Sziasztok!
Mucus! Köszi az infót tena betét ügyben. Akkor majd a gyógyszertárban megkérdezem. Nekem anno valami normál eü betét jellegűen csomagolt volt, talán olyan 12 vagy 15 db. lehetett benne, de nem emlékszem a méretére.
Meglepibaba! A chicco betétről még nem is hallottam. Szárnyas? Hát, elég rendesen tud vérezni az ember a szülés utáni első napon, de ez a pelenka méret nekem is túlzásnak tűnik...
999 forintért 50 avent melltartóbetét + újszülött cumi?! Hol?!
Azért veszek Huggies popsitörlőt Petinek, mert kicsit vastagabb, puhább, és ami a fő, illatmentes. Én tényleg nem tudom, minek illatosítják agyon ezeket, egy igazi nagy büdös kaka (nem az anyatejes babamaszat
) csak sokkal szörnyűbb lesz a pacsulival. A Nivea popsitörlőnek pl. végképp nem bírom a szagát. A "normál" Pampers is elég erősen illatosított, a sensitivet még nem próbáltam, de az meg különösen drága.
Nikcsi! A tali téma már világos.
Én, amikor Lacikával beindultak a dolgok, azért szerettem volna minél előbb kórházban lenni, és biztonságban érezni magam. Életem Párja próbált segíteni az összepakolásban, de annyira ideges volt, hogy nem mentem vele sokra.
A lista jól jött, legalább gondolkoznom nem kellett, és végül is volt időm bőven, 10 óra múlva sok-sok oxitocin infúzió hatására született meg Lacika. Most viszont ez a legfőbb parám, hogy nem érünk be időben. A második ugye állítólag gyorsabban is szokott megszületni, meg most nem is olyan egyszerű fölkelni, kocsiba ülni, és elindulni, hiszen itt a nagy, vele is kellene kezdeni valamit...
Na mindegy, majd meglátjuk, minden attól függ, milyen napszakban látja majd elérkezettnek az időt Peti a nagy találkozásra.
TENA bugyit a gyógyszertárban vettem anno, de nekem nagyon nem jött be. Lehet, hogy nem találtam el igazán a méretét, de iszonyú kényelmetlen volt, meg idétlen érzés. Még a kórházban belevágtam a kukába mind a kettőt. Nekem anno nem kellett bugyi nélkül lenni, csak a szülőszobán. Érdekes érzés volt menet közben a combjaimmal tartani a betétet...
Eszembe se jutott a Metroba menni popsitörlőért, a babadolgaik ára nem szokott versenyképes lenni a CORA-éval. Ezek szerint azért az akcióikat érdemes lenne figyelni.
Pelenkából és NewBorn méretben a Pampers-re esküszöm. Van rajta egy speciális hálós borítás, ami az anyatejes kakikát gyönyörűen leszedi a baba popójáról. Sajnos a nagyobb méretűeken már nincs, és a newborn-t pillanatok alatt kinövik a babák.
A textilpelus szükséglet nagyon babafüggő. Mi alig használtuk, amíg Lacika kicsi volt, mert ő kaját vissza nem adott.
De ha "bukós" lesz a picid, lehet, hogy minden szoptatás után lecsandáz egyet, akkor azért kell néhány. 10-20 darab kell szerintem. Utána, mikor már főzelékezik, akkor is jól használhatóak ruha megóvásra, szájtörölgetésre, ilyesmire.
A lista, amit emlegettek, a kórházi listád? Elküldenéd nekem is? Szívesen összenézném a saját régi listámmal, hátha találok benne olyasmit, amire én nem is gondoltam. Pl. a papír WC ülőke jó 5let!
Zsazska! Szerintem érdemes külön csomagolni a szülőszobai motyót, mi anno a hét vicce voltunk, mikor nagy böhöm sporttáskával bevonultunk a szülészetre.
Bababútort hol érdemes nézni szerintetek? Meg vagyok lőve vele teljesen!
Egy 60*120-as kiságyat szeretnék, lehetőleg körben rácsosat, és olyat, amiből elől kivehető néhány "cövek". DE (és itt esik a fene seggre
) kellene hozzá egy kis komód féleség a babaruháknak, és feltétlenül olyan kellene, ami tényleg illik a kiságyhoz. Már így is kétféle bababútort kell összerakni, harmadik stíluselemnek ott a szoptató fotelem, nem szeretném, ha nagyon szedett-vedett kinézetű lenne a gyerekszoba. Az RS-ben csak olyat tudtak mutatni, ami hasonló, vagyis valódi fa kiságyhoz ugyanannak a fának a laminált bútorlapos utánzata komódban.
A Brendonban, RS-ben, KIKÁ-ban láttam gyönyörű komplett babaszoba bútorokat, de azok mind 140*70 (?)-es nagyobb, heverővé alakítható ágyakkal voltak, az meg már nem fér el nálunk. A Drewex volt az utolsó reményem, a honlapjukon láttam pontosan azokat a bútorokat, amiket szeretnék. Emlékeztem is rá, hogy a MegaToys-ban árulnak Drewex cuccokat, de felhívtam őket, és kiderült, hogy csak árultak. Amióta Brendon tulajdonban vannak, ugyanazoktól a szállítóktól kell rendelniük.
Talán kifutóban akad még ez-az, ráadásul szuper akciós árakon, de azzal nem nagyon biztattak, hogy két összeillő darabot lenne esélyem találni.
A hétvégén megnézzük, de ha a MegaToys-ban nem lesz, 5letem sincs, merre induljak majd tovább.
BMárti