Új privát üzeneted érkezett!

Szia Barbara!

Amikor Tóth dr-hoz jártam 2002-ben, úgy volt, h. a kiírt napon megkérdezte, akarok-e befeküdni. Mondtam: nem, így arra kért, h. naponta menjek be CTG-re. 1 hét telt el úgy, h. naponta nézték a picit, aztán egyszer csak beindultak az összehúzódások, és mentünk szülni.Kép Attól is függ, h. ki a dokid. Szerintem nincs kötelező befekvés, de kérdezz rá az orvosodnál/szülésznődnél, h. most mi a gyakorlat!

Másodszor/többedszer szülő Mamák!

Most így vetélés után furcsán hangozhat, de nagyon érdekel a dolog, h. van a második szüléstől gátvédelem a Kútvölgyiben? Remélem jövő ilyenkor ismét aktuálissá válik számunkra ez a téma!Kép

Márti
csmarti

Marti, elso szulesnel is van elvileg

Kép
babarozsa

Babarózsa!

Köszi a választ!
Nálunk volt gátmetszés az elsőnél, és semmi különösebb gondot nem okozott. Pusztán kíváncsiságból kérdeztemKép.

Márti
csmarti

Áron,

nem írtál Babarózsának, pedig engem is érdekelne, mi az hogy tágított az orvos??? Megkérdezhetem ki volt az?

Ildi
ildibaba

Babarózsa!
Nem a méhszájat, hanem a gátat.

Márti!
Tegyél fel kérlek a profilodba egy képet Esztiről. Kiváncsi vagyok rá, hogy egy ilyen pozitív gondolkodású anyukának milyen kisugárzású gyereke van. Biztosan nagyon aranyos...

Andrea

KépKép
Áron

Marti,
szerintem a szulesznotol fugg, nem a korhaztol, en mikor kerdeztem nekem azt mondta, hogy termeszetesen van, es hogy elvileg mindig kene...

Andi, akkor egy fokkal jobb, de akkor nem volt eleg, hogy vagni kellett, vagy nem ertem?

Kép
babarozsa

Márti! Kép
Gátvédelem: dokitól és szülésznőtől is függ, de az elsőnél is van ha úgy választod meg őket! Sok sikert kívánok a tervezett babához és csodálom a jó hozzáállásodat!

Babarózsa, Srain! Gyormorégés: valakinek bevált, hogy mielőtt felkelt. ill. lefeküdt egy 10 percet nagypárnával feltámasztott háttal ült és háztartási kekszet rágcsált. A topikunkban /2005 őszi babások/ valakinél meg semmi sem segített, de ezt a kis időt már féllábon is kibírjátok! Kép Jó finiselést! Kép Szorítok, hogy minden rendben menjen. Kép

Santha: Úgy tudom, általában max. 2 hetet húzhatsz rá, ha nagyon türelmes a dokid, és akkor befektet, és indítják a szülést. De addig is naponta kell CTG-re járni.. Bár szerintem ne aggódj, nem kell túl sokat várnod már! Kép

Üdv:
Maccs
maccs

huu, 2 het tulhordast nem szeretnekKép

Kép
babarozsa

A történet: Párhuzamos szülés volt. Mellettem a baba 30 perccel hamarabb bújt ki és a fogadott szülésznőm volt az ügyeletes szülésznő is. Valami probléma volt a szomszéd méhlepényével, így a doki (Tóth dr.) látta el a szülésznő feladatait, addig amíg ő nem tudott jönni.
(Erre emlékszem, remélem ez is a valóság, nem mondok hülyeséget - férjem szerint nem)

Utólag nem kérdeztem, hogy miért kellett vágni, de gondolom a gát nem tágult eléggé. Állítólag csak kicsit vágott. Tény, hogy hamar gyógyult, bár enyhe "kötözött sonka" jelegge még mindig van :-) Inkább vágjának, mint repedjen...

Andrea

KépKép
Áron

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.12 13:13-kor.
Vendég

Lilluska, remelem nem fogomKép
mindig ugy erzem, na ma este megszulok, aztan persze semmi
majd megerzem ugyis, ha tenyleg

Kép
babarozsa

kötözött sonka? jujjKép

mostmár külön szobák vannak amúgy, nem lehet csak ugy ide-oda ugralniKép

Kép
babarozsa

Sziasztok!

Én jan.6-án szültem második babámat a Kútvölgyiben, nagyon szuper volt miden a bent eltöltött 5 nap is jól telt. Ezuton szeretnék ismét köszönetett mondani Ferenczi Erzsébet szülésznőnek aki szerintem nagyon aranyos volt ( tudom ajánlani mindenkinek), ill. dr. Teleki Attilának is szertnék köszönetett mondani aki szintén nagyon kedves volt velem mindvégig.

Szülősámlival kapcsolatban annyit tudok mondani nektek, hogy ugyanazon a napon szintén szült egy lány aki ezen a sámlinszülte meg első babáját gátmetszés nélkül Rákócz Ági volt a szülésznője egyedül ő vezette le végig a szülést, az orvosa tulajdonképpen nem is csinált semmit.
Kitartást minden pocakosnak sziasztok.

Kátya
kátya

Kátya, jo tudni a szulosamlival kapcsolatban, koszi az infot!Kép

Kép
babarozsa

Szia Barbara!
Én január 21-re vagyok kiírva, tehát mára, de az én drága pocaklakóm még nem sok hajlandóságot mutat a megérkezésre.Egyébként ha semmi mocorgás nem lesz a hétvégén akkor én leközelebb hétfőn megyek a kórházba.Bár arrol fogalmam sincs, hogy bent kell e maradnom.
Különben ismerek valakit aki január 26-ra várja a babáját, akár te is lehetsz.Én Budakeszin lakom.....
Kellemes babavárást mindenkinek!
mirror

Mirror!
izgalmas, drukkolokKép

Kép
babarozsa

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.12 13:14-kor.
Vendég

Szia Lilluska!

Kép
babarozsa

Sziasztok!
Nagyon köszönöm a jókivánságokat tényleg nagyon jól esik.
Egyébként semmi változás tegnap óta, kicsit kezdek aggodni,bár mindenki nyugtatgat de én már annyi hülyeséget olvastam a túlhordásról, hogy kezdek becsavarodni.A párommal már a "házipraktikákon" gondolkodunk. :-)
mirror

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.12 13:14-kor.
Vendég

xxx
Vendég

1-2 KILO? te jo egKép

en az ananaszt hallottam, a ricinus olajat meg ilyeneket, de nem biztos, hogy mernek vele kiserletezni...
Lilluska, ezek szerint nem szerette a paradicsomot?Kép

Kép
babarozsa

Szia Lilluska!
Én a narancslevet hallottam minden mennyiségben,és azt mondják még hatásosabb, ha lenmagot kis keversz bele.Hát nem tudom!Egyébként lehet hogy igazad van, mert az egyik barátnőm megevett egy jó adag salátát sok sok öntettel azon a napon meg is lett a babája.
Megpróbálom megenni a mandarint, csak az a gondom hogy marhára ég a gyomrom, mert az én drága pocaklakóm nem valami kis méretű, már nincs sok helye, igy a gyomrom közelében is tanyázik.
mirror

Különben az én drága orvosom is a szex-re utalt a legutobbi találkozásunkkor.Az a legjobb gyógymód címszóval.És egy régi Kismama újságban is azt olvastam ,hogy a spermium tartalmaz olyan anyagokat amelyet használnak a szülés megindításánál. Hát nem tudom!!
mirror

Nem tudom a ricinus olaj milyen eredményt hozna, én azt csak a szorult helyzetekre hallottam :-)
mirror

vess be mindent az a tuti!

a vegen meg hasmenesed lesz, es az beinditja a fajasokat

lelki rahatas nem segit?
biztos jol erzi meg magat odabentKép
nem akar kijonni a kis buci
amugy is par nap nem szamit

Kép
babarozsa

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.12 13:15-kor.
Vendég

Még mindig itthon vagyok,bár már nagyon szeretnék beszaladni a kórházba.....
mirror

Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy mikor keztetek el terhestornára járni? És melyik fajtára? Jógásra? Vagy inkább a lélegzősre?

Szilvi
25+6
asszony

en vizire jartam, kb. felidotol
meg otthon tornaztam kazettarol, de az se nem jogas volt, se nem lelegzos, sima torna, csak kismamaknak

Kép
babarozsa

Babarózsa!
Én megint kíváncsiskodnék egy kicsitKép. Milyen volt a vízi torna? Hova jártál? Tényleg olyan jó, mint ahogy olvasni lehet róla? Egyenértékű egy jó nagy úszással?

Márti
csmarti

Aqunatal neven futKép
nem olyan, mint egy jo nagy uszas...szulesre kesziti fel az izmokat, es jo, mert nem terhel, mert vizben vagy, a baba is elvezi allitolagKép
es relexacio is van a vegen
legzesre vegig figyelsz, de nem az a liheges:P

Kép
babarozsa

Andi!
Én egyedül nem tudok képet felrakni, de Apa már mondta, h. legközelebb megcsinálja. Most rengeteg fordítanivalója van, ha befejezte, akkor megmutatjuk EszterünketKép.

Márti
csmarti

Köszönöm!Kép
csmarti

szerintem nagyon jo ez a vizi torna

most is ugy elmennek, de mar lassan 38. hetes leszek, nem kene egy fertozes, bar elvileg nagyon tisztak a medencek, de sosem lehet tudni
de olyan jol esne egy kis lebeges meg a szules elottKép

Kép
babarozsa

Kép
babarozsa

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat.
Márti, szoritok neked, hogy jövő ilyenkor már neked is nagy pocakod legyen.

Maccs, köszi a biztatást, remélem hamarosan tényleg ő is kiváncsi lesz ránk, és előbújik.

Mirror,én vagyok akire gondolsz. Mi újság azóta pocaklakó ügyben? Használtak a házi praktikák?
Én is holnap megyek ctg-re dél körül.
Szoritunk!!!!

Jó éjszakát mindenkinek! Barbara
santha

Szia Mirror!

Csak nem???? Kibújt végre a kis Lili?
santha

Hali!

Látom örök téma a gátvédelem.
Nos, első szülésnél mi is gátvédelemmel indultunk (ebben egyeztünk meg), ameddig lehetett "védték" is, de a fiam rakétasebességgel jött és muszáj volt vágni. úgy voltam vele hogy mindenáron nem akarok gátvédelmet, ameddig lehet, menjen, de repedni nem akarok. így kb. 1cm-es vágás volt, amit a szülésznő csinált, a doki varrt (nem látszik belőle semmi, mintha nem is lett volna).
egyik ismerősöm első babáját, aki 4 kgval született, gátvédelemmel szülte secperc alatt. azért a gátvédelemnél is kell ám dolgozni a mamának is (nem szabad nyomni, ellazítani a gát környékét), hajrá lányok intimtorna!!!

Mirror
Mi szülés előtti nap moziban voltunk a Penge2-n, másnap született Dani, igaz 3 nappal előbb, mint a kiírt. egy barinőmnek a palacsintasütés, egy másiknak meg a tejbegrízevés jött be, másnap szültek mindkettenKép

Asszony
Én a 22. héttől kezdtem járni egészen szülésig a MÁV-ba. gyógytornász tartja, voltak lábdagadás elleni gyakorlatok, medencét tehermentesítő, megmozgató gyakszik. vajúdási technikák, légzés (nemlihegős ez sem), hogyan kell majd nyomni, relaxáció. egyik ismerősöm járt jógásra is, meg amire én is.
nekem is tetszik az aquanatal, itt dolgozott az a csaj, aki tartja, noll andi (mindkét babájt otthn szülte), azt hiszem. csak az tart vissza, hogy hajlamos vagyok minden nyavalyát összeszedni az uszikban.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor, jo kis praktikak ezekKép
Penge 2?Kép

Kép
babarozsa

azert nekem sem artana egy hogy kell nyomni gyorstalpalo...bar kicsit el vagyok kesve vele azt hiszem, bar ami meg nem szulok

csak hova menjek

Kép
babarozsa

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.12 13:16-kor.
Vendég

hát nyomni úgy kell, mintha kakilnál, teljesen lefelé kel irányítani a nyomást, nem fejbe, nem hasba, viszont hasból kell préselni. nagy levegő nyomni, közben levegőcsere, nyomni. 1 nyomás alatt 3 gyors levegőcsere van általában. lényeg, hogy könnyebb nyomni, ha nem fekszik a mami (kakilni sem lehet fekve, nem?), hanem vagy ül, vagy félig ül.
száj összeszorít, szem becsuk nyomás közben. ennyi.
azt, hogy mikor kell nyomni tök lehet érezni, legalábbis én éreztem. a test ösztönösen segít ebben, olyan, mintha a hasmenést nem lehet visszatartani. nekem kifejezetten megkönnyebbülés volt a vajúdás után, igazából nem mondhatom, hogy a tolófájások fájtak volna, de tény, hogy érezhetőek.

bocs, hogy ilyen "eygszerűen" írtam le, de talán így könnyebben elképzelhető.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.12 13:16-kor.
Vendég

Gumicukor koszi, kb. igy gondoltam en is!
nem ertem akkor az orvosok mit vezenyelnek kozbenKép
nem is erzik, hogy mikor kell nyomniKép

a dokim jol elhajtott kulonben, mutobe kellett mennie, elmondta, hogy mikor menjek a korhazba, tehat milyen jelei vannak a szules megindulasanak, ezt mondjuk eddig is tudtam, de nem bajKép

de azert nem adom fel a harcot, szulosamlira fel!Kép

Kép
babarozsa

avagy le...

Kép
babarozsa

Gumicukor!

Egészen élethűen sikerült leírnod ezt a nyomás dolgot. Az tényleg jó érzés amikor ráérzel, hogy hová kell nyomni és a következő fájás alatt már kint is a baba.

KépKép
Áron

A dokik a ctg alapján és a has tónusa lesz más, esetleg a hasadon van a keze és akkor a keményedést érezni lehet.
az én dokim is végig mondta, hogy na, most van fájásom, pont akkor amikor én éreztem, hogy jön a tolófájás. aki profi az tudja.

KépKép
KépKép
gumicukor

jo, ez igaz, latszik a hason siman...
mi CTG? na az nem kellKép

Kép
babarozsa

na, jo nehogy komolyan vegyetek, a babaert mindent

Kép
babarozsa

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: