Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Évi: igen, voltam, beszéltünk a dologról, gondolkoznom kell, hogy mit is szeretnék és orvoshoz mennem, hogy alaposan megvizsgáljanak (neurológia és szemészet).

Nekem Melinda lesz a lányom neve.

Bog: nekem azt mondták, csak akkor kell légzésfigyelő, ha a kórházban mondják mielőtt hazaengednek. De ha nálunk nem lesz, tuti hogy egész éjjel ott fogok virrasztani és hallgatni a szuszogását...

Kicsit félek ettől az egésztől, szeretnék egyedül lenni és nyugodtan készülni a szülésre, de sajnos nem minden van úgy ahogy az ember gondolná.

Málnalevél teát Ti mikor kezdtek el inni? Én 34-ik héten vagyok, szerintetek már lehet inni? Vagy várjak még?

Pinki
pinky

Sziasztok,

Bocsánat, hogy ismeretlenül írok ide nektek. Azért teszem, mert tudom, hogy sok mama nem az "elmúlt napon"-ra kattint, így ha érdekelné is, amit hírdetek, nem láthatja meg. Ez pedig a következő:

január 27- én újabb 4 napos dúla-alapképzés indul a MODULE szervezésében. http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?id=89&cid=45522

Amennyiben valaki tervezi, érdemes erre mindenképpen elmennie, mert ez az utolsó alkalom, hogy nem kell szállásdíjat fizetni. Külön indok még a mostani tanfolyam mellett az, hogy pénteken vért izzadva megszültük a továbbképzés mikéntjét, hogyanjait és egyéb kérdésekre adott válaszait is, és ennek eredményeképpen a januári csoport tud velünk továbbképződni havi egy vagy két napos alkalmakkor, és szuper lesz! Érdeklődés esetén forduljatok a fenti linken megadott névre, számra, vagyis Békés Emőkéhez a 70/948 5481-es számon, de még sokkal jobb, ha mélt írtok neki a bekese@module.hu címre.

Virág
virág78

Sziasztok!

Az én kicsim neve Csaba lesz.
Pinky: Én úgy olvastam, hogy a 34. héttől érdemes elkezdeni a málnalevél tea fogyasztását! Én is iszom, egyébként megnyugtatott az is, hogy Héber Judit, a szülésznő is ajánlotta a múltkori előkészítőn! A következő előkészítőn ígért egy tea receptet, amivel növelhetjük a tejci mennyiségét!

A légzésfigyelővel kapcsolatban, szerintem mi kölcsönözni fogunk. Itt ahol lakunk lehet kölcsönözni, és jár hozzá egy elsősegély előadás is. (Mit kell tenni, ha...)

Évi
balna

Sziasztok!

28. hetes kismama vagyok, Lintner doktornál fogok szülni a Jánosban. Ha van valaki, aki szintén Nála szült, szívesen fogadnék egy-két jó tanácsot és tapasztalatot.

Előre is köszi!

Üdv Mindenkinek,

kisgömböc
kisgömböc

Sziasztok!

Tudja valaki,hogy mennyre friss házassági anyakönyvi kivonattal kell menni a kórházba?
Úgy tudom az eredeti nem fogadják el a baba születési anyakönyvi kivonatának kiállításához.

Pinky!
Azt hiszem s terminusunk majdnem egy napra esik, nekem február 24. Jól gondolom? Lehet, hogy találkozunk majd a szülésnél.

A légzésfigyelőhöz: nekünk eddig nem volt, szerencsére egyik gyereknél sem volt ilyen problémánk. Nem vagyunk nagyon aggódósak, úgyhogy szerintem most sem lesz.

cukros víz: a Margit kórházban minden gyereknek volt egy cumisüvege, amiben nagyon halvány "tea" volt, vagy inkább csak forralt víz. Aki akart, adott a gyerekének. Nekem viszonylag későn indult be a tejem, úgyhogy egy kicsit itattam őket, de ettől még szopiztak később.

Memami
memami

Szia Kisgömböc!
Én két éve(egy picivel több)szültem a Lintnernél.
Nagyon szeretem őt,főleg azért mert vállalta hogy nem császároz újból csak azért mert az első lányom csaszival született.
Keveredik benne a modern szemlélet a konzervatív szülésvezetéssel,de inkább a természetesség híve.
Ha nincs gond akkor nyugodtan kivárja a 12.-ik plussz napot is túlhordás esetén.Velem így történt,de egyáltalán nem sietette a lányomat.Nem próbálta erőszakosan beindítani a szülést,csak akkor avatkozott bele amikor már a negyedik napja laza öt perceseim voltak.Sajnos ezek nem voltak igazán hatékonyak,és elég gyenge fájások voltak.Vagyis nem úgy kell elképzelni hogy görcsökben fetrengtem négy napig.Inkább kellemetlen mensiszerű fájdalmak,görcsök voltak ezek.
Akkor kaptam prosztaglandin tablettát a méhszájra ami beindította a szülést.
A tanár úr nem fog a vajúdás alatt sokat zavarni,hagyja hogy menjen minden a maga útján,a lehető legkevesebbszer fog megvizsgálni.De ha bármi kérdésed,kérésed van akkor rögtön megy.
Nekem pld.jó volt hogy napközben szültem,mert a titkárnője bejött félóránként megkérdezni szükségem van-e valamire.
Véleményem szerint a vajúdás alatt úgysem az orvos nyújtja a legnagyobb segítséget hanem a párunk,vagy bárki más közeli ismerős,hozzátartozó.A lényeg hogy az orvos akkor legyen jelen amikor igazán nagy szükség van rá.
A kitolás alatt mellettem állt,egyik kezével a kezemet fogta,a másikkal támasztotta,és simogatta a hasamat nehogy a lány visszacsússzon.De nem könyökölt bele és nem nyomta.
Egy hangos utasítást nem adott,inkább dicsért hogy jól csinálom.Közben a páromnak magyarázta mikor mi történik,mikor figyeljen a buksi előbukkanására.
Nem ő szült helyettem,nem akarta jobban tudni én mit érzek,inkább egy kedves ismerősként aszisztálta végig a szülésemet,aki a jelenlétével egy megnyugtató légkört teremtett.
Aranyos volt amikor kibújt a lányom,mert a hajába túrva,vigyorogva tett körülöttünk néhány kört,és közben azt mondta megcsináltuk.
Később elmondta hogy egy csaszis előzménnyel akármennyire is nincs gond,olyan érzés mint az első szülésvezetése.
Nekem nagyon jó tapasztalataim vannak vele kapcsolatban,és ha párom is belemenne akkor egy harmadik gyerkőcöt is nála szülnék.
dobolyka

Sziasztok! Memami: én febr. 28. vagy 26. szóval van esély hogy találkozunk Kép

Csak nem tudom hogy nézel ki, hogy foglak megismerni? Kép

Megkérdeztem a házassági anyakönyvit, azt mondta a doki hogy nem tudja (nekünk egy hónapja - sem - volt az esküvőnk) és kérdezzem meg telefonon a felvételi irodás lányokat.

Évi: szép név a Csabi! Kép Nekünk is kéne egy tarcsi fiúnév, mi van, ha Melindából fiú lesz időközben...? Kép Tegnap ittam málnalevél teát, kicsit fura az íze de cukorral és citrommal finomnak mondható. Hát én most napi egy-két pohárral fogok inni, aztán egy-két hét múlva napi egy literre felmegyek.
pinky

Két éve is volt olyan szabály hogy három hónapnál nem régebbi házassági kell,de én az eredetit vittem be.Simán elfogadták,még mielött hazajöttünk visszakaptam.
dobolyka

Sziasztok!

Most voltam Ctg-n, minden rendben. A kisbabám, úgy látszik jól érzi magát odabenn, mert még semmi jelét nem adta, hogy kiszeretne jönni. Amit észrevettem, képzeljétek, elkezdett csuklani, olyan aranyos.
A házassági levéllel kapcsolatban azt mondták az előkészítőn, hogy 300 napnál nem régebbi kell, tehát ha vkinek régebbi, kell kérni egy másolatot!

Pinky: Nekünk is van tartalék nevünk, Orsolya, bár a 4D-s ultrahangon elég egyértelmű volt...10 perci mutatta a férfiasságát!!!

Ma szülőszoba megtekintés lesz!!! (ha vkit érdekel)

Évi
balna

Lányok! csak akkor lesz szülőszoba megtekintés, ha üres 5 kor!!! Ennek a feltételnek meg kell lennie, h. bemenjünk... Tehát, vagy szülőszoba látogatás, vagy Hazamenetel, első napok otthon. Üdv, Judit
hjosta

Pinky!

Az új határozat szerint 300 napnál nem régebbi házassági ak.kiv. másolat! szükséges.
zsizbó30

Sziasztok!

Sajnos valami közbejött nekem, úgyhogy nem tudtam ma elmenni az előkészítőre. Volt valaki? Mi volt?

Évi
balna

Szia Évi,
lemaradtál a bejárásról, de előbb-utóbb biztosan bejutsz :-)
Szerintem ha mész CTG-re nyugodtan bekkukanthatsz ha éppen nincs forgalom.
Most még új vagyok ezen a fórumon, bár a 33. héten járok.Nagy valószínúséggel többen összefutunk még a közeljövőben :-)
Üdv, Heni
junebug

Szia Bálna!(ugye maradhatok a nick névnél?)

Én voltam a szülöszoba látogatáson.
Hát, mivel Te elöször fogsz szülni nincs viszonyítási alapod (szerencsédre!)
Tehát igaz a híresztelés miszerint van 1db 1 ágyas szszoba és 1 db 3 ágyas "csarnok".
Ha vki oly szerencsés, hogy kifogja az 1 ágyas szszobát akkor az majd tud átlag magyar kórházi körülmények között szülni. Van bent CD játszó, hozhatsz zenét. Van állólámpa - a vajúdás alatt hangulatvilágítást csinálhatsz magadnak.
Ebben a szobában van egy nagy labda ami (akinek beválik, nekem nem vált be anno) megkönnyítheti a vajúdást.

Hát a 3 ágyas teremben nincs valami meghitt hangulat. Nekem nagyon elkeserítö volt. Ezért már elkezdtem magam pszichésen felkészíteni arra, hogy mi lesz ha ott szülök. (Anyáink is ilyen körülmények között szültem minket, ott lesz az orvosom-a baba és az én éppségem a legfontosabb, ehhez pedig nincs köze annak, hogy mennyire hangulatos az adott helység stb..) Ezért csak hab lesz a tortán a mégis az 1 ágyasba kerülnék.
Az ágyak kb. 2-3 méterre vannak egymástól. Mellettük müszerek. Minden blokk(ágy+hozzátartozo ketyerék) függönnyel van elválasztva. A plafonról lelóg egy fémkeret ami körbeveszi a blokkokat és arra van rögtítve függönykarikával a lepedö(engem inkább erre emlékeztetett). Ez jelöli ki az adott ágyhoz tartozó területet. Jó körülményesen írtam le de remélem érthetö.
Itt is van CD csak azt nem tudhom, hogy kinek a zenéje fog szólni ha többen vagyunk.(Már ha vki egyáltalán zenét akar hallgatni)

Kisebb kényelmetlenségek: A szszobában nincsen zuhanyzó (kicsit késtem pont erröl volt szó). Beöntés után lehet kislattyogni a folyosóra és onnan nyílik vhol a zuhanyzó.
Ha már vki kapott beöntést akkor tudja, hogy elöfordulhat, hogy totál trutyis lesz sok helyen ... Na mindegy. El lehet menni zuhizni Kispiripócsra.
Ja WC az szerencsére van bent.

Beérkezéskor, regisztráció, kézi vizsgálat (gyakran magzatvíz vizsgálat is), beöntés és indulhat a menet.

Sajna elöfordulhat az is, hogy beraknak az 1 ágyas szszobába de ha vkire elöbb rájön a szülés akkor onnak kitehetnek. Helycsere és támadás ahogy a bemutatót vezetö sznö fejezte ki magát.
Egy újabb kényelmetlenség.

Ha kint van a baba, akkor 5 percre odateszik a hasadra, majd elviszik az elökészitöbe. Apuka mehet a babával.(Ha apát beengedik. Gondolom ha többen szülünk a 3 ágyasban akkor a pasiknak kint kell lenni. Ohatatlan, hogy a függöny itt-ott szétnyilik ahogy járkálnak köztünk). Ha anyut összefoltozták akkor visszajön a babo és kb. fél orát együtt lehet a kis család. Szülési napon a babát elviszik az uszülött osztályra. Ez hol van? Közel a mamák szobájához? Ezt nem tudom.

Nagyjából ennyi. Én majdnem sírva fakadtam mikor kijöttünk. Most már kezdem magam felvértezni mindenre ami a körülményeket illeti. Az bíztató, hogy mivel ott nincs sok szülés talán egyedül vagy ketten fogunk szülni a nagy napon.

Sajna nem tudom ki volt a bemutatót tartó sznö mivel késtem. Nekem nem igazan az esetem - nem volt vele különösebben baj de egy mosolyt nem tudott elengedni. Persze attol szakmailag lehet jo. Ki volt ö?
A többiek véleményét is jó lenne tudni. Lehet,hogy csak én vagyok ilyen válogatós.

Üdv, Bog75 - pénteken kezdem a 37. hetet
bog75

Sziasztok!

Köszi az infót az anyakönyvi kivonatról. A biztonság kedvéért beszerzek egy frisset.

Bog75!

Kizártnak tartom, hogy az apákat kiküldjék a szülőszobáról, ezt szerintem nem is tehetik meg. Egyrészt törvény van róla, hogy bent lehetnek, másrészt nem a másik szülő nővel fognak foglalkozni, hanem a gyerekükkel. Szerintem az én férjemet ki se lehet majd tenni onnan az eddigi tapasztalataim alapján. Ezért ne aggódj, reméljük nem lesz front, és nem futószalagon mennek majd a szülések. Persze az egyágyas szülőszoba biztosan sokkal jobb, de ki lehet bírni a másikat is. Én egyágyasban szültem kétszer is a Margit kórházban, de még így is végighallgattam, hogy körülöttem már mindenhol felsírnak a babák, csak én nyüglődöm még. Őszintén szólva én abban reménykedem, hogy harmadjára gyorsabb lesz a dolog, és nem kell túl sok időt a szülőszobán töltenem. Az a szülés utáni félóra együttlét azért lehetne kicsit több is.
Azért nagyon szorítok Neked, hogy az egyágyasban szülhess!

Pinky!

Majd keresek egy elfogadható képet magamról, bár amióta gyerekeim vannak, inkább őket fotózzuk.

Memami
memami

Sziasztok Lányok!

Csak egy kis bíztatás: én kétszer szültem a Jánosban, egyszer közel három éve, és egyszer közel három hónapja... És ha harmadszor szülnék, ezt akkor is ott tenném. Mindkétszer a háromágyas szülőszobán. Egyszer egyedül voltam az egész szobában, másszor sokan (nem tudom, hányan) szültünk. A hangulat mindkétszer feledhetetlen (mondom én, aki a fájdalom miatt sokmindenre nem emlékszik), csodálatos. Először beszűrődő vasárnap esti napsütés, csend, családiasság, másodszor halk, kellemes zene (Rádió), körülötted tüsténkedő, kedves, halk szülésznő, a férjed segítsége (nem küldik ki, akárhányan szülnek is a másik ágyakon), gondos, kedves orvosok, gyermekgyógyász. Egyáltalán nem zavaró, ha a másik ágyon szülnek, mert - tudom, hihetetlen a zord környezet miatt - minden olyan meghitt. Az ott dolgozó, dolgukat kedvesen, csendesen, figyelően de mégis a háttérben maradva végző orvosok, szülésznők, nővérek teszik azzá.
Nekem nagyon kellemes volt ott szülni, nem adnám fel semmiféle hiper-szuper-Ikea-franciaágy-medence-vagy egyéb csodadolgokért. MÉg egyágyas szülőszobáért sem.

Szóval: ne féljetek. Bízzatok magatokban, és az ott dolgozókban. (Akiknek ezúton is ismételten hálás köszönet.)

NENI
neni

Kedves Bog75!
Ennyire ne legyél elkeseredve a szülőszoba miatt.Kép
Azt hiszem nagyon kevés kórház van amiről nem nagyon lehet negatív dolgot hallani.A János ezek közé tartozik.Még akkor is ha a szülőszoba régi,hagyományos.
Az ott dolgozók igyekeznek mindent megtenni hogy amennyire csak lehetséges kiküszöböljék a kényelmetlenségeket.Nincs az összes villany felkapcsolva.Ha sötét van akkor csak éjszakai fény ég,nappal meg egyáltalán nincs felkapcsolva.Elég az a fény ami az ablakokon beszűrődik.És nem raknak a lábad közé reflektort ha szülsz hogy jobban lássanak.
Apának soha semmilyen körülmények között nem kell kimenni.Ha a háromágyas részen szülsz te is látod a babát miközben az orvos megnézi,leöblitik.És nem félórát van veled a baba,hanem végig a kétórás megfigyelés alatt.Csak akkor viszik a csecsemőosztályra amikor téged visznek a szobádba,és csak addig nincs veled amig elrendezkedsz az ágyadon.Akkor bejön a csecsemős és behozza a babót.Kb.félóra a külön töltött idő.A csecsemő osztály kb.5-10 méterre van a gyerekágyas szobáktól.
Amúgy én személy szerint osztom Neni véleményét.Semmi pénzért nem mennék olyan kórházba ahol ugyan szállodai körülmények között szülhetek,de csak papíron nevezheti magát baba és mama barátnak.Számomra sokkal fontosabb hogy állnak hozzám emberileg,és én mennyire érzem magam lelkileg kellemesen.
Ezért pedig igyekeznek maximálisan mindent megtenni,hogy kellemes emlékekkel menjek haza,és biztos hogy a kórházat válasszam újra ha eljön az ideje.
dobolyka

Sziasztok!

Kedves Bog75! Én már a 37. hetet taposom, 38-at kezdem, akkor lehet, hogy együtt szülünk! Köszi a részletes infót a szülőszobáról! Kicsit elkeseredtem, de abban bízom, hogy nem lesz erőnk a körülményekkel foglalkozni! Ha meg ott lehet a férjünk, ott lesz a dokink és egy kedves szülésznő (én nem választottam...), akkor remélhetőleg nem lesz gond.
Jó lenne ha minél kevesebb időt kéne vajúdás alatt a kórházban eltölteni. Itthon azért csak kényelmesebb...és csak a 10 perceseknél elindulni..., de hát ugyebár ez nem kívánságműsor! Egyenlőre még mindig nem tudom elképzelni, hogy milyen lesz, pedig annyi mindent elolvastam, elméletben már én is simán levezetnék egy szülést :-). Állítólag már vannak jóslófájásaim, de én semmit se érzek belőle. Addig jó, majd fog fájni...

Amikor bemegyünk a kórházba, mik az első teendők? Hol kell regisztráltatni magunkat? Egyből át kell öltözni? Csomagodat hova teszed, a szülőszobán kell hagyni? Ételt-italt célszerű vinni(bár nem hiszem, hogy én a kajára fogok gondolni)? A párunk kap majd vmi köpenyt?

Évi
balna

Balna ha beértek a kórházba akkor becsöngetsz a szülőszobára.Akkor ott megvizsgál az üyeletes,ha úgy látja akkor kezdődik az adminisztráció,előkészítés,stb.,majd a dokidat is értesítik.
Ja a kórházba a legfelső,hátsó kapun tudtok majd kocsival bemenni,mert éjszaka a másik zárva van.
Ezt nézzétek meg hol van.
Már ha éjjel rohantok.Kép
A csomagot a szülőszobán hagyod,később utánad viszik a szobába.
A párod kap egy csúnya zöld köpenyt.KépLehetőleg csak póló legyen rajta a köpeny alatt,mert nagyon melege lesz.
dobolyka

sziasztok

BOCSI DE TÖK KIAKADTAM!!!!

Bog
Mennél be Schöpf Méreibe na az baba barát korháznak van kikiálltva,és ugy viselkednek veled mint a kutyával.Amugy tényleg nem kötelezö a jánosba szülni!!!!

Bocsi lányok nem vagyok ilyen tudjátok,de ez a kis beszámolo kiaksztott
boribaba

lehet jobb lett volna bent tartani!!!

Viki
boribaba

Hello,

Neni, Dob. köszi a megnyugato hozzászolásokat. Én is abban reménykedem, hogy az emberi tényezök kompenzálnak mindent.
Boribaba, nem akartalak ennyire kihozni a sodrodbol. Leírtam azt amit láttam és hallottam. Nem szültem még a Jánosban, ezt írtam korábban is. Nyilván én az elsö szülésem körülményeimhez viszonyítok. Az se a Hilton volt csak a Péterfy. Pont ezért kértem, hogy akinek van véleménye a témárol az írja le. Mindnyájan különbözöek vagyunk és más szempontokat tartunk fontosnak. Ezért szerencsés, hogy Neni és Dob. teljesen más véleményt írtak (ráadásul ök már szültek is ott).
A Jánosban azért fogok szülni, mert átment a dokim.
A fontossági listámon azért ö az elsö.
Ígérem megkövetem magam itt a forumon ha pozitív szülési élményem lesz.

Bálna,
Én se választottam sznöt mivel itt a forumon azt írták, hogy mindegyik jo.

Na, nyugi Mindenkinek!

Üdv, Bog75
bog75

Bog nekem pld.a Péterffy a szörnyű hely,hiába egyágyas szülőszobák vannak.
De mivel én körzetileg odatartozom,sokszor jártam bent mindenféle osztályon.És sokan szültek is már a szomszédaim,ismerőseim közül ott olyanok akik szintén hivatalosan a kórházhoz tartoznak,de a legtöbbjüknek rémálom volt.Ha vállaltak még gyereket akkor más kórházba mentek.
Nekem nem tetszik(felháborit)az a rendszer hogy kategorizálnak.Kerületi lakos akkor tuti roma,vagy szakadt proli aki nem tud fizetni.Teszünk a fejére.
Amikor elmentem egy egyszerű rákszűrésre akkor már tudtam hogy terhes vagyok.Az egyik doki teljesen hülyének nézett és azt mondta nem terhes vagyok hanem hólyaghrutom van,a másik meg az uh.-n azt mondta hogy van egy cisztám ami le fogja sodorni a magzatot.Kiderült nem ciszta volt hanem egy meg nem repedt tüsző ami felszívódik,és minden második nőnél van ilyen.Ráadásul határozottan megmondta egy harmadik doki hogy csak csaszival szülhetek ha az első is az volt.
Az ötödik héten kicsit barnáztam és ugye nagyon megijedtem.Este rohantam be a kórházba ahol a szülészeten kellett várnom.Meg nem tudom mondani hogy hány orvos és nővér ment el mellettünk anélkül hogy válaszolt volna mennyit várjunk még,kit keressünk,hova menjünk.Jó két óra múlva sikerült egy dokinak megnéznie.Na ő volt a nagy tudású aki cisztának nézett egy mindennapi dolgot,és aki miatt két hétig rettegtem mikor megy el a baba.
Ekkor találkoztam a mostani dokimmal aki minden szinten megnyugtatott hogy nem lesz semmi baj,szülhetek simán.És igaza is lett.
Én ebből a Péterffyből menekültem a Jánosba.
dobolyka

Dobolyka,

Én egyenlöre a körülményekröl írtam amit írtam. Az emberi tényezök nyilván majd februárban derülnek ki.
Mivel választott orvosom van, már 4 éve ugyanaz megyek utána. Az ö embersége és szakmai tudása az számomra biztosíték, a többi meg majd kiderül.
Szerintem mindenkinek más és más lesz a véleménye ugyanarról a kórházról. Minden attol függ milyen élmények érik és kiknek a keze közé kerül az adott intézményben.
Remélem pozitívan csalodok majd.

Üdv, Bog75
bog75

Szia Dobolyka!

Köszönöm az információt, jó volt olvasni a soraidat. Mi is papás szülést tervezünk, aminek a Lintner is örül! Nekünk ez lesz az első babánk (kislányunk), így szülési tapasztalataim még nincsenek, egyébként abszolut meg vagyunk elégedve a tanár úrral. Ti fogadtatok szülésznőt? Milyen szobában voltatok? Neked epidurális érzéstelenítés sem kellett? Ezer + 1 kérdésem van, persze majd elmegyünk vmelyik kedden délután az előadásra is.

Mekkorák a gyermekeid? ...és milyen neműek?

Üdv,

kisgömböc
kisgömböc

Szia Kisgömböc!
Szülésznőt nem fogadtunk,nem vagyok válogatós.Kép)A Mayer Annamáriával szültem(vékony,pici,szőke)és nagyon meg voltam vele elégedve.
Alapítványi szobába sem akartam menni,úgy gondoltam kibírom azt a három-négy napot,és még spórolok is.
De mivel a tanár úr volt az orvosom a 9-es szobába kerültem ami három ágyas,fürdős.
EDA-m sem volt,bár volt egy idő amikor már kértem volna.De akkor a Lintner mondta hogy van még kb.fél órám a végéig,nincs értelme.Ez elég jó fájdalom csillapító mondat volt.
Na végül is háromnegyed óra lett a végén.
Nálunk a Lintner annak örülne ha a párom is szeretne harmadik babát.Várja is egy beszélgetésre a legközelebbi ellenőrzésen(rákszűrés).
Lányaim vannak,a nagyobbik tíz éves volt a nyáron,a kicsi két éves.
dobolyka

sziasztok

Bog
Bocsi a kirohanásért mégegyszer,csak amit irtál az kicsit rosszul érintett,de lehet hogy csak a szar napom miatt reagáltam igy. De remélem hogy pozitivan (söt tudom) fogsz csalodni,nálam jobban nem utál senki korházat de tényleg az 5 nap amig ott voltam jol éreztem magam.
Sok sikert a szüléshez és bocsi mégegyszer

Viki
boribaba

Lányok, én hasonló cipőben járok, mint Bog75, és is ugyanabból az okból kerültem a Jánosba, és szerintem az orvosunk is ugyanaz.
Az első szülésem nekem is a Péterfyben volt, és nekem is csodálatos élmény.
Tehát ez tök szubjektív dolog.
Én is meglepődtem azon, hogy 3 ágyas szobák vannak, mert nekem is az 1 ágyas jön be.
Valószínűleg az számít, hogy milyen körülmények között szült az ember, és ha az egyébként pozitív élményként maradt meg, akkor azt tartja ideálisnak.
vinnio

Sziasztok,

Bálna - mint taptasztalt NST-zö.
Meg tudánd adni az NST telefonszámát amin be kell jelentkezni? Én kaptam a dokitol egyet (sajna most nincs nálam, az emeleti szobábol internetezek és én le nem megyek azon a sok lépcsön ujra), de nem vették fel. Lehet, hogy pénteken nincsenek. Keddre kéne idöpontot kérnem. Elöre is köszi,
Bog75
bog75

Sziasztok!

Most írok ide először, eddig, évek óta csak olvasó voltam, ami miatt rászántam magam az az, hogy Boribabához hasonlóan "kiakadtam" azon, amiket hetek óta olvasok abban a témában, hogy az orvosotok kórházat váltott és ezért a Jánosban kell szülnötök és itt milyen rosszak a körülmények.

Érintett vagyok a témában, ugyanis az orvosom pár éve ment át a János kórházba, az első gyerekemet ezért más kórházban szültem, amikor tervben volt, hogy lesz kistestvér, fel sem merült bennem, hogy nem követem, pedig a város másik végében lakunk. Nem volt negatív a hozzáállásom a kórházzal kapcsolatban, inkább kiváncsi voltam, itt mi megy másképp.

Kellemesen csalódtam!
A keddi előadásokra egyszer sem tudtam elmenni, így csak a kórházban töltött időről van tapasztalatom: az, hogy időre kell menni NST-re sokkal jobb, mint akár 1 órát is várni rá. Szülésznőt nem választottam, mert ahogy többen is írták, mindegyik jó és ez annál is beigazolódott, akihez kerültem.

Mivel a másik kórházban az első gyerekemet olyan szülőszobában szültem, ahol csak egy függöny választott el a másik ágyon szülőtől, meg tudom erősíteni az egyik korábbi hozzászólót abban, hogyha az elején még zavaró is, utána nem erre koncentrál az ember. A férjetek biztosan ott lehet, mert a függönnyel úgy körbe lehet zárni a helyeket, hogy nem látni be máshová.

A Jánosban az 1ágyasban szültem a második gyerekemet, mivel aznap éjjel senki más nem szült rajtam kívül.
Ha anyagilag megoldható lenne, biztos rég kialakították volna az 1ágyas szülőszobákat, de a pénz a magyar eü.-ben kevés, ráadásul most a János kórház nincs is jó helyzetben ebből a szempontból (eladósodott), így a felújítás/átalakítás csak lépésenként mehet majd.

Orvosok: a vizitelő orvosok mindig tudták, hogy kivel, mi a helyzet, "képben" voltak, gondolom, megbeszélik egymás között az eseteket. A szülésemen bent volt egy másik orvos is, az orvosom mellett ő is naponta többször bejött megnézni, érdeklődött, hogy vagyok!

Csecsemősök: kevesen vannak sok gyerekre, ezért oda kell menni és kérdezni, segítenek, még nekem is, pedig nem 1. gyerek volt. Korábban írta valaki, hogy a fürdetésen résztvenni hasznos, mert akkor mindent megmutatnak.
Megnyugtató, hogy naponta megvizsgálja a gyerekorvos a babákat és minden gyerek alatt kivétel nélkül ott van a légzésfigyelő, ráadásul az a fajta, ami igazán megbízható!

Forralt/cukros víz: a kisbabák sem száradhatnak ki, ha kint 30 fok van nyáron vagy bent meleg és száraz a levegő a fűtés miatt, akkor valamit adni kell nekik is, hiszen mi is iszunk, mert szomjasak vagyunk. Nekem mindkétszer az 5. napon lett igazán tejem, addig vizet kaptak és HA tápszert (erről megkérdeztek) és mihelyt egy kicsi mennyiséget is tudtam fejni, éjszaka azzal itatták meg őket. Ettől semmi bajuk nem lett, utána szoptak 8 hónapos korukig.

Lopás: vszeg minden kórházban lopnak, szerencsétek, hogy eddig nem jártatok így, hiszen egy kórházba az megy be, aki akar, szinte átjáróház, mióta pár éve bármikor lehet beteget látogatni. Az az 1-2 biztonsági őr, aki meg a portánál áll, nem sokat tud tenni. Ezért kell mindent zárni.

A kaja tényleg ehetetlen, de az minden kórházban az, abból a pénzből, amit erre adnak, ezt lehet nyújtani.

Végül arra is gondoljatok, hogy az orvosotoknak is volt oka rá, hogy kórházat váltott és nem lehet az olyan rossz, ha páran már átigazoltak a Jánosba, nekik is fontos pl., hogy milyen a munkahelyi légkör, az osztályvezető, a körülmények, stb.
Az igaz, hogy nem tartozik a felkapott, sztárolt szülészetek közé, biztos ezért jut kevesebb pénz is rá.

A negatív gondolatokkal, hogy stresszelitek egymást, ártotok magatoknak és a babáknak!

További jó babavárást!

Zs.
zsuzsanna1978

Sziasztok!

Zsuzsanna: Köszi az információkat!

Bog75: a telefonszám: 458-4500/4657

Évi
balna

Szia Zsuzsanna!
Ahhoz amit fentebb leirtál ahhoz azt hiszem hogy sok hozzáfűznivaló nincs...én is igy látom három szülés után...és sok sok év után...az első fiam most hét és fél éves...és azóta sok minden történt a kórházban....Üdvözlettel:VeraKép

Kép
Kép
vera70

Sziasztok

Zsuzsanna jol megfogalmaztad a gondolataimat köszi

Viki
boribaba

Sziasztok,

Azt hiszem teljesen kiveséztük a korház témát - részemrol befejezve.

Feldobnék egy másik "problémát".(akinek több gyereke van)
Nálatok hogyan zajlott le a testvér féltékenység - ha egyáltalán elöfordult.
Az én fiam kb. 5 napja szinte minden alvásnál bepisil. Már jo fél éve semmi bepisilési problémánk nincs. Lehet, hogy érzi közel a nap mikor itt lesz a kisteso? Elokerült a lakásban a mozeskosár, babahordozo, kiságy stb. Az oviban is rendre bepisil a déli alvásnál.
Tegnap vele aludtam és ma nem volt semmi bepisilés, se oviban se itthon. Ezt viszont nem akarom csinálni mert ha itt lesz a kicsi elég nehéz lesz kivitelezni az együtt alvást.
A Spock könyvben olvastam, hogy kisteso érkezésekor a nagy tudat alatt ezzel hivja fel magára a figyelmet. Azt is mondogatom neki, hogy anya egy pár napig korhazba lesz. Ekkor legörbul a szája és azt mondja,hogy akkor o is bent alszik velem.
Ti mit tapasztaltatok a nagyobb gyerekeknél? Hogyan készítettétek fel a gyereket a kistesora és arra, hogy nem lesztek otthon pár napig?
Esetleg hasonlo reakcio. A fiam amugy 3 éves mult.

Üdv, Bog75
bog75

Szia Bog!
A féltékenységről nem sokat írhatok mert nálunk nyolc év van a két lány között.
Inkább mostanában mennek a"balhék",leginkább azért mert a kicsi ugye kíváncsi.Minden kell neki,mindent ki akar próbálni ami a tesóé,ráadásul mások az igényeik.A nagylány szeretne nyugiba elvonulni és duzzogni a tízévesek összes világfájdalmával az arcán,a kicsi pedig követi és zargatja.
Aztán van amikor zeng a ház tőlük annyit visítoznak együtt,rohangálnak és csinálják a pici hülyeségeiket.A kicsi lány erre veő,és nagyon tanulékony.Kép
Nálatok szerintem csak a türelem és az idő fogja megoldani a féltékenység kérdését.
Ha hazamentek a kórházból igenis"passzold"leKépa picit az apura,addig te a nagyobbikkal tudsz foglalkozni,bepótolni azt a pár napot amit külön voltatok.
Majd biztos tud job tanácsot is adni aki hasonló cipőben jár mint te.
dobolyka

Sziasztok!

Mi van veletek? Nagyon eltüntetek! Tudja valaki, hogy mi lesz a holnapi előkészítő témája?

Évi
balna

Szia Balna!

Ha jól emlékszem, a holnapi téma:
"Első napok otthon"

Üdv: Timtom

Kép

Kép
timtom

Szia Bog!

Nálunk nem volt még kétéves a lány, mikor született a fiunk. Szerencsénk volt, mert nagyon anyáskodó természet, és nagyon jól reagált. De ha meghallotta sírni a babát, majdhogyem ellökte magától, úgy megijedt. Mi igyekeztük a nagyot bevonni a kicsi körüli dolgokba. Sokat beszélgettünk Vele arról, hogy milyen jó, ha van testvére az embernek stb. Most lehet, hogy lesznek problémák a fiunkkal, mert bár idősebb, mint a lányunk volt a tesó érkezésénél, mégis kevésbé fogja fel a dolgot. De már ő is észrevette a kiságyat a szobánkban, látja a nagy hasam, beszél is a "bibabáról", de azt hiszem nagyot fog nézni, ha meglátja.
Azt én is jó ötletnek tartom, hogy minél többet foglalkozz a naggyal. Sőt!
Ha a kicsi nem nagyon sírós, rendesen eszik stb. akkor nem is fog olyan sok energiát és időt elvenni a nagytól. A picinek - ha lehet ezt mondani- inkább fizikai szükségletei vannak, a nagy sokkal jobban igényli a társaságodat.
Jó készülődést, már nem sok van hátra!

Memami
memami

Hello,

Köszi a válaszokat.
Holnap megyek NST-re 11.30-ra. Elég gyakran vannak viszonylag erös méhösszehuzodásaim. Van, hogy éjszaka jó kis összehuzodásokra ébredek. Hát közeleg a nap..
Kiváncsi leszek mit mond majd az NST.
Üdv. Bog75
bog75

Sziasztok!

Én tegnap voltam CTG-n. Aludt a kisbabám, úgyhogy fel kellett ébreszteni, bedudáltak neki :-) Amúgy nálam semmi különös nincs, nem érzek semmiféle fájdalmat, mondjuk nem is tudom, hogy mit kéne éreznem... Már nagyon türelmetlen vagyok, és gondolom az is közrejátszik, hogy barátaim, család, mindennap hívogat, hogy mi van már!!!

Évi
balna

Sziasztok!

Még nem jártam itt, de már a második babámmal járok a Jánosba, úgyhogy bejelentkeznék ide.Kép
Egy kérdésem lenne: van-e valaki, akinek császár után odaadták a babáját? Nekem császárom volt, éjjel egykor, és csak másnap délelőtt adták oda őt, ami azóta is nagyon fáj. Most nem így szeretném, ha netalán újra császárral kéne szülnöm. Tudom, hogy a szokás az, hogy ilyenkor mozdulatlanul kell feküdni, és aludni (én nem tudtam, mert arra gondoltam végig, hol lehet az én kedves kis babóm. Szóval, abban reménykedem, hogy volt már valaki, akinek sikerült azonnal megszerezni a babát, és vele maradni!

Éva (6+1)
rizike

Kedves Éva!

Az előkészítőn azt mondták, hogy a babát odaadják, úgyanúgy mint a hüvelyi szülés után. Amikor veled végeznek csak utána viszik el a babát, és másnap megkapod.

Bog75: Na mi volt az NST-n? Hogy van a babád?
Évi
balna

sziasztok!
Szeretném kérni a segítségeteket, mivel sajnos kedden lemaradtunk a tanfolyamról, hogy az "első napok otthon" témában mi hangzott el. Nagyon sajnáltuk, hogy lemaradtunk róla, talán az egyik legjobb téma lehetett, mivel ekkor maradtok leginkább igazán magatokra a babával először...Előre is nagyon köszönöm a segítséget egy 35. hétben járó finiselő:-)))
aliasz

Hello,

Voltan CTG-n. Mivel mostanában gyakorlatilag nem csinálok semmit, csak dölök jobbra meg balra a haskeményedéseim ritkábbak. Csak esténkén jelentkeznek.
Szval Csanád (a babánk), mozgott, menekült a CTG-s hallgató elöl. Még volna egy-két dolog a baba dolgainak elökészitésében, ugyhogy kivárhatná a 40. hetet.
Hogy bírjátok a végét? Nekem elég nehéz elviselni azt, hogy nem "pöröghetek". Nem baj már nincs sok hátra. Mennyit plusz sulyt cipeltek? Én 12 kg-t.
Kaptunk egy kiskutyát. Most vele sétálgatok - az ö tempoját még birom.
Üdv, Bog75
bog75

Sziasztok! Szeretnék infokat gyűjteni a szülészetről. Mivel én oda jártam nőgyógyászhoz, ott szeretnék valószínű szülni. Ma reggel lett pozitív a tesztem. :-) Az érdekelne, lehet-e vízben vajúdni, van-e labda, egyszemélyes szülőszoba, stb...

Köszi előre is!

Sziasztok!
mkatus

Sziasztok

Én kb. olyan 8-9 kg-ot cipelek. Egyre nehezebben viselem, türelemmel is hadilábon állok, de leginkább az zavar, hogy mindennel készen vagyok, már mindent kitakarítottam a lakásban és nincs semmi dolgom. Nekem is hiányzik a pörgés, nem ehhez vagyok hozzászokva, hogy itthon üldögéljek, úgyhogy leginkább olvasgatok. Nekem is estefelé szokott keményedni a pocim, amúgy semmi.

Mkatus: Gratulálok a pozitív tesztedhez! Vízben vajúdás a kórházban nincs, de labda, egyágyas szülőszoba az van. Az orvosok, szülésznők nagyon kedvesek. Van előkészítő tanfolyam, amit szerintem olyan 30. héttől érdemes elkezdeni, ez 6 alkalom, érdemes!!!

Kedden telihold lesz, bízom benne!!! (Barátnőm akkor szült, többedmagával)

Évi
balna

sziasztok!
bánatos vagyok, amiért senki nem válaszolt a kérdés illetve kérésemre... !?
aliasz

Szia Aliasz!
Most tévedtem ide.válaszolok neked ha gondolod e-mailben csak ird meg mire vagy kiváncsi.Három kisfiam van ...lehet hogy tudok segiteni.
Üdv.Vera

Kép
Kép
vera70

Szia Évi!

Igaz, ez így van, kb. 2 másodpercre felmutatják a babát, meg lehet puszilni, és már viszik is, csak másnap kapod meg. (Persze, ha időben úgy jön ki, nekem úgy jött). Én épp ezt nem szeretném. Voltam olyan állapotban, hogy a baba nyugodtan lehetett volna velem, és nagyon hiányzott, biztos én is neki. Szóval arra gondoltam, hogy császár után velem lehessen.
Aliasz, én még nem voltam a mostani tanfolyamon, de két éve is lemaradtam erről a témáról, ezért nem is írtam.

Katus, én úgy tudom, nemigen vannak alternatív szülési módok, talán van egy labda, meg egy magnó Kép. Sajnos, nekem császárom volt, úgyhogy bővebbet nem tudok.
Plusz súlyom még nincs, egyelőre, de ami késik, nem múlik.Kép Előző terhességemnél majdnem 80 kiló lettem, 63-ról indultam. Elég gyorsan lement!

Éva
rizike

Sziasztok!
Aranyos vagy Vera, de nem konkrét kérdésem van, csak érdekelt volna, hogy miről maradtunk le...:-))) A kíváncsiság vezérelt és tuti, hogy a következő tanfolyamig - ahol erről lesz szó - már nem húzzuk ki. Csak az eddigi előadásokon is hangzottak el érdekes ötletek, tippek, stb.
Rizike! A babóca azért sem lehet veled császár után, mert a nőgyógyászaton kell akkor lennünk a II.-on. Ha már lejöhetünk, - kb. másnap, ha minden rendben van - akkor azonnal megkapjuk a kis aprótalpút!
Alternatív szülési mód nincs, egy labda van az egy ágyas szülőszobában. Ha van kérdésetek nyugodtan tegyétek fel, amire tudok válaszolok. Minden jót nektek, üdv.
aliasz

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?