Új privát üzeneted érkezett!

Babarózsa!

Szülésznővel még nem beszéltél a szülésről? Vele biztosan jobban lehet mint a dokival. Kiváncsi lennék mi az ő véleménye az oxitocinról.

KépKép
Áron

Látom újra feléled a topik!

Babarózsa,

igen lassan, de biztosan haladok a cél felé...:-)
De te lassan már finishelsz.
Hát kicsit leesett az álam januárban, amikor megláttam az 'új' árakat.... De igazából sok választásunk az hiszem nincs....
Nekem majd azért kell drukkolni, hogy ne jöjjön előbb a baba 3 héttel, mert a doki akkor nem lesz egy hétig.

Málnaelvélteát iszogatod már? Vagy inkább azt vedelni kell nap 1-1,5 liter az jó sok. :-)))
srain

Srain!
en mar nem megyek a maganba, ugyhogy megusztam az aremelest.
Jah, nalad is szabin lesz?
nekemis volt eg yidoszak, de az meg joval korszules lett volna!

vedelni nem vedelem, azt kene?Kép
iszogatom, ha nem felejtem el, de max. fel liter naponta, vagy 2 naponta
de most beijedtem, ugyhogy fozok is egyetKép
Akkor sok sikert neked is!

Kép
babarozsa

Andi,
a szulesznom mellettem all, de itt nemcsak az oxitocinrol van szo, hanem az egesz hozzaallasrol, kezdek nem bizni az orvosban, persze biztos jo szakember, de akkor is

Kép
babarozsa

Mirror!

Teljes izgalomban tartasz minket, bár úgy tűnik te ezt már nem fogod olvasni mostanság.
Azt gondolom használtak a házi praktikák.
Kár hogy én még itthon vagyok, most jön a nagy hó... Mától tényleg para van!
Ha ráhibáztam, akkor egészséget, sok szép percet, és nagyom jó babázást kivánunk.
Tavasszal biztosan összefutunk.

Kellemes pocakoskodást mindenkinek:Barbara
santha

Babarózsa! Pedig bízni kell a dokiban, ez a te érdeked is :-))

KépKép
Áron

Lányok!

Majdnem elfelejtettem! Szabad izesiteni a málnalevélteát?
santha

most mit csinaljak?
keressek egy masikat?

Kép
babarozsa

Babrózsa,

Mi ez az oxitocin dolog? Azt hiszem lemaradtam róla, pedig ez engem is érint! :-)

ha jól emléxem, lehet belőle bőven inni....Utánna néztem van aki napi 1 litert, van aki napi 1-2 litert is ír!
srain

Babarózsa,

Még nem beszéltem Vele, 1 hét múlva megyek és majd akkor szeretném tisztázni a részleteket. Én is minél természetesebben szeretném megélni a dolgot, és nem szeretnék, se epidurált, se oxitocint stb...
srain

Srain, nyugi
lehet, hogy csak engem idegesitKép
fajaserosito, akkor adjak, ha leall a szules, vagy nem hatekonyak fajasok, leroviditi a szulest, csak azt nem szeretnem, ha ezt rutinbol adnak!

tudod elkepzeltem a kis szulesemet...meghitt legkor stb. korhazban, de korhazszag nelkul
nem egy teljesitmenyturat szeretnek, hogy legyunk mihamarabb tul rajta
mert az sem mindegy, hogy hogy
az orvosnak is igaza van, hogy fizikailag jobb, ha gyorsabb, de a lelki oldala mas, a rahangolodas stb.

persze, ha veszhelyzet van, az mas!

Kép
babarozsa

epiduralt ugysem kapsz, csak ha elore egyezteted egy anesztessel!

a termeszetes szules hive, elvileg, tehat fajdalomcsillapitas nelkul, de akkor meg ha bekoti az infuziot, akkor sokkal jobban faj
es lehet, hogy nem ert mindeki egyet, de pont a korhazi kornyezet miatt all le sok kismamanak a fajasa

meg vannak homeopatias szerek, amelyek szinten segithetnek, es nem art a babanak sem

Kép
babarozsa

most hany hetes vagy?

Kép
babarozsa

Szia Babarozsa
Nem igazan akarok beleszolni, ezek az elgondolasok
szepek ,idealistak de az orvosod nem azert van ott, hogy veled "kiszurjon" hanem azert, hogy legjobb tudasa szerint vezesse le a szulesed. Az oxitocin-tol igaz, hoyg elvileg nagyobb fajdalmaid lesznek de ez a fajastevekenyseget segiti elo es sztem minden elso szulo nonel adnak, en is kaptam nem lettem tole rosszabbul, sot csak gyorsabban tagultam ami azert sztem nem hatrany ha kicsit lerovidulKép , en is nala szultem epp elegge szar helyzetben de semmi rosszat nem tudnek rola mondani, ill csak azt kicsit szetszort de melyik nogyogyasz nem?Kép

Kép
vaktyuk

Vaktyuk, igy is fel lehet fogni, utolag mar mindegyKép
es azert, mert nem ismerunk mas lehetosegeket, az nem jelenti azt, hogy nincsenek!

es van homeopatias "oxitocin" is, nem kell mindjart a rutin, de ez csak az en velemenyem, en ugye aki semmit nem tudok, nem szultem
majd utana nyilatkozomKép

Kép
babarozsa

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.12 13:17-kor.
Vendég

Babarózsa,

Most vagyok 32. hetes terhes. Ha jól értem azt mondta doki, hogy mindenképpen adni szokott? Én nem hiszem, hogy mindenkinek minden helyzetben, kell van akinek első gyerek megvan 2-3 óra alatt, ott szerintem teljesen felesleges. Persze tényleg vannak olyanok akiknél szükség lehet rá, mert nem megy természetesen.....
Én nagyon remélem, hogy nem lesz rá szükség, ezért is iszom majd a sok málnalevélteát. :-))))
srain

Srain, azt mondta, hogy ha nem kell nem ad!Kép
de elore nem mondott semmit
csak miutan rakerdeztem
huha mar 32. het!

szoval nehogy nekitamadj, hogy azt mondta egy lany, hogy mindenkepp ad, es hogy neked nem kell...
csak tudom, hogy tul hamar ad

Kép
babarozsa

Babarózsa,

Ne félj, nem vagyok az a típus aki nekitámad az embereknek, főleg egy dokinak, akivel szülni fog... :-))))
Nyilván, hogy előre nem tudja megmondani, hogy kinek milyen szülése lesz, és milyen beavatkozásra lesz szükség. Én végig szeretném vele beszélni, hogy pontosan mi lesz a menete és hogy ő milyen elveket képvisel a szülés kapcsán. Így utólag tudom, hogy ezt az elején kellett volna vele végigegyeztetni, de akkor még nem voltam ilyen 'felkészült', azt sem tudtam, mit kérdezhetnék, mostanra már kiokosodtam... :-)))

De szerintem ne izgulj, fontos, hogy az ember pozitívan álljon a dolgokhoz, és ne féljen nagyon, és bízni kell az embernek az orvosában, hiszen azért választotta. Nekem egy kollegám felesége szült nála, és ő ajánlotta, és eddig nem bántam meg a választást! Én bizom Benne és abban hogy minden rendben lesz a szülésnél is!
srain

Srain, hat ez az, jo a meglatasod, de en hiaba akartam beszelni vele az elejen, azt mondta raer...
nem is az elejen volt igazan, hanem azert a felidon tul
Szuleszno valasztassal sem biztatott.
Tenyleg neked van valasztott, biztos kerdeztem mar?!

Igen, tudom, hogy amugy minden ok lesz, nekem a baratnom szult nalaKép

Kép
babarozsa

Babarózsa,

Nem még nincs, jövő héten szeretnék beszélni azzal, akit Te is válaszottál. Mivel úgyis kell mennem 2 tanfolyamra is, remélem az egyik alatt bent lesz. Nekem is azt mondta, hogy ráér a 36. héten a CTG-knél, megismerem őket, de nem szeretnék vele tovább várni.
srain

Babarózsa
Ki a dokid? És miért nem bízol benne?

Málnalevéltea
Én is ittam a 35. héttől. lehet ez, lehet más segített a gyors tágulásban. mivel nem szeretem a gyógynövényteákat, így kicsi citormmal és mézzel ízestítettem, nyári szüés lévén pedig hűtve ittam, melegen tuti visszajött volna a fűíze miatt.
én napi 7dl-t ittam, egy 1,5 literes theodorás üvegbe tettem, így 2 napig tartott.

nekem is volt oxitocin, így utólag nem tudom miért, mert minden tök gyorsan ment. jó bikák lettek tőle a fájások. a 2 órás megfigyelés alatt is kaptam.
a fájásaim rendszeresek voltak, a ctg szerint is jó erősek, de alig fájtak, csak sima menszigörcsök voltak. az oxi után még 1 óráig bika fájások jöttek, gyorsan tágultam. persze ennek ellenére nem istenítem az oxitocint, de azért nem olyan rossz az.

a homeopátiát a szülés után ismertem meg, először a mellgyulladásnál, utána amikor a gyerek beteg volt. azóta szinte csak azt használunk mindenre. ab-t még sosem kapott a fiam, most 2,5 éves. második szüléshez már kigyűjtöttem sorra a homeos infókat.

a kórházi környezet azóta meg már szuper lett, ti már az 1 szobásakban fogtok szülni és nem a közös, csak elfüggönyözhető szülőszobában, ami zöld csempés volt. én igazából ott is teljes összhangban voltam a babámmal, nem volt semmi félelmem a kórháztól.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Srain, en nem bantam meg, hogy valasztottamKép

Gumicukor, kicsit masok a szulesi elveink, amugy mar ket mutetem volt nala, szoval amugy megbizom benne!
A nevet inkabb nem mondom, priviben esetleg.

Kép
babarozsa

Sziasztok,

Hát tényleg kicsit felélénkült a topic és ez bizony nagyon jó....Én még a szülés témához nem tudok hozzászólni, mert még messze járok tőle (remélem) 19 hetes és néhány napos vagyok...

És amiket olvasok, azok igen csak idegen dolgok egyenlőre tőlem, érzéstelenítés, fájások, injekció, beöntés, borotválás. brrrrrrrrrrrrrr...

Tényleg a borotválás és beöntés hogyan zajlik. És egyáltalán a szülésre mikor jön oda a dokikám???

Hú, jó tudatlannak látszom, de tényleg eddig nem is foglalkoztatott a téma. Sokkal simább ügynek gondoltam az egészet.MOst pedig jön a valóság...

Én már most szeretnék tornára járni, jógázni már voltam, iszogatok egy terhes teácskát (bába válaszol c. könyvben olvastam) Jó fűize van, de én szeretem.

Tegnap voltam UH-n és minden rendben találtatott, jó forgalom volt a szülészeten, szegény dokim 2 órát csúszott a járóbeteg rendelésével. No, de lényeg hogy jött és mindenben jó fej volt...

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.12 13:19-kor.
Vendég

Szia Lilluska,

Nagy szerencséd, hogy nem jöttél, mert mire 1/24 körül leért a rendelőbe, már majdnam 20an várták. Nem voltam népszerű, amikor előre szólított, hiszen látta már fent a kórházi részben, hogy mióta várok rá....
Szóval akkor a szülésznő, aki ott van velem végig, Őt hogyan értesítik, vagy kapok egy ügyeletes szülésznőt? Te mikor szültél? Mind a kettőt nála? Gyönyörűek a gyermekeid... Jól látom, hogy egy fiú egy leányka... Hát ez ideális.. Terveztek még többet is? Mennyi idősen szülted őket? Hú, de sokat kérdezek és remélem azért nem vagyok nagyon indiszkrét...

terhesteában: hú, de jó hogy szólsz... megyek és leszűröm...

Na mááá itt is vagyok... szürcsölöm...Van vagy 7 féle gyógynövény benne, ha tényleg érdekel, akkor utánanézek. Ami biztos: citromfű, málnalevél, palástfű és még sokan mások... Tényleg jó, szerintem jóval nyugisabb vagyok mint azelött....

Hát azért még messze van a szülés,de már várom. Tényleg, olyan jó látni ott a kismamikat, picurka bébijükkel a kezükben. Neked is nagy élmény volt ugye? És Tóth doki veled is nagyon kedves volt?

Tényleg rendes ürge... Én bírom őt, bár néha morci, de hát hogy ne lenne az, amikor állandóan dolgozik. szerintem kicsit sokat is... műt, rendel, magánrendel azt hiszem két helyen is...

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.12 13:22-kor.
Vendég

Kedves Rákóczi Ági!

Ha van időd kérlek rakd helyre ezt az oxitocin témát.

Köszönöm
Andrea

KépKép
Áron

Sziasztok!

A szülésznőtől kaptam egy mobilszámot és egy műszakbeosztást. Ha éppen nem lett volna ügyeletben, akkor otthonról szólni kellett volna neki, hogy indulunk szülni. Az előkészítést a fogadott szülésznő csinálta. A dokival az ügyeletes és a fogadott szülésznő is beszélt telefonon, gondolom egyeztették, hogy mikor induljon.

Andrea

KépKép
Áron

Johanna

Beöntés, borotválás
Nekem csak beöntés volt, mert a borotválást én elintéztem otthon sk. beöntéshez le kellet feküdni egy kicsi ágyra és a fenekedbe dugnak egy csövet (nem fáj, és nem nagy, semmi extra) és nyomatják belég a meleg/lanygos vizet. amikor már úgy érzed, hogy tele a has (hát nagy hassal eleve tele van...), akkor szólni kell, és kicsit összeszorítani a végbeled. utána mászkálás, járkálás, persze a klotyó körül, hogy tudj menekülni, amikor jön a barnamedvék támadása. nekem 3 ilyen támadást kellett megvárni. addig sétálgattam, de igazából nem volt átütő siker nálam a beöntés, mert 2x voltam az 1 személyes kabinban, de nem sok minden távozott, valszeg mert reggel otthon magától, természesen eltávozott aminek kellett.

az én dokim mindezek után jött be, akkor volt burokrepesztés (nagyon feszült a burok) és utána végig bent volt a szülésnél, talán csak néha ment ki pár percre, de alapjában véve a vajúdás alatt mellettünk ült egy széken és beszélgettünk, már amikor én tudtam Kép két féjés között.

amikor otthon elkezdődtek a féjésok, akkor felhívtam a dokimat, hogy menjünk, vagy mi legyen. ő aznap 3ig volt bent, mit 3 után érkeztünk, de így nem ment haza, nem kellett hazafelé úton visszarángatni. megvárt és szültünk.
a szülésznő nem volt választott, így egy fiatal készített elő, és 6kor volt műszakváltás, akkor jött egy másik, aki sokkal kedvesebb, nyugodtabb volt és maximálisan tette a dolgát.

A málnalevélről én is olvastam, hogy csak a terhesség végefelé szabad inni. persze keverékben jóval kevesebb is van benne.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

a szulesfelkesziton azt mondtak, hogy nem kotelezo sem a beontes, sem a borotvalas

en eloszor a szulesznot hivom, igy beszeltuk meg, aztan O hivja majd az orvost, de az en orvosom kerte, hogy Ot is hivjam
de elotte meg megvizsgal az ugyeletes is, nem tudom, hogy ha bent van a sajat dokid akkor is???

Kép
babarozsa

Köszönöm a részletes beszámolókat, már okosabb vagyok. Kéne valami jó szülésznő....Néktek ki volt van lesz?

J.

Kép
Kép
johanna1975

Már írtam valamikor novemberben: Tóth doki/ Várnai Gabi

Andrea

KépKép
Áron

Gumicukor, micsoda edes keped van fent!Kép

Kép
babarozsa

tettem fel kepet, ha valakit erdeklek

Kép
babarozsa

Babarózsa,

Húha, mekkora pocid van, de végülis nem csoda nemsokára már születik... Emlékszem milyen pici volt amikor találkoztunk az előadáson. Nagyon jó ez a kép!
srain

mikor is volt az? pedig akkor is mar benne voltam a korban, meg egy honapja sem volt olyan orias

neked mekkora? Te is nemsokara finishelszKép

Kép
babarozsa

Santha! Kép
Eltűntél! Kép Ezek szerint csak kibújt a kicsike! Kép
Mirror! VAlszeg neked is gratulálhatunk már! Kép

Málnalevél tea: én is azt halottam, hogy napi 7 dl, és ízesíthető.
Várnai Gabi nekem is csinált annak idejen homeós koktélt, aminek elméletileg segíteni kellett volna, sajnos rajtam csak a szike segített! Kép
Áron-Andrea! Kép Jó párosítás! Kép Legközlebb én is ezt választanám, majd ha megint megyünk! Kép

Babarózsa! Húúú de szép nagy poci! Kép Olyan mintha tegnap lett volna az enyém is ekkora, pedig már eltelt 5 hónap a baba születése óta.. Kép

Én komolyan mondom nagyon vágyom rá, hogy megint terhes legyek, pedig néha a hajamat tépem a kismanótól meg a bezártságtól - na jó, ilyet várnadósok körében nem illik írni! Kép Kép Kép
maccs

Babarozsaba,

Tényleg nagyon szép a pocid... Mikor is érkezik babócád????

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.12 13:49-kor.
Vendég

Johanna, nem tudom, elvileg februar 10Kép

hetvegere meg 2os fronthatas lesz, jajj

Lilluska, koszi

Kép
babarozsa

jah, Mirror, es Cinicini megszultKép

Kép
babarozsa

Maccs,
remélem lesz alkalmunk legközelebb is náluk szülni. Mindenfélét hallani mostanában: kórház privatizáció, eü dolgozók külföldre mennek dolgozni, csak ügyeletes orvosnál lehet szülni...

A bezártság az tényleg borzasztó, már alig várom, hogy legalább ne 5-kor sötétedjen. Egy 5 hónapos gyerekkel már jobban lehet mozogni, nem?

Babarózsa, elég lent van már a hasad, jól látom? A kép tényleg szuper. Hol csinálták?

Andrea

KépKép
Áron

Andrea, nem tudom, hogy lent van-e...nem ertek hozza, de kicsit lejebb kell lennie, mert nem eg a gyomrom.
Egy baratom fotos, az Ő mutermeben keszult.
Gyorsan megkertem, hogy csinaljon par kepet mielott szulokKép

ui: R. Agi uzeni, hogy benez, ha lesz ideje.

Kép
babarozsa

Babarózsa
Tényleg nagyon klassz a pocis kép! Neked is van pocicsengőd Kép (köldök) enyém kintmaradt, azóta lehet csengetni Kép
Ha már lejjebb ment a pocid, akkor lassan már kijön a kis lurkó.

Gratula az újdönsült mamiknak és a bébikékhez!

g

KépKép
KépKép
gumicukor

tudom, ha lement, de ki ert ehhez?Kép

remelem nekem nem marad kint!
amugy neha visszamegy megKép

Kép
babarozsa

Babarózsa,

ahogy elnézem a pocidat, az enyém is hasonló méretű, és múlt hét vége óta szépen araszol lefelé. Lehet, hogy korábban fogunk szülni?

Ennyi hidegfront alatt mit lehet tudniKép

Én már mindenesetre nagyon várom, hogy ez az örökmozgó Picur előbújjonKép

Timi
timcsi8

Timcsi!
Cinicini beelozottKép
de azt mondtak neki, hogy el lett szamolva a baba

hetvegere 2os fronthatas varhatoKép szoval minden lehet
valami ismerteto jegy, ha egyutt szulunk? honnen ismerjuk meg egymast?Kép
jah, te mar lattal

Kép
babarozsa

Hú! Jól felélénkült ez a topik! Alig győzöm olvasni a hozzászólásokat. Oxytocinról nyilatkozni, nosza ez a feladat!
Az oxytocin az a hormon amely az emberi agyban termelődik és szeretet hormonnak is hívják. Aki ismeri és olvasta Michel Odent könyvét az tudja miről beszélek, A várandósság alatt is termelődik, de olyamkor van egy un. bontóenzim, amely nem engedi érvényre jutni a hatását vagyis csak egészen gyenge és ritka méhösszehúzódások vannak. Kivéve pl. orgazmuskor és ezért van az, hogy akinek fenyegető vetélése vagy koraszülése van (görcsökkel) azt a kezelőorvosa eltiltja a szextől.(+ az ejakulátumban lévő prosztaglandin nevű, szintén méhösszehúzódásokat okozó hormon miatt, melynek "kedvező" hatását viszont terminustúllépés esetén ajánlják a természetes dolgokban hívő emberek).
Visszatérve az oxytocinra: ez termelődik a vajúdás alatt is, a gyermekágyas időszakban, működteti a tejleadó reflexet. Nehéz most így "feketén-fehéren" megmondani, hogy mikor kell és mikor nem kell. Én azt gondolom, semmiképpen ne rutinból történjen az infúzió bekötése! Hagyni kellene egy kis időt arra, hogy a szervezet bekerüljön egy folyamatba és csak akkor segíteni, ha az mondjuk több órai méhtevénykenység ellenére sem mutat a belső vizsgálat semmi vagy csak minimális változást. Bizony a szakszemélyzet "vérmérséklete" erősen befolyásolhatja az infúzó bekötésének idejét és nem árt beszélgetni a szüléshez választott segítőkkel, hogy nekik erről mi a véleményük. A szülőszoba nem hadszintér, nem itt kell rádöbbenni arra, hogy tulajdonképpen a várandósság alatt csak laborértékekről, vérnyomásról, UH-ról, beszélgettek.
Persze vannak homeopátiás szerek is amelyek segítik a szülés előrehaladását. De ezt nem lehet receptszerűen ideírni, mivel a fájástevékenység jellegéből, a vajúdó egyéb tüneteiből kell kitalálni melyik szer a legalkalmasabb számára.
Szóval ne várja senki tőlem, hogy azt mondjaem ez jó és kell, de azt sem , hogy fúj ez micsoda rossz dolog. Megvan a helye és szerepe, részemről persze inkább azt támogatom, hogy vagy ne legyen, vagy legfeljebb csak a szülés legvégén.
Órákat lehetne erről és még más "neuralgikus" témákról beszélgetni, de itt ül a férjem mögöttem és alig várja, hogy beülhessen a gépbe!
Remélem egy picit segítettem, üdvözlettel: Rákóczi Ági
rákóczi

Áron-Andrea! Kép
Hááát őőő... Most álltassalak, vagy mondjam meg a frankót? Pontosabban azt amit én érzek, mert lehet másnak ez könnyebben megy.

Mi még mindig csak anyatejesek vagyunk, ez eleve behatárol, tulképen szopitól szopiig tart az időszámításunk. Aztán olyan helyet kell választani célul ahol azért viszonylag kultúráltan meg lehet oldani a szopit, vagy hazaérünk időben. Indulás menetrendje: szopi (nálunk még mindig kb. 20 perc.) Büfi: 10-15 perc, peluscsere (jobb esetben csak egyszer Kép) min. 15 perc, anya felöltözik 10 perc (jobb esetben nem kell közben kétszer felvenni a gyereket), babafelöltözik 15 perc Kép. Legideálisabb esetben is elmegy 1 óra, utána marad 2 órám, hogy szoptatásra megfelelő helyre jussak, vagy hazaérjek Kép Ősszel simán megszoptatam a kocsiban a hátsó ülésen, de most a hideg és sok ruha miatt az sem megy.
Ráadásul egy magasfszt-es régi bérház 2. emeletén lakunk, lift 0, tehát marad a babakocsi lépcsőn lecipelése: gyerkőc momentán 6,7 + téliruha min 1,5 kg, + babakocsi kb. 5kg . Le és föl bicóból.
Nagyon várom a jobb időt, akkor talán már könnyebb lesz, meg remélem a manó is "kooperativabbá válik". .
Jól kinyavalyogtam magam? Kép De ez tényleg csak a bezártságnak szól, nem a gyereknek. Azért a babust a világ semmi kincséért nem cserélném! Kép

Macs
maccs

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?