Johanna
Beöntés, borotválás
Nekem csak beöntés volt, mert a borotválást én elintéztem otthon sk. beöntéshez le kellet feküdni egy kicsi ágyra és a fenekedbe dugnak egy csövet (nem fáj, és nem nagy, semmi extra) és nyomatják belég a meleg/lanygos vizet. amikor már úgy érzed, hogy tele a has (hát nagy hassal eleve tele van...), akkor szólni kell, és kicsit összeszorítani a végbeled. utána mászkálás, járkálás, persze a klotyó körül, hogy tudj menekülni, amikor jön a barnamedvék támadása. nekem 3 ilyen támadást kellett megvárni. addig sétálgattam, de igazából nem volt átütő siker nálam a beöntés, mert 2x voltam az 1 személyes kabinban, de nem sok minden távozott, valszeg mert reggel otthon magától, természesen eltávozott aminek kellett.
az én dokim mindezek után jött be, akkor volt burokrepesztés (nagyon feszült a burok) és utána végig bent volt a szülésnél, talán csak néha ment ki pár percre, de alapjában véve a vajúdás alatt mellettünk ült egy széken és beszélgettünk, már amikor én tudtam
két féjés között.
amikor otthon elkezdődtek a féjésok, akkor felhívtam a dokimat, hogy menjünk, vagy mi legyen. ő aznap 3ig volt bent, mit 3 után érkeztünk, de így nem ment haza, nem kellett hazafelé úton visszarángatni. megvárt és szültünk.
a szülésznő nem volt választott, így egy fiatal készített elő, és 6kor volt műszakváltás, akkor jött egy másik, aki sokkal kedvesebb, nyugodtabb volt és maximálisan tette a dolgát.
A málnalevélről én is olvastam, hogy csak a terhesség végefelé szabad inni. persze keverékben jóval kevesebb is van benne.
g