Hali!
Látom örök téma a gátvédelem.
Nos, első szülésnél mi is gátvédelemmel indultunk (ebben egyeztünk meg), ameddig lehetett "védték" is, de a fiam rakétasebességgel jött és muszáj volt vágni. úgy voltam vele hogy mindenáron nem akarok gátvédelmet, ameddig lehet, menjen, de repedni nem akarok. így kb. 1cm-es vágás volt, amit a szülésznő csinált, a doki varrt (nem látszik belőle semmi, mintha nem is lett volna).
egyik ismerősöm első babáját, aki 4 kgval született, gátvédelemmel szülte secperc alatt. azért a gátvédelemnél is kell ám dolgozni a mamának is (nem szabad nyomni, ellazítani a gát környékét), hajrá lányok intimtorna!!!
Mirror
Mi szülés előtti nap moziban voltunk a Penge2-n, másnap született Dani, igaz 3 nappal előbb, mint a kiírt. egy barinőmnek a palacsintasütés, egy másiknak meg a tejbegrízevés jött be, másnap szültek mindketten
Asszony
Én a 22. héttől kezdtem járni egészen szülésig a MÁV-ba. gyógytornász tartja, voltak lábdagadás elleni gyakorlatok, medencét tehermentesítő, megmozgató gyakszik. vajúdási technikák, légzés (nemlihegős ez sem), hogyan kell majd nyomni, relaxáció. egyik ismerősöm járt jógásra is, meg amire én is.
nekem is tetszik az aquanatal, itt dolgozott az a csaj, aki tartja, noll andi (mindkét babájt otthn szülte), azt hiszem. csak az tart vissza, hogy hajlamos vagyok minden nyavalyát összeszedni az uszikban.
g