Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt! Kép

Zűrős egy éjszakánk volt Kép Nándit 1-kor odavettem magunk mellé, mert nagyon nyöszörgött, aztán négyig még párszor adtam cumit, de 4-kor nem akarta abbahagyni a sírást, akkor megetettem, majd 6-kor felkeltem apát készíteni. Erre kisfiam szeme is kinyílt 6 óra 20-kor, kakás volt a kis drága. Most fektettem le, mert nagyon nyűglődött, pedig már az ínyét is beecseteltem. Enni alig 100 ml-t evett Kép

Ági Kép
Nagyon örvendek, hogy tetszett a doki Kép Nándit nem mérte még, de gondolom, hogy Te tanácsadásra mentél. Kajára nekem is mondta, hogy ne erőltessem. Javasolta, hogy adjak darabosat, meg olyan kajákat, amit mi eszünk. Tegnap Nándi is kelkáposztát evett pipihúsival Kép
Egy jó védőnő nekünk sem ártana. Most azt sem tudom, hogy ki az aktuális védőnőnk. Változások voltak, de itt utoljára akkor járt, amikor Nándi betöltötte a 2 hónapot. És hasonlókat mondott, mint Neked.
Járunk úszni, de csak Lakitelekre. De sajnos most januárban zárva tartanak, így csak februárban mehetünk majd.

Magdi Kép
Darabosat Nándi csak kézből eszi meg 1-1 falatkát. Szoktunk adni vajas kenyeret vagy kiflit, zsemlét felvágottal vagy sajttal, abból többet megeszik. A húsokat nem tudja még megrágni, szopogatja, így az alig csúszik le.

Szilvus Kép
Gratulálok Petikének az 5. fogacskához Kép
Andiékról tudsz valamit? Hogy vannak?

Timi Kép
Sajnálom, hogy már a Szörny pasija is szekál Téged Kép Hülye bunkó! Jól bokán kellene az ilyet rúgni! Engedd el a füled mellett az ilyen megjegyzéseket!

Lépek takarítani, jövök még.
Puszi
Pumukli

Egy tegnapi képet még teszek:
Kép
pumukli

Sziasztok!

Na eljött már az indulás előtti nap is. Természetesen sehogy nem állok még pakolás ügyileg. Képzeljétek, Ausztráliában ilyenkor nyár közepén mindig nagy hőség van kb 33-36 fok. Most, hogy mi megyünk valahogy hűvösebb a nyár, most "csak" 24-26 fok van, de se baj szerintem az is elég meleg lesz, egyébként most rólam mindig folyik a víz, és legalább Bálintot sem viseli meg annyira a meleg. (13-31-ig tart a nyaralás, de ebből lejön 1-1 nap, mert az az út)

Szilvus,
köszi a tanácsokat Kép még nem utaztam ilyen messzire soha. Én még csak Krétára utaztam repülővel, megjegyzem akkor Bálint volt a pociban. Sajnos csak 2 hete tudunk kint maradni, mert ennyi időre még itt tudjuk hagyni a céget, de után, ki tudja mi lesz.
Az uh-ra mi is mindig együtt mentünk. Olyan jó volt most, mint "rutinosak" már legalább tudtuk mit is kell nézni. Kép
Nem semmi az 5 fogacska, gratula. Báli megmaradt 3-nál.Kép

Timi,
Nem semmi ami nálatok megy, minden elismerésem, hogy ezt birod még egyátalán Kép Hogy jön ő ehhez, hogy Téged kritizáljon???????????????,
Megmondom őszintén, hogy én örülök, hogy a napi dolgokat el tudom végezni Báli mellett.

Magdi,
én még nem adom a főzit darabosan, bár annyira pépesre sem készítem, mint eddig, de nekünk még 2,5-3 fogunk van Kép

Mariann,
Nekünk a HIPP-től az ösz-alma teljes kiörlésű rizzsel is nagyon bejött.

Móki,
pont arra gondoltam, hogy majd lehet, hogy nem kell használnom a mellszívót, mert nekem itt lesz egy házi, aki mindig jönn majd? Kép Kép

Most megyek, mert ha így haladok, csak üres bőröndöt viszünk. Ráadásul ma még el kell mennem venni pár ruhát a Bálinak, mivel nőtt egy picit, és a rugik többségét nem tudom bekapcsolni a lába között, és erre természetesen tegnap jöttem rá. Ja, tegnap is remek napunk volt. A mamám jött, és vigyázott Bálira, hogy tudjam csinálni a dolgom. Kitaláltam, hogy majd akkor du 2 körül elmegyünk az Árkádba. Erre após telefonál, hogy jönne megnézni minket kettő körül. Persze fél 4-re ért ide. Közben valaki telefonált, hogy megnézné a kocsit amit hirdetünk. Szóval ennyit a tervekről ! Kép
Na jó hosszú lettem,
még jövök!

Puszi,
Edina

nedinabp

sziasztok!

Engem ma após kapott el, hogy szerinte nem jól mosok, mert a felesége máshogy csinálta. No nem azért, hogy beleszóljon, csak megjegyezte. szerinte sok a ruha a gépben, miért mosom egybe a gyerek és felnőttruhákat, a konyharuhákat miért nem külön mosom, miért használok öblítőt a gyerekruhákhoz, miért nem a szobában szárítok, stb stb stb.

Amúgy jól vagyunk, Kincső 2* ébresztett, most alszik, én meg azon töröm a fejem, hogy mit főzzek, amiből ő is kaphat. Ajjaj, ez a legnehezebb, megtanulni "izetlenül, füszermentesen" főzni.

Gondolkodok...

Edina
Kép
Kép
ed26

Ed,

Bencének nagyon ízlik pl a frankfurti leves, még a virslikarikákat is elnyammogja a 4 fogával, vagy a zöldbabfőzelék, krumplifőzelék, paprikáskrumpli, paradicsomos húsgombóc, székelykáposzta. Hátha tudtam ötletet adni.

Szia

Timi

PS.Ja mosni én se tudok, meg pl nálunk nem szabad teregetni a fürdőszobán kívül sehová, nyáron még az udvarra sem, pedig imádom a kinn száradt ruha illatát, mert anyós szerint azt csak a cigányok csinálják, és az milyen undorító, hogy kinn vannak a ruhák.

Léptem

Timi
kismaszat

Sziasztok!
Tudunk menni a taliraKép!!! Mindenféle probléma nélkül átírtak minket hétfőre (még előbb kaptunk időpontotKép), úgyhogy most nagyon örülök.
Mikor és hova mehetünk?? Timi! Mégegyszer kösziKép
Én üccsit vinnék,ha jó. Meg vegyek valami sós sütit?? Pogi, és társai??? Saját gyártmányt nem vinnék, Ti is jobban jártok, ha nem kell az én sütimet megenniKép Kép

Úgy döntöttem, hogy nem erőltetem Márknál a darabos kaját, mindig kicsit próbálkozunk, és vagy megeszi, vagy nem.
Elfogyni nem fog a fiatalúr, Márknak nagyon jó evőkéje van, régebben már írtam, hogy bizony 6x eszik egy nap (no,nem mindig teljes adagotKép)

Edina! de jó lesz nektek! Jó utat és kellemes pihenést kívánok!

Timi! Anyósod faszijaKép
Az én apósom a múltkor azt fejtegette, hogy azért nem reggelizett rendesen a Nóri, mert én türelmetlen vagyok, és nem ülök egy fél szelet kenyér felett 1 órát vele. De ő egyébként mindenben ilyen marha okos, gyereknevelésben ők az ászok(szerintük). Bezzeg amikor rájuk bízom a Márkot egy fél napra egyből sír a szájuk.

Szilvus! A másik topicombanKép a legtöbb lány bölcsibe adta a gyerkőcét. Mindegyik lány nagyon aranyos, a gyerekek is szuperek, úgyhogy ne foglalkozz a rosszindulatú beszólásokkal. Általában az anyukákat jobban megviseli a változás, mint a babákatKép.

pussz
Magdi

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna

Sziasztok!

Ági
Nagyszerű, hogy a védőnénit is lecserélted! Jogod van hozzá, igy nyugodt szivvel tehetted meg, hisz a gyermek érdeke az első. Biztosan az új hölgy - mivel maga is gyakorló anyuka - sokkal hasznosabb tanácsokkal lát majd el, nem csak hivatalból. Igazából számomra is csak az a gyermekorvos és védőnéni hiteles, aki maga is nevel gyereket. Ugye?
Szerencsére Petikét éjszaka nem zavarja a fogacska, legalábbis eddig nem volt gond, remélem ezután sem lesz. napközben sem volt eleddig nyűgös, ez a tegnapi nap sikeredett igy. Biztosan nagyon fájt az a kis fogacska. Mára már nyoma sincs a rossz hangulatának, jön-megy és enni is alig akar. A reggeliből meghagyott közel 75 gr-ot, az ebédből is kevesebb csúszott le. Majd beiktatok neki egy valamit ha felkel. Mondjuk egy fél banánt.
Matyikának 8 foga van?Kép Aztamindenit! Peti ezzel a 4,5 foggal is akkorát tud harapni a lábszáramba, az alkaromba, tegnap a vállamba is beleharapott a kis piranha. De irtad, Matyi is szeret harapni...Kép

Timi
DEEEE, BINGÓÓÓ, igen a mórokra gondoltam!Kép De végülis ha ők nem harapnak, szivesen megmutatnám Petinek, mert a mi teknősünket imádja, azaz pontosabban szereti csapkodni a terrárium üvegét, mire csóri teki teljesen begerjed.
Az anyósod pasija totál hülyeKép Úgy kábé mi a fene köze van ahhoz, hogy TE mit csinálsz? Azért vagy otthon, hogy a gyermekedet neveld, végülis a GYED erről szól. Mellette vezeted a háztartást, ami önmagában nem semmi. Mosol-főzöl takaritasz nem csak magatok, hanem anyós után is. Ja és a fordítások. Én biztatlak, hogy szólj be neki, elvégre nem családtag.
Anyu hasonló példálózással jött nekem, mikor Peti pár hónapos volt, hogy a kolléganője menyéről példát lehetne venni, mert dolgozik a 2 hónapos baba mellett. Hallgattam egy darabig, aztán elegem lett belőle és a saját anyumat küldtem el a sunyiba. Nekem ne példálózzon egy olyan nővel, aki úgy dolgozik a gyerek mellett, hogy bedolgozást vállal (varr vagy mi a fene), a baba pedig jóformán egész nap be volt b..va a járókába, a másik gyerek meg hetekig odalökve a nagymamához. Mondtam neki, kövezzenek meg, de én bizony foglalkozom a gyerekemmel, ami meg is látszik rajta. Na ebből volt pár hét "haragszomrád", de utána megbékélt, azóta nem hozza elő. Szóval a kéretlen tanácsokat és ráadásul baromságokat beszélő kedves ismerősöket bátran le kell állitani.

Ed
Ha magatoknak nem főzöl túlontúl fűszeresen akkor Kincsi biztosan szivesen csemegézik a Ti ételetekből. Vagy, mielőtt jól befűszereznéd mindenféle finomsággal, vegyél ki a lábasból egy kis adagot a leányzónak. De Bencéhez hasonlóan Peti is nagyon kedveli a mi izeinket, de még nem kaphat mindenből, mert pl. a tésztát nem tudom annyira összetörni, túl darabos Neki. Ha kijött a 6. fogacska (hamarosan várható), könnyebb helyzetben leszek és akkor már egyáltalán nem szeretnék Neki külön főzicskézni. Najó, néha igenKép
Hihi, apósodat az én drága jó anyósommal kellene összekötni, jót veszekednénekKép Anyóstól ugyanis azért "kaptam ki", mikor itt járt és éppen mostam, hogy minek mosok annyi félét, Ő csak kétfélét szokott: sötét és világos. No, én pedig külön mosok:
- kizárólag hófehéreket
- világos tarkabarkákat
- sötétebb tarkabarkákat
- feketéket+nagyonnagyon sötéteket (felsőruházat)
- fekete alsóruházatot
- törölközőket+konyharuhákat
- Petiruhákat (itt a hófehéreket és pelusokat szintén külön...)

jó nagy hüjjeség ugye? Viszont a hófehéreim évek után is vakitóan hófehérek, ezt meg is mutattam anyósnak.

Edina
Nagyonnagyon jó utat, érezzétek jól magatokat! Csodaszép helyre mentek. Fotózz majd kengurút, jó?Kép

Humi
Igenigen, abszolóúte igazolom, hogy Krizsó képes teljes kétségbeeséssel könyörögni a visszafordítgatásért. Holott képes rá. De mikor könyörögni olyan jó!Kép
Peti ma nagyon elemében volt. Meglátogattam barátnőmet, megnéztem a 3,5 hós nagyfiát. és a majdnem 2 éves nagyfiát is. Peti ügyet sem vetett rám, eljátszott a nagyfiúval, ment utána mint egy kiskutyus, etették egymást kiflivel. Pontosabban Gergő etette Petit, Petinek ez nagyon tetszett, de azért jól beleharapott kis barátja ujjábaKép És olyan jó volt picibabát dajkálni! Olyan távolinak tűnik, pedig a mi bébijeink is nemrég voltak 3 hónaposak.Kép

Készitek egy habos-babost és megyek ruhákat teregetni, Timi üzenem a Szörnynek, hogy a SZOBÁBAAAA!Kép Kép

Szilvus és Petike a Zsivány
szilvus

Sziasztok!

Szilvus,
Petike jol belehuzott. Kép Gratula az 5. fogacskahoz. Kép Megkerdezhetem, miert dontottel ugy, hogy visszamesz dolgozni? En is mindig szetvalogatom a ruhakat es sokfelet mosok, de nem ennyit, mint Te. Az also es felsoruhazatot en nem szoktam kulon valasztani. Bianka cuccait is kb. 1 honapja a mienkkel mosom egyutt.

Agi,
Orulok, hogy eddig bejott az uj doki. Remelem Matyus innentol kezdve jo kezekben lesz. Kép Hogyan lehet a vedonenit lecserelni? En is szivesen megtennem, de en ugy tudtam, azt nem lehet, mert annak kell kijonnie, akihez az utca tartozik.

Magdi,
En is szoktam darabos kajat adni Biankanak. Krumplitorovel torom ossze a krumplit, repat, husit. Ha nem tul nagyok a darabok, akkor szivesen elmajszolgatja oket. Bar, Humi, Te most megijesztettel.

Timi!
Latom, mar megint boldogitanak. Hihetetlen! Szerintem unatkoznak, ezert szekalnak teged. Kép Jot fog tenni neked egy kis kikapcsolodas 19-en. Kép En is orulok, hogy a dolgaimat nehezen, de meg tudom csinalni Bianka mellett. A ruhaszaritas nalam telen is az ablakban tortenik, illetve csak szelloztetes, mert par ora utan beszedem, hogy bent szaradjanak. Ezt azert csinalom igy, mert nalunk ha a gepbol kiveszem es ugy szaritanam meg a lakasban a ruhakat, akkor bebudosodnenek, igy viszont finom illatuk lesz.

Pumukli!
Megneztem a tablicskut, latom, Kecskemetiek vagytok. Onnan jartok Lakitelekre?! Igaz, nincs messze onnan. En is ismerem, jartam ott parszor. Akkoriban nagyon jo volt az az uszi, talan meg most is. Edes a kepen Nandi. Kép

Sly

Kép
Kép
napocskamano

Iszonyat, milyen lassu tud lenni ez a net! Kép

Sly

Kép
Kép
napocskamano

Sziasztok!
Most rohannom kellcsak nem bírom ki hogy ne újságoljam el: MATYIKA MEGTETTE AZ ELSŐ 6 LÉPÉSÉT ÖNÁLLÓAN! és ezt megismételte még 2x!
Persze azóta semmi!
ÁgiKép

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Huuu! Azt a mindenit! Nem semmi! Nagyon ugyes! Kép Matyus egy sztar! Kép ...teljesen elerzekenyultem en is. Kép

Sly

Kép
Kép
napocskamano

Sziasztok!

Edina, nem tudom még olvasod-e, nagyon jó utazást nektek!

Ági, nagyon ügyi Matyus!!!KépŐ az első lépegetős baba, ugye?

Erika, a bezárás jól megviselhette szegényt!Kép Én ma mikor szellőztettem a lakást becsuktam a szobaajtót, Bence próbált utánam jönni és mikor kinyitottam rámehetett az ujjára egy picit az ajtóKép

Timi, én nem vettem észre az ágylerakás-nyügit. Hihetetlen, hogy veszik a bátorságot kritizálni így valakit, mint Téged!Kép

Humi, Gratula Krizsonak!Kép
Bence is lusta, de már én sem hiszek neki.

Sly, csak kibújt az a fogacska!KépVíz: én sem forraltam a Szentkirályit és a Babavizet.

Mely, 7 szopival biztos elég folyadékhoz jut. Én főzelék után szoktam megkínálni.

Pumi, nagyon szép nagy Nándi a képeken és milyen újdonságokat produkált!Kép

Magdi, az utóbbi időben Bence igényli a darabosat és főleg a mi kajánkat. Tegnap csináltam Knorr bolognait magunknak, persze az enyém felét ő tömte magába 1 kézzel. Persze az ölembe is került egy csomó tészta.Kép

Szilvus, Peti igazi kis kroki! Ne törődj senkivel, jó helyen lesz PetiKép

Ma megjött a bébiülés. Múlt hét szerdán rendeltük,a netről, Németországból, pénteken utaltuk és ma házhoz szállította a posta. Majdnem 20000ft-ot spóroltunk, mert itthon 70000lett volnaKép
Jó kis nap volt a Liberotól is megérkezett a képeskönyv.
Ja, a postás mindig 2x csenget!

Múlt héten Bence is felállt. Betettem az ágyába ahova eddig csak akkor került, ha aludt és rögtön felállt. Azóta beleteszem és mindig feláll. Belegondoltam, hogy szegény biztos azért nem állt fel korábban, mert ahhoz bele kell kapaszkodni vmibe, de kúszva, ülve a nappali közepén erre nem adtam eséytKép
A 2. babaánal már olyenekre is figyelek.

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok!

Csak gyorsan bekukkantok, hogy elköszönjek.
Legyetek jók, írjatok sokat, hogy csak győzzem visszaolvasni! Kép

Még megyek pakolni, még le sem feküdtem, de már mindjárt kelhetek is.

Sziasztok!

Edina

nedinabp

Jó reggelt!

Matyika 4.45-kor kelt, evett és most visszalaudt. Persze én már nem tudok aludni. Kép Apa is horpaszt még. Szegény beteg, homloküreg gyulladása van, és nem vették táppénzre, majd széthasad a feje, de megy dolgozni. Szerencsére megteheti, hogy bemegy elvégzi a dolgát, és hazajön.

De-t megyünk vérvételre, talán du-n lesz eredmény is.

Védőnénit nem én váltottam le, hanem ők váltották le magukat, szerencsére! A régi a gyesen lévő helyén volt ideglenesen, az új pedig visszajött a gyesről. Még mondjuk nem találkoztunk, de az infóm az róla, hogy nagyon a toppon van, kedves és bármikor hívható.Kép

Matyika tegnap este még 1-2x megmutatta új tudományát, de nem vitte túlzásba. Persze mit akarok egy 10,5 hónapos gyerektől! Kép Viszont azt megfigyeltem hogy csak a szivacson engedi el a kanapét, Kemény talajon meg sem fordul a fejében, hogy elinduljon. Pedig szerintem ott nehezebb egyensúlyozni. Mind1 Ő tudja!

Timi!
Hihetetlen családba kerültél! Egyszerüen borítsd rá a pasira az asztalt, vagy nem is tudom. Hogyan lehet valaki ekkora bunkó! Ha jobban tudja nálatok mindenki hogyan kell takarítani, mosni, főzni, akkor miért nem csinálják! Tisztára felhúztam magam azon amit írtál! Tapló!Kép Férjednek sikerült a múltkori interjú? Lehet, hogy írtad, és át futottam, de nem emlékszem rá. (bocsi, ha írtad).

Edina!
Jó utat!

Most megyek hátha tudok még aludni kicsit.
Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok,

Edina, várjuk majd az élménybeszámolót, meg a fotókat !

Ági, még nem tudjuk, kábé 1 hét múlva hívják fel hogy ő lett-e a kiválasztott.Addig még izgulás van.
Ja, és azért nem szülök rögtön még egy gyereket, (szerintük már rég terhesnek kéne lennem megint) hogy x évig itthon lehessek. Ezek azt hiszik olyan nagy élmény a 4 fal közé zárva lenni, 32ezer forinttal? Nem menni emberek közé, értelmes dolgot csinálni, stb? Tényleg. Ja és azért is lusta dög vagyok, mert eldobható pelenkát használok és nem textilt, amit ki lehetne mosni. És akkor mennyi pénz megmaradna, amit ÉN fölöslegesen dobok ki az ablakon. B@ssza meg, a gyerek legyen textilpelusban, amit ugye nem ŐK mosnak, hogy megspóroljak kb 10-12000 Ft-ot egy hónapban, de ŐK elmennek síelni 250000 forintért, ahová ugye MI nem mehetünk a Bencével. Esküszöm, ha hozzájuthatnék valami olyan munkahelyhez, hogy ki tudjak perkálni belőle egy albit, kifizetni a rezsit és még meg is tudnánk élni a Bencével, lelépnék a bús fenébe. Ehhez számításaim szerint kellene kábé minimum nettó 150ezer. Igaz nem dőzsölnénk belőle, de legalább nyugodtan élnénk.

Na elég a panaszkodásból, megyek főzök Pocoknak teát.

Puszi

Timi
kismaszat

Sziasztok!

Írtam egy csomót és most elszállt! Kép Néha úgy utálom a szgépet!!!!!!

Timi!
Nem találok szavakat. Micsoda "családot" fogtál ki! Azért Anyósodnak gratulálok, úgy tűnik megtalálta a pont hozzáillő f@szt.
Nincs hehetőségetek,hogy elköltözzetek, ebbe az állandó cseszegetésbe bele lehet őrülni. Azért néha a férjed helyrerakja az anyját?
A jóembernek meg nyugodtan szólj be, ki Ő, milyen alapon oktat ki Téged? Te a családhoz tartozol, Ő meg jó ha 1 hónapja van ott? Nehogy már beleugasson a dolgaidba.
De azért jó,hogy egy kicsit tudsz majd pihizni tőlük. Anyukád mit szól ehhez?

Ági!
Matyikának gratulálok az önálló lépésekhez! Milyen kis ügyes!!!! El is mondtam Rékának, hogy bezzeg a Matyika már milyen nagyfiú. Őt nem zavarja,akkor sem áll fel.
Viszont rákapott a pakolásra, veszélyben a növények, fiókok tartalma, szóval minden.
Örülök,hogy végre megtaláltátok a jó orvost, és ráadásul még jó védőnőt is kifogtatok.
Hát tényleg sajna a védőnő nem választható,jut amilyen jut. Azért furcsa,hogy nem választhatom meg,hogy kit engedek be a lakásomba, kivel bezsélem meg a gyerekem dolgait.
Amúgy nekem is az a hiteles védőnő,aki maga is anya. Volt olyan védőnőm, akinél simán többet tudtam, csak a tapasztalat miatt. Hogyan ad tanácsot pl. alvás kérdésben,ha még sose kelt fel éjjel 4x a gyerekhez.
Majd írd meg mi volt a vérvételen. Biztos rendben lesz!

Barbi!
Milyen oldalról rendeltél? Én még külföldről eddig nem mertem, mert németül nem tudunk , és félek,hogy valami bele van írva, amit nem értek. De ha Te már kipróbáltad, akkor bizti nincs benn semmi átverés. Az angol nyelvű oldalaknaá meg a szállítás lehet több,ha nem közelről rendelek.
Pont az az ülés jött,amit választottatok?

Pumukli!
Feladtam a Pampers pontokat tegnapelőtt, remélem ma megkapod őket. Kíváncsi vagyok mikor küldik az ajándékunkat, már igencsak időszerű lenne.
Nagyon aranyos Nándi a rácsok között.Szerintem nagyon hasonlít Petikére. Szilvus, szerinted nem?

Szilvus!
Gratula az 5. fogacskához!!!!

Tegnap Réka is bővült 1 foggal. Most már 3 egész és egy kis áttört fogacskája van. De mekkorát tud harapni! Múltkor a nagylábam ujjába, ja és a kezembe szokott,ha keresem a nagyobb kiflidarabot a szájába. Lassan már csak munkavédelmi kesztyűvel merek kotorászni a szájába.

Holnap jön Anyós 1 hétre, de nem szólok egy szót sem látva,hogy többeknek milyen jutott. Sőt már várom is, így egy-két este Apával le tudunk lépni.

Na húzok tanulni, holnap ilyenkor osztják a vizsgakérdéseket. Fegyvverkezés megtörtént,a puskák már legyártva.

Kitty
kitty123

Timi!

Látom,közben írtál is. Hát ha később lesz rá lehetőséged, hagyd is itt a dögöt.
Ja, és nagyon téved,ha azt hiszi,hogy olcsóbb lenne a textilpeleka(nem is ismerek olyant aki azt használna) Ja, és szegény Bence feneke hogy nézne ki...
Először is áztatás, fehérítés, mosás, ami ugye mosópor, öblítő, víz, áram. Aztán a vasalás egy csomó áram ismét. Ja, és nem férne el a fürdőben a kiteregetett halom pelenka a többi ruha mellet.

Kitty
kitty123

Sziasztok!

Pepe tegnap este megint 440 ml tejpépet vacsizott. Meg is lett az eredménye, reggel 1/4 8ig alukáltunk, 8kor reggelizett Pepe egy fél szelet vajas kenyeret, meg 120 mili tápit. Így ma csak 4x fog enni... esetleg vacsira megint sok kajcsit fog kapni...

Hát Timi, nem tudom anyós hogy gondolja, én is szeretek kint teregetni, ezért IS szeretem jobban a nyarat.

Fúúú én nem szoktam ennyire külön-válogatni a mosandó cuccokat, nálam van, fehérek (ebben vannak Pepe cuccai is...), tarkabarka, és Pepe pelenkái... /Mert Pepe rongyipelusba is van néha csomagolva, amikor elfogy itthon az eldobható pelus Kép/ Egyébként van egy jó kis tabletta, amit vízben feloldva fertőtlenít, elég abban áznia a mosásig, 90 fok, és vasalás... Pepének nem csúnya tőle a popsija...

Ági, gratula Matyikának az önálló lépkedéshez!!!

Szilvus ne aggódj, ahogy neked jól esik, úgy cselekedj, én is elmegyek dolgozni, de nálunk inkább a pénz beszél.. És Pepével itthon marad Apa, tehát neki nem kell bölcsibe mennie, hidd el, ő egy pár nap alatt túl lesz rajta, neked jobban fog fájni, hogy nem is fogsz neki hiányozni a többi baba közt... Kép
Pepe a 2 szem fogával is nagyon-nagyon erősen tud harapni.

Zsu
bzsuzska

Ági!!!!Kép Matyika naaaagyon ügyi!!!!

Timi! Kép Én mindig hálát adok a sorsnak, hogy nem kell anyósomékkal együtt lakni, pedig ők alapból elég normálisak. Nem lehet könnyű nekedKép
Ahhoz mit szólnak, hogy talit rendezel??? csak azért kérdezem, mert úgy látom nincs olyan pont az életedben, amibe ne szólnának beleKép Kép Kép

Márk ma hiper nyűgös, nekem megvan, fáj a hasam... most lenne jó lepasszolni a babákat, pihengetni, enni, inni, aludni... HOPP Bilibe lóg a kezem.

Tegnap volt a Tv-ben, hogy 16 éves korig nem ajánlott mobilt adni a gyerekeknek. Ezt a dokim anno a Nórinál mondta nekem (leordította a fejem, amikor a kórteremben mobiloztunk a csajokkalKép), be is tartom rendesen. Most még...
De egy kamasztól hogy veszed el a mobilt a mai világban?

Márknál eltört a mécses, megyek babázni
Magdi

Magdi
mléna

Sziasztok!

Olyan tökjó, én meg ma a kábelTV-sekkel veszexem, kiszámláztak rám 2 db felszólitó levelet, azaz pontosabban azok ellenértékét. Holott a 2 db felszólitó levél előtt rendeztem az állitólagos tartozásomat, melyet szintén jogtalanul számláztak ki rám 8kábelTV szolgáltató váltás volt, duplán fizettem ki 2 hónapot - egyszer a réginek, egyszer az újnak). No, ezek után még a két felszólitás is. Azért ez már túlzás. Nekem van időm. Szivesen levelezek. Hadd ne én fizessek azért, mert a szolgáltatónál a z egyik kéz nem tudja mit csinál a másik és későn könyvelik a beérkezett átutalásokat. Igazam van?

Ma egyébként levelezős napom lesz. Szeretek levelezniKép Mondtam már? Tiszta Török Szultán vagyok...Kép Ugyanis az összes biztosításom és Nyugdíjpénztáram, Egészségpénztáram esetében átiratom a kedvezményezettet. Eddig Öcsém volt megjelölve mindenhol, ezentúl pedig Peti lesz a kedvezményezett. Plusz a munkahelyen is hivatalos formában is be kell jelenteni a visszatérésem (hja, bürökrácia). Ez egy halom levél, de úgy is vacak idő van, nem viszem le Petit, nehogy megfázzon. Ebéd már van, tegnapról spenót, főzök hozzá tojást és azt esszük meg Petikével. Meg sütök valami sütit (na mit? Nanáhogy muffint), ennem kell sokat, sajna megint megint lötyögnek rajtam a farmerjaim, ez kb. minusz 2 kiló, ami elég gázKép Ne haragudjatok, hogy ezért nyavajgok, ez nem csak tettetés, de ez a minusz 1-2 kiló pontosan olyan nagy gond, mint valakinél a pluszok. Aki hasonló cipőben jár, biztosan megérti.

No, de félre a nyűgökkel.

Ági
Matyika egy fantasztikus kiskrapek!!!!! Nagyon ügyes!!! Sok-sok gratuláló puszit küldök Neki a magam és Petifiam nevében is!Kép Csak igy tovább, bátran, előre! Én előttem még a 7 hónapos, és nagyon fürgén MÁSZÓ Matyika arca van, akinek a tudományát már akkor is tátott szájjal csodáltamKép Azóta "élőben" nem láttuk egymást.

Timi
Ahogy irod, a helyzet nemhogy javulna, de sokkal rosszabb lett az elmúlt hónapokban. Azt hiszem, most már elengedhetetlen, hogy párod beszéljen az édesanyjával (azaz a Szörnnyel ), mert ez igy nem mehet tovább. Ebben Te kikészülsz. Ilyen lelki nyomás alatt tényleg nem ideális most az újabb baba. Biztos, hogy otthon akarsz maradni 3 évig? Ugyanis Benyó még picibaba, de majd meglátod, egy másfél éves kisfiú értelme már nagyon is nyitott a környezetére, pontosan tudja ki mit mond, miért teszi, és félő, megviseli az Ő kis lelkét az, ahogy a Szörny bánik Veled. Nem is beszélve Rólad.

Sly
Kérdezted miért döntöttem úgy, hogy visszamegyek dolgozni. Hát elmondom. Elsősorban azért, mert úgy érzem, akkor vagyok illetve leszek ismét teljes ember, ha helytállok a munkámban, amit szeretek és helytállok a kis családom terén is, akiket még jobban szeretek. Sokak számára érthetetlen, de nem erre tettem fel az életemet, hogy a nap 24 órájában és az év 365 napján gyermeket neveljek. Hihetetlenül jó érzés és teljes erőbedobással teszem ezt most, s úgy látom, mások is úgy látják, Kisfiamon ez nagyon is látszik: a világra nyitott, kiegyensúlyozott, kommunikativ és minden téren fejlett baba. Emellett szükségem van arra, hogy ismét más helyzetekben is helytálljak, más kihivásoknak is megfeleljek, csiszoljam elmémet, 7000-es fordulatszámon pörgessem agyamatKép Ebből Peti is profitál majd, úgy vélem.
A második szempont pedig financiális, nem tudtam elfogadni, hogy a GYED összege a kb. 10 évvel ezelőtti fizkómhoz hasonló, s azóta azért előbbre tartunk minden téren. Mivel lesz majd tesója Petikének, szeretnénk, ha Ő már az új házunkba érkezne pár év múlva.
Egyébként erre nagyon jók a találkozóink, hogy mindannyian kiszakadunk az ún. 4 fal közül, erre jó a fórum, ahol igy irásban találkozunk, megbeszéljünk nemcsak örömeinket, hanem gondjainkat-bajainkat is. Még azt is, ami nem a babával kapcsolatosKép
No, hát ezértKép

És most iszom egy kávét, mert hihetetlen álmosság tört rám. Édes gyermekem is végre elaludt. Ma reggel is nyűgösebb, lehet kijön estére a bal felső kettes?

Puszi Mindenkinek!

Szilvus és Petibaba
szilvus

Na, még valami, elpanaszolom, hogy Kisfiam tegnap este úgy beleharapott a vállamba, hogy sebes lett ma reggelre. Tényleg krokodilt nevelek?Kép

Puszi!!
Sz.
szilvus

sziasztok!

Edina!

Jó utat!

kékre zöldre irigykedem magam: ennyi fog, meg mászás, meg állás meg menés. Kicsi fiam meg csak visszfejlődik. Mászást mostanában nem gykorolja, inkább csak négykézlábra áll, rugózik helyette, na meg két lábát maga alá rántva szökkenget. Ez a gyerek mindig produkál valami olyat ami nem a megszokott. Rájött, hogy a mászásnál van sokkal erőkímélőbb megoldás is a haladásra (szerencsére a fejbúbon való közlekedésről is leszokott - így talán nem lesz kockafejű Kép ), nevezetesen végiggurul a szobán....

Fogügyileg. Egy fogacskának látszik a teteje ami szép fehér, de még azon is van egy vékony bőrréteg (habár napok óta igen szörnyen fáj neki, talán a talira mi is büszkélkedhetünk egy igazi bőr nélküli foggal. A többi: négy fogacska jön egyszerre, de valami rinocéroszbőre van Daninak, mert hiába van megduzzadva az egész ínye, valami miatt egyszeráen nem tudnak előtörni a fogacskáink.... Nem baj én ilyen fogatlanul is csípem a kiscsávót!!!! Kép

Állásügyileg: az ölemben állandóan állna, meg ha leteszem a földre akkor is szívesen álldogál ha fogom, de oly lusta a drágám, hogy eszébe sem jut, hogy mindezt magától is megtehetné. Ő az én igazi kis latin hapsim (a kis lusta a másik nagy lusta mellett) Bébikompban száguldozik, megtörtént már az első nagy pofáraesés is. Elment egy darabug, majd megállt és nekiállt nyújtózkodni oldalra, a komp kereke megakadt a szőnyegben, aminek a vége az lett, hogy kompstól akkorát esett mint az ólajtó...

Timi!

Anyósodék valódi ősbunkók!!! már gondolkoztam rajta, hogy kellene venni egy szigetet valahol jó messze, ahová az ilyen "jófej" anyósokat, meg mindenféle népeket begyüjteném, és leparkoltatnám. Gondolom öreglányt pasistól te is beneveznéd...

Nem nem rázta meg különösebben Domit, hogy bezárta magát a kéróba. Ugyanis amíg mi kintről próbáltunk bejutni, ő végigcsinálta mindazon dolgokat, amiket nem engedünk neki: szétszedett egy doboz cigit atomjaira, sormintát rajzolt a falra filccel, maga elé vette a fonott kosorat amiben az édességeket tartom, és jól belakmározott belőle.Kép Igazi égetnivaló zsivány bringa. De mit is várhatok, hisz azt mondják: az ember duplán visszakapja azt amit ő okozott a szüleinek. Hát akkor szép kilátások, hisz engem sem lehett kordában tartani, és apa jóságáról is sok tanubizonyság van: kismillió heg a testén fején, amit gyerekkorában sikerült begyüjtenie. Kép

Ja és hogy a cicáról se feledkezzek meg: kezd idegösszeomlani a macska. Most már két gyerek hajkurássza, minek az eredménye az, hogy a nap 90%-t a legmagasabb szekrénytetjén tölti, és onnan les le fölényesen, hogy na mivan, ide nem tudtok utánam jönni???? Ahogy a Domit ismerem, ez már csak idő kérdése....

Annyira izgatott vagyok! A barátosném mindenórás, és mivel a férje közölte, neki akkora trauma volt az első gyerekük születése és nem akar bemenni vele a szülőszobára, így én leszek a "gardedamja". Mára van kiírva, de még nem adja jelét a baba hogy jönne kifelé.

na lépek, még jövök

pussz

ERika
goczane

Sziasztok!

Erika, de jóóóóóó neked.Irigyelklek ám ezerrel, hogy ott lehetsz a babó születésénél.
Domihoz kitartás, biztos kitombolja magát egyszercsak és minta nagytestvér lesz belőlle.

Timi, édesek a rokonyok.És a férjed nem tenné őket helyre?Vagy tán egyet ért?

Szilvus, mi is harapással küzdünk.Ha vmit nem szabad akkor harap.Nekem tegnap a felkarom belső felét harapta lilára.Anya azt mondja sűrgőssen szoktassam le róla, mert ki fogják majd rakni bölcsiből, oviból.
Oké, de hogyan?????????

Edina, lehet, hogyx már nem olvasod, de jó utat és sok képet kérünkKép

Sára ki be kapcsolgatja a nyomtatót.Most bedugta a kezét.Áááááááááá, nem baj, nyomtatok majd a gyerekre isKép

Képzeljétek tegnap megszületett barátnőm csemetéje.Ma megyünk újszülött nézőbe.De azért milyen fura az ember.Sára előtt is születtek baráti társaságunkban babák, de igazán nem érintett meg.Gratuláltunk, megnéztük, milyen aranyos stb.De tegnap nem tudtam Pipivel rendesen beszélni, mert a sírástól egyszerűen nem ment.Már mikor az sms-t olvastam, akkor elsírtam magam.

Jaaaaaaaaaj, megyek, mert felnyitotta a nyomtatót és a festékpatront igyekszik kiguberálni.

Puszi

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Erika
Drukkolok nektek, irigykedem én is, hogy bábáslkodhatsz egy kisemberke világrajövetelénél. Annyira izgalmas lehet kivülről szemlélniKép Majd elmeséled?
Szerintem Dani nagyon ügyes nagyfiú. Nézd csak, Kristófunk is gyakorlatilag 1 hét alatt mindent bepótoltKép
Fogatlanságnak örüljKép Jujj, de tud fájni a harapás. Az imént megintcsak kaptam belőle izelitőtKép

Nuska
Ez a harapás vajh genetikailag van beléjük kódolva? nevezetesen, hogy megharaplak, ha nem engeded meg pl. a telefonkagylót a földhöz vagdosni?Kép Hú, most a lábszáramba kaptam egyet. de előtte odabújik a kis ravasz, azt hinné az emberlánya, hogy hizelegni akar...naja.

Képzeljétek, Peti megpróbál utánozni. Mondtam Neki, "BÜDÖS BABA!!!!" mert állandóan rágyógyul a telefonkagylóra. Erre rámnéz, artikulál és közli "BÜBÁÁ BABA" most ezt hajtogatja, láthatóan tetszik neki. Most isKép és röhög. Na megpróbálkozunk a "Köménymagoskelkáposztafőzelék"-kel Vagy a "moszkvicsslusszkulcs"-alKép.
Arra semmi reakció. Ül, tapsol, röhög és azt mondja: "BÜBÁÁ BABA".
Azt a büdös babájátKép

Puszi, eszünkKép

Szilvusék
szilvus

Sziasztok!

Agi,
Irigykedve egy kicsit Kép ma azt almodtam, hogy Bianka is elindult. Kép Megegyszer gratula a topic elso ket labon jaro babajanak. Kép

Zsu,
Jo huzatja van Petyanak! Kép Legalabb sikerult kialudnotok magatokat. Probaltam en is tobb vacsit adni Bianak, de nem tunt fel, hogy ettol tovabb aludt volna. Lehet, hogy ujra megprobalom.

Tenyleg: azok a babak, akik mar nem szopiznak, hanem tapszert kapnak, azok is felebrednek hajnalban enni vagy vegig tudjak aludni az ejszakakat?

Szilvus,
En is pont ezen okok miatt dontenek ugy, hogy egyenlore 4 oraban visszamennek dolgozni. Sajna nem engedik, mert most eppen olyan emberre van szukseguk, aki 8 oraban tud dolgozni, sot meg tulorazik is. Kép Orulok, hogy neked van ra lehetoseged es akarsz is elni vele. Kép
Muffin: Probaltad mar a turos-mazsolasat? Szerintem dupla adag turoval az igazi es nagyon finom. Bianka is nagyon szereti (persze a mazsolat kiveszem elotte). A Bailey's-esen kivul melyik az, ami meg nagyon bejott nektek? Hogy sikerul fogynod igy, hogy altalaban otthon vagy Petivel?
Edes lehet Peti, ahogy probal beszelni. Bianka nem tudom, honnan vette, de ezt kezdte el mondani par napja: "Hej, Te!" Kép

Nuska,
A harapasrol allitolag ugy lehet oket leszoktatni, hogy ugyanolyan erosseggel vissza kell harapni, hogy erezzek, mennyire faj nekunk is. Tobb anyukatol hallottam, hogy bejott, sot meg a hajhuzasra is ezt mondjak. Harapas nalunk meg nincs, de a hajhuzas annal inkabb es en hiaba huzom meg Bia hajat, inkabb kirohog. Kép

Erika,
En is irigykedek, hogy babaskodhatsz. Meselj majd, milyen erzes. Biztosan nagyon jo. Kép

Ilyen mar nagyon regen volt: Bia 3 orat horpasztott es most meg jatszik az agyaban. Kép

Sly

Kép
Kép
napocskamano

Sziasztok!+

Sly
A kakaós-mazsolás ami még nagyon finom és tökeccerűen elkészithető. Most is az sül éppenKép Egy kis Ballantines-be áztatott mazsivalKép A túróst kipróbálom, nagyon szeretem a túrót!
A "Hej, Te!"-t kiáltozó Bia csodaaranyos lehetKép biztos hallotta Tőletek, vagy a TV-bőlKép Jó megfigyelők ám ezek a kis tökmagok.
A 4 óra csak az én ultimátumom volt, hogy áthidaljuk a márciust. ElfogadtákKép De örülök, hogy egyetértesz Te is velem, azt hiszem ezek elég ész-érvek, csak sajnos sokan nem látnak mögé, csak az "Anya az ilyen?"-t kapomKép
Gondolod, hogy az éjszaka végigalvása tápszer-függő lenne? Peti 6 hetes korától alussza át és akkor még javában anyatejes baba volt, s nem kérte a hajnali szopit. Igy én nem látok összefüggést a hajnali felébredés és az anyatej között. De az tény, hogy a telipoci (de nem a túlzottan megtömött) biztosan hozzásegiti a babát ahhoz, hogy ne legyen éhségérzete hajnalban. Kép
Fogyás: nem tudom, Peti örökmozgó, talán többet ugrálok körülötte. Nem örülök neki ám. Úgyhogy most minimum 6 muffin lesz az adagom.

na megyek, már érzem az illatátKép

Puszi,
Szilvus
szilvus

Szilvus!

Ez a kakaós mazsolás a félszáz meg még félszáz muffin között lapul? Kerestem, de nem találom. Jó lenne sütni valamit,míg a lányok hazaérnek. (És addig sem kellene tanulni Kép )

Ahogy írtál róla, már én is érzem az illatát.

Kitty
kitty123

Sly
Te mindig muffinpapirban sütöd őket? Én nemtom mit cseszek el, de a papirba mindig beleragad, olyan randán jön ki belőle a kész süti, pedig megvárom mig teljesen kihűl.
Ja, az angol teazsemle is jópofa, olyan seédes-sesós, de szószerint teához, kávéhoz csudajó!

Szilvus
aki irigykedik a 3 órát alvó babákraKép Nálunk a 1,5 óra már nagyonnagy számKép
szilvus

Kitty
Nemnem, ez csak sima kakaós, a mazsolával már én turbóztam fel.
Ez:

Kakaós muffin
Hozzávalók:
22 dkg liszt
15 dkg cukor
4,3 dkg kakaópor (nem instant!)
2 evőkanál sütőpor
½ teáskanál só
¼ teáskanál szódabikarbóna
2,4 dl szobahőmérsékletű tej
11 dkg sótlan, olvasztott, lehűtött vaj
1 tojás (enyhén felverve)
1 teáskanál vaníliaaroma (vagy 1 csomag vaníliás cukor)

Elkészítés:
A sütőt 190°C-ra előmelegítjük. A muffinformákat kikenjük zsiradékkal (vaj), vagy kibéleljük muffinpapírral.
Egy tálban összekeverjük a lisztet a cukorral, a kakaóporral, a sütőporral, a sóval és a szódabikarbónával. Egy másik tálban kikeverjük a tejet a vajjal, a tojással és a vaníliaaromával, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez, míg sima nem lesz.
A tésztát az előkészített muffinsütőbe kanalazzuk. 20-25 percig sütjük (tűpróba!)

Tipp:Tálaljuk málnaszörppel!

Na kábé sepercalatt kész, még elkészülsz vele, és a finom muffin mellett jobban esik a tanulásKép Nekem is kell, tanuljunk együttKép

Puszi,
Szilvus
szilvus

Ja, és ebből nekem betelt a 12 darabos forma és még 2 lyuk a másik formából, azaz 14 sütike lettKép Nyami!

A spanyol birtokos névmások már nem ennyire nyamiKép Erika nemtom, Te hogy voltál vele, de ez a nemben, számban egyeztetés, rémesen kezd hasonlitani megboldogult orosz tanulmányaimra. Fujj, de útáltam a málcsikot ragozni.

Kép
Szilvus y su bébé
ugye jól irtam?Kép
szilvus

Szilvus!

½ teáskanál só
¼ teáskanál szódabikarbóna

Jajaj, ez mi lehet a receptben? Mennyi teáskanák só és szódabikarbóna?

Nekem már igen megkopott az orosz "tudásom", a fiatalabbak meg kimaradtak a jóból. Hogy is kell ragozni a málcsikot? Mert ugye nem já málcsikáju, tű málcsikájes....(Ez az igeragozás volt ugye?)

Kitty
kitty123

Erika! szegény, gondolom jol megijedtetek a bezáráskor. Domi látom feltalálta azért magátKép

Barbi! hol lehet neten külföldröl is rendelni, mert amit eddig láttam ott nem szállitottak csak az adott országon belül. Egyébként milyen ülés?

Hü, gratula ennek a sok ügyes babának, ugye milyen gyorsan fejlödnek most már?

Edina! Remélem szuper lesz az út és kint.

Timi! én sem értem hogy birod még mindig? Csodállak.

Szilvus! Grat. az 5. foghoz! Orsi is harap néha, tényleg tud fájni. Még mindig nem jött át a lemez. Nekem GYES helyett kell majd visszamennem, most GYED-en alig kapok kevesebbet mintha dolgoznék, akkor meg sokkal jobb neki is velem. Persze ha tudnám többet kereshetnék jóval, akkor én is meggondolnám!

Kitty! Nektek a 4.-hez

Zsu! Ez aztán az étvágy. Én meg dicsértem itt Orsit azota alig eszik megint. Na most nem fog a védönéni ugy mosolyogni ránkKép

Szilvus! Orsi is anyatejes volt, 2 hós korától 7 hóig végigaludta az éjszakát. AZota viszont szopizik 3x is éjjel. A mostani kismama is ezt irja hogy amikor mászni kezdenek, v. felállnak onnan sokan éjjel is enni akarnak.

Ja és amig tanultam az angolt, Orsi idemászott és észrevétlen benyomta a felvétel gombot. Mire észrevettem ez lett belöle. Még jo hogy nem töröltem mielöbb meghallgattam.
http://web.axelero.hu/amina512/V001.WAV

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Szivus,
Igen, altalaban papirban sutom. Ha meleg, akkor nekem is beleragad, igaz igy a legfinomabb. Ha mar kihult, akkor szepen kijon belole. Ha csak magunknak csinalom, akkor neha csak kivajazom a sutot. Nem tudom, mi lehet nalad a baj. A kakaos mazsolasat kiprobalom majd en is.

Karmen,
De jo, hogy leirtad, mit irnak a kismamaban! Most mar ertem, Bia is miert kel fel par honapja ejszaka tobbszor is. 6 es fel honapos koratol maszik es all, s ha jol emlekszem, nagyjabol azota kel fel ejszakankent. Lehet, hogy cici+fozi melle meg tapit is beiktatok. ...remenykedek. Kép
Edesen gagyog Orsi is. Kép

Sly

Kép
Kép
napocskamano

Kitty
1/2 teáskanál só (én csak 1 csipetet tettem)
1/4 teáskanál szódabikarbona!
Remélem nem késő, még elkészülsz
Nemnem, a málcsik az főnév, azt máshogy ragozzuk, de az igeragozásra jól emlékszelKép

Karmen
Nagyon édes OrsiKép Még emléxem a pár hónapos korában felvett éneklésére isKép Olyan cuki!!!

Szilvus
szilvus

Karmen, Sly
Akkor szerencsém van? Gyorsan lekopogom. Mondjuk ennyire élesen nem tudom elválasztani az aktiv időszakot a passzivtól, asszem Peti kb. 3 hónapos korától nagyon aktiv baba. Ha a kúszást-mászást vesszük alapul, akkor igen, a 6 hónap. De szerencsémre alszik.

Fiam óhajt, megyek.

Sz.
szilvus

Szilvus! Gondolom ezek után nem csodálkoztok, hogy 1 éves szülinapra egy Simba szintit kap a lányKép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

SzilvusKép
Melyik típusú Römer ülést vettétek meg? És hol?

KarmenKép
Nagyon jó OrsiKépKép
Nádja is végigaludta korábban az éjszakákat. Tegnap megörültem, mert reggel 6-kor kelt csak enni, de ma ismét hajnali 3-kor. Hát, egyszer majdcsak ismét eljutunk a reggel 8-1/2 9-ig.

TimiKép
Hát, ez ismét nem semmi. Szerintem anyósod el akar üldözniKép Ha a párod nem áll a sarkára, és áll ki melletted, nem hiszem, hogy ez a helyzet valaha is jobb lesz. És a pasisa a csúcsbunkó, gondolo azért fűti a szörny (direkt kisbetűvel) rendesen.

BarbiKép
Engem is érdekelne, hol rendeltetek autósülést. Nekünk is kéne lassan.

Tegnap kaptunk kb. 1 kg házi túrót. Azt hiszem muffint kell sütnöm belőleKép

no, Nádja felébredt, megyek

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Én ma reggel éreztem, hogy elég az egész napos itthoni gügyögésből. Talán azért jött elő, mert apa bejelentette, hogy hétvégén mindenféleképen elmegy mászni. Nekem gyerek kellett, megkaptam, maradjak itthon vele.
Én még néhány órás tanításra vissza is tudnék menni, csak valahogy nincs kedvem bébiszittert (csak így magyarosanKép) fogadni, mert akkor a keresett pénzemből nem maradna semmi. Vagy próbáljam meg? De a város másik végén van a suli (árpád híd)
Úgy döntöttem, hogy hetente 2* eljárok az usziba aquafitnessre. Este ill szombat de fogok menni, amikor apa tud vigyázni a gyerekre.

Muffin: nekem szilikonos sütőm van, nem ragad bele a kész süti, forrón is ki lehet szedni belőle. Nem kell kenegetni, papírt rakni bele. És nem is olvad el a sütőben, pedig nekem csak a legmagasabb fokozaton ég a sütőm.

Sly, a "Hey Te"-t Kincső mondogatja már néhány hónapja. biztos összebeszéltekKép

Kincső ma igen csendben volt a hálószobában. Tudtam, hogy rosszalkodik, de hagytam. Kipakolta a szekrényéből az összes ruhát. Amikor megkérdeztem, hogy mit csinált, huncutul kinevetett.
Most alszik már 1 órája. De lehúzott 2-t!
Vajon mi lesz éjszaka?

no lépek.
Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok! Kép

Szilvus Kép
Már kérdeztem tegnap, lehet, hogy elkerülte a figyelmedet....Bagdy Andiékról mit tudsz? hOgy vannak?
Én is többfélét mosok, de nem ennyit, mint Te. Mosok fehéreket, világos tarka-barkákat, éssötéteket, valamint külön mosom a törölközőket, és az ágyneműt is. Már ősz elejétől összemosom Nándi ruháit is a miénkkel, egyszer kiprobáltam, nem okozott gondot, így könnyebb is.

Sly Kép
Igen, Kmétről járunk Lakitelekre, nincs messze (kb. 20km), de nagyon megéri. Nándi nagyon élvezi a babaúszást, és jó az uszi is. Amikor nincs babaúszás, akkor is kevesen vannak, nincs zsúfolásig tele, mint egyes helyeken. És a belépő is korrekt. Babaúszás 1000/alk., egyébként 650 a szaunás belépő.

Ági Kép
Nagyon ügyes Matyika! Kép Ha így haladtok, akkor szaladgálni fog az egyéves szülinapján! Kép

Timi Kép
Olyan dühös tudok lenni a szörnyedre, komolyan látatlanban is megrúgdosnám időnként!!! Világosítsd fel, hogy ha Bencus textilpelusban lenne, vagy mosható pelusban, akkor az sokkal többet elvinne a kasszából. Sokkal többe kerülne, mint ahogy Kitty írta.

Kitty Kép
Megkaptam, nagyon köszönöm. Már kinéztem a fecsegő telefont, de remélem júniusig összejön a fürdőjáték is Kép
Gratulálok az újabb fogacskához. Nándi csak finoman harapdál, és főleg az arcunkat.

Erika Kép
Ne haragudj, de olyan jót nevettem Domi tettein Kép Kép
Én is irigykedem, hogy ott lehetsz egy baba születésénél. Egyszer szívesen megnézném külső szemlélőként, de már szívesen átélném újra élőben is Kép

Léna Kép
Nándi nem is annyira harap, mint kapar. Annyira belevájja a kis ujjait az arcunkba, hogy nagyon fáj. Nyomokat még nem láttam Kép És rettenetesen rákapott arra, hogy húzza a hajunkat. Én is érzem, hogy le kellene szoktatni, de hogyan? A baj az, hogy most már mindenkinek akarja húzni a haját, és ha gyerekekkel találkozik, akkor abból hamar sírás lesz.

Karmen Kép
Én is olvastam a Kismamát...nálunk is ez megy. Két hete mászik Nándi, és most jobban ébredezik éjjel, sőt a héten már 3 éjjel meg is kellett etetni. Vajon meddig tart? Nagyon hozzászoktam a nyugis (1-2x cumi vagy víz) éjszakákhoz.

Mariann Kép
Épp tegnap este készítettem körözöttet túróból. Mi imádjuk. Kb. 5 perc alatt el is készül.

Megyek, mert így nem készül el anyukám keresztszemes képe csak a jövő évi névnapjára Kép

Hmmmm, annyit írtatok a muffinról, hogy megkívántam...nyammm...

Puszi
Pumukliék
pumukli

Sziasztok! Írni nem tudok most,örülök, hogy olvaslak, de jól vagyunk és üdv mindenkinek!
Claire
claire

Sziasztok!

No, egy mai utolsóKép

Karmen
Hihi, télleg nem csodálkozoma szintetizátoronKép Orsibaba tutira örül majd neki.

Mariann
Nem én irtam az autós ülést. Mi még nem vettük meg. Februári projekt leszKép

Pumukli
Ne hari, télleg elkerülte a figyelmemet a kérdésed. De most, hogy mondod, rácsörgök Andira, mi újság Velük. Remélem minden OK, mindannyian jól vannakKép
Kőrözött jóóó ötlet, egyébként pont arra gondoltam, hogy valami olyasmi kencét viszek szerdán Timihez, piritóskenyérrel remek kaja. Tegnap azt vacsiztunk mi is...egy bödönnelKép
A hajhuzogatás egyfajta ismerkedés a babáknálKép Jól csinálja NándiKép Barátságosabb megoldás mint Petié, aki nemes egyszerűséggel a másik babának a szemét nyomja ki. Barátnőm 3,5 hónapos tündéri kisfiát pedig fejbecsapta. Ebben én vagyok a bűnös, mert megmutattam Neki, milyen remekül lehet Apa fejét paskolniKép
Ma összemostam Peti mackógatyáját a mi sötét ruháinkkalKép Remélem a folyékony mosópor nem okoz gondot nála. Ha nem, akkor az Ő felsőruházatát már nem válogatom külön. Mert tiszta Mosó Masa Mosodája vagyok ámKép

Kitty
Sikerült a muffflon?Kép Kép Az enyém valami fenséges lett! Sajnos Apának is nagyon izlett, igy aztán a hízókúrára tett gyenge kisérletem is kudarcba fulladt: összesen 3 db jutott nekem. A 14-ből. Ő hizik helyettem isKép

Claire
Ugye jössz szerdán Eszterrel és Ádámmal?

Rita
ugye Te is Julcsival? Olyan régen láttunk.

A "Büdös baba" című beszólásunkat Apának is bemutattuk, bár most csak "bűá bábá"-ra sikeredett.

Kellemes és ébredésmentes jó iccakát kívánok Mindenkinek!

Szilvus és Peti a bűá bábá
szilvus

Sziasztok!

SzilvusKép
Akkor módosítom a kérdést. Milyet fogtok venni? Arra emléxem, hogy Römert, de melyiket? (no meg mennyibe fáj, az is érdekelne. Csak azért, hogy érdemes-e elmenni Ausztriába, hogy megvegyem. Megjegyzem, remek ürügy lenne egy kis sopping-túráraKépKép
Bár, gyerkőc ruhatárát most feltöltötte anyu, állítólag tavasz végéig futira fel vagyunk szerelkezve. (Már a 74-es éppen csak jó, és 80-as rucink nem nagyon van). Még jó, hogy el kellett utaznia 3 napra Németországba, így a téli kiárusításon remekül be tudott vásárolnia a H&M-nél. Állítólag én is kapok valamitKép

Túrós muffint megsütöttem, fini lett. Tényleg sok lesz belőle. Áfonyás receptjéből akkor lesz ennyi darab, ha dupla mennyiségekkel sütöm.

No, megyek aludni

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Elkezdtem visszaolvasni a tegnapi termést. Egyszer csak hallom, hogy a nyomtató tisztítja a fejet, mondom mi történt? Hát a Pepe ott áll a nyomtatónál és be-ki kapcsolgatja! Kép

Megyek olvasgatok tovább...
Zsu
bzsuzska

Lányok!

Valakitől kapok egy telcsiszámot priviben, hogyha netalán eltévednék Timiékhez menet, hogy telefonos útbaigazítással odatalálhassak??
Köszike
Zsu
bzsuzska

Sziasztok!

Indulunk sétálni, remek idő van. Azaz süt a nap, nem fúj a szél. KihasználjukKép

Mariann
A RÖMER Duo Plus-t néztem ki, nem az isofixeset, mert az nagyon húzós. Asszem 59e HUF volt a Brendonban. Nem ennyiért szeretném megvenni. Állitólag Ausztriában kb. 10e-vel kevesebbe jön ki.
A H&M cuccok nagyon jókKép Volt egy kétrészes plüss tréningje Petinek, amit 3 hetes korától 6 hónapos koráig hordott,(L.O.G.G. a márkája).
Mi tavaszit még nem vettünk Peticinek, mert lövésem sincs mekkora lesz a bébi márciusban...Kép Body-ból 80-ast, gatyákból 86-ost vettem neki mostanra. Gondban vagyok, mert csodás cuccokat kapni itthon is, de JÖVŐ télire vajh mekkora kell majd?Kép
Szóval szerintem mindenképpen indokolt Nektek az osztrák sopping túraKép Kép Kép Látom, te is nagyon imádsz vásárolniKép Jövő hétvégén megyek, de csak itthon egy jó nagy kőrt, Apa kiutalt számomra némi cash-t, munkakezdésre megérdemlek 2-3 új kösztümöt, cipőt, táskát, blúztKép Ugye?Kép Na, nem mintha nem lenne elég, de csak eltelt 1 év.

Indulunk. Peti már nem bir magával. A telefonom romokban, mert megkaparintotta, az ajtót nyikorgatja éppen. A kilincsért kepeszt, de azért ahhoz még nőnie kell 1 kicsit...

Hú, egy nagyon fontos és jó hirKép
Humitól kaptam e-mailt, Krizsó pisijéből végre eltűnt a baktérium, igy szükségtelen az újabb antibio-kúra és Kópé végre megkaphatja az elmaradt védőoltásokat!!! Puszilnak benneteket, ma utaztak telelni, sok volt a tennivaló-pakolnivaló és már nem tudott Humi beköszönni. Igy én lettem a jó hir hozójaKép

Puszi Mindenkinek!

Szilvus és a nyüzsgő Petike
szilvus

Sziasztok!

Légyszi mondja meg nekem valaki, akinek volt hasonló tapasztalata, hogy ha a fogzás miatt belázasodik a baba, akkor kb. hány nap múlva bújik ki az a bizonyos fogacska? Éjjel lázas lett a kisfiam (7,5 hós, eddig 2 fogú Kép, de reggelre még nyoma sincs újabb fognak, úgyhogy most nem tudom, hogy emiatt lett-e lázas, vagy netán beteg lett! (Más panasza nincs, úgy látom, és reggelre lement a láz is, de hőemelkedése még mindig van. Meg persze nyűgi is.)

Előre is köszi!

Sziasztok, Hello
hello

Sziasztok!

Hello
Lázas babával én bizony orvoshoz fordulnék...

Lányok,
szélmalomharcom a kábelTv szolgáltatóval folytatódik. Már azon vagyok, hogy mindennemű fórumra, helyi újságba berakom mennyire szerencsétlenek és mennyire nincs rend a házuk táján. Komolyan teli a hócipőm velük. Ez nevezetesen a TVNetwork Rt. Újabb felszólitó levelet kaptam a már közel fél éve kifiztetett összegre. mely összeget már akkor sem tartottam jogszerűen, mert duplán fizettem ki, de gondoltam, hátha vége lesz, lesz...om azt a közel 4000 Ft-ot. Hát nem. Folyamatosan jönnek a felszólitó levelek és a felszólitó levelek költségei, mert azok is vannak. nevezetesen 3 db levélé. mikor már azok előtt kifizettem. Egy ilyen nagy cégnél egyik kéz nem tudja mit csinál a másik? Jajj,d e örül majd levelemnek a Fogyasztóvédelmi FőfelügyelőségKép Egyébként ez bejön, az Ő felszólitásukat kötelesek kivizsgálni és orvosolni. Komolyan az eszem megáll.

Peti ebéd nélkül elaludt. Adtam volna neki a finom ebédet de csak ordított. beraktam a kiságyba, alszik. Majd ebédelünk, ha felébredtKép Előfordult már veletek ilyesmi, hogy a baba annyira álmos volt, hogy nem akart ebédelni?

Mentem, akkor eszem én előszörKép

Donna Szilvus Quijote a szélmalomharcos
szilvus

Sziasztok!
Huminak és Krizsónak nagyon örülök, hogy végre-vége az aggódós heteknek-hónapoknak!

Hello!
Szerintem is mutatsd meg apraját dokinak. Anno Matyika is lázas volt mikor jött 4 foga, de végül kiderült hogy nem is a foga miatt lázongott, és még kórház is lett a végéből. Kép

Megvan a vérvétel eredmény. Sajna nem annyira jó mint Krizsójé, de azért nem is túl rossz. A májfunkciója még mindig nem tökéletes, az immuneredménye sem jó még, úgyhogy béres cseppet kell szednie + vitacolant. A bérest először nagy dózisban, majd nyárig napi 5 cseppet. 1 hónap múlva újra vérvétel. A vas eredmény viszont jó lett+a vérszegénység is elmúlt. Szal összességében jobb a helyzet. Olyan jó ez az új doki, megint elmondott minden úgy hogy ne aggódjak "ok" már a kissrác.

Járás: Nem nagyon mutatja az új tudományt. Azon kívül, hogy akár 1-2 percig is ácsorog ha olyan kedve van, nagyon ritkán tesz 1-2 lépést, és az is inkább lendületből. De nem aggódom, ilyenek! Megmutatják mit tudnak aztán, meg minden megy a régiben. Kép

Szilvus!
Matyus is volt már úgy hogy nem ebédelt mielőtt aludt volna. Majd felébred és akkor bepótolja. Néha fáradtabbak tudnak lenni az éhségnél. Matyus most éppen majd 1 órás közelharc után aludt el. (igaz de-t 3órát aludt)

Most megyek kicsit kötögetni!
ÁgiKép

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok,

Szilvus, igen ma Bence is ebéd nélkül aludt el. Éjjel 3-tól fél hatig üvöltött mint a sakál, bármit csináltam vele, hiába vettem fel, simiztem, puszilgattam, mint akit ölnek. Már teljesen kétségbe estem, mi baja. Lehet most hülyének néztek, de szerintetek létezhet az, hogy jön az első két őrlője? Alul a két első őrlője tiszta duzzadt és teljesen ki van fehéredve. Lehet ezért üvöltött? Amúgy van neki alul 2 felül 3 foga. Szerintetek ?

Puszi

Timi

PS. Ma este kiürülünk, hollali hollali hó !!!!!!!!!!!Kép Kép
kismaszat

Hello!Kép Fogzás miatt nem lázasodnak be a babák. Ez a tévhit onnan terjedt el, hogy fogzási időben gyengébb az immunrendszerük, így hamarabb elkapják a betegségeket. (ezt a gyerekorvosunk mondta anno és mindig igaza lettKép) Mindenképpen mutasd meg dokinak, ahogy azt előttem többen is írtákKép

Szilvus! nekem Nóri ennyi idős korában többször beleájult a tányérbaKép, annyira édes volt, alvás közben evettKép

Képzeljétek Márk 2 napja etetőszékben ülve eszik!!! Nagyon büszkén üldögél benne, ide-oda nézelődik és balhézik, amikor kiveszemKép

Nálunk "csak" kapirgálás van meg markolászás. De nagyon tud fájni, iszonyat erős szorítása van Márknak: Múltkor ült az ülemben és közben a kiságyba kapaszkodott. Próbaképpen elengedtem (persze ott álltam mellette) és jó pár másodpercig szabályosan lógott az ágyonKép Kismajmot nevelgetekKép

Timi! Az útvonal e-mailt el tudod küldeni????? magdolnamate@freemail.hu Csak hogy hová kell menni,ui. ettől függ, hogy hová adom le a NóritKép Köszönöm!!!!!!!!!!!!!

Szép hétvégét Mindenkinek:
Magdi

Magdi
mléna

Hali!
Még de-t akartam küldeni 2 képet, ahogy Matyus bírkózza a macit! Hát most felteszem.

Kép

Üdv ÁgiKépKép

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?