Új privát üzeneted érkezett!

Áron,

Igen a kórházban viszonylag új a szülésznő... Sajnos, mert nekem nagyon szimpatikus... De tényleg lehet, hogy igazad van, hogy jobb egy összeszokott páros. Biztosan nem kétbalkezes a nő, de ha nem dolgoztak még együtt, akkor lehet, hogy nem értik egymást félszavakból.. és ez lehet, hogy nekem rossz és bébinek rossz lenne. No, de kedden beszélek dokikánkkal... Remélem azért megmondja a véleményét a dologról. Nem szeretném ha belemenne, de csak amolyan rossz szájizzel. Nekem is azt mondta, amikor kérdeztem, hogy kit válasszak, hogy bárkit. De tud mondani 2-3 nevet. Gondolom Ők a favoritok. Kedden megyek, UH-ra vizsgálatra és beszélgetésre. Remélem mindent rendben találál. Áron jól van? És te már jobban vagy?

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

Juji délelőtt (13h-ig) az UH-ra nem kell bejelentkezni, ha a Bártfai utcába mész
én mindig nst (alias ctg) után mentem, vagy előtt, épp hogy jött
a legkevesebben 12 és 13h közt vannak
du-ra viszont mindenképp kell időpont

Babarózsa, ma "munkanapom" volt, minden két szopi közt próbáltam cikket írni Kép
de holnap mindent bepótolok!

votiv 8)
votiv

Tündérke!

Az nem én voltam, én nem szoktam a babaszobán chatelni. De ez érdekes, hogy más is használja ezt a nevet én pont azért szeretem ezt a loginnevet használni, mert a legtöbb internetes oldalon már azok a nevek amikkel próbálok regisztrálni mind foglaltak és eddig ez a név mindig bejött, vagyis nem volt foglalt. De akkor ezek szerint eddig csak szerencsém volt. Kép

r
ruzicsky

Ruzicsky!
Akkor bocs,összekevertelek valakivel.Egyébként a babaszobán nem kell regisztrálni a chathez,valószinüleg ezért használhatja valaki ezt a nevet.Mégegyszer bocs,és további boldog babavárást,könnyű szülést kivánok!

Kép

Kép
tündérke26

JOhanna, neked az a jo, ha neked szimpi a szuleszno, szerintem, de nem akarok beleszolni!

Kép
babarozsa

Pipocska, szerintem ezek a samlik ugyanolyanok mindenhol
az EDArol meg fogalmam sincs, lehet, hogy utana ellenorizni kell jobban a szivhangokat?

az az igazasag, hogy aki meg nem szult samlisan, az lehet, hogy nem vallalja ugy a gatvedelmet stb.
teny, hogy nem a megszokott pozKép

a szuloagyakat sem tudom, szerintem a Kutvolgyiben, es a Szent Imreben hasonloak, de vannak a regiek, amik olyanok, mint a vizsgalo szek
a modernebbeket lehet vizszintesbe alitani, meg ulo helyzetbe is

Ruzi,
errol az alternativkodasrol meg annyit, hogy mi van, ha csak 1x szulok?

Kép
babarozsa

Ada
En maj. 16-ra vagyok kiirva, es meg a remek cukorterheles elott allok! Kép

Lanyok
Melyik temaju eloadason mutatjak meg a samlit?Mert ugy tudom a szuloszobakat mar nem mutogatjak csoportoknak...

Szuleszno, masszazs valaszokat koszonom, asszem akkor en nem valasztok.

Annyira durva.Ma elokerestem a multkori pocis gatyaimat es az egyik naci amit szules elott hordtam jo ram Kép Teljesen kiakadtam,hogy lehet mar most ekkora pocim? Mi lesz itt meg sok heten at??????

Norka (23+2)
norkini

Babarózsa!

Nekem is ez a bajom, hogy mi van, ha csak egyszer szülök?

Szóval én nem akarok igazán állást foglalni, hogy melyik szülési póz a jó, mert ugye még nem próbáltam, de azt tapasztalom, hogy hiába van az, hogy sok helyen már elfogadják azt, hogy nem kell feltétlenül orvosoknak össze-vissza kaszabolni, hogy kiférjen a gyerek, meg nem biztos, hogy fekve a legjobb szülni meg ilyesmik, de valahol még mindig az van, hogy nem bíznak a mama ösztöneiben, hanem igyekeznek rábeszélni, hogy azt a helyszínt és pozíciót válaszd, amit a legjobban az ellenőrzésük alatt tudnak tartani. És akkor engednek jobban válogatni, ha már nem az első szülés, mert akkor jobban feltételezik, hogy tudod mit csinálsz.

Ezzel én nem feltétlenül értek egyet, de elég nehéz ezt úgy eldönteni, mármint, hogy mi a jó, ha még nem próbáltad.

r
ruzicsky

Ruzi, hat igen nehez, de azert meg fogom probalni mas modon, ha lehet!
remelem osszejon

Kép
babarozsa

Votiv!

És ha nem kértél időpontot az UH-ra akkor hogyan jutottál be?Én mindig időpontra megyek délelőtt is,mert olyan káosz van ott,hogy csuda!Szegény osztályos betegek jönnek le pongyolában és hajogatják,hogy őket a prof küldte,a kismamik a nagy pocakjukkal próbálnak bejutni és én nem látom a végét sosem ennek a káosznak.Hétfőn és kedden délelőtt mindig végignézem,hogy mi folyik ott,és teljesen reménytelennek tűnik nekem a bejutás.

Jucus
20170114224602

Jucus, a legjobb taktika (szerintem), elöször tisztázni, hogy ki után jössz, aztán mikor te jössz, az ajtó melletti székre leülni, mert elöszeretettel az ott üldögélöt hívják be, hiába ö az utolsónak érkezö. Vagy az ajtóban álldogálni, mikor te jössz.
Nekem a székes módszer jött be, akkor bejutottam.

Zanza
zanza

Pózok:
(Nem kell félreérteni. Kép )
Én ültem labdán, feküdtem, félig ültem és végül ültem az ágyon, ami először vízszintes volt, amjd döntött, majd teljesen szék. És első szülés volt, és minden flottul ment, úgyhogy nyugi! Nem volt IKEA szoba, meg sámli meg kád, de így is nagyon jó volt.

Más: Mik a tapasztalatok Continuin tabletta ügyben?? Most, hogy egyre többen betöltjük a bűvös 6. hetet, gondolom, nem annyira off... Kép Kép Kép

és a níveás tengerpartos reklám, ahol a nagypapi elnézegeti a családját csak engem ríkat meg??
neet
neet

SZOPTATÁS: mindig is érzékeny volt a bimbim, nem szerettem, ha macerálják, és attól félek, hogy ez így lesz szoptatás közben is. A barátnőm is ilyen, és ő az elejétől bimbóvédőt meg kiemelőt használt. Na, szóval ettől félek.

a szüléstől csak úgy általában. de nagyon-nagyon megnyugtató, hogy a párom ott lesz, és markolja a kezem. én valahogy EDÁt nem szívesen kapnék, félek a gerincszuritól, de az oxitocin ártalmas hatásairól nem tudok, úgyhogy egyelőre igent mondanék rá.

a relaxációs csoportot szerintem majd kipróbálom később. még odébb van a szülés.

voltam a Calzedoniában, minden színes cucc 50%-os áron van most, így a kis édi bébicipők is 600 Ft körül vannak, meg a kisleánka harisnyák. akit érdekel, a Mammutban és a Savoyában van.

Ancsi
10+2
mamapoc

Mamapoc, oxitocinnak egyetlen ártalmas hatása rád nézve: ha nem tudják kézfejnél bekötni, akkor marad a könyökhajlat, ami elég kellemetlen mozgásügyben. Szülés után alig vártam, hogy kivegyék, de csak stoppolás után vehettem töle búcsút. Kép

Bimbóvédö? Mondjuk én csak kisebesedésnél használtam, de nekem nem jött be.
zanza

Van más is: Sokkal-sokkal jobban fáj a tágulás, mert gyorsabb, nem a természetes tempójában halad, és szinte biztos, hogy vágni is kell, ugyanezért. (gyerek szinte kirobban belôled, és tép, szakít útközben.) Saját tapasztalat. Engem belül-kívül is varrtak 20 percig szülés után. Nem volt nagyon kellemes. Persze biztos van, akinek meg se kottyan, de olvasmányaim és a hallottak alapján általában igen.
Bori
lakibori

Bori, en is ezt hallottam, hogy gyorsabb ugyan, de jobban faj, es megiscsak valami kulso beavatkozas...
de nyilvan valamikor szukseges

Kép
babarozsa

újaj fújaj, júúúj, fújj!!!!!
mamapoc

mibaj Ancsi?

Kép
babarozsa

Akkor egy kis megnyugtatás: én is kaptam oxitocint, semmi kellemetlen nem volt benne, csak az, hogy annyi leukoplaszttal vagy mivel volt rámragasztva (könyökhajlat), hogy még egy hét múltán is kaparásztam a maradványait. Kép
Nem hiszem, h van összefüggés a gyorsabb tágulás és kellemetlenségei között, nekem is ez turbózta fel a dolgokat, és éppcsak volt egy kis nyissz. Igyátok a málnelevélteát, hátha az csinálta a trükköt! Kép
(Ja, és mivel az NST végig rám volt kötve, egyébként se nagyon ugrálhattam. Akkor meg mégegy madzag már nem oszt, nem von gyököt.)

ÉS NYUGI!!!!

neet (aki már túlélte 6 hete. Kép )
neet

Ancsi!
Bimbóvédőt inkább ne! Mivel így kevesebb közvetlen inger éri a cicit, nagyon könnyen előidézheti, hogy kevesebb lesz a tej! Nekem is baromira fájt az elején, úgy kisebesedett, hogy még vérzett is, de inkább kibírtam azt a pár hetet!

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

en vettem, a biztonasg kedveert, de minit
es szerintem nem is lesz jo ramKép
legalabb nem hasznalom

Kép
babarozsa

Neet, es miert is kaptal?
persze, amugy ha kapsz oxit, akkor kotelezo a CTG

Kép
babarozsa

Neet, akkor hasonló cipöben jártunk. Én is hozzá voltam kötve az oxitocin adagolóhoz. Igaz úgy indítottunk, hogy ez csak teszt, mit szól hozzá a baba. Baba pedig úgy értelmezte, hogy indulás. Kép
Málnalevélteát tényleg igyatok, nekem sokat segített. Igaz, mellette szuggeráltam magamat, hogy gyors és könnyü szülésem lesz. Ha úgy veszem bejött.Kép
Lakibori, nekem is sokat kellett varrni, de most már úgy érzem, túlélhetö, de önként nem kérném még egyszer.
zanza

Zanza, Neet, oxytocin nálam is volt, de csak közvetlenül kitolási szak előtt: mikor bementem, már 4 ujjnyira ki voltam tágulva, magzatvíz elcsorgott, de baba úgy gondolta, még úszik picit, a feje nem volt teljesen beilleszkedve Kép CTG oxytocin előtt is rajtam volt, szerintem ez szinte mindenkin van szülés közben, szívműködést ellenőrzendő. Van viszont hordozhatójuk, tehát lehet vele rohangálni vajúdás közben Kép picit vágtak, picit repedtem, de semmi vész, és nem a kilövésszerű érkezés miatt, nagyon vigyáztak rá, hogy a baba fokozatosan szülessen.
szóval szerintem sem kell félni.

vera
kisün

Ja, és nem tudom, hogy segített-e, de SOK málnalevélteát vedeltem Kép
kisün

Nálam sem volt kilövésszerű érkezés (bocs, de átvettem), pedig rendesen adagolták az oxitocint. INkább túl lassú is volt az kibújás szegény babónak, legalábbis ezt mutatta a szívhang lassulás. Ezért is kellett vágni nálam.
zanza

Zanza, nyugodtan! Kép Az egyik Szülőszobában láttam, ahogy a gyermek mintegy kilőtt az anyukából, ijesztő látvány volt Kép ott valószínűleg szakadt sok minden.

v
kisün

Neet!

Fogalmazásgátló:én ezt szedtem szülés után,semmit sem vettem észre magamon!Ki kell próbálni szerintem,de vannak még ennél is modernebb gyógyok csak nem tudom a nevüketKép

Jucus
20170114224602

akkor ezek szerint infuzio nelkul nem is lehet?
mert ugy latom mindenki kapott!
hmm

Kép
babarozsa

van olyan aki nem kapott?

Kép
babarozsa

Én is kaptam.
Jól adagolva nem olyan gáz.

Andrea

KépKép
Áron

csatlakozom a klubhoz
én 9 órán keresztül kaptam
szóval itt se volt rakétázás

szerintem különbözőképp hat az emberekre, a babákra is
de én is azt mondom (és mondtam is), hogy ha nem muszáj, ne kössék be
nekem muszáj volt
de még így is "hagyták, hogy a saját tempójában jöjjön a gyerek" - a dokim ezt mondta
szóval az oxit is lehet ám adagolni, szépen, óvatosan! nem kell mindjárt lórúgásnyit benyomni, hogy kilőjön a gyerek...

aztán miután bekötik, akkor is a dokin/szülésznőn múlik, hogy hogy fogadják/várják a gyereket
nálam nagyon próbálkoztak a gátvédelemmel, de enélkül is biztosan borzasztóan ügyeltek volna, hogy semmi ne repedjen
végül az utsó pillanatban mégis vágott a doki
- előtte ezt is egyeztette velem, aki persze igent mondtam, naná

viszont jó hír, hogy vajúdni még infúzióval a karomban és az nst-vel a hasamon is rengeteg pozícióban tudtam, akárcsak Neet
volta labda, állás, ülés, lógás az ágy fölötti kapaszkodón, előrehajolás, oldaltfekvés, volt hogy a párom tartott előlről/hátulról átölelve, és elég sokat masszírozta a derekamat is
na és volt, hogy felpattantam az ágyra, és négykézlábaztam Kép

de még a legjobb póz is kényelmetlen volt 1 idő után, és váltani kellett
de ez - főleg a függőleges pózok - segíti a gyereket, ahogy jön lefelé, szóval mindenképp érdemes küzdeni! nekem az is az eszemben volt, amit a gyógytornász Andi mondott: ha egyszer lefeküdtél, onnan már kutya nehéz felkelni Kép

csak a legeslegvégén, a kitoláskor kellett egy helyben maradnom, akkor a félig ülő pózban volt az ágy
a körülményekhez képest kényelmesen
szerintem abban sincs kivetnivaló, ha a kórháziak oda akarnak férni
elvégre segíteni akarnak
ha választani kell, hogy gátvédelem vagy négykézláb szülés (ez volt az én titkos favoritom Kép), akkor nem kérdés...
valamit valamiért

votiv 8)
votiv

vagy vagy?
negykezlab nem lehet gatvedelem?Kép

Kép
babarozsa

utolag mar ugyis az a lenyeg, hogy megvan a baba, es egeszseges!
csak en szenvedek itt mindenen, mert meg elotte vagyokKép

Kép
babarozsa

Baba! Én nem kaptam. Az első 10 perces fájástól számítva 5 óra múlva lett meg Petra. Én is sok-sok málnalevélteát vedeltem, és már a 7. hótól Kép!

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Bogarka!
na, vegre valami biztato hirKép

Kép
babarozsa

Jucus!
Köszi a megnyugtatást, akkor megveszem. Kép

Babarózsa!
CTG elejétől rajtam volt, oxi csak a felétől. Mert fájt ezerrel, de nem volt elég hatékony. De az oxitól beindult a hatékonyság. (Már éjjel kezdtem itthon fájni, és másnap du. fél négy lett a vége. Kb 20 óra. Az első 10 nudli volt, a kövi 10 változó, a vége juj.Kép)

Ja, és azért volt rámragasztva a műanyag valami, mert később abba szurkáltak (oxit, és 2 adag antibiotikumot a bacim miatt, baba védelmére), de fájd.csill. nem volt, ha lett volna, biztos azt is abba kötik. Olyan volt, mint egy elosztó. Több irányból lehetett beledöfni ezt-azt. Asszem. De ki emlékszik már pontosan... ? Kép

És amilyen hatásos volt a mlnalevt. most anniyra jó a laktoherb, és ez utóbbi még finom is.

Norka, Votiv mél ment. (Votiv, neked már régebben. Kép )

neet
neet

Jajj, mit írok, fél négy a vége??? Hiszen ott kezdődött MINDEN!!! SZóval, az volt az eleje ennek a gyönyörű anyalétnek. Kép
neet
neet

Sziasztok!
egy kis megnyugtatás, Babarózsa
én is több órán keresztül voltam mindenféle madzaggal begombolyítva, beszúrkálva (oxi., Eda), mert a kisasszonynak nem akaródzott kibújnia. DE nem repedtem, nem vágtak. És még málnateaát sem ittam. Viszont a kitolásnál szinte csak lazítottam lent és csak hasizomból toltam. Alkat kérdése. és hozzállásé is.
nyugi, ha Te el tudsz lazulni, akkor az izmaidnak is sikerülni fog!
hajrá!

Szilvi
szilvamag

Sziasztok,
csak érdeklődnék,hogy Caludiának megszületett-e már a babája?
Milyen volt a Vera?

Puszi Nanda
nanda

Neet,
annyi embertol hallom azt a fajasgyengeseget, mitol lehet ez?

Kép
babarozsa

Szilvmag, nem az EDA segitett ebben?
gondolom nem fajt annyira, vagy igen?

mindegy, mostmar ugysem vagyok nyugodtKép
remelem jo lesz azert vegul a dolog

Kép
babarozsa

Babarózsa,
a "dolog" végül csodálatosan jó lesz!!!! Kép
kisün

Jó reggelt!

Babarózsa én nem aggódnék a helyedben. Én amikor bementem szülni, ilyen nyalánkságokra nem is gondoltam. Ott volt a szülésznő és a dokim is, tőlük teljesen megnyugodtam és elfogadtam amit javasoltak. Mást nem is nagyon tudunk tenni. Szülés előtti 30 évemben még vérvételre sem jártam, mert írtózom már az injekcióstű látványától (most inkább a gumikesztyűtől :-))is, az adott pillanatban mégis semmi nyugtalanságot nem okozot az a kanül, amit a kezembe döftek. Teljesen más lelki állapotban voltam a szülőszobán. Szerintem a hormonok erről is gondoskodnak.

Ma elutazott a párom, de utálok egyedül lenni...

KépKép
Áron

Szia!
de, biztos, hogy az EDA is sokat segített
az biztos, hogy ott már úgysem lesz időd olyanokkal foglalkozni, mint hogy "izgulás"

hajrá

Szilvi
szilvamag

Babarozsa!

Nekem egy fikarc fájásom sem volt,pedig víz folyamtosan folyt és az oxitocin egy napig be volt kötve.Gyerek nyakán köldökzsinór,ettől nem tudott haladni,tágítani és így fájásom sem volt.Nem is tudom,hogy milyen egy fájás.
Hidd el,hogy ha ott vagy a szülőszobán egyzserűen csak történnek veled a dolgok,nem nagyon lesz időd agyalni rajtuk.

Császárosok!

A babát rögtön megkaptátok?És ugye a spinál után nem lehet felkelni,de mégis mikor állítják lábra az embert és mikor kapja meg a babát a szobájába?
Én olyan fáradt voltam ez elsőnél,hogy simán kiesett egy nap és nem emlékszem ezekre tisztán,meg másik kórház is volt!

Mindenki!

És ERGAM cseppet kaptatok méhösszehúzodásra?
Jucus
20170114224602

koszi a biztatast lanyok, biztos igy vanKép
jo, hogy mar tul vagytok rajta!

lehet, hogy azert parazok, mert mar volt ott 2 masfele mutetemKép
szoval most nem akarok tut latni

Kép
babarozsa

Neet!

Ez nagyon aranyos hozzászólás volt!Kép
Azt hiszem pont erre van szükségünk.Kép
Legalábbis én kedvelem ezt a fajta humort.Kép

Kép
Kép
pipocska

Babarózsa! a jajt csak a nagy fájdalom miatt írtam, amit írtatok az oxitocinos hirtelen szülés miatt.

Vera! itt a közelünkben majd hol vegyem a málnalevél teját?

Vera, Votiv, Nett, Moos, Jucus és a többiek, akik már szültetek:
és van egy újabb félelmem. a párom szerint totál meztelen kell ott majd vajúdnom és szülnöm. engem ez olyannyira zavarna, hogy nem tudnék figyelni. ugye ugye ugye, hogy lehet felvenni legalább egy inget, vagy ilyesmit? engem nem zavar, ha csupa kosz lesz a végére, csak valami takarjon kicsit, mert szégyenlős vagyok marhára!

vettem Babanaplót. elkezdtem beírni pár dolgot. (direkt nem olyat vettem, ami csak a születéstől indul) a párom meg ott türelmetlenkedett, hogy ő is, ő is. Kép közben azt mondta, hogy ne haragudjak, de most érzi, hogy halálra fogja bőgni majd magát, ha megszületik a gyerek. hát én ilyen pasival még nem találkoztam! mindig tudtam, hogy ő az igazi, de most mégjobban megbizonyosodom róla ;-) ... most babazenét tettem be, és már rohant is oda puszit adni nekem Kép.

Votiv! megggyógyultál már teljesen? bevált a fejőgép? mentek majd amerikába hamarosan?

Babarózsa, érezni rajtad, hogy már egyre inkább izgulsz!!

Ancsi
10+3
mamapoc

Nanda! megszületett Erik, és helyes kissrác, már fotókat is láttunk róla.
mamapoc

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?