Szia Norci,
eddig csak olvasgattalak titeket (Téged), de még nem sokat irtam, talan egyszer a terhesség alatti hanyinger topic-ban.
én is pont annyi idös vagyok a terhességemben mint te, a 13. hétben jarok. Nekem ez a masodik terhességem.
Hidd el, ha valaki, akkor én nagyon meg tudlak érteni téged a hanyos émelygös, savas, rosszszajizes korszak valami undoorito.
Az elsö terhességem elején majdnem 4 honapig hanytam, napi 4-5x is! Nekem mar csak a napi 3 kup segitett (Itinerol B6), nem tudom ezt ismerik e Magyarorszagon, én Zürichben élek, itt ezt adtak. Van kapszula is, de attol inkabb elkabultam.
Szoval, a napi 3 kup kicsit segitett.
A masodik (mostani) terhességem mar nem olyan vészes, de eleinte napi 2 hanyas benne volt. Most mar csak reggel, de az is valami borzalom... Este "csak" savam van, ami ellen nem tudok semmi hasznosat. Néha tök jot tesz az alma, de maskor meg 2 ora mulva jön kifelé...
Meg van egy zselé îs, most nem jut eszembe a neve, kicsit kavés izü, és egy ideig oraig segithet, de aztan attol is csak hanyingere lesz az embernek.
Szoval a masodik terhesség is jarhat hanyingerrel sajnos és nagyon kellemetlen a gyerek mellett, akit el kell latni (2 éves), fözni kell neki, sétalni, vasarolni, jatszani, stb.
Nekem is lassan muladozik a rosszullét, hatha vége lesz mar a borzalmaknak. és ne szégyeldd ha most nincs jo kedved, nem érzed magad olyan nagyon boldog kismamanak. Ez igy van sajnos, és a legrosszabb, hogy az embernek nincs kontrollja a sajat teste felett. Nem ugy müködik, ahogy mi akarnank.
Nemsokara jobb lesz, és aztan csak jobb napok jönnek. én nagyon kreativ voltam a terhesség közepén és végén, allandoan jart a fejem, terveztem, alkottam, jöttem-mentem... remélem most is igy lesz, mert igy tényleg nem öröm a babavaras.
Fel a fejjel a Wc kagylobol, kivanok minden jot, egészséget és a rago az nem rossz rossz szajiz ellen, meg a szodaviz talan. De az meg ujra savat csinal a francba... ördögi kör.
üdv. Judit