Votiv! Bocs a hianyzasert (alvasproblemak: nyul nem hagyott, meg inteznivalok osszejottek). Annyira aggodtam erted, ahogy most vegigolvastam ezt az ot napot (harom kormom le is ragtam). Tudom, milyen ronda dolog a mastitis, nekem is ketszer volt hozza "szerencsem"...olyan lelkiismeretfurdalasom van, hogy nem olvastam elobb, talan valamit en is tudtam volna segiteni, hogy ne huzodjon ilyen sokaig a korsag. Vagy legalabb drukkolhattam volna. Orulok, hogy mar jobban vagytok, remelem minden rendben lesz mostmar. Azert nehany gondolatot hozzafuznek, hatha kiokoskodunk valamit es ezutan elkerulod, vagy a tobbiek elkerulik ezt az izet. Nekem ketszer volt, 5 illetve 7 hetes babanal. Mindketszer csak egy napig, de a lazam hirtelen, 1-2 ora alatt szokott fel 40 fokra. Az elsonel rogton berohantunk a korhazba, ahol nem igazan tudtak segiteni a fejessel, de kaptam augmentint es rogton szedtem (a babanak ettol nalunk tenyleg nem lett semmi baja). Ja es mellette valami lazcsillapitot is kellett (algopirin vagy panadol volt asszem). Mindketszer a jobb mellem gyulladt be, se csomo, se duzzanat nem volt erezheto (amin marhaul csodalkoztak a dokik), csak irto voros volt majdnem az egesz, fajdalom kicsit honaljtajt es egyre lejjebb huzodott. Az elsonel elozonap fejtem, illetve nagyjabol ezidotajt van a bebinel valami fejlodesi ugras is, ha jol tudom hat het korul, nem? amikor megno az etvagya. Egyebkent mindkettonel pont vasarolni indultunk volna, ugyhogy biztos tok ideges voltam, hogy a nagyira hagyom a bebit. En szopi elott forro vizzel kezeltem, szopi utan meg fagyasztott borsoval borogattam. A gyulladas miatt muszaj kicsit jegelni, de ez hamar abbahagyhato, mert persze apaszt a hideg. Pihenj rengeteget, mert a laz is marhaul legyengit, tenyleg ne csinalj semmit es ne is aggodalmaskodj emiatt! Ja, asszem nalunk alapvetoen az volt a gond, hogy a problemas mell bimboja kisse lajtosan mukodott, ergo kevesbe jott rajta a tejci, mint a normalis masikon, ha fejtem tisztan lattam, s mivel a bebi foldlusta volt, ebbol kevesebbet fogyasztott, mint a masik oldalbol, valszeg ezert gyulladt be, de szerintem nagyban hozzasegitett a sok idegeskedes.
Bajdovej, koszonom a megemlekezest. Ugye javorok voltak a szarvasok?
Oxigen, a feledekenyseg erdekes dolog. Nalam ugy volt, hogy a Kiraly Kis Miklost meg egy rakat ovis verset, meset barmikor elszavaltam, meg tudtam, hol parkoltunk tavaly Becsben, meg vagy haromszaz kutyafajtat felismerek hatulrol is, de hogy mit kertek a kollegaim tiz perccel ezelott, hogy mit is csinaljak meg, haat... biztos nem neztek tokhulyenek...
Vollardnak azt akartam irni a pisirol, hogy a szuloszobakhoz van sloz, de ha mar nem tud kimenni, ne aggodjon, a szuleszno segit (latja azt, hogy mikor kell, es ha mar az edenykevel sem sikerul, "kiszedi", semmi gond, es az eljaras nem kellemetlen, csak belegondolni az). De mar biztos tul van ezen, ahogy Votiv is irta, mintha mara korhazban babazna, majd kifaggatjuk, ha elokerul.
Ildi, szelektalj! A vedononek lovese sincs a korhazi dolgokrol. Majd az oltasokrol meg a hozzataplalasrol talan majd mond okosakat, de egyelore csak hagyd a levegobe beszelni. En ket taskat vittem, hogy egyik szuloszobara, masikban meg osszes tobbi cucc, aztan az egeszet csak ledobtuk a vajudo kozepere es csak egy kis viz, muzli, fotogep meg mobil kellett a szuloszobaba.
Norka, gratula a lanykakhoz. En meg ket lanykat szeretnek a jelenlegim melle (nekem is ket hugim van, meg egy ocsem, harman lanyok irto jol elvagyunk, mi is a cime annak a filmnek, amiben Meg Ryan, Diane Keaton es Lisa Kudrow testverek?). Ja, es apa mit szolt? Vagy mar egy szava sem lehet?
Chesti, en Urban Marta doktornonel szultem nyaron. O szerda delelott rendel a Bartfaiban, illetve hetfo delutan a korhazzal szemkozti hazban magan. En is sokkal jobban bizom egy noi nodokiban, mint egy ferfiban (azoknak kb annyi empatiajuk lehet egy varandos novel, mint mondjuk egy zsiraffal szemben: meghokkento alkatu, de eletkepes darabok, egyelore elegendo egyedszamban).
Pipocs, a csuklast nemcsak erezni, latni is lehet