Új privát üzeneted érkezett!

Lili, ne vegyél Aventes tárolót, drága, és a doki nénink azt mondta, sima műanyag, kimosott, lecsöpögtetett pohárba el lehet tenni, a poharakat egymásba rakod mosás után, és berakod őket egy zacskóba. No, ha gondolod, csináld így, nem kell költekezni. És én is szoktam sírni, és a babusgatós időszakok is adnak erőt, meg mikor édesen alszikKép Mint most.
vghnoémi

Savitri!

Jol all a Kushies a gyerkocnek.Kép Majd irj rola, h nalatok, h valik be. Az altalad inditott topikban most heves vita eloszele fujdogal az eldobhato kontra moshato temabanKép

Ez a topik aztan porog egyebkentKép

Biobaba
biobaba

Nullácska! ő Rékacsék babója???
b

KépKép

KépKép
bagzerka

Na itt vagyok írok is.
Hát persze ez itt Hanga baba, aki tisztára Rékára és az apai nagymamánkra hasonlít, de totál!Hihetetlen.
Sajnos nem tudtam megfogni, mert elvitték Rékától - szemetek !!!!

Depiről egy kicsit beledumálok, ha nem baj.
91-ben első szülöttemnél még szó nem volt baby-bluesről. Olvashattam én szakirodalmat csak nagyon érintőlegesen, felszínesen foglalkoztak ezzel a témával. Szóval nagyjából azt sem tudotam, hogy van ilyen. Nos Luca születése után 3 nappal olyan szinten kikészültem, hogy így visszagondolva csoda, hogy nem tettem kárt magamban. Semmi más gondolatom nem volt csak az, hogy meg fog halni a baba, nem fog levegőt kapni és egyébként egy csapnivaló anya vagyok. Szerencsére a környezetem ösztönösen - minden irodalomnélkül - felismerte a bajt és anélkül, hogy én észrevettem volna segítettek. Például a volt férjem minden nap elvitt sétálni, persze én soha nem akartam, mert úgy gondoltam, hogy amíg nem vagyok a baba mellett megfullad ( teljesen reális gondolat nemde ?) Erre mindig kitalált valami megnéznivaló, mint a hülye gyereknek, kicsalogatott a lakásból. ez segített.
Az ikreknél már tudatosan vártam a depit : no nem jött, szerintem annyira lekötöttek a kicsik, hogy egyszerűen a természet úgy döntött, hogy kihagyjuk a depit.
Nos Benedeknél meg mi történt ???? Én úgy gondoltam, hogy ezt a baby blues dolgot én letudtam, mert hogy tapasztalt, öreg róka vagyok. HÁT NEEEMMM!!! Olyanm mély depibe estem, ami mélyebb volt , mint 91-ben. Állandóan bőgtem, álandóan kétségbe voltam esve, és rettegtem attól, hogy Benedeknek valami baja esik. Két fontos dolog kell a kigyógyuláshoz : türelmes és megértő környezet + az idő, ami telik a depi meg múlik.Mert ugye a hormonok dolgoznak, mi csak szenvedjük ezt.
nullácska

Nullácska!
Hanga tényleg hihetetlenül hasonlít Rékacsra, mintha kiköpte volna Kép hát, majdnem Kép

Savitri!
Szuper az a kép Hanáról, olyan, mintha táncolna Kép

Orbis!
Abszolút értem, amit érzel, de én se tudom jobban megfogalmazni, ilyen nálam is sokszor van. Olyan nem világtragédia, de mégiscsak, nyafnyaf Kép. Szerintem ilyenkor jó ha írsz, mindenkinek a saját problémája a nagy. Na ez remélem érthető volt Kép Nekem akkor volt ez nagyon tipikus, ha emlékszel, amikor azon paráztam, hogy nem hízok, és nem nő a pocakom. Pont utána volt a mézeses tali, az rendbe is hozott abszolút, úgyhogy ki ne hagyd!!! Kép

Ez a depi dolog engem sem hagy nyugodni. Noémi, nagyon tetszik az idézeted, tényleg hasonlóan állunk a dolgokhoz.
Fellelkesültem, úgyhogy küldök nektek egy nagyon szépet a levlistára, nagyjából azt közvetíti, mint Noémi idézete, csak hosszabban Kép

Aura
aura

Kikocs!!
persze hogy lesz itt hely terpeszkedniKépKép van egy nagy 3személyes kanapé, azon fekhetsz is, meg van egy csomó puff, a lábak felrakására!!!
és ezek mind a nyg szobában, így nem kell elvonulnod sem!

bgz

KépKép

KépKép
bagzerka

Mellszívó: szerintem attól nem apad el az ember teje, hogy nem feji. Az igény szerinti szoptatás (tehát amikor a baba kér adsz neki) pont azt eredményezi, hogy annyi tejed lesz amennyi kell. És most nem a levegőbe beszélek. Én tényleg csak akkor fejtem amikor Hana az intenzíven volt és nem szoptathattam. Szépen, három óránként lefejtem a tejet és vittem föl, hogy azt adják neki. Azóta ezt a funkciót Hana tölti be. Bár kezdetben még nem pont úgy tejelt a cici, ahogy a baba szopott. Általában több tej volt és egy kicsit feszült, meg a szopi elején fájt. De nem fejtem és mára már teljesen beállt, egyáltalán nem fáj, nem feszül és nem is csöpög annyira mint az elején. Persze én is gondoltam a tartalékolásra, de a mélyhűtőnkkel most van egy kis baj, azt még mindenképp megvárom míg helyre jön. Azt tervezem, hogy a nagyobb szopi szünetben mindig lefejek egy kis adagot és lefagyasztom. Ehhez vennem kell még tároló rendszert az Avent mellszívómhoz, ami drága volt (apukám megvette), de nagyon bevált.

KépKép
savitri

Na látom kétszer küldöm el pár órás csúszással ugyanazt.Kép
Szóval akkor a következő adag:
Márti,
én is úgy tudtam, hogy az első időben még nem kell neki játék, de mivel az utóbbi napokban megnőtt az ébren töltött órák száma (lehet, hogy csak ideiglenesen), úgy éreztük, el kell kezdeni próbálkozni valamivel, mert 24 órában nincs erőnk szórakoztatni. Na jó ez a 24 óra túlzás, de akkor is, jó lenne ha ébren is megmaradna az ágyában egy negyed órát egyedül.
Persze a majmot rázni kell neki, csak akkor érdekes. Most elment apa ilyen ágy fölé akasztható izéért.

Noémi,
én is a bukás és böfi probléma nagy tanulmányozásába kezdtem. Tegnapi és ma reggeli tapasztalat: nem szabad megvárni a szopival amíg sírni kezd. Észre kell venni amikor már félálomba tátog és nyammog és úgy megetetni. (ennek érdekében a tisztába tételt is máskorra halasztottam) Ilyenkor nagyon nyugodtan eszik és semmi görcsölés és fuldoklás utána. Böfi és bukás lehetséges, de fel se ébred rá. Még vállon se! Éjjel mindenképp nagyon jó módszer. Olyankor a pelenkázás reggelig is várhat.
Nekem is azt mondta a dokinéni, hogy legalább 2 és fél óra szünet legyen két szopi között, és ne etessem 20 percnél tovább, mert hogy túleszi magát és akkor bukik ilyen hányás szerűt. De én ezt nem tudom betartani, a 2 és fél óra kivárása, meg van hogy órákig tartó hisztit eredményez, ami ugye a fent leírtak miatt nem túl szerencsés. Most hajnal óta nagy nyugi van, alkalmazom a félálomba etetést, kíváncsi vagyok egy ilyen nyugodt nap után, mi lesz éjjel.

Ja és nekem is VOLT utálatos mellem. Még mindig kisebb mint a másik de a hozam megfelelő.

Orbis,
de jó, hogy megfordult, most már startra kész a babci!

Depiről: a szülés utáni hetek nem rózsaszín álom. Persze ott a csillogó fátyol ami mindent beborít, de fel kell készülni a megpróbáltatásokra, merthogy lesznek az biztos. Szerintem ha nem érnek készületlenül a dolgok akkor nem is borítanak ki annyira, legalább is én így működök.
Az én nyűgeim: A gátseb fáj. Nem tudtam ráülni. Intim torna nagyon sokat segít és hál’istennek nagyon gyorsan gyógyul. A szoptatás az elején fáj és az első héten még a méhed is görcsöl közben. A helyes mellre tételre oda kell figyelni, nem jön ösztönből. Nem mindig a csecsemősöknek van igaza. A szakaszos alvás, nehezebb mint felébredni éjjel 3x pisilni. Az apukák nem annyira segítőkészek mint ahogy azt a magazinok javasolják, sőt nekik is minden bajuk van. Pihenni, pihenni, pihenni, még akkor is ha erősnek érzed magad. A kívülállók egyáltalán nem tudják a helyedbe képzelni magukat, ezért a jelenlétük inkább terhes mint segítség.(ez nem biztos, hogy mindenkinél így lesz)
Most hirtelen ennyi jutott eszembe.

Ezt elküldöm és olvasok tovább.

KépKép
savitri

Orbis,
nekem nyakra tekeredett köldökzsinórral szövődött szülésem volt, de ezt csak a zárójelentésből tudtam meg. Ezt nyugtatásnak szántam. Kép
ja, igen és a gátmetszést a legrosszabb esetben hallod, de sose érzed, csak másnap.

Bagz,
Hanának a hason alvástól pirosak a térdei. Nem is az alvástól, hanem a nyűglődéstől amit ébredéskor művel. Gondolom én, merthogy akkor piros.
Először mi is magunk közt altattuk a babát, de én féltem, hogy apa rágurul, vagy rátolja a dunyhát, ezért az én oldalamra költöztettem. A szivacs és az ágykeret közé, betűztem két lapos keményfedelű könyvet, így nem gurulhat le. Majd lefotózom az érthetőség kedvéért.

Aura szerintem is olyan mintha táncolna. Kép
Apropó: elszoktátok olvasni mit ír ki a gép ha a nyilat a kép fölé viszitek? Mert én oda mindig írok ám szépeket.
Kép

KépKép
savitri

Savitri!
Nagyon jó volt a pontokba szedett "nyűgöket" olvasni, csak semmi rizsa Kép
Azt jól látom, hogy az a cinis cucc Hana szájában, az az Avent újszülöttcumija?! Én is pont ilyet zsákmányoltam, de acsomagban sokkal kisebbnek néz ki! Kép

Ezt figyeljétek mit tudok (most már én is)
Kép

Azért van alatta a felirat, mert ezt csak úgy elcsórtam, pedig azt írta nem szabad hi-hi, de olyan gyönyörű Kép

Aura a kleptománKép
aura

Sziasztok,

Jimbone: kitartás, nagyon drukkolok neked. Nálam is rövidült már a méhszáj, de mivel nálunk csak 1 hónap van max hátra, így azt mondta a doki, hogy nem gond. Ha Áron is megvan 2,5 kg, akkor ne izgulj, már nem lehet semmi gond. Akkor számít koraszülöttnek, ha 2,5 kg alatti és a 32 hét előtt születik.. Persze azért drukkolok, hogy minél több időt töltsön még odabennt... Gyere gyakran netezni velünk!!!

Magamhoz képest egész jól sikerült az almatortám, most már "varom" anyósomékat.

Pusszi,
Zsuzsi
vzsuzsi

Ma egész jó hangulatom voltKépEddigKépReméljük
nem is változikKép...jaj, ettől félek ám!!
No és most két kép rólunk, jókedvűenKépKépKép
esztyx

Jimbo, gondolunk rád, de most eszembe jutott Rékacs, aki asszem a 28. héten nyílt ki, és lámlám... Kép Biztos a sok idegeskedés ártott meg a ciszta miatt, de most, hogy az rendben van, biztos nem lesz gond... Egyébként nagyon jó, hogy legalább az rendben van. Anyukám szokta mondani, hogy valami szarnak mindig kell lennie Kép hát ez most rád nagyon igaz Kép De baj szerintem se lehet, főleg, hogy már elhagyta a 2.5 kilót!

Bagzer, megyek terpeszkedni! Kép Már kezdem nagyon várni... Hánykoris? Vajon Esztyx babája így 5hetesen vajon...Na, majd megkérdezem tőle... Merthogy ők azért viszik már ide-oda, szóval lehet, hogy eljönne ő is...

Noémi, én azt szoktam mondani, hogy sebaj, a felhők fölött kék az ég Kép

Orbis, értelek én a dilemmáddal, kezdd el az ellenedzést Kép AZt ha valami lesz, akkor meg úgyis mindegy lesz már, nem? Mármint ha valami miatt mégis császár Kép
És igen, én is nyaf nyaf, mindegy, mi miatt, valami legyen Kép És mennyünk Bagzerékhoz, és jól tárgyaljuk ki Kép

Holnap megyek ctg-re, írtam Rékacsnak, ha nem zavarom megnézném őket, de lehet, hogy amennyire várta mindenki Hangát, tele van már a mindene a látogatókkal. Kép Ha mindenki, aki smst írt, meg felhívta, bemegy hozzá, nem lesz kevés ember a kórházban Kép
Meg várom, nagyon, hogy mit produkálok ctg-n, bár már teljesen nyugodt vagyok, azt se bánom, ha holnap benn tartanak, bár ez esélytelen szerintem. Azért szoktam érezni, ha valami nem stimmel, és semmit nem érzek. Réka kitűnően érzi magát odabenn, és szerintem szeretné, ha lenne konyhabútor, mire megérkezik, a pelenkázóról nem is beszélve Kép De azért megynugtató, hogy holnap a 37. hetet kezdjük.

No, minnyá megjön Gergő, úgyhogy összeszedem magam innen.
Pusz nektek!

KIkocska

kikocska

Sziasztok!

Hurrá Rékacsék!!!
KépJa és tényleg tiszta Rékacs!!!
No csak röviden,mert nagyon fáradt vagyok!

Nekem a péntek rendben van, bár őszíntén szólva azt hittem jövő héten talizunk csak!

Hát Kikocs nem tudom!Én úgy gondolom,ami tőlem telt az előre készülésben, az megvolt, aztán majd kiderül!
És nekem a Laci meg a Kriszta (Móki)fog segíteni, és tudom, hogy rájuk bízhatom magam!És ez nagyon megnyugtat jelen pillanatban!

Lili!Jót nevettem a fotón!Kép

Na én el is húztam mára!Holnap reggel 8-kor CTG!
Katy és DávidKép
MA 36+7=37 HURRÁ!!!Kép
Katy

A táblázat!
<pre>
2004/2005 téli mamák Kora Szülés ideje baba Baba neve: Méretei: Kórház neve
1. MaricaKép 35 2004.11.13.Kép 2 Mariann 4200g/53cm Szeged/ Klinika
2. BendegúzKép 30 2004.11.19.Kép 1 Bence 3750g/57cm Bp./Szt.István kh.
3. Márti05Kép 31 2004.11.01.Kép 1 Brigitta 3450g/50cm Bajcsy kh.
4. BringaKép 29 2004.11.18.Kép 2 Bernárd 3400g/54cm
5. EsztiKép 22 2004.12.09.Kép 1 Lili 2770g/52cm Bp./ Schöpf-Mérei kh.
7. DiánaKép 28 2004.12.08.Kép 1 Dominik 2930g/50cm Bp./Szt.István kh.
9. MackósajtKép 32 2004.12.07.Kép 2 Nem tudom??? 3600g/58cm Bp./Szt.István kh.
10. CsillaKép 29 2004.12.17.Kép 2 Péter 3900g/53cm
11. HulcsiKép 28 2004.12.19.Kép 1 Benedek 3700g/58cm Bp./Szabolcs u.
12. KatinkaKép 27 2004.12.23.Kép 1 Lili 3100g/54cm Székesfehérvár
13. LiliKép 31 2004.12.18.Kép 1 Hana 3050g/50cm Bp./MÁV kh.
14. EdinaKép 23 2005.01.10.Kép 1 Bálint 3700g/54cm Rókus kh.
15. Gabi 20 jan.6. 1 Zsombor Bp./ Schöpf-Mérei kh.
16. NoémiKép 23 2004.12.16.Kép 1 Levente, Donát 2680g/45cm Bp./Szabolcs u.
17. RékacsKép 30 2005.01.12.Kép 1 Hanga 3700g/55cm Bp./ Schöpf-Mérei kh.
18. MártiKép 29 2004.12.17.Kép 1 Péter,Benjámin 2700g/52cm Bp./ Schöpf-Mérei kh.
19. Hanitka 29 jan.10. 1 Hanna Bp.
20. KireKép 33 2004.12.28.Kép 2 Erik 3150g/51cm ?
21. Tüni 28 jan.12. 2 Kincső Bp./MÁV kh.
22. Sys 29 jan. 16. 2 Gergő Ádám Bp./ Jahn Ferenc K.
23. Brigi 30 jan.11. 3 Miklós? Bp./ Bajcsy K.
24. Dorye 25 jan.21. 1 Vilmos/Johanna Bp./Szote,II Női
25. Eszter2004 28 febr.1. 1 Petra Bp./MÁV kh.
26. Orbis 23 febr. 1. 1 Botond Merse/ Csenge Borka Bp./Margit kh.
27. Vica 29 febr. 2. 3 ? Bp./Szt.István kh.
28. Bagzer 26 febr. 2. 1 Simon, Gábor Bp./Szt.Imre kh.
29. Katy 27 febr. 3. 1 Dávid Bp./ Schöpf-Mérei kh.
30. Cicmerák 24 febr.8. 1 László,Gergő Bp./Szt.István kh.
31. Flo 28 febr.10. 1 Matyi Bp./Szt.István kh.
32. Babus 25 febr.12. 1 Kristóf Bp./MÁV kh.
33. Ilona 29 febr.13. 1 Márton Bp./ Schöpf-Mérei kh.
34. Zsuzsi 29 febr. 13. 1 Marcell/ Zsófi, Ágnes Bp./Szt.János
35. Kikocska 26 febr. 13. 1 Réka,Borbála/Gergely Bp./ Schöpf-Mérei kh.
36. Tamesz ? febr.16. 1 Marcell,Kristóf Kistarcsa
37. Ttika 32 febr.19-20. 1 ? Győr/Petz A. kh.
38. Vera 30 febr.20. 2 Matyi Bp./Szabolcs u.
39. Timi 26 febr.23. 1 Máté, Levente Pécs/Szülészeti klinika
40. Zsuzsa 28 febr. 26. 1 Áron Bajcsy kh.
41. Aura 23 febr. 26. 1 Erika Bp./Szt.Imre kh.
42. Mazsom(Zsuzsa) 27 febr.26. 1 Lili Tatabánya/Szt.Borbála
</pre>
Katy

A 'Friss babák' topikban találtam Tüniről:
"ma 13:50-kor megszületett Kincső 3100 gr és 57 cm"

Neki is gratula!!!!!Kép

Büszkén jelentem: 5 perc alatt megmozogtuk a 10-et!!!!! Csak nem 5 órától kezdve, hanem fél 7-től kezdveKép

Babus

Kép
babus2005

sziasztok!!
meginbt elöbb írok, aztán olvsaok....

Kikocs!! én is gondoltam ám Esztyxre!!!
Esztyx, ti tudtok jönni???
amúgy én olyan 2re gondoltam?? az jóó????????

most mentem el a vér/vizelet leleteimért...hmm, van egy két csillagom....majd rögtön kiszedem a bábából hogy mik is azok, és mennyire baj....

megyek fürdőzni egy jót, mert tök büdös vagyok!!!! és olyan rég nem fürödtem csak zuhanyoztam, de jóóó...

ja, most hívott vissza a szülésznő, és aszonta semmi baj a leletekkel...remeeeek!! pedig má majdnem izgultam...

bgz, aki nemsokára finom illatos lesz

KépKép

KépKép
bagzerka

Kik!
Hányra mész ctg-re?
Én is holnap megyek. Elöszőr vérvétel,aztán megkeresem a szülésznénit a 2.-on.
Ha hormonagyam felismer jól rádköszönök!KépTe is nyugodtan...
Vendég

Katy!
Most látom,hogy te is holnap mész ctg-re!Kép
Téged is nézlek ám!Kép
Vendég

Sziasztok!

Na, a múltkor nem sikerült a képet feltenni, túl nagy lett, én meg türelmetlen.

Gratula Rékacsnak és Hana babának!!!!!!

Mire leültem ide, Lilim megint felébredt, de aztán elaludt itt a karomban, most tettem le. Merthogy egyedül vagyunk, mától Apa újra dolgozik. Kép Ma például először fürdetem egyedül a kislányomat, izgulok is rendesen. Kép

Végig nem tudtam olvasni a hozzászólásokat, de párra igyekszem reagálni.

Együttalvás: mi igyekszünk minimálisra szorítani, Apa beteszi az ágyába, ha elalszik szopi közben. Ha mégis velünk alszik (mint ma, mert Apa vizsgázott), én is a saját oldalamra veszem és mindig átkarolom. Ettől persze én nem alszom olyan mélyen, de ez a legkevesebb. Kép

Depi és mélypontok: nekem is a fáradtság hozza a rosszkedvet, 6-7 körül már én is nyügibben bírom a kiscsaj nyügijeit. Pedig általában 6-os szopi után nem alszik fürdésig, ennek örömére a fürdést végigüvölti. Kép Az első napokban nagyon érzékeny voltam, többször eltört a mécses, főleg éjjel, ha nem akart aludni. És folyamatosan rettegek a bölcsőhaláltól. Kép És Savitri, teljesen egyetértek Veled apuka ügyben, látszik, hogy az anyai ösztön azért hiányzik belőlük, hamarabb türelmüket vesztik. De aztán benézel a kiságyba, ahogy alszanak, vagy 20 percig ébresztgeted és nézed a kis grimaszait meg hallgatod a nyögéseket és el is van felejtve az alvás nélküli éjszaka meg a sok sírás. Kép

Fejés: ugyancsak Savitrihez csatlakozom, eleinte fejtem, de akkor aztán alig maradt időm 2 szopi között, aztán elhagytam, így 3 óránként szépen megtelnek a cicik, szóval tényleg beálltunk egy szintre.

Na, még Apa aranyköpéseit írom le. A hasfájás elleni cseppeket ő szokta elkészíteni Lilinek, "csinálok neked egy szexi koktélt" jelszóval. Amikor meg előkészítem a cicit szoptatáshoz, akkor "figyelj, Anya már megterített Neked". Kép

Most ennyi, újra próbálok képet feltenni, ez szopi utáni jóllakott napközis fej.

Csók,
Katinka és az 1 nap híján 3 hetes Lilus-babusKép
katinka

Persze Rékacs Hanga babájához gartulálok! Kép
katinka

Bagzer, beszéltem Esztyxszel, azt mondta, hogy ha megírjom neki holnap, hogy mikor, akkor szívesen elmenne, de Lilit még otthon hagyná, nem nagyon akarja még idegenek közé vinni. De egy két órára biztos el tud szabadulni. SZóval tökjó lenne, ha jönne. Akkor a 2-t írhatom neki?

Ilonana, 2re megyek ctg-re. Ki lett a szülésznőd végülis?

Kaatinka,Esztyx, mindkét Lili csodaszép Kép Olyan jó, hgoy raktok fel képeket!!! Kép

Tüni, nagyonagyonnagy gratula. Már a második csemete, aki tudja, mikorra van kiírva Kép Remlem benézel majd, és írsz, meg küldesz képeket! Sok tejecskét, meg hasonló jókívánságokat!

Ja, és Katy, valaki írta ám, hogy Gabiinak programcsászárja volt, neki is megvan a baba, csak ő is a munkahelyéről netezett...

pussz
kikocs

kikocska

Sziasztok!

Olyan bosszus voltam, mert nem töltött fel teljesen a babanet, és a fotokat nem mutatta, igy csak olvastam roluk, de most már látom őket!

Mindenkié gyönyörü, Bendeguz, Savitri, Rékacs, Esztyx, Katinka. Jo nektek! Kép Savitri ez már olyan anyagpelus akkor? Jol néz ki. Bár kicsit szorit honaljban nem? Kép Esztyx, jelentem átjött a boldogság a képekről. Kép igy tovább! és gyere a talira!!!! Rékacsnak édes kis husi-musija van. Kép Bendeguz, az a fekete-fehér nagyon müvészi, szépek vagytok. Katinka, nem csodálom hogy nehezen jött le a kép, neked is tündéri kis babucid van Kép

Kikocs: jesszum peti! hogy birod? ahogy olvastalak, hogy hol és mi és mennyire fáj, arra gondoltam, hogy én milyen egy mázlista vagyok. Nekem nincs este pisi, nincs fájás, ma bementem dolgozni is egy kicsit, az utcán a zebrán átszaladok ha kell, meg ilyenek. Puff neki. A következö terhességemnél tuti minden bajom lesz. Ezt nem lehet büntetlenül megúszni. Kép

Hanitka, nem lehet hogy neked elszámoltak vmit?

Savitri, olastam hogy kispapáknál is van szülés utáni depresszio....

Egyébként általában amit irtatok a szülés utáni hetekről, depikről (Savitri, Nullácska, Bendeguz, Noémi) nagyon nagyon érdekesnek és hasznosnak találtam, jo hogy irtatok rola. Abszolut elgondolkodtatott. De mégis ugy érzem hogy nem tudok rá lelkileg felkészülni, hiszen most úszom a boldogságban, minden annyira szép. Nem birom elképzelni hogy aztán meg lesznek nehéz napok. Már pedig lesznek....

Tüni, neked is nagy nagy gratula, végre vége az inzulinos időknek is. Kép

Babus ez az,látod nem kell parázni, én nem is számolok semmit, érzem hogy minden oké. Kép

Aura drága, ird már meg hogy az Avent ISIS mellszivohoz mi volt még a pakk-ban! Ugy néz ki szereztem 6000-ért használtan. Jo mi?

Puszi,
Eszter2004
37+1

ui: még anno Aura ötlete volt hogy a babások irják oda hogy mennyi idös a babuci, mint ahogy mi irjuk a heteket. Szerintem ez nagyon jo, és néha szoktátok is irni.

ui1: Bagz, én megyek!!! kiváncsi vagyok hogy milyen rendet raktál! Kép Sütök muffint is jo?

ui2: Savitri, nekem semmit nem ir ki a kurzor a képnél. Kép
eszter2004

Sziasztok!

Csak egy percre!
Gratulálok mindkét új babához!

Ilonana!Kikocs!Úgy megörültem,hogy jöttök holnap hátha talizunk!Bár reggel 8-tól a front ellenére sem gondolom,hogy nem jutok sorra 2-ig!Talán Ilonával összefutunk!Majd a nagy pocakodról felismerlek!Kép
Bár nekem a reggel 8 az halál!

Rékacson én is gondolkodtam,de nem akarom zargatni!

Puszi és jó éjt mindenkinek!!!:Katy
Katy

Katy, Rékacs most írt, hogy vár engem, szerintem lehet, hgoy neked is örülne Kép csak beugrasz, azt legfeljebb elzavar. Ja, inkább priv. adom meg, hogy hol van Kép

kikocska

Szabolcsi Mihályné, Jolika a szülésznő.

Jó látni,hogy egyszer mindenki babás lesz!Kép
Csak így tovább, gyorsan halad lefelé az a forgó-röhögö smile a táblicskuba...

Ilona(35+3)
Vendég

Ilonana!
Olvastam, mit küldtél a levlistára, képzeld, az Erikával az a "titkos" versünk. Esténként alvás előtt elmondom neki Kép

Bagzer!
Én is jövök, azt' sütök is valamit Kép a kettő az is szuper időpont, csak a pontos címet nem küldenéd körbe?! Lehet a levlistán is, az mégiscsal diszkrétebb Kép

Esztyx!
Nagyon helyeskék vagytok ám a képeken!
Majd ha mégis elszomorodsz, csak nézd vissza őket, és emlékezz, így kell ezt csinálni Kép

Bagzer!
Azt akartam még kérdezni, hogy te hányadik héttől jársz ctg-re?! Elfelejtettem, hogy a gólyanéni 34. vagy 36. hetet mondott Kép és most nem tudom, hogy hívjam, vagy ne hívjam. Ez kórház vagy orvos, vagy mi függő egyáltalán? No, ezt is jól megkérdeztem Kép

Aura
aura

sziasztok, visszatértem, illatosan és frissen.....

akkor a yahoos listára elküldöm a címet, aki jönne, de nincs rajta, léci írjon emailt a profilomban található címemre!!

annyira jót fürödtem, én mindig csak zuhanyzom, és most kb 2órán át nem akartam kijönni, picur akkora műsort rendezett hogy nem bírtam betelni vele!! próbáljátok ki!! láttam a kis szívdobogását is meg minden!!

most küldöm a címet, ja cica van....akit zavar, az szóljon, nem mintha sokat tehetnék ennek érdekében, csak hát van, tudjátok!!

bgz

ja, és mindenféle sütésnem örülök, asszem én is kreálok valami jót!!Kép

KépKép

KépKép
bagzerka

Aura!Kép
Örülök,hogy neked is tetszik! Én még nem fújom kívülről, de könnybe lábad a szemem akárhányszor olvasom...
Amúgy ctg a 36. héttől ajánlatos!

Jó éjszakát!
Vendég

Aura!!
nekem a 36.-iktól van ctg!!! nmetom hogy mifüggő.... kérdezd meg!
b

KépKép

KépKép
bagzerka

elküldtem a címet!
b

KépKép

KépKép
bagzerka

jajj,olan szép a táblázatKépKép ahogy mgy lefeleKép
esztyx

Bagzerka!
Nem hiszem, hogy macsek gond, Katynek is van, és még Andrist se zavarta Kép
Ma úgy látszik ilyen takarítós-fürcsis nap volt, én kukát mostam, aztán zsupsz a kádba. Nagyon fini volt, de Erika nem rajcsúrozik, csak lubickol Kép

Akkor nincs más hátra, felhívom azt a gólyanénit.

Ilonana!
Van még egy aranyos vers, majd holnap beírom, most már nincs erőm, de szerintem az is tetszeni fog!

Én elköszönök, jó éjszakát!
Aura+Erika33+6
Kép
Így fogok szundítani! (és remélem Erika is)
aura

Esztyx tök jó hogy jössz találkozni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Kép úgy örülök!!!! és nagyon édesek vagytok a képeken!!!!

Rékacs baba is tündéri!! télleg van hasonlóság!!

no, megyek, még ágyban nézünk egy filmet, oszt alvááááássss

bgz, aki már egyre jobban átáll a "rendes" alvásra

KépKép

KépKép
bagzerka

Sziasztok!
Kéépzeljétek, az én férjecském elvitt ma engem horvát étterembe! Merthogy úgyse tudunk egy ideig!! Olyan drága!!
És már egész jól lenyugodtam, szóval akár szülhetünk is!! Kép

És tudok menni találkozni is, lehet hogy sütéssel is próbálkozom!

Na úgy látom holnap ctg-s nap lesz. Már vagy 3-an írták, én is csatlakozom!
És én megyek uh-ra is, úúúgy várom Kép
Majd írjátok, hogy mi volt ám!!Kép

És Tüninek is gratula!
Hanga pedig nagyon édes Kép Olyan kis morcos arcot vág Kép
Kép

Na megyek aludni, puszi:
Orbis (37+2)
orbis

sziasztok

Ma megszületett Tüni kisbabája: 13:50-kor Kincső 3,1kg 57cm

Kép

Kép

Nadine
KépKépKép
nadine

mégsem lesz egyhamar alvás....most telefonált marci húga sírva miután ma utazott vissza londonba a dél afrikai barátja minimum egy hónapra, mivel itteni vízumot csak rövideket kapott..... most jön át, lesz itt még vigasztalás......

jó éjt,
bgz

KépKép

KépKép
bagzerka

Orbis! tök jó hogy jössz te is!!!!!

Tüni babója is édes!!!!
b

KépKép

KépKép
bagzerka

Sziasztok,

Megosztom veletek nem épp vidám helyzetemet, mivel már aludni sem tudok, aztán hátha jobb lesz, ha kiírom magamból. Amolyan "mindenkinek megvan a maga baja" jellegű Kép, amúgy is depiseknek nem nagyon ajánlott.

Én ugye aggódok itt, hogy mikor jön már ez a csemete. A dátum és az UH-k eredményei alapján továbbra is valószínű, hogy nem számoltuk/ták el és mostmár kezdem türelmemet veszteni. Az úgy kezdődött, hogy dec. végén a 38. heti UHkor azt mondták, hogy mostmár minden szép és jó, és innen kezdve AKÁRMIKOR jöhet ez a baba. Nnnna, ezért pontosan erre készültünk, minden nap AKÁRMIKOR volt, majd januárban elkezdődött a "csak nem akar sietni ez a lány", és azóta ez van.

Érzéseim mindeközben igen széles skálán mozognak; onnan, hogy "majd jön, ha itt lesz az ideje", azon át, hogy "miért nem akar megszületni, csak nincs valami baj?" odáig, hogy "Hanna szüless már meg, légyszi". Sőt, néha sajnálom szegényt, mert hol a szülésznő bökdösi, hogy ébren legyen a ctg-n, hol a doktor zaklatja alulról, hol én szervezek sportnapot a cél érdekében (amitől most ráadásul izomlázam van, ettől pedig -gondol6játok- extra jó mozgásom).

De nem csak én vagyok így várakozásilag, családom vmelyik tagja (tesóék/szülők) minden nap felhív az aktuális vizsgálat után, hogy "Na, mi van?", pedig már mondtam, hogy inkább szólok én, ha lesz valami. Imi (a férjem) a legkitartóbb, mert dec. vége óta minden áldott napját lelkesen úgy szervezi a mhelyén, hogy ha van valami, azonnal el tudjon jönni.

Nagy hülyeség, de olyan tehetetlen érzésem van... és ez vacak.

Szóval azt kívánom a még várakozóknak, hogy csak a várakozás boldog napjaiban legyen részetek, és ne az ilyen türelmetlenben!

Anita
hanitka

Sziasztok,

Anita: Teljesen megértelek, bár én még ezt nem éltem át, de testvéremnél hasonló volt a helyzet. Ő a 42. héten szült, az utolsó hetet kórházban töltötte. Minden reggel felkeltették, hogy indítják a szülést, aztán visszafektették, míg végül péntek hajnalban magától megindult a szülés. Addigra a tesóm már teljesen padlón volt érthető módon...
Nem tudom mi lehet a megoldás erre, de talán az, ha megpróbálod lefoglalni magad, a telefonodat kikapcsolód (ahogy Rékács tette) és csak azokat hívod vissza, akikhez kedved van... Tudom, nagyon nehéz lehet elterelni erről a gondolataidat, miközben minden idegszáladdal a szülés indulsásának jelzéseit figyeled magadon, de más megoldást nem nagyon tudok.... Írj nekünk gyakran, nekünk bátran kiöntheted a bánatodat...

Gratulálok a friss mamáknak. Tüninek, Rékácsnak és Gabinak. A gyerkőcök tündériek, már akiről volt fennt kép... (bár gondolom a többiek is, csak azt szeretném ösztökölni, hogy még több képünk legyen)

Esztyx: én is csatlakoznék Kikocska véleményéhez, hajrá!!!

Bagzer: nagyon szeretnék menni a találkára, de innen Biatorbágyról nem valószínű, hogy össze tudom szedni a bátorságom, hogy bemenjek a városba... Nem baj, ha az utolsó pillanatban üzenek ? Nagyon szeretnék már veletek találkozni, de lehet, hogy ez majd csak a babucival fog menni...

A fürdést nálunk is imádja picurka, nagy bulikat szokott rendezni. Hol a fenekét, hol meg a talpacskáit nyomja a pocimhoz és ott jól ki is dudorodik. Ilyenkor imádom...

Nálunk egyébként minden rendben. Anyós látogatás rendben lezajlott, almatorta sikert aratott...

Ja és a nagy hír, hogy érezhetően leszállt a pocim, ami tényleg tökre elviselhetővé teszi most már a napjaimat...

Pusszi mindenkinek, jobbulást a fájdalmakkal, gondokkal küszködőknek...

Zsuzsi
36 pont ma
vzsuzsi

Utálom a telet. Utálom, hogy reggel 7kor még sötét van. Utálom, hogy egy sötét lakásban kell tartózkodnom, délután 4től reggel 8ig, azaz 16 órát. És képtelen vagyok a Hanának azt játszani éjjel, hogy éjjel van, amikor már du 4től éjjel van. Különben sem ért meg még ilyeneket, kész bohóckodás az egész, a magam kikészítésére.
Most már lassan nappali üzemmódba kapcsol és megnyugszik, de egész éjjel két óránként evett, közte meg cumiztatni kellett.
Nem ez volt eddig a legrémesebb éjszakám, csak valahogy most lett sok a sötétben tapogatózásból.(minden érterlemben)
Nálam a fényterápia, döntő fontosságú!!!

KépKép
savitri

Ttila, írt mailt, hogy nem tünt el. Ide másolom:

"Szia Szavitri!

Köszi az infót, most már igyekszem megjegyezni. EGyébként teljesen K.O. a net nálunk, azért nem jelentkezem. Immár több, mint egy hete nem működött itthon, dolgozni meg már nem járok, úgyhogy teljesen elvonási tüneteim vannak. És borzasztóan hiányoztok. (amit a párom nem igazán ért, és csak vonogatja a vállát). Mától elvileg újra van net, de most pl. képtelen megnyitni a babaneten belül a fórumot, úgyhogy el is keseredtem teljesen. Ne felejtsetek ám el teljesen!!!

EGyébként velünk minden rendben, a 35. héten járunk, ami eléggé ijesztő tud lenni, ha belegondolok, de ilyet ritkán teszek.. TEljes gőzzel készülődünk, áll a kiságy, van kislámpánk, rengeteg kölcsön ruhánk, pelenkánk, nekem is alakul a vinnivaló, és a páromban érlelődik, hogy nem hagy magamra a kitolási szakban.. Ja, és itthon is rengeteg tennivaló van.

Mindenkit üdvözlök, légyszi add át nekik, meg persze téged is!! Amint tudok, azért jelentkezem, alig várom, de ez a dög mindig kicseszik velem!!!

Ttika, 34+4"

KépKép
savitri

Kép

KépKép
savitri

Ez a kép nem ma készült, de most pont ugyanez a helyzet. A nagy szürkeségre való tekintettel viszont, én úgy visszafeküdnék az ágyikóba. De ha lekötöm magamról Hanát, nagy az esélye, hogy felébred és akkor folytatódik az éjszakai nyügi, az én alvásomnak meg lőttek. Igaz így viszont csak hanyatt, félig ülőhelyzetben tudok aludni ami szintén nem túl nyerő.

Látjátok, tudok én nyafi is lenni.

Noémi, gomdolom már kitaláltad: a kísérlet nem vált be. Mármint a félálomba etetés. Mondjuk nem adom fel, végül is ez még csak egy éjszaka volt, és tény, hogy előtte egész nap 4-5 órákat aludt egyhuzamban. A böfivel viszont még mindig nem boldogulok. Gyakran úgy érzem az én hibám, mert éjjel szinte semmi türelmem sincs. Állítólag a szoptatás hatására a test valami álmosító hormont termel. Na én ezt főleg éjjel érzem, de akkor nagyon. Már három perc után az órámat nézem, hogy mikor lesz már vége és folyamatosan ásítozom. Határozottan a szoptatás váltja ki ezt a viselkedést, mert utána amikor altatni kell, nem könnyű ugyan, de ezek a konkrét fizikális érzések nincsenek.

Nagyon fáradt vagyok, lehet, hogy mégis megpróbálkozom letenni a babucit.

KépKép
savitri

Tüninek garatula a bébihez!!!!!!

KépKép
savitri

Hát én már megint mit keresek itt ilyenkor??? 6-kor felébredtem, aztán próbálkoztam egy ideig, de már tuti, hogy nem megy. Nagy naívan beállítottam este az órát, hogy csörögjön fél 10-kor ha-ha.
Savitri!
Én értem, mire gondolsz! Én is utálom, hogy ilyen későn világosodik és ilyen korán sötétedik! De már hosszabbodnak a napok, remélhetőleg hamarosan észre fogjuk ezt venni!
Addig is egy virtuális napocska, sajnos igazit nem tudok küldeni:
Kép

Hanitka!
Igazából okosat nem tudok mondani, azt meg biztosan nem akarod hallani, hogy türelem, egyszer elérkezik a te időd is Kép Rékacs szavait idézve: A terhességek szüléssel végződnek!!!
Küldök egy ilyet, ez múltkor valakinél (már nem emlékszem, kifolyt a szita agyamon) segített:
Kép

Na most megpróbálom kitalálni, mivel tegyem magamat hasznossá, ha már így kivetett magából az ágy!
Aztán irány ctg meg UH!

Orbis
orbis

Hanitka gondolj Edwigre, aki a 42.héten szült, vagy akár Rékacsra is, aki a 40. hét után már annyira várta, és nekik is meglett. Egyszer ugyis kibujik a babó,és a 42 hétig teljesen normális szülésnek számit, ugyhogy fel a fejjel, és inkább ne görcsölj ezen, végezd a napi dolgaidat. A lényeg hogy minden rajtra készen áll, ha indulni kell. Lazits, pihizz, amig megteheted. Kép

Savitri, annyira megértelek! Nem tudom szopi alatt mennyire lehet, de nem tudsz kiugrani egy szoliba amig apa vigyáz Hana-ra? Kép csak a fényterápia kedvéért. Kép De már nem kell sokat várni, gondolj mindig arra hogy hamarosan itt lesz a babás talik ideje a szabadban, a napsütésben!

Aura, nekem is 36. héten volt az elsö CTG, a következö meg a 38. héten lesz, utána hetente.

Tüninek még egyszer gratula, köszi a képet, ö is egy igazi Tüni-Tündér. Kép

Ttika! Nem felejtünk el!!!! Sőt!!! Nagyon várunk vissza, akármikor is jössz! Kép

Na pusza!
Eszter2004
37+2
eszter2004

Tegnap este mondta apának hogy pénteken megyek talira, és tőle szokatlan módon most el kezdett aggodni. Olyanokat mondott hogy igy a végén lehet hogy nem kéne már kitenni magunkat hosszabb utaknak, nem kéne kocsiba ülni, tömegközlekedni, mert kocsi esetében más is lehet hülye, mi van ha belém jönnek, vagy a tömegközlekedésnél olyat fékez a jármü hogy elesünk. Ilyenkor egy esés sulyos következményekkel járhat a babára nézve, ezt pont ma reggel hallotta a tv-ben egy gyerekorvostol.

Na én is elkezdtem gondolkodni, és annyira de annyira nem venném a lelkelmre ha bárkivel bármi történne igy a finisben egy tali miatt.

Ettöl függetlenül én még mindig szeretnék menni, lehet hogy apát megkérem hogy hozzon-vigyen.

Ti mit gondoltok?
eszter2004

Szépjóreggelt!!! ha már nem is olyan szép.Pocsék az idő. Kép

Hanitka, én se tudok mást mondani, csak hogy tarts ki. Nem lehet egy leányálom. Tegnap este mi pont beszélgettünk róla, hogy mikor jöjjön (Kép) és arra jutottunk, hogy egy olyan 3 hét múlva tök jó lenne, de utána már idegesítő lenne, és várnánk, meg minden. Na, az lenne nekünk a 40. hét, és a kiírt időponttól meg még valahogy két héttel vissza. Mert nekem furin számolták Kép Nekem be szokott jönni, hogy mikor már lemondok valamiről, megkapom. Pl. a babóca is úgy jött össze, hogy amikor egy óriáshiszti után (már megint megjött, de 6 nap késéssel) átrendeztem magamban az életem, és ara jutottam, hogy akkor lehet, hogy hosszabbtávú projekt lesz ez. Szóval tudom, hogy könnyű mondani, de tényleg jobb, ha az ember nem foglalkozik vele inkább... De ha akarsz mégis, akkor meg nyugodtan írjad nekünk! Nagyon megértőek vagyunk Kép Végigasszisztáltunk már néhány megfontolt csemetét Kép Azon gondolkodok, mikor is lesz front... És a meleg fürdőt is tudom ajánlani. Ja, és szupertipp, szegény Hulcsinak mondták, hogy a lépcsőzés mit sem ér, hajat kell mosni Kép Ettől én kész lettem teljesen Kép Sétálgass sokat a jó levegőn, az mindenképp jót tesz, a lelkednek is, még akkor is, ha nem indul be tőle semmi.

Savitri, tarts ki. Nem tudod apára rábízni csemetét egy órára, és elmenni sétálni a jókis Árpád úti benzingőzbe egy kicsit? hogy kikapcsolj? Talán nem lenne annyira eleged... Azért erőltetem itt a sétát, mert nekem be szokott jönni. Pedig néha nagyon utálom a kutyát, mert rángat, és ettől fáj a hasam, de ezzel együtt is jó. Ttikának meg puszik, és jöjjön, nem felejtettük el Kép

Kincső nagyon szép!Meg aranyos is. Lassan szoktatom magam, hogy nekem is lesz egy ilyen hamarosan. MOst már kezdek rá kíváncsi lenni, hogy hogy is néz ki Kép

Bagzer, most én viszek akkor gyümölcsöt, jó? Nem merem bevállalni a sütést, mert a konyhaasztalon a varrógép van most, és inkább maradjon is ott Kép
Egyébként képtelen vagyok leszokni a fürdésről. Mondjuk azért órákat nem, de olyan 20 percet szoktam áztatni magam, locsolgatom a pocakom, ami eléggé kilóg, és mindketten nagyon élvezzük. Tudja valaki, miért nem ajánlják a fürdést a végén? Mert én eddig még csak azt hhallottam, hogy elindíthat valamit, de ez nekem annyira már nem ijesztő, hogy feladjam a nap eme fénypontját... Kép

Zsuzsi, szerintem legyél bátor, és gyere talizni, nagyon megéri ám mindig! És ne rövidtávú, 1-2órás programra készülj Kép

csak este megyek mégis ctg-re sajna. Bár legalább nincs kettévágva a napom, és Gergő is el tud jönni velem, szokni a kórházat. Na, most ennyi jutott eszembe, legalább nem panaszkodok. Apropó, panaszkodás, Eszter, nem olyna vészes ám, most már, meg hát már látszik a vége Kép És szerintem a cukorbigyó sokkal rosszabb ennél, mert nemtom micsinálnék, ha nem ehetnék szendvicset, meg rakottkrumplit meg ilyeneket, amennyit akarnék. Főleg, hogy napok óta nem akarok mást enni, csak szendvicset. Esetleg sültkrumplit. Ebből kifolyólag főzni se nagyon...

No, most tényleg befejezem.

Kikocska
35+7=36 juhéééj!!!!!! Nem gondoltam volna, hogy eljutunk eddig valaha Kép Olyan lassan telt az idő mostanság...

kikocska

Eszter, autóba én sem ülnék nagyon, mármint vezetni, mert bizonytalan vagyok, meg városból kimenni se. De a tömegközlekedéstől nem félek. Nagyon ritkán van olyan, hogy nem kapok helyet, most meg már az van, hogy fel is állítok akárkit, mert feljogosít rá az, hogy óóóóóriási bálnamama vagyok Kép Ha meg ül az ember, pláne. Én szoktam igyekezni háttal ülni, mert akkor egy nagy fékezésnél nem is csúszhatok le az ülésről, mert megfog a támla. Egyébként otthon is eleshetsz, meg bárhol...

kikocska

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?