Új privát üzeneted érkezett!

Mármint egyik szopásnál egyik mell, másiknál másik.
vghnoémi

Sziasztok!
Régen jártam erre...de azért szoktalak titeket olvasgatni.

Eszter!
Fogadd el Kikocska tanácsát és depi ügyben fordulj orvoshoz. Azt hszem ha az ember lánya ANYA lesz akkor már mindig szorongani fog csak ezt éppen tudni kell kezelni.

Hajrá Rékács és mindenperces kismamák! Az én babám a hidegfronttal érkezettKép
Ja a pocakom végig nagyon fent volt és szülésnél is fent maradtKép

Szoptatás: megmondom öszintén én nem készültem fel rá eléggé, így sokként ért, hogy nem volt tejem kb. egy teljes hétig. A kórházban meggyanúsítottak, hogy dirrekt csinálom vagyis azért nincs tej ,mert nem rakom mellre a bébitKép Béreltünk gépi mellszívót és sokat segített, most már rendesen van tejem csak akkor fejek, ha "kimaradok" és a férjem helyettesít (eddig 1X). Februárban lesz a szülinapom és kértem egy Avent kézi mellszívót ki hitte volna, hogy egyszer ilyen ajándékra fogok vágyniKép

Kép
Kép
bendegúz30

Márti!
Az én védönôm azt tanácsolta, hogy egy szopi egy mell. Szerintem szopi ügyben nincs sablon és nekem is van utálatos mellemKép Szerintem képtelenség folyamatosan fejni és nem is kell mert a baba tudja "szabályozni"a tej képzôdést.

Noémi!
Hasfájás: minket az Espumisan mentett meg azóta mióta adjuk neki könnyebb az életünk.
A hányással kapcsolatban had idézzek kedvenc könyvemböl: "az újszülött gyomra és nyelôcsöve közötti izomgyu˝ru˝ rendkivül gyenge, ha ez a záróizom nyitva marad, amikor a gyomor összehúzódik, hogy a tejet lefelé továbbítsa a bélbe, felfelé is ki fogja préselni azt. Ez a hányás jöhet sugárba is. Hányás után a csecsemô gyakran azonnali "feltöltést" igényel. Kár a hányást azzal a kifejezéssel társítani, hogy a csecsemô rosszul van. A legtöbb baba gyakran hány, de ez csak ritkán jele valamilyen betegségnek"
Szerintem egyenlôre ne próbáld az etetést szabályozni a fehér darabkák teljesen normális mióta szoptatom a bébimet azóta mindig ilyen a széklete. Az espumisant osztályvezetô fôorvos ajánlotta és úgy müködik, hogy a gyomorba jutott levegôbôl sok apró buborékot csinál és így könnyebben távozik. Maga a szer nem szívódik fel így teljesen ártalmatlan. Nem akarok okoskodni csak nekem ez jött be.

Kép
Kép
bendegúz30

Mindenkinek kösziKépKép
köszönök minden segítő szándékú hozzászólást...

egyébként már kezd jobb lenni a dolog asszem...de leginkább valami pánikbetegséghez tudnám hasonlítani...talán azért mert néha csak úgy rámtörnek érzések, és akkor sírok, vagy ilyesmi...és egyszerűen fiziológiás tünetei vannak, összeszorul a szívem, heves szívdobogás...meg a legtöbbször eszembe jutok én kicsiben, amikor kicsi voltam...és ettől szomorú leszek, nem tudom miért...igazándiból nem is az egyetem, meg a szabadság, mert minden megvár,hanem az emlékek, valami nagyon fura érzés ez amit nem tudtam még én se megfejteni...miért jutok ennyiszer eszembe gyerekként...talán a felnőtté válásom miatt...nemtomnemtom...
NAGYOn köszönöm a SEGÍTSÉGETEKET!!
és kikocs neked hogy így inspirálsz, hogy kiírjam, és reagálsz!!

egyébként már elkezdünk a párommalKépegy terápiát esténként egy órát-fél órát kocsikázunk a városban...ez nagyon jóKépliló alszik ,mi meg nézelődünkKép, és ma is voltunk ...
ez nagyon jó, csak ettől függetlenül este megint volt egy ilyen szorongásos valami...
én is gondoltam szakemberre...de gondolom az antidepresszánst írna föl, azzal meg nem lehet szoptatni, én meg még azért 3-4 hónapig még biztos szeretném!!szóval nehéz tészta
esztyx

Esztyx, nem feltétlen antidepresszáns, szerintem annyira nem súlyos a helyzet nálatok, főleg, hogy írod, hogy inkább az, hogy búcsúzol a gyerekkorodtól. Lehet, hogy egyszerű beszélgetések is segítenének rajtad, meg van a fényterápia, amit a védőnéni szerint gyakran szoktak alkalmazni. Csak a legutolsó esetben adnak gyógyszert. És az az igazság, hogy már vagy háromszor írtad, hogy már egész jól vagy, de aztán megint erőt vett rajtad, és szerintem ne halogasd, inkább menj el, Katy és Eszter is tud neked szakembert, de még a védőnéni is tutira, és véglegesen kerülj ki ebből. Ez olyan, mint egy megfázás, mindig visszaesel. Menj el dokihoz, és közben terápiázzatok a pároddal, meg velünk. Mert mi azért mindig itt vagyunk. Meg most már én is jobban vagyok, egy órára talán én is át tudok ugrani, ha szeretnéd, csak dumcsizni, meg akármi. De ragaszkodom a dokihoz, jó?

Bendegúz, olyan jó, hogy nem veszel el te se Kép És tök jó, hogy így szóba hoztátok a szoptatást, meg hogy nem voltál rákészülve, mert most el is kezdem olvasni a szoptatásos könyvet, mert fogalomzavaraim vannak Kép

Na, nézem tovább a filmet, mert jó, és a reklámnak is vége...

Kikocs
35+5

kikocska

Esztyx,

a szivdobogásos dolog tényleg a pánikbetegség tünete. Mindenképpen kéne egy pszichologus, aki ebben speceialista. Priviben küldök neked nevet. A pszichiáter az aki antidepresszánst irna fel, de neked most nem tenné a baba miatt. Mindenestre a környezetemben tapasztaltak alapján ugy gondolom, hogy ebböl egyedül (szakember segitsége nélkül) nem igazán lehet kilábalni. Már rajta vagyok a témán, ha bármi infom van küldöm neked privi mail-ben. Ne aggodj, el fog mulni,és eljön az idö hamarosan amikor nagyon nagyon boldog kismami leszel. HIdd el, és ezt mondogasd is magadban légyszi.

Eszter
eszter2004

Esztyx!

Én pszichológusra gondoltam, aki nem ír fel gyógyszereket, hanem terápiát kínál!És nem tudom,hogy minket, vagy magadat nyugatod azzal, hogy azt írod, most jobb!Mert mindig így tűnsz el, és később meg teljesen kiborulva tűnsz fel!
Én nem szaporítom tovább a szót!Tudod, ha kell és elhatároztad végre magad, szóljál!

Katy
Katy

Márti, majd lefordultam a székről a röhögéstől amikor az elektromos mellszivoval valo találkozásodrol irtál. Kép Jelentem teljesen meg vagyok győzve, Avent kézi a tuti befuto. Kép

Bagz, mikor legyen a tali?

Orbis!!! Tök jo amit irtál kettőnk hasonloságáról! Olvastam az én Tibikémnek is. Kép Kár hogy nem egy korházban szülünk. Kép

Na pussz, holnap melo. Kép

Eszter2004
37+0
eszter2004

Babások!

Én is köszönöm a plusz infókat!Márti nagyon helyes a krapekod!Kép

Katy,aki elmegy aludni!
Kép
Katy

Jaj Márti, igen igen, a beájulos babuci képek állati édesek! Kép
eszter2004

Ja a tali!Tényleg Bagzer mikor?
Jó lenne minél előbb konkretizálni,mert akkor mindenki ehhez tudna igazodni!
Szerintem Te mondjál valamit, mert Te vagy a házigazda!

Katy
Katy

Sokszor eszembe juttok és hogy mennyire "aprólékosan , részletesen" foglalkoztok a terhességgel, nos én is így tettem. A terhességem teljesen "lefoglalt", leegyszerüsítve valahogy úgy gondoltam,most így vagyok úgy vagyok, hogy de jó szülök már alig várom, aztán jön a boldogság. Keserüen csalódtam a sokkal-sokkal több fájdalom, rengeteg bizonytalanság minimális öröm. Kb ez jellemezte az elsô 2 hetet. Nem akarlak ijesztgetni senkit, de én így jártam. Megértem Esztit, én már egy igazán boldog anya vagyok és egyre magabiztosabb, de mire ide eljutottam....és néha még így is kiborulok.

Kép
Kép
bendegúz30

Esztyx!
Nem hinném, hogy rögtön antidepresszánssal indítanának. Szerintem nagyon sok mami küzd ezzel a problémával, hidd el, nem vagy vele egyedül, szerintemte is meglepődnél mennyire nem. Szerintem az orvosoknak sem újdonság, és biztos van erre megfelelő terápia kifejezetten mamiknak, akik ugye szoptatnak, ezért gyógyszer kizárva. Különben, semmilyen problémát nem úgy kezelnek, hogy rádnéznek, és írják a receptet, az csak sokkal később jön, és nem is biztos, hogy kell!
Én is bíztatlak, hogy írd ki magadból, sőt, ha feliratkozol a levlistára, az "cenzúrázott" onnan majdnem mindenkit személyesen ismersz, ha esetleg úgy könnyebb. Kép

Márti!
A könyvet a Corában vettem 2 hónapja, de szerintem Libriben is megtalálod.
A szopiról: nekem most az volt új, hogy két mellből egyszerre. Én úgy tudtam, az elején váltott mell (ahogy te meg Noémi is csináljátok), és a két cic csak akkor jön, amikor már annyit eszik a pocok, hogy egy cici nem elég. Szerintem pont úgy jó, ahogy te csinálod. Benike eszik eleget, a cici nincs bedurranva, akkor?! A tejed max attól megy el, ha most azon aggódsz, mi lesz majd. Nyugi, a tejci mennyisége változik a baba igényeivel, de előre nem tudod szabályozni. Ha meg mégis apad, azt úgyis időben észreveszed, és ráérsz akkor orvosolni a problémát.
Magyarázok neked én, a totál babátlan Kép
Abban viszont van tapasztalatom, hogy manapság előszeretettel "degradálják" a bébiket-gyerkőcöket. 5 év bébiszitterkedés alatt rengetegszer láttam, hallottam olyat, hogy "azt még úgysem tudja..." MERT: "olvastam a...blablabla" persze a gyerek tudta, sőt amíg nem hagyták, hogy megmutassa a kis képességeit kifejezetten frusztrált volt.
Nem akarok túl mélyen belemenni, meg okoskodni, de szerintem ereszd el a füled mellett az "okos" védőnéni tanácsát, és hipp-hopp szedd elő a játékokat! Legfeljebb nem figyel rájuk, de azzal ártani nem fogsz Kép

Orbis!
Dejó! Úgy örülök, hogy Bogyóka megfordult!!!
Hurrá! Meg olyan jó volt olvasni, csak úgy sütött a jókedv abból amit írtál Kép

Aura
(aki gondol közben Rékacsra, de csak titokban, nehogy felbosszantsa Kép )
aura

Ajjajj!
Újra kéne járnom a fogalmazás órákat Kép Én miért nem tudom olyan jó tömören leírni amit akarok mondani?! NAAA, pedig esküszöm nem akarok okostojás lenni!!! Kép

Orbis!
A te férjedet nem Áronnak hívják? Kép

Bendegúz!
Így visszatekintve szerinted meg lehetett volna előzni az első két hét nehézségeit? Abból amit írtál, úgy értettem, az volt ennek a fő kiváltó oka, hogy nem készültél eleget "babáól". De ezek inkább gyakorlati, vagy lelki gondok voltak?!
Azért kérdezem, mert én is úgy képzelem, hogy jön a rózsaszínű álom, de ki tudja, nem tör-e ki rajtam is a depi?!
Szerinted mire érdemes készülni, hogy ez elkerülhető legyen?
aura

Bendegúz, pont ettől félek én is, ettől az első néhány héttől, és azért iszom ennyire a szavaitokat. Nekünk már könnyű, mert itt vagytok ti, és adjátok a jó tanácsokat, meg mondjátok, hogy nem fenékig tejfel a dolog, és nincs kivétel, és ez nekem olyan sokat segít! De főleg neked elhiszem, hogy nehéz volt, hiszen nagyon az elején szültél, és itt mindenki még csak a pocakjával foglalkozott... De tök jó, hogy túl vagy a legrosszabbon, és boldog vagy. És talán Esztyxnek is erőt ad, hogy túl lehet esni ezeken a dolgokon.

Azt mondtam már, hogy mennyire utálok este lefeküdni??? mindig arra gondolok, hogy milyen orssz lesz, mikor felébredek, és le kell mennem pisilni. Annyira fáj olyankor, hogy nagyon. Kép minden mozdulat... Kép És semmi kedvem lefeküdni emiatt. Na, mindegy.

kikocska

no jó, nem olvasok végig, most frissítettem, és megint egy háromnegyedórányit termeltetek azóta.......

szóval, mit szólnátok egy péntek délutánhoz?????? vagy szombat??? hmmm?

bagz, aki most továbbolvas....

KépKép

KépKép
bagzerka

Aura!
Szerintem inkább hormonális és lelki okai voltak ennek a depinek. Valahogy így utólag úgy érzem szép lassan anyává váltam és ez egy lassabb-gyorsabb folyamat és nem mindig a szülés pillanatában következik be, el kell fogadnom, hogy most már a boldogság mellett csupa aggódalom lesz az életem.MINDIGKépKépés ez nem olyan egyszerü. Azt nagyon megbántam, hogy csak megvettem, de nem olvasgattam a könyveket pl. szoptatás témában. Persze ha minden flottul megy akkor nincs baj, de nálam nem ez volt a helyzet. Szeretnék legalább még egy babát és ha a jó isten is úgy akarja és megint terhes leszek ,akkor járni fogok terhes tornára, intim tornára és terhes jogára. Mert talán ezekkel könnyebb lett volna a szülés és nem olyan emlék lesz mint az elözô. Nem mindenki lesz depi szülés után, de a legtöbben átesnek rajta és ha szomorú leszel és lehangolt ne arra gondolj, hogy rossz ember vagy és rossz anya mert nem örülsz, hanem arra hogy a hormonjaid jo-joznak, átmeneti állapot és majd elmúlik. Remélem értelmes volt amit írtam, érzésekrôl olyan nehéz írni. Ja, és gondolom egyértelmü....Megér mindent fájdalmat....

Kép
Kép
bendegúz30

hát most értem a végére......
bevallom őszintén, baromira nem tudom mikre akartam reagálni, és nyűgös vagyok, meg fáradt, meg még most kell rendbetenni a lakást reggelre...szóval közelít a hiszti...nembírok semmit írni, sajnálom!!!

Esztyx! tök jó ha beszéltek erről a pároddal, az szerintem már előrelépés, ha közösen akarjátok megoldani, meg akkor te is jobban meg tudod fogalmazni hogy mi a baj, meg jó hogy segít!! te is próbálj minél többet kimozdulni, akár egy órára szoptatás után, bízd apára Lilit, neki is jó lesz, neked is! no?? vagy ez hülyeség??

no, most ennyi jön belőlem, megyek is.... ja, és épp most mozart-ozunk!! picur édesen figyelget!

pá, bagz, akinek most tök üres a feje.....

KépKép

KépKép
bagzerka

Bendgúz!
Köszönöm szépen! Persze, hogy értelmes volt, és segített is! Nekem sokszor elég az, hogy nagyjából tudom mire számíthatok, vagy, tudom, hogy valami normális, mint pl a pocakos hormoningadozás. Ha nem tudom előre, hogy ilyen van, lehet, hogy sokkal jobban megvisel. Remélem ez segít majd a szülés után is. Még egyszer, köszönöm, és örülök, hogy már jobban vagy.

Kikocs!
Nekem is volt ilyen lefekvés-undorom, pedig én nem fájtam úgy mindenhol, mint te, és ponz ugyanez volt a rossz, hogy már előre attól tartottam, milyen rossz lesz felkelni, meg nagyon fájt a pocim olyankor, Erika iszonyúan feszítette magát. Aztán vettem szopispárnát, aminek az egyik végét a poc alá rakom, támasznak, a maradék részt meg a lábam közé kapom Kép olyan félhold alakban. Ezáltal nem nyomom a pocakot oldalt fekve, mert megemeli a lábam, és a pocakom sem "lóg". Nem tudom mennyire volt ez így érthető, de azóta csoda történt! Nem fáj semmi, éjszaka is könnyebb felkelni, és azonnal vissza is alszom. Szuperjó! Ha még nem próbáltad, szerintem nagyon megéri!

Bagzer!
Milyen volt a torna?! Megesza kíváncsiság!!!
A péntek az jó lenne, meg a szombat is, addigra még én is kilábalok a náthámból (remélem) meg akkor megérdeklődöm Edwigtől, van-e ránk energiája.
aura

Bagzerka!
Látom addig írkáltam, hogy jól lemaradtam rólad Kép
Na, akkor majd holnap.

Megyek keblemre ölelem a szopispárnát Kép
Jó éjszakát!
Aura és Erika
33+majdnem 6 Kép
aura

eszembejutott valamiiii hurrá....
Orbis!!!!!!!!!! nagyon örülök a jó hírnek!!!! szuper, csak így tovább!!!!
b

KépKép

KépKép
bagzerka

Kikocs
Csatlakozom hozzádKép Nekem is lefekvés undorom van. Mert óránként arra ébredek, hogy úgy elzsibbadtak a kezemim, sőt, ez már nem is csak zsibbadás, hanem kifejezetten erős fájdalom. Ilyenkor felkelek, WC, egy korty ivás, közben a függőleges póztól gyorsan helyrejön úgy-ahogy a kezem, visszafekszem és 1 óra múlva újrakezdődik.

Mellszívó ügyben: én egyértelműen Avent párti vagyok. Na nem saját tapasztalatKép, hanem munkahelyiKép, a legtöbb anyukának ez vált beKép

Babus, 1 perc híján 35+4

Kép
babus2005

Aura!!
jó volt a torna!!! illetve most nem is tornáztunk, hanem beszélt egy csomót a szülésről, főleg az apáknak, hogy mire számítsanak, meg mitől ne féljenek. aztán gyorsan átfutotta a masszázs-technikákat, télleg elég pikkpakk megvolt az egész, mondjuk nem olyan hú de nehzek, és meg lehet jegyezni.... aztán a légzést csináltuk, amit eddig is, meg állva párnak támaszkodva, kb ennyi. de jó volt, meg kár hogy nem voltál!!Kép ja, és annyian voltunk,mint általában, plusz még vagy 15-20 új csaj, meg a régiek párja, szóval nem is értem hogy férhettünk el!!!! egymás hegyén hátán voltunk!!! de végül azé elfértünk...

megyek aludni, mert marcim rábeszélt hogy inkább keljünk fel reggel, és ne most csináljunk rendet...hát nagy nehezen belementem, mert ismerem a fickót, úgy kell kikönyörögni őt az ágyból...no,majd meglátjuk, de előre mondtam hogy hiszti lesz ha nem fogad szót....

bgz

KépKép

KépKép
bagzerka

ja, Babus!! a kéz zsibbadás ellen tudom javasolni hogy polcold fel őket is!! én is szoktam! egy párna minkét oldalra a fejem mellé, és így akárhogy fordulok, ott van, tedd fel rá a kezed, vagy ha "lógnak" lefelé a kezeid alváskor, akkor a hasad mellé tedd a kéz-emelést!

próbáld ki, hátha bejön neked is!!
b

KépKép

KépKép
bagzerka

Jaj annyira aranyosak vagytok, hogy így örültök nekem meg velem!! De nekem most be kell vallanom valamit!
Annyit riogattak a császárral, hogy hááát egyrészt méhlepény, másrészt medencevégű, és ha a fertőzést nem sikerül kikezelni akkor azért...én meg annyira nem akartam, és el voltam kenődve. És mindenki vígasztalni próbált, hogy hát mennyivel könnyebb, és gátmetszés meg kitolás meg ő is mennyit szenvedett, és nem tekeredik a nyakára ... stb.
Mindezt persze csupa jóakaratból, és egész idáig úgy is éreztem hogy nem használ, mert mégsem természetes, és mittomén. De most, hogy egycsapásra elmúlt minden hátráltató tényező... szóval mindez a visszájára fordult. Most nem igazán tudom azt érezni, hogy föld felett 2 centivel, hanem akkor mégis gátmetszés és kitolás és vajúdás és köldökzsinór és...stb.
És nem elég, hogy jól beijedtem, ráadásul még tök szarul is érzem magam tőle, hogy hogy gondolhatok ilyet és IGENIS ÖRÜLJEK!!
De nem tudom megmondani magamnak. Persze biztos úgy lesz, csak hirtelen jött ez az egész. És gondoltam le kell írnom, főleg hogy Aura írta, hogy süt a szavaimból a boldogság. És így is van, csak néha belémnyilall a félelem is.
Na most ez kusza lett, de csak így tudtam leírni!
És Kikocska, igazad volt! Te mindig írtad, hogy készüljek arra, hogy minden természetesen megy, és én azt is hittem, hogy ezt teszem, erre most tessék.
De legalább annak most örülök, hogy nem 12-én szülök, legalább van egy kis időm felkészülni. (bár lett volna kilenc hónap, ha nem vagyok ilyen hülye Kép)
Na jól kinyávogtam magamat újra, megyek hasznossá teszem magamat valamivel, mert aludni most tuti nem tudok!!
Pussz
Orbis
orbis

01. 12-én 02.23-kor meszületett Hanga baba-
3.70, 55 cm
a szülés könnyű volt ( mást ne mondjak este 11 körül kapta a beöntést és rá 3 órára ott a baba !!! szenzációs !!!)
Hanga már szopizott, most alszanak.
nullácska

Sziasztok!

Látom már írta Nullácska Rékacs Hanga babáját. Én most kaptam az sms-t. Biztos most vitték el a 6-7-ig lévő szopiból.
Hanga olyan ügyes, mint az anyja!!!anya 3 óra alatt kinyom,babucka meg egyből szopizikKép

ÓRIÁSI GRATULAKép Kép Kép

Nullácska!
Nem fényképeztétek le véletlenül Haga babát, hogy mi is lássuk?

pusszancs, nálunk is szopi van

Márti
hajdum

<blink>Éljen! Éljen! Éljen!!! Jaj de jo! GRATULA Rékacsnak!!!!!!!!!!!!</blink>
eszter2004

Orbis, most akkor attol félsz hogy természetes uton jön?

Kikocs és alvás undorosok. Ha reggel felkeltek mitek fáj pontosan? nem értem....

Bagz, péntek du nekem jo!

Asszem beszerzek egy szopis könyvet ezerrel.

Depi: ösztrogén hormon leesik. Most azért vagyunk olyan hepik, mert jo magas. Erre is fel kell készülnünk!

Pusza,
Eszter2004, aki rohan ezerrel mert már késésben van!!!
37+1
eszter2004

ÉÉÉÉLLLLLLLLLLLLJJJJJJJJJJJJEEEEEEEEEENNNNNNNN!!!!!
Na,végre előbújt a tavasztündérbabóca Kép Nagyon nagyon jó! Anyuka kívánsága is teljesült: magától.
Mondjuk én azt mondom, nem volt ez rövid szülés, ha ugye a hétpercesek már tegnap hajnalaban voltak. Gondolom mire bementek már a feje félig kinn volt, nehogy megint megszivassák őket Kép Na, nem rosszindulatúskodok. Rékacsnak nagy nagy gratula, meg minden jókívánság, és legyenek otthon 4 nap múlva egészségesen meg minden!!! Egyébként álmodtam, hogy megszült, és Nullácska szólt Kép
Hanitka, rajtad a sor Kép Hajrá hidegfront!!!
Kép

Péntek du nekem is jó, elvileg, és sokkal jobb mindenesetre, mint a szombat.

Eszter, az mit mond neked, hogy mindenem fáj? Olyanok, amik napközben nem Kép Tehát. Fáj ugye az elejem,vagyis az szúr, ahol szokott. Aztán ha gyorsan mozdulok véletlen (ez abszolút lassított felvételt jelent egyébként) akkor annyira fog fájni, hogy nem tudok majd semmit csinálni órákig. Na. Aztán iszonyúan fáj ott, ahol belecsatlakozik a combcsontom a medencébe. ettől alig tudok lábra állni, meg menni. Meg a pocakom úgy egyben. ÉS a tetejében, még ahogy tápászkodok felfele, egy körülbelül hüvelyből kisugárzó erős fájdalom az egész alhasba meg combba. Ez valamennyire szintén csökkenthető, ha elég óvatos vagyok. Elég kimerítő voltam? Kép Szóval emiatt utálok lefeküdni, mert ez lesz majd. legalább kétszer háromszor. Reggel még így ébredek, felkelni is gyűlölök, képtelen vagyok kialudni magam, ma pl. nem is hallottam meg az órát, sem hogy a G. felkelt, egyszer csak észrevettem, és nagoyn rendi volt, mert levitte az ebet. Ma különösen elgyötörten ébredtem. de napközben ez elmúlik. CSak elöl fáj most, meg ha sokat vagyok fenn, akkor jön elő csak az oldalt-hátul, de ez már elviselhető.

Orbis, fel a fejjel. Elmúlik majd a félés. Vagy nem. Kép Z okosak azt javasolják,hogy azokról a részletekről, amiktől különösen félsz, olvass el mindent.
Egyébként én arra jutottam, hogy nem érdemes félni. Vagyis egytől esetleg, a túl hosszú és fájdalmas vajúdástól. De végülis ott az EDA. Én is hős mami szeretnék lenni, de azért beszélek egy anesztessel, akit ki tudok rángatni az ágyából 2-kor, ha akarom. Kép Mert a köldökzsinórt figyelik, és ha gond van, császár, és boldog lehetsz. A gátmetszést meg sem érzed már majd, mert nem az lesz a lényeg, és egyébként is érzéstelenítenek, a kitolásnak meg úúúúgy fogsz örülni, mint állat. Én erre jutottam Kép Szóval nem félek a szüléstől egyátalán. (csak Rékababától, de azon dolgozom Kép) Majd biztos izgulni fogok, meg ilyenek, de percenként mittomén mennyi gyerek születik így, természetes módon, és túlélik Kép Sőt, a modern fogamzásgátlás idejében, mikor nem lenne muszáj új gyerekeket bevállalni, még akarnak a természetes úton szült mamák csemetét. Nézd csak Bendegúzt, pedig írta, milyen rossz élmény volt, nem volt felkészülve, és mégis túlélte, szép csemetéje van biztos (mert ugye fényképeket nem mutogat Kép) és még akar. Meg ott a másik véglet, Savitri, meg Rékacs aki a mázlista megúszta 3 órával Kép
Na, jól leosztottam itt én eztet, aki még sose szült. De talán pont ezért vagyok hiteles Kép

Katy, mi lesz velünk, ha most felhőtlenül boldogok vagyunk, és leesik majd az ösztrogén-hormonunk??? Kép Mi leszünk az extra-nyomi-mamák Kép

Kikocska
35+6 (holnap töltjük, jeeee!!!)

kikocska

Rékacsnak! Én is gratulálok és minden jót kívánok!!! KépKépKép
Vendég

Sziasztok,

Rettentően boldog vagyok, hogy Hanga végre előbújt. Igaz, a 11-e nem jött be, de sebaj...A 12-e is jól hangzik.Sok-sok örömöt és kitartást kívánok nekik !!!!

Na megyek, mert este jönnek anyósomék és megpróbálok összedobni egy almatortát az új süteményes könyvemből, a karácsonyra kapott keverős gépemmel és az új torta formámmal... Drukkoljatok, mert én még ilyet nem csináltam.. Ha jól sikerül, akor küldök nektek virtuálisan, és vihetek is majd egy igazit, ha lesz tali

Na pusszancs,

Zsuzsi

Orbis: én aztán tudom, hogy miről írsz. Én egészen eddig úgy gondolkodtam, hogy nincs az az isten, hogy gyereket szüljek, mert azt nem lehet túlélni... A legjobban a fájdalomtól félek, azon belül attól, hogy egy idő után elvesztem a fejem és akkor mi lesz... Nálam egy sima menstruációs görcs is tud olyan erős lenni, hogy hányok, meg akár még az eszméletem is elveszítem... Napi 4 Cataflánnal ágyban szoktam tölteni a 2.-3. napot és ezen még egy doki se tudott segíteni...

De aztán megnéztem sok-sok részt a szülőszoba sorozatból, elolvastam egy csomó könyvet, megbeszéltem a doki bácsimmal és megnyugtatott, hogy végül is van EDA, meg parázós anyukáknak tudnak olyan nyugtató hatású szert is adni, ami a babára nem ártalmas, de az anyukáknak segít... Meghát ott lesz az ember férje és ma már 3.000 szülésre esik max. 1 tragédia...
Ezzel próbálom én is vígasztalni, meg muníciókkal feltölteni magam a nagy napra, meg aztán erőt ad az is, hogy itt a fórumon is már mennyi gyönyörű baba született komolyabb komplikációk nélkül... Próbáld kibeszélni a félelmeidet velünk, vagy a pároddal. .. A születés hete portálon adnak tippeket a félelem leküzdésére...
vzsuzsi

Gratulálok Rékácsnak és Hangának, sok-sok boldogságotKépKépKépKép

Na már megint itt vagyok okoskodniKép

Orbis!
A világ legtermészetesebb dolga félni a szüléstöl a természetestöl ugyanúgy mint a császártól. Én csak a magam nevében beszélhetek, de én nem vettem észre mikor metszeték a gátat. Persze nem kellemes utána a lábadozás, de számomra elviselhetö volt és napról-napra javult. Nekem pl. csak a Tena lady betét vált be a sima irritált. Valóban nehezen éltem meg a szülést, de bármikor vállalnám újra és remélem fogom isKép Ez azért magáért beszél, nem!?

Kikocska szégyelld magadKép mutattam fényképet, de akkor most mégegyszer megteszem a sok gyönyörü bébi közé az enyém is belefér:
Kép
Kép
(Egyenlöre nem tudok újjakat küldeni mert ez mec gép és nem pc így túl bonyolult nekem.)

Kép
Kép
bendegúz30

na, jó, Bendegúz, csodaszép csemete. Kép Ezekre emlékszem is, vagyis a feketefehérre, csak vannak itt, ugye, akik tesznek fel naponta képet, és kényeztetnek minket, és próbáltalak rávenni, hogy csatlakozz, de ezek szerint a technika ördöge az oka Kép Na, majd idővel Kép

kikocska

Rékacs,
Én is nagyon örülök és gratulálok, és sok boldogságot kívánok!

Követném szívesen a példát, de képzeljétek: a délelőtti kórházi látogatáson csak egyetlen kósza méhösszehúzódást tudtam produkálni (elég gáz, hogy visszafele haladunk, este 2 db volt, de lehet, hogy a sport miatt.). Sőt, a doktor szerint sem vagyunk sokkal közelebb a célhoz.
Az úgy tetszett, mikor olvastam itt, hogy a a bébi -mint leendő bak- MEGFONTOLT, és ezért még fontolgatja...

Anita
hanitka

Rékacsnak naaaagy nagy gratuláációó!

na péntek délután?????????? kinek jó még? vagy inkább kinek nem?????????

Orbis!! még nem olvastam, de a mostani kismamában erről van pont szó, a szüléses félelem leküzdéséről, itt a link:
http://www.kismama.hu/kismamacikk.php?id=61&cid=16510

no, tök jól felketünk, és széép rendet csináltunk, jójó, ez inkább látszatrend, de az se semmi!!! holnap estére át is hívtuk a marci szüleit, ,hisz azanyja még nem is volt itt, így legalább csak egyszer kell rendet csinálni, meg ha pőénteken jöttök ti is, akkor sok légy egy csapásraKépKép

no, teszek-veszek,
bagz
37+3

KépKép

KépKép
bagzerka

Jó reggelt,
nagyon sokat írtatok, csak átfutottam, hogy mik főbb témák, de midenhez hozzá akarok szólni. Nem tudom, hogy belefér-e az időmbe. Tegnap kicsit elkenődtem, mert Hana egésznap igényelte a babusgatást, tehát semmi szabadidőt nem hagyott, én viszont rádöbbentem, hogy undorító kosz van a lakásban, és a hangyák felmásztak az ágyunkba, mert anyatej csöppent a paplanra.Kép
Az is eszembe jutott, hogy ha van egy kis időm, akkor mindig itt ülök veletek, ahelyett, hogy a végére járnék egy kis takarításnak.
Szóval most felrakom a mai fotót és hozzászólok.
Ez legalább egy órás program lesz.Kép Majd délután takarítok. Kép
Kép
tegnap óta végre használjuk a mosható pelusokat

KépKép
savitri

Rékacs!
Óriási gratula! KépKépKépNa ugye, hogy kijött?
És ugye milyen édi?

KépKép
savitri

No sziasztok!

Nahát, micsoda jó hírekre kelek!!! Éljen Rékacs és Hanga!! Én is azt hiszem, hogy ha belevesszük, hoy hány napja vajúdik tulajdonképpen, akkor nagyonis kijárt neki, hogy legalább a vége ilyen "rövid" legyen.
Kép

Köszi a bíztatást! Igazából nem arról van szó, hogy most rettegek a szüléstől, nem tudom pontosan leírni. Csak az a fura, hogy próbáltam magamat nyugtatni a császár miatt, és amikkel eddig próbálkoztam, azok most a visszájára fordultak. No mindegy, azt hiszem nem tudom leírni, hogy miről is van szó, már itt ülök egy ideje de nem megy. De végülis nem fogok bepánikolni vagy ilyesmi, szóval igazából mindegy, csak írtátok, hogy milyen jó olvasni hogy örülök, és úgy éreztem, az a tisztességes, ha szépen bevallom, hogy ez nem a teljes igazság. Na de már így is több szót kapott, mint amennyit érdemel!!
Viszont a rosszul kelőkhöz én is csatlakozom! Nekem a hasan húzódik mikor felkelek, mert valahova jól befészkeli magát aztán minden helyzetváltoztatás rossz, mert máshogy nyomja. A másik eset meg az, mikor nem tudok NEM felkelni, mert fekve fáj mindenem, legtöbbször a combom, néha végig a csont, néha a combnyak.

Bendegúz, tényleg édes még mindig ezeken a képeken, és kár, hogy nincs több!

A pénteket én még nem tudom, mert lehet, hogy jön egy barátnőm, csak nem tudom pontosan, hogy mikor!!Majd kinyomozom!

Na pussz, majd jövök még. Mára takarítást tervezek, de ez így van kb egy hete minden reggel, úgyhogy semmit nem jelent!!

Pussz:
Orbis
orbis

Esztyx,
csak átfutottam miket reagáltak neked a többiek, ezért nem biztos, hogy teljesen aktuális amit írok. Alapvetően Kikocskával értek egyet, keress meg egy szakembert. Ez nem azt jelenti, hogy hú de nyomi anyuka vagy, hogy segítség nélkül nem megy. Menne az biztos, de minek megjárni a poklok poklát, ha kaphatsz segítséget.
És nehogy azt hidd, hogy én amolyan magazin anyuka vagyok aki mindig minden helyzetben boldog. Bizony majdnem minden nap jönnek könnyek a szememből és többnyire a fáradtság tesz türelmetlenné. teljesen normális dolgok történnek veled, kár, hogy a párod már türelmetlen. De hát neki is meg van a maga gondja (vizsgák meg minden). Pont ezért jön jól egy pszichológus segítsége.
Nálunk egyébként apa produkálta ezeket a boldogtalanság tüneteket, egyik nap jól le is toltam ezért. Elpanaszoltam neki, hogy azt hittem egész nap engem fog kényeztetni két-három hétig, mégis mindennap őt kell valamiért vígasztalni és, hogy olyan mintha két síró csecsemőm lenne. Persze kiakadt, hogy nehéz helyzetben miért csesztetem, de azóta nem panaszkodik és sokkal vidámabbak a napjaink. Tehát fontos, hogy tudatosan leállítsd magad és ne mélyedj el a nyafiban. Kapaszkodj a kislányod mosolyába és édi durci pofijába ahányszor csak lehet és ne mulaszd el ezt hangosan meg is jegyezni. Szerintem nagyon sokat segít. És kérj a párodtól naponta egy-egy óra szabadidőt. Addig foglalkozzon ő a kis Lilivel, te meg magaddal. Menj el sétálni, vagy ülj egy órát a kádban, mindegy, bár szerintem, jobb ha elmész egy kicsit otthonról. Legjobb ha etetés után, mert akkor egy óráig még biztos nem az étel után sír. Így a párod is láthatja, hogy nem olyan egyszerű egyedül a babával, (mert ugye nem adhatja vissza azonnal a mamájának ha nyügi)te meg addig feltöltődhetsz.

Nagyon izgi amit a gyerkkorod emlékeiről írsz. Ilyen nekem is van tök sokszor. Legutóbb amikor írtam azt a Halász Judit számot amit szeretek, azt tulajdonképp pont egy ilyen emlékroham ihlette. Én nagyon sokat hallgattam Halász Juditot kisgyerek koromban. És én is mindig nagyon szomorú leszek. Azt a számot például nem is tudom sírás nélkül végig hallgatni. Ez nem kétségbeesett érzés, inkább olyan melankólikus. Nem is tudom, de a könnyeim folynak mindig.
Apa is bevallja, hogy néha bizony pityereg, amikor a szülést felidézi és rengeteget beszélgetünk mindkettőnk gyerekkoráról, meg hogy, a mi szüleink hogy gondolhatták ezt az egészet amikor mi sírtunk egész nap.

"röviden" ennyi

puszi Lili

KépKép
savitri

Rékacs, Hanga!
Nagynagy gratula, és minden elképzelhető jókívánság!!! Tudtam én, hogy ez is olyan tubró szülés lesz, mint Savitrinél Kép
Jajjj, annyira örülök, és ezennel köszöntöm Hangát, mint az "Erika félék családjába tartozók" legelső tagját Kép Rengeteg puszi nektek!!! Kép

Orbis!
Ne aggódj, tudud én milyen virgonc szoktam lenni, de egy csomószor azért ott lapul a háttérben egy halom sumák kis para Kép inkább nem is törődöm velük, akkor jól elszontyolodnak, és odébbkullognak Kép
Szerintem mindegy melyik "fajta" szülése készülsz, attól fogysz félni, amelyik újabb. Az ember mindig jobban tart az ismeretlen dolgoktól. Lehet valaminek egyszerre örülni is, meg félni is tőle, szerintem. Ásd bele magad jól a témába, és már nem is lesz rémisztő. Különben, meg a talin majd kikúrálunk!!!

Egyébiránt szép jó reggelt mindenkinek!
Bagzerka, nektek meg gratula a rendhez, pláne, hogy "hajnalban" alkottátok Kép
Aura
33+6
aura

Mellszívó: szerintem attól nem apad el az ember teje, hogy nem feji. Az igény szerinti szoptatás (tehát amikor a baba kér adsz neki) pont azt eredményezi, hogy annyi tejed lesz amennyi kell. És most nem a levegőbe beszélek. Én tényleg csak akkor fejtem amikor Hana az intenzíven volt és nem szoptathattam. Szépen, három óránként lefejtem a tejet és vittem föl, hogy azt adják neki. Azóta ezt a funkciót Hana tölti be. Bár kezdetben még nem pont úgy tejelt a cici, ahogy a baba szopott. Általában több tej volt és egy kicsit feszült, meg a szopi elején fájt. De nem fejtem és mára már teljesen beállt, egyáltalán nem fáj, nem feszül és nem is csöpög annyira mint az elején. Persze én is gondoltam a tartalékolásra, de a mélyhűtőnkkel most van egy kis baj, azt még mindenképp megvárom míg helyre jön. Azt tervezem, hogy a nagyobb szopi szünetben mindig lefejek egy kis adagot és lefagyasztom. Ehhez vennem kell még tároló rendszert az Avent mellszívómhoz, ami drága volt (apukám megvette), de nagyon bevált.

KépKép
savitri

Aura!
Ez így jól hangzik!! Pont ez van! Hogy az a fura, hogy most pont az ellenkezőjétől kell félnem, amit eddig meg annyira szerettem volna! És mondom magamnak, hogy te hülye, hát ezt akartad, akkor most mi vaaaaan?? Szerintem semmi gond nem lenne, ha eddig is erre számítok!
De tényleg nem katasztrófa, csak inkább fura vagy mi.
pusssz
orbis

Ja, még a mell bedurranásáról:
Az első éber éjszakáján, születése után kb 24 órával Hana folyton enni kért és én folyton adtam is neki. Cicit legalább is. Csak annyi szünetet tartottam (fél óra) amíg a cicik kipihenték az újfajta strapát. Másnapra volt tejem, nem volt fájdalmas a belövellés, bár észlelhetően duzzadtabbak lettek a mellek és nem sebesedett ki. Viszont szükség volt egy cumira Hanának a cicipihenők idejére.

KépKép
savitri

Rékacs
Én is gratulálok a kiscsajhozKépKépKép

Babus

Kép
babus2005

Bendegúz, nagyon köszönöm, meg fogom kérdezni a gyerekorvost, mit szól hozzá! Hátha... Azóta nem hányt.

Most olvasok, aztán jövök.

RÉKACS!!!! CSÚCS!!!!
vghnoémi

Gyorsan leírom, ami tegnap eszembe jutott. Típus kérdése is ez a depi téma. Mert én pl. olyan vagyok, mint Aura, hogy ha tudom, mire számíthatok, egész jól elvagyok. A terhesség alatt tudatosan készültem rá, hogy ne csak a szülésig gondolkodjak, és igyekeztem arra is gondolni, mi lesz utána- negatívumok is, meg minden. És most meg az az idézet segít, hogy: "Árnyék mögött fény ragyog, nagyobb mögött még nagyobb, amire nézek, az vagyok." A babucnál is így van, meg minden másnál az életben. És nagyon sok türelem kell, nemcsak a babához, hanem magunkhoz is. Még soha nem csináltunk ilyet, nem lehetünk rögtön profik. Erre én tegnap jöttem ráKép És segített, mert haragúdtam magamra, hogy miért nem tudom úgy csinálni a szopit, hogy Leventének jó legyen. Meg kell tanulnunk egymást. És ez így van rendjén.

Ne értsetek félre, ha hormon dolgozik az emberben, akkor hiába tudatos, bár lehet, hogy picit azért segít. Csak meg akartam osztani veletek. Tudjátok, egy félig töltött pohárra azt is mondhatjuk, hogy félig üres, vagy félig tele van. Hm?Kép

Noémi
vghnoémi

Noémi!
már tegnap akartam írni, hogy anyum mesélte, hogy én olyan mohó voltam, hogy mindig a rosszullétig ettem(ez a mai napig sem nagyon múlt elKép ) szóval, addig szopiztam, amíg ki nem hánytam egy jó adagot!! lehet hogy ez van Levinél is!?

ja, BABÁSOK!!! akikkel ott alszik picur az ágyban, azt hogy csináljátok?? gondolok arra, mi pl egy nagy takaróval alszunk, és ha középen van babó, akkor azt figyelném végig, hogy az arcát nem takarjuk-e be vele véletlenül. vagy legyen külön takaró? vagy ne középre tegyük??? lécci mondjátok meg, mert mi úgy szeretnénk ha az elején legalábbis velünk alhatna!!

bgz, aki most már el is mosogatott, a tűzhelyet is lesúrolta, kiteregetett, és most fogja a köv. adagot is kiteregetni, és újabb adagot betenni! Kép ja, meg a kádat, mosdót is kitisztítom!!!

KépKép

KépKép
bagzerka

ja, Savitri! jól látom hogy Hanának piroskák a térdei?? mitől?
b

Orbis, jól elkerültük egymást a chat-en.....

KépKép

KépKép
bagzerka

Kép
nullácska

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?