2005.01.14 15:35
Szerző: zsuzsanna1978
Sziasztok!
Most írok ide először, eddig, évek óta csak olvasó voltam, ami miatt rászántam magam az az, hogy Boribabához hasonlóan "kiakadtam" azon, amiket hetek óta olvasok abban a témában, hogy az orvosotok kórházat váltott és ezért a Jánosban kell szülnötök és itt milyen rosszak a körülmények.
Érintett vagyok a témában, ugyanis az orvosom pár éve ment át a János kórházba, az első gyerekemet ezért más kórházban szültem, amikor tervben volt, hogy lesz kistestvér, fel sem merült bennem, hogy nem követem, pedig a város másik végében lakunk. Nem volt negatív a hozzáállásom a kórházzal kapcsolatban, inkább kiváncsi voltam, itt mi megy másképp.
Kellemesen csalódtam!
A keddi előadásokra egyszer sem tudtam elmenni, így csak a kórházban töltött időről van tapasztalatom: az, hogy időre kell menni NST-re sokkal jobb, mint akár 1 órát is várni rá. Szülésznőt nem választottam, mert ahogy többen is írták, mindegyik jó és ez annál is beigazolódott, akihez kerültem.
Mivel a másik kórházban az első gyerekemet olyan szülőszobában szültem, ahol csak egy függöny választott el a másik ágyon szülőtől, meg tudom erősíteni az egyik korábbi hozzászólót abban, hogyha az elején még zavaró is, utána nem erre koncentrál az ember. A férjetek biztosan ott lehet, mert a függönnyel úgy körbe lehet zárni a helyeket, hogy nem látni be máshová.
A Jánosban az 1ágyasban szültem a második gyerekemet, mivel aznap éjjel senki más nem szült rajtam kívül.
Ha anyagilag megoldható lenne, biztos rég kialakították volna az 1ágyas szülőszobákat, de a pénz a magyar eü.-ben kevés, ráadásul most a János kórház nincs is jó helyzetben ebből a szempontból (eladósodott), így a felújítás/átalakítás csak lépésenként mehet majd.
Orvosok: a vizitelő orvosok mindig tudták, hogy kivel, mi a helyzet, "képben" voltak, gondolom, megbeszélik egymás között az eseteket. A szülésemen bent volt egy másik orvos is, az orvosom mellett ő is naponta többször bejött megnézni, érdeklődött, hogy vagyok!
Csecsemősök: kevesen vannak sok gyerekre, ezért oda kell menni és kérdezni, segítenek, még nekem is, pedig nem 1. gyerek volt. Korábban írta valaki, hogy a fürdetésen résztvenni hasznos, mert akkor mindent megmutatnak.
Megnyugtató, hogy naponta megvizsgálja a gyerekorvos a babákat és minden gyerek alatt kivétel nélkül ott van a légzésfigyelő, ráadásul az a fajta, ami igazán megbízható!
Forralt/cukros víz: a kisbabák sem száradhatnak ki, ha kint 30 fok van nyáron vagy bent meleg és száraz a levegő a fűtés miatt, akkor valamit adni kell nekik is, hiszen mi is iszunk, mert szomjasak vagyunk. Nekem mindkétszer az 5. napon lett igazán tejem, addig vizet kaptak és HA tápszert (erről megkérdeztek) és mihelyt egy kicsi mennyiséget is tudtam fejni, éjszaka azzal itatták meg őket. Ettől semmi bajuk nem lett, utána szoptak 8 hónapos korukig.
Lopás: vszeg minden kórházban lopnak, szerencsétek, hogy eddig nem jártatok így, hiszen egy kórházba az megy be, aki akar, szinte átjáróház, mióta pár éve bármikor lehet beteget látogatni. Az az 1-2 biztonsági őr, aki meg a portánál áll, nem sokat tud tenni. Ezért kell mindent zárni.
A kaja tényleg ehetetlen, de az minden kórházban az, abból a pénzből, amit erre adnak, ezt lehet nyújtani.
Végül arra is gondoljatok, hogy az orvosotoknak is volt oka rá, hogy kórházat váltott és nem lehet az olyan rossz, ha páran már átigazoltak a Jánosba, nekik is fontos pl., hogy milyen a munkahelyi légkör, az osztályvezető, a körülmények, stb.
Az igaz, hogy nem tartozik a felkapott, sztárolt szülészetek közé, biztos ezért jut kevesebb pénz is rá.
A negatív gondolatokkal, hogy stresszelitek egymást, ártotok magatoknak és a babáknak!
További jó babavárást!
Zs.