Hali!
Beszti
Hát igen, ha mi is albiban laknánk, akkor belevágnánk, mert én is úgy vagyok vele, ne más zsebébe rakjuk a pénzünket. De így, hogy szülőknél lakunk, tényleg tudunk még kicsit várni.
Hétvégén elkezdtem a lomtalanítást, átrendeztem kicsit a konyhát, egy csomó hely lett
, ma délután Danival a szekrényéből kiválogatom a kinőtt rucikat és hétvégén levisszük anyuékhoz. Aztán jön az én és apa szekrénye, szerintem ott is lesz pár dolog, amit el lehet vinni a vöröskeresztnek.
Tali
Nekem nem jó, pont 4-re megyek fogorvoshoz fogat áttömetni.
Dani nem csókolomoz, én nagyon utálom ezt a szót, helyette megy a jó napot, szia, mega a visszát.
ö, ü betű - Dani mindig ki tudta mondani, nem volt vele gondja. mostanában minden egyszerre akar mondani, így 1-1 szó közepén vesz levegőt. tiszta Hankiss Elemér
néha rosszul ragoz, pl: Dani/anyu kidobja/lemondja helyett, Dani kidobi/elmondi van
A kapaszkodni szót meg így mondja fürdésnél, amikor áll a sámlin és törölközünk: "Apa, kapa beléd"
)
)
Tegnap annyira röhögtem ezen, hogy még a könnyem is kicsordult, Dani meg simogatta az arcom és mondogatta: "Anya, ne sírj, anya ne sírj!"
Tejbegríz nálunk: tegbegríz
Halacska, napocska: halacska, napocska
R betű helyett l:
ez nem gond, ha l-t mond, abból majd le tudja pattintani és megpörgetni a nyelvét.
R helyett j:
ez sem mindig gon, de ilyenkor előfordulhat, hogy nem fog pörögni az r, és kicsit raccsol majd a gyerek.
Nyuszi
Szerintem a férjednek van akkora szakmai tudása és nyelvet is beszél elég jól, ha esetleg elvesztené is a mhelyét, akkor is tuti találna hasonlót.
igazából az én szakmám is ilyen, ha esetleg vmi miatt bekövetkezne, hogy elveszteném az állásom, tuti találnék akár még jobbat is. jelenleg maradok a fenekemen, még kihúzom a második gyerekig, most hogy lassan már itt lesz az ideje, nem lenne tanácsos innen továbbállni. ha meg minden kötél szakadna vészmegoldásnak ott a HM, ahová bármikor visszavesznek, igaz nem annyi ott fizu, de ha nagyon muszáj lenne, akkor sem lennénk padló alatt.
Sajnos nálunk egyik szülő sem tud lakással segíteni,, eddig sem tudott, mint itt írtátok többen. azért az nagy segítség ám! mi is beljebb lennénk, ha lenne miből kiindulni. talán csak akkor lesz ilyen jellegű segítség, ha már nem élnek a nagyszülők és el kell adni a lakásukat. de ezt természetesen egyáltalán nem várom, remélem még sokáig dédizhetnek a gyerekeim.
Mléna
Szopi
Dani 11 hónapos koráig szopizott, magától hagyta abba, amikor nekem először megjött. hetekig tartó mindennemű kínálás sem segített. addig ő is napi 4-5x szopizott, amikor akart. nálunk így alakult.
visznt vizet már ivott 8-9 hónapos kora óta, így nem volt gond később.
Kataa
Majd belejössz a melóba meglátod! Hát igen, nem könnyű melózni, aztán haza a napi teendőket elvégezni és mindenkivel foglalkozni, esetleg még magaddal is, de kivitelezhető. AMikor először munkába álltam szülés után, akkor délután legszívesebben aludtam volna, ahogy hazaértem, de nem lehetett. ez tartott 2-3 hónapig, aztán belerázódtam.
Hétvégén meg felváltva kelünk Danihoz reggel, egyik reggel a párom alszik és én kelek fel, másik nap meg fordítva. viszont délután már nem igénylem az alvást egyáltalán.
judy
Bátrak vagytok a Fradimeccsel! Mi van, ha balhé tör ki vmi miatt, akkor hová szalad a férjed Gergővel? egyébként cukik a gyerkőcök
Alvás
Nálunk aludt Dani, mint a bunda, mindkét nap 2-majdnem 5-ig. de ilyen nálunk is volt már, hogy sehogy sem akart elaludni, szerencsére ritkán.
g