Új privát üzeneted érkezett!

Akarom mondani tegnap voltunk 2 hónaposak

Kép
Kép
bendegúz30

nem bííírok aludníííííííííííí.........
eddig legalább ez tök jól ment.............

bgz, aki most iszik egy bögre meleg tejet, hááátha

KépKép

KépKép
bagzerka

Szia Bagz!
it a hajnali műszak jelentkezik

KépKép
savitri

sziasztok!!! Kép

Ma kivételesen nekem is ki kellett mennem egy hajnali pisire, és most én sem tudtam visszaaludni. Fél oráig probalkoztam, majd inkább gondoltam megnézem mi ujság a faliujság. Kép

Tüni, a diétát már én is jól elfelejtettem, hébe-hóba mérek egy cukrot, mert olyan papirkát sem akarok már többet venni bele 4000-ért. Kép Örülök hogy jobban vagy.

Bendeguz, akkor ez a tágulásos dolog nem mérvadó. Savitri is igy volt vele. Kép

Már nem szedem a magnéziumot én sem vagy 3 napja, és elmultak a keményedéseim nekem is. Amiota a a testét domoboritja ki, azota nincs keményedés. Joslom sincs már, régebben volt egy nagyon kevés, az az amikor menzeszszerű kis görcseid vannak.

Babus, képzeld TM nekem is irt szépet. Hát jó nagy barom az biztos, de én töröltem és kész. KépNa meg jót nevettem hogy milyen primkó.

Na pusza-nyusza,
Eszter2004
38+2
eszter2004

Bagz, Aura, Savitri, a yahoo-n látom hogy online vagytok. Chat? Kép vagy csak ugy hagytátok a gépet véletlenül? Kép
eszter2004

Sziasztok!
Na mit szóltok, milyen korán??? Nagyon büszke vagyok magamra! Megvolt a jól megérdemelt 4 órám, aminél több sajna nem megy. És most nem akartam vergődni, hogy visszaaludjak 9-től délig, úgyis megyek mindenhová. Nem tudom, hogy fogom bírni de legalább tudok majd este aludni. (remélem!!!)

Meg még jó is történt ezen a korai reggelen: Beejtettem a hajgumimat az ágy alá, és roppant sokáig szentségeltem miatta, de aztán nagy nehezen, hosszas nyögdécselés után letérdeltem érte, és megtaláltam a papucskámat, amivel már mindenkit megvádoltam, hogy ő tűntette el KépKép Na jó, ennek nem tudom mennyi a hírértéke, de engem baromira feldobott Kép

És még régen elhatároztam, hogy fogok csinálni kis textikönyvet a babónak, és tegnap kinyomtattam 3 könyvnyi anyagot hozzá, és megrajzoltam 1 (azaz egy) oldalt belőle Kép Igen aktív napom volt, mondjuk ezen kívül mást nem is csináltam!

Ma megyek tgyás-hez igazolást szerezni a suliból, aztán ctg-re (de lehet, hogy fordítva) és este találkozom néhány középiskolás osztálytársnőmmel, már előre örülök, hogy nem punnyadok megint egész nap itthon. Kileszek, mint a liba, de akkor is!!! És remélem a doktorbácsi mond valami bíztatót, pl hogy szerinte még a héten szülünk vagy ilyesmi. Mondjuk példának okáért holnap Kép

Na most jó sokat írtam így kora reggel, mikozben elfogyasztottam a vérnyomásnövelő, éltető tejeskávémat (szigorúan orvosi utasításra), úgyhogy megyek is, és készülődöm, mert az mostanság óórákat vesz igénybe, és mint már írtam, hosszú nap áll előttem!
Na pussz:
Orbis (38+2, VAGY UGYEBÁR 40 Kép bár semmi jelét nem érzem, még a szokásosnál is jobban vagyok)
orbis

Sziasztok!

Bocsi, már megint benézek... (Ha sikerülne, már reggel 7-től próbálkozom. Kép)

Látom tegnap még Orbis 2 in 1-be volt. Megkérhetek valakit, ha Orbis túl van a nagy napon, akkor megírja nekünk a szülészetek - margitos topicba?

Köszi Nikcsi 35+0
nikcsi

No, sziaztok! Lehet, hogy volt valami éjjel, mert én is rosszul aludtam. Mondjuk arra fogtam rá, hogy tegnap du egész végig mászkáltam, alig pihiztem, és már 11 körül alutam, ami ritkaság mostanában, és azt hittem, azért nem tudok visszaludni pisi után. És valamennyiket aludtam, mert mondta Gergő, hogy horkoltam időnként, de én csak arra emlékeztem, hogy nagyon éber vagyok, és forgolódok Kép
Egyébként mára nagy terveim vannak, egy csomómindent el akarok intézni, amit normális emberek egy óra alatt, de nekem kevés lesz az egy nap. Megyek is, és el is kezdem Kép
Bagzer, most fogom kitenni az ajtajára a címedet... csak hogy tudd, hogy ma még szerintem nem fog menni...

Huhh, egy csomóminden eszembejutott, ahogy olvastam, de most már elmúlt... Kép SZóval asszem inkább nem is okoskodok most mégse. Jó, hogy mindenki jól van, a körülményekhez képest, és tökjó, hogy minnyá mindenki szül Kép És magunkrakötözzük a babókat, és nyomulunk majd a neten, mint Savitri meg Noémi Kép

na, szép napot, majd még jövök!
Pusz
Kikocs
37 (de még kaptunk a dokibácsitól minimum két hetet Kép)

kikocska

Hantika! Tüni! Brigi! Óriási gartula!!!!!

Most megpróbálok olvasgatni!

rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

Sziasztok,

Úgy tűnik mi fordítva működünk.Nemtom észrevettétek-e, de ma kimaradtam a hajnali műszakból. Hónapok óta először. Juhéééé...

Babus: Nálam vannak amúgy rendesen josló fájások, amit nemtom miért hívnak jósló fájásnak, mert rendesen görcsöl, mint mensikor és jól rám is jön a frász. Ilyen naponta 8-10-szer van és hajnalonta gyakoribb. Olyan jó 30-45 mp-ig tart egy, de hál is tennek még nem rendszeres...

Ilonana: érdekes dolog ez a szeméremcsont, meg csombba futó fájdalom. Nekem ilyenek nincsenek. Néha érzem, hogy ott lent mintha mozgatná a buksiját és néha olyan kellemetlen, hogy fel is szisszenek, de ennyi... Pedig én állítólag már tágulni is elkezdtem..

Szerintem most a frontok jól összezavarják az alvókáját mindenkinek, mert naponta válják egymást a hideg meg a melegfrontok. Ezt szerintem se a babák, se a mamák nem viselik jól...

Úgy olvasom ma mindenki aktív napot tart. Én ma igyekszem pihenni, mert holnaptól hajtás van. Szombaton jönnek anyosómék, meg sógoromék ebédre.Úgyhogy egy komplett ebédet kell rittyentenem levessel, másodikkal, meg tortával és mivel a sógornőm vega, így másodikból 2 fajtát. Már pénteken előkészítek a csomó mindent, különben nem fogom bírni. Férjem nagyon fogadkozott, hogy Ő lesz a kiskukta. Hát majd meglássuk.. Meg aztán még takarítani, meg rendrakni is kell. De ez lesz az utolsó felhajtás szülés előtt...

Mindenkinek eredményes ügyintésézt és kellemes babázást kívánok mára. Aztán gyertek, ha végeztetek!! Én írom itt a gépemen a dolgozatomat, úgyhogy folyamatos az ügyelet Kép .

Puszi,

Zsuzsi
aki szintén ma 37, de csak jövő hét kedden megy első CTG-re

Ja és ma van a házasságos évfordulónk, a 4.. Vajon kapok este virágot ? Hmmm
vzsuzsi

Sziasztok!

Valószínű azért nem tudtatok aludni éjszaka,mert napkitörés volt.És még valami.Született Spanyolországban egy majdnem 8 kilós gyerek....anyuka cukorbeteg volt,ezért lett ekkora baba.Kép

Na ezt csak úgy érdekességképpen írtam...meg mert unatkozom.Kép
Orsi
orsi21

Sziasztok!

Na mi van, Lili, ennyi volt a hajnali műszak? Én tegnap 2szer is próbáltam chatelni, de mindenki tiltótáblán volt...

Az éjszaka lehet, hogy volt valami, Levente szokásától eltérően fél 1kor és 3kor is ébredt, és nem bírt visszaaludni. És este még irtózatosan is üvöltött hozzá, meg persze éjszaka is, de nem olyan hosszan, mint este. Jó lenne, ha vége lenne ennek a frontos időszaknak, mert nem tudom, hogy baja van-e szegénynek, vagy csak nyugtalan... Bár lehet, hogy ma a pocakja is fájt, mert sokat puppolt... Szegény, szegény. Most alszik.

Kikocska, Orbis, sok sikert a mai zsúfolt naphozKép! Hajrá!

Bagzer, a 21-e az nem holnap van?!Na?... Jaj, be vagyok sózva, hogy mindenki szülKép)

Noémi
vghnoémi

Napkitörés nem tegnap volt?...

Zsuzsi, nagggyon boldog évfordulót!!!! Te csinálj valami meglepit mindenesetre, jövőre garantáltan nem felejti elKép,hm?
N.
vghnoémi

Sziasztok,

Elolvastam a yahoos üzeneteket is. Köszi Lili, hogy így megosztod velünk a mindennapjaitokat Hanával. Úgy-de úgy szeretném, ha már hajnalonta én is a kezemben tarthatnám Marcikám/Zsófikám...

A kép ismét tündéri, és elég szépen gyarapodik a kis csöppség...

Bár a gyerkőcöt már nagyon várom, de ezt a szülés dolgot szívesen kihagynám... Úgyhogy légyszi ne sürgessetek, így is be vagyok rendesen parázva....Jaj,jaj,jaj...

Elfelejtettem, hogy ma jön a kukás, így ma pizsiba, nagy pocival rohantam ki kiráncigálni a nagy kukánkat az utcára. Persze rögtön befordult az uccánka a kukás és jót röhögtek. Hát tényleg szép látvány lehettem...

Puszi,
zsuzsi
vzsuzsi

Nagyjából végigböngésztem az elmúlt napot!

Az én kincsem még alszik, bár mostanában evésvan, mert 8-kor kelt,de mivel benyomott 110-et így végülis nem csoda ha durmol!!Kép

Noémi,Lili! Ugye simán van olyan,hogy egész nap nem kakil.Mert tegnap nem kakilt!!
Viszont tegnap előtt leesett a köldökcsonk és olyan szép köldöke van, hoyg csak!

Tegnap kicsit bőgtem, mert szétrágta a kis "piócám" A bal cicimet és az élet legnagyobb tragédiájaként életm meg, hogy a bal cici helyett, most cumisüvegben van a tejciKép Mára már feldolgoztam, nagy nehezen ezt az óriás krízist!!KépMost az a rend, hogy háromszor lefejem naponta a bal cicit(szerncsére (Kop-KOp-KOp)jó sok van benne, most reggel 16+0-at fejtem)és egész nap a jobbat kapja amennyi van benne, a többit meg üvegből pótlom.De reggel még dugig volt a jobb cic és olyan az én kislányom, hogy addiog eszk míg kapjaKép Zabamarci! tehát akkor hagyta abba, mikor én úgy döntöttem, hogy most már elég, lemértem és nesze, bezabál!!!Kép ISten tartsa meg jó szokását!

Az éjjelünk meg szuper volt, így is maradhatna, este 11-kor feküdt, kb még egy órát éberkedett,aztán 3.30-kor kelt és aztán 8-kor ez így szuper.
Most az a menetem, hogy hagyom sírni. Az úgy néz ki, hogy elkezd nyekeregni én ránézek az órára és eldöntöm, mikor vígasztalok.Ált öt percet hagynám, de egyenlőre egy vagy két perc után magától abbahagyja. Anygon nehéz sírni hagyni. nézni nem is tudom mert kikapnám és agyonpuszigatnám. de úgy fogom fel, hogy beszélget meg hogy ő még olan kisz hüle, hogy azt hisz, csak akkor mozog keze lába, ha sír is hozzáKép. És így kicsit könnyebb!
Ja, meg csak első este aludt velünk. Azóta ő a nappailba alszik a kis bölcsőben, de jövő héten már bevisszük a szobájába, legalábbis az a terv.

Tegnap este a meztelen súlya 3650 volt!!!!
A kórházból hétfőn 3600-al engedtek ki(bár ez az 50 gramm a kaki lehet, ami nem jött még kiKép)

Na ez volt a szófosi, remélem nem unjátok

tsók
rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

A yahooson én is tájékozódtam...

Pellusügy:

A Kushiezt ajánlották nekünk... Kikocs, van pelenka topik valamelyik alkatagóriában.

No és mi lenne, ha éjszakára Liberót használnánk, nappal meg, mikor lehet gyakrabban cserélni, akkor ezt a biocuccot? Hm? Mert a Libero eddig nálunk 8 órát is kibírt, úgy, hogy azért rendesen pisil Levente.

Lili, meg mindenki, ok, hogy puhák a szülei a gyerkőcnek, de egy ismerősünknél így szokott ki a kiságyból a kisbaba, aztán csak játéktárolásra használta, és még mindig a szülei között alszik, 3 éves! És teher nekik most már. És megmondom őszintén, én se szeretném az ilyet, mert ne érezze azt, hogy teher. Inkább hozzászoktatnám az ő kis helyéhez, ahol biztonságban van. Persze, nekem is vannak ilyen gondolataim, hogy milyen galád, hogy mi összebújunk, ő meg egyedül, de ez a rendje valahol, nem? Mindenki a maga helyén. És szerintem a szülőknek is kell az az intimszféra. Persze vannak különleges esetek, mikor odaveszi az ember, de azért nem szeretném, hogy ez legyen a meghatározó... Meg szerintem az nagyobb csúnyaság, hogy egy ideig így fölveszegetem, meg na jó, aludj el kendőben, aztán egyszer csak átszoktatom. Akkor tényleg nem valószínű, hogy érti, mi történik vele. És látjátok, ezért nem örülök neki, hogy nem vagyok határozottabb, mert azt gondolom, így ő se tudja kiszámítani, hogy mit várhat tőlem. A kiszámíthatatlanságnál meg nincsen rosszabb. Vagy fogadjam el, hogy akkor mindig kendő, és akkor 3 évesen is kendő, meg közös ágy esetleg, vagy most is valami határozott szeretettel szoktassam rá, hogy az ő ágya az ő kis birodalma. No és én a kettő közt őrlődöm éppen, és ez nem jó.

Na ti mit gondoltok, ha érthető a dilemmám... A kedvenc suttogós könyvem mondja, hogy úgy kezd, ahogy folytatni szeretnéd. Mert a kisbabának is az a jó. És tudom, hogy nekem se könnyű azokkal az emberekkel, akik kiszámíthatatlanok...

Puszi nektek, írjatok, mit gondoltok!

Noémi
vghnoémi

Hi, Rékacs!!

Na kíváncsi leszek, te hogy leszel a nevelési elveiddel, mert amúgy nagyon egyetértünkKép

Nem baj az se, ha 3 napig nincs kaki, azt jelenti, hogy megemészti. Az jó. Bár Leventénél volt eddig minden nap.
És nézni ln se bírom, ahogy sír, de mi ugye összesen egy szobában vagyunk, és elég nehéz elszigetelődni, pedig ez kellene néha.

Elég szépen eszik, hallod!

Levente meztelenül, tegnap mértük, 3170 g, és ez megint 180 g gyarapodás egy hét alatt!

Rékacs, az a cicivédő se használ?

Noémi
vghnoémi

Kedves Anyucik!
Én szívesen olvaslak benneteket,csak hozzászólni nem tudok vagy nem is akarok? Szóval tessék nyugodtam írni nekünk,hogy mi újság, ne fogjátok vissza magatokat!Kép

Zsuzsi!
Nem írtam combba futó fájdalmat,mert nincs is!
Viszont a szeméremcsontfájdalom az van,de "csak" ha jövök-megyek, felállok, felülök, fordulok az ágyban egyik oldalamról a másikra.
És van olyan érzésem mint ha a baba feje a lábam között lenne és ez miatt a járásom is megváltozott.Kép
Vendég

Noémi: tökre értem a dilemmádat. Én ettől félek a legjobban. Hogy nem fogok tudni következetes lenni és állandóan fel fogom venni, meg ringatni a gyerkőcöt, meg be fogom én is rakni a családi ágyba, ha már nagyon ki leszek..
Pedig tudom én is, hogy nem szabad. De remélem Ákosom ebben határozott lesz, és valahogy sikerül majd a kiságyba szoktatni. Nálunk eleve külön szoba van berendezve neki, és megegyeztük, hogy éjszakára megpróbáljuk oda szoktatni. Abba a szobába beraktuk a Kikás szoptatás széket, meg lesz bent egy matrac nekem a biztonság kedvéért, de mindenesetre próbáljuk majd legalább az éjszakát ott tölteni...

Nappal arra gondoltam, hogy inkább lehoznám majd a földszintre, mert nekem úgyis itt kell majd ténykednem és nem is baj, ha érzi, hogy nappal nagyobb a sürgés forgás. Lent valószínűleg a babakocsiban, vagy a hordozóban fogom tartani, majd meglátjuk...

Hát ilyen elvekkel indulunk neki, aztán majd meglássuk.. Lehet, hogy már az első nap borulni fog minden...
Mindenesetre nagyon jó olvasni a Ti tapasztalataitokat!

Zsuzsi
vzsuzsi

Zsuzsi, Ilona
Mára már elmúltak ez a furi fájásaim.
Késő este, a Tescózás után még újra előjött a pocifájás, kb. egy fél óráig, de azóta semmi.
Az is lehet, hogy csak a tegnapelőtt elkezdett málnalevél-teától volt az egész.
Most kipróbálom, hogy ma nem iszok ilyet, így talán kiderül, hogy ettől volt-e. De ha ma is fájdogál, akkor ez már biztos azKép

Babus(36+5)

Kép
babus2005

Dejó olvasni a babócákról, meg tapasztalatokról! De én se nagyon tudok hozzászólni, és igazándiból tervem sincs, hogy mi lesz majd, mert nemtudom, hallgatom a véleményeket, és megpróbálok következetes lenni. Áltaálban az életben mindig erre szoktam törekedni, remélem menni fog. Persze nem,dehát ez van.

Babus, szerintem ezek jóslófájások. És azért jóslók mert jósolják, hogy minden terhességnek szülés a vége Kép

Visszajöttem az első kör menésből, most hátpihi van. A bordám már sajna így is fáj, az ellen nincs mit tenni Kép Persze a 3-ból kettőt nem tudtam elintézni, pl. elköltözött a szivacsos a Deák térről az István utcába... Inkább nem vállaltam be ezt a menetet. Majd holnap. Viszotn ehelyett a kettő hlyett betévedtem egy dm-be, és vettem végre újszülött pelenkát Kép Kicsit bajban voltam, mert a nagyobbat nem mertem megvenni, az újszülöttes Liberós meg 2-4 kilóig volt, és mi lesz, ha nagyobb lesz, és nem lesz neki kényelmes, de hála Istennek találtam egy olyant, ami 2-5 kilóig volt jó, és abban megnyugodtam. így ha el vannak számolva a dolgok, akkor is jó lesz neki. Meg a popsitörlők előtt is elidőztem hosszasan Kép Végül csak találtam olyant, amiben nem volt parfüm. Nehéz volt Kép
Noémi, tudom, hogy van pelenkás topic, de keresgéltem, nem találtam. Lehet, hogy nem voltam túl intenzív kereső... Egyébként én arra gondoltam, hogy ez a textil nadrágpelus főleg akkor érheti meg a babának, mikor már nagyobb, és aktívabb. Én ezért döntöttem a tetra+papír mellett. de ez az én hosszas éjszakai vívódásaim eredménye Kép Majd meglátom, micsinálunk majd ezzel is Kép Nincs terv, csakúgy, mint a kezdeti gyereknevelésre Kép

Na, inkább írogatnék méga semmiről, ahogy szoktam, mint felálljak, és nekilássak vasalni az élfóliákat, de muszáj, mert 2 körül ctg, és addigra meg kellene csinálni néhányat, hogy este összerakjanak a fiúk mégegy szerkényt. Neki is látok.
puszik

kikocska

sziasztok!!
tök rossz éjszakám volt, most elöször hóóónapok óta nem bírtam elaludni...fél egykor feküdtünk le, én fél4kor kikeltem(magamból) az ágyból, és kicsit ide beköszöntöttem, meg meleg tejet csináltam, aztán sikerült az alvás...szóval napkitörés...hmmm, legalább nem kell arra számítani hogy mostantól ez így lesz...remélem!

Savitri, tök jók a kis beszámolóid!! meg hát a fotókról nem is beszélve.....

Noémi, jó hogy írod a kiságas dilemmát! én is erre készülök, de még a mózeskosarat is beiktatjuk...szóval kiváncsi vagyok hogy bírjuk majd.....

Orbis, tegnap néztem az elérhetőségeinket, ti abban az utcában laktok, ahol apámék laktak egy pár éve...esetleg nem az elsőn, és rózsaszín fürdővel????? (csak mer elfelejtettem hogy az a házszám volt, vagy az egyel utánalévő...)

ma nézem a pofám, és nekem nem tűnik olyan püffedtnek mint eddig, vagy már csak az agyamra ment a terhesség...............

én éjszaka a nagy nembírokelaludni fázisban átgondoltam annyi minden teendőt, és gondoltam is hogy le kéne írni, most már bánom, mert kb 1 jut eszembe közülük........

bgz

KépKép

KépKép
bagzerka

Kikocs
Oké, hogy ezért jóslók, csak én abban nem voltam biztos, hogy ezek egyáltalán azok. Hisz nekem pl. nem csak 30-40mp tart, mint Zsuzsinak, hanem eltartott akár 20 percig is. Tehát joggal gondolhattam, hogy esetleg valami emésztési baj.
Én persze már nagyon örülnék egy kis jóslónakKép, legalább érezném, hogy beindultak a dolgok. Mert eddig mindenhogy éreztem magam, csak úgy nem, mint aki az elkövetkező 2-3-4 hétben szülni fogKépAzt hittem már a nyarat is megvárjukKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!

Noémi, így hogy 10 hónap 'tapasztalat'Kép van a hátam mögött, nagyon kipróbált ötleteket nem tudok adni, szerintem próbáld meg lazán, ne gondolkodj, ahogy érzed. Mi Andrist az elejétől kezdve a kiságyban altatjuk, de a napközbeni alszik még mindig cicin indulnak, s onnan teszem az ágyba - sokak szerint nem jó, mert hozzászokik, de nincs így sírás, kényelmes neki is, nekem is, nyugodtak vagyunk. Majd ha nem cicizik, előttünk lesz egy feladat, de lehet, hogy addigra nem is lesz ebből gond. A párom mindig azt mondja, hogy akkor gondolkodjak, hogy hogy megyek át a hídon, ha már odaértem a folyóhoz(vagy valami ilyesmiKép ). Addig csak előre stresszelem magam.
3 hónapos koráig nagyon hasfájós volt Andris, így sokat volt kézben - a következővel is ezt teszem, ha nem is ilyen sokáig. Pici, fáj a pocija, anyánál jobb, megvígasztalja, és a testi kapcs. a fájdalmat is csökkenti, én biztos vagyok benne. Hajrá hordozókendősökKép. Ha már nagyobb a baba, nem fáj semmi - ezidőben egyre jobban önállóan el is van!!!!!!! a baba, kevesebbet kérezkedik fel. Szerintem egy pocakfájós, 6-8 hetes babát nem lehet elkényeztetni - no ebben biztos nagyon eltérőek a véleményekKép - , de mikor nagyon OKOSAN és KÖVETKEZETESEN NEVELNI akarok, az jut eszembe, meddig ölelgethetem őket? Pár hónap? Pár év? És már nem nagyon fognak odabújniKép Persze van, hogy besokall az ember - nemalvás, állandó sírás - ilyenkor könnyebb kivitelezni a későbbi szabályokatKép

No, kiokoskodtam magam, megyek aludniKép (a villamos is aluszik, Andris is, én is ledőlökKép)
Élvezzétek a babázást ezekkel a gyönyörűségekkel!!!!!

Pocakosoknak hajrá!!Kép

Pussz,

Kriszta
móki

Azt hiszem én maximálisan babusgatás párti vagyok. Talán azért mert az anyukámmal való viszonyommal nem vagyok valami elégedett. Ráadásul egy halom cikket találok arról, hogy igenis, ha egy baba sír akkor fel kell venni, mert sokkal nagyobb kárt teszel benne ha hagyod (nem bízhat a szüleiben, magára marad, pedig tehetetlen)mintha egy kicsit túlzásba viszed a ringatást. Később majd, ha önállóan is képes lesz dolgokra, szükség lesz arra hogy bíztassam amit tud csinálja egyedül de addig.
Igazából nem szeretnék vitát nyitni a témáról, mert engem nem lehet meggyőzni ebben a kérdésben. A legbölcsebb tanács talán mégis az amit Móki ír. Bízni kell az ösztöneinkben. Kinek kinek amit súg, azt tegye. Minden napnak meg van a maga baja.

Na mennem kell.
pusziKép
Lili

KépKép
savitri

BIATORBÁGYON ESIK A HÓ!!!!!

zsuzsi
vzsuzsi

Na megjöttem ctg-ről!
Lassan beletörődöm, hogy ez már így lesz örökké. Mindig azzal búcsúznak, hogy hát szerintem jövőhét csütörtökön még lesz egy ctg. ááááá Kép
És tényleg, sehol egy nyamvadt sima tetejű izé. Olyan csúcsosak néh atúlfutnak a 100-on is, de mind szögletes Kép Ráadásul nem is érzek szülésre utaló jeleket.
Próbáltam pedzegetni a dokinak, hogy az eredeti időpontom az mára szólt, de mosolyogva annyit mondot, hogy ha szülni kezdenék, fáradjak be a kórházba Kép

Kikocs, neked jó élfóliázást!! Mi is csináltuk egy csomót nemrég, ráadásul az a fólia 1 mm-re szélesebb volt a lapoknál, úgyhogy mindet le kellett gyalulni!! Izgi volt!

Babások!
Én sem tudok érdemben hozzászólni ezekhez a dolgokhoz, csak jelzem hogy nagyon értékeljük ám a hasznos észrevételeket!

No mi van még?? Ja igen. Voltam bent a sulimban, kértem igazolást hogy ide jártam. Ahol egy éve volt a tanulmányi osztály, ott most valami más van, és úgy leugattak, hogy húzzak onnan, hogy leesett az állam. De tök jó volt, mert már ugye semmi hatalmuk fölöttem, ezért jól megaszondhattam nekik, hogy lehet mondani normálisan is és úgy is felfogom, aztán jól rájukcsaptam az ajtót! Pedig ez roppan távoláll tőlem, ha valaki a lábamra lép általában én kérek bocsánatot Kép Aztán a tanulmányin közölték, hogy igazolást nem tudnak adni, fénymásoltassam le az indexemet Kép Úgyhogy potyára mentem.

Na most asszem ennyi. Most pedig próbálok nem elaludni, mert akkor este megint vergődni fogok!
Pussz: Orbis (aki a jelek szerint mégis 38+2)
orbis

Zsuzsi
Indulok odaKép
Kép

Savitri
Maximálisan egyetértek veledKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!

Zsuzsi!Itt is!És nagyon bolgdog vagyok tőle!!!Bár most alábbhagyott egy picit!

Nem tudok sokat írni,mert Laci itthon van!

A lényeg, hogy én is voltam ma CTG-n és vizsgálgatott a doki is, és azt mondta, hogy sokat nyíltam,C1100-at írt be(?) de még számoljak 7-10 napot!Aztán hozzátette, hogy mindentől függetlenül egy front beindíthatja, úgyhogy nem elkenődni csajok!!!Kép
Ja és ma tele volt a szülőszoba már reggel!

A homeós cuccok:
A chaullophyllum (nem biztos,hogy jól írom)drasztikus,és csak akkor ajánlott, amikor leállnak vajúdás közben a fájások) szóval nem kellene szedni!
Írt fel más szereket amik viszont lelkiekben és fizikailag is segítenek felkészülni a szülésre meg ilyesmik!Még egy lényeges, hogy az osztrák, illetve német gyártású szerek minőségben sokkal jobbak,mint a Bioron(?) francia gyártású!A gáz az,hogy a Lajos utcai gyógyszertár van ezekből jól felszerlve!
Beírtam egy táblázatba és felteszem Nektek, akit érdekel!
<pre>
"Szülésfelkészítők:" ADAGOLÁS:
Zincum(C12) D12 2X5/nap
Pulsatilla(C12) D12 2X5/nap
Szülés előtt és után (gátmetszésre,és "traumára")
Arnica CH30 2X5/nap
Szülés alatt: (fájdalomcsillapító)
Gelsemium D30(C30) 10 percenként oldat formájában(pl:fél liter víz/20golyó)
Tejcsinálók:Vagy-vagy nem kell mindkettőt szedni
Pulsatilla(C12) D12 2X5/nap
Urtica urens(C12)D12 2X5/nap
</pre>

No tessék!

Még két lényeges dolgot mondott, akinek állata van az szülés előtt féregtelenítsen mindenképpen és utána a baba mellett negyedévente ajánlott!
A másik a tejelő anyukáknak egy érdekes infó:
állítólag a tejtermelés teliholdkor jóval erősebb, mint újholdkor (ez mondjuk a tejbelövelésnél lényeges szempont)

Na pusz,mennem kell!

Katy
38+1Kép
Katy

SziasztokKép
Gratula a friss babákhoz...igazi babaeső vanKép
Bálintnál rájöttünk végre mi volt a baj...nincs elég tejcsiKépKépKép erre akkor jöttem rá, mikor megpróbáltam lefejni...és elég kevés jöttKép így sajnos kap cicir, plussz egy kis tápszert mellé. Pedig tejserkentő teár is iszom...Kép
jó neked Rékacs, hogy ilyen sok tejcid van.
Mától kapta a tápszert és azóta sokkal nyugodtabb, alszik is 2 órákat aztán hami.... hát majd meglátjukKép

BagzerKép
azt szeretnéd,ha vizöntő lenne a babád?? az jó...KépKépKépKép én is az vagyok éppen átcsúsztam 01.22. Kép

TüniKép
Kincső nagyon szép, bár csak furólag találkoztunk a kórházba,de azért meglestemKép én is etetem amikor csak igényli, csak kevés volt neki...

SavitriKép
csatlakozomKép

ez tegnapi, épp hamira várva...
Kép

pussz Edwig és BálintKép
Vendég

Hello!

Ne értsetek félre, én nem elítélem egyik vagy másik "nevelést", csak a következetlenséget nem szeretem. Vagyis azt gondolom, azzal a babucinak teszek rosszat. Az egy másik kérdés, hogy én melyik "módszert" választom. Valahogy a kettő keverékét szeretném, persze az a legigazibb tanács, hogy az ember hallgasson a megérzéseire. Nekem most azt mondja a megérzésem, hogy következetesebbnek kell lennem. Ez nem biztos, hoyg azt jelenti, hogy hagyom sírni. Nem is tudomKép Meg én se gondolom jónak. Meg ha valami baja van, nyilván nem hagyom szenvedni.

Na, köszönöm mindenesetre az észrevételeket! És hát legyünk bölcsek, nem igaz?Kép

Katy, hajrá!
Orbis, ha jól emlékszem, Hanitka is így szültKép

Puszi,
Noémi
vghnoémi

Hello!

Ne értsetek félre, én nem elítélem egyik vagy másik "nevelést", csak a következetlenséget nem szeretem. Vagyis azt gondolom, azzal a babucinak teszek rosszat. Az egy másik kérdés, hogy én melyik "módszert" választom. Valahogy a kettő keverékét szeretném, persze az a legigazibb tanács, hogy az ember hallgasson a megérzéseire. Nekem most azt mondja a megérzésem, hogy következetesebbnek kell lennem. Ez nem biztos, hoyg azt jelenti, hogy hagyom sírni. Nem is tudomKép Meg én se gondolom jónak. Meg ha valami baja van, nyilván nem hagyom szenvedni.

Na, köszönöm mindenesetre az észrevételeket! És hát legyünk bölcsek, nem igaz?Kép Ezt mindenkinek tényleg magának kell eldönteni. Nem vitát akartam, mert nem gondolom, hogy lenne jó módszer. Csak más nézőpontokra voltam kíváncsi.

Katy, hajrá!
Orbis, ha jól emlékszem, Hanitka is így szültKép

Puszi,
Noémi
vghnoémi

Nahát ezt nagyon így gondolom úgy látszik, mert 2szer is elmentKép

Most volt itt a védőnő, és megoldódott a dilemmám- majdnemKép-, mert kiderült, hogy a hozzá tartozó majdnem összes baba ilyen tüneteket produkál, mint Levente. Úgyhogy ezek a frontok a ludasok, most pl. olyan, mint szokott lenni, szépen gőgicsél az ágyában!!!!

És csak hangsúlyozom, hogy én sem hagyom sírni sokat, ne vessetek kiKép Legyszí, légyszí, ez nem azt akarta jelenteni, lehet, hogy rosszul fogalmaztam meg... De azt hiszem értitek, úgyhogy nem ragozom.

Noémi
vghnoémi

Sziasztok!

Most először írok, aztán olvasok, ha marad időm. Ti hogy csináljátok, hogy sok időtök van? Nekem semmire sincs. Mindig van valami dolgom, menni valahova, nem tellik el nap enélkül. Végülis nem baj, ha nem lenne miért, én bizony ki nem dugnám a képem a lakásból. Jól bepakolnám a mosógépet meg hajtogatnék, meg olvasnék. Titeket, meg mást. De mindig van valami. Legalább sétálok azért.
És iszonyúan nyügi vagyok!!! Szinte hetek óta, szinte megállás nélkül. Türelmetlen, érzékeny, fáradt, depis. Nem is ragozom tovább, mert kiesem a zsezsegőklubból. Már, ha még van ilyen..

De a mosást tényleg elkezdtem, egészen jól haladok, csak még nincs hova tennem, úgyhogy a 23-dik zacskóba pakolok ki és be, és írom rá, hogy éppen mit tettem bele. Megalakítom a zacskóklubot. Azért a vasalást még nem sikerült elkezdenem, de talán majd az is jön.

Ma voltam kardiológiai vizsgálaton, hogy megnyugodjunk, hogy nincs semmi gond. Volt egy kis előzmény, amitől boldogan lehet élni-halni 100 évig, de most jöttek (ill. nem csak most, szeptemberben először) tünetek, és dokim tudni akarta, hogy mi a helyzet. Kaptam időpontot, aztán attól számítva 2,5 órát vártam, majd bent a rendelőben szintén még negyedet. Viszont minden OK, nem kell aggódni. Azért ezt még megkérdezem a dokitól is, hogy ő is így gondolja-e, mert tudjátok, mondják, hogy nyugi, aztán a latin szavak mögé meg elbújtatják az izgis részeket. A polgár meg ül békésen a fenekén, aztán meg meglepődik.

Most ennyi, visszaolvaslak benneteket, mert nem tüntem ám el, csak nem volt időm jönni, meg mostanában nagyon álmos is voltam.

Puszi mindenkinek, Ttika, aki 35+5
ttika

Sziasztok!

Na, jól eltűntem az utóbbi napokban. De most az 5-ös szopi után kis nyüglődéssel sikerült álomba ringatnom Lilikémet, azóta olvasgatlak Benneteket.

Gratula minden új Babának és üdv újra köztünk minden újdonsült Anyukának! Kép

A mi kis életünk is kezd rendeződni, Lilikénk egész jól alszik éjjel, általában az elején 5, majd 3-4 órát reggelig. Persze ezt úgy, hogy az utolsó éjjeli szopi után (11-12 körül) elringatom, leteszem az ágyába (ami a szobánkban van) és ha felébred, az ágyunkban szopizik és már ott is marad reggelig. Viszont így 3 napja tök jól alszunk mindhárman. Kép

Napközben változó a hangulata, ha tudunk sétálni, akkor jobb a napja, meg azt végigalussza, de előfordul, hogy két szopi között nem hajlandó aludni és nyűgizik. Sajna Ő max.10 percet van el egyedül az ágyikóban, utána sírás lesz belőle. Kép Egyébként napközben bölcsőben lakik, amire Apa kerekeket szerelt, így tudom mozgatni, pl. az erkélyre is ki tudom benne tolni levegőzni.

És a fürdést is megreformáltuk! Kép Mindig sírt, aztán úgy döntöttem, ha hason szeret aludni, akkor hátha fürdeni is. És tényleg! Úgy elterül, mint egy kis Buddha és alig akar kijönni. Olyan édes! Majd készítek fotót, csak mostanában egyedül fürdetem és úgy ugye elég nehéz... Kép

Alvás téma: sajna én sem vagyok következetes az altatásban, az én hangulatomtól is függ a dolog. Általában megpróbálom az ágyába/bölcsőbe letenni, itt vagy álomba sírja magát (közben simizem meg beszélek hozzá), ha ez 15-20 perc alatt nem sikerül, akkor felveszem és elringatom, ilyenkor 1 perc alatt alszik. Néha meg nincs kedvem sírni hallani, ilyenkor a vállamon elringatom és utána teszem be az ágyba, jobb esetben nem ébred fel rá. Hajnalban meg ugye az ágyunkba jön. Szóval nem tudom, ebből mi sül majd ki, de mindenesetre semmiképp nem szeretnénk az ágyunkba szoktatni.

Tőlünk is megy ám a drukk a szülni kívánóknak! Kép

Most megyek vacsizni, mert 8-kor szopi és fürdés.

Pusszancs,
Katinka és a ma 4 hetes Lili

Kép
katinka

Ttika, még nem kaptam tőled kérést a levlistára!!! Gyere oda! iratkozz fel, sé cseteljünk, meg minden!

kikocska

Sziasztok!

Én is itt vagyok, csak vhogy ugy vagyok az idővel mint Ttika, jövök-megyek, és hipp-hopp este lett. Ma a hajnali két-három orás fentlét után elaludtam és 10-kor keltem, ami nekem nagyon késő!!!! Gyorsan összeszedtük magunkat, gyors reggeli, és mentünk egy nagyon jó barátunkhoz babalesre, ott voltunk 2-ig, aztán gyorsan haza, majd irány a belváros, doki, aztán vásárolgatás, tesco, és tessék rögtön este 7 ora. Szoval gyorsan elrohan az idő.

Szoval én is voltam dokinál, megvizsgált alulrol, teljesen zárt, még nincs eléggé lent a baba, semmi jele hogy szülnék, a CTG is rendben. Ennyi. Jövö héten kell még egyszer mennem, aztán majd a kiirt időpontban már a korházba kell mennem. Aztán meg várunk... Kép Nem keményedek, nincs vérzés, nincs joslo fájás sem. Szoval majd meglátjuk. Esetleg egy jo erős front? Kép

Orbis, nekem tetszik a papucs sztorid. Kép Tibiéknél ezt a 82 éves nagymamája szokta csinálni a papucsokkal. Ha vki nem találja akkor tuti az ágy alatt van. Kép Suli: Kép

Vzsuzsi, gratu a 4. évfordulohoz. Na és mit kaptál???

Rékacs, nekem tetszik a hozzáállásod, én is hasonloan vélekedem, de majd a gyakorlatban meglátjuk. Egyébként sok mindent lehet erről olvasni. Olvastam azt, hogy az elején még fel kell venni, és csak később hagyni, mert az elején még igenis szüksége van rá. Védőnéni azt mondta hogy 1 éves koráig legyen velünk egy szobában. Valaki azt mondja hogy 3-6 honapos kortol már tegyük külön. Szoval van ez is az is. Mindenki hallgasson az ösztöneire, az a legjobb. A második gyereknél már ugyis okosabbak leszünk! Kép

Bagz, az én arcom is puffad, és torzulnak a vonásaim. Kép

Edwig, babo olyan a képen, mintha nem is ujszülött lenne, hanem már egy 3-4 honapos baba. Kép Örülök hogy a szopi dolog megoldódott. Kép

Katinka, édes a babucid! Kép

Puszi,
Eszter2004
38+2
eszter2004

KIKOOOCS!!!!!!!!!!!! köszi!!!!!!!!!!!!!!!
jött is ma az emberünk, kicsit vicces volt a helyzet:épp rohantam el itthonról, mert 3ig van, csak a mai napon védőnénim. persze már 2:57 körül lehetett, kiléptem az ajtón, és gondoltam, ki kéne már hozni a gépet, de valakit meg kell kérni hogy segítsen marcinak vele, de mondtad is hogy valszeg még nem ma..... rohanok le a lépcsőn, és megláton: ŐT!!!! tudtam egyből hogy ő lesz az, a vörös hajáról, meg egy cetlit szorongatott.... ránéztem, és mondtam mi vagyunk azok, nagyon büszkén.... ő: tiszta zavarban...dadog ide-oda. én: a mosógép, nem azért jött, mi vagyunk azok, akiket keres. ő: még mindig nagyon zavarban, őzik összevissza. aztán gyorsan betessékeltem, marcival közöltem hogy itt vannak a gépért, bejött a fickó, szabadkozott hogy ő azt sem tudja kitől kapta ezt a tippet, és mindenféle zavaros dolog még... mondtam hogy nembaaaj, mi tudjuk kitől van!! az ilditől, tuuudjaaa, a pocakos...ő nem tudta, én elrohantam. marcit hívom védőnéni várakozóból, sikerült-e, mondja hogy ja, ő vitte le szinte, a fickó fentről irányított, és majdmegszakadt...

dehát azé túlélte, és tök jó így a szoba!!!!!!!! ja, meg egy rozoga kis bevásárlókocsival jött érte.....remélem eljutott oda, ahova akrt vele, mert kétlem hogy az sokáig bírta....

szóval köszi!!!! tök jól elintézted!!!!KépKépKép

védőnéni meg tök rendi volt, mondta hogy azé méreckedjünk meg...kicsit vonakodtam...és közöltem is vele, hogy sok lesz..... ráállok, és húzogatja a súlyt ide-oda, majd aszongya, na jó, legyen 69....erre én magamban, ennyire nem lehet elnéző, hogy 11kilót akar kedveskedni...és kérdeztem, nem inkább 79, mire ő, ja, de.... de le se szidott-mondjuk nem is kell, szidom én magam miatta elegetKép és még hozzátettem hogy december óta nem is híztam(mintha ez nagy dolog lenne)-és erre megdícsért!!!
ilyen rendes nőcit...........

jaj!! Babások, de mindenki más is: ti hogy vélekedtek a bcg oltásról?? kórházi beadás, vagy gyerekorvos késöbb?????????????????? folyt.köv, nem enged tovább...ilyensemvoltmég.....

KépKép

KépKép
bagzerka

bcg-ről folytatás....

szal a szülésznőm aszonta picurnak elég trauma megszületni, nemhogy még szúrkálják is.... de most a védőnő aszonta hogy kb 6-8 naposan kéne vinni érte. akkor már az nagyobb sokk, hogy végre itthon, azt megszokni, új arcok, új környezet, és akkor kivinni utcára és be idegenek közé, akik (a védőnő elmondása szerint) az egyik fogja, leszorítja, a másik meg bedöfi neki, és közben üvölt..szal, ,sztem ez nagyobb sokk, mint a kis megszokott kórházi 4.napon valaki megszúrja...vagy?????????????????

ja, és még annyit hozzátett a védőnő, hogy szülés elött a fejem be fog dagadni, szám szinte kifordul, orrom megdagad, lábam is, kezem is, és majd akkor tudjuk, közel az idő. marci kedvesen hozzátette, nem biztos hogy felismerjük majd ezeket az elváltozásokat....heheheKép

bgz, aki szótfosott....
38+4

KépKép

KépKép
bagzerka

ééés, most hozzá is szólok a dolgokhoz...nem szabadultok tőlem egy könnyedén......

Edwig, Katinka, nagyon ééédesek a picik!!!!!!!!!!!!!! már alig várom én is.....

sírásosdi, én asszem nem bírom majd hagyni, meg az elején minekis??!! szegényem, dehát majd meglátjuk mit,hogy, ha itt az idő!!

Orbis!! fránya iskola!!!! szegény! legalább sétáltál egyet....hmmm

Noémi, az én részemről nem vagy megvetve!!!!KépKép szerinetm ezzel nem lesz gond!!!Kép

bgz

KépKép

KépKép
bagzerka

Bagz, ezeket a dagadós, felpuffadós tüneteket én már produkálom. Akkor itt az idő??? Kép

Katy, te meg mikor lettél igy kinyilva? Jaj de izgi!!!!

Puszi, átadom a gépet az uramnak!!!

Eszter2004
38+2
eszter2004

hahócsek!

Nagyon szépek a babyfotókKépKép
hogy fognak minket irigyelni az emberek nyáron, mikor megyünk a ligetbe piknikezni jó sokan, kezünkben a babákkal és majd néznek az emberek, hogy ennyi szép babát még nem láttak soseKépKép

sírni hagyás???
hááát nehéz eset, mert szerintem is valami köztes kell, egyszerűen az nem kivitelezhető, hogy mindig, és persze van, hogy nem bírja ki az ember, hogy ne vegye föl...

lilinél az a legújabb esténként,hgy sír,ha etetem, sír, ha böfiztetem, sír sír sír,...
ez nem minden etetésnél van így, inkább este, de
nem értem mi van... tej jön, böfi volt, hasa nem fáj-nem látszik úgy meg nem is ettem olyat,...csak sír, és ha még cicire teszem nyüglődik... cumianyu megnyugtatja egy kicsit, aztán megint...nemtom...
de ezt leszámítva egész jól kezdenek beálni a nappalok éjszakák...
nem is gondolná az ember,hogy milyen érték , kincs 4 óra alvás...

savitri-a kép azért nem olyan borzasztó amit feltetttél, és azért a tengerpart is sokat dobKépKép
egyébként a schöpf-méreiben van baba-mama torna..
nincs kedved velem járni, én egy két hét múlva azt tervezem, hogy fogok menni...no már mamik,??
esztyx

Katinka, szépek vagytok!
Edwig, nekem is az jutott eszembe, hogy Bálint nem olyan, mint egy újszülött, hanem mint egy csecsemő... Kép Tejci meg megjön, igyad vadul a teát, és fejjél jó sokat mindig! Érdemes megkeresni szoptatási tanácsadót, meg feltétlen nézd meg a www.lll.hu -t. BIztos vannak jókis tippek.

Eszter, te biztos meglepetésszerűen fogsz szülni, mert soha semmi jelét nem adod annak, hogy kicsit kevesebb lenne az energiád, elnehezülnél, meg ilyenek. Én kb 2 hónapja tudtam zokszó nélkül ilyen napokat csinálni, mint te. De szerintem este azért még mondtam, hogy jajdeelfáradtam Kép

Noémi, itt is megnyugtatlak, hogy ismerünk annyira, hogy nem leugatni akarsz minket, hanem véleményed van és kétségeid, és ezt jó megosztani velünk, akik szeretünk téged Kép Ne aggódj, átjön teljesen. Egyébként az jutott most eszembe, hogy az, hogy ide leírom a mindenfélét, az saját magam győzködése is, és biztos te is kicsit így vagy vele, és várod a megerősítést, hogy jól csinálod. No, tessék. Szerintem jól csinálod, mert jól érzitek magatokat, és boldogok vagytok. Ez meg a lényeg. És egyébkétn meg itt jön elő az, hogy csak elrontani lehet Kép Ezzel szoktam nyugtatni magam, mikor elkap a para, hogy én mit fogok majd csinálni Kép

Bagzer, örülök nagyon, hogy sikerült a mosógéptől való megszabadulás, és sajnálom, hogy Marcidnak kellett megszakadni Kép De az a lényeg, hogy akor végre megszabadultatok tőle Kép Kicsit aggódtam, hogy hülye lesz, de ha csak ennyire, ez várható. Az se csoda, hogy nem tudja ki vagyok, a Gergőtől nyáron kérdezte meg, hogy itt lakik-e, és mikor mondta, hogy igen, akkor hogy ugye nemrég óta... Ugye akkor több mint két éve laktunk már itt, és ráadásul néha még beszéltünk is vele Kép SZóval ilyen egy alak. Remélem pár nap múlva nem jelenik meg majd újra a mosógépért, mert elfelejtette, hogy már elhozta Kép A kocsiját meg ismerem, azzal szokta a mindent elvinni, néha éjfélkor zörög végig a házon vele Kép Na, még tudnék mesélni róla, de inkább hagyom.
Ja, és még azt akartam, hogy a fejfeldagadásról meg annyit, hogy mintha a napokban panaszkodtál volna, nem????? pont erre!!! (egyébként én is ma reggel állapítottam meg ugyanezt, hogy fel van puffadva az arcom Kép)
És kórházi oltás híve vagyok. Mert oda születik szegény babóca. És ahogy én hallgatom itt a hazatérő mamákat, az első éjszaka majdnem mindenkinek kínszenvedés a frissenn hazavitt babaával, aki tündéri volt a kórházban... Szóval kórházi oltás mellett egy voks.

Jaj, most látom, nem is írtam, hogy voltam ctg-n, és már szinte egyenes volt a méhtevékenységgörbém, még a babamozgással se volt összefüggésben. Pedig eddig legalább azzal... Ráadásul míg eddig mindig olyan 20-30 között volt a minimum, ma nem is nagyon ment 10 fölé Kép szóval pihizgetünk még pár hetet Rékával, és további büntetéseket eszelünk majd ki neki Gergővel, ha nagyon nagyra nő és túl sokat rugdossa a bordámat. Lehet, hogy jogsit is később fog csak kapni emiatt Kép

Na, így ennyi most. és ezennel jóéjszakát mindenkinek. Vagy filmnézés, vagy alváspajtás
pussz
Kikocska
37

kikocska

ezek a pupok amiket irtok hogy egyenes nem egyenes ez az nst? Én abbol kimaradok...
eszter2004

Kikocs, egyébként én is ugy gondolom, hogy egyik este majd felkiáltok hogy jaj elfolyt a magzatviz és megyek szülni. Valahogy igy képzelem. Kép
eszter2004

Lááányok, rettenetes dologra jöttem rá, és most halálra vagyok rémülve!!!
Beírtam a Google keresőjébe a nevemet, és kiadta a profilomat!! Így aztán hiába álnév meg akármi... ott meg szépen fenn van hogy Orbis meg minden. jaaajj!!
Jó, paranoid vagyok, de ezt direkt nem akartam! Nem világvége, csak ijesztő...
orbis

Orbis, melyik nevedet?? az igazííít????

KépKép

KépKép
bagzerka

Igen, a teljes nevemet!! mert benne volt a profilomban. már kitöröltem, de kééésőőő KépKép
Megjegyzett ez a fránya google
orbis

Most kipróbáltam. Akinek benne van a teljes névnél az igazi neve, azt simán megtalálja Kép
orbis

sőt, e-mai cím alapján is megtalál... nincs menekvés a google alól.
orbis

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?