Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

En palyazom nagyon egy TummyTub-ra Kép Jazi utalt kiskadban furdeni...Sok jot hallottam rola!

Ildi
Jazi mikor szuletett kapott egy polar pledet.Azota volt gyapju agynemu, kutyafule,de o ezt a polar pledet nyuzza es imadja azota is.A muszalas azert nem az igazi sztem.

Szelcso- szamomra meglepoen draga volt! Kép Es nekunk valami miatt nem is igazan valt be.Ki erti ezt?!

Lanyok
Ha megsem valasztok szulesznot, akkor is szamithatok holmi olajokra , ilyesmire??

Norka
(22+3)
norkini

Babarozsa,
Gyógyszertárban vettem a szélcsövet, 1000.-ft volt.
Ildi,
Mi is így alszunk, mint Votívék. pelus van a feje alatt, babapléd rajta, a sima takaró tényleg hatalmas, mi abból anti-atkásat vettünk.Kép
Johanna,
Nekem is este nagyobbnak tűnt a hasam és feszült is nagyon, szerintem ez normális, ne aggódj.
Hát mi sajnos nem alszunk éjszaka 6 órán át. Erik pontosan 3 óránként követeli a szopit, remélem azért lassan mi is át fogunk állni éjjel a szopival.
claudia

Votív!

Ne dugulj el.Kép
Ismét egy olyan jó kis téma, amit szerettem volna bővebben kivesézni.
Én is néztem babaágynemüt, de csak olyanokat találtam amik nagyon nagyok.
Nem tudom miért nem gyártanak bébi méretet, de ezek szerint azért, mert nem praktikus.
Én is valami ilyesmire gondoltam, hogy hálózsák+ időjárástól függően kis pléd.
Hálózsákból mekkora mérettel érdemes kezdeni? Elég az újjatlan,vagy az újjas jobb? Mondjuk mi május végiek leszünk, de ha már most ilyen össze-vissza idő van ki tudja mi jön még.
Plusz még egy kérdés.
Az unokahugom áthuzta a kiságy matracát, mert előtte az övé volt,+ bevonta nejlonnal is az egészet, mondván, hogy neki elég csúnya lett a matrac, mert össze-vissza volt kakilva.
Erről mi a véleményetek?
Talán ez nagyobb korban lenne praktikus, amikor már hol szobatiszta, hol nem.
Vagy már az ilyen kis porontytól is "védeni" kell a matracot?

Kép
Kép
pipocska

Ildi,
dettó ugyanaz a helyzet nálunk is ágyneműileg, mint Votivéknál. A nagy takarót, amit készletben kaptunk, a babakocsi kibélelésére használjuk Kép bár Votiv, ha ilyen ütemben gyarapszik Isti, lehet, hogy hamarabb is kell az a nagy takaró Kép

Kösz mindenkinek az utazóágyas tippeket, már meg is vettük.

vera
kisün

Csatlakozom ágynemű-ügyben az előttem szólókhoz. Kaptunk nagyon szépet, párnát nem használjuk, takaró hatalmas (0-6 éves korig volt a leírás, hát szerintem 6-10ig.Kép )
Viszont nekünk is van egy édes polár, nagyon jó meleg.Kép
Nyárra meg megkapja majd üresen a huzatot, de ott a zsák is.
ja, és alá meg lepedő félbehajtva (ezért tök felesleges egy 100cm-s lepedőt venni szerintem, mert egy év után kidobod? de még egy nagypárna huzat is elég alá.)
ja, és a pelusok jól bírják a strapát, talán ha átszokik majd szobatisztára, akkor lehet baleset, ami miatt jó a matrac fölé valami biztosítás.
Votiv!
Na, akkor folytattam, jó? Örülsz? Kép

Norkini!
ENgem még gátmaszizott is az olajjal, tök rendi volt, pedig nem választott. Ment mél is. Kép
neet
neet

ja, pelus a fej alá, tuti kell. Ha nem bukik, akkor a haja hullik rá. Kép
Votiv!
Szavadon foglak, de ne pálesszel, ha lehet kérnem. Bélisz? Kép
neet
neet

Votiv, Bcickány!
Köszönöm az ajánlásokat. Pontos elérhetőségeket(tel.szám) tudnátok adni? Vagy csak simán a kórházat hívjam? Lehet, hogy buta a köv. kérdésem, de ha Bardóczy doktor úr szabadságon van augusztusban(amikorra várjuk a babát), akkor ugye praktikusabb már most valaki máshoz járnom?! Nekem tul.képpen mindegy, hogy ki, egyelőre Bardóczy dr-ról hallottam nagyon jókat, de ha van más, aki emberszámba vesz azon felül,hogy a "munkatárgya" vagyok, akkor jó más is. köszi mégegyszer.
Juli
barjuli

Pipocska, allitolag nem jo a nyejlon, mert nem szellozik a matrac...
de igen, azert hallottam olyanrol, hogy akkorra a termeles, hogy bizony kifolyikKép

nekunk mozeskosar van, fonott
abban egy matrac, azon egy bolcsolepedo, kicsit nagy mondjuk
van halozsak is, meg egy kis takaro
meg plussz egy nagyon meleg, amit halozsakka lehet alakitani
meg van amit a mozeshez adtak matrac szeruseg, de inkabb egy belebujtathatos igazi halozsak jellegu, nem olyan , mint a babahalozsak, polya szeru, de megsem az
szoval van mi kozul valasztani

ejszakara mennyire kell oket feloltoztetni? nalunk eleg hideg van
max. 20 fok

Kép
babarozsa

Ildi!
Petra másfél éves, de még mindig csak a lepedő és a hálózsák az éjszakai toilettje Kép Pelus neki is kellett sokáig, mert elég bukizós baba volt, de mikor már mindenfelé tekergett a kiságyban, meg már nem is bukott, akkor értelmét vesztette. Lepedőből sztem a gumis a legjobb, ami "rácuppan" a matracra, így nem gyűrődik.
Hálózsákból pedig az ujjatlan a praktikusabb, mert az alatt jobban variálhatod, hogy mit adsz rá.

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Babarozsa

Amikor haza hoztuk Eriket csak 22 fok volt itthon, mindenki azt mondta az a jó, a gyerek üvöltött annyira fázott, mi is fáztunk, nálunk mindíg 25 fok van, így is hosszú body és egy ujjatlan rugi van rajta.
Persze lehet, hogy csak mi vagyunk ilyen fázósak.Kép
claudia

Norka, ahogy Neet is mondta, attól még lesz olaj, akárki is legyen a szülésznőd
és lesz gátmasszázs is meg minden kutyafüle, hogy nehogy repedjél
ez már alap

szerintem annak jó, ha választ szülésznőt, akinek nincs benn hozzátartozója (pl. hogy ne legyen tök egyedül a vajúdás hosszú órái alatt) és aki nagyon igényli, hogy folyamatosan foglalkozzanak vele
én tök "nyugiban" elvoltam, aztán néha rámnéztek, megvizsgáltak, és mikor kellett, közbeléptek
ment minden a maga rendjén

Pipocs, én is úgy tudom, ahogy Baba, hogy a nájlonos bevonattól nem szellőzik a matrac
lehet, hogy én mázlista vagyok, de még soha semmi nem folyt ki a pelusból
volt már, hogy orbitálisat hányt, bocs, bukott a gyerek, de a pelus maximálisan felszívta, a matrac nem lett olyan
hálózsákból van egy 74-es vastag, ujjatlanunk
ez még tuti tavaszig jó lesz rá (nem zavaró, hogy ilyen nagy, a lába ellubickol, a karja meg úgyis szabadon mozoghat)
és van 2db vékonyabb, szintén ujjatlan 56-os (efölé pléd is kell, de Isti imádja, hogy kedvére rugdalózhat szabadon - a lábas rugikból folyton kibújik, csak egy nagy kupac az egész gyerek, vagy egy szárba beteszi a két lábát Kép)

Neet, a bélízt én is jobban csipom, megegyeztünk!
örülök! Kép

Clau, még 2-3 hét, és nektek is jön a jó élet
meglátod, Erik is hamar belejön az éjszakaátalvásba
ha már jó sokat (kb 130-150g) tud egyszerre szopizni, majd bevacsorázik annyira, hogy reggelig szunyáljon

Barjuli, nincs buta kérdés
hát persze hogy jobb olyat választani aki egész idő alatt melletted lehet
rossz lenne, ha épp a szüléskor kellene egy tökismeretlennel megbarátkoznod
vagy: járjál terhesgond-ra bardóczyhoz, és szülj az ügyeletesnél
Neet az 1etlen itt, aki ezt a figurát megjátszotta, és még mázlista is volt, elég jó ügyeleteseket fogott ki Kép
az én dokimhoz (Faludi) nincsen mobilszámom, a Vahot utcai rendelőben megmondják, mikor rendel, ennek a számát tudom odaadni: 205-7962

szép az idő
ebéd után elmegyünk hármasban sétálni Kép

votiv 8)
votiv

Babarózsa! a baba keze a legjobb hőmérő
ha hideg, fázik, tenni kell rá még ruhát/takarót
ha elég meleg, akkor biztos jól érzi magát
és ha izzad, akkor meg már túl meleg
ennél jobban aligha tudod eltalálni az ízlését Kép

votiv 8)
votiv

Votív

Erik már múlt héten is 100g-ot evett, de olyan kis beles, hogy nem elég neki semmi.Kép
Ti mindíg méritek mennyit eszik?
Én már nagyon unom a mérleget.
claudia

nekem azt mondták a kórházban, hogy csak akkor fázik, ha az orra hideg, ha a keze hideg még nem biztos, hogy fázik.
claudia

Sziasztok,Mamik!

Elkezdtem parázni mert azt hallottam,hogya dokim februárban szabin lesz.Akkor mi lesz velem?Mondjuk biztos ,hogy megspórolom a manit de azért mégis!Szerdán megyek hozzá és letisztázom vele,főleg a császár miatt.Mondjuk rám jön itthon a szülés,besétálok a kórházba és közlöm,hogy engem tessék megcsászározni?
Tiszta izgi már ez az utolsó időszak!

Jucus(35)és ezek az éveim is lehetnénekKép
20170114224602

Köszönöm a hozzászólásokat ágynemű ügyben! Megnyugodtam, akkor nekünk is biztos jó lesz a pléd, egyébként is meg lehet főni a szobában, távfűtés lévén, a műszálas takarót meg bedobom a szekrénybe!
Pipocska!
Szerintem veszélyes, ha a matrac nem tud szellőzni, a neylont ne hagyd rajta!

Képzeljétek éjjel fájt a fogam! Meg lehet, hogy fel is fáztam! Most nagyon parázom, mert elvileg bármikor szülhetek már! Ezek nem hiányoztak! Ma felhívom a dokit, hogy mi lesz ha rtg kell a fogdokinál vagy ha gond van!

Ildi(39)
ildi76

Caludia,
szerintem is majd meglatjuk, ha fazik, akkor ugyis jobban fel kell oltoztetni...
en is fazos vagyok, a parom nem
most max.on van a futes, de kint is jo ido van, ezert meggyulladok itt ahol a futotest van, a lakas masik reszen meg hideg

Votiv, koszi a jotanacsot
majd mel is megy, csak meg nem tertem magamhoz teljesen

Kép
babarozsa

halozsakbol nekunk is 6 honapos korig jo van, de pont nem tudom hasznalni addig, mert nyaron mar meleg lesz, pedig olyan kis szep

Kép
babarozsa

Sziasztok!

Most vagyok itt először, kérdezni szeretnék. Dokit keresek, 6 hetes terhes vagyok. Az előző dokimnál nem szeretnék mégegyszer szülni (császár volt sajnos), és ahol szültem, (János), császár után nem adják oda a babát, csak fél nap múlva, ami szerintem iszonyatosan sok idő.
Szóval olyan kórházat keresek, ahol ez nem így van, a megszületett baba születésétől az anyjával lehet. Tudnátok valakit tanácsolni? Olvasom persze szorgosan a topikot visszafelé, és sok orvos nevét láttam. De ki a legjobb?Kép

Ja igen: és most 14 hónapos a kisfiam.Kép

Éva
rizike

Barjuli! Én is aug-ban szülök, elméletileg a Bardóczy dokinál. Nekem még nem mondta, hogy szabin lesz Kép Majd kitalálok valamit!

Ma ebéd közben hányingerem lett a csirkehústól, meg se bírtam enni!!! Bezzeg a tejszínes krumplipüré csúszott!!!! Amúgy a hétvégén 2-3x erősebb nyilallást éreztem a hasamban, de semmi egyéb. Ez a gyerek már az enyém, remélem!!! Kép

Képzeljétek, éppen sütőtök levest főztem, és mikor a botmixerrel össze akartam pépesíteni, kigurott a mixer kése az edény aljába!!! Még jó, hogy senkit nem vágott meg! Pedig egy annyira jó mixer, nagyon meg voltam vele elégedve. Most írtam a gyártójának, hogy nemodabuda. Remélem válaszolnak.

ancsipancsi

Sziasztok!

Tudtok nekem tanácsot adni abban, hogy normális ha 8 hetesen vérzek? A 6 hetes kontrollon nmindent rendben talált a doki, annak ellenére hogy előtte kezdődött. Menstruáció lenne?

A

KépKép
Áron

8 hetes terhesen?

Kép
babarozsa

Áron,
szerintem minden lehet. Nekem 6 hetes kontroll előtt szűnt meg a gyermekágyi folyás, és úgy 8 hetesen volt egy pár napos gyenge vérzésem, éljen, gondoltam, itt a menstruáció! De azóta semmi, szóval fogalmam sincs, mi volt. De ha nálad már két hete tart, inkább kérdezz rá az orvosnál,

vera
kisün

Sziasztok!

Nah, ennek a rohangászós hétvégének is vége... Úgy el tudok fáradni a családomtól... Nektek nincs néha olyanotok, hogy minden átmenet nélkül egyzsercsak "eldurran az agyatok"? Kép Borzasztó kellemetlen, főleg anyósommal szemben, aki egyedül van, és amikor odamegyünk, csak mondja, mondja megállíthatatlanul... Én eddig mindig meghallgattam, de most valahogy nem bírom...)

Érdeklődve olvasgattam én is az ágynemű-dolgokat, úgy hogy kedves friss kismamák, nehogy elduguljatok, mi majd tanulunk Kép Teljesen bele tudok én is keveredni, hogy akkor mit is vegyek...
No meg ezt a tummy tubot is nézegettük, jó volt, hogy legalább egy pár véleményt hallottam... Mondjuk akit megkérdeztem, mind azt mondta, hogy nagyon hamar kinövik a kicsik.

Neet,
Persze, hogy fájt, meg állandó fűzőm volt, amíg tűrtem, meg minden, de evvel is együtt lehet élni. Mondjuk egy idegennek nehéz megszokni, szegény páromnak is évekbe telt, őt jobban sajnáltam, mint magam... De már professzor ő is Kép
Nekem is csak azért ilyen fájó pont, mert fel kellett adni érte a sportolói álmaim.

Ancsi,
Hogy csinálod a sütőtöklevest? Kép Az egyik kedvencem, és már rengetegféleképpen olvastam az elkészítését, nagyon sokfélét ki is próbáltam... Leírod nekem mailban? Hátha ez egy mégújabb variáció és úgy is akarok a héten csinálni... Kép

KépKép
oxigen
Györköny

Hideg kéz: nemegyenlő fázás. A nyakát, tarkóját kell nézni, ha ott jó, akkor jó.
neet
neet

Sziasztok,

Claudia: remélem Erik sokkal jobban van már és pocakja nem fáj...

Szerintem mi is két kádat fogunk venni, lesz egy rendes, és valaki majd megveszi nekünk ajándékba ezt a másikat, hogy legyen alternatíva a gyerkőcnek. Biztosan élvezni fogja az új fajtát, is állítólag imádják. Bár a reklámokban minden olyan csodás, amilyen az életben mint tudjuk soha sem...

Köszi a megnyugtatást pocakkal kapcsolatosan... Örülök, hogy másnak is igy van/volt ez....

Remélem én is, hogy minden rendben lesz a másik kórházban is. Babarózsával együtt ottaniak vagyunk, de azért szívesen jövünk közétek is. :-))

Szép napot minden mamának és babának

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

Oxi! Leírom én ide is a receptet, hátha másik mama is érdeklődik iránta!

SÜTŐTÖK LEVES Á LÁ ANCSI

Végy egy nem túl görbe tököt, hogy könnyebb legyen megpucolni. Tisztíttasd meg a pároddal/pasiddal/erőskezű szomszéddal Kép , és vágasd is fel vele apró kockákra, ha már a kezében a kés. Aztán tisztíts hozzá 1-2 kis krumplit, amit vágj mellé kisebb darabokra. Ha szereted a hagymát, akkor egy picurka fejet tehetsz bele, összevágva, de egyáltalán nem fontos.
Engedd fel úgy vízzel, hogy ellepje, és főzd szárított zöldségekkel, vagy Vegetával, esetleg Maggi Ízrvarázzsal, + sóval (!), fehérborssal. Forrás után 15 perccel már szinte kész, úgyhogy botmixerrel pépesítsd az egészet, de közben ügyelj arra, hogy ne essen szét a kezedben a gép, mint nekem!
Ha híg lett, akkor vizes-lisztes, vagy vizes-keményítős habarással kissé habard be, de elméletileg épp megfelelő lesz az állaga. Szerintem cumisüvegből is iható, habár még soha nem próbáltam Kép Kép Kép , viszont üdítős üvegben szoktam hozni a melóhelyre, és megiszogatom.

ancsipancsi

Sziasztok, írtam vasárnap dokiügyben ide, tudtok tanácsolni valakit?

Éva
rizike

Na és a receptről jutott eszembe, hogy van valami olyan könyv, hogy egy babának hány hónapos korától milyen zöldségeket lehet adni? Mert imádok pacsmagolni, meg én is szeretem az ilyen kótyonfitty főzelékeket, leveseket, szóval alig várom, hogy kotyvaszthassak neki. (persze ő majd só és adalékanyag nélkül kapja)
Vagy igazából nem is muszáj könyv, mert recept ezer van a fejemben, csak egy lista, hogy mikortól mit.

ancsipancsi

Éva! Sajnos én nem tudom megmondani, hogy ki a legjobb, az annyira objektív dolog. Én Dr. Bartóczyhoz járok (szerződéses orvos), és nekem nagyon bevált eddig, elég humánus pasas.

ancsipancsi

Rizike: Én a Csabafi dokit tudom javallani, a kórházban nicns rendelése, a IX. kerület Ferenc téren van a magánrendelése kedden. Ha érdekel, a telszámát meg tudom adni, ott kell bejelentkezni.

Ancsi: Köszi! Kép Szerintem a kismamák fogják tudni mondani, mikor mit, de ahogy elnézem ez a leves adalékanyagok nélkül 6 hónapos kortól jó Kép
Én is imádok kotyvasztani, meg a kótyonfittyeket... Kép Csaj nehogy átmenjünk receptötletelésbe, mert nem hiszem, hogy mindenki élvezné Kép

KépKép
oxigen
Györköny

Bocs mindenkitől, off leszek.

Moni,
ha olvasod még a fórumot: próbáltam mailt küldeni, de állandóan visszapattan.

vera
kisün

Az Életmód rovat "Receptklub mamáknak kismamáknak és leendőknek" topicjába lehet betenni a recepteket ;-)

ancsipancsi

Köszi Ancsika!

Én is elmentettem.Kép

Clau!

Remélem nálatok is hamarosan minden ok leszKép

Kép
Kép
pipocska

sziasztok

rizike: én cseke doktorhoz járok neki budaörsön van magánrendelője. Szerintem nagyon jó fej,ha érdekel megadom a számát.
Kérdés: kispárnát csomagoljak v. nem kell? Nekem van egy 2 éves kislányom ő bejöhet hozzám látogatóba ha bent leszek?
Áron:szerintem jobb ha elmész dokihoz,mert szerintem nem normális h 8 hetesen vérzel.

üdv. juji
juji

Oxi! most látom, hogy gyógymasszőr vagy! csinálod még? terhes nőket is lehet amúgy gyógymasszázsban részesíteni? azért is kérdezem, mert sajna meszes a nyaki csigolyám közül vagy 3, és a rheumatológián is azt javasolták többek közt, hogy masszíroztassam. azóta se csináltatam Kép

ancsipancsi

Ancsi!
A Kismama újság minden éveben a januári számban megjelentet egy naptárt, aminek az utsó oldalán mindig van egy egész jó táblázat arról, hogy mit mikortól lehet bevezetni. Én eszerint etettem Petrát. De itt a neten is van valahol, a Hozzátáplálás topikban (Gyermeknevelés) sokszor beteszik a linket, meg hát ugye ott eleve erről írnak.
De ez még azért messze van, addig biztos kiokosodsz! Kép

Üdv: Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Szerinted lehet még kapni a januári Kismamát?

ancsipancsi

Próbáld meg, sztem szokott lenni hónap végéig (vagy amíg meg nem jelenik a következő)!

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Oké, titokban megveszem Kép

ancsipancsi

Sziasztok,

pont ma láttam januári Kismamát a MOM Parkban a Match-ben.
És a hálózsák-témához: Ábel is abban alszik kb. 4 hónapos kora óta, nekünk nagyon bevált. Én alá szoktam adni egy ujjatlan bodyt meg egy hosszúujjú rugdalózót. Egyébként ma láttam szintén a MOM Parkban a CésA-ban nagyon szép, lecipzározható ujjú téli hálózsákokat. Majdnem vettem is, vissza kellett fognom magamat. Van elég. Mondjuk a Csalogány utcai boltban olcsóbbak vannak, de csúnyácskák is eléggé szegények (senkit enm akarok megsérteni, mondjuk úgy, nekem nem annyira tetszettek). Szóval ezek 4300 Ft-ba kerültek. Szerintem nagyon praktikus, hogy le lehet venni az ujját, mert így jobbna variálható, hogy mit ad alá az ember.
Rizike,
én Dr. Bálint Mihályhoz járok, eddig nagyon szimpatikus, bár még nem szültem nála. Holnap lesz is egy elôadása a kórházban 6-kor, én megyek, ott szerintem kiderül, hogy szimpi-e neked, ha elmész.
Juji,
látogatóba bemehet a kislányod szerintem. Legalábbis nagyon remélem, mer az én fiam is csak 2 éves lesz, amikor megszületik az öccse, és nem nagyon szeretném, ha 4 napig nem látnánk egymást.
Bori
lakibori

Bori!
Nálunk is pont két év lesz a korkülönbség! Akkor majd át tudsz nekem adni sok hasznos tapasztalatot! Kép

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Ancsi: Csinálom még, amíg tudom. Finoman meg lehet próbálni a nyakad, illetve csak annak mernék nekiállni. De azt is csak a 15. hét után, az első harmadban (én azért rakok rá egy kis pluszt, nehogy baj legyen) semmit.

Oxigen

KépKép
oxigen
Györköny

Neet, mar megint nem olvasol engem Kép Nemreg magyaraztam el Norkanak a nickname-em... Ha azt latod, Moosejaw automatikusan lapozol a kovetkezo hozzaszolasra? Vagy tul hosszuakat irok, es nem gyozod vegigolvasni? Vagy nagyon apro betukkel irok, IRJAK INKABB IGY? Vagy legalabb a CIMSZAVAKAT emeljem ki, igy jobban attekintheto, es latod, erdemes-e elolvasni? Esetleg a hozzad cimzett monologjaim, vagy ami reszedrol erdeklodesre tarthat szamot, irjam kulon hozzaszolasba? Vagy mi a baj velem?

Egyebkent TUKOR (hatha veletlenul most olvasol): mi sokat nezegettuk magunkat a lanykaval (mert az eloszobaban van egy marha nagy tukor eshat sokat kellett ofelseget karban cipelni), es most mar pontosan a tukorkepunk szemebe nez es ranevet, ha a tukor elott allunk, aztan meg felnez rank, szoval biztos tudja hogy a szulok tukorkepe = szulok itt mellette, de hogy a sajat tukorkeperol tudja-e, hogy az o maga, abban meg nem vagyok biztos.
moosejaw

Ildi!

Nekem is fájogat a fogam az ínygyulladás miatt. Pontosabban időnként kutyára fáj. Én felfedeztem a Corsodyl (asszem így kell írni) szájöblögetőt. Ez klórhexidint vagy mit tartalmaz, recept nélkül kapható (akár auchanban is), és itt a rendelő rovatban azt írták, ha nem nyeled le, nyugodtam használhatod. Elég brutális, időnként elvesztem az ízérzékelésem, viszont hatékonynak tűnik, igaz eléggé kitartóan kell használni. Azt írják, hogy 30 napig, naponta kétszer.

Persze ha nem az ínygyulladástól fáj, az más. Engem is röntgeneztek, nem örültem neki, de ha ólomkötényt adnak rád, nem igen lehet baj, annyira nem szóródik az a kis sugár. Helyi érzéstelenítés nem gáz, ha privát dokinál csináltatod, minden bizonnyal ultracaint fog adni, az sokkal jobb, mint a lidocain: gyorsan hat (10 perc), nem zsibbad le a fél fejed, ugyanakkor erősebben is hat. A lidocainnal nekem konkrétan mindvégig fájt a szuri helye, az ultracainnal semmit nem éreztem.

Bocs, ha hosszú voltam, de fogtémában sajna eléggé kiképződtem az utóbbi hetekben.

Mi pont tegnap vettünk kókuszmatracot. Nem volt olcsó (15 rugó a Kenguru kidben), de hosszútávú befektetésnek szánjuk. Atkamentes, a folyékony dolgokat elvezeti, így száraz marad, egyébként meg huzattal együtt lezuhanyozható, kinyomkodható, 3-5 óra alatt megszárítható. Jó ha rácsos alapra teszitek (a miénk lyukacsos), egyéb esetekben kb. hetente érdemes szellőzetetni. A fentiekből következik, hogy az egész meghal, ha gumilepedőt teszünk rá. Balga módon először én is azt akartam.
orsolka

Bogárka, te mikor szülsz? Én márc. vége-ápr. eleje.

Bori
lakibori

Oxigen, mit ertesz HASKOTO alatt? En olyat is vettem, ami a pocit tamasztotta, mar felidotol hordtam, nagyon klassz volt, sosem fajt se a hatam, se a derekam. Asszem Anita markaju volt, a Brendonban vettem. Meg olyat is vettem, ami szules utan jo, na azt meg egyszer sem vettem fel, de nem is kellett. Hat egy kis poci maradt, de a regi nadragjaim mar reg jok ram.

Votiv, KOSZMO nakunk is mar honapok ota van, Egyre kevesebb, de meg nem mult el. Olajozzuk minden nap furdes elott. A gyerekdokink szerint tokmindegy milyen olaj, babaolaj vagy napraforgoolaj a konyhabol. Meg azt is mondta, hogy ez termeszetese, azert van, mert a kutacs miatt, a kutacs korul zsirosabb a fejbor. Szoval meg most feleves korban is tok normalis. Remelem azert nem masfel eves koraig lesz, amikor beno vegre a feje lagya.

Ja, es HASFAJAS most nekunk is van megint, persze a doki enmigen tudott vele mit kezdeni. Ugyhogy megprobalom ezt a masszirozos dolgot, amit irtal.

Meg tok betegek is vagyunk eppen, a lanykanak egesz nap tele van az orra, porszivozzuk, mindketten utaljuk, de mar egesz jol megy (hihetetlen, mennyi ize jon ki abbol az icikepicike kis orrocskabol, csoda hogy meg kap levegot), nekem meg a torkom faj marhaul. Ha nem ugyanaz a KORSAGunk, akkor remelem az enyemet nem kapja el. Lazunk szerencsere egyikunknek sincs.

Bcickany, bocs, hogy beleszovegelek, de hogy erted azt, hogy szuper, hogy Votiv nem adta fel a szoptatast? Csak hogy a tobbieket felhomalyositsuk: ha akarta volna sem adhatta volna fel, mert nem lehet csak igy hirtelen abbahagyni a SZOPTATASt. Doki sem tud felirni valami csodabogyot, amitol hirtelen abbamarad a tejtermeles, ha valaki meggondolja magat. Ha mar laktal az emlo, akkor szep lassan lehet elapasztani, mint az elvalasztas, eloszor csak az egyik etetest hagyjuk ki, par nap mulva megegyet stb. Szerintem egy honapig is eltart. Dehat Te sokkal jobban tudod ezt, hiszen vedono vagy, nem? Egyebkent nagyon helyes a sracod. Meg eves elott vagytok? Mert nem latom a ruhajan a foltokat. Vagy mar ilyen flottul megy a kanalazas?

Ruz, ez tenyleg kompromisszumalap. Azert majd ne hagyd magad, az ANYOSOK szornyen eroszakosak es csak nekik lehet igazuk. A legjobb ha oda sem figyelsz arra, amit mond. Nekem mar jol ment ez, de sajnos most a gyerkoc mellett kiujult az odafigyelesem Kép

Bori, kezdettol van RACSVEDOnk, korbe az egesz kisagyban, de mar teljesen leamortizalta a gyerkoc, osszevissza bedol, majdnem olyan, mintha nem is lenne. Nembaj, nemsokara ulni meg maszni fog, es akkor mar nem kell a fejevel szetnyomnia az agyat Kép

Babarozsa, en a Kikaban vettem PLEDeket: nagyon jo minusegu (nem az a tiszta polieszter polar, hanem 65 % pamut) es nagyon szepek is. DaviDFussenegger markaju, osztrak gyartmany, asszem 2400 volt, a Brendonban ugyanezt asszem 6000ert lattam.

Egyebkent a multkor rosszul irtam, nem is olyan olcso ez a BabySoft PELUS, meg nem is olyan jo. Asszem befejezem a kulonbozo tipusok vegigteszteleset es maradok a bevaltnal.

Johanna, ne aggodj a POCI miatt. Az enyem meg altalaban felemas volt, mintha a gyerek csak az egyik oldalon lenne, nagyobb koraban ez neha ijesztoen nezett ki. Azt a VODOR izet egyebkent en nem mernem kiprobalni. A mi gyerkocunket meg kadban is marha nehez volt furdetni, mert elso honapban vegig uvoltotte a furdeseket. Azutan meg egyfolytaban kapalodzott...

Ildi, AGYNEMU temaban meg (bar mar mindenki hozzaszolt): nekunk is csak pelus fej ala es pled kellett, frottir gumis lepedo a kokuszmatracon, mostmar pelus nem kell. Pipocs, a matracra szerintem sem szabad muanyag valami, mert nem szellozik, kulonosen a feje ala ne tegyetek, hason fekve is kapjon levegot. Nalunk meg sosem szivargott ki a pelusbol ugy informacio, hogy ettol a lepedo vagy a matrac is bajba kerult volna , csak a ruhaja kicsit.

Vera, ugy latom az UTAZOAGY tippel mar lemaradtam, de hatha mas is akar venni: a Plus-okban most a heten 7990ert van. (Egyebkent en 12900ert vettem tavasszal a Kikaban, ABCDesign, nem is noname, szoval azert nem 20000tol indulnak.)
moosejaw

Aron, nem egyertelmu, amit iorsz. Ha 8 hetes terhesen verzel, azonnal menj dokihoz! Az enyem peldaul mindig soron kivul fogadja a verzo kismamakat! Nem normalis terhesseg alatt a VERZES. Ha szules utan 8 hettel verzel, az valoszinuleg normalis, de ha barmilyen ketelyed tamad, kerdezd meg a dokid.

Babarozsa, szerintem egyelore varj a tobbi HALOZSAKkal. Lehet, hogy kesobb is kellhet, mas mamak is irtak, hogy az 1-2evesuk halozsakban alszik, de a mienket csak negy honapos koraig lehetett abba rakni, aztan annyi forgolodni es kusznivaloja akadt, ejjel is, hogy nagyon akadalyozta es most csak ott lapulnak a komodban a csinos halozsakok...

Eva, honnan tudjuk, ki a legjobb DOKI? Altalaban mindenki elegedett a sajatjaval, es azt szivesen ajanlja. En peldaul Urban Marta doktornot ajanlom neked. De ha gondolod, olvasd at az osszes archivot, keszits statisztikat, kirol olvastad a legtobb pozitiv hozzaszolast, es valaszd azt.

Juji, en lattam kisgyerkocot maminal a korhazban, de o is csak ugymukodott, mint a tobbi LATOGATO, szoval kijossz hozza, de o nem megy be hozzad. De kerdezd meg a korhazban, az a legjobb.

Ancsi, dunat lehet rekeszteni a sok BEBIRECEPTKONYvel. Nehany mar engem is megtalalt, pedig eddig meg nem vettem erot magamon, hogy barmit osszekutyuljak. Nezd meg a netes konyvesboltokat is, pl. alexandra.hu

NEET, nem minden FRISSMAMI mukodik itt, tobben eltuntek (pl. Soosoo, Gigi stb.). Egyebkent jo, ha igy kiemelem a cimszavakat?
moosejaw

Pipocs!
A matracra főleg ha kókuszból van ne tegyél gumilepedőt mert tényleg nem tud szellőzni.
Ha megnézed a Novetex(ott dolgoztam pár évet)www.biomatrac.hu honlapját ott is le van írva.
Míra is ezen terméken alszik éjszaka és állítólag a légzésfigyelő is jobban működik.
Rizike!
Én a Bálint Mihályhoz jártam terhesgondozásra,nagyon rendes és odafigyel a pácienseire.
Végül nem nála szültem,mert szabin volt.A szülész orvos a Barna Péter volt,de ő is nagyon figyelmes volt.
Orsolka!
HA kimosod a matracot,akkor napon ne szárítsd mert latexálva van a matrac és deformálodhat.
Ancsi!
Nagyon jó lehet ez a sütőtök leves Kép
Hálózsákból nekem a 62-68-as volt először,de Mírára egy hónapos kora után mertem ráadni mert hatalmas volt rá.
Míra ma megdöntötte a nem alvás csúcsát:reggel 1/2 6-tól este 6-ig aludt kb.3 órát Kép
És holnap az 5 hónapos szúrik Kép
Vera

KépKép
viranka

Isti eloben meg aranyosabbKép

Kép
babarozsa

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?