Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Most vagyok itt először, segítsetek, ismeri valaki az Uzsokiban Gyarmati dokit, szült már nála valaki? Mi a véleményetek?
vukkocska

Eszty, kitartás, tudom hogy nem vigasz, de nem fog sokáig tartani ez a sírós periódus.
Lányok, én tanulok ezerrel továbbra is, holnap 5-kor szorítsatok. Viktor a nagyszülőknél, így azért jobban lehet tanulni is.
A Holnapház a 2A parkolószinten van, ki kell menni a parkolóba az áruházból (Media Markt fölötti mozgólépcsőn) és ott a Főtáv ügyfélszolgálat és az Avon mellett van, be kell menni egy ajtón, ott a liftnél már ki is van írva, hogy hányadik emelet.
Puszi
tigris

Eszty, kitartás, tudom hogy nem vigasz, de nem fog sokáig tartani ez a sírós periódus.
Lányok, én tanulok ezerrel továbbra is, holnap 5-kor szorítsatok. Viktor a nagyszülőknél, így azért jobban lehet tanulni is.
A Holnapház a 2A parkolószinten van, ki kell menni a parkolóba az áruházból (Media Markt fölötti mozgólépcsőn) és ott a Főtáv ügyfélszolgálat és az Avon mellett van, be kell menni egy ajtón, ott a liftnél már ki is van írva, hogy hányadik emelet.
Puszi
tigris

Sziasztok!

Gyorsan beszaladtam a társalgóba, van pár percem.
Köszönök mindent, nagyon aranyosak vagytok!!!
Krisz: nem tudom, meg fog-e jelenni. A főszerkesztő írt válasz e-mailt, de erről nem írt benne. Ki tudja. :-) A puszika megérkezett, Orsika mosolygott. :-)

Csirkesz: igazad van. Próbálom kihasználni a félórákat, amikor nyugi van, hogy pihenjek, csak ebbe az időbe kell minden mást is bepréselnem, és ez nem egyszerű. :-(

Csirkesz,Tigris: a próféta beszéljen belőletek, hogy múljon el nagyon hamar a dolog!! :-)

Vukkocska: én nem ismerem Gyarmati dokit, de mindenki nagyon jó itt! Biztosan ír majd valamelyik lány, aki többet tud róla.

Puszi, eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Sziasztok!

Krisz: aranyos vagy, én is remélem, hogy a következőre már ott tudok lenni. Szerintem március közepéig dolgozom, bár a főnököm szeretné a március végéig kihuzatni velem. De mivel május 3-ra vagyok kiírva (pont a névnapomraKép ), úgy gondolom, hogy 1.5 hónap jó lenne előtte. Különben is mi van, ha 2 héttel előbb jön?

Tud valaki ajánlani olyan üzltet, ahol viszonylag olcsón lehet bölcsőbe ill. babaágyba szivacsot, ágynemüt, ágynemügarnitúrát, nekem melltartót, bugyit, mellszívót meg ilyesmit venni? Köszi előre is.

Vukkocska: Én nála voltam 2* UH-n és nagyon kedves, szimpatikus volt és vicces is. Gondolom szülés közben is ilyen lehet. Kép

Puszi mindenkinek!

Sweetlady
sweetlady

Kedves Sweetlady és Eszti!

Köszönöm válaszotokat, ez biztató, remélem azért van valaki, aki többet tud róla : ))

Pussz, Vukkocska
vukkocska

Sziasztok!

Vukkocska: üdv közöttünk! Mikorra várod a babát? Gyarmatiról én is csak annyit tudok, hogy nagyon kedves, rendes, megbízható doki, egy kollégám felesége nála szült és nagyon elégedettek voltak. UH-n voltam nála annak idején, nagyon precíz és szimpatikus volt.

Tigris: jó tanulást, hajrá!

Sweetlady: Hát igen, kicsit szigorú a főnököd, nem? Én szűk két hónappal szülés előtt hagytam abba a munkát, és nagyon jó volt így, volt időm mindenre, lélekben és egyébként is felkészülni. Sőt, még így is paráztam kicsit, hogy mi van, ha előbb jön és nem készülünk el mindennel. :-) Az utolsó hónap amúgy is nehezebb volt már, nem tudtam jól aludni, mozogni sem volt az igazi, szóval nem bántam, hogy nem kell munkába rohangálni. Szép napra vagy kiírva! Szüleimnek akkor van a házassági évfordulója. Nem is tudtam, hogy május 3-án van Sweetlady névnap :-)))!
Ami az olcsó cuccokat illeti, hát, nehéz kérdés! Matracot mi a Novetex bemutatóteremben vettünk, az Üllői út 81. szám alatt, igazán sajnos sehol sem olcsó. Bababörzén szokott akció lenni, de nem tudom, mikor lesz legközelebb, szerintem csak késő tavasszal, ami nektek már kicsit késő... Ágyneműt a Minimanó-ban (Nagy Lajos király út), tűrhetőek az árak, van ott mindenféle, mellszívó (ezt mi egyébként a Dorozsmai utcában az Avent mintaboltban vettünk, de ezerfélét lehet kapni mindenhol), melltartó is. Eldobható bugyit az Árkádban a Babaházban találtam. Ott sem olyan drágák a melltartók. Összejártunk mindent a babacuccokért... :-) Remélem, azért tudtam kicsit segíteni.

Puszi, Krisz.

Kép

Kép
tkrisz

Sweetlady, én Kriszhez hasonlóan a Minimanót ajánlom, van weboldaluk is www.minimano.hu
Szerintem bababoltok közül egyik legolcsóbb.
Van törzsvásárlói kedvezmény is.
Nézd meg a www.babaapro.hu oldalt is, persze nyilván nem melltartót fogsz használtan vásárolni, de ott néha gyártók is hirdetnek.
Pl mellszívót féláron lehet venni.
Tényleg, nektek melyik vált be? Nekem az elektromos Medelával 1,5 dl jött le szopi után, kézivel 0,2!!! Másnak meg pont a kézi vált be.
tigris

Szia Krisz!

Köszi, aranyos vagy. Kép)
7 hetes vagyok még csak. Még bátortalan vagyok, nem is sokan tudják, hogy baba lesz, ilyenkor még állítólag bármi történhet. Remélem nem fog. Az én dokimnál nem lehet szülni, ő ajánlotta Gyarmatit, úgyhogy holnap megyek hozzá.
Nem olvastam sokkal visszamenőleg a leveleket ... te mikorra várod? Vagy már megvan a baba?

Sziasztok, Vukkocska
vukkocska

tigris

SweetladyKép
A Cora-ban most akciósak a 100% pamut gyerek ágyneműk. Talán érdemes lenne megnéznetek. Az akció 18-ig tart - ha jól emlékszemKép
Mi ott vettük meg a legolcsóbb pamut bodykat is, és bevallom, a gyerekruhák zömét import turikból szereztük be. ÉÉÉSS!! Mindnki el van ájulva, milyen csini a gyerek, mi meg laposan mmosolygunkKépKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Vukkocska: én már túl vagyok a nagy eseményen: Máté júliusban megszületett, most múlt 6 hónapos :-). Egyébként szerintem érdemes a kezdetekig is akár visszaolvasni, mert sok érdekes dologról van szó, szerintem Gyarmatiról is esik szó, meg aztán így lesz némi képed a résztvevőkről, jól jön, ha velünk maradsz :-)))!

Csaju: holnap mi legyen, vagy elhalasszuk?

Kép

Kép
tkrisz

Sziasztok!
Csak benéztem. Apukám itt volt ma, azért nem jöttem, most meg nagyon fáradt vagyok!

Krisz!
Hova jársz tornázni???
Nekünk elvileg jó 11 körül is, reggel megbeszéljük, ok?

Kép

Kép
csaju

Sziasztok!

Már régóta csendes szemlélődő vagyok a topikban, úgyhogy egyoldalú ismerettség már kialakult Kép 38 hetes terhes vagyok a 2. babámmal.

Vukkocska! Én várhatóan 2 héten belül fogom szülni Gyarmatinál a 2.babámat, az első most 20 hónapos. Nagyon alapos, feleslegesen nem ijesztget, csak akkor avat be az esetleges rosszabb részletekbe (pl a méhlepény a méhszájra nőhet), ha ez már teljesen biztos és tényleg vigyázni kell vele. Ez neked vagy jó, vagy idegesítőnek is találhatod... Meglehetősen közvetlen, az első szülésem nehezebb pillanataiban, szórakoztatott a gyerekeiről szóló történetekről stb. A szülés óta, mint gondolom minden más szülész még a telefonban is név szerint érdeklődik az első-szülöttemről. A szülés alatt csak indokolt beavatkozásokat végez (oxytocin, gátmetszés, stb.) Ha valamiről részletesebben szeretnél kérdezni, tedd meg, csak nem akartam túl hosszú litániát írni.

Kata
katizsuzsi

Vukkocska,
Én is a nyáron szültem Gyarmatinál. csak jót tudok róla mondani. Minden helyzetben nagyon nyugodt, és megnyugtató! Tényleg nem rémisztget, és nagyon alapos. A szülés után minden nap bejött, hogy jól vagyunk-e (nem csak a viziten). Szinte mindig vidám, mosolygós (kivéve nehéz ügyelet után), és nem utolsó sorban jóképű Kép
sus

Csaju: akkor 11-kor a házatoknál!

Kép

Kép
tkrisz

Sziasztok!

Köszi szépen az infókat Gyarmatiról, ma 4-re megyek hozzá, kiváncsi vagyok milyen lesz. Na meg, hogy mi lesz..
Mi augusztusig még Zuglóban lakunk, de aztná kiköltözünk Kistarcsára. Felmerült, hogy a kistarcsai Flór Ferencbe menjek, állítólag nagyon jól felszerelt kórház. De hát én is az uzsokiban születtem.: )))))
Krisz: kösz a tanácsot, már elkezdtem átbogarászni a levelezéseteket!

Sziasztok!
vukkocska

Jó régen nem voltam, rengeteg minden történt veletek, próbálok felzárkózni...

Eszty: olvastam a szülés történetedet,gyönyörű és életszerű, megnyugtató (a második felét végigbőgtem ).Én márc.28-ra vagyok kiírva, és kezdek félni.Jó volna mélyebben is elmerülni a témában mert tele vagyok kétségekkel, /meg gátlásokkal mert a férjem elvált, van egy 9 éves kisfia és Ő már végig csinált egy szülést és nem igazán tetszett neki/ Nem tudom mit tegyek, egyedül érzem magam és tanácstalan vagyok.

Sweetlady: Én márc. 28-ra vagyok kiírva, mi a matracot ott vettük ahol a bútort, mert ott adtak rá kedvezményt.Én is amondó vagyok hogy bababörzéken sem árt körülnézni (Cserepesházban lesz 22-én)és a Minimanó a Nagy Lajoson szerintem is elfogadható, és ki lehet fogni tök jó cuccokat a bevásárlóközpontokban is.

Sziasztok : Ági
bragi

Szia Bragi,
Szerintem ne aggódj, az a legrosszabb amit tehetsz!
Ha úgy érzed, hogy a férjedben bízol, akkor nem lesz semmi gáz, biztos nem fog összehasonlítgatni! Ha meg mégis ettől félsz, vagy úgy érzed, ő nem akar bent lenni, akkor vigyél mást, ha tudsz, pl. anyukádat, barátnődet aki már szült...stb.
Próbáld megbeszélni a pároddal az aggodalmad, hátha megnyugtat!
Én még csak most csatlakoztam hozzátok (bocs ha már írtad), tudod hogy fiú, vagy lány a babóc? Kép
sus

Sziasztok Lányok!

Ági: Nagyon leköt a babó, de szerettem volna írni neked pár szót! Semmiképpen ne aggódj! A félelem elmúlik majd 1-2 héttel a szülés előtt, a természet elrendezte ezt. :-) A szüléssel biztosan minden rendben lesz! Ha a párod nem akar bemenni, nem kell erőltetni. Igazából lelkileg tud csak segíteni, és te csak annyit érzel az egészből, hogy megvan a tudat, hogy ott van melletted, de szinte nem is látod, annyira el vagy foglalva mással. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ha nem akar, nem kell erőltetni. Én sokat gondolkodtam rajta, bevigyem-e a páromat. Pedig neki nem voltak aggályai: nem bírja a vért, mégis ő mondta, hogy bejön. De ha csak egy szóval mondtam volna, hogy ne, nem erőltette volna. Én attól féltem, hogy neki rossz élmény lesz, esetleg rosszul lesz vagy megundorodik tőlem, és netán rossz hatása lesz a szexuális életünkre a szülés után. És ez nem ér annyit, hogy ott legyen, mert effektive segíteni nem tud sajnos. Végül mégis bejött velem, nem volt rosszul,de megviselte a dolog. Főleg az, hogy annyira tehetetlen volt, nem tudott segíteni semmit. Pedig amit megtehetett, megtette. Ez csak kis adalék az aggályaidhoz.
Ha van kérdésed, nyugodtan írj, ide vagy privibe: boeszter@freemail.hu.
A lényeg, hogy ne aggódj! Minden rendben lesz. Abban a pillanatban, bárki is van melletted, csak te vagy és a baba, senki más. Hiába vannak ott, kívülrekednek, nem tudom ezt értelmesen leírni, majd ha érzed, megérted, mit jelent.

Puszi, eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Sziasztok!
Voltunk Krisszel a Holnapházban, nagyon barátságosnak tűnik, szeretettel várnak minket 24-én!
Nem szoktak sokan lenni (most is alig volt ott pár gyerek), 600 Ft/óra és van egy csendes szoba, ahova el lehet vonulni, akár szoptatni, akár pihenni vagy éppen tisztába tenni a Manókat!

Egyelőre a zenebölcsi szünetel, mert még nem találtam megfelelő időpontot, szerintem olyan kialakulatlan még az egész, de a játszóház nagyon tetszett Kép

Krisz, ha még valami eszedbe jut, akkor számolj be róla!!!

Ági!
Sztem ha a férjed nem akar bemenni, nem szabad erőltetni, nem minden férfi ugyanúgy éli meg a szülést!
A barátnőm férje pld. azt mondta ő soha többet nem menne be, az enyém ki nem hagyná!

Ha neki negatív élményei vannak az első baba születése miatt, akkor kérd meg Anyukádat, vagy aki még közel áll hozzád, hogy legyen veled!

Én is féltem, hiszen így visszagondolva, szegény férjem törölgette a lábamról a vért, és igen csak ingerültem szóltam hozzá néha (mint a filmeken), de ő azt mondja a véres részre nem is emlékszik, és az egész egy nagy élmény volt a számára, de nem minden férfi egyforma és arra sem szabad haragudni, aki csak kint szeretné megvárni a kicsiny családját Kép

Kép

Kép
csaju

Sziasztok!

Sweetlady!

Az elefáni bababolt nagyon olcso és jó minőségű,vagy van a Visegrádi utcában egy bababolt,az még olcsóbb,mert onnan vásárolnak a Mini Manósok is.A pontos címek benne vannak a kismama újságban is.

Anita

Kép

Kép
anita23

Sziasztok!

Ági:tényleg lesz bababörze a Cserepes házban 22-én? Mikortól és voltál már ilyenen,érdemes elmenni?
A Mini-Manóba mostmár én is el fogok nézni annyi jót mondanak róla.

Remélem mindenki meggyógyult már és lassan a vizsgákon is túl lesztek.Én megőrülnék ha tanulnom kellene még....lusta disznó vagyok.

Képzeljétek ma volt apucink a tvben,nyert is úgyhogy hétfőn megy vissza játszani a telitalálatba az m1-re,lehet hogy csúnyán el fogja bukni,de az élmény hogy Márk a tvben látta felejthetetlen volt!!!! Édes pofám sírt amikor nem az apukáját mutatták....

Remélem a 24.-e még mindig jó mindenkinek!
Most megyek kidőlök,mert tegnap pont éjszaka jött ki Márk 7.foga és éjféltől 4-ig szenvedtünk vele.Hulla vagyok.

Jó éjt nektek

Kismuki
kismuki

Sziasztok!

Kismuki: a cserepesházi bababörze nem nagy és főleg babaruhát lehet kapni. Én múltkor a nagy börzére gondoltam, ami egy évben kétszer van, ott szokott mindenféle lenni.

Sweetlady: a Tescoban babahetek kezdődnek 19-én, lesz olcsón szoptatós melltartó, kiságy, babaruhák és még sok minden.

Vukkocska: mi a személyes benyomásod Gyarmatiról? Hogy sikerült a találkozó? Igen, a kistarcsai kórházról valóban jókat hallani!

Sus: mikor szültél? Kisfiú vagy kislány? Mesélj nekünk egy kicsit :-).

Kata: hű, akkor mindjárt itt a nagy esemény, majd feltétlen számolj be! :-)

Ági: nem könnyű a dolgod. Erőltetni semmiképp nem jó. Biztos nem minden férfi repes azért, hogy végignézzen egy szülést. De az biztos, hogy egyedi élmény, és ha már zajlanak az események, nem magával törődik az apuci, hanem igyekszik minden erejével neked segíteni és ez csodás dolog, szerintem pótolhatatlan. Én nem is tudom, velem mi lett volna a nehéz percekben a párom nélkül. De ha mégis úgy dönt, hogy nem vesz részt, ne aggódj, nagyon jó szülésznők vannak az uzsokiban, akik mindent megtesznek érted, támogatnak, végig foglalkoznak veled, a lelkeddel is, többet, mint a saját orvosod. Próbálj megbékülni a gondolattal, ne félj, minden jönni fog magától és a fájdalmak ellenére csodás dolog lesz, ez biztos! És hát még mindig ott van a lehetőség, ahogy a többiek javasolták, hogy anyukád, testvéred, barátnőd... is részt vehet és támogathat!

Lányok, akkor mikor legyen konkrétan a találka 24-én? Csatlakozik még hozzánk valaki? Gyertek, ha van időtök! Jó kis hely a Holnapház, csak kicsit nehéz megtalálni... Ahogy múltkor Tigris írta, ki kell menni a parkolórészre és ott cikázni a kocsik között a babakocsival, nem a legjobb megoldás... De a gyerkőcök biztos élvezni fogják a sok érdekességet! Legyen mondjuk 10 és fél 11 között, ki hogy ér oda? Úgysem tudunk csoportként bemenni, mindenkinek egyénileg ugyanannyit kell fizetni, mint egyébként.

Jó hétvégét, puszi mindenkinek, Krisz.

Kép

Kép
tkrisz

Sziasztok!

Kipróbálta valaki a tejcsi csináló sütiket?

Nekünk jó az időpont,max. Nimród kihagyja a délelőtti alvást.

Anita

Kép

Kép
anita23

Sziasztok!

Mi megyünk, úgy néz ki a dolog, és nagyon tetszik, hogy van külön szoptatós szoba isKép Bazsi még csak szopizik, és én nemigen tartom be a 3-4 órákatKép Amikor nyűgös és nem tudom mással megnyugtatni, megkapja a cicit. Mivel ő nem cumizik, ez neki a cumi isKép

Kata: gratulálok a picihez!!Kép Írj majd, mi történt veletek, milyen volt a szülés, kitartást az első hetek nehézségeihez!! De lehet, hogy könnyen veszed az akadályt, azért az első 2 hetet nem sírom vissza, mikor mindenért sírva fakadtamKép

Vukkocska: gratula a picurkához, és jó egészséget kívánok!!Kép

Anita: holnap szeretném megvenni a hozzávalókat és megcsinálni, reméljük, sikerül szinten tartani vagy növelni a hozamotKép

Balázs az elmúlt héten nagyon sokat tanultKépKép megfogja a kezünket, és állandóan ülni akar, átnyúl keresztbe a játékokért, fordul oldalra, hasra fektetve maga alá húzza a lábait és próbál kúszniKép
Most kapott egy új sapkát is, ezt a képet meg kell mutatnomKép

Kép

Lau
lau

Sziasztok!

Krisz: Gyarmati tényleg nagyon normális, jó fej, megnyugtató és valóban jóképű. Bár ez mellékes, de pont ezért kicsit zavarban voltam. Pedig nem vagyok egy zavarbajövős fajta Kép))))
Picit elkeskenyedtem... az én nődokim (akinél már nem lehet szülni) azt mondta, szerinte 7 hetes. Erre Gyarmati megnézte UH-n, azt mondta, még nagyon icuri-picuri, max 4 hetes. 3 egész valamennyiszer hétegésznyolc mili a petezsák.
Elevitet kell szednem, 2 hét múlva megyek vissza. Azt mondta, valószínű nincs baj, mert nem vérzek, meg semmi ilyesmi. De azért megijesztettek, de bízom benne tényleg csak 4 hetes, ezért picike.
Úgyhogy most türelmesen várok 2 hétig és bízom benne, addigra sokat fog nőni.
Úgyhogy ez történt.

Sziasztok, Vuk
vukkocska

Köszi csajok nagyon rendesek vagytok, hogy mindannyian próbáltok megnyugtatni,de sajnos a fő probléma velem van azt hiszem,mert féltékenységből fakad.Úgy érzem, ha nem lesz velem cserben hagy és sem én nem vagyok olyan fontos neki mint az "ex" sem a kisfiunk mint az első. Én nem vagyok kierőszakolós tipus,azt szeretném ha magától érezné hogy szükségem van Rá és aszerint döntene, de közben majd meg őrülök a várakozástól...
Mégegyszer köszi mindenkinek a bíztatást!

Sus:kisfiunk lesz.!

Kismuki: tényleg lesz börze, már voltam és a legszebb cuccokat amiben szeretnénk hazahozni a babót a korházból ott vettük meg. Korán reggel érdemes menni, nyitásra (8 körül).

Sziasztok: Ági
bragi

Vukkocska!
Azért ne keskenyedj el Kép

Most komolyan, az elején nekem is többet számoltak, aztán az uh-on egy héttel visszamaradtam, de sztem azért mert nekem a ciklusaim se 28. naponta voltak/vannak!
Fel a fejjel, nyilván Gyarmati mondta volna ha gond van! Mikor mész legközelebb? Akkor már tudtok szívhangot is hallgatni sztem (7 hét) Kép

Megkérdezhetem hogy Kistarcsa milyen hely? Érdekelne a közlekedés, ingatlanárak, stb. Köszi Kép

Lányok!
Mondtam, hogy kijött az első fogunk?? Krisznek biztosan...

Kép

Kép
csaju

Szia Csaju!

Köszi, aranyos vagy. Jövő hét csütörtökön este megyek! Remélem minden oké lesz. Mindenki ilyen aggódós, vagy csak én??? Egyébként az utóbbi időben 35-40 naposak voltak a ciklusaim. Lehet, hogy tényleg csak elszámoltak?

Kistarcsa nagyon szupi hely. Én születésem óta zuglói vagyok, imádom. Csak megfizethetetlen, meg túlzsúfolt lett.Kistarcsa közel van,jó levegő, minden tök közel és komolyan mondom még az emberek is normálisabbak. Baromira segítőkészek.
Mi tavaly nyáron vettük a telket. Az Auchannal szemben van a kórház és ha elmész a kórház melleti úton, kicsi fenyőerdő mellett, van egy domboldal és mindenki most kezdett ezerrel építkezni, már van egy jópár ház. Anyumék is Zuglóban laktak, ők is itt vettek telket, már pár hónapja kinnt laknak, imádják!!!
Most a telek 10m, 726 m2.
Érdemes gondolkodni rajta, nagyon gyorsan beérni az Örsre, mégis nyugisabb.És tényleg közel van minden. A kórház mellett ovi, bölcsi :
Közlekedés: Hév az örsről, Auchannál áll meg.

Gondolkodsz a költözésen? Bármiben segítek, üres telek, építész, tervező, építtető ..stb.

Na megyek ebédelni mert éhen halok, üdv. mindenkinek!!
vukkocska

Lányok!

A továbbtanulás költségeirol:

Milyen kedvezményben részesülhetnek a GYES-en és GYED-en lévõk, valamint a második tanárképzésben részt vevõk?
Az állami felsõoktatási intézményekben költségtérítéses képzésben részt vevõ, az adott félév elsõ napján terhességi-gyermekágyi segélyben, gyermekgondozási segélyben, gyermeknevelési támogatásban vagy gyermekgondozási díjban részesülõ hallgató, aki alapképzésben, kiegészítõ alapképzésben, szakirányú továbbképzésben vagy felsõfokú szakképzésben vesz részt, költségtérítés fizetésére nem kötelezhetõ. Az Oktatási Minisztériummal kötött különmegállapodás – amelyrõl minden esetben az intézmények tudnak felvilágosítást adni – alapján vonatkozik ez a rendelkezés az egyházi felsõoktatási intézményekbe valamint a magán-,
illetve alapítványi fõiskolára jelentkezõkre.5 (A mentességre jogosultságot csak a sikeres felvételi után, a beiratkozáskor kell igazolni a felsõoktatási intézményben.) Nem vonatkozik ez a rendelkezés a katonai és rendészeti felsõoktatási intézményekben tanulókra.
A közismereti tanári vagy hittanár-nevelõ szakon egyszakos tanári oklevéllel már rendelkezõ magyar állampolgárságú hallgatók részére a második közismereti tanári
szakképzettség megszerzésére irányuló szakon költségtérítés nem állapítható meg a nappali, esti és levelezõ tagozatokon az adott tanári szak képesítési követelményeiben meghatározott idõtartamban.

http://www.felvi.hu/ft5/fejezet.ofi?mfa_id=58&tema=ALT&oldal=11

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Sziasztok!
Ismét itt vagyok! Reményeim szerint a humán kontrolling uv sikerült, holnap tudom meg az eredményt. Már csak egy munkajog vizsgám van 29-én, és egy kontrolling februárban, aztán nyárig nincs több szadizás.
24-én honnan fogjuk egymást felismerni? A recepción mindenki szóljon, hogy az Uzsokis találkozóra jött és majd az óvónéni odairányít bennünket a célcsoporthoz?
Vuk, ne izgulj a baba miatt, nekem is kisebb volt a sztenderdnél a bébim, és az orvosom megnyugtatott, hogy azért, mert hosszabb a ciklusom az átlagnál. De mostanra behozta a lemaradást. Szombat este csodálatos élményben volt részem, Marcell megmozdult a pocakomban.
Azóta is rendszeresen jelez. A férjem duzzog, hogy ő még miért nem érzi, de hát kívülről más.
Viktorkám pedig odateszi a fülét a hasamra, és közli :"Anya, működik."
Csodálatos dolgok ezek, az biztos!
Ahogy most visszaolvastam a levelezést, Eszty kivételével szinte mindenkinek kisfia van!!!

Vuk, mivel mi Csömörre költöztünk, és a kistarcsai kórház nagyon közel van (7perc), én is gondolkodtam, hogy ott fogok szülni, jártam is ott orvosnál, de nem igazán tetszett. Beszéltem anyukákkal, akik ott szültek, más a szemlélet, legalábbis nekem az Uzsoki jobban tetszik. Viszont gyerekorvosnak ajánlom a kistarcsai gyerekosztály főorvosát, Rónaszéki doktort, szuper, szuper, szuper!!! Empatikus, komoly, és szakmailag is nagyon jó. Én hozzá szoktam vinni a fiam, amióta ősszel kiszáradt, és ő kezelte. Már nem is viszem a régi gyerekorvos banyához.

Eszty, a tanulás költségei intézményenként is eltérnek, pl az a képzés, amire én járok, a pécsi közgázon ingyenes, itt a bp-in nekünk fizetni kell 100-at.
Megyek pihenni, amíg Vik felébred. Ma jött egy kóbor kutya és kis pocakommal hazáig kellett cipelnem a 15 kilós gyerekemet, teljesen kész vagyok.
Várom a 24-ét!
Puszi
tigris

Sziasztok!

Mindenki kimaradt a járványból szerencsésen?Vigyázzatok magatokra meg a babókra,inkább ne menjetek tömegbe.Nálunk apa beleesett,szegény már 3 napja fekszik,babát is csak messziről nézegetheti.Az oviban is állítólag a 24 gyerekből 22 beteg.Sajna ez van.

Sziasztok
Anita

Kép

Kép
anita23

Vukkocska!
Hát az a helyzet, hogy nem most aktuális a kérdés, csak mivel nem ismerem csak Zuglót (na azt se annyira nagyon), és azt nagyon szeretem, ezért a környező kerületekről és lásd városokról (Kistarcsa az egyáltalán???) érdeklődöm! Kép

Akkor már készen is van a házatok???

Tigris!
Holnap írd majd meg hogyan sikerült a vizsgád!

De jóóóóóóó, már megvan a Manó neve is Kép Kép Kép és ha mégis kislány????

Kép

Kép
csaju

Szia Tigris!

Megnyugtattál, most már nem is izgulok, bizti minden rendben van Kép Kép Kép
Tényleg fantasztikus dolgok ezek és azt hiszem nem is lehet átérezni és megérteni, hogy mennyire, csak ha az ember saját maga átéli.
Mivel másabb a szemlélet Kistarcsán?
Egyébként én is valószínüleg maradok az Uzsiban, de kössz a gyerekdoki tanácsot, ha már szükség lesz rá, megkeresem!
Biztos nagyon jó, amikor már rúgdos Kép Kép Kép
Én is költségtérítésesre járok Gyöngyösre! De csak akkor ingyenes, ha megszületett a pici ugye, terhesség alatt még fizetős???

Szia Csaju,
Két telek van, kertszomszédos. Anyuék már kész vannak, nekünk még csak most kezdték az alapozást, ha jó idő marad, akkor júli végére költözhetünk. Izgi lesz hatalmas pocakkal Kép
Szerintem város, bár....nem tudom Kép

Megyek dolgozom (még van egy órám), holnap jövök, sziasztok jó éjt mindenkinek!
vukkocska

Sziasztok!

Csaju: tudod már azóta pontosabban, mikor van időpontotok a dokinál csütörtökön? Esetleg mehetnénk együtt, ha nem túl távoli az idő, megvárhatnánk egymást, sétálhatnánk Mátékkal... :-)

Anita: remélem, Nimród nem kapja el apája betegségét és te sem! Jobbulást neki mindenesetre! Máté hálistennek nem beteg, csak elég nyűgös az utóbbi pár napban, nem tudom, mi baja van. Most azt játsza, hogy miután eddig összevissza forgott, mindig csak hasra fordul át és ott nyűglődik, nem tud vagy akar visszafordulni. Még ilyet? És szinte alig lehet egyedül hagyni, hogy magában játszon, mert akkor is bőg. Egyszerűen nem értem...

Tigris: gratulálok Marcellhez! :-) Szép neve lesz! És a vizsgádhoz is, reméljük,bejön a megérzésed! Ami a találkozót illeti, szerintem nem lesz olyan nehéz dolgunk, mert kétlem, hogy hétfő délelőtt olyan sokan lennének a Holnapházban, de ha más nem, az általad ecsetelt módszer megteszi :-)!

Eszty: nem tudom, mi lehet az oka, de mostanában tele van krikszkraksszal, amit írsz, biztos valamelyik ékezetes betű nem kompatibilis! Többiek, nektek is így jelenik meg? Én alig tudom elolvasni, sajnos!

Ági: szorítok, hogy úgy sikerüljön, ahogy szeretnéd! de féltékeny szerintem ne legyél, vagy legalább próbáld meg leküzdeni, az semmi jóra nem vezet!

Vukkocska: örülök, hogy tetszett Gyarmati! :-) Szerintem ne aggódj, biztos minden rendben van, előfordul, hogy rosszul ítélik meg a baba korát, és persze kisebb is lehet, de bőven van ideje behozni a lemaradást, ha ez így is van! Szedd az Elevitet, az biztos jót tesz és egykettőre itt van a két hét múlva, amikor többet tudsz!

Puszi mindenkinek, krisz.

Kép

Kép
tkrisz

Jaj, még valami!
Lau, nagyon édi a satyekos Bazsi!!! :-)

Kép

Kép
tkrisz

Lau!
Tényleg, az édes kisfiadról én is elfeledkeztem,nem is tudom hogyan történhetett Kép

Tkrisz!
Nem néztem még meg, majd holnap Kép Itt lesz Apukám, ő is jön velünk, de ha van kedvetek, nyugodtan csatlakozhattok Kép Kép

Vukkocska!
De jóóóóóó, szomszédok lesztek???? Milyen jó lenne, ha mi is így tudnánk Anyuékkal költözni... persze nekik nincs 10 millájuk egy telekre és most nekünk se Kép
Olyan kiváncsi lennék, hogy mennyibe kerül egy építkezés, tudsz mondani hozzávetőleges számokat???
Köszönöm Kép Kép Kép

Kép

Kép
csaju

Sziasztok!

Tényleg szinte csak kisfiúk vannak, hogy fognak így csajozni majd a közös talikon????
Remélem hamarosan majd még egy-két kislány is csatlakozik.
El fogok nézni akkor reggel majd korán a cserepesbe.
Szerintem sem lesznek túl sokan hétfő délelőtt a Holnapházban.Végülis hol van ez pontosan....ált. a 2P-n szoktam parkolni,ez is azon a szinten van?
nekem fogalmam sincs.Segítsetek!!!

Kismuki
kismuki

Sziasztok!

Köszi az érdeklődést, már valóban nincs messze a nagy esemény, igazándiból az egyre sűrűsödő jósló-fájásoknak köszönhetően ugrásra készen állok. A dokim is azt mondta, hogy a héten meglesz. Szegény kisfiam is érezhet valamit, egyfolytában a kezembe kéredzkedik és nagyon anyás. Kicsit azért félek, pláne az első itthon töltött napoktól... (mit szól majd a nagy) Azért minden túlélhető, sőt!
Vukkocska! én úgy tudom, csak gyerekkel lehet "ingyenesen tanulni" a költségtérítéses képzésben.
Vigyázzatok magatokra!

Kata
katizsuzsi

Jó reggelt!
Kismuki!
Igen, ott van fent, a 2b kiírásnál kell kimenni a parkolóba és ott majdnem hogy szembe lesz a bejárat, persze az autók után. Nem tom elmaagyarázni, de ha ott kijössz az ajtón a parkolóba ki van táblázva merre kell menni.
De nem azon a szinten van, ott csak a liftet találod, azzal kell felmenni a 4. emeletre, ott már könnyen megtalálod

Katizsuzsi!
Húúúúú, de izgi lehet most neked
Én is sokat szoktam gondolkodni, hogy milyen nehéz lesz majd, ha meglesz a 2.baba! Pld. az jutott este eszembe, hogy ugye,mikor Máté picike volt, akkor ha elaludt a nappaliban (itt aludt napközben asszem 2 hós koráig), akkor mindig nagyon csendben voltam, stb.
Na, ha már Máté nagyfiú lesz és a kistesó akar majd a nappaliban aludni, akkor ki kell őt paterolnom a saját szobájába játszani... de ez csak egy picike gond, lesz még több is sztem

Tényleg Kati, Tigris!
Hol fognak aludni a kistesók???

Lau!
Neked hol alszik Bazsi?

Nekem azt ajánlották többgyerekes anyukák, hogy nyugodtan tegyem össze majd Mátéval, meg fogja szokni a hangját és nem ébred fel, ha a kistesó éjszakai bagoly lenne...

Kép

Kép
csaju

Sziasztok,
Aki az Nlc-n is beszélget, már ismerhet, csak ott más a nevem Kép
Szóval júni 20.-án szültem, és nekem is kisfiam van Kép Azt hiszem Anitával egy szobában voltam egy-két napig.
Vukkocska, ne aggódj szerintem! Én is Gyarmatinál szültem, és az a tapasztalatom, hogy nagyon lelkiismeretes, bízhatsz benne, hogy fölismeri, ha gond van, és nem szokott fölöslegesen rémisztgetni sem. Kép

Csaju, szerintem a kisbaba azt szokja meg, ami van. Nekünk egy szobánk van, ráadásul egyben a konyhával (amerikai), és én sosem lopakodtam, ha a gyerek aludt. Semmire sem szokott fölébedni, a tévére, rádióra, mosogatásra... sem. Persze direkt nem kell kiabálni meg csörömpölni, de szerintem egy babóc a tesóját simán megszokja, és nem zavarja a nagyobb játéka az alvásban! A nagyobbal meg már meg lehet beszélni, hogy miért sír a kistesó. Mi az öcsémmel egy szobában voltunk, és volt, hogy én szóltam anyunak (szegény nagyon fáradt volt), hogy a kicsi sír, adjon neki enni, majd visszafeküdtem, és aludtam tovább. Kép

Lehet még esetleg csatlakozni a találkához?
sus

Jó reggelt!

Sus: persze, gyertek ti is, biztos láttad már, hogy 24-ére szervezzük, 10-fél 11 körülre az Árkádos Holnapház játszóházba. Szóval neked is fiad van, elképesztő ez a fiúinvázió! :-) Hogy hívják? Akkor lesz 3 gyerkőc is, aki korban nagyon közel áll egymáshoz, 3 héten belül születtek, Anita fia, a te fiad és az én fiam! :-) Egyébként a mi lakásunk is elég kicsi, nem nagyon lehet igazán félrevonulni, így Máté szintén azt szokta meg, hogy mindig van valami zaj és simán elvan mellette. Szerintem eztök jó így!

Csaju: jaj, persze, itt lesz apukád, akkor nem zavarlak benneteket! Esetleg szerdán vagy pénteken egy "randi" :-)???? Máté nagyon szeretné, itt kiabál az ölemben :-)))).

Kata: drukkolunk neked-nektek :-), majd mesélj, ha hazajöttetek és van egy kis időd!!!

Kép

Kép
tkrisz

SziasztokKép

Bezsebeltem a dícséreteket, átadom majd BazsinakKép

Csaju: Bazsi mindig máshol alszik napközben, a babakocsijában szeret a legjobban. Nálunk sincs teljes csend mindig, mert egy 6 évestől nem tudom megkövetelni, hogy lábujjhegyen rohangáljonKép Balázs alszik tőle rendesenKép

Sus: persze, hogy jöhetsz, miért ne?Kép Bárki jöhet, akinek kedve van hozzá és ideje is. Tényleg nagyon sok fiú van, ezt jól összehoztukKép

Remélem, nem fogok bénázni 24.-én, és megtalállak titeket. Esetleg legyen mindenkinél egy fehér rózsa??Kép Akkor 10:30?

Tigris: gratula Marcellhoz!!Kép Nektek nem mondta Csapó, hogy na, majd a harmadik kislány lesz?Kép

Félek, elkapatom Bazsit. Most lesz 4 hónapos és az utóbbi napokban, ha nincs kézben, nyafog. Ezt mondjuk 2-3 napja csinálja. Ti ilyenkor mit csináltatok? Hagytátok nyafogni, vagy ölben volt? Már olyan régen volt, mikor Ákos ilyen kicsike voltKép

Lau
lau

Jaj, félreértettetek, Máté sem csak csendben alszik. Amikor leteszem, én akkor kezdek neki a dolgaimnak, vagyis akkor főzök, takarítok! Ha álmos még a porszívó mellett (szó szerint a földön is) is elalszik!!!

Lau!
Én arra gondoltam, hogy éjszaka Bazsi Ákossal alszik???? Kép

Én már nem emlékszem hogyan csináltam (pedig nem volt olyan régen), de az biztos, hogy amikor 3 hónapos lett, leszoktattam a földre és onnantól csak akkor akart a kezemben lenni, ha álmos volt, vagy csak egyszerűen engem akart Kép Most meg már ha akarom se marad nálam...

Sus! Misa???

Krisz!
Pénteken nem leszünk itthon, de a szerda jó Kép Mikor menjünk?

Kép

Kép
csaju

Csaju, igen, Misa Kép
Lau, én is 4 hónapos korától kiraktam Misit a földre, ott általában elvan. Ha nem akkor végigpróbálom: Föld, föld úgy, hogy mellette ülök, ágy, babakocsi, és ha semmi sem jön be, akkor fölveszem Kép

Megpróbálunk mi is menni, bár mi akkor ott eszünk, mert Misinek 10-kor van a tízórai (vagy utána, és akkor egy kicsit késünk).

Egyébként lehet valami a levegőben, mert sok mamitól hallom, hogy az elmúlt pár napban nyűgös a gyerkőc, és Misi is az, még éjjel is fölébred mostanság, pedig nem szokta. (bár ez lehet, hogy a foga Kép )
sus

Sziasztok Csajok! Köszi a bíztatást!
Azért nem nagyon írtam, mert nekünk még egy kicsit várni kell ezekre a dolgokra...De tök jó olvasni, hogy hogyan töltitek a napjaitokat a kis lurkókkal, mindenki tele van élménnyel, már alig várom. Épp tegnap este fogott el a kíváncsiság, hogy vajon mien lesz a kisfiunk. Úghy szeretném már látni, fogni... Tényleg Ti voltatok 4D UH-n? Meséljetek hova érdemes elmenni?
Egyébként tökre szeretek terhes lenni és fura hogy nemsokára vége lesz.
Sziasztok Ági
bragi

Sziasztok!

Köszi az infókat a boltokkal kapcsolatban. Kép Megpróbáltunk szombaton elmenni a MiniManóba, de sajna zárva volt(nagy ügyesen nem néztem meg a honlapon a nyitvatartást, viszont tök jó, mert nagyon közel van hozzánk Kép)

Lau: Balázs nagyon cuki a sapkában Kép

Képzeljétek, tegnap terhestorna után végre sikerült feljutnom a szülőszobára és Szilvi nagyon részletesen elmondta, hogy melyik helyiség mire szolgál, mit csinálnak majd velünk, ki lesz bent stb. Ahhoz képest amire számítottam pozitívan csalódtam. Teljesen kulturált és kórház létére még talán otthonosnak is mondható. 1 problémám volt, hogy iszonyúan meleg van és levegőtlenség, és mostanában azt nem nagyon birom, azonnal rosszul leszek. Multkor a Mega Toysban is le kellett ülnöm, mert majdnem elájultam Kép Szóval nem tudom ezt az oxigénhiányt hogy lehet bírni majd vajúdáskor Kép Egyébként ez a Szilvi nagyon kedves, aranyos, a jelenlévő apukákat is bíztatta. Sajnos a párom nem ért oda, pedig jó lett volna, hátha kicsit javított volna a hozzáállásán. Bár most már odáig eljutottunk, hogy azt mondja a vajúdásra bejön. Hát erőltetni nem akarom, igazábol nem is tudom mi lesz akkor nekem jó, egyedül kinlódni, vagy hogy ő is lássa. Majd alakul valahogy... Egyébként a legborzasztóbbnak a borotválást+beöntést találom Kép

Tényleg nem jár valaki közületek terhestornára hétfőnként Szilvihez?

Mi a véleményetek, mennyivel a baba érkezése előtt kell befejezni a szoba festést-tapétázást, hogy az teljesen kiszellőzön és biztonságos legyen a levegő a babának? Tudtok esetleg valami olyan falfestéket ill. tapéta ragasztót, amely "bio", egészségre ártalmatlan? És a régi bútorok lefestéséhez is állítólag vannak vizes alapú festékek ill. lakkok, amig teljesen ártalmatlanok. Erről tudtok valamit bővebben?

Szép napot Nektek és a Babóknak!

Puszi
Sweetlady

ui: Annyira irigykedek, hogy 24-én ennyien ott tudtok lenni a találkozón! Ha addig nem járnék erre, akkor nagyon jó szórakozást kívánok és feltétlenül írjátok majd meg, hogy milyen volt. Esetleg fényképek is készülnek???
sweetlady

Sziasztok!

Tegnap éppen egy hosszú szöveget írtam, amikor bedöglött ez az egész.Aztán egész nap próbáltam írni, de nem tudtam. Ahogy elnézem ti sem.
Csaju: Igen, tök jó, hogy közel lesznek anyuék. Amíg zuglóban laktak ők is, addig is egy ugrásnyira laktunk egymástól. Hál'Istennek nekem nagyon jó fejek a szüleim is és anyósomék is. (anyósék is zuglóiak a változatosság kedvéért Kép
Most mégjobb lesz Kistarcsán, hátsó telekszomszédok, ha bármi van, közel vannak, de mégsem annyira.
Az építkezéssel nekünk szerencsénk volt, nagyon jó fej az építészünk és a kivitelezőnk is. Meg persze a melósok is. Piálni nem piál senki és egy deka idegeskedés nélkül csinálták, csinálják a házat. A mai napig ha valami apróság van, jönnek segíteni. Nem túl drágák, nekünk 150e/m2 -ért csinálják kulcsra készen. Olcsóbb, mint egy új építésű lakás!
Na jó, nem fárasztalak titeket az építkezéssel, jó lenne már, ha én is sok érdekeset tudnék írni, hogy mikor rugdos, hogy alszik, mikor sír, de nemsokára Kép Kép Kép
Addig is élvezettel olvasom soraitokat, mire odajutok, nagyon tapasztalt leszek :-))))))

Puszi mindenkinek!
vukkocska

Sziasztok!

Sweetlady!
Nekem is tetszett a szülőszoba, és én vajúdás közben észre sem vettem a meleget és hidd el, ha megjönnek a fájások, egyáltalán nem fog zavarni a borotválás se és a beöntés se! Egyébként azt hittem nehezebb lesz az utóbbit tartani, de még fájás közben is sikerült, szóval tényleg nem gáz az egész, pedig én is nagyon-nagyon szemérmes vagyok Kép Kép Kép

Vukkocska!
Húúúúúúúúú, ez az ár nagyon jó szerintem és ebben teljesen az alaptól egészen a burkolásig minden benne van????

Képzeljétek, olyan szuper éjszakánk volt Kép
Máté 21-6-ig aludt, akkor gyors szopi és még visszaaludt 3/4 9-ig Kép
Az utóbbi egy hétben elég zaklatottak voltak az éjszakáink a foga miatt, bár akkor is cska kétszer ébredt, de azért az is fárasztó volt...

Kép

Kép
csaju

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?