Új privát üzeneted érkezett!

Cory
A meghívás természetesen Nektek is szól! Bár tudom, hogy te csak uborkasalátával szereted, és csak a kakaósat... KépKép

Kép
Kép
Kép
cas

Nikcsi
Én se vagyok egy nagy palacsinta-mágus! Kép
A légkeveréses sütőhöz sok sikert, én is megküzdöttem az enyémmel...
A sütiknél pedig nem a külső számít, hanem az íz! Szóval nyugodtan tálalhattad volna! (A püspökkenyér sem néz ki jól, de az íze...!) Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Nikcsi

Köszönöm a kedves fogadtatást és a párodnak a türelmét. Kép Nagyon jól éreztem magam, még jobb most írni, hogy arcok ugranak be a nevekhez! (Ám be kell vallanom, lehet, hogy egy-két archoz csak a nick ugrik be... nem valami fantasztikus a névmemóriám...) Szóval még egyszer ezer köszönet!!!

Aranyhold

Nagyon bejött a süti, úgy kellett visszafognom magam... Kép Meg is próbálom a receptet, szerintem a párom is oda lesz érte!

Nikcsi, Bogi

Ma már jobban vagyok (lám-lám mégis kellett az a vacak gyógyszer), úgyhogy ha ilyen ütemben javulok akkor holnap már ott fogok csápolni a tornán!

Cas

Én sem vagyok egy tehetséges palacsinta-sütő, de azért rendszeresen újra megpróbálom mert nagyon NAGYON szeretem... jobban jártok ha én is inkább csak kenegetni állok be. Kép Azt viszont óriási lelkesedéssel tudom csinálni, ezt a családom tanusíthatja! (Valószínűleg azt mondanák, hogy annál csak enni tudom nagyobb lelkesedéssel...)
meglepibaba

Cas
Beleragadt az őzgerincbe (a kivajazás, lisztezés ellenére) és kiskanállal szedtük ki, kicsi darabokba... Kép
nikcsi

Nikcsi! Elég érdekesen hangzik amit írsz, én keresnék valami olyan fórumot, ahol foglalkoznak ezzel, azt hiszem az indexen vannak ilyenek, vagy az nlc-n indíts egyet, hátha ír valaki valami okosat, de ilyet még én sem hallottam! Nincs egy jogász ismerősöd véletlenül aki tudna segíteni?

Cas! A patenttől én azért féltem, mert olyan erősek a rugikon is, hogy inkább kiszakad a kötött holmiból. Szóval én inkább gomblyukazok. Amúgy nagyon aranyos gombokat lehet kapni! :-)

A légkeveréses sütőmet mióta ez van oda nem adnám semmi pénzért. De a gázsütő után tényleg hozzá kell szokni!

A nagymamám meg tényleg egy angyal. Ők meg a szüleim annyi földi jóval ellátnak minket mindig, hogy alig kell élelmiszert vennünk! Pótolhatatlanok! :-)
aranyhold

Palacsinta sütés legjobb recepteje:
vedd elő a hozzávalókat, keverd ki és bízd a férjedre/párodra - nálunk ez vált be a legjobban! A pöcsölös dolgokhoz nem igazán van türelmem, ezért 3-4-5 palacsinta után én is feladtam... De a páromnak ez emészthetetlen, nem rágta meg, nyelte le... szóval a kisütőtte szerepet vállalta/ja! Kép

MB
Azért ne legyél ennyire aktív, még lehet, hogy pihenned kéne, legalább csütörtökig... Kép
nikcsi

Tényleg! Hogy csináljátok a palacsintatésztát! Én botmixerrel! Ha kell viszek, mert ennél egyszerűbb módja a világon nincs!
aranyhold

Aranyhold
Imádom az ilyen földi jókat! Nálam egy üveg lekvár (HÁZI), ha nem fogom vissza magam, akkor egy hétig tart Kép Hmmc most jól elszörnyülködtél biztos! Érthető is! Kép Én a lekváros kenyérre egy falathoz annyi lekvárt teszek, mint a párom az egész szeletre... Kép
Na már várom, hogy betörjük egymást (új sütő)! Kép

Szakbarbár ilyenekbe jártas! Csak már annyit zargatom, hogy szerintem az agyára megyek! Ő van az indexen is!
nikcsi

Nikcsi!
Nem szörnyűlködtem el. Csak ámulok és bámulok, hogy mindenki milyen konyhatündér. Repkednek jobbra-balra a sütik és én meg ehetem a diabetikus csokimat. De, ha nagyon finire vágyom, akkor veszek epret megszóróm édesítővel és diétás tejszínhabbal beterítem. Ez sem rossz.
De már tényleg teljesen hozzá vagyok szokva, hogy nem ehetem meg azt, amit kívánok. Pl. van már diabetikus lekvár is. Az is nagyon fini. Az a titka ezeknek a diabetikus dolgoknak, hogy hozzá kell szokni az édesítő ízéhez.
hmmc

Sziasztok!
Hát irigykedek a hétvégi találkozó miatt. Remélem a következőre el tudok menni. A kisasszony pár napja úgy döntött mindig valamelyik délutáni szopi után él társadalmi életet, vagyis ordít Kép Egyébként meg átalussza az egész napot, de ilyenkor nem lehet megvígasztalni.

Cas,
régebbi kérdésedre válaszolva, a méhátvizsgálás rutinvizsgálat. Legalábbis annak kéne lennie, mert ha a méhlepényből bennmarad egy kicsi, annak súlyos következményei lehetnek.
Igen CTG-re olyankor menj amikor a dokid rendel. Elötte a tehesgondozóban megcsinálják, és a papírral mehetsz az orvoshoz. Számolj rá egy kis időt, mert csak 2 gép van, és kb. 15-20 percig rajtad van.

Szerintem a mellszívót nem érdemes előre megvenni. Ha szükségetek lesz rá, a kórház gyógyszertárában megvehetitek. Nem drágább mint máshol. Én is nagy buzgón megvettem előre (Avent Isis-egyirányú rendszerrel), pedig a szülésznőm mondta, hogy ne tegyem, és most ott állok, hogy nem is tudom használni, és próbálhatom meg eladni. Éjjel azt a max. 20-30g-ot amit le tudok fejni, kézzel sokkal könnyebb és gyorsabb, na meg felesleges ezért összemaszatolni mindent.
myra

Dejó lenne, ha kisbabások is jönnének a palacsintázásra, akkor elleshetnék egy-két dolgot, előre edzve-szoktatva magamat a picurhoz. Kép

Boglárka 21+4
boglarka

Myra! Mi a gondod az Avent Isis fejővel? Hátha tudok segíteni! Én elég sokáig használtam, meg még most is kell minden nap fejnem egy keveset a gyógyszerek beadásához, és még azért a napi 10-20ml-ért is összekenem, mint hogy kézzel kínlódjak! Bár mindenkinek más módszer jön be! :-)

Bogi! Meglátod te is hamar belejössz ha muszáj lesz! El sem hiszed mennyire hamar! :-)
aranyhold

aranyhold

Meglepi
A kenegetés is teljesen megfelel, a tűzhelynél egyszerre kettőnél többen úgyse férünk el! Kép Én sütni is szeretem, de azért az evés persze nekem is jobban megy! (Legalábbis ment, amig Zsebi nem foglalta el a gyomromnak fenntartott területeket is! Kép)

Nikcsi
Sebaj! Azért gondolom elfogyott! Kép
(Gyanús volt különben, láttam a csöpögőtökön a tiszta formát... Kép Kép Kép)
Becsüld meg a párod! Az enyém annyira tudja utálni az ilyen szöszmötölős melókat, hogy nem bírom nézni a bús fejét egy idő után, és inkább kiveszem a kezéből a dolgokat. Kép Szóval a palacsintát mindig én sütöm... Kép

Aranyhold
Hát akkor maradnak a gomblyukak. Közben rájöttem, hogy nem is tudom pontosan, hogy kell csinálni?! Addig oké, hogy az alsó pereménél leszedem a szemeket (mintha befejezném), de aztán a felső pereme hogyan lesz újra? Újra felszedek szemeket, amikor odaérek? Vagy vhogy egészen máshogy?
Hol vettél gombokat? (Végülis nincs is sok gombról szó, nem? 5 elég egy ilyen pici kardigánra talán...)
Sütő: én is megszerettem az enyémet, de odaégettem benne pár sütit, mire megszoktam. Viszont ezerszer jobb a gáznál szerintem...
Nagyszülők: mindig ilyenre vágytam! Vidéki nagyi sok sütivel, finom lekvárokkal, nagy kerttel, klassz nyaralásokkal. CSak sajnos az anyai nagyszüleimet egyáltalán nem, az apaiakat pedig nagyon idős korukban ismertem sak meg...
Anyu szokott lekvárt főzni, meg savanyúságokat alkotni, azok nagyon bejönnek nekem is. Idén én is megpróbálkoztam lekvárfőzéssel, lett 2 üveg sárgabarack és 1 üveg szilvalekvárom. Nem nagy mennyiség, de elsőre nem akartam több gyümölcsöt elpazarolni... Kép Viszont szerencsére finomak lettek, azóta el is fogytak... Jövőre lehet, hogy megpróbálkozom egy nagyobb adaggal (ha lesz rá időm...).
Tészta: Én a habverős funkciót szoktam használni ugyanerre a célra... De van botmixerem is, szóval nem érdemes cipelned. Azért köszi!

Hmmc
Ha van vmi diétás palacsintatészta recept, akkor írd meg, és keverek be külön olyat is!

Myra
A köv. talira várunk! Lilla pedig nyugodtan hangoskodhat, nincsenek panaszkodó szomszédaink. (CSak egy néni lakik alattunk, de ő már elég nagyothall. Úgy szokott néha tévézni, hogy én tisztán értem...) Kép
Méhátvizsgálás: én eddig úgy tudtam, hogy megvizsgálják a lepényt, és ha nem ép, csak akkor van szükség ilyesmire... De ezek szerint vmit félreolvastam/hallottam.
Dokirendelés: a dokik rendelnek lenn a terhesgondozónál és fent a nőgyógyászaton is? Akkor kell mennem, amikor a terhesgondozónál rendel? (Bocsánat, hogy ennyit értetlenkedek... Kép)

Kép
Kép
Kép
cas

Püspökkenyér

Hozzávalók:
4 tojás, 5 dkg cukor, 10 dkg darabos dió, 10 dkg mazsola, 10-15 dkg csoki, 15 dkg liszt, 1/2 tasak sütőpor, 1 tasak vaníliáscukor, 1/2 dl tej v. 1 ek. tejföl.
Még lehet bele tenni mindenféle aszalt gyümölcsöket is, aki szereti!
Csoki: nálunk általában el nem fogyott Mikulás v. Húsvéti Nyúl, de most éppen mindenféle mandulás csoki-maradékokból készült. Szóval majdnem bármilyen lehet, töltött nem igazán, mert szétfolyik.

Készítés:
Fehérjéket habbá a cukor felével, sárgáját a többi cukorral szintén kikeverni habverővel. Utána fakanállal óvatosan beleforgatni a sárgájába a fehérjét. A darabos dolgokra ráönteni a lisztet és a sütőport, és összekeverni őket. Ez a kutyulmány megy bele a tojásokba, és fakanállal óvatosan beleforgatni. Könnyen megy, nem lesz csomós. A végén belekeverem a tejet/tejfölt.

Sütés:
Kilisztezett formába önteni, 5-10 perc 200 fokon (hogy feljöjjön), aztán 180 fokon amíg át nem sül.
Ez a mennyiség egy nagy őzgerincbe elég, a kicsiből kikel sülés közben. Ha kisebb a forma, akkor 3 tojásból és csak 1/3 tasak sütőporral kell készíteni.

Jajj, ezt leírni sokkal hosszadalmasabb volt, mint megcsinálni... Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Cas! Köszi a receptet! Hétvégén lenyúlom a nagyim sütőformáját és kipróbálom!
A gomblyukat nem tudod hogy kell? Én egyszerűen csinálok egy ráhajtást és összekötök utána két szemet a minta szerint, a visszáján megint a minta szerint kötöm a ráhajtást. Valóban nem kell sok gomb, de sajnos ebben nem nagyon tudok segíteni, mert nekem a hugom meg anyukám veszi Gyöngyösön! :-(

Minden dokinak van rendelése a terhesgondozóba is, ki van írva kinek mikor, arra az ajtóra ami a terhesgondozó mellett a másik sarokban van. Én például eleinte havonta, utána meg 2-3 hetente jártam kontrollra, meg vittem a leleteket, ilyenkor betettem a terhesgondozásos rekeszbe a kiskönyvet, adtam le pisit, mértek súlyt, meg vérnyomást, és utána mehettem a dokihoz beszélgetni! Ctg ugyan így!
Ezt a méhátvizsgálást szerinem azért mindenkinek elvégzik, nem árt az, és nem fáj, csak olyan furi érzés, mert hát tény, hogy belülről turkálnak! Engem ki is mostak még bónuszba, így nem véreztem utána annyit, meg olyan sokáig!
aranyhold

Szisztok!

Csak reggel pár percig, és utánna most jutottam gépközelbe. Jó sokat írtatok! de hát van (volt) is miről.
Myrához hasonlóan én is csak írigykedni tudok.
Néztem a képet amit Aranyhold tett fel, és próbáltam kitalálni, hogy akkor ki ki is lehet.
Talán szemben a világosszürkében Cas?! A csíkos Nikcsi???
A szélén Hmmc és a lánya. A többire meg tényleg csak tippelni tudok. Meg lehet, hogy a többit sem találtam el. Segítsetek!

Cas
Köszi a meghívást, egyenlőre még nem tudok tuttit mondani arról, hogy eltudok e menni.
Apára sajna csak hétvégén tudom rábízni a gyerkőt, ezt a péntek du. megkell beszélnem Anyusommal, nem akarok gyerekestül zavarni. Ő még nem olyan, hogy leül és ott marad, de egyedül sincs még nagyon el, főleg ismeretlen helyen.
Talán ha Coryt is beszerveznéd. Őt már ismerem egy másik topikból és a kisebbik fia egyidős az én fiammal.
Egyébként hány órára gondoltad a talit?

A palacsinta jó ötlet, én is betudok szállni valamivel. Csak előre megkell beszélni, nehogy mindenki ugyanazt vigye.

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Aranyhold
Köszi a dokikról a tájékoztatást!
A kötést így látatlanba nem értem, de majd kipróbálom... Vagy ha jöttök meg is mutathatod... Addig még úgyse végzek a saját pulcsimmal. Kép

Mucus
Coryt hívtam (még csak itt, de ha nem jelentkezik majd rácsörgök), remélem el tudnak jönni a fiúkkal.
A talit olyan 3 körül kezdhetnénk (ebéd után mindenki nyugisan ideér, vagy tőlem mehet előbb is), illetve ki mikor tud befutni. És nem kell elszaladni olyan hirtelen, mint Nikcsiéktől (hipp-hopp egyszerre csak felpattantunk mindannyian, pedig olyan jó volt a hangulat), hanem maradhattok nyugodtan sokáig. Az embör már meg is szervezte az egyik legjobb barátjával a kanbulit (a srácnak szülinapja lesz), szóval éjfélig biztosan nem fog hazaérni! Kép
Pontosítani (ki jön, mit hoz, hová gyertek) ráérünk úgyis a jövő héten...
Ja, és igen, én voltam szürkében középen! (Megint ledöbbentem, mekkorára nőttünk... Hiába, a tükör becsapós... Kép)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Fúúú, nagyon jól esik ám, hgoy rám is gondoltatok Kép Csak kapkodom a fejem. Egyelőre nem sikerült megtalálnom, hogy melyik nap lesz a tali! Valaki segítség!!

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Na, megtaláltam közben Kép Elméletileg okés Kép Csak azt a 3. emeletet tudnám feledni Kép
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Hmmc
Na ez az, én az édesítő mellékízét nem tudom megszokni! Nagyon ki vagyok rá hegyezve... Kép Ha kellene, biztos megszoknám...

Boglarkával egyet értek! Jöjjenek babák is, és sírjanak is! Most még ha megunnánk van menekülő, de aztán nem lesz, szóval szokni kell! Kép

Aranyhold
Köszi a képet, hogy feltetted! Kép

Cas
Jól kiszúrtad! Igen ott volt a forma. Tegnap meséltem is férjemnek, hogy azért elmondtam itt, hogy sütőttem. Aztán mondta is még jó, hogy nem vettem elő a másik formából - így maradt neki is... Amúgy egyáltalán nem irigy ember, nehogy azt gondoljátok! Nagyon becsülöm, mert mi tavaly estünk neki lekvárt főzni, aminek a vége az lett, hogy ő csinálta meg és kb. 7 üveg sárgabarackot raktunk el (királyi többes). Kép
Én is ilyen nagyszülőkre vágytam, csak sajnos nekem már egyik sem él. Kép Sőt nagypapát egyet sem ismertem, mert már nem éltek.
A dokik rendelése a külső bejárati ajtónál balra is ki van téve! De ha gondolod ma megyek tornára és megnézem, holnap meg megírom...
Az nem lesz igazságos, ha nálatok meg mindenki jó sokáig marad! Nálunk mindenki felugrott és elment, de TE is, pedig még maradhattál volna - szóval Te is ludas vagy! Ha Te maradsz lehet, hogy mások is maradtak volna.

Jaj képzeljétek tegnap mentem be a bankba (még az utolsó pillanatban jogosultaknak találtak a 400.000,-Ft Áfa visszatérítésre, amit jan.-tól megszüntettek). Az 1-es villamoson elég sokáig zötykölödtem, amikor eszembe jutott, hogy Boglárka is írta szegény férje olyan, mint az enyém, meg most Cas embörét is kitúrjuk otthonából... Szóval szerintem a férjeknek is csinálhatnánk valahol máshol partyt. (Ha-ha) A palacsintázás miatt nagyon irigykedig, mondta is otthon ő is fog csinálni... Szerintem nem, mert vasárnap elindult a lavina. Ugye menekülésként a számítógépen játszott (pedig szívesen ült volna köztünk - ezt mondta), amire már talán egy éve nem volt lehetősége, szóval tegnap is evvel telt az este, ráadásul feljött a bátyám is. Ki is zártam a hálószobából, mert ugye még nincsenek kilincsek, de a kulccsal be tudom csukni, szóval belülről becsuktam... (de azért nagy bókolás ellenébe beengedtem) Kép

Mucus
Nem semmi ez a beletrafálás?! Teljesen jók a tippeid! A többit nem merem megírni ki-ki, inkább jelentezzenek és majd ők "útba" igazítanak!
nikcsi

Laga
Nem is mondtam: meséltem a páromnak, hogy azt mondtad a nevek közül a Korina tetszik a legjobban, azóta már hétfő reggel és ma reggel is kicsi Korinának üdvözölte... Kép Lehet, hogy eldőlt a név? (Visszagondolva az elsők között volt ez a név Kép)
nikcsi

Cory
Örülök, hogy tudtok jönni! Kép
A 3. emeletet ne emlegesd! Elijeszted a többieket! KépKépKép

Nikcsi
Én tök szívesen maradtam volna még dumálni Veled!!! De mindenki úgy elindult, hogy nem akartam tovább zavarni, nem volt pofám ott ülni a nappalitokban még másfél órát, mert csak addigra tudott volna értem jönni a férjem.
Dokik rendelése: köszi! Jövő csütörtökön úgyis be kell ugranom egy bónusz vérvételre az UH előtt, majd akkor megszemlézem mikor is rendel a dokim.
Férjed tök jó fej! Amikor az enyémnek megemlítettem, hogy kb. 10 pocakos és/vagy babás nő fog csivitelni fel-alá a lakásban, elég kétségbeesetten vigyorgott! Kép
Játék: nálunk is vannak ilyen időszakok, hogy nem lehet elrángatni a gép elől... Kép De aztán szerencsére ráun, és visszazökken minden a rendes kerékvágásba. Szóval kitartás!

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
Na igen! Mindenkit jól beizzítasz, tök örülünk és csak az utolsó pillanatban - kapuba - mondanád, hogy másszunk fel a hányadikra is? III. emelet???? Na én meg mondtam a hegyet Kép
Pedig jó lett volna, ha maradsz! Tök egyedül pakolgattam a nappaliba-konyhába, mert a játék folyt tovább, mint írtam. Szóval máskor nem kell ilyen jólneveltnek lenni. Ha nem ismernél még elég jól, akkor most elmondom, hogy ha valami nem tetszik, akkor annak hangot is adok!
Férjem reagálása: mondtam, hogy kb. 8-an leszünk, erre mondta az jó, mert mi vagyunk ketten és akik jönnek is ketten vagytok, szóval akkor össz 4 fő... De ez vicc volt!
Játék: Náluk nincs megunás, mert akkor van másik játék (autós, stratégia, meg mit tom én). Számomra a gép munkaeszköz - meg egy kis hobby netezés, és slusz! Otthon még egyszer sem kapcsoltam be Kép
Megnéztem a dokid nevét a táblázatba, aztán láttam, hogy milyen régen jelentkezett már:
ORBIS, BMÁRTI, PHILISSA, JANO74, MJ_MÓNI, és LABDÁCSKA... Mi van veletek?
nikcsi

Sziasztok!

Élünk ám még mi is, csak mostanában nagyon el vagyok veszve. A decemberünk nagyon mozgalmas volt. Családi és össznépi ünnepek, betegeskedések... Kép Egy darabig legalább olvasni próbáltam a topikot, de valamikor december közepe táján azt is feladtam. Remélem mindenki jól van, igyekszem utólérni magam az olvasással, hogy képben legyek, de rengeteg a lemaradásom.

BMárti

BMárti
bmárti

Bmárti
Pont egyszerre írtunk! A találkozón emlegettünk is, és mondtam, hogy az ígéreted szerint a héten köztünk leszel - és lám be is tartottad! Aranyhold mondta, hogy gondolta Te is jössz a talira, mert Te sem laksz messze...
nikcsi

MB
Beszéltük az utóneves dolgot, rákerestem. Ez a link az: http://www.registrationshu.org/fuzet/N47.HTM
Tiszta meglepő, ezt mondták a rádióba is, de ezek 1996/97-es statisztikák... Elképesztő!
Na aztán megnéztem a többit is, ugyan azok a nevek szerepelnek csak a vizsgált időszak (évszám)változnak, vajon tényleg változott vagy csak írták???

KORINNA (latin-angol-német) szívecském, ezt is most találtam. Hát ez tényleg nagyon aranyos!
nikcsi

Cas!
A dokink csütörtökön rendel 13-14 óra között. Együtt jártam a cukros vérvételre egy csajjal, aki szintén hozzá jár, 1-2 héten belül szülni fog ő mondta, hogy még nem látta ott. Az is lehet, hogy rosszkor ment Kép
Hátha nekünk nagyobb szerencsénk lesz és megtaláljuk majd a leendő ctg-k után. Ugyanis a ctg után láttamoztatni kell a leletet a dokival. Megkérdeztem, hogy mi van akkor ha nem találom (műt, szül, stb.) azt mondták, hogy akkor jó egy másik doki aláírása is. Csak találd meg, aki státuszban van a kórházban. Ugyanis van kb. 30 doki, ebből 11 van státuszban.
De csak nem ilyen szörnyű a helyzet. Szerintem még eddig mindenki meg tudta oldani. Azt hiszem, hogy itt szeretik ijesztgetni a kismamákat, hogy ne kelljen várni az utolsó pillanatig a szülésig.
hmmc

Sziasztok

Pont most nincs lehetosegem annyit a neten logni mint eddig, pedig hogy felporogtek az esemenyek! Sebaj, jovo hettol visszakoltozhetek a sajat odumba, le se fogok szallni a gepemrol egy darabig!

Nikcsi

Nekem tenyleg el kellett indulnom, a parom csak ram vart mar 2 oraja egy eleg kiszolgaltatott helyzetben - nem feszithettem tovabb a hurt.
Szerintem a statisztikak biztos jok. Ha belegondolunk eleg lassu folyamat mire kimegy a divatbol egy nev. Szerintem 10-20 evenkent talalnal igazan mas stilusu neveket, evrol-evre nem olyan eltero.
A Korinna tenyleg helyes nev.
Parom nagyon tarsasagi ember, de szegeny meg a nyelvi akadalyokkal kuszkodik. Ha beszelne magyarul rendesen szerintem nagyon jol ellenne velunk.

Mucus

Csak hogy szukitsem meg a kort: engem Cas mellet
balra talalsz. Igy mar ketten maradnak akiket ki kell talalni...

Cas

3. emelet?! Remelem vannak pihenohelyek a felfele vezeto uton!!! (Szerintem a palacsintak mar ott lognak majd a lelki szemeim elott ugyhogy
pikk-pakkra fent leszek nalatok Kép... )
Coryrol irtad, hogy a kakaost szereti? Rokonlelek...
meglepibaba

MB
Jól van megértem! Különben hogy vagy? Én csak egy n-nel szeretném: Korina
Előttem is a palacsinták fognak lógni....
nikcsi

Sziasztok!
Most jöttem a kórházból. Majdnem vissza is kellett volna mennem 2-3 napra, de kikönyörögtem.
Kép
Nem lett jó a vérvételem. Az a gyanú, hogy napközben kevés a bevitt szénhidrát mennyiségem (mivel a vizeletben megjelent az aceton) és a reggeli a megevett reggeli után megugrik és csak nehezen megy vissza a vércukorszint. Ebből arra lehet következtetni, hogy a hasnyálmirigyeim nem úgy viselkednek, mint kellene.
Úgyhogy most két hét múlva mehetek megint, de ha az sem lesz jó akkor kórház. Kép
Úgy utálom már ezt az egész cukorságot, hogy el sem tudom mondani. Most egy kicsit kiborultam, bocsi. Jól kibőgöm magam és jobban leszek. De akkor is iszonyatosan elegem van. Sehogy sem jó soha!!!!!!!
hmmc

Na ugye mondtam, hogy a 3. emelet mindenkit el fog riasztani! Kép Pedig ki lehet ám bírni, pláne nem olyan lottyadt fenekűeknek (mint én), hanem olyan sportos tornárajáróknak, mint Ti! KépKépKép
A lépcsőfordulókba majd kikészítek 1-2 palacsintát, hogy ne fogyjon el a kitartás senkiben már a 2. emeletnél! Kép
(Azért én is megmondtam volna előre, hogy hányadik emelet, csak nem ezzel akartam kezdeni... Kép)

Nikcsi
Oké, akkor ezentúl felmentve érzem magam az ilyen irányú udvariaskodásoktól Veled szemben! Kép De akkor viszont is!!! Jó?
Ja, és a táblázatot megint feltehetnéd esetleg, már olyan messze van...
Korina... Aranyos! (Főleg ez a férjed féle "kicsi Korina" nagyon kedves! Olyan megható, mikor meglett férfiak ilyet tudnak mondani... Kép A páromtól én is teljesen el tudok lágyulni ilyenkor.)

Hmmc
Köszi, hogy megnézted a rendelési időt! Szóval ha nincs lent, akkor el kell indulni keresni fent? És ha ott sincs akkor vki mást? Nem túl szerencsés rendszer... Persze jobbat én se tudnék... Hát reméljük szerencsénk lesz, és nem kell sokáig vadászni majd rá.
Tényleg, összesen kb. hányszor kell menni ctg-re?

Kép
Kép
Kép
cas

Hmmc
Fel a fejjel!!! Tudom, hogy unod már ezt az egész macerát, pláne most még a frászt is rádhozták, de kitartás! A köv. eredmény biztosan jobb lesz, és remélhetőleg nem fektetnek be!
Szurkolok Nektek!

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok

Nikcsit, Cast nem volt nehéz beazonosítani a képek alapján. Na meg a pocak méretek alapján. Hmmc-t is a nagylánya miatt.
Ki is volt még?
Aranyhold! talán Nikcsi mellett és Laga Cas jobbján?
De ki fényképezett?

Nikcsi
Újra feltehetnéd majd a táblicskut, mert már nagyon rég archiválták.
A soron következők Ti vagytok Bmártival, ha jól emlkészem.

mucus
Tm

Mucus! Én fényképeztem, szóval én nem vagyok rajta! :-)
Nikcsi mellett Boglarka ül!
aranyhold

Myra
A pontos címet és útvonalat majd megírom ide a tali előtt, mert addig mindenki úgyis elfelejti! Kép (Egyébként a kórháztól 1 villamosmegállónyira befelé.)
És milyen az a CTG? Még sosem láttam...

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Mucus
a Nikcsi mellett én ültem, és Aranyhold fotózott, de most, hogy mondod megkérhettük volna Nikcsi párját is a fotózásra, hogy mindenki rajta legyen a képen, majd legközelebb. Kép

Cas
A mikor még nem választottam dokit, akkor a tietekről azt mondták nekem a terhesgondozósok, hogy nem szokott lemenni a rendelési idejére, úgyhogy fent kell keresni. Én a IX. emeleten lakom, és ha rossz a lift... Kép

Nikcsi
Küld el légyszi a több oldalas listádat az emilemre.
Egyébként a férjemnek mondtam, hogy miért nincs ilyen topic a kispapáknak is, de azért ő kicsit bátortalan volt ezzel kapcsolatban, őt is inkább rajtam keresztül érdekli a dolog. Egyébként még régebben valahol láttam, hogy egy kisapuka kapcsolódott be a csetelésbe. Már én is jártam úgy, hogy a férjemet kértem meg a felolvasására, mert nekem nem volt erőm ülni, úgy fájt a hátam. Kép

Hmmc
Nagyon vigyázz magadra, mondtak valamit, hogy mit csinálj, vagy mit ne?

Boglárka 21+5
boglarka

Cas
Merre van a befelé? A Kolossy tér felé?

CTG
Amikor én voltam, akkor nem kettő volt a terhesgondozóban, ahogy Myra írta, hanem egymás mellett 3, és külön ahol a vizeletet kell leadni még egy.
Myra! most már nem így van?

Ezek szerint akkor Lagával kapcsolatban is talált a tippem?!

mucus
Tm

Boglarka
Asszem az lesz a legjobb, ha megkérdem a dokimat legközelebb, hogy hol keressem a ctg után...
IX?! Nem irigyellek... Gyakran rossz a lift?

Mucus
Igen, a Kolosy felé. A Kandó kolesznál majdnem (csak a másik oldalon).
És igen, Laga ül mellettem a kép szerint tőlem jobbra.
Na szóval milyen az ctg?

Kép
Kép
Kép
cas

Cas,
CTG: biztos láttad már a terhesgondozóban. Két kb. 5-5 cm széles gumipántot raknak a hasadra, és erre kapcsolnak rá 1-1 korong alakú érzékelőt. Az egyik a baba mozgását, a másik pedig a méhösszehúzódásokat rögzíti. Neked pedig számolni kell, ez idő alatt mennyit mozgott a baba. Egyél majd elötte mert akkor élénkebb a pocaklakó. Ha alszik felébresztik, bár az én lányomat nem sikerült. Kapott szirénát, és pocakrázást is. Kettőt rúgott és aludt tovább Kép Kép
Egyébként szülésnél is rajtad lesz a szerkentyű.
myra

Sziasztok!

Hmmc
Nem semmi tényleg, tiszta macera az egész. Kép Reméljük a köv. eredménnyel minden rendbe lesz!

Mucus
Soraid olvasva (mi vagyunk a következők) teljesen kirázott a hideg! És még sehol nem vagyok a pakolással. Kép

Myra
Köszönöm szépen a neves dolgokat! Meg is fogom nézni!

Boglárka
Na igen kihívhattuk volna a férjem! A listát elküldtem!

Cas
Akkor a köv. találkozónál tényleg kérdezz rá hol találod meg! Meg akartam azért nézni a dokid rendelését, de torna után MB-vel és Boglárkával tracsparti volt, aztán meg már a férjem is várt.
Mit izgat ennyire a ctg? Olyasmi lehet, mint az EKG.

MB
Mit mondtál tegnap hol is vetted a melltartó betéteket + ajándék cumi 1.000,- DM-be? Melyikbe? Tegnap megvettük az első csomag pelenkát. Tiszta izgi!

Nikcsi 33+6
nikcsi

<pre>
Anyuka neve Kora Szülés várható ideje baba Neve lakhely Orvos Szülésznő
Orbis 23 2005.02.01. első lesz Borka, Csenge (Botond) I. ker. Dr. Sárvári János
Bmárti 33 2005.02.14. második Péter Békásmegyer Dr. Mousa Moustafa
Nikcsi 27 2005.02.23. első lesz Korina (Dominik) Óbuda-Testvérhegy Dr. Magenheim Rita ---
Cas 26 2005.03.25. első lesz Sebestyén Óbuda Dr. Sárvári János ---
Hmmc 32 2005.03.31. második Szabolcs v. Sára Óbuda Dr. Sárvári János
Meglepibaba 24 2005.04.02. első lesz még nem tudjuk II. ker. Dr. Tóth Károly
Laga 32 2005.05.03. második beírhatom??? Óbuda Dr. Sztanyik László
Philissa 36 2005.05.06. második talán Kincső, ha hugi lesz Bp. Dr. Béres László
Jano74 30 2005.05.18. első lesz még nem tudjuk Pilisvörösvár Dr. Szigethy Adrienn
Boglarka 32 2005.05.19. első lesz még nem tudjuk Óbuda
Mj_Móni 31 2005.07.15. második Sophie-Ann/Dominik Törökbálint Dr. Fábián Sándor
Mucus 28 2005. év elejétől "gyártásban" lesz a második baba második --- Bp. Dr. Sztanyik László
Labdácska 28 jövőre tervezzük a kistesót második --- Dr. Sztanyik László
Anyuka neve Kora Szülés ideje baba Neve lakhely Orvos Szülésznő
Aranyhold 26 2004.09.30. (11.07-e helyett) Megszületett első Mátyás Békásmegyer Dr. Szigethy Adrienn Tódor Éva
Mzsx 27 2004.12.11-én (24-e helyett) MEGSZÜLETETT első trónörökös Bence Káposztásmegyer Dr. Horváth Ernő
Zsuzsa99 35 2004.12.16-án (23-a helyett) MEGSZÜLETETT negyedik Zsófi Piliscsaba Mestyán Rezső
Myra 28 2004.12.26-án (05-e helyett) MEGSZÜLETETT első baba Lilla III. ker. Római fürdő Dr. Szigethy Adrienn
</pre>

Talán Myrának vagy nem is tudom kinek nem írtam be a szülésnőt... Kép Bocsi, írjátok meg és pótlom! Na és ha bármi változás van, pl.: Laga
nikcsi

Nikcsi

A Rozsadomb Centeri DM-be vettem meg a betetet, de en hoztam el az utolso csomagot. Azert ne csuggedj, lehet, hogy meg erdemes korulnezni. Ha elmesz agy DM mellett, ugorj be hatha van meg valahol. Tenyleg megerte mert egyebken 2200 ft cumi nelkul. (Ki erti ezt?)
Egyebkent az en szulesznom Szadovszky Aniko. (Remelem helyesen sikerult leirnom a nevet...) Egy
angyal. Nagyon jo parost alkotnak a dokimmal! Nem is tudomk kinek meseltem, de eddig mindig kirazott a hideg mielott nogyogyaszhoz kellett mennem, most meg szinte varom. Hihetetlen, hogy mennyit szamit egy emberseges orvos jo humorral. Persze mindenkinek mas elvarasai vannak az orvosatol, volt mar aki azt irta, hogy neki ne jopofizzon az ove. En szeretem a jopofizast, ellazulok tole.
Mindent bele a pakolaszasba! En a pizsamaval vagyok bajban. Nincs gombos haloingem es amiket lattam eddig attol kirazott a hideg. Nem mintha vadito cuccot keresnek, de a kinalat borzaszto - a nagymamam se venne fel. Nem tudtok valami jo pizsamas boltot (ez legyen a legnagyobb gondom a terhessegem soran... Kép...)?

Cas

A CTG-t mindig latom amikor kikerdeznek vervetel elott. A kis lyukban szoktak ulni, "bedrotozva" Kép.
Neked neztek a 28. heten ellenanyagot? Csak azert kerdezem mert az neked is az unnepek tajekan volt, es akkor nem csinaltak. Felhivtam a gondozot tegnap, hogy bemenjek-e vervetelre megnezetni vagy megvarjam-e a 30. heti uh-t. A neten olvastam, hogy ha van ellenanyag termeles akkor a 28. heten kell beadni as elso szurit. Kép Nem tudom, hogy Magyarorszagon ugyanugy hivjak-e, de Rhogam-ot adnak be. Roviden: ma kell mennem, azt mondtak, hogy jobb ha nem varok meg ket hetet. Te hogy allsz ezzel?

Hmmc

Igazan sajnalom, hogy ilyen kalvariat kell megjarnod. Szoritok, hogy rendbe jojj gyorsan, es ne kelljen befekudi a korhazba.
meglepibaba

Meglepi! Akármilyen hihetetlen de a legjobb pizsiket meg gombos hálóingeket kínai boltba, vagy piacokon lehet venni mostanában. Én is nagy pizsamás vagyok, de nyáron meg ősz elején sehol nem lehetett végig gombos pizsamát venni, így maradt a hálóing, és bármennyire utálom azt kell hogy mondjam jobb volt. Én itt bákáson a piacon vettem annakidején, de sokan vettek a Fáy utcai piacon is olcsón jó kis pamut hálórucikat.

Egy hálóing tuti kell, mert amikor bemész szülni, először a sajátodban kell lenned, és oda hálóinget kérnek, meg amikor szülés után átöltözöl, akkor is hálóingbe kell, legalább is én úgy vettem észre, jobban örülnek neki, ha van az is.
aranyhold

MB
Köszi, akkor még körülnézek! A szülésnődet beírom a táblába! A nőgyógyászattal kapcsolatban, nekem is szinte élmény!
Van egy lány, akinek van egy két éves kislánya és nem messze laknak tőlünk. Babanet által (lakhely szerinti) barátkoztunk össze (sms, e-mail, szóval még nem találkoztunk) de épp tegnap derült ki, hogy szombaton ők is pont akkor voltak kirándulni felénk, amikor mi is a hegyet (lápot) másztuk. A lényeg, hogy valami felfázási nyavajája van és kérdezte, hogy a dokimat ajánlanám-e másnak, stb. Végül tegnap el is ment hozzá és ezt írta: "1000 köszi tündéri a nő!" Szóval másoknak is jó véleménye van a nőgyógyászomról! Kép
Pizsama: a Móricz Zs. körtérnél van egy nagyon jó bolt (állítólag, uncsi tesóm is ott vette meg a hálóinget). A 6-os villamos végállomásánál van, ott a (autó, motor) modell bolt mellett...

Aranyhold
Tavaly amikor nézegettem a pizsamát a 4 tigris piacon (Kőbányai), akkor nem volt gombos... Lehet, hogy kimegyek Békásra vagy a Fáy u.-ira.
nikcsi

CTG
Ti hogyan láttátok? Én sosem láttam senkit. Hallani is legfeljebb kint várakozva hallottam. Szóval ezért izgat ennyire, hogy mi az? Kép

Meglepi
Nem néztek ellenanyagot, mondván hogy a nemtom milyen vérakárhol, ahová küldik már nem dolgoznak (karácsony előtti hétfőn voltam), majd csak januárban. Viszont úgyis megyek 20-án UH-ra, ugorjak be előtte egy extra vérvételre, és akkor megcsinálják. Mi addigra már a 31. hetet is betöltjük (plusz egy héttel még nagyobbnak is tűnik)...
MIlyen ellenanyag termelés?! MIlyen szuri?! (A baba kezdi el termelni, és akkor a mamának kell kapnia vmit a terhesség alatt? És ez semmilyen tünettel nem jár? Most jól rámhoztad a frászt! Ezt miért nekem kellene számon tartanom? Miért nem szóltak, hogy menjek előbb? Ha nem kapom meg a szurit, akkor a babának mi baja lehet?)
Most rohanok dolgozni, nincs időm utánaolvasni, így megköszönném ha röviden fel tudnál világosítani... Köszi!
Hálóing: tényleg elég randák vannak. Én a bőr és cipővásáron vettem két elég szépet (pamut, hímzett, szép), a cég nevét és üzletük címét is elkértem, majd megkeresem és megírom.

Kép
Kép
Kép
cas

Myra
Zsebi inkább akkor szokott balhézni, ha én is éhes vagyok. Kaja után általában bealszik.
Mostanában mondjuk elég aktív napközben, nem is tudom, hogy 1/4 - 1/2 óránál tovább szokott-e nyugiban lenni. (MOst is majd kiugrik a köldökömnél... Kép Persze még nem reggeliztem... Kép)

Kép
Kép
Kép
cas

Aranyhold

Köszönöm a tanácsot, ezt tényleg jó tudni mert hajlamos vagyok rövidnadrágos pizsamában aludni. Természetesen még véletlenül sem gombos egyik meglévő pizsmám sem... azt hiszem itt az ideje a piacok szemrevételének!

Cas

Nem tudom mit mondjak... az uh-d még több mint egy hét múlva van... szerintem nem árthatsz ha rájuk csörögsz, hogy biztos legyél benne. Engem berendeltek előbb, így jövő keddre megvan az eredmény, és ha kell rögtön mehetek a szuriért. Egy szó mint száz, hívd fel őket, és ha azt mondják, hogy a 31. hét ok, akkor biztos ok. (Azt hozzáteszem, hogy általában legalább 3-szor néznek ellenanyagot rh-os kimamáknál.
meglepibaba

Sziasztok!

Nikcsi, ha majd lesz időd a nevet légyszi javítsd ki a táblázatban. (köszi)Sára Kata

Tegnap lelkem gyógyítása érdekében elmentünk vásárolni. Olyan gyönyörű ágymenűt vettünk Kép
Hozzávaló pelenkázóra való akármivel és zsebes tartóval. Fel is tettem róla a képeket.
Tegnap este itt ültünk és néztük Kép

Mennyi papírral jár egy gyerek?? Ma reggel óta a telefonon ülök. Elhagyták a munkahelyemen a táppénztes papírjaimat így alig kaptam fizetést január elején, a családi kedvezményes eredeti papírt sem találják, aztán még össze kell hozni, hogy ne kétszer egy gyerekre kapjak majd családi pótlékot, hanem egyszer kettőre. Talán ez márciusig sikerül. Az adóhoz a papírokat be kell vinnem. Stb. Ma el akartam menni a házassági anyakönyvi kivonatot is elintézni, de arra már nem marad időm.
Szegény férjem a szülés után majd még mehet két kört az akkor kapott papírokkal.
hmmc

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?