csatlakozom a klubhoz
én 9 órán keresztül kaptam
szóval itt se volt rakétázás
szerintem különbözőképp hat az emberekre, a babákra is
de én is azt mondom (és mondtam is), hogy ha nem muszáj, ne kössék be
nekem muszáj volt
de még így is "hagyták, hogy a saját tempójában jöjjön a gyerek" - a dokim ezt mondta
szóval az oxit is lehet ám adagolni, szépen, óvatosan! nem kell mindjárt lórúgásnyit benyomni, hogy kilőjön a gyerek...
aztán miután bekötik, akkor is a dokin/szülésznőn múlik, hogy hogy fogadják/várják a gyereket
nálam nagyon próbálkoztak a gátvédelemmel, de enélkül is biztosan borzasztóan ügyeltek volna, hogy semmi ne repedjen
végül az utsó pillanatban mégis vágott a doki
- előtte ezt is egyeztette velem, aki persze igent mondtam, naná
viszont jó hír, hogy vajúdni még infúzióval a karomban és az nst-vel a hasamon is rengeteg pozícióban tudtam, akárcsak Neet
volta labda, állás, ülés, lógás az ágy fölötti kapaszkodón, előrehajolás, oldaltfekvés, volt hogy a párom tartott előlről/hátulról átölelve, és elég sokat masszírozta a derekamat is
na és volt, hogy felpattantam az ágyra, és négykézlábaztam
de még a legjobb póz is kényelmetlen volt 1 idő után, és váltani kellett
de ez - főleg a függőleges pózok - segíti a gyereket, ahogy jön lefelé, szóval mindenképp érdemes küzdeni! nekem az is az eszemben volt, amit a gyógytornász Andi mondott: ha egyszer lefeküdtél, onnan már kutya nehéz felkelni
csak a legeslegvégén, a kitoláskor kellett egy helyben maradnom, akkor a félig ülő pózban volt az ágy
a körülményekhez képest kényelmesen
szerintem abban sincs kivetnivaló, ha a kórháziak oda akarnak férni
elvégre segíteni akarnak
ha választani kell, hogy gátvédelem vagy négykézláb szülés (ez volt az én titkos favoritom
), akkor nem kérdés...
valamit valamiért