Sziasztok!
Kár volt délelőtt felvágnom, hogy van egy egészséges gyermekem
! Most már Gerdának is hőemelkedése van, enni is alig akart délben.
Melinda!
Igen, ez teljesen ésszerű. A baj csak az, hogy reggel félkómásan (3-ig olvastam) felhívtam az ovit és bejelentettem, hogy beteg. De 3 napig itthon maradhat, csak félek, hogy csütörtökig nem jön rendbe.
Ági!
Hm, ez a biobolt nehéz ügy. Miskolcon a bioboltokban vannak magok, fogyókúrás termékek és illóolajok, de a bioélelmiszer nagyon kevés. A hipermarketekben van liszt, pékáru, tej és tejtermékek, kevés feldolgozott gyümölcs és zöldség. Pár éve lehetett kapni Pick téliszalámit. Már nincs, gondolom nem volt kereslet.
Mit szeretnél venni?
Amihez nagyon nehéz hozzájutni az a gyümölcs, zöldség, hús, tojás. Ilyesmit itt csak közvetlenül a termelőktől lehet beszerezni. Sajnos abból sem túl sok van. Sokan mondják, hogy az övéké bio, aztán ha jobban utána kérdeznél kiderülne, hogy a csirke nem kap tápot, néha még füvet is csipeget, csak éppen vegyszerezett búzát, kukoricát eszik.
Tényleg, mire lenne szükséged? Ismertem olyat, aki elment és megvett 10-15 csirkét és lefagyasztotta. Szóval így meg lehet oldani, de elég körülményes. Pár éve terveztek a piacon egy biorészleget, de aztán persze nem lett belőle semmi.
A tejpépekről: a tejpépek tejport tartalmaznak, tehát ha sima tejpépet adsz, akár tejet is adhatnál. Kivétel ez alól, amit Zsuzsa írt, a HA tejpépek is tejalapúak (többnyire), de a tejsavófehérjét tartalmazzák csak, azt is hidrolizálva. Amiben eltérnek a tápszertől az az, hogy van bennük valamilyen sűrítőanyag, többnyire rizsliszt. A sima tejpépek pedig nagyjából abban térnek el a tejbegríztől, hogy jobb a marketingjük. Én mindig elkábulok a polcok előtt és legszívesebben megvenném az összeset.
Na, befejeztem az okoskodást.
Panka!
Olyan jó, hogy Te is ezt mondod
. Nekem eszembe se jutott eddig, hogy mennie kellene, de csütörtök óta eléggé zavar az egész. Egyszer sem állítottam fel és soha nem vezetgettem. Úgy gondoltam, majd magától... Ezek szerint vezetni kellene
. Különben idős az orvosunk, úgy hetvenen túl. Betegség szempontjából meg vagyok elégedve vele, csak a táplálásban nem bírunk közös nevezőre jutni. Most is tudom, miért küldött a rehabra, az Ő szempontjából teljesen érthető. Én követtem el a hibát. Azt mondta a rendelőben, állítsam fel és Gerda nem értette, mit akarok. Szegény csak felkapaszkodni szokott, tehát csak lentről tud felállni, fentről nem
. Csak ezt eszembe se jutott mondani, mert nekem egyértelmű. Annyit kellett volna csinálnom, hogy cipőben leteszem a földre.
Betti