Új privát üzeneted érkezett!

Ilonana

Köszi.KépRemélem igazad lesz,és nem lesz semmi baj.
No be is fejezem a nyavajgást,erőt veszek magamon.Inkább mindjárt megmutatom picúr tapétáját.Kép

Timurr
Vendég

Szép?Kép
Vendég

Timurr!

Látom, akkor neked sem zökkenőmentes ez a babavárás.
De most már próbálj megnyugodni, végülis ahány kórház, annyi szokás. Lehet, hogy ami nálunk rossz, nálatok jó, stb. Azzal foglalkozz, amit a dokid mond. Szerintem egyébként a méhen belüli elhalást, stb. nem az ekkora mértékű cukorszint okozza!!! SZERINTEM!!! De ugye én nem vagyok dr., így inkább kérdezz rá a magad megnyugtatására a dokinál.
Egyébként könnyen jár a szám, mert az AFP-m nekem is alacsonyabb lett (0,76), és nem kívánom senkinek azt a pár napot, amíg ki nem derült az uh-on, hogy minden oké. Így visszagondolva hülyeség volt akkor is parázni, de ez van. Úgy látszik a kismamák már csak ilyenek...

Brigó

Kép

Kép
brigó

Timurr!

Nagyon szép a tapéta!!!

Mindenkinek lesz külön gyerekszoba, csak nekünk nem???

Brigó

Kép

Kép
brigó

Sziasztok!

Lányok, köszi a bíztatást! Nagyon díjjaznám, ha tényleg akkor születne a babó amikorra ki vagyunk írva! Ez febr. 21-24! MOndjuk én a febr. 19-én szeretnék szülni, mert akkor leszünk pont 19 hónapos házasok!
Csak azért pánikolok egy kicsit, mert mindenki azt mondja, hogy a lányok előbb szoktak születni.
Mondjuk nekem gőzöm sincs arról, hogy milyen stádiumban van a méhlepényem.
Ma egy irtó jó fej doki volt az ultrahangnál, ő vizsgált meg. Mondtam neki, hogy szeretném, ha megnézné a méreteit is, nem csak áramlásvizsgálatot csinálna. Kérdezte mennyi idős terhes vagyok. MOndtam neki, hogy 36 betöltött hét van mögöttem. Azt mondta a méretei alapján stímmel: BPD 93mm, AC 312 mm, FL 70 mm. Fejvégű fekvésban van, átlagos mennyiségű a magzatvíz és a placenta a hátsó falon tapad. Csak a súlyát nemtom!

Lehet itt parázok most a 39. héten történő szüléstől, aztán végül majd csak a 41-42. hét körül akar kibújni!
Ma felhívtam a dokim aztán mondtam neki, hogy nem dob fel igazán hogy ő sielni megy. Azt mondta, hogy én akkor úgyse fogok még szülni. Úgy legyen!!!
De akkor mikor fogok szülni??? - jajj, annyira közel van már! Úgy várom, meg egy kicsit parázok is tőle, hogy milyen lesz.

Babus
Nálunk nemtom milyen CTG van, de érdekeseket ír ki a grafikon mellett.

Nagyon kifársztott ez a mai nap is. De van egy jó hír: úgy néz ki meg lesz a hitelünk az Erste banknál! Jövő héten szerdán írjuk alá a végleges szerződést az eladóval, aztán utána szerintem indítjuk a hitelkérelmet!

Timka
timka

Brigó

Lesz gyerekszoba nálunk,de a kiságy nálunk lesz amíg nagyon pindúr lesz.De szekrény,meg fürdetés a szobájába lesz,mert egy szobába nem tudunk mindent bezsúfolni,meg hát volt kis üres szoba,úgyhogy miért ne?Kép

Timka
Szép ajándék lesz nektek Fanni.Kép

Timurr
Vendég

Nekünk pedig február 16.-án lesz a másfél éves házassági évfordulónkKépKi tudja, Kristófka talán megvárja azt a napotKép Vagy mondjuk Valentin-napi baba leszKép Bár nem bánnám, ha nem várnánk addig, dehát ő tudjaKép

A tegnapi viszonylag aktív nap után, ma ismét iszonyú passzív a kissrácomKép, talán még a 10-et se mozogta meg maKép Holnap megkérem a dokimat, hogyha lehet, csináljon egy áramlásvizsgálatot nálunk is, hogy megnyugodjak, minden oké Kristófkával, mert ez így nem állapot.

Timurr
Nagyon édi a tapétaKép

A vércukrom először nekem is 6,9 lett, szóval határeset, de a dokim szerint ez még jó.
Amúgy a vércukornál nem az a fő gond, hogyha icipicit magasabb, hanem az ingadozás a rossz. Arra kell ügyelni, ne essen le és utána ne menjeb fel hirtelen a vércukrod, mert az nem jó a babának. Egy stabilan 7-es (kaja utáni) vércukortól semmi baja nem lesz a babádnakKép Max. szép nagy súlyú lesz majd, mert a cukros kismamik babái általában nagyobb súlyúakKép

Timka
Örülök, hogy meglesz a hitelKép

Babus

Kép
babus2005

Nadine,

A profilomban található email címre küldheted.

Köszi

Angéla
angéla

Brigó
Ne izgulj, nálunk se lesz külön gyerekszoba, sőt nálunk az egyszerűség kedvéért még minden csak fehérre van festve, örültünk hogy ilyen is lett mire beköltöztünk októberben.... Majd a nyáron színesítjük a dolgokat. De a lakás elrendezéséből adódóan nem is raknám még se Zsanit, se a picit külön szobába, mert éjjel még előfordul hogy felébred a nagylány a kicsi meg ugye tuti és nincs kedvem hajnalban a fél lakást átbotorkálni hozzájuk...

Akiren
Igen a PO bodyk tényleg kisebbek a többinél, de nagyon jó a minőségűek. nekünk van egy pár darab, nagyon szeretem, de hidd el egy idő után ránézel és mondod hogy kb hanyas, nem kell nézegetni...

Monci
Én csak simán áttöröltem a Zsani régi kiságyát egy nedves ruhával, mert az csak poros lett, De ez már nem egy új ágy, fertőtleníteni nem fogom, mivel Zsani úgy is fogdosni fogja a rácsokat, meg minden, meg amúgy se vagyok híve a túlzott sterilitásnak. A pelenkázó az ugye egyelőre közös lesz, a pelenkázó lapot szoktam fertőtleníteni, főleg ha balesetes lesz, de ez szerintem természet, hisz a WC-t is kipuculjuk egy kis domestossal. De amúgy én semmi iylet nem viszek majd túlzásba, még a vasalást se, csak ami tényleg majd a bőrével érintkezik illetve a muszáj kategória lesz. Tényleg igaz hogy az elősnél ha leesik a cumi, megmossuk lefertőtlenítjük, átöltöztetjük a gyereket is, majd odaadjuk a cumit a gyereknek, a másodiknál már csak megmossuk a cumit, a harmadiknál szólunk a kutyának hogy ugyan adja már oda a síró babának...

Orrszívó: Én 2 fajtát ismerek, ezekről tudok beszámolni:
CSÖPI: Ez üveggből van, ki lehet főzni, viszonylag könnyen tisztítható, csak nem kell megvárrni hogy beleszáradjon a trutyi. Hátránya, hogy könnyen törnek. Nekünk ilyen van még nem tört el, remélem nem is fog.
ARIANA: Ez műanyag, ezt is ki lehet főzni. Kicsit nehezebb tisztítani, viszont nem törékeny.
Mind a kettő nagyon jól használható ha tele van az orruk a piciknek, mert ők még orrlégzők és ha nem kapnak levegőt nem is szopiznak. Ja és nem mindig lehet kapni őket, sőt ilyenkor szezonban hiánycikk is. És nemkell félni a használatától se, mert bár brutálisnak néz ki inkább ez mint a fülészeten a felszúrás. Én kipróbáltam magamon, az tuti hogy kiszívja a trutyit, és ez a lényeg. Majd egyszer elmesélem, hogy kell könnyen kiszívni, hogy ne tudjon kapálózni, és maradjon szabad keze az embernek megfogni a fejét.

Angéla
Dobj egy mailt! nincs mailcímed a profilodban!

na megyek fürdetés jön....

Nadine 36+0

Nadine
KépKépKép
nadine

Timka,
Én is így jártam a dokimmal, március 5-ig síel, én meg 10-ére vagyok kiírva. Hát engem sem dobott fel a dolog, de csak bennt marad a gyerkőc addig Kép

Timurr,
A 2 órás terheléses cukrom 7,9 lett és diétáznom kell, ami nem is annyira vészes. napi 175 g szénhidrátot ehetek 6 felé elosztva.
Reggeli 30g
Tízórai 20g
Ebéd 50g
Uzsonna 20g
Vacsora 40 g
Utóvacsi 15g

Angéla+Valér
angéla

Angéla
Kép ment Kép

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

jóestét!

Micsoda forgalom lett itt este!!!

Timurr,
gyönyörű a tapéta, nagoyn szép lett, a cukor pedig szerintem elfogadható értéket mutat, szóval nem kell beijedni, szerintem. Kis odafigyeléssel még lejjebb tudod vinni a következő ellenőrzésig az értéket, de mindenképpen érdemes diabetológussal felvenni a kapcsolatot a kórházatokban, ő biztosan el fog látni tanácsokkal, főleg, ha van olyan aki kismamákkal foglalkozik, mint nálunk Kistarcsán. A hemo ac lesz fontos, mert az mutatja majd meg az utolsó három havi átlagot, ami ha a normál tartományban van, akkor semmi ok az aggodalomra.
Szóval ne hagyd magad rémisztgetni, és tessék naponta rendzseresen enni, nálunk már a gyerek is teljesen ráállt és ki is követeli magának, ha itt az ideje az avésnek, az éheszés pedig a legrosszabb megoldás, azzal csak többet árt az ember!!!

Timka,
látod a dokid is biztat, hogy ott lesz, bízz benne!!! Örülök, hogy meglesz a hiteletek, a végén mi is az ERSTE-től kaptuk meg, most majd a szocpol után kellene mennünk, ha meglesz a törpicsek!

Ja, a párom rákapott a málnalevélteára, szerintetek a férfiaknál milyen hatása lesz???:-))) Egyébként ő bármit megeszik, mindent kibír a gyomra, de azért ez mégis túlzás, nem???:-))
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Tamesz
Az én apucimnak is ízlik a málnalevélteaKép

Babus

Kép
babus2005

Timurr!

Nagyon édes a tapétátok, gondolom az egész szoba nagyon aranyos lesz!

Monci!
Én domestos-os kendővel töröltem le a bútoroka először. Az orrszívóval kapcsolatban pedig, ahogy Nadine is írta azok vannak plussz a miénk PISZE, ami szintén üvegből van, és bármelyik bababoltba, vagy gyógyszertárban kapható. Mi személy szerint a Brendonban vettük, 1600 Ft-ért.

Kép

Kép
mtücsök

Nem tudok aludniKép, már vagy 2 órája virrasztok. Fáj a lapockám, őrülten zsibbad és fáj a jobb kezem, kényelmetlen mindkét oldalam és egyáltalán nem is vagyok álmos. Besokalltam és felkeltem. Pedig elvileg tök álmosnak kéne lennem, este 6-tól fél 11-ig babaruhákat vasaltam, fél óra kihagyással. El is fáradtam iszonyúan, már 11-kor aludtam. Talán ez volt a baj, mert máskor csak éjfél-1 körül alszom el.
De így meg majd holnap olyan fáradt meg nyomi leszek Pesten, ráadásul akármikor alszom is el, 9 körül úgyis fel kell majd kelnem, mert dél körül indulunk.
Amúgy nagyon izgi teljesen elzsibbadt, érzéketlen jobb kézzel írniKép
Na nem nyafogok tovább, megpróbálok visszaaludni. Nem sok eséllyel, mert már az ágy látványától is rosszul vagyok.

Babus+Kristóf, aki éjjeli baglyot játszik, egész nap aludt, most meg huncutkodikKép VégreKép

Kép
babus2005

Akik a finish előtt állnak azoktól kérdezném. Konkrétan milyen homeopátiás bogyókat szedtek és mennyit? Én holnap fogom elkezdeni a málnalevélteát akkor töltöm be a 36. hetet.

Kép

KépKép
búzaszem

Nadine!

Köszi a body infot. Azért szeretném, ha pontosítanád, ha már tapasztalattal rendelkezel Ezek szerint pl. a 62-es PO body 56-osmak felel meg? Vagy éppen 62-esnek, és a többi jó a nagyobb babákra is?

Köszi
Akiren (22+5)
akiren

Angéla!

A táblázathoz szeretnék új adatokat adni. Már biztos hogy leányzónk lesz, a nálam szereplő neveket mind törölheted, Gréta lesz a keresztneve Kép

Köszi

Akiren
(22+5)
akiren

Sziasztok!

Én is szörnyen rosszul aludtam, vagyis nem jött álom a szememmre...
Tegnap összebalhéztunk Apával, vagyis ő balhézott velem, mert még mindig nincs összepakolva a kórházi csomagom. Hiába mondtam neki, hogy a 37. betöltött hét előtt nem is fogom összepakolni. Csak mondta és mondta a magáét, hogy majd neki kell összepakolni, és azt se tudja mi hol van, nem lesz neki erre 1 órája! Én meg úgy voltam vele, inkább ráhagyom. Jó korán ágyba bújtam de 1/2 2 kor még forgolódtam, járkáltam wc-re. MOst meg olyan fáradt vagyok, aludnék még, de mennem kell ügyeket intézni.

Vki kérdezte az porszívós orrszívót. Én asszem Piszét vettem a Megatoysba kuponos áron kb. 800 FTt-ért.

Búzaszem
Én a 37. betöltött héttől szedem majd a homeopátiás bogyókat.
A Caulophyllumból (C5-ös) h, k, sze: napi 3*2 golyó, p, szo: 2*2 golyó, v: 1*2 golyó
Ez a méhet készíti fel a szülésre és állítólag szülés után is nagyon szépen visszahúzódik majd. (barátnőmnél bevált)
Van az Arnica Montana ami a vérzékenységre van, ebből a szülés beindulásakor kell bevennem 1*3 golyót a C30-asból. Esteleg meg lehet ismételni szülés után is.
A Staphysangria nevű bogyóból gátmetszés, császármetszés esetén kell 3 napig naponta 2 golyót szednem.
Nekem ennyit írt fel a homeos nő. Másoknak amikor olvastam a dózisokat ennél jóval többször kell szedniük kb. ugyanezeket.
Ja és a tejcsi termeléshez Urtica Urens C5-ös kell, adagolása most nem jut eszembe.

Na megyek intézkedni... Írjatok jó sokat, hogy legyen mit olvassak.
Tamesz, írok majd neked este e-mailt. A múltkori levelem visszajött.

Timka
timka

Sziasztok!

Csatlakozom a rosszul alvókhoz, én óránként fent voltam az éjjel és rengeteget keményedett a pocakom, nem tudom, hogy ez már valami előjel vagy csak érezte Ubulka is a frontot.

Ma valami kitört rajtam és reggel óta pörgök, beetettem a mossogatógépe és rendbe tettem a konyhánkat meg a nappalit, pakoltam, mint az őrült, msot éppen melegszik a vasalóm, szóval ez valami fészekrakási dolog lehet?
És ma végre kimozdulok, mert már teljes városelvonási tüneteim vannak, két hete csak a környéken voltam és a kórházban, ami nekem nagyon szokatlan, szóval ma elmegyek kicsit csavarogni!

Timurr,
remélem megnyugodtál már kicsit, és várom a mai eredményt!

Timka,
imádok levelet kapni!!!!

Én a homeós bogyókból még csak a Caulophyllumból C5-ösből szedek napi 5 golyót egy hete.

Orrszívóból mi a Csöpit vettük 1690-ért.
Szaladok vasalni!
tamesz 37+1

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Tök jó, hogy nálunk is kezdenek így beindulni a dolgok! A téli topikban is iszonyú nagy a forgalom már egy ideje. Kép Olyan kíváncsi leszek, ki lesz az elsô innen a tavasziból.

Timurr, fel a fejjel, ahogy a többiek is írták, így vagy úgy, de meg fog oldódni a dolog, a Picúrnak meg fontos, hogy te jókedvu legyél! A tapétátok meg nagyon édi! Kép

Babus, pár napja én sem tudtam aludni, egymást követô két nap is felébredtem 4 körül, és vagy fél 6-ig csak forgolódtam. Gondoltam, hogy kijövök ide éjszakai muszakot tartani, csak attól féltem, hogy akkor aztán végleg esélyem sincs, hogy visszaaludjak, így inkább kÍnlódtam tovább. De valahol megnyugtató, hogy ez nem egy folyamat kezdete, mert utána tudtam azért aludni, szóval talán inkább front- vagy valami más függô. Kép Te ma mész dokihoz, ugye? De izgi! Kép Aztán mesélj ám el mindent!!!

Angéla, tök jó, hogy van ez a táblázat!!! Köszönjük!

Borbolya
Ma pont 31! Kép

ui. Hétvégén mi is vásárolgattunk a Picúrnak, vettünk végre kardigánt meg hálózsákot. És ahogy jósoltam, Anyukám is beindult, tegnap elkezdett kisrucikat vásárolni. Kép

KépKép

Kép
borbolya

Sziasztok!

Néha én is irkálok, azért, hogy nehogy elfelejtsetek. Hamarosan úgy tűnik otthon is lesz net és akkor én is sűrűbben jövök. Várom már nagyon!

Timurr!
Nekem is nagyon tetszik a tapétaKép

Brigó!
Ne aggódj, nálunk sem lesz külön gyerekszoba, mert olyan pici a lakás, hogy csak na!

Nagyon izgulok azokért, akik már közelednek a célegyeneshezKép

Muki(28+3)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Akiren,
Nagyon szép nevet választottatok. Ismerek egy Grétát, aki 2 éves és nagyon tünemény Kép

Borbolya,
Köszi Kép

A héten nem megyek dolgozni, mivel a párom egy jó kis náthát ragasztott rám (persze Ő most síel Kép ), és tavalyról volt még 4 nap szabim. Szóval dokihoz sem megyek, úgysem szednék be semmit.

Angéla+Valér
angéla

Sziasztok!

Én tudtam aludni, hála az égnek. Viszont Bende baba, reggel óta egyfolytában pörög a hasamban. Kép Nem tudom mi lelte, máskor olyan kis lusti. Tegnap este is boxolt egy kicsit a papának, most már olyan jó, hogy a férjem is érzi a mozgásokat és nagyon tetszik neki. Kép

Nekem is nagyon tetszik a Gréta név. Kislány koromban volt egy Gréta nevű ismerősöm és már akkor nagyon tetszett ez a név. Kép

r
ruzicsky

Lányok,

Van esetleg valakinek tapasztalata hordozókendôvel? A téli topikosoknál olvastam, hogy többen nagyon jónak tartják, mert így közeli testkontaktus van anyuka és baba között, meg hát nem utolsósorban szem elôtt is van a baba, szó szerint. Kép A Mini Manóban kimondottan hordozókendô tanfolyamot is tartanak, mert állítólag többféle módon is lehet tartani benne a kicsit. Ennyire bonyolult lenne a használata, hogy ezt külön tanfolyamon kell megtanulni?

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Ruzicsky, az én babám is nagyon aktív ma! Mondjuk ô amúgy sem egy lustulós típus, de ma extra mocorgós!

B

KépKép

Kép
borbolya

Akiren
A PO 62-es inkább olyan normál 56-os méretnek felel meg. Már csak azért is mert az én lányom most olyan 86 cm és a 86-os PO már feszül, a többiből még jók rá a 86-osok. De a száras bodyk viszont a PO-ból is jó méretezésűek, ami 86-os az tényleg az legaláábis.
De jó még egy Gréta, én személy szerint egy Grétit se ismerek, de nagyon tetszik. És egy olyan vezetéknévhez, hogy Sztéló nem egyszerű keresztnevet találni.

Angéla
Jó lett amit átküldtem? A betegség nem jó dolog én is abban reménykedek, hogy Zsani nem szed össze már idén semmit, amit rám tudna ragasztani. Igaz nem egy beteges fajta. Bár mióta nem szopik volt 3 jó kis hurutos betegsége.

Na megyek főzni, a lányom meg pakol, jó nap lesz a mai.

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Sikerült aludnom egy kicsit, de hajnali 3-tól 7-ig azért virrasztottam, játszadoztam addig KristófkávalKép Utána a srác belefáradt és együtt elaludtunk, fél 10-ig. Bezzeg most nagyon álmos vagyok.

Most nagyon rohanok, így nagyon nem volt időm visszaolvasni a dolgokat.
Ja, jól megkavarták itt a dolgaimat, telefonáltak a munkahelyemről, hogy véletlenül jóval több táppénzt kaptam, mint kellett volna(én meg azt hittem, a 13.havi volt), és vissza kell hogy vonják sajnos majd a februári táppénzből. Marha jó lesz, kapok így vagy 10oooFt-ot
Meg eltévedt a postán a múlt havi feladott táppénzes papírom, szerencsére ajánlott levél volt, így van róla bizonyíték, hogy feladtam.
Meg kiakadtam, mert apuci lelkére kötöttem, hogy 30 napos autópályamatricát vegyen, mert azzal már kihúzzuk a szülésig. Erre mit vett? Egy sima 4 naposat. Elfelejtette a drága. Jövő alkalommal meg már majd nem éri meg 30 naposat venni, így vehetünk majd mindig 4 naposat, ami sokkal többe kerül majd.
Szóval nem indult túl jól ez a nap, de remélem annál jobban végződik majd és Kristófkával minden a legnagyobb rendben lesz. Végülis csak Ő a lényeg, max. februárban csórók leszünk majd, de Kristófkánk már velünk lesz és ez többet ér minden pénznél, hát nem?

Borbolya
Nézd meg ezt: http://www.hordozokendo.lap.hu/

Most már rohanok, kisütöm a fasírtot, meg fürdök meg minden, úgyhogy már csak késő este jövök.

Babus+Kristóf

Kép
babus2005

Nadine!

Köszi a segítséget. Ezek az instrukciók nagyon jól jönnek a vásárlásokhoz Kép
Gratulálok a ti Gréti-tekhez is Kép Nálunk szóba jöttek más nevek is, az Agócs-hoz kerestünk kersztenevet, és végül a Gréta mellett döntöttünk.
Tegnap este határoztuk el, és olyan jó érzés, hogy másoknak is tetszik. Angéla! Ruzicsky! ez nektek is szól Kép Kép

Akiren
akiren

Sziasztok!
Örülök,hogy tetszik a tapéta,nem sokára kész lesz a szekrénye,meg a függönye és rendezgelődhetek,úgy várom!!!

Nekem is teszik a Gréta név,csak ismerek ilyen nevű csajszit,meg nem is menne a vezeték nevünkhöz,ezért lesz Maja.

A cukrom szerintem elég érdekesen alakul.
4.6 éhgyomi
7.6 30 perces
6,2 60 perces
7,0 120 perces

Ez hogy lehet,hogy felmegy majd le,és megint el kezd nőni,hallottatok már ilyet?

A másik
fruktózamin 206.00 (norm.:200-300)
HbAlc 4.4 % (norm:4.5-7)

Ezek éppen elérik a minimumot nem?Az hogy lehet,ha amúgy magas a cukrom?

Timurr
Vendég

Akiren
Nálunk már anno Zsaninál is szóba jött a Gréta név, pontosabban a születése előtt még 18 órával ezen vekengtünk az apjával hogy melyik legyen, mert 2 nevet meg nem akartunk. Így én engedtem elsőre, ezért Zsani lett a lány. De mikor kiderült hogy jön a második mondtam apának, hogyha lány lesz csak Gréta lehet, nehezen de kötélnek állt. A fiú név meg már megint megmaradt... Nem baj majd a harmadik Kép Csak ki tudja mikor lesz harmadik....

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Timurr,

A hemo ac-d nagoyn jó lett, ne foglalkozz a határértékekkel, a 4,4 az tökéletes.
A 30 és 60 perces értéked az jó, de a 120 perceset nem értem, hogy hogyan lett magasabb mint a 60 perces, amkor annak folyamatosan csökkenni kellene, ezen már az este is gondolkodtunk. Nem lehet, hogy elkavartak valamit a laborban? Vagy nem húzott fel valaki nagyon
és attól felment a cukrod?

Ma mindent rendberaktam itthon, bevásároltam, vasaltam, mintha a vesztemet érezném, nekem ma rengeteget keményedett a pocakom, de görcsöt nem érzek, így nem tudom, hogy lesz-e ebből valami. Ja és a lényeg délután nagyon jót aludtam!!!

Angéla,
jobbulást, próbáld minél hamarabb legyőzni a bacikat!!!

Akiren,
szerintem nagoyn szép a Gréta név, én próbáltam a páromat rábeszélni, de végül úgy néz ki inkább fiú névre lesz szükségünk.

Babus,
nagyon várom a mai eredményeiteket!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok!

Orrszívó: a porszívós orrszívó tényleg nagyon jó és hatékony, kezdetben a fiam sem ellenkezett, ha használni kellett, de amikor nagyobb lett, a frász törte ki már a porszívó látványától és hangjától is. Most már tud orrot fújni, de ha náthás - ami szerencsére ritka -, esténként kéri, hogy szívjuk ki az orrát. De ez kb. fél éve van, előtte pánikszerű menekülés, üvöltés és lefogás jellemezte az orrszívásokat.
Most, hogy Alexát várom, a barátnőm ajánlotta az elektromos orrszívót. Kicsi, halk, de ugyanolyan hatékony, és nem utolsó sorban nem kell a porszívót elővenni hozzá. Én azt hiszem, be fogok ruházni rá, az Auchanban láttam 8500 ft-ért.

Ruzicsky
Az Auchanban jan. 28-tól kezdődik a babaakció. Gondolom a Corában pedig 31.-től. Remélhetőleg ezek nem lesznek olyan gagyik, mint a Tesco-s.
Már most vannak tök jó leárazások (Auchan), múlt héten vettem 2 plüss rugit, és egy Disney mintás hosszú ujjú pólót a lánynak. A rugik 1500 ft körül voltak, a póló 600.

Alexa rengeteget mozog, rugdos, feszegeti magát. Lehet, hogy ő így érzi a frontot és a havat?

Zsu
29+6
tothzsuzsi

Tamesz

Tök jó,hogy nem sokára babázol,szerintem ezek előjelek.Kép

Én is arra gyanakszom,hogy összekeverhettek 2 csövet,amikor oda mentem kaptam egy műanyag poharat amibe bele rakták a kis kémcsöveimet,előre "felidőzve",a pohár végig bent volt,amikor mentem be mindig kikapott egy csövet,rápillantott a nő és már szúrt is.Szerintem kettőt összekavarcoltak,de remélem ezért nem kell mégegyszer végig csinálni.Nem húzott fel senki (amúgy is zizi voltam,sőt már örültem,hogy ez az utolsó bökés),attól is felmehet ha felhúznak?

Nekem egész héten keményedik a hasam,remélem nincs semmi baj méhszáj ügyileg,most kivételesen várom,hogy lássam a doktoromat,emiatt is meg a cukor miatt is,kíváncsi vagyok mi lesz.

Annyit nőtt a pocim,hogy már alig bírom összefogni magamon a kabátot,nem akartam venni,de ma mégis betértem egy boltba és vettem egyet,de nem bánom,mert nagyon olcsó volt és vettem pindúrnak egy szép sárga mackót,tök cuki.Nem bírtam ellenállni.Kép

Kár,hogy nálunk nincs Auchan.
Ti vettetek 56-osnál kisebb ruhákat is?

Timurr
Vendég

Sziasztok!

Én az orrszívóból a porszívósat vettem. Igaz, a védőnő mondta, hogy elektromosat vegyek, de először legyen meg minden fontos dolog, és ha marad mani, akkor majd veszek elektromosat.

Timurr!
Én 56-nál kisebb ruhát nem vettem, mert őszintén megmondva hosszú babára számítok. Amikor voltunk uh-on, már ott is mondta a nőci, hogy jó hosszú a baba gerince, de milyen legyen, ha én 175cm, a párom pedig 198cm??? Szóval szerintem függ a szülői méretektől is, persze ez nem jelenti azt, hogy nem 50cm-rel fog Jr. születni. De én inkább mégsem vettem ilyen pici ruhákat.

Brigó

Kép

Kép
brigó

Brigó
Én nem is láttam kisebb ruhát,igaz még nem mentem el bababoltokba ruhát venni,de így is gyarapszik a készlet,mert itt-ott mindig meglátok valamit.KépMi nem vagyunk magasak,főleg én.
Meg amúgy is, májusba fog megszületni akkor milyen ruci kell majd neki,lehet kánikula lesz,nem tudom vegyek-e plüss rugikat még.Lehet vissza fogom magam aztán pár hét múlva megnézem a tavaszi-nyári kollekciókat.Kép

Timurr
Vendég

Timurr!
Én a helyedben max. 1-2 plüss rugit vennék, de többet biztos nem. Végülis nem baj, ha van vastagabb anyagból is rucija, mert, ha más nem, éjszakára rá tudod adni. De szerintem sem kell már neked zsákszámra venni a meleg cuccokat!!!
Te szerintem sokkal könnyebb helyzetben vagy, mint mi. Mert májusban max. egy-két vastagabb ruha, viszont áprilisban (vagy még márciusban)??? Akkor még sokkal nagyobb az esélye a szélsőségesebb időjárásnak. Nemhiába bolond hónap április...

Brigó

Kép

Kép
brigó

Brigó

Hát igen,bár amilyen kiszámíthatatlan az időjárás,nem lehet tudni.Nem is veszek több plüss rugit,türelmesen várok.

TimurrKép
Vendég

Látom, Timurr és Brigó tartotta a frontot, míg mindenki más másutt kószált. Kép

Timurr, most a dokid fogja elemezni az eredményeket? Kíváncsi vagyok, mit mond!

Babus, köszi a hordozókendôs infót, még nem volt idôm megnézni, de meg fogom!

Képzeljétek, megérkezett a kiságyunk!!! Kép És most nem tudjuk elhozni, ott kell hagynunk 1 hétig. Kép

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Sziasztok,
Ma Dinimanóm már ment bölcsibe délelőtt így eltudtam szabadulni kozmetikába.Olyan jó volt!Ki tudja mikor jutok el megint.
Orrszívó:nekünk először a pesztonka márkájú pici de elektromos volt.Nagyon bejött,halk,kíméletes és nem utolsósorban hatékony.Most,hogy már nagyobb a fiatalember vettünk porszívóra csatlakoztathatót a gyógyszertárban.Hát lelkesedni nem lelkesedik érte de azért jön mégha sírva is,hogy szívjuk le.
nekünk Dini májusi baba és igen meleg volt akkor amikor születtett.Szóval túl sok meleg cucc nem kellett de azért volt neki is egy két plüss rugija(leginkább ujjatlan és ez alá adtam a bodyt).Viszont tavaly májusban amikor a szülinapját tartottuk meg lehetett fagyni!Ilyen hülye kiszámíthahtatlan időkben szerintem érdemes venni melegebbeket is,persze nem túl sokat.Ha meg van a baba még akkor is lehet vásárolni.Egyébként nekünk sokáig jó volt az 56os méret,sőt a születése után emlékszem még 50es rugit is vettünk mert lógott rajta az 56os is.2800gr és 53 cm volt a drágám.
Ezek után kiváncsi leszek Kamillára mekkora lesz.A dokim szerint valamivel nagyobb de ő sem az az óriásbébi.Jövőhéten megyek a kórházba ctgre és uh-ra is.
Na mára eldugulok,sziasztok.
nyetus76

Sziasztok!

Mi is voltunk dokinál, részben pozitív, részben negatív élményekkel távoztunk.
Pozitív: A méhszáj teljesen zárt, és eléggé fent van; placenta homogén, tehát semmi nem utal arra, hogy idő előtt jön a baba. Kép
Negatív: a gyermek haránt fekszik (ráadásul jó nagy, így nincs túl sok helye megfordulni)KépKépKép

Borbolya
Nekem is van hordozókendőm, ajándékba kaptam. Viszonylag sokféle pózban lehet használni őket, ezért én is tervezem, hogy elmegyek valami tanfolyamra (legalább addig sem ülök itthon).

Timurr
Nekünk van egy 50-es bodynk, bár úgy néz ki, nem lesz rá szükség Kép
Az egyik ismerősünk járt úgy, hogy mindenki azt tanácsolta nekik, 56-osból is csak párat vegyenek, úgyis hamar kinövi. Ehhez képest 48 centivel született a baba, szaladgálhattak ruháért. Most 3 hónaposan hordja a kiscsaj az 56-os ruhák végét, a 62-eseket kezdik. Kép

Bocsi mindenkitől, de nincs most kedvem visszaolvasni és válaszolgatni, annyira el vagyok foglalva a saját "bajommal". Asszem kezdhetek barátkozni a császár gondolatával KépKépKép.
zsana75

Zsana!
Szerintem készítsd magad fel egy esetleges császárra de ez még koránt sem biztos,hogy így lesz!Még bármi lehet,drukk megy Kép
Amúgy én császáros voltam és leszek ,a van kérdésed...
ciao
nyetus76

Nyetus
Köszi! Most per pillanat csak olyan kérdésem van, hogy túl lehet azt élni??? Kép
Persze ez csak költői kérdés.
Van még idő, amjd beszélek a gyerek fejével Kép
zsana75

Hazaértünk. Kalandos és hosszú napunk voltKép

Bocsi mindenkitől, de nincs energiám visszaolvasni a mai termést.

Este 6-ra mentünk dokihoz, viszont fél 10-re végeztünk, mert a dokinak ezidő alatt 2 szülése is volt (a front hatása), így folyton el kellett mennie. Kb. 15-en vártunk rá, az első órát még türelmesen végigvártam, de aztán már iszonyúan türelmetlen voltam, meg éhes, meg beálmosodtam, szóval nyűglődtem rendesen.

Aztán csak sorra kerültünk, az UH-on minden rendben volt, tökéletes a kis drágánkKép, kép úgy ahogy vártam, nem készült róla, még telefonnal se tudtunk csinálni róla képet, mert teljesen háttal volt befordulva. A fütyijét persze megint mutogatta, immár 7.-ik alkalommal, nagyon büszke ráKép Itt már tévedés kizárvaKép

Az UH alapján a becsült súlya 2705gr, a méhlepény már szép érett, azaz szülésre készKép
A CTG is tökéletes lett (a doki szavaival élve, még a tankönyvekben sincs ilyen tökéletes CTG), bár kicsit ottfelejtettek, mert az átlagos 15-20 perc helyett 40 percig tartott, de legalább addigis hallgathattuk Kristófka szívhangjátKép

Rákérdeztem Kristófka lustaságára is. A dokim szerint is az a lényeg, hogy a 10 db meglegyen egy nap, ha egész nap szinte semmi, de este megvan, akkor az már jóKép

A múlt héten levett hüvelykenet eredménye is negatív lett, semmi baci nem tenyészett ki belőleKép A Streptococcusom végleg kiírtódottKép
A vizelettenyésztés is negatív lett, amit a háziorvosnál vetettem le a hétenKép

És végre: a méhszáj elkezdett nyílni!!!!! Már szűk egy ujjnyira nyitottKépKépKép És Kristófka buksija már beilleszkedett menetiránybaKép
Ja, és a dokim szerint az általam érzett pocifájások már jóslófájások voltak, ezek hatására kezdett el kinyílni a méhszáj isKép

Amúgy ez a belső vizsgálat iszonyúan fájdalmasra sikeredett most, az ágy szélét kapartam közben, úgy fájt. Hazafelé jövet azt hiszem, már én is megtapasztaltam, mi az a keményedés, és most már a derekam is fáj, egyre jobban.

És nagyon nagy szerencsém van, a dokim február 23.-án utazik el 3 hétre Amerikába, így mi még pont megszülünk előtteKép

Szóval jól állunk, haladunk, egyszer talán tényleg megszületik már KristófkaKép
És talán ez a málnalevéltea tényleg hatottKép 1 hete iszom még csak és azóta már lettek jóslófájásaim és nyílt is a méhszájamKép Ez tök jóKép
Legközelebb jövő szerdán megyünk dokihozKép

Na jó éjt mindenkinek, nagyon álmos vagyok most én is, hosszú nap volt a mai. Remélem ma aludni is tudok majd.

Babus+Kristóf

Kép
babus2005

Eveka

Ha olvasod!!!
Nekünk ugye ugyanaz a dokink. Te, ahogy néztem a táblázatban március 15.-re vagy kiírva. Ez a 3 hét elutazás akkor lehet, hogy téged érinteni fogKép

Babus

Kép
babus2005

Hát a mai alvásból se lett semmiKép

Tamesz, ha első akarsz lenni, nagyon bele kell húznod!!!Kép

Én nem tudom, mi történik velem ma éjjel, de ilyet még nem éreztem soha. A vizsgálatra fogom, ami, mint írtam, nagyon fájt és mostanáig se tudtam rájönni, miért tartott olyan sokáig és mit csinált velem a doki. Mert ugye megnézte a méhszájat, ez egy pillanat volt csak, utána pedig nyomkorászott egyik kezével belülről, a másikkal pedig kívülről, alulról a pocakomat. Kérdeztem én, hogy most mit csinál, meg hogy miért, de nem értettem a válaszát. Úgy vettem ki, hogy semmi érdemlegeset, csak a baba buksijával valamit, de tényleg nem fogtam föl, de mivel látta, hogy rohadtul fáj, abba is hagyta.
Mindezekután még semmit se éreztem. A kocsiban elkezdett keményedni a pocim, amit én ezelőtt még sosem éreztem. Mire hazaértünk, megfájdult a derekam, egyre erősebben. Aztán nekifeküdtem aludni.
ÉS, hajnali 1-kor arra ébredek, hogy a derekem továbbra is pokolian fáj, és közben az alhasamnál is nagyon fájdogál. De szabályosan, fél(!) percengént hasogat a pocimba. Na eddig tartott az "én nem félek a szüléstől" mondásom, teljes pánik lett úrrá rajtam, járkálgattam föl-alá, de nem múlt el, beültem a WC-re, na ettől jobb lett. A pocifájás múladozott, gondoltam ennyi volt, megpróbáltam visszaaludni.
De azóta is fél- 1 óránként erre ébredek. Derekam folyamatosan, megállás nélkül észveszejtően fáj, a szeméremcsontom és alhasam tájékánál pedig változó, hol percekig se fáj, hol pedig folyamatosan fáj. Kristófka közben totál bealudt.
De ez valami olyan érzés, amit még soha életemben tutira nem éreztem, nagyon "rossz", nagyon fájdalmas, sehogy se jó. Csak járkálok fel-alá a szobában, meg a WC-re, fogom a derekam, meg a hasam. Nyöszörgök, mint egy nem tudom én ki.
Ráadásul nem tudom miért, de nagyon megrémiszt. Talán azért, mert nem egyértelmű. Szülni még csak nem szülhetek, hisz késő este voltam dokinál, és még erről nem volt szó. De akkor mi a fene ez??? Ez ilyen hiper-turbó-jóslófájás? Na de szinte folyamatosan? Vagy csak a vizsgálattól van? De mit csinált velem akkor ez a doki?

Pedig rohadt álmos vagyok ám, két átvirrasztott éjszaka után, de egyszerűen nem tudok és félek is elaludni. Valami megmagyarázhatatlan pánik van bennem.

Na nem ragozom tovább. Megpróbálok egy kicsit visszaaludni, most olyan mintha alábbhagyott volna a pocifájásom(persze a derékfájás nem adja fel). Kérdés, mennyi időre?

Amúgy nálunk elkezdett esni a hóKép

Babus

Kép
babus2005

Nem sikerült visszaaludnomKép, fekve ugyanis még rosszabb. Szerintem már nem is fogok aludni, nézem a TV-t. Össz-vissz kb. 1 órát aludtam.
Próbáltam közben kifigyelni ezeket a fájásokat.
Úgy vettem észre, mintha nem is a pocim fájna, hanem a szeméremcsontom fölött kicsivel, ott viszont nagyon, és elég sűrűn, akár 2 percente is, és eltart 1-2-3 percig is. Ilyenkor csak nyöszörgök, meg kínlódok, meg fetrengek, totál mint egy vajúdó nő. Viszont állva és ülve határozottan jobb. Itt a gép előtt is viszonylag elviselhetőKép
A pocimmal csak annyi van, hogy kőkemény, főleg fönt.
A derekam pedig leszakad, pedig eddig még sose fájt.
Valaki szakértő szerint, ez mi?

Babus

Kép
babus2005

Babus
Drukkolok
Sietek,mert eleludtunk.

TimurrKép
Vendég

Most már jobb. Már csak a derekam fáj pokolian. Meg picit a szeméremcsontomnál, de ez már elviselhetőbb.
A hasam persze kemény továbbra is.
Talán mégse ez lesz AZ a nap?!Kép Bár még korán sincs vége a dolgoknak szerintem.
Azért megpróbáltam felhívni a dokimat, persze már ki van kapcsolva, biztos a szülőszobán vagy a műtőben van.

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!

Babus
Látom izgalmas éjszakátok volt! Ma inkább ne szülj, eléggé nagy káosz van itt a közlekedésben és még mindig esik.

De jó lesz jövő ilyenkor, vihetjük a kismanókat szánkózni!
zsana75

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?