Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Lirian!Kép

Nyugi!
A kórházba a gyerkőcnek csak boltit vihetsz mert amit a doki kiír majd az tégelyes, márpedig a csecsemösők nem nyúlkálnal bele.
A gyerekdoki otthonra mindent felír én semmi kenceficét nem vettem, egyelőre!
És,hogy mi kell a babónak a kórházba? El fogják mondani neked,ha már megszületett a baba és kérni fogják és apuka vigye majd be másnap(1 csomag pelus 2-4 kg-os, 1 Johnson's fürdető, popsitörlőkendő, én vettem egy popsikrémet is mert változó,hogy éppen mit kérnek).

Én vettem garmastan kenőcsöt,de egyátalán nem biztos,hogy kell majd mert állítólag a mellbimbóra a legjobb gyógyír az anyatej"pakolás".
A gátsebre pedig nem vettem semmit mert a legjobb ha az elején eljársz gátkezelésre, aztán meglátod mit mondanak ott és akkor még mindig megveheti a párod!
Vegyél TENA bugyit meg a tena lady extra betétet, de azt mondta a hugom,hogy neki elég volt az amit a kórházba adtak.
Szóval nyugi!Kép
Végső esetben erre van a védőnéni, ő biztos jobban tudja mint a szülész orvosod!Kép

Mindenkinek minden jót!

Ilona(36+1)
Vendég

Sziasztok,

Engem kimondottan érdekelt az előző téma.

Képzeljétek el ma elmentem a védőnőhöz, mert gondoltam lassan aktuális egy vérvétel és ehhez ő írja meg a papírt és kb 3/4 órát elbeszélgettünk. Kezdtük a babakelengyével - mit érdemes venni, hol mennyiért, mit ne vegyünk mert pénzkidobás stb. Aztán kilyukadtunk a gyermekágyi depressziónál. Mondjuk 4 gyereke van, szóval nincs tapasztalat híján. Úgy érzem próbált egy iicsit lelkiekben felkészíteni, hogy ne csodálkozzak, hogy ha nem fogom a szülés utáni első heteket a legnagyobb örömmámorban megélni. Mert, hogy sokaknál a szülés után egy üresség lesz, mert addig volt egy cél de mi lesz azután. És a felelősséggel ami a nyakunkba szakad meg kell barátkozni. És, hogy a szülői szerepet mi is akkor kezdjük el tanulni. + a szülés utáni gyerekágy, mert a szülésen túl lenni az egy dolog, de utána elég kellemetlen tud lenni. + a szoptatás is fájdalmas az elején. De ha jelentekzik ez a rossz hangulat ( a hormonok, meg felelősségtudat miatt), ne aggódjak el fog múlni. És, hogy a gyerekek annyi örömöt tudnak adni...Sírni aztán azt tunak, ki többet ki kevesebbet. Meg tapasztalatból mondja, hogy a főbb személyiségjegyek már a legelején látszanak.
Ha vkt érdekel kérdeztem tőle, hogy érdemes-e mérleget kölcsönözni. Azt mondta, hogy semmiképpen sem, mert többet fog idegesíteni, mint amennyire használ. Hogy a tejtermelődés az első 2 hétben áll be, addig meg teljesen bizonytalan, hogy mindenképpen igény szerint szoptassak, ha kell akkor óránként.
Na minden, a lényeg, hogy teljesen meglepődtem, hogy olyan dolgok is szóba jöttek, amiről eddig még személyesen nem beszéltem senkivel.
+ tudjátok nálunk van ez a hülye vattás dolog, meg hogy nem lehet bugyit felvenni. Hát erre azt mondta, hogy vizitre ez, közben meg nyugodtan használjak betétet. Szóval tök normális volt.

Mi egyébként jól vagyunk, a keményedések változatlanul megvannak, de talán nem annyi és sétát sajnos még mindig nem bírom.

Megvettük a babakocsit. Nekünk Bergonra esett a választásunk. Szép bordó színe van. Ma pedig a férjem unokatestvére felajánlott egy csomó cuccot. Bár most már sok mindenünk megvan azért jól esett.

Hát jó hosszúra sikeredtem.

Adri
hadri

Timka, drukkolok, hogy valamit sikerüljön kisakkozni. Nekem persze csak rossz véleményem van a bankokról Kép, az általad is leírt mizériahegyek miatt. Természetesen mi sem kaphatunk szocpolt, hitelt stb, csak én ezen már kiidegeskedtem magam kb 2 hónappal ezelôtt. Kép Még jó, hogy van "szocpol", meg lakástámogatás meg mindenféle kedvezmény, legalább verhetik a politikusok a mellüket, hogy lám, ilyen is van, az persze már tényleg huszadrangú, hogy ehhez hányan is jutnak hozzá...

De a lényeg, hogy azért drukkolok, hátha...! Kép

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Ezt a tena bugyit (ugye ez az eldobható) hol lehet venni ? Gyógyszertárban?

Adri
hadri

Adri!
Igen gyógyszertárba, eldobható,de mosható is a kórházba tartózkodás idejére biztos elég, 2 db van egy csomagba. A csípőbőséged mérd le,az alapján vannak a méretek (s,m,l,stb). ((360 ft))
Vendég

ADri
igen, patikában, egy csomagban 2 db van, több méret közül választhatsz és pár száz froncsi

Andi
psandi

Ilonana, szinte egyszerre írtunk és szinte ugyanazt Kép
psandi

Ilonana, Psandi
Köszönöm

Adri
hadri

Adri
A gyógyszertáron kívül nagyon sok más helyen is kaphatsz ilyet. Én pl. egy kismamiboltban vettem, de láttam tegnap a Corában is, 5-6 db-os, és 9oo-1oooFt körül van az ára.
De bárhol van, ahol babás vagy kismamis cuccokat árulnak.

Babus

Kép
babus2005

Borbolya!

Ezekről a támogatásokról ugyanez a véleményem. Én még nem találkoztam élő emberrel aki megkapta ezt a szocpolt, elég kevesen lehetnek. És én még ne is panaszkodjak, mert mi legalább kaptunk hitelt. Én még akkor sem akartam elhinni, amikor már aláírtuk a papírokat, olyan hihetetlennek tűnt, hogy sikerült.

r
ruzicsky

Hadri
Örülök, hogy jól vagytok, de azért pihenj továbbra is!
Jó olvasni, hogy neked is normális védőnőd van. Kép Tényleg érdemes felkészülni ezekre a dolgokra, mert a neheze csak ezután jön (szerintem).

Hitel ügyben csak együttérezni tudok, segíteni sajnos nem Kép.
Nekünk anno viszonylag simán ment, bár nem a legkedvezményesebb, és szocpol szóba sem jöhetett.

Egyébként szerintem egyáltalán nem gáz, hogy ilyen dolgokról is esik szó. Jólesik néha "elsírni" a problémánkat valakinek, ha meg esetleg segíteni is tudunk egymásnak, az külön jó. Akit meg nem érdekel, az nem olvassa el.
zsana75

Sziasztok!

Most már nagyon el kezdett érdekelni ez a szocpol dolog, ugyanis apucira rájött a költözhetnék... Mi az oka annak, hogy ilyen sokan nem kapják meg a szocpolt? Ha egy fél lakás van az én nevemen és egy egész az apáén, de azt eladjuk, akkor már nem jár szocpol??? Hú, már most nincs kedvem az egészhez, pedig csak holnap nézzük meg az első lakást...

Kép
eveka

Eveka,
ha a fél lakás a neveden marad, és azt nem örökösödési eljárásban "szerezted", hanem vásároltad, akkor nem jár a szocpol.

Mi azért nem kaptuk meg a szocpolt, mert a házat a vállakozó nem volt hajlandó a tényleges összegről írni, és így az eladott ingatlanjaink értéke több volt, az iratok alapján és így már a hitel mellé nem kellett a szocpol és az áfa, mert azokból kifutotta a vételár. Persze nekünk még néhány milliót ki kellett fizetni a vállalkozónak zsebbe, amit ügye nem lehetett hitelből meg támogatásból.
Na szép álmokat, remélem ma jobb éjszakánk lesz!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Mukika!

Látom Lizikét. Csak érdemes volt leírást adnod a képhez!!

Borbolya!
Az anyasági támogatásról már többen adtak infót, de itt is olvashatsz a témával kapcsolatban:
http://www.magyarorszag.hu/ugyintezo/ugyleirasok/csalad/gyermekvall

Hadri!
Lennél oly kedves, és leírnád, hogy mit mondott a védőnőd, mit nem érdemes venni?

Hozzám jön ki megint a védőnő. Csak tudnám minek. Megint vagy 2 óra hosszát jópofizni kell vele...

Ettől a gyermekágyi depitől nagyon félek, mert amúgy is hajlamos vagyok a depresszióra. Még a terhesség alatt is voltak olyan időszakok, amikor úgy éreztem, hogy nem ért meg senki, nem érdeklek senkit, stb. De most ez elmúlt, remélem nem is fog előjönni!!! Nektek nem volt ilyen érzésetek??? Vagy itt mindenki a tipikus boldog kismama? Na, azért nem kell félreérteni, én is nagyon boldog vagyok, csak voltak ilyen hülye időszakaim.

Most vagyok a 30.hétben. Éjszaka arra ébredtem, hogy nem bírok aludni. Csak úgy. Jr. is rugdosott, meg mittudomén... Kényelmetlen volt feküdni is. Ez most már így lesz a végéig?

Na, most leléptem, mindenkinek jó pocakosodást.

Brigó

Kép

Kép
brigó

Jóreggelt!

Voltam ma reggel a gyerekorvosnál, megismerkedtünk,nagyon szimpi volt, kaptam tőle egy csomó recpetet, amit ha mevan a pöttöm kitölthetünk és kiválthatunk, illetve majd akkor kell hívni, ha jövünk haza, hogy ő is meglátogasson majd minket.
Ha gondoljátok felsorolom miket írt fel, azt mondta, hogy majd ha jön megbeszéljük mit mire, mikor.

Brigó,
szerintem ez a depresszió dolog egyáltalán nem kiszámítható, a sógornőm id az lett, pedig nagyon várták a törpét és neki problémamnetes otthoni pihenős terhessége volt. Én hülyére aggódtam magam az elmúlt 8 hónap alatt, sokszor egy percet nem aludtam, (lásd, Afp, ....) szóval szerintem mindenkinek voltak és lesznek mélypontjai. Én ezért is szeretném, ha az első két hétben, amikor kitörhet rajtam ez a depis korszak, akkor legyen itt a párom, aki megnyugtat, hogy talán képes leszek ellátni az anyai feladatokat, felelősséget, ha véletlenül magam alá süllyednék!!!

Az alvással kapcsolatban nekem kb a 31. héttől vált borzalmassá, és sajnos azóta is tart, bár ma csak másfél órát voltam fenn, már azon godnolkodtam ideülök a gép elé, de nem akartam felébreszteni a páromat. Szóval nem akarlak elszomorítani, de lehet, hogy már végig ki fog tartani!!!
tamesz+ubulka 36+1

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok!

Úgy tűnik, mindenki sokáig alszik ebben a rossz időben.

Brigó
Nem vagy egyedül ezzel a depresszióra hajlamossággal. KépNálam is létezik a dolog, terhességtől függetlenül.
Ezzel együtt én azt gondolom, hogy jobb eséllyel indulunk, mert ha előjön a gyermekágyi depi - ami szerintem valamilyen szinten mindenkinél előjön - mi fogjuk tudni, hogy igen, túl lehet élni, el fog múlni, stb. Jobb ez így, mintha teljesen felkészületlenül érne a dolog.

Ma éjjel én is szenvedtem, bár aludni tudtam, de sokszor ébredtem fel és mindig fájt a pocim és keményedtem.
Érdekes, hogy keményedésre sok pihenést és fekvést javasolnak, nekem meg többnyire éjjel jön elő. Kép

Pont ma gondoltam arra, hogy érdekes, mi milyen jól alszunk. A téli topikban mikor ennyi idősek voltak, mint mi most, akkora élet volt a topikban éjjel is, hogy reggel alig győztem utánaolvasni.
Ezek szerint csak annyi a különbség, hogy nem ülünk a gép elé, ha nem tudunk aludni.

Most megyünk apaságit intézni, majd jövök még.

Zsana (32+2)
zsana75

Sziasztok,
Hát mi aludni nem alszunk túl sokat de írni azt nem tudok éjszaka.Dini ugyanis a múlt heti vírusból nem gyógyult ki sőt ráment a tüdejére.Így most szobafogság,antibiotikum stb.
Szerencsére mintha a pocim érezné,hogy most nem ő az első,tök nyugodt a babó és a hasam sem keményedik.Enni is kevesebbet eszem,könnyebbnek is érzem magam.Mivel a dokinénink jött most hozzánk Dini miatt,én is fölírattam a kezdőcsomagot Kamillának.
Pénteken jön a védőnő,majd őt is megkérdezem.
Tamesz,engem éredekelne,hogy mit írt föl neked mert szeretnék időben beszerezni mindent.
Nekünk ezeket:70%alcohol,hintőpor,d vit,germicid c,k vit,popsikrém,meg ha jól emlékszem fürdető.
Depresszió:hát én sem voltam a helyzet magaslatán Dinivel,soxor sírtam de mindig mondogattam magamnak,hogy ez tul képp nem én vagyok hanem a hormonjaim.Ez segített valamennyire.Igazándiból nálam az volt a gáz,hogy túl aggóttam magam,mindig azt hallottam,hogy sír,pedig szegényem nagyon jó baba volt,csak evett meg aludt.Szerencsére az ember hamar belerázódik a dolgokba és pár hét alatt minden visszaáll.Ha belegondolok,hogy milyen naiv és tudatlan voltam 2 éve...persze akkor még nem babaneteztemKép
Remélem azért a második babával már rutinosabb leszek és ha nehéz is lesz így is az első időszak azért érzem magamban,hogy most sokkal inkább a helyzet magaslatán vagyok.Aztán majd meglátjuk mit produkál Kamilla,ugyanis ez két emberes dolog....Kép
sziasztok
nyetus76

Sziasztok!

Úgy tűnik, nálam is elkezdődött az az időszak, hogy nem tudok éjjel aludni. Megint begörcsölt a vádlim, ezzel párhuzamosan baromira égett a gyomrom, alig aludtam, max. 3-4 órát egész éjjel.
Ha ez még így lesz két hónapig... Jaj! Bár mimdent elviselek, csak nem szülessen (sokkal) előbb Alexa. Tegnap amúgy ez a mindig bioaktív, sajtkukac lány alig mozgott, rendesen meg is ijedtem. Alig várom, hogy délután mit mond a doki bácsi, és az uh. mit mutat. Remélem, megfordult végre menetirányba. Valahogy úgy érzem, igen.

mindenkinek szép napot!
Zsu 28+6
tothzsuzsi

NYetus,
íme amiket felírt a dokinéni, nem tudom pontosan mi micsoda, lehet, hogy Ti jobban tudjátok, azt modnta, ha majd hazajöttünk és megvettük jön és mindent elmond:

-Vigantol olaj (napi 1 csepp)
-Konakion MM Pediatric (hetente 1 adag)
-Germicid-C kúp (láz esetére)
-Pulv. Natrii Borici, (azt hiszem ez a testápoló)
-spar Hexachloropheni (talán köldökre hintőpor?)
-Spir Diluti (ez köldökfertőtlenítő)
-Ungv. hydrophilicum nonionicum (fürdető)

Hát szóval ennyi, remélem okosabbak lettetek tőle!!! Most elszaladok kozmetikába, nem tudom mikor lesz időm legközelebb menni!!!???
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Brigó
Én is a védőnőt "várom"Kép
Tök rendes, meg minden, de ez azért már sok. Már vagy 4-szer volt nálunk. És ami a legrosszabb, hogy ő sosem mondja meg, hogy mikor jön. Most is csak annyit mondott, hogy majd valamikor a héten, azt tudja, hogy kb. 10-ig alszom. Na de az egy dolog. Én nagyon trehánykodni szoktam itt nappal, magányomban. 10-11 között felkelek, lemegyek sétálni a kutyussal, utána reggelizek, majd jövök a Babanetre és csak utána szoktam felágyazni meg elpakolni, elmosogatni. De most nem tudok nyugodtan lazsálni, mert ki tudja mikor csönget, én meg itt vagyok a nagy rumliban. Miért nem beszéljük meg, hogy mondjuk szerda 2 óra és akkor készülnék. De így??? Inkább essünk rajta túl még ma és akkor megkönnyebbülhetek. A szobaajtót se merem becsukni, mert akkor nem hallom meg, ha csönget.
De mit akar??? Tegnap voltam nála, sőt, 2 hetente járok hozzá. Látta, hogy nem egy istállóban lakunk, Kristófkának gyönyörű palotát alkottunk, akkor meg miért??? Nincs jobb dolga?

Depresszió: hát kíváncsi vagyok, engem utolér-e majd. Igaz, hogy igencsak aggódós természet vagyok, de én inkább olyanoktól félek, hogy mi lesz majd ha beteg lesz vagy ha valami komoly vészhelyzet alakul ki. Egy saját gyerekkel átélni ezeket teljesen más, mint a munkahelyen.
Attól abszolút nem félek, hogy ne tudnám ellátni, hogy kétségbeesnék, ha sír, vagy ha nem szopik, vagy mert kimerült leszek a nemalvástól meg hasonlók. Valahogy ezek nekem teljesen természetes dolgok, és én így előre azt gondolom, én leszek a világ legeslegeslegboldogabb anyukájaKép, és el se tudom képzelni, hogy én bedepisednék, hisz itt lesz velem várva várt kicsi drága KristófkámKép
Persze tudom, ettől még bármi lehet.

Alvás: én mindigis pocsékul aludtam, az utóbbi 1-2 hónapban viszont folyamatosan romlik a helyzet. Nálam legfőképp a kézzsibbadás miatt, ami már nem is igazán zsibbadás, hanem erőteljes fájdalomba megy át, de kizárólag éjszaka. Nappal csak zsibbad a jobb kezemen a 3 középső ujjam, de éjszaka, amint vízszintesbe érek, elkezd fokozódni, átterjed a bal kézfejemre is, és fél- 1 óránként arra ébredek, hogy ordítani tudnék a fájdalomtól. Ilyenkor lógatom le az ágyról, vagy fölkelek, elmegyek WC-re, és a függőleges helyzettől pár perc alatt megint helyrejön valamennyire. Aztán visszafekszem és kezdődik előlről. És ez így meg éjszakáról-éjszakáraKép
Én amúgy jönnék a netre éjszaka, de mivel itt mindig pangás van éjjel, így lebeszélem magam róla.

Az én srácom ma megint belustult. Pedig már vagy 1 hete olyan kis ügyi volt, sokat aktívkodott a drága. De megint ráfogom a frontra.
Na erre most jól belémrúgottKépKépKép

Babus+Kristófka(36+3)

Kép
babus2005

Sziasztok!

Kösz a depiről az infót. Azért egy picit örülök, hogy ezek szerint nem vagyok egyedi eset, hanem másoknak is van ilyen problémája. Persze az lenne a legjobb, ha senkinél sem jönne elő ilyesmi...

Az alvás dolog elszomorít. Ha ez így megy tovább, akkor éjszakai bagoly leszek, mert amennyit nem alszok éjszaka, azt nappal fogom "letudni" (már most is csak kóválygok, pedig még főzni is kellene).

Na, ha pénteken randizok a védőnővel, megkérdem én is, hogy nálunk hogyan működik ez a felíratós dolog, és van-e egyáltalán megbízható doki a közelben.

Nyetus!
Dini jó belement ebbe a betegségbe! Remélem, hogy minél hamarabb meggyógyul. Jobbulást néki!

Brigó

Kép

Kép
brigó

Tamesz
A Konakion K-vitamin, a Vigantol D-vitamin.

Babus

Kép
babus2005

Babus!
Akkor én még egyelőre szerencsésnek mondhatom magam az alvás tekintetében! Remélem maradunk ennyiben, hogy max. nem tudok aludni, de nem lesz zsibbadás, lábgörcs, stb.

A védőnő nálam egy fokkal jobb, mert bejelentette, hogy péntek de. 10-re jön. Csak nem értem én sem, hogy minek, amikor pont egy hete voltam nála. A múltkor, amikor itt volt, szét sem nézett, csak bejött a nappaliba, és dumcsizott. Pedig akkor úgy kisuvickoltam a lakást!!! Most meg nem lesz időm takarítani, és biztos most fogja mondani, hogy akkor lássuk Jr. birodalmát!! Persze azt nézheti, mert még semmit nem vettünk (gondolok itt kiságyra, stb)!

Egyébként, ahogy olvastam mások levelét is, lehet, hogy hamarosan beindul az éjszakázás itt is!!!
Én majd mindenesetre erre nézek, ha semmiképp nem megy az alvás!

Brigó

Kép

Kép
brigó

Brigó
Az én védőnőm se nézett még szét eddig, mindig csak bejött és leült a nappaliba dumcsizni.
Én meg azt se tudom, mikor takarítsam ki a lakást? Minden nap csak nem állhatok neki! Pedig nálunk a hófehér kő, meg a fekete szőnyeg, és a fekete szőrű kutya magáért beszél.

Na mindegy, ha valami nem tetszik neki, álljon neki ő magaKép

Holnap este megyünk a TescóbaKép, apucit lepasszoltam, elküldtem videózni a barátaival, én meg majd anyukámmal megyek el. Mert apuci csak akadályozna abban, hogy kiéljem vásárlási vágyaimat, mindig csak beleszól, hogy minek még egy 10.-ik csörgő, meg egy 20.-ik kisrugi, meg hogy már van ilyen ruhácskája, pedig ha jobban megnézné, az nem is ugyanolyan. Nem érti ő eztKép Férfiból van, neki csak a távirányítós kisautón jár az eszeKép
Ezek viszont anyai dolgokKép, nekem egyszerűen vennem kell valamit Kristófkának, ahhoz, hogy megnyugodjon a lelkemKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok,

Úgy látom senki nem tudott belépni a társalgóba tegnap óta. Majd este jövök, mert most már nem tudok írni.

Adri
hadri

Sziasztok Kép

Jó újra itt Kép

Kérdeznék az előttem járóktól valamit:
tegnap voltam nőgyógyásznál, és a doki a méhszáj állapotára az eddigi 300003 helyett 200001-et írt.
Tudja valaki, hogy ez mit jelent?

Sajna nem vettem időben észre, így ott rögtön rákérdezni sem tudtam...

Lir
lirian

Végre van BabanetKép Még aludni se tudtam, olyan elvonási tüneteim voltamKép Hajnali 4 óta virrasztokKép
Na jó, nem ezért, egyszerűen csak nem tudtam aludni, 7-kor meg eleve kelhettem fel, mert vizeletmintát kellett vinnem a házidokinak. Illetve nem kellett volna, csakhát én önszorgalomból vittem, mert hallottam már egy pár olyan esetről, hogy a vizeletből kitenyészett baci fertőzte meg a babát szülés közben, és mivel az én dokim ilyen vizsgálatot nem kért, így intéztem magamnak egy vizelettenyésztést a háziorvosnálKép Max. nem tenyészik ki belőle semmi, de így megnyugszom, hogy én megtettem minden óvintézkedéstKép

Ja, tegnap elkezdtem inni a málnalevélteát. Hát az valami iszonyú finomKép De komolyan. Én nem értem, miért panaszkodik szinte mindenki az ízére. Bármelyik márkás Lipton vagy Pickwick tea megirigyelheti az ízét. Pedig cukron kívül semmivel se ízesítettem.
Pedig nagyon rosszra számítottam, nekem pl. a kamillatea is förtelmes, mézzel, cukorral, bármivel ízesítve is. Na de ez??? Legszívesebben állandóan ilyet innék. Kár, hogy eleinte csak fél liter javasolt, az is szétosztva a nap folyamán.
Ja, és apucival is megkóstoltattam, mert ő aztán nagy ínyenc(szakács az eredeti szakmája, de nem abban dolgozik), ő aztán nem eszik-iszik meg bármit, teákban is rendkívül válogatós, de erre a málnalevél-teára még ő is azt mondta, hogy nagyon finomKép
Megyek is és főzök fini teát magamnakKép
Aztán meg várok és várok, hátha ma óhajt jönni a védőnőm. Ha meg nem, akkor holnap is, ha akkor se, akkor holnapután is. De jó nekem...Kép

Babus+Kristófka

Kép
babus2005

Lirian
Nem tudom, mi ez a rengeteg számjegy, én mindenhol csak 4 számjegyről hallottam.
3000 a tökéletesen zárt.
Az első számjegy a teljes hosszúsága a méhnyaknak, (3-1-ig lehet, attól függően mennyire van megrövidülve), a többi pedig sorban a külső, középső és belső méhszáj. Ha 0 akkor teljesen zárt, ha 1 akkor egy ujjnyira nyitott, ha 2 akkor 2 ujjnyira nyitott, és így tovább, talán 3-ig.

Nekem pl. a mai napig 3000-es.
A te esetedben viszont nem egészen tiszta ez a számozás.
Mert eszerint neked eddig a belső méhszáj 3 ujjnyira nyitva volt, ami szerintem elképzelhetetlen, a mostani vizsgálat szerint pedig a méhnyak kicsit meg van rövidülve, 2 cm-re, és a belső méhszáj 1 ujjnyira nyitott.
De mint írtam, ez így most számomra nem világos.

Babus

Kép
babus2005

Lirian
Bocsi, pontosítok:
Az első nem a méhnyak, hanem a méhszáj teljes hosszúsága.
Utána pedig sorban külső méhszáj, nyakcsatorna és belső méhszáj zártsága.

De a Babanetes Rendelő oldalán a Veszélyeztetett terhesség/ Fenyeget-e koraszülés címszó vagy a Kinyíló méhszáj címszó alatt találsz erről infókat.

Babus

Kép
babus2005

Babus, azért köszi Kép

Lehet, hogy a nullákat elszámoltam, csak fejből írtam... mindenesetre totál el vagyok tanácstalanodva...
habár a doki semmit sem mondott, ami aggasztó lehetne...

Épp most válaszolt egy dúla:
'A méhszájleleted azt jelenti, hogy: először szülőknél mindig először megrövidül a méhnyak, és utána kezd nyílni. A tied a 3-ból egy centit rövidült, de egyébként teljesen zárt. Nincs ok aggodalomra. De tényleg pihi. :o)'
lirian

Köszönöm Babus Kép

megint akadozik a hozzászólások feltöltése Kép
lirian

Sziasztok,

Olyan boldog vagyok, mert tegnap betöltöttük a 30. hetet Kép, csak hát nem ment a babanet, így nem tudtam elújságolni! Kép Persze tudom, vannak itt már jópáran, akik ezen túlvannak, de ez most nekem nagy élmény. Kép Ennek örömére még friss fotót is készítettem a pocimról már csak azért is, mert ismét nôtt egy centit a kerülete, és ettôl most nagyon vidámka vagyok. Kép

Picúrnak meg pár napja új szokása van: a jobb oldalamat rugdossa, de a legváratlanabb pillanatokban! Tök el vagyok merülve a munkában, mikor rúg egyet, de persze ez elég csikis tud lenni! Mindig jól megugraszt, szerintem direkt csinálja... Kép

Brigó, köszi a linket!

Ezt a védônôlátogatósdit mi egyelôre megúsztuk a költözés miatt, gondolom majd az új helyen fog jönni az aktuális védônô. Csak ne akkor jöjjön, amikor még dobozokban áll minden...

Holnap kell visszamennem a bôrgyógyászatra kontrollra az anyajegyem miatt. Hát nagyon nem várom... Majd szorítsatok!

Borbolya
30+1

KépKép

Kép
borbolya

Borbolya Kép

Grat neked a 30.-ik héthez Kép
lirian

Lir, köszönöm! KépKépKép

KépKép

Kép
borbolya

Borbolya
Gratula a 30.héthez!!!Kép
És természetesen drukkolunk holnap!!!

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!

Na végre van babanet, tegnap igen dühös voltam, amikor egy hosszú levél elszállt és utána sem működött, kicsit függő lettem?????!!!:-)))

Reggel 5 óta fenn voltam, így elmentem a kórházba cukrot nézetni és megint jó lett, szerencsére, már nagoyn nem szeretnék a jövő héten is menni, mert már alig találnak vénát és ráadásul ma is csak 3-ra találta el a helyettesítő hölgyemény!!!!

Babus,
köszi a magyarázatot, közben rákerestem ezekre a vitaminokra én is!
Én is szeretem a málnalevélteát, és nekem jót is tesz az emésztésemnek, mert nekem egyébként elég lassú!
Nem szívesen várnám minden nap a védőnőt, így nem lehet lustítani sem rendesen!!!

Borbolya,
gratula a 30-ik héthez!!!! Nagyon csini a pocid!!!
Szorítunk az anyajegy miatt, majd kérjük ez eredményt!!!

A kórházzal szemben van a csömöri auchan, hát be kellett mennem és sajnos mégiscsak vettem néhány (13db) kül. színű méretű bodyt, mert csak 300 forint volt, hülye vagyok????
tamesz 36+2

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Borbolya
Szerintem látványosan nagyobb lett a pocid az előző képekhez képest!!!Kép Olyan igazi kismamisKép Modell kismamisKép

Tamesz
Szerintem én is így fogok járni este a Tesco-banKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok Lányok!

Borbolya!
Amikor olvastam, hogy még mindig nem látod a Picikémet, kezdtem kétségbe esni, mert sokkal jobban nem tudnám elmagyarázni, mint amennyire megtettem. Aztán mikor láttam, hogy sikerült nagyon-nagyon örültem!:-) Gratula a 30. héthez és a pocid tényleg szépen növekszik, és egyetértek Babussal, hogy modell kismamis(nem kisbálnás mint az enyémKép).

Na azért a többieknek is örülök, akiket érdekelt és többé-kevésbé végül sikerült kinézni Lizust:-)

Olyan izgi, hogy jónéhányotok (nem is biztos, hogy van ilyen magyar szó) hamarosan a karjában ringathatja a BabucijátKép

Vigyázzon mindenki magára és a Pocilakójára!

Muki(27+4)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!
De jó, hogy van Babanet. Tegnap este alig vártam, hogy hazaérjek ás rácuppanjak, erre sehol semmi, csak hibaüzenet.
Tegnap este elkapott engem is a nyűgösség, hiába volt itthon Apuci, ő se todott segíteni. Nem volt jó semmi, csak nyűglődtem.
Nekem hála az égnek nincs gondom az alvással, néha kicsit nehezebben alszom el de simán végigalszom az éjszakát. Persze néha be kell iktatnom egy-két WC járatot, de ezután is szépen elalszom.
Tegnap voltam a kórházban szülésfelkészítőn, és most egy dietetikus tartott előadást.
Egy kismama rákérdezett a málnalevélteára és szerinte nem lenne szabad inni. Teák közül a citromfű, menta tea a jó, a többi gyógynővényes tea nem, mert a nevében is benne van, hogy gyógyít, tehát valami bajra kell használni.
Nemtom, hogy igaza van-e vagy sem, én mindenesetre inni fogom a jövő héttől!

Ma én is tervezem, hogy elmegyek a Tescoba. Voltunk a múlt héten egy csomó más dolgot vásárolni, és mivel 10000 Ft felett költöttünk 1000 Ft utalványt kaptunk. Azt szerintem most beváltom valami jó kis rugira!
Babus, nálunk se érti Apuci, hogy minek annyi ruha annak a gyereknek de olyan boldog vagyok amikor vehetek neki valamit. Sokkal jobb érzés, mintha magamnak vásárolnék. Mondjuk erről most jól leszoktam, mert nem akarok egy csomó kismamarucit, inkább Manónak vagy Apának vásárolok helyette.

Na megyek rendbe szedem a lakást, mert 2 napi mosatlan áll kupacba. Nálunk szerencsére nem fenyeget a védőnőveszély! Babus, kitartás!

Borbolya,
gratulálok a 30. héthez!

Timka
timka

Babus, Tamesz, Muki, Timka, köszönöm a gratulációkat! Hi-hi, modellalkat Kép, de azért arik vagytok! Kép Babus, a "látványosan nagyobb"tól még jobb kedvem lett!! Kép

És a drukkokat is köszönöm elôre is. Majd beszámolok róla, hogy ment.

Tamesz, jó lehet, hogy ennyi szurkálnak... De kitartás, most már nem tart sokáig. Vagy szülés után is ennyire alaposan "odafigyelnek rád"?

Timka, apuci nálunk sem érti, hogy minek annyi kisruha és mindenféle, szerintem is az a baj, hogy egészen egyszeruen más a kialakításuk, és ez nem fér a fejükbe. Mindegy, a lényeg, hogy mi tudjuk, és ezért megveszünk idôben MINDENT, amire csak szüksége lehet a Babóinknak. Kép

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Vasaltam egy "jót"Kép, a kórházi hálóingjeimet, pizsamáimat, meg Kristófka textilpelusait. De gyorsan beleuntam. Majd holnap a többitKép

És ez a fránya védőnő még mindig nem jött. Kikészít teljesen. Még a szobaajtót se merem becsukni (így meg kimegy a szobából a jó meleg), mert attól félek, nem hallom meg, ha jön. Esnénk már inkább túl rajta.

Borbolya
De ténylegKép Eddig csak gömbölyödött, de most már igazi pocid vanKép

Egy kicsit engem is aggaszt, hogy mi van, ha nem jó ez a málnalevéltea, dehát annyian isszák. Csak nem lesz bajunk tőle, illetve elsősorban Kristófkának ne legyen baja tőle, én elviselek mindent. Bár ma egy kicsit fájdogált a pocim, ez ugyan attól lehet? Meg ha jobban belegondolok, tegnap este is. Vagy talán közeledik a vége???KépKépKép De jó lenneKép

Babus

Kép
babus2005

Látom nem csak nálam nem volt babanet.Pedig szerettem volna kis drukkot kérni,de most kérek holnapra.Ma voltam cukorvizsgálaton és nem lett jó,az első eredmény 4.4,ettem zsemlét meg kefírt,és a második mérésnél 7.1 lett.Úgyhogy holnap kell mennem terheléses cukorvizsgálatra.Le is vagyok törveKép,biztos már elmondátok párszor,de nektek milyen volt az eredményetek?
Jó volt viszont,hogy most először halottam a szívverését a kis drágámnak,én nagyon oda voltam érte.Meg bementünk a tescóba és ott hagytam pár ezret.De legalább jobb a lelkemnek.Kép

Borbolya
Tökéletes a pocakméreted,asszem már te sem gondolsz olyanokra,hogy nem elég nagy meg ilyenek,mert pont jó (szerintemKép).

Timurr
Vendég

Babus
Ne izgassd már magad a védőnő miatt. Ha nem hallod meg a csöngetést vagy nem vagy otthon amikor megy, akkor legalább rájön hogy nem csak úgy valamikor be kellene állítani, hanem talán egy időpontot kellene megbeszélnie veled.
Ha amúgyis jóba vagytok, nem értem miért nem mondod meg neki, hogy ez nem fair dolog a részéről, és legközelebb beszéljétek meg konrétan mikor megy, nem ülhetsz egész nap otthon!

Timurr
Fel a fejjel!Szépen be lehet állítani a cukrot, ha kis adagokat eszel legalább egy nap 5-ször. Nekem szerencsére nem volt, nincs cukor problémám, de a tegnapi előadáson erről is szó volt. Biztos javasolnak majd valami diéta félét, és minden rendben lesz, ha egyáltalán gond lesz a terheléses cukorvizsgálatnál! Megy a drukk, hogy minden rendben legyen!

Timka
timka

Babus, én is azt akartam írni, amit Timka. Csukd be nyugodtan az ajtót, és ha nem hallod meg, akkor mi van? Egyébként sem vagy köteles egész nap otthon ücsörögni csak azért, hogy ôt várd. És ha éppen kutyust sétáltatsz, amikor jön? Tényleg a "legrosszabb", amit történhet, hogy kénytelen lesz legközelebb idôpontot megbeszélni veled... Kép

Timurr, megy a drukk! Kép Ebben a témában Tamesz a szaktekintély, gondolom ô jobban el tudja mondani, mit miért mikor és hogyan. Én már a konkrét eredményemre sajnos nem emlékszem, csak arra, hogy normális volt, mert a papírt még nem kaptam meg, csak telefonon érdeklôdtem anno. A pociméretem miatt valóban egyre kevésbé aggódom, mert most már mások is mondják, hogy látják a növekedést, és ez megnyugtat. Meg ahogy Babus is írta, most már tényleg pocak, és nem csak jó nagy bevacsorázásra emlékeztetô valami... Kép

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Timka
Köszi.
Mármost is alig eszem valamit,mert semmit sem kívánok,remélem nem lesz rossz a terheléses is.

Timurr
Vendég

Timurr
Nekem 6,8 volt a vércukrom a cukros lötyi után 2 órával. Ez ugye határeset, mert 7-ig jó. Te sem lépted sokkal túl ezt az értéket.
De én azért a biztonság kedvéért ezekután önszorgalomból jobban odafigyeltem az étkezéseimre. Két dolgot tettem csupán: Többször, általában 3 óránként ettem, viszont kevesebbet, és így a vércukrot közel azonos szinten lehet tartani, mintha ritkán ennél, de sokat, és akkor egyszer lezuhanna a cukrod, utána meg az egekbe szökne a sok kajától.
A másik, hogy lemondtam minden édes itókáról, s míg addig rengeteg málnaszörpöt ittam, ezekután maradtam a sima ásványvíznél. És talán még annyit, hogy míg előtte megettem 3-at is egy nap a kedvenc csokimból, ezután csak egyet ettem.
Szóval egyáltalán nem vezettem be drasztikus dolgokat, mégis a 32.heti vérvételkor, már 5,6 lett a terhelés utáni vércukromKép

Babus

Kép
babus2005

Timurr
Az nem megoldás, hogy alig eszel valamit. Attól csak a cukrod esik le, ami ugyanolyan rossz, sőt, sokkal rosszabb a babának, mint a magas vércukor.
A terhesség alatt az a cél, hogy a vércukorszint folyamatosan közel állandó szinten legyen, mert ez az optimális a babának. Úgyhogy tessék szépen kajálni!!!

Igazatok van védőnő ügyben, csak úgy szeretnék már túllenni rajta, és ezért lesem állandóan, jön-e már.
De ma már szerintem nem jön. Azt tudja, hogy fél 3-kor mindig megyek kutyasétára, utána meg már nemigen jön, mert 3-ig van munkaideje.

Babus

Kép
babus2005

Jóreggelt! Bepótoltam az éjszakát!

Timurr,
kitartás, én április óta hetente járok cukorellenőrzésre, a lényeg az, hogy enni kell, nem szabad éhezni, mert akkor hirtelen ugrik le és fel, ami megitől megint nem lesz jó eredményed és a pocaklakódat is megterheli. Tehát min. 5-ször egyél lécci, én pl. volt amikor csak almát két keksszel benyomtam uzsira, vagy medve light sajtot fél zsömlével, lehet sénhidrátban szegény gyümileveket is kapni, pl a Top Joy és a Sióból, van diab nápolyi, és csoki, amit szintén ehetsz, ha nem tudsz lemondani róla, én pl visszaálltam a natúr joghurtokra és kefírre, mert aban kevesebb a szénhidrát, amit lehet édesítővel főzök és sütök, de a család meg nem mondta karácsonykor, hogy az volt benne, van egy szakácskönyvem is, amiben le van írva egy csomó recept, ami diétás és segít kiszámolni a tartalmukat, ha gondolod kölcsönadom.
Na nem osztom tovább azt észt, ha érdekel, szólj, valahogy eljuttatom Neked!

Babus,
én is fütyülnék a védőnődre, velem ugyan ne szórakozzon, hogy majd jön a héten! Legfeljebb így járt, és nem talált otthon!!!:-))

Borbolya,
nem kell szerénykedni, tényleg nagoyn csini kismami vagy!!!:-))
Ja és szülés után csak 6 héttel kell mennem kontroll vércukor ellenőrzésre, akkor már nem kell minden héten, hát én nagyon bízom benne, hogy Ubul megkegyelmez nekem és jövő hét közepén már nem kell mennem!!!????

Na megéheztünk a nagy szundiban, megyünk ebédelni!!!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Szia Timka!

Olvastam a bankos mizériádat. Mi az FHB Banktól kaptunk kölcsönt és szocpolt is. Előre egy gyerekre (ő már megvolt) és a másik gyerekre akivel most pocakos vagyok. Mi két éve vettük fel, nem mondom, hogy egy leányálom,de végigcsinálnám. Nekünk nagyon rendi volt az ügyintéző, ha gondolod megirom neked. A helyzetünk a következő volt. A nevemen volt egy telek+ egy nagyon pici rozzant ház. Építkezni akartunk és ehhez kellet kölcsön (5 milkát kaptunk) és a szocpol+ ÁFA visszaigénylés, (ez 2 milka volt)össz. 7 milka. Az összes bankot körbejártuk az egyik nem ad mert a férjem fizuaj alacsony (minálmbér) a másik azt javasolta, hogy tagadjam le az élő gyerekemet (igy viszont az összes szocpoltól elestünk volna) a másik azt mondta, hogy van a nevemen ház akkor nem kaphatok szocpolt, szóval ilyen nyalánkságok, a jóindulat mindenkiből kihalt, aztán az FHB-nál ez egyik sem volt gond, persze része volt benne az ügyintézőnek. Szóval mi sikeresen jártunk persze kellett hozzá némi furfang és kiskapu, ha gondolod, segíthetek ötletekkel, (persze ha még nincs elintézve).
Szilvi
patri

Babus
Nem direkt eszem alig,egyszerűen semmit sem kívánok,de majd ezentúl többször eszem.Én eddig is csak ilyen lightos üdcsit ittam,de lehet áttérek a vízre én is.De erre én nem is gondoltam,hogy magas lesz a cukrom hisz édességet is alig eszem.A lasagnaból is ehetek ma többször?Kép,mert azt nagyon szeretem,az nem dobja fel a cukrom?
Szerintem az én védőnőm alig várja,hogy táppénzen legyek és jöjjön hozzánk többször.Hát legalább mindig ragyog a lakás,nemKép?Mondjunk nálunk macsek van és akárhogy kefélem meg minden szőr az akad,dehát nem fogom kidobni.Kép
Mit tehetnék holnapig ,hogy jó eredményem legyen?
Hülye kérdés,de hátha van válasz!

Timurr
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?