Új privát üzeneted érkezett!

Szia Timka!

Olvastam a bankos mizériádat. Mi az FHB Banktól kaptunk kölcsönt és szocpolt is. Előre egy gyerekre (ő már megvolt) és a másik gyerekre akivel most pocakos vagyok. Mi két éve vettük fel, nem mondom, hogy egy leányálom,de végigcsinálnám. Nekünk nagyon rendi volt az ügyintéző, ha gondolod megirom neked. A helyzetünk a következő volt. A nevemen volt egy telek+ egy nagyon pici rozzant ház. Építkezni akartunk és ehhez kellet kölcsön (5 milkát kaptunk) és a szocpol+ ÁFA visszaigénylés, (ez 2 milka volt)össz. 7 milka. Az összes bankot körbejártuk az egyik nem ad mert a férjem fizuaj alacsony (minálmbér) a másik azt javasolta, hogy tagadjam le az élő gyerekemet (igy viszont az összes szocpoltól elestünk volna) a másik azt mondta, hogy van a nevemen ház akkor nem kaphatok szocpolt, szóval ilyen nyalánkságok, a jóindulat mindenkiből kihalt, aztán az FHB-nál ez egyik sem volt gond, persze része volt benne az ügyintézőnek. Szóval mi sikeresen jártunk persze kellett hozzá némi furfang és kiskapu, ha gondolod, segíthetek ötletekkel, (persze ha még nincs elintézve).
Szilvi
patri

Tamesz és a többiek
olyan jó,hogy vagytok nekem,meg mindenkinek,rendesek vagytok,hogy válaszoltok.
Nekem nem újdonság ez az édesítős kajálás,mert elötte mindig fogyóztam,esetleg ha van abban a könyvben pár tuti recept azt szívesen venném (szkennelve?).Biztos tényleg az a baj,hogy nem eszem elég sűrűn,de most majd...
Mégegyszer
köszi nektekKép

Timurr
Vendég

Timurr,
sajna én már nem dolgozom, itthon pedig nincs szkennerünk, de én nem használom már, tehát szívesen kölcsönadom, majd visszaadod, ha meglesz a babócád! Csak nem tudom hová és hogyan kellene eljuttatni, ti merre laktok?
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Tamesz
Hát ezaz mi Kaposváron lakunk.
Vendég

Timurr, kitartás Kép
Postán hét végére odaér, ha ma feladja Tamesz Kép

Lirian
lirian

Timurr
Nálunk meg kutya van, akinek épp hullik a szőre. A fekete szőre a hófehér kőreKép

És egyél sokszor és fogadd meg Tamesz kaja tippjeit, akkor nem lesz semmi gond.

Babus

Kép
babus2005

Timurr,
most kerestem a nyilvántartóprogramunkban kaposvári diákomat, és találtam kettőt, megpróbálok velük beszélni, hogy mikor mennek haza és elvinnék-e neked a könyvet, csak most vizsgaidőszakuk van, mert én a postában nem bízom!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Tamesz
Köszönöm előre is.Kép

Timurr
Vendég

Na Timurr,
jó hírem van, a leányzó jön pénteken vizsgázni és megy is vissza a hétvégére Kaposvárra, a fiúcska pedig csak jövő hétvégén megy haza, de mind a kettő szívesen megteszi nekem ezt a szívességet és elviszi neked. Szóval akkor írjál nekem valami címet, vagy hogy hogyan hozzuk össze az átadást a fiatalokkal, vagy adsz telefonszámot és ott helyben elintézitek, ... vagy én adok, és elszaldtok érte, ... szóval hogy szeretnéd?
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Tamesz, vagy aki már megtapaszta!!!
Milyenek a jóslófájások??
Addig örvendeztem, hogy nekem aztán semmi bajom, milyen jól bírom, meg minden, hogy mára aztán jó kis pocifájásom lett. Sőt, már picit tegnap este is volt ilyen. Időnként, olyan 5-10-15 percig az egész pocim fájogat, meg picit görcsölget, aztán akár órákig semmi, de van, hogy már 15-20 perc múlva újrakezdődik. Szóval semmi rendszer nincs benne.
Ez most akkor valami jóslóféle lehet, vagy a fini kis málnalevéltea viselt meg. (fél litert iszom egy nap csak, benne 1 ek. málnalevéllel, de ma még csak 1 pohárral ittam belőle)Vagy valami más???

Babus

Kép
babus2005

Babus,
szerintem ez már az, nekem is tök váratlanul jön és nem tart túl sokáig. Azt mondta a szülésznő, akkor kell figyelni, ha rendszeressé válik és kb egy görcs vagy fájás kb 50 másodpercig tart, na akkor már lesz valami!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Az tök jóKép Végre nekem is vannak jóslófájásaimKépKépKép

Babus

Kép
babus2005

Babus
Örülök, hogy ekkora örömöt tudtam ezzel szerezni!!!:-)))))
A végén tényleg beelőzől, pedig én már nagyon mennék "kipottyantani"!!!!
tamezs

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Tamesz
Megírom emailbe a címemet,és ha megadod a telefonszámát aki hozni fogja akkor felhívom és megbeszélem vele (ne nektek legyen költség).Nekem jó lenne ,ha elhozná valaki hétvégén,mert mind két nap tapétázni fogunk.Vagy este felé elmegyünk érte ahova mondjátok.Vagy pénteken fél öt után is eltudunk menni érte.
Na ezt most jól meg aszontam.

Tök jó,hogy ti már itt tartotok,tapasztalt kismamák lesztek mire az én kisbébim megszületik.

Timurr
Vendég

Tamesz

Nem tudom miért, de nekem nagyon az az érzésem, hogy te nem fogsz egyhamar megszülniKép Nem tudom miért érzem ezt. Talán mert mindig fordítva történnek a dolgok, mint ahogy gondolnánk. Legalábbis a téli babásokból kindulva. Van aki hetekig küszködik, mégis túlhordja a babáját, a másik meg mit sem érez az egészből, aztán egyszer csak eltűnik, majd jön a hír, hogy szépen titokban megszültKép

De én csak azértis megvárom a februárt. Mi így beszéltük meg KristóffalKép

Babus

Kép
babus2005

Hú Babus, nemsokára szülni fogsz? KépKépKép Aztán kapjunk ám hírt rólad! Meg képet Kristófkáról! Tamesz, meg mindenki, aki nagyon közelít, ez rátok is áll ám!!! Kép

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Borbolya
Na, ez azért túlzás. Én úgy tudom, a jóslófájások már 2-3 héttel a szülés előtt megindulnak. Tehát még van időm. RemélemKép

Az én apucim tutira jön a jó hírrel meg a képekkel még aznap, hogy megszületett KristófkaKép

Babus

Kép
babus2005

Babus, én sem úgy gondoltam, hogy most azonnal. Kép De már a 2-3 vagy akár 4 hét is olyan közelinek tunik 8 hónap várakozás után... Néha már én is tök be vagyok sózva, meg egyre többet álmodom a szülésrôl, pedig nekem tényleg van még idôm... Kép

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Babus,
teljesen letörtem!!!:-(((((
Na mindegy, a lényeg, hogy a pöttöm, majd tudja, hogy mikor kell jönnie és remélem kicsit tekintettel lesz rám is!!!:-))))

Timurr,
Holnap hív a leányzó, hogy mikor jön fel és elszaladok a könyvvel, a részleteket majd intézitek!

Borbolya,
ha két három héttel az jó, nekme már második hete vannak jóslófájásaim!!!:-)))

Na most elmegyek vasalni, mert egy óra múlva jön a párom és ma semmi, de komolyan semmi hasznosat nem műveltem, szégyen!!!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

sziasztok,

Brigó,
A védőnőm a pólyára mondta, hogy azt ne vegyünk, inkább ha lehet esetleg kölcsön kérjünk, mert úgyis csak max 2-3 napig használnám, amíg meg nem tanulom a babát biztonságosan fogni. Mivel mi márc. végére várjuk a babát. azt mondta, hogy overált se vegyünk (bár mi már vettünk egy olcsóbb fajtát, mert láttam én már májusban is havat). A mérlegre mondta, hogy nem kell, mert többet idegesít, mint amennyit használ. Mellszívóra monta, hogy előre ne vegyek, csak akkor ha esetleg szükség lesz rá. Mondta, hogy ruhákban sem érdemes a drágábbat venni, mert 2-3 hét alatt úgyis kinövi a baba az elején. Ja, és az előkére monta, hogy ne vegyek, mert ő is pelenkát hasznát, meg az előke amúgy is elforog (egyébként ilyenünk is van, mert találtam aranyosat)

Borbolya,
tényleg aranyos a pocid, én már tegnap megnéztem, amíg nem ment a babanet, nagy unalmamban. Azt mondja a párom, hogy nekünk kb ugyan akkora van.

Ti mi alapján választjátok ki, hogy milyen pelenkát (+ törlőkendőt) vesztek elsőnek a babának?

Adri
hadri

Adri,
én nem tudom mi alapján, de pamperset vettünk, de csak egy csomaggal a new bornból, mert ki tudja meddig lesz rá jó, mivel a mini meg 3 kg-tól van, és szintén pampers sesitive popsitörlőt vettünk, mert elég allegriás a család, hát ezen ne múljon. Na abból egy csomagot be is raktam a kórházi csomagba, mert azt nem adnak nálunk, de minden mást igen!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Adri
A sogórnőm ,mindkét gyerkőce csak a pamperset bírta,elsőnek én is azt veszek,aztán majd meglátjuk.A védőnő azt mondta ma,hogy a kórházba is kell vinni(itt nálunk).

Tamesz
Én ma 44 db-os new bornt láttam,van nagyobb kiszerelés is?úgy hallottam akár 10 db is elfogyhat egy nap az elején és akkor egy ilyen csomag talán egy hét.

Timurr
Vendég

Adri, úgy látom, a te védônôd tényleg hasznos. Örülnék, ha az enyém ilyeneket elmondott volna...

Viszont most kelengyelistákat nézegetek. Most már arra is rájöttem, mi az a bébikomp, de erre komolyan szükség van már az elején?? Meg mindenhol írnak etetôszéket és járókát, de hát ezek sem kellenek, csak jóval késôbb. (Nem?) Akkor meg miért az "elsô lépés" címszóhoz írják? Így igazodjon ki egy kezdô kismama... :/

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Borbolya
Szerintem a bébikomp,meg az etetőszék még bőven ráér.Szerintem járóka kicsit előbb kell,de az sem az újszülöttnek.

Timurr
Vendég

Borbolya
Óvatosan ezekkel a kelengyelistákkal! Kép
Többnyire bababoltok állítják össze, akik minden sz..t el akarnak adni. Kép

Kíváncsi leszek, kinek melyik pelenka válik majd be.
Épp a héten mondta egy ismerősöm, hogy ő már hármat végigpróbált (pampers, libero, huggies). Mindegyiknél előfordult "baleset", de neki a huggies jött be, mert annak végig gumírozott a dereka és annak a tépőzárját a legkönyebb egykézzel kezelni. Talán az is mellette szól, hogy ha jól emlékszem, 6kg-ig jó belőle a newborn.
zsana75

Sziasztok!

Na, én már megjártam a Tescot. Költöttem is rendesen a pénzt, így ma happy vagyok. Vettünk kádat, hordozót, 3 rugit, fésűt, cumisüveg- és cumimosót, hálózsákot, 2 takarót, pelust, kisollót.

Remélem mindenkinek sikerül megvennie azt, amire vágyik.

Holnap pedig megrendelem a kiságyat és a babakocsit.

Juhéjjjj!

Brigó

Kép

Kép
brigó

Hadri!

Köszi az infót. Pólyát amúgy sem terveztem, az overallon még gondolkodom, az előke már megvan, a ruhákból nem vettem drágát és sokat, viszont a mellszívót inkább megveszem. Én csak sima kézit szeretnék, az meg nem olyan drága.

Pelusból én ma a Pamperst vettem. Hogy miért?? Mert 160db 4.999Ft volt. Persze szerintem majd ki kell tapasztalni, hogy melyik babának mit bír a bőre!

Brigó

Kép

Kép
brigó

Hmm, ezek szerint csak a mi Tesconk ilyen béna?
Igaz, én is otthagytam ma 18000 Ft-ot Kép, de az érdemleges része a 3 body 1000 ft, meg egy rugi asszem ugyanannyiért, 10 db textilpelus, 1 db kifogó, 1 db szopis melltartó.
Valójában a ruhákat csak azért vettem, hogy vegyek valamit, nem azért, mert annyira tetszettek Kép

Ja, ma egyébként kiakadtam, mert elintéztük az apaságit, de az okmányirodában 3-an is megkérdezték, hogy megva-e már a baba. Ennyire nem látszik Kép
Mondjuk a héten már más is mondta, hogy pici a pocim Kép

A védőnő meg jól rámtelefonált, hogy illő lenne már mennem hozzá. Mondjuk én terveztem, de valami mindig közbejött. Kép
zsana75

Hi Zsana!

Nos, nem mondom azt, hogy tökéletes szépségű a 3 rugi, de azért 900ft-ért megteszi, főleg, hogy plüss. A takaró az nagyon tetszik, a többinél meg annyira nem számít a szépség (olló, üvegmosó kefe, stb)

A pociméret miatt ne aggódj. Nem az határozza meg a gyerkőcöd szépségét, okosságát, stb., hogy mekkora a pocid mérete. Az enyém sem olyan nagy, de tojok rá. Nem ez számít. De legalább most már értem, hogyan lehet az, hogy sokszor a szomszédok sem veszik észre, ha valaki terhes (ugye általában gyermekgyilkosságok esetén, de ezt inkább hagyjuk is!!!)

Egyébként hallottátok, hogy egy román néni (asszem 67 éves) gyermeket szült? Elvileg hármas ikrekkel lett terhes, de csak egy baba született meg neki.Nem semmi. Belegondolok, hogy a nagyim velem együtt jönne szülni???!!!

Brigó

Kép

Kép
brigó

Hadri
Én szintén a Pampers Newborn-ból vettem egy csomaggal, állítólag ennek a legjobb a gumírozása a lábaknál. Ha nem jön be, akkor majd próbálunk mást. Popsitörlőből én Johnsont vettem, abból is az zöld színűt, ami aloeverás. Barátnőméknél ez vált be, hogy nálunk jó lesz szintén a jövő titka.

Borbolya
Nézd meg azt a listát is, ha már belejöttél a kelengyelista nézegetésbe.
http://babanet.hu/hol-mi/kelengye.php#
Bébikomp, járóka, etetőszék? - "első lépések" - talán azért mert majd valamikor az első lépések előtt tényleg szükség lehet rájuk. De tuti, hogy nem most!
Amúgy nagyon csini a pocid! A párod pedig tök jó képeket készít rólad! Az enyém annyira béna, mindig beleveszi még valamelyik nem kívánt testrészemet, vagy alulról fényképez és látszik a tokácskám...

Patri
Köszi, de úgy tűnik valahogy el lesz intézve a hitel. Tegnap a párom beszélt az eladókkal, ők ajánlottak valakit akinek vannak jó kis bankos kapcsolatai. Ma már talizott is vele a férjem, és 1%-ért tutira elintézi, nekünk csak be kell menni a bankba aláírni! Úgyhogy egy kicsit megnyugodtam, nem hiányzik nekem még ez a bankos mizéria is, elég a házzal kapcsolatos mindenféle dolognak az intézése.

Ma voltam a Tescoba, gondoltam veszek jó kis olcsó rugikat. Hát nekem nem jött be. Az 1990 Ft-ért 3 rugira fentem a fogam. Nagy nehezen találtam csak meg és csalódtam benne. Nekem nem kell annyi rózsaszín egy méretből, a sárgás vagy a zöldes még elment volna, de abból csak nagyobb méret volt, ahhoz meg nem volt kedvem.
Vettem két Disney's 68-as rugit és egy sima 62-est.
Aztán elmentem még ma a Megatoysba is megvenni kuponra az orrszívót, ott is vettem két 68-as body és egy kuponos 68-asa rugit. Ja és vettem egy aranyos plüss, panda macis 56-os rugit is, igaz, hogy szürke színű, de egy fehér bodyval szerintem nagyon aranyos lesz egy kislányom is.
Majd ezt adom rá, ha Apuci szürke melegítőjéhez akarom öltöztetni!

Timka
timka

Brigó Kép
Nemtom melyik volt az a plüss. Kép
Most mérgemben elővettem a tescos újságot. Van ez a macifejes, ennek a színei nem tetszettek, de én a 3 db rugi 1999 Ft-ost nem is láttam, sőt a hosszú ujjú kombidressz 299 Ft-ot sem, szerintem nálunk ezek nem voltak. KépKépKép Nem hiszem, hogy elfogyott, emrt mától volt akciós.
Igazából sokkal nagyobb választékra számítottam, de mindegy.

Timka
Jó, hogy megoldódott ez a hitel dolog. Így még egyszerűbb is.
zsana75

Zsana
Melyik Tescoban voltál? csak nem a fogarasiban? mert én ott voltam, és rémes volt a felhozatal. Plüss rugit nem is láttam, a 3 db-os pedig a polc végén volt, a húsokkal szemben...véletlenül botlottam én is bele.
Az egyéb dolgaink (kád, pellusok,...) már megvannak, úgyhogy én inkább a ruhák miatt mentem ki. És csak azért vettem azt a három bodyt, hogy vegyek valamit. Mondjuk az anyaga tényleg jó és 500 FT-ot megért.
(Legyen a kezünkben a pénz, és akkor tényleg jó lesz, de már ez is valami)
Timka
timka

Aki már vett kis kardigánt, hol lehet ilyet szépet kapni? Csak mert eddig ilyet nem nagyon láttam. És ebbôl van olyan, ami "viszonylag uniszex", mert hogy nálunk nagyon titkolózik a Picúr...

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Sziasztok!!!

Nekem azt mondták a Kútvölgyiben, hogy a terheléses cukorra úgy menjek, hogy előtte megeszek 1 zsömlét és 2 dl tejet. És érjek be 1 órán belül, hogy le tudják venni a vért! Szerintetek ez így rendben van? Még soha nem hallottam, hogy így csinálták volna!!!!!!

Szilvi
25+3
asszony

Zsana!

Az a plüss a macis volt,csak én nem olyat vettem, mert itt volt több fajta is. Szerintem Egerben egész nagy volt a választék, és olyan dolgok is le voltak árazva, amik nem is szerepeltek az újságban (pl. fertőtlenítő folyadék)

Szilvi!
Örülj neki, hogy te így meg fogod úszni a terheléses cukrot!!! Máshol be kell menni éhgyomorra vérvételre. Aztán annak meg kell várni az eredményét. Kb. egy óra. Utána meg kell inni egy cukros löttyöt, és aztán 2 óra múlva vissza, ismételt vérvételre. Tehát min. 4 óra hosszáig (ébredéstől számítva) nem is eszel-iszol semmit. Nos, szerintem ehhez a procedúrához képest az a megoldás, amit te írtál, ISTENI!!!

Brigó

Kép

Kép
brigó

Na mi is megjöttünk a Tescóból. Hát nálunk is szörnyű volt a felhozatal. Nagyon béna cuccok voltak. Én vettem olyan 3 rugi egybent 1999Ft-ért, de én is inkább csak azért, hogy vegyek valamit. Annyira nem tetszik, de itthonra jó lesz.
Meg vettem 3 előkét, együtt volt 350Ft, és két kis csörgőt 400 illetve 700Ft-ért.

Én leginkább a kisbodyk minőségén akadtam ki, 600Ft-ért olyan bénák voltak, már most olyan kinyúltak voltak, nem tudom milyen lett volna, ha még ki is mosom őket párszor. Ehhez képest az Árkádban 900Ft-ért vásárolt Prince Oliver body-k kifejezetten olcsók voltak, és azok tutira tartósak is.

Pelenkában az én tapasztalataim szerint a Pampers a legjobb, a Libero még elmegy, de a fiúk gyakran kipisilnek belőle(ettől függetlenül nekünk is a legtöbb ilyen, mert a Bababörzén ez volt akciós), a Babylove szinte ugyanaz, mint a Libero, a DM-ben árulják kizárólag és olcsóbb.A Huggiest én kifejezetten utálom, sehogy se áll szegény babán.

Popsitörlőben szerintem mind jó, Pampers, Johnsons, Nivea(nekünk ezutóbbi van). Viszont a Baby Bruin, meg Disney-s meg egyéb olcsóbb és márkátlan popsitörlőket én nem javasolnám. Már tapintásra sem olyan finomak, mint a többi, és mindenféle illatos kenceficét tartalmaznak.

Mérleg: szerintem nagyon-nagyon hasznos. Az első hetekben mindenképp. Minden baba máshogy szopik, van aki fél perc alatt 100-at szopik, van amelyik 30 percig szívja, mégse eszik 5gr-nál többet. És még egyazon babánál is változik. Lehet, hogy egyik nap tök jól eszik, másik nap meg csak úgy csinálja, mint aki szopik, utána meg csak ordít, szegény anyuka meg azt se tudja, mi a baja, hisz szerinte már jóllakott, meg tiszta pelust kapott, meg mindent csinált már vele, mire végre elkezdi mérni szegény gyerkőcöt és kiderül, hogy alig evett valamit.
Nekünk lesz mérleg, unokatesóméktól kapunk majd kölcsön.
Mindig jobb előre beszerezni, minthogy aztán úgy járni, mint a téli babásoknál egy lány, aki a hazajövetel után pár nappal rohamoztatta a szülőket a boltba, hogy szerezzenek be mérleget, mert nem értette, miért sír a baba folyton és miért akar folyton a cicin lógni, holott a kórházban már 90gr-kat evett.

Babus

Kép
babus2005

Mérleg ügyben egyetértek Babuissal, szerintem is fontos tudni, hogy mennyit eszik a baba.
Főleg első gyereknél hasznos és az első pár hónapban. Emiatt mi bérelni fogunk egy mérleget a MiniManóban, csak azt nemtom, hogy mikor kellene menni érte. Hozzam el már a baba születése előtt? vagy bízzam Apucira? és mi van ha nem lesz nekik akkor? vagy mindig szokott lenni elegendő?

Teljesen ki vagyok akadva! Apa megint nincs még itthon. Minden este tök későn jár haza, akkor én már nagyon nyűgös vagyok, alig beszélgetünk, csak az együttalvás és a hétvégék maradnak! Kivéve, amior hétvégén is be kell mennie!
Úúúgy utálom a Matávot! - jelenleg nekik dolgozik egy projekten (tanácsadó)!
Bocs, hogy panaszkodok, de egész nap még csak csak elvagyok, jövök-megyek, de ez már nagyon rossz így.

Timka
timka

Timka
Nem a fogarasi, hanem az erzsébeti tescoban voltunk, ezek szerint tökmindegy. Mondjuk hozzánk baromi közel van, egyébként is ott vásárolunk többnyire.

Brigó
Durva ez az "összemixelt" cukros vizsgálat, amit írtál. Én eddig vagy az egy vagy a két órásról hallottam, de így egymás után még nem.

Mérleg dologban nem értek egyet az előttem szólókkal Kép.
Szerintem butaság az, hogy egy babának mindig egy bizonyos mennyiséget kell ennie. Szerintem nem baj az, ha nem eszi mindig az "előírt" mennyiséget, a lényeg, hogy a hosszabb távú (heti, havi) gyarapodása megfelelő legyen.
Ha sírni fog szegény gyerek, akkor nem fogunk megnyugodni, hiába tudjuk, hogy "eleget" evett, viszont ha semmi baja nem lesz, de a mérleg alapján úgy ítéljük meg, hogy kevés volt neki a kaja, azzal csak magunkat stresszeljük.
Nem beszélve arról, hogy ugye ezeket a mért súlyokat nagyban befolyásolja, hogy mikor és mennyit pisilt/kakilt a gyerek, azt meg úgysem tudod szabályozni (vagy ha evés közben pisil/kakil akkor mérjük a pelenkát is?).
zsana75

Sziasztok,

Tegnap szerettem volna listát adni, de hát az internet ördöge... Kép

Na most bepótolom:

<pre>
<center>Anyuka</center> <center>Baba kora</center> <center><blink>Szülés (várható) ideje</blink></center> <center>Baba neve</center> <center>Testvérek</center> <center>Kórház neve</center>
1. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=cicmerák-users]Cicmerák[/url] 36+4 2005.02.08 László Gergő - Szt. István Kh.
2. Babus 36+4 2005.02.12 Kristóf - MÁV Kh.
3. Tamesz 36+2 2005.02.14 Marcell Szilárd - Kistarcsai Kh.
4. Nadine 36+2 2005.02.21 Gréta Zsanett 2003.06.03 DEOEC
5. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=búzaszem-users]Búzaszem[/url] 35+0 2005.02.23 Hanna / János Kornél - Semmelweis Kh. Miskolc
6. Nikcsi 34+6 2005.02.23 ??? / ??? - Margit Kh.
7. Ági 34+6 2005.02.25 Hannah Luca / ??? Devon Bence 2000.10.15 Calgary Kanada
8. Beatrix 34+6 2005.02.26 Ákos Csabi 2001.04. Szolnok
9. Zsuzsa 34+5 2005.02.26 Áron - Bajcsy Kh.
10. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=vargáné-users]Vargáné[/url] 34+4 2005.02.26 János - DEOEC
11. Timka 35+2 2005.02.28 Fanni - SOTE II.
12. Nyetus 34+2 2005.02.28 Kamilla Dini 2002.05. Szt. Rókus Kh.
13. Monci 34+0 2005.03.01 Rita / ??? - Szt. Imre Kh.
14. Jck 32+1 2005.03.04 Sára / Dávid - BM
15. Maya 33+2 2005.03.08 Kira - Szt. István kh.
16. Mano2005 33+0 2005.03.09 Fanni / ??? - HIETE
17. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=ancsimamóca-users]Ancsimamóca[/url] 33+0 2005.03.09 Kamilla / Kristóf Barbara 1992.09.28 Kaposi Mór Kh.
18. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=angéla-users]Angéla[/url] 32+6 2005.03.10 Valér - Bajcsy kh.
19. Dorka 32+5 2005.03.12 Bernát Kolos Kristóf 4 éves, Bálint 2 éves HIETE
20. Zsana75 32+3 2005.03.13 Sára / Vilmos - Szt. István Kh.
21. Csibe26 32+3 2005.03.13 ??? / ??? - Szt. Imre Kh.
22. Eveka 33+2 2005.03.15 Marcell? Gergely? - MÁV Kh.
23. Ruzicsky 31+6 2005.03.16 Gellért, Bendegúz - Szt. Imre Kh.
24. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=mtücsök-users]Mtücsök[/url] 31+3 2005.03.19 ??? / ??? - Dél-Pesti Jahn Ferenc Kh.
25. Hadri 30+4 2005.03.26 ??? / Barnabás - Nagykanizsa
26. Borbolya 30+1 2005.03.29 Panna / Benedek - MÁV Kh.
27. Lirian 29+5 2005.03.29 Daniella Lili - Schöfp Mérei
28. Zsu 29+0 2005.03.30 Alexandra Ákos 2001.11.29 Kútvölgyi Kh.
29. Nebula 28+6 2005.04.04 Flóra Anna / Balázs - Szt. István kh.
30. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=brigó-users]Brigó[/url] 29+2 2005.04.04 Jázmin / Zsombor - Egri Kórház
31. Pszi 29+0 2005.04.05 Kinga / ??? Balázs 2002.08.16 Péterfy Sándor Kh.
32. Greenolive 28+1 2005.04.12 Áron - Szt. Imre Kh.
33. Mukika 28+0 2005.04.13 Aliz - Szegedi női klinika
34. Zsuba31 27+0 2005.04.20 Balázs, László Ági 1989, Orsi 1991, Ancsa 1996 Szegedi női klinika
35. Vaktyuk 24+6 2005.04.23 ??? / Patrik Csaba - Kútvölgyi Kh.
36. Edinka 26+2 2005.04.25 Viktória - Balassagyarmat / Kenesei Albert Kh.
37. Psandi 25+4 2005.04.27 ??? / ??? Dani 2003.04.28 MÁV Kh.
38. Franyo 25+4 2005.04.27 Boglárka Réka / Dániel Vilmos Anna Virág 2003.02.24 Szt. Imre Kh.
39. Pfranciska 25+3 2005.05.01 Boglárka / Benedek - Kaposi Mór Kh.
40. Neszi 25+3 2005.05.01 Laura Patricia 2003.02.28 Fehér Megyei Szent György Kh.
41. Asszony 25+2 2005.05.02 Sára / Gergő - Kútvölgyi Kh.
42. Timurr 24+4 2005.05.08 Maja / János Martin - Kaposi Mór Kh.
43. Ildibaba 24+1 2005.05.11 Zoltán Attila - Kútvölgyi Kh.
44. Norkini 22+5 2005.05.25 ??? / ??? Jázmin Sarolta 2003.02.09 Szt. Imre Kh.
45. Akiren 22+0 2005.05.27 Lilla / Dániel, Máté - Péterfy Sándor Kh.
46. Menjuss 30+3 2005.03.27 Dóra Johanna - Péterfy Sándor Kh.
</pre>

Angéla+ Valér Kép
angélaa

Borbolya
Kötött kardigánra gondolsz?
Én vettem a héten a C&A-ban egyet, na nem magunknak, hanem ajándékba. Ez lányos volt és akciós 1980 Ft. Biztos van unisex is, de általában drágábbak.
zsana75

Helló Lányok!

Én is egész nap vásárolgattam azért nem is írtam ma. Alig győztem viszont olvasni amiket ti írtatok! Kép Mi a Cora-ban voltunk, ott például kardigán, az volt szép plüss, és polár is, és nem volt annyira vészes az ára, sok kisruha volt akciós. Bár a választék nem volt valami nagy, de voltak szép dolgok viszonylag elfogadható áron. Sajnos rugdalózóból itt is nagyon kevés féle volt így csak kettőt tudtam venni, ami tetszett is.

Akkor ezek szerint a Tescóba kár is mennem, már láttam az akciós újságot és már az alapján is látszott valamennyire, hogy nem lesz ez olyan jó, a képen sem tűnik valami nagy számnak a 3 rugi egy csomagban, de azért még reménykedtem, hogy hátha csak a képen béna, de úgy látom az alapján amit írtatok, hogy nem csak a képen.

Viszont megvettük ma a babakocsit, Pierre Cardin és tök jó, meg szép. Kép

Úgyhogy ma is haladtunk előre a babadolgok vásárlásában.

És egyébként milyen mellszívót érdemes venni? Ma láttam Avent mellszívókat, de nagyon drágák, pedig az egész csak némi műanyag...

Mérleget pedig már nem tudom eldönteni, hogy vegyünk-e vagy kölcsönözzünk-e, mert valaki azt mondja, hogy jaj ne, mert csak aggódni fogunk, van aki szerint meg igenis fontos. Most akkor kinek higgyek? Kép

r
31+6
ruzicsky

Ruzicsky
írtam neked a X.ker-ibe, dokival kapcs. olvastad?

Andi
psandi

Zsana
Először tisztába teszed a babád, utána méred le, ezután szopik, és ezután is leméred, közben nincs peluscsere, így a súly nem befolyásolja a kaki vagy pisi, mert ami eddig bent volt, az most a pelusban lesz. ezt elhiheted, a kórházban is így csináljuk.

Egyetlen babának se kell előírt mennyiséget ennie!!!
A mérleg nem csak arra jó, hogy megnyugodjál, hogy eleget evett, és akkor többet már nem kap, vagy éppenséggel keveset evett és ennie kell még, ha tetszik, ha nem. Hanem pont a tapasztalatlan anyukáknak jó. Honnan tudod, hogy azért sír, mert fáj a hasa, mivelhogy degeszre ette magát, vagy éppenséggel azért, mert éhes, ugyanis hiába szopik, neked ugyanis nincs elég tejed, esetleg köze nincs az evéshez a hisztinek, merthogy csupán komfortszopási igénye van a babának, ami azt jelenti, hogy kell, hogy valami legyen a szájában, és mivel más nincs, jobb híján egész nap a cicin lógna, ami hosszútávon ugye nem megvalósítható, ráadásul úgy kisebesedik tőle a cicibimbó, hogy aztán 1 hétig sírhat az anyuka is.
Nagyon cselesek tudnak lenni a babák, ezt majd megtapasztalod te is! Én már "egy pár" babán kitapasztaltam ezt. És egy jópár átvirrasztott és végigbőgött napon átesett anyukán és babáján segítettünk már a kórházban.

De persze mindenki maga dönti el, használ-e majd mérleget vagy sem.
Én nem hinném, hogy azon bárki stresszelné magát, hogy tudja, hogy mennyit evett a babája. Mégha kevesebbet evett is, de bealudt tőle, akkor valószínűleg elég volt neki, ha többet és neki ennyi kell, és ettől se fáj a pocija, akkor egészségére. Ha viszont keservesen ordít és kiderül, keveset vagy sokat evett, akkor legalább tudod mit kell tenni, ezért nem stresszeled magad tovább.

Na nem okoskodok tovább, majd meglátja mindenki!Reméljük mindenkinek ügyesen, példamutatóan szopizó, utána órákig alvó nyugodt kisbabája lesz majd, aki látványosan gyarapodik majd! Én is ilyet szeretnék!

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!

Mérleg ügyben ha nem akartok venni, kérdezzétek meg a védőnőt, lehet-e nála kölcsönözni, mert náluk olcsóbb szokott lenni, mint monjduk ha a MIni-Manótól kölcsönzitek.

Pelusból Daninál a Pamperssel kezdtünk, aztán áttértünk a liberóra ill. a Baby love-ra, a Huggies nekem egyáltalán nem jött be.
Popsitörlőből meg 4-es packot veszek, ált. Pampers vagy Johnson's, a Nivea nekem túl vékony volt, azt is használtam az elején, ill. a Fixies is nagyon jó, de csak ha le van értékelve Kép

Mellszívóm Avent Isis van, drága de nagyon tuti!! Én a Bébikerben vettem, itt kb 3 ezerrel olcsóbb volt , mint pl. a Megatoysban, szóval érdemes körülnézni!

Angéla
ha majd belenyúlsz a táblába, beírnád nekem névhez a LEventét? Lánynév nem kell, mert tuti kisfiú Kép köszi Kép

jó éjt
Andi
psandi

Sziasztok Kép

Mi is voltunk a Tescoban tegnap, szerintem elég elkeserítő volt...
Láttunk néhány szétrabolt bébiülést, szinte mindnek hiányzott valamilyen alkatrésze Kép
Úgy látom, marad a Pierre Cardin 14 ezerért...

Egy rugóra jár minden tavaszi kismama agya, szinte mindenki azért vett valamit, hogy mégse távozzon üres kézzel: mi is vettünk pelust, meg gumis lepedőt, meg szoptatós melltartót Kép

Viszont: ahogy nézegettem a bébiüléseket, felmerült egy kérdés... Nem az a 'jó' ülés, amelyikben a baba háta szinte vízszintesen van? Nekem mindegyik olyan meredeknek tűnt...

Psandi, Ruzicsky, merre van az általatok emlegetett X. kerületi topic? Hátha én is találok ott valami érdekességet...

Lirian
lirian

Joreggelt!

Látom, most sem igazán volt éjszakai műszak. Kép

Babus
Remélem nem voltál mérges, amikor a fentieket írtad (bár egy kicsit úgy tűnik, hogy igenKép).
Biztos kiderült már, hogy én erősen szoptatáspárti vagyok. Na nem akarok itt hittéríteni, csak sok olyannal találkozom itt a babaneten, aki szeretne szoptatni, lassacskán be is indulna neki a dolog, aztán egy ilyen mérlegelés után úgy ítéli meg, hogy keveset evett a baba, és ad neki pótlást. Mivel ugye a tejtermelődés a kereslethez igazodik, így a pótlás miatt nem is fog annyi tej termelődni, amennyit a baba enne, az anyuka egyre többet pótol...ördögi kör.
De én sem osztom itt az észt, tényleg a gyakorlat dönti majd el. Így is, úgy is nőttek már fel gyerekek, nem is akármilyenek. Kép

Lir
Szerintem nincs olyan bébiülés, amiben a baba háta vízszintesen van. Kép
zsana75

Nem hiszem el, itt artam 20 percen keresztül éás megint minden elszállt, kezdek kiadakadni a babanetes rendszergizdákra!!!!!

Szóval szép napos Jóreggelt!

Úgy látom, hogy a tesco nem aratott nagy sikert, így nem is fogom magam strapálni!!!

Mérleg, nekünk van örökölt öcséméktől, szerintem egy ideig biztosan fogjuk használni, öcsméknél abból derült ki, hogy nem hízik a csajszi és éhes, ezért üvölt állandóan, így elkezdték tászerezni, mert a tejcsi kevés volt neki.

ANgélaa,
köszi a táblázatot, olyan jó néha végigbogarászni, hogy ki hol tart!!!

Zsana,
Pocakméret nem számít, a lényeg, hogy veled és a babóval minden ok legyen, és majd beindul neked is a rohamos növekedés, lásd Borbolyát!!!

Timka,
örülök, hogy a hiteletek alakul, remélem tényleg csak aláírni kell bemennetek!!! Látom Te is vásárlással ápolod a lelked!!!:-))
Az én párom is tanácsadó (ibm), ismerős a hosszú munkaidő, ő melyik cégnél tanácsadó?

Ruzicsky
gratula a babaqkocsihoz, majd fotózd le lécci, hogy milyen szépséges, a Te párod nem roeózik vele a lakásban, nálunk ez még indig visszatérő motívum!!!:-)))

Nekünk Chicco mellszívónk van, ugyanolyan, mint az Avent, csak olcsóbb volt egy kicsit, és ami nálunk fő szempont volt, hogy nem olyan dagi üvegek vannak hozzá, mert az nem megy bele az üvegmelegítőnkbe, amit örököltünk, így erre esett a választás, a párom már ki is próbálta!!!:-)))

Szaladok reggelzini, mert ubulka kirúgja az oldalam, mert éhes!!!
tamesz 36+3

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok lányok!

Én is szeretnék arra a szép listára felkerülni. Mi május 15-re vagyunk kiírva, Schöpf Mérei, fiú és Benedek ja és 24+4.
Mi holnap megyünk az erzsébeti Tescoba, hagytatok még valamit? Én is néztem a rugikat az újságba elég aranyossak, majd meglátom a felhozatalt.
Vett már valaki Bergon babakocsit közületek, én most azzal szemezek?
Timka: akkor remélem sinen van a dolgotok, melyik banknál van az ismerős?
Patri
patri

Sziasztok!

Lir!
Tegnap láttam olyan mózeskosaras megoldást,hogy a baba is bevan kötve, az autóba is rögzíthető, vagyis a funkciója "bébiülés" de vízszintesen fekhet, a háttámlája meg állítható függőlegesig.

Mérleg!
Szerintem nem árt ha van és attól még,hogy ott van nem kötelező minden percben használni. A gyerekorvosnak pedig az első kérdései között ott lesz,hogy "mennyit eszik a baba". Persze le lehet mérni cumisüveggel is, ill. hasamra is üthetek.

Ilona (36+4)
Vendég

Sziasztok!

Az utóbbi időben a mellszívón gondolkozok. Nekem valami kézi szimpatikus, így azokat nézegetem.
Tetszik az Avent Isis, de mindenütt 15 ezer körül láttam. És láttam Chicco-t is 5 ezer körül. Úgy láttam, hogy ugyanúgy néznek ki, legfeljebb a Chicco-hoz nincs annyi kiegészítő. Van különbség a működésben, minőségben? Tudtok róluk valamit?

Psandi:
A Bébiker hol van????

És még valami. Babócánk május végén fog megszületni, tehát alapvetően nyári ruhákban gondolkozok. Szerintetek hálózsák azért kellene? Vagy vegyek valami nagyobbat, ami mondjuk télen lenne jó rá, és ha nagyon kell, azért nyáron is rá tudnám adni?

Akiren
(22+1)
akiren

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?