Új privát üzeneted érkezett!

Zsazska,
mi van?! Lopnak a Margitban? De hát ki? Mert ugye a látogatók nem mehetnek be a kórtermekbe, csak a kismamák és az ott dolgozók.
Na szépen vagyunk!

Laga
laga

Nikcsi,
tegnap 6-an voltunk a 8 matracra. Ettől még lehetne tornázni. (Inkább sok a szöveg: szájizomra gyúrunk.)

Laga
laga

Zsazska
Ez a lopásos dolog teljesen meglepett. Más kórházról hallottam, de a Margitról még nem. Kép Állítólag van valami elzárható rész, vagy nem?

A másik még elképesztőbb a gyöngyösi nőgyógyász??? Rágyújt ott bent, én is "rágyújtanék"! Utálom a cigit, és főleg azokat, akik nincsenek tekintettel a másikra, és nem kell feltétlen várandósnak lenni! Kép
A heti bejárás amúgy is elég macerás nemhogy ilyen távolságból. Mivel szoktál jönni? Autóval, egyedül?
Ki a dokid, választott szülésznőd?
nikcsi

Laga
Nálunk mostanában tanulók is vannak (persze csak nézni). A Kossuth Zsuzsába járnak, szülésznők lesznek és kötelezően kell látogatniuk ilyen kismama tornát. Szóval mi csináljuk rendesen!
nikcsi

A gyógynövényes bolt elérhetőségét köszi mindenkinek! Asszem ha már úgyis megyek a Flórihoz (előtte meg a védőnőhöz kötelező vizitre), akkor beugrok oda is.

Pali-party
Hát nemtom, tölteléket hozzatok, ásványvíz és tea van (ha nem is olyan sokféle, mint Nikcsinél). Esetleg választhatna egy tölteléket mindenki, és a köv. névsornál majd odaírom, hogy ki mit hoz, hogy legyen minél többféle! (9-10-en leszünk, abból már sokféle palcsi kijön.) Mmmm... már most összefutott a nyál a számban... Kép
Ja, és esetleg sós rágcsit hozhattok, nekünk csak mikrós pattogtatni való kukorica van itthon...

Laga
Cory hozza Balut (majdnem 3,5) és Zsomát (majdnem 1,5). Szóval szerintem hozd el Vilmost nyugodtan!

Zsazska
Hát igen, a Gyöngyösi kórháznak nincs nagyon jó híre sajnos már hosszú évek óta. (Unokatesóm, akit korábban említettem, hogy a MÁV-ban szült, már 12 évvel ezelőtt is inkább vállalta az autókázást...)
A doki nem semmi, nem csoda hogy faképnél hagytad!

Kép
Kép
Kép
cas

Nikcsi! Vagyok, de annyit írtom, hogy amikor meglátom, kitalálom inkább, hogy előbb más dolgom van! :-) Eddig úgy van, hogy megyünk, bár Matyi ma nagyon nyűgös, még sosem volt ilyen. Alig tudok ebédelni!
Nekem is Dorina szoptatós melltartóm volt. A célnak megfelel, de én alapból utáltam a szoptatós melltartókat. Most is csak akkor van az rajtam, ha megyünk valahova. Néztem én is Triumphot, meg Felinát, de én annyit nem adok érte, ez egyik talán 5e volt a másik meg 6e. Viszont annakidején a terhesség alatt vettem kismama melltartót, triumphot, és most is azt hordom. Nagyon kényelmes, és az csak 3e volt.

Már írtam, hogy tudok lekvárokat vinni, és ha kell, akkor diót és mákot is, vagy kakóport, vagy fahéjas porcukrot. Nekem mindegy mit viszek ezekből, amit mondjuk senki! A túró macerás lenne, mert már nem megyünk addig vásárolni, itt a kisboltban, meg ki tudja milyen régi.
aranyhold

Köszönöm a homeo-infókat.

Hmmc

A Lajos utcai patikába mentem a bogyókért, adtak is egy "Mindenkinek Mindenkorra" című kiadványt. Viszont ha ismered őket, akkor kiénekelhetnél belőlük egy "Várandós Kismamáknak" címűt...

Nikcsi

Én is igénybe vettem a Praxis kedvezményt amikor mentem, így is volt 12e körül...
Ott leszek a tornán! Bogiról van valami hír?

Zsazska

A mózeskosár ötlet nem is rossz, azt úgysem vittem volna be magammal... így már lehet, hogy rábízom a dolgot.
Hát tényleg nem semmi a gyöngyösi doki! Még jó, hogy nem vetted be azt amit felírt! De mi van ha valaki mégis megteszi???

Laga

Na igen, a Boiron cég francia, ráadásul az alapítója, monsieur Boiron lyoni, mint a párom. De ennél több extra közelséget sajna ez nem jelent... Kép de mindjárt megkukkantom a cég weboldalát, hátha találok valami érdekeset. Ha igen, megírom, vagy elviszem pénteken.

Lopás: nem tudom, hogy körülnéztek-e amikor a szülészetre mentek, de vannak olyan arcok aminek láttán ösztönösen magamhoz szorítom a táskám...
Anyukám a nőgyógyászaton volt egy hónapja, az ottami szobájában volt egy zárható kisszekrény. Én egyágyas szobát fogok kérni, ha ott van zárható szekrény akkor megoldódik ez a probléma. Egyébként szerintem minden közkórházban lopnak. Szomorú.
meglepibaba

Sziasztok

Hű lányok, eddig úgy gondoltam, hogy ciki 4 hónappal előbb elkezdeni venni babacuccokat, de amilyen akciókról és árakról beszéltek, lehet, hogy jobban teszem elkezdeni a vásárlást.

ZSazska
Együttérzek veled, nekem még itt Bp-en is nehéz volt a kórház és dokiválasztás, de úgy látom vidéken még nehezebb.

Cas
A pali-partyra én tudok menni, jó ha baracklekvárt viszek? Hű de várom már, nyam-nyam! Kép Igaz, hogy a doki a súlygyarapodásomat soknak tartja és diétát írt elő, de azért ezt nem hagyhatom ki. Kép

Boglarka 22+5
boglarka

Nikcsi!

Tényleg említett a szülésznő (Panni) egy elzárható részt, de ahhoz mi kismamák nem férhetünk hozzá. Nekik kell leadni azokat a dolgokat amiket el szeretnénk zárni, és slussz. Megkapod, ha távozol. Ezen csodálkoztam ő meg elmondta, hogy pl. értékpapirok, laptop stb. ilyeneket szoktak ide tenni...
A heti bejárásról: autókázni szoktunk, szerencsére a férjem mindig elhoz, mert ekkora pocakkal már szinte be sem férek a volán mögé...Mindenesetre ha halljátok a híradóban, hogy egy őrült autós ámokfutásba kezdett az autópályán, majd az utasának megszületett a gyerkőce BP. határában, azok mi leszünk..
Meg ilyenkor több legyet ütünk egy csapásra. Próbálunk minél több mindent elintézni, mert belefogtunk egy építkezésbe is ami miatt állandóan Pestre kell rohangálni.

Zsazska
37+3
zsazska

Sziasztok!

Ez a lopkodás meglepett! Amikor én ott voltam, soha semmi nem tűnt el, pedig a zuhanyzó-mosdó részben sokszor napokig láttam, hogy száradnak a fehérneműk, halóingek stb. Sőt ha valaki bent hagyta a tusfürdőjét azt ugyanott találta.
A szobatársaimmal kapcsolatban ezek szerint szerencsém volt, mert mindíg figyeltünk egymásra.
Egyébként a szobákban nem zárható a szekrény, sem az éjjeliszekrény.
Ill. a szekrények némelyikén még megvan a zár,, és ha szerencséd van, akkor a kulcs is benne van, és be lehet zárni.

Nevetségesek ezek a körülmények.
Mindenesetre kamerát, fényképezőgépet ne tartsatok bent. Én mindíg szóltam apának, hogy hozza be, és akkor csináltam egy-két felvételt. Aztán vitte is haza.

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Aranyhold
Remélem Matyi nyűgössége múlóban, és tudtok jönni! Szerintem hozzatok mondjuk mákot, Boglárka tud hozni lekvárt, diónk van nekünk is, kakaót-fahéjat meg tud hozni bárki. Jó ez így?

Péntek
Na akkor szerintem így néz ki a névsor:
Nikcsi
Meglepi
Boglárka (lekvár)
Hmmc+Dorina
Aranyhold+Matyi (mák)
Cory+Balu+Zsoma
Laga+Vilmos
Cas (tészta)
Nem biztosra nyilatkoztak:
Myra+Lilla
Mucus

Mostmár megírom a pontos elérhetőségünket, mert ahogy tegnap is ledöglött a fórum, nehogy vki emiatt lemaradjon...
Szóval a címünk III.ker San Marco u. 12-18.
Kaputelefon: felső traktus közepén Varga-Szukics van kiírva.
III. emelet, kicsit lépcsőzni kell, de azért ki lehet bírni... Kép (Cory is túlélte 2 gyerkőccel meg egy babakocsival... Kép) Hozzatok PAPUCSOT (a kicsik simán lehetnek cipőben), mert a konyhában hideg a kő, és ennyi papucsunk biztosan nincs! Kép
Útvonal:
- kocsival: Bécsi útról érdemes rákanyarodni a Selmeci utcára (É-ról és D-ről is lehet, a Duna irányába), ez a Kandó kolesznál van, a sarkon van egy cuki (bár zárva, de azért észre lehet venni). Itt az utcában már érdemes elkezdeni helyet vadászni, kicsit nehéz találni, bár napközben szerintem nem lesz gond.
- gyalog: 17-es villamossal vagy 60-assal a Selmeci u. (délről) vagy asszem Podolini u. (É-ról) megállónál kell leszállni, megint a kolesz meg a cuki lehet a támpont (vagy É-ról a kórház után eggyel, D-ről a Kolosy után kettővel).

Tehát a Selmeci utcán kell besétálni, és az első sarkon (ez már a San Marco u.) jobbra. Pár kapualj után egy nagy barna ház, a kapu előtt telefonfülkével, na az a miénk.

- gyalog2: 6-os, 86-os busszal a Tímár u-ig, végigsétálni a Tímár utcán a Bécsi út felé, a Bécsi út előtt egy utcával befordulni jobbra (ez már a San Marco), kis séta É-nak, keresztutcán átkelni, séta tovább, de innen már látszik is a telefonfülke meg a nagy barna ház a bal oldalon.

Remélem érthető lett, ha vmi nem világos, kérdezzetek!
Várok mindenkit!

Kép
Kép
Kép
cas

Szoptatós melltartó
Én beruháztam egy Felinára és egy Triumphra is az Aranyhold által említettekből, nekem a Triumph nagyon bejött, de a Felina is jó. (Vacilláltam én is az ár miatt, de úgy voltam vele, hogy fogok szoptatni, meg másik gyerkőcünk is lesz remélhetőleg, szóval hosszú távon remélem megéri.)
Viszont rendeltem a Quelléből (2 db volt asszem 3900 v. akörül), de nem az igazi a szabása sem, és alul olyan erős, kemény gumit raktak bele, hogy nagyon nyom (és nem a méretválasztással van a baj!). Szóval ez utóbbit nem nagyon tudom ajánlani.

Lopások
Én amúgy is nagyon paranoid vagyok ilyen téren, mert már kétszer akarták ellopni fényes nappal mellőlem a táskámat, de szerencsére mindkétszer időben kapcsoltam, és elhúztam a csíkot. Telefont biztosan a régi vackomat fogom csak bevinni, a fényképezőt meg úgyis az embör hozza-viszi. A tárca meg a telefon meg elfér a köntös zsebében, ha megyek vhová.
Asszem más érték meg úgyse lesz nálam.

Kép
Kép
Kép
cas

Cas: mi viszünk nutellát.
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Ha valaki szereti a túrós palacsintát, én elkészíthetem a túrókrémet. Kérlek írjátok meg, hogy van-e rá igény.

Lopás

Én azt fogom tenni, amit egyébként röhejesnek tartok: a nyakamban fog lógni a telefon. Általában jókat derülök a mobil-"nyakékek" látványán, de most be fogok szerezni egy ilyen nyakba akasztható izét. A kamerát padig magamnál tatom majd, mert mire apa beér a kórházba addigra tuti sötét lesz. Igaz, hogy van egy fénykép-őrült nagyapja is a gyerkőcnek... Kép
meglepibaba

Meglepi: Én nagyon szeretem a túrós palacsintát!

De tényleg, egyáltalán van igény mákra? Mert ha nincs akkor inkább viszek olyat, amire van. Mi pl. nem szoktunk mákosat enni.

Cas! Matyi ma talán már nem olyan nyügi, de most délelőtt kicsit nehezen akart elaludni. De lagalább nem ordított egész délelőtt. Szóval tuti megyünk, legfeljebb ha már senki nem bírja hallgatni, akkor hazajövünk. De még sosem volt erre példa. :-)
aranyhold

Mi viszünk csokiöntetet a palacsintába.
hmmc

Köszönöm mindenkinek az UH-al kapcsolatos infókat!
orsi21

Sziasztok,

én is viszek valamilyen lekvárt, pl áfonyát vagy valami ilyesmit.

Cory,
Vilmos imádja a nutellát...

Aranyhold,
ne zavartasd magad, ha Matyi nyügi. Legalább megtudják a többiek milyen is az!

Myra,
jó lenne ha te is jönnél. (Ti is)

Cas,
az újonnan jelentkezőkkel nem ismerkedünk meg? Vagy nem akkora a kégli?

Laga 25+0
laga

Cas,
készülök menni. Remélem össze jön, de lehet, hogy leányzó nélkül. 2-3 napja nagyon nyűgi, főleg ha kénytelen vagyok felborítani a napját és hurcolom magammal.
Töltelék: ha sikerül mennem viszek amit itthon találok (kakaó, nutella, fahéj, lekvár, juharszirup, vaníliás puding).
Babakocsi: mi a Brendonban vettünk egy ABC Designt, ugyanazt tudja mint a Pierre Cardin-ek (van mózeses változata is, bár minket maga az eladó beszélt le róla, hogy hülyeség), csak jobb minőségű, és 30.000 Ft volt.

Meglepibaba,
ha különszobába készülsz nem lesz szükség ezekre a "védelmi" praktikákra. Zárható a szoba ajtaja Kép és csak a takarítónő jár be 2 másodpercnél hosszabb időre. Rá pedig tudsz figyelni...
myra

PÉNTEK
Csak azt felejtettem még el, hogy 3-tól várok mindenkit! (Ha vki kicsit előbb érkezik azért ne toporogjon a kapuban, otthon leszek, tessék feljönnni... Kép)

Cory
Nutella nyugtázva. Kép

Meglepi
Szerintem sokan szeretik a túrósat (én nagyon!), úgyhogy akkor Hozzád beírom a túrót.

Aranyhold
A mák a kedvencem!!! Legalább egy kicsit hozzál!!! Kép
(Ha senki mást nem hoz tűzbe a mák, akkor hozz helyette diót, mert van ugyan nekünk is, de nem biztos, hogy addig lesz még időm megtörni-ledarálni...)
Örülök, hogy Matyi is szeretne jönni. Ha meg balhézik, legalább edződünk! Kép

Myra
Lillát is elbabusgatjuk majd, mint Matyit, ha nyűglődne... (De talán nem is kell olyan nagyon felborítanod a napját, csak a helyszín változik... Kép)

Laga
Természetesen az újonnan jelentkezők is jöhetnek!!! (Sok jó ember kis helyen is elfér... Kép) Gondoltam, ha van kedvük jönni, majd "szóvá teszik"... Kép

Kedves Mindenki!
Akiket elsőre nem írtam fel egyáltalán a listára, azok is jelentkezzenek, ha van kedvük jönni!!!

Névsor egyelőre:
Nikcsi
Meglepi (túró)
Boglárka (baracklekvár)
Hmmc+Dorina (csokis)
Aranyhold+Matyi (mák/dió)
Cory+Balu+Zsoma (nutella)
Laga+Vilmos (áfonyalekvár)
Myra+Lilla
Cas (tészta)
Nem biztosra nyilatkozott:
Mucus

Kép
Kép
Kép
cas

Myra
Tölteléket lefelejtettem rólatok... Majd a köv. listánál...
Milyen az a juharszirup? (Én csak amerikai könyvekben/filmekben láttam, de felkeltette az érdeklődésemet...)
(Ja, és szerintem lekvárból már elég jók vagyunk...)

Kép
Kép
Kép
cas

Myra
Utsó kérdés, és békén hagylak: hol vettétek a kocsit? (Amit én kinéztem most az is 30 eFt akciósan...)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
A PC kocsik a legolcsóbbak a Babadiszkontban, több helyen is néztünk (Brendon, Megatoys, Minimanó, stb.) Ez a babadiszkont a West End sarkánál van. Sokféle kocsi van kedvező áron. Meg tudod nézni a neten is!
http://www.babadiszkont.hu
hmmc

Sziasztok!

Nekem is a tegnapi képszünet kapcsán az jutott eszembe, még jó hogy nem az utolsó napra hagytuk a party egyeztetést, érdekes lett volna.

Babakocsi vásárlás ügyben az a kérdésem, hogy milyet érdemes venni,(pl: 2funkciós...) mit tudnak?
És hol érdemes venni, a TESCO-ban most írnak akcióról, vagy az nem olyan jó? Gőzöm sincs az egészről.

Boglarka 22+6
boglarka

Mi van ma Nikcsivel? Még egy mondatot sem írt!!
hmmc

Myra

Köszönöm az infót, nem tudtam, hogy működik az egyágyas rendszer. Megnyugtató, hogy lehet zárni, így durrogtathatom én is a kamerát, ha lesz elég energiám hozzá... na de fő az optimizmus, olyan szülést kértem a sorstól mint tiéd... Kép (Kiegyezem a duplájával is!)

Palacsintaázás: Benne van a pakliban, hogy egy kicsit késni fogok, pont péntekre vagyok bejelentve a fogorvoshoz. Enni azért tudok majd, csak egy ellenőrzésre megyek!

Túró rendel! A rendelés fel van jegyezve! Kép Én egyébként a kakaósért vagyok oda... egy kis fahéjjal megspékelve... na megyek mert még összenyálazom a billentyűket...
meglepibaba

Cas

Itt volt a dokinéni, és nincs semmi komoly baja a fiamnak.
Vagyis akkor én is mennék, de tölteléket már nem nagyon hagytatok. Mit vigyek?
A túró elég lesz amit MB visz, mert én is azt szeretem. Ill. ezt kombinálni pl.barackkal.
Barackos-túrós pacsi, hmmmm....
Barack???

Ha mégis vészhelyzet törne ki, időben szólok.

mucus
Tm

Sziasztok!

Na ilyen se volt még, hogy ennyi ideig kell titeket mellőznöm... Reggel szoktam feljönni, de ma reggel sem (már tegnap torna előtt sem) működött az oldal. Kép

Szoptatós melltartó: meggyőztetek, hogy csak egyet vegyek! Én anno rendeltem egy melltartót az Ottóból, de vissza is küldtem, hasonló okokból, mint Cas a Quelléset.

Partyra: viszek sós dolgot (ropit), de úgy látom kakaót senki nem írt még. Ti milyet szerettek? Én megmondom őszintén a palacsintába a hagyományos (szerencsi) kakaóport szeretem kristálycukorral, hogy jól ropogjon. Viszont van, aki azt ki nem állhatja. Amúgy a lekváros és a túros a kedvencem! Kép Most nézem lesz nutella és csokis is, na akkor most mi maradt még? Akkor a kis snasz kakóm felesleges is... Kép
Ja én tuti 3 előtt érkezek, mert 1. 3-ig lenne a munkaidőm, de ezért korábban jövök és 14-ig lesz, tehát a 17 végállomásától (Bécsi út) elég gyorsan odaérek. De viszek is palisütőt (ha el nem felejtem, de azt de. tudom jelezni), szóval besegítek!
A juharszirup nekem is felkeltette az érdeklődésem!

Boglárka
Ma kezdődik a babahetes Tesco vásár, és megyünk is! Szóval holnap már be is tudok számolni! De mi van Veled, hogy-hogy nem voltál tegnap tornán?

Hmmc
Olyan aranyos vagy, olyan jól esett! Kép Annyira fogtok hiányozni! Azt hiszem pénteken el is kezdem Cas-t puhítani, ha már nem dolgozok és a szomszédjába megyek ctg-re felugranék.
(14-től megbeszélés - még semmi, jó mi?! Kép Persze a főnök lent hetyeg a büfében.)

MB
Torna után tegnap elmentünk a Kenguruba. És vettünk egy olyan bady-t (2 body 990,- egy ujjatlan és egy "hosszú"ujut), amit mondtál. Ja és majdnem egy NUK cumisüveget is, csak elfelejtettem, hogy melyik lyukut mondták a babás lányok (Mucus, vagy Laga), ezért azt máskor. Annyira aranyos az az 56-os kis bady. Még korábban megfogadtam, hogy a kislányom nem kap barbie babát, és nem fogom rózsaszín mindenségbe öltöztetni. Ehhez képest mégis egy rózsaszín/fehér cucc lett belőle. Kép

Nikcsi 34+6
nikcsi

Sziasztok!

Melltartó: ne nagyon vásároljatok előre szoptatós melltartót, mert a tejbelövelléskor még jócskán nőhet a melletek. Szóval úgy készüljetek, hogy lehet, hogy kell később nagyobbat is venni.

cory

cory
Budapest

Cory
Köszi, de akkor most még egyáltalán ne vegyek, majd csak utána? Most van akcióba a Dorina szoptatós a Tescoba....
nikcsi

Cory
Köszi, de akkor most még egyáltalán ne vegyek, majd csak utána? Most van akcióba a Dorina szoptatós a Tescoba....
nikcsi

Lányok!
Én egy évig szoptattam, de egy darab szoptatós melltartót nem vettem. Persze ez is az én "fölösleges kiadás" mániámhoz fűződik.
2-3 pamut melltartóm volt, amiket már terhesen is hordtam. Nem kosaras, nem merevírtős, ezáltal csak felhúztam az egyik mellemről és ennyi bőven elég volt.

Ja! és nem árt éccaka is hordani valamit. Legalább egy topp félét.

mucus
Tm

Nikcsi: ha veszel, akkor 1-gyel nagyobbat vegyél, mint ami most kéne.
Nekem nem jött be a szopis melltartó én a korábbi kismamamelltartómat használom most is.
cory

cory
Budapest

Nikcsi! Szerintem a melltartót te már nyugodtan megveheted. Én is valamikor a 30. hét után vettem meg, és jó lett. Úgy választottam, hogy ici-picit nagyobb legyen, mint ami épp jó lenne.

Nikcsi! Én a cicás kakaóport szeretem, de csak porcukorral, nekem a kristálycukor gondolatától futkos a hideg a hátamon. Nekem még a porcukor is ropog a fogam alatt, de azt még úgy ahogy elviselem. De miért ne ehetnéd attól te kristálycukorral? (Brrr)

Cas! Hát ha te annyira szereted a mákosat, ezen nem múlik, akkor viszek! Meg diót is!

Boglárka! Én mindenféle ruhát, előszeretettel veszek tesco, auchan, cora meg hasonló helyeken, még kínaisban is, és soha semmi gond nem volt velük, de sem autóshordozót, sem babakocsit nem vennék ilyen helyről. Azt hallottam, nagyon hamar tönkremennek.
aranyhold

Hmmc
Köszi a tippet! Ma megyünk megvenni a kocsit, ha nincs nagy dugó lehet, hogy benézünk a Babadiszkontba. Ha dugó van, akkor megvesszük a Minimanóban (most ott is akcióban van amit kinéztem, szóval azon az áron szerintem okés).

Meglepi
Kakaó és fahéj akad nálunk is, úgyhogy ha nem hoz senki akkor sem maradsz éhen! Kép

Mucus
Akkor várunk! (Elfelejtettem, hogy hívják a lurkót, hogy fogom így felírni a listába?! Kérlek segíts! Kép)
Barackos túró... mmmmmmmmmmmmmm... csorog a nyálam! Kép

Nikcsi
Szerencsi kakaó jöhet (szerintem is az a legjobb a palcsiba)! A csokis is más, meg a nutellás is... Szóval szerintem hozz kakaót!
Ja, és gyere előbb nyugodtan, legfeljebb befoglak dolgozni! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Cas!
Szerintem érdemes benézni a Babadiszkontba, mert ami akciós PC volt a Minimanóba az is kb. 3-4000-rel drágább volt. Csak az a gond, hogy nem esik útba. Kép
hmmc

Nekem sem volt anno szoptatós melltartóm. Vettem egyet, de nem szerettem. Sokkal kényelmesebb volt a kismama. Egy pillanat alatt ki lehet belőle bújni. Én azért sem vettem, mert amíg az egyikből evett a gyerek, addig a másikból ömlött a tej és oda kellett raknom egy pelenkát, mert a melltartóbetét 2 perc alatt eláztatttam.
Azt hiszem most sem fogok szoptatósat venni.
Éjszakára is kell valamilyen könnyebb, mert nekem nagyon sok tejem volt és ha már megtelt a "csárda" akkor folyt belőlem és olyan nehéz volt, hogy melltartó nélkül szerintem leesett volna a helyéről. Főleg akkor volt már rossz, amikor a gyerek nem ébredt fel annyiszor éjszaka, a tej meg csak termelődött. Nappal nem volt gond akkor kiette, de éjszaka . . .
hmmc

Látom többen is osztják a véleményemet, miszerint nem létszükség az a szopismelltartó. Persze aki mindenképpen szeretne, nyugodtam vegyen.

Cas
A lurkót nem viszem, ha jobban lesz akkor sem.
Nehogy valmelyik mamust vagy babust megfertőzze. Bár lehet, hogy nem is fertőző, csak Ő fázott meg. Jobb a békesség!

Van egy pacsis könyvem és van benne jó kis mákos recept is. De azt még egy kicsit sütőben is meg kell sütni.
Na meg az jutott eszembe, hogy megkíméljünk Téged a sok mosogatni valótól, hogy mi lenne, ha papír tányérokat használnánk?! Meg van pohár is.
Nekem van is itthon készleten, a nyári kerti partikról megmaradt így nem kell venni. Ha gondolod viszek azt is, meg a barackot.

mucus
Tm

A kakaós palacsintát én is porcukorral szeretem...

Nikcsi

Nálunk kék-krémszín-világosbarna lett minden. Hát ennyit az "én nem fogok bedőlni a társadalmi beidegződéseknek"... Kép
meglepibaba

Nikcsi

Tornára inkább nem mentem, kivártam az egy hetet a megfázásom után. De csütörtökön már tuti megyek.

Hű de sok fincsi palacsinta ... Kép

Boglárka 22+6
boglarka

Sziasztok! (reggel 7-től próbálom elküldeni, már megint sz@rakszik! Kép)

Tegnap már Cory véleményét nem is olvastam, de enélkül is úgy döntöttem, hogy nem veszek (szopis melltartót). Megnéztük a babakocsit, ha nem lenne más lehetőség megvettük volna, bár mondta is a férjem, hogy nem egy nagy minőség! Igazából van egy ismerős, aki 14.000,- eladja a P.Carden kocsiját. Na és a lényeg, hogy nem kell azonnal kifizetni. Még megvesszük a pelenkázójukat is, kisszekrénnyel 12.000,-.

Akkor viszek kakaóport, de lehet, hogy csak egy "bontott" csomag van. Nem sok hiányzik belőle. De Cas vagy valakinek van porcukra?

MB
Ma leszel tornán? Hoztam azt a könyvet, amit kedden emlegettem!

Mucus
Szerintem tök jó ötlet a papírtányér, stb. Bár nem igazán környezet, inkább Cas barát... Kép
Vigyek szalvéttát?

Nikcsi 35+0
Vasárnap jan. 23. én pedig febr. 23 utánra vagyok kiírva, atya isten, nagyon megy az idő! Tudjátok nekem az 5-6. hónap volt a legjobb időszak, akkor nagyon tudtam élvezni a kis rúgdosásokat! Kép
nikcsi

Nikcsi!

A kakaós nálam is ropogósan jöhet....

A bababútort jó áron veszitek, meg a kocsit is.
Éppen akartam kérdezni, hogy használtat senki nem akar venni?
Na nem mintha el akartam volna valamit sózni, mert még szükség lesz rá, csak szerintem ha nincs le strapálva, akkor megéri.

Vasárnaptól vágod a centit??????????
Iszonyú gyorsan el fog menni ez a pár hét, és hurrrrrááááá babázol!

mucus
Tm

Hmmc
Tegnap iszonyú dugó volt az egész városban (legalábbis amerre mi mentünk), úgyhogy nem nyaggattam a sógoromat, hogy akkor menjünk először befelé, aztán ki a világ végére. Szóval kimentünk a Minimanóba, és még szerencse, mert mire kiértünk, addigra a kinézett kocsiból, amiből hétfőn még volt nekik 10, mire odaértünk csak 4, és mire eljöttünk már csak 1!
Viszont nem volt színben hozzá passzoló mózes, úgyhogy most megyek a Babadiszkontba, és megnézem, hátha ott van. Aztán rohanok az ultrahangra (valszeg mózesestől - vicces lesz...). Kép
Tej: éjjel mit csináltál, hogy ne legyen minden tiszta tej? Azt elbírta a párnácska a melltartóban?

Mucus
Oké, ahogy gondolod a kicsit.
Mákos sütőben? Az jó lehet! Kipróbálhatjuk!
Papírtányér nagyon jó ötlet! Köszi, hogy gondoltál rá! Megköszönöm, ha hozol...
Használt cuccok: gondoltam rá én is, de mivel úgyis tervezünk kistesót is, ezért ágyból, pelenkázóból, kocsiból újat veszünk, ami remélhetőleg kiszolgálja majd a kistesó(ka)t is. De pl. hordozót kapunk kölcsön Corytól, amíg nekik nem kell (mire kell, addigra a miénk úgyis valszeg kinövi).
Egyébként szerinted lehet vhol jó állapotú használt cuccokat venni?

Hopp, ma van Zsebi névnapja! Most mondták a tévében... Kép

Meglepi
Még nincsenek konkrét szín elképzeléseink, de kocsit olyat vettünk, ami sötétzöld-világoszöld... Ez szerintem mindkét nemnek jó...
Milyen vicces, hogy egy kislányt simán öltöztetünk kékbe-fiúsba, de egy kisfiút sosem öltöztetnénk rózsaszínbe-fodrosba! Hol itt az nemek egyenlősége?! Kép

Nikcsi
Van porcukor is, rendes cukor is.
Mocorgás: tegnap Zsebi úgy döntött, hogy nem törődik a gravitációval, és felköltözött a bordáim alá. Úgy éreztem, hogy mindjárt nyit magának egy kijáratot, és kiinteget! (Olyan volt, mint egy igazi kis alien! Kép) Az egy másik dolog, hogy ebből kifolyólag alig tudtam mozdulni tőle! Kép
Mostmár tényleg nagyon kíváncsi vagyok, hogy hogy helyezkedik odabent!

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
A tejjel azt tudtam csinálni, hogy felkeltem éjszaka és kifejtem magaból, nem volt más választásom. Ha nem fejed ki a tejet begyulladhat a melled és az iszonyatosan fáj.
Miután hazajöttünk a kórházból kellett kb. 2 hét mire rájöttem, hogy hogyan tudom magamból kiszedni a felesleges tejet, mert majd meg őrültem úgy feszített és fáj. A férjem naponta kétszer ment a gyógyszertárba mellszívóért, hogy valamelyik jó legyen. Én meg csak bőgtem otthon a fájdalomtól és a tehetlenségtől. Alig vártam, hogy a gyerek felébredjen és éhes legyen. A szoptatások első percében majd besz...tam, de utána már megkönnyebbülés volt. Kipróbáltam mindent, amit a könyvekben olvastam, de mégiscsak magamnak kellett rájönnöm, hogy nálam mi a hatékony módszer. Úgy voltam vele, hogy inkább még szülök legalább 20 gyereket csak valaki csináljon valamit a melleimmel.
De inkább sok teje legyen az anyukának, minthogy ne legyen. Ketten is hordták tőlünk a tejet, nem győztek hálálkodni, hogy tudnak adni a gyereküknek anyatejet. Arról nem is beszélve, hogy legalább 20 liter volt is lefagyasztva, a végén már azt is odaadtam, hogy az anyatejen kívül más is beférjen a fagyasztóba.
hmmc

Mucus
Végre valaki más is így szereti - nagyon ritka. Én pl.: a túrós tésztát csakis kristállyal szeretem! Viszont most jut eszembe a tengeri herkentyűket nem szeretem, de pl.: a kagylót meg nem enném! Állítólag a homok szokott a fogak alatt ropogni... Kép
A használt dolgok nagyon jó állapotban vannak! Az ismerősnek még van néhány dolga, ha valakit érdekel: kiskád állvánnyal, és egy hátizsák, ami szétcipzárazva babapokróc. Na azt nem csodálnám, ha nem tudjátok elképzelni, én sem tudtam! Mi anyagi okokból nem vesszük át. Kép

Pedig azt mondják, hogy az utolsó hónap nem könnyű. Szerintem ez személyfüggő is! Én mindig is sokat mozgó voltam, de azért öszintén azt nem gondoltam volna, hogy 34 hetesen még a Hármashatár-hegyet fogom megmászni... Ráadásul tervezünk egy Cas/Embör féle hétvégét, hogy a tavalyi üdülési csekkem elhasználjuk.
Aprópó nem tudtok valami jó helyet ajánlani? 53.000,- a keret, valami hegyekbe gondoltam és min. reggelivel/félpanzióval, de jó lenne egy teljes ellátás. Azért ne legyen 200 km-re Bp.-től, ha esetleg a baby akkor akarna napvilágot látni... Kép
Én már több kismamától is hallottam, hogy jó kis használt cuccokat lehet kapni. Pl.: a védőnőnél (falon) tök jó dolgokat ajánlanak fel!

Cas
Sebi Zsebinek talán boldog névnapja van! Kép Azért csinál ilyen atrakciókat!
Nekem már szerintem és más is látja, hogy kicsit lejjebb van a pockom!
nikcsi

Sziasztok!

Még mindig melltartó Kép Én utálom a melltartót, úgyhogy azt kizártnak tartottam kezdetektől, hogy abban aludjak. De a tej nekem is túlcsordult rendszeresen. Nemcsak éjjel, hanem nappal is szopi közben a másikból... Szóval én itthon négybe hajtott textilpelenkát tettem oda melltartó nélkül. De nálam ez csak néhány hétig tartott. Mármint a túlcsordulás, utána beállt a kereslet-kínálat.

cory

cory
Budapest

Cory
Dettó! Soha nem kedveltem a melltartókat, főleg a merevítősöket utálom! Most amit használok, az nem is igazán melltartó, inkább olyan toppos féle...
nikcsi

tartó:
Én sem vagyok oda érte, de nekem muszály volt régebben is valami cselt bevetni, hogy nagyobbnak látszódjon. Na erre a cselre nem volt szükségem a terhesség és a szopi alatt. Mmost újra...
Écccaka én csak egy toppot hordtam. Nem is annyra a tej folydogálása miatt, mert az nem nagyon jött magától (szerencsére), inkább a súly miatt, hogy ne terhelje a tartó izmokat.
Lehet, hogy ennek köszönhetően, de nem lógósodtam meg.

Nikcsi
Akkor nagyon hasonló az ízlésünk. Túrós, mákos, ropogósan, herkentyűk .... pfujjjjj.

Mi is most tervezünk egy hosszú hétvégét a Mátrába, pontosabban Galyatetőre. De azt hiszem ez km-ben Nektek már messze lenne.
Esetleg nézzél szét itt a neten.

mucus
Tm

Mucus
Ezek szerint tényleg hasonlóak vagyunk! A Mátrát azért nem szeretném, mert ha hó van megszakad a szívem, hogy nem szánkózhatok... Kép Meg most nyáron voltunk Mátrafüreden, az viszont nagyon király hely! Mindenkinek ajánlom, beszéltük is a párommal, hogy a babával biztos jövünk! Nagyon szép kis játszótere van a szállodának (szerintem EU-s szabványokkal gumis padló, hinta, mászóka, homokozó, csúszda). Ráadásul reggeli is volt (jó bőséges), ja és egy kis medence is! A profilomba elérhető képekhez raktam is fel kettőt Mátrafüredről!
Köszi az üdülésicsekkes honlapot böngésztem és viszek minden nap haza újabbat, de még nincs döntés a szülés ideje pedig közleg... Főleg ha a centit vágom, már alig van!
nikcsi

Sziasztok,
mellszívó ügyben anno a szoptatós nővér azt ajánlott az előadáson, hogy lehetőleg a tej belövelése előtt ne vegyünk semmilyet. Azzal indokolta, hogy mindenkinek más formájú és méretű a melle + a bimbó.
Azt is mondta, hogy ő majd mindenkihez odamegy és ajánlani fogja a megfelelőt. (Mondjuk tényleg állatira profi volt!) Aztán az apukát el lehet szalasztani az eltávozásig. Persze azért érdemes előtte felmérni a piacot, hogy az apuka is tudja, hogy mit és hol kell venni.
Szerintetek van még ez a szoptatós nővér? Melinda volt a neve, csinos, fekete haj.
A kórházban is van mellszívó a benntöltött napokra.

Egyébként én kaptam kölcsön, de nem használtam, mert úgy éreztem, hogy letépi a mellem. Szóval én kézzel fejtem.

Palacsinta buli: azért ne feledkezzünk meg az innivalóról sem! Én babavizet viszek mint a múltkor, de vihetek valami gyümilevet is. Mihez van kedvetek? (most szóljatok, mert ma megyek vásárolni.)

Laga 25+1
laga

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?