Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Én is jelentkezem, de csak röviden, mert Apa ma itthon van Kép!!!
Zsuzsa!
Örülök, hogy nem töltődik a cisztád! Ez nagyon jó hír. Szerintem a pihenést szigorúan tartsd be és nem lehet gond. Áron nagyon rendes gyerek, segíteni fog Neked!

Búzaszem!
Neked is alakul szépen a pocakod Kép! Nagyon jó, hogy ilyen sok képetek van a Kiscsajról!

Babus!
A kókuszmatracra valóban nem szabad tenni matracvédő lepedőt. Én is úgy hallottam, hoghy csak át kell mosni zuhannyal, mosószer nélkül. Én úgy döntöttem, hogy lesz egy tartalék matracunk, ha véletlenül éjszaka történne a másikkal baleset. A tartalékmatrac szivacs lesz, egy éjszaka vagy néhány óra szerintem nem árthat ezen sem. A Mini Manóban a szivacsmatrac (60x120-as) csak 2.700 Ft. Úgy döntöttem ennyit beruházok.

Képzeljétek, ma van a szülinapom és a Manóm, aki egyébként nem túl aktív napközben, egész nap mocorog, bújik, rugdos, azt hiszem így kíván boldog szülinapot! Hát nem édes??? Meghallgattuk ma ünneplésként a védőnőnél a szívhangját, mértünk vérnyomást (azt hittem, hogy napok óta magas és 100/60 volt, úgyhogy büntetlenül ihatok néha cappuccinot!), néztünk vizeletet, minden rendben volt, és már csak 1 db pecsét kell tőle Kép.
Egy kicsit megsajnáltam Ma nagyon szimpi volt és mondta, hogy úgy tűnik, hogy meg akarják szüntetni országos szinten a védőnői szolgálatot. Én annyira nem igénylem, de szerintem sokaknak szüksége van rá. Inkább valamilyen középutat kellene találni a kötelező és választott között. Ezért csúnya lenne, ha a sok védőnő az utcára kerülne...

Van egy Léghajó nevezetű program, ahol tartanak egy négyórás, egy alkalmas előadást arról, hogy mit tegyünk, ha vészhelyzet alakul ki a babábal, mikor kell kórházba vinni, stb. A László kórház gyerekíntenzív osztályának dolgozói tartják. Jövő hét szombaton megyünk, majd utólag elmesélem milyen volt. Infó róla: www.leghajo.hu

Holnap jelentkezem! Megyek és élvezem tovább a Fiam aktivitását, úgyis ritkán tehetem Kép!

Sziasztok!

Eveka

Kép
eveka

Nyetus!

A homeós bogyók a következők:
Utolső hónapban: Arnica Montana 9/12 CH napi 1x5 golyó;
utolsó hét hétben: Caulophylium 5CH napi 1x5 golyó;
Vajúdás alatt: Caulophylium 5CH és Cimicifuga racumosa 9CH 1/2 óránként váltakozva 5-5 golyó, 5 perces fájásoknál 5-10 percenként váltogatva;
Szülés után: Arnica Montana 15 CH 10 golyó azonnal, majd 3-4x5 golyó naponta;
gátsebre Staphysagria 15CH 1x5 golyó;
Vérveszteségre: China rubra 9CH 2x5 golyó.

Azt szeretném megtudni, mert nem tudom, hogy mikor olvastam, hogy a gyógyszertárban lehet valami homeós könyvet kapni. Ezt venni kell vagy csak úgy el lehet hozni, mint az általános homeós könyveket?

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Mtücsök!
Én kaptam a gyógyszertől két kis füzetet, az egyik a terhességre vonatkozik, a másik a babáknak!
Ingyenes tájékoztató füzetek!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Eveka!

Nagyon boldog szülinapot kívánok!!!

Hogy-hogy csak egy darab pecsét kell már a védőnőtől? Nem 5× kell nála megjelenni (kötelezően)? Mert én még a 29.hétben járok, de már megvan az 5 alkalom.

Brigó

Kép

Kép
brigó

Boldog Szülinapot Eveka!

Nekem ma jó kedvem van, mert mentem volna vizsgázni, de aztán inkább nem mentem, helyette voltunk vásárolgatni és az Auchanban 250-300 ft-ért lehetett kapni body-t, jó minőségűt is, vettem is sokat! Kép Kép Kár, hogy rugik egyáltalán nem voltak, vagyis volt 500 Ft-ért de nagyon gagyi, úgyhogy mostmár van Bendegúznak rengeteg body-ja, de rugija még nem nagyon, de azért jó kedvem van, mert tök jókat vásároltam és nagyon olcsón! Kép

r
ruzicsky

Eveka,
Nagyon boldog szülinapot!!!!

Brigó,
a kötelező nálunk 4 db pecsét, bár nekem is van 5, de én utoljára, a 33. héten voltam nála, és már nem is kell mennem! Azt modnta, hogy majd a kórház hivatalból értesíti és akkor majd egyszercsak jön babát nézni és észt osztani!!!

Ruzicsky,
megértem a lelkesedésed, mennyivel jobb vásárolgatni, mint vizsgázni!!!! És mekkorákat vettél? van minden méret? színek? anyaga jó?
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok,

Egy gyors tábla, szóljatok, ha valami nem stimmel.

<pre>
<center>Anyuka</center> <center>Baba kora</center> <center><blink>Szülés (várható) ideje</blink></center> <center>Baba neve</center> <center>Testvérek</center> <center>Kórház neve</center>
1. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=cicmerák-users]Cicmerák[/url] 35+5 2005.02.08 László Gergő - Szt. István Kh.
2. Babus 35+5 2005.02.12 Kristóf - MÁV Kh.
3. Tamesz 35+3 2005.02.14 Marcell Szilárd - Kistarcsai Kh.
4. Nadine 34+3 2005.02.21 Gréta Zsanett 2003.06.03 DEOEC
5. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=búzaszem-users]Búzaszem[/url] 34+1 2005.02.23 Hanna / János Kornél - Semmelweis Kh. Miskolc
6. Nikcsi 34+0 2005.02.23 ??? / ??? - Margit Kh.
7. Ági 34+0 2005.02.25 Hannah Luca / ??? Devon Bence 2000.10.15 Calgary Kanada
8. Beatrix 34+0 2005.02.26 Ákos Csabi 2001.04. Szolnok
9. Zsuzsa 33+6 2005.02.26 Áron - Bajcsy Kh.
10. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=vargáné-users]Vargáné[/url] 33+5 2005.02.26 János - DEOEC
11. Timka 34+3 2005.02.28 Fanni - SOTE II.
12. Nyetus 33+3 2005.02.28 Kamilla Dini 2002.05. Szt. Rókus Kh.
13. Monci 33+1 2005.03.01 Rita / ??? - Szt. Imre Kh.
14. Jck 31+2 2005.03.04 Sára / Dávid - BM
15. Maya 32+3 2005.03.08 Kira - Szt. István kh.
16. Mano2005 32+1 2005.03.09 Fanni / ??? - HIETE
17. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=ancsimamóca-users]Ancsimamóca[/url] 32+1 2005.03.09 Kamilla / Kristóf Barbara 1992.09.28 Kaposi Mór Kh.
18. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=angéla-users]Angéla[/url] 32+0 2005.03.10 Valér - Bajcsy kh.
19. Dorka 31+6 2005.03.12 Bernát Kolos Kristóf 4 éves, Bálint 2 éves HIETE
20. Zsana75 31+4 2005.03.13 Sára / Vilmos - Szt. István Kh.
21. Csibe26 31+4 2005.03.13 ??? / ??? - Szt. Imre Kh.
22. Eveka 32+3 2005.03.15 Marcell? Gergely? - MÁV Kh.
23. Ruzicsky 31+0 2005.03.16 Gellért, Bendegúz - Szt. Imre Kh.
24. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=mtücsök-users]Mtücsök[/url] 30+4 2005.03.19 ??? / ??? - Dél-Pesti Jahn Ferenc Kh.
25. Hadri 29+5 2005.03.26 ??? / Barnabás - Nagykanizsa
26. Borbolya 29+2 2005.03.29 Panna / Benedek - MÁV Kh.
27. Lirian 28+6 2005.03.29 Daniella Lili - Schöfp Mérei
28. Zsu 28+1 2005.03.30 Alexandra Ákos 2001.11.29 Kútvölgyi Kh.
29. Nebula 28+0 2005.04.04 Flóra Anna / Balázs - Szt. István kh.
30. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=brigó-users]Brigó[/url] 28+3 2005.04.04 Jázmin / Zsombor - Egri Kórház
31. Pszi 28+1 2005.04.05 Kinga / ??? Balázs 2002.08.16 Péterfy Sándor Kh.
32. Greenolive 27+2 2005.04.12 Áron - Szt. Imre Kh.
33. Mukika 27+1 2005.04.13 Aliz - Szegedi női klinika
34. Zsuba31 26+1 2005.04.20 Balázs, László Ági 1989, Orsi 1991, Ancsa 1996 Szegedi női klinika
35. Vaktyuk 24+0 2005.04.23 ??? / Patrik Csaba - Kútvölgyi Kh.
36. Edinka 25+3 2005.04.25 Viktória - Balassagyarmat / Kenesei Albert Kh.
37. Psandi 24+5 2005.04.27 ??? / ??? Dani 2003.04.28 MÁV Kh.
38. Franyo 24+5 2005.04.27 Boglárka Réka / Dániel Vilmos Anna Virág 2003.02.24 Szt. Imre Kh.
39. Pfranciska 24+4 2005.05.01 Boglárka / Benedek - Kaposi Mór Kh.
40. Neszi 24+4 2005.05.01 Laura Patricia 2003.02.28 Fehér Megyei Szent György Kh.
41. Asszony 24+3 2005.05.02 Sára / Gergő - Kútvölgyi Kh.
42. Timurr 23+5 2005.05.08 Maja / János Martin - Kaposi Mór Kh.
43. Ildibaba 23+2 2005.05.11 Zoltán Attila - Kútvölgyi Kh.
44. Norkini 21+6 2005.05.25 ??? / ??? Jázmin Sarolta 2003.02.09 Szt. Imre Kh.
45. Akiren 21+1 2005.05.27 Lilla / Dániel, Máté - Péterfy Sándor Kh.
</pre>

Menjuss-Adrien,

Betegyelek a táblába?

Angéla + Valér Kép
angélaa

Angéla!

A táblázat tökéletes!!! Köszi!

Tamesz!
Amikor utóljára voltál a védőnőnél, ő mondta, hogy többet nem kell menned? Vagy te mondtad neki, hogy akkor te többet nem mennél, mert megvan a pecsét???

Brigó

Kép

Kép
brigó

Ugye Tamesz, hogy mennyivel jobb! Kép

Vettem újszülöttre valót, 1 hónaposat, 3 hónaposat, 6 hónaposat, 12 hónaposat, világos pasztell színek, pl. világoskék, világoszöld, sárga, meg vannak olyanok, hogy fehér alapon sárga, vagy világosbarna csíkos, vagy fehér, de inkább olyanokat vettem fehéret, aminek a szegélyénél van egy kis színes csík, vagy színes a szegélye, és az elején van valamilyen kis rajzocska. Az anyaga jó minőségű pamut.

Inkább a kisebbekből volt nagyobb választék, pedig szívesen vettem volna még nagyobbakat, ennyi pénzért. De variáltam úgy is, hogy ugyanolyan színűt vettem többet, csak más méretben, mert annyira azért nem volt nagy választék, bár ahogy így leírtam úgy tűnik, de olyan is volt, amiből csak 1-1 db volt már, meg becsúszott egy-két 500 Ft-os darab is. Meg volt egy gagyibb minőségű anyag, ami sötétebb színekben volt, abból volt vagy 4 féle szín és sok méret, de olyat inkább nem vettem, bár lehet, hogy az is jó, csak nekem annak nem tetszett annyira az anyaga, túl vékony pamut, féltem hogy kinyúlna hamar vagy ilyesmi.

De mindenesetre így is nagyon meg vagyok elégedve magammal. Kép rugdalózót is valahogy így kéne vásárolni... Kép, mert azzal még el vagyok maradva

r
ruzicsky

Eveka
Először is boldog születésnapot kívánunk mi is!
Most láttam az Auchan-ban szivacsmatracot 1490 Ft-ért, igaz a méretét nem néztem.
Egyébként én azt nem értem ebben a kókuszmatrac dologban, hogy ugye a baba nem a kókuszon fekszik, a fölötte lévő textil/gyapjú cuccok pedig ugyanúgy átáznak. Én még mindig gondolkodom a dolgon.

Védőnő ügyben jól le vagyok maradva, mert - bár én jóban vagyok vele - még csak kétszer voltam nála. Holnap mindenképp el kellene mennem, remélem nem olyan nap lesz a munkahelyen, mint a mai, mert ma még babanetezni sem volt időm.

Vettem egyébként mosószert (Domal Baby Fashion), teljesen illat- és színezőanyag mentes, úgyhogy megnyugodtam. Kép

Azt tudja valaki, hogy gyermekorvost mikor kell választani?
zsana75

Igen Angéla köszönöm.
Dóra Johanna Március 27. és utánna számoltam 29+4 Péterfy kh. és ő az első baba. Mennem kell aludni mert négykor kel a békácskám és addig ki kell magam aludni. hajnalban jövök sziasztok.
menjuss

Azért jó a kókusz, mert jól szellőzik, meg kemény, és az a jó a babának, és állítólag, ebben még nincs tapasztalatom zuhannyal át lehet mosni, mert a víz is könnyen kicsurog belőle és ezért gyorsan szárad. Azért nem kell rá gumilepedő, mert akkor a szellőzése nem fog működni. Nekem egy kispapa ezt mesélte.

r
ruzicsky

Na Csajok,
Most már nekem is szupi jó kedvem van megint. Kép Elmentem ma a háziorvosomhoz, aki tegnapelôtt azzal ijesztgetett, hogy nem jó az egyik eredményem. Már vagy 5 perce beszélgettünk, amikor ráeszmélt, hogy babát várok. Azt hittem, lelövöm. Egyrészt azért már látszik, másrészt már kétszer voltam nála az elmúlt pár hónapban, és akkor még tudta. Ennek fényében meg az eredményem sem rossz, és természetes, hgoy magasabb az az érték, amivel itt stresszelt. Egyébként teljes vérképet csinált, és csak pár dolog van referenciatartomány alatt vagy fölött, de egyik sem vészes, a fontosabb dolgok meg rendben vannak.

Aztán a védônôhöz is elmentem, megvan a 4. pecsét Kép, "sajnos" én sem látom ôt többet. Egyébként azt mondta, nem kicsi a pocim, csak magas vagyok, ezért "kevésbé látszik", és különben is, reggel megmértem és nôtt egy centit, úgy hogy teljesen megnyugodtam. Hallgattunk szívhangot, mért vérnyomást (120/80, állítólag "ahogy a nagykönyvben meg van írva" Kép), és ennyi. És most jókedvem van és slusszpassz. Kép

Eveka, nagyon boldog szülinapot! Kép

Babus, mi ez a nagy csönd? Minden rendben van? Tényleg, te mikor mész legközelebb dokihoz?

Angéla, a táblázat szupi. És jó kicsit gyakrabban látni.

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Én is pont azt figyelem, hogy Babus ma nem is írt, pedig ő aztán mindig szokott. Remélem csak mennie kellett vizsgálatra és hát ő nem Pesten lakik, úgyhogy lehet, hogy egész nap nem volt otthon, vagy elment az internet vagy ilyesmi és nem valami rossz dolog miatt nem írt ma.

Borbolya!

örülök, hogy neked is jó kedved van ma Kép Kép

r
ruzicsky

Borbolya!

Én ezt nem értem. Akkor már nem kell menned a védőnőhöz, de nem fontos az utolsó trimeszterben is a vérnyomás- és súlymérés??? Hiszem a toxémia még most is kialakulhat, stb.

Brigó

Kép

Kép
brigó

Borbolya
Aranyos vagy, hogy aggódsz értemKép Feltűnő már, ha én csöndben vagyok?!?Kép
Nincsen semmi baj, hacsak az nem tekinthető annak, hogy egész nap nem működött a netünk. Tiszta depis voltam tőle.
De mostanra apuci helyrehozta a dolgokat, így végre itt lehetekKépBár végigolvasni még csak nagyjából volt időm.

Ja, és kérdezted a dokit, vasárnap megyünk hozzá, akkor meglesz az első CTG is!!!Kép

Eveka
Boldog szülinapot!!!
Kép

Én már vagy 15-ször voltam védőnőnél, és ezután is ugyanúgy járnom kell hozzá. Legközelebb hétfőn megyek hozzá.

Köszi a matracinfókat mindenkinekKép
Én azt hiszem, azért szivacsmatracot nem szerzek be, mert végszükség esetén tud a járókában is aludni(amiben nappal alapban is fogKép)
De hasonló aggályaim azért vannak nekem is, mint Zsanának, hogy a tetején lévő merinó gyapjú attól még ugyanúgy átázik. Na mindegy, ha ennyire egyezik a vélemény, hogy a kókuszmatrac úgy jó, ahogy van, akkor bizonyára úgy is vanKép

Amúgy tiszta Babanet-elvonási tüneteim voltak ma. Végre egész nap ráértem volna, mert már hajnali fél 6 óta nem tudtam aludni, 8 után már föl is keltem, (ami nálam nagy ritkaságKép),pláne mert az alattunk lévő öregbanya bömböltette a TV-t, aztán meg rákezdett a szomszéd is a diszkózásra, kész bolondokháza ez a lépcsőház.

Unalmamban ma is mostam babaruhákat, már 3.napjaKép Legnagyobb gondom az volt, hogy nem volt már elég szárítónk, ahová teríthettem volna őketKép
És még holnapra is maradt két adag. Szombaton meg vasalhatok és akkor meglesz mindenKép

Kristófkámat most nem érdekelte a hidegfrontKép, nagyon kis aktív voltKép, főleg most este, amikor a nagyijáéknál voltunk. Ott nagyon produkálta magátKép

Babus+Kristófka

Kép
babus2005

Nahát, mennyien aggódtok értemKép Ez jól esik ám nagyonKép

Kép
babus2005

Ruzicsky, én is örülök. Kép

Brigó, a súlyomat minden reggel megmérem, ehhez nem kell védônô. Kép (Hozzátenném, hogy a 4 alkalomból, amikor a védônômnél jártam, 1x mérte meg a súlyom.) Egyébként azért nem megyek hozzá többet, mert 3 és fél hét múlva költözünk, és akkor már az új helyen kell felvennem a kapcsolatot az ottani védônôvel. Mondjuk ôszintén szólva én eddig SEMMI hasznát nem láttam a védônônek, csak muszájból látogattam, de vannak páran, akiknek hasznos. Talán az én következô védônénim is ilyen lesz...

Babus, tényleg feltunôen nagy volt a csönd. KépKép De örülünk, hogy minden rendben van, és most már gond nélkül +oszthatod velünk minden gondolatodat. Kép

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Borbolya!

Köszi! Azt nem tudtam, hogy még a másik helyen is menni fogsz.

Brigó

Kép

Kép
brigó

Brigó, muszáj lesz. A múltkor döbbentem rá, hogy milyen komplex ez az egészségügyi rendszer. Kiderült, hogy pl. a hepatitis B szurôvizsgálat eredményét (amihez a vért a nôgyógyászom magánrendelôjében vették le) hozzá küldik ki. Szóval azt hiszem, lemaradnék pár dologról, ha idônként nem látogatnám...

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Eveka
Küldtem mailtKép

Babus

Kép
babus2005

Borbolya!

Ez a hepatitis B nekem már megvolt. Még olyan 20 hetesen... Úgy látszik ahány ház, annyi szokás.

Brigó

Kép

Kép
brigó

Brigó, nekem is régebben volt ez, csak példaként hoztam arra, hogy én pl azt sem tudtam akkor, hogy ezt is nézik a vérembôl (talán az AFP-vel együtt nézték, én meg csak az AFP-rôl tudtam), azt meg pláne nem, hogy a védônônél van az eredmény.

B

KépKép

Kép
borbolya

Oké-oké, értettem, állítsam le magam

Brigó

Kép

Kép
brigó

Babus!

Örülök, hogy megjavult a neted és újra itt vagy! Kép

Amúgy ez a védőnő téma elég érdekes, meg az egész orvososdi, mindenhol máshogy van. El nem tudom képzelni, hogy miért nem egyformán vannak a dolgok. A védőnő elvileg kötelező, mert ő adja a kis könyvet, de ha nem jársz hozzá akkor sincs következménye, mert talán a tgyás-nál feltétel, hogy 4 alkalommal részt vegyél terhesgondozáson, de legtöbb helyen nem a kiskönyvet kérik el ennek igazolásához, hanem az orvos ír külön erről egy papírt. Szóval nekem eddig semmi olyat nem csinált a védőnő, ami fontos lett volna. Minden vizsgálatot a doki csinál, a toxémiánál pedig az, hogy havonta egyszer megyek a védőnőhöz túl sokat nem számít, mert előbb észreveszem magamtól, ha van valami baj, mint hogy eljöjjön a védőnőlátogatási időpont. De azért én eljárogatok hozzá, nehogy még azt mondja valaki, hogy felelőtlen anya leszek vagy valami, egyébként meg normális a nőci, általában nem kell várni nála, hamar szabadulok, úgyhogy így eljárogatok, de semmi olyat nem mondott még, amit eddig ne tudtam volna.

r
ruzicsky

Azért én örülök, hogy most menni kellett, mert itthon biztos nem derült volna ki, hogy felugrott a vérnyomásom... mivel nem mérem soha. Persze ezek után!!! Naponta 20×!!!

Brigó

Kép

Kép
brigó

Brigó,
nekem a védőnő mondta, hogy most már nem kell mennem, és hogy pakoljam össze a kórházi cuccokat a 35-36. héten, adott listát, babakelengye listát és szoptatós okoska füzetet is.

Zsana,
gyerekorvost a gyerek születése előtt érdemes választani, mert akkor már ő fog kijönni a babát megnézni ha hazaértetek. Most én is ezen dolgozom, mert a körzetesünktől nem vagyok elájulva, legalább is amennyi infót eddig sikerült róla begyűjteni. Szóval most vadászunk, mert amíg mi a kórházban leszünk apa már fel is tudja írtani vele a fontos kezdőcuccokat, mert azokra jelentős támogatás van, a gyógyszerésznő lebeszélt róla, hogy megvegyem, mondta hogy jobb ha majd a gyerekorvos felírja!

Babus,
örülök, hogy előkerültél, már kezdtem aggódni, hogy mi lehet veled, épp vacsi közben mondtam a páromnak, hogy elvesztél, de most látom, hogy technikai gondok voltak!

Egyébként ma Ubul megérezte rendesen a hidegfrontot, mert ma ő nagyon lusta volt, bár én is, egész délután aludtunk és este sem akart nagyon felpörögni!!!
Ja és a kórházi cuccok már rendesen gyülekeznek, még egy-két apróság kell és kész vagyok!!!

Most megyek a páromhoz, mert alig láttam az utóbbi két napban!
Szép álmokat!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok!
Jó rég nem írtam, mert rengeteg dolgom volt. Mindig beígérem magamnak, hogy majd holnap lazább napom lesz, nem jövök-megyek annyit, aztán semmi nem lesz belőle. Pedig így a 35. hét közepén nem ártana már pihizni, de egyszerűen nem bírok a fenekemen ülni.
Ma is kikocsikáztam a Megatoysba, hogy vegyek kuponos orrszívót. Persze elfogyott, így potyára mentem. De vettem a Manónak két 56-os szerkót, mert bizony alig kaptunk valamit. Barátnőm pedig nagyon beígérte, hogy idead mindent, aztán csak pár darab body lett belőle. Igaz ők is sokat kaptak kölcsön, lehet azokat már visszadta. Van egy másik báráti pár is akinél kisbaba van, de nekem valahogy nincs arcom elkérni tőlük a ruhákat, ha maguktól nem jut eszükbe. Hülyeség szerintetek? Én eddig csak 62-es méreteket vettem, abból van kb. 6-7 nagyon édes szerkója, de az 56-os méretekkel nagyon hadilábon állok. MOstmár van 3-4 rugija és 6-7 bodyja. Bízom benne, hogy jó gyorsan belenő a 62-es rucikba.

Zsana, Tamesz
MIntha ma láttam volna ilyen Lovella nevű folyékony mosószert a Megatoysba, de nem vagyok a nevében biztos. Az tuti, hogy babáknak való volt és mindenféle bigyótól mentes.
Én maradok a sima Ariel folyékony mosószernél, Silan vagy Lenor Sensitive öblítőnél. Épp most mostam ki a ruháit, és a biztonság kedvééert kétszer öblítettem. Egyszer volt benne öblítő, a másodiknál csak sima vízzel ment le a program.

Jajj, képzeljétek ma jót tettem valakivel. Megatoysba egy kispapa fizetett előttem és egy kuponos párásítót akart venni, de kuponja nem volt. A nőci teljes áron akarta neki számlázni, a pasi meg nem értette miért, hiszen akciós. A pénztáros akkor homályosította fel, hogy csak kuponnal akciós. Mivel nálam ott volt az összes kupon, de nekünk már van párásítónk odaadtam, így 7100 FT-ot spóroltam neki. Megdícsértem magam, hogy milyen jó fej vagyok.

Lenne egy kérdésem mindenkihez: ti fogtok őssejetek tároltatni????
Én annyit tudok róla, hogy max. 18 éves korig vagy 40 kg-ig lehet majd hasznosítani. És hogy tulajdonképpen ha valami olyan súlyos betegsége alakul ki a gyereknek, akkor ezekből az őssejtekből bármilyen sejt tud majd képződni.
Régebben szerettem volna, de mostanra már elbizonytalanodtam. Ti mit gondoltok erről?

Brigó
Nagyon boldog SZÜLETÉSNAPOT!!!!

Na, megyek teregetni babaruhákat!
Timka
timka

Tamesz
Az én védőnőm nagyon béna, viszont ajánlott egy jónak tűnő homeopata gyerekorvost. Még nem volt időm felkeresni, de majd jövő héten!
A babának való cuccokat hamarabb is fel tudod vele íratni, csak a gyerek nevét nem szokták babonából beírni, meg ugye a dátumot. A TAJ száma pedig ugyanaz lesz mint a tied, csak az elején lévő 0-t kell 8-astra átírni.
Én biztos fel fogok mindent előre íratni, nem akarom apucit ezzel terhelni, lesz neki elég dolga míg én bent leszek a babóval.

Timka
timka

Timka
Én nagyon szerettem volna őssejtet tároltatni, de apuci szerint hülyeség, meg drága, meg mindenféle kifogás.
Én Kristófra és az ő egészségére semmi pénzt nem sajnáltam volna. Persze, talán (és remélhetőleg) sose lett volna rá szükség, de ha mégis, magam fogom okolni, hogy megtehettem volna, mégis hagytam magam lebeszélni.

Én is a Megatoys-ban láttam babáknak való mosószertKép

Az én védőnőm úgy látszik nagy kivétel. Eltekintve a magzatmozgás-számolás hülyeségétől, nagyon rendes. Nagyon csípem.
Na ő aztán folyton látni akar. Kb. 2-3 hetente járok hozzá. Súlyt mér, vérnyomást, kitapintja a méhemet, hogy megfelelő-e, haskörfogatot mér, szívhangot néz, vizeletet néz, beutalókat ad mindenféle vérvételre, stb.
Sőt, a jövő hétre majd "randit" is meg kell beszélnünk, mert megint szeretne jönni hozzánk. Ezt mondjuk kicsit már unom, már vagy 4-szer volt nálunk. Mégis minek jön ennyiszer????

Tamesz
Ubulka biztos kölcsönadta mára az aktivitását KristófnakKépŐ szerencsére semmit se érzett a frontbólKépSőt, estére teljesen felpörgöttKép Olyan édiKép Ilyenkor úgy megnyugszom, hogy minden rendben van veleKép(kopp-kopp)
Olyan jó lenne, ha minden nap ilyen aktív lenne. De már nem élem bele magam. Talán hozzánk holnapra ér ide az igazi hidegfront, aztán majd attól jól belustul, én meg kétségbeesem majd megint. Így szokott mindig lenni. Pedig mit nem adnék érte, ha az elkövetkező pátr hétben végig ilyen aktív lenne...Kép

Babus

Kép
babus2005

Jóreggelt!
Timka,
köszi az infót a mosószerről, mi is tapasztaltuk a megatoysban az eladók tetűségét, mert egy apuka kengurut akart venni, szegénynek fogalma nem volt hogy milyet akara, persze az eladó az akciósat meg sem akarta neki mutatni csak a 15-17 ezreseket, mi világosítottuk fel, hogy ha vesz a pénztárnál egy Anyák lapját, akkor 5ezret spórolhat is rajta. Szóval számomra érdekes mentalitásuk van!

Babus,
Mit ne mondjak elég buzgómócsing védőnőd van, én 4-5 hetente voltam nála, mindent megnézett nekem is, de végül nem jött ki megnézni, hogy mit hová teszek a gyerekszobában, majd jön ha meglesz a gyerek, de akkor sem fogom átrendezni az ő kedvéért!

Remélem ma aktívabb napunk lesz, bár ubikám teljesen lecsúszott, a feje már nagyon lent van, apával este kitapogattuk a testrészeit, így értem, hogy miért fáj egyre jobban a szeméremcsontom, viszont többet tudok enni vagy két napja!
Ma este vendégség lesz nálunk, mennem kell bevásárolni, szép napot, nálunk befagytak a kocsik, de süt a nap!!!
tamesz+ubul 35+4

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Helló Lányok!

Timka, ha body-t akarsz még venni 56-osat, akkor a csömöri Auchant tudom ajánlani, szerintem nagyon jó minőségű 56-os, vagyis ott úgy van számozva, hogy 0 hónapos body van 2 db-os 500 Ft-ért vagy legalábbis tegnap még volt.

Tényleg, ha valaki tud jó helyet, ahol rugdalózót lehet venni, normális áron és jókat, akkor elmondhatná, jól jönne egy kis infó, pl. Megatoys-ban sem voltam még, arról mit lehet tudni?

Ez az őssejt kérdés engem is foglalkoztat. Az a baj, hogy nagyon drága a levétele, ahhoz képest, hogy mennyire bizonytalan a felhasználása. Nem tudom én sem eldönteni, hogy pénzes családok lehúzására jó csak az egész vagy tényleg van értelme. És a legrosszabb, hogy ezt nekem kéne tudni eldönteni, mert a magyar Eü persze nem foglalkozik vele, holott nagyon egyszerű a levétele, a tárolása bonyolultabb, de nehezen tudom elképzelni, hogy annyira bonyolult legyen, hiszen egy zacskó vérhez hasonlít, vért is tárolnak rengeteget...
Szóval ha tényleg olyan hasznos, akkor miért nem foglalkoznak vele normálisan? Pláne azért is, mert azt mondják csak gyerekeknél használható a kis mennyisége miatt, tehát aki már felnőtt és a szülők nem akarnak több gyereket, felhasználhatják másoknál is, persze ha kompatibilis meg ilyesmik, máskor annyit sír az EÜ, hogy nincs elég donor, meg nincs elég vér, és akkor ezzel nem foglalkoznak??

Szóval nem tudom, még fel kéne jobban deríteni a dolgot, mert mintha azt olvastam volna, hogy már magyar cég is csinálja, itthon tárolja, nem külföldön és harmadannyiba kerül. Talán még az szóba jöhet nálam.

r
ruzicsky

Tamesz
Nekem eddig sose a babaszobát jött megnézni a védőnő, hanem, nem istudom mit. Mert oké, először megnézi, hogy milyen körülmények között lakunk. De a többi alkalommal feljött, leült a nappalinkban és csak dumcsiztunk. De az is minek, hisz mindig előtte pár nappal voltam nála. Most is ugye hétfőn megyek, és gondolom pár nap múlva jön majd ő is hozzánk. De minek? 2-3 nap alatt nem történik semmi, miről beszélhetnénk???

Ruzicsky
Mi számít normális árnak?
A Megatoys-os ruhák a Brendonhoz képest nagyon olcsók. Van benne egy Kenguru Gold-os babaruhabolt, nagyon jópofa, mert színek szerint vannak elrendezve benne a ruhácskákKép Nagyon szép és jó minőségűek ezek a ruhácskák, kb. 3oooFt körül vannak rugdalózók, mi ilyeneket vettünk. Persze van drágább is, itt is található 7oooFt-os ruha, ha valaki olyat szeretne.
Van benne egy Prince Oliver márkabolt is, ott még nagyon nem néztünk szét, egyszer voltunk csak ott, 12ooFt körül vannak a kisbodyk ott, de tényleg gyönyörűek és ezek aztán igazán tartósak.

De a Mini-Manóban még ennél is olcsóbbak a ruhácskák, ott szinte ugyanezeket a plüss bébirugikat már 2ooo-25ooFt-ért megveheted. Inkább 25ooKép

Ennyi jutott most eszembe.

Babus

Kép
babus2005

Szia Ruzicsky!
A megatoysot személy szerint nem ajánlom elég drágák, viszont a Minimanóban láttam szépeket és az áruk sem volt vészes, meg a babacentrumban 2000.- átlag áron vannak a plüss rugik, a pamutok ettől olcsóbbak. Ezt meg tudod nézni a babaruhabolt.hu-n, Üllői úton van a Pöttyös utcánál.
menjuss

Sziasztok!

Én tegnap bevásároltam ruha-félékből Lilinek, méghozzá egy Kenguru Gold-ban.

Nem tudom kinek mennyire esik ki, a Savoya Parkban van, Budafok tájékán, de iszonyú leértékelések vannak, nem kevés dolog 50%-kal is akár...de most minden KG termék alapból is 10 %-kal...
ha valakinek van kocsija, vagy a párjában elég lendület, hogy kibírjon még egy monstre menetet, annak szerintem érdemes kinéznie, ráadásul tényleg minden van ott... Kép

Lir
lirian

Sziasztok!

Na, akkor ahogy számolom, kb. még 2× kell meglátogatnom a védőnénit.

Timka!
Köszi a köszöntést, de az én szülinapom csak aug.20-án lesz. Gondolom Evekának szántad...

Egyébként ez jó tipp, hogy előre felíratni a babának való cuccokat! Legközelebb meg is kérdezem a védőnéni véleményét.

Menjuss!
Ez a Babacentrum milyen hely? Mert az intin néztem ki egy kiságyat és egy babakocsit, ami egri árakhoz képest sokkal inkább fekszik a pénztárcánknak. Szerinted megbízható dolgokat árulnak?

De jó, hogy én már túl vagyok a baby cuccok vásárlásán!!! Habár még egy-két dolog hiányzik (pl. sapka, még egy kardigán), de ez már semmiség a többihez képest. Persze, ha kiderül a baba neme, lehet, hogy nem állok ellent még egy-egy ruhácskának, hogy ne csak unisex darabjai legyenek a gyerkőcnek!!!

Brigó

Kép

Kép
brigó

Sziasztok!

Tamesz
Ez érdekes, hogy téged a gyógyszerész lebeszélt a cuccok megvételéről. Bár nem tudom, hogy ti mit akartok venni, de nekünk a kórházban azt mondták, hogy azért nem fogják felírni, mert kb 40 Ft különbség van, ha felíratod, vagy ha nem, és ők ajánlják előre bekészíteni.

Nekem szerencsém van olyan szempontból, hogy a védőnő felirat mindent és ha utoljára megyek, odaadja a recepteket. Gondolom, ha a gyerekorvossal íratnám fel, akkor annak fizetni kellene, így meg nem kell. Kép

A védőnőnek egyébként vidéken nagyobb a szerepe. Én olyan helyen nőttem fel, ahol a legközelebbi nőgyógyász 50 km-re volt és gyermekorvost sem lehetett 25 km-es körzeten belül találni. Ezért ott értelem szerűen nem szaladt mindenki a gyermekorvoshoz, ha pl. fájt a gyerek pocija, stb.

Őssejtet én biztos nem fogok tároltatni, mert nem bízom ebben a rendszerben. Eléggé kezdeti stádiumban van még a dolog, nem igazán alakult még ki a működése.
Mi van akkor, ha pl. csődbe megy a cég néhány év múlva?
Remélem, nem lesz rá szükség, és mire a második gyerek jön, már átláthatóbb lesz a működésük, majd akkor vetetünk le esetleg.
zsana75

Lányok köszi az infókat ruha ügyben. Kép

Hogy szeirntem mik a normális árak? Mondjuk a 250-300 Ft-os bodyk, amiket tegnap vettem az Auchan-ban. Kép De tényleg tudom milyenek az 1200 Ft-os Prince Oliver body-k, láttam is boltban, meg kaptam is használtan, és higgyétek el, hogy ezek az Auchan-os body-k is ugyanolyan jók, sőt van olyan ami jobb is, jó persze ezt is ki kellett fogni, mert ott sem mindig ilyenek az árak, de én kiborulok attól, ha belegondolok, hogy 3000 Ft-ot kell adnom egy kisrugiért! Kép Smucig dög vagyok mi? Kép de ez akkor is rablás!

r
ruzicsky

Zsana!

A gyerekorvosnak miért kell fizetni?

r
ruzicsky

Jók szerintem egy kis üzlet de nagyon nagy a választék, vannak használt cuccok is azok sem lepukkantak hanem jó állapotban lévők. A kombi kiságy ami nekik van igen vékony bútorlapból készül az nem igazán tetszet, ezért inkább elmentün vettünk 44e- ért a faktumba, itt még a színét is te választhatod. Mondjuk a babacentrumba zenélő forgó 4000.- plüss kacsás, addig ugyan ez a Megába tegnap néztem 9900.- hát nem mindegy. szerintem jó kis üzlet nekem bejön már csak a ruciárak miatt is.

Irja meg valaki nekem mit kell feliratni a babusnak?? Mert akkor majd én is elintézem, mint apjára hagyjam.
menjuss

Menjuss!

Köszi az infót. Ez jó, mert én is a kombi kiságyat néztem ki. Szerintem annyiért abszolut nem drága. De ezek szerint akkor 3 gyerkőcöt nem fog kibírni? Jaj, pedig már azt hittem, hogy kezdünk egyenesbe kerülni...

Brigó

Kép

Kép
brigó

Sziasztok!

Először is mindenkinek köszi a szülinapi jókívánságokat Kép!!!

A Fiam tegnap kiörömködte magát, mert ma szinte meg sem mozdult. Kezdek is aggódni rendesen Kép.

Mifogunk őssejtet tároltatni. Én nem merem nem megcsinálni. Félek, hogy ezen múlik majd valami és soha nem bocsátanám meg magamnak.
Tényleg elég húzós az ára, de apa a dokink ajánlására utánanézett a dolognak és így esett a választásunk egy szlovák cégre, a nevük Ceptra (azt hiszem). 4 céget találtunk, akik Magyarországon űzik ezt a tevékenységet. 2 cég 300-350e Ft-ért végzi el, a szlovákok 150e Ft körül és van egy miskolci cég, akik kicsit fölötte vannak a szlovák áraknak. A szlovákoknak nagyonn korrektek a szerződéses feltételei, szerintem megéri megkeresni őket és ajánlatot kérni. Utána még mindig dönthet bárhogy az ember. Náluk ráadásul előre nem kell fizetni és ha bármi gond van a szállítással vagy a levett vér mennyiségével illetve sterilitásával, akkor is alig vagy nem is kell fizetni. Remélem valóban megbízhatók!

Ennyit erről, de a mi döntésünk senkit ne ingasson meg a sajátjában!!!

Babus:
Írtam mailt és most írok még egyet röviden.

Mégegyszer köszi a jókívánságokat!

Eveka

Kép
eveka

Ruzicsky,
Lehet, hogy tévedek, de én úgy hallottam, hogy Magyarországon azért nem tárolnak ôssejteket, mert nem engedélyezi a törvény. Ezért lep meg amit írtál, hogy mégis lenne ilyen cég?? Ha megtudsz róla többet, érdekelne...

Egyébként mi is nagyon filózunk rajta, és ugyanazok az aggodalmaim, mint nektek. Mi van, ha humbug az egész, ha csôdbe megy a cég, ha kéne az ôssejt, de mégsem szállítják idôben... Nincs semmiféle garancia. És azért nem kis pénzekrôl beszélünk. Ugyanakkor ha ezen múlna a gyerekem élete/egészsége, akkor csak megérné... Szóval nemtom...

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

SZiasztok!
Na ma van végre termés itt a topcion, nagyon helyes, csak elmentem gumit cseréltetni a párom kocsiján, persze az egyikben volt egy szög, így kicsit tovább tartott, na meg a fickók elszórakoztattak, majd bevásároltam estére, mert kínait főzök a vendégeknek!! De én piszkosul elfáradtam, jelentem, szóval sajnos már nem vagyok a régi!!!!

Babus,
akkor most már tényleg nem értem a te védőnődet, biztosan kevés a kismamája és unatkozik, vagy így nyomatékosítja, hogy mennyire fontos az ő szerepe????

Zsana,
én akartam venni gyógyszertári fürdetőkrémet, hintőport, alkoholt, és a gyógyszerész azt modnta, hogy mindenképpen megéri felíratni, pl az alkoholnál fele annyi lenne.

Őssejt kérdése, én sokat tipródtam rajta, mert az anyukám rákban halt meg, nekem is jó esélyeim vannak rá, szóval én szerettem volna, de a párom meggyőzött, hogy nem lát elég garanciát, hogy tuttira azt őrzik, hogy nem lesz baja, hogy nem használják fel más célokra, és még egyáltalán olyan kezdeti stádiumban van a dolog, szóval végül nem vágtunk bele, remélem nem fogom megbánni!!!

Ruzicsky,
szerintem a gyerekorvosnak akkor kell fizetni, ha kijön hozzátok, ha te mész be a rendelőbe, vagy csak receptet íratsz akkor szerintem nem szükséges, bár lehet, hogy naív vagyok????

Na kicsit pihizek, mert leszakad a derekam!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Na közben keresgéltem őssejt ügyben a neten, a magyar cég nem írja ki az árakat, vajon miért nem?? akkor minek hirdeti magát a neten ?? A szlovák céget is megtaláltam Euróban lévő árakkal és ahogy kiszámoltam kb. 160 ezer és évente pár ezer a tárolás, valóban a többihez képest egész jó ajánlat.

Amúgy a http://www.ossejt.lap.hu -n találtam az infókat.

Borbolya!

Már engedélyezték. Azért van magyar cég is. És még annyit találtam most róla, hogy elkezdtek már foglalkozni a témával az EÜ-ben is, ott tartanak, hogy az Országos Gyógyintézeti Központban kísérleti jelleggel vesznek le és vizsgálgatják, hogy mi kell ahhoz, hogy biztonságban tárolni lehessen, kicsit le vannak maradva a magáncégekhez képest. Pár év múlva valószínűleg már bevett gyakorlat lesz, csak az rajtunk még nem segít, nekünk egyelőre marad a drága magáncég.

Tamesz

Ezt nem értem én sem abban amit Zsana írt, hogy miért kell fizetni a gyerekorvosnak, én vagyok naív, de én nem értem, hogy miért.

r
ruzicsky

Na jó, a "kell fizetni" inkább belső kényszer, én sem szívesen teszem, akkor inkább nem megyek, de ugye ezt a babával nem tehetem meg. Kép
Valóban erről már sokat beszéltünk, és a véleményeink megegyeznek, csak ugye kellemetlen, ha úgy érzem, elvárják.

Tamesz
Sajnos sok közös van bennünk, az én anyukám is rákban halt meg. KépKépKép
Én úgy tudom, hogy azokra a betegségekre, ami eleve genetikailag kódolt, tehát a hajlam megvan, arra nem megoldás az őssejt. Nem beszélve arról, hogy 40-50 évig úgysem lehet tárolni.

Gyógyszertári cuccok közül az alkohol, hintőpor, steril vatta feltétlen kell, de én is akarok fürdetőt meg ilyesmit. A kórházi főnővér szerint az egész 1-200 forint, de én még nem jártam utána. Végülis ha előre fel tudjuk iratni és kiváltani, az tök jó.
Egyébként arra a vényre nem kell a baba tajszáma?
zsana75

Nyetus!

Te zuglói vagy. Nektek ki a gyerekorvosotok? Nekem most a védőnő ajánlotta, hogy válasszam a körzetit, aki egy 50 év körüli nő, de elég tapasztalt. Én hülye, persze a nevét elfelejtettem Kép. Ha nem akarod leírni a nevét a topikban és nem túl nagy kérés, leírnád mailban?
eveka@freemail.hu
Előre is köszi! Nektek van több tapasztalatotok is, vagy az első bevált?
Bocs a zaklatásért, de úgy megörültem, hogy valaki zuglói közöttünk rajtam kívül, ráadásul egy nagyobb gyerekkel Kép...

Eveka

Kép
eveka

Ugye összesen 4 pecsét kell a védőnőtől az anyasági támogatáshoz??? Én így tervezem...

Kép
eveka

Ahogy én beindulok, mindenki eltűnik Kép...
Vegyem ezt valami intő jelnek Kép???

Eveka

Kép
eveka

Igen, Eveka, vedd intő jelnek! Kép Kép

Amúgy pecsét ügyben, én nem láttam sehol leírva, hogy pecsét kell a védőnőtől, leírva azt láttam, hogy 4 alkalommal kell részt venni terhesgondozáson, és többektől hallottam, hogy ehhez nem a kiskönyvet kérték el, hanem a dokinak kellett igazolást írnia, tehát a pecsét nem is nagyon kell. Amúgy érdemes azért begyűjteni, biztos ami biztos alapon, de tényleg nemrég szült emberkék állították, hogy nem azt kérték tőlük.

r
ruzicsky

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?