Új privát üzeneted érkezett!

Viranka, Neked is boldog névnapot!

Virág, átküldtem a mélt a szöveggel!

Babarózsa, reggel majd írok, most elájulok Kép

votiv 8)
votiv

Vera,

arra gondolsz, hogy amikor a gyerek kibújik, vagy késôbb, csecsemôkorától felfelé? Mindkét esetre vannak szerek, sôt a dokik azt mondják, hogy a picik sokkal jobban reagálnak a homeopátiára, mint a felnôttek. Mondjuk nekünk pl. a hasfájásra valók egyáltalán enm jöttek be, de minden oltás elôtt is beadtam neki a megfelelô szert, és tényleg tökjól viselte ôket, a DiPerTe kivételével. Persze sose tudjuk meg, hogy a bogyóktól volt-e jó neki, vagy egyébként is jó lett volna, de én hajlamos vagyok hinni a homeopátiában.

Kisün,
nekünk is van utazóágyunk, egyetértek: ha kedvenc állat, pelus, stb. ott van, nem lesz gond az alvás.

Votiv,
te mázlista vagy ezzel a gyerekkel. A mienk sokat sírt nagyon, vannak bôven sírós képek is, de most akkor ideteszek én is egy vigyorgósat, mert azt is nagyon tud. Ezen a képen épp egy orbitális arcra esés után látható.

Ildi,
hajrá!

BoriKép
lakibori

Moos,Votiv, Neet, Viranka, Kisün, Bori!

Gyerkőcök nagyon helyesek. Lassan csinálhatnánk egy tablót!KépKépKép

Clauról tudtok valamit?

Kép
Kép
pipocska

Moos, Votiv, Neet, Viranka, Kisün, Bori!

Gyerkőcök nagyon helyesek.
Lassan csinálhatnánk egy tablót.KépKépKép

Bori!
Köszönöm.

Kép
Kép
pipocska

Minden ded gyönyörűséges!

Neet!

Eszti igazi szülőbarát üzemmódban működik,tök jó!Ha így belejön az alvásba akkor innen ez már csak jobb lesz!Gondolj bele:8 óra alvás egyhúzamban ez csúcs!Én már készülők az alvás nélküli hónapokra,ezért délutánonként Somával együtt horpasztok.

Votiv!

De jó,hogy javulsz!
Ma kaptam egy bölcsőt amit a nappaliba tettünk,hogy ha a királylány fent lesz napközben akkor velünk legyen.Soma aföldön volt egy játszószőnyegen de ez most megvalósíthatatlan.Annyira örülők ennek a béna kis bölcsőnek,olyan nehezen találtam rá.
Na eldugulok!

Jucus(34+3)
20170114224602

Megint én mert rövid az eszem.
Neet!

Ugye Te írtad,hogy DM-s pelust használtok és ,hogy bevált?!Tényleg jó?Mert az ára kedvezőbb mint a Huggies amit én eddig használtam.Nem mintha ezen egy lakás árát meg lehetne spórolni de mégis!Kép

Jucus
20170114224602

Jucus
Mi sokaig hasznaltunk DM-s pelust, nagyon bejott.Puha.Erdemes kiprobalni.

Bori
Kep Kép

Norka(22+2)
norkini

Köszönöm utazóágyas biztatásaitokat, szerintetek milyet érdemes venni? Mire érdemes figyelni?

Viranka, tényleg, most nézem, te is VERA, akkor utólag is boldog névnapot nekünk!!!

Bori, tüneményes!!!

vera
kisün

A Veráknak! Én is boldog névnapot kívánok.

LakiBori! Tavaly Hrvatskaban a szomszédunk valami csecsemő-féle gyerekkel jött, mert éppen nőtt a foga, és csak üvöltött, üvöltött, éjjel-nappal. Mi teljesen jól hallottuk, mert a szomszéd apartmanban voltak. Úgyhogy ha ők elvitték a gyerkőcüket, akkor neked miért ne lehetne? Hogy neked milyen nagy fiad van!

Oxi! Amíg nem tudod, hogy milyen gyógyszert ehetsz, igyál több tejet, meg hidegvizet mikor sok a savad. Én Nilacidot szedtem, de nem tudom most jó-e.

Viranka, Vera, nagyon édesek a gyerkőcök! Hogy tudnak így vigyorogni?

Votiv! Lehet, hogy a koszmó a papa nélkül is kijött volna Kép , sok kisgyereknek van.

Clau tényleg eltűnt!

ancsipancsi

még azt akartam írni,hogy tök jó, hogy itt olyan sok tapasztalt mama van, mert majd nekem mindent megmondotok szépen, hogy miből mennyit és milyet vegyek, így nem dobok ki - remélhetőleg - felesleges ezreket az ablakon.

megjegyzés mamának: asszem az Auchan akciós újságjában láttam 3-4 db pamut pelust 800 Ft körül.

ancsipancsi

a gyogyszertarban megmondjak mit lehet...

Kép
babarozsa

igen? Kép amúgy tényleg, de az orrcsepp miatt felhívtam pl. a nőgyógy rendelőt a Vahotban. AZ ORVOS AZT MONDTA, HOGY nyugodtan bármilyet lehet használni Kép)))))))))))))))))))))))))))))))))))))) halálra röhögöm magam!

ancsipancsi

jha, vannak bena orvosok, meg patikusok isKép
de legjobb, ha elolvasod a tajekoztatot

Kép
babarozsa

amugy van valami szam is amit fel lehet hivni, es ott megmondjak melyik gyogyit lehet szedni...
kismama ujsagokban benne van a szam!

Kép
babarozsa

Oxi, ahogy ígértem:
Uterotonikum
vmi bázisolaj (búzacsíra, mandula, vagy akár jojoba is lehet)
+ vasfű (verbéna)olaj
+ szegfűszegolaj
+ fahéj olaj
+ gyömbér olaj

nagyon keveset érdemes csak belőle csinálni 10-15ml-t, mert ennyi is elég az egész gyermekágyra és az illóolajokból max 3-4 cseppet szabad csak, különben a baba (meg más is) megérzi, és sok ez a szagorgia Kép
aztán zuhany után szopi előtt óramutató irányába köldöktől indulva csigavonalban kifelé kell kenegetni, csak finoman, mert a poci érzékeny
ennyi a tudomány

Bori, oltás előtt milyen homeobogyót adtál ennek a huncut kiskrambónak? édesen mosolyog és gyönyörűek a fogai is, szép a kis feje, a szemecskéje, a kis szalma haja...

Ancsi, jesz, koszmó az én hibám is+a baba hajlama? na mindegy, már kezelésbe vettem

Neet! este elmeséltem Istinek, hogy Eszti már átalussza az éjszakát. erre 8 körül elaludt, és reggel 5kor kelt csak fel! hát nem imádnivaló? majd ma kiderül, hogy lesz-e ebből rendszer Kép

mindenkinek szép napot!

votiv 8)
votiv

jé Vasfű? én ittam Vasfű teát Tunéziában. (Verveine) fini volt )

Votív! a koszmó meg miért lenne bárki hibája?? szerintem minden csecsemőnek van! nekem sajna sömörös a fejem (idegroncsság esetén jön ki , mint most! ), és korábban aszitték, hogy visszatért a koszmósság. az enyém nem vészes, csak tudni kell karbantartani. nem gyógyítható. biztos szegény gyerek örökli majd, az apjától meg a herpeszt.

ancsipancsi

Baba! azt a számot, ha bárhol látod, kérlek tedd be ide!

ancsipancsi

Votiv és a többi mama!
Tessék csak mesélni a kicsiknek, hogy kell viselkedni, hátha többen is rákapnak. Mondjuk ma nem döntöttünk csúcsot, "csak" 11től 5ig aludtunk. Azért az is 6 óra. Ennyit mostanában mindig alszik. Nem tudom, elárulhatom-e a trükköt anélkül, hogy elítélnétek. Volt ez már itt téma, és én is elleneztem, de.... szóval TÉNYLEG NEM KELL mindig felkapdosni. Ezt anyu javasolta és bvált. Egyszer kellett csak 15 percig hallgatni hogy kiabál (szívem majd megszakadt, de tudtam, h semmi baja, mert evett, pelus tiszta volt, stb), de azért közben odamentünk hozzá, beszéltünk hozzá, cumit is kapott egyszer. 15 perc után egy darabig csöndben nézelődött (arcára volt írva: basszus, ez most miért nem jön be, ha máskor igen???), aztán elaludt. És 2 napja megváltozott az életünk, Eszti nyugisan alszik (Max egy kis ideig (már csak max 5percig) sír előtte) mi is pihentebbek vagyunk, ezt ő is érzi. Ja és a legjobb, h miután elleste Isti ötletét a 2óránként-1óráig eszünk-et, erről is leszokott, most már tuti 3 óráig elvan kaja nélkül és aztán max félóra alatt benyakalja, ami kell. Elmesélhetetlen, mennyivel egyszerűbb lett az élet. Nem a hajnali 3ig sírás megy. (A végén már valószínű mi nem hagytuk aludni, mert az nem normális, h du-tól hajnalig fent lehgyen, nem?)
Szóval ne vegyétek fejem, de egy kicsit tényleg lehet próbálkozni, ha hisztizik, mert van ilyen, nem kell feltétlen felkapni. Eredmény szavatolt. És paradoxon módon azóta sokkal többet mosolyog is!!! Kár, h nincs digkameránk.
neet
neet

Jucus!
Mi a DM-esből a popsitörlőt próbáltuk még csak ki, de az is nagyon tuti. Pelust más is javasolta, ha kifogyunk a készletből, az jön. Viszont a betét szar, vagy csak rosszat fogtunk ki, szárnyak nélkül. Már azt hittem vége, de még kicsit mindig tart. Kép
Más:
tegnap voltunk Budafokon csípőficamot nézetni, egyenlőre nem láttak semmit, de mivel nekem volt, lesz majd UH vizsg. is. Nem is ez a lényeg, hanem hogy direkt odetelefonáltunk időpontért, nem adtak, mondván, nem kell sokat várni. Háttt... rengetegen voltak, csomó kisbaba (mi voltunk a legkisebbek) ott ácsorogtunk évekig a folyosón. Kép
Iszony. 2005. Itt tartunk. Mint az átkosban. Aztán valahogy csak bejutottunk, főleg miután többen is javasolták, h pofátlankodjunk előre, mert volt egymillió kiskamasz mindenféle problémákkal. Mi meg 2 perc alatt végeztünk. (Másfél óra várakozás után. Jajj.)

Clau???? Csak nem ??? Kép

neet
neet

Neet! Anyukám pontosan így szoktatott le az éjjeli hisztiről Kép

ancsipancsi

Sziasztok!
Nekünk unokatesómék a DM-ben kapható Baby Love pelenkát ajánlották! A Tesco pelenkától viszont óva intettek, attól minden baba kiütéses lesz!

Köszi a hajrákat!

Ildi
ildi76

Sziasztok,

Néha tényleg jövök közétek is, de fájó pont, hogy mégsem itt vagyis ott fogok szülni. Főként, hogy minden nap a kórház elött megyek el és hát az van a legközelebb. De.... nem igy alakult és valószínüleg ez igy van jól.

A történet lényege, megpróbálok rövid lenni:

Valaki ajánlotta a Proffot, hát elmentem hozzá és már az elején sem jött be túlságosan, de gondoltam adok még neki egy esélyt, aztán miután a telefonban is eléggé morci volt, amikor kérdezni akartam tőle, akkor elegem lett. Meg hát többen jelezték már a topicon is, hogy nem a csúcsok csúcsa. Nos, megpróbáltam kórházon belül dokit váltani, ami a mai világban lehetetlne, micsoda kórházi diktatúra, hierarchia és ki tudja még, hogy mi van... Szóval senki nem mert, akarart elvállalni, több helyen is próbálkoztam. De nem, nem és nem volt a válasz mindenhol. Nem mernek szembenézni a proffal, még ha tudják is, hogy ez egy hülyeség. Hiszen nem emlékszik rám, egyszer látott, ami szerintem nem számít tehesgondozásnak. Az első tali, szerintem egy amolyan ismerkedjünk meg egymással aztán lesz ami lesz. Hiszen, ha bemegyek egy boltba, akkor én még ott nem leszek törzsvásárló. NO, de lényegtelen.
Egy másik kórházból pedig felhívott a régi orvosom, aki tudott állapotomról és mondta, hogy számítása szerint AFP-re kell menjek és UH-ra, ez teljesen egy napon történt azzal, hogy a másik kórházból elhajtottak. Tiszta véletlen, vagyis nem hiszek a véletlenekben. És akkor átmentem boldogan hozzá. Azóta is meg vagyok vele elégedve, bár messze van. De azért olyan sűrűn lássuk be nem kell menni. Maga a kórház is legalább olyan jó,mint a tétényi, még ha nincs is ikea szoba.Én a profhoz nem akkarok menni, nincs kedvem a semmiért kifizetni alkalmanként 5000 Ft-t, az új doki egy fillért sem kér, még véletlenül sem, sőt.. állítólag abszolúte nem pénzéhes. De ez látszik is rajta. Szóval igy alakult. Kicsi tüske van bennem, de a bébim fejlődése és az, hogy jól van, az mindennél fontosabb.

Szerintetek azért járhatok a SZt.Imrébe terhestornára. Van beutalóm, csak nem onnan. Hiszen helyileg nekem az van a legközelebb...

Minden baba csodás, húúúú már alig várom, hogy én is a kezembe fogjam a picikémet.

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok!

A DM-es es Tesco-s private label pelenkakkal kapcsolatban annyit tennek hozza (hatha nem tudjatok, ha igen, akkor bocs) hogy ezek a cegek tendereztetnek fel evre, egy evre a kulonbozo gyartok kozott. A nyertes aztan a sajat markas pelusat (pl. Libero) gyartja neha kicsit lebutitva pl. a DM-nek, DM-es felirattal, DM-es zacsival stb. A tenderes dontes persze elsosorban ar alapjan tortenik. Szoval ez alapjan ezeket a sajat markas pelenkakat erdemes idonkent ujra kiprobalni, mert konnyen lehet, hogy mar mas gyartja, mint a multkor.

Moni
monci

Johanna! Nem szép történet! Megáll az eszem!!! Csak a ténylegesen ott melózó dokiknál, vagy a szerződéseseknél is próbálkoztál? Votivnak erről kellett volna írnia!

ancsipancsi

Sziasztok,
nem semmi mennyit írtatok!
Szépek a babák nagyon!
Nem tudtok valamit hasfájásra, ami hosszú távon is beválik. Erik állandóan nyög, tele van széllel. Az egész éjszakát végig nyögte, szerencsére nem sírt. Segítsetek! úgy sajnálom szegényt.
Neet,
Mit nem?
claudia

Fú Clau, asszem, valakivel összekevertelek, ne haragudj. És már nem is emlékszem, mire írtam azt hogy csak nem? Értelmes lenni, mi? Kép
Hasfájásra: vagy adj neki Infacolt, vagy fektesd hanyatt, fogd meg a lábszárát, és finoman de határozottan nyomizsgáld a hasára a lábait, amíg csak nem pukkantgat párat. Jól fog esni neki, Eszternél is bejött! (Infacolt mi nem is próbáltuk ki, ez annyira bevált!)

Johanna!
Hát, nem túl szép sztori. De drukkolok, h több atrocitás ne érjen. És azért tudósíts minket, mikor mi történik! Kép

Ancsi!
Na ugye! Kép
neet
neet

Szia Claudia,

Igaz nekem még nincs babám, de sokat olvasgatok és hallok. Igy én azt tudom, hogy hasonló problémával szoktak adni csecsemő vagy babateát, mind a kettőt bioboltban láttam, csakis természetes anyagokat tartalmaz, ami egy kicsit megnyugtatja a bébicskét. Nem akarlak rábeszélni, de ezt tuti jó lesz.

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok!

Köszönöm a tippeket, sajnos a legtöbbet próbáltam, nem segít semmi, alig várom, hogy a doki visszaérjen végre a szabijáról. Eddig semmi gond nem volt a babával és velem, de úgy látszik kár volt megtudni, hgy szabin lesz, mert a múlt pénteken már úgy mentem oda, ogy rosszul vagyok, ma eddig fel sem tudtam kelni, annyira nem volt vérnyomásom, és még a gyomrom is most... Nem is engedem többet szabira karácsonyig Kép

Votiv,
Köszönöm a receptet, meg fogom csinálni, általában sokféle olyajom van ithon, hála a gyógymasszőrségemnek Kép És a teatippet is köszi, azt még nem próbáltam, és ártani biztos nem fog.

Johanna,
Ez hihetetlen Kép Minden doki elhajtott? Ronda egy szemlélet. A lényeg, hogy jó kezekben vagy egy olyan dokinál, akiben megbízol.
A távolságot megértem, én Újpestről járok az Imrébe, egyszer-egyszer ki lehet bírni, amikor muszáj.

Clau,
Ami a környezetmben lévő hasfájós gyerekeknek nagyon bevált, az a hasmasszázs.
Nekem van róla egy könyvem, és tanultam is. Ha tudsz adni egy faxszámot, elküldöm a hasmasszázs lépéseit, az alapvető dolgokat meg bepötyögöm (Azért nem az egészet, mert vannak ábrák, amiket jobb, ha látsz). Mennyi idős a babád?

KépKép
oxigen
Györköny

köszönöm a válaszokat, a tornát próbáltam, de nem mindíg jó. a masszázs érdekelne, ha át faxolod azt meg köszönöm. vettem tegnap baba teát de csak 4 hónaps kortól adható, ithon vettem észre, Erik csak 3 hetes.
06-23-454550
Kép
claudia

arra gondoltunk, hogy "csak nem" még egyet szültél? Kép))))

ancsipancsi

Koszonjuk a bokokat Kép (Ruznak kulon, amiota itthon vagyok senkit nem tudok lefarasztani a hulyesegeimmel, egy csomo bennmarad, remelem a gyerek hamar megtanul beszelni es akkor megint lesz kivel viccelodnom Kép ). Ja, Ruz egyebkent hogy birod majd husz evig egy hazban az anyosoddal? Eleg rosszul hangzik.

Claudia, en most vettem a gyogyszertarban egy Woodward's Gripe Water-t, elmeletileg ez pont erre van. Majd irok, hogy bevalt-e. Votiv multkor a meleg furdot es a pocimasszirt irta, naluk az hasznalt. A tea meg biztos hogy nem jo, nekem meg most is azt mondta a doki, hogy ne adjak teat.

Votiv, en azutan mar mindig a problemas cicibol szoptattam elobb, aztan tettem at a masikra (mert feltem egy ujabb gyulladastol). De hivj ki egy szoptatasi tanacsadot az LLLtol, biztos tudnak segiteni. Remelem mar jobban vagy, jo sok fotot szereztem neked Kép Jo taktika, mi? Az ember feltesz mondjuk harmat, igy a tobbieknek is muszaj legalabb egyet bemutatniuk Kép

Neet, nagyon ugyesek vagytok. Nalunk most csak az meg a feladat, hogy ejjel is a kisagyban aludjon. Nappal mar szepen alszik benne, de ejjel meg koztunk. Azert nem mertem meg berakni, mert rengeteget mocorog es allandoan szetnyomja a racsokat a fejevel, es nem akarok ejjel tobbszor felkelni es visszaringatni. Egyebkent nemsokara nezegeti a kepeket, ne aggodj, az enyem tegnap vegignezte velem itt a fotokat es mosolygott a babakra Kép

Vera, csak most ot honap korul kezdtuk a kostolgatast, ugyhogy meg mindig csak napi egynel tartunk, ami gyumolcs es max. ketharmad bebieteles uveggel eszik csak meg. Viszont a technikank mar nagyon jo: ket kanallal dolgozunk, egyik van az o kezeben, a masik nalam, amikor nyitja a szajat, hogy berakja az ovet, igyekszem beelozni. Persze nem mindig sikerul, meg van hogy az ovevel kijon, ami az enyemmel bement, meg kozben cserelunk is (meg akkor is, ha mindket kanal ugyanolyan), meg hogy epp nala van mindketto, meg hogy vadl kalimpal fel-le kanallal a kezben (kozben pure repul mindenhova, ugyhogy mar csak a konyhaban eszunk), meg olyan is, amikor az en kanalamnak nyitja a szajat. Beujitottam egy olyan eloket, ami a vallan is van, a karokat be kell bujtatni, es muanyag, nem frottir, de meg igy is at kell oltoztetni meg megmosdatni minden etkezes utan...

Utazoagyunk nekunk is van, de egyelore csak itthon hasznaljuk jaroka helyett. Mert minek harom agy egy gyereknek, nem?

Ancsi, en nem mernek Afrikaba menni, meg az eszaki reszre sem. Egyszer voltunk Tuneziaban, nagyon utaltuk, mar masnap hazajottem volna, aztan itthon is meg azt almodtam, hogy oda kellett mennem, de azonnal indulok is vissza hajoval, mert csak egy het mulva van repcsi... Pedig en imadok mindenfele utazni. Viszont a Kanari-szigetek nagyon klassz, es az is Afrika mellett van, megis europai, oda menj, meg persze Londonba is, meg szerintem Eszak-Olaszorszagba, meg Ausztriaba, meg .... Egyebkent a gyerek nemcsak gyorsan olvas, hanem alaposan is, mindent apro darabokra Kép ugyhogy egyelore csak hirdetesi ujsagokat adok neki, komolyabb muveket majd csak kesobb. A siro-pityogo effektus nalam is mar a poci legelejen jeletkezett, ne aggodj, nem olyan sulyos es majd elmulik. Es a Halasz Judit szamok tokjok, szerintem hallgasd nyugodtan, Jobb is, ha mar most felkeszulsz, en pl. dalokat elegge elfelejtettem, es mindig csak sajat kolteseket enekelek a bebinek, ha el kell ringatni, amik arrol szolnak, hogy o mennyire almos, faradt es mindjart el is alszik. Talan ha hipnotizalnam, akkor ertheto lenne... Meg kene tanulnom nehany altatodalt, mindjart feleves, tokciki lehetek mar.

Oxi, ugyanaz a kedvenc tvmusorunk Kép Helyes a sracod Kép Nalunk macska van. mar egyre tobbet figyelik egymast a lanykaval, kivancsi leszek, mi lesz, ha ez elindul.

Lanyok, en is probaltam a babylove pelust, de nekem nem jott be: pisinek jo, de a kakanal mar fohaszkodni kell, hogy bennemaradjon, meg nem is igazan volt olcsobb, mint a tobbi. En eddig a pampers-re eskuszom, de azert most vettem egy BabySoft tipusu noname-et a DMben, mert ez csak feleannyiba kerul, mint a babylove, majd irok, hasznalhato-e.
moosejaw

Oxigen,
Köszönöm a faxot, megérkezett, ki is próbálomKép
Ancsi,
ez még viccnek is rosszKép
claudia

Sziasztok!

Mi most cseréltük le a Liberót BabyLove-ra, nemcsak azért, mert olcsóbb, hanem a tartalom nem folyik ki oldalt. Igaz, most még csak a legkisebb méret kell.
zanza

Johanna, durva ez a sztori!
de jo lesz a Kutvolgyiben is szereintemKép
ha valami kerdesed van, csak szolj!

Kép
babarozsa

Clau,
Remélem olvasható a fax Kép Sok sikert! Az alapszabályok szerintem ismertek, de leírom...
1., Próbáld meg minden nap ugyanabban a napszakban, vagy időszakban (pl. fürdetés után, én mindig akkor csináltam a gyámlányomnál). De csak akkor csináld, ha van türelmed, nem vagy ideges.
2., Csak babaolajjal. Nagyobb korában már lehet mással is, de a babád még nagyon kicsi hozzá.
3., Első pár alkalommal nagyon gyengéden kezdd, ha megszerette, megszokta, lehet egy kicsit erősebben
4., Ha a baba nyugtalan lesz, sírni kezd, akkor hagyd abba, másnap, vagy következő alkalommal már tovább fogja bírni.
5., Én mindig "szertartással" kezdtem a masszírozást, végigsimítottam, és kapott egy puszit a pocira, csak aztán kezdtem el. Sokat segített már harmadik alkalommal felismerte, mi fog következni Kép. Jah, és lezárásnak is javaslom a "szertartást".

Moos,
Nekem is van egy maccsom is, de már túlzás lett volna a "nagyasszonyt" is feltölteni. Mindkettő sokkal érzékenyebb, mióta érzik a "kisgazdit", vigyáznak rám Kép és most már rendesen játszanak mindketten a pocaklakóval, néha úgy kell lezavarni őket magamról Kép

KépKép
oxigen
Györköny

Sziasztok!

Johanna!
Nagyon sajnálom, hogy végül a másik kórház lett a befutó, pedig így az új időpontod szerint akár egy nap is szülhettünk volna (az enyém jún. 24.)!
Tornára termézetesen lehet jönni más kórházból is, csak akkor kell papír a dokitól (legalábbis másfél éve még így volt). Én vsz. csak február 15-én tudok menni először (a másik topicban már írtam Neked erről régebben), ha gondolod mehetünk együtt!

Üdv: Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Még egy nagy kérdés. voltatok már bababörzén? Most tudok kettőről is, ami lesz, de nem tudom, érdemes-e elmenni. Tipp?

Én sajnos már nem sokáig mozoghatok, de még olyan sok mindent meg kellene vennem...

KépKép
oxigen
Györköny

Oxigen, en a kismamason voltam, oda erdemes volt
de kell hozza egy hordarKép
a kisebbeket nem ismerem

Kép
babarozsa

Oxi!
Én nem voltam, mindent megkaptam egyéb helyeken (ikea, cora, stb), szóval nem is hiányzott.

Moosejaw!
(Honnan ez a név? Már anniyszor akartam kérdezni!)
Nagyon derültem az írásodon, hát igen, altatódalt én is improvizálni szoktam. Kép Kép Kép

Viszont alvásügyben nem engem kell dícsérni (dehogyisnem, csak szerénykedek...), Eszter a tündér. Most még sütit is tudtam sütni!!!! Nagy szó! Eddig még 1 teánál is elakadtam miatta.

Tükröt érzékeli? Mert mutogattam neki magát, de csak a fürdőszoba lámpa kötötte le. Kép
neet
neet

szerintem a kismamas borzere erdemes menni!

persze butort nem tudsz venni
de pl. eg yteli anorakot 2000ftert vettem
persze nem tudom, hogy a Coraban, Tescoban mi van
de a borzen, eleg sok jo minusegu ruhat vettem fillerekert
es mozeskosarat is, fonottat
csak macerasabb, mit egy bevasarlokozpont, meg borze csak egyszer van

Kép
babarozsa

hany hetes vagy Oxigen?

Kép
babarozsa

Vajh hol lehet most kismamabörze? Kép Bár nekem nem sok ruha kell már, az időm további nagy részét már sajna ágyban kell töltenem, de megéri Kép
20 hetes múltam, szóval most kezd igazán látszani a pocak. Kismamanadrágom van, a kabim pelerin... Még fehérneműket kell vennem magamra.
A haskötőn gondolkodom, nem tudom, melyik énemre fogok hallgatni Kép

KépKép
oxigen
Györköny

Votiv!

Koszmo az nem a Te hibád!Én akárhogy fürdettem Somát,vizeztem minden alkalommal a haját és heti 1x samponnal mostuk utána puha kefével kikeféltem,attól neki még volt koszmo a fején.Pici babaolajos vattával fürdés előtt át kell törölni és tök jól le jön.Nehogy már ebből gondot csinálj!Ez természetes dolog,nem piszkos Isti vagy ilyesmi!
Majd a fülét nézd meg később!Én hiába tisztítom ki minden nap Somáét,másnap már megint észreveszem,hogy csúnya!Kép

Neet!

Nem a 15 perc sírnihagyásról volt szó!És tök ügyesek vagytok!

Jucus
20170114224602

Oxigen, itt a babaneten van borzefigyelo...

Kép
babarozsa

amugy 20 hetesen meg raersz a babaruhakkal szerintem
persze en is mar kezdtem akkor ezt-azt vasarolniKép

Kép
babarozsa

Baba,
Most, hogy mondod Kép Na de itt sincs ilyen...
Mindegy, csak a kíváncsiság...
Tudod, nekem most már bele kell húznom, legkésőbb 5 hét múlva ágynyugalom, a férjemre nem merek rábízni ilyen fontos dolgokat KépKép

KépKép
oxigen
Györköny

Sziasztok!
Ancsi, csak 2 éves a srác, de nagy a feje Kép. Na jó, a többi itt szereplôhöz képest tényleg nagy.
Neet,
tökre egyetértek a kicsit sírni hagyással. Rémtörténeteket lehet olvasni az állandó felkapdosás eredményérôl, bár ez is olyan dolgo, hogy minden gyerek máshogy m?ködik, hogy az anyákról ne is beszéljek.
Én is a Kismamás börzét ajánlom, speciel ott vettem az utazóágyat is 19.000-ért, CAM márkájút. Eddig semmi bajunk nem volt vele, bár a legegyszer?bb fajta. Van olyan is, aminek felemelhetô a fekvôrésze, ugyanúgy, mint a rácsoságyaknak, meg a matraca nem tök m?anyag, hanem pamut borítású. Kellemesebb fogásra, és nem csúszkál rajta a lepedô. Szóval ha sokat fogtok utazni, inkább ilyet ajánlok. Én, ha most vennék, valszín?leg ilyet vennék. Hátulütô: 30.000-nél kezdôdik. Brendonban van/volt.
Votiv,
koszmó Ábelnek is nagyon sokáig volt, én mindenféle finom módszert próbáltam, de aztán az jött be, hogy beolajoztam a fejbôrét, kb. 1 óráig rajtahagytam, és aztán s?r?fogú fés?vel fésülgettem. Lejött, nem fájt. Utána persze hajmosás.
Az oltásos bogyókról: mindig a megfelelô oltás-elôkészítô bogyót kapta. Már nem emlékszem, mi az elsô, de ha megírod, megmondom, mibôl, mennyi kell. A bogyó ugyanazt az anyagot tartalmazza, mint az oltás, csak kisebb adagban. Bevált.
Oxi, asszem pont itt, a babanet fôoldalán van egy link, ahol felsorolják az összes épp aktuális bababörzét. Érdemes megnézni. Babarózsa írta, hogy börzén 2000-ért vett anorákot, én a tescoban 2600-ért. Csak összehasonlításképpen.
Clau, nem akarlak elkeseríteni, de nekünk semmi nem jött be hasfájásra. Próbáltuk a gripe Watert, a hasmasszázst, homeopátiás bogyókat (Chamomilla jó rá elvileg), semmi. Csak a járkálás fel-alá. Durva volt. Aztán 3 hónaposan elmúlt. Talán egyébként a masszázs könnyített rajta egy kicsit. Meg van egy ú.n. szélcsô, kis, tompa vég? gumicsô, szerintem gyógyszertárban lehet kapni. Na azt jól bekrémeztem, és egy egész kicsit megbirizgáltam vele a popsi kimenetet. Na, az segített. Mindketten mehettünk átöltözni, akkorát lôtt. Nem fáj neki, bár tudom, kicsit brutálul hangzik. Végsô kétségbeesésünkben próbáltuk csak ki.
És Babylove pelus-párti vagyok. Ha egyébként kifolyik belôle valami, az azt jelenti, hogy kicsi. Nekem kb. 1 hónapig tartott, amíg erre rájöttem. Hiába jó még a kilók meg ránézés szerint, a pisinek/kakinak már nem elég.

Hú, nagyon hosszúra nyúlta, dehát annyi hozzászólnivalóm támadt tegnap éjjel óta!

Bori
lakibori

Oxigen: a HOL-MI rovatban vanKép
miert kell agynyugalom? es miert 5 het mulva?
akkor most miert nem kell?

Kép
babarozsa

amugy a tobbi cuccot szinte egy helyen vettem meg, a Csalogany ui diszkontban, ahol Votiv is
a tobbit meg hozta kintrol a parom

jot nevettem, mert hozott egy gozsterilizalot, amit nem tudok bedugni a konektorba, mert nem itteni szabvanyos, de szerintem meg isztambulban sem lehet bedugni, kel venni hozza egy masik zsinort

Kép
babarozsa

Johanna, kik küldtek el? csak írd le ide nyugodtan a neveket!
sajnálom a dolgot, írhatok róla, bár ebben az esetben az lett volna tán a leghasznosabb, ha a kapcsolataimat vetem latba, és kerít(tet)ek neked egy dokit
kár, hogy nem írtál akkor, mikor ez a szörnyűség zajlott
megértelek, hogy ezután már kedved se lenne itt szülni
de terhestornára nyugodtan járhatsz ide!

a babateával kapcs. Istit nehezebb megteáztatni (mindent kiköp), mint a hasát masszírozgatni Kép

Clau, ezt mi is végigcsináltuk, ismerős Kép
ami nekünk segített:
1. böfiztetés, még kaja közben is, kaja végén is addig böfiztetni, míg ki nem jön az összes levegő
2. ha már baj van: sokat segített a hasmasszázs

1. "Vizimalom": mintha gödröt ásnál a homokba a tenyereddel, simítsd lefelé a hasát a mellkasa alatt kezdve, lefelé haladva, váltott kézzel
2. told fel mind2 lábát a mellkasáig, tartsd így fél percig, majd engedd vissza (ellazuláshoz a pocijára teheted a kezedet, végigsimíthatod a lábacskáját, megnyugtatásképp)
3. "napocska-holdacska" bal tenyérrel rajzolj köröket a köldök körül az óra járásának irányában (ez a Napocska), közben jobb kezeddel kb 12-6 óra irányában egy félkört (Holdacska)
4. ismételd meg a 2-est

ez a gyakorlatsor benne van a babamasszázs könyvemben, és Bcickány is ezt javasolta (ő pedig képzett babamasszázsoló)
ha elsőre nem is sikerül tökéletesen, 2-3. alkalommal már imádni fogja Erik
Isti már a gyakorlat közben nagyokat pukizik Kép
ja, a pelenkázón vagy az ágyon, csupasz pocakkal a legjobb csinálni
szoktam még némi köményes baba-hasmasszázsolajat is használni (weledát), de állítólag a patikában is van krém/olaj hozzá

3. repülőtartás: a hasadnak háttal fordítod Eriket, és a hóna alá berakod az alkarod
így felveszed, és sétálgatsz vele, hogy közben lógázzon a lába (még tán pár eltitkolt böfi is kijön közben)
4. meg kellene figyelned, mitől lehet, azaz mit eszel, ami a hasfájósság előtti szopiba átmegy - nálam a tehéntej volt a hunyó, ettől puffadt a hasa
remélem segítettem, puszi

Neet, én már azt hittem, pálinkáskenyeret adtatok neki, azért titkolózol Kép

votiv 8)
votiv

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?