Új privát üzeneted érkezett!

Köszi Nikcsi!

azt hiszem rögtön telefonálok is!
jól látom, hogy többen nem választottatok szülésznőt? Nagyon ajánlom Pannit (Horváth Ottóné Panni). Én szerintem neki köszönhetem, hogy nem vágtak, nem repedtem, sőt azt is, hogy végül nem császároztak.

Melltartó:
nekem a BeeDees sima, merevítő nélküli melltartója vált be. Jó fazonú, pamut és jó ára is van.

Mucus!
én egy kicsit megelőztelek,
Kinga 2003.05.30-án született

Szilvi
szilvamag

Sziasztok!
Megjöttem a vérvételről, majdcsak holnap lesz meg az eredmény. Remélem jó lesz, mert ha nem akkor nem tudom mit csinálok.

Melltartó
Valahol a Móricz Zs.körtérnél van vmi kismama bolt, oda fogok elmenni talán szerdán, majd beszámolok.

Árak
Igaz, hogy nagyon kicsi a babadiszkont, de akkor is ott vannak a legjobb árak, legalábbis azokon a helyeken ahol mi már szétnéztünk.

Nikcsi
Nem baj, hogy nem szóltál. Amúgyis nekünk volt 2 óránk arra, hogy fussunk egy kört, mert menni kellett vissza Dorináért, mert 2-ig tartott a buli. Utána pedig este színház, ami fantasztikus volt. Nem tudom mikor fogok újra kultúrprogramon részt venni, de már nagyon várom. Manóka is elég jó bírta, de volt egy-két pillanat amikor a magas c-t nem bírta. A férjem el is nevezte tegnap ugri-bugrinak. Van olyan, hogy az egész felsőtestem belemozdul olyan valamit csinál, de hogy mit az már rejtély marad.
hmmc

Sziasztok,

először is Cas,
köszi, mi is jól éreztük magunkat. Egyébként én is kiváncsi lennék a te palacsintád receptjére, mert más mint az enyém.

Szilvamag,
üdv. Sztanyik doktornak igenis van rendelése a gondozóban: péntek 11 és 14 óra között. Múlt héten szabadságon volt (síelt). A magánrendelőjében is tud adni képet az UH-ról. (Én kaptam - csak kérni kell.) Persze ha váltani akarsz, akkor én is csak jót hallottam Szigethy doktornőről.

Myra,
Gripe Water: 1 hónapos kórtól lehet adni, nálunk bevált (bár az íze rémes!).
Pénteken amikor hasrafordítottam Lillát, jó nagyot büfizett. Ha közvetlenül kaja után sírós, akkor lehet, hogy feszíti a hasiját a büfi. Jó alaposan büfiztesd meg (ugye tudod, hogy kell?). Ha nem jön ki a büfi, akkor a levegő végigmegy e belein. Na ez aztán fájdalmas neki! Tényleg érdemes alaposan büfiztetni. (A hasrafektetés is segíthet, mert kiegyenesedik a nyelőcső és magától kijön a levegő. Ez történt Caséknál is. Sőt, Lilla már emelgeti annyira a buksiját, hogy még könnyebben kijöjjön a levegő.)

Hogy is hívták az a lányt, aki január elején túlhordta a babáját? Mostanában nem jelentkezett.

Laga 25+5
laga

Myra azért a hasrafordítással csak óvatosan. Matyi is nagyokat büfizik hason, de neki olyankor jön is egy kicsi kaja vissza, ha meg evés után kerül hasra, akkor meg nem is kicsi! Pedig alapban nem bukós!
Nekünk az vált be, hogy vállra rak, majd vízszintesbe fektet, megint vállra rak, ezt úgy 3-4-szer eljátszottuk, hogy jöjjönek a büfik!
aranyhold

Sziasztok!

Én csak most jövök ide először, friss vagyok itt. Énnekem van egy 9 hónapos kisfiam és egy 6 hónapos a pocakomban. Én is a Margitban szültem és fogok is (legalábbis remélem) méghozzá Sztanyik doktornál. Bele-bele olvasgattam a hozzászólásotokba és meg kell hogy cáfoljam azt, hogy Sztanyik csak magánrendel. Én Bence fiammal is csak 2x voltam és most is csak 2x. Sőt, még képet is adott. Egyébként mindig a terhesgondozóban voltam.

Eszty
26+0
eszty

Szia Eszty,
ha jól látom te 2 nappal jársz előttem.
Tényleg 9 hónapos a fiad ehhez képest? Vagyis 3 hónapos volt, amikor a pici foggant? Húha!

Egyébként én is Sztanyikos vagyok.

Laga
laga

Aranyhold,
éjjeli etetés után is büfiztetsz?

Laga
laga

Hmmc
Nagyanyósom febr.22-én akar elrángatni színházba... Lehet hogy még érdekes is lenne a darab (bár nemtom akkor lesz-e még energiám-türelmem-derekam végigülni egy darabot), de a baba nem bírja a hangját. Tegnap is amíg itt voltak, ha a férjem nagyanyja megszólalt, rendesen tiltakozott szegény Zsebi! (A pocakom ilyenkor olyanokat tud oldalirányba ugrani... Kép)

Kép
Kép
Kép
cas

Közkívánatra a palacsinta receptem: kb. 10 db-hoz
1 tojás, 3 dl tej, 1 dl ásványvíz, 15 dkg liszt, 1 csipet só, 3 csipet cukor/vaníliáscukor, 1 evőkanál olaj. Valahogy úgy sikerült most bekevernem, hogy nagyon habos lett a tészta, ezért lettek lyukacsosak és kicsit vastagabbak a palacsinták, máskor sima marad a tészta, és akkor vékonyabbak lesznek (pl. szombaton sütöttem a páromnak, az ilyen lett - hogy min múlik?!)
Ha valakinek tetszettek lyukacsok (könnyebb a tészta), akkor lehet buborékos vizet tenni bele sima helyett. (Én mindkét nap simát tettem bele, de lehet, hogy víz és víz között is van különbség?)
Ja, az olaj a tésztában szerintem lágyabbá teszi, de nem lesz tocsogós, és teflonba így nem kell plusz olaj.

Myra
A juharszirup natúr darált dióval a legjobb palacsintatöltelék (szombaton berámoltam belőle egy halommal!). Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Myra,
pénteken elfelejtettem elkérni a gyás-gyed-gyes infókat. Légyszi küldd el a profilomban megadott email címre, vagy ha tudud, akkor itt a topicban "közhírré" is teheted. (mindenkinek szüksége lesz rá!)

Laga
laga

Cas!
Anyós hangja + zene Kép Nem irigyellek. Én is egyszer kétszer meglepődtem, amikor a zene hallatára bemutatott valami új formációt.
Kinyomtattam a palacsinta receptet és megpróbálom. Lesz ami lesz!
hmmc

Laga! Mióta éjszaka szopi van (eleinte cumisüveg volt), azóta nem büfiztetek. Fekve szopik, fel sem ébred, szinte alva eszik. Eleinte próbáltam büfiztetni, de nem jött semmi. Aztán azt olvastam, hogy ilyenkor annyira ellazulnak, hogy nem is nyelnek levegőt, így nem kell büfiztetni. És nincs is gond vele.
aranyhold

Aranyhold,
nálunk valszeg Vilmos mohósága miatt éjjel is nyelte a levegőt. De miután csak hason volt hajlandó aludni, ezért ahogy tettem be az ágyba, mindig "röfizett" egyet.
De az tuti: szinte mindig bukott vissza egy-két kortyot is. 1 éjjel = 1 pelus volt a felállás.

A hasonfekve való altatás ajánlásával azért vagyok óvatos, mert a bölcsőhalál így tényleg gyakoribb. Nem venném a lelkemre, ha miattam halna meg egy bébi.
A talin Cory megjegyzése volt találó: anyáink minket szinte csak hason altattak, mégis életben vagyunk. Ezzel egyet is értek, csak hát a felelősség ne az én vállamat nyomja...

Laga
laga

Laga! Éjjel én sem merem hason altatni Matyit, nálunk még légzésfigyu sincs, ha meg mégis hasra kell tennem, mert ő kéri (szokott érte nyüszizni néha), akkor meg ébren nézem és várok úgy fél órát, majd visszafordítom. Nappal meg mikor hogy sikerül elaludnia. De azért Matyi főleg a hátán alszik.

Most hallottam, hogy van aki oldalra fekteti egy kis időre, amíg ki nem jön a büfi, és ilyenkor nem is bukik.
aranyhold

Cas
Tudom már mit felejtettem el a partin, a juharszirupos palit megkóstolni, irigyellek. Kép

Laga, Eszty

Aztán nehogy versenyezni kelljen szüléskor a dokiért, pláne ha elhúzzátok, akkor még én is képbe jöhetek Kép

Boglárka
boglarka

Laga,
igen? Akkor Te május 4-re vagy kiírva? Hát igen, 3 hónapos volt kisfiam, amikor a másik fogant. Enyhén szólva meglepődtem mikor kiderült. Egy kicsit félek is, meg örülök is, hogy csak 1 év 1 hónap lesz közöttük, jobban összeszoknak. De mi lesz velem 3 férfival? KépKépKép

Boglarka,
hát, Bence fiamat is túlhordtam, pedig bő 2ujjnyival szaladgáltam 36. héttől. Rövid is volt a szülés, röpke 4 óra alatt kibújt. Kép Tehát előfordulhat, hogy Laga hamarabb szül mint én! Te mikorra vagy kiírva?

Eszty
eszty

Hmmc
A palcsihoz sok sikert! Kép
Hihetetlen ez a kölök, hogy mennyire megismeri mostmár a hangokat! Olyanokat tud ugrani az új, hangos zajokra, hogy csak na!

Boglárka
A legközelebbi palacsintázásra elviszem a maradékot (ha lesz - nem túl valószínű Kép), vagy veszek egy újat, mert nagyon finom!

Eszty
Hát ez a pici korkülönbésg nem semmi! Van egy barátnőm, akinél 11 hónap van köztük a bátyjával, és ők a 3. ill. 4. gyerekek voltak a családban, és az első 2 is kicsi volt még - hát az anyukájukat nem irigylem érte! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Cas!
SIKERÜLT!!! A 10 db-os receptnél maradtam. Nem tudom, hogy hogyan csináltam, de SIKERÜLT!!!
Remélem nem fog rászokni a családom.
Köszi!!!!!!!!!!!!! Kép
hmmc

Sziasztok!

Már rég írtam, pedig rendszeresen olvasgatlak Titeket. Sok a tennivaló mostanság. Babavárás körül minden rendben. Elég sokat mocorog. Ami számomra meglepő, hogy vannak aktív időszakai, vagyis minden nap kb. ugyanakkor kezd intenzív mocorgásba. Remélhetőleg ilyen kiszámítható marad később is. Nem mondanám, hogy nagyra nőttünk, talán néhány hét múlva már kinövöm a normál gatyáimat.

Még nem kezdtem lázas vásárlásba, persze sok mindent öröklünk majd és olyan belakott a helyünk, hogy inkább megvárom a költözést. És azt sem tudom, kisfiú vagy kislány, így a kisruhák sem "szólítanak" meg, de jó olvasni a Ti izgatottságotokat, meg a tanácsaitokat.

Szilvamag
Én is Szigethy doktronőhöz járok. Csütörtökönként 10-12-ig van a rendelési ideje a TG-n.

Látom már két "buli" is volt. Remélem legközelebb én is tudok csatlakozni a társasághoz.

Van valaki, aki februárban kezdi a Margitban az előadások hallgatását???

Üdv.,

jano
23+5
jano74

Cas
ez nem ér! Ez közizgatás! Én is rá voltam startolva a juharszirupra, aztán mégis kimaradt... Kép Szóval maradjon a következő partyra is, és mikor lesz?

Hmmc
Gratula! KépKépKép

Jano
Én már végigjártam, de azt hiszem az első hétfősre elmegyünk, mert M. Rita szokta tartani. Férjem megismerje... Meg jó az előadás is!
nikcsi

Laga: Ez a fektetés dolog elég gáz. Mert hogy mindennek van hátránya. Mármint nincs olyan fektetés, amivel minden doki egyetértene Kép
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Fúú azt hiszem ma rekordot döntöttünk, a lánykám 5 órát volt ébren, sírva a karomban. Végül nem bírtam tovább, és lesz ami lesz alapon beraktam a kiságyába, és további negyed óra sírás után hüppögve beájult. Szegénykém még most is hüppög álmában, amiért ilyen gonosz voltam vele...

Szilvamag,
látom már válaszoltak a rendelési idős kérdésedre.

Megvettük az Infacolt, már kétszer be is adtam neki, de a tájékoztató szerint 3-4 nap mire kiderül hatásos-e.

Laga,
Lilla az első három hétben csak az oldalán volt hajlandó aludni, de amióta elkezdett a hasa fájni, már csak hason marad meg. A hátán soha nem is aludt. A hason alvástól én is pánikoltam, ezért még a múlt héten beüzemeltem a légzésfigyelőt, mert eddig csak a bébiőr részét használtuk. Erre ma hajnalban be is riasztott. Szerencsére a 21. másodpercben vehetett levegőt a drágám, mert csak 3-4 másodpercig sípolt.

Ó jaj, megint sír... Na majd folytatom
myra

Hmmc
Nagy-nagy gratula Neked és szívesen!!! Kép (Ugye mondtam, hogy nem nagy kunszt... Dorina is segített?)
És milyen töltelékkel ettétek?

Jano
Még csak most kezded kinőni a normál nadrágjaidat?! Nem rossz... Kép
Mikor költöztök? (Vigyázz magadra, anyám is végigcsinált egy költözést 8 hónapos terhesen, rá egy hétre meg is érkezett az öcsém, 4 héttel korábban a vártnál... Kép)
A nemét nem akarjátok tudni, vagy csak nem mutatja meg magát?

Nikcsi
Következő palacsintaparty? Hát Hmmc-nek nagyon jól sikerült a mai próbálkozás, próbáld meg megfűzni... KépKépKép
Persze tőlem nálunk is lehet! Kép

Myra
Fel a fejjel! Kép Remélem a gyógyszer segít a pocigondokon!

Kép
Kép
Kép
cas

Myra: kitartás!!!

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

A következő palacsinta-party lehet nálunk. Az ember nem lesz itthon február 10 (csütörtök), ez két hét múlva lesz. Ha nem jó az időpont lehet máskor is.De sajna még nem vagyok olyan profi, hogy bevállaljam a sütést.
Cas segítened kell!!!!!!!! Mire én megsütöm lemegy a nap és még utána lesz ideje fel is jönni.
A család kakaóval, én pedig édesítős kakaóval ettem, dőzsöltem: megettem kettőt.
hmmc

Jano74

Mi egyidősök vagyunk, mármint a babáink. ÉS te még csak most kezded kinőni a nacijaidat? Mennyit híztál eddig? Én a saját mérésem szerint 6 kg-ot, de a gondozóba 8,5 -et mutattak ki, diétára is fogott a doki, amit elég nehéz betartani. Kép
A februári előadásra már mi is szeretnénk menni, de nem tudom, hogy jön össze, mert vizsgára kell készülnöm.

Eszty
Én máj 19-re vagyok kiírva, Jano74-gyel leszek valszeg. De a mi orvosunk nem ugyanaz, úgyhogy remélhetőleg nem kell osztoznunk.

Myra
Szegény picur Lilla, úgy sajnálom, hogy szenvednie kell, de legalább a gyógyszer segítene rajta. Olyan rossz lehet, hogy az ember tehetetlen. Úgy látszik a légzésfigyelőnek mégis van haszna. Kép

Boglárka 23+4
boglarka

Sziasztok!
most már képben vagyok.
DE a telefonba össze-vissza beszéltek
ma reggel azt mondták, nem pénteken rendel Sztanyik, hanem ma, ezért gyorsan berohantam. Persze ma csak ügyeletes volt, és még mindig péntek a rendelési ideje. Szerencsére megtaláltam ,megnézett, de nem talált semmi problémát. Csináltak ultrahangot is, teljes 3mm-es nagyságában ott láttam a babámat !!!!!!
Tehát most már biztos hogy sikerült !

Csajok! ne elemezgessétek ezt a rengeteg palacsintát, mert csak az olvasástól hízom máris 5 kilót :-)

köszi mindenkinek a segítséget

Szilvi
szilvamag

Ismét itt Kép

Cas,
örülök, hogy ízlik a juharszirup. Legalább most már nem csak én rajongok érte :-)))

Laga,
mailben küldöm a tudnivalókat mert túl hosszú.
Milyen a helyes büfiztetés? Az a vicces nekem a szülésznőm és a védőnő teljesen mást mutatott. Eddig a szülésznőé vált be jobban.

Nikcsi,
írtam mailt.

Szóval nálunk a helyzet a következő: Lilla mindig evés után 5-10 perccel (gondolom ekkor indul be az emésztése) kezd el sírni, és erölködni. Így 1 hete már esélyem sincs, hogy evés után le tudjam rakni. Ha szerencsém van, csak 30-60 percet (ha nincs órákat) kell nyüstölni mire elalszik a vállamon és le tudom tenni. Bukni nagyon nagyon ritkán szokott.
Sajnos a büfizés nagyon nyögve nyelősen megy. Már a kezdet kezdetén sem igazán akart produkálni, inkább csuklik. A védőnő erre annak idején azt mondta, azok a babák akiknek erősebb a záróizma, inkább csuklanak mint büfiznek. Hát nálunk ez a helyzet, csak a csuklással nem jön ki a levegő Kép Pedig szopi közben is tartok neki büfi szüneteket hátha... Ja és minden pelenkabontáskor békaúszásszerű lábmozgást is csinálunk, de alul se jön semmi pukiszerű.
Ha tudtok jó módszereket szívesen fogadom, mert talán csak a fejenállást nem próbáltuk még.
Cory, a gyerek lába a nyakamba módszer se jött be, sajnos Kép
A legrosszabb, hogy ha olyan szerencsém lenne, hogy rögtön elaludna, a büfiért való küzdelemben garantáltan teljesen magához tér.
myra

Myra!
nekünk pocakfájásra a majdnem fejenállás jött be, ahogy írtad.
Kingát úgy fektette az apja a vállára, hogy az alhasát nyomja az ő válla, tehát a gyerek majdnem lecsúszik az apja hátára. Nem tudom érthető-e ez így. Csak Apa tudta jól büfiztetni, lehet, hogy nekem túl csontos volt a vállam.
próbáljátok meg, nekünk a dokibácsi mutatta és bevált ( ráadásul így én mehettem pihenni, mert csak apa volt jó)

sok sikert
Szilvi
szilvamag

Hmmc
Persze, hogy segítek/tünk! Majd viszünk sütőt, és seperc alatt lezavarjuk a sütés részét, hogy csak a kellemes evés része maradjon! Kép
Nekem jó a febr. 10. (egyelőre úgy néz ki).

Szilvamag
KépKépKép (Szabad gratulálni a picúrkához?)

Myra
Minden elismerésem, hogy ilyen jól bírod ezt a tortúrát! Szegény Lilla, olyan rossz még olvasni is, hogy ennyit küzd... Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Cas
Úgy látom nagy rábeszélés nélkül is sikerült Hmmc-t rávenni a party helyszínére!

Hmmc
Az időpont nekem is jó, remélem nem szól a kicsi közbe! Aznap lesz 38. hetes (és ha minden a terv szerint megy aznap lesz az utolsó munkanapom vagy az előző napi). Kép

Van valaki, aki közalkalmazott lenne?

Bogi, MB
Megkérdeztétek lesz-e ma torna? Végülis mindegy, mert úgy számoltam, hogy ilyen gyorsan nem gyógyul meg Anikó, ezért torna helyett kozmetikára megyek. Kép Ki tudja mikor jutok el megint?

Szilvamag
Kinga mennyi idős? Ez a palacsinta emlegetést már az én gyomrom se tűri nagyon. Kép

Myra
Akartam írni, hogy hova írtál nem kaptam semmit, de aztán rájöttem, dehogynem írtál csak ott nem a nicknév jelenik meg, hanem a teljes. Köszi még csak az első sort olvastam el, mert első a babanet! Minden elismerésem Lillához! Ezt hogy lehet bírni? Én is leszek ennyire türelmes? Lehet, hogy én is a gyerekkel fogok bőgni... Kép

Nikcsi 35+5
nikcsi

Sziasztok!

Cas, Boglárka
Nálam elég becsapós a hízás kérdése, mert én mindjárt a legelején 4-5 kilót fogytam (valahogy nem volt étvágyam és bár sok sokat nassolok, de a csokit egyáltalán nem kívántam), de ebből már 3 visszajött. Szerintem ez normális. Azért figyelek is magamra, mert így sem vagyok kifejezetten karcsú. Lényegesen kevesebb édességet eszek és a sport is napjaim része maradt.

A házunk még csak épülőben, de nagy reményeket fűzök ahhoz, hogy májusra elkészül, igaz addig még a banki kölcsönt is intéznünk kell és a folyósítástól függ, hogyan haladhatunk tovább. Úgyhogy a baba érkezése és a költözés nagyjából egyszerre fog zajlani. Persze titkon bízom benne, hogy a minimálisan szükséges helységek április végén már lakhatóak lesznek. Így is maradna elég teendő a nyárra - kertépítés, a lakásdekoráció stb.

A gyerkőc nemét azért nem tudjuk, mert jól titkolja, pedig én nagyon kíváncsi vagyok. Legközelebb március elején lesz UH, addig ki kell bírni és ugye nincs garancia, hogy akkor nem teszi keresztbe a lábait.

Aranyhold
Köszönöm a válaszod!!!!!!
jano74

Jano
Kitartás az egész építkezéssel kapcsolatos ügyintézéshez! Szerintem a költözés ahhoz képest könnyebb lesz... Kép Tapasztalatból beszélek! A hitelügyintézés hónapokba telt, főleg mire megtaláltuk azt a bankot, amelyiknél szinte 100%, hogy el fogják fogadni a hiteligényünket. Mi nem lakóparkba vagy ilyesmibe költöztünk, hanem a tetőteret építettük be, ezért a bank csak csepegtette a pénzt (készültségi foknak megfelelően utalt ötszázezreket... Kép). Iszonyú mit nem tehetnek a kiszolgáltatott emberrel! Kép
nikcsi

Akkor a következő tracsparti ideje és helyszíne megbeszélve!!
Február 10.

Mostanában olyan sok baba hamarabb születik. Miért van ez így szerintetek? Akivel együtt jártam cukorra az a csaj is tegnap megszült, szegény pici nincs még 2 kg sem. Ma megyek a leletemért meglátogatom, megígértem neki.
A munkatársnőm és közöttem volt 4 hét, erre ő is megszült.
Niki remélem te legalább megvárod a kiírt időpontot, vagy legalábbis február 11-et. Dorina február 22-én született 29-e helyett Kép
Cas a segítséget előre is köszi, mert mire te megcsinálsz 30 palacsintát addig én jó, ha ötöt.
hmmc

Hmmc
Én folyamatosan beszélek a kicsivel, hogy 23-án kell születnie. Majd meglátjuk mennyire szófogadó?! Amúgy a 30. heti UH alapján már febr. 27-et írtak, mert arányaiban nem olyan nagy, de kitől lenne??? Se én, se az apja nem egy kosárlabdás méretű... (a liliputikhoz közelebb állunk - remélem evvel nem sértek meg senkit) Ez a 23-as szám nagyon jó szám (bátyám is és én is 23-aiak vagyunk) Kép
nikcsi

Jano
Mit sportolsz?
A hitelügyintézéshez én is csak sok türelmet tudok kívánni! (Iszonyú szemetek a bankok, nagyon féltik a pénzüket... Kép)

Hmmc
Az a picurka baba mennyi időre született?

Nikcsi
Nálunk nincs ilyen konkrétan kibökött időpont, de március elejére próbálom rábeszélni Zsebit. Az eredeti kiírás szerint pontosan 2 hónapunk volna még... De ezt egyszerűen nem tudom elképzelni!

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
Hmmc-nél milyen picurka baba? Már egy nagylányról van szó!
Öszintén én sem hiszem, hogy addig marad bent Zsebi - mármint neked.
nikcsi

Cas
A dátumok szerint 38.hétre, de valamit nagyon elszámoltak. Két héttel ezelőtti 36. heti ultrahangon 2300 gr-ot becsülték. Nem tudok még semmit pontosan. Ebéd után indulok, ha hazaértem beszámolok.
hmmc

Nikcsi
Az a picurka, akinek az anyukájával Hmmc vérvételre járt, és most született, és nincs 2 kg.

Hmmc
Ajaj... Remélem jól vannak

Lányok
Feltettem a fotóalbumomba azt a 3 db képet, amit sikerült csinálni a talin.

Kép
Kép
Kép
cas

Nem bírtam tovább és felhívtam a kórházat a leletemért.
JÓ LETT MINDEN!!! NEM KELL BEFEKÜDNI!!!!!
Húúúúúúúúúúúúúúúú
hmmc

Sziasztok,

Eszty,
nekem hol május 3-at hol 4-et mondanak. Az első dátum a 3-a volt, ezért ehhez tartom magam, de nem múlik semmi 1 napon. Egyébként azon röhögtünk a férjemmel, hogy ha 5.-én születik, akkor az lesz a születése dátuma, hogy: 05.05.05. Jó mi?

Tudod, én a fiamat nagyon túlhordtam és minden nap úgy keltem fel, hogy na, ma megszülök. Este aztán bőgtem mint a záporeső, hogy ma sem...
Ekkor megfogadtam, hogy ha mégegyszer szülök, akkor nem élem bele magam semmibe, jön a gyerek akkor, amikor jönni akar.
Nálatok megint fiú lesz?
Figyi! Csütörtökön megyek a 26-os vércukorterhelésre. Te mikor mész?

Egyébként pénteken megyek a "dokinkhoz". Előre fázom tőle, mert eddig 10 kg-t híztam. Tuti, hogy diétát fog javasolni nekem is, mint Boglárkának. Jajjajjaj...!!!

Myra,
először is köszi a doksit a gyás-stb. témában. Nem semmi! 9 oldal! Majd elolvasom ha a gyakorlatban is táppénzen leszek és nem csak elméletben...
Büfiztetés: állati nehéz ebben tanácsot adni. Minden gyereknél más jön be. Esetleg néhány ötlet (akár egymás után is alkalmazhatod ezeket):

1. kézben, függőleges testhelyzetben (ez nagyon fontos, mert ha nem egyenes a nyelőcső nem jön ki). Anya keze simogatja a bébi hátát, de a fölfelé simogatásnál egy kicsit erősebben rányomni a kezet.

2. hasra letenni és "rávenni", hogy emelje fel az okos fejét. (elméletileg megemelkedik a nyelőcső felső része és kiszabadul a büfi) Tegyél a buksija alá egy pelust, mert bukhat!

3. alkarra fektetés: tenyered felé a buksija, feje legyen magasabban mint a popsija. Enyhe ringatás, nem baj ha egy kicsit nyomódik a pocija. Bukhat!

Ne ijedj meg a bukástól. Mi van akkor ha kijön egy korty? Semmi. Az a lényeg, hogy a levegő kijöjjön. Egyébként úgy érzem, hogy a leírásod alapján Lillának büfis gondjai vannak. Ha egy büfiztetés fél óra, akkor fél óra! Ne add fel. Később ő is belejön.

Alvási pozitúra: azoknak a bébiknek nem ajánlják a háton fekvést, akik sokat buknak, mert megfulladhatnak a saját bukásuktól.

Gyakorló anyukák, segítsetek! Ti hogy büfiztettetek?

Laga 25+6
laga

Beszereztem az ígért homeos kiadványokat.
Homeopátika babáknak és mamáknak
I. Várandós kismamáknak
II. Születéstől a gyermekkorig

Már csak azt kell megbeszélni, hogy hogyan tudjuk lefénymásolni. Sajnos én nem tudtam belőle másolni a munkahelyemen, mert jött a nagyfőnökség és nem akartam velük találkozni.
Vannak benne jó dolgok. Pl:
Szülés
Normális lefolyású terhesség végén spontán induló szülésnél, ha a fájások elindultak:
- Caulophyllum 5 CH
félóránként 5 golyócska
Méhnyakizom-tágító hatása miatt lerövidíti a vajúdás időszakát.
- Cimicifuga racemosa 5 CH
Szintén méhnyakizom-tágító, felváltva lehet szedni a két szert rendszeres fájásoknál.

Szülés után
- Apis mellifica 30 CH
napi 3-4*5 golyócska
A gátmetszés után a gát és környéke duzzadt, szúrón fájdalmas, a jegelés jólesik
- Arnica montana 15 CH
napi 2*5 golyócska
A szülés után vérzéscsillapító, sebgyógyító hatású.
- Staphysagria 30 CH
napi 1-2*5 golyócska
A gátmetszés, vagy császármetszés sebgyógyulását javítja és fájdalomcsillapító hatású.

És még sorolhatnám ...
hmmc

Cas
Köszönjük a képet!
Arra már rájöttem, hogy biztos nem egy dologról beszélünk, de fogalmam sincs miről van szó... Most már értem!

De ez elképesztő, hogy két héttel a születése előtt 2300-at "tippeltek" és két hétnyi gyarapodás után se lett annyi. Már több, mint 1 kilós tévedést is hallottam. Akkor a mi babánk is jó kicsi lesz.

Hmmc
Akkor nagyon örülünk! KépKépKép Azért a beszámolót is várjuk a kis lurkóról!

Laga
Szerintem tök jó lenne a 05.05.05. A + súly miatt pedig ne parázz, nem is látszik rajtad. Szeretnék olyan alkat lenni, mint Te!
nikcsi

Jól van a baba és a mamája is.
Még legalább 2 hétig bent kell maradniuk, amíg a kicsi összeszedi magát.
A doki szerint a magzat is veszíthet a súlyából a szülés előtt, úgyhogy azért lehetett nagyobb a súlybecslésnél.
De az a lényeg, hogy jól vannak.
hmmc

Jano! Nincs mit, szívesen segítek máskor is!

Lányok, nekünk sajnos nem jó a febr. 10., de azért ha mindenkinek jó, miattunk nem kell ám átteni, majd a legközelebbin ott leszünk!

Én már írtam hogy büiztünk, felvesz-lestesz-felvesz-letesz, stb. Én amúgy nem csináltam belőle nagy ügyet, ha nem jött a büfi, hát nem jött.
aranyhold

Sziasztok!

köszönöm a gratulációkat!
még csak valahol a 4-6 hétnél járunk, majd csak szeptemberre lesz belőle baba.
Addig is utólagos engedéllyel megnéztem a képeket és sárgultam egyet, olyan szép kerek pocik és gyerekek voltak.

Laga!
anno én is túlléptem az engedélyezett 10 kg-t, ráadásul valahol a közepe táján, de nem volt több egy ejnye-bejnyénél, amit Sztanyiktól kaptam. 17-ig vittem, de a szülésnél lement 7 belőle, a többi is néhány hónap alatt leolvadt (vagy kicsi lányom szívta ki) :-)

Szilvi
szilvamag

Sziasztok!

Hmmc
Honnan sikerült beszerezned?
Én folyamatosan járok a nálunk levő homeós gyógyszertárba, és még mindíg nem kapták meg csak a minta példányt.

Myra
Nálunk is az vált be, mint Aranyholdéknál a büfit illetően.
És én is minden éjjel büfi nélkül tettem le aludni. Ugyanis beájult.

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Hmmc
Szuper, hogy nem kell befeküdnöd! (Persze gondolom azért a szokásos heti vérvétel marad...)
Homeos füzet: megkérdem a férjem, hátha ő le tudná másolni bent a munkahelyén. Ha igen akkor szólok!

Nikcsi
Tényleg röhej, hogy ennyire mellé tudnak mérni... Ezek után kíváncsi vagyok, nálunk mennyire mérték el (bár asszem nem nagyon, óriásbébi... Kép)

Szilvi
Amikor nyáron megtudtam, hogy babánk lesz, és hogy március, olyan távolinak tűnt, hogy el se akartam hinni... Mostmeg már a heteket számolom, ami még hátravan! Kép (Most a szeptember tűnik ilyennek... Kép)

Kép
Kép
Kép
cas

Laga,
én ma voltam a cukorterhelésen, de szokás szerint kijött belőlem. Pénteken én is megyek Sztanyikhoz. Te mikorra mész? Én csak megnézetem magam, ezért csak 13 óra felé, mert nem akarok sokat várni.
Tényleg muris lenne, ha 05.05.05 lenne a dátum. Még nem is néztem.
Énnekem a 36. héttől azt mondta doki bácsi, hogy bármikor szülhetek. Ehhez képest túlhordtam és tudtam, hogy nem fog magától elindulni, hanem indítani fog. Valahogy éreztem a 39 héttől, hogy ez a pici magától el nem indul! KépKép

Eszty
eszty

Sziasztok!

Gyönyörű idő van! Csak már áljon el a havazás, mert megszakad a szívem! Szánkózni akarok!

Aranyhold
Én nagyon sajnálom, hogy nem jöttök! Kép

Ma megyek ctg-re, és aztán hetente. Persze lesz mérlegelés is, ami ebben az időben biztos király lesz! Hegymászós téli csimma, vizes gatyaalj + 2 kg szerintem minimum. Gondoltam, hogy viszek papucsot, de biztos jól kiröhögnének. Kép Ezért inkább megmértem magam otthon 35+6 és + 7,5 kg (nagydogom még nem is vót). Na Laga és Bogi ezt ne olvassátok! Ill. ne görcsöljetek ezen, ti nem indultatok súlyfelesleggel, ezért szedtek fel többet, ami szerintem normális.
Csomó ismerősöm mondja, hogy nagyon lement/leszállt a pocim. Szerintetek ez jelent valamit?
Ja és figyuzzatok: tegnap a Móriczon nem találtam a kismama boltot, viszont bementem egy kinaiba. Vettem gombos hálóinget 1000-1200,-Ft volt, meg pamut melltartót is (900,-). Szóval tudom ajánlani!

Nikcsi 35+6
nikcsi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?