Új privát üzeneted érkezett!

Gumicukor!

77-ben születtem. de nem hiszemKép Viszont kiváncsi vagyokKép
Belőlem anuykám eléggé kinevelte az öntörvényűséget, így épp ellenkezőjébe csaptam át, mindíg mondom is neki és ő is érzi hogy ez így nemvolt jó, és amikro kiderült hogy Emma a szakasztott másom, én elhatároztam hogy megpróbálom hagyni. persze nem mindíg megy. Anyukám és a többi nagyszülő szerint is elkényeztetett, mindnet elér a hisztijével és agyon fog csapni minket felnőtt korábanKép Vagy inkábbKép De én ténylegigyekszem hagyni őt kibontakozni. Egyébként nem is szert bölcsibe járni:8 Fura, elmegy, nem sír, mondja hogymi megyünk dolgoznmi ő megy bölcsieb. Azt mondja hogy nagyon aranyos mindne gyerek, szertzi őket. De a gondozőnénikre azt mondja nem szerti őket. pedig az ő állításuk szerint nagyon jól vislekedik egész nap, jól is érzi magát. De nem engedi magához közel a gondozónőket. Viszont az amit olvastam hirtelen vaalmelyik honlapon hogy olyan ksi kirekesztettek, nem jönnek ki a korosztályukkal az egyenlőre nem igaz, sőt, nagyon szertik őt a gyerekek a bölcsiben, és van barátnője is a Nórika. Szóval kis közösségi lény. Hát nem tudom, mindenesetre érdekes ez dologKép

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Manó
Persze nem mindenkire igaz az összes jellemző, olyan gyerekre is igaz lehet, aki nem indigó. én danival kapcsolatban azt vettem észre, hogy bárhová megyünk, bármit csinál minden gyerek közeledik feléje, nem dani a gyerekekhez.
az jó, hogy felismerted, hogy a te természetedből mit ne adj át Emmának, vagy hogyan javíts rajta, ezzel te is jó irányba változol és pont ez a lényeg. a gyerekek, legyenek indigók vagy sem megtanítanak máshogy látni, gondolkozni, csak figyelni kell a reakciójukat. biztos sokunkat foglalkoztat a kérdés, hogy miért vagyunk ilyenek (zárkózottak, exhibicionisták, nagyszájúak, vagy félénkek, miért változtunk az anyasággal - jéé, úgy viselkedek mint anyám, stb...). rengeteg múlik a szülőn. lehet aztán amit most mi teszünk, azt gondoljuk, hogy ez a legjobb a gyerekünknek és 20 év múlva látjuk, hogy mégsem így kellett volna tennünk, de akkor is a jószándék vezet, hiszen ki az, aki rosszat akarna a gyerekének. de akkor sem késő változtatni, saját magunknak változni, igaz akkor már nehezebb megtenni, mert sok ember már hozzászokott a saját dolgaihoz, életéhez.
a legnehezebb szerintem a saját érdekeinknek a háttérbe szorítása, de úgy, hogy közben azért ne mártíromság legyen a gyereknevelés, hogy ne legyünk önzőek a gyerekkel szemben, ez nem mindig sikerül, nekem sem, pedig nem vagyok egy kimondottan önző típus.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok
Csak egy gyors bekukkra van időm. Ma voltunk oltáson a kicsivel (két hónapos), 6040 g, 59 cm. És egy hős volt Kép akkor sírt már csak, mikor már régen túl volt a szurin.
Na rohanok is tovább, a nagylány épp lebontja a nappalit KépKépKép

Szilcsike
szilcsike

Gumicukor! Mintha a Nóriról írtál volna. Ő a mai napig egy csomószor néz a nagy semmibe (kicsinek ő is a fejem fölé nézett, én is mindig mondtam, hogy biztos itt van anyukám és apukámKép), mondjuk beszélgetni nem szokott senkivel, de este mindig vannak a szobában csillagok, amik vigyáznak ránk éjszakaKép

Márk viszont nem néz fölém, ő Nóri nagy ellentéte, már kicsinek is nagyon céltudatos, hosszú ideig képes 1 játékkal játszani, szereti, ha gondolkodnia kellKép, valamit szét kell szedni, vagy összerakni, akkor azt ő nagyon szereti.
Nórit a mai napig elég nehéz egy helyben tartani, egyfolytában pörög, pakol, rohan. van egy kis külön világa, amiben ő a főszereplő, mi meg a statiszták.

Egyébként én kicsi koromban váltig állítottam az anyukámnak, hogy én egy öreg bácsi vagyok. (kéretik nem hülyének nézni) Már nem emlékszem erre, de tuti, hogy akkor még emlékeztem az előző életemre. Én 77-es vagyok.

Ha van időm beleások mélyebben a témába!

Röviden rólunk: Tegnap este olyan történt, ami nálam 10 évente szokott: Borult a bili. Mondanom se kell elkaptam a gyerekektől a náthát, de valami felturbózott változatot. Nagyon szarul voltam (vagyok), fej-torok-arc-homlok fájás ezerrel. az orrom is folyik. Erre fel Nóri hiper-nyügi, nem fogad szót, ha rászólok egyből üvölt. Márk csak a szokásos anyaragasztós formáját hozza, úgy közlekedek, hogy a nadrágomon lóg. Szóval egy ilyen nap után szerettem volna 10 percet egyedül lenni. Beültem a klotyóba, Nóri utánam. Kimentem a kertbe, hallom Nóri üvölt és dörömből az ajtón, hogy "Anyuka". Tényleg nem sűrűn van ez nálam, de most arra vágyom, hogy EGYEDÜL lehessek. Nagyon kivagyok, és az a baj, hogy ilyen feszülten a gyerköcökkel sem tudok normális lenni, pedig ők aztán végképp nem tehetnek semmiről. Tesómat reggel felhívtam bőgve, hogy én ezt nem bírom. Aranyos volt, mondta, hogy elviszi Nórit hétvégére, a férjem is mondta, hogy elmegy szombaton a gyerekekkel.
NAGYON várom már, jó lesz egyedül lenni. Bocsi a hosszúságért, de ezzel is jobb, hogy írtam róla.

Na, megyek, mára elég belőlem:
Magdi

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna

Magdi
Nem hülyeség, amit írsz.
Én hiszem, hogy nem először vagyunk itt a földön és addig kell jönnünk, amíg a lelkünk tökéletes nem lesz, amíg nem tanulunk az összes hibánkból (tudom ez nevetségesen hangzik, de nem véletlenül vagyunk itt). nemhiába vannak dezsavű érzéseink sem.
pl. akikkel életünk során találkozunk, találkozhattunk már velük előző életünk során (mint pl. itt a babanetes társaság is), akár lehetett a testvérünk, vagy mi a gyerekük, anyjuk stb. valszeg az sem véletlen, hogy én még a párom szüleinél lakom, tanulnom kell belőle, az együttélést vagy ilyesmi.
azt is érzem régóta, hogy az orvostudományhoz nagyon vonzódom, ha kórházban vagyok még inkább, mintha jártam már volna ott korábban, mint gyógyító. fura érzések ezek, tesómmal sokat beszélgettünk erről.
pl. a bölcsőhalál sem véletlen. állítólag a lélek meggondolja magát és visszamegy oda, ahonnan küldték, hiszen legtöbbször semmi magyarázatot nem találnak rá, se szervi baj, se semmi.
van, aki 2 évig él, van aki 100-ig, és mindenkinek vannak feladatai, amit meg kell tanulnia, vagy ha nem tanulta meg, akkor legközelebb megint szembe kerül vele. érdekes dolgok ezek.

na, eldugulok a maszlagommal, és megyek haza Danizni.
szép hétvégét mindenkinek!

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok
Hu micsoda erdekes temak jottek itt felKépEngem is erdekel en is hiszek a nagyreszebenKépA ferjem is partner ebben ugyhogy vagre valaki nem nez hulyenekKép
Persze most idom csak akicsit van,eppen faj a hatam a sok ulo munkatolKépEste kitornazom egy kicsit ezt a suru napotKép

Nalunk nagy elorelepes van bili teten,Alex tegnap elkezdte kerni a bilit hogy O pisilni akar!!!!!!!!Mindig lett is termes es este total szarazon kerult le rola a pelenka!!!!
Ma eddig is ugyi volt,ugyhogy holnap ha otthon leszek vele levesszuk a pelust,kivancsi vagyok mi leszKép

Beszedben meg elkepeszto miket tud kerdezni:Tegnap szoba kerult masik nagyapja es megkerdezte:Anya Kanada hol van?szerintem messze.: )Hat ugy nevettunk hogy mar igy kombinal hoy messze lehet mivel eddig meg csak 1* latta a masik papat.

Tali
Akkor lanyok hetfon 4-kor a Recseiben!!!!!

Sasha
KitartasKépTudom hogy konnyu mondani,de en sosem igy altattam Alexet hogy melle fekszunk,pont azert mert lehet olyan eset amikor nem kivitelezheto.Es mert nehez lett volna kesobb leszoktatni rola.LEhet onzon hangzik,de este mar szeretek egy kis maganeletet amikor mar lefekszikKépKép

Gumicukor
TE nem vagy ehes ha bojtot tartasz.azert felek egy ilyen otthoni kuratol,mert en delig sem birnam ki etlen,rogton szedelelgnek,mivel nincs tartalekom.Hogy csinalod_Mennyi gyumilevet iszol egy nap?Ird mar meg lecci.

Judy
Jo utazast es keresztelot Gellert babanakKép

Halacska
Es hol jonnek ki rajta a pottyok?mert Alexnak csak az arcan.

Gumicukor
Alex pottyei mar 1 eve tuti vannak csak hol tobbe hol kevesbe jottek elo.Tobb kremet kiprobaltunk,most mar csak az allergia vizsgalatban bizom.Viszont csak 6 honapja homeozunk,tehat nem lehet osszefuggesben.

En urammal egyutt szeretem az ilyen filmeket es nem remitenek meg ,sotKép
Alex a mai napig latja anagyimat meg a heten azzasl lepet meg : A Nagypapa katonabacsi.(igy hivjuk ferjem nagypapajat,aki akkor halt meg amikor Alex fel eves volt).Ezt csak ugy kibolkte ,es meg sohasem volt rola szo hogy katona volt az oreg.Ugyhogy vagy igy latja vagy mondta nekKépKép
A masik ilyen hogy nehany elhunyt nagyim cuccat odaadtuk a masiknak es egy pulcsira mondta amultkor:Ez a pulcsi a tatimame.Pedig nem nagyon hordta igy nem emlekezhet ra!
Ugyhogy napi szinten adja tanusagjelet hogy van meg erzeke ehhez.De tuti nem indigo,legalabbis a jelek alapjanKép

MAgdi
Ne aggodj,teljesen rendben ha neha kiengeded a gozt.Nem elhet semmi segitseg nelkul a ket gyerekkel hogy sokat vagy otthon.Remelem sikerul kikapcsolodnod a hetvegenKépMajd feldobunk a hetfoi talin isKép

Szilcsike
A kicsi egy kis hospasiKép
PAnda
Remelem hamar megtalalod a megoldast hogy leszoktast Adamot.En nem itellek el,szerintem ha ugz erzed hogy eleg akkor eleg.mar igy is kevesebbte aludtal itt mindannyiunknalKép
Nlaunk a csaladban ugy ment ez hogy 3 napra nagyihoz a gyerek es utana meg el volt mondva hogy ciciben mar nincs tej.2 kritikus nap utan nem volt gondKép

Gomb
De jo hogy jottel,magamban mar hianyoltalakKépBelaktatok mar az uj hazat?Lili nagyon cuki a kis copfjaivalKépA fent emlitett talira jo lenne ha jonnetek!!!!

Nyuszi
Gratula Dannynek,most szuletett es mar allKép

Na mennem kell,
Pusz es jo hetveget
kata

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Most nem tudok érdemben.

Kataa

Csak az arcán és ha nem kap citrust akkor nincs semmi. Mondjuk 1 nari még nem a világ de 2 már igen.

Gömb
Üdv itt újra

b.

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Sziasztok,
Próbáltam valamennyire visszaolvasni, mérsékelt sikerrel...

Az öntörvényűséggel nálunk sincs gond: "Nem szabad megütni Anyát/Apát!" "De szabaaad!". No comment.

Magdi,
Egyáltalán nem kóros, hogy néha vágysz egy kis egyedüllétre. Kellemes szombatot!

Gömb,
Jó, hogy újra itt vagy!

Kataa,
Akkor hétfőn tali a Récseiben? Hánykor?

Zita
parazita

Hali!

Kép
Gumicukor!
Az a baj, hogy az indigó tulajdonságok olyannyira illenwk rám is mit a gabira. Sőt 1 a Danira is, de ő még picike. Egyfolytában az emberek feje fölé néz...
Ez viszont kizárt. Csakhogy Manóval ellentétben engem nem sikerült megzabolázni. 21 évesen higgadtam le.
Gabeszra is illik sok minden, és most nagyon kíváncsi lettem az aurájáraKép
Gabi néha megijed és ha kérdezem mit látott, látom keresi a szavakat de nem tudja mondani.

sasha

Kép
sasha

Parazita

4-korKép

Kép
Kép
kataa

Sziasztok

Kataa,Magdi, Zita'

Meg nem biztos, de lehet hogy megsem tudunk menni a talira, mert Eminek megy a hasa tegnap ota, mint a vizfolyas.Doki szerint virus. Kapott kanalst, meg kremet a fenekere, de igy is kinszenvedes a peluscsere.
Meglatjuk.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok,
Képzeljétek Lili elkezdett dadogni 2 napjaKép! Teljesen kétségbe vagyok esve, már egy csomó ezzel foglakozó weboldalt megnéztem. Állítólag a 2,5 éveseknél könnyen kialakul. Nagyobb stressz helyzettel vagy érzelmi labilitással magyarázzák leginkább. Hát nálunk mostanában semmi kirívó nem történt, minden olyan mint eddig, szóval nem tudom mi lehet, persze leszámítva az alvási nehézségeket, amire úgy néz ki, hogy megtaláltuk a választ, legalábbis az éjszakai ébredésekre. (Ma éjszaka végre kibökte Lili, amikor jött valami zaj, hogy jön a lepke. A zaj a kerítésünk nyikorgása volt, amit apa ma meg is csinál, kíváncsi vagyok a mai éjszakára.) Még egy szóváltás sem volt itthon, sőt az utóbbi napokban megpróbáltuk még jobban tolerálni Lili alvási próblémáit, ami esténként nem egy egyszerű dolog. Egy percre sem hagyhatjuk magára, mert üvölt, igaz nem is tesszük, mert amíg nem alszik el, addig beszélgetünk vele. Jaj, annyira tanácstalan vagyok, szörnyű hallgatni, amikor 8x!!! nekikezd egy szónak, pedig néhány napja szépen beszélt mégKép.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Ilke,
olvasd el ezeket a hozzaszolasokat:
Bera 2004 Augusztus 09 hétfő - 23h 28:

http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/show.cgi?tpc=283&post=333922#POST333922

Es utana Zsuzsaet, o is irja, hogy naluk is volt ilyen.
Remelem, nalatok is csak errol van szoKép

-Afonya
afonya

Ilke

Kitartas, biztos nagyon rossz lehet, de valszeg el fog mulni. Lehet hogy ezzel a rossz ejszakai alvassal/felelemmel fugg ossze az egesz? Remelem hogy minel elobb kinovi es elfelejtitek ti is gyorsan!Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Ilke!

Nézi még a Süsüt Lili? Írtam ott a lepkéről, hátha?!
DadogásKép A link alapján tényleg többeknél előfordul és ahogy jön úgy megy is. Sztem nálatok is csak ennyiről van szó!!!KépKépKép

Lányok!

Voltunk ma a Récseiben, mivel a hétfői talira nem tudunk menni. Egyedül voltunk és jót játszottunk Pancsival. Én eddig nem ismertem a Fischer Prise-os játékokat de most a "beszélő" állatos farm elbűvölt. Észrevettem viszont h pár játék már elég rossz állapotban van. Pl. nem tudtuk használni a vasalódeszkát. Kép Biztos nem tudják pótolni olyan gyorsan az alkatrészeket, ahogy eltörik a kismanók?! Pedig eddig azért is szerettem oda "járni", mivel jó állapotúak (voltak)a játékok. Többségük még mindig az csak már fel-feltűnnek a rosszabbak is.
Kataa neked még nem?

Pusza,

b.

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Sasha
Hanna az apja nélkül nem tud elaludni, ha itthon sem vagyok az sem tűnik fel neki. Egyénbként ő is mondogattja hogy "semmi baj, kicsim" (nekem).

Gumicukor
tök érdekeseket írtál (ha apjuk megtudja hogy ilyet írtam, kikapok, és a mi vallásunkban az ilyen dolgok azért nem elfogadottak)!
Hannának "nincs pipi" van az éjjeli lámpájánál. Mindig mondja ha éjjel felkel, hogy ott volt a pipi, mi meg mondtuk hogy nincs ott semmi, úgyhogy most nincs pipi van ott. Kép
Sokszor nyugtalanít, hogy nem.e valami ami megilyeszti és nem tudom megvédeni tőle, mert néha úgy tűnik mintha félne tőle, néha meg csak tárgyiagosan konstatálja. Egyébként ő sem fogad szót senkinek, és nem fél semmitől (kivéve a sötétet), önálló és öntörvényű. A bölcsiben azon nevetnek hogy addig megy amíg a kerítés meg nem fogja. Ha sétálunk sem zavarja ha messze jut tőlem, nem jön vissza mindig én megyek utána, egyébként jó alvó és rossz evő. De egyébként elovastam a jegyeket és rengeteg igaz rá már ami már most megfigyelhető, önfejű, önálló, magas az önbecsülése, nem fogadja el a hatalmat, és nagyon jó a zenei érzéke (simán feltűnik neki ha hamis valami zene) De szerintem a nagyrészére a dacorszak erősen rájátszik. Szerintem azért még idősebbnek kell lennie hogy eldönthető legyen. Vagy lefényképezzük Kép
Ahogy Manó is írja, sokszor engem is megrémít "boldogok a tudatlanok.

Gömb
Hannám is ugyanezeket a betűket használja (vagyis nem haszálja) kivéve a g az megvn tisztán. De ő is folyton énekel. Megvettem a Macskákat DVD-n úgyhgy cicanéni van egész nap, és csodásan vonaglik a zenére Kép
Nálunk apjuk vakarja egész télen a fejét, semmi nem használt eddig, a sapka miatt van, de már 5 per után jelentkezik neki, és semmilyen spéci sapka nem volt jó eddig.
Lili nagyon csini, micsoda friura! Hanna rögtön kitépi a gumit a hajából.

Nyuszi
Nem is emlékszem mikor jött be utoljára a megérzésem Kép

Ragozás
Hana szinte tökéletesen ragoz. Felszólító, múlt idő, személyek jók, csa az alanyi-tárgyas nem igazán (eszem-eszek)

Megvolt az utolsó szigorlatom, jövő héten államvizsga és vége az egyetemnek!!!!

Puszi
dec8
dec8

Kép
Kép

puszui

Kép
sasha

Sziasztok!

Jó volt a tegnapi nap, apa elvitte a gyerkőcöket. Csend volt és nyugalom. Végre rendet raktam a gyerekek szekrényében, majd vérszemet kaptam és a saját szekrényemet is megcsináltamKép, majd kitakiztam és lemostam a gyerkőcök játékait. Jó volt végre úgy dolgozni, hogy nem "segít"Kép senki.

Ma viszont apa kapott kimenőt, Bécsbe ment egy kicsit körülnézni. Úgy volt, hogy megyünk mi is a Nórival, de én inkább itthon maradtam. Sajna még mindig elég beteg vagyok, a Nóri sem gyógyult még meg teljesen.
Emiatt sajnos a holnapi talit is le kell mondanunkKép Kataa! Aranyos vagy, jó lett volna, ha "feldobtok egy kicsit", na majd legközelebbKép.

Sasha! Nagyon szépek a fiaid, Gábor tényleg olyan kis anygalka ezekkel a göndör fürtökkelKép

Dec8! Melyik egyetemre jársz?
"semmi baj"Kép Nóri is szokta mondani, amikor valami rosszaságot csinál és rászólunk, meg azt is szokta mndani (pl:egy kiadós hiszti után), hogy "jól vagyok".

Szép napot Mindenkinek:
Magdi

Magdi
mléna

Kataa,
Köszi, ott leszünk!

Sasha,
Aranyosak vagytok! Kép

Ilke,
Ne aggódj, Solyminak is volt egy ilyen dadogós időszaka mostanában, mindenki kétségbe volt esve, és egyszerre csak magától elmúlt, úgy tűnik.

Zita
parazita

Sziasztok

Mi is megvagyunk, Levi még mindíg köhög Kép , holnap még maradok vele itthon, aztán keddtől megpróbáljuk a bölcsit. Sajna annyit nem tudok vele itthon lenni, hogy megvárjam míg abszolút nem köhög.

Ilke
Szegény Lili és szegény Ti! Remélem hogy tényleg csak átmeneti dadogásról van szó, szorítok nagyon.

Nyuszi
Nagyon ügyi a kisfiad!

Sasha
Szépek a fiaid!

Levin mostanában jókat nevetünk, egy csomószor félre érti mit mondunk. Tegnap pl.:
- Jó hogy lottóztunk! - mondom én a páromnak, erre Levi:
- Hol van Ottó????

Ma pedig:
- Nézd fánkot eszik anya! - mondja a párom.
Erre Levi: - Milyen szánkót eszik?

Forti

Kép
Kép
forti

Még ezt a fotót megmutatom nektek.Kép
Sztori: Márk egyik lába nem a szőnyegen van és a parkettán elkezdett szétcsúszni a lába. Nagyon édi volt, majdhogynem spárgával végződött a mutatvány. Aztán a gatya nem tágult tovább. Márk kb 10 percig ilyen pózban álldogált, az arcára kiült az elégedetlenség és a tanácstalanság. Hát igen... nehéz szitu ez egy 8 és fél hónapos emberkénekKép (de mi azért dőltünk a röhögéstől, és csattogtattuk a fényképezőgépet)
A kép a barátnőm kislányának a 3 éves buliján készült. Címe:Így bulizunk MiKép
Kép

Magdi
mléna

Sziasztok

Forti

Es meglett Otto???Kép

Magdi

Nagyon vagesz a kisfiad ebben a szerelesben!Kép

Zsuzsa

Eppen irni akartam, hogy hova tuntel...hogy telik az ido, mar ilyen nagy Luca!Kép
Elod tovabbra sem alszik napkozben? Kepzeld Emike mostanaban alszik, valahogy elfogadta vegre, hogy ebed utan alvas. De ha keson aludna el inkabb nem hagyom, mert 11ig fent kukorekol.

Entudat

Emikenek van rendesen:
"nem kerek tobb levest, megettem"
"jol, van ugyes vagy!"-mondom neki
"Nem neked mondtam, hanem mamanak."Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok

Ketgyerekes letem ket napra,tesomek elutaztak igy Zalanka nalunk nyaral,na jo itt van anyu isKép
Nalunk tovabbra is megy a nagy biliouletKépUgyesen kereckedik es pisil is mindig,hat mas egyeb meg a pelusba megyKép

Halacska
Megint rosszabb az arca,pedig nem is evett joghurtot a hetvegenKépHat mar nem tudom mitol van,egyebkent eleg bananos+mandarinos o is.Mar ugy varom ezta vizsgalatot,de meg 3 het.
Hat neknuk van ilyen farmhazunkKépImadjuk,meg en isKépNe mond,ponta vasalodeszka,Alexnak az a kedvenceKépEgyebkent en meg nem vettem eszre,bar tali ota nem is voltunkKép

Nyuszi
Szegeyn EmiKépremelem mar jobb a pelusfrontKép
Holnap majd szolj hogy mi ujsi.

Ilke
En is irtam ,pont amikor Parazita, hogy Alexnal is volt ilyen,de elmult par napon belul,es a drneni szerint gyakori dolog,pont amiatt hogy gyorsabban gondolkozik mint beszelKépNe aggodjKép

Dec8
Nagy drukk az allamvizsgahoz,ugy vagy Te,munka,tanulas,gyerekKép

Sasha
Nagyon helyesek a fiukKép

Zsuzsa
Hat Luca is oregszikKép

Magdi
Kar hogy Ti is lemondjatok,mi renduletlenul megyunk,mert 2 gyerekkel inakbb mashol csinaljku a kupitKép
Mark nagyon cukiKép

Forti
Drukk hogymehessetek bolcsibe.OttoKép

na megyek mert jon az esti banzajKép
kataa

Kép
Kép
kataa

Hali!

Hétvégén anyuéknél voltunk vidéken, volt nagy köszöntés, anukán szülinapja, tesóm szülinapja, tesóm barátjának névnapja és szülinapja és a mi házassági évfordulónk. előtte nap meg apósom szülinapja volt meg anyósom névnapja. jó kis hónap ez nálunk Kép
szerencsére szuper idő volt, így sokat kint voltunk a kertben és az udvaron. Danikámállandóan szőlőért kajtat a kertben, és mindig megállapítja, hogy "Elfogyott, majd ősszel lesz megint.." Kép

Ilke
Jógán mondta még a jógatanár, hogy a dadogós gyerekeket sokat kell ölben lovagoltatni, gondolom Lili is szereti. állítólag azért jó, mert az altestben vérbőséget okoz és a nemi hormonokat termelő központot serkenti, ami ha fejletlen, akkor szoktak dadogni a gyerekek.
De Lilinél biztos csak átmeneti és tényleg csak múló dolog ez a dadogás. a süsü is szokott dadogni úgy emlékszem, nem őt utánozza?
mondta a jógatanárnő, hogy a fiúknál gyakoribb a dadogás.

tettem fel a fotóalbumba a Nefertitiről képet:
http://babanet.hu/album/main.php?album=231&page=2
(Gumicukor Danija, ha nem jönne be a link)

Forti
LEvi dumája haláli KépKépKép

Magdi
Cuki a gatyás táncosod ! KépKép

Kataa
Ügyi Alex a bilivel, remélhetőleg nem gondolja meg magát. Dani hol hetekig bilizik napközben, hol simán a bugyeszba engedi. anyuéknál mindig wc-zik, de itthon esze ágában sincs. a kaki is hol a bilibe kerül, hol a pelusba, aztán meg reklamál, hogy hát "Anya, máskor a bilibe kakilok", na ja, mondom erre neki, én is ezt mondanám Kép
de ha már így haladunk nyárra tuti ok lesz minden. főleg megyünk majd 2 hétre ismét Balatonfenyvesre ott aztán lehet sokat bugyizgatni.

Nyuszi
Jobbulást fisi-fosi ügyben!

Kataa
Böjt
Én úgy tartok böjtöt, hogy gyümölcsöt eszek 1,5-2 óránként, közben sok folyadékot vizet, vagy higított gyümölcslevet. lényeg, hogy nem szabad uúgy enni, mint amior nem böjtölsz, vagyis napi 5x-i étkezésnél többször kell enni, mivel a gyümi hamarabb felszívódik, emésztődik. így ilyen ritmust tartva nem leszel soha éhes. mondjuk én csak heti 1 nap szoktam tartani, többet nem érdemes, mert csak elfogynék. a böjtnap előtti este már kezdődik egy salaktalanító teával, vagy zöldségek levével.
ami fontos, hogy ne szabad a zöldséget keverni a gyümölcsökkel, így egyik nap csak gyümölcsnap és gyümölcslevek, víz, másik héten meg csak zöldségek párolva, nyersen, zöldséglevek víz.

Pöttyök
Mosószertől nem lehetnek?

Alexod tényleg nem indigó, ő inkább az a símulékony típus, szülők álma gyerek. nem keresi annyira a kihívásokat. na de majd ha lesz egy második!!! Kép

Sasha
"Egyfolytában az emberek feje fölé néz..." ez nem csak az indigókra jellemző, nemcsak ők látják az aurát illetve más energiamezőket, hanem minden újszülött és kisgyerek.
Te is lehetsz indigó, több generációjuk van, a legtöbb a 80-as évektől született, de előtte is voltak elvétve. az indigó szín egy új szín megjelenését jelenti, és a piros szín kezd eltűnni, szerencsére.
Dani nem szokott megijedni, lazán bejárkál a sötét szobába, még az ágy alá is be szokott mászni Kép vagy bemászik a szekréynébe és lifteset játszik. pl. a disney Hófehérkétől sem fél, pedig elég ronda benne a banya, tényleg tiszta horror. a szörny rt. től sem fél, nagyon is szereti.

Dec8
Vallás és amiket írtam:
Érdekes dolgok ezek is. végülis mindenki hisz vmiben, vmi felsőbb szintűben, ahonna jöttünk, ahonnan küldtek, nevezzük azt Istennek, Buddhának, vagy bármi másnak, a lényege uaz mindegyiknek. mindegyik a lélekkel foglalkozik azt tartja legfontosabbnak, annak tökéletesítésére törekszik, elfogadni azt, amit kapunk az élettől, emellett mindenki keresi honnan is jöttünk, hová is megyünk. Akár Jézus is lehetett egy spirituálisan nagyon magas szinten rezgő/élő ember, aki megmutatta az emberiségnek, hogyan is lehetne élni, a másikat elfogadni, hibái ellenére szeretni, meglátni a jót mindenkiben, megbocsátani, stb. talán ő volt az első ember, akire felfigyeltek és azóta próbálnak az emberek a tanításai szerint élni. szerintem jó fazon lehetett, már bocs, hogy így írom, de nem hiszem, hogy felróná nekem.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Kataa,
Kár, hogy ilyen kevesen maradtunk a talira, de nézzük a jó oldalát: több időnk jut egymásra Kép.
Nem tudom pontosan, mikor érünk oda, attól függ, hogy sikerül az alvás, de igyekezni fogunk...

Zita
parazita

Sziasztok!

Ilke!

Nem lehet hogy atesószületés jön most és így ki rajta? akárhogy is vesszük mégicsak stressz az is.

Sasha!

nagyon szépek a fiaid!

Gumicukor!

Sokat gondolkodtam ezen az indigó dolgon, és szerintem emma nem az. legalábbis ő abszolút nem "látó", ez biztos. Soha nem nézett és nem si néz a fejünk fölé, sose beszélgetett senkivel a szobában, meg amiket te írsz, semmi ilyen nincs. Kiváncsi voltam és megkérdeztzem tőle pénteken hogy milyen színű anya és azt mondta hogy fekete (a hajam miatt). kérdeztem hogy Emma milyen színű, azt mondta hogy szőkeKép Kérdeztem hogy nem a hajam, hanem amúgy milyen színű vagyok, erre azt mondta sárga. Kérdeztem hogy hol vagyok sárga és a bőrömre mutatott. És még milyen színű vagyok, erre azt mondta semmilyen. Szóval nem zárom ki, de semmi nem mutat nála erre azon kívül hogy elven és nagy szabadségvágyú meg akaraterős. Lehet hogy csak szimplán kékKép

nagy esemény volt nálunk amúgy, összecsuktuk a rácsos ágyat. Egész jól megvan a sima kiságyban, nem ébred éjjel sé nem is jön ki belőle. Kapott cserébe új komódot a szobájába, nagyon büszke rá, mondta anyukámnak hoyg Domódot vettünkKép

Olyan sok hely lett í szobájában, nagyon jó.

manó

KépKép
manó

Ja, és a tegnapi nap beszólása fürdetés közben, nézd apa, nekem nem olyan pisilőm van, nem olyan lógós.

manó

KépKép
manó

Manó
Lehet össze vissza írtam és felreértettél. az, hogy valaki indigó még nem jelenti azt, hogy "látó" is. illetve ha valaki "látó", nem kell feltétlenül indigónak lennie.
tesóm nem indigó, mert sárga az aurája, mégis lát/érez dolgokat.
dani sem mondja milyen színű vagyok, már kérdeztem tőle. de a rajzaik is sokat elárulnak. tesóm kicsinek az oviban mindig szellemszerű embereket rajzolt.

KépKép
KépKép
gumicukor

Ilyen fütyis beszólás nekünk is van:
Lolka Bolka mesében egy tehén nagy tőgyekkel üldözi a két kiskrapekot:
- "Anya, nézd, ott van tehén fütyije, sok fütyije van!"
- "Az nem fütyi, hanem abban van a tehéntej, az a cicije"
"Neked hány fütyid van Dani?"
"Hááát, sajnos csak egy van" Kép

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!
Most ment el a védőnő (olyan, mint a fehér holló, de most éppen erre jártKép) és nagyon elkedvetlenített: Szerinte Nórit nem valószínű, hogy fel fogják venni az oviba, mivel szeptemberi születésű. Emiatt évvesztesnek számít. 1 ovi van, ahova nagyobb valószínűséggel felvennék, de az a putri negyedben van, ráadásul messze is, hát oda tuti nem adom. Azért persze lehet próbálkozni, de ha nincs protekció, akkor nem sok remény van, hogy felveszikKép Brühühü

Manó!Kép Nóri látta egyszer, hogy állva pisilt az apa, egyből leutánoztaKép

Gumicukor! Nagyon szépeket alkottál!

Kataa, Zita! Jó pletyizéstKép! Sajnálom, hogy kimaradunk a buliból, de még nem vagyunk teljesen egészségesek.

Szép napot Mindenkinek:
Magdi

Magdi
mléna

Sziasztok
Egesz delelott maszkaltunk anyuval meg Zalannal,hat o aztan idealis a vasarlasra,siman megul orakat a babakocsiban szo nelkul.Az en izgagam mar be sem ulneKépSzonyeget meg lampat nezunk, az utobbi sikerult isKép

Gumicukor
Nektek januarban volt az eskuvo?En azt hittem nyaron,hiszen ott is egy topicban irtunkKép
En amugy napi 3* eszem csak,de ha megprobalom a gyumit azt tuti tobbszot kell.Elhet a banan is,vagy csak az alma+korte,narancs?mert ezektol tuti ehes lennekKép
Hat a mososzerre azert nem gyanakszom ,mert csak az arcan vannak a pottyok ,sehol mashol,masreszt meg szuletese ota ezt hasznalom es 1 evig nem volt tole baja.
Hati gen nagyon jo kisgyerek,bar O is hisztizik am nehaKépKépKépAldom az zeget hogy ilyen lett,de fel vagyun keszulve egy szelvesz tesora;)

Parazita
Persze ugy is regen taliztunk mar kettesbenKépKép

Mano
Kivi vagyok Emma szobajara,tegyel fel mar kepetKép

Magdi
Hat peltyizni azt tudunk Parazitaval,tul sok nekunk a kozos ismerosKépKép
Hat igen Alex is evvesztes ezert gondolokdom rajta hogy nem jaratnam 4 evet oviba hanem hagynam a bolcsibe jovore is.De meg kiderul.Meg januarban is vesznek fel gyerekeket nem csak szeotemberben,kerdezd meg azt mennyi az eselye.

Pusz
kataa

Kép
Kép
kataa

Gumicukor!

Hát akkor lehet hogy félreértettelek. vagy inkább nem is téged, hanem itt valami másik topikban olvastam hogy írta valaki hogy indigó a gyereke ée ez azt jelent hogy látó. Náluk komoly alvási gondok voltak ha jól emlékszem. Akkor megnyugodtam, egye kutya, ha indigó-indigóKép Azért ha egyszer arra járunk lehet megnézetemKép

Sajnos egy fütyiKép

Magdi!

Ema csak akkor jön be a wc-ba ha én vagyok bent, az apja azt nem engedi, legnagyobb bánatára:o De ha a férjem fürdik akkro mindígbemegy és fürdeti az apát, ahogy ő mondja, ami abból áll hogy a karját szappanozza, mert azt éri el. De azért figyle zek szerint közben. Azt meg hogy az pisilésre való biztos a bölcsiben látta a kisfiúktól.

Manó

KépKép
manó

Kataa!

Semmi extra sincs benne, csak egy átlagos szobácskaKép De majd rakok képet a profilomba, nem terhelem vele a topikot.

manó

KépKép
manó

Hanna tegnap egész éjjel hányt, most nagyon nyomi. De nem lázas meg nem náthás. Ki tudja mi lesz ebből, nem is tudom mitől hányt. Orvos meg csak holnap lesz Kép

Kataa
A sorrend igazából munka, gyerek, tanulás, egyebek .......én Kép

Manó
Mi is nemrég hagytunk fel a kisággyal. Hanna azóta alussza végig az éjszakát rendesen, és ő sem jön ki belőle.

Magdi
Hanna is szeptemberi és simán átveszik az oviba. Mondjuk nálunk nincs olyan helyhiány. MÁr tudjuk is ki lesz majd z óvónő, és a barátaival együtt megy a csoportból, úgyhogy így talán nem lesz olyan nagy gond.

Gumicukor
zsidó vagyok Kép De tetszett a Jézus fejtegetés Kép
Igazából a férjem az aki mélyebben hívő, hogy mondjam én még mindig kicsit keresem azt amiben hiszek. Úgyhogy engem jobban megérintenek a lehetőségek, ő csak abban hisze ami "írva vagyon".

Üdv
dec8
dec8

Kataa
Igen, januárban. Nem írtam esküvős topicba, max. akik kérdezték, hogy hogy megy egy babás esküvő, de nyáron tuti nem írtam, max. csak utánamár a tapasztalatokról.
Hát Dani ahogy állni tudott, már nem lehetett vele vásárolni, mindig nyúlkált, ki akar mászni, ez csak fokozódott, amikor már járni is tudott Kép de azt mondom, inkább legyenizgága, mint egy helyben ülő gyerek.

Banán nem tanácsos böjti napokon enni. a legjobb méregtelenítő az alma, abból is legyen többféle. körte is jó, narancsfélék, grapefruit.
télen talán jobbak a zöldségek, mivel többféléból lehet válogatni.

Manó
Hát jó nagy hülyeséget írt a másik topicban az a valaki. hiszen ott a lehet, amit én is írtam. és az indigó nem azt jelenti, hogy látó.
indigogyerekek.lap.hu oldalon szépen leírják, mi is az az indigó jelenség.

hétvégén kaptam tesóméktól ház.évf-ra egy könyvet: OSHO : Gyermekek könyve http://dudus.hu/gyermekek.htm ajánlom mindenkinek!

Ma extra fáradt napom van, majd elalszok és unom magam, pedigvan mit csinálni, csak olyan kelletlen vagyok.Kép pedig több, mint 8 órát aludtam, lehet ezért. meg van most vmi napkitörés és telihold is volt. 3kor németórám lesz, aztán fogorvos, töméscsere.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Dec8
Tetszik a vallásotok, sokat olvastam róla. Azt tetszik benne, hogy történjen bármi is háborúk, deportálások, nélkülözés, mindig összetartottak a zsidó családok, közösségek, ezt senki nem tudta kiirtani belőlük, igazi egység, erős és semmivel sem lehet szétbombázni.
a párom nagypapája is zsidó (úgy néz, ki mint Luise de Funes Kép), de a felesége nem. a párom már meg sincs keresztelve, én reformátusnak lettem keresztelve, de abszolut nem gyakoroltuk a vallást. ezért sem értem, miért volt fontos a keresztség, ha utána nem abban a szellemben neveltek fel... danit is ezért nem kereszteltük meg, majd ő eldönti mit szeretne.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Magdi,
Solymesz is szeptemberi - óvodafüggő, hogy mikor hajlandóak felvenni. Én majd a héten kezdek el óvodát keresni neki. Nagyjából úgyis a helyhiánytól függ, azt hiszem.

Kataa,
Most 2 előtt aludt el a majom, úgyhogy 4 körül ott leszünk.

Nálunk is volt már egy jó beszólás: "Apa kukija nagy, Solymi kukija kicsi..."

Zita
parazita

Kataa,Zita

Sajna nem megyunk, mert Eminek mara hoemelkedese lett. Fosi nincs, de fajlalja a hasat es meg mindig laza a szeklete, dokibacsi szerint ez meg akarmi is lehet.Ugyhogy most kivarunk.
Pedig ugy dumcsiztam volna egyet.
De legyen februarban farsang tiszteletere egy masik tali,ok?Kép

Kukis beszolas helyett:
Gyakran furdok egyutt Emivel, mar kifigyelte maganak az alsofertaly noi jegyeit. Egyik nap ramutat:
"Anya, nekem nincs olyan."
"Persze kicsim, majd ha nagylany leszel, neked is lesz."-mondom neki
"Majd ha nyaklancom lesz."-valaszolja nagy bolcsen (korabban mondtam neki, hogyha nagy lesz veszek neki nyaklancot)Kép

Gumicukor

Akkor nem egeszen ertem hogy lehet megallapitani a gyerekrol hogy indigo-e?Csak aurafotoval? Mert azt irod nem jellemzo mindre minden felsorolt jegy.De melyek a markansabbak?
Amugy mennyire gyakori ez az indigojelenseg?Ugy ertem 1000 gyerekbol hany indigo van? Mert szerintem eleg valoszinutlen, hogy a mi kb. 40-es babanetes tarsasagunkban 3 indigogyerek is legyen.Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Az indigó gyerekek nevelése

--------------------------------------------------------------------------------

Különcök, hiperaktívak, nehezen nevelhetők. Általában így nevezik őket, pedig csak a hazugságot és a kényszert nem viselik el. Azért születnek a Földre, hogy magukkal hozott bölcsességükkel és jóságukkal jobbá tegyék a világot.

Az indigó gyerekek feladata az, hogy szeretetet közvetítsenek és az anyagiassággal szemben az érzelmek fellé fordítsák az emberek figyelmét. Persze vannak, akik rossz néven veszik az általuk képviselt változásokat és jobban szeretnék, ha a gyerekek alkalmazkodnának a régi rendhez. Mivel az indigó gyerekeket nem lehet rákényszeríteni olyasmire, ami tisztességtelen vagy beállítottságukkal ellentétes, hát hamar megkapják a bélyeget: nevelhetetlenek, betegek, hiperaktivitással társuló figyelemzavaros rendellenességben szenvednek, ezért csak gyógyszerrel lehet beilleszkedésre kényszeríteni őket. Pedig valójában mindenki számára egyfajta egészséges szerepmintát nyújtanak.

Jellemzőik
Sok pozitív tulajdonsággal rendelkeznek, és rengeteg többletet nyújthatnak a családjuk és tágabb közösségük számára - persze csak ha nem nyomják el őket. Az edinburghi királyi kórházban dolgozó dr. David Weeks ezeregyszáz ilyen "különc" gyermek részvételével lefolytatott vizsgálata során azt állapította meg, hogy mindannyian rendelkeznek három alapvető tulajdonsággal: erős akaratuk van, jó a humorérzékük és kreatív képzelőerővel bírnak. Emellett kevesebb egészségi problémával küzdenek, mint a népesség döntő többsége, így várhatóan hosszabb ideig is élnek majd. Dr. Weeks úgy találta, hogy a "különcök" általában jó kedélyűek, idealisták, tele vannak világjobbító tervekkel, és egyfajta alapvető kíváncsisággal, ami hajtja őket, ezáltal megfeledkeznek a mindennapi élet bosszúságairól és megpróbáltatásairól. Például nem érnek rá olyasmivel foglalkozni, hogy - mondjuk - reggelente bevessék az ágyukat.

A büntetés nem megoldás
Ezeket a gyerekeket túl gyakran büntetik meg, gyakran szidják össze, túl gyakran gúnyolják ki - ha nem otthon, akkor az iskolában. Lassan szégyellni kezdik azt, hogy kik ők. Viselkedésbeli problémáik nagy része sokkal inkább a szégyen és az érzelmi túlkapások miatti trauma, mintsem az állítólagos figyelemzavaruk eredménye. "A figyelemzavaros rendellenesség nem eredményez törvényszegést vagy vandalizmust" - állítja Jeffrey Freed, a "Jobb agyféltekés gyermekek egy bal agyféltekés világban" című, angolul megjelent könyv szerzője, hozzátéve: "a megbélyegzés és a megszégyenítés azonban kiválthatja az ilyen devianciát is".
Rengeteg indigó gyermek rendelkezik művészi adottságokkal. Ez nem meglepő, hiszen a művészet jobb agyféltekés tevékenység, és az indigó gyerekek esetében mindig ez az agyfélteke domináns. A tehetségük sokkal inkább az alkotásban nyilvánul meg, nem pedig a művészetek (bal agyféltekés) tanulmányozásában. Tehát lehet, hogy egy indigó gyermek megbukik a zeneiskolában, mivel képtelen szolmizálni, viszont később belső érzékei segítségével gyönyörű melódiákat komponál.

Az indigó gyerekek táplálkozása
Az indigó gyerekek sok értelemben különlegesen érzékenyek, észreveszik a hibákat. Két dologra különösen érzékenyen reagálnak: a hazugságra, illetve a környezetszennyezésre, a szellem és a természet mérgezésére. Nekik tehát nem lehet következmények nélkül hazudni, mert dühkitöréssel, agresszióval vagy elszigetelődéssel reagálnak rá. És ugyancsak hevesen (allergiás tünetekkel) reagál a szervezetük a tartósítószerekre, légszennyező anyagokra, környezeti mérgekre. A viselkedésbeli problémákkal küzdő gyermekek esetében tehát különösen fontos az egészséges táplálkozás.
Mary Ann Block amerikai pszichiáter szerint ezeknek a gyerekeknek általában alacsony a vércukorszintje, ami izgatottságot, ingerlékenységet okoz. A hipoglükémia kezelése nagyon egyszerű: gondoskodni kell arról, hogy a gyermek soha ne éhezzen, és ki kell iktatni az étrendjéből az édességet, süteményt, chipset. De ki kell iktatni a hormonokkal, vegyszerekkel kezelt vörös húst, szárnyast és halat is. Mivel jóformán minden állati eredetű termék tartalmaz visszamaradt hormont és vegyszert, érdemes az indigó gyerekeknél az ilyen ételt a minimálisra csökkenteni, és a vegetáriánus étrendet előnyben részesíteni.
Érdemes áttérni a bolti üdítőkről a forrásvízre, a frissen facsart gyümölcslére. (És itt a hangsúly a frissességen van, ugyanis a gyümölcs életereje húsz perccel a kifacsarás után rohamosan csökken.)
A piperecikkekben, légfrissítőkben, háztartási vegyszerekben is rengeteg méreganyag található. Érdemes a vásárláskor megnézni, milyen anyagot tartalmaz a testápoló, a fogkrém, a dezodor. Minél kevesebb benne a méreganyag, annál biztosabb, hogy az indigó gyermek nem reagál rá allergiás tünetekkel. Ha a testi és lelki táplálkozást sikerül egészségessé tenni, máris sokat tettek a szülők indigó gyermekük boldogságáért.

Honnan az elnevezés?
Az úgynevezett csakra-, más néven energiaszínekből ered. Minden nemzedék felnőtt évei társíthatók egy adott témakörhöz, és az annak megfelelő csakrához. Így az 1940-es, 50-es években, a második világháború után született nemzedék színe a vörös (a gyökércsakra színe), mert számukra a fő kérdés a biztonság volt. A hatvanas-hetvenes évek fiataljait már a fizikai élvezetek felfedezése érdekelte. Ők a narancsszínű energiaközponttal voltak összefüggésben. A nyolcvanas évek fiataljai a sárga energiaközponthoz kapcsolódtak, őket ugyanis a hatalom megszerzése foglalkoztatta. A nők ekkoriban kezdtek férfiasan viselkedni, öltözködni, élni. A kilencvenes évek spirituális forradalmának köszönhetően feltámadt az ezredfordulót beharangozó pszichikus, okkult jelenségek iránti érdeklődés. A hatodik csakra, a harmadik szemként ismert energiaközpont egyik színe az indigó. Az ekkor született gyermekek roppant erős pszichikus képességekkel, művészi adottságokkal rendelkeznek.

Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok,
Köszönöm mindenkinek a megnyugtatást és a válaszokat. Jelentem javult a helyzet, ma már nem minden mondatot kezdett dadogva LiliKép. Sőt reggel teljesen tisztán beszélt, de amikor rászóltam valamiért, hogy ne csinálja, akkor megint elkezdte. Ez jó, hogy most már tudom, hogy mi váltja ki, de azért azt nem lehet, hogy mindent megengedjek nekiKép. Ezentúl azért megpróbálok kicsit változtatni, igaz még nem tudom, hogyanKép.

Áfonya,
Köszi a gyors választ!

Halacska,
Jah, a Süsüs lepke, már nekem is eszembe jutottKép. Valahogy szegény ártatlan lepit összekombinálta a kerítésnyikorgással és az ébresztgeti néha gondolom. Egyébként rájöttem mióta kezdődött ez a rossz alvás, szilveszter óta. Biztos írtam, hogy Lili milyen rosszul viselte a szilveszter éjszakát, mert folyamatosan petárdáztak és tűzijátékoztak a környékünkön. Mostanra már kicsit mintha felejtette volna, erre tegnap megint petárdáztak itt a közelbenKép (még jó, hogy nyugodt családi házas környéken lakunk), így éjszaka megint az ágyunkban kötött ki, így viszont mi nem sokat aludtunk a sok forgolódásától.
Pénteken mi is voltunk a Récseiben, mert apa szabin volt, Lilit alig lehetett elrángatni onnanKép. Meg is beszéltük, hogy míg ilyen rossz idő van, gyakrabban fogunk eljárni ilyen helyekre.

Sasha,
Szép a kép rólatok!

Forti,
Viccesek ezek a félreértésekKép.
Lili mostanában a közlekedést kommentálja, apának folyamatosan mondja, hogy milyen a lámpa, átmehet-e vagy sem, vagy hogy merre kanyarodjonKép. Engem meg mindig bemószerol apának, ha valamit elszúrok mikor hármasban megyünkKép.

Gumicukor,
Nagyon érdekeseket írtál. Annyi kérdésem lenne, na majd ha lesz egy kis időm akkor nekiülök és lejrom majd magánbanKép.
Nagyon szépek a hímzéseid! Kongréval dolgoztál már?

Manó,
Gratula az ágycseréhez, fontos esemény ezKép.
Hát a tesószületés izgalmain szerintem már túl vagyunk, de aztán ki tudjaKép.

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok!

Pár sort itthonról.
Kicsit zűrösek most a napjaim bent a melóhelyen. Viszont ha van munka gyorsabban telik az idő, nem panaszkodom.Kép
Forti
Levinek is nagyon jó a szövege. Nálunk is előfordul a félreértés és Pancsi nem érti h miért dőlünk a nevetéstől.
Magdi
Márkod annyira szép kisfiú! És türelme is sok van ha ilyen pózban állt sokáig. Kép
Enyém apa is hihetetlen türelmes de ritkán előfordul h elfogy a híresen sok türelem. Akkor látom h tényleg "sok" még néha egy gyerek is. (Persze nem adnánk semmi kincsért) Főleg ha olyan eleven mint Pancsi. (nekünk a 2. gyerek lesz nyugodt, már megrendeltemKép) Hát még kettő! Sztem simán jár neked is egy kis "szabadság"!
Nyuszika
Írod Emike dumcsiját? Hihetetlen a kiscsaj!
Kataa
Mennyi citrust eszik Alex? Naggyon kiváncsi vagyok h mitől van ez?!!
Gumicukor
Olyan komoly dolgokról írtál, de még nem volt időm belemélyedni. Majd igyekszem bár az indigókról már olvastam, hála neked.
Dec8
Csuriban az ujjam. Biztos ezt is abszolválod! (A pénzt sikerült elkölteni?Kép)

Annának annyira fáj a foga, ill. az ínye hogy belénk harap amikor nincs a cumi a szájában. Szegényt sajnálom. Ő tényleg megküzdött minden egyes fogért. Már az utcsó 2 rágófog fele hiányzik csak. Megbeszéltük ha kijött az összes foga kidobjuk a cumikat. Remélem be is tartja, amit ígért. Kép

Képek:
a babaszobán vettem a Dipsys jelmezt. Bár ezen inkább kis kuka. Kép
Kép

így mászik fel fogat mosni pedig van kissámlija is
Kép

A profilomban is új a kép.

Jó éjt,
b.

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Sziasztok

Ilke

Nagyon orulok, hogy jobb a helyzet a dadogassal.Szurkolok, hogy gyorsan elmuljon teljesen.Kép
Mi lenne ha elkezdenenk egy uj talit szervezni, ha mar mi a maira nem tudtunk elmenni?

Mondjuk kinek jo a jovo het pentek?Kép

Halacska

Nagggyon edes a vigyorgos Dipsy a profilodban!!!Kép
Szegeny Pancsi ,hogy megszenved a fogakkal. Eminek is meg nyomul az utolso ketto felso hatso, mert ma reggel is veres volt a szaja sarka,mikor reggel felebredt, mint egy kis vampirnak.Kép
Persze hogy irom Emi szovegeit, ide a babanetre.Kép Csak nem tudom hany evig orzik meg az archivot, lehet el kene kezdenem kinyomtatni.
Lanyok

Megint elkapott az aggodas a bilizes miatt, adjatok mar egy jo tippet, hogy hogy vehetnem ra Emit, hogy elkezdjen bilizni?

Gumicukor

Nagyon szep a Nefertiti kep!Mekkora az eletben? En most egy 40x60-as festmenyt varrok.Talan karacsonyra elkeszul.Kép

Ja ,tettem fel uj kepet a csemetekrol.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Nyuszi,
Solymi se bilizik. Majd nyáron... Rá kell szánni a sok összepisilt bugyit, és gyakran vinni a WC-re (vagy bilibe). Persze nálunk a kistesó érkezése nem fogja elősegíteni a szobatisztaságot, asszem.

Ilke,
Látod, mondtam, hogy ne izgulj a dadaogás miatt...

Kataa,
Jó volt tegnap találkozni. Hamarosan mi is elmentünk, méghozzá "önerőből": látszott Solymin, hogy éhes, kezdett sertepertélni a csokiautomata körül. Erre mondtam neki, hogy menjünk le a CBA-ba, és vegyünk Túró Rudit. Erre szó nélkül hagyta magát felöltöztetni, lementünk, megvettük a rudit, és szép békésen hazakocsiztunk...Kép. Jobb is, mert Apa csak 8 körül jött haza.

Zita
parazita

Forti
Kimerítő volt a leírás, köszi, hogy segítettél. A csakrajellemzés viszont kicsit hiányos, mit miért hívnak úgy és miért olyan színű. majd teszek fel róla linket, hogy érthető legyen.
amikor csináltattam aurafotót, akkor a csakráimat is megnézték, melyik milyen állapotban van. a gyökércsakrám kicsit alacsony töltöttségi állapotban volt, tesóm és a nő egyből mondta is, hogy mert kicsi gyerekem van (a nő nem tudhatta, hogy van). gyengíti a szülés és ami utána van. a szívcsakrám viszont nagyon magas szinten állt.

Nefertiti
40x55 -ös.
kongré, lehet már dolgoztam vele, az esernyős tengerpartos szerintem arra készült, az egész más anyag volt, mint a hímzővászon.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

sziasztok, újra itt egy kicsit. Bár ma sajna dolgoznom is kell Kép az utóbbi pár napban nagyon elhanyagoltam azt a témát.

Gumicukor
ezen jót röhögtem Kép szegény Dani így egy kukival, mi is lesz vele?! Kép

Kataa, Halacska
Tök arik vagytok, én meg már nem is írom, hogy sajna semmi Kép Bár lehet, hogy az új kérót várja.... hátha. Nyugi, ha lesz valami, itt fogok kiabálni!Kép

Szobatisztaság: mi is elég jól haladunk, a múlt héten egyszer sem kellett rucit cserélni a bölcsiben, sőt, alvás után is többször volt már száraz pelusa Kép Persze éjjelre tuti pelusozom még egy jó darabig, addig legalábbis bizti, amíg itt lakunk, mert reggel ébredés után kb fél órával mászunk csak le a galériáról, addigra meg már mindíg pisil a pelusba.

Rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Rit!

Írtam privit off témában de nagyon sos. Kérlek, nézd meg!
kösz,
b.

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Sziasztok!

Szobatisztaság téma: Márk is ugynézz ki szobatiszta lett nappal. A bölcsiben csak kis bugyikába van már és egyszer se pisilt be, hanem szólt, hogy mikor kell neki pisilnie. És akkor ment ráült a wc-re és belepisilt.
Éjszakára még én is pelusozom, mert nem akarom, hogy megfázzon, mert azért még éjjel hidegebb van és megfázhat, ráadásul Márk ugye még mindig kakaózik éjszaka meg egyszer felkell teázni is, nem tudom erről, hogy kéne leszoktatni.
Ha van valakinek valami jó kis ötlete szívessen fogadnám.

Most ennyi
Sziasztok
Andy
andy78

Sziasztok

Nalunk is is van hogy hozzam neha betor a wc-be,de apjanal nem is probalkozik,mert tudja hogy tilosKép

Dec8
Jobbulast HannankKépJa a sorrendet csak ugy irtam,nem fontossag szerintKép

Gumicukor
Pedig ugy emlekeztem hogy ott is topictarsak voltunk.akkor bizti csak tapasztalatot osztottalKép
Hat igen Zalanka is hol ilyen hol meg egy kisordog,bar szerintem csak azert szelid mert meg csak masfel evesKép
Koszi a meregtelenito infokat,majd jelentek ha raszantam magamKép

Nyuszi
Ha akkor ez mar valami birus fele,remelem hamar meggyogyultok,jo a jatszos kepKép
Hat nekem a pentek sosem jo,ugyhogy atadom a szervezes orometKép
En sosem eroltettem a bilit eddi es magatol kezdte el,de ugy ovltam vele ha nem kezdi nyaron egyszeruen levesszuka pelust egyik napro la masikra es majd akkor rajon hogy ez az egyetlen alternativaKépEn a bolcsi imatt ugysem nagyon tudom majd megoldani a szobatisztasagot,majd csak akkor.Bar abolcsis neni azt mondta jovo heten leveszik rola a pelust bent,en meg majd gyozzem valto ruhavalKép

Parazita
PErsze tok jo voltKépKépKép
Plane hogy csak mi viltunk majdnemKépZ azota is mondogatja,: menjunk jatszohazbaKépMost volt eloszor,de ezek utan mar nyaggatja majd a tesomekatKépKépKép
Na akkor ugyi volt Solymi hogy onkent es dalolva mentKép

Rit
Szerintem tuti,nalunk az elso ott toltott honapban fogant Alex a Tompa utcabanKépKépKépugyhogy hajra koltozniKépKép
Fejlemenyek?

Pusz
kataa
Forti
Mi ujsi LEvivel?Homeoztok tovabbra is azert?

Ilke
Na megmondtuk hogy csak atmeneti lesz a dologKép
Nala akkor biztos a felelem valtotta ki.

Halacska
Hat kb naponta 1-2 mandarin es egy banan,de ezt sem szigoruan betartva,neha tobb neha kevesebb.
Parazita szerint nem vesz,es tenyleg nem latszik csak erzesre nem sima a bore.
Nagyon jok a kepekKépKép
A jelmez is cuki,valami alkalomra vetted vagy csak ugy?

Kép
Kép
kataa

Halacska! Egészen belepirultunk a dícséretbe, köszönjük!!! Pancsi nagyon aranyos ebben a jelmezben. Lesz farsangi buli????

Pancsiról jut eszembe: Nálatok a gyerkőcök egyedül mossák a fogacskákat??? Nálunk én mosom Nórinak, aztán ő is mossa, de az nem az igazi, inkább csak rágcsálja a fogkefét.

Rit! És reggel egyébként száraz a pelus?? Mert akkor érdemes elhagyni éjszakára is.

Nyuszi! Szépek a babák. Ezen a képen szerintem nagyon hasonlítanak. Vagy rosszul látom???
Tali: Én már nem ígérek semmit, de ha egészségesek leszünk, akkor mi megyünkKép
Szerintem a bilit ne erőltesd, hacsak nem Emike kéri. Nyáron tuti, hogy szobatiszta leszKép

Nem tudom dicsekedtem-e már a kisfiam legújabb tudományával!? Egyedül álldogál!!! Nagyon édi. Ha fogom a kezét, akkor nagyokat sétálgat, sőt már úgy is, hogy csak az egyik kezét fogom. Mostanában azon tűnödtem, hogy nyáron a játszón már elég kényelmetlen lesz, hiszen 2 gyerek után kell majd rohangászni. Azért még Nórira is vigyázni kell, amikor mászókázik és Márk sem arról híres, hogy leteszem - ottmarad.

Ilke! Én azért nem reagáltam a dadogás témára, mert nem tudok róla semmit, de örülök, hogy javul a helyzet. Biztos csak átmeneti állapot, rengeteg minden történt mostanában, lehet hogy Liliből így jön ki a feszültség.

Az indigó gyerekek jellemzőit olvasva tutira kijelentem: egyik gyerekem sem indigó gyerek. Kép

szép idő van, kimegyünk a kertbe, sziasztok:
Magdi

Magdi
mléna

Nálunk mindketten beengedjük a WC-be, ha be akar jönni, nem szégyenlősködünk előtte.

"szerintem csak azert szelid mert meg csak masfel eves" KépKépKép mintha a kortól függne ki mennyire szelíd vagy nem. hát ha danir visszaemlékszem, akkor már 5 hónaposan nem bírt magával a babamasszázson, nem tudott se mászni ,se semmi, de neki mehetnékje volt, tekergőzött ezerrel. amikor meg elindult, akkor is mindenhová tekert, ránk se hederített, másfél évesen meg, nem is részletezem. akikkel játszózni szoktunk kisfiú és kislány mindketten másfél évesek, de més most látom rajtuk, hogy sosem lesznek olyan izgágák, mint Dani. A kisfiút még sosem láttam elrohanni ellenkező irányba, mindig azt csinálja, amit az anyja parancsol neki, mondjuk elég nagyszájú az anyja, tipikus tanárnő, Danit is próbálná terelgetni, de hát ugye nem sikerül az én öntörvényű gyermekemnél, de őszintén nem is bánom, legyen csak önmaga, ne mindig azt csinálja, amit mások mondanak.

Tali
Én is jobban szeretném, ha nem pénteken lenne, mi akkor uszizunk.

Tegnap nagy öröme volt Daninak, mert szerelhetett. Vettünk ikeában egy pakolós tárolószekrénykét neki, így végre minden a helyén van, de mégsem kell makulátlan rendet tartani, mert csak a tárolódobozokba kell bedobálni. ráadásul fenyő, így megy az összes bútorához, mert azok is fenyők. Válogatta a fatipliket, a csavarokat. jó későn is feküdt le, 1/2 10 után, én is csak altatás után tudtam nekiállni főzni, most kezdem érezni, hogy tök fáradt vagyok.

fogmosás
először Dani mossa magának, tettünk elé egy kistükröt, így látja, mit csinál. aztán a végén mi is jó alaposan megsikáljuk a fogát, olyankor űrhajós repüla szájába felderíteni a kis barlangokat a hófehér buckák között, ezt nagyon imádja, meg az elmex fogkrémet is Kép

mléna
gratula a fiad produkciójához!

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?