Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Már nagyon rég nem irtam, de folyamatosan olvaslak benneteket. Tegnap voltam először Nst-n. Az első 10 percben nem mozgott a baba semmit sem, utána a nőcike megnoszogatta és akkor már válaszolt. Olyan érdekes, hogy alaphelyzetben a szivhang 143 körül volt és amikor mozdult egyet 160 lett. Ez persze jó. Volt olyan is amikor a gép jelezte hogy volt mozgás én meg nem éreztem. Akkor meg ha érzékeli a gép minek nyomkodni a gombot?
Tegnap elég sokszor keményedett a hasam. A méhszáj még zárva a doki febr 23ra irt ki, de 15e körül már várható a szülés mert 1 héttel idősebb az uh-on. Bár szerintem nem jelent semmit. A sógornőmnek azt mondták, hogy nem fogja aug6ig kihúzni, és 16i lett a baba . ÉS kislány, pedig általában a fiúkat hordják túl.
Már 2500g kell legyen babuci, mert 8 napja volt 2251g. Most már kicsit kezdek megnyugodni, hogy már nem lehet olyan nagy baja, bár még 1 bő hónapunk van hátra. A magzatmozgást du 5től nekem is kellene néznem. Az első nap szépen meg is figyeltem az első fél órában megvolt a 10. Azóta nem néztem, de én nem izgatom magam, mert mostanában babuci egész nap mocorog.
Teszek fel majd képeket.
Jövő héten fel fognak irni Semmicilint. Ezt mindenkinek megelőzésképpen kell szednie, nehogy szülés közben fertőzést kapjon a gyerek. Nálatok is van ilyen?
Kellemes napot!

Kép

KépKép
búzaszem

http://babanet.hu/album/main.php?own=1&album=3929
Képek rólam babásan.
A pocaklakóról majd legközelebb mert mennem kell.

Kép

KépKép
búzaszem

Sziasztok!

Mi kifaggatuk a dokit a baktériumokról, hogy mikor nézi és mit kell rá szedni, azt mondta, hogy három éve még minden kismamánál megcsinálták rutinszerűen, de hibáa nézték meg a 36. héten, kb két hét alatt kigyógyították a kismamákból, de ezek a bakrétiumok velünk együtt élnek, tehát mire szül az ember vissza is jönnek általában, az ő kórházuk tapasztalatai szerint. Tehát most a szüléskor megnézik és ha akkor van, akkor adnak antibiotikumot, mert előtte fölöslegesen nem tömik a kismamákat.

Hát én ehhez nem értek, ennyit mondott nekünk, szóval majd megnézi!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Búzaszem,
Üdv újra, szép nagy akkor már a Ti babócátok is! Nekünk pénteken már 2600g volt szóval kb. egyormák a rötpék csak egy hét van köztük!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Tamesz
De nálatok milyen az, amikor nem olyan aktív? Hányat mozog kb. ha passzív?

Én ma fél órát könyörögtem neki, míg végül a távkapcsolós játékkal egyet-kettőt hajlandó volt mozogni. Nem értem mi van vele.
Mindig az jut eszembe, amikor egy 36 hetes kismama írta itt a neten, hogy egy reggel felébredt, és nem érezte mozogni a babát, azonnal bementek a kórházba, de már nem élt. Meg kellett szülnie halva.
A hideg kiráz ilyen történetektől.
De én honnan tudjam, ha baj van. Én akkor majdnem minden reggel berohanhatnék a kórházba. Ma is. Persze mindig bizakodom, hogy csak lusta, amit estére persze be is bizonyít. De mi van ha egyszer nem fogja, mert tényleg baj van, csak én nem vettem észre, mert megint csak a lustaságára fogtam. Soha nem bocsájtanám meg magamnak.
Éjszaka is azt álmodtam, hogy be kellett mennünk a kórházba, ahol azt mondták, most már ne menjek sehová, mert megcsászároznak, mert a baba rosszul van, igaz kicsit koraszülött lesz még, de fontos, mert mutatták a 4D-s UH felvételen, hogy szorosan a nyakára van tekeredve a köldökzsinór.
Már ilyen rémálmaim vannak.
Sose gondoltam volna, hogy az utolsó 1 hónap lesz a legszörnyűbb. Csak lenne már február és születne meg!!!!!

Na megyek, kibőgöm magam, aztán kimosom a kisruhácskáit, meg visszapakolok a szekrénykéjébe.

Babus+Kristóf

Kép
babus2005

Babus
Szerintem semmi baj, csak kicsi már a helye, meg rossz az idő, stb. Fel a fejjel! (de ha segít, akkor tényleg bőgd ki magad) Kép

Búzaszem
Én nem tudom megnézni a képeidet. Biztos jó ez a link?
zsana75

Babus!

A dokim K.I., nem tudom, hogy ebből sikerül-e kitalálni Kép. Ha tudsz róla valamit, írj bátran.
Az én Fiam sem egyforma aktív. Ma azt hiszem egyszer mozdult meg vezetés közben, mert ezt már kezdi utálni. Máskor minden órában érzem a mozgását. Én is mindig idegeskedem emiatt, bár kezdek róla leszokni. Ilyan a Manó és kész. Általában a kezemhez odabújik, ha a pocimra teszem, bár Apa keze hatásosabb. Mondta, hogy neki hajnalban is odasimult, amikor én még aludtam. Reggel egyébként különösen passzív. Remélem ha kibújik is későn kelő lesz. Ha belegondolok, már órák óta nem mozdult meg ma. Én néha azt csinálom, hogy a hátamra fekszem, majd hirtelen oldalrafordulok, egy kicsit úgy maradok, majd újra a hátamra. Ez nem túl humánus megoldás, de így kénytelen a Manó arrébb mászni.

Angéla!

A szülés időpontján nem változtattunk. A terhesség is csak a 4D-s UH alapján változott, az én dokim nem foglalkozik a napokkal. Egyébként Ő borzasztó nyugodt. Remélem ez a megfelelő hozzáállás. Mindenesetre rám is át szokott ragadni a nyugalma Kép.

Eveka

Kép
eveka

Egy kérdés Mindenkihez:

Milyen mosószerrel lehet mosni a bébiruhákat? Nekem spec. most Tomi Kristály gél van itthon. Öblítőt egyáltalán nem szabad használni vagy van valami spéci öblítő babáknak?

Kép
eveka

Búzaszem!

Én sem tudom megnézni a képeidet.

Eveka

Kép
eveka

Ja, én is néztem hétvégén a Tesco-ban mosóport, de nem találtam olyat, ami nem bioaktív. Kép

Úgy tudom, öblítő egyáltalán nem ajánlott, mert könnyen allergizál (még a sensitive-ek is).

Babus, te most úgyis mosol. Milyennel? És hol vetted?
zsana75

Babus,
Ne aggódj ennyit légy szíves, mert nagyon izgatott leszek én is!:-)))

Szóval nálunk úgy kezdődik a nap, hogy reggel 3/4 7-kor kel apafej, és 7-kor ágyba kapjuk a kis gyenge tejeskávét. Ekkor általában Marcell már ébren van, néha megmoccan, de még nyugis. Majd ha 8-ig nem eszek semmit akkor elkezdi kinyomni magát a hasamon és tornászik bennem, szóval nagoyn rugdos! Ha végre megetetem magunkat, akkor elnyugszik és visszaalszik. 11 körül kezdődik az egész újból, majd 1-2 között megint. SZóval már komoyl napirendje van. De délután 5 körül elkezd nagyon mocorogni, várja haza az apját, meg főzünk, na végre hazaér a párom az az első, hogy kicsit "barátkoznak", megsimogatja, ettől teljesen beindul, majd mi vacsizunk és vacsi után kollektív fetrengés következik a nappaliban a kanapén, ahol a kaja és apja következtében felturbózza magát és kb 7-től 10-11-ig előadja az esti műsort, hatalmas dudorokkal, rugásokkal, ugrásokkal. Majd elcsendesedik és éjjel csak pisilni járok 3 óránként.
Na így telik egy napunk!

Szóval ne aggódj légy szíves, mert 36. héten már nem számít koraszülöttnek, és hidd el, hogy jól vannak ott bent!!! Vasárnap mentek a dokihoz, majd ő is meg fog nyugtatni, de nekem is modnta a szülésznő, hogy nagyon érzékenyek a babák a frontokra, így nem lez minden nap egyformán intenzív, ma pl. Marcell is lustább, csak finoman jelezte nekem a kajaidőt!

Próbálj nem aggódni ezeken, mert tényleg nagoyn hosszú lesz ez az utolsó hónap!! Én nagyon bízom benne, hogy még januárban ki óhajt jönni a mi pocaklakónk, mert már nagoyn várom és nagyon szeretném már a kezemben érezni és már hülyére aggódtam magam az elmúlt 8 hónapban, hogy "ugye minden rendben van vele"???

Szóval fel a fejjel!!! Ne sírjál, az nem tesz jót senkinek, viszont a mosás és vasalás jó terápia! Én is hasonló "kitűnő" időtöltést szerveztem mára!!!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok!
sajna én is elkaptam Dinitől a vírust,hőemelkedésem van és ráz a hideg.Remélem Kamillát nem veszélyezteti.
Babus,nyugi,minden rendben van,már alig van helye odabent ezért nem olyan aktív.Nemsokára a kezedben lesz.
Agi,ez tényleg nem lesz egyszerű,sajnálom a férjedet de hidd el valahogy csak lesz.Én is ezt mondogatom magamnak.
Én folyékony mosóport használok leginkább és fehér színű sensitive öblítőt.Lenor,Coccolino vagy a dm-est.Eddig nem volt problámánk,persze nem tudom ki mennyire érzékeny ezekre.
sziasztok,megyek teázni.
nyetus76

Megint én.
Valaki írt korábban homeós bogyokról,amit az utolsó hónapban kell szedni.Sajna nem emlékszem már,hogy ki volt de jó lenne ha olvassa akkor mégegyszer feltenné a listát.Köszi előre is.
Ja,és létezik két kiadvány,az egyik a "Homeopátia a várandósság alatt",a másik a "Homeopátia a szüléstől a kisgyermekkorig".Védőnőm szerint gyógyszertárakban lehet ezeket kérni.Sajna nem jártam sikerrel,nálunk a környéken nem kaptam meg.Ha vki tud erről infót vagy,hogy hol lehet megkapni megrendelni stb,azt is nagyon megköszönném.Kép
nyetus
nyetus76

Eveka
Nahát, nekem is ő a dokimKépJó fej és tényleg borzasztóan nyugodt egy pasiKép
De inkább mail-ben dumcsizzunk rólaKépMire gondoltál? Mit tudjak róla?Kép

Zsana
Hülyének fogsz nézni, de mi az, hogy bioaktív?
Én Perwoll Balsam Magic-et vettem, van benne valami Care Balsam formula is.
De a Megatoys-ban láttam kimondottan babaruhamosószert, 8-9ooFt körül volt.

Közben elkezdett csuklani, akkor ÉL!!!!!!!!!!!!!

Tamesz
Nagyon irigyellekKép Ha nekem csak fele ennyit mozogna, én lennék a világ legboldogabb embere.

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!
Babus ne izguljal az nem tesz jot!!!Biztos minden rendben van Kristofkaval;)
Buzaszem en sem tudtam megnezni a kepeketKép

En tomi gelt hasznalok a mosashoz silan oblitot, sosem miostam kulon mas fele mososzerrel Pattinak es oblitot is mindig hasznalok nalunk nem volt semmi gond belole. koppkopp

Agi jobbulast a fejednek es neked kitartsast.
neszi

Nyetus,
én kaptam a a gyógyszertárban ilyen homeós újságokat, ha gondolod kiírom mit javasolnak. Jobbulást neked, én a torkomra szedtem homeós bogyót nekem bevállt.

Búzaszemnél írjátok át a végső számot az albumoknál, úgy meg lehet nézni!

Én folyékony arielt használok és coccolino sensitivet.

Babus ne aggódj, nem egyformák a gyerekek!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Ja igen, én is vettem öblítőt is, Silan sensitive-tKép

Még mindig alszikKép

Babus

Kép
babus2005

Jimbone,

szorítok neked a ciszta miatt, remélem minden ok vele. Ma én is úgy terveztem, hogy összerakom a kórházi csomagot, de valahogy nagyon lusta vagyok, ilyenkor utálom magam, de ez van!
Sajnos az én mosógépem nem annyira okos, hogy többször öblítsen, de én is kifogtam rajta és mégegyszer áttekeertem.
Sajnos nálunk van allergiás a családban, sőt öcsémék lánya még a Johnson összes termékére is kiütéses lett, így azt meg sem fogom próbálni használni, így marad a gyógyszertári meg valamennyi niveát vettem.
Na nekiállok valami hasznosnak, mert elmegy a nap és lasan jön haza apjuk én meg semmit nem csináltam, szörnyű vagyok!!!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok!

BAbus
az utolsó hónapban egyébként is passzívabbak a babák, már kevés a helyük, tudod Kép ne aggódj, látod, Kristóf esténként mindig bepótolja az egész napot

Borbolya
végülis lehet gyakorolni a légzést előre is, de a tolófájásosat nyomás nélkül gyakorold, mert állítólag megrepedhet a burok.
Napközben nincs netem, ha már esetleg ma tudod, mit veszel fel holnap, akkor írd meg. Én magas vagyok, barna rövid hajú, és fekete vagy barna kord naci lesz rajtam meg talán egy drapp pulcsi és a férjem is magas. Te hogy nézel ki?

Én Daninál próbáltam, hog ynem használok öblítőt, de olyan durva tapintásúak lettek a ruhák, hogy köv. mosásnál meg tettem bele egy kicsit.
A JOhnson's termékekre meg elég sok baba allergiás, ezért is érdekes, hogy pl. a Mávban azzal fürdetnek... De a legjobbak és legolcsóbbak a gyógyszertári cuccok (fürdetőkrém, popsikenőcs), szerintem felesleges márkás babaápolási cuccokat venni amik ráadásul tele vannak mindenféle illatanyaggal is.

Andi
psandi

Már kétszer próbáltam írni délután, de egyik hozzászólást sem tudtam elküldeni. Kép

Úgy látszik, ezt a mosópor dolgot csak én parázom túl. Kép
Valójában többet nem tudok róla, mint amit már írtam is, hogy ezek azért komoly vegyszerek. Sajnos mindkettőnknek érzékeny bőre van, úgyhogy jó esély van arra, hogy a fiunknak is az legyen Kép.
Bíztató, hogy eddig közülünk senkinek nem okozott még problémát, de én azért nem bízom a véletlenre.
Hogy konkrétan ez a "bioaktív" dolog mit jelent, azt nem sikerült megtudnom, de keresgettem az interneten, mások is melítették, tehát létezik a dolog. Kép (gondolom, abban erősebb vegyszerek vannak)
A fenti okokból a babaápolási cuccokat illetően is a patikai szerekre szavazok, legalábbis az elején.
zsana75

Zsana, szerintem moshatsz gyakorlatilag bármilyen mosószerrel, a lényeg, hogy nagyon alaposan öblítsd ki a ruhákat, többször , mint általában.
Andi
psandi

Borbolya
közben megnéztem a pocis albumodat, jól látom, hogy hosszú szőke hajad van? Ez is egy támpont Kép és ha meglátlak, menjek oda, hogy Te vagy-e a Borbolya? Kép
Andi
psandi

Sziasztok!

Már harmadjára írom ezt a levelet, mert sosem küldődik el (szép mondat...)

Rég nem jártam erre, de próbálom lereagálni a dolgokat.

Tamesz!
Én elsősorban a Tescoban vettem a bodykat és a rugikat, mert most nagy leárazás van. Bodyt 149-599 Ft-ig vettem, rugdalózó 700-900 Ft, plüss kardigán 300 Ft, stb. A főutcai boltban most leárazás van, mert leltár előtt vannak. Itt én a babakocsit néztem (38.000-ról 28.000-re,) a légzésfigyelő 35.000-ről 25.000-re stb. Aztán van egy jó kis bolt a nagybuszmeg mellett a Domus oldalában, ott is sok minden van, és úgy láttam van egy-két dolog leárazva. A mozival szembeni utcában is van egy bolt, ami elsősorban pelenkára szakosodott, de ugyanúgy lehet kapni ruhákat, bébihordozót (10.000Ft-tól)stb. Egyébként még vettem ruhákat, de nem ezekben a boltokban, hanem a "kínaiban". Szerintem az első hetekre ezek is tökéletesek lesznek. Pl. plüss rugdalózó (két részes) 1.700Ft. Sajna nem tudom, hogy ez drágának minősül-e vagy sem a pesti árakhoz képest.
Egyébként meg tudom érteni, hogy felmentél Pestre a meló miatt, mert itt nem sok jövöje van az embernek. Nekem is hiába van két diplomám, egyszerűen nincs jobb álláslehetőség a mostanihoz képest. Persze Egerben ez az állás kiemelkedőnek számít, de Pesten 5× fizut ígértek ugyanezért a melóért. Hát, igen, döntenem kellett, hogy karrier vagy baba. De inkább maradtam ez utóbbi mellett...

Nyetus!
Sajnálom, hogy te is megbetegedtél, de a hét további részére úgy is hülye időt mondanak, így inkább maradj bent és pihenj (már amennyire Dini mellett sikerül!).

Psandi!
Ennyi a légzéstechnika??? Ezért nem érdemes elmenni a tanfolyamra!!!
Ja, a következő oldalon olvashatsz az ÁlomVirágról:
www.homecare.hu

Eveka!
Úgy látom, hogy összeszedtétek magatokat a hétvégén! Így már a főbb dolgok megvannak a kicsinek. Csak én vagyok lemaradva???

Angéla!
Köszi, hogy feltüntettél a táblázatban! Ki fogsz nyírni, de ha legközelebb javítasz, beírnád a terhességi korhoz a 28+1 -t(ez a mai nap)??? Köszi, és elhiszem, ha már bánod, hogy elkezdted csinálni...

Egyébként ma voltam védőnőnél. Eddig 6 kg-t híztam, ami jó, viszont magas volt a vérnyomásom (145-90)! Most mérnem kell péntekig, és ha nem változik, akkor gyógyszer és esetleg kórház! De remélem ez csak a hülye frontoknak köszönhető! Délután lepihentem és este 6-kor 120/88 volt. Nektek volt már ilyenetek?

Brigó

Kép

Kép
brigó

Andi
Persze, tudom ilyenkor már kevesebb a helyük, de pl. Tamesz is egyidős velem, mégis, az ő UbulkájaKép sokkal többet mozog.
Mondjuk most estére valamennyire beindult a srác, de ami főleg meglepett, hogy fél 6-kor lefeküdtem a bal oldalamraKép, úgy, ahogy kell, és 15 perc alatt megmozogta a 10-et. De szó szerint "csak" mozgott, meg fészkelődött, rúgás egy sem volt, de gondolom ez is elég. Ez egy kicsit megnyugtatott. Meg azóta is azért nagy ritkán egyet-kettőt mocorogKép

Ma rendetraktam a babaszobában, kimostam minden törölközőjét, lepedőjét, textilpelusát, holnapra már csak a kisruhák maradnak.
És egy hülye kérdés: ti nem féltek, hogy a vadiúj babaruhák összefogják egymást? Persze, persze, a nagyon durva sötét színűeket külön mosom majd, de pl. egy (világos)kék vagy világosbarna ruci nem fogja majd össze a hófehéret? A saját ruháinknál ezen nem gondolkodtam soha ennyit, de Kristófka gyönyörűszép plüssrugijait úgy féltem. Azt találtam ki, hogy először kézzel átlötykölöm őket egyenként, és amelyik nem engedi a színét, az mehet a mosogépbe. Vagy ez már túlzás?

Babus

Kép
babus2005

Szia Babus!

Szerintem is úgy csináld a rugdalozók mosását, hogy először egyenként kipróbálod, hogy színez-e, és ha nem, akkor be vele a mosógépbe (feltéve, ha mosható gépben. Persze a legtöbb ilyen ruha már mosható, és nem kell a kád felett görnyedni. Azért mennyivel könnyebb dolgunk van, mint pl. még az anyukáinknak volt!!!)
Én egyébként a mi ruháinkat is így szoktam, mert egyszer beszívtam egy olyan anyaggal, amiről nem is gondoltam volna, hogy a többi ruhából is más színűt csinál.

Ja, és üzenem Kristófnak, hogy ügyes volt, amiért végrehajtotta a feladatát, és így nem kellett idegeskedned a "nem mozgások" miatt.

Brigó

Kép

Kép
brigó

Brigó
Eseteleg adhatsz nekem a vérnyomásodbólKép Nekem 100/70 körül szokott lenni. Kivéve, mikor hasravágódtam és idegileg teljesen kikészülve berohantunk a kórházba, akkor volt 120Kép

Az 17ooFt-os babaruha nagyon olcsónak számít. Mi a Mini-Manó Boltban vettük a legtöbb kisruhát, ott 2ooo-3oooFt körül vannak a plüssrugik, és ezek már jó árnak számítanak pesti viszonylatban.

Én amúgy eléggé Tesco ellenes vagyok, bár nálunk Gyöngyösön ez az egyetlen nagyobb áruház.
Én egyrészt a minőséggel sem vagyok megelégedve, akár kaják, akár ruhák tekintetében.
Másrészt iszonyatosan átverik az embert a pénztárnál. Mindigis sejtettük, de legutóbb bebizonyosodtunk róla. Nagyon kevés mindent vettünk, a Tesco-ban se voltak sokan, így a pénztárnál egyenként figyeltük, miért mennyit üt be a pénztáros. A vásárolt 6-7 dologból kettővel átveretek. A már említett Perwoll mosószert 200Ft-tal, az ajándékba szánt Whiskey-t 500Ft-tal drágábban számolták. Apuci még vissza is ment, hogy leellenőrizze, hogy tényleg mi néztük jól az árakat. De hiába volt minden, karácsony előtt voltunk, 100-an álltak sorba a vevőszolgálatnál, így nem is álltunk sorba reklamálni, így lehúztak minket 700Ft-tal. Ami talán nem tűnik soknak, de ilyen kevés vásárlásnál mégiscsak sok. És ki tudja, mennyivel vágnak át akkor, amikor 20oooFt-ért vásárolunk? Az akciós cuccok így már nem is olyan akciósak.

Babus

Kép
babus2005

Brigó
Átadom nekiKép Csak nehogy elteljen most magátólKépMert ez azért még nem az igaziKép

Babus

Kép
babus2005

Bringó
köszi a linket, mindjárt megnézem

Babus
én az elején kézzel mostam a gyerek cuccait, illetve a fehéreket a gépben, mert abból volt annyi, hogy megtöltse, de a színeseket kézzel egészen kb 4 hós koráig, azóta már a mi ruháinkkal együtt mosom. Azért a fehéreket én nem mosnám össze a színesekkel.

Megyek mert hiszti van...
Andi
psandi

Brigó,
köszi a tippeket, majd átadom apunak, nekünk már elvileg minden alapvető dolog megvan, csak gondolom majd ő is akar valamit nézni az unokájának, ha majd jön megnézni! Mivel foglalkozol, ha nem titok?
A vérnyomáshoz nem nagoyn tudok hozzászólni, nekem inkább alacsony szokott lenni 100/70, 110/60, de amikor a kórházban voltam volt ott egy kismama akinek magas volt a vérnyomása, szegényen éppen akkor kísérletezték ki, hogy melyik gyógyszer lesz jó a terhessége utolsó két hónapjára, de ő is csak kb 3 napot volt bent és vidáman, megnyugodva távozhatott.

Babus,
én szétszedtem közel hasonló árnyalatokra ruhakupacot és úgy mostam, szerencsére semmi sem engedte a színét, de egyessével, kézzel már nem lenne erőm kimosni őket!!!! Ja és max 40 fokon mostam, sőt a nagyon sötéteket csak 30 fokon.
Látod kár aggódni Kristóf mozgásai miatt, ő este pótolja be amit másik baba máskor csinál, szerintem ne idegeskedj emiatt tovább!!!!

Szép álmokat, azt hiszem ma korán lefekszem, reggel megyek cukrot nézetni, remélem már nem sokáig tart ez a hetente ismétlődő szórakozásom!!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Babus!

A Tescoval én sem vagyok megelégedve, de szerintem ezek a cuccok elég jó minőségűek. Vagy legalábbis majd kiderül, eddig ugye nem voltak egyszer sem használna (vagyis remélem!!!).
Nekünk is volt már hasonló szitu a pénztárnál, de én mindig otthagytam azt a dolgot, amit drágábban akartak adni. Persze lehet, hogy ettől függetlenül már átvertek minket is, de ez van!!!
A múltkor volt egy sztori. Vettünk a cicáknak tescos parizelt (amit mi az életben meg nem ennénk!!!). Eljött mellettünk két fiatal tip-top csaj, és elkezdtek röhögni, hogy nekünk csak tescos kajára telik (ugye a mostani tiniknek ez nagyon CIKI!!!). Na, a hormonváltozások következtében nekem sem kellett több, szépen beolvastam nekik, hogy mit képzelnek, nem kell az embert azért lenézni, mert tescos terméket vásárolnak, főleg akkor nem, ha az a háziállatnak megy. Meg hogy ha már itt járunk, lehet, hogy az én cipőm többet ér, mint az ő szerelésük együttvéve, stb. Úgy utálom ezt, amikor lenézik az embert azmiatt, ha nem a "menő" cuccokat vásárolja!!! Pl. lehet, hogy most is sokan azt gondolják (persze tojok rájuk), hogy milyen kis zsugori vagyok, hogy a gyerkőcnek a kínaiban veszek ruhát. De ez nem zsugoriság, csak logikus gondolkodás, ugyanis minek adjak ki 3-4-5 ezer Ft-okat azért, amit a gyerkőc kb 3× tud felvenni!!! Inkább az ezen spórolt pénzből veszek neki mást!

Na, most úgy tűnik Babus, hogy hozzád akarom a fenti sorokat kapcsolni, pedig ez nem igaz, most ez csak úgy jött!!!

Brigó

Kép

Kép
brigó

Szia Tamesz!

Remélem a boltokkal tudtam segíteni. Ha te már nem is, de apukád biztos be tudja azonosítani a helyeket a leírtak alapján.
Sajna a vérnyomással én sem tudok mit csinálni. Persze azárt próbálok nem idegeskedni emiatt, csak ugye a gyógyszeres kezelésnek nem igazán örülnék!!!
Egyébként pénzügyi munkatárs vagyok (reklám köv) Eger legnagyobb cégénél (persze aki nem itt vagy Eger környékén lakik nem igazán tudja, hogy ez melyik cég is lenne), és kedvenc foglalatosságom volt az áfabevallás, eletronic-banking, helyi és egyéb adók bevallása, egy kis pénzügyi tervezés, betekintés a biztosításokba, támogatásokba, akkreditívekbe. Ilyesmi. Persze ez utóbbiakat nem én csináltam, de volt rálátásom, és önéletrajznál ugye ez is számít...

Brigó

Kép

Kép
brigó

Na, úllátom mindenki ment feküdni!
Akkor megyek én is, és megpróbálom levinni alfába a vérnyomásom.

Jó éjt!

Brigó

Kép

Kép
brigó

Én nem alszomKép Éjfél előtt sose kerülök ágyba, elaludni meg hajnali 1-2-ig se tudok.

Brigó
Igazad van teljesen, és nem vettem magamraKép, nekünk is vannak kínai babaruháink, meg rengeteg használt, kölcsönkapott babaruci, az anyósom még a turkálóból is hozott nekünk a múltkor egy párat. Nekem semmi bajom velük. Csupán a Tescót nem szeretem, és valószínűleg ezért nem csípem a ruháit seKép

Babus

Kép
babus2005

Szia Babus!

Örülök, hogy ugyanaz a dokink, remélem szülés után is örülni fogunkKép! Eddig egy ismerősöm szült nála, de ő mr négy ujjnyira kitágult, mire beért, így egy óra múlva kint volt a babája. Nem is volt túl nagy a bébi, így simán ment minden. A mázlista Kép... E-mail címem: eveka@freemail.hu. Itt dumcsizhatunk.
Én csak amiatt aggódtam, hogy mág egyszer sem vett kenetet és nem nézte a méhszájat sem. De nagyon ezek miatt sem.

Kristóf miatt ne aggódj, az én Fiam sem túl aktív. Nem is volt soha. Mostanában erőlteti csak meg magát, akkor sem akkor, amikor én akarom Kép.

Megyek aludni és várom majd, hogy írj!
Te a magánrendelőjébe szoktál járni, vagy a rendelőintézetbe? Mi az utóbbiba. Legközelebb jövő hét szerdán megyünk. Lhet, hogy már találkoztunk isKép???

Te mi alapján választottad? Én véletlenül. Nem tudtam róla semmit, ahogyan a többi ottani orvosról sem. Sokat vártunk a Manóra, aztán mégis hirtelen jött és 2 nap alatt kellett dokit találnom, aki épp akkor fogadni tudott. Ő volt az egyetlen. Remélem szerencsénkre Kép.

Örülök, hogy Kristóf azért produkálta ma magát! Ugye nem a doki mondta ezt az 5 órától fekvés-figyelést?

Jó éjt!

Eveka

Kép
eveka

Eveka
Az 5 órától számolást a védőnő mondtaKép

Írtam e-mailt!!!Kép

Babus

Kép
babus2005

Helló Lányok!

Hát babaruha téma az kész katasztrófa. Mondjuk én kaptam sok ruhát, de egyrészt nem mindegyik tetszik, meg egy-egy méretből kevés van még ki kell egészíteni. Body-t már vettem jókat és nagyon olcsón, de rugdalózót még vennem kell. Elég húzós az áruk mit mondjak, nekünk nagyon sokan azt ajánlották, hogy Bécsbe menjünk ruhát venni, de 31 hetesen már nem indulunk neki, viszont legközelebb meggondolandó, mert az egy dolog, hogy ott olcsóbb, de szerintem még jobb és vagányabb dolgokat lehet venni, mint itt. Mert nekem az is bajom, hogy az ilyen méregdrága 2-3 ezer forintos vagy még többe kerülő rugdalózók még csak nem is tetszenek. Van valakinek tapasztalata ilyen téren?

r
ruzicsky

Zsuzsa
Fel a fejjel, a párom már fél 6-kor kelt és fél 7-kor elindult, így én is elmentem ma korán a kórházba a cukromat megnézetni, bár semmi kedvem nem volt, de sajnos hetente jelenésem van. De szerencsére ma is tökéletes lett.

Szóval fel a fejjel, gondolom Nálatok is "csodálatos" köd van, így érthető, hogy nincs kedved kimozdulni!!! De hajrá!!!!!

Én már szeretnék nem sokat menni erre a heti "szórakozásra", tehát már nagyon várom, hogy Ubulka úgy döntsön elég volt a bezártságból és kíváncsi a nagyvilágra!

Na kicsit azt hiszem visszafekszem, mert nagyon korán keltünk!
tamesz+ubul 35+2

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Ruzicsky
Én pont a héten kérdeztem egy lánytól a bécsi dolgot, a táli topik január 10-i archívjában találod a választ.
Én ez alapján úgy döntöttem, hogy nem éri meg kimenni. Végülis ilyen áron azért lehet itthon is kapni, ha hozzászámolom a benzin + autópálya költséget, nekem az túl sok.
Hétvégén a Babybell-ben vettünk két rugit, szerintem azok nem gagyik, és a kettő együtt nem volt 4000 Ft.
Én úgy tervezem, hogy minden méretből 1-2 jobb darab, ha megyünk valahova, de otthonra nekem mindegy.
zsana75

Ruzicsky,
Mi is örököltünk ruhákat, hát amikor nekiálltam szétválogatni őket méretenként én is akkor láttam, hogy úgy nincs is olyan sok egy-egy méretből, kb 6-7 db. Így vettünk 56-osból is három újat, meg 62-esből is kettőt, hogy mégis legyen valami szebb.
Egyébként én svédországban vásároltam már nagyobb cuccokat (68-74) a kölyöknek, mert ott sokkal olcsóbb volt, és csupa nagyfiús dolgokban járnak ott a babák, kertészgatyák, pulcsik, ... de azok szuper minőségüek és kb 1500-2500 Ft-ba kerültek darabonként. EGyébként kb. ilyeneket lehet kifogni Bécs alatt is, majd nyár elején és végén készülünk kimenni oda, mert akkor van leárazás és olyankor nagyon megéri, pocakkal én sem akartam már kockáztatni, főleg ilyen takony időben!!!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Babushoz és Zsuzsához csatlakozva nekem sincs túl jó kedvem. Tegnap voltam kismamatornán, 3 hét szünet után, és igen, megint elôjött a régi aggodalmam, hogy kicsi a pocim. Már azoknak is nagyobb, akiknek fiatalabb a babájuk! Ehhez jött hozzá, hogy a háziorvosom este még a telefonban beparáztatott, hogy valamelyik vérvétel eredményem nem túl jó, na több sem kellett, olyan rémálmom volt, hogy csak na. Álmomban védônônél voltam (igen, a kedvencemnél...), aki közölte, hogy rossz a Manó szívhangja és nem is nôtt mostanában.

Na jó, abbafejezem, ez csak egy hülye álom volt, a pocimat meg ne hasonlítgassam másokéhoz, mert alkati kérdés blabla (csak már úúúúúúgy unom, hogy mindenki azzal jön, hogy jéé, 7. hónap, nem is látszik), a háziorvoshoz meg elmegyek mihamarabb, hogy ne idegeskedjek fölöslegesen.

Andi,
Tegnap elmentünk a Trafóba este pár barátnômmel, így csak késôn értem haza, és már nem olvastalak. Lehet, hogy te meg ezt nem fogod addig már olvasni, de hátha. Én narancssárga kord naciban leszek, mondjuk keresztbe csíkos meleg színekben pompázó pulcsiban, 170cm magas vagyok, és szôke, váll alá érô hajam van. És igen, ha meglátsz, nyugodtan szólíts meg, hogy szia, te vagy Borbolya? Kép

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Vernyomasommal nekem is voltask kisebb gondjaim d emost ugynez ki rendben van koppkopp de volt nekem is hogy 140 korulire felugrott mostanaban itthon emregetem es eleg jo.Szerencssere, nekem ez barom furcsa mertPattival semmi bajom nem volt a vernyomival es ha nem vagyok terhes akkor meg alapallapotban alacsony szokott lenni.

Tamesz:Becsi babaruhas boltok cimeit tudod?Engem erdekelne,voltunk kinn tavasszal igaz nem baba ruhakat neztunk de sok minden sokkal olcsobb mint itt.Koszi

Valamelyikotok mar szulesi szabin(thgy-n) van?Azert kerdezem mert allitolag a korzeti orvos is kiirhatja es erre lennek kivancsi ha van valakinek ilyen iranyu tapasztalata.Elore is koszi.
neszi

Sziasztok!

Ma reggeli vérnyomásom felkelést követően 139/67; pulzus 81. Egy órával később 128/66; pulzus 80. Nos, úgy tűnik, hogy kezd helyrerázódni, csak ezt a fenti értéket nem értem. Viszont fáj is a fejem, ami biztos ennek tudható be. Így aztán csatlakozom Zsuzsához és Borbolyához!

Ruhaügyben:
Aki teheti, szerintem nézzen szét Bécsben. bár én biztos, hogy nem fogok kimenni, mert ugye a benzin, stb. és akkor már anyagiakban ugyanott vagyok. Még Pest is megfontolandó, mert kb.5000Ft a benzin+autópályamatrica...

Borbolya!
Ne idegeskedj, biztos nincs semmi probléma! Asszongyák, hogy egyre többször jönnek majd elő ilyen rémálmok a terhesség előrehaladtával. De egye fene, ha ezen múlik.

Neszi!
És neked szükséged volt gyógyszeres kezelésre vagy csak oda kellett figyelned, hogy ne egyél sósat, stb??

Na, megyek a körzetihez a tp-es papírért.

Brigó

Kép

Kép
brigó

Sajnos én is csatlakozom a rosszkedvűek társaságához. Kép
Kezdek rosszul aludni, Borbolyával ellentétben azon aggódom, hogy mekkora bálna lettem, de ami a legjobban bánt, hogy attól tartok, a fiam olyan kis butus volt, hogy az eddigi koponyavégű fekvésből most fordult meg farvégűre KépKépKép.
Tegnap éjjel elég durván mozgolódott, fájt is, és azóta másképp érzem a mozgását.

Ruha ügyben még az jutott eszembe, hogy tényleg nagyon vagányak a kertészfarmerben és hasonlóban a kölkök, de szerintem az nekik is és nekünk is kényelmetlenebb, mint a rugi.
zsana75

Neszi,

a www.scs.at a honlapja a bevásárlóközpontnak, van térkép is, hogy hogyan lehet odajutni, amik jó bababoltok, az a H&M (ez svéd, én kint ott vásároltam a legtöbbet) C&A, Baby One, MEXX, meg még van egy pár. Szerintem lassan aktuális lesz náluk a téli vásár, valahogy próbáld kideríteni, hogy mikor.

Én folyamatosan táppénzen vagyok, szóval nem tudok segíteni a szülési szabi ügyben!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Na CSAJOK akkor MOST tessék kimozdulni ebből a depis hangulatból!!!!!
Mindenki elereszti ma fülét-farkát? Hát milyen dolog ez!!!!????
Én sem alszom már hetek óta jól, én is bálnának érzem magam, sőt a szeméremcsontom is fáj piszkosul még fekvés után is, hetente szúrkálnak a kórházban, de nekünk most az a dolgunk, hogy boldog kismamák legyünk és várjuk a legnagyobb boldgoságot az életünkbe!!!!

Tehát tessék betenni valami pörgős zenét, kipattanni az ágyból és rosszkedvből, valami fincsi vacsit főzni a párunknak, vagy pakolni a babcuccokat vagy kimosni, vasalni őket és ezerrel BOLDOGNAK lenni, mert a legnagyobb csoda vár ránk!!!
Szerintem a babócák is érzik, ha nekünk nincs semmihez sem kedvünk és depisek vagyunk, tehát ne csináljunk nekik is rossz napot!!!
HAJRÁ!!!!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Köszi a bécsi infókat, kár, hogy nem előbb jutott ez eszembe, mert mostmár nem akarok ennyi idősen nekiindulni.. Kép nem baj, később is lesz bőven mit venni a gyermeknek, és magamnak is... Kép

Amúgy kérdésem lenne nekem is a tgyás-al kapcsolatban, mikor lehet tgyás-ra menni, 30 nappal szülés előtt vagy esetleg lehet már előbb is?? Mert nekem elvileg márc 17. a szülés várható időpontja, de február 3-ig van még szabadságom, jó lenne ha február 4-től rögtön tgyás-ra mehetnék. Lehet azt? Ha valaki tudja légyszi írja meg!

Köszi

Vérnyomással vigyázzatok, ha hirtelen felmegy jóval magasabbra a megszokottnál mindenképpen menjetek orvoshoz!

Én mostanában egyfolytában babaruhákkal és méretekkel álmodom, hogy mit kell még venni a babának. Kép

Borbolya!

ne parázz a hasad miatt, ha a baba méretei rendben vannak, akkor tök mindegy mekkora a hasad én már ezer ilyen történetet hallottam (pl. anyukám), hogy alig lehetett észre venni rajta még 9 hónaposan is, hogy baba lesz. Kép

r
30+6
ruzicsky

Ruzicsky
Úgy tudom, a szülés tervezett ideje előtt egy hónappal lehet kezdeni a tgyást, de szerintem rosszul jársz vele, mert ugye az összesen 6 hónapig jár.
Én január végéig dolgozom, aztán két hét betegállomány, az ez évi szabim, és akkorra vagyok kiírva.
Így elvileg szülés után még 6 hónapig kapom a tgyást, aminek az összege nem limitált.
zsana75

Sziasztok Rosszalvók!

Egy ideig én is nagyon rosszul aludtam, de most javult egy kicsit a helyzet. Remélem a tendencia marad. Eddig én is bálnának éreztem magam, most inkább úgy érzem, hogy nem nő rendesen a pocakom... Úgy tűnik nekem semmi sem jó Kép.

Csengetett a postás és képzeljétek az egyik távol lakó barátnőmtől kaptam gyönyörű kis rugdalózókat, bodykat. Nagyon édesek! Most lefényképezem és elküldöm Apucinak a képeket. Nekem most nagyon jó kevdem lett pörgős zene nélkül is!!! Így az 56-os méretből már minden meg van a Manónak!!! Már csak néhány 62-es ruha kell.

Babus!
Nagyon köszi. Írtam.

SZép napot mindenkinek!

Eveka

Kép
eveka

Sziasztok!

Ruzicsky
TGYS-re a szülés várható időpontját megleőző 4 héten, azaz 28. naptól lehet elmenni. Tehát ha neked a kiírás március 17-e akkor február 17-én mehetsz el TGYS-re. Én is január 27-től TGYS-en leszek.

Neszi
Én úgy tudom, hogy a TGYS-hez az igazolást csak a terhesgondozást végző orvos, vagy a védőnő adhat ki.

Kisruhák: Grétikének már rengeteg ruhácskája van, Mivel a nővéréről rengeteg maradt. CSak egy két vastagabb rugit vettem neki, azt is akciósan. A tescos bodyk jó minőségűek, általában, mert azok közt is volt olyan amit inkábbnem minősítek. De a 90%-val meg voltam elégedve. Nagyon jók még a Corás cuccok is, ott is nagy leárazások vannak ilyenkor.

Mosás: Én mindent Ariellel mostam most át, dupla öblítéssel, és Silan sensitive öblítővel. És a bodykat, rugykat a fonákán vasalom majd (mert jelenleg egy nagy kupac kisruha vár rám) hogy ami a bőrével érintkezik az legyen átvasalva. És Grétinek sok kis kertésznadrágja van, aminek a lába közt nyitható, így könnyebb pelenkázni, és alá lehet adni kis harigatyát is, mert a zoknit azt hamar levadásszák, letornázzák magukról.

Mozgás: Nekem Gréti még mindig hiperaktív egész nap, így néha már azt mondom jöjjön ki mert itt nyom ott feszít.... Főleg este kellemtelen mikor vízszintesen fekszem és ő a gyomorsavamat tornássza fel.

Na megyek megebédeltetem a csaj, meg megpróbálom elaltatni is. Egyébként nekem sincs jó kedvem, reggelre bedagadt ettől a ködtől az ajtónk a férjem alig tudott kimenni. De szerencsére Édesapám legyalult az aljából ahol szorult, így most már ki tudunk menni, mert eddig kívülről nem lehetett bezárni.

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Zsana
A TGYS nem 6 hónap, csak 168 nap, tehát olyan 5,5 hónap. És ennek az összege tényleg nem limitált, mint a GYED ami most 83000Ft. Így akinek magasabb lesz a TGYS-e mint 83000Ft, akkor érdemes a szülésig táppénzen lennie és csak onnatól TGYS-en.

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?