Új privát üzeneted érkezett!

Akiren!

szerintem a hálózsák mindenképpen praktikus, hiszen szabadon mozoghat benne a baba... Lehet kapni vékony anyagból készülteket, nyárra Kép

Ilona!
Én is láttam valami hasonlót, de olyan instabilnak tűnt nekem Kép
lirian

Lir!
Valamit valamiért!Kép
Mi egy kicsit bajban voltunk mert két ajtós porse sport kocsink van,egyelőre.És hát ez nem igazán családcentrikusKép Csak és kizárólag a márka által gyártott gyerekülés férne be 150 ezerért,de van aki szerint nem csak az és tényleg nem. Csak éppen a hátsó biztonsági övet kell kicserélni hosszabbra,hogy középre biztonsággal betudjuk rakni a bébit!Kép
Vendég

Szia Zsuzsa!
Hajrá, csak így tovább, még egy pár hétig bírd ki!
Nekünk a kórházban ajánlottak napraforgóolajat (tehát nem a bolti babaolajokat) a hajlatokra. Gondolom gyógyszertárban beszerezhető ez is.
zsana75

Sziasztok!

LIrian
A X. ker-i topic a Lakóhely szerintiben van Kép

Akiren
hálózsákból van vékonyanyagú is, de 56-osan semmiképp nem vegyél mert rövid lesz
Bébiker: IX. ker. Üllői út 115/B (Nagvárad térnél) 219-0326
vagy XIII. ker Váci út 134 (Árpád hídnál) 329-8671
esetleg felhívhatod őket, hogy mennyibe kerül vmi, amit épp szeretnél Kép és akkor nem kell feleslegesen elmenni

BAbaolaj: patikában van napraforgó olaj, de egyszer vki látta, hogy a rendes étkezési napraforgóból töltögetik a kis üvegbe, nem tudom igaz-e Kép

Andi
psandi

Zsana
Dehogy voltam dühösKép, bocsi, ha így sikerült. Csak a véleményem írtam leKép
De elhiheted, hogy egy Bababarát kórház újszülött osztályán dolgozó nővér is igencsak szoptatáspárti lehetKép Mégis így gondolom...Kép

Mára elmúltak a jóslófájásnak vélt fájásaimKép
Késő este, a Tescózás után még újra előjött, kb. egy fél óráig, de azóta semmi.
Az is lehet, hogy csak a tegnapelőtt elkezdett málnalevél-teától volt az egész.
Most kipróbálom, hogy ma nem iszok egyáltalán, így talán kiderül, hogy ettől volt-e. De ha ma is fájdogál, akkor ez már biztos azKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!

Látom van forgalma a topiknak, de legalább van mit olvasnom Kép

Védőnő: Nekem tegnap jött, de előre szólt hogy eljönne mikor jó nekem mondja időpontot. És akkor jött valóban. Mondtam neki, hogy mostmár a baba születéséig ne jöjjön, felesleges, mjad ha megszületett telefonálok neki, hogy ekkor jöhet, a többit majd akkor megbeszéljük.

Babus: Szerintem te is nyugodtan megmondhatod a te védőnődnek, hogy mondjon egy időpontot, mert nem érsz rá egész nap a lakásban dekkolni, elvileg terhes vagy nem beteg. Ja meg megkérdeztem a védőnőmet erről a magzatmozgásról, hogy van akinek számolni kell mindn nap meghatározott időben. Mondta hogy hülyeség mert mi van ha a baba pont akkor alszikodabent. Ezzel csak az anyukákat lehet felstresszelni. Arra kell figyelni, hogy a megszokott módon mozogjon a baba. Mondjuk ha nekem kéne minden nap elvetődnöm 5-kor számolgatni, biztos a lányom akkor kapná szét a lakást. Mert ez már gyerek mellett kivitelezhetetlen.

Ja meg a huggies pelenka: való igaz a régi nagyon hülyén nézett ki, mivel nem volt derékban gumírozása, ezért kifolyt belőle felül a kaka. De kb fél éve jött ki az újfajta, aminek a teljes derékrésze gumírozott. Én nagyon szeretem, csak nagyon drága, viszont ha akciós akkor felhalmozok belőle jó pár csomaggal, bár remélem a nagylányom nyáron legalább nappalra kiszokik belőle. Mutat rá hajlandóságot, már pisilt bilibe is, de csak fürdés előtt, sajnos még csak utána szól, ha már megtörtént az eset....

Mérleg: Nekem még sose volt, és én csak a csecsemőtanácsadáson mérettem meg Zsanit. inkább azt figyeltem hogy van e elég pisis meg kakis pelusa. Mondjuk ő nagyon nyugodt, jól szopó kisbaba volt az első 2 hónapban több mint 1-1 kg-t, utána is 600-700g-okat hízott. De vannak olyan esetek amikor tényleg muszáj mérni mennyit evett a baba,és vannak olyan esetek, hogy hiába az igény szerinti szoptatás, igen is 2-2,5 óránként ébreszteni kell a babát, hogy egyen, mert például besárgult. Szerencsére mi ezeket kihagytuk. De akinek nyugodt kiegyensúlyozott a babája elég ha hetente méri (vagy esteleg havonta mint én anno, tudom lusta dög voltam becipelni a gyereket tanácsadásra)

Zsuzsa
Nekünk anno még Zsanival kiírta a doktornő a napraforgó olajat, de én sose használtam. Egyedül a hidrophyl nonic fürdetőt kentem a gyerekre, az elején még testápolóként is, mert a +15 nap alatt kicsit rongyosra ázott a bőre, és az volt a jó rá. Ugyanígy a kiírt púdert se használtam mert nincs olyan finomra Őrölve, helyette sima kammilás púdert tettem a nyakához, mert ott pállott ki neki (barátnőm kislányának olyan csúnya lett, hogy Oxicorttal kellett fújni)

Patri
Üdv köztünk! Nekünk Bergon kocsink van, lassan 20 hónapja használjuk a lányommal. Én nagyon szeretem. 6 fokozatban dönthető háttámlája van, és nagyon jó a rugózása is. És én egy bolygókerekes változatot választottam, aminek van sport előkarja, meg zárt végű előkarja. nekem az tetszett még benne, hogy sok színben és fajtában lehet kapni, lehetett válogatni. Igaz a mostani álmom egy Bébé confort twin club lenne, amihez lenne egy mózes, egy bébihordozó és legalább 1, de inkább 2 opera sportrész. mert még nem tudom hogy a nagylányom hogy fogja bírni a sétákat és az erre tökéletes lenne. Mert át lehet alakítani szimpla kocsivá is, és van hozzá testvérfellépő, de nincs rá most hirtelen 200ezer Ft-om. Így a kicsi is a Bergont fogja használni.

Hálózsák: Zsani még mindig abban alszik, muszáj mert a takarót 2 percig se bírja, lerúgja leforogja. Viszont a picinek sikerült olyan zsákfélét vennem, amit a hónaaljáig kell felhúzni és ott gumis tehát nem csúszik le róla. mikor még Zsani kicsi volt ilyet nem is láttam.

Keményedés: Én is keményedek rendesen. De én még azt se tudom hogy állok oddabent, mivel engem meg se vizsgált eddig manuálisan a doki. Mondjuk eddig panaszom se volt. Jövőhéten viszont megyek NST-re és akkor megmondom, hogy legyen kedves nézze meg améhszáj állapotát, hogy mennyire szabad még szaladgálnom. igaz szülni még nem szeretnék, majd csak február második hete körül legkorábban, ugyanis a kocsink már megvan, de még nem tudtuk átvenni. Mi is a bankkal küszködünk, még legalább 2 hét mire pénzt látunk, pedig van ingatlan fedezet, megfelelő jövedelem stb... mégis annyit ülnek rajta. Na megyek nem panaszkodom tovább. Ma még meg akarom varrni a bébihordozóra az új huzatot, mert a régi kicsit megfakult a sok mosásban, igaz etetszékként is azt hasnzáltuk egy darabig.

Nadine 35+3

Nadine
KépKépKép
nadine

Nadine
Már nem hergelem magam ezen a magzatmozgás dolgon. Egész nap figyelem úgyis, feltűnne, ha keveset mozogna. Ma is feltűnt sajnosKép, de estére mindig belehúzKép Legalábbis remélemKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok

Tegnap este írtam én is, aztán nem bírta elküldeni a renszer. Próbálkoztam 4x-5x aztán feladtam.

Tamesz
Párom is IBM-es volt, aztán átment az FMC-hez, ami IBM-es tanácsadókból vált ki. Ő mióta dolgozik ott? mert lehet hogy még ismerik is egymást a férjecskémmel.

Babus
Tegnap főleg hozzád lett volna pár kérdésem: szerinted szoptatáshoz kell bimbóvédő? - mert én nem nagyon akarok olyat használni? És ha esetleg sebes lesz akkor Garmastan kenőcs vagy anyatej rászárítás? Ja és mégvalami: valahol mintha olvastam volna, hogy szpoptatás előtt valami kendővel le kell törölni a melleket. Ez igaz?
És ha igen mivel?
Bocs, hogy bombázlak itt a kérdésekkel, de mégiscsak Te dolgoztál kórházban.

Patri
Nem a mi ismerősünk, az eladó javasolta. Neki az OTP-vel és az Erstevel van kapcsolata.
Tényleg jó lenne, ha el tudná intézni!

Timka
timka

Timka
Szerintem előre nem kell bimbóvédőt beszerezned. Az leginkább akkor jó, ha nincs eléggé kiemelkedő (magyarul befelé fordulóKép)cicibimbód van, de ez sem általánosítható, mert sok baba még így is elfogadja a cicit. Ez majd akkor kiderül.
A kisebesedést meg megint nem tudhatod előre. Ha jól szopik, jó technikával, nem cumizik a cicin, nem rágja azt, nem lóg egész nap a cicin, akkor ELVILEG nem fog kisebesedni. De amíg nem vészes a dolog, a legjobb gyógyszer rá valóban az anyatej.
Én nem pártolom ezeket a törlőkendőket, mert sok babát zavar a szopizásban ezeknek az illatuk. Egy langyos vizes lemosás bőven elég.

Nem is dicsekedtem mégKép, ma meglesz a függönyünk Kristófka szobájábaKép, estére fel is tesszük. Olyan édi leszKép MacisKép

Babus

Kép
babus2005

Nadin!

Nekem a barátnőmnek szintén Bergon kocsija van, és a MegaToysban, vagyi mostmár Brendonban lehet rá venni kistesónak fellépőt kb. 10.000 Ft. Szerintem nagyon praktikus, legalább is nekik bejött.

Képzeljétek ma voltam dokinál, és "találkoztam" a bébikémmel, aki még mindig kislány, de állítóllag kettő héttel nagyobb mint kellenne. Hát remélem nem lesz valami óriás bébi az én 157 cm-hez. Nem szeretnék egy 60 cm-es 4 kg-os gyereket szülni.

Mi is bementünk hazafele a Tescoba, de szerintem is egy katasztrófa az egész. Csak azért, hogy vegyünk valamit megvettük a pelenkát és a popsi törtlőkendőt.

Most nem tudok többet írni, mert még sehol nem tartunk a gyerek szobával, pedig nagyon sokat dolgozunk rajta. Majd ha kész lesz, remélem 1 hét akkor rakok fel képet, persze ha tudok. Ha nem akkor kérek segítséget.

Vigyázzatok magatokra!

Tücsök 31+6

Kép

Kép
mtücsök

Sziasztok,
Jó sok az olvasnivaló és végre van egy kis időm mert Dini alszik.Nem akarom elkiabálni de mintha elindultunk volna a gyógyulás útján.Holnap jön dokinénink,kiváncsi leszek mit mond.Ami viszont aggaszt,hogy asszem most kezdődik el nála a hiszti korszak.Mindenre nemet mond,alig lehet rávenni vmire és ha én mondok nemet vmire akkor dührohamot kap,üt vág mindent és mindenkit.Még jó,hogy mindjárt itt a kistesó,mi lesz akkor...?
Szóval bocsi az offért de most ezeken aggódok.
Vásárlás terén nem állok vmi fényesen pedig mindjárt a 35.héten vagyok.Még kellene pelus,textil pelus,lepedő meg egy csomó kiegészítő.Mellszívót én most kaptam kölcsön,avent kézi.Dinivel Medela electricem volt és azzal maximálisan meg voltam elégedve.Aki még vásárlás előtt van az szerintem nézze meg ezt is.
Pelusból nekünk a libero jött be és a dmben kapható dm pelenka.Kicsit olcsóbb mint a többi és tényleg nagyon jó.Popsitörlőjük is jó egyébként.
Babus,a borax glicerin az mire is kell? Mert beugrott,hogy anno volt itthon és mintha a mell lemosásához kellene de már nem emléxem.Köszi.
Na megyek mielőtt a hisztigépem felébredKép
pusza
nyetus76

Milyen aktív ma a topic! Én ismét kialudtam magam!

Zsuzsa,
örülök, hogy jól vagy és nem keményedsz, a gyerek dokinéninél voltam, tudom Neked is ajánlani, nagyon aranyos volt, nem tudom olvastad-e. Ha gondolod adok telefonszámot hozzá!!!

Timka,
az én férjem eredetileg PWC-s volt, majd megvette őket a IBM lassan három éve és azóta is ott van, de dolgoznak FMC-sekkel, szerintem ismerik egymást!

Mtücsök,
még nem vagytok elkésve, ne aggódj, de a képeket majd várjuk!!!!

Babus,
ne aggódj a mozgás miatt megint, ma nekem is lustább ubulka, inkább az új függönyről tegyél majd fel képet!!!

Én bimbóvédőt nem vettem, majd csak ha kell, de bimbókiemelőt vettem, mert sógornőméknél bevált, ugyanis amikor a babóca elkezdett szopni, a másik cickóból is megindult a tej, és az összegyűjtötte és kicsit javította is a bimbó "állását", formáját? hogy írjam??!!!

Nadine,
jó újra látni, köszi a hasznos tippeket pelenka ügyben!!! Azért jó, hogy van gyarkoló anyuka is közöttünk!!

Üdv Patri!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Nyetus
A baba száját kell vele megtörölgetni szájpenész esetén. Meg ilyenkor a mellet is meg lehet vele törölgetni, nehogy újra összeszedje a szopizás közben.

Tamesz
De nincs digitális fényképezőnkKép, anyósék elvitték magukkal a Kanári-szigetekre, a mázlistákKép, és csak jövő szombaton jönnek majd haza.
De képesek minden másnap hazatelefonálni, és első kérdésük, hogy egyben vagyunk-e mégKép Anyóskám tiszta izgalomban van, nehogy lemaradjon első unokája születésérőlKép

Babus

Kép
babus2005

LÁnyok, én sosem mostam le a mellemet se szopi előtt se utána. A baba nyála szerintem elég fertőtlenítő. Ja, egyszer lemostam, amikor kijöttem a BAlatonból, és utána szoptattam, felelőtlen volnék? MÉg szájpenészünk sem volt soha, szal szerintem felesleges.

Olyan szépen esik a hó! Kép

Andi
psandi

Babus,
ezt ismerem, csak nálunk nem csak anyós telefonál, hanem az egész család, a munkatársaim, barátok, a diákjaim emaileket írnak, szóval egész nap van forgalom, és nem tudok nekik semmi biztatót mondani!!!
Mi lesz ha meglesz a törpe, akkor meg mindenki majd jönni akar? Na jó persze ez így természetes, de most valahogy el nem tudom képzelni, hogy megrohamozzanak, amikor még azt sem tudom hogy fog telni egy napuk, mennyire lesz nyűgi a gyerkőc és én, ... de már nagyon várjuk, hogy megszülessen!!!!!!!!
Ma sétálni akartam menni, de most semmi kedvem, beborúlt, jön a hó??

Ma este megyünk az első NST-re a dokihoz, teljes izgalomban égek, meg a párom is, előtte akkor mindenképpen enni kell, hogy legyen kedve nyüzsögni????
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Jimbone,
Semmi gond, biztosan a másik dokinéni is aranyos, majd megtapasztaljuk!
Nem tudom Te tudsz-e valamivel közlekedni, pl autó, de majd megoldjuk, itt nálunk nagyon jó levegő van a "hegyen", ezért költöztünk a világ végére, és itt a kert, majd kirakjuk a pöttömöket mi meg pletyózunk, capuccinózunk...!!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Én ma este 5-re megyek a gyerekdokinénihezKép

Tamesz
Nálam bevált a csokiKép Egy-másfél órával a CTG előtt jól becsokiztam, így a CTG alatt Kristófom majd kiugrott a pocimbólKép Pedig ez nála már igazán nagy dologKép

Nálunk egyelőre csak az anyós zaklat, a többiek felfogták, hogy szólunk, ha van valami, anyukámékkal meg mindennap találkozom, így ők teljesen nyugodtakKép

Kristófom kezd élénkülniKép, olyan mintha próbálná kinyújtani a lábikóját vagy kezecskéjétKép Van ereje a kis drágámnakKép

Én is havat akarok!!!!!!!!!!!!!!!Kép

Babus

Kép
babus2005

A narancslé is jól beindítja a babókat, én mindig azt ittam CTG előtt (kivéve az első előtt, akkor végig is aludta az egészet...)

A hó már nem esik és be is van borulva Kép
Andi
psandi

Nálunk viszont szakad a hó!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Andi
Én csak szájpenész esetére mondtam, hogy esetleg a cicit is le lehet törölgetni borax-szal, egyébként nemKép

Babus

Kép
babus2005

Tamesz

Írtam nekem e-mailt.

Timka
timka

Már meg is jöttem a gyerekdokitól.
Hát a védőnőm megint eltúlozta a dolgokat. Azt mondta, hogy a héten menjek el a dokihoz, ugyan már ismer, mert 20 évig hozzá jártam, de azért beszéljük meg a dolgokat, már be is jelentett nála, várni fog.
Na én nagyba bekészültem, a rendelő előtt megvártam a dokit, ugyanis feleslegesen nem akartam bent ücsörögni a sok beteg gyerek között. Jött is a dokinéni, kedvesen üdvözölt, érdeklődött hogy vagyok, csodálkozott, hogy hogy megnőttemKép, hisz nemrég még én jártam hozzáKép, és szinte fogalma sem volt, miért akarok én bemenni a rendelőbe, hisz ennyi volt csupán az egész.
Mondta, hogy ha bementem a kórházba szülni, meg majd ha hazaértünk akkor hívjam. Felírja majd a cuccokat, meg majd kijön házhoz. Más nincs is, ennyi volt a nagy látogatás. És mindezt 5 perc alatt az utcán megbeszéltükKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok
Én is voltam ma gyerekdokinál. A védőnőm javasolta, őt meg ugyebár nem csipázom nagyon, de a gyerekdoki tiszta lappal indult. Már előtte beszélgettem anyukákkal akik várakoztak és mindenki csak dícsérte.
Nekem első benyomásra nagyon profinak tűnt és iszonyatosan jó fej! Úgyhogy be is jelentkeztem hozzá! Felírta a recepteket és mondta, hogy ha megszülők hívjam fel és amikor jövünk haza meglátogat. Gyorsan meg is osztottam vele azt a gondomat, hogy úgy tűnik 3-4 hónap múlva elköltözünk Veresegyházára, és ha ő nagyon beválik nelünk akkor nem szívesen váltanék. Gyorsan megnyugtatott, hogy szokott ő arra is járni, van ott "betege". Ugyhogy ha tényleg ilyen jó, akkor maradok majd nála.
Teljesen feldobódtam, csak úgy áradt belőle az energia. (Egy picit hasonlít Psota Irénre, és van már egy 10 éves unokája is, ja és szereti a macskákat, ami nálam nagy előny, így biztos nem fog macskaellenes beszédet tartani nekem)

Babus, nem semmi ez a Te védőnőd. Szerintem nincs elég betege, hogy ennyire a szívén viseli a sorsodat. Én tutira kiakadnék egy-egy ilyen megmozdulásán!
CTG előtt ezek szerint én rosszul időzítettem a csoki evést, mert 20 perccel előtte ettem meg egy XXL-es Sport szeletet. És tényleg utána volt nagyon aktív! Hétfőn majd okosabb leszek. Meg állítólag a mély hasi légzés is fel szokta ébreszteni a babókat, ezt a kismami tornán mondták! Ezt is bevetem majd, nem szeretnék megint 45 percet várni az áramlásvizsgálat miatt.

Mennyivel egyszerűbb volt régen, amikor még csak vonalas telefon volt vagy esetleg az se. Ha nem akarta azt ember, hogy zaklassák kihúzták a telefont. Most is kikapcsolhatod, de akkor hagynak üzenetet vagy sms-t.
Barátnőm is totál ki volt akadva, amikor az utolsó hetekben csakis emiatt hívták fel. Nem elég, hogy Te is türelmetlenül várod, hogy mikor jön már a nagy nap még egy csomó rokon zaklat ezzel-. Más az, ha egy barátnőd hív fel akivel van más témád is és megkérdezi többek közt azt is, hogy mi újság és megint más, ha olyan keres, aki csak emiatt hív, pedig tudja, hogy úgyis szóltok majd neki, ha lesz valami. Na ezt jól megasszondtam, de a gondolattól is felmegy bennem a pumpa.
Ti fogtok készíttetni vagy küldeni rokonoknak babaértesítőket? Lehet kapni ilyen "Megérkeztem" képeslapokat. Szerintem ha valaki megengedheti magának mindenféleképpen egy szép gesztus a rokonoknak, közeli barátoknak küldeni ilyet.
Nálunk szerincsére nem olyan bazi nagy a rokonság úgyhogy mi készíttetünk ilyet. Ha valakit érdekel és nem akar bolti egyent, akkor csak ajánlani tudom a Lehel úti helyet, ami nincs is olyan messze a Babadiszkonttól. Azt hiszem az a nevük, hogy Exklúzív Meghívók. Vannak olcsóbbak és drágábbak, a belsejébe azt írnak amit Te szeretnél, persze a baba megszületése után a pontos adatokkal.

Timka
timka

Tamesz!

Köszi a biztatást, de tudod olyan rossz, hogy itt szinte mindenkinek kész a babaszobája, a ruhákat rakosgatja, meg ilyenek nálunk meg akkora a káosz, hogy alig lehet a lakásban egy épp területet találni. De reméljük előbb utóbb mi is kész leszünk és gyönyörű szobácskája lesz a mi kislányunknak is! Igaz, hogy most nem kap gyerekmintás tapétát, mert nem rég volt tapétázva, de majd mással pótoljuk neki a hiányt!

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Helló!

Tücsök

még nekünk sincs kész a baba szobája, még nincs pelenkázószekrény, amit olyat szeretnék, hogy a ruhácskái abban elférjenek, vagyis egyelőre nálunk nem lesz egész szerkénysor, mint Babuséknál. Úgyhogy ne aggódj, még nálunk sincs minden készen, még hiányzik egy csomó minden. Kép

Tamesz

majd rakok fel képeket, a babakocsiról, meg lehet, hogy pocakosat is, ha a párom tud majd csinálni olyat amin tetszem magamnak Kép, mert nem egy fotóművész Kép

Hozzám még nem akart jönni a védőnő. Lehet, hogy nem kíváncsi rám? Kép Vagy itt nem szokás, nem tudom, de holnap megyek hozzá a szokásos jelenésre. Biztos hallgatunk majd szívhangot. Kép

r
ruzicsky

Fel vannak téve Kristófka függönyeiKép Nagyon kis szép lettKép Biztos tetszeni fog majd nekiKép

A hétvégén kivasalom majd a ruhácskáit(mert idáig még nem jutottam), berakjuk majd a légzésfigylőt az ágyikójába, letesszük a cuki kis Micimackós szőnyegét, és akkor már csak a nagyfiú fog hiányozni a szobábólKépKépKép

Tücsök
Ne aggódj, látod, nálunk is az utolsó percre lesz kész a szobaKép Van még időtökKép

Tamesz
Mi volt a CTG-n???
Csak nem tartottak bent szülni???Kép

Babus

Kép
babus2005

Jóestét,
megjöttünk az első NST-nkről, csak 16 percig tartott, ugyanis elég aktív volt ennyi idő alatt is, a doki szerint minden ok, de még nem utal semmi arra, hogy szülnénk, bár ezt nem lehet kiszámítani. Kaptunk időpontot jövő péntekre, akkor is megnézi, meg engem is, ha addig nem óhajt őfelsége kibújni.

Babus,
én is kérek havat, imádom, lécci küldj erre is!
Nem túlbuzgó kicsit a védőnédid????

Timka,
kösz a mailt megkaptam, írtam én is!!!

Timurr,
könyv úton van, holnap viszi az egyik "csemetém", részleteket emilben megírtam!!
Remélem hasznát tudod venni!!!

Ruzicsky,
én sem vagyok elájulva a pocakos képeimtől, így nem igyekeztem felrakni őket!
Szekrényünk nekünk is csak egy van a gyerekszobában, vagyis inkább fiókos komód, majd folytatjuk ha lesz forrás hozzá.

Most a benti lépcsőnk korlátját csináltatjuk meg, hát nem dolgoznak olcsón ezek a szakemberek sem, de nem akartunk zártszelvényt nézni a lakáson belül.

tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Babus
Nagyon pöpec lesz már az a babaszoba!
A vasalást én is elkezdtem, nagyon jó dolog ezeket a mini kis ruhákat vasalgatni, de nagyon hamar meguntam. A pelenkáknak is kb. a fele van még csak kivasalva.
Még jó hogy 25 darabba beruháztam, így remélhetőleg csak 2-3 naponta kell majd vasalgatnom és nem minden nap.

Szerintetek az új házunkba festessem a falat valami jó kis pasztell árnyalatra vagy tapétázzam le jó kis gyereknek való tapétával? Máshol mindenhol festve lesz, de nekem a gyerekszoba "melegebbnek" tűnik tapétával. Ha majd nagyobb lesz, ráérünk festeni.

Timka
timka

Timka,
szerintem ne tapétázz, egyszerűbb a falat lemosni vagy javítani, vagy egy-egy helyet újrafesteni, mint tapétázni, mivel öcsémék lánya, gyönyörű rajzokat készített a falra, de mivel mosható festékkel festettek, így viszonylag könnyen meg lehetett szabadulni a remekműveitől.
Mi is csak tapétacsíkot raktunk, az könnyen leszedhető, ha már nagyfiú lesz és megunja!!!
ja írtam mailt!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Tamesz

Erre nem is gondoltam, hogy összefirkálja majd a falat az én ügyes kislányom! Lehet maradok én is a tapétacsíknál! csak tartanánk már ott...
Én is írtam mailt!

T.
timka

Timka
Én nagyon tapétapárti vagyokKép

Tamesz
Örülök, hogy minden rendben voltKép
Szerintem Ubulka versenybe fog szállni KristófkávalKép

Ja, és ma hogy nem ittam málnalevélteát, abszolút nem fájt a pocim. Tehát valószínűleg tegnap nem is jóslófájásom volt, csupán a tea viselt megKép

Nálunk amúgy a hó átment havasesőbe vagy ónosesőbe. Marha jó. Holnap majd ki sem merek menni az utcára, nehogy elcsússzakKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok
Tegnap annyira terheléses volt a cukorvizsgálat,hogy délután úgy néztem ki,mint egy zombi.Kb.1 órát álltam sorba,persze ki van írva,hogy előre engednek,dehát elfelejtették,aztán mire bekerültem,a legnagyobb,legvastagabbb tűvel ami a palettán volt úgy beleb.szta a nő az újjamba,hogy bugyogott a vérem,tiszta vér volt a tenyerem,na már akkor jól éreztem magam.Jött a lötty, fél liter üvegkorsóból,külön bónusz,hogy mindenki abból iszik,hátha herpeszem is lesz,mivel éhgyomorra amúgy is hányingerem van,ellehet képzelni mit kinlódtam,de megittam.Aztán vettek fél óra,egy óra,két óra múlva vért,egy azon helyről,szép lila a kezem,fáj is a másikon meg az újjam,kész vagyok.Ma lesz kész az eredmény,kiváncsi vagyok rá.Szerintem babámat is megviselte a dolog,tegnap reggel még nagyon mozgékony volt,utána meg úgy kellet kicsit noszogatni,ma reggel örömre megint mozgékonyabb.

Vigyázzatok elne csússzatok ezen a síkos úton.

Tamesz
Felhívom majd a csemetédet.

Timurr
Vendég

Jóreggelt!

Timurr,
"fincsi" napotok lehetett tegnap, de a lényeg, hogy túl vagy rajta. Remélem jók lesznek az eredményeid, várjuk a beszámolót!
tamesz +marcell 36+4

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Joreggelt!

Timurr
Már csak azért is megérdemelsz egy jó cukoreredményt, mert kibítad ezt a tegnapi napot!

Timka
Szerintem mindegy, hogy tapéta vagy festék, főleg akkor, ha magatoknak meg tudjátok csinálni.
Nálunk ha egyszer lesz gyerekszoba, én olyanra szeretném, hogy kézzel festett mintás legyen a fal. Mondjuk én nem vagyok túl ügyes ilyenekben, de a családban lesz aki megcsinálja, és akkor az olyan egyedi, csak neki(k). Kép

Úgy tűnik, ez a tegnapi hó meghozta nekem a jóslófájásokat, bár én még kicsit korainak tartom. Kép
Ja, és összeraktuk a kiságyat, ami jóval nagyobb, mint gondoltam, úgyhogy most törhetjük a fejünket az elrendezésen.

Zsana (32+5)
zsana75

Sziasztok!

Jól elvesztem megint, de azért próbáltam követni az eseményeket. Elég bő a termés (szerencsére), így csak szemezgetek. Kép

Mérleg ügyben: mindkét "oldalnak" van igazsága. Babusnak abban igaza van, hogy így az evéseket nyomon lehet követni, és tudhatjuk nem-e túl sokat, vagy túl keveset evett a baba. Tesóméknál például mindkét csemete "túlette" magát szinte minden evésnél, és mindig mérni kellett, hogy ne lépjék túl az "adagot", mert eszméletlen pocifájás és bukás lett belőle. Persze nem egyforma adagokat esznek a bébik, mint ahogy mi, felnőttek sem, de ha huzamosan keveset eszik a baba, miközben félórákat mellen van, jó tudni, hogy hiába cicizik, enni közben nem sokat tud. Szoptatáspárti vagyok magam is, de ha valóban nincs tejcsi és nem nő a termelés a sűrűbb mellretevéssel sem, akkor muszáj kiegészíteni tápszerrel vagy más anyuka tejével. Másik oldalról valóban frusztrál a mérleg. Nálunk az első gyerkőc koraszülött osztályon volt (időre született, de intenzív osztály után a korára helyezték el), és ott annyira "fontos" volt, hogy a kötelező adagot meg kell enni, hogy utána még hetekig azon idegeskedtem, hogy miért nem eszi meg az adagját minden alkalommal. Irígyeltem azokat az Anyukákat, akik "csak" szoptattak. De belátom, hogy jó is, rossz is ez a mérleg.

Zsuzsa, olvastam mi minden volt már Veled, örülök, hogy a cisztád jelenleg nem okoz gondot és a keményedéseid is szűnőben, de azért pihenj nagyon sokat. Kép

Lányok, olyan gyorsan telik az idő, hamarosan beindulnak a születések, jó lesz majd aggódni egymásért és örülni egymás babáinak is. Kezdek izgatott lenni. A kórházi táskába már én is megvettem mindent, cirka 10 ezret hagytam a gyógyszertárban, mire mindent megvettem, na jó, külön fogkefe, fogkrém, intim lemosó, törlőkendők, betétek, stb. de inkább legyen mindenből külön, nehogy pakoláskor az itthonit elfelejtsem. A babának viszont még nem volt időm vásárolni. Igaz az ágy, a bölcső, a babakocsi, és a nagyobb dolgok megvannak, meg a ruhák is (Csabitól örökli ezeket a Picúr), de a személyes dolgok, pelusok, törölközők stb. még a boltban várnak ránk. Jövő héten így a bevásárlás kerül sorra, de még kedden van egy vizsgám, arra tanulnom kellene, meg beteg a gyerkőc is, én is, így alig van szabadidőm. Meg a szobát is fel kellene szabadítani, mert eddig a Férjem külön bejáratú munkabirodalma volt, a cuccaival vannak tele a szekrények. Annyi történt eddig, hogy a számítógépet már kipakoltuk onnan, de a nagyja pakolás még hátra van, aztán függönymosás, ablakpucolás, takarítás, stb. Az mondjuk jó, hogy már a kezdet kezdetén gyerekszobának alakítottuk, a szekrény is megvan, a gyerekmintás tapétacsík is, külön heverő, stb. A kiságyat is összeraktuk már, de van még munka bőven. Így remélem, kicsi Ákosunk még 3-4 hétig bent marad a pocakomban, ad nekünk időt az előkészületekre. Kép Ha mégsem, akkor pedig "bevetjük" a mamát, aki mindig mindent pikk-pakk megold. Kép

Timurr, vacak lehetett ez a cukorterheléses vizsgálat. De legalább túl vagy rajta és remélhetőleg az eredmény jó lesz, így többet nem kell ilyenre menned.

Babus, nagyon készülsz már! Kép Nem is tudom, hogy én igyam-e majd a málnalevélteát. Te végleg leálltál vele? Pedig olyan sok jót írtak róla. Már akartam kérdezni, nem parázol a hosszú út miatt a kórházba? Ha gyors szülésed lesz, igencsak igyekeznetek kell majd. Kép Reméljük, hogy az időjárás is a pártotokon lesz majd.

Most mennem kell, vigyázzatok Magatokra és a Picúrokra!

Beatrix (35+1)
beatrix28

Sziasztok!

Azt hiszem akkor a Bergonnál fogunk maradni, olyan kis masszív babakocsinak tünik, meg nem utolsósorban jó árban van. Persze nem a Megatoysban vesszük, hanem az Örs vezér térnél van az üzlete. Két funkciós,de szerencsére az egyik kollégámtól kapunk egy hordozót. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, nálunk sem rokongyerek sem ismerőstől nem érkeznek ruhák. Sajna az unokatesoknál mindenki baromi későn fog szülni.
Azért jó az, ha örököl egy-két dolgot az ember, a picikéjének, de nálunk ez ki fog maradni. A rokonok meg még nem állnak sorba, hogy esetleg milyen pici dologra van szükség. Én nem tudom ez a normális vagy nekem vannak ilyen gondolataim, de nálunk a rokonok terén +(anyósék) semmi érdeklődés jelét nem tapasztaljuk. Máshol meg azt hallom, hogy a rokonság sorban áll, hogy ki mit vegyen. Akinek van véleménye irja már meg. Kicsit bánt a dolog.
Patri
patri

Patri,
igen jó ha az ember örököl egy-két dolgot, nagy segítség, de nincs erre mindenkinek lehetősége.
Rokonság, nálunk az én családomból már mindenki teljesen rá van izgulva a gyerekre, mindenki elhalmozott mindenfélével, ruhával, egyebekkel, anyósomék is nagyon várják már, tőlük karácsonyra kértük a légzésfigyleőt, de ő nem akar ruhát áés egyéb "fölösleges vackokat" venni a gyereknek, mert szerinte ez a szülök feladata, vagyis a miénk. Az én családomból örököltünk egyébként cuccokat, a 26 éves unokaöcséimről, meg öcsmék lányától. Ő semmit nem tett el a sógornőmről, pedig ő csak 22 éves. A mózeskosarunk még az amiben engem is hazavittek, és a kis kötött cipők egy része is velem egyidős, amiket a nagymamám kötött. SZóval mindenki máshogy áll a dolgokhoz, fel a fejjel, majd a csöppség elvarázsol mindenkit és megtörik a jég!!!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Patri
Én is szeretném tudni, hogy vajon kapunk-e cuccokat és ha igen, akkor mit. Csak ugye ezt nem illik megkérdezni.
Mondjuk mi már nagyon sok mindent kaptunk használtan tesóméktól (ágy, ruhák, kád, stb). Apukám szólt előre, hogy a babakocsit ők szeretnék megvenni, csak ezzel meg az a bajom, hogy nem szeretném, hogy ennyit költsenek ránk. Anyósomék sem állnak valami jól anyagilag, viszont fel szokta ajánlani, hogy varr ezt-azt, szerintem ebben kiegyezünk.
Hogy ezen kívül kapunk-e valami, illetve hogy ki mivel fog előállni, azt nem tudom. Mondjuk nem szeretném, hogy mondjuk kapjunk 3 db ágy fölé tehető forgó-zenélő izét (nem tudom, mi a neve), vagy 5 db 56-os ruhát (ami lehet, hogy eleve kicsi lesz), de ezek ugye kiszámíthatatlanok. Szerintem nagyobb dolgot kérdezés nélkül úgysem vesznek, a kisebb dolgok meg elférnek.
zsana75

Patri
Hasonló cipőben járunk rokonok, ismerősök terén!
Nálunk két barátnál is most született baba szeptemberben, de egyik se mondta még magától azt, hogy odaadja a kinőtt rucikat. Az egyiküktől megkaptam a mellszívót, így arra nincs gondom (Avent Isis) a másikuktól pedig a mózeskosarat (de nekik is kölcsönbe van) és pár ruhát, de azt már kunyizásra. Tudom jól, hogy egy csomó ruhája volt a gyerkőcnek (lehet ők is kaptak kölcsön) de kb. 4-5 darabot adott ide. Ezzel nem sokra megyek!
Én is irígykedve olvasom, hogy mások ezt meg azt kapnak a rokonságtól. Hát nálunk se kérdezte meg még senki, hogy mit vegyen meg a babának, pedig annyi mindent kellett venni. Mondjuk bébiőrt,légzésfigyelőt még nem vettem, ezt szerintem a családon fogom behajtani miután megszületik a Csemete!, persze ha megkérdezik majd mit szeretnénk.
Anyukám jön majd hozzánk február elején, vele biztos elmegyünk majd egy-két bababoltba és tutira nem fog tudni ellenállni egy két szép dolognak. De ruhácskája már van, inkább valami hasznosat szeretnék.

Timurr
Szegényke, szedd össze magad. A mai nap jobb lesz!

Zsana
Nem tudom hogy fogjuk megoldani ezt a babszoba készítést, mert mi Bp-n, a ház meg Veres1-en lesz. Egy 3 hónapos csecsemővel nem rohangálhatok pingálni. Legfeljebb addig a mi szobánkba alszik, amíg mi elkészítjük neki a kis fészket!

Timka
timka

Beatrix
Nem álltam le a málnalevélteával végleg. Tegnap kihagytam egy napot, mától pedig csökkentett adagban fogom inniKép 1.nap fél literbe tettem 1 evőkanál teát, és azt meg is ittam egy nap.
Most úgy tervezem, hogy fél literbe fél kanál teát teszek csupán , és abból is csak 1 pohárral iszom meg a nap folyamán, holnap már 2 pohárral, aztán utána visszatérek a normál fél liter+ 1 e.k. verzióhoz, feltéve ha bíromKép

Amúgy én már nem is tudom, fáj-e a pocim, és ha fáj is egyáltalán, jóslófájások-e ezek.
Elsőbabás mamik, pl. Zsani, te honnan tudod ilyen egyértelműen, hogy na ez az volt???
Mert nekem tegnap semmi pocifájás nem volt, így bele is nyugodtam, ez csak a teától volt.
Ma hajnalban és most délelőtt viszont már többször is előfordult, hogy picit fájdogált a pocim, pedig még nem is ittam málnalevél teát. De én még arra is képes vagyok, hogy beképzeljem magamnak. Mindenesetre közel sem voltak olyan erősek, mint tegnapelőtt, és nem is tartott 15-20 percig, mint akkor, hanem csupán pár percig. Bár ettől függetlenül mintha alapból is kicsit rossz lenne a gyomrom. De tényleg nem tudom.
Én elég gyomor- meg pocifájós voltam mindigis, tehát lehet, hogy csak valami kajától van.
Hát nem tudom.
Addig filózok itt a fájásaimon, míg hirtelen megszületik majd KristófkaKép (á, csak vicc volt, akármitől is fáj, nem erős és nem rendszeres fájásokKép)

A védőnőm még mindig seholKép Kinyírom, ha egyszer ideér. Ha meg ma sem jön, jövő héten direkt elmegyek majd itthonról, hogy ne is találjon itthon. Hát fogom én minden nap itt várni.
Felkelek 9-kor, felágyazok, elpakolok minden reggel, aztán meg semmi. Pedig simán elaludnék 10-11-ig. De nem tudok nyugodtan aludni, mert mi van, ha az ágyból ugraszt ki, én meg egy szál hálóingben nyitok ajtót, ráadásul még leültetni se tudom a nagy kupitól.

Babus

Kép
babus2005

Na, voltam a védőnőnél, ott voltam egy órát.
Rendi volt, felíratta nekem a cuccot a gyerekorvossal (8 recept). Azt mondta, jó, ha időben megvannak a receptek, egyébként ha karok még menni akkor menjek hozzá, de nem muszály, ő meg ha err jár és itthon talál, akkor bejön, ha nem, akkor nem, majd hívjam, ha hazajöttünk a kórházból, és akkor ő beszél a gyerekorvossal is.
Szoval meg vagyok elégedve vele. Kép

Babus
Én mindigis féltem, hogy nem fogom tudni (nem csak a jóslóról, hanem a rendesről sem), hogy ez már az.
A pocim nekem is szokott fájogatni, néha nem is tudom, hogy emésztési probléma vagy egyéb.
Nekem a menstruációs fájdalom nem hasfájós, hanem derékfájós szokott lenni, ilyen pedig várandósság alatt még nem volt, egészen tegnapig. Először az ugrott be, hogy na, meg fog jönni, teszek be tisztasági betétet Kép, aztán kapcsoltam. Mindenesetre nem örültem neki, jó lenne, ha tévednék.
Ja, és a hátam is szokott fájni, de az feljebb, tehát tök más érzés.

Timka
Látod én még nem szoktam hozzá ahhoz, hogy kevésbé leszünk mobilak, ha kibújnak a bébik. Kép
Valóban elég nehezen lenne kivitelezhető ez a festés.
zsana75

Sziasztok!

Na, nálam megvolt a védőnéni látogatása (remélem Babus te is túl leszel ma rajta!). Nem sok értelme volt. Megint nem nézett szét, csak a nappaliba csücsült le. Megkérdezte milyen a vérnyomásom, mondtam, hogy jó, és kb. ennyi volt az értelmes beszéd belőle. Ja, meg hogy majd ne vegyek babycomp-ot (így kell leírni??). Mintha az lenne az első dolog, amit vennék a gyerkőcnek... Egyébként meg nincs szándékomban venni akkor sem, ha már ott lesz az idő, mert nem szeretném, ha a gyerekem lábujjhegyen járna 2 éves koráig.

Csatlakoznék az előttem szólókhoz, mert mi sem kaptunk eddig semmit sem a családtól. Persze lehet, hogy még a 30.héten korai lenne a vásárlás, de felajánlásról sem volt még eddig szó. Pedig azért jól esne, ha anyuék vagy anyósék legalább vmit megemlítenének, hogy ezt vagy azt majd megvesszük mi. Így úgy tűnik, hogy minden ránk szakad. Persze én azt sem bánom, majd ha a rokonok jönnek látogatni, egy csomag pelust hoznak. Lehet, hogy még többre megyek vele, mint a ruhákkal. Amikor a barátnőimhez mentem babalátogatóba, mindig vittem nekik egy csomag pelenkát, és komolyan mondom, hogy azt a boldogságot látni kellett volna az arcukon... De azért örülnék neki, ha a nagyszülők nem egy csomag Liberoval várnák az unokájukat!!! Na, mindegy, lehet, hogy csak úgy gondolják, hogy vegyük meg mi, aztán majd utólag odaadják a manit. Csak ezzel az a bibi, hogy ha előre tudnám, hogy ideadják a pénzt (amit azért mégsem kérdezhetek meg), akkor lehet, hogy jobb minőségű akármit vennék, mert akkor lehet, hogy kipótolnám a saját maninkkal.

Itt iszonyatosan fúj a szél!!! És nyoma sincs a tegnapi szép hóesésnek!

Ja, úgy láttam a Tesco-s kínálattal sokan nem voltak megelégedve. Nos, akkor vagy én vagyok túl ízléstelen (amit azért kétlek, még akkor is, ha nagyképűen hangzik), vagy az egri áruháznak jó a kínálata. Mondom, itt még olyan babycuccok is le voltak árazva, ami az újságban benne sem volt. Szerintem jó vásárt csináltam mindennel.
Megrendeltem a kiságyat és a babakocsit. Most még szétnézek az interneten, hogy hol mennyi a kókuszmatrac, mert ebben a boltban iszonyú drága (11.900Ft). És ráadásul kedvezményt sem adnak, pedig innen vennék meg mindet!!! Szörnyűek ezek a boltosok...

Brigó

Kép

Kép
brigó

Ja, pocifájással kapcsolatban.
Nekem még így a 30.héten túl korai lenne a jóslófájás, de néha olyan érzésem van, mintha meg akarna jönni. Tudjátok, mint amikor már érzed, hogy telítődik és feszül a hasad.

Ugye ez csak azért van, mert alhasi vérbőség van, és nem vmi rosszra utal?

Brigó

Kép

Kép
brigó

Nekem meg lábfájós volt a mensis fájdalomKép Ritkaságba megy, tudomKép

Hát most már végképp nem tudom, mim fáj nekem, és főleg, hogy mitőlKép
Nekem mintha az egész pocakom fájdogálna, de talán inkább fent. De nem tudom. csak észreveszem majd, ha szülni kell menniKép

Beatrix
A másik kérdésedre nem is válaszoltam. BocsiKép
De, a hosszú út miatt izgulok, nem is kicsit. Nagyon remélem jó útviszonyok közepette indulunk majd a kórházba. És megpróbálunk majd nagyon időben elindulni. Inkább menjünk feleslegesen, mintsem aztán félúton megszülessen Kristófka, vagy, ami legalább ennyire rossz lenne, ha Pest helyett, az itteni, gyöngyösi kórházban kéne szülnöm. Hú, még a gondolattól is kiráz a hideg, hogy ide még egyszer betegyem a lábam. Pláne nem szülni.
Csak az elmúlt pár napban 2 kismama ismerősömmel beszélgettem. Az egyik nyáron szült, szintén Pesten, a másik majd még csak fog, de ő is Pesten. Kíváncsi vagyok, ebbe a kórházba ugyan ki jön szülni???

Babus

Kép
babus2005

Brigó
Nálam még mindig nem volt. Szerintem ma sem fog jönni.
Az életével játszikKép

Mi az unokatesóméktól kaptunk kölcsön egy pár babacuccot. Járókát, kádállványt, babaruhákat, overállt, mérleget, stb.
Anyukámék kifizették a kiságyat a pelenkázóval, a kókuszmatracot, meg még egy pár apróságotKép Anyósoméktól viszont??? Sok-sok "jó" tanácsot, hogy hová tegyük a kiságyat, miért veszek 56-os ruhát, stbKép
Az egészben az a poén, hogy míg az én szüleim nyugdíjasok, mégis a lelküket kitették az unokájukért, az anyósomék pedig, akik 2 hétig a Kanári-szigeteken vakációznak, a túrkálóban túrkált 3-4 babaruhán és okoskodáson kívül semmit se adtak nekünk. Mindegy, nem sűrűn érdekel.

Babus

Kép
babus2005

Babus!

Ez jó!!!! (védőnő)

Viszont anyósodék már kevésbé. Hátha majd utólag adnak pénzt. Barátném is mindig szidta az anyósáékat, hogy semmit nem vesznek a majdani unokájuknak, aztán amikor a picur megszületett, adtak nekik 200.000Ft-ot. Amit persze adhattak volna hamarabb is, hogy mindenből a legjobbat tudják venni a babynek, de azért örültek a pénznek... Én csak innen gondolom, hogy hátha errefelé ez a logikus gondolkodás a nagyszülők között. Vagyis Heves megyében. És ugye Gyöngyös is ott van. Persze, lehet, hogy anyósodék nem ott laknak...
Amúgy, ha tudnám, hogy nincs pénzük, én sem várnám el sem tőlük, sem anyutól, de így, hogy megengedhetik maguknak, csak felmerül az emberben a kérdés, hogy akkor miért nem "nyilatkoznak"???

Brigó

Kép

Kép
brigó

Brigó
Anyósomék is gyöngyösiek.
De nem hinném, hogy utólag adnának, sosem voltak adakozós fajták. Vagy ha kértünk is kölcsön, mint a múlt hónapban 17oooFt-ot, azt az utolsó fillérig képesek voltak még a nyaralásuk előtti utolsó napon visszakérni, mondván nagyon le vannak égveKép Szegények, nem telt csak 2 hét nyaralásraKép
Pedig sokan gondolják rólunk, hogy a jómódú anyósék pénzelnek minket. De hogy ezek az emberek mekkorát tévednek??! Mi mindent a saját erőnkből és munkánkból spóroltunk össze. Az én egészségügyis és apuci lakatos fizetéséből. És igenis büszke vagyunk magunkra, hogy sikerült egy gyönyörű álomszobát összehoznunk KristófkánakKép A múltkor kiszámoltuk, a szekrénytől, a babakocsin át, az utolsó kisruháig kb. 300oooFt-ban van a szoba és a babaholmik. Régóta gyűjtögettünk már, még a lagzira kapott pénzünk egy része is benne volt, lemondtunk sok mindenről, de Kristófnak mindene meglettKép Nekem ez a legnagyobb boldogságKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok,
Babus köszi a választ(borax).Nekünk nem volt szájpenész,nem is tudom akkor miért volt itthon.
Most várom a doki néninket,remélem Dini már mehet bölcsibe mert akkor én is tudnék még vásárolgatni ezt azt.Hát a családról annyit,hogy nálunk Dini az első unoka a családban így mindent vennünk kellett.Ágy,szekrény,járóka stb.
A szüleim sokat segítettek és segítenek,pl. egy csomó ruhát vettek és vesznek a mai napig.Anyósék sajna nem tudnak segíteni anyagilag de már most felajánlotta,hogy az első pár hétben tud jönni segíteni,mivel csak délutánonként fog dolgozni.Ennek nagyon örülök mert így ha minden jól megy akkor Diniért tudok majd menni a bölcsibe.Most viszont felvettem a kapcsolatot a rég eltűnt unokatesómmal és tőlük kaptam egy csomó ruhát még meg mellszívót stb.Nagyon jól tudnak ezek jönni még így is,hogy Diniről rengeteg cucc maradt.Nem irigylem az első babaásokat mert tényleg nagyon sokba kerül minden,főleg ha önerőből kell beszerezni az egészet.Nem beszélve a kórházi ellátásról,gondolok itt a hálapénzre,na az se lesz kevés.A februári fizut nagyon be kell osztanunk.Persze a babák mellett ezek el fogank törpülni.
Fájásokkal kapcs.:éjszaka olyan vádli görcsöm volt,hogy a lábam azóta se a régi.Szinte kiugrottam az ágyból annira fájt.Álltam az ágy szélén és masszíroztam a lábam meg perzse beszéltem a férjemhez aki tök másról kezdett el hablatyolni(álmában beszélt ugyanis)Kép.Reggel meg mondtam neki mi volt,erre röhögött és azt mondta olyan mélyen aludt,hogy azt se vette volna észre ha megszülök mellette.Hát ilyenek ezek a pasik.Reggel viszont kaptam egy extra masszázstKép
na megyek,sziasztok
nyetus+kamilli aki már majdnem 35
olyan izgi mindjár szülünk!!Kép
nyetus76

Babus!

Gratulálok a spóroló-képességetekhez, és hogy így is (szülők nélkül) helyt tudtok állni.
Nálunk sem lenne semmi probléma anyagiakban, de (ahogy anyósom fogalmazott) vettünk még tavaly egy "miniszteri autót", és a törlesztőrészleteket fizetni kell (szerencsére már nem sokáig). Ezért is voltunk úgy vele, hogy majd jövőre baba (vagyis most már idén), de ha így sikeredett!!

Kép

Kép
brigó

Helló Lányok!

Voltam ma védőnőnél, még mindig nem mondta, hogy meg akarna látogatni, végül is nem baj, csak fura, hogy ti mondjátok, hogy otthonra is megy a védőnő, nálunk nem szokott. Viszont mondta, hogy ha legközelebb megyek kb. a 36. héten, felíratja addigra a szükséges gyógyszertári dolgokat. KépMeg hallgattunk szívhangot is a férjem felvette a mobiltelefonjával. Kép

Na úgy látom másnak is hasonló élményei vannak rokon ügyben, mint nekem. Kép

Én ugyan kaptam a sógornőmtől elég sok ruhát, de a legtöbb olyan, ami nekem annyira nem tetszik, de végül is arra jó, hogy ha nagyon nem lesz energiám mosni ott lesznek és lesz mihez nyúlni. De mondjuk van közte néhány nagyon édi darab is, úgyhogy ne panaszkodjak. Kép Meg egy kollégám ajánlotta, hogy nekünk adja a babaágyat, amit az ő két lánya használt, de én is kellemetlenül éreztem magam, mert elég korán felajánlotta és most nemrég szólnom kellett neki, hogy most akkor számíthatok-e rá, mert hát azért már idő van és ugye ha nekem kell venni, akkor azért azt nem árt tudni. Szóval ez kellemetlen volt, hogy úgy kellett szólni érte, de végül is megkaptuk és már itt van.

És nálunk is mindenben úgy van, hogy a szüleim már kérdezik, hogy mit vegyenek, náluk már az a kellemetlen, hogy úgy érzem minden pénzüket ránk akarják költeni, anyósoméktól viszont eddig csak azt hallottuk, hogy minden milyen drága és lehet, hogy nincs is rá szükség, meg minek babakocsi, ott a sógoroméké... Jó fejek, a sógoroméknak még szükségük van rá. Az apósék úgy gondolják, hogy nekünk úgyis annyi pénzünk van nem kell, hogy ők vegyenek valamit, legalábbis eddig így volt, de nekem nem tűnik úgy, hogy ez megváltozna bármikor is... mindegy én nem várom el, ha valaki szívesen ad, akkor adjon, ha meg nem, akkor nem. Én ezt megszoktam már, mert az én szüleim is azóta indultak így be, mióta férjhez mentem és építkeztünk stb. azóta rengeteget támogatást kaptunk tőlük, de előtte 6-7 évig csak magamra számíthattam, mindent saját magamnak kellett megteremteni, senki nem segített, úgyhogy már edzett vagyok. Kép De a szüleimre nem panaszkodok, mert ők most többszörösen is bepótolták azt a 6-7 évet. Kép

r
ruzicsky

Babus!

A málnalevél tea állítólag méregtelenítő és izom vag szövet vagy mi lazító hatású. Szóval ha emésztési vagy ilyesmi gondokat okoz, az normális állítólag, legalábbis nekem ezt mondták a kórházi szülésfelkészítőn. Ezért is nem nagyon ajánlják túl korán inni, csak a terhesség vége felé, úgyhogy szerintem jól csinálod, hogy csökkentetted az adagot, de azért nem hagytad teljesen abba, mert biztos segít majd a szülésnél, csak fokozatosabban kell adagolni.

r
ruzicsky

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?