Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nem igazán van időm végig elolvasni mindent, de azt látom, hogy a pelus a téma.
Mi libero és Pempers newb-t használunk...több kevesebb sikerrel. Tegnap pl. evés után kb. 1 órával tehettük tisztába, mert tiszta kaki volt, utána ismét 1 órával később meg azért, mert csupa pisi volt. Viszont van, hogy napokig semmi. Nem igazán értem. Pedig nagyon figyelek, hogy merre áll a kukija. Kép Nekem az jött be, ha lefele hajtom. Kép Kép
Ja, és egy kis babás felkészítés lányok. Drága Bencénk (1 nap múlva már 5 hetes), pár napja azt vette a fejébe, hogy úgy sír (vagy talán hisztizik), hogy nem vesz közben levegőt. Hát ne tudjátok meg milyen frászt kapok, amikor látom ellilulni. Kép Elég horror. De ilyenkor kap egy taslit (persze csak egy picit), hogy észbe kapjon, és már vissza is tér a normális színe. Szóval készüljetek, nem semmik ezek a törpék. Egyébként egy imádni való. Néha már olyan, mintha mosolyogna...bár lehet, hogy ez még korai. De úgy néz ki. Kép Kép

Niki
Ne haragudj, hogy ritkán jelentkezem, de délelőtt mindig későn kelek (csak 10 körül), utána meg házimunka, utána meg már jön Bence állandó ébrenléti ideje, így nem igazán van időm írogatni. Egyébként, ha ráértek, és semmi kórságban nem szenvedtek, akkor szívesen látunk titeket. Még nem is láttad élőben a prüntyit.

Puszi,
Zsófi
mzsx

Sziasztok!

Köszi a málnalevélteás válaszokat, de számomra még mindig nem tiszta, hogy mire való. Lehet, hogy szülésgyorsító hatása van? De akkor meg nem korai a 36. héttől inni?

BMárti!
Én is attól tartok, hogy röhögőgörcsöt kapnak tőlünk a hatalmas cucc láttán a szülőszobán. Szóval lehet, hogy átcuccolom a szükséges dolgokat egy kis hátizsákba..

Tényleg van olyan időszak, amikor nem lehet rajtunk bugyi, csak betét??? Ezt el sem tudom képzelni, hogy hogyan fog működni a gyakorlatban. "Csoszogni és szorítani a betétet menet közben"? Ez elég rémisztő számomra.

Zsazska
zsazska

BMárti

Ma jutottam el egy DM-ig, ahol van még akciós melltartó betét. Viszont abban a boltban ahol én vettem hibás lehetett az árazás... én 999 ft.-ot fizettem, itt pedig 1999 ft. volt az akció. Életemben most jártam először jól egy tévedéssel! Pedig nem is hittem a szememnek eleinte, úgyhogy megkérdeztem egy eladót, hogy tényleg annyi-e az az annyi...

Zsazska

A málnalevéltea elvileg a tágulást könnyíti. Én egy nagy táskával megyek majd a kórházba, még a baba cuccai is benne lesznek - attól tartok, hogy a párom nem lesz abban a lelkiállapotban, hogy megtalálja a megfelelő ruhákat a hazaútra. De én is külön zacsiba viszem a szülőszobára kellő dolgokat. Most látom a profilodban, hogy merre laksz. Mégis a Margitban fogsz szülni?
meglepibaba

Zsazska! Megnéztem én is a profilodban hol laksz. Ez komoly? Én ott születtem (Cas is), oda jártam gimibe, anyuék meg 10 km-rel arrébb egy faluban laknak. Milyen kicsi a világ!

Csajok, nyugi! Nem olyan nehéz lábad között betéttel, bugyi nélkül caflatni. Meg amúgy sem kell sokat menni! :-)
aranyhold

Szia Laga!

Valóban igaz, hogy pelusba érdemes beruházni, mert egyszer vettünk valami "noname" akármit, de kb. a felét kidobtuk, mert vagy nem ragadt, vagy egyszerűen leesett a gyerekekről. Mivel a 3,5 hónapos mellett a "nagy" óvodás popsiját is azzal töröljük "nagydolog" után, mindenfélét kipróbáltam, és higgyétek el, hogy az ARO-s beválik, de persze ez mindenkinek a magánügye. Egyébként bocs, hogy közbeszóltam, de épp" a 39 hlten mentem át a Jánosba szülni, de az elsőt a Margitban szültem, és majdnem a másodikat is, így ti vagytok a szívem csücske, és olyan jó egy kicsit nosztalgiázni.

Üdv: Ági
csipi70

Ági
Miért mentél a Jánosba?
És az elsőt kinél szülted?

Bugyi téma:
A tena bugyi egy rugalmas hálós valami, és pont azért jó, mert olyan mintha rajtad se lenne, és mégsem kell a comboddal tartani a betétet.
A másik, hogy jól szellőzik, ami a saját bugyikról nem mondható el. Ezért nem is szeretik az első napokban a sajátot.
Én sem voltam oda a tenáért, és szinte kellemes érzés volt, amikor a sajátomat felvettem, de azt az 1-2 napot ki lehet bírni benne. Inkább, minthogy valami baj legyen a gátsebbel a nem szellőzés miatt.
Egyébként szinte minden anyuka ebben volt, úgyhogy eléggé elterjedt valami ez.

Betét
na ezzel pont ugyanaz a helyzet. Még véletlenül sem szaban Always, Carefree vagy más általános betétet vinni az első naokra, mert ezek mind műanyag borításúak, maik nem szellőznek, ill. begyulladhat a seb, vagy egyszerúen irritálja. A szobatársan így járt, mert neki nem mondta senki előre.
A Chicco betétet én is megvettem, elég jónak tünt. De volt egy másik is, amit csak a Mega-ban lehet kapni. Az a neve, hogy Samu-gyermekágyas betét. Belülről vatta töltet, kívülről pedig puha pamutos valami.
Nekem ezekre mind a szülésznőm hívta fel a figyelmet.

Laga
a homeóst nem felejtem el.

mucus

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Mucus!

A dokim - Sóvágó - hagyta ott a Margitot 7 év után, nekem meg már kb. 8 éve (még az első gyermekemet megelőzően is régóta) ő az orvosom, így fájó szívvel mentem utána a Jánosba, de nagyon rossz volt, olyan idegen volt minden, semmilyen kellemetlenség sem ért, csak eléggé ragaszkodok a megszokott dolgokhoz!

Üdv: Ági
csipi70

Ági!

Ja, igen! Ő róla tudom, hogy átment. De ez még valamikor nyár környékén volt, nem?
Ezekszerint már jó pár hónapos a kisebbik gyermeked is!
Megértelek, hogy ragaszkodsz a megszokott dolgokhoz, én is így vagyok ezzel.
Ráadásul a János nem is a legjobb hely, ha jól tudom. Vagy legalábbis lényegesen rosszabb mint a Margit.

mucus
Tm

Lányok,
mi ez az ôrület a bugyival? Annak idején szó sem volt arról, hogy bugyimentesen, lábunk között szoritott betéttel kellene járkálni?! És egyáltalán: senki nem néz be a hálóingetek alá, hogy van-e rajtatok bugyi!!!
Szerintem ez magánügy. El sem tudom képzelni, hogy az anyukák ott csoszognak összeszoított lábakkal és ha nem megy, akkor néha kiesik egy-egy véres betét a folyosón!
Ne ôrüljetek meg!
A fontos az, hogy a bugyi kényelmes legyen és hogy beleférjen a nagy betét és hogy ne legyen tanga, mert az nyomja a gátsebet.
vilmossal annak idején senki nem kérdezte vagy ellenôrizte, hogy van-e rajtunk bugyi. Szülés után egyszer néz meg az orvos (ha nincs komplikáció), amikor kiveszi a varratokat. Bementek egy vizsgálóba és ott szépen le lehet vetkôzni. egyébként nem nézegetnek be csak úgy.
Ha nem hordhatunk bugyit, akkor amikor alszunk, ki tartja ott a betétet? Vagy szoptatás közben? 4-5 napig tudjátok feszesen tartani a belsô combizmokat? Aki igen, az jó kondiban van!
Inkább arra figyeljetek, hogy legyen elég váltó bugyitok meg hálóruhátok arra az esetre, ha összevéreznétek. Vérfoltos cuccban elég ciki járni.

Csipi70,
szerintem nincs annyira nagy különbség a popsitörlôk között, mint a pelusok között. A pelus a fontosabb dolog.

Zsazska,
a málnalevéltea izomlazító hatású. De azért annyira nem, hogy kiessen a gyerek az elsô csészénél. Nyugodtan ihatod a 36. héttôl.

Laga 24+3
laga

Laga
Én is csodálkozva olvastam, hogy bugyi nélkül kell járni, de azt hittem, ez valami újítás, mert másfél éve ilyen nem volt.
Viszont tényleg vannak kórházak, ahol nem lehet felvenni, hirtelen kettőt is tudnék mondani. Azt nem tudom, hogy hogyan elenőrzik, de tény, hogy nem lehet. Sőt ahol a sógornőm szült (egy vidéki kórház) ott még betétet sem lehett vinni. Adtak nekik valamit (vatta papír?) amibe a vattát bele kellett csavarni, és csak azt lehetett használni. Ezt sem tudom, hogy ellenőrizték e, de így volt.
Kész őrület, hogy ilyenek vannak,én is meg voltam rajta döbbenve.

Myra
Ne harahudj, de hirtelen nem vagyok képben. Pontosan mennyi idő alatt zajlott le a villám szülésed?

mucus
Tm

SZiasztok!

Bugyitéma: én mindkétszer első pillanattól saját bugyit viseltem, és nem volt semmi gond a gátsebbel. A hálós bugyinak szerintem inkább higiéniás okai vannak. Mármint praktikusabb, mert ha átázik esetleg az ember, akkor nem kell a mosással küzdeni, hanem egyszerűen kidobja az ember.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Laga!

Valóban nincs különbség a popsitörlők között, csak az árban, illetve én ki nem állhatom a vékonyakat, ennyi. De pelusra valóban nem célszerű sajnálni a pénzt, pedig -mivel a nagyobbik gyerkőc még mindig bepisil éjszaka - jó lett volna spórolni vele, de nekem nem sikerült!

Mucus!

Október 1-től ment át a dokim, a lányom 5-én született. Nem rosszabb a János, mint a Margit, csak egyszerűen teljesen idegen volt.

Zsazska!

A málnalevél tea méhszájlazító hatású, a dokim csak pislogott a nálam tapasztalt hihetetlen gyors táguláson, de mivel teljesen konzervatív, csak jóindulatúan mosolygott, ha a málnalevél teát említettem. Jó lenne olyannal beszélni, aki szült nélküle is, mert szerintem a teával sokkal fájdalmasabb volt a vége, biztos a túl gyors tempó miatt, mint először, de kíváncsi lennék, van-e még valakinek hasonló tapasztalata!

Üdv mindenkinek: Ági

Myra! Ugye jól emlékszem, hogy te is ittad ezt a

Laga
csipi70

Az előbb valamit összekevertem, az utolsó szakasz nem érvényes, bocsi
csipi70

Pedig ez így volt ám lányok!!12 éve a Margitban TILOS volt bugyit hordani..mésg szerencse hogy változnak az időkKép
F. Dia
fd

Sziasztok!
Nagyon kellemes volt a hétvége, gyönyörű volt az időnk is. Annyit kirándultunk Zsebivel, hogy csak na! Remélem élvezte, nagyon helyesen beszunyált ahogy ballagtam vele. Kép Estére aztán úgy bekeményedett a pocim alsó része, hogy csak na!
Viszont az a gyanúm, hogy elkezdett beilleszkedni... Sokkal lejjebb érzem a mocorgását, meg az oldalirányú nagy püfölések is megszűntek... A gyomromat viszont továbbra is képes kikészíteni. Kép De amúgy nagyon helyes dudorokat produkál, ahogy hol ezét, hol azát kidugja (vajon melyik mije lehet?)... Kép
Olvastam, hogy a 30. héttől érezhetően kevesebbet kezd mozogni, de nem gondoltam volna, hogy tényleg szinte az egyik napról a másikra így megváltozzon...

Laga
Hűha, én aztán nem értek egyáltalán ezekhez a homeós bogyókhoz... Ha bemegyek a gyógyszertárba, és elsorolom pl. amiket Myra írt, akkor a patikus szó nélkül kiadja és elmagyarázza melyiket hogyan kell szedni? Vagy...? Olyan részletes füzetet honnan lehet szerezni (nekem csak egy nagyon kis általánosat adtak, pár dolog van csak benne)?

Meglepi
Hogyan tervezed sterilizálni a bugyijaidat? Vasalás? És aztán becsomagolod vmibe, hogy úgy is maradjon? (Én is szívesebben lennék sajátban...)

Betét szorongatása bugyi nélkül?! Micsoda barbár baromság! Ezt is csak férfi találhatta ki... Kép Biztos fellázadtam volna...

Zsazska
Tényleg Gyöngyösről jössz fel? Jó sprint lesz az autópályán! Kép Unokatesómnak kétszer is sikerült (ő a MÁV-ban szült)...

Kép
Kép
Kép
cas

Mucus,
2 óra alatt mindenen túl voltam. Bár az is igaz, hogy rögtön a legerősebb fájásokkal indult.

Csipi70,
igen ittam a málnalevélteát, meg kis dózisban szedtem a Caulophyllum-ot. 2 ujjnyiról kevesebb mint 1 óra alatt tünt el a méhszájam.

Ne izguljatok, nyugodtan lehettek a saját bugyitokban. Míg bent voltam senki nem kérdezte, és nézte meg mi van rajtam. Bár őszintén megmondom nekem nagyon bevált a Tena hálós bugyija, főleg, hogy szülés után kaptam 2 betétet egybe (az alsó ráadásul óriási volt). Azt nehezzen pakoltam volna bele a sajátomba.
Egyedül a szülőszobán kell a lábatok közé szorítani a betétet, ha folydogál a magzatvíz, na meg szülés után amíg elmentek a zuhanyzóig...
myra

Sziasztok!

Cas
Igen a Myra féle listát kértem, köszi!
Akkor nektek is jó hétvégétek volt. Én is voltam megint kirándulni, sőt szerintem túl sokat is. 1,5 órát másztam hegynek fel-le.
Gyomor dolog: most fordult elő másodszor, hogy jóízűen bekajáltam, kicsit talán többet is, mint szoktam. A gyermeknek ez nagyon nem tetszett és tett is az ügy érdekében! Agyon rugdalt, aztán a szervezetem gyengébb volt, mint a baby így jött alul-fölül. Kép
Babamozgás: ez a mozgás már teljesen más, mint a 6. hónap előtt! Én sokkal kevesebb mocorgást nem veszek észre, csak azt, hogy már nagyon fészkelődik, feszít.

Myra
Bocsi, köszi most már beírtam, tehát a kövinél már bent lesz.

WC ülőke papírt, hol lehet venni? Tena bugyit? Ez utóbbira azt mondtátok, hogy gyógyszertárba, de akkor nekem pechem van, nem találok sehol!

Laga
A homeos gyerekorvosról tudnál több infot adni? III. ker.ben hol találom?

Zsazska
Most sokan csodálunk a távolság miatt! Én/Mi még most tervezünk egy hosszúhétvégés kiruccanást, szóval remélem, ha megindulna a szülés, akkor még beérünk a Margitba. Honnan jött, hogy pont itt fogsz szülni?

Málnalevél tea most a 7. hónaptól vagy csak a 36. héttől?

Kajálás (evvel a kérdéssel át kéne mennem a babásokhoz?): figyuzzatok az normális, hogy nem igazán van étvágyam? Napi 2-szer, max. 3-szor tudok valamit legyűrni (van mikor csak 1 db gyümit). Kicsit is jólesik valami és a megszokott madárnyi mennyiségnél többet eszek, akkor kijön. Tegnap különben goffryt csináltam és erősen gondoltam a pénteki palacsintázásra!

Nikcsi 34+4
nikcsi

Cas

Megvettem a Chicco fertőtlenítő folyadékot, úgyhogy a hagyományos mosás után abban fogom áztatni a bugyikat. 100% pamut, tehát elvileg szellőzik... olyanokat választok amiket egyébként nem hordok, mert óriásiak. Így nem fognak sehol bevágni és beleférnek az elefántbetétek is. Kép

Nikcsi

Az, hogy nem fér beléd sokminden az talán attól is lehet, hogy a gyomrod össze van nyomódva, így fizikailag képtelenség annyit enni mint egyébként. A hányást viszont kérdezd meg szerintem a dokidtól...

MB
meglepibaba

Sziasztok!

A Tena betéttel kapcsolatban azt nem értem, hogy a gátseb fog annyira vérezni, vagy a szülés után rögtön menses lesz, vagy mitől vérzünk?

Nikcsi
Köszi, átjött a fájl. Tornára kedden valószínűleg már megyek, egy gyors lefutású megfázásom volt csak szerencsére.

Myra
A terhesjógát hol tartanak, mikor és mennyiért?

Boglárka 22+4
boglarka

Nikcsi
A hétvégén nekem is sikerült túlságosan teliennem magam (egész napos hidegben kirándulás után farkas éhesek voltunk), ami elég kellemetlen gyomor-fájdalommal járt, amire időnként még Zsebi is rásegített. Szóval volt 1-2 vacak órám alvás nélkül... De hogy hányás? Nem lehet, hogy összeszedtél vmi vírust? (Öcsém pl. most hétvégén állítólag 2 napig szenvedett egy ilyentől...)
Az is lehet, hogy ennyire nyomja a gyomrodat kicsire a többi cucc, és ezért nincs étvágyad, de hányás?! (Szerintem is kérdezd meg a dokidat!)
Mozgás: nálunk sem igazán kevesebb, hanem nagyon más lett. Csütörtökön megyünk UH-ra, és már nagyon várom, hogy láthassam, mit is művel odabent! Kép

Meglepi
Aha. Jó ötlet! 1-2 ilyen bugyit biztosan bekészítek. (De asszem kipróbálom a hálósat is, Myra szerint jól jött, és az előadáson a szülésznő is nagyon javasolta.)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok,
Bocsi, hogy igen ritkán jelentkezem, de egyszerűen ha egy nap 42 órából állna, hát az is kevés lenne. Egy egyhónapos bébivel meg egy kétéves rohangálóval, meg két tinilánnyal a nyakamon, alig várom, hogy este legyen. Persze, tegnap pl. csak hajnal 1-kor aludt el Zsombi, Zsófi egész éjjel két óránként szopizott, reggel hatkor kelt a család (suli, meló), szóval baromi friss és szalonképes vagyok.
Nikcsi,
főleg ez az oka annak, hogy eltűntem. Egyszerűen örülök, ha pisilni, inni, enni van időm. Na, nem panaszkodom, csak baromi macerás...
Vérzés,
hát a tisztulási folyamat része. Én a magam részéről még most, szülés után egy hónappal is barnásan folyok, de ez állítólag hat hétig szülés után normális. Belőlem annyi vér kidzsalt, hogy szerintem már nincs is vérem, meg meggazdagodott egy-két betétgyártó cég.
Nálam az első napokban a Tena vált be, utána a DM-ben kapható jessy óriási méret. Már csak ára miatt is, 199 Ft. 20 db.
Na szevasztok, mert a fél órája elaludt gyerkőcöm már fennhangon visít.
Puszi,
Zsuzsa
zsuzsa99

MB
Hol vetted a fertőtlenítőt? Nekem mindegy milyen (még aventosat hallottam), de kell, mert az uncsitesómtól kaptam egy Avent Isis mellszívót és sterilizálni kéne...
A kenguru goldba mik vannak? Csak ruhaneműk, vagy esetleg ilyen fertőtlenítő is? Most mástól is hallottam, hogy a ruhák tök elfogadható áron vannak itt...

MB, Cas
Hányás: tuti a kajától van (múltkor - első alkalom jött magától, most kicsit segítettem, mert ez rajtam is segít). Ez a dolog még nem is aggaszt, inkább a kajálás a hányszori és a mennyiségi dolgok idegesítenek... Kép Mert napi 4-5-ször kéne enni.

Jaj meg tudjátok mi idegesít, mostanáig bálnának, malacnak stb.-nek érzem magam, de már most úgy látom, hogy a szülés után pedig inkább egy zebrához fogok hasonlítani. Kép Múltkor észre vettem, hogy a fenekemnél vannak halvány csíkok. Na erre jól el is kezdtem a Milupás nyavajával kenni magam (átvitt értelemben: szinte tetőtől-talpig). Azóta már a hasam alján is, és a mellemem is vannak csíkok (krémtől lenne?). Annyira zavar! A párom meg olyan aranyos, tegnap valami kismama újságot bújt (én még bele sem néztem) és nyugtatott, hogy a 70-80% szinte el fog tűnni, jobban mondva halványul... Kép
nikcsi

Nikcsi

Sajna ha már láthatóak a striák akkor már ott voltak egy ideje. A kezedti stádiumban alig láthatók. Hiába, nem könnyű a bőrnek lépést tartani a bébik növekedésével... ne aggódj, tényleg ki fog halványulni. Eddig nem volt striád a növésből adódóan? Én hirtelen nyúltam meg anno, ezért akad egy-kettő... de alig látszanak, max. nagyon közelről, onnan meg úgysem nézhetik sokan... Kép

A fertőtlenítőt a Brendonban vettem, de szerintem minden nagyobb bababoltban van. A Kenguru Gold-ban is vannak Avent termékek, nézz be hátha... Elfogadható árak? Hát nem is tudom. Minden relatív... egy rugdalózó-kardigán együttesért fizettünk több mint 5e ft-ot. Ha azt vesszük, hogy jó lesz neki talán másfél hónapig...
meglepibaba

Nikcsi,
a Tena bugyit én a Kolossy térnél lévő homeós gyógyszertárban vettem.
Papír WC ülőkét pedig a Margit kh-nál lévő Stop Shopban, a DM-ben.
A kórházba vigyél cumisüveget. Nem fog eltünni, a "bevásárlókocsi" rekeszében lesz. Ha nem viszel bocicumit kell, hogy használj.
A profilodban megadott e-mail címedre átküldtem egy doc-ot, abban benne van miket tudsz igényelni, milyen iratokkal, és hol intézhető. Ha kell segítek, én már nagyon benne vagyok a témában. Egyébként mindenhez kell a gyerek TAJ kártyája! Ha nem akarsz legalább 1 hónapot várni rá, bemehetsz a Teve utcába és negyed óra alatt a kezedben van.

Boglárka,
azért vérzel, mert a méhlepény leválásával egy óriási seb tátong a méheden, és a terhesség alatt védelmet nyújtó nyálkahártya is távozik. Ahogy húzodik vissza a méhed, úgy zárul ez a seb is.

Kismamajóga:
Én a Zsigmond téri (Kolossy tér - Komjádi uszoda között félúton) A1 Wellnessbe jártam. A Padma jógastúdiótól jártak ide órát tartani. Én tavaly egy 10 alkalmas bérletet 13500 Ft-ért vettem. Az idei árakat nem tudom. Az órák szerdánként 9.30-11.00-ig voltak. (Kisgyerekeseknek van gyermekmegörzőjük.)
Érdemes felhívni a Padmásokat (http://www.jogastudio.hu/main.php), mert aki tartotta az órát azt mondta, hogy a itt a III. kerületben is akarnak idén stúdiót nyitni. Ők olcsóbbak.
Illetve Csík Mariann (aki miután az eredeti tanár elment szülni, helyettesített) tart máshol is órákat: Koncept Wellness - II. ker Henger u. 2/B. Margit híd budai hídfőjénél (http://www.row.hu/trening.php) és Bilimbo játszóház (www.bilimbo.com) I. ker. Nyárs u. 3.
Árakat nem tudok, de ha kell a Mariannhoz van mobilszámom.
Minden helyen van baba-mama jóga is.
myra

A Chicco hideg fertőtlenítőt kihagytam:
eddig láttam a Rossmannban, MegaToysban, Brendonban, és a Coraban.
myra

MB
Eddig nem volt csak halvány a hátsomon, ami nem is érdekelt nagyon! De a hasam alján hírtelen jött és nagyon csúnya! Kép

Myra
Nagyon hálásan köszönöm! Megkaptam!

Cas
Mi lesz pénteken? Mert nagy csönd honol evvel kapcsolatban... Pedig én nagyon fel vagyok pörögve! Amúgy is alig várom a pénteket, de így... Kép
nikcsi

Sziasztok!

Hmmc! Nem irígyellek. Nálunk is nagyon kellene már festetni, de képtelen vagyok rászánni magamat. Kép

Myra! Köszi az infót a homeobogyókról! Kép

Laga! Dr. Sík Ildikó rendeléséről (hol, mikor?) tudnál valami pontosabb infót?

Meglepibaba! Az 1999,- Ft-os ár már reálisabban hangzik. Kép Még így is komoly akció, a 2 db.-os újszülött cumi csomag ára jócskán fölötte van az ezresnek. Te viszont szuper jól jártál! Kép Mázlista! Kép

Zsazska! Én úgy tervezek csomagolni, hogy egy kis "rohamcsomag" a szülészetre hátizsákban, amit akkor is könnyű lesz felkapnom, ha úgy alakul, hogy mentőt kell hívnom. Egy másik kis csomag a Páromnak, ha velem tud jönni. A nagy tatyó meg ráér, akkor se lesz késő, ha majd csak az osztályra hozza utánam Laci.
Hát, én is ledöbbentem, mikor a szülőszobán kaptam egy (nem túl nagy) betétet, és mondták, hogy csapjam a lábam közé, és jöjjek... Érdekes feladat, de megoldható. Kép Az osztályon persze az volt az első dolgom, hogy bugyit vegyek, és a kutya se szólt rám miatta.

Mucus! Jó, jó, de hogyan döntöd el, melyik méret a jó tena bugyiból?! Már eleve midnen méretezés más és más, megnézni (csomagolásból kivenni) nem lehet, ráadásul az ember terhesen nem nagyon tudja megítélni, mekkora lesz a hasa meg a feneke közvetlenül szülés után... Nekem anno azt mondták a gyógyszertárban, hogy ha nem híztam többet 10 kilónál, akkorát vegyek, mint a terhesség előtti méretem volt. Hát, nem jött be... Kép
Ki volt a szülésznőd? Igazán lelkiismeretes lehet, ha még ilyesmire is gondolt! Kép

Nikcsi! Tudtommal normális, hogy az ember így a célegyenes környékén már alig tud enni. Nem fér a kaja odabenn a kölöktől. Kép
A bálna érzés ismerős. Kép Bölcs a természet, eleinte micsoda boldogság, hogy laknak a pocakunkban, azután mire az ember lánya a célegyenesbe ér, már alig várja, hogy "megszabaduljon" a Pocaklakótól. Kép

Boglárka! A szülés utáni vérzés olyasmi, mint a mensi, csak intenzívebb és tovább tart.

Tényleg lányok, a mentőhívásról mit tudtok?! Az már többször elhangzott, hogy nem taxi, meg nem biztos, hogy a Margit Kórházba visznek, de gondolom, ha itt Békásmegyeren mentőt hívnék, csak a Margitba vinnének, nem? Tudtommal az a "területileg illetékes" kórház. Mikor számít indokoltnak mentőt hívni? Ciki, ha utólag kiderült, hogy jóslófájások miatti vaklárma volt, de mondjuk ugyanebben a szituban HÉV-re ülni, és útnakindulni, mikor az ember a fájások idején már lépni se bír, szintén nem tűnik vonzó lehetőségnek... Mondjuk nagy valószínűséggel el fog tudni vinni a párom, legfeljebb ha "rosszkor" indul be, akkor vonszoljuk magunkkal Lacikát is, de azért lehet olyan helyzet, amikor nem számíthatok Lacira. Mondjuk a város túlsó végén van, dugó idején, vagy éppen beteg a nagyfiunk, vagy mittudomén.

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!
Kifestettünk és én nagyon elfárádtam. Már két napja csak pakolok és pakolok. Soha nem lesz vége.

Ma voltam ultrahangon. Manóka már 1350 gr! Már komoly hölgy! Kép
9-re kellett mennem, mielőtt beszedték a könyveket az egyik nő szólt, hogy elromlott az egyik uh gép és csak holnap vagy szerdán jönnek javítani és akinek nem sürgős az kérjen másik időpontot, (időpont 2-3 hét) mert lehet, hogy délután 3-ig ott kell ülni. Én mondtam neki, hogy ráérek kivárom. Kb. 10 perc múlva már bent is voltam. Fogalmam sincs, hogy miért kellett ekkora feneket keríteni a dolgoknak.

Nikcsi!
Megkérdeztem az egyik munkaügyes barátomat (oszt.vez. a cégnél) nem küldhetnek el szülési szabadságra. Ki sem rúghatnak csak szigorú fegyelmi vétség miatt. Úgyhogy ne izgulj. A státuszok száma pedig legyen az ő promlémájuk. Nálam is így volt, amíg dolgoztam a főnököm nem vehetett fel helyettem embert. Eljöttem táppénzre és még két hétig bejártam, hogy aki a helyemre jött ne csináljon nagy hülyeségéket. (De már csinált, azt hiszem ki is fogják rúgni)

Tegnap voltunk az Auchanban és már nem voltak a 399,- os body-k, csak 299,- ért, de azok nem olyan jó minőségűek.
A kenguru goldban a body-k 990-1290 között vannak, ugyanígy a Brendonban és a többi bababoltban is. Jó alaposan meg kell nézni, hogy milyen anyagból vannak és hogy beleférjen a baba feje, mert vannak sima környakúak. Azt biztos, hogy nem tudod ráadni. A tipegők 3000-5000 között vannak a jó minőségűek. Azt is több helyen néztük, de azok között sincs nagy árbeli eltérés szerintem.
hmmc

Zsuzsa
Hát továbbra is minden elismerésem a tiéd!!!
Azért néha jelentkezz be, amikor kapsz egy kis levegőt, jó olvasni, hogy mi van veletek! Kép

Nikcsi
NE PARÁZZ! (Persze bagoly mondja verébnek... Kép)
A napi 4-5-szöri étkezést én is képtelen vagyok tartani, egyszerűen 10 éven keresztül nem 3-szor étkeztem egy nap, csak kétszer, mert így esett jól, a terhességem elején én is próbáltam erőltetni a 3-szori rendes étkezést, de nagyon rossz volt tőle a közérzetem. Mostanra visszaálltam a késői reggeli - késői ebéd megszokott ritmusára, és sokkal jobban érzem magamat. (És így hízni sem hízom annyira gyorsan.) "Vacsorára" már csak almát meg narancsot tudok enni (na azt viszont muszáj, ha nem akarok hajnali négykor egy püfölő-mászkáló kis dudort, ami nem hagy aludni! Kép). Szóval figyelj oda arra, hogy mit és mennyit eszel, de szerintem csak azért nem kell magad megtömni, hogy betartsd az előírást...
A baba pedig úgyis elvonja a szervezetedtől a neki szükséges tápanyagokat, úgy tudom.
(Egyébként vmi vitamint szedsz?)
Csíkok: a bálna-érzés nálam is megvan, de egy szerető férj (meg egy romantikus hétvége! Kép) csodákat tesz az ember énképével! A csíkokat pedig szerintem még most sem késő kenni, hogy legalább több ne legyen! (Nekem a pocim tükörsima, azt kenem rendesen a 12. hét óta. Bezzeg a melleim meg a csípőm! Kép Mostmár hónapok óta kenem azokat a területeket is, így legalább nem nagyon romlik, de remélem hosszú távon szülés után maguktól is gyógyulnak majd, és akkor nem nagyon fog látszani (remélem)...

Pénteki Palacsinta Party
A kezdeti lelkesedés remélem nem múlt el senkinél, és sikerül úgy szerveznetek a pénteket, hogy mindenki el tudjon jönni! Lassan jó lenne, ha esetleg tudnánk pontosítani, hogy lássuk a létszámot... Ja, és azt is, hogy ki milyen tölteléket hoz... (hogy legyen mindenkinek fogára való Kép)
A pontos címet és útvonalat megírom majd ide, de péntekhez közelebb, hogy addig ne archiválódjon túl messzire.
Szóval, palacsintára fel! Kép

Hmmc
Vmi diétás tészta-ötlet? Vagy tejből-tojásból.lisztből reménytelen? Cukorundoros heteimben csináltam cukormentes tésztát és bele reszelt almát kis citrommal dinsztelve - egész ehető volt, még a palacsintára is emlékeztetett! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Cas!
Nem tudok diétás palacsinta receptet. 1 db 12 g, tehát ehetek 1-et töltve vagy kettőt töltetlenül.
De ha nem vacsorázok, akkor talán még két töltöttet is megehetek Kép
Ezzel a cukormizériával már a saját agyamra is megyek. "Súbertnorbi" hozzám képest kutyafüle, ahogyan számolja a kalóriáit. Szénhidrát-számolásban lekörözöm.
hmmc

Sziasztok,

Myra,
először is köszi a jóga helyet, meg fogom nézni a lehetőségeket, mert most csak otthon jógázom, de ez is csodákat tesz velem: nem fáj utána a derekam, a hátam, stb.

Cas,
szerintem nézd meg Myra listáját 2005.01.13-án 13.51-kor. Ott vannak a szerek és az adagolásuk. Én úgy szoktam ilyen homeós bogyókat venni, hogy felírom a papírra a nevet és a potenciált és odaadom a gyógyszerésznek. Meg sem próbálom kimondani...

Közkívánatra: Dr. Sík Ildikó elérhetőségei: 242-7234 vagy 06-30-230-6333, ha jól értelmeztem itt a neten, akkor 10 és 12 óra között vagy 17 és 18 óra között. Nemtom hol, de valszeg Pók utcai lakótelepen. Nem ismerem őt, de egy ismerős anyuka hordja hozzá a gyerekét és meg van elégedve vele + a mi gyerekorvosunk is említette.
Ha valaki rászánná magát, please írja le a benyomását. Köszi.

Tena: szerintem a DM-ben szinte mindig van.

Bálnásodás: én már most bálnának érzem magam, pedig csak a 25. héten vagyok, de már 9 kg-t híztam.

Hmmc,
tönkölybúzalisztből ehetsz palacsintát?

Laga 24+5
laga

Hmmc
Le a kalappal, hogy ilyen becsülettel tudod tartani a diétát! 2 egész palacsinta?! Micsoda lakoma! Kép

Laga
Köszi a tippet a homeós bogyókkal kapcsolatban! (Myra hozzászólását már akkor lementettem magamnak, de pont azon vacilláltam, hogy hogyan fogom kérni a gyógyszertárban? A papíros megoldás eszembe se jutott, de nagyon jó ötlet!!! Kép) A potenciált is fel kell írni? Akkor olyan adagot adnak? Vagy...?
Bálnásodás: ne hülyéskedj!!! Te igazán olyan csinos-szép kismama vagy, amilyen én is szerettem volna lenni mindig! (Csinos alak és helyes poci elől.) Csak sajnos nálam már a kiindulás sem volt az ideális! KépKépKép (A párom nemes egyszerűséggel és nagy-nagy szeretettel mama-fókának becéz... Kép Hát van benne vmi...)

Ma megyünk előadásra. Jön vki?

Kép
Kép
Kép
cas

Most jöttem haza a gyógyszertárból. Nálunk itt a Flórián téri gyógyszertárban 13990,- az Avent Isis mellszívó és adnak hozzá ajándékba egy cumisüveget (1300,-). Megnéztem a neten itt a legolcsóbb és az Avent márkaboltban. Még a múlt héten itt is 2000-rel volt drágább. Most akciós. Tehát meg is vettem. A dobozban is van 2 db 125 ml cumisüveg, ebbe fejed bele a tejet. Teljesen higénikus, nem kell öntögetni, max. a zacskóba amibe lefagyasztod ami nem kell.
Ja! és van benne melltartóbetét minta. Azt még nem bontottam ki, de zacskón keresztül elég puha.
Ebben a gyógyszertárban nem utolsósorban minden egészségkártyával lehet fizetni, és az összes babaápolási dolog elszámolható, - "Minden olyan, mely érintkezik a babával" - még a Isis is.

Cas!
Én nem bírom elkapni a férjemuramat, hogy ráérjen. Február első hetéig kapott haladékot. Februártól jönnie kell a tanfolyamra!!!

Laga!
A palacsintatésztában szerintem nemcsak a liszt, hanem a cukor és a tej szénhidráttartalma is beleszámít. Szerintem teljesen mindegy ebben az esetben a liszt. De pl. fehér kenyeret nem eszem, csak teljes kiörlésű lisztből készültet, graham, volkorn, tönkölybúza kenyeret.
Folyik a nyálam, amikor a családnak elkészül itthon a friss meleg kenyér és elkezdik nem enni, hanem zabálni. De ez van. Így most nagyon kell figyelnem, ha nem akarok a kórházból internetezni.
Holnap megyek a dokihoz, szerintem holnap ő is elmondja a véleményét, hogy mitől lehet nálam ez az ingadozás. A kórházban már elmondta az szülésznő, akihez járni kell. Remélem megúszom a kórházat.
hmmc

Bmárti
Végre talán sűrűbben itt köztünk! Még annyira nem várom, hogy megszabaduljak a pocaktól, csak egyszer-kétszer had lakjak már jól, ne kelljen túladnom rajta! Kép Inkább nem eszek sokat, csak legalább még nyugodt éjszakáim vannak (kivéve ha jól belakok).
Ha mentőt hívsz szerintem is a Margitba visznek, de finoman elhangzott az előadáson az is, hogy ha nem így zajlik: A Margitba tartozok oda vigyenek! Szóval, ha tapintatosan és finoman kéri az ember (pénz biztos dominál) oda viszik... Ezen a kérdésen én is elgondolkoztam, de nálunk 100%, hogy a Margitba vinnének. Viszont, ha dolgozna a párom talán lenne itthon olyan szomszéd, akit megkérnék. Inkább kérnék szívességet!

MB
Te voltál a Czeizel E. féle genetikai vizsgálaton?

Hmmc
Nagyon rendes vagy, KÖSZI! Azóta itt is kiderült, finoman nőies hátulról jövösen kiderítettem, hogy a mi munkaügyisünk is tisztában van avval, hogy erőszakkal nem küldhetnek el. Ráadásul ma már az is kiderült, hogy a kollégám, aki helyettem lesz, nem attól a naptól van státuszba, amikor elmegyek, hanem már jan. 1-től. Szóval az én státuszos helyemre nem őt rakták!
Szombaton voltam az Auchanba és tényleg már csak 399,--es volt, de vettem kettőt, hogy már legalább a lelkem legyen nyugodt. El sem tudom képzelni milyen ruhába lesz a szerencsétlen kisbabánk. Huú nem semmi árak vannak a kenguruba... Kép

Cas
Tényleg szombat Minimanó? Bár ezt pénteken megbeszélhetjük, mert én szeretnék menni (direkt, ezért korábban bejövök, hogy időben ott legyek)!
Szóval kenegessem magam továbbra is, pedig tegnap dafke nem kentem be magam. (A pocim nekem is tükör sima, csak a tükörbe láttam meg, hogy ott lejebb van valami, ami nem ilyen volt. Amúgy nem látom ott a pocimtól... Kép)
A töltelékeken kívül viszünk üdítőt, más nasikat is nem?
A jövő hetire megyek a férjemmel, de a mai ... na nem is folytatom, majd holnap megbeszéljük!

Laga
Köszi a dokit! Stop shopos dm-be nincs tena bugyi, ja és az Auchan gyógyszertárában sincs!
Egyet értek Cas-sal! Szerintem is nagyon csini vagy, én is úgy indultam kb. mint Cas. Az én párom csak Döbrögizni szokott nevezni, de mostanság már azt sem legfeljebb, ha jó kedvem van és nem a zebráimmal vagyok elfoglalva... Kép
nikcsi

Sziasztok!

Hmmc!
Ne haragudj a zavarásért,csak megszeretném kérdezni,hogy hol csináltattátok a 4D-s UH képeket,mert meglepően jók!!! És a picibaba is nagyon aranyos. (egyébként már írtam,de biztos nem vetted észre)
Előre is köszi a választ!

üdv: Orsi
orsi21

Orsi

Bármelyik 4D-s ultrahangon csinálnak ilyen felvételt, de a baba helyezkedésén és korán múlik (a legjobb a 25. héttől), hogy valóban ennyire jól látható-e, nem azon, hogy hol csinálják. Amúgy van a Praxis, a Váci úti Brendon babamozi, Megatoys, Mammut 2 Biovital, és még biztosan sok más.

Nikcsi

Nem voltam genetikai vizsgálaton, csak az afp-n estem túl.

Hmmc

2 egész palacsinta???! Micsoda buli! Kép Azért ne csüggedj, legalább a te diabéteszed nem tart örökké... egy pár hónap múlva óriáspalacsinták tömkelegét guríthatod le...
Én is az Avent Isis-t vettem meg, de a hűtőtáskás verziót. Megvettük a sterilizálót és a cumisüvegmelegítőt is, majdnem elkékültem amikor a kasszához értünk... Kép Gyűlnek azok a nyavajás Brendon pontok!

Homeós bogyók: utána olvastam, és elég sokfélét írnak fájdalomcsillapításra, stb. De meg tudná nekem valaki mondani, hogy mi az az "adag"? Pl. ha valamiből 1-2 adag kell, akkor 1-2 bogyóra, vagy teli kupakra gondolnak? Bocs, ha hülye a kérdés, de abszolút nem értek hozzá.
meglepibaba

Szia Meglepibaba!

Köszi a választ.Kép Én is voltam 4D UH-on a Megatoys-ban,a 16. és a 27.-héten,de közel nem ilyen jó felvételek sikerültek a babámról.

Felteszek egy képet.
Kép

Szóval én csak ezért kérdeztem.
orsi21

SZiasztok!

Fél órája csak olvasok. Hihetetlen mennyit írtatok. De Ok-és.

Bmárti
mivel elég sovánka vagyok, és fenékre sem híztam terhesen, én a legkisebb tena-t vettem meg.
A szülésznőm pedig Tóthné volt. Fogadott volt, így már terhesen találkoztam vele pár alkalommal és akkor ajánlott 1-2 hasznos dolgot. pl. seb jegelés.

Lányok!
Ilyenkor januárban szoktak a hiperekben baba hetet tartani, ahol minden baba cucc kivétel nélkül akciós. Kezdve a pelustól a kiskád, ruhák, stb. Most szerdától a Texóban lesz, de utánna általában követi a többi is (Auchan, Cora).
A bodyknál arra is figyeljetek, hogy 100% pamut legyen. Egyébként én személy szerint a Kengurusok helyett jobban szeretem a Prince Oliver bodykat, kb. egy árban vannak.
A Kengurut nem tartom túl olcsónak, sőt....
Ahhoz képest, hogy magyar árú, egy plüss ujjatlan rugi 3500-4000.- körül van. Az igaz, hogy tündériek.

mucus
Tm

Van egy ismerősünk aki a Budakalászi Corában dolgozik, és ha jól emlékszem azt mondta február 9-től lesz a baba hét. Állítólag nagyon jó rucik lesznek, sőt ő már az őszi kollekciót is látta Kép
myra

Sziasztok!

MB
Köszi, van egy barátnőm, aki el akar menni, de nem tudja hova és milyen az. Na megyek át a másik babásba, mert Zsófi volt.

Mucus
Mi csak tuszkónak hívjuk. Láttam az újságot, szerdán megyünk is. Nagyon kecsegtetőek az árak! Kétfunkciós babakocsi hordozóval 20 e, fa kiságy 7.500,-, kád 1.190,-, stb. Ja és még egy nagyon jó: Dorina szoptatós melltartó 2.000,-FT!!! Ha valakit érdekel az újság, szóljatok elviszem pénteken! Csak kicsit attól tartok, hogy olcsó húsnak híg a leve... Kép

Nikcsi 34+5
nikcsi

Orsi

Tudod, szerintem tényleg a baba elhelyezkedésén múlik. Mi is kettőt csináltattunk, az elsőből nem látszott semmi rendesen (kivéve a kukija Kép), a másodikon pedig már sírtak a nagyszülők, hogy milyen gyönyörű unokájuk lesz... Kép Sezerencse dolga... csak kár, hogy olyan sokba kerül.

Mennem kell, de még benézek!
meglepibaba

Hmmc
Köszi a tippet a mellszívóhoz, asszem délután el is ugrok és megveszem.
A gyógynövénybolt, ahol lehet málnalevél teát kapni, az is ott van vmerre, ugye? (A Vörösvári utat szoktátok emlegetni...) Pontosan merre?
A férjem ezt az előadást várta a legjobban (az újszülöttről szólót), de nem volt valahogy az igazi... Az első kettő viszont nagyon jó, azt szerintem tényleg ne hagyjátok ki!

Előadás: szerintem a tegnapi nem volt olyan jó... Mondjuk az első 5 percről lemaradtunk, így éppen az nem derült kis, hogy ki az a két csaj, aki beszélt. Most megnéztem, egy gyerekorvos és egy védőnő. Szóval aranyosak voltak különben, de picit darálós volt az előadásuk. Persze lehet, hogy csak azért éreztem így, mert sok ismétlés volt a korábbi előadásokhoz képest. Azért mondtak új dolgokat is!
Ami furcsát mondott (ha jól értettem), hogy amikor besárgul a baba, akkor a bomlásterméket kipisilik... Na most én több helyen is azt olvastam, hogy nem a vizelettel hanem a széklettel távozik... (Vagy is-is?)
A lefejt tejet odaadják a babáknak akár saját cumiban, de hajnalban mindig kiürítik a hűtőt üresre (kiöntik a tejeket), hogy biztosan ne maradjon 24 óránál régebbi. Teáztatás van (folyadékpótlás), tápszerezés csak orvosi javaslatra, és megbeszélve az anyukával.
Ez tényleg így volt?

Nikcsi
Szombati Minimanó még nem biztos sajnos... Kép Egyébként tegnap elugrottunk oda, zárás előtt 1/4 órával estünk be, szerintem nagyon klassz hely, és tényleg más árak vannak, de alig volt időnk szétnézni! Szóval remélem összejön, és megyünk!
Csíkok: szerintem kend! Valszeg kicsit még romlani fog (a krém sem tesz csodát egyik napról a másikra), de aztán legalább újabbak hátha nem keletkeznek!
Kisruhák: szerencsére kaptam egy kisebb zsákkal használtat egy rokontól, sokféle van benne, de legalább már van vmi! Kép (Rémálmom, hogy jönnénk haza a kórházból, de nem tudom mibe öltöztetni a gyereket...)

Palacsintázás
Emlékezetből próbálok írni egy névsort. Légyszi bólintson rá mindenki egyet, hogy még mindig oké-e?
Nikcsi
Meglepi
Boglárka
Hmmc+Dorina
Aranyhold+Matyi
Cory+Balu+Zsoma
Nem biztosra nyilatkoztak:
Myra+Lilla
Laga
Mucus
Öööö... ha vkit kifelejtettem, akkor bocsi!

Kép
Kép
Kép
cas

Orsi, MB
Babanet főoldalán keresztül 1.000,-Ft-os kedvezményt lehet érvényesíteni a Praxisba, 4D-s UH-hoz!

MB
Ma torna?

Cas
Gyógynövénybolt pontos címe: Kórház u. 19. Flórián mögötti házsor Szentendrei út vége felé...
Jó lenne a Minimanó, férjem annyit dolgozik (már szombatonként is), oda Rákosborzasztóra pedig nem indulnék el gyalog. Kép Jól jönne nekünk is egy zsák ruha.
Megerősítem én nagyon benne vagyok a palacsintázásba. Férjecském emlékeztettem is, és csorgott is a nyála!
nikcsi

Orsi
Mi a Brendonban voltunk 4d-st csináltatni. A képeket a férjem csinálta, egy daraboló programmal vágta szét a dvd-t. 30 percet vesznek fel, kazetta + dvd + 1 színes kép 12500,- volt.

Cas
A Flóriánnal szemben van az a gyógynövényes bolt, ha jól tudom. Még nem voltam ott málnalevél ügyben, de már mást vásároltam ott és tényleg segítőkészek. Remélem ott van a tea is. Van a ház másik oldalán is egy gyógynövényes, de azt nem szeretem, mert nagyon bunkó a nő.
Ja! Bólintunk, hogy oké. Csak azt mond meg légyszi, hogy mit vigyünk és hogy hova. Kép

MB
Én nem a táskásat vettem meg, hanem a simát. Van egy nagy táskám a babakocsihoz, az hőszigetelt, jó nagy minden belefér. Tehát ha megyünk valahova abba sok mindent bele tudok pakolni.
Sterilizálóm nekem mikrós van, szerettem volna elekromosat, de a férjem lebeszélt róla, hogy ugyanazt tudja mindkettő negyed árért. Így is alig vettem eddig valamit és már egy vagyont elköltöttem. Mondta is az ember, hogyha ez így megy tovább mehet éjszakánként vagont pakolni. (Legalább nem horkol itthon Kép)

Hétvégén azért még jó lenne elmenni a Megatoys-ba, mert a katalógosukban láttam a fürdőkádra tehető állványt, pelenkázólappal. Szerintem nagyon praktikus. A lakás legmelegebb pontja a fürdőszoba és nem kellene a szobában fürdetni, ahol már így is lassan egy gombostűt sem lehet leejteni a kiságytól.
hmmc

MB
Ahol dolgoztam ott van mellette a Lajos utcai patika. Állandóan hozzánk jártak a gyógyszerészek, tehát ismerem őket. Valamelyik nap bemegyek és kifaggatom őket a homeos bogyókról töviről hegyire. Nem ígérem, hogy ma vagy holnap, de megoldom. Megpróbálok füzetet is szerezni.
hmmc

Sziasztok,

Orsi,
ha jól emlékszem, akkor Hmmc a Brendonban csináltatta a 4D-t. De nem 100%.

Meglepi,
asszem te kérdezted a homeós bogyók adagolását. ' adag általában 5 bogyó. Tehát ha azt látod 3x5 pl, akkor egy nap alatt 3szor 5 bogyót szopogass el. Előtte, utána ne egyél és igyál (kivéve víz), mert a lényeg a nyálkahártyádon keresztül szívódik fel és a kaják-piák módosíthatják vagy esetleg semlegesíthetik a szert.
Egyébként a Boiron egy francia cég. A te kapcsolataiddal lehet, hogy még egy csomó jó dologhoz hozzájuthatsz, amiről mi nem is álmodhatunk...

Cas,
a málnalevéltea-bolt a Flórián háta mögötti egyenes házsor Szentendrei úti végénél van. (Nagyon pici bolt.)
Egyébként szerintem nagyon helyes az, hogy fókamama!

Jóga ( ha valakit érdekel): felhívtam az A1wellness-t és egy alkalom 1.700,-Ft!!!!! Nincs bérletlehetőség, de 90 perc és egészen jó időpontban van: szerda 9.30 - 11 és péntek 10-11.30. (Nekem ez nagyon jó, mert leadom a fiam az oviban 9-kor és egyből mehetek. A kórházas terhestorna a maga 11-es kezdésével teljesen szétbarmolja a napom.)
Tegnap voltam terhestornán a kórházban és 10 perccel később kezdtünk és 10 perccel hamarabb fejeztük be. Szóval az 40 perc és annyira soft-os, hogy ahogy ott fekszünk a matracon, majd elalszom. Szóval, lehet, hogy csak egy héten egyszer megyek ide és inkább kiegészítem egy kis jógával + a Kállai Ildikó féle terhestornával otthon. (ja, februártól péntek délelőtt is lesz torna a Margitban.)

Az A1wellness-ben van egyébként egy csomó féle torna (terhes, babás, gyerek, stb.), csak győzzük fizetni. Nézzétek meg a www.a1wellness.hu - n.

Pénteki palcsizás:
én csak akkor merem vinni a fiam, ha más gyerek is lesz és csak 4 körül tudnánk menni. Gyerek nélkül esélyem sincs, mert nem tudom kire bízni.
Szóval tuti lesznek gyerekek?

Laga 24+6
laga

Nikcsi
Ha gondolod és megyünk szombaton csavarogni babaügyben nagyon szívesen elviszünk, legalább nem nézegetem egyedül a cuccokat.
Az email-címem: csipkay@axelero.hu. Írd meg a tel.számodat és megbeszéljük.

Laga
Én viszem Dorinát, szerintem ő elterelgeti a kisebb gyerekeket egy ideig. Nem ígérem, hogy sokáig bírja, de hátha.
hmmc

Hmmc,
mire jó egy nagylány! Köszi.

Laga
laga

Sziasztok!

Meglepibaba!
Írtad, hogy te minden cuccot inkább beviszel a kórházba, mert a párod nem biztos, hogy össze tudja szedni. Nálunk is hasonló lenne a helyzet, de mi úgy oldottuk meg, hogy én itthon nyugiban összekészítettem a baba ruháját, takarót stb...és betettem az egészet a mózesbe. A férjemnek meg csak fel kell kapni a mózest, meg az én ruhámat. Nem fog zavarni az a sok cucc a kórházban?
A másik dolog, amitől megrémültem a lopás. Képzeljétek fogadtunk szülésznőt és ő mondta, hogy rengeteg a lopás, ezért ne vigyek márkás vagy drága cuccokat (pl hálóing, melegítő..) mert volt arra is példa, hogy még a száradó bugyikat is ellopták. Azt mondta ha elhagyom a szobát még a mobilt pénztárcát is mindenhova hurcoljam magammal. Ez rémisztő. Nem akarnám állandóan őrizni a cuccaim, hogy meglegyenek.

Aranyhal, Cas, Nikcsi
Tényleg Gyöngyösről megyünk szülni! Már nagyon izgulok, hogy odaérünk-e. Én nem vagyok gyöngyösi csak ide jöttem férjhez 1,5 éve. Még mindig nem szoktam meg igazán. Szóval eredetileg úgy terveztem, hopgy természetesen Gyöngyösön fogunk szülni. Aztán egyre gyanusabb volt, hogy mindenkikérdezgeti itt szülök-e, vagy Pesten. Hát nem véletlenül. Elmentem az itteni nőgyógyászhoz, aki ráadásul ismeri a férjem családját és megállapította, hogy nem vagyok terhes. Aztán arra kérdésre, hogy normális-e hogy fáj a hasam válaszképp felírt egy hormonkészítményt, hogy szedjem. (nem vettem be!) Az meg betette a kaput, amikor egyszer, még a terhesség megállapítása előtt, rágyújtott a vizsgálat közben. Na szóval még nagyon az elején (kb. 10 hetesen ) dobbantottunk. Azóta is mindenki azt hajtogatja, milyen jól döntöttem, hogy Pestet választottam.
Bár néha nagyon macerás. Főleg most a heti vizsgálatok.

Bocs a szóáradatért
Zsazska
37+2
zsazska

A1-be járt kismama tornára az unokatesóm is, reggel 8-ra talán (egy éve). Ő nagyon dícsérte.

Hmmc
Írtam, de remélem találkozunk pénteken! Sőt talán még többen is leszünk!

Aranyhold
Hol vagy? Ugye jöttök a Matyikával??? Én nagyon készülök erre is! Kép

Laga
De. még soha nem voltam, de az nem lehet, hogy megint annyian voltatok, mint az oroszok és ezért volt lightos a torna? Kevesebb tér, kevesebb mozgás? Nekem a du. időpont szinte tökéletes, mert 16-kor vége, és pont akkor robogna el a párom hazafelé a kórház előtt. Szóval együtt megyünk haza! Kép
nikcsi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?