Új privát üzeneted érkezett!

Menta!
Kép
Zafi
zafi (zafi)

Katus!

Gratulálok a babádhoz és a szép szüléshez! A CD pedig szuper lehetett!KépKépKépKépKép

Pucur
Pucúr

Sziasztok!

Néhány napot kihagytam, és máris alig tudom utolérni magam! Kép Persze lehet, hogy jobb is, hogy Nyuszimanóék történetét csak utólag olvastam, mert szörnyen izgultam volna miattuk. Jobb így, hogy a viszonylag megnyugtató híreket is rögtön olvastam. Ha önállóan lélegzik, akkor már biztosan nem lesz semmi baj, azt mondják, a tüdö fejlödik ki utoljára.

Zsuzs! Mikor kell visszamenned kontrollra? Fogalmam sincs, mit jelent, ha túl érett a lepény, de remélem minden rendben lesz veletek. Nagyon szorítok neked! Kár, hogy a multkor annyira siettetek, jó lett volna kicsit beszélgetni élöszóban is. Tegnap sajnos nem sikerült eljutnunk Szép doktor elöadására, úgyhogy az már sajnos kimarad nekünk. Így jár, aki az utolsó pillanatra hagyja a dolgokat... Kép

Zsófi! Szorulás ellen állítólag nagyon jó a szilvalekvár vagy az aszalt szilva. Este egy kanál szilvalekvár, és reggel tuti eredmény. Kép Nagyon jó még a Tamarin kimamalekvár is, a növérem mindhárom terhessége alatt arra esküdött. Nekem a rendszeresség használ, minden reggel együtt kelek a férjemmel, megisszuk a szertartásos reggeli kávénkat (én sok tejjel), ö elmegy dolgozni, én elmegyek WC-re, és produkálom az eredményt. Ha bármilyen változás van a reggeli programban (pl. hétvége), akkor végem, amig helyre nem áll az ébredési menetrend, addig hiába erölködök.

Norci! Remélem már sokkal jobban vagy! Mit mondott az orvosod, mi okozhatta?

BMárti
BMárti

Sziasztok!

En is megprobalok eljutni szerdan a tornara!Eszternek es Juditnak Gratulalok!Kép
Egyszeruen minden napra jut valami elintezni valo, igy nagyon be kell osztanom az idomet.Kép

Tiduj(34+5)
Tiduj

Sziasztok újra! Kép

A válaszok után akkor most élménybeszámoló! Azt írtam még futtomban a múlt héten, hogy PiciLaci befordult végre a "menetirányba", és hogy azóta kicsit jobban lettem, ha nem is lehetett velem nagyon dicsekedni, de már három falatnál többet tudtam enni egyszerre. Igaz, egy-egy rugástól aztán a fülemen jött ki az egész, és a gyomrom is szinte örökké égett, de azért már birtam enni, és megállt a fogyás, úgyhogy megnyugodtam. Ebben azért persze jócska szerepet játszott a jó CTG és UH eredmény is... Kép
Aztán a nagy változást vasárnap reggelre idözítette az én pici fiam. Lustán ébredeztem, amikor belém hasított a hónapok óta nem tapasztalt érzés: éhes vagyok, mint egy farkas! Még túl álmos voltam a meglepödéshez, úgyhogy bambán a másik oldalamra fordultam. Könnyedén, egy lendületböl, kényelmesen. Na, akkor egy pillanat alatt teljesen felébredtem, és megszólalt az agyamban a vészcsengö: dehát én terhes vagyok, nekem nincs étvágyam, és én csak nagy nehézségek árán tudok megfordulni! Mi ez az üvöltö éhség, mi ez a könnyed mozgás?!?! Úristen, mi lehet a kisbabámmal?!?! Ki fogtok nevetni, meg kellett tapogatnom a pocakomat, hogy megnyugodjak, még megvan... Kép
Valószínüleg ez lehetett az a bizonyos "has lemenés", azóta PiciLaci akárhogy dolgozik, nem éri el a lábacskáival a gyomrom és a bordáimat, én jóízüeket eszem, és sokkal könnyebben mozgok, nem érzem olyan elnehezültnek és esetlennek magam. Kép Viszont örökké pisilnem kell, és idönként pokolian fáj a derekam... Kép Az élet azért mégsem habostorta...
Ja, Kisbibe, te éppen ezt kérdezted, szóval velem mindez a 36. héten, egészen pontosan 35 hét + 5 naposan történt meg, és nagyon-nagyon feltünö volt. Kép Mondjuk ez nem jelent semmit, a múlt héten megszült az Unokabátyám Felesége (szintén elsö babájukat), három héttel a kiírás elött, minden pocak-leereszkedés, vagy más elöjel nélkül. 2950 grammal, 53 cm.-rel gyönyörü, egészséges kislánya született. Én azóta be vagyok zsongva, hiszen csak két hét volt a kettönk kiírása között, és ök már itthon is vannak. Teljesen eluralkodott rajtam az "Úristen, mindjárt én is megszülök!" érzés, kétségbeesetten leltározom át újra meg újra a babakelengyét, és eszelösen lótok-futok a még hiányzó dolgok után. Szegény férjem lassan megörül tölem... Kép
Végre megérkezett a bababútorunk, tegnap össze is állították. Ehhez persze ki kellet üríteni a leendö babaszobát, amit eddig Életem Párja dolgozószobaként használt. Most úgy néz ki a nappalink, mintha a lakás többi szobáját festetnénk, csak még az a vígaszom sincs meg, hogy lesz hová visszapakolni. Pakolászok, próbálok mindennek helyet találni, lehetöleg úgy, hogy még jól is nézzen ki, de elég reménytelennek tünik. Ugyanakkor a babaszoba is látványosan befejezetlen, ott áll a bútor az üres szobában, és slussz. Se függöny, se lámpa, se ágynemü, se semmi, amitöl berendezett szoba hangulata lehetne, csak egy üres szobában a kopasz bababútor... Mikorra lesz ebböl a káoszból újra otthon?!?! Kép
Persze a karácsonyi bevásárlásokból se intéztem még el semmit, nemhogy pl. föztem volna valamit is elöre. Na mind1, majdcsak belefér még minden az idömbe, ami meg nem, az kimarad. Végül is attól se fog összedölni a világ, csak most valahogy nagyon be vagyok indulva...

BMárti
BMárti

Pucur!

Az e-mail cimem: tgazdag@freemail.hu

Várom a leveled! Kép

Tünde
gtunde (gtunde)

Sziasztok!

Pucur, Tünde - akkor ma hatkor torna, ugye?

Tegnap voltam a dokimnál, olyan kedves volt, már "hiányolt", hogy régen látott Kép Persze megegyeztünk abban, hogy végüli addig jó, mert akkor nincs semmi baj.
Az én Manókám megint nagyot nöt Kép
Ti láttatok már olyan ábrákat ahol azt mutatják, hogy melyik héten hol van a méh "feneke" ? Ami az én újságomban van, azon kb. a 20. hét fele van úgy a köldök környékén... Na ehhez képest nekem így a 14hetesen és 3 naposan már majdnem ott volt... Óriás lesz ez a gyerek ? Kép Hát az apja is majd két méter...

Még valami, ha valakinek esetleg kell egy bontott csomag Elevit, szívesen átadom - én nem bírom szedni. Kaptam helyette vasat és folsavat.

Dojika
14h+4n.
dojika (dojika)

Sziasztok!

Dojika, Menta, Bmárti és mindenki aki még érdeklõdött hogylétem iránt. Köszönöm már jól vagyok és egy jó hír, hogy ma elõször még a reggeli hányingert sem éreztem Kép Igaz enni akkor csak egy falatot tudtam és ugy mentem a terhesgondozóba, ahol sajnos majdnem elájultam, annyira szédültem, leesett a vérnyomásom Kép. Aztán hazavánszorogtam és feküdtem picit ettem egy szem cukrot, majd reggeliztem rendesen és most jól vagyok megint Kép . Remélem ez csak azért volt, mert a hányások miatt az elevitet meg a vasat leállította még a terhesgondozós doki. Na mindegy holnap úgy is megyek a saját orvosomhoz uh-ra nagyon drukkoljatok) õ majd megmondja mi a teendõ!

Katus27! Gratulálok és irigykedek én is ilyen könnyen szeretnék szülni! Erõs óhajtó jel!

Pucur, Dojika voltatok végül a ruhakészítõnél?

Norci
Norci

Szia Dojika!

Igen ma hatkor torna. Tegnap is voltam. Sajnos gáz még nincs, most olajradiátorokkal fût Márta. Kb. 20 fok volt, se nem hideg, se nem meleg.

Én is láttam már ilyen képet. És a különbözõ kismama hírlevelekbõl is mindig elegendõ tájékoztatást kapok. Nekem is volt olyan hetem, amikor jóval magasabban volt, mint az átlag. De ez lehet azért is, mert tele volt a hólyagod, vagy mert éppen úgy feküdt a babuci. Szóval nem biztos, hogy egy óriás lesz. Bár, ha a papa is egy "óriás"? Kép

Tünde
gtunde (gtunde)

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem. Ti milyen magzatvésö vitamint szedtek? Nekem már el kellene kezdenem, de nem tudom melyiket. A védönö az Elevitet, a Maternát, vagy a gyógyszertárban kapható multivitamint ajánlotta. Ahogy elnézem az Elevitet nem sokan bírják. Kinek milyen tapasztalata van?

Kata007
Kata007

Sziasztok

Norci, még nem mentem el, mert nem igen volt idöm, de készülök majd minden nap.
De örülök, hogy már jobban vagy, gondoltam rád sokat.

Tünde, hát igen, a párom óriás, ezt egyszer már egy 2 éves kisfiú meg is jegyezte neki a vonaton Kép Ja, és több mint 4 kg-mal született... már elöre félek Kép

Dojika
dojika (dojika)

Kata007!

Nekem a Maternával kapcs. vannak érdekes tapasztalataim. Az elsõ gyermekemmel az elsõ pillanattól szedtem, és jól voltam, semmi gondot nem okozott (leszámítva, hogy a szülõszobán mesélte el a szülésznõ, hogy az utolsó hónapban nemigen kellett volna szednem, akkor talán nem lett volna császár). Most is elkezdtem szedni, amint értesültem pocaklakóról, de most egyfolytában, émelyegtem, rosszul voltam tõle. Aztán abbahagytam, hetekig nem ettem, és most kezdtem újra a 14. héten, egyelõre bírom, de az biztos, hogy most nem fogom végig enni.
vicamama (vicamama)

Sziasztok!
Akkor folytatom a tudósítást: Nyuszimanóék továbbra is jól vannak. Kis Donátot megvizsgálták alaposan ultrahanggal, mindene megvan, ami kell, semmi extra nincs, ami nem kéne. Kép Szóval tök jó... nagyon nyugis baba, ma ha minden igaz már Zsófiék pelenkázhatják! Zsófi fej, és tegnap kis Nyuszimanó már kapott anyucija tejéböl is! Ha minden igaz, Zsófi holnap már kijöhet a kórházból, persze Donát még azért jócskán marad, de ott maradnak Helsinkiben, így Donátnak nem lesz anyahiánya... Nyuszimanóék ma azt hiszem el is tudják már olvasni kinyomtatva a gratulációhegyeket.
Mindenkinek jó babavárást, majd még jelentkezem!
Adri
KAdri

Adri!

Köszönjük a jó híreket!
Úgy örülök, hogy Zsófi is meg a kis Donát is jól van Kép
Kérlek ad át Zsófinak jókívánságaimat!
Köszönöm
Dojika
Dojika

Kedves Adri!
Ezek nagyon jó hírek!KépKépKépKép További jó egészséget kívánok Nyuszimanónak és a picinek is!!!

Kata007!
Én a Prenatal multivitamint szedtem, szedem, de csak nagyon "óvatosan". Naponta, kétnaponta 1 szemet. Most mondjuk nagyobb szerepet kapnak ezekben a hideg, náthás napokban a vitaminok, de azért, ha figyelsz a változatos táplálkozásra, nem kell túlzásba vinni. (Ez volt a véleménye a dokimnak és a védönömnek is.) Ha pedig nem szeded még, akkor szerintem nagyon fontos a folsav.

Lányok,
hallott már vki olyan, ha megindítja az orvos a szülést (tehát nem magától indul meg), akkor nehezebb, fájdalmasabb a vajúdás?
Ágci

Kép
Ágci

Agci!

Nem akarlak elkeseriteni, de nem egyszer hallottam mar errol.

Koszi az e-mailt! Nagyon hasznos volt!

Szanti (20+1)
szanti

Adri!

Üdvözlöm Nyuszimanóékat! Annyira jó, hogy minden rendben!

Puszi:
Moncsi
Moncsi

Adri!

Köszi a jó híreket Nyuszimanóékról, azért továbbra is drukkolok, hogy ne legyen semmi gond!

Norci!

Voltam! Vettem is egy hosszú szoknyát, egy fekete vastag kertészgatyót és egy derékgatyót. Szupik a farmerok is, csak nég kicsi a hasam és nem állt rajtam szépen, na de majd késöbb!KépKépKépKépKép
Jöszi a cimet mégegyszer. Ja és mindezért 11000 Ft-ot fizettem!

Dojika, Tünde!

Mondanátok valami bövebbet a tornáról? cipöben vagy csak zokniban? jo lenne, ha valamelyikötök megvárna a kapunál, hogy ne legyek annyira idegen. Jobb együtt menni mint egyedül csatangolni!

telefonom: 06-70-210-6430

Pucúr
Pucúr

Zsofi tortenete erot ad,ha velem is ilyesmi tortenne,mar nem ilyednek meg annyira, meg akkor sem, ha ez otthon esik meg. A legtobb az orvosi hozzaallastol fugg.
szanti

Szia Ági!

Hát még mindig nem szültök ? Ennyire elvette a kedvét a hó a kisfiadnak, hogy nem akaródzik elöbújnia? :-)

Az anyukám, a hugomat indítással szülte és nem volt sokkal rosszabb ez a szülése sem, mint velem... nálam már 4 ujjnyi tág volt mire az elsö fájások jöttek és burkot kellett repeszteni, hogy végre elinduljak... de erre kis is löttem mint a pezsgös dugó Kép
Hát, nála így ment, remélem te is (és majd én is, meg mindenki) ilyen gyorsan és "kellemesen" szülsz majd Kép

Puszi
Dojika
Dojika

Sziasztok!

Vitamin:
Az elsõ idõszakban, kb. a 4-8 hét között, majd a második idõszakban, a 18-22. hét között szedtem Materna-t. Feltehetõen majd az utolsó idõszakban is kell egy kúrát tartani. Ezt az orvosom ajánlotta. A védõnõ mondja, hogy szedjek naponta Elevit-et, én inkább minden nap gyümölcsöt eszem és vitaminos gyümölcslét illetve kalciumos tejet iszom. Szerencsére vasat sem kell szednem. A Sole Kalcio-t ajánlom mindenkinek, mivel a kalciumon kívül folsavat is tartalmaz. Ha kicsit jobban keményszik a hasam, akkor bekapom egy magne b6-ot, ha pedig rendszeresen felébredek éjszaka lábgörcsre, akkor néhány napig este beveszek egy szem Tovitát. Ez természetes alapú kálcium tartalmú készítmény. Nekem a Materna-tól semmilyen panaszom nem volt. Kép

Dojika:
Ez még nem feltétlenül jelenti azt, hogy a babuci is ilyen nagy lesz. Persze, az esély meg van rá. De azért ne félj, nem fog bent maradni. Kép Kép

Örülök, hogy Nyuszimanó és Donát is jól van. Biztos jó kezekben van, s ha anyatejet is kap, akkor hamar meg fog erõsödni. Kép

Tünde
gtunde (gtunde)

Sziasztok!

Pucúr - akkor ezeket a kérdéseket megbeszéltük telcsin Kép A megbeszélt helyen találkozunk Kép

Tünde -azt gondoltam, hogy nem hagyják bennem a Manócskát, csak hogy jön majd ki Kép

Nekem a vitaminokkal nem volt szerencsém, többet is próbáltam, tegnap abban maradtunk az orvosommal, hogy csak vasat és folsavat egyek, na meg gyümölcsöt és zöldséget...

Dojika
Dojika

Dojika,
még mindig itt ólálkodok a gép körül. Már mindennel megpróbáltam elütni az idöt, de lassan telik...

Mivel már tényleg nincs tennivalóm itthon, átnéztem az uh leleteimet. Elég sokat csináltak, mikor még kisterhes voltam, és azok szerint általában mindig a nov.28-30. jött ki szülés várható napjának. A terhestanácsadó doki viszont az utolsó mensi alapján nov. 24-t adott meg. 2 nap lehetett az akció, ami belefért az adott idöbe (bár 28 napos ciklusaim voltak, talán lehet, hogy a késöbbi idöpont számít???). Szerintetek, hogy fogják számolni, 24-töl vagy 28-tól a túlhordást. Vagy, ha jól van a vizsgálatok szerint a baba, akkor békénhagyják????
Ágci
Ágci

Sziasztok!

Nyuszimanó, Adri, olyan jó, hogy minden rendben van, és reméljük Donát hamar behozza majd a bent nem töltött heteket!

Más: nyugtassatok meg (vagy világosítsatok fel) BPD téren: van valaki, aki babájának 30,2 hetesen csak 74,9 mm volt a BPD-je? Ráadásul az ezt megelõzõ UH óta (5 hete) így még további(!) 13 nappal látszik kisebbnek a BPD alapján, azaz már összesen 16 nappal "fiatalabb" a koránál. (Az eddigi 7 UH-on mindig pontosan 3 nappal mutatta fiatalabbnak.)Mi lehet ennek az oka?

Köszi: Miczko
Miczko

Ágci,
már egyszer tanácsoltam Neked, tényleg azt mondják hogy müködik... szóval, nem próbáltátok a "burokrepesztést apukával" ? Kép
Állítólag beindítja a szülést és azért csak jobb, mint egy injekció? Nem ? Kép Kép

Dojika
Dojika

Chris!!
Lehet, hogy lemaradtam valamirõl, de mi lett negatív a tesztedben? NEM voltál még toxoplasmás, vagy voltál , átestél rajta és nincs már mitõl félni? Mert nem mindegy!!
Maminti
maminti (maminti)

Kedves Miczkó!

Ha egy kicsit visszaolvasol, akkor láthatod, hogy pont errõl beszélgettünk Mariannal és Laurával az elmúlt hét végén!
Én múlt hét hétfõn voltam orvosnál, utolsó menstruációt tekintve 30 hetes+5 napos voltam (bár a ciklusaim nem 28 naposak voltak, hanem hosszabbak), a kislányom BPD mérete 74 mm volt. A nõgyógyászom azt mondta, hogy ez a méret megfelel egy 30 hetes terhességnek. Nem muszáj minden babának 60 cm-esnek és 4,5 kilósnak lennie. És állítólag függ attól is, hogy mekkora lesz egy baba, hogy a szülõk milyen méretekkel rendelkeznek!
Szerintem ne izgulj!
Az orvosod mit mondott?

Moncsi
Moncsi

Szia Pucur!Csak nemrég tudok olvasgatni a neten és nagyon örülök hogy ennyi kismama-véleményt lehet látni.Amint olvastam,te is a SOTE II-re jársz.Ha nem okoz gondot légyszi írj valamit a kórházról!Én a 24. héten járok és a múlt heti 4D ultrahang ellenére sem tudjuk fiú vagy lány a pocaklakóm.Egyébként az orvosom Dr. Pajor Attila.Köszi Forgi
forgi

Kedves Moncsi!

Köszi a választ, kigyûjtögettem egyébként, ki mekkora BPD-ket írt az egyes topikokon, de ezek szerint a Ti beszélgetéseteket sikerült valahogy elkerülni. Örülök, hogy nem vagyok egyedül ezen méretekkel, mert amiket kigyûjtögettem, mind nagyobbaknak tûntek.
Valószínûleg túlaggódom a "problémát", az orvosomban is illene jobban bíznom. Õ elsõre mérte ezt az adatot, aztán mégegyszer megmérte, akkor már 4.5 mm-rel többet mért, de így is 30,2 helyett 29 hetes kort írt a papíromra, és azt mondta minden rendben. Viszont utána egy másik (egyéb)orvos ismerõsöm látta az UH video-t, és azt mondta, hogy másodszorra szerinte szabálytalanul, túl nagyot mért.

Igazából a növekedés kisebb üteme aggaszt az elõzõ mérésekhez képest, de valószínûleg pár hónap múlva már csak mosolyogni fogunk ezeken a pár miliméteres problémákonKép

Miczko
Miczko

KAdri!

Koszi a friss infokat, annyira jo hallani, hogy Donattal minden rendben van. Add at legyszi jokivansagaimat Nyuszimanonak es a kis Donatnak! Azt olvastam, ha egy picura ilyen koran magatol lelegzik, az csupa jot jelent!Kép Azert meg szoritok nekik, es a legjobbakat kivanom nekik! Az en szomszednenim anno 970 grammal szuletett, ma 70 eves es senki meg nem mondana rola. Pedig hetven evvel ezelott meg a technika sem volt ilyen jo! Ja a szomszedom finn es mondta, hogy a legjobb helyre kerultek Finnorszagban, az egyik legfejlettebb korhaz van Helsinki-ben es ott dolgozott az egyik baratnoje es azt tudja a korhazrol, hogy annyira jok, hogy mar nem egy 500 grammos baba jott ki onnan egeszsegesen jol fejlodve. Bocs, kicsit hosszan irtam, de azt hallottam, hogy Donat a legjobb kezekben van, szerintem jo ezt hallani, es tenyleg minden jot neki/nekik!!!!KépKépKép

Agci!

Te meg egyben? Az unokanoverem szuleset is ugy inditottak meg tavaly, igaz nem egy raketa szules volt, de nem is 27 oras vajudas, kb. 9-10 ora alatt meg lett a kisasszony. Az orvosom anno nekem is az lanyomnal azt mondta, hogy ha nem szulok meg szerdaig, akkor meginditja, szerencsere hetfon megszuletett anno. Akkor azt mondta a doki, hogy inditassal is lehet gyors egy szules, ez alkati kerdes is. Remeljuk a legjobbakat. Kép

Andysj
Andysj

Sziasztok!

Tényleg nagyon megnyugtató, hogy minden rendben Nyuszimanóékkal, úgyhogy még egyszer sok-sok gratula nekik!

Vitamin:
Nekem a barátnõm az Elevitet javasolta (állítólag a Maternától több súlyfelesleg lesz az ember lányán, mint egyébként?!) és semmi bajom nincs vele. Az 1. harmad émelygése nem ettõl volt, mert azóta nem volt semmi panaszom. A védõnõ is azt mondta, hogy szedjek napi egyet. Én leginkább azért szedem, mert - fõleg az elején - ha nem éppen zöldségre meg gyümölcsre vágyom/-tam, a Picur akkor is megkapja a vitaminadagját.
Jövõ héten megyünk a dokihoz, akkor majd azért megkérdezem, hogy meddig szedjem, mert nem szeretnék feltétlenül óriásbébit szülni.
Egyébként úgy tudom, hogy a szoptatás alatt is érdemes szedni, mert az is sokat kivesz az emberbõl. Így el tudod kerülni pl. a hajhullást stb.

BMárti!
Mi is kb. úgy állunk, ahogy Ti! (Mintha a saját lakásunkat írtad volna le!) Apró kis bibi, hogy semmi kedvem a takarításhoz. Mivel a bébibútor a helyszínen barkácsolta Apuci, mindenen vastagon áll a por. Na, hát ezt kellene nekem rendbe hozni, de a csúszûs-mászáshoz nemigen fûlik a fogam!
Na, ennyit a nyafogásról! Azért holnap mégiscsak nekiállok!

Puszi
Juca2 30/2
Juca2 31

Sziasztok Kismamák!

KAdri! Én még nem tudtam sok puszit küldeni Zsófinak, de most megteszem és Nyuszimanónak további jó egészséget, Zsófinak sok-sok tejcsit kívánok! Kép Kép

Ágci! Õszintén remélem, hogy nem fájdalmasabb a megindított szülés, mint a természetes, mert nekem lehet, hogy csütörtökön vagy pénteken megindítja a doki. Hétfõn voltam nála, és mivel eredetileg 28-ára voltam kiírva, azt kérte, hogy feküdjek be 29-én reggel, és talán megindítja a szülést. Ez természetesen a magzatvíz tisztaságától, a méhlepény állapotától, stb. függ. Én jobban örülnék annak, ha természetesen indulna meg a szülés, de bízom a dokimban, õ jobban tudja, mit kell csinálni. Ja, és már 1 ujjnyira állítólag ki vagyok tágulva. És idõnként olyasmit érzek, mint menstruáció elõtt szoktam. Mondtam is a páromnak, hogy a baba meg akar jönni! Kép
Érdekes volt egyébként, hogy amikor elmondtam Papamackónak, hogy talán pénteken baba lesz, neki fülig ért a szája, nekem meg a kétségbeeséstõl elkezdtek csordogálni a könnyeim. Helyesek lehettünk így együtt! Kép

Kedves Miczkó! Tényleg nem szeretném sokadszorra untatni ezzel a lányokat, egy picit visszaolvasva megtudod a kálváriámat (túl pici a baba) vagy szívesen leírom neked e-mail-ben, ha megírod a címed.

Vitaminok: az én dokim azt mondta, hogy annak, aki rendszeresen, egészségesen, sokoldalúan táplálkozik, annak nincs szüksége kiegészítõ vitaminra. Én így csak vasat és folsavat szedtem.

Pusssssz mindenkinek: Laura (39. hét)
Laura 39

Ágci! Valamit elfelejtettem: melyik kórházba mész? Én a Péterfybe.

Laura
Laura

Sziasztok!

Vitamin:
A Materna-t a nagy adag miatt szoktás mostanság csak ciklikusan adni. Az Elevitben kb. fele annyi a vitamin, mint a Materna-ban. Az tény, hogy étvágyat csinál. Kép

Ágci:
Nem akarlak elkeseríteni, de a hétvégén a barátnõmnél nem vált be a "papás buokrepesztés". (Viszont próbálkozni érdemes.) Tegnap feküdt be a kórházba, ma reggel zselével kezelték a méhszáját. Délelõtt óta nem beszéltünk. Lehet, hogy már vajúdik. Remélem. Kép

Dojika:
Ki fog jönni rendben. A másik barátnõm tavaly szült 59 cm, 4100 gm leánykát. Hasonló alkattal, mint amilyen te vagy, teljesen normálisan, hüvelyi úton.

Mindenkinek minden jót kívánok!

Tünde
gtunde (gtunde)

Kedves Laura!

Köszi, visszaolvastam a méret-hozzászólásokat, valamelyest megnyugodtam. Van különbség kórházak (orvosok) között, amiért az egyik befektet további kivizsgálásra, azt a másik még normálisnak mondja. Abban is van jó, ha minden apró eltérést kivizsgálnak, abban is, ha nem rémítik halálra lépten-nyomon az ember lányát.

Nagyon szorítunk Neked a szüléshez!

Miczkó
Miczko

Laura, Ágci!

Szorítok nektek nagyon!!! Biztos simámn megy majd. Engem most az István kórházba elsõ éjjel nem tudtak normál kórterembe fektetni, mert teltház volt. Így a vajúdóban töltöttem infúzióra kötve az éjszakát. Be is voltam tojva rendesen, a saját problémám miatt eleve, meg hogy milyen élményeket fogok itt gyûjteni, hiszen amugy is félek a szüléstõl. Erre sikerült végig hallgatnom egy elég könnyû szülést. A hölgynek nyolc perces fájásai voltak, de még nem volt repedt a burok, kapott a fenekébe egy méhszáj lazító+fájdalomcsillapító injekciót, burkott repesztettek, beültették a kádba és aztán gyorsan kiszállt , mert jött a baba. 1/2 8-ra jöttek be és 1/2 10-re már baba volt. Kép
Ilyen szülést kívánok mindannyiunknak! Kép

KAdri!
Add át üdvözletem Nyuszimanóéknak, sok sok tejcsit kívánok nekik és bizots nem lesz semmi baj már a kis Donáttal hiszen tényleg nagyon jó helyen vannak! És az egész Babanet értük izgul(t)!!! Kép

Képzeljétek ma megkívántam a sonkát, meg a pilótakekszet, és egész nap csak egyszer émelyegtem egy picit, talán mert túl sok levest ettem! Csak nem tényleg kezdõdik az az áldott második harmad! Kép Drukkoljatok!!!

Ma voltam a körzeti védõnõnél is. Azt mondta, hogy a hányás miatt ne aggódjak, mert szépen növöget a pocim! Kép Azért holnap leszek csak nyugodt az uh is minden jót mutat. Viszont védõnéni az alacsony vérnyomásra azt mondta, hogy igyak teát, tejeskávét, meg kólát! Ez nekem furi, eddig én úgy tudtam, hogy azt nem nagyon szabad terhesség alatt! Ti mit tudtok errõl?

És még egy kérdés. A savval kapcsolatban. Nekem nem ég a gyomrom, hanem többnyire étkezés után mindig, néha anélkül is kellemetlen savas ízt érzek a számban, volt ilyen valakinek? Nekem erre a rágó többnyire használ, da hátha tudtok jobbat is.

Puszi mindenkinek:
Norci
Norci

Sziasztok kismamák!
Nekem tegnap elõtt hirtelen olyan erõs folyásom lett, hogy -mivel olyan magzatvíz állaga volt- berohantam az elsõ ügyeletre. Megvizsgálták a méhszájamat, és mindent rendben találtak. Bár még egy nagy uh-ra vissza kell mennem. A folyás megszûnt teljesen, ahogy beültettek a vizsgálóba, és azóta sincs. Hallott már valaki ilyesmirõl? vagy netán van valaki köztetek akinek elõfordult már? Szülni még korai lenne, mivel a 29-30 hétben vagyok.
Remélem valaki fog rá válaszolni.
Sziasztok
Bea
beatrix (beatrix)

Kedves Kismamák!
Most elköszönök töletek, mivel holnap reggel korán megyünk a klinikára. Remélem minden rendben lesz, és hamarosan tudlak benneteket értesíteni. Gondolok majd rátok üres perceimben!
Andyjs,
köszi az infot, úgy legyen! Vigyázz magadra a messzi távolban!
Laura,
rakétabébit és minden jót kívánok! (szegedi vagyok, az itteni klinikán fogok szülni)Kép
Norci,
remélem a jó közérzeted marad, és biztos minden rendben lesz az uh-n!Kép
Juca2,
a takarítás megvár, csak szép komótosan munkálkodj!Kép
BMárti,
most tök jó idöszak következik! Én is tele voltam energiával, pihengess közben, és van azért még idö, biztos mindent megoldasz idöben!Kép
KépKépKépKépKép

Mindenkinek jó pocakmozgást, kellemes várandóságot kívánok:
Ágci
Ágci

Sziasztok Kismamák!

Norci!

Nem tudom, hogy láttad-e, egyik nap irtam neked a hányással kapcsolatban, mivel az elsõ négy hónapban még a viz se maradt meg bennem. Mivel nem reagáltál rá, igy nem tudom, hogy jó-e a tanács vagy nem. Azért, ha érdekel olvass vissza, azt hiszem vasárnap irtam!

Én a terhesség alatt a Pregnavit magzatvédõ vitamint szedtem, nem tudom, hogy ismeritek-e, de nem nagyon olvastam senkitõl, hogy ezt kapta volna. Nekem semmi bajom nem volt tõle. Kérdeztem annó a dokitól, hogy mi a különbség az Elevit, a Materna és a Pregnavit között. Azt mondta, hogy semmi, csak más a gyártó cég, a tabletta összetétele pedig minimálisan tér el egymástól. Ha jól emlékszem a Pregnavit filmbevonatú, ami gyomorkimélõ!

Gratula az új babákhoz, drukk Ágcinak és egészséget minden pocakosnak!

Ja, BPD-t is irtam nektek összehasonlitásként. Az enyém a 29. héten volt 78 mm, de szerintem ezekre a számokra nem kell adni most, mert nekem az elején mondták, hogy "hát ez a baba nem lesz óriásbébi", mivel az elsõ uh-ok alapján kisebbnek mutatkozott, aztán behozta a lemaradást és 3250 grammal 2 héttel elõbb megszületett Bence.

Sziasztok
Zsuzska
zsuzska

Zsuzska!

Köszi olvastam, de reméljük nem kerül már rá sor. Amíg élek remélek! Kép

Norci
Norci

Sziasztok!

Találtam egy linket az Indexen. A szülésröl van szó benne és egy pár kép egy szülésröl. Csak erös gyomrúak nézzék meg!!!

http://www.mounet.com/~gablau/forum.html

Kata007
Kata007

Nem értem miért nem emeli ki a linket... KépKépKép

[url=http://www.mounet.com/~gablau/forum.html" TARGET="_top]http://www.mounet.com/~gablau/forum.html[/url]

Kata007
Kata007

Tényleg nem értem most pedig miért emeli ki. Ugyanúgy csináltam mint az elöbb...

Szóval én már kétszer szültem, de a képekhez tényleg erös gyomor kell.

Kata007
Kata007

Sziasztok!

De jó, hogy Nyuszimanóék jól vannak! Kép Kép Sok puszi nekik!

Utána érdeklõdtem Szilvinek! Október 17-én született kislánya Zsanett 2850 g-al és 47 cm-el. A védõnõ azt mondta jól vannak a pici nagyon lefoglalja Szilvit! Ja és sok tejcsije van! Kép

Pusszancs:Catnet-Niki(31/4)
catnet

Norci!

Köszi, hogy szóltál E-vel kapcsolatban. Így már egy kicsivel nyugodtabb vagyok!Kép
Mégegyszer köszi!!KépKép:

Forgi!

Konkrétan mi érdekel a kórházból, ha tudok segítek!

Pucúr
Pucúr

Sziasztok!

Norci!
Nekem is alacsonyabb a vérnyomásom, ha nem iszom kávét. Azt mondta a védõnõm (aki egyébként nagyon lelkiismeretes), hogy az alcsony vérnyomás éppúgy nem jó a babának, ezért reggel, lehetõleg ne éhgyomorra, igyak meg egy közepes erõsségû kávét, utána napközben is, ha fáradtabbnak érzem magam, nyugodtan mégegy gyengébb kávét vagy capuccino-t. Én ezt be is tartom. Így jobban is érzem magam, és a vérnyomásom is 110/70, ami állítólag jó.

Szia Beatrix!

Én is 29. héten kezdtem el folyást tapasztalni (mondjuk nem csak egy nap). Sem a terhesség alatt, sem elõtte nem volt jellemzõ rám. A dokim azt mondta, hogy ha egyéb fertõzésre utaló jelet (pl. viszketés stb.) nem tapasztalok, ez nyugodtan lehet egyszerû terhességi tünet. A biztonság kedvéért õ is csinált egy tükrözést, és felírt Klion kúpot, nehogy mégis egy kialakulóban lévõ fertõzés legyen.

Miczko
Miczko

Sziasztok !

lányok én semmilyen magzatvédõt nem szedtem és folsavat sem.
Kisbence mégis egészséges és nekem sem volt soha ilyen jó a vérképem. a különféle vitaminoknak az lehet az egyik mellékhatása hogy nagy babák születnek miatta. pár éve még a 3 és fél kiló volt az átlag most pedig a 4 kg feletti. és a nagyobb súly nem jelent "nagyobb" egészséget. sõt állítólag a nagy súllyal született babáknak felnõtt korukban sokkal nagyobb hajlamuk lesz a cukorbetegségre.
nem akarok senkit lebeszélni de ha változatosan táplálkoztok sok gyümölcsöt esztek, friss zöldségeket/zöld levelûeket/ akkor nem szükséges a vitamin kiegészítés.

Zafi !
hétfõn voltam a Herczegnél és jan 3.a várható idõpont a szülésre.Kisbence megint kifordult és le-fel mászkál.azt mondta a doki hogy valószínûleg csak közvetlenül a szülés elõtt fog befordulni. szerinte elképzelhetõ hogy túlhordom mert semmi jele hogy õkelme szeretne kibújni.
CTG-t csináltak volna de nem sikerült.szószerint lerugdosta magáról a hallgatót,aztán pedig elkezdett csuklani és a gép teljesen megbolondult. így lemondtunk róla.de az UH-án minden OK volt vele, a doki szavaival élve rendkívül aktív baba. viszont megint szednem kell a MagneB6-ot mert nagyon vizes vagyok. napi 3x2. azonnal segített tegnap egész nap pisilni jártam. hétfõ éjszaka ott tartottam hogy kihívom a mentõket mert annyira vizes voltam és egyik kezem sem éreztem csuklótól lefelé órákon át.borzasztó volt.
éjjel 1-tõl reggel 6-ig nem aludtam a félelemtõl.aztán napközben már hatott a magnézium.egyébként jól vagyok élvezem az itthonlétet. csak pénteken megyek be dolgozni.
nálunk hó van és nagyon szép minden.

Beatrix !

nekem is most volt ilyen jellegû folyásom és kitenyésztették a kenetet. sajna bacik voltak amik a bélrendszerbõl kerültek a hüvelybe azok okozták. kliont kellett használnom és elmúlt de figyelnem kell mert komoly fertõzéseket okozhat szülés alatt ha visszajönne.azóta nem keményedik a hasam.sajna nem is fürödhetek csak zuhany.
inkább kérj egy kenet vizsgálatot a biztonság kedvéért.

Kisbence
Kisbence

Norci!
A vérnyomásom nekem is alacsony, de hát világéletemben az volt. Nekem is engedik a kv-t, szóval én is iszom, igaz sok tejjel.

Catnet!
Köszi, hogy utána érdeklödtél mi van Szilvivel, dobom is a táblázatot.

<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól
Cseri Boglárka 3400 g, 49 cm 2001.07.28 ( - ) 14 nap
Tvica Kristóf Bence 3400 g, 54 cm 2001.09.04 ( - ) 1 nap
Cory Balázs 2900 g, 50 cm 2001.09.12 ( + ) 5 nap
Pocok Anna Lara 4100 g, 57 cm 2001.09.28 ( + ) 8 nap
Manka2 Benedek Artúr 3450 g, 52 cm 2001.10.10 ( - ) 8 nap
Beáta Martin 3760 g, 55 cm 2001.10.11 ( + ) 1 nap
Adri Marcell 2600 g, 48 cm 2001.10.14 ( - ) 10 nap
Szilvi Zsanett 2850 g, 47 cm 2001.10.17 ( + ) 1 nap
Lara Hanga 3480 g, 50 cm 2001.10.24 ( + ) 8 nap
Király Kati Bence 3400 g, 53 cm 2001.10.28 napra pontos baba
Andiv Márkó 3000 g, 54 cm 2001.10.29 ( + ) 1 nap
Helga Gedeon 3160 g, 49 cm 2001.10.31 ( - ) 10 nap
Katus Kristóf René 3690 g, 49 cm 2001.11.07 ( - ) 19 nap
Rebi Ildikó Csenge 2800 g, 52 cm 2001.11.07 ( - ) 5 nap
Viki Máté 4350 g, 57 cm 2001.11.14 ( + ) 7 nap
Gabi Noémi 4500 g, 51 cm 2001.11.18 ( - ) 11 nap
Tikk Hanna Barbara 3800 g, 59 cm 2001.11.21 ( + ) 7 nap
Viráganya Máté 3800 g, 58 cm 2001.11.21 ( - ) 8 nap
Niki K. Lilla 2850 g, 51 cm 2001.11.22 ( - ) 1 nap
Nyuszimanó Donát 1040 g, ...cm 2001.11.25 ( - ) 88 nap
</pre>

és akikröl nem tudunk semmit:

<pre>
Anyuka Lakhely Életkor Kiírás napja
Erás Pécs 21 év 2001. okt.. 10.
PK Svájc 29 év 2001. okt.. 23.
Merci Budapest 29 év 2001. nov.. 1.
Móni Debrecen 28 év 2001. nov.. 16.
Eszter Budapest 24 év 2001. nov.. 16.
</pre>

Kata007
Kata007

Még egy kis segítség:
[url=http://www.webhely.hu/napocska//korhaz.html" TARGET="_top]http://www.webhely.hu/napocska//korhaz.html[/url]

Jamina
jamina

Beatrix!

Én is elég változatosnak érzem a hüvelyváladékom, van amikor túl soknak. (Aggódtam is, mert az elsö 12 hétben nagyon nem jó egy fertözés (persze késöbb sem), ráadásul a 14. hétig nem is kezelnék...)
Mivel egyszer már jártam úgy, hogy egyéb tünet (pl. viszketés) nélkül volt fertözésem, most is csináltattam egy kenetvizsgálatot, szerencsére teljesen negatív.Kép
A dokim még régebben egy gyógyszertárban kapható készítményt ajánlott, hogy ne fertözödjek újra, intim mosakodószerként: Der-Med a neve. Nagyon sokáig elég (bár elég kicsi a flakonja és ahhoz képest drága is), mert csak egy nagyon kicsi kell belöle egyszerre. Ezt szoktam fürdéskor, és vécézés utáni mosdakodáskor használni.

Beszti
Beszti

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?