Új privát üzeneted érkezett!

Cas

Azt elfelejtettem, hogy magában az, hogy rh összeférhetetlenek vagytok a pároddal még nem jelent semmit. "Baj" csak akkor van ha a baba rh+, aminek nagyobb az esélye mint hogy rh- legyen. Általában elég egy anti-D szuri a szülést követő 2 napban (ha a baba rh+). De ha a terhesség alatt nő az ellenanyag termelés, akkor lehet, hogy kell szuri a terhesség alatt is. Ezt írják az okosok a rendelőben.
meglepibaba

Kérdés: Melyik popsitörlő a legjobb? Már újszülötteknél is lehet használni? Ha nem, akkor mennyi idős kortól?
meglepibaba

Sziasztok,
már megint le vagyok maradva egy-két nappal, de majd pótolom.

Nikcsi,
először is én is köszi a vendéglátást, tuti volt minden. Bocsi, de még ne tedd fel a nevet. Elég, ha ti, a bennfentesek tudjátok és még alakulhat.

Cas,
nagyon helyes vagy, hogy bevállaltál minket következőre. Azt még nem tudom, hogy el tudok-e menni, mert hát ugye a férjemnek kell vigyáznia akkor a Vilmosra.

Meglepi,
annak idején én két popsitörlőt vettem: egyet a kakis esetekre, egyet a csak pisisekre. A vékony jóval olcsóbb is. Márkája: Baby Bruin (fehér dobozos volt annak idején). Nagyon bevált, most is ezt fogom venni. Visegrádi u-i mária nagyker-ben folyamatosan van és ott a legolcsóbb.
Ja és már az első naptól használhatod a popsitörlőket. (kivéve ha allergiás tüneteket okoznak, de ez csak menet közben derül ki. (Vigyázz a Johnson-nal!!!)

Ellenanyagtermelés: engem már megint visszahívtak, mert találtak a véremben. Viszont semmilyen szuriról nem hallottam. Asszem utána is kérdezek.

Pizsi, hálóing: szerintem azt vigyétek, amelyikben jobban érzitek magatokat. Mindkettőt láttam az anyukákon. Viszont tényleg praktikus, ha a szoptatás miatt jó mélyre ki lehet gombolni.

Myra,
köszi az utóneves linkeket. Jobban vagy?

Laga (24+0)
laga

Laga! Amikor hétvégén is mondtad ezt a vékony-vastag popsitörlőt megnéztem az itthonit, de ilyen tulajdonság nem volt feltüntetve rajta. Lehet, hogy már mindegyik egyféle?

Meglepi! Nekem allergia szempontjából egyik popsitörlővel sem volt gondom, általában azt vesszük amelyik akciós, mert hát fogy rendesen, és nem mindegy mennyit adunk ki érte!

Amit használtunk már és tetszett: BabyLove (DM saját márka), Pempers sensitive, Johnson (bár egyszerre egyet néha nehéz kivenni)

Amit használtunk, de nem tetszett: Nivea (de csak azért, mert nem bírom az illatát)

A Baby Bruinos termékekkel eddig meg voltam én is elégedve, a popsitörlőről is azt hallottam hogy jó és olcsó, de még nem próbáltam. Hallottam még Gabi popsitörlőről is, azt is dícsérik.
aranyhold

Laga, Cas

Latom sikerult minden erintetett jol megijesztenem a szurival. Kép Kép Nem irta a doki a babanet rendeloben, hogy mennyire kell a helyzetnek rossznak lennie, hogy megkezdodjon a kezeles, de bizzunk az orvosainkban, hogy ezt el tudjak donteni. Amugy egy-ket kulfoldi lapon lehet a rhogam szurirol olvasni, ha beutod a google-be akkor utananezhetsz.

Aranyhold, Laga

Koszonom a popsitorlo-infot!

Aranyhold

Szavaidon felbatarodva ma megvettem az Avent Isis szettet, a taskas verziot. Igy ha valami oknal fogva megse tudom hasznalni, akkor a tobbi resze meg mindig jo lesz, ne adj Isten tapszernek. Van valami uj valtozat is! Eleg draga mulatsag volt a mai Brendon kiruccanasom, de olyan jol esik a gyerkocnek beszerezni a dolgait! Le kell allitanom magam ezzel kulonben a parom lenyilaz... Kép
meglepibaba

Sziasztok!

Meglepibaba: csak hogy újabb márkát dobjak be Kép Én a Pampers popsitörlőkendőre esküszöm. A szülés után fogsz kapni egy csomó termékmintát, valszeg popsitörlőkendőből is elég sokat, próbálgasd ki mindet, és találd ki, melyik jön be nektek.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Nikcsi! Nini, tényleg, percre pontosan egyszerre írtunk! Kép Éppen hiányoltál, és én már jelentkeztem is! Kép
Tali témát egyelőre nem nagyon értem, lehet, hogy nem onnan kellene elkezdenem pótolni a lemaradásomat, ahol abbahagytam az olvasást?! Kép
Te már csomagolsz?! Az utóbbi napokban már én is elkezdtem gondolkozni a dolgon. Kép Ja, ez azért vicces, mert anno Lacikával nem és nem tudtam rászánni magam, hogy összepakoljak. A "Friss kismamák" akkori csapata már kórusban cikizett miatta. Kép Végül szivárgó magzatvízzel, két fájás között fejeztem be az összepakolást. Kép

Éppen ma dobtam egy hátast a DM-ben, amikor láttam, hogy 50 db. Avent melltartóbetét 2200 Ft. Én anno BabyLove-t használtam, de aztán lett belőle "NEW!", és az már nagyon nem tetszett. Szerencsére akkor már nem is nagyon kellett, így nem találtam helyette másik kedvenc márkát. Már összeírtam a listát, ha legközelebb megyünk a CORA-ba, én is megveszem a NewBorn pelust, meg a többi kórházi és pindurkának való dolgot. (Tényleg, lányok, tudja valaki, hogy a Tena betétből melyik méretet érdemes megvenni?) Olyan fura érzés... Már tényleg csomagolni kellene, mindjárt itt lesz egy kisbaba... Kép

Nekünk egyébként még bababútorunk sincs. Kép Lehet, hogy Peti az utazóágyban fog aludni eleinte?! A babaruhákat se vettem elő és mostam ki még, hiszen nincs hova elrakni, azért meg kár, hogy csak hányódjanak a lakásban.

Meglepibaba! Én Huggies illatmentes popsitörlőt fogok venni Petinek eleinte. Kép Azt hiszem, lassan minden márka elhangzott, ami csak létezik. Kép Egyébként Coryval teljesen egyetértek, Lacikával mi is a Pampers popsitörlőt használjuk, és Petinek is azt veszem majd, ha kicsit nagyobb lesz.

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok

Popsitörlő
Az elején a Baby-Bruinnal kezdtem, de megmondom őszintén, hogy nekem nem vállt be. Túl kicsik a kendők, azon kívül vékonyak is és nagyon nedvesnek találtam. Ja, és nem mondható puhának! Így nem hogy takarékos lett volna, még többet is kellett belőle használnom a vékonysága miatt. Az viszont tény, hogy olcsó.
A Johnson, Pempers, Nivea-kat nagyjából egyformának találtam, persze az illatukat kivéve.
De puhaságra, nagyságra azonosak.

Pizsi-hálóing:
én egy hálóinget vittem, a szülés eljére és utánra. A következő napokon rövides pizsibe voltam, aminek nem feltétlenül kell, hogy gombos legyen, mert elég ha felhúzza az ember a felsőrészét.

tena:
van egy bizonyos méret, amit nem lehet csak a patikákban kapni. Ez nem az a hagyományos csomagolású betét, mint a megszokott betétek, hanem elég sok van benne (valami 50-100 db között). Megkell érdeklődni több helyen is, mert van ahol adnak darabra. Szóval ez akkora méret, mint egy gyerek pelenka, és a hozzá való tena bugyival nagyon kényelmes, és pillanatig sem kell attól tartani, hogy átázik.
Erre a méretre csak az első 2-3 napban van szükség, ill. a vérzés mennyiségétől függ, úgyhogy szerintem 10-15 db elég.
Én csak ajánlani tudom.

mucus

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Meglepi
Ha holnap reggel fel tudok kelni időben, akkor soron kívül bemegyek én is vérvételre inkább. Jobb a békesség, a 20-át úgyis csak azért mondta a terhesgondozóban a nőci szerintem, hogy ne kelljen kétszer mennem... De ma elkezdtem parázni, úgyhogy holnap rövidre zárom a kérdést.

Popsitörlő: micsoda szakmai ötletbörze alakult ki! Jó olvasni! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

BMárti

Nem mintha olyan nagyon értenék hozzá, de én a Chicco szülés utáni betétet vettem meg, azt mondták, hogy extra puha és extra nedvszívó. Ebből csak egy méret volt, akkora mint egy nagy intim betét. Annyira vérezhet az ember, hogy bugyi méretű felnőtt pelus kell? Jaj...
A 2200 ft-os melltartó betét kiakasztó, ezért sem értettem amikor ott volt ugyanaz, avent újszülött cumival 999-ért. Ki érti ezt?
A kicsinel miért veszel Huggiest eleinte? Kímélőbb?

Lányok (Cory, Mucus, BMárti)

Köszönöm a tanácsokat popsitörlő-ügyben!

Csomagolás: én meg azt hiszem egy buzgómócsing vagyok... már majdnem minden megvan a kórházi listáról (a pizsiket kivéve)... Kép Meglátjátok, hogy csak ezért is 42 hétre jön majd!
meglepibaba

Sziasztok!

Hmmc
Kijavítottam a következőnél már úgy lesz! Nem semmi a munkahelyed?! Kép

Laga
Okés, nem írtam be!

Bmárti
Mit nem értesz a találkozóban? Múlt hétvégén volt egy (palacsintázó helyett nálunk), és jövő pénteken is lesz egy Caséknál PALACSINTÁZÁS keretében.
Dehogy csomagolok még, csak hazavittem a listát és bejelöltem mit kell venni. Ha a Kanári-szigetekre mennénk holnap vagy ma se lennék még összepakolva (csak listám lenne - azt mindig csinálok). Nagyon utálok összecuccolni, remélem a férjem segíteni fog! De lehet, hogy én is magzatvíz elfolyás közben/után fogok pakolni. Mondtam is férjemnek: azt se tudom, hogy fogok viselkedni? Ideges leszek és legyünk már a kórházba? Vagy szép komotasan, mert elméletileg 10-12 óra lesz... (kivéve, ha nem játszok Myrát Kép)
Na, ha megnyugtat ugyanígy állunk, sőt nekünk még valamelyik szekrénybe sincsenek ruhák, amit elővehetnénk. A mi babynk lehet, hogy a mózeskosárba fog aludni? Nagyon nem szeretném, kéne nyerni a lottón, de ennyi pénz a fenének se kellene!
TENA: előadáson azt mondták a min. 2-3 csöppeset vegyük. Tudjátok a betéteken is van ilyen jelzés.A DM-be van egy csomó (kedden voltam). Én megkaptam az unokatesóm megmaradt csomagját. Viszont a hálós bugyit hol lehet megvenni?

Cas
Vajon felkeltél, elmentél? Na mi volt?

MB
Na igen! De lehet, hogy Te csinálod jól. Kép
Én többektől a pampers popsitörlőt hallottam, hogy jó. Abból is a sensitive. A metroba ez az akció van: Pampers Wipes törlőkendő utántöltő 63 db vagy 72 db/csomag 3 + 1 db AJÁNDÉK /gyűjtő ár: N1439,00 Ft(B1798,80). A DM-be ha jól emlékszem egy csomag 899,- vagy 799,- volt, a megatoysba akciósan 750,-/csomag. Szóval a metros nagyon megéri - mi megvettük.

Lehet, hogy ezt a kérdést a babások körében kellene feltenni (oda is írok), de milyen márkájú pelenkát vegyek? Azt hittem, hogy a newborn csak a babylove-ba van, de láttam liberoba, huggiesba és talán pampersba is. Ki melyikre esküszik?
Hány db textilpelusra van kb. szükség?

Puszi Nikcsi 34+0
nikcsi

Cas
Most szombaton mentek a Minimanóba? Ha igen csatlakozhatnék, férjem dolgozni fog (akkor is)...
A babakocsikat pedig ajánlom, hogy itt is nézzétek meg, érdemes! www.babadiszkont.hu (Lehel úti piac mögött van) Mi itt egy tök szupi Pierre Carden-t néztünk ki és nagyon elfogadható áron volt! Ezt pedig egy kismama ajánlotta www.symbiozis.hu ők itt vették a babakocsit.
nikcsi

Meglepi
Te tényleg nagyon rendes vagy! Én még a listát is csak a jövő héten fogom elkezdeni összeírni a csomagoláshoz! Kép
(Mentségemre legyen mondva a héten meg a múlt héten is reggeltől estig dolgoztam, és szellemileg annyira kimerültem estére, hogy csak ülni és kötögetni volt energiám. De remélem hamarosan végzünk...)

Nikcsi
Felkeltem, elmentem. Alig volt valaki (8-ra ott voltam), hipp-hopp behívtak, megnyugtattak, hogy ráért volna a jövő hétig, de így legalább addigra meglesz a lelet.
Rákérdeztem, hogy mi is ez pontosan, és a válaszból azt szűrtem le, hogy a vércsoportnak vannak különféle alcsoportjai. Illetve hogy előfordulhat, hogy a terhesség elején van ellenanyag, és utána már nincs. Ezt ennél jobban nem sikerült tisztázni... Kép
Na mindegy, lényeg az, hogy túl vagyok rajta, jövő héten meglesz a lelet és remélem minden okés. Majd a dokimat kifaggatom, hogy pontosan mi is ez.
Minimanó: holnap lelépünk pihizni Egerbe 3 napra, és csak vasárnap este fogunk hazajönni. (Nagyon ránkfér, mindketten zombik vagyunk kicsit. Anyósék karácsonyi ajándéka, a legjobbkor jött...) Úgyhogy ezen a hétvégén biztosan nem tudunk elmenni, de jövő szombatra tervezzük. Ha akkor jó neked szívesen elviszünk!

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
Mi voltunk a Babadiszkontban a WestEnd után. Aránylag olcsón vannak a Pierre Cardin babakocsik és ott a legolcsóbb hozzá a hordozó is, de akár egyben is megveheted.
Mi csak egy hordozót fogunk venni, mert én beleszerelmesedtem a PegPerego Pliko babakocsiba és azt a tesóm elkülni. Csak Szlovákiába kell majd kimenni érte, mert oda sokkal olcsóbb a postaköltség.

Ruha
Tegnap voltunk az Auchanban és 399 ft-ért nagyon jó body-k vannak. Ezek máshol 990-1290 között vannak. Vettem is kettőt rögtön egy malackásat és egy kiskacsásat.
Ott néztünk a pelusokat is. Szinte minden gyártónak van már newborn pelusa. Még nem tudom, hogy melyiket fogjuk választani, de azt tudom, hogy Pampers-t nem (utálom a Proctert).

Betét
A Libressének van szülés után a 3-4 naptól jó puha szárnymentes hagyományos betétje. 1 csomag 167.- körül van. Amikor tavaly kórházban voltam akkor is ezt használtam és nagyon jó volt. Kerestem egy kicsit nagyobbat is, de nem nagyon találtam még. Ha találok szólok.

Textilpelus
Mi kb. 10 db-ot fogunk venni. Annyi szerintem elég lesz, de ha nem elzavarom majd az embert, hogy vegyen még. Gyakorló anyukák mondták, hogy a szlovák jobb minőségű, mint a magyar. Ebben még nem tudok nyilatkozni, mert még nem néztem meg sehol, de igyekszem bepótolni a hiányosságaimat.
hmmc

Cas
Na az azért jobb, hogy akkor már lelet is lesz! Kép
Azért nézd meg a weboldalakat!
Kellemes hétvégét nektek! Mi is el szeretnénk menni valahova, mert márc. vagy májusba lejár az üdülési csekkem (53.000,-). Rá is kérdeztem, hogy nem lenne gond? Végülis nagy baj nem lehet, legfeljebb, ha megindulna a szülés, akkor nem a Margitba szülők...Kép Na nem tervezzük messzire az útat, bár én a hegyekbe vágyódom!
A jövő szombatra még térjünk vissza, aznap van a keresztfiam 1 éves szülinapja...
nikcsi

Nikcsi! A tena hálós bugyit gyógyszertárakban lehet kapni! És nagyon jó, komolyan vegyetek! Egy csomagban 2 van, ennyi elég!

Csajok én jól megszívtam a betétekkel! Bevásároltam éjszakait, nagyot, tenából szerencsére csak normált, és pár nap után sima intimbetétet vettem lent a gyógyszertárba. Én alig véreztem. Szóval készüljetek mindenfélével, de egyikből se sokat vegyetek, lent a gyógyszertárba is lehet venni, ha valamelyik kevés, meg remélhetőleg hamar hazamentek úgyis! :-)

Nikcsi! Pelus ügyben írtam amoda!

Mi a Corába szoktunk popsitörlőt venni, eddig még mindig volt valamilyen akciós (az újság nem mindig írja!).
aranyhold

Hmmc
A szentendrei útiban voltakok? És a body-k nem valami napi akciós dolog volt? Már nagyon időszerű lenne néhányat venni...
Textilpelus én is azt hallottam, hogy a szlovák a jó.
Betéttel kapcsolatban: az előadáson azt mondták, hogy bugyi nélkül (hálóingbe!) kell majd hordani, amit nagyon könnyen meg fogunk tanulni???(Esetleg Tena bugyi)
nikcsi

Nikcsi!
Teljesen jó minőségűek! Van köztük Kenguro Goldos is. Tiszta puha pamut. Csak válogatni kell, mert nagyon sok féle van. Én eléggé finnya-gép vagyok, a férjem szoktam rám mondani, én tudok válogatni Kép
hmmc

Nikcsi!
Szerintem lesznek még mert elég sok volt.
Szentendrei útiban voltunk.
hmmc

Hmmc
Köszi! Lehet, hogy ma beugrunk - én szeretném, de a férjemen fog múlni (a pénz miatt nem fog örülni az ötletnek)! Kép
nikcsi

Nikcsi
Köszi a linkeket, estére megnézem (mostmár dolgozom... he-he elvileg, mert most netezek Kép).
A pihenést pedig ne hagyjátok ki! Ha megszületik a baba, egy darabig úgyse fogtok tudni eljutni hosszabb időre sehová! Mi is valszeg felmegyünk majd a Bükkbe napközben, hétvégére sok havat ígérnek, jó lenne egy nagyot hógolyózni (ha szánkóra már nem is ülök). Kép

Aranyhold
A kórházban a gyógyszertár ilyen jól felszerelt? Amikor legutóbb voltam ott, alig lézengett 1-2 doboz a polcokon-tárolókban... (Igaz panaszkodott is, hogy az áremelés miatt kifosztották, a gyárak meg nem szállítanak semmit.)

Kép
Kép
Kép
cas

Nikcsi
A pénz a legkevesebb Kép
Most január elején én sem kaptam meg csak a fizetésem kb. 30%-át mivel elszórták a papírjaimat. Még jó, hogy voltak elmaradt kifizetések. De még így is annyit kell vásárolni és már nincs hátra csak 2 hónapom. Ráadásul a fogászat is decemberben 40000- volt, de legalább minden rendben van nem fognak kiperegni a fogaim a terhesség után. Az is jó volt karácsony előtt.
Sőt! Egy iskolás gyerek sem 2 forint. Ebéd 4000, úszás 6000, kézilabda 2000, csak ami hirtelen eszembe jut. Talán mégiscsak jó lenne az a lottónyeremény? Megyek is veszek Kép)
hmmc

Cas
Attól félek, hogy hó lesz. Akkor leszek igazán meglőve! Imádom! Szánkóra ülni még lehet, csak ne menjen, de annak meg mi értelme??? Kép

Hmmc
Most nem úgy érzem, hogy az a legkevesebb. Nálunk sajnos nem ilyen 10.000,- alatti összegek röpködnek (már "csak" 100.000,- asztalosnak, 250-300.000,- vízóra elintézése + bekötési díj). És akkor még a babáról egy szó sem esett! Nincs: kiságy, ruhák, szekrény, pelenkázó, babakocsi, meg még sorolhatnám. Lottó: még 10 milla is sok lenne, bár még sosem volt annyim, szóval ez megint olyan téma, hogy milyen lehet a szülés... Kép
nikcsi

Cas! Nem tudom most mi a helyzet, mert már rég voltunk a kórházban (szerencsére), de amikor én bent voltam mindent tudtam venni, amire szükségem volt. Ha meg nem volt, akár másnapra meghozatták!
aranyhold

Sziasztok,

popsitörlő ügyben:
Aranyhold, Mucus,
a vastag Baby Bruin-os popsitörlő téglalap alakú dobozban van, a vékony pedig henger alakúban. A vékony egy kicsit rácsos bordázatú. Ez azért jó, mert ha nagyon ragadós a kaki, de már nem akarsz még egy vastag törlőt használni, akkor egy ilyen vékonnyal kiegészítheted a tisztogatást, mert "levakarja" a gyerekről a kakit.
Ja és van utazós doboz is: kb 10 darab van benne és olyan pici, hogy zsebre is tehető. (ki akar egy bazi nagy dobozzal tekeregni a városban, mert hát ugye pelus és popsitörlő nélkül tilos elindulni.)
És mindenből van utántöltős.

Nivea popsitörlő: nekünk bejött, nem tartom büdinek, de az ára egetverő! Amikor bevezették a Nivea babatermékeket, teljesen jó áron volt. Most ahogy láttam, a Baby Bruin árának a duplája!!!

Pampers törlő: eddig minden általam ismert anyukának bejött és szinte folyamatosan lehet akcióban kapni. (Szerintem ez a beetetés: vedd meg a jó és elfogadható árú Pampers törlőt és előbb-utóbb rááll a kezed, hogy a pelusból is a Pampers-t vedd.)

Pelus ügyben fenntartom a véleményem: minden gyerek más és más: érdemes egy-egy kis csomagot venni a 3-6 kg-ból és menet közben rájöttök melyik illik a gyerekre. Éjszakára csak kiváló minőségűt érdemes használni!!!

Rongypelus: Vilmos nem hajlandó használni a magyar pelust (keményebb, körbe van szegve és nyomja a pofiját + nincs rajta "pici cimke" amit lehet b...tatni). A cseh pelus messze jobb. (Ti szlováknak emlegetitek? Ez vajon ugyanaz?)

Body / kombidressz: vigyázat: a babák lába nagyon hurkás és egy alacsonyan szabott kombidressz vágja a hurkákat!!! A Kenguru kombidressze elég magasan van szabva, az jó. Nézzetek meg egy Kengurus kombit és ahhoz tudjátok hasonlítani a többi szabását. (Királyhágó utcában van egy Kenguru szakbolt. Minden jóval olcsóbb és rengeteg fajta van: ujjatlan, rövidujjú, hosszúujjú, garbós ...) ( XII.ker. telefonáljatok oda, hogy létezik-e még ez a bolt.)

Szülés utáni piros: háááát, nekem volt bőven és elkelt a Tena betét. Sőt azt mondják, hogy szülés után 2-6 hétig lehet vérezgetni. Nekem 6 hét volt, az tuti. Bár ezt mindenki maga tudja, hogy mennyire erős a mensije úgy általában. Ha épphogy egy pici, akkor most se lesz valszeg erős.

Laga 24+1
laga

Ja és rongypelusból nekünk a 20 db is kevés volt. (mondjuk Vilmos a mai napig meg van őrülve a pelusaiért, ezért a picinek újabb adagot kell vennem, mert a "nagy 3 és fél éves" nem adja neki).

Laga
laga

Nikcsi
Köszi a listát, megkaptam. Hát ennyi cucc be sem fér egy sporttáskába...legalábbis az enyémbe. Ti külön készítitek össze a szülőszobás dolgokat, vagy egybe minden? A szülőszobán a saját hálóingünkben leszünk, vagy muszály a kórházi?

Régebben olvasgattalak titeket és szó esett a málnalevélteáról, hogy milyen jó hatása van. A férjem vett is gyorsan 3 csomaggal, de pontosan milyen hatása van? Mikor kell inni, naponta mennyit. Ezek nincsenek rajta a csomagoláson, visszaolvasni meg egy évezred lenne..

Köszi
Zsazska
36+4
zsazska

Textilpelus

En abbol nagyon sokat vettem, mert kelleni fog parnanak (azt irjak, hogy az a legjobb: 3 db textilpelus a feje ala). Tehat 3 az agyba, 3 a babakocsiba, kell jopar a bufizteteshez (en allitolag mindig lehanytam az apukamat Kép ), stb. Szoval nalunk van 30 szlovak tetra pelenka. Ugyanaz mint a cseh. Mi kimentunk Szlovakiaba korulnenzni babacucc ugyben, a pelenka kivetelevel katasztrofa volt. Aztan elmentem a Kikaba, es tucatjaval allnak a cseh pelenkak... megerte elmenni...

Cas

Remelem nem lesz gond az ellenanyaggal. Szerintem is jobb ha az ember nem var sokaig, igy legalabb nyugodtan alszol.

Nikcsi

En tegnap voltam a Brendonban, es ott is lehet steril bugyit kapni. Megvettem az elso pelust en is! Newborn Pampers-t. Meglatjuk, hogy bevalik-e, de szerintem az elso par nap kudarcai nem a pelus terhere lesz irhato... (a masodik nickem: ketbalkez). Egyebkent ha mar nagyon keszulgetsz a korhazi csomaggal, szerintem erdemes venni papir wc uloket. Biztos ami biztos... 10-es dobozokban aruljak. Nem tudom ki hogy van vele, de nem egy felemelo dolog meg 50 ismeretlennel ugyanazt a wc-t hasznalni egy amugy is serulekenyebb allapotban.
Na nem papolok tovabb, talalkozunk a tornan!

MB
meglepibaba

Tudnátok segíteni abban, hogy a szülésre és az azutánra ajánlott homeopatás szereket hol találom?
Tudom már volt róluk szó úgy november tájékán, de nem találom.
Vagy esetleg aki feltette ezeket, az mégegyszer feltenné? (Mucus, nem te voltál?)
Köszi szépen,

Laga
laga

Laga
Köszi a sok-sok véleményt!

Zsazska
A cuccal kapcsolatba fogalmam sincs, még nem pakoltam össze semmit! Kép De most nézem azért Te előbbre vagy mint én! Azt hallottam, hogy inkább azt szeretik, ha egy óriási csomaggal mész - mármint a saját részre. A babaholmik külön, meg később kell stb.
A kórházi hálóing nem kötelező, de ajánlani szokták, mert kényelmes és inkább az legyen csupa vér, mint a sajátod!

Huú pedig jó lett volna, ha utána olvasol. Anno még én is írtam a málnalevél teáról, de már nem 100%-osan emlékszem. Az viszont ezer százalék, hogy a 3 csomag sok lesz. Naponta 2 dl ajánlanak natúr, amibe 2 kávéskanálnyi málnalevél kell. A 2 dl-t nem egyszerre, hanem egész nap kell elfogyasztani. A 7-8 hónaptól javasolják, de én 36-38 hétre emlékszem. Amúgy itt a bolt telszáma: hívd fel 387-44-74 nyugodtan azért adták meg! Kép
nikcsi

MB
Na igen ezt a WC ülőkés valamit felejtettem el a DM-be!
Okés találkozunk!

Laga
Én valamiket lementettem, ez lenne:
HOMEOPÁTIÁS SZEREK: Szülés előtt két héttel Caullopyllum- méhszájra hat, Cimicifuga-méhre hat.
Szülés utánni fájdalom csillapításra Arnica 15 CH, vagy Staphysagria 9 CH. Az első fájdalamt is csökkent, a második csak a gyors sebgyógyulást segíti elő. Érdemes mindettőt szedni.
Tejbelövelésre Urtica urens 5 CH, ha depresszió miatt lövel be nehezen Agnus castus.
nikcsi

Sziasztok

Nikcsi
A listát légyszi még egyszer küldd el, mert nem tudtam megnyitni valamért.
A mai tornára nem megyek, mert megfáztam, fáj a torkom. Kép
Olvasni sem volt időm a sok munka miatt. Kép

Boglárka 22+0
boglarka

Boglárka
Elküldöm most is, de ha megint nem tudnád megnyitni, szóljál és a legközelebbi tornán odaadom kinyomtatva... Kép
nikcsi

Sziasztok!

Mucus! Köszi az infót tena betét ügyben. Akkor majd a gyógyszertárban megkérdezem. Nekem anno valami normál eü betét jellegűen csomagolt volt, talán olyan 12 vagy 15 db. lehetett benne, de nem emlékszem a méretére.

Meglepibaba! A chicco betétről még nem is hallottam. Szárnyas? Hát, elég rendesen tud vérezni az ember a szülés utáni első napon, de ez a pelenka méret nekem is túlzásnak tűnik...
999 forintért 50 avent melltartóbetét + újszülött cumi?! Hol?!
Azért veszek Huggies popsitörlőt Petinek, mert kicsit vastagabb, puhább, és ami a fő, illatmentes. Én tényleg nem tudom, minek illatosítják agyon ezeket, egy igazi nagy büdös kaka (nem az anyatejes babamaszat Kép) csak sokkal szörnyűbb lesz a pacsulival. A Nivea popsitörlőnek pl. végképp nem bírom a szagát. A "normál" Pampers is elég erősen illatosított, a sensitivet még nem próbáltam, de az meg különösen drága.

Nikcsi! A tali téma már világos. Kép
Én, amikor Lacikával beindultak a dolgok, azért szerettem volna minél előbb kórházban lenni, és biztonságban érezni magam. Életem Párja próbált segíteni az összepakolásban, de annyira ideges volt, hogy nem mentem vele sokra. Kép A lista jól jött, legalább gondolkoznom nem kellett, és végül is volt időm bőven, 10 óra múlva sok-sok oxitocin infúzió hatására született meg Lacika. Most viszont ez a legfőbb parám, hogy nem érünk be időben. A második ugye állítólag gyorsabban is szokott megszületni, meg most nem is olyan egyszerű fölkelni, kocsiba ülni, és elindulni, hiszen itt a nagy, vele is kellene kezdeni valamit... Kép Na mindegy, majd meglátjuk, minden attól függ, milyen napszakban látja majd elérkezettnek az időt Peti a nagy találkozásra. Kép
TENA bugyit a gyógyszertárban vettem anno, de nekem nagyon nem jött be. Lehet, hogy nem találtam el igazán a méretét, de iszonyú kényelmetlen volt, meg idétlen érzés. Még a kórházban belevágtam a kukába mind a kettőt. Nekem anno nem kellett bugyi nélkül lenni, csak a szülőszobán. Érdekes érzés volt menet közben a combjaimmal tartani a betétet...
Eszembe se jutott a Metroba menni popsitörlőért, a babadolgaik ára nem szokott versenyképes lenni a CORA-éval. Ezek szerint azért az akcióikat érdemes lenne figyelni.
Pelenkából és NewBorn méretben a Pampers-re esküszöm. Van rajta egy speciális hálós borítás, ami az anyatejes kakikát gyönyörűen leszedi a baba popójáról. Sajnos a nagyobb méretűeken már nincs, és a newborn-t pillanatok alatt kinövik a babák.
A textilpelus szükséglet nagyon babafüggő. Mi alig használtuk, amíg Lacika kicsi volt, mert ő kaját vissza nem adott. Kép De ha "bukós" lesz a picid, lehet, hogy minden szoptatás után lecsandáz egyet, akkor azért kell néhány. 10-20 darab kell szerintem. Utána, mikor már főzelékezik, akkor is jól használhatóak ruha megóvásra, szájtörölgetésre, ilyesmire.
A lista, amit emlegettek, a kórházi listád? Elküldenéd nekem is? Szívesen összenézném a saját régi listámmal, hátha találok benne olyasmit, amire én nem is gondoltam. Pl. a papír WC ülőke jó 5let! Kép

Zsazska! Szerintem érdemes külön csomagolni a szülőszobai motyót, mi anno a hét vicce voltunk, mikor nagy böhöm sporttáskával bevonultunk a szülészetre.

Bababútort hol érdemes nézni szerintetek? Meg vagyok lőve vele teljesen! Kép Egy 60*120-as kiságyat szeretnék, lehetőleg körben rácsosat, és olyat, amiből elől kivehető néhány "cövek". DE (és itt esik a fene seggre Kép) kellene hozzá egy kis komód féleség a babaruháknak, és feltétlenül olyan kellene, ami tényleg illik a kiságyhoz. Már így is kétféle bababútort kell összerakni, harmadik stíluselemnek ott a szoptató fotelem, nem szeretném, ha nagyon szedett-vedett kinézetű lenne a gyerekszoba. Az RS-ben csak olyat tudtak mutatni, ami hasonló, vagyis valódi fa kiságyhoz ugyanannak a fának a laminált bútorlapos utánzata komódban. Kép A Brendonban, RS-ben, KIKÁ-ban láttam gyönyörű komplett babaszoba bútorokat, de azok mind 140*70 (?)-es nagyobb, heverővé alakítható ágyakkal voltak, az meg már nem fér el nálunk. A Drewex volt az utolsó reményem, a honlapjukon láttam pontosan azokat a bútorokat, amiket szeretnék. Emlékeztem is rá, hogy a MegaToys-ban árulnak Drewex cuccokat, de felhívtam őket, és kiderült, hogy csak árultak. Amióta Brendon tulajdonban vannak, ugyanazoktól a szállítóktól kell rendelniük. Kép Talán kifutóban akad még ez-az, ráadásul szuper akciós árakon, de azzal nem nagyon biztattak, hogy két összeillő darabot lenne esélyem találni. Kép A hétvégén megnézzük, de ha a MegaToys-ban nem lesz, 5letem sincs, merre induljak majd tovább.

BMárti

BMárti
bmárti

Nikcsi,
köszi a homeopátiás hozzászólást, de kellene a potenciál és az adagolás is. Ez így kevés. Úgy emlékszem, hogy a novemberi leírás részletesebb volt, de hülye voltam, hogy akkor nem mentettem el.
Ha valakinek van más infója még a homeopata szerekről a szülés és környéke témakörből, akkor azokat is szívesen fogadnám.

Köszi,
Laga
laga

Bmárti
És jössz a talira?
Ettől félek én is, hogy ő még jobban be lesz parázva, ha épp otthon lesz, amikor úgy dönt a kicsi, most világrajön... Kép
A listát elküldtem!
Na ezekkel a méretekkel bajba vagyok! Pl.: fogalmam sincs jelenleg milyen méretű melltartót kéne vennem, így a bugyi méretről sincs dunsztom se!
Bababútor: említett helyeken kívül fogalmam sincs!

Laga
Ha már veszel homeopátiás bogyókat, akkor ott el tudják mondani. Ajánlom a Kolossy téren levőt, bár én is csak hallottam róluk... Én még soha nem vettem be ilyen bogyókat.
nikcsi

Zsazska,
a málnalevélteát én a 34. héttől ittam. A 36.-ig napi fél litert (1 teáskanál málnalevél), utána napi 1 litert (1 evőkanál málnalevél).

Laga,
Homeós szerekből pedig a következőket szedtem:

- Caulophyllum D12 36. héttől másnaponta 1x5 (gyorsabb, könnyebb méhszájtágulás)
- Arnica Montana CH15 Szülés indulásakor 1x5, tolófájás indulásakor 1x5, szülés után 1x5, és további 5 napig 1x5. Nálam a gyors szülés miatt a további 5 nap maradt csak Kép (Vérzés, fájdalomcsillapításra)
- Hypericum Perforatum CH15 Szülés után két hétig napi 1x5. Na ezt én szintén csak 5 napig szedtem, mert már nem volt semmi bajom, a varratszedésnél is csodálkoztak mennyire visszament a méhem. (Izomlazításra, gyors méhvisszahúzódásra, idegszövet regenerálására.
- Urtica Urens D6 3-4 napig 2x5 (tejserkentésre)
- Alfalfa D6 20 perccel szoptatás előtt, mert azonnal hat (tejserkentésre)

Cas,
végre összeírtam neked a kórházlistát, mailbe ment.
myra

Sziasztok!

Nikcsi! Megkaptam a levelet, köszi! Kép Talira tuti nem megyünk, bár most éppen az nem is világos nekem, hogy mikor (melyik napon) lesz. Sajnos éppen ma reggel derült ki, hogy bárányhimlős lett Lacika egyik csoporttársa a bölcsiben (tegnap ment először!!! Kép), így 3 hétig járványveszélyesek vagyunk. Igazán nem szeretnék senkit megfertőzni. Utána meg... ha van egy kis mázlim, meggyógyul Lacika, mire megszülök...

Myra! Az Urtica Urens D6-ot szüléstől számított 3-4 napig? A Caulophyllum-ot tuti nem fogom merni szedni, ígyis attól félek, hogy nem érek be időben. Aztán ha már órák óta benn leszek a szülőszobán, és nem haladunk semmire, akkor lehet, hogy nagyon megbánom majd, hogy ilyen gyáva voltam. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Myra
Mi alapján ittál ennyit? Valahol mondták neked? Csak mert a drogériába nekem a fentieket mondták és az jóval kevesebb Kép

Néhány vicc, a nagyis nagyon tetszik!

Bocs, kígyó, hogy csúfoltalak, amiért nincs lábad...
Felejtsük el, és kezet rá, oké?

Az idős néninek elintéznivalója van az önkormányzatnál. A papírok kitöltése után így szól az előadó:
- Itt tessék aláírni.
- Hogy írjam alá?
- Hát, ahogy a leveleket szokta.
- Rendben.
"Sok, sok szeretettel: Nagyi"

A szemorvosi rendelő folyosóján két pasas találkozik:
- Á! Régen láttam!
- Régen én is.

Melyik a kakukktojás?
a) Arany
b) Petőfi
c) Ezüst

Mi a világon a leghaszontalanabb tárgy?
- A villanyírógép. Láttál te már szőrös villát?
nikcsi

Olyan sok mindent kell még megvennem nekem is. Nagyjából benne van a fejembe, de tuti, hogy el fogok felejteni valamit.

Most éppen azt sem tudom, hogy merre szaladjak mert festés van nálunk. Itt van az apukám és fest. A lakás pedig olyan mint amibe belevágott a gömbvillám.
Ne festessetek SOHA!
Az rendben lesz, hogy ki lesz festve, de utána ezt a rengeteg lomot vissza kell pakolni a helyére.
Már most elfáradtam ahogy leírtam!
hmmc

Urtica Urens-ből a ch 5 is jó, először 3x5 golyócskát, majd ha beindult a tejci elég 2x5.
Én szedtem, de szerintem nem segített. Nekem a Laktoherb tea sokkal jobban bejön mai napig is, de nem szabad egyfolytában innom, kell tartani szünetet!
aranyhold

Zsazska
Előadáson azt javasolta a szülésznő, hogy egy nagy pakk legyen, de a tetejére összekészítve a szülőszobás cucc úgy egyben, hogy csak ki kelljen emelni, mert az elkérik amint beérsz.

Laga
A homeopátiás cuccok dobozában elég részletes leírást találtam eddig a pontos szedési módról és adagolásról... Gondolom ezeknél a szereknél sem lehet nagyon máshogy...
A Kolosy téri gyógyszertárban pedig patikuscsaja válogatja, mennyire segítő- és magyarázókész... (férjemnek pozitív, nekem nagyon negatív tapasztalatom volt velük).

Myra
Köszi a listát, mindjárt megnézem!
A Te "rohamszülésed" példázza, hogy ezek a homeós szerek és teák mégiscsak érhetnek valamit! KépKépKép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Ne haragudjatok a betolakodásért,csak lenne egy kérdésem,méghozzá HMMC-hez!

Láttam az albumotokat és meglepődtem milyen jó UH képeket készítettek a babátokról. Megkérdezhetem hol csináltattátok? Egyébként nagyon aranyos a pici!!!!

Orsi
orsi21

Nikcsi,
én sajnos nem járhattam tornára, Kép viszont kismamajógára kimondottan engedtek. Ott mindenki szedte ezeket a bogyókat, és itta a teát. Az a lány is terhes volt aki az órát tartotta, és az ő homeopata orvosa adta ezeket az arányokat, ami általános, és senkire nem túl megterhelő. (Egyébként akik már a második gyereküket várták, és annak idején itták a teát, mind azt mesélték, hogy könnyen szülték az elsőt.) Kép

A táblázathoz: Tódor Évi a szülésznőm.

BMárti,
Az Urtica Urens-t mindegy mikor kezded el, csak 3-4 nap elteltével kell 1-2 hét szünetet tartani, aztán újra jöhet a 3-4 nap.
Nekem egyébként ez, és a Lactoherb együttesen indította el a tejemet, pedig már úgy tűnt semmi nem lesz...
A Caulophyllum-ot ha nem halad a vajúdás lehet oxitocin helyett is szedni, csak akkor a C30-as potenciálból kell 3-4x5 bogyó.
myra

Sziasztok

Myra
Ezek közül a homeós szerek közül, amik a szülés előttre ill. a szülésre vannak Te szedted valamelyiket? Caulophyllum?
Én ezt szedtem. Lehet, azért ment gyorsan a tágulás?

Laga
ha még mélyebben érdekelnek azek a homeós szerek, akkor érdemes lenne egy tájékoztató füzetet beszerezned. Nekem van egy ilyen, csak azzal az a baj, hogy a terhesség-szüléssel kapcsolatban szinte semmi sincs benne.
Van nálunk egy patika, ahol szélesebb körben foglalkoznak a homeós szerekkel, innen kaptam ezt a füzetet is. Decemberben mondta a nő, hogy megjelentettek egy új füzetet (elég vastag) amiben csak a mi témánkkal kapcsolatos szerek vannak, de még nem tudott adni belőle. Megmutatta, és az a címe, hogy "Homeopátia mamáknak és babáknak", meg valami alcím, hogy szülés-terhesség.
Holnap bemegyek, hogy van-e már belőle.

Papír wc ülőkét már korábban is ajánlottam, de most is azt mondom, hogy nagyon hasznos, úgy hogy vigyetek. Én vettem nedves (körömvirágos) toalett kendőt is.
A tena bugyik pedig méretezve vannak, és annak megfelelőt vegyetek, amilyen a méretetek

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Mucus,
amiket leírtam azokat én mind szedtem, és villámszülésben volt részem KépKépKép
myra

Sziasztok!

Nemrégiben volt szó a popsitörlőkről. Én már a második gyermekemnél is (aki most 3,5 hónapos) az ARO márkájú, elég vastag popsítőrlőt használom, az ára csak kb. 350 Forint/72 darab. Ilyen árban nincs egyetlen másik sem, és a minősége felveszi a versenyt a márkásabbakkal simán, próbáljátok ki. A másik a málnalevél tea, én ittam a 36. héttől napi kb. 1,5 litert, 5 ek. teafüvet forráztam le, és nem egészen két óra volt az egész szülés, a kislányom a második tolófájásra repült ki, 1,5 óra alatt tágultam 3 ujjnyit, aztán 15 perc alatt a többi kettőt, ennyi volt az egész.

Sziasztok: Csipi
csipi70

Sziasztok Lányok!
Hát akkor mi most lelépünk egy kicsit pihizni... További kellemes gömbölyödést mindenkinek, és pihentető hétvégét! Kép
Vasárnap este jövök! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok,
mindenkinek nagyon köszönöm a homeós szereket és a tapasztalatokat.
Vilmossal annak idején "csak málnalevélteát" ittunk és mondhatom egyszerűen kipottayant a kisgengszter.Pedig nem volt kicsi: 3.65 kg.

Most is beszereztem ebből a teából, fogom is majd inni. A Flórián téri gyógynövényes hölgy azt ajánlotta, hogy majd a hetedik hónaptól. Úgy lesz!

Homeopátiás bogyó: most a terhesség alatt ugye mást nem lehet szedni, na meg Vilmosommal szoktam rá ezekre, amikor jött a foga, vagy nagyon lázas volt és csak 4-6 óránként lehet adni lázcsillapító kúpot. Nem volt szivem az éjszaka közepén hideg vízbe ültetni és akkor adtam neki lázcsillapításra homeós bogyókat. Beváltak!!!

Van itt a III.ker-ben egy gyerekorvos, aki mellesleg homeopata is: Dr. Sík Ildikó. Lehet, hogy alkalomadtán érdemes őt is meglátogatni.

Myra és Mucus,
nagyon köszönöm a homeós szereket és Mucus, ha lennél olyan kedves és a patikátokban jársz rákérdeznél erre az új füzetre? Nekem csak a Boiron füzete van meg, ami a mi esetünkben elég általános.

Myra,
hová jártál jógázni? (tudod, mi nagyon közel lakunk egymáshoz.) Én egy II. kerületi jogaklub tag vagyok (Spirituart), de messze vannak ahhoz, hogy én most rendszeresen odajárjak. (A férjem úgy ápr. 5-ig ki se látszik a munkából és a nagyszülők se igazán aktivizálják magukat unoka ügyben.) Szóval nagyon hálás lennék, ha segítenél ebben: hol, mikor, mennyiért.

Cas,
más az amikor kombinált összetételű homeós bogyókat szedsz (Homeogene 9 pl) és más az, amikor egykomponensű cuccokat. Ezek egykomponensűek és többféle problémára jók, vagyis az adagolás módja befolyásolja az eredményt.

Egyébként a Lajos u-ban tudom hol van ez a homeopata patika, de biztos tapasztalatokra jobban hallgatok, meg aztán ki tudja hogy hajlandóak-e válaszolni...

Popsitörlő: lehet, hogy ARO-ban oké, de az ARO pelus egy nagy sz... Mi kaptunk egy csomagot: kb fele annyi időt és mennyiséget bírt mint a többi pelus és CSÖRGÖTT!!! Mindig tudtam, hogy ez a pelus vabn a gyereken, mert minden mozdulatánál csörgött a feneke. (Az Aro-s szaloncukrokról is tudnék mesélni, egy édesipari alapanyagokat forgalmazó cégnél dolgozom...)

Laga 24+2
laga

BMarti

A DM akcioja volt ez az Avent csomag, az egyikbol en hoztam el az utolsot. A Chicco betet szarnyas, es jo nagynak tunik igy laikus szemmel... Bugyi ugyben ugy dontottem, hogy sterilizalom egy-ket eleg nagymeretu sotet szinu pamut bugymat, bele a betet es slussz. Majd gyakran cserelem. Ha esetleg nem lesz eleg akkor meg ugrasztom a csaladot (fo az optimizmus).

Laga

Csorgo pelus? Lehet, hogy helyzetjelzo is egyben? Kép A homeopata bogyokon egesz fellelkesultem! Malnalevelteam mar van, de a tobbit is szedni fogom. Artani nem arthat, es ha csak fele olyan gyors szulest csinal nekem mint Myrae volt akkor mar megerte a dolog... Kép

Cas

Jo pihenest!
meglepibaba

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?