Új privát üzeneted érkezett!

Ruzicsky

Persze, hogy szólok, ha megtudok valamit Cora és Auchan babaakció ügyben.

Zsu
tothzsuzsi

Sziasztok!

Babus
Gratula a 38. héthez! Te akkor már szülhetsz is, legalább azért nem kell aggódnod, hogy mi lesz, ha hamarabb jön.

Zsu
Én nem olvastam (még) a fent említett könyvet, mert internetfüggő vagyok, inkább innen tájékozódom (www.lll.hu www.szoptatasportal.hu www.szoptatatsert.hu), és egyebek Kép

Nyetus
Sapkával kapcsolatban én azt gondoltam, hogy ha nagyon hideg van, akkor kettőt adok rá. Vagy ez butaság?

Szilvi
Én sem jártam terhestornára, szerintem már nem is fogok. Kép

Nagy pangás volt itt tegnap, igaz, mi sem voltunk itthon.

Mindenkinek ilyen szép napos időt kívánok, amilyen nálunk is van most!

Zsana (33+0)
zsana75

Köszi Zsu!

Amúgy képzeljétek, nekem a védőnő pénteken, amikor voltam nála, adott egy Szoptatós füzet elnevezésű kiadványt, ami szerintem nagyon jó, minden le van benne írva, hogy mit csinálj, ha begyullad a melled, mit csiálj ha kisebesedik, mi van, ha beteg leszel és gyógyszert szedsz stb. Meg a Szent Imrés topikban az egyik már megszült kismamának volt mellgyulladása és akkor nagyon sok mindent kitárgyaltak ott a lányok szoptatás ügyben, hogy kinek mi volt a tapasztalata és ebben a füzetben írottak nagyon egybevágnak ezzel, tehát ezért mondom, hogy jó ez a füzet, mert a tapasztalt kismamik szerint is úgy vannak a dolgok. Úgyhogy ezt érdemes beszerezni, nem tudom hol lehet, nekem a védőnő adta. Az Országos Egészségfejlesztési Intézet adta ki, és csak annyi van az elejére írva, hogy W. Ungváry Renáta Szoptatós Füzet.

Mondjuk lehet, hogy a ti védőnőtök is adott ilyet, de ha nem, akkor azért hasznos lehet amit leírtam. Kép

R
ruzicsky

Ruzicsky (és többiek)
A www.lll.hu-n megtalálod ezt a füzetet is, meg a témákra szedett füzeteket is.
Szerintem is jó, ha előre tud az ember néhány dolgot, mert amikor már gond van, sokkal kevesebb időnk és energiánk lesz tájékozódni.
zsana75

Babus!

Bendegúz sem mozog egész nap. Általában akkor szokott, ha valamit a hasamra teszek, mondjuk olvasok és nekem már nem esik jól ülni, inkább fekszem és a könyvet a hasamon támasztom, azt mindig elkezdi rugdosni, meg ha oldalra fekszem, akkor is rugdos, szerintem nem szereti ha oldalt fekszem. Kép Úgyogy vannak helyzetek amikor rá lehet venni a mozgolódásra, egyébként pedig nem egy sajtkukac. Kép Én is remélem, hogy ez nem jelent semmi gondot.

r
ruzicsky

Sziasztok!

Most találtam egy cikket a "Szülésre készülök" címmel a málnalevél teáról. Akit érdekel leírom:

A málnalevéltea (3 deci víz és 1 teáskanál szárított málnalevél) a szülés természetes előkészítésére használatos módszerek között annak ellenére az egyik legismertebb, hogy hatásmechanizmusát még nem tisztázta a tudomány.
Mégis széles körben alkalmazzák, hiszen a gyakorlott bábák tapasztalatai szerint erőteljesen fellazítja a kismedence izomzatát, és így megkönnyíti a tágulást. A málnalevéltea méregtelenítő és salaktalanító hatással is rendelkezik; az anyagcsere folyamatát a bélen keresztül serkenti, és salaktalanítással hozzájárul ahhoz, hogy a szervezet egészséges maradjon. Hatásának titka valószínűleg az, hogy az intenzívebb bélmozgások ingerlik a méhet, s ez fokozza a még izomtónusát. A várandósság 34. hetének végétől érdemes rendszeresen fogyasztani (napi két csésze tea elegendő).

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Sziasztok,

Tücsök,
Tök jó, hogy betetted ezt a cikket. Kép

Íme a friss tábla:

<pre>
<center>Anyuka</center> <center>Baba kora</center> <center><blink>Szülés (várható) ideje</blink></center> <center>Baba neve</center> <center>Testvérek</center> <center>Kórház neve</center>
1. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=cicmerák-users]Cicmerák[/url] 37+1 2005.02.08 László Gergő - Szt. István Kh.
2. Babus 37+1 2005.02.12 Kristóf - MÁV Kh.
3. Tamesz 36+6 2005.02.14 Marcell Szilárd - Kistarcsai Kh.
4. Nadine 36+6 2005.02.21 Gréta Zsanett 2003.06.03 DEOEC
5. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=búzaszem-users]Búzaszem[/url] 35+4 2005.02.23 Hanna / János Kornél - Semmelweis Kh. Miskolc
6. Nikcsi 35+3 2005.02.23 ??? / ??? - Margit Kh.
7. Ági 35+3 2005.02.25 Hannah Luca / ??? Devon Bence 2000.10.15 Calgary Kanada
8. Beatrix 35+3 2005.02.26 Ákos Csabi 2001.04. Szolnok
9. Zsuzsa 35+2 2005.02.26 Áron - Bajcsy Kh.
10. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=vargáné-users]Vargáné[/url] 35+1 2005.02.26 János - DEOEC
11. Timka 35+6 2005.02.28 Fanni - SOTE II.
12. Nyetus 34+6 2005.02.28 Kamilla Dini 2002.05. Szt. Rókus Kh.
13. Monci 34+4 2005.03.01 Rita / ??? - Szt. Imre Kh.
14. Jck 32+5 2005.03.04 Sára / Dávid - BM
15. Maya 33+6 2005.03.08 Kira - Szt. István kh.
16. Mano2005 33+4 2005.03.09 Fanni / ??? - HIETE
17. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=ancsimamóca-users]Ancsimamóca[/url] 33+4 2005.03.09 Kamilla / Kristóf Barbara 1992.09.28 Kaposi Mór Kh.
18. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=angéla-users]Angéla[/url] 33+3 2005.03.10 Valér - Bajcsy kh.
19. Dorka 33+2 2005.03.12 Bernát Kolos Kristóf 4 éves, Bálint 2 éves HIETE
20. Zsana75 33+0 2005.03.13 Sára / Vilmos - Szt. István Kh.
21. Csibe26 33+0 2005.03.13 ??? / ??? - Szt. Imre Kh.
22. Eveka 33+6 2005.03.15 Marcell? Gergely? - MÁV Kh.
23. Ruzicsky 32+3 2005.03.16 Gellért, Bendegúz - Szt. Imre Kh.
24. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=mtücsök-users]Mtücsök[/url] 32+0 2005.03.19 ??? / ??? - Dél-Pesti Jahn Ferenc Kh.
25. Hadri 31+1 2005.03.26 ??? / Barnabás - Nagykanizsa
26. Menjuss 31+0 2005.03.27 Dóra Johanna - Péterfy Sándor Kh.
27. Borbolya 30+5 2005.03.29 Panna / Benedek - MÁV Kh.
28. Lirian 30+2 2005.03.29 Daniella Lili - Schöfp Mérei
29. Zsu 29+4 2005.03.30 Alexandra Ákos 2001.11.29 Kútvölgyi Kh.
30. Nebula 29+3 2005.04.04 Flóra Anna / Balázs - Szt. István kh.
31. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=brigó-users]Brigó[/url] 29+6 2005.04.04 Jázmin / Zsombor - Egri Kórház
32. Pszi 29+4 2005.04.05 Kinga / ??? Balázs 2002.08.16 Péterfy Sándor Kh.
33. Greenolive 28+5 2005.04.12 Áron - Szt. Imre Kh.
34. Mukika 28+4 2005.04.13 Aliz - Szegedi női klinika
35. Zsuba31 27+4 2005.04.20 Balázs, László Ági 1989, Orsi 1991, Ancsa 1996 Szegedi női klinika
36. Vaktyuk 25+3 2005.04.23 ??? / Patrik Csaba - Kútvölgyi Kh.
37. Edinka 26+6 2005.04.25 Viktória - Balassagyarmat / Kenesei Albert Kh.
38. Psandi 26+1 2005.04.27 Levente Dani 2003.04.28 MÁV Kh.
39. Franyo 26+1 2005.04.27 Boglárka Réka / Dániel Vilmos Anna Virág 2003.02.24 Szt. Imre Kh.
40. Pfranciska 26+0 2005.05.01 Boglárka / Benedek - Kaposi Mór Kh.
41. Neszi 26+0 2005.05.01 Laura Patricia 2003.02.28 Fehér Megyei Szent György Kh.
42. Asszony 25+6 2005.05.02 Sára / Gergő - Kútvölgyi Kh.
43. Timurr 25+1 2005.05.08 Maja / János Martin - Kaposi Mór Kh.
44. Ildibaba 24+5 2005.05.11 Zoltán Attila - Kútvölgyi Kh.
45. Norkini 23+2 2005.05.25 ??? / ??? Jázmin Sarolta 2003.02.09 Szt. Imre Kh.
46. Akiren 22+4 2005.05.27 Lilla / Dániel, Máté - Péterfy Sándor Kh.
</pre>

Angéla+Valér
angélaa

Hú Angéla, ahogy elnézem ezt a táblát, nemsokára elkezdődnek itt az események...Kép Kép Kép Már nagyon izgulok. Kép Kép

r
ruzicsky

Nagyon kiváncsi vagyok, hogy ki és mikor lesz az első ebből a topic-ból Kép
angélaa

Sziasztok!

Babus, most néztem meg egy összefoglaló táblázatot (ami a baba méhen belüli fejlődéséről, a terhesség alakulásáról szól) és abban azt olvastam, hogy a babának a 36. hét után 12 órán belül kell legalább 10-szer mozgást "produkálnia". Ha ez nincs meg, vagy a szokásos tevékenységétől eltérően feltűnően nem mozog, akkor kell gyanakodni, hogy gond lehet. Szerintem Kristófka ezt a mozgást azért produkálja. Nem? Szóval szerintem ne aggódj!!! Kép

Angéla, tök jó időnként látni a táblázatot, köszi, hogy most is feltetted. Kép

Lányok, már akartam írni eddig is (ha már volt szó róla, akkor bocs az "okoskodásért"), hogy szerintem nem árt beszerezni egy porszívós orrszívót is a kisbabáknak, mert a kézi nem sokat ér. És ne akkor kelljen szaladgálni, amikor már szörcsög a Manóka. A másik észrevételem a lázmérőre vonatkozik. Mi az első gyerkőcnél vettünk fülhőmérőt, de nem vált be sajnos. Volt, hogy a két fülben akár 1 fok eltérést is mutatott. A legbiztosabb a popsiban mérni a hagyományos higanyos lázmérővel. Problémásabb ugyan, de legalább tuti jót mutat. Ja és vettünk 1 perces digitálisat is, de annak a használati útmutatójában is le van írva, hogy kicsiknél nem biztos, hogy elég az egy perc, tehát az sem biztos, hogy sípoláskor a valódi értéket mutatja. Ez persze csak saját tapasztalat, de gondoltam leírom. Ja, és a fülhőmérő egy márkás, drága darab, csak azért mondom, hogy nem amiatt nem mért jól, hogy gagyit vettünk volna.

Képzeljétek, beszereztem a homeós bogyókat a szüléshez, remélem beválnak, vagy nem is lesz rájuk szükség. Az első szülésem gyors volt és nem volt nehéz, este 1/2 8-kor elment a magzatvíz, aztán a fájások hajnal 1/4 2-kor kezdődtek és 1/4 5-re megszületett a babánk. Bízom benne, hogy ez a szülés is hasonlóan gyors és szép élmény lesz.

Kívánom Nektek is, hogy csodaszép, emlékezetesen szép legyen a szülés! Kép

Beatrix (35+3)
beatrix28

Cicmerák jól eltűnt, úgyhogy Tamesz és én versengünk az első helyértKépKépKép Mást nem engedünk magunk eléKép
Lehet fogadásokat kötniKép Szerintem én csak ezüstérmes leszekKép Vagy inkább remélem, hogy az leszek és nem leszek bronz- vagy még annál is hátrábbi érmesKép

Beatrix
A 10 mozgás megvan, de nagyon aránytalanul elosztva. Egyes lusta napjain akár egész nap se mozog, aztán este meg jól belehúz, így az utolsó pillanatban megvan a 10.
Ma mondjuk nagyon ügyi kissrác volt, arra ébredtem, hogy csuklik és mivel ez idegesítette, közben engem taposottKép Meg azóta is mocorgott egy párat. Szóval mára már tuti megvan a 10Kép

Zsana
Végülis szülhetnék márKép, legalább megspórolnám a maradék 3 hét izgalmaitKép
Bár most még úgy se fogunk, Kristóffal még a legelején megbeszéltük, hogy február 1. előtt tilos megszületni. Éshát szófogadó a srác, nagyon úgy néz ki, hogy betartjaKép
Kíváncsi vagyok mi lesz kedden este a dokinál? Lesz CTG, meg UH isKép Ugyan mekkora már?!Kép Én 2600gr-ra tippelemKép

Tücsök
Tök jó, hogy leírtadKép, engem már régóta érdekelt, mi is a hatásmechanizmusaKép

Igen, a két sapi szükséges, pláne eleinte. Egy vékony szövetsapi, vagy hogy hívják, az az olcsó 2-300Ft-os, és rá egy vastag sapiKép A kórházból is így ajánlott hazahozniKép
Erről jut eszembe. Majd egy textilpelust is tegyetek be a kórházi hazajövős cuccához a babának, mert az arcocskáját be kell majd takarni vele (persze csak lightosan értemKép, nem úgy, hogy megfulladjon), hogy az utcán majd, a kocsiig elérve ne érje az arcát közvetlenül a hideg. Meghát a kórházon végigcipelve ne érintkezzen már annyira a bacis levegővel.

Timurr
Nekünk biztos, hogy fix a bébihordozónk. Fogalmam sincs, van-e dönthető.

Ja, nem volt Mami-s melltartóbetét a mi TescónkbanKép

Babus

Kép
babus2005

Timurr!

Nekünk is fix a bébihordozónk, és megkérdeztük annak idején a Brendonban, hogy van-e olyan aminek állítható, és azt mondták, hogy nincs még a legnagyobb márkákból sem gyártanak ilyet!

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Sziasztok!

Sajnos nekünk teljesen elromlott a gépünk, így az idejét sem tudom, hogy mikor tudok majd újra jelentkezni Kép. Most sem otthonról írok. Remélem azért nem maradok le egyetlen baba érkezéséről!
Így most eltűnök egy időre, de még nem szülni megyek Kép!
Vigyázzatok magatokra! Ja, nálunk fiúnévként felmerült most a Soma is. Nektek tetszik? Majd választok a három lehetséges név közül, ha kint lesz a Picur. Cicmerákról tudtok valamit? Egy ideje már eltűnt, lehet, hogy náluk már nagy az öröm???

Babus!
Írtam Neked mailt még szerdán. Remélem megkaptad, tudsz majd válaszolni és egyszer talán el is tudom olvasni. Te már nagyon közel vagy a célhoz Kép!!!

Voltunk mi is Tescoban, rémes volt. Utazóágyat akartunk nézni és egy széttört darab volt kitéve.
Nem is veszünk ott.
Voltunk tegnap egy 4-5 órás előadáson, ahol azt is megmutatták, hogy hogyan kell újraéleszteni a babát, ha leáll a légzése, vagy hogy hogyan távolítsunk el idegentestet a légutakból. Nekem nagyon tetszett, ha valaki olyan bénának érzi magát, mint én és szeretne egy ilyenen részt venni, csak ajánlani tudom. Nem olyan olcsó, de nekünk bejött. Honlapjuk: www.leghajo.hu.
Remélem valaki örülni fog ennek az információnak Kép.
A heteket ti hogyan számoljátok? Én holnap leszek 34+0, így szerintem én holnap kezdem a 34. hetet. De látom, hogy valaki ezt már úgy tekinti, hogy a 35. hét kezdete. Azt hiszem a dokim is úgy számolja, ahogy én. Hogyan kell? Mikortól nem teszik inkubátorba, a 36+1. naptól?

Indulunk haza, így egy időre búcsúzom... Remélem hamarosan újra lesz gépünk, addig remélem Apuci kinyomtatja a munkahelyén, amit Ti írtok!

Eveka

Kép
eveka

Eveka!

Te (szerintem) a 35. hetet kezded, a dokik viszont csakis a betöltött heteket figyelik, ezért vagy nála 34 hetes terhes.
Ez a tanfolyam nagyon klassz dolog, kár, hogy vidéken nem csinálnak ilyeneket, pedig nem ártana!
Szerintem az inkubátor téma nem attól függ, hogy megkezdte-e a 37. hetet. Akár 38 hetesen is kerülhet inkubátorba, ha valami indokolja, és lehet, hogy 35 hetesen nem rakják bele, ha minden rendben, de ebben a témában Babus illetékesebb.

Bébihordozóból én is csak fixet láttam eddig. Vannak olyan ülések, amik állítólag már születéstől használhatóak, azok dönthetők, de azok nem hordozók, hanem már ülések és sokkal tovább használhatók (időben és kg-ra nézve is).

Beatrix
beatrix28

Eveka
Nem kaptam tőled mail-tKép

A terhességi időt úgy kell számolni, hogy valamennyi betöltött hét+ még valamrnnyi nap.
Én 0.napot nem szoktam számolni, csak 1-től 7-ig. Tehát elvileg ha te holnap a 35.hetet kezded, akkor holnap leszel 34+1Kép

Az inkubátorbatétel nem terhességi időhöz kötött (legalábbis nem ennyire szigorúan). Nyilván egy koraszülött babát jobban meg kell figyelni, ezért szoktak általában inkubátorba kerülni, de ha jól van, akár másnap kikerülhet onnan, akár egy 33 hetes is.
Persze a 36-37 hetes babák legtöbbször már olyan jól vannak, hogy nem igényelnek inkubátort.
Leginkább a baba állapotától függ, ha oxigénre vagy monitorra van szüksége vagy szigorú megfigyelésre van szüksége, mindenképp inkubátorba kerül. Még 40 hetesen is vagy 4 és fél kilósan is.

Te kérdezted, nekem speciel nem tetszik a Soma. De nektek kell, hogy tetszenKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!
Köszi az infókat sapi ügyben.Akkor asszem ez a dupla megoldás jónak tűnik.A mi bébihordozónk is fix.Ma egyébként iszonyatosan becsípődött a derekam(Dinit hintáztattam vadul),mondtam is apának,hogy ez volt az utolsó,hogy én vittem játszóra.Nagyon kifárasztott.Megegyeztünk,hogy februártól ő viszi reggel bölcsibe én pedig érte megyek ebéd után.Ez is könnyebbség lesz mert iszonyú fáradtnak érzem most magam és éjszakánként sem alszom túl jól.KépNa ennyit a panaszokról.
Nagyon izgi egyébként,hogy nemsokára már babázunk.
Eveka,azért ne tűnj el!Én is a 35. hetet kezdem és amikor a 36.-ba lépek akkor kell mennem először ctg-re és találkozni a szülésznővel.
Ja,még vmi.Hol lehet megtalálni azt a listát ahol fel van sorolva,hogy mi kell a kórházi csomagba babának és mamának egyaránt?
sziasztok,kellemes estét!
nyetus+iszonyúan csukló Kamilla(34+7)
nyetus76

Kép
babus2005

Köszönöm a válaszokat bébihordozó ügyben.Kép
Én nem tudtam,hogy mindegyik fix, amit kapni fogunk azt mondták kék mackós,erre tarka macskás,nem is olyan jaj de szép és láttam a tescóba azt a kockásat,gondoltam megnézem az állítható-e,de ezek szerint nem az.
Egyébként az én bébim ma nagyon aktív,egész nap produkálja magát.Kép

Timurr
Vendég

Angéla
A táblában javítanád, hogy én holnap leszek 36+0, ma vagyok 35+6. CSak egy hetet téved a tábal, bár nem bánnám, ha annyi lennék:D Én is kíváncsi vagyok ki kezdi, mondjuk nálam lehet számolni akár túlhordással (Zsani ugye 15 nappal jött később) De ma kitakarítottam a fürdőt, tegnap az egész lakást raktam rendbe, a pici ruhák már mind kimosva kivasalva. Tehát a fészekrakás megtörtént a férjem szerint legalábbis (Zsaninál nem csináltam ezt, igaz akkor még anyósék laktunk)

De azért én inkább annak örülnék ha legalább február 7-ig kitartanánk, mivel addig szinte tuti nem lesz meg az új kocsink...

Ja ma Grétike is ma egész nap aktív volt, mondjuk ő mindig is kis duracell nyuszi volt, de most különösképp.

Na megyek fürcsitime.....

Nadine 35+6

Nadine
KépKépKép
nadine

Nadine,

Javítottam. Te a heteket kézzel javítottad, vagy volt rá valamilyen képlet?

Angéla+Valér
angélaa

Angéla
Van rá egy képlet, ha adsz mail címet akkor leírom, és elmondom milyen egyszerű használni

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Eveka!

Nekem tetszik a Soma név. Van is egy ismerősünk, akinek Soma nevű fia van. Kép

Ma Bendegúz is viszonylag aktív volt, mozgolódott sokat. Kép

Viszont délelőtt kicsit hányingerem volt, és a héten már többször is éreztem ilyet, 10-15 percig, szerintetek mitől lehet? Gondoltam arra, hogy nekem 6,5 lett a cukorterhelés és azt mondta a doki, hogy nem kell tennem semmit, ez nem rossz érték, bár 6,1-ig volt a határ és én nem diétáztam egyáltalán. Szerintetek lehet, hogy emiatt érzek néha hányingert, mert valami gond van a cukorral, mivel egyáltalán nem fogtam vissza magam szénhidrát téren?

r
ruzicsky

Lányok!

Mostanában belekezdtem a kisruha vásárlásba. Nagyon élvezem ám, fantasztikus érzés Kép

Viszont lenne kérdésem. Vettünk 56,62,68-as méreteket, egyenlőre még csak body-kat, mert májusi baba lévén nem akarok plüss rugikat, most meg még csak azok vannak. Kép
Na szóval a kérdés: Vettünk többek között egy-egy 62--es és 68-as Prince Oliver body-t. Más márkájú body-kkal összehasonlítva a 62-es akkora mint at 56-os, a 68-as meg akkora mint a 62-es.
Végül a kérdés, elképzelhető, hogy a Prince Oliver méretezése inkább kisebb, és nagyobbat kell venni ugyanarra a babára, vagy a Prince Oliver méretezése a tökéletes, és akkor a másikak nagyobb korban is jók, mint ami rá van írva. Nektek mi a tapasztalatotok?

Akiren
(22+4)
akiren

Sziasztok!

Drukkoljatok, hogy Fanni babám ma ne lustizza el a CTG-t. 11-re kell mennem!
Tegnap is és tegnap előtt is iszonyatosan aktív volt, olyanokat produkált mint még soha! Most is fészkelődik, remélem kitart még egy másfél órig.

Timka
timka

Akiren!

Látod ez jó kérdés, én úgy vásárolgattam, hogy legyen ilyen is olyan is, vagyis vettem olyat is, ami tényleg ránézésre is iszonyú kicsi, meg olyat is, ami szintén 56-os és mégis azért nagyobb, aztán majd meglátjuk, az is lehet, hogy az egyik fajtának jobban nyúlik az anyaga a másiknak meg kevésbé.

De én is abszolút izgulok, hogy vajon a vastagabb nadrág az nem pont nyáron lesz-e majd jó a babára, amikor az nem is kell pl. Kép De nem baj, azt mondtam magamnak, nyáron is vannak hűvösebb napok, majd akkor ráadom. Kép

Timka!

Megy a drukk ezerrel! Kép Kép

r
ruzicsky

SZiasztok,

Timka,
megy a drukk Fanni babának!!! Beszámolót kérjük majd!

Jimbone,
örülök, hogy még nincs méhtevékenységed, akkor úgy néz ki sikerül még húzni a dolgot, és jó, hogy betartod a pihizést, szorítok, hogy még várjon a pöttöm pár hetet!!!
Archiválást köszönjük, én is gondolkodtam rajta, hogy kéne már kérni, de lusta voltam!

Nálunk tegnap vendégek voltak, egy komoyl 1 éves kislegénnyel, nagoyn cuki volt, és fáradhatatlan, délután aludt egy órát az apján, de egyébként végigpörögte a napot, a párom, csak lesett, hogy nem semmi, a miénk is így fog csinálni??? Estére viszont annyira kipurcantam a szombati nagytakarításba és a vasárnapi főzőcskébe és egyebekbe, hogy nagoyn görcsöltem. Mivel nekem menstruációs fájdalmaim soha nem voltak, azt hittem, ezek már valami szülési fájdalmak, de a végén kiderült, hogy "csak" hasmenésem lett, bár nem tudom mitől, mert mánlalevélteát el is felejtettem inni. De a párom izgalomba jött és gyorsan elolvastuk az itthoni szakirodalmat, hogy ez lehet már a szülés előjele, mert a szervezet elkezd öntisztulni, hát úgy legyen! Nagyon várom a havat, holnap nagyon szeretnék kimenni és hemperegni benne, meg lapátolni, bár lehet, hogy Marcellünk úgy dönt, hogy ő is megnézné??? Majd kiderül, a derekam viszont reggel óta hasogat!!!

Most elmegyek sétálni, mert végre nincs nagy szél! szép napot!
tamesz+Marcell 37+0

TamEsz
KépKépKép
tamesz

****MTücsöknek!****

Kedves Tücsök! Szeretnék kérni Tőled egy e-mail címet, ahova írhatok Neked!
Sajnos nem tudok minden fórumra érkezett üzenetemre időben reagálni, ezért kérlek, ide írj nekem:
sztanityne@mail.datanet.hu
Köszönöm, Ági
A többiektől pedig elnézést kérek az alkalmatlankodásért!
magika2004

Tamesz
A hasmenés tényleg lehet előjele a szülésnekKép Meg még derékfájás is hozzá!!!!!!!Kép
Húúúú de izgiKépKépKép
Én is, én is, én is akarok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zsuzsa
Örülök, hogy minden okélKép Hidd el, kifogod még te húzni egy darabigKép

Timka
Drukkkkk!!!!!!!

Mi holnap megyünk dokibácsihozKép Bár délelőtt még leszek. 1 óra körül indulunk majd. Bemegyünk még előtte a munkahelyemre elintézni GYES-es meg családi pótlékos meg mindenféle papírt és majd 6-ra megyünk dokibácsihozKép

Akiren
Én leginkább ránézésre megítélve gyűjtöttem be a kisruhákat.
Nekünk amúgy van olyan 50(!)-es rugink, ami nagyobb, mint a többi 56-osKép Szerintem a számozás csak egy dolog.

Babus

Kép
babus2005

Babus,
izgi, izgi, de hiába majdnem egy órás séta, semmi folytatás!!! De végre kellemes idő van!!
Kíváncsi vagyok mit mond neked holnap a doki és Kristóf mit produkál!!!

Mi majd csak pénteken este megyünk dokihoz, ha addig nincs semmi komoly fejlemény!! Hogy milyen lassan telnek a napok!!!

Timka
mizu? mesélj ha hazaértél? Kíváncsi vagyok ma mit mondtak Nektek!

Akiren
a ruhák tényleg mindig kicsit más méretezésűek, én egymáshoz hasonlítgattam őket és úgy mentek a fiókokba.
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok!

Hát úgy tűnik nekem minden hétfőn kell valami rossz hírt kapnom. Múlt héten a hitel dolog, most meg....

CTG-n nagyon eleven volt a kis csaj, tök boldog voltam, hogy egy csomót mozgolódott. Hatott a csoki, meg a Ti drukkotok! Köszi!
Boldogan vágtáztam le a dokimhoz, csakhogy ő már nem volt bent. 11-ig volt bent, én meg 11-re mentem CTG-re. Asszisztensnek megmutatttam a CTG eredményét, mondtam neki, hogy szerintem most tök jó volt, mert mozgolódott. Erre mondta ő, hogy hát ez sem olyan jó, mert az osszcilláció nem egyenletes, és szerinte megint áramlásvizsgálat. Mondtam neki, oké, majd megbeszélem még a szülésznővel is az eredményt. Aztán kiderült a mai rossz hír: február 7 és 14 között szabin lesz a dokim, megy sielni. Ez nekem pont a 39. hetem lesz!
Felmentem a szülésznőhöz, akkor tört ki rajtam a sírás, hogy én nem akarok más dokival szülni. A szülésznő persze nyugtatott, hogy lelkileg úgyis a férjem támogat majd, meg ott lesz ő is, de persze megérti, hogy ragaszkodom a dokimhoz, nem véletlenül választottam őt. Azt mondta szurkoljuk, hogy ne akarjon azon a héten megszületni.
Én egy kicsit bízom benne, hogy a betöltött 38. hét után nem akar egyből kibújni, de hát a természet rendjébe nem lehet beavatkozni.
Megnézte a CTG-m, azt monta, ha nem lenne a gép értékelése rajta, akkor tökéletes lenne. De mivel az egyik érték (Short term variation (MS): 4,5) nem túl jó ezért hogy a kórház levédje magát megcsináltatják az áramlásvizsgálatot, amivel már pár napra előre ki lehet mutatni, hogy ha valami nem lenne tökéletes. Emiatt megnyugodtam, mert a vizsgálaton tényleg minden rendben volt.
Mostmár csak amitt vagyok nagyon magam alatt, hogy mi lesz ha akkor indul be a szülés, amikor a dokim épp siel!
Hát ez van!
Timka
timka

Timka!

Ne szomorkodj már megint! Irgum-burgum! A lényeg, hogy jók lettek a vizsgálatok és különben is, minek születne meg a 40. hét előtt, majd utána, én mostanában csupa olyan szülésről hallok, ahol még 10 nappal is később jött a baba. Amúgy meg úgyis neked kell megszülni a többiek csak statiszták! Kép Úgyhogy ha az egyik statiszta éppen nem a saját dokid lesz, akkor sem történik tragédia! Kép Úgyhogy csak semmi sírás!

r
ruzicsky

Timka
Nálunk a CTG-nél semmiféle értékelést nem csinál a gép. A doki rakja rá a pocimra, 10-20 perc múlva visszajön, megnézi, fél mp alatt eldönti, hogy jó-e.
Nekem annyit mondott, hogy az a lényeg, hogy a szívhang a baba nyugodt(tehát mozgás nálküli) állapotában normál tartományban legyen, olyan 120-130 körül, mozgáskor viszont emelkedjen a szívhang. Ennyi.
Nálatok nagyon megvariálják ezt az egészet.
de a lényeg, hogy megint minden rendben FannikávalKép

A doki szabija miatt pedig csak drukkolni tudunkKép
Én is megkérdezem már majd tőle holnap, nem megy-e szabira a közeljövőben. Remélem nemKép

Tamesz
Kellemes idő??? Nálunk hideg, szomorkás idő van.
Kristóf ismét belustultKép, biztos érzi a közelgő havat. Legalábbis remélem. Megint csak erre tudom fogni.

Ha holnapra jön a nagy hó, úgy ahogy mondják, akkor legalább le tudjuk tesztelni, hogy havas időben mennyi idő alatt érünk fel Pestre.
De ha tényleg ilyen nagy hó lesz a héten, akkor én inkább még nem akarok szülni. Bár szerintem esélyünk sincs rá.

Babus

Kép
babus2005

Ruzicsky
Én nem szeretnék ebbe a 10 nappal túlhordós csoportba tartozni.
Én február első hetében szülni szeretnékKép Max., de nagyon max. a második hetébenKép

Babus

Kép
babus2005

Timka,
ne szomorkodj, fel a fejjel, a lényeg, hogy jók az eredmények!!! Bízzál Fanniban, hogy tudja mikor kell jönnie és mikor lesz itthon a dokid is!!!!

Babus,
itt eddig sütött a nap, és nagyon fincsi levegő volt!!! Most jönnek a hófelhők, mert a műtött térdem kezd iszonyatosan hasogatni, ami "hóelőrejező állomás"ként működik 10 éve.
Marcell is lusti ma, bár délelőtt nem szokta túlzásba vinni, most megyek alszom kicsit, mert éjjel megint nem vittük túlzásba!!!

Addig alkossatok sok olvasnivalót!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Babus,kösziKép
nyetus76

Babus!

Hát én sem szeretnék ebbe a csoportba tartozni.Kép

Remélem nem fogok, de ki tudja, én lelkiekben már felkészültem mindenre! Kép

r
ruzicsky

Sziasztok!
Valaki irta az utazo agyat 28-tol lesz az Auchanban akcios 8990ft-ert kepen eleg jol nez ki.

Orulok a jo eredmenyeknek es annak hog ymindenki jol van.

Tegnap lementunk Patriciaval a nagy hoeseben annyira elvezte kergette a hopelyheket es mondogatta hogy ho.

Doki szabival kapcsolatban: Hat kepzeljetek en ugy jartam mikor Patti szuletett hogy febr.27-re voltam kiirva az egy csutortoki nap volt aznap voltam a dokinal csinalt magzatviz vizsgalatot is semmi jel nem mutatott arra ,hogy Patti igyekezne kifele. Ja hozza kell tennem hogy tudtam azon a hetvegen pentektol Vasarnap estig nem lesz ithhon a dokim mert konferenciara megy. Hat nem pont penteken akart az en draga kislanyom megszuletniKép Ugyhogy az ugyeletes dokinal szuletett akinek elotte szolt a dokim hogy vallaljon el ha megis akkor jonne a babo.Hat gyerekek le a kalappal az a doki olyan lelkiismeretes volt ,es ugy segitett nekem pedig eletembe akkor lattam eloszor.Mondjuk hamar meg lett Patti ha elore tudom akkor meg lehetett volna hivni a dokimat is.
3-kor mentunk be hajnalba a korhazba akkor szabalyos 5 perces fajasaim voltak mar kb 1.5 oraja es 6:15-kor megszuletett Patti nagyon gyorsan es konnyen.Kép
Szoval ezzel csak azt akartam mondani hogy ne izgulj Timka minden rendben lesz es meg lehet hogy nem is fog megszuletni Fanni amig nem lesz itthon a doki bacsi.

Mi csutortokon megyunk orvoshoz mar kivancsi vagyok Laurara mekkorat nott meg ilyenek.
neszi

Sziasztok!
Nálunk meg beindult az aktív dobozolás hétvégén, hát elég fárasztó móka így a 31. héten... Kép És azt hiszem, a keményedéseket is sikerült megismernem, pedig iszonyúan vigyázok, nehogy nehezet emeljek. De 2 hét múlva költözünk, és most már nagyon várjuk! Kép

Közben utánajártam az ôssejt-tárolásnak is. Ami még kiderült, hogy rendben van, hogy szurik a kismamákat mindenfélére még a 32. hét körül, de azt elfelejtették mondani, hogy mindez fizetôs! Kb 10 rugót kell leperkálni egy vérvételért, azt ugyan nem a sejtbanknak, de akkor is kiadás. Hát, még pár napunk van, hogy végleges döntést hozzunk...

Borbolya
30+6

KépKép

Kép
borbolya

Sziasztok!

Látom, kezdenek begyorsulni az események. Szorítok minden következőnek, Babus, tarts ki!

Angéla, a táblázathoz (ahol én vagyok a mágikus 13!) info: Máté lesz a prücsök. A Rita tarcsiban marad, ha netán az UH ekkorát tévedett volna...

Ruzicsky, jó látni ismerősöket itt is :-)

Nadine, rám is most jött a fészekrakás, a hétvégén nekiálltam takarítgatni, pakolni, elterveztem, mit mikor sikálok tisztára. Te a gyerekbútorokat lefertőtleníted? Vagy elég egy nedves ruhás áttörlés??

A babaruhákról én is azt hallottam tapasztalt anyukáktól, hogy a méretezés nagyon változó. A Kenguru Gold ruháknál átlag egy számmal kisebbet írnak rá, mint máshol.

A porszívós orrszívóról mit tudtok? Melyik a jó? Hol érdemes venni?

köszi,
Móni
34+6
monci

Monci!

Ismerős? Honnan vagyok én ismerős?

r
ruzicsky

Tamesz
Ma kaptam pár eredményt a cukromról,te talán többet láttál már,mit szólsz hozzá?Az éhgyomri volt 4.6,60 perces 6.2,120 perces 7.0.Én úgy tudom a 120 perces 7.8-ig jó,de mindegyikhez az adott normáltartomány 3,9-5,8.Most akkor szerinted?Vizelet jó,negatív,holnap megint kell mennem a hemo ac-ért.

Timurr
Vendég

Sziasztok!

Sikerült lestoppolnom a szülésznőt, így tök jó kedvem volt hétvégén. Asszonta, hogy majd februárban menjünk be a kórházba, és megmutat mindent, és addig is írjam össze az összes kérdést, ami csak felmerül bennem. Asszem lesz mire válaszolnia... És a férjemet se hagyjam otthon, hagy szokja a környezetet...

A Monci által feltett kérdés engem is érdekelne. A gyerekbútorokat hogyan tisztítsam le első alkalommal?

A dokival kapcsolatban én nagyon remélem, hogy március végén, április elején se síelni, se üdülni, se vadászni, se sehova nem lesz kedve menni. De, ha mégis, szerintem annyira nem fog izgatni, mert bár benne bízom meg, de nagyrészt úgy is a párom és a szülésznő lesz velem.
Szóval Timka, szerintem neked is ez legyen a legfontosabb!!!

Brigó

Kép

Kép
brigó

Timurr!

Nekem anno azt mondták, hogy nem csak az a lényeg a vércukornál, hogy szinten belül maradjon, hanem az is, hogy milyen mértékben nő. Az itteni nőci szerint az a jó, ha a 120 perces terheléskor kb 1 egész értékkel nő a cukorszint. Tehát, ha 4,6-ról indultál, akkor szerintem max. 6-nak meg kellene állítania a 120 perceset. És ez neked még +1-gyel nagyobb. Tehát ennek alapján már az sem jó, ha valaki 3,9-cel indul a 120 perces pedig 5,8. Mert bár tartományon belül van, de nagyobb a változás mértéke.
Persze lehet, hogy csak engem tájékoztattak rosszul.

Brigó

Kép

Kép
brigó

Timurr
Bár nem engem kérdeztél, szerintem jók az eredményeidKép

Én a bútortisztításon el se gondolkodtam. Én legelőször a port letörölgettem róla nedves vizes ruhával, aztán pedig bútortisztítóval áttöröltem.

Babus

Kép
babus2005

Brigó

Nem tudom,nem tudom,Képde én már úgy vagyok vele hogy kikészít ez a sok minden,nem tudnám leírni mit érzek,csak azt,hogy néha már elbújnék egy barlangba.

Timurr
Vendég

Babus

Mindenkinek szántam s.o.s kérdésemetKép,csak a Tamesz rutinos ebben,de örülök,hogy írtál,mert már teljesen kész vagyok,és jól esik egy kis biztatás.KösziKép

Timurr
Vendég

Timurr!!!

Ne mondj már ilyeneket!!! Ha rossz is az eredmény, attól még nincs semmi baj, csak egy kis diéta. Az meg annyira nem vészes.
Én már csak tudom, mert egész életemben fogyiztam. Persze látszatja, na az nincs...
Szóval nyugi. Ez nem olyan, hogy most már be kell feküdnöd végig a kórházba, vagy a baba nagy veszélyben van, stb.
Szerintem ez legyen a legnagyobb bajod egész életedben!

Na, fel a fejjel, mert tudod, a gyerkőc is megérzi, ha idegeskedsz!!!

Brigó

Kép

Kép
brigó

Sziasztok!
Megjöttem a dokitól. Ma vagyunk 35+5naposak. Az Nstn rendes volt babuci sokat mozgott. Méhtevékenység majdnem nulla 2szer volt 30 akkor éreztem is keményedést. Az uh-on a lepény még els&#337; fokban sem érett, a BPD 90mm AC336mm Fl68mm OFD108mm
Súlybecslés: 3092g 3 hét alatt 900got hizott a kicsike. Én is gy&#337;zködöm, hogy Valentin napi baba legyen, de ilyen egyenes méhtevékenységgel és éretlen lepénnyel lehet hogy megvárjuk Nesokát is amig megszül.
Vagy kitudja okozhatnak meglepetéseket is a babák nem?

Kép

KépKép
búzaszem

Brigó

Hát ezaz nem akarok már állandóan idegeskedni,először a toxoplazmám lett pozitív ami miatt lett egy bónusz vérvételem később,hogy lássák régi fertőzés.Utána az AFP határeset volt(0,56),ott mondta a doki,hogy kisebb egy héttel a baba mint a számolt,de minden rendben,ok,most meg ez ,olvastam az ijesztgetést (méhen belüli elhalás,koraszülés) és én annyira szeretem a kisbabám,hogy belehalnák,ha valami történne vele.Olyan jó,hogy napok óta szinte egész nap pörög,rúg,üt-vág,de imádom.
Én is mindig fogyiztam,csak olyan finnyás lettem,hogy alig bírok megenni valamit,eddig is light cuccokon éltem nagyrészt,nem lesz gond,csak olyan ijesztő tud lenni.Én eddig is érzékeny voltam,de most....

Timurr
Vendég

Timurr!
Nekem a terheléses vércukor eredményem (75 gramm szőlőcukros lötyi után 2 órával) 7.3 lett!
A kismama könyvembe a dokim CH:negatív eredményt írt be annak ellenére,hogy felhívta a figyelmemet, hogy azért figyeljek oda, ennyi. Az odafigyelés amúgy sem árt senkinek sem!
Itt a várandósság topikban (terhesség és cukorbetegség) dr.Gyuri is negatívként értékelt és,hogy diétáznom sem kell!
Nyugodj meg!Kép

Sziasztok!
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?