Új privát üzeneted érkezett!

Rékacs, csak annyi, hogy én ezt nem tudom, hogy hogy bírnám. MInden elismerésem, és igazán hősnek tartalak. Tarts ki, front van, asszem, vagy lesz holnap. Vagyis úgy tarts ki, hogy előbújjon Hanga végre!!!

Nagy ölelések neked messziről!!!

kikocska

Kép
Na, zsuzsi, itt a tortád Kép szorozd a gyertyákat a megfelelő számmal, mert többi elbújt. sikerült végre

kikocska

Nadine,
Legnagyobb meglepetésemre, semmibe se került. Még csak felbélyegzett borítékot se kellett küldeni.

Orbis, jók a linkek, mégha én túl is vagyok egy-két dolgon már.
Holnap 12-e! Kép Számon tartalak ám!
A családi pótlékról, mit tudtok? az mindenkinek jár? az államtól kapja az ember?
Na jó, lehet, hogy utánanézek magam is.

Babus,
nyugi a photo hallban kapható csomag ilyen. A kórházban majd kapsz egy vaskosabbat is, bár az is főleg lejárt magazinokból áll, de nekem volt benne popsitörlő, meg pelenka is. Meg egy kis babafürdető, kár, hogy olyat nem használok. Ja és bimbóvédőkrém minta, ami tök sok alkalomra elég. Szóval elárasztanak majd mindenféle promóciós cuccal, ne félj.

Eszter, Babus
nyugi, tudjátok az én babám se mozgott túlságosan a pociban, és én se tudtam vele kommunikálni. És hát még most is csak a majommal társalog, bár már látom jeleit, hogy megismer. A cicit mindenesetre fölismeri, mert már a látványától elhallgat egy pillanatra és izgalomba jön. Kép

A popóba hőmérő korántsem olyan brutális mint amilyennek tűnik, Hana gyakorlatilag észre se vette amikor próba lázmértem. Én digitálisat használok, a higanyosnak vastagabb a vége.

Aura, szerintem menjél intim tornára, mert nagyon hasznos, legfeljebb nem járod végig, de ezt a tanárral meg tudod beszélni, úgy is a gyakorlás a fontos. Lehet, hogy most épp nyominak érzed magad, de még csak a33. héten vagy leszel még jobban is és rosszabbul is(Kép). Ha nagyon parázol, hagyd ki, majd email-ben leírom, mit kell gyakorolni és szerintem Katy is tud segíteni, ha jól emlékszem ő is jár(t?) Aztán majd szülés után elmész, bár babával már nehezebb lesz programokat szervezni. Az első 6 hétben nem tanácsos társaságba menni vele, márpedig neked már az első naptól jó ha tornáztatod az alsó feled.

A korsós tesztet ülve próbáljátok! Én a végén már rendszeresen a hasamra tettem a tányért és úgy vacsiztam a tv előtt.
És ha nem nyomja már a gyomrotokat, akkor tuti lejjebb ment. Nekem sose nyomta ezért kicsit bizonytalan voltam végig.

Rékacs, most már húzz bele és fájj rendesen! nagyon drukkolunk!
Ja és hallgass Ilonanára és lazíts! El kell engedned azt a gyereket, hogy ki tudjon jönni!
Tehát: Laza vagyok! Tágulok! Hagyom megszületni! ezek a jelszavak
Mindent bele!

Lili

KépKép
savitri

Sziasztok!

Elsőnek Rékacsnak!Kép
Én is csak azt tudom mondani, mint Kikocs,hogy minden elismerésem, de ezt már tudod!
KépKépKépKépKépKép
A csirkéket meg megsokszorozzuk!Kép

Zsuzsi!Neked meg nagyon boldog szülinapot!
Kép

Orbis, Bagzer!Nekem is tegnap óta sokat keményedik, meg mára átváltott joslófájásra!Biztos az időtől!

Kikocs!Neked meg határozottan jobb kedvet!Mondom én, hogy ne legyél nyomi, dehát ilyankor tudom, hogy semmi sem segít!Én most felvérteztem magam és igyakszem kihasználni a szülésig az időt!No nem tudom meddig tart ez a lendület!Szerintem a sarki boltig, meg a bankig,amit mára terveztem!Kép

Lili!Nagyon-nagyon tetszik a Kitty cicája Hanának!Én gyerekkorom óta ilyenre vágytam!
A majmon meg behaltam!Látod, én sem gondoltam volna, hogy Lacira rá lehet bízni ilyen bevásárlásokat,de úgy látom ebben szuperek!!!Meg az a bigyó jutott eszembe, amit a találkozóra idefelé vettél!Szóval Tamással le sem tagdhatjátok egymást!Kép

Aura!Intimtorna ügyben azt mondom mindenképpen megéri még a szülés előtt elmenni, de én csak a Kristonról tudok nyilatkozni!Nem tudom, hogy a Székesfehérvári milyen minőségű!Meg ha szülés után ezt könnyen meg fogod tudni oldani,akkor Pesten érdemes elmenned inkább Hozzá!
Mondjuk, hogy tudjál róla,közvetlenül a szülés utántól lehet használni és nagyon sokat tud segíteni!Tudod, hogy én nem adok tanácsokat, így csak az érvekkel meg ellenérvekkel tudlak segíteni!Kép

No elindultam a nagy útra a sarokig!

Puszi:
Katy és Dávid
36+6Kép
Katy

Bocs Rékacs!

De ez a hülye gép bagzik, de akkor Te mindegyikből kaptál plusz egy ráadást!Kép

Katy
Katy

Sziasztok,

Köszönöm mindenkinek a jókívánságokat, meg a tortát! Nagyon aranyosak vagytok.

Kikocs örülök, hogy végre előkerültél.

Lili, Hana továbbra is tündéri. Imádom a képeit. A majomra valószínűleg azért mosolyog annyit, mert az újszülöttek az arcokra vannak rábukva és a majomnak, ahogy láttam, nagyon jól kivehetően meg van rajzolva a mosolygós kis arcocskája. Lassan gügyögni is fog hozzá..Ennél jobb játékot nem is kaphatott volna az apukájától ! Imádni fogja!!!Hol tettetek rá szert ?

Rékács, én nem értem ezt a dolgot. Ha hét perces féjésaid vannak, meg már 2 újnyira ki vagy tágulva, akkor hogyhogy hazaengedtek ??? Én azt hittem, hogy ilyenkor már tuti a dolog... Nekem azt mondta a doki, hogy akkor kell indulnom, hogy 1 órán át 10 percnél nem volt hosszabb szünet két féjés között... Lehet, hogy akkor is még csak majd bemegyünk, aztán hazaküldhetnek?? Hmmm
Bocsi, hogy ilyenekkel zargatlak, gondolom, már eleged van az egészből, csak olyan kíváncsi vagyok...
Továbbra is megy a drukk.

Zsuzsi
vzsuzsi

Sziasztok!

Nahát már Rékaccsal kelek,fekszemKép Hajrá.És akkor is szeretünk, ha nem szülsz mégKép

Lili, ugyanez. Én eleinte ülve böfiztettem, ahogy az inkubátorban volt, és egész jól működött. A térdedre ülteted neked oldalnézetben, elöl, hátul megtámasztod, aztán segítesz begörnyedni, ha kell. No és aztán azt hittem a helyzetváltoztatás hozza ki a böfit, ahogy néha így is van, úgyhogy vállra raktam, aztán vissza. És később azt gondoltam, jobb az a vállas módszer, most is ott van. De legújabban azt gondolom, mindegy, nehezebben megy a böfi, és ki kell várni függőlegesen, úgy talán nem bukik annyit... De miért van ez, mikor eddig nem bukott?...

A tegnapi rémsztorim: Levente elmaradt buki miatt, vagy ki tudja, mitől az esti etetés után hányásszerűű bukit dobott a kiságyba. Sugárban. Hallotuk az öklendezést, rohant Péter, még látta a végét. Tök ilyesztő volt! Ő meg aludt. Felhívtuk az ügyeletet, azt mondták, egy még nem gond, hagyjuk aludni. Na hagytuk, de én alig bírtam elaludni. Aztán reggel 6-kor ébresztettem.-Evett tök jól, aztán nyüglődés a köbön, megint nem akart jönni az a buki, persze az ágyban meg percenként egy pici. Jó, mi? Szörnyű volt, de megnyugodtam, most sokáig büfiztetem, hátha... És a hordozókendő hasfájásnál is fantasztikus!
Még mi se kaptunk játékokat, úgyhogy tegnap én is vettem az egy hónapos szülinapjára egy rácsra szerelhető macit. Talán szereti nézegetni, de nem ad hangot. Kíváncsi vagyok, mert a nővérem holnap hoz olyan forgós, zenélős kütyüt, hátha azt értékeli. Bár ő még elvileg le lehet maradva korársaitólKép

Aura, elvileg Pesten is lehet, nem? Vagy az neked nem segítség?Én azért ajánlanám előtte megcsinálni, jobb lesz, hidd el!!

Márti!
Végre leírom. Tehát Levente 4 óránként eszik kb., tehát az azt jelenti, hogy plusz, minusz egy óra, de általában jó neki a 4 órás ciklus. Este fél 12-kor kap, és reggel meg fél 5 körül. Ma speciel 6-ig aludt.És mivel tök jól eszik, én már nem fejek, csak ha nagyon muszáj, mert elvileg beáll a baba igényeire a tejtermelés.

Puszi,
Noémi, most alszom.

Zsuzsi, boldog szülinapot!!!!
vghnoémi

Rékacs!
Ezt én sem értem! Állítólag napok óta észrevétlenül vajúdtok, most meg már észrevehetően és nyákdugó nélkül, és itt írogatsz nekünk?? Mikor tartanak benn? Ha látják a fejét?? Ez ijesztő, olyan tortúra-jellegű!! Ezek után a maradék kevéske bizalmam is elszállt, hogy tudni fogjuk, mikor mi van!

Zsuzsi!
Boldog szülinapot!!
Kép

Savitri (és a többiek)! Itt l van írva, kinek mi jár és hogyan kell elintézni!!
http://www.magyarorszag.hu/ugyintezo/ugyleirasok/csalad/gyermekvall/gyermektam

És Hana még mindig ééédes! Azt néztük Áronnal már a születés után készült képeknél is, hogy olyan kis felnőttes Kép Tök komoly arcocskája van. Tündéri.

Noémi!
Ez a hányós tényleg ijesztő! De jó, hogy semmi gond! Annyira jó, hogy írtok ilyeneket, és minket már nem fog annyira váratlanul érni. Persze tutira meg fogunk ijedni, de más, hogy már hallottunk róla!

Kikocs, neked meg tényleg fel a fejjel!! Ez az utolsó idő ilyen vacak, de meglátod hipp-hopp eltelik, aztán jön a jóság, vidámság (aggódás, átalvatlan éjszakák KépKép)

Az jutott még eszembe, hogy a karácsonyi talin mindenki mondta nagy lelkesen, hogy még egy tali januárban, aztán sehol egy épkézláb ember, aki képes lenne elvontatni magát egy iyenre Kép Mi kis naívak!!

Na írjatok sokat, pussz
Orbis (37!!)
orbis

Savitri
Akkor a MÁV-os babákat valamivel bekábítjákKép
Rögtön átpártolok egy másik kórházhozKép

Zsuzsi
BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!Kép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok,

Zsuzsi - nagyon boldog szülinapot kívánok én is!

Rékacs, hajrá-hajrá!
Én tök sokszor szeretném hinni, hogy mostmár aztán fáj, de egyáltalán nem akar. Tegnap átbeszéltük a doktorral: tényleg jól számoltunk, tényleg akkora volt az UHkon, mint kellett, szóval nincs mese, itt lenne az idő. De nekem aztán semmilyen előjelek sincsenek! Néha mensi-szerűen fáj (amiről hajlamos vagyok beképzelni, hogy sőt!, de közben a ctg-n kiderül, hogy nem is). Brühühü. Ráadásul tegnap már a magzatvizet is nézték, ami egy elég kellemetlen eljárás. Rögtön parázni kezdtem, hogy tán az én fájdalomküszöböm van extra alacsonyan? De mi lesz akkor később?

A doki szerint bízzak benne, hogy Hanna megunja a mindennapos csesztetést. Ha nem, akkor a ctg-t már talán hétvégétől 2* csinálják egy nap, amihez bent kell maradni a kórházban.

Na mindegy, mivel nekem aztán semmi jel sincs, (homeo bogyók ellenére sem) még szépen fogok itt Nektek írkálni, azután meg pláne...

A gyakorlatból örömmel látom, hogy Noémi és Lili is írnak rendszeresen, szóval ez nagyon bíztató! És tök hasznos+aranyos is Kép

Katy jóvoltából fényképnézegetéssel töltöttem az imént az időt és tök szép képeket tettetek az albumokba! Most rögtön kedvet+5letet is kaptam, hogy megörökítsem a babasarkot itthon mert az eddig kimaradt Kép Úgyhogy megyek.

Ciao, Anita
(akinek egész éjjel a feje fájt más fájások helyett)
hanitka

Na, erőt vettem magamon, és jöttem. De most már olyan régóta nem reagáltam semmire, hogy nem is tudom, hogy érdemes-e belevágni...
Orbis, tényleg akartunk talit... Kép Szerintem se fog összejönni. És akkor belegondolok, hogy Savitri meg pláne Esztyx bőven előttünk járt, azt milyen strammok voltak, jöttek talizni, meg sütizni, meg minden, mi meg itt nyomizunk... Hát, ez van. HOgy leszünk így hős mamik????

Hogy legyen egy kis sikerélményem, varrogatok. Kellene varrnom 4 óriási tömött párnát az ülőgarnitúrára, hogy ülni is lehessen rajta, nem csak feküdni. Most megcsináltam egyet, eléggé elégedett vagyok magammal, de még meg kell várnom Gergőt, hogy letesztelje, hogy neki is megfelel-e, vagy nagyobbat akar, vagy bármi. És megállapítottam, hogy jó rondán varrok, de azért jó érzés, hogy valami kikerekedik az ember keze alól... Most majd megvarrom a falvédőt a kiságy mögé, meg ha még mindig lesz energiám, akkor a pelenkázó fölé is akarok egy zsebes tárolót csinálni. Meg még egy ágyneműt, meg be kellene szegni a lepedőket... huhh... majdcsak végzek valamikor.

Noémi, meg Savitri, én olyan szívesen olvasom, amiket írtok, és nem mondom mindig, de azért tök jó. Néha jusson eszetekbe. Kép és úúúgysajnálom, hogy mások nem jönnek észtosztani ennyit a csemetéjükről! Esztyx, neked nem lenne könnyebb, ha néha jól kiírnád magadból? he? meg raknál fel mindig képeket te is? Egyébként mi is szeretnénk még sok csemetét, megy a vita a 3 és 4 között, mert a 4 nem fér be simán egy autóba, és leszűkíti a lehetőségeket Kép Bár G. tavasszal már mikorbuszt akar venni... Kép Mind a kettőnknek 3 tsója van, és tudjuk, hogy az milyen jó. Nem szeretnénk, ha a csemetéinknek kevesebb jutna, mint nekünk jutott. A 4-nél többtől már félek, nem tudom hogy tudnék annyira odafigyelni mindre, talán még a 4 is necces kicsit. Legalábbis anyukámat látva Kép

Katy, gratula a babakocsihoz! És rossz lehetett nagyon a hányingered. Szegény. Nekem is szokott lenni, nagyon rossz, de általában elmúlik 15 perc alatt, többnyire szívdobogással meg nem kapok levegőttel jáár, mindig arra jutok, hogy bizonnyal nyomja a kismanó a dolgokat, attól van. De órákon keresztül... biztos én sem tudtam volna megnyugtatni magam. Kiccsaládod meg aranyos lehetett, ahogy követett Kép És nemtom, így hogy hozzuk össze majd a cserét, hogy egyikünk se megy sehova... Mwlyik színházban is dolgozik a párod? Lehet, lerakom vagy lerakatom Gergővel ott a portán...

Eszter, Babus, csak hogy rosszindulatú legyek, mivan,ha azért alszanak most sokat a csemeték, hogy utána ha kijönnek, jókat tudjanak randalírozni Kép Na, ez még viccnek is rossz volt. Egyébként meg Rékababa is eléggé csendes az utóbbi napokban. Szóval biztos az idő. És Eszter, nagyon örülök, hogy semmi baj nem volt.

Aura, fülhőmérő ügyben én csak azt tudom, hogy a kórházban a fülhőmérővel 3-szor mértek legalább, de volt, hogy többször, és ha kettő egyezett, azt vették figyelembe... Nekünk van most digitális is meg higanyos is, majd meglátjuk melyik. Egyébként én nem emlékszem rá, hogy bármi problémám lett volna a lázmérőzéssel, vagy a húgomnak. Volt lázmérőzés-versünk, azt mondtuk mindig, ami csak akkor volt. Kép
Ja, és engem hat lóval se lehet elvontatni itthonról, ha nem muszáj, úgyhogy én tutira nem mennék Fehérvárra intimtornázni Kép De én spec vagyok Kép

Na, ez máőr annyi írás volt, amennyit szoktam. Szóval visszavonulok a varrógéphez, és csinálok falvédőt. Érdekes, hogy ez az anyag, mikor még nem voltam biztos benne, hogy Réka lesz és nem Gergő junior, egészen uniszexnek tűnt. MOst meg annyira fiúsnak, hogy nagyon... Na, mindegy, most már ez lesz, és kész.

ja, és Hanitka, ha megadod a címed, küldök egy meghívót a levlistához.
c
Puszik
Kikocs
35+5

kikocska

Szia Kikocs,
Átküldtem a freemail-es címedre, de a profilomban is benne van.
Köszi! Anita
hanitka

Kikocs
Én azt se bánom, ha éjjel-nappal randalírozni fog majd, csak ne legyen semmi baja.

Babus

Kép
babus2005

Láz és annak mérése:
- a digi hőmérők nem annyira pontosak, mint ateljesen hagoymányos higanyos. E
- ezt a higanyost, viszont kicsi babának a hónaljába tenni lehetetlen
- ha nem akarod tizedre pontosan a hőjét, csak tudni akarod, hogy lázas, vagy sem akkor jó a digitális
- fülhőmérőt még soha nem használtam, nem ltudom, hogy milyen,de úgy gondolom, hogy fenékben gyorsabb és az egészen kicsiket nem zavarja
- kb. 10 hónapos kortól már lehet a digi hőmérőt a hónaljban is, annál is inkább, mert ebben a korban már valóban nem szeretik a gyerekek a fenékben mérést, Ekkortól már mesélgetve, ölben mérem a lázat
nullácska

Hanitka, nem találtam, megmondom őszintén, eléggé gáz vagyok mostanában mondjuk. Pl. 2-szer forraltam el a vizet ma, amit a málnalevél-teának tettem fel.. Harmadjára sikerült...

Babus, nem is lesz... Tuti Kép

kikocska

Aura, szerintem gyere, max osztozunk a marcinKépKép

Orbis, köszi hogy teccemKép most le is mértem a pocakot, és hosszas 113nál való stagnálás után, büszkén bejelentehetem hogy 116cm!! juhéj..

Savitri, Katy, engem is érdekelne, ha leírnátok az intimtornát!! esetleg a yahoora fel lehetne tenni, és akkor mindenki hozzáférne??! hmm?
én meg akartam már írni, hogy én meg jó kis gátmasszázsos papírkát kaptam a bábától, és abban benne vannak az olajfajták hozzá, meg miből mennyit, meg hogy hogy kelkl...ha valakit meg az érdekelne, szívesen felteszem yahoora....no?

Kikocs!! a málnalevél-tea vízforraélás az nálam is nehéz ügy!!! volt egy nap hogy négyszer kellet feltennem...... és ne szomorkodj!! és én is úgy érzem hogy nem akarok mozdulni itthonról...különbenis a lábaim már egy kis gyaloglástól is mint a vizben elázott kemény zsömlék olyanok-érzésre és kinézetre is!! múltkor esteeste volt, lehúztam a zoknim, és röhögőgörcsöt kaptam a lábujjaimtól!! marci úgy jellemezte hogy olyanok, mintha 5 ki virslit egymásmellé helyeznénk...hátja!!!

Rékacs!!! gyerünk, felafejjel!! talán amit Savitri mondd, az a leghasznosabbnak tűnő! bár majd meglássssuk én hogy fogom viselni ha várni kell, azt nem bírom, iszonyú türelmetlen vagyok!!!

Zsuzsi!!! boldog szülinapot!!!!!!!!!!!!!!!!KépKép (én csak ilyeneket tudok!!)

Ilona, köszi a has-bókot!! kiváncsi vagyok hogy fog kinézni, ha kibújt picur.....jajjj

no, ezt má hozzászólom, mert egy órája visszaolvasok, jegyzet, frissítés, stb....

bagz
37+2

KépKép

KépKép
bagzerka

na haliho, itt vagyok én is. Kép

Aura, Fehérvárra én sem mennék tuti, föleg nem tömegközlekedéssel, és föleg nem egy intimtorna miatt. Csináld inkább otthon. Kép

Jelentem nekem megáll a pocimon minden pohár, és én is a hasamrol eszem, ott van a tányér is. Kép

Orbis, ha tul sokat keményedik, napi 15-nél többet, vegyél be még magne B6-ot. Vagy az sem segit? de ne aggodj emiatt. Normális. Nálam a keményedések mértéke egyenesen arányos a fizikai munkával (vasalás, takaritas). Tehát ha tul sok, akkor feküdj le egy kicsit.

Vzsuszi, nagyon nagyon boldog szülinapot!!!! Kép

Rékacs, én is ugy meglepödtem hogy 7 perces fájásokkal még hazaküldtek. Azt gondoltam volna hogy utána jön az 5 perces, aztán igy tovább. De biztos ez olyan sok idö hogy megéri hazamenni. viszont akkor holnap már tuti a buli. Kép

Savitri, egyszerüen szerelmes vagyok a gyerköcödbe. Valami isteni az a kep ahol szinte csak a feje latszik, a fekete haja es a sötet szemek. Gyönyörü. Apanak meg gratula a majomhoz. Kép

Nektek szoktak ilyen flowmetriat is csinálni? nekem csak EKG volt eddig a CTG gépen.

Ja, tölem talizhatunk!! Rajtam ne muljon!!! Kép

Malnalevel tea: mar harmadik napja battyogok le a boltba, es még mindig nem érkezett. De gondolom az sem lesz baj ha csak igy a 37. hét táján kezdem el. Orbáncfüolaj hiányzik még a listárol meg az Arnica Montana C30. Ti ezeket vettetek? Fogjátok használni?

Na és van egy nagy-nagy dilemmám: mellszivo. MÁr elhatároztam hogy veszek. De milyet??? Pumpás vagy elektromos???? Elektromos vagy pumpás? Pumpás vagy elektromos????

Kép

Eszter2004
37+0
eszter2004

Eszter!!!!
annyira édes a gondolkodó félix-cicád!!!!!!!!!!!!

ja, a találkozásban én is bebbe vagyok!!! nálunk is lehetna, a változatosság kedvéért!! ja, és össze is köthetjük egy Edwig látogatással, persze csak ha igényli, hisz itt van az utca végében!!!! no?? miccótok?

Savitri, olyan jó hogy ennyi képet teszel fel! már mindig elfelejtelek dícsérni titeket, mert úgy megszoktam, de te is megszokhattad a tőlem kapott bókokat, úgyhogy ha egy nap elfelejtem, akkor is vedd úgy hogy mondtam, mert mondom itt magamnak, meg marcinak is mindig mutatom!!! meg tök jó hogy ennyi haja van Hanának!! kiváncsi vagyok hogy lesz ez nálunk, nekem 3éves koromig csak pihe hajam volt....

bgz, aki tuti elfelejt valamit, amit még írni akart, de majd jön azzal késöbb...

KépKép

KépKép
bagzerka

Eszter,

Málnalev. tea ügyben szerintem nem vagy elkésve, nekem eleve a 38. hétttől mondta a szülésznő. Nem tudom, hogy az orbáncfűolaj mihez kell, de ha van mandulaolaj, akkor az tkp. elég, legalábbis (ismét: nekem azt mondta a szülésznő), hogy ha akarok bele keverni bármit, akkor csak tessék, de a lényeg, hogy az alapolaj meglegyen. Egyébként én nem nagyon szeretem a teát, így a málnalevél-teát sem, úgyhogy csak Hanna miatt tudom magam rávenni, és így is csak szolidan, nem ám két bögre/nap.

Mellszívó ügyben azt hallottam, hogy a pumpás megoldás barátibb, mert ha jót veszel, az tökéletes a célnak, az elektromosnak pedig némiképp az alapzaját is hallani és kicsit olyan, hogy "hé, figyelem, itt én most a anyatej-gyűjtés történik!" És hát elég változó, hogy ki mennyit használja. De persze nincs személyes tapasztalatom.

Intintornás hogyanis-mitis: én is tök örülnék, ha az alap info-t megosztanátok, csatlakozom.

Kikocs, a cím: kedvesanitam@freemail.hu. Köszi!

Anita
hanitka

Bagzerka!
Nagyon szupernő vagy, hogy megosztanád velem Marcit!!! Köszi! Viszont én most jól itthon ragadtam, mert ez a nymvadt náthás vírus itt vacakol velem, és momentán nem kapok levegőt, és már a teregetés is nehezemre esett, meg ramaty az idő, na és ehhez a hangulathoz, most inkább nem akarom hősiesen viselnia sok lelkes kispapa látványát. Ne haragudj!!! Ma nyomi vagyok én is nagyon Kép

Kikocs!
Kezdek én is egyre jobban olyan, jajjcsaksehovasekelljenmennem dolgokat érezni. Persze lehet, hogy a bécsi hétvége leszívta az energiákatKép mindenesetre nem lesz Fehérvár!
Majd megyek itthon, igazatok van, és köszi! Kép

Nullácska!
Kössz a lázmérős infot, ez így már simpatikus Kép

Eszter!
Én Aventet vettem, pumpásat. Mondjuk még nem próbáltam, de sok jót hallottam róla, és nagyon kis szimpatikusan nézett ki kicsomagolva is! Meg nekem azért tetszik, mert nagyon jól lehet kombinálni, mindenféle tartozékkal, bár ezt szerintem már írtam.

Orbis!
Te nem holnap szülsz ?! Kép Akkor meg ne parázz a keményedésen Kép

Rékacs!
Drukk! Ezt már mondanom sem kell Kép Savitri "elengedős" tippje nekem is szimpi!

Edwigről még nincs új hírem, de nem akarok írni neki, nehogy zavarjam, gondolom pihen. Amint megtudok valamit, azonnal közvetítem Kép

Pussz!
Aura 33+5
aura

köszönöm Anita a hozzászolást. Pumpás mellszivo ügyben azt hallottam, hogy mire azzal megcsinálod, már jön is a következö etetés, szoval kész gyötrelem. Tiszta egy dilemma, hiszen nem két fillér az elektromos, szoval jol meg kell gondolni.....

Bagz, örülök hogy tetszik, kb. 50 percig kerestem a neten vmi hasonlot, frankon majdnem elaludtam közben a monitor elött. Kép

Bagz,tök jo lenne nálatok egy tali, és Edwig-hez közel. Hol is laksz? De ha nagy a kupi nem megyünk ám! Kép Na többiek? Valaki esetleg rákattan a témára? Kép

ja képzeljétek vettem én is végre szopis melltartot, és nekem annyira szép, hogy csuda! Nagyon tetszik. Nem volt olcso, de nem volt kedvem utána járkálni és a camponánál messzebb menni érte. Kép De csak 1 db ilyenem lesz az tuti, több pénzt nem adok érte. Kép

Eszter
eszter2004

na Aura, elém ugrottál. Szoval Avent pumpás...hmmm. OK. Még várom hátha jönnek hozzászolások ezügyben.

Ja Bagz, nekem is olyan jo dagi tud lenni a lábam, de nekem nem a lábujjaim hanem a lábfejem lesz olyan mintha megcsipte volna a darázs. A bokámat meg már egy ideje nem láttam. Kép A doki irt fel egy gyogyszert, hogy ha nagyon durva lesz, akkor váltsam ki, és reggel egy felet vegyek be, de még nem váltottam ki.

A koli bacira meg kaptam semicilint meg kupot. Ja, tök furi,a kupot alig tudtam feltenni, nem igazán ment be. Kép
eszter2004

Nekem tetszik ez a tali dolog, csak tisztára kripli lettem, lásd fentebbKép
Mikor gondoltátok?!

Aura, aki megy és csinál még védősárkányt az ajtóra Kép
aura

sziasztok!
kikocs-köszi, hogy gondolsz rám_Kép
nagyon hiányoztok ám!-tényleg! az a pár találkozó is olyan jó volt, hogy gyakran eszembe jut, milyen jót dumcsiztunk,.Kép
tegnap elég nagy balhé volt itthon,apácska megunta a szülés utáni depimet és mondta,hogy mostmár egy kicsit elég,és hogy ő azért akart gyereket,hogy még boldogabbak legyünk,nem azt akarta hogy felemésztődjön az életünk,..hogy ő azt hitte boldog leszek...és hogy túlbecsült..ok ezt as vita hevében mondta, ...de igaza volt, hogy nem kéne ilyennek lennem...hanem a világlegboldogabbjának kéne éreznem magam...
és a fura az, hogy én mindig is másképp gondolkodtam, azt gondoltam, hogy a legszupibb az anyaság, és hogy nem korfüggő, hanem ,hogy kiteljesítő...és blabla...most meg itt állok mint egy hülye, és szegényt úúgy sajnálom...mert ő tök boldog lenne asszem,...én meg itt depizek...
és úgy irigylem savitrit,noémit, hogy semmilyen ilyen gondjuk nincs!
pusz, esztyx..
esztyx

Esztyx, szedd össze magad. Igaza van férjed uradnak. Most min depizel? Azon hogy most már vége az életednek, és foglalkozhatsz a gyerekeddel és oda a fiatalságod? Mert ha ezt gondolod, akkor nagyon rosszul gondolod! HIdd el.Probald meg elhinni, hogy igenis még előtted az élet, és hármasban még szebb lesz. Gyerek mellett is lehet suliba járni, gyerek mellett is lehet karriert épiteni. Találd ki hogy mit szeretnél, és tudatosan valositsd meg azt lépésről lépésre. És most szépen utánanézek vmi szakembernek és elviszlek hozzá! Kép

Na puszi, azért voltam kemény veled mert szeretném ha jobban lennél.

Eszter
eszter2004

Húha itt komoly mellszívó-ügy kezd kibontakozni.
Az Avent pumpás a legjobb!!!
emellett még nem állom meg, hogy elmondjam : én nagyon, de nagyon fejés ellenes vagyok.
Pontosabban szerintem tudni kell abbahagyni.
Tehát az elején két okból jó ha fejed : nehogy bedurranjon akinek sok van, legyen több akinek kevés van.
De : ha dög fáradt vagy, mert a gyerek üvölt egész éjjel stb. stb. nos akkor fejés helyett pihenj, aludj, akkor tuti több tejed lesz, mintha halál fáradtan de csak fejed és fejed.
Én nem voltam egy tejcsárda, amikor fejtem : hát nem lett több, az a legjobb ha a gyerek kiszopja, akkor tuti , hogy termelődik helyette, illetve annaál egy kicsit több, tehát a fejésnél sokkal jobb a gyerek szopi.
Jaj egész belemelegedtem, pedig nem akartam szopi ügyben okoskodni, mert senkit nem akarok megzavarni. Mindenkinek az a legjobb, amit ő a legjobbnak tart, nincs két egyforma baba+cici+szopi+tejmennyiség kombináció.
na befejezem, mert nem tudom magam lelőni
nullácska

Nullacska, köszi. És tényleg miért kell mellszivo? Azt hiszed én tudom? Rajta van a listán és kész. Kép Azt hittem azért hogy ha mondjuk nem lennék itthon, akkor a lefejt tejböl meg tudják etetni.... Szoval akkor azért használják hogy több legyen? És akkor eddig Avent pumpás a nyerö.... Kép

Köszi!
Eszter2004
37+0
eszter2004

Szia Nullácska, mi a helyzet Rékáccsal ? Van valami fejlemény ?

Ja, én is Aventet vettem a végén, abból a megfontolásból, hogy az variálható a legjobban. Most akciós még asszem, 13.000-14.000 Ft között van az ára és van hozzá két cumisüveg is.
A Medela elektromos meg 15-16.000 között van, cumi nélkül és engem a kialakítása nem győzőtt meg...

Valahogy én a másik véglett vagyok, most jött rám a mehetnék... Bárhova, bármilyen mennyiségben, csak lehessen menni és bírjam... Úgy tűnik kitört rajtam a pánik, hogy babuci után be leszek zárva, meg ilyesmi...

Kikocs: Te mióta iszod a teát ? Én még nem kezdtem el...

Most ennyi,
zsuzsi
vzsuzsi

örülök hogy teccik az ötletem hogy nálunk találkozzunk! én a rókus kórház utcájában lakom. és nem is lesz kupiiiii....különbenis holnapra bejelentkeztek lakásnézőbe, az azt jelnti hogy össze is kell dobnunk a helyet, hogy valahogy ki is nézzen, ami még nagyobb baj, hogy 10re jönnek!! ami, mint tudjuk, nálunk tragggédia!!! szemétség, és mondtam ho9gy délután...de neeem

Aura, teljesen megértem hogy nincs kedved jönni!!! gondoltam hátha az osztozás segít!? de te tudod, csak nem szomorkodni, kisanyám!!!!!!

ja, amit az elöbb elfelejtettem, nektek nem szokott cápázni a picurkátok?? én azt nevezem így, amikor oldalt, a kis lábujjaival lukasztana, és ott köröz összevissza, és rém kellemetlen. tegnap ettünk kentucky-s csirkét, én nem szendvicset, hogy legalább annyival kevesebb hízlalót egyek, csak mell csíkokat kértem, de csak csípős volt, gondoltam, nem baj, biztos nem annyira.... hát, én alig bírtam magambatuszkolni, és faltam mellé a káposztát enyhítésül. marcinak nem akartam mondani, mert picur miatt rögtön megtiltotta volna hogy folytassam, nehogy neki túl csípjen. aztán, amikor már a taknyom is eleredt, bevallottam, és félve vártam hogy picur hogy fog bosszútállni. de nem bántotta ezekszerint, hiszen nem lázadozott, viszont ma meg folyton cápázik! gondolom tudja ő is hogy mit nem szeretek.... hát ez lett a büntim...

Esztyx!!! drága!! egyetértek Eszterrel, és fogadj neki szót, ha el akar rángatni valahova!!!KépKép

bagz, aki nemsokára indul tornára

KépKép

KépKép
bagzerka

Eszter 2004: nekünk a kórházban azt mondták, hogy a mellszívót az ember legfőképp az első két hétben használja, amíg a termelt tej mennyisége és a gyerek igénye nem találkozik.
Nálunk a kórházban első két nap 2 óránként 3.-4. nap 3 óránként kell szoptatni, és szoptatás után a maradékot leszívni, hogy nehogy begyulladjon a cici..
Később tényleg arra jó, hogy ha mész valahova, akkor el tudd tenni a lefejt tejet és más is meg tudja majd etetni a babucit...

zsuzsi
vzsuzsi

Háát, először is Esztyx. Én azt mondom, hogy akkkor itt az ideje, hogy szakember segítségét kérd. Teljesen természetes, hogy ha egy vadonásúj anyuka nem azonnal érzi az anyaság örömeit, meg egyátalán az anyaságot, és fél, meg minden. Van, akinek hónapok kellenek hozzá. Úgy tűnik, te ilyen vagy. Ez nem azt jelenti, hogy rossz anya vagy, vagy bármi. Viszont ha te ezt nem tudod feldolgozni, és a párod már nem partner a támogatásodban, én azt mondom, hogy pszihológus, vagy pszichiáter, vagy az, aki ezzel foglalkozik. De nehogy a házasságod menjen rá erre a dologra!!! Parancsszóra nem lehet boldognak lenni, ez egyértelmű, és tuti, hgoy segítség kell hozzá, és ha az ember nem találja meg maga körül, akkor valaki hozzáértő kell, aki már sok ilyent látott. Esztyx, minél előbb, jó?
És irigyeld nyugodtan Savitrit, meg Noémit, de emlékezz, hogy Bendegúz is írta, hogy neki is volt, csak már ki sikerült lábalnia belőle.Nem emlékszem, meddig tartott neki... Meg szerintem azért Savitriék is úgy boldogok, hogy közben azért van a micsináljak már ezzel a gyerekkel, hogy jó legyen neki?? Gondolom ugyanez Benibabával és Mártiékkal, meg biztos még sokakkal. Komolyan mondom, kérj segítséget!!! Szerintem a párod is értékelni fogja, hogyha látja, hogy te igyekszel ellene tenni. A védőnénim mondta, hogy ők tudnak fényterápiára is küldeni embereket, protekcióval, ami ilyenkor állítólag nagyon jót tesz. Jaj, nagyon várom, hogy írjad, hogy mész holnap, vagy pénteken, vagy akármikor, és tök jó lesz, mikor majd meséled, hogy mizu van!! És addigis panaszkodj nekünk, hátha segít!!!

Eszter, neked meg mellszívó-ügyben: Elektromosat annak ajánlanak, aki nem tudja szoptatni valami miatt a gyerekét, pl. dolgozni jár, vagy akármi. Szóval aki nagyon sokat fej. De tényleg, gondolj bele: A gyerek szopik naponta x-szer, kell neki valamennyi tej. Te meg leszívod a maradékot, hogy ne gyulladjon be a melled. De elvileg nem kell naponta több decit lefejni, nem? mert nincs is rá szüksége, sose fogja megenni. Elvileg az a jó, ha annyi tej termelődik, amennyire a csemetének szüksége van. Persze a tartalék nem árt, mert lehet azért beteg az ember, de akkor is... Na, majd Nullácska meg Vica jól megmondja, mert ők már tapasztaltak. Kép

Tali...hmmm...Talán... Én majd csak utolsó pillanatban mondom, hogy megyek-e, mert kitudja, hogy épp hogy vagyok. Nem lenne rossz, hátha a nyomiságom is elmúlna...

Ja, és még annyi, hogy én keményedgetek ugyan, de már nem szedem a magnéziumot. Most már inkább segítenek ezek, mondjuk nem is 20-szor egy nap, max 10-szer, és az is szépen elosztva. És, Orbis, szerintem se kell parázni ezen.

Pocakügyben nekem meg kisebb lett... Érdekes. Most 110-et mértem, de múltkor még 113 volt, a védőnéni is 109-et mért akkor, holott ő ugye kisebbet szokott. Szóval ezek vannak most.
Vagyis még az is, hogy nem sikerült a falvédő. Én nem értem miért, be akarom bélelni, hogy vastagabb legyen, mégsem csak egy réteg anyag, és valahogy sose lesz egyenes. Pedig elsőre dühömbe szétvágtam, újra összevarrtam, és jó volt. És mikor a szélét megtűztem, hogy szebb legyen, megint nem jó, az egyik oldalt gyűrődik az anyag. MOst feladtam, majd inkább holnap szenvedek vele, mert már nagoyn fájt a hátam. Meg az elejem Kép

Hantka, én írtam... Nem kaptad meg? Rögtön, hgy elküldted a címed... azóta is várom a jelenkezésed Kép
na, pusszancs

kikocska

Ja, és nekem is Avent pumpás van, kölcsön kaptam egy barátnőmtől, aki mindenfélét megpróbált, és ő is ezt tartotta jónak.

kikocska

látom, egy csomóan vagytok online a yahoon. valaki cset?

kikocska

Esztyx,
Szerintem a hangulatingadozás valamilyen szinten mindenkinél előjön, mindenki meggondolja a kicsivel a karján, hogy mennyire megváltozik minden ezután, de 1000 % igaza van Eszternek, gondolj arra, hogy milyen szép család vagytok hármasban, hiszen így teljes az élet! (remélem nem veszed belebeszélésnek)

Mellszívó ügyben én a következő véleményeket gyűjtöttem be, mielőbb magam is Avent-et vettem:
1) A sógornőm Avent-et használt, elég sűrűn, mert vállalkozók és szülés után is sokszor kellett a városban intézkedni félnapokat pici babával is és muszáj volt vinni a tejcsit. Ő teljesen meg volt elégedve vele.
2)A kolléganőmnek (ha jól emlékszem) Medela tipusú volt, és ő azzal volt elégedett, viszont alig használta, mert kb. 1 hét után beállt az egyensúly a baba igényeihez és eképpen a kisfia 1,5 éves koráig (!) szoptatott, de mivel ő otthon van a babával, neki nem kellett lefejt tejet magával vinni sehova. Szerinte emiatt felesleges lett volna a drágább.

Én úgy gondoltam, hogy hátha nem csak Hanna lesz, hanem másik baba is, és -főként ha nem csak egy gyereknél használom-, megéri Avent-et venni.

Képzeljétek, most mondták, hogy csináljak guggolásokat, hátha meghatódik a Pocaklakó és zaklatásnak veszi aztán világgá ..jön Kép Tehát beindul a sport itthon...

Anita 40+1
hanitka

Esztyx!
Hallgass ám a többiekre! Meg próbáld meg tényleg minnél pontosabban megfogalmazni mi si a baj, ha ez nem megy, akkor az valószínű szorongás (tárgy nélküli félelem) van ilyen, de ahhoz tényleg szekember kell! Nyomás!!!

Bagz!
Köszi, tényleg segített a "Marcimegosztás-ajánlat" imádlak érte, meg nem vagyok szomorú, csak nyomi, biztos a vírus. Meg utálok programot lemondani, olyan lelkiismeretfurdancsom van olyankor.

Pocak: mértem én is, és már 93 cm (azaz nőtt!!!)

Kép Kép Kép a két éves "bébikutyánk" idhurcolta a rongyát mellém, hogy őrizzen, de jól bealudt, és most álmában szopizik!!! Kép
Olyan vicces, lefotóznám, de amint felkelek tuti felébred.

Eszter!
Én is azért vettem mellszívót, hogy az esetleges "bedurranást kivédjem" , vagy könnyebb legyen segíteni rajta. Meg ha később más eteti (Anyukám már így is be van zsongva, hogy mikor etethet ő is Kép )
Aztán ott van a tejcsárdaság lehetősége, bár ez engem nem hiszem, hogy fenyeget, de érhetnek még meglepik.
Egyébként úgy tudom kézzel is lehet fejni, de a mellszívó megkönnyíti a dolgot. Röviden, szerintem a mellszívó nem létkérdés, inkább kényelmi megoldás. Na most jól leírtam, amit Nullácska, csak még hosszabban Kép bocsi Kép
aura

hu mennyi okosságot irtatok! Kép 15 ezer ft egy mellszivoért és lehet hogy csak 1 hétig fogom használni.... ez rablás nem? de hát akkor majd megveszem. És ha nem is lesz tejem? Akkor eladom 10-ért. Kép a hülyének is megéri, hát még nekem. Kép

Na Bagz, akkor találj ki egy tali idöpontot és nézzük mit szol rá a társaság.

Késöbb még jövök!

Eszter2004
eszter2004

Sziasztok!

Kb két órája annyi,de annyi okosságot írtam Nektek, de totál elszállt az egész, meg az agyam is!
Kép

Pedig éppen elakartam wordbe menteni,mert megéreztem, de már késó volt!!!

Itimrotna ügyben azt tudom mondani, hogy amit én kaptam edzésprogramot, ha leírom, sem lehet magyarázat nélkül megcsinálni!Meg azt mondom,nem véletlenül van az a több napos tanfolyam, mert érezni kell, hogy jól csinálod-e!?Esetlegesen azt tudom mondani, Nektek, hogy a könyvét érdemes beszerezni, mert abban minden, sőt még több is le van írva a gyakorlatokról, illetve nekem meg van és szülésig kölcsönbe adhatom. De bármennyire is azt gondoljátok sajna lehetetlen megtanulni pusztán az alapján, ami edzésprogramom van-pedig szívesen odaadnám!Ja meg személyre szabott edzésprogramot kap mindenki!
Taliban én is benne vagyok, és akkor meg is tudom Nektek mutatni, hogy értsétek miről beszélek!

Esztyx!Persze megint nem fogod olvasni,de én tudok jó szakembert!!!És én ugye előre megmondtam dumát nem mondom el, de tudd, hogy itt csendben aggódok érted!!!

Kikocs!Laci az Erkel színházban dolgozik, de nem akarom azt, hogy Gergődet még ezzel is terheljük!Szóval szedjük össze magunkat és találkozzunk Bagzernál!OK???Biztos vagyok benne, hogy mindannyiunknak jót tenne egy találkozó!Mégha négykézláb kúszok is el!Kép

Hanitka!Leírnád nekem, hogy a homeosbogyókból mit és hogyan kell szedni, és mikortól?Légyszi!!!

Az én pocakom 119 lett!Nagyon belehúztunk!Kép

Gyorsan elküldöm,hogy nehogy kidobjon!
Katy
Katy

gyorsan megmértük a pocakomat, nekem 106 cm. Kép
kilok: +12

Na megyek majd jövök késöbb, most még hajat kell mosnom.
Pussz!
E.
37+0
eszter2004

Na, Íroka is egy kicsiT!

Szóval aludtam háromig, ami rámfért anygon. Aztán felkelltem, hogy pisiljek, konstatáltam, hogy semmi változás, amjd felálltam és megállapítottam, hoyg mindenem fáj!!
Meg kb 7-8 percenként keményedek fájással.
Én magam sem értem, hogy ez, hogy van. szombat óta szívatom ezt a szegény gyereket. Attól tartok már, hogy elfárad ő is meg a méhem is.

Szóval jól hangzik nagyon a lazits,Réka, ne olyan görcsösen! de őszinte lesszek. felbosszantott!Kép Persze rögtön megbékéltem, mert tudom,hoyg én avygok undok hangulatban, meg csak jót akartok, de azt hiszem most nincs nálam, senki aki jobban szertné, ha lazíthatna és szépen nyugalomban várhatna. NA,de lássuk be 7-8 pőerces fájásokkal, amik mééééééég mindig nem az igaziak, nem olyan könnyű!!!Kép

Amúgy átjöttek Nillácskáék és rámszólt, hogy séta. És az tényleg jót tesz. msot ültem csak le, hogy olvassalak Titeket, de ha jön a fájás rögtön felállok és sétálok, hátha az a fránya Newton is besegít.
Meg már végiggondoltam a beindítást, ami burokrepesztést jelentene, és úgy vagyok vele, hogy bele fogok mnenni, mert tényleg tartok tőle, hogy nagyon elfáradunk és nem tudom majd kitolni!!Persze remélem, hogy magától elindul, mondjuk ma éjjel?:.....Kép

na tovább olvasok

rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

Szió!

Pocak múlt héten 120, kiló +13. Az eddigiekkel sokkal több hízással is csak 116-ig ment! Tiszta olyan, mintha rám ragasztottak volna egy medicinlabdát. (Úgy is érzem magamKép)

A köhögés üti a málnalevélteát. Mert attól folyton pisilni kell, és ha nem megyek ki félóránként, akkor minden köhögésnél becsurog. HurráKép

Ja, pocak-tányér ügy: nekem sose állt meg rajta a tányér. Meg azt is mondják, hogy akkor szállt le, ha elfér a tenyerem a mellem és a hasam között, de nekem még élére se fért be soha. (Talán a kétperces fájások közt, de akkor már nem néztemKép) Ez mind alkati dolog. Nekem inkább lábból van több, a derekam meg nagyon rövid. A térdemig meg csak nem csúszhat le?!!

Aura, ha zsezsegni akarsz, menj le! De ha nem vagy sokkal jobban, mint én, tanuld meg könyvből, nekem nagyon jó így is, és csak 2000Ft. Az aranyeremet teljesen elmulasztotta! (Egyetlen dologgal nem bír el: a fenti tea+köhögés kombinációvalKép)

Pusz:

Vica, aki ma elment sétálni Mesivel, és nem ájult el!KépKép
mvica

Szia Rékacs, kereszteztük egymást,

szerintem ez már jól hangzik! Kell rá az idő! És utálj nyugodtan!
mvica

Rékacs, ki fogod tolni, akkor új erőt kap az ember, hidd el. Én rettenetesen el voltam fáradva, mire odaértünk, és mégis! Kép Sétálgass, az biztos jó. Nem lehet könnyű, kitartás. Az már biztos, hogy ki akar jönni. Ez jó.

Szeretünk, Rékacs!
Noémi
vghnoémi

Hali,
Most jártunk a ctg-n, és hát minden változatlan Kép De legalább nem nem kellett lépcsőzni Kép Mindössze két hullámot bírtam produkálni keményedésileg, ami... hát... messze van a győzelemtől! Látod Rékacs, mennyivel előrébb jársz azokkal a hétperces fájásokkal? Tisztára irigyellek!

Katy,
A homeo-bogyók Caulophyllum thal. C30 névre hallgatnak, a szülésznő szerint puhítják a méhszájat (és valamelyest fájásokat is keltenek elvileg, ezt a Bába válaszol-ban olvastam).
A 38. héttől úgy kellett bevenni, hogy két egymás utáni napon 5-5 bogyót (tehát mondjuk hétfő 5 és kedd 5). Haj, de mostmár a 40. héten járunk, így a terminus napjától naponta kétszer, 12 óránként 5-5 bogyó. És várjuk a Pocaklakót (????) türelemmel.

Anita
hanitka

Rékacs!

Én ilyet nem is mondtam én teljes mértékben megértelek!!!
És millió puszi és kitartás!Kép

Hanitka!Köszi!!!És Neked is hasonlókat,mint Rékacsnak!Kép
Holnaptól hideg fornt,meg csütörtök du. tuti havazás ónos eső meg ilyesmi, úgyhogy reménykedjetek!Leventét is ez hozta meg!

Katy
Katy

Sziasztok!!!
Megjöttem a dokitól! Hááát, holnap asszem nem szülök. Azt mondta, szerinte a baba tartja magát az előirányzathoz, a méhszájam totttál zárt.
VISZONT MEGFORDULT!!! Éljenéljen!! Szóval hajrá málnalevéltea!

És a védőnőnél is voltam, aki tök szupi (ez új, a másik elment). Levont a kilókból egyet, mert azt mondta, cinkos mosollyal, hogy annyi neeem lehet. Kép És egy csomó mindent elmondott, meg tök megnyugtató!

És a kilók miatt a doki is megdícsért, pedig átléptem ám a határát! És nem kell többet a terhesgondozóba menni, ezentúl a szülészetre kell mennem közvetlenül hozzá, ott lesz ctg is.

Eszter!
Mi egy napra vagyunk kiírva, ugyanabban a hónapban születtünk, a férjünk neve is ugyanaz, ÉS én is +12-nél tartok, és 106 a pocim! Ezek után szerintem tényleg egy napon jönnek!

Na most vasalgatok kicsit!
Pusssz
Orbis (37)

Jaaa, és taliba bennevagyok!!! Tuti!
orbis

Katy, ok, majd igyekszem elvonszolni magam. Egyébként nem is attól félek, hogy nem tudok addig elmenni,hanem hogy hamar el kell jönnöm. Azért sétálok minden nap kétszer fél órát a kutyával, most már második hete, meg pár napja itthon is mozgolódok, de majd legfeljebb betámadom Bagzer ágyát Kép Ha nem bánja majd Kép

Rékacs, hajrá, és engem is utálhatsz nyugodtan, mert az segít. Sőt, hívj fel nyugodtan, ha akarsz, és szidjad nekem a világot, és háborogj, ha ez neked jó. De már többet nem emlegetlek inkább, előbb még tudtam, miért, ja, megvan, mert gondolom most már teljesen unod, hogy körülöted forog a világ. Lehet, hogy már nekem nem kellenének az együttérzések.

Na, lehet, hogy jóéjt, mert jó a film a tv-ben kivételesen (tv2)

kikocska

Sziasztok!

Gyorsan jövök mert még tart a szopi utáni ájulás, de nemsokára meg fürdés van.
Próbáltam visszaolvasni, lehet hogy valakit kihagyok, nem dirrekt.

Elösszőr is Edwignek NAGYON-NAGY GRATULA BÁLINTKÁHOZ!!!!

Rékacs!
Minden bele, ügyes leszel!!! Én is ha rendessen szültem volna, biztos hogy állva próbáltam volna vajudni, mert ha már van gravitáció miért ne használná ki az ember. Meg tudod, aki mellettem feküdt csajszi is fekve próbált lazítani vajudáskor és kívülről iszonyúnak tünt a szenvedése. De amikor segítettem neki felállni és ráparancsolni, hogy próbálja ki állva, már nem jött vissza a szülőszobárólKép
Mi pénteken megyünk Benikével a Shöpfibe UH-ra, utána meglátogatunk. Mert szerintem addigra már biztos kivülről fogja szemlélni a világot HangácskaKép De addig úgy is, vagyis remélem beszélünkKép

Aura! Köszi a könyv címét. Megpróbálom felkutatni.Te mostanság vetted? Hol?

Avent mellszívóval kapcsolatban: nekem is az van és szerintem is nagyon jó. Én úgy mentem a kórházban, hogy még nem volt megvéve (meg sok más semKép) de amikor kezdett bedurrani a mellem rögtön elküldem apát, hogy vegyen. Én sem tudtam eldönteni, hogy melyik legyen elektromos v. kézi. Mindenki a kézire esküdött. De viszont a kórházban volt olyan is akinek a nem kézi jött be. Tehát mindenki magán tapasztalja ki. Én kaptam kölcsönbe elektromosat is, mert nagyon kiváncsi voltam, hogy milyen. Hát???? Mitha az ajtóból valaki fogóval húzná a mellemetKép Ez a kézi teljessen tökéletes, amikor a vákum már nagyon nyaggatja a bimbóm akkor kilazítom egy kicsit( végül is a szopi között is Benike pihen, ő sem szívja úgy mint a motorKép) és utána folytatom tovább. Tehát én döntöm el, hogy milyen intezítással fejek.
Abban mondjuk még én is tanácstalan vagyok, hogy mikor fejjek és melyikből? Ez az jelenti, hogy minden könyv azt írja, hogy úgy szoptass,hogy 1 szopinál rakdd rá mindkét cicire. Na, ez az én nagy próblémám. Úgyan is én csak egyik cicire teszem, majd a köv. szopinál másikra és csak ha kedvem és erőm van hozzá, akkor fejek. Sőt csak a kedvenc cicimbőlKép mert abból tuti, hogy jön szopi után. És azért vagyok nagy dillemába, mert mohósága miatt csak 20 percet engedélyezett a doktor néni és ha én most úgy csinálnám ahogy a könyvek írják, akkor mindig csak az előtejet kapná és nem hízna, lakna jó és állandóan fejni kéne. Így viszont ahogy én csinálom akkor meg 6 órán keresztül nincs használva egyik cicim. Tiszta depi vagyok ettől,hogy nem lesz tejem. Most úgyan van, de amikor később kell majd neki több akkor lesz-e, ha nem fejek mindig?

Nomémi! Köszi, hogy írtad, hogy te hogyan szopiztats, de a fent leírtakból olvashatod, hogy miért is kérdeztem, mert tiszta pánikban vagyok. Pláne az utálatos mellemet egyszersem fejtem.

Képzeljétek voltunk tegnap az anyakönyvi hivatalban és addig átvittük Benikét anyukámékhoz. Elösszőr ültünk kocsiban. Nagyon élvezte, vagyis szerintem élvezte mert végig aludta az egész utat, mint akit leütöttek. Olyan jó volt kimozdulni otthonrólKép Ugyan én már kivihettem levegőztetni, már 30 percnél járunk és imádja. Megérzi a levegőt és már alszik is. Nem fáj a poci sem olyankor.

Esztyx! Nálunk is volt már veszekedés amióta megszületett Benike. Pláne az első napokban. De ez igazából a fáradságból is indult, de én is éreztem magamon, hogy hiába próbál kedves lenni velem Peti, akkor sem tudom neki viszonozni. Leültünk, megbeszéltük és akkor már könnyebben ment nekem, de még éreztem nem az igazi. Aztán jött egy olyan dolog, hogy ajándékot kellett venni egy barátunknak és ezt mindig én intéztem, mert Peti utál vásárolni és ezért két szopi között elmentem vásárolni. Nem hiszed el, ez volt a terápiám kezdete, hogy már úgy jöttem haza, hogy szinte semmit nem éreztem a depimből. Ez kellett, hogy egy kicsit kimozduljak. Azóta csak akkor érzem magamat nyominak,ha szinte egyáltalán nem alszunk a hasfájástól, de ez már csak fáradság. Azóta látod tegnap is elvoltunk babával együtt és nagyon jó terápia. Próbáld meg te is nem bezárkózni babával és felfogsz engedni. Én biztos vagyok benne, hogy sikerül. Ha nem akkor is van aki elrángat dokihoz! Igaz Eszter!!!Kép

Lili! Nagyon édes Hana baby! Tényleg ilyen jól reagál a játékokra? Nekünk a védőnéni azt mondta, hogy 6 hétnél előbb ne is rakjunk játékot az ágyában meg ne is játszunk vele, mert úgy sem értékeli. De így rajtatok felbuzdúlva lehet, hogy mégis elővesszük a sok szép játékot.

Kikocs! Engem is felraksz a yahoos listára! De tudod úgy írd le nekem hogy mit csináljak ahogy szoktad, részletesen, mert mint tudjuk én nem vagyok egy számítógé guru, mint egyes informatikus mamikKép

Vica
Tényleg neked az intimtornától elmúlt az aranyered? Nekem is van még belőle és mondjuk nem fáj, szinte olyan mintha nem is lenne, de azért ott vanKép És hiába van kúp nem segít. Pláne azóta már volt olyan aki rám ijesztett, hogy ha nem megy vissza hamar akkor kizáródik. Szerinted (-tek) ?

Na, megyünk fürcsizni meg kajcsizni. Még próbálok jönni.

Puszi: Márti
hajdum

Kikocs, te viszont jobban vagy, igaz? Hurrá!És hajrá hidegfront!!!!Kép
N.

Lili, én azt hiszem, rájöttem a bukás magyarázatára Leventénél. Egy-két napja megfigyeltem, hogy nem olyan egyértelműek a jelzései, ha jóllakott. És cicizik. Szóval szerintem az van, hogy rájött, milyen jó enni, meg cicizni, és nem bírja szabályozni magát. Túl sokat eszik, ezért bukik, és nem tudja rendesen megemészteni a maradékot se, ami látszik a kakiján, mert fehér darabkák vannak benne, ami pedig a megemésztetlen tej. No mit szólsz? Úgyhogy most be fogom szabályozni a kajaidőt, bár nagyon nem akartam.... De nagyon szenved, most is fáj a hasa, remélem, jobb lesz tőle.

Puszi,
Noémi
vghnoémi

KépKép

Lefelejtettem az előbb a képeket, de így is jó hosszú lettem. Bocsi, de jó volt egy kicsit így virtuálisan is dumcsizni veletek, pláne, hogy minden találkáról lemaradtamKép

Pusz
hajdum

Márti!
Én is egyik mell, másik mellből szoptatok, és nekem is van útálatos mellem, de az elején azt mindig lefejtem, és most már egész egyenlő a "hozam"Kép És olvashatod, hogy pont most fogok én is 20 percezni szopinál. 15 percnél már simán a zsíros tejet issza, szerintem ne aggódj! Beni nem bukott sokat? Vagy te mit gondolsz az elméletemről?

Egyébként elvileg megtanulja 20 perc alatt is kiszívni, ami kell neki, úgyhogy nem hiszem, hogy elapadna a tejed. Később meg egyre kevesebbeket kell majd szoptatni, mert jobb lesz a technikája. Csak az elején hosszú az idő, egyre csökken. És 20 perc szerintem elég kell, hogy legyen. A cumi ilyen esetben szerintem nem elvetendő, hogy a szopásigényét mégis valahogy pótoljuk. Bár nem cici...

Noémi
vghnoémi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?