Új privát üzeneted érkezett!

Edvignek hatalmas gratula!!!!!KépKépKép

Eszter
Remélem nem fogok még egyszer a gyöngyösi kórházra szorulni, mert az valami gyötrelem. Hosszú lenne részletezni, a lényeg, hogy sose kerüljek itteni orvos kezei közé, mert ezek állatok. Már bocsiKép
Persze a kényszerhelyzet az más.

Valószínűleg "kitálalok" majd hétfőn a védőnőmnekKép

Babus(35+2)

Kép
babus2005

Katy, nem lehet, hogy nyílik a méhszájad? Akkor szokott hányinger lenni, a tágulásnál. De lehet, hogy semmi jelentősége... Valami hasonló nekem is volt, de nem szültem azonnal utánaKép

EDWIG, NAGY GRATULA! DEJÓDEJÓ!!!! Rékacs, hajrá! Most már te jössz ám! Csak hogy tuddKép

Levente teljes idegroncs volt tegnap. Soha nem szokott mohón és türelmetlenül enni, de tegnap sikerült. Tök nyugtalan volt egész este is, meg ugye délután is, amit írtam. Ma reggel meg egy csomót bukott. Nem szokott, párat böfög, esetleg pici buki, de ennyi. Most meg sokat!! Aztán csak sírt, sírt. Aztán bebugyoláltam, merthogy szegénykém lehet, hogy a kapálózó tagjaitól nem tud elaludni, és sikerült is neki fél órára elszenderedni, aztán éhes lett, ami nem csoda, merthogy ugye kibukta az előző kaja nagy részét, és 3 óra eltelt. Evett, most szépen, nem volt buki, és alszik. Nagyon alszik.

Na most mi van? Mikor kell egy csecsemőhöz orvost hívni? Már azon gondolkoztam hajnalban, hogy szólok az orvosnak, hogy nézze meg. Vagy ez így tök normális? Egyszerűen nyugtalan napja volt? Most ittam gyerektea keveréket, amiben van ugye édeskömény, hátha segít neki. Lehet, hogy én ettem valami rosszat?...

Zsuzsi, jó a masszírozós link, amit küldtél! Ki fogom próbálni én is!

Kíváncsi vagyok, Hana hogy van. És nem is írtam, hogy Péterrel mi is úgy érezzük, hogy picit a mienk is az összes babuci. Nagyon egybe vagyunk itt nőve!Kép

Egyébként tegnap, míg templomban voltam, Péternek mondtam, próbálja nyugodtan maga mellett altatni Leventét, hogy ne kelljen fölkelnie. Mikor hazajöttem, már a kiságyban volt, mert azt mondta, bányász lesz, úgy fötör, és hangokat ad. Igen, a csecsemők hangosan alszanak, én se tudnék közvetlenül mellette lenni. Kép Azóta rendszerhangoknak hívja ezeket a nyögéseket, cuppogásokat, hörgéseket, hangos nyelést. MEg azt mondja, énekel kaja közben. Tényleg. A böfinél meg mindkét kezét az égnek emeli, és vezényel. Kis édes.

Most kezd cuppogni, lassan éhes lesz. Remélem, rendben van, kialudta ezt a tegnapi tortúrát...

Puszi,
Noémi
vghnoémi

Bagzer, nem semmi, nagyon tetszenek a képek!
vghnoémi

Kész vagyok!

Rigyeg-raygog a lakás!!!

Na, olvasgatok!
Rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

Hajdum!
Ez mostanában nagyon dívik, hogy a táplálkozás és a szopizást teljesen összekötik. természetesen van kapcsolat a kettő között, de nem ilyen mértékű!!!!
Az első hat hétben teljesen természetes, hogy fáj a kicsi hasa, majd elmúlik. ez a hasfájás nem attól van, hogy te mit eszel, ebben én tuti biztos vagyok.
nem akarom rád erőltetni a véleményemet, de szerintem ne kínozd megad azzal, hogy nem eszel normálisan. természetesen direkt nehéz puffasztó kaját ne egyél, de azt se a tej miatt, hanem mert nem fogod magad te sem jól érezni. Könnyű kaják, zöldésg-gyümi, de a hasfájása hidd el, hogy természetes és nem a te étkezésed miatt van
SZ E R I NTEM.

Képzeld el, hogy a kicsidnek az emésztőrendszere ezekben a hetekben, hónapokban ( teljesen egyénileg eltérő mennyi idő alatt, a felnőttek sem egyformák, így ababák sem ) alakul ki . Eddig a gyomrát semmilyen táplálék nem terhelte és most szépen hozzá kell szokni ehhez ez új módihoz. Lehet, hogy ezt már unalomig hallottad ezt a dumát, de amikor sír próbálj erre gondolni.
Nekünk Benedeknél a kötélre felfüggesztett hordozóban hintázás volt a program este 6-tól 9-ig az első hat hétben. MINDEN ÁLDOTT NAP, ez a 4. gyerek, ez volt a leghasfájósabb.Kép
nullácska

Nem találtam kisebb korit, de itt már kb. 6 hónapos de még mindig szeret ebben hintázni. a kép tetején láthatod, hogy ilyen okos kis hegymászó kötél+karabiner megoldással csináltuk. Ebben ha hintázott nem üvöltött, néha még el is szendergett benne . Persze max 5 percre, hogy aztán újra rázendíthessen.
nullácska

Hijuj, most olvasom a hírt, hogy Edwig mintegy 12 nap késéssel megszült.
nagy gratula.
Egyébként a kicsi súlyából ítélve egyáltalán nem szült későn, itt elszámolás lehet a dologban...

Zsozsoka a fő okostojás
nullácska

Edwingnek óriási gartula! És végre!Végre! Végre! Teljesen el tudom képzelni,hogy érezte magát. Mi még csak 3 nappal vagyunk túl, de tényleg fárasztó ez a várakozás!!!

Na, megyek eszizni, mert Nullácska brokolikrémlevest csináltKép!

Sziasztok! És mindenki nek köszi, hogy rám gondoltzok. tök jól esik!!!

rékacs

Aura! Rákerestem a Hangára tegnap éjjel és találtam tök szép képet, ami a Hanga(azazerika) féléket mutatja, csak nem tudom neked feltenni, de még kisérletezek.

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

Nullacska olyan jo hogy te is itt vagy közöttünk, mert mint tapasztalt anyuka megnyugtatsz mindenkit. Kép Ja és bűbáj a babyd.

Katy, nekem is volt ilyen, arra ébredtem hogy hányingerem van, és nem értettem miért. Én nem tulajdonitottam neki nagy jelentőséget, de lehet hogy tul álmos voltam. Kép nagy nehezen visszaaludtam. Mostanában a gyomorégésem is van este ujra, akkor felülök, és ülve probálok aludni. Nekem ugyis megy. Kép Alhasi görcseim is vannak naponta 2-3-szor, olyankor ledölök egy 10 percre, és már el is mulik. Ezek szerintem normális tünetek igy pár héttel a szülés előtt.

Rékacs, gratulálok a tiszta lakáshoz, de most légyszi légyszi pihenj jo?Gyüjtsd az erőt, mert hamarosan szükséged lesz rá. Kép

Na megyek teszek-veszek tovább.

Pusza,
Eszter2004
36+6
eszter2004

Sziasztok,

Az elmúlt két hónapban hozzáférés híjján ritkán jutottam ide, akkor is csak olvasgatni, de örömmel jelent7em, hogy Férjem-uram jóvoltából végre itthon is van internetünk, úgyhogy megint aktivizálhatom magam a társaságotokban Kép

Először is mindenkinek szívből gratulálok a megszületett kisbabákhoz, láttam a képeket és nagyon-nagyon helyesek! Bazgerka, a Te nagyon dícsért (pocis) fotóidat hol tudom megnézni?

Egyébként még volt két vizsgám is, dec. közepéig hogy ne unatkozzak, de csak az egyik sikerült Kép
Rékacs, teljesen átérzem a helyzetet, Nálunk ma lenne itt a csodás nap, hogy Hanna megszülessen, de olybá tűnik, hogy ő erről nem tud, és egyáltalán nem mutatja jeleit, hogy igyekezne mostmár személyesen felfedezni a világot. Pedig már elkezdődött a telefonos érdeklődések sora... (mi lesz később?) Mindenesetre drukkolok magunknak, hogy akármilyen időjárási front, vagy bármi, csak jöjjenek ezek a lányzók mielőbb...

Lilitől is kérdeznék egyet-ha erre jársz- : a Hana Nálatok egy n-nel az anyakönyvezett neve ennek a csodás kizslyánynak? Csak mert a nagykönyvben csak duplával találtam.

Bocs a sok dumáért, de úgy örülök, hogy VÉGRE le7 Kép

Szép délutánt! Anita
hanitka

Húú nem tudok most mindenkire reagálni mert ebédet kéne készíteni, de gondoltam tartozom még a mai fotóval.
Kép

Hana ma délelőtt is folytatta a nyüglődést, 3 órát volt karban folyamatosan. A kép is akkor készült. Most apán alszik.

Noémi, nagyon jót nevettem azon, ahogy leírod Levente hangjait. Hana pont ilyeneket produkál és ő még lány is mindehhez.Kép
Én azt vettem észre, hogy azóta vannak a nyügik, amióta többet van ébren. És Hana is sokkal többet bukik mostanában.
Én azon szoktam parázni, hogy mi van ha nem veszem észre, hogy lázas. Mégse mérhetem meg minden tisztábatételnél a lázát.

Egyébként simán lehet attól ilyen, hogy valami rosszat ettél, de gondolom neked is van telefonszámod éjszakai ügyeletre. Szerintem ha ilyenkor felhívod őket akkor megnyugtatnak akár telefonon is vagy kijönnek, ha úgy gondolják.

Na mennem kell,
még leírom a kedvenc vígasztaló dalom címét:
Halász Judit: Mit tehetnék érted?
Ha valaki nem ismeri itt meg lehet hallgatni:
http://egyszervolt.hu/ret/data/dal/dal.htm

KépKép
savitri

Ja, Hanita
igen Győrffy Hana, így anyakönyveztettük.
Kértünk engedélyt a nyelvtudományi intézettől mailen és kaptunk írásos választ, amit be kellett mutatni az anyakönyvezéskor.

KépKép
savitri

Lili, de vicces, én is ezen szoktam parázni, hogy mi van, ha nem veszem észre, hogy lázasKép Úgy látszik, ez állandó para... Megnyugodtam egyébként, mert szépen evett már két etetésnél is, és alszik. Úgy tűnik, tényleg csak valami pocidolog volt. Azóta kisangyal megint.

Hana is úgy nyüglődik, hogy ejtőernyőpozíciókat művel? Mert Leventét ha letesszük hason, a fejét, lábát egy japán tornászt is megszégyenítő módon tudja közelíteni egymáshozKép És közben a keze is a levegőben, a fejecskéjét meg a kiságyba veregeti.Kép Nálunk ez a nyüglődés. És közben a rendszerhangokKép
És akkor kézben jó egy ideig, aztán az se. Aztán minden csak egy ideig.Kép

És én is szeretem ezt a dalt, amit írtálKép

Hanitka, üdv újra itt! Azt is megosztom veled, hogy a Hana japánul (?) Virágot jelent. Lilinek biztos nem volt ideje leírni. Dehát látszik is a kis gyönyörűn, nem?Kép Most akkor már neked is drukkolni kell nagyon, nemcsak Rékacsnak.

Puszi, megyek ebédelni, mert Péter felébredt végre. Ő nappal alszik újabban, mert éjszaka nem tud, pedig Levente miatt lehetne...

Noémi
vghnoémi

Sziasztok!

Bocsi hogy betörök ide, bár én ide is tartozhatnék a február 21.ei kiírással. De most megütötte a szemem valami.

Savitri - Lili
Meg tudnád adni nekem azt az email címet, ahova az emailt küldtétek a nyelvtudományi intézetnek? Mert én a honlapjukon nem találtam semmit. Hátha nekünk s engedélyeznék (na mi nem Hana -t akarunk, bár az is szép, de nem megy a férjem vezetéknevéhez) Előre is köszi!

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Láz és annak észrevevése
halántékra puszi apának, majd babának vagy fordítva. a különbséget kis gyakorlással észreveszed.
ha a baba melegebb akkor hőmérő a popsiba.
36.5-től 37.5-ig végbélben a hőmérséklet normális. Egyébként vannak babák akkiknek az alaphője kicsit magasabb, de ezt csak akkor tudod kitapasztalni, ha mindennap ugyanabban az időpontban megméred és ehhez képest a magasabb hőmérséklet már fogod tudni, hogy nem normális.
nullácska

csak beugrottam és rohanok is ctg-re....
EDWIG!!!!!!!!!!!!!! HURRRRÁÁÁÁÁÁÁ! százezer garatula, úgy örülök hogy ilyen jó lett a vége, és magától ment meg mindenKépKép
bgz

KépKép

KépKép
bagzerka

Sziasztok!

Meg van a babakocsink és vettünk még egy macis szopis párnát is, és így került annyiba,mintha ugyanazt a kocsit megvettük volna a Minimanóban!
Kép
Látom,itt minden nyugodt és békés!

Nem akarom ragozni az esti rosszullétemmet, de elviselhetetlen volt!Szóval tényleg nagyon rosszul voltam!Na mindegy elmúlt!

Hanitka!Üdv!Már azt hittem eltűntél örökre!
Különben általában akkor bukkannak fel a régiek, amikor a táblázatban írtást akarok eszközölni!Úgyhogy jó módszer a csalogatásra!Kép

Na asszem megnézem végre Bagzer képeit!

Katy
Katy

Katy, hidd el, én nagyon sajnállak.Kép De komolyan.

Lázat köszönjük szépen!! Ti milyen nevet szeretnétek, Nadine?

Miért nincs itt senki, mikor tudnék írogatni? Levente alszik, jól van. Én meg boldog vagyok. Kép

Puszi
N.
vghnoémi

Köszi az info-kat név ügyben! A Hana így is nagyon tetszik, olyan szép kis vidám név (tényleg pont mint Lili kislánya).

Én bevallom, hogy 1* régebben már sikerült megnéznem az albumokat valamiként (viszont már nem tudom, hogy akkor hol leltem rá). Légyszi segítsetek, hogy merre keressem a képeket, mert az utóbbi időben csak az ide bemásoltakat láttam (pl. Leventéről azt, amit még Noémi férje rakott fel, amíg ők kórházban voltak)... Persze visszaolvasnivalóm is bőven lenne még.

Katy,
Gratula a sikeres vásárláshoz! És ilyen nap után tutira nem lesz rosszullét sem! Kép

Anita
hanitka

Noémi!

Drága vagy!Kép

Hanitka!Két dolog közül választhatsz!Egyrészt van a babanet főoldalán olyan, hogy fotóalbum, és egy csomóan benne vagyunk név szerint!

Meg Kikocska jó voltából egy külön yahoos levelező listánk,illetve weboldal, vagy mi!Nem az,de nem tudom, hogy mi az!
A címe:http://groups.yahoo.com/group/pocak/
Ide csak úgy tudsz belépni, hogy írsz egy emailt egy címre, amit most nem tudok meg mondani!Szóval ebben meg Kikocs,meg Bagzer a spílerek!
Biztos szívesen segítenek!

Katy
Katy

Na hála az égnek, és éljen Edwig meg Bálint!!!Kép

Nekem is nagyon vacak éjszakám volt, meg ma bepótolta a hasam az eddig elmaradt jóslókat, úgyhogy gyanakszom, hogy front van. Vagy lesz, de mi előre érezzük. Csak nehogy Rékacsnak tele legyen a szülőszoba!Kép

Vica
mvica

Most majdnem úgy jártam, mint tegnap Eszter.
Kristófka feltűnően passzív maKépEgész nap alig mocorgott. Kivéve persze, mikor az előbb vásárolgatni voltunk és egy kismamiboltban az eladó mutatott egy kismami-melltartót. Na akkor jól megrúgott a srácKép Hiába, már most a melltartókon jár az eszeKép
Hazaérve nekifeküdtem, persze nem 5-kor és nem bal oldalra, hanem 6-kor és hátra, de semmi. Hiába minden pocaksimi. Teljesen kétségbeestem. Erre jött a 'távkapcsolót a pocira' játék, amitől bezsongott és megpróbálta lelökdösni. Úgyhogy végülis megvolt a 10 mozgás, de "kényszer" hatására. Mióta felkeltem és itt írok, megint semmi.
Én már előre látom, ki fog engem készíteni ez az elkövetkező 1 hónap. Állandóan figyelni, hogy mozog-e. Szörnyű. Mert annak könnyű, akinek folyton mozog, merthát feltűnő, ha nem mozog. De nekem nem feltűnő, mert alapban sem egy hiperaktív srác. Honnan tudjam, hogy éppen csak lusta vagyhogy most baj van.
Csak lenne már február. Többet fogok idegeskedni addig, mint az elmúlt 8 hónapban összesen.

Babus

Kép
babus2005

Nadine,
nem tudom sajna a pontos címet megadni, mert a férjem a munkahelyéről intézte, és oda majd csak 3 hét múlva megy be, de vázolom a kiderítési útvonalat

"Amennyiben a szülők által választott utónév nem szerepel az utónévjegyzékben, úgy a Magyar Tudományos Akadémia Nyelvtudományi Intézete nyilatkozik a kért utónév anyakönyvezhetőségéről. Ezt a nyilatkozatot (szakvéleményt) az MTA Nyelvtudományi Intézetéhez (1068 Budapest, Benczúr u. 33., Pf.: 701/518 H-1399) címzett levélben lehet kérni, hivatalos formanyomtatvány nincs . " (Ez az idézet a magyarorszag.hu -ról származik)
A férjem előbb nekik írt e-mailt, gondolom a honlapon megadott címre: LingInst@nytud.hu
És itt adtak meg egy másik címet, ahonnan már levélben válaszoltak. Viszonylag sima ügy volt, de azért számolj rá 2-3 hetet.

KépKép
savitri

Noémi,
Hanánál nincs ejtőernyő pozíció, egyébként minden stimmel. Mármint az összes tünet. Ő inkább mint egy kisvakond fúrja magát. Egyébként én is átálltam a hason altatásra, mert oldalfekvésből már eltornázza magát bárhogy is támasztom ki. Meg volt egy olyan rémlátomásom, hogy elzsibbad szegény gyerek karja amin fekszik és még csak változtatni se tud a helyzetén.
Pedig az elején pont hasra fektetve tűnt kiszolgáltatottnak. Most úgy látom még így tud a legtöbb mindent csinálni.
Upsz, fürdés idő, megyek még mielőtt nagyon éhes lesz.

KépKép
savitri

Le lehet tölteni az igénybejelentő lapokat!!
Családi pótlékhoz(1. pótlap), gyeshez(2. pótlap), anyasági támogatáshoz(5. pótlap), (plusz kell hozzájuk előlap, az a "Családtámogatások nyomtatványai"-n belül simán 1. melléklet) innen:
http://www.allamkincstar.gov.hu/ugyfelkapcs/nyomtatvanyokurlapok/csaladtamogatas

http://www.oep.hu/servlet/page?_pageid=61&_dad=portal30&_schema=PORTAL30
Innen pedig ezeket:
- Foglalkoztatói igazolás gyermekgondozási díj megállapításához
- Foglalkoztatói igazolás táppénz megállapításához
- Foglalkoztatói igazolás terhességi gyermekágyi segély megállapításához
- Igénybejelentés gyermekgondozási díjra
- Igénybejelentés Táppénz, terhességi-gyermekágyi segély, gyermekgondozási díj, baleseti táppénz igényléséhez
- Igénylőlap Társadalombiztosítási Azonosító Jelet tartalmazó Hatósági Igazolvány és az Igazolás az egészségügyi szolgáltatásra való jogosultságról kiadásához

Ha ez mindenkinek nyilvánvaló volt rajtam kívül, akkor bocs, csak én úgy tudtam, ezekért külön kell küldözgetni apát!! De ki lehet nyomtatni! Így már csak visszafelé kell mennie vele Kép

Orbis
orbis

Savitri
És ez került valamibe? Eljárási illeték, vagy a szakvéleményezés?

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Babus!
Ma az én csibészem se volt aktív,pedig néha azt gondolom hogy ez a gyerek nehogy ("hiperaktív") legyen!?
Lefeküdtem és bizony már nagyon finoman rázogattam a pocim,mire ő válaszolt,aztán semmi,aztán megint megráztam és megint reagált és így ment egy párszor! Szegény gyerek!Tiszta hülye vagyok!Kép De olyan jó volt így komunikálni,hát ez van...DE Nem akarom erre rászoktatni!Kép
Vendég

Orbis!!! Nagyon jo! Köszi a linkeket!! Én is azt hittem hogy ezekért külön még be kell menni. Huh!

Savitri, gyönyörü a baba, és a neve is. Kép Gyorsan le is koppintanám a Petra helyett, de a Szabo-hoz annyira nem jo. Kép

Babus, nem kell parázni. Ha már ugy napközben vannak rola emlékeid hogy igen-igen mocorgott, az elég. Nem kell tulspirázni hidd el. Csak akkor menj be a korházba CTG-re ha konkrétan egész nap max. 2-4-szer érezted. Én nem figyelem külön, tegnap is azért volt az akcio mert nulla mozgása volt konkrétan. Nem baj az ha ilyen passzivak hidd el. Inkább örülj neki. Hátha nekünk majd átalussza az éjszakát. Kép

Katy te szegény. Reméljük ma már jobb estéd lesz....

Eszter
36+6
eszter2004

Ilona
Most vacsi utánra egy kicsit felélénkült Kristóf. Egy párszor meg is rugdosott, és a tenyeremhez is odasimult, távkapcsoló nélkülKép
De miért hagyja, hogy idáig aggódjak érte?

Ja, kiváltottam azt a várandós ajándékcsomagot. Hát szerintem én kaptam a legbénább csomagot. Egy tavalyi Baba Magazin (ami nekem már rég megvan) és egy Családi Lap volt benne, plussz egy Aventes tájékoztató kisfüzet.
Ezért kár volt elmennem érte.

Babus

Kép
babus2005

na látod Ilona? ilyet nem tudunk mi csinálni a babával. Nekem nem reagál semmi ilyenre. Rázhatom bökhetem, ö nem jelez vissza. Hát nem tul megnyugtato. De nem tudok ezzel mit kezdeni. Ha kijött, majd meglátjuk mi van.
eszter2004

Eszter
De este 6-ig nekem se volt több 2-4-nél. Csak utána indult be, a távkapcsolós játékra.

Babus

Kép
babus2005

Eszter
Ne ijesztgess már! Ugyan mi lenne velük???
Én próbálom bebeszélni magamnak, hogy csupán egy boldog, kiegyensúlyozott, NYUGODT kisbabaKép
Csak néha én magam sem hiszem el.

Kép
babus2005

Végülis nekem mocorgott reggel is,napközben is ,csak aztán délután nem, és nekifeküdtem...Apa meg jól kinevetett,hogy nehogy már akkor mozogjon amikor én azt akarom!Kép
Vendég

Lili, én is úgy látom ez a has a legkényelmesebb neki. Mostanában teljesen vízszintesre küzdi magát a kiságyban. Kép És én a bukik miatt is nyugodtabb vagyok a hasnál.

Jelentem, a hasa fáj szegény Leventének. Mostanra épp elvonult egy-két roham, itt csücsül a hordozókendőben és azért még küzd szegénykém. Néha jön a kaki, vagy a pupp, de nem sír már olyan kétségbeesetten. De most mégis..Kép De legalább tudjuk,mi a baj. Remélem viszont, nem az a bizonyos 3 órás, csak sima hasfájás. Azt mondták, ne adjunk neki semmit, hát ma adtam neki köményes teakeveréket, hátha segít. Most elszenderedett. Nem sokáig... Na nem kommentálom tovább.

Orbis, tök jó a link, még előttünk áll a dolog.

Babus, Eszter, ne aggódjatok, nem lesz semmi baj. A kisbabák önálló egyéniségek, nem hagyják magukat csak úgy ugráltatniKép Levente se nagyon mozgott, mikor szerettem volna, csaak amikor ő is akart.

Puszi mindenkinek, Katy, jó éjt!!!!Kép

Noémi
vghnoémi

sziasztok!

Kis Drágánk alszik, beugrottam picit, de inkább csak képet teszek fel, kihasználom, amíg Apa itthon van, mert a héten már többször dolgozik.

Noémi, Savitri! A mi Lilikénk is ugyanezeket a tüneteket produkálja, ha letesszük a kiságyba. Kép Úgy látszik, nagyon egyformán működnek a kis lurkók. Kép

Na, próbálok akkor képet tenni, aztán igyekszem minél hamarabb újra jönni.

Edwignek gratula, finiseseknek drukk 1000-el!!!!!

Pussz,
Katinka
katinka

Nektek is nagyon nyugodt jó éjszakát!KépSzép álmokat, Rózsás csókokat!

Noémi!Krisztáéknál a babamaszázs tutira bavállt Andrissal!Próbáld ki!

Bagzer!Tényleg jók a képeid!

Orbis!Mi van, rá vagy startolva a 12.-re?KépNagyon eltüntél!

Katy
36+6(egy óra múlva)Kép
Katy

köszi a megnyugtatást. Kép na megyek aludni.
puszi,
Eszter
eszter2004

Na, helló!

Nem azért kussoltam,mert történt valami, hanemn azért mert nem történt semmi. és már én magam is unom, magam. nincs más gondoltaom, csak ez. Csak azt figyelem mikor fáj már, vagy valami(majd ha nagyon fáj, szóljatok, hogy én akartam!!!Kép)
Most meg az a problémám merült fel, hogy nem tudok elaludni.Olyna, mintha holnap utznánk valahova és fel vagyok prögve. Pedig nem utazunk, csak ctg meg doki. szóval nem tudom, mibven reménykedek, esetleg Hanga meghallja a doki hangját és kirongyol, vagy valami ilyesmi.
Komolyan annyira unom magam!!!!!És undok is vagyok! Még jó, hogy nincs itt senki akivel undok lehetnék!Ma akárki telefonált azzzal pl undok voltam, ha egyáltalán felvettem!!!!
Olyna minha mindenki lecseszne, hoyg
mé nem szüsz má!!!

na abbahagyom a rondaságokat, elolvaslak Titeket hátha jobb kedvem lesz, meg el tudok aludni!!

rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

Rékacs!
Nagyon aranyos vagy, hogy gondolsz ránk is Kép ha mégsem sikerül feltenned a képet, esetleg leírhatnád hol tudom megnézni hm?! Már egáész lázba hoztál Kép !

Savitri!
Azt a dalt én is nagyon szeretem, sokszor énekelem Erikának, másik két kedvenc a
"Neked így, nekem úgy" és a
"Micimackó és barátai Babits Mihály versét éneklik" (szintén Halász Judit)

Orbis!
Az a link nagyon jó, egyszerűen szuper vagy. Nekem külön segítség, hogy nem kell kétszer menni, vagy duplán szervezni az Apapótlékokat Kép

Voltunk ám ma uh-n!!!
Nagyon édes volt a kiscsaj, megint terpesztett, akkora Ribizli Kép és nyitogatta a száját, meg nyújtogatta a nyelvét, és próbálta az öklét megenni. Asszem nagy zabagép lesz Kép
Az uh-s néni azt mondta, kisebbnek nézi, olyan 32-33 hetesnek, de teljesen arányos. (1850gramm)
Viszont, megkérdezte, hogy dohányzom-e!!! Mondtam, dehogyis! Miért?! Azért, mert kicsit meszes a méhlepényem! Azt mondta 2-es. Nem tudjátok ennek hány fokozata van?!
Mondjuk azt is mondta, hogy ez még nem szörnyű, ne aggódjak, csak kicsit korai, meg rögtön Edwigre gondoltam, no comment...Kép De mégis azért jó volna tudni.

Nullácska!
Én is örvendezek, hogy írkálsz, 4 gyerek, az már bárhonnan nézeve is tapasztalat! Kép
Ha már így a lázas dolog szóba jött, muszáj popsiba mérni?! Nekem az olyan drasztikusnak hangzik. Azt akarom kérdezni, hogy szerinted mennyire megbízhatóak a digitális fülhőmérős csodák?! Erről annyi mindent hallok, de mégis kicsit emberibbnek tűnik, mint a fent említett módszer.

Aura 33+4
És Erika a kis szégyentelen Kép
aura

Sziasztok!!
Vagyok ám, csak nem érek rá soha. Nem tudom, valahogy túlszervezem az életemet mostanság. Nehogy aztán unatkozzak Kép
Ma pl. a tgyás-hez intéztem papírokat, aztán bementem a szuper turiba mert pont ott szálltam át, és ma nem is volt szuper. Aztán még vasaltam egy adag babórucit, de lassan ment, ráadásul állva a hátam fájt, ülve meg a vállam. Nna mindegy, egy ideig tuti elég amit vasaltam, a többit holnap.
Fészekrakó ösztönről csak akkor beszélünk, ha tett is követi a gondolatokat? KépKép
Napok óta tervezek portörlést meg csempemosást meg ilyesmit, de sosem vittem véghez. Mondjuk időm se nagyon volt.
Amúgy most épp "tök jól" keményedem, nem tudom pontosan, hogy rendszeres-e, de jó sűrű. És nem is fáj, csak kellemetlen. És az a fura, hogy közben is mozog. Illetve inkább csak vergődik vagy mi. Rándul egyet-egyet. No mindegy, holnap megyek a dokihoz, majd kifaggatom.

Aura:
Amikor Esztyxnél voltunk, pont ott járt a körzeti doktornéni, és ő azt mondta, hogy a fülhőmérő a legmodernebb, és szerinte megbízható is, de szerinte egyáltalán nem drasztikus a popós megoldás sem. Nekünk olyan van, aminek hajlékony a vége. És aránylag puha. Az egész szimpatikus nekem.

Katy:
annyira drága vagy, hogy mindig gondolsz rám!!puszi:
Kép
És asszem én még nem mondtam, de természetesen ha hasznát veszed, én neked adom minden eddig összehordott okosságomat!! Kép

Savitri, Noémi, Márti, Nullácska, a babák csodaszépek, és én mindig egyre jobban irigykedem! De remélhetően már nem sokáig!!

Edwignek gratula!!!
Kép
És tök jó, hogy magától!! Szóval már rá is tekinthetek, mint potenciális irigylendőre!! (szerintetek van ilyen szó??)

Rossz ez a keményedés. Miért van az, hogy csak néhány hetente vagy havonta jön elő, de akkor órákig állandóan??

Na most olyan írhatnékom van, csak nem jut semmi eszembe, de majd töröm a fejem, és holnap elhalmozlak titeket okossággal!!

Jó éjt, pussz:
Orbis (36+7=37!!! pont mostantól)
orbis

sziasztok!
aki mondta, annak köszi, és örülök hogy teccettek a képek!! ja, a mostani adagban, amiken nem tükörből vagyok, azokat marci csinálta, szóval inkább neki jár a dícséret.....

ma voltam ctg-n, és persze akkor semmit nem produkáltam alsó sorilag...no mindegy, szinte erre számítottam. viszont most így is, hogy semmitsem éreztem olyan 25-30asok voltak, akkor a tegnapik azok tuti jó erősek lehettek, mert azt nagyon is megéreztem!! no mindegy, kitudja...

ja, és aszonta s zülésznő, hjhogy akkor ment le valaki hasa, ha megáll felül rajta egy korsó sörKép szóval, az enyimé nem is ő szerinte, meg még azt is hozzátette, hogy még nőhet....

Aura! nekem a 36. heti uh-n volt a II. fokú, de az nem is annyival több, mint te most, nem?? meg amikor mondtam a dokinak, aszonta hogy abban a hétben, ő a harmadfokútól sem ijedne meg, úgyhogy szerintem semmi gond!! holnap találkozunk tornán!! viszem a remek csinos kis bugyikatKép

no, jó éjt!!

ja, végre elintéztük az apasági papírt! úgy örülök, a tegnapi kis keményedések után teljesen megnyugtat most hogy megvan!!

no, pusssz,
bagzer
37+1 (húúúúúúúúúúúúúúúú)

KépKép

KépKép
bagzerka

Orbis!
Nem leszólni akarlak, de ha olyan van, hogy "terhesamnézia" meg "hormonagy" akkor az "irigylendő" az egy tök normális szó Kép

Van még egy körkérdésem.
Szóval mennék intimtornázni, 5 alkalommal, (heti egy) az első már lement, de bepótolná velem a tanár, aki a barátném anyukája. A gond csak az, hogy a tanfolyam Fehérváron van, ami nincs is olyan messze, de az utolsó időpontban már a 37. hétben leszek. a helyzet az, hogy így is elég nyűgi vagyok már, meg ha sokat mászkálok feszül a pocakom, de már ígértem, hogy megyek, és szeretnék is, csak hát parázok ettől a vonatozósditól, arról nem is beszélve, hogy ott aludnék, és azt nem kell magyaráznom, milyen egy kismama álmatlan éjszakája, még hazai terepen is Kép Szóval, ti bele mernétek vágni, vagy felejtsem el, és ráérek a bébi után is mufftréningezni?! Minnél többet agyalok rajta, annál bizonytalanabb vagyok. Kép

Most megpróbálkozom az alvással, bár nemigen vagyok álmos, de hátha, úgyhogy jó éjszakát!
Aura+Erika
33+5 (így hajnaltájt Kép )
aura

Bagzer!
Még írok neked, mert látom jól ideugrottálKép
az uh-s néni is azt mondta, hogy emiatt nem kell aggódni, én is inkább csak kíváncsi kacsa vagyok.
Gratula az apaságihoz!!! Ezt még nekem is le kell szerveznem, az lesz még egy vicces menet, de szerencsére még ráérünk.
Képzeld egyik szülős barátnőm se tud holnap jönni, mert mind a kettő dolgozik Kép szerinted egyedül is menjek azért?!
Nemistudom, mostanában mintha olyan bizonytalan lennék, vagy mégsem...?! Kép

Most már aztán tényleg lefekszem!
Pussz!
aura

Bagzer!
Az oké, hogy Marci csinálta aképket, de nem a fénykép minőségét dícsértük, mert mi ahoz nem értünk, hanem ami rajta van, úgyhogy szerénykedés nélkül nyugodtan vedd magadra!!
Persze minden szempontból tök jók, de elsősorban ezért!
És amúgy hány centinél tartasz? Egy ideje nem írja senki!! Én kb 106-nál!!
És nekem se állna meg a korsó, pedig tuti lement, legalábbis Esztyx kézbeférős technikája szerint is (csak ha egy kicsit benyomom, de eddig nem lehetett) meg már nem is nyomja a gyomromat!! És ez olyan nagy változás, hogy nem lehet nem észrevenni!

És még mindig keményedek!
És még mindig nem jó érzés Kép

Pussz:
Orbis
orbis

Szép jó reggelt Mindenkinek!

Most itt leírom, hogy mi van velem. egyrészt azért, mert biztos érdekel Titeket, másrészt, mert a naplóm a táskámban van az meg a kocsiban és elfelejteni meg nem szertnémKép.

Szóval 3,35-kor keltem pisire.Aztán megállapítottam, hogy pont úgy vagyok,mint anpok óta mindig, tehát elkeseredtem, hogy ma sem lesz semmi(Katy ez szakdolis lelkis rész, nem?Tehát a kismamam elekseredik, hogy nem fájKép)
Aztán 4.26-kor arra keltem(ja mert visszaaludtam simán), hogy hú ez fájt. És képzeljétek tökre örültem!! Aztán kb 8-10 percenként fájt. De néha nem eléggé, és akkor megint jól elkeseredtem, hoyg mégsem szülünk, aztán megint fájt(felkelt az én kis álmibabám,megyünk kórházbaKép)
szóval megbeszéltem magammal, hoyg 3/4 7-kor keikelek az ágyból, csinálok szendvicset, meg elkészülődök. Amúgy 7-re van beállítva az óra(azért kelt az én manóm).
Szóval most itt tartunk.
Még a nyákdugóról, vagy nem tudom miről.Szóval vasárnap reggel egy jó nagy adag barnás távozott, majd este még egy adag áttetsző. Aztán tegnap este is egy jó anyg adag sárgás és most reggel egy ugyan akkor adag enyhén véres. NA, hallotatok már ilyet?!Majd lekonzultálom a szülésznővel!
Most már öltözök, remélem ma már nem jövök, csak egy hét múlvaKépKépKépKép

Kikocs?! Mi történt? Remélme azért smsre fel avgy vértezve!!

Na, mindenkinek puszi!

Nullácska! Ha van valami ennél konkrétabb rögtön hívunk, addig nyugodj meg!!!!Kép

rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

HŰHA !!! Akkor mi nagyon drukkolunk Rékács !!! Ez a babuci igazán közel fog állni a szívemhez, ha meg megszületik, ugyanis ma van a szülinapom. Ami tök jó, csak az a baj, hogy a 30.....

Nullácska! Küldj nekünk híreket, amint tudsz lécci.

Pusszancs mindenkinek !!!

Kikocska, merre vagy elveszve? Ha nics kedved írni, akkor csak jelentkezz fel egy sorral és megnyugszunk. De jó lenne azé, ha többet is írnál..

Aura: hallotál valami újat Edwigről? Varjuk onnan is a híreket...

Zsuzsi

Ja, nekem is vannak jósló fájásaim, vagy mi. De nekem vagy 45 mp-ig is eltartanak (pedig elvileg csak 25-30 mp-esek lehetnének) és van, hogy egymás után 2-3 fájás is jön és akkor megijedek, hogy most akkor mi van...
vzsuzsi

Sziasztok!Kép

Zsuzsi!Kép
BOLDOG SZÜLINAPOT!!!

Rékacs!
Ne tessék olyan "görcsösen" akarni,hátha... Engedd el magad! Mondom én, majd kíváncsi leszek magamra.De jó,hogy leírod a szülés előtti tapasztalataidat.

Aura!
Én itthon intimtornázok,ahogy a nagy könyvbe le van írva. Nem kell ahhoz feltétlenül utazgatni,ha nem muszály, persz ha van kedv az más!
És akartam már írni neked,hogy itt közülünk nekem te vagy a "hős mami"!

Bagz!
Én is láttam a képeket és persze,hogy tetszik. Sőt!Apának is.Nem dicsekedni akarok,de ő van a 2004.júliusi Tatto magazin címlapján, így ha látom a pocakod,egyből szólok neki!

És nekem meg tuti lejjebb ment a hasam látványosan és befér a kezem oda ahova kell. Gyakrabb a pisi és szuper étvágyam lett!

Ja! És Kikocska merre vagy?

Ilona(35+2)
Vendég

Jó reggelt,
Hana megint nagyon jól viselkedett éjszaka. Igaz a nyolcas szopi után még kért tízkor, de utána 3ig a hangját se lehetett hallani. Viszonylag gyorsan visszaaludt és ha nem ébresztem fel reggel nyolckor akkor lehet, hogy kilencig is bírja. Azonban nem akartam megvárni, amíg totál kiéhezik, mert akkor végig sírja a pelenkázást és teljesen kikészíti magát.
Nem tudom a többi babás, hogy van ezzel, de nekünk a böfiztetés egy rémes tortúra. Vállon nem nagyon működik, meg azt is utálom, hogy nem látom, mi történik, mikor kell szájacskát törölgetni. Ha nem böfiztetek, akkor viszont láthatólag szenved és addig nem is tud megnyugodni amíg ki nem küzdött magából két adagot. Ezt annyira rossz nézni. Fuldoklik, meg köhög, krákog, nyújtogatja a nyelvét meg sír. Ez nem volt mindig így de mostanában teljesen úrrá lett az etetések után. Az éjszakai visszaalvásokat is ez nehezíti meg a leginkább.
A hordozókendő viszont egy kincs! Ebben a helyzetben is nagyon jól alkalmazható. Kivéve éjjel, mert ahhoz azért túl nagy macera magadra kötni a bébit, hogy utána 20-30 perc múlva leoperáld, hogy te is tudjál aludni. Most is itt majomkodik a mellkasomon a drága, legalább nem zargatja apát a délelőtti alvásban a „rendszerhangokkal”. Kép
Kép
Böfire várva, anya ölében, reggeli után

Kicsit lelkiismeretfurdalásom van, hogy mindig csak az éjszakai gondokról írok, pedig történnek ám a csodák is. Apa elment játékot venni neki, mert azt teljesen kihagytuk a babakelengyéből, gondolván mindenki úgyis azt hoz majd ajándékba. Kapott is két plüss állatot, amit csak egy vagy három éves kor után lehet használni. A klasszik csörgők meg ilyesmik elmaradtak.
Szóval apa hazatért egy plüss csörgővel, amit még nem tud megfogni, mert nagyon vastag neki, meg egy ultra drága, majomnak nevezett rikító kék figurával. Ennek a majomnak tehénfoltos farka van és ciklámen színű selyemruhás, sárga kezei. Az egyik kezébe két műanyag karika van varrva, a másikban egy banánnak nevezett izé, a hasán egy szív alakú áttetsző búrában színes műanyag gyöngyök. Szóval nem egyszerű darab és felnőtt szemmel nem is igazán értékelhető. Extra funkció: ha kihúzod a banános kezét, rezegni kezd, mint egy vibrátor, ezzel csörgésre bírva a műanyag gyöngyöket.
És itt jön a csoda: Hana imádja a majmot. A majom az egyetlen akire mosolyog. Először azt hittük, hogy véletlen, de nem, a csörgő rezgő majommal mindig ki lehet belőle csalni egy-két mosolyt. Annyira várom már, amikor majd jobban lehet vele kommunikálni. Kép
Kép
A majommal és Kittyvel a babakocsiban.

Húú, jó hosszú lett. Akkor ezt most elküldöm, aztán olvasok meg reagálok.

pusz
Lili

KépKép
savitri

Szaisztok!

Csak gyorsan írok, aztán eldőlök. Szóval itthon vagyok újra. Hét peces fájásaim vanna, a méhszáj két ujjnyi, meg rövidült, meg a doki szerint nagyon jól állunk, szerinetm akkor állnánk jól, ha nem itt lennékKép No, de sebaj!
Holnap reggel megint ctg.
Aztán ha addig nem, akkor csütörtökön megindítja, de azt nem tudom, hogy akarom-e.Szóval jobb lenne inkább megindulna.

Ilona!Kép majd rájöszKép!

na tsók, alszok kicsoit, mert éjjel ugye nem nagyon mentKép

Lili! Csodaszép ez a leánka!!!!!Kép

rékacs 40+6

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

vagyok, vagyok, és jó reggelt is nektek, csak valahogy még mindig olyan nyomin... De majd igyekszem összeszedni magam...

SMS-re be vagyok tárazva, és nem is megyek sehova, szóval ha bármi van,azonnal szólok Kép

Edwignek hip-hip-hip-hip-hip hurrá, és nem olyan sok az a 10 nap, amivel később jött, inkább az az 5 hét, amióta riogatják, hogy holnap lesz a gyerek, most már tutira... már nem tudom, ki is írta...
Kép
Ezennel megállapítom, hogy Edwig és Rékacs csemetéje is belépett Esztyx Lilója mellé a topic legjobban várt babák közé. Na, majd még Rékababa is ilyen lesz, ahogy engem ijesztegettek.

Még hirtelen azt, hogy Aura, nekem a múlt héten a méhlepény I-II-es volt, ami azt jelentette az uh-s néni szerint, hogy jóóó sokat fog még hízni, ha sokáig benn marad Kép És még azt is, hogy nem kell tartani emiatt koraszüléstől. És asszem III-ig van, és ha annál is rosszabb már, akkor kikapják a babát. De főleg amíg az a flow akármi rendben van, folyamatos addig biztos, hogy nincs semmi. És igen, gondolj Edwigre Kép

Zsuzsi, boldog szülinapot!!! Innentől már lehet visszafelé is számolni, mert anyuka leszel, és megfiatalodsz Kép
Akartam küldeni neked virtuális tortát, attól legalább nem kövéredik az ember Kép de nem sikerül, valamit megint rakoncátlankodik a gép. eléggé utálom mostanában. MOndjuk mindent Kép Folyton háborgok, meg minden...

Na, majd jövök,ha megszületett Hanga, egyébként meg ha összeszedem magam Kép

Pusz
Kikocska
35+5

Ja, és nekem Ttika hiányzik nagyon, és örülök Hanitkának, aki lehet, hogy szintén szül máris, hogy visszatért? Kép

kikocska

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?