Új privát üzeneted érkezett!

Szia Maminti!
Annál többet, hogy negatív a leletem, és nem kell ismétlésre visszamennem, nem tudtam telefonon keresztül kicsikarni a dokim aszisztensébõl.
Hétfõn megyek úgyis a dokimhoz, addig meg kibírom valahogy ennyi információval is.

Adri!
Nagyon jó, hogy Donát és nyuszimanó-Zsófi is jól vannak.
Kép

Pusszz. Chris
Chris

Sziasztok!

Most jöttem a védõnõtõl, meg lettem dicsérve, mert tartom a súlyom, csak a baba súlyával vagyok több Kép És állítólag szépen nõ a pocakom Kép

Ágci!
Nagyon szurkolok Neked és könnyû, gyors szülést és hatalmas egészséges, aranyos babát kívánok Neked!

Norci!
örülök hogy jól vagy végre. Azért egész más ilyenkor már a terhesség mikor élvezi is az ember, nem ? Kép

A kólával kapcsolatban annyit, hogy nekem a védõnõm ajánlotta, hogy kavarjam ki belöle a szénsavat és egy kis sót tegyek bele - állítólag az émelygést szünteti meg. És napi 1-2 kávét nekem is mondta, hogy ihatok ha kívánom. De a 4 hónap alatt ma ittam elöször egy capuccinot...

Pucúr!
Hogy tetszett a tegnapi torna? Mikor jössz legközelebb?

Tünde!
Hát a párom unokahuga is több mint 4 kg-os kisfiút szült májusban és pont akkor amint én... szóval, meglesz ez a szülés nekem is Kép

Dojika
14h+5n
dojika (dojika)

Dojika!

Hajjaj! Most már nem utasítom vissz a férjem, hogy hamar kell a következõ. Bár nem tudom, hogy ilyen rosszul létek mellett, hogy an lehet ellátni egy másikat, de hát az is annyiaknak sikerült már Kép
Ma megyünk uh-ra! Drukkoljatok!

Valaki írta, hogy van a neten utónévszótár. Web címet nem tudtok írni? Jó játék lenne ezzel itthon játszadozni! Kép

Norci
Norci

Sziasztok!
Gratula az új mamáknak, Nyuszimanónak meg még sok-sok drukk!

Norci!

Nagyon örülök, hogy jobban vagy!
Nekem is alacsony volt a vérnyomásom világ életemben, és ezért én is iszom két fél kávét naponta. A védõnõ azt mondta, ez teljesen rendben van így, és mikor a múltkor vérnyomást mért, példás 120/80 lett.

Vitamin: én az Elevitet szedem, nem okoz semmi problémát, viszont a doki azt mondta, hogy teljesen elég a terhesség 16-18. hetéig szedni, mert addigra minden létfontosságú szerv kifejlõdik. A védõnõ pedig azt mondta, hogy a legjobb két evés közt, "savas környezetben" bevenni, mert akkor hat a legjobban.
Folyt. köv.
Dió

Folyás: én a terhesség kezdete óta bõvebbnek érzem, de én is azt olvastam, hogy terhességi tünet. Mindenesetre én meg szoktam szagolni - elnézést -, és úgy ellenõrzöm. Azt fel lehet ismerni, ha nem egészséges, hanem olyan fura szaga van, és akkor az baj.

Mi egyébként jól vagyunk, azért nem is írok sûrûn, viszont minden nap olvaslak benneteket!

Most azonban kérdeznék valamit: szerintetek ez az emelési tilalom hány kg-ra vonatkozik? Sajnos a munkám mostanában olyan volt, hogy kb.3-5 kg-os dobozokat kellett emelgetnem, és már az elsõ pár doboz után elkezdett fájni az alhasam. És ugyanígy járok, ha hosszabb ideig mászkálok, és nem tudok leülni. Nektek is volt ilyen az elején? Párom nagymamája állítólag még félidõsen is 20 kg-os krumpliszsákokat emelgetett.

Minden jót mindenkinek!

Dió (és Almamag (7hét és 6 nap))
Dió

Sziasztok!

Dojika!
Sajnos, holnap csak 18:00 órára tudok tornázni menni. A ma délelöttöt az APEH-ban töltöttem, s az így kimaradt órákat még a héten be kellene hoznom. Kép

Ágci!
Remélem problémamentesen, könnyen fogsz szülni. Kép

Pucúr!
Remélem tetszett a torna és találkozunk más alkalmakkal is.

Sziasztok

Tünde
gtunde (gtunde)

Sziasztok lányok !
Bár elég rég hogy olvasom minden nap a hozzaszólásokat, ma rávettem magam hogy írjak nektek
A nyáron a "ma megint megjött" társalgóban jelen voltam én is, igaz más név alatt.
Március 30-ra vagyok kiírva, és kisfiam lesz. Sokat szenvedtem, ugyanis több mint egy éve volt egy vetélésem, ami nagyon megviselt, ezt a babát nagyon várom. A terhességem nem volt idáig problémamantes, többször véreztem, .
Ma voltam vizsgálaton, a doki azt mondta, nem tart valami jól a külsõ méhszáj, a belsõ az jó.
Tudja valaki ez mennyire jelent veszélyt a babára? Én nem is tudtam, hogy van külsõ meg belsõ méhszáj is... Furcsa, de nagyon aggódom, Magne B6-ot meg Utrogestant kell szednem.., Ja, elfelejtettem, a 22 hét végén vagyok, és 29 éves, elsõ gyerekem lesz ez a kis fiú.
Azt hiszem van valakaki majdnem velem egy napon fog szülni, Andisy talán...
Szóval örülök hogy írhatok nektek, és remélem hogy válaszol is majd valaki, ha, ha, ha....
kristi

Nekem is alacsony volt a vérnyomásom eredetileg, de mióta itt a baba azóta 120/80 szokott lenni általában.

A folyáshoz annyit, hogy néha én is többnek érzem, pár napig tart aztán elmúlik. Én is a "szaglásos" módszert alkalmazom, amíg olyan szagú, mint lenni szokott nincs gond, legalábbis a doki ezt mondta. Én is használok intim mosakodószert és rászoktam az ún. nedves WC-papírokra, avval is jól tisztán lehet tartani mindent, szerintem.

Dojika 14+5
dojika (dojika)

Kedves Kristi!
Örömmel üdvözöllek körünkben.Kép
Ezzel együtt nem értem a gúnyos "ha-ha-ha"-t.Kép
Vagy félreértem?
Üdv. Chris (32+3)
Chris

Dió!

Én is emelgettem kicsit a költözésnél még a 14-15. hét felé és természetesen én is éreztem egy kis alhas-fájást.
Semmiképpen ne emelgess SEMMIT! és 5 kg-os cuccot végképp ne! Igaz, hogy nekem sem volt nagyon más választásom, mert ezt-azt önkéntelenül is felkap az ember, hogy haladjunk, fõleg ha mások ezerszer annyit cipelednek, de szerintem ne kockáztasd, mert annyira nem éri meg egy hülye doboz miatt elrohanni dokikhoz.
Nekem akkoriban volt, hogy egyik nap görcsölgetett a hasam és azt hittem az emeléstõl volt és nagyon haragudtam magamra - de szerencsére nem lett semmi baj!

PUCÚR!
Kérlek írd meg a címet, ahol vásároltál! (már nincs idegem és idõm) visszakeresni!! Köszi!!

Úgy látom egyre többen vannak a finish legvégén!! Mennyi baba lesz hirtelen újra! Ugye tesztek majd fel képeket, ha végre túl lesztek mindenen és kifújtátok magatokat?

Én is sok erõt kívánok a kis Donát-Nyuszimanónak és Zsófinak!

Szombaton megyünk megint UH-ra - talán megtudjuk most, hogy fiúcska-e vagy lány!!!

Nektek a genetikai UH készülék mennyiben volt más, mint a többi?? Mert nekem a magánrendelõben van az UH és eddig is mindig ott volt. (mondjuk hatalmas kivetítõ van és nagy gépek, de nem tudom, hogy akkor ez megfelel a genetikai-nak??)
ELmondaná valaki a genetikai UH LELET-ét?? Mit tartalmaz PONTOSAN?? (hogy megnyugodjak) Kép

Gyors szülést a "végét járóknak"! Várjuk a jó híreket!

Mummy (20+4)
Mummy

Kedves Chris !
Nem szántam gúnyosnak, csak humorosnak.....
Örülök hogy üdvözöltél, minden jót neked....
Kristi
kristi

Sziasztok!

Kristi! Én veled egy napra vagyok kiírva. Te melyik kórházba fogsz szülni? Üdvözöllek körünkben. Remélem a hátralévõ idõ további problémák nélkül fog eltelni számodra. Ti tudjátok már hogy kisfiú vagy kislány lesz?

Mummy! Holnapra megírom, hogy nálam mit figyeltek és milyen eredemények lettek a genetikai UH-n. Sajnos most nincsenek nálam a leletek. Annyit most is tudok, hogy egy picit hosszabb, részleteseb vizsgálat a genetikai UH, ahol fõként a méreteket és a csontokat nézték, a nyitott gerincre is itt derülhet esetleg fény.

Kele
Kele

Sziasztok!

Ágciról van némi hírem.
Bement ma a kórházba, megviszgálták, de úgy tünik még nem lesz szülés, túl zárt a méhszája...
Várnia kell tovább Kép

Dojika
Dojika

Szijasztok!

Nyuszimanó! Gratulálok a kisfiadhoz! Minden rendben lesz, erös baba, hiszen egyedül lélegzik, szoritok, hogy mihamarabb otthon lehessetek!

Ágci! Kiváncsi voltam, mi one veled, de látom, hogy bementél a klinikára. Nagyon nagyon drukkolok! Már biztos túl vagy az emlöstimulációnKépKép
Szurkolok nektek!!!

Mi jól vagyunk, növögetünk, már több mint egy kilóval nehezebb a babuci, nagyon nyugodt, sokat nézelödik és éjjel hagy bennünket aludni, ez rendes töle:-))Ja és ma töltjük az 5 hetet. Hogy repül az idö...

Szijasztok, Lara
lara (lara)

Dió!

Ez mindekinél más. Én pl. az elején ástam, talicskáztam, meg térkövet cipeltem, késöbb pedig pl. várat másztam kiránduláson. Semmi nem okozott gondot. De ha úgy érzed, hogy keményedik, fáj a hasad, akkor azt amit csinálsz éppen hagyd abba, feküdj le pihenni. Mert akkor az neked nem jó. Gondolom, hogy a párod nagymamája nem akkor kezdte el emelgetni, hanem elötte is fizikai munkát végzett. Igaz, mai ésszel ez nem volt töle bölcs dolog.

Kristi!

Ha jól tudom, az nem feltétlenül jó, ha nyitva van a külsö, de ha gond lenne (márpedig a doki figyelni fogja), akkor méhszájzáró mütétet szoktak alkalmazni a vetétlés elkerülésésre. Sokkal jobban figyelj magadra (ne emelj, ne mászkálj sokat), nagyon-nagyon sokat pihenj (feküdj).

Beszti (8+6)
Beszti

Most olvasom Dojikát..hát akkor Ágci tuti nem menekül meg a cicibimbó csavargatásos teszttöl. Ráadásul reggel 6-kor kell csinálni a szülöszobánKép
Ágci! Továbbra is szoritok!
Lara
lara (lara)

Sziasztok!

Norci! Érdekes ez a kóla dolog, én is terhesség alatt szoktam rá. Részint az alacsony vérnyomás miatt volt jó a koffeintartalma miatt, részint pedig, hogy mindig volt a kezem ügyében folyadék + a cukortartalma is jó volt, ha nem tudtam enni. (3 az 1-ben. Kép ) Mindig volt a táskámban egy fél literes kóla.
És én bevallom, kávét is iszom minden nap, de persze csak olyan híg nescafét. (A fõzött kávénak az illatától is rosszul vagyok, pedig régen hogy szerettem!)

Ágci! Nagyon sokat gondolok rád, és rakétabébit kívánok neked is! Kép Kép Kép

Dió! Az emelésrõl azt gondolom, hogy attól függ, hogy szabad-e, hogy terhesség elõtt mennyit emelgettél. Azt hiszem, a 20 kg-os krumpliszsáktól azonnal beindulna a szülésem, de aki hozzá van szokva... Szóval azért kérdezd meg a dokid.

Lara! Mi ez a cicibimbó-csavargatás???? Én holnap reggel megyek be a kórházba, miért is fogják csavargatni????

Hát, lányok, szorítsatok nekünk. Kicsit úgy érzem magam, mint akit akasztani visznek. Kép Igyekszem minél hamarabb jelentkezni.

Pussssssz: Laura
Laura

Kristi! Udvozollek korunkben en is. Igen hasonlo idoben fogunk szulni, bar remelem mar marcius 30.-an mi mar otthon leszunkKép, en marcius 24-re vagyok/vagyunk kiirva. Kele is marcius vegere varja a babocajat. Tehat leszunk egy paran.Kép Ami a kulso mehszajat illeti azt olvastam rola, hogy ha kinyilik, akkor mehszaj-zaro mutetet alkalmaznak, a varratokat a 36. heten szokas kiszedni. Igy akadalyozzak meg a koraszulest vagy vetelest mivel a magzat novekedesevel egyre nagyobb teher helyezkedik a mehszajra. De erre az orvosod biztos figyelni fog. Pihenj amennyit csak lehet, ulj inkabb mint all! Ne emelj es vigyazz nagyon! Ilyenkor legjobban az oldalfekvest ajanljak. Remeljuk minden rendben lesz.

Agci! Remelem a legjobbakat es hogy mihamarabb a kezedben tarthatod a babocad! Drukkolok neked!!!

Norci! Drukkolok, hogy minden jo legyen, es mar csak elvezni tudd a terhesseget. Nekem is alacsony szokott lenni a vernyomasom.Kép Nekem a szensavas asvanyvizet ajanlottak, mivel a kola nem a legjobb az egyeb anyagai miatt. En nem kavezom, igy az asvanyviznel tartok. Ez bevalt.

Szilvi! Gratula Zsanett-hez! Kép Biztos nagyon jo baba, hisz nagyon szep napon szuletett, en is october 17.-en szulettem.
Andysj

Laura! Szoritok nektek! Ne erezd ugy hogy akasztani visznek, hisz a vegen ott a babo a kezedben es akkor mar nagyon boldog leszel. En is nagyon feltem az elsonel, bevallom, iszonyatosan. S most is kicsit, hisz minden terhesseg es szules mas. Remeljuk minnel hamarabb tul leszel rajta es utana mar nem is gondolsz ra. Biztasson, hogy hamarosan a kezedben tarthatod. Nagyon jo erzes, mikor a lanyom megszuletett en elsirtam magam a boldogsagtol. Megegyszer szoritok neked!!!!!!!!!!!!!!

Andysj
Andysj

Sziasztok!

Kisbence! Na akkor szülünk együtt, vagy mi lesz? Kép
Nem irigyellek a vizesedés miatt, vigyázz magadra nagyon és fõleg próbálj meg minél kevesebbet idegeskedni!
Mi elvileg csak két hét múlva megyünk dokihoz, de most telefonált a párom, hogy elment a leleteimért a házidokihoz és õ javasolta, hogy konzultáljunk a nõgyogyival, mert gyulladásra gyanakszik az eredmények alapján Kép Remélem be tudnak majd süríteni valamikorra a napokban.
Ti mikor mentek legközelebb?

Dió! Szerintem se nagyon emelgess, ha nem muszáj. Persze vannak dolgok, amit meg kell emelni, mindig guggolj le és egyenes háttal emelkedj fel. És ha bármi rosszat, fájdalmat érzel, azonnal hagyd abba és pihenj!

Norci! Én azt is hallottam a kóláról, hogy van benne valami anyag, nem tudom mi, ami a hányigert enyhíti. Az elsõ idõszakban én nem is tudtam mást meginni, csak a kólát kívántam és ha most még sokat írok róla, akkor megint rám fog jönni ez az érzés!!! Kép

Ágci, Laura! HAJRÁ! Kép

Pussz mindenkinek,
Zafi (35)
zafi (zafi)

Szia Pucúr!Tulajdonképpen bármi érdekel amit meg lehet tudni,ugyanis a kötelezõ vérvételek és ultrahangok kivételével nem is jártam még ott.Eredetileg Miskolciak vagyunk a férjemmel és csak két éve lakunk Pesten.Nekem ez a harmadik terhességem,az elõzõ kettõ elhalt az elsõ harmadban és senki nem tudta miért.Dr Pajor küldött különbözõ vizsgálatokra amik után clostylbegitet szedtem és idén nyáron a nászutunk után derült ki hogy babát várok.Több orvos után én elégedett vagyok az enyémmel de érdekelne mi is ez a tiltólista.Miért marasztalja el ezeket az orvosokat aki írta?A terheléses vérvételen a múlt héten beszélgettem egy kismamával,aki nagyon elégedett volt a kórházzal.Õ a koraszülése miatt szült ott,tehát nem ismert senkit mégis mindenki kedves és segítõkész volt vele a szülés alatt és addig amíg bent voltak a babával sokmindent tapasztalt és látott.Õ azt mondta,annak ellenére hogy a
tárgyi feltételek hiányosak az emberiekkel nincs semmi baj.
Szóval érdekelne van-e alternatív szülõszoba,ha nincs akkor milyen az ami van.Milyen a szülésre felkészítõ tanfolyam(az elõzõrõl lemaradtam és a következõ pedig január második hetében kezdõdik)azzal sem vagyok tisztában hogyan½honorálják½ az orvost és a szülésznõt.
Bocs,egy kicsit bõ lére eresztettem,remélem nem baj. Köszi Forgi
forgi

Sziasztok!

Kristi:
Én is csak néhány hete csatlakoztam a témához, de nagyon kedvesek a lányok és mindennap benézek. Kép
Remélem, a hátralévõ idõd problémamentesen telik!
Én egy kicsit elõbbre vagyok kiírva: március 2.

Minden célegyenesben lévõ kismamának, könnyû és gyors szülést és egészséges babát kívánok!

Tünde
gtunde (gtunde)

Sziasztok Lányok,
már több napja olvasgatlak Benneteket, és izgulok/drukkolok Veletek együtt Mindenkiért, fõleg azokért akiknek már közeleg a finisch.Most úgy döntöttem, hogy csatlakozok Hozzátok. Nem tudom ki csinálja a táblázatot, ha gondolja fölvehet bele minket is szóval:Ajaj, nem találom, milyen adatokat kell megadni, de azért próbálkozom: Heni (23), elsõ baba, 1c., 2002.04.25 a kiírás - valamit biztos kihagytam, de majd pótolok.
Mummy!
Én is napra pontosan ott tartok, ahol Te. Kíváncsi vagyok, hogy megtudjátok-e a hétvégén a kisporoty nemét. Írd majd meg jó? Még mi sem tudjuk, pedig már nagggggyyyon kíváncsi vagyok. Valószínû a köv. ultrahang elõtt - ami jan. közepe fele esedékes - elmegyünk egy ilyen 3D-re, de még egy picit húzom az idõt, hátha akkor jobban látszik. Azért karácsony elõtt szerintem megejtjük.
Egyenlõre ennyit, mindenkinek kellemes napokat, akiknek pedig itt az idõ, HAJRÁ!
Heni ( 20/4)
heni

Szia Norci,

eddig csak olvasgattalak titeket (Téged), de még nem sokat irtam, talan egyszer a terhesség alatti hanyinger topic-ban.
én is pont annyi idös vagyok a terhességemben mint te, a 13. hétben jarok. Nekem ez a masodik terhességem.
Hidd el, ha valaki, akkor én nagyon meg tudlak érteni téged a hanyos émelygös, savas, rosszszajizes korszak valami undoorito.
Az elsö terhességem elején majdnem 4 honapig hanytam, napi 4-5x is! Nekem mar csak a napi 3 kup segitett (Itinerol B6), nem tudom ezt ismerik e Magyarorszagon, én Zürichben élek, itt ezt adtak. Van kapszula is, de attol inkabb elkabultam.
Szoval, a napi 3 kup kicsit segitett.

A masodik (mostani) terhességem mar nem olyan vészes, de eleinte napi 2 hanyas benne volt. Most mar csak reggel, de az is valami borzalom... Este "csak" savam van, ami ellen nem tudok semmi hasznosat. Néha tök jot tesz az alma, de maskor meg 2 ora mulva jön kifelé... Kép
Meg van egy zselé îs, most nem jut eszembe a neve, kicsit kavés izü, és egy ideig oraig segithet, de aztan attol is csak hanyingere lesz az embernek.
Szoval a masodik terhesség is jarhat hanyingerrel sajnos és nagyon kellemetlen a gyerek mellett, akit el kell latni (2 éves), fözni kell neki, sétalni, vasarolni, jatszani, stb.
Nekem is lassan muladozik a rosszullét, hatha vége lesz mar a borzalmaknak. és ne szégyeldd ha most nincs jo kedved, nem érzed magad olyan nagyon boldog kismamanak. Ez igy van sajnos, és a legrosszabb, hogy az embernek nincs kontrollja a sajat teste felett. Nem ugy müködik, ahogy mi akarnank.
Nemsokara jobb lesz, és aztan csak jobb napok jönnek. én nagyon kreativ voltam a terhesség közepén és végén, allandoan jart a fejem, terveztem, alkottam, jöttem-mentem... remélem most is igy lesz, mert igy tényleg nem öröm a babavaras.

Fel a fejjel a Wc kagylobol, kivanok minden jot, egészséget és a rago az nem rossz rossz szajiz ellen, meg a szodaviz talan. De az meg ujra savat csinal a francba... ördögi kör.
üdv. Judit Kép
Judit

Jó reggelt kismamák !
Köszönöm a fogadtatást,
Kedves Kele,
Nem Magyaroszágon élek, így nem ismered a kórházat ahol szülni fogok..
Annyira örülök, hogy te is velem egy dátumon fogsz szülni, én már tudom, kisfiú lesz, és már a
18-ik héten látta az orvos a kis fütyijét. Te már tudod a nemét ?
Szép idõszakban fognak meszületni a babáink, én pont így terveztem, hogy tavasszal legyen med a pici...
Kedves Betszi,
Még nincs nyitva a méhszáj, de azt mondta a doki, hogy nem tart valami jól, és bizony én már ettõl is rettegek.
Biztos így könnyebben megtörténhet hogy kinyílik... De mégis azt nem értem, hogy mi az hogy külsõ ,méhszáj, én azt hittem, csak egy van belõle. A belsõ az jól tart. Nagyon aggódom.
Szia Andysj,
Kösz a biztatást, sokat pihenek, igaz még dolgozom, de nem fizikai, hanem szellemi munkával erõltetem magam, én úgy gondoltam, január közepétõl nem dolgozom, csak pihenni fogok. Te meddig fogsz dolgozni ?
Majdnem egyszerre fogunk szülni, a tied pár nappal lesz korábbi kis tavaszi baba. Fiú lesz vagy lány ?
Na most elköszönök, üdvözlök mindenkit, vigyázzatok magatokra,
Kristi
kristi

Szép jó reggelt mindenkinek!

Heni!
Felvettelek a táblázatba, de nem írtad, hogy hol laksz...
Boldog babavárást kívánok, és üdv köztünk!

Norci!
Ha éppen nem hánysz megint Kép válaszolj légyszi!!!!! Mi volt az UH-on?????? Ne csigázz már KépKépKépKép
Annyira szurkolok Neked, hogy végre élvezhesd a kismamaságot. Nekem hála az égnek, az a kevés rossz is elmúlt, és most már tényleg élvezem. Eddig a büvös 12 hetet vártam, most pedig, hogy mikor mozdul meg végre a kisasszony, vagy kislegény.

Kata007
Kata

Norci!

Utónévtár a neten: [url=http://www.origo.hu/utonevtar" TARGET="_top]http://www.origo.hu/utonevtar[/url]
Ha valami gond lenne, akkor az origo-ról kiindulva találod meg. Azt hiszem, az adattárak címszó alatt).

Pusssz
Juca2 30/4
Juca2 31

Sziasztok!

Tünde, én ma megpróbálok 4-re, de legkésöbb 5-re menni tornára, mert még annyi dolgom lenne otthon...

Pucúr - Te ma jössz és ha igen mikor?

Lányok! Aki már túl van a 14. héten!
Két napja éjjel felébredek kb. 2 óra vagy 4 fele, megyek piskélni, inni (eddig sose volt ilyen) és legalább 2 órát virrasztok, mire egy kicsit még tudok aludni...
Ez nálatok is volt ilyen idõszakban? Ezentúl ez már végig így lesz? Vagy nincs is köze a babucihoz?

Dojika
14h+6n
dojika (dojika)

Sziasztok!

Szia Judit, Kristi és Heni!
Legyetek üdvözölve körünkben! Tényleg nagyon jó kis csapat ez Kép

Kata007!

Az uh-n minden a legnagyobb rendben volt Kép Kép Kép , a kis fejecskéjénél tartotta a kezét és már egyértelmûen látszottak az ujjai, a kis édes Kép !
A doki írt most torecan receptet, ha újra baj lenne szedjem, de mivel semmi gond, eddig nem kellett, azért babonából gyorsan kíváltom. Egyébként szerinte már nem fog visszatérni ez az idõszak. És jelentem ez a harmadik reggel, hogy reggel sem volt hányingerem! Kép Kívántam a teát és a mackó sajtot Kép viszont felkelni alig tudok, olyan fáradékony vagyok még Kép
Ha jól tudom Kata ez nálad is így van. Neked mit mondtak a terhestornára? A védõnõ szerint még mindig nem javasolt, mert az energiát vesz el, szerintem ez hülyeség a mozgás csak feltölt, meg legalább kimozdulnék miatta, max. 1-2 hetet várok vele. Hátha addigra a fáradékonyság is elmúlik.
Téged a fáradéknyság miatt meddig tartanak most betegállományban?

Ja és a hónaljban lévõ csomóimról azt mondta, hogy "eltévedt tejmirigyek" szoptatásnál lehet vele gond Kép, majd megnéziés le kell majd jegelni, de most nem kell vele foglalkozni!

Juca! Köszi megyek is bogarászok!
Pusz mindenkinek:

Norci
Norci

Norci!
Nekem még nem ajánlották a tornát a fáradékonyság miatt, így sétálok rengeteget. Ahová csak tehetem gyalog megyek. Minden du. játszunk a kicsivel kint a szabadban, bármilyen hideg van. Ha szárazak az utak ö görkorizik, most a hó miatt szánkózunk, hógolyózunk.
Mellesleg a doki a Magne B6-ot ajánlotta 2x1, ami használ is. Nem is vagyok azóta olyan fáradékony. Emellett újra vért vettek, hogy milyen a vas nálam, mert a vashiány is fáradékonyságot okoz. Hétfön megyek tanácsadásra, akkorra ott lesz az eredmény és talán a jövö héten mehetek újra dolgozni. Két hetet pihentem, de tényleg kellett.
Ugye milyen klassz volt az UH? Az én férjem odáig volt, hogy láthatta Kép , és olyan aranyos volt ahogy a kezecskéjével hadonászott (nekünk legalábbis azt csinálta). Mi is láttuk az ujjait. Az már biztos, hogy megvan mind a 10 Kép Jó lenne ha következön a lába között is látszana valami... Kép Tudod a két lány után..

Kata007
Kata007

Dojika, Tünde!

Ha a spanyolok idõben eltûnnek, akkor a 6 órásin ott leszek!KépKép

A ruhakészítõ címe: Buriusz Zsuzsa 1174 Bp. Bélavár u. 125.

Forgi!

Sajna volt módom már bennt feküdni. Nekem nem volt semmi gondom, a nõvérek nagyon rendesek és emberségesek voltak, odafigyeltek rám. Fõleg az egyik. Neki adtam 1 e Ft-ot. Nem vagyunk túl gazdagok. A szoba tiszta volt, a WC és a fürdõ is. UH-ra és vérvételre + a vizsgálatokra is oda járok. A babás szobák szépek állítólag a nõvérek is kedvesek, a szüléselõkészítõrõl nem tudok semmit, mert az még egy kicsit korai lenne így 11 heteen. Azt viszont tudom, hogy most újítják fel a szülészetet és lesz alternatív szülõszoba is. Apukák is jöhetnek a szülésre, látogatás egész nap van, a babát is tologathatod magaddal, csak nem viheted ki a folyosóra. Ott kell hagyni az üveg mögött, de szerintem az apukák megfoghatják õket.
Az orvosok szakértelme nagyon jó, itt nincs olyan mint máshol, hogy "bocs, de én nem értek a meddõséghez". Állítólag a szülésznõk is nagyon jók és emberségesek.
A tiltólistát olvastam én is, de nem mindenkit ismerek rajta, habár egyes orvosokról én is hallottam, hogy már nagyon a pénzre mennek. Pl. a prof meg egyes idõsebb orvosok. Szerencsére a fiatalabbak nem azzal kezdik, hogy van magánrendelõm jöjjön oda x ezer forintért. Tapasztalatom szerint nagyon lelkiismeretesek és minden kérdésre türelmesen válaszolnak, ja és emberségesek! Ami nálam nagyon sokat jelentett!KépKép
Díjazás: Én 3-4 vizsgálat után szoktam adni a Dr-nõnek 5 e. Ft-ot. Akkor is kedves volt velem, ha nem adtam, akkor is ha adtam, megköszönte, elfogadta, de nem ettõl függ a hozzáállása. Én biztos, hogy szülésznõt is választani fogok, mégpedig azt, akivel az orvosom összeszokottan dolgozik. Így biztos nem ér csalódás. Természetesen mindkettõjüknek fogok adni pénzt. Az árakról még tájékozódom. Ha már nagyobb lesz a baba, akkor majd egy kicsivel többet fogok adni. UH-n sem adtam még pénzt soha, habár az Andrea (fekete hosszú hajú) igencsak megérdemli!

Bocs, hogy ilyen hosszú lett!

Pucúr 11/0
Pucúr

Sziasztok!

Pár napig Bécsben voltam, sikerült néhány kismama ruhát beszerezni, sok boltot néztem végig, még most is izomlázam van a sok gyaloglástól. Kép

Múlt héten kedden éreztem elõször, hogy mozog a baba és azóta is rendszeresen. Pénteken Apa is érezte, igaz azóta sem. Pedig még nem is látszik nagyon a hasam, reggel például teljesen lapos. Nem veszik észre rajtam még, hogy terhes vagyok.

Dojika, Tünde!
Engem nem is kérdeztek a tornáról? Ennyire nem voltam szimpatikus? Kép

Kele!
Kérdeztél múltkor a Kútvölgyi kórházról. Teleki Attilához jártam. Nagyon nem voltam vele megelégedve, fõleg a vége felé, de akkor már nem kerestem új orvost, pedig jobban jártam volna. Az érzéstelenítést megígérte még jóval szülés elõtt a gátmetszés és a varrás alatt, de mégsem lett semmi belõle. A kórházzal és az ellátással is elégedetlen voltam, de azóta már biztos megváltoztak a dolgok. Nagyon rossz emlék nekem az a pár nap, amit a Kútvölgyiben töltöttem. Lassan 8 éve volt. Nem csoda, hogy most nem oda járok, hanem a Rókusba és már elõre kerestem orvost.

Csilla1 16h0n
Csilla1

Szia Csilla1

Nem igaz, hogy nem voltál szikpatikus! Csak tudom, hogy Te csak 6-ra tudsz jönni... nekem meg ma csak a 4 óra jó...
De remélem azért még valamelyik torán összefutunk Kép

Mi éreztél pontosan a mozgásnál?
Már úgy várom én is...

Dojika 14h6n
dojika (dojika)

Sziasztok!
Elég régen nem írtam, de elolvasni titeket mindig szakítok idôt!
Mi is voltunk UH-on, de mi nem láttuk az ujjakat, az baj? Csak azt láttuk, hogy megvannak a kezei, lábai, szive, gyomra rekeszizma, gerince. Az orvos azt mondta, minden rendben, de most, hogy beszéltetek ujjacskákról, nekem hiányzik a látványuk.
Egyébként hétfô óta alig kapok levegôt, jól megfáztam, az a szerencse, hogy lázam nincs. De aggódok babóca miatt, vajon ô mit érez az én rossz közérzetembôl?! A gyógyszertárban nem ajánlottak semmit, azt mondták egyek mézet, de ez nem segít. Ha van valakinek torokfájásra és eldugult orra valami jó gyógyító tippje, nagyon hálás lennék!

Dojika!
Én mióta babás lettem, egy éjszakát sem tudtam végigaludni, 2-3-szor is ki kellett mennem pisilni. Volt, hogy többször is. De most két három hete már csak egyszer. (Viszont csak ez a kellemetlenségem volt, egyszer sem hánytam, és semmi komolyabb rosszullét.) Sötétben tappogatózom ki, és a WC-n is csukott szemmel végzem a dolgom. Így kevésbé rebben el a szememrôl az álom.Bár az én alvókám mmindig is nagyon jó volt, remélem ez késôbb se változik.

Gratulálok minden újdonsült anyukának, drukkolok mindazoknak akiket már csak percek, órák, napok választanak el a babájuktól. Mindenki másnak könnyì pocakviselést!

Margaréta 14/5
margaréta (margar&

Sziasztok!

Dojika!

A pisilés nálam megszokott túra. Rendszeresen felkelek legalább egyszer, de inkább kétszer. Bár most jó volt, mert csak egyszer keltem fel, az óracsörgés elött negyed órával. Kép
Jobb, ha hozzászoksz! Minél nagyobb lesz a babuci, annál jobban nyomja majd a hólyagodat. S az utolsó idõszakban, amikor leszáll a baba állítólag még rosszabb.
Az én trükköm, hogy ne ébredjek fel teljesen, az, hogy nem kapcsolok villanyt sehol. Este készítek be a szobába, vizet, vagy narancslét, vagy teát, amit iszogatok. A mosdót, pedig már csukott szemmel is letudom.
Egyébként meg annyira fáradt vagyok, hogy nem alszom egyhuzamban 4-6 órát, hogy simán visszaalszom.

Pucúr!
Jó volt olvasni valamit a kórházról. Remélem van Room-in! Ha elmegyek kórházlátogatóba, részletesen beszámolok nektek. Lassan aktuálissá válik a dolog.

Csilla!
Én csak azért nem emeltelek ki, mert mostanság hanyagoltad a fórumot. Persze, a leveledbõl kitûnik, hogy nem voltál itthon. Remélem jössz tornázni!

Torna!
Lányok én ma 18:00 órára tudok menni. Sok a munka, így muszály a lehetõ legtovább maradnom. Most is inkább dolgoznom kéne, de nem tudtam ellenállni... Kép

Sziasztok,

Tünde
gtunde (gtunde)

Dojika!
Ez az éjszakai ébredés nálam vagy 3 napja jelentkezett. Hiába elmegyek lefekvés elött nem használ. Eddig végig tudtam aludni az éjszakát. Én is azt hittem, hogy mostanra elmúlik ez a pisiléses idöszak, de nem.

Te nem érzel mostanában olyat, hogy amikor este lefekszel, mintha valaki tornázna odabent? Nem mondanám rúgásnak, de mocorgás. Tegnap a férjem is érezte. Nem lódított, hiszen akkor szólt amikor én is éreztem. Olyan, mintha megmarkolnák a méhemet, majd szép lassan elengednék. Szóval azért mégiscsak mozgás ez.

Ha kora este, fekve tv-t nézek, akkor is érzem ezt, és egy-egy ilyen akció után amit a picur müvel odabent, azonnal WC-re kell mennem.

Tudom, hogy ha nem elsö baba, akkor hamarabb érzi a mama, na de ennyire??? Én hozzád hasonlítom magam, mert hiába idösebb a babucid, neked az elsö, nekem viszont nem.

Kata007
Kata007

Sziasztok,

látom ma egyedül tornázom 4-kor Kép
Na mindegy majd hétfön megyönk együtt, ugye Tünde, Pucúr, Csilla?

Látom azt is nem egyedül vagyok a felébredéssel sem, akkor megnyugodtam, normális ez most nálam...

Dojika
Dojika

Kata,

esténként vannak furcsa érzéseim, olyan feszülés féle... de nem tudom ez a MAnó-e vagy sem... de remélem hogy ö az Kép

Dojika
Dojika

Sziasztok!

Akit érdekel, találtok képeket a babámról a következõ címen:

[url=http://www.florian.ini.hu" TARGET="_top]http://www.florian.ini.hu[/url]

Gabi
bgabi

szia Zafi !

dec 17.-ém megyek a dokihoz újra.azt mondta feleslegesnek tartja a heti vizitet mert semmi bajom és Kisbence is nagyon jól van. most is csuklik,az elõbb kapott egy palacsintát és ez a hála érte. jelentõsen enyhült a vizesedésem hála a MagneB6-nak. egyébként nagyon nyugodt vagyok tényleg élvezem az itthon létet.
sokáig alszom reggel mert éjszaka egyszerûen nem vagyok álmos.1-ig durmolok akkor felébredek és utána nem tudok visszaaludni. te jól alszol? voltál már CTG-én?
el sem hiszem hogy a hétvégén töltöm be a 37.hetet, annyira gyorsan elszálltak ezek a hónapok.
neked van elõtejed? vagy feszülnek-keményednek a melleid?
nekem semmi. és nem is kemények egyelõre. megnõttek jelentõsen nagyon kényelmetlen néha. sajna nekem volt mellmûtétem a fiam születése után pár évvel tejmirigyeket vettek ki és aggódom hogy hagytak-e eleget ahhoz hogy most is tudjak szoptatni. ezt kérem karácsonyi ajándéknak hogy legyen tejem ismét...
Kisbence
Kisbence

Gabi!

Gratulálok mégegyszer!!!!!!!
Csodálatos a babucid! És persze az egész családod. Egy tünemény az a pici lány... KépKépKépKépKép

Kata007
Kata007

Szijasztok!

Laura! A szüléssztorimban már leirtam. Nem biztos, hogy neked lesz ilyen vizsgálat, ahol szültem azon a klinikán csak akkor végeztetik, ha az anyuka túl van a kiirt idöponton. CTG-t tettek rám és csavargatni kellett a mellbimbót, két percenként. Ez tartott 2 órán keresztül. Elég durva..Ezzel a teszttel a méhösszehúzódásokat vizsgálják. Ez a vizsgálat be is indithatja a szülést, mivel oxitocin termelödik a mellbimbó stimulálásakor.
Szoritok, hogy minden jól és könnyen menjen!

Ágci még nem szült? Úgy izgulok!

Lara
lara (lara)

Gabi!

Tényleg gyönyörûek a gyermekeid. A szülõszobán készült képek nagyon tetszettek, az viszont nem, hogy a vizcsap alá dugják "megfüröszteni". Kevésbé brutálisabb módja nincs ennek, hiszen olyan nagy változáson megy át olyankor a picúr, mért kell még a csap alá nyomni a fejét. Különben is azt hallottam, hogy ha rajtahagyják a magzatmázat kb. 2 napig, az nagyon jót tesz a bõrének, hiszen akkor még tele van vitaminokkal és védõanyagokkal.

Pucúr
Pucúr

Gabi!

Nagyon szép a pici Noémi! És a kisfiad is nagyon kedves kisfiú! Gratulálok!

Lara
lara (lara)

Sziasztok Kismamák!

Én nem tartozom közétek, de rendszeresen olvasgatlak Benneteket, nagyon jó ez a topic.
Találtam egy honlapot, ami 2 szülés-fotó - sorozatot is tartalmaz,kicsit ijesztõk, (vagy nem is tudom mi a legjobb szó rá Kép ) de szerintem jók. Ha gondoljátok nézzétek meg. Na persze lehet már ismeritek.
www.amazingpregnancy.com és azon belül a Picture Galleries.
Jó nézegetés és jó babavárást Kép
hermione

Gabi!

Én is gratulõlok a kisasszonyhoz, nagyon helyes baba. Mit szól hozzá Flórián?

Norci
Norci

...és együtt i s izgulok Veletek Kép
hermione

Sziasztok Lányok!

Egy gyors üdv-re van idõm, olvasásra sajna nem nagyonKép Még utoljára bejöttem a melóhelyemre, kellett egy kis mozgásKép Még kb. 1 hét - 10 nap van hátra, majd értesítek valakit, ha megtörtént a nagy esemény, és akkor kérlek Kata, hogy írj majd be minket is a friss mamás szupi táblázatba, kösziKép
Legutóbb a doki aszonta, hogy kb. 3.5 kilós kisfiút várjak, hát majd meglátjuk... Kép Jövõ hét hétfõn megyek ismét CTG-re.
Már minden kész van a kis fickó fogadására, már csak várakoznom kell. 13 kiló van rajtam, a hasam totál elõrefelé áll, és már picit nehézKép Valamennyire már lejjebb szállt... Csíkjaim hála istennek nincsenek, de még mindig lehetnek... Egyébként semmi bajom, csak a folytonos pisilést unom már nagyon. Nem tudok sehova se menni úgy, hogy egy McDonald's-et vagy benzinkutat ne tervezzek be az utitervembe, mert különben bajban lennékKép Éjjelente meg kb. 5-6-szor járok ki, a felére nem is emléxem, csak sejtéseim vannak... Kép

No... puszilok mindenkit, majd jelzem, ha megjött BálintKép

cuppppppantás mindenkinek,

Beja (39dik vége)
Beja

Judit! Heni! Udvozollek en is titeket.

Margareta!
Mikor en is hasonlo cipoben jartam az orvosom a Halls cukorkat ajanlotta. Eddig meg mindig segitett. Ja, meg meleg tea mezzel. Az orrdugulasra a gozoles (remelem jol irtam Kép)hasznal, lehet kamillas lehet csak sima forro vizes. Remeljuk mielobb jobban leszel!

Norci!
Orulok, hogy jobban vagy! Kép Igen remelhetoleg innen mar csak jo dolgok jonnek. Biztos nagyon aranyos volt a picur.

Kristi!
Nekunk meg egy kisasszonyunk Kép lesz. Akit mar nagyon varunk. En jelenleg nem dolgozom. Csak a ferjemnek van munkavallaloi vizuma, nekem nem. Igy en elegge konnyen vagyok. Mi az USA-ban elunk es olvastam, hogy te sem Magyarorszagon elsz. Merre vagy? Ami a kiirast illeti minden lehetseges. A lanyom 4 nappal a kiiras elott erkezett. Biztos azert mert hallotta amikor a doki mondta, hogy ha nem erkezik meg a kiiras napjaig, akkor egy nappal kesobb meginditjak a szulest.

Andysj
Andysj

Szia Margaréta,
ez az igazi neved vagy csak a neten használod? Azért kérdem, mert engem tényleg így hívnak és eddig még mindig csak hallottam, hogy másokat is hívnak így, "élõben" még senkivel sem találkoztam....
123

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?