Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok !

Carezza ! Neked nincs szerencséd az uh-os orvosokkal! Találgatjátok már a neveket?

A wc higéniához: én elsö fiamnál is vettem a dm-ben papír ülökét amit a wc-re lehet tenni. szerintem alaposan takarítottak, csak sajnos nem mindenki volt elég kultúrált:-(
A wc-t a beöntés után én már nem használtam, akkorra már nem marad benned semmi, igaz én 1-kor kerültem a szülöszobára és 1/2 5-kor megszületett Gergö.nem vajúdta egy fél napot.

Áron: Nálunk is így volt pontosan a fürdetés idQpontja és az 1 órási ébredés is, ez majd folyamatosan fog kitolódni, szerintem ne ébreszd fel. Nekem jól esett hogy hamar le tudtam pihenni és 1-ig aludtam pár órát, mert utána 5-kor jött a következö ébresztö.Gergö 1 éves kora után is evett még hajnalban, azt is magától hagyta el.

Üdv : Edina
antaledi

Szerintem, ha kapsz beöntést akkor nagydolog miatt nem kell wc-re rohangálnod. A hígabb változat meg nyugodtan folyhat, úgy is lesz ott annyiminden, hogy fel sem fog tünni a sok kulimász közül (legalábbis a kitolásnál).
Én sem emlékszem, hogy ki kellett volna mennem útközben.
Vendég

es utana jonnek takaritani?Kép

Kép
babarozsa

Sziasztok!

Mindenkinek köszi a segítséget! Sikerült Mészáros dr-ral beszélnem, holnap délután megyünk hozzá. A telefonban nagyon szimpi volt, örülök, hogy vártam még rá egy kicsit Kép

Lara

Lara

KépKép
lara77

Köszönöm Lányok a válaszokat.

Megnyugodtam, hogy más babák is hasonlóan "működnek". Áron baba még különben is nagyon kicsi, most múlt 7 hetes, hagyom egyen amikor akar. Bár hallottam már babákról, akik egész korán (2-3 három hónaposan) leszoktak a hajnali zabiról.
A

KépKép
Áron

Aron
MEnnyi idős a babád?
Az én fiam 5 hetes korától kezdte végigaludni az éjszakát (ez annyit jelent, hogy este 11-reggel 5-ig aludt), ez tartott 6 hónapos koráig, maikor az elkezdtük az anyatej mellé a gyümölcsöket, főzelékeket. na akkor ismét ébredt hajnalban 2x, és jó leszívott Kép. aztán 11 hónapos korában kiköpte a cicit, nem kellett neki a tejem semmilyen formában, se direkte, se lefejve, sehogy, de még a főzeléket sem ette meg, amibe anyatejet tettem. Kép na onnantól kezdve nem ébredt hajnalban, vagy csak 1x-1x, akkor is vizet ivott és aludt tovább.

Nálunk nem jött be a fürdés utáni kaja, mert akkor 11 előtt nem aludt el. így előbb kajált, aztán fél óra múlva fürdettük, és utána elaludt. ilyenkor 11kor ébredt még egy szopira, és így aludt 7-8-ig. nekem viszont kellett hajnalban kelni, mert a cickóim nagyon feszültek és kellett egy kicsit fejni. de tényleg minden baba más és más igényekkel rendelkezik. próbálkozni kell és vmi csak bejön, ami mindenkinek ok.

én is kaptam anno beöntést, de nem ültem órákat utána a WC-n, szinte alig jött vmi. vajúdás alatt nekem sem kellett wc-zni, sőt nem is jött semmi magától sem. a kitolásnál viszont jön egy kis fisi-fosi, de azt észre sem venni, na meg vissza sem lehet tartani, a dokik, szülésznők meg már hozzászoktak ehhez. meg szerintem ez természetes is, hiszen akkora erőbedobású nyomásnál vissza se, lehetne tartani.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.12 13:01-kor.
Vendég

Sziasztok,

Úgy látom itt már mindenki jóval előrehaladottabb, mint én....:-))

Tóth doktorral én is maximálisan meg vagyok elégedve. Alapos, és mindenről tájékoztat, nem mondom, hogy magától, de ha kérdezel mindenképpen... Szóval hajrá, aki még vacilál...

Volt olyan, akinek az első AFP-je nem lett túl jó és ismétlésre hívták?

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.12 13:02-kor.
Vendég

Johanna!

Ez aztán a fordulat:-)) Eddig mi győzködtünk, hogy jó a Tóth doki és a kórház, most meg te ajánlod. Mikorra vagy kiírva?

Többedik havi kontroll után mondja magától is amit kell, de azért csak kérdezd...

Az én AFP-m alsó határhoz közeli volt, de negatív.

Lilluska!

Kicsit önző módon aludni szeretnék :-)) Nem is leszoktatni, hanem időben eltolni szeretném az esti szopit.

A

KépKép
Áron

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.12 13:02-kor.
Vendég

Szia Edina,

Lánynevnek az Olgát, (Olgit) talaltuk ki eddig, mert az jol passzolna a vezeteknevhez. Kicsit kemeny egy babanak, de a paromnak nagyon tetszik, es nekem sincs ellenvetesem. Bar nekem tetszenek a mostani divatos nevek, mint az Anna, Emma, Lili stb, de tenyleg nagyon sok baba kapja ezt a nevet. Fiu nevekkel gondban vagyunk. Van tobb, ami tetszik, de egyik sem az igazi... Barna, Barnabas, Krisztian, Ivan... Nem tudom...

Nektek van nevetek? hanyadik hetben is vagy? Mi most toltjuk a 30-at. Kép

Nem tudja valaki, hogy a hazassagi anyakonyvi kivonat masolata eleg? Vagy be kell szerezni 300 napnal nem regebbit?

WC ugyben ha jol emlekszem az alapitvanyi szobakhoz kulturalt wc-k tartoztak. Asszem en be fogok fizetni ilyenre. Lebeszeltek a lanyok az egy fos szobakrol, de egy kettes vagy harmas jo lenne... Persze ha lesz hely... mert mint megtudtam nem lehet elore foglalni, hanem erkezesi sorrendben megy a dolog a szules napjan.
carezza

Babarózsa,

korábban már írtam neked - de ma az UH-n ismét megerősítettek - , hogy február 14-re vagyok kiírva. Talán összefutunk, de az is lehet, hogy egymás mellett "szenvedünk" majdKép

A kisfiam BPD-je ma 8,9 volt és 2,5 kiló. Befodult menetiránybaKép

Már alig várjuk, hogy köztünk legyen.

Más: nekem volt szerencsém a terhességem elején a Klinikán tölteni 5 napot. A WC és a fürdő tiszta volt, szerintem a fertőtlenítő szaga olyan kellemetlen. De a többi kórház higiéniai állapotához viszonyítva, szerintem nem panaszkodhatunk. A takarítónő éppen panaszkodott akkor nekem, hogy a gyerekágyasoknál a kismamák voltak nagyon igénytelenek, és azért szüntették meg a WC papír adását, mert azzal volt leteregetve az egész WC. Úgyhogy szerintem a higiéniai hiányosságok inkább egyes kismamák viselkedéséből adódnak - ami engem nagyon tud dühíteni -, és én úgy láttam, hogy a takarítók minden tőlük telhetetőt megtesznek.

Andrea,

holnap megyekKép

Timi
timcsi8

nincs wc papir???

akkor viszek:P
na, jo amugy is

en is voltam bent sajna...
de nem a gyeremekagyas reszen

a parom szerint febr. 14en szulok, haat en nem tudom! minden lehet

Kép
babarozsa

Timi, neked ki mondta meg, hogy hany kilo?
nekem 3 hete volt 8,2 a BDP
mostmar lehet, hogy 9?Kép

szeretnem tudni, hogy nott-e, mert hizni nem hiztam

Kép
babarozsa

Sziasztok!
Akkor ezek szerint februárban 3 már biztos leszünk.
A Wc -s témához azt még hozzáfűzném, hogy igen, álatlában a női " kitérők" sokkal gusztustalanabbak. Valahogy ők (mi) nem tudnak rá vigyázni. Nem tudom. Én tuti, hogy otthon sem dobom a klotyo mellé a használt betétet, de van aki mégis megteszi. Ezért szeretnék alapítványiba menni. Nálam ez amúgy is érzékeny terület. Hiába, ezt mindenki otthon szereti végezni.
én már írtam, hogy én múltkor kifogtam a szobatársakat, így akkor is mázlim volt, hogy áttudtam menni az egy ágyasba. Most is ez a terv.
Persze más lenne, ha ismerőssel kerülnék össze Kép
Végülis bármi lehet.
Vendég

ha lesz hely, akkor en is mennek az alapitvanyiba

Kép
babarozsa

amikor most bent voltam az is gaz volt, volt egy lany, aki regota bent volt, es bevitte a Tv-jet
valahol megertem, de en teljesen kesz voltam aznap, es pihenni szerettem volna, de az egesz szoba tevezni akart
es egesz nap mentek a hulye beszelgeto showk
az mar magaban is idegesito

Kép
babarozsa

Szerintem ez csak IQ kérdése. Sajnos sokaknak kevés jutott belőle.
Ezektől a kibeszélő show-któl nekem is borsózik a hátam.
Vendég

hat nem volt magas az IQ szint a szobaban, de hagyjuk

Kép
babarozsa

Sejtettem.
Szerintem ezért nem lehet előre egyértelműen kijelenteni, hogy egyedül akar-e valaki lenni, vagy társaságra vágyik. Ki lehet minden esetben fogni....
Nekem is azt mondták, hogy első babánál jobb, ha vannak ez ember mellett. Nekem nem hiányoztak, mert a scecsemősök segítettek. Nem egyszer hívtam őket bőgve telefonon (egyszerűen nem bírtam berakni a ygereket abba a bödönbe). Bár azt is tudom, hogy nem mindenhol ilyenek a "körülmények" a csecsemőosztályon. Hallottam én is szép történeteket.
Vendég

hova nem tudtad berakni?
az agyaba?

en is arra gondoltam, hogy, ha gond lesz, majd szepen atmegyek a csecsemosokhoz, es kerdezek

Kép
babarozsa

Babarózsa,

a mai ultrahangon mértek néhány adatot, és abból mondta meg a doki mennyi a mostani súlya.

Részemről biztosan nem megyek alapítványi szobába. Nekem lételemem az emberek közelsége, és amúgy is eleget lehetek egyedül otthon, legalább ezt az 5 napot társaságban tölthetem. Igaz, nekem a bentlétemkor pozitív tapasztalatom volt, a szobatársaim jó fejek voltak, tudtunk nagyokat beszélgetni és pihenni is.

A jövő heti gyermekágy, szoptatás előadásra jön valaki?

Timi
timcsi8

en mar voltam, ugyhogy szerintem nem megyek...
vagy erdemes tobbszor is?Kép

jovo heten mar nem lesz semmi dolgom, ugyhogy lehet, hogy megis?!

aaa en orulok, ha egyedul lehetek
otthon nem lesz ra sok lehetosegem, mivel a paromnak van mar 4 gyereke, es oket sem latja egy honapig atjarohaz lesz
plussz jonnek a latogatok, mivel utana elutazunk kulfoldre...

Kép
babarozsa

így már érthető, hogy egyágyas szobába szeretnél menniKép
timcsi8

Tudja valaki hogy lehet elérni Keszeg Évit? (telefon, beosztás)

Úgy döntöttem őt választom szülésznőmnek.
timcsi8

A recepcion biztos megmondjak...

Kép
babarozsa

Szia Timcsi!

Mikor jössz holnap?

A Keszeg Évi az a fiatal leányzó?

Andrea

KépKép
Áron

Abba a tologató izébe nem tudtam berakni. A gátam miatt elég nehezen bírtam kikászálódni az ágyból. Az lett volna a lényeg, hogy akkor tudjam berakni, amikor a szoptatás után bealszik a drága. Mivel nehezen mozogtam, kettőt tekertem a ygereken és már rázendített. Velem együtt.
Szó, mi szó elég bénuska voltam.
ki sem kellett mennem. rácsörögtem az éppen ügyletben lévő csecsemősre aki pár perc múlva jött is segíteni. Mit mondjak, egy mozdulttal úgy berakta a ygereket, hogy az meg sem nyikkant, húzta reggel 6-ig.
Jaj, csak most is egy ilyen jó alvó babát fogjak ki!
Vendég

Jövő hétre összehozhatnánk a gyeremekágy előadást! Én is megpróbálnék elmenni.
Baba, én pénteken megyek a kórházba, te mikor jársz arra?
Vendég

Cini: igen gondoltam

akkor rendesek, hogy segitenek
amugy a telefon a csecsemosoknel csorog, vagy kulon kell kerni?

Kép
babarozsa

Ami a WC témát illeti én fogtam magam és átjártam a B szárny WC-jére. Érdekes ott tudtak vigyázni a tisztaságra nő társaink. Bár lehet, hogy én vagyok túl érzékeny...
A

KépKép
Áron

mikor lesz az eloadas jovoheten???

Cini, en nem tudom, de megyek CTGre valamikor...
holnap vizsgazom, es szerdatol barmikor

hacsak nem vagnak ki a vizsgarolKép

Kép
babarozsa

Akkor, ha neked is jó pénteken összefuthatunk egy CTG-re. Sőt én utána is szabad vagyok kivételesen. Megint a nagyinál lesz a kis drágám.
Vendég

jo, ezen a heten, ugye?
felhivom a szulesznomet, hogy jo-e neki, mert vele is kene beszelgetnem

na, valahogy majd osszeszervezem

ha meglesz a vizsgam akkor mar raerek barmikor

Kép
babarozsa

hanyra menjunk?
ne tul koran azertKép

Kép
babarozsa

Baba, Cini,

Az előadás jövő héten csütörtökön lesz.

Andrea,

ma kb. 2 körül mennék, ha az időpont neked is jó.

Timi
timcsi8

Szia Carezza!

Tegnap voltam dokinál,jó másfél órás csúszás volt,fél6-ra mentem és 1/4 8 kor kerültem sorra. A lényeg hogy minden rendben van, zárt a méhszáj és a baba is befordult. Ezt azért már gondoltam mert állandóan bordáimat rugdossa.Én márc 17-re vagyok kiirva, ha jól emlékszem csak pár nap van közöttünk, a 32 hetes uh majd jan 27-én lesz. Az utolsó uh szerint nekünk ismét fiunk lesz a neve is megvan Botond. Nem egyszerü a név választás, nem is kell pici babában gondolkodni, mert nagyon hamar felnö és akkor a komolyabb nevek illenek az emberhez. Ahogy kiveszem a leveledböl még nem vagytok benne biztos hogy lány. Nekem is azt mondták az elsö 2 akalommal hogy talán kislány, de most azért volt "ékesebb" bizonyiték. Érdekes hogy mi nem is kerestünk lány nevet, valahogy éreztük hogy ebböl " más " lesz.Vásároltatok már a babának ? Nekem a múlt héten elQjött a fészekrakási ösztönöm.Irtam egy listát amiröl biztos tudtam hogy hiányoznak, a babruhákat pedig elö kell mejd vennem hogy minden méretböl van-e elég. 2 éve is úgy mentem szülni hogy tudtam otthon minden elö van készítve a babának.Pénteken voltam a Corában jó leárazások vannak,2000ft-ért vettem overallt a picinek.Érdemes benézni !
Én most kértem az okmányirodából a házasági anyakönyvi kivonat másolatát, a szülöszoba látogatáson mintha azt mondták hogy nem lehet 90 napnál régebbi.

Üvd: Edina
antaledi

Timcsi!
Ok, en azt hiszem megyek!

Kép
babarozsa

nekem meg mindig nincs hajadonsagi igazolasomKép
meg azt is intezni kell, brrr

Kép
babarozsa

jaaa, Cini, penteken vedonohoz megyek 10re, ugyhogy csak utana tudok menni CTGre

Kép
babarozsa

Szia Edina,

Jo, hogy irod a hazassagi anyakonyvi kivonatot. Asszem akkor en is kerek egy masolatot a jovo heten.

Igen, jol ertetted, mi meg mindig nem tudjuk biztosan, hogy Jancsi vagy Juliska... Azt mondtak "talan" kislany, de nem 100%. Tegnap kigyujtottunk azert par fiunevet is a nagykonyvbol. En is irtam listat, a vedonotol kapott, ujsagokbol kivett es interneten talalt infok alapjan. Majd meg at kell neznem, mert eleg hosszu. A korhazi pakk 30 tetel, az itthoni kelengye meg ketszer annyi. Meg nem nagyon vasarolgattunk, de en rajtam is rajtam van a feszekrakasi orulet. Legszivesebben egesz nap csak vasarolgatnek. Kép Jovo heten raszanom magam, es nyakamba veszem a varost. Hetfon megyek a dokinkhoz egyebkent, gondolom beutal a 32 hetes UH-ra. Mi marcius 25-re vagyunk kiirva, most toltjuk a 30. hetet. Szeretnek szulesznot is fogadni, de nem ismerek még senkit, remelem a CTG-k soran lesz alkalmam talalkozni kedves, segitokesz szulesznokkel Kép

Vigyazz magatokra, legyetek jok!

Udv,
Eva
carezza

Nekem fél 8-ra kell mennem, mert most lesz a kötelező vérvétel, plusz vizsgálat és CTG is. Jaj és kenetvétel is lesz.
Nem baj majd legközelebb, esetleg csütörtökön, azaz 20-án tényleg összefuthatnánk mindhárman az előadáson.
Én tuti, hogy egyedül megyek, szoldarítok veled Baba.
A nevekkel mi is gondban vagyunk, vagyis a lánynevekkel. Én lányosztályba jártam, úgyhogy a legtöbb névhez kapcsolódik valaki, ráadásul a férjem vezeték neve sem könnyít a dolgon.
Vendég

ok, akkor inkabb jovohet
vervetelem majd csak jovoheten lesz gondolom, mivel csak hetfon megyek az orvoshoz

koszi, a szolidaritast...remelem szulni nem egyedul megyek!

Kép
babarozsa

Carezza, hat igen, talalkozhatsz, de csak kb. 4 hetig jarsz CTGre, mert utana mar szulszKép
szoval kicsit keso...
es hacsak nem mesz minden nap, nem nagyon tudsz valasztani

Kép
babarozsa

Lányok,

én is egyedül megyek 20-án, úgyhogy ott találkozhatunk.

Timi
timcsi8

Timi okKép

megvan a vizsgamKép

Kép
babarozsa

Gratula
Akkor hol és mikor találkozunk?
Vendég

a bufe elott fel 6 elott par perccel?

amugy Ti mivel jottok?

Kép
babarozsa

Én gyalog. Anyósék ott laknak a kórház felett, majd lebotorkálok onnan.
Ennek akkor vettem hasznát, amikor naponta többszőr hozták a friss hazait. Bár én semmit nem ettem akkor 2 hétig. Ritkán van ám ilyen. Mármint ilyen nemevős időszakom. Néha rámtörhetne.
A büfé lent van a "félemeleten"?
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?