttek a babázásnak. Valamint azzal nyugtatott meg az aranyfalat, hogy ne aggódjak, egy párszor majd elvetélek, de kb. az 5. terhesség majd sikerül.... HURRÁÁÁÁ! Ne tudjátok meg. Majdnem belehaltam a tudatba!!!! Aztán telt múlt az idő, a párom kitartott mellettem, megkérte a kezem is. Elég stresszes életmódban éltem, a munkahelyem miatt és az eddiginél zsírosabb lett a bőröm, a hajam, mindenem. Pattanásosodtam szinte egyfolytában. Mindent a stresszre fogtam, még azt is, ha nem jött meg. Csakhogy vészesen nem jött meg, és elkezdtem hízni is. Az első két alkalommal megnézettem magam nőgyógyásszal, nagyon nagy örömmel ugye, mert hátha azért késik, mert terhes vagyok. Nem voltam. Akkor derült ki, policisztás mindkét petefészkem. Onnantól kezdve nem múlt el ez a dolog. Emlékszem én régebbről is ilyen menzesz késésekre, de csak időszakosak voltak. Nos, a doki mondta, már akkor is PCOS voltam, csak nem vettük észre, mivel a méhemmel foglalkoztunk.... na mondom mi van???? Rögtön felírt egy fogamzásgátlót, amit én már csak azért se voltam hajlandó szedni. ÉN BABÁT AKAROK!!! A párommal próbálkoztunk, és próbálkoztunk, de minden hónapban eredménytelenül, a menzeszt pedig indíttattam. Volt aki mondta, hülye vagyok. De én hajthatatlan voltam, nem vártam semmire, minden hónapban megindíttattam gyógyszeresen a dolgot.... Aztán gondoltam egyet, hogy ez így nem mehet tovább. Azonnali diétára fogatm magam. Semmi kenyér, semmi szénhidrát, csokoládé???? MÉG VÉLETLEN SE!!! Olyan diétám volt, hogy első héten 4 kilót fogytam. A vizet 4 litert naponta megittam........ Semmi cukor, MÉG EGY KANÁLLAL SE!!!! Mindemellett ne mondjam hogy kívántam ezeket....hmmm.... mai napig kívánom....... elmúlt pár hónap, a diétámat tartottam, egyszercsak hopp, magától megindult a menzesz, IDŐRE!!! Aztán a következő hónapban megint semmi.... és ezt így játszottuk.... mígnem el nem kezdtem járni homeopátiára. Szigorúan vettem azt is, és természetesen a diétámat is, közben javult a közérzetem, napi 3 liter folyadékot ittam továbbra is, minden féle teát, cukor és minden más nélkül, a gyülölcsöket is megválogatva........ leveseket ettem, szinte alig alig valamit. És mégsem történt semmi.... legalábbis azt hittem... Nem jött meg továbbra sem, épp indultam megindíttatni, amikor eszembejutott, csinálok egy tesztet. Pozitív lett!!!!!! azóta 27 hetes terhes vagyok, kisfiam lesz
NE ADJÁTOK FEL!!! ÉS NE SZEDJETEK FELESLEGESEN MINDENFÉLE GYÓGYSZERT!!!
2014.04.09 09:43
2014.04.09 11:51
2014.04.11 06:43
2014.04.11 10:34
2014.04.16 08:59
2014.04.16 10:14
2014.04.16 20:45
Sziasztok!
Énis itt vagyok, néha-néha benéztem, de nem volt nagy mozgás, ezért nem is írtam!
Örülök, hogy sok "régi rókával" találkozok!
Kriszti,
gratulálok a kisfiúhoz! Nagyon ügyes vagy a diétával, én még hadilábon állok vele, de már haladok!
Juli,
ismerős az érzés, hogy nem megy a mozgás....... Sajnos énis így vagyok vele!
Én szedem az Inofolicot, önmagában nekem sem használt, én akkor értem el látható sikert, mikor elkezdtem szedni a Hormell cseppet! Nekem nagyon bejött! De Inofolic helyett is most rendeltem meg az Inozil por, sokkal gazdaságosabb, mert 8ezerből több mint fél évi adag megvan........Mellé meg eszem a folsavat, és így ugyanaz, mint az Inofolic!
Monyo,
de jó Rólatok is hallani!
Ti is terveztek tesót?
Gota,
szomorúan olvasam mi történt Veletek!Hogy vagy? Próbálkoztok már?
Betti,
sajnálom, hogy a pajzsmirigyed ennyire bekava, és nem volt jó rá a gyógyszer! Most orvost váltottál? Vagy hogyan derült ki a gond?
Ciklusod rendszeres?
Vicky,
igen, sokan mondják, hogy minden fejben dől el! Énis hiszek ebben! Az első pár hónapban még énis úgy voltam vele, hogy ha akar, majd összejön a tesó, de most már annyira vágyok rá!!!!!!!
Drukk, hogy Nektek is összejöjjön!
Bocsi, ha valakit kihagytam, csak gyors visszaolvastam, úgy megörültem, hogy ennyien jelentkeztetek!
Velünk annyi van most, hogy már 2éve próbálkozunk a tesóval, de nem sikerül........
Júniusban volt egy petevezeték átfúvásom, mindkét oldalon átjárható vagyok, ami jó hír!
De a baba azóta is várat magára!
Most nagyon bizakodó vagyok, mert úgy néz ki, hogy megtaláltam a nekem való szert, ami rendezi a ciklusomat! Mókica ajánlotta! Hormell csepp a neve, és én most ennek köszönhetem, hogy van peteérésem! Igaz nem a 14.napo, hanem a 18-20.nap környékén, de akkor is előrelépés!
Ma vagyok a 20.napon, jobb oldalt egy 18mm-es tüszőm van, bal oldalt egy 20mm-es, mnyh: 11mm-es!Ma kaptam tüszőrepesztő szurit, a dokim azt mondta, hogy ha szeretném, akkor csinál már most inszeminációt, én mondtam neki, hogy majd akkor, ha mostsem sikerülne! De ilyen szép eredményeim még nem voltak, úgyhogy most boldog vagyok!
És ezt a Hormell cseppnek köszönhetem! Mielőtt most elkezdtem szedni, 45-50 napos ciklusaim voltak!
Kaptam ősszel 3hónapig clostyt, de még egy nyanvadt pét sem csinált! MOstmeg mindenféle hormon nélkül lett 2is!
Szóval, ha nem is lesz most baba, én akkor is boldog vagyok, hogy végre működik a szervezetem!
Írjatok Csajok, olyan jó lenne, ha kicsit feléledne ez a topic!
2014.04.16 21:34
2014.04.17 05:11
2014.04.23 12:04
2014.04.24 06:38
2014.05.04 20:54
2014.05.05 06:07
2014.05.05 09:48
2014.05.05 14:27
2014.05.05 19:56
2014.05.06 15:23
2014.05.07 22:11
2014.05.23 08:17
Sziasztok!
PCO-gyanús vagyok, és nem igazán látom, hogy kétségbeessek, vagy sem. Még nem értel az információ a lelkemig, asszem. :-/ A munkám miatt nem igazán jutottam el a nődokihoz, de igyekszem, persze.
Másfél éve még semmi bajom nem volt. "juhé."
Szóval lehet, ezért nem estem teherbe a veszítés után, pedig igazán nem tettünk ellene semmit.
2014.05.23 08:51
2014.05.23 11:42
2014.07.21 08:38
X EZT MÁR OLVASTAD? |
|