Új privát üzeneted érkezett!

Mucus
Hát azért tényleg jó volt hallani, hogy minden oké. Mondjuk azzal kezdte a vizsgálatot (mikor kitapintotta a pocim felső régióit), hogy "aha, szép nagy baba!"... Kép Nem semmi, ahogy ezt kívülről így ki tudják tapintani! Kép
Ciklus: nekem is átlag 32 napos...

Kép
Kép
Kép
cas

Ja és még valamit elfelejtettem. CTG-re a 36. hét után hetente kell menni. Ezt jól tudom? És mindegy milyen napokon megyünk, vagy be kell jelentkezni?

Kösz az infót.
zsazska

Cas
hát igen. Végül is ez a szakmájuk, érteni kell hozzá.
Szép nagy baba? Mekkora lehet?
Álítólag valamennyire visszaüt a szülők méreteire. Nálunk ez beigazolódott. Mindketten három kiló körüliek voltunk, és a fiam is ilyen súllyal született.

Zsazska
Azon a napon kell CTG-re menni, amikor a választott dokid rendel a terhesgondozóba.
Abban az esetben viszont ha nincs saját dokid, inkább kérdezd meg, nem akarok hülyeséget írni.

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Cas!
Nekem 17-én kell mennem ultrahangra. Már alig győzőm kivárni. Ma voltam tanácsadáson a védőnőnél. Kicsit elkeseredtem. December 3-a óta nem híztam egy dekát sem. Tartom az eddigi 2 kilómat. Voltam bent ma munkahelyemen 3 hete nem láttak és azt monták, hogy mintha fogytam volna. Remélem a hülye diétám miatt megfelelően nő manócska. Az biztos, hogy nagyon mozgékony és sokat nőtt mostanában.
Azt is remélem még, hogy a tavalyi műtétem miatt nem fog sokkal hamarabb megszületni. Nem szeretnék idő előtt kórházba menni. De az lehet, hogy csak túlaggódom magamat.
A dokihoz pedig nem akarok menni csak az új cukros vérvételem és az uh után.

Elég ennyit a siránkozásomból!
hmmc

Mucus
Nemtom most mekkora lehet, rengeteget nőtt szerintem az utóbbi 1 hónapban ( dec. elején voltunk 4D-s UH-on, ahol 900 g-nak saccolták), a köv. UH-ra (jan. 20.) biztos lesz a duplája! Kép
Kis sózsák! Kép Már nagyon kíváncsi vagyok, hogy mekkora! (Olyan soká lesz még az az UH...)
Szülők: Férjem 4 kg körül született, és valszeg én is lettem volna annyi, ha időre jövök (7 és fél hónapra voltam 2,25).

Hmmc
A dokim mindig azt mondta, hogy a baba mindenképpen elvonja a mamától a neki szükséges tápanyagot - szóval ne aggódj! Biztos nálatok is minden oké!
EZ a súly dolog megőrjít... Most olyan 7-8 kg-nál tartok (hát igen, a karácsonyi sütik betettek...), de ez a terheskönyvemen nem látszik, mert a gondozóban folyton rámmérnek még 2-3 kg-ot, úgyhogy a könyvemből már dec. elején úgy tűnt, mintha 9-nél tartottam volna... Kép
Ráadásul lehet, hogy tegnap hülyén jött ki, mert én a reális értékeket mondom mindig, és mondtam azt is, hogy a karácsony miatt híztam 2 kg-ot az elmúlt hónapban, a könyvben viszont mást látott, nem szólt semmit csak búcsúzóul mégegyszer kiemelte, hogy figyeljek a súlyomra. Remélem nem hiszi azt, hogy át akarom verni... Kép Eddig kölcsönösen teljes volt a bizalom...

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok lányok!

Elég rég jelentkeztem, úgyhogy Boldog Új évet minden Kismamának, Kispapának és Pocaklakónak! Kép

Elkezdtem járni tornára és ott találkoztam Nikcsivel, ő mondta hogy találkozót szerveztek, úgyhogy elkezdtelek visszaolvasni benneteket (3 napom volt rá) és ha lehet, utolsó befutóként csatlakoznék a palacsintázós programhoz, mert olyan jó lenne arcokat tudni a nevek mögött.

Cas!
Olvastam a szúró-égető hátfájásodról. Úgy látszik rajtam is mindig a Te bajod jön ki, ahogy régebben -ha jól emlékszem- a gyomorfájás, most meg a hátfájás, pedig én még csak 21 hetes vagyok, úgyhogy légyszives most már
ÉREZD JÓL MAGAD! Kép
Egyébként nekem elől a mellkasomnál, jobban mondva a lengőbordám tájékán is iszonyatosan fáj, alig bírok ülni, állni, de volt hogy már feküdni sem. Kép
Unokatesóm azt modta,hogy ő neki vastagon kent Richtofit gyógynövény krémtől elmúlt. Azóta (3 napja) szorgosan próbálkozom hátha, de még csak kicsit érzem a változást.

De jó, hogy indult a Margitos babák topic, mert most olvasgatom egy könyvben a baba-pelenkázás, popsi tisztítás, hasfájás stb. menetét, nekem nem egyértelmű, s mivel egyáltalán nincs gyakorlatom benne, azt hiszem igencsak jól fog jönni egy ilyen topic.Kép

Boglárka
(21+1)
boglarka

Sziasztok!

Hát tényleg jó lesz, személyesen találkozni és dumcsizni!

Én már csak februárba megyek UH-ra, ha a 38. hétig picur bennmarad... Jan. 26-án ctg és vérvétel lesz.

Mucus
Milyen távolságról beszélsz? A táblázatba is csak Bp. szerepel. Amúgy szerintem, ha jól összebeszélünk, akkor a távolság sem probléma. Ahogy tudom, szinte mindenkinek van autója (kivéve engem), de én valakihez bekönyörögném magam. Kép
Én remélem a doki fogja csinálni - ja a választott dokim, mert ő nő, és talán nincs akkora keze, mint a férfiaknak. Én hallottam már nem kellemes burokrepesztést is. Kép

Zsazska
A profilodba nincs e-mailcím, megadnád, vagy megírod privátba? Inkább úgy szeretném a listát elküldeni, mert nem rövid! CTG úgy van, ahogy Mucus írta.

Hmmc
De mit mondott a nem gyarapodásra (jó magyarosan) a védőnő? Mikor lesznek meg az eredmények, vagyis mikor mész dokihoz?

Nikcsi 33+1
nikcsi

Sziasztok!

Még mindig egyben:-)) Pedig most már a 41. hetet töltöttük.

A súlygyarapodásról nekem azt mondta a dokim, hogy +10-12 kg elfogadható a terhesség alatt. Én viszont nagyon vékony voltam, így nekem a jelenlegi +16 kg-ért sem szólt. Egyébként, mindenki azt hitte, hogy csak 6-8 kg-t híztam (el kellett érnem a normál súlyomat).

Gizmi
41+0
gizmi

Nikcsi!
A védónő ennyit mondott, igézem: "Nem hízott?"
És kész, ennyi. A dokihoz szerintem 18-án megyek, mert addira túl vagyok a vérvétel eredményén és az ultrahangon. Mikor két hónappal ezelőtt voltam nála azt mondta, hogy volt olyan kismamája, aki a terhesség alatt fogyott 7 kg-ot és 3,5 kilós babája lett.
Annyit mondott még a védőnő, hogy a tapasztalatai szerint a második, harmadik babák általában hamarabb jönnek 1-2 héttel főleg, ha az előző is hamarabb jött. A lányom egy héttel korábban jött. Remélem a méhnyakam is rendben lesz és bent tudom tartani ezt a manót legalább március közepéig. Eddig lekopogom semmi baj sincs. Egyedül ettől félek, hogy nehogy a súlyát ne bírjam tartani. Eddig úgy volt, hogyha valami gond lenne bevarrják, de szerintem a 28. hét után már nem nagyon varrogatnak.
Kicsit (nagyon) be vagyok ijedve, de amíg a dokim nem ijed meg addig én sem jobban. Láttam már a kétségbeesett fejét 2003. májusában. Nem szeretném mégegyszer!!
hmmc

Suly: eleg sokminden mulik azon, hogy mi a magassagod es a kezdeti tomeged. A neten millio tablazat van ahol kiszamoljak neked, hog mennyit kell hiznod. En 173 cm magas vagyok es 52 kg-rol indultam. Ha 20 kilot hizok sincs problema, azt mondjak, hogy a szoptatas alatti igenybevetelre keszul fel a szervezet. 8-10 kg altalaban lemegy a szulest koveto ket hetben, a tobbi pedig a szoptatas honapjaira van `felreteve`. En most tartok 10 kilonal, es meg 5-6 -ra szamitok. Amugy sem pont terhesseg alatt kell panikolni a kilok miatt, hacsak nincs alapbol tulsulya valakinek. Ha viszont normalis testsulyrol indul valaki, es a 6 kilot sem eri el, arra erdemes odafigyelni. Hat en ezt olvastam a sulygyarapodasrol itt-ott...

Cas, Laga

En is felek a fertozesektol az uszodakban, igy egy kicsit tobbet fizetek azert, hogy olyan helyre jarhassak ahol nincs tomeg es biztosan tiszta a viz. Az Aquincum Hotel uszodajaba jarok, oda fogunk baba-mama uszasra is (van minden szerdan es penteken).

Talalkozo: van egy tartalek-hely otletunk? Kicsinek tunik a palacsintazo az elmondottak alapjan, es lehet, hogy fel kell keszulnunk arra, ha nem lesz eleg hely. Van valami otlet?

Cas

En is azt olvastam, hogy a baba mindenkeppen elveszi a neki szukseges tapanyagot, ez a babara nezve megnyugtato, de a kerdes az, hogy az anya szervezetet ez mennyire terheli le. De ha Hmmc es a babo is jol vannak, akkor nincs miert aggodni. Kép En 24.-en megyek uh-ra. Szerintem tele vannak, es azert adnak olyan idopontokat.

MB
meglepibaba

Nikcsi,
a burokrepesztéstől ne félj, én egyáltalán nem éreztem semmit, csak a meleg vizet amikor elfolyt.
Nekem a legrosszabb (a fájásokon kívül) a szülés után a méh átvizsgálása volt. Mivel csak a varráshoz kaptam helyi érzéstelenítőt, elég szar, és fájdalmas volt érezni ahogy körbetapogatnak belülről.

Ha valakinek kell, szívesen összeírok egy listát nekem mire volt szükségem a kórházban.

Hmmc,
ne aggódj a súlyod miatt. Én 9 kg híztam összesen (pedig végigzabáltam a terhességemet) és mégis 3 kg-val született a leányzó. Tényleg elveszi tőled amire szüksége van. Elöbb eszik Ő, és csak utána Te.
A többiek se izguljanak, a szoptatás leolvasztja majd a kilókat. Én a szülés után egy héttel soványabb voltam mint valaha, és állandóan éhes vagyok mert már nincs miből tejcit átalakítani.

Zsazska,
CTG-re olyankor kell menned amikor utána az orvosod láttamozni tudja a papírt.
Ha választott szülésznőd van, akkor viszont vele kell egyeztetni, mert ő fogja csinálni fennt a szülőszobán.
myra

Nem akarok vészmadárkodni, de én a szoptatás alatt idáig nemhogy fogytam volna, híztam 2 kilót, mert nekem akkor van elegendő tejem, ha tömöm magamba a szénhidrátos kajákat! Persze van akiről tényleg leolvadnak a szoptatás alatt a kilók, de azért nem kellene erre alapozni! :-)
aranyhold

Csak röviden! Hozzánk felmehetünk még mindig, de ez már annyira előltetettnek tűnik.... Kép
nikcsi

Ja és már megyek haza, ha valami változás van (vasárnappal kapcsolatban), akkor Cas kérlek értesíts. Köszi
Kellemes hétvégét! Kép
nikcsi

Boglárka
Üdv újra itt! Kép Ígérem mostmár befejezem az újabb és újabb tünetek produkálását! Kép
Egyébként a szúró-égető fájdalmat nem a hátamban, hanem elől, a mell alatti részen (ameddig felér már a méhem) érzem. A mai nap megint mélypont, már éjjel sem tudtam tőle aludni, és napközben sem volt jó sehogy. Mostmár teljesen biztos, hogy a babó mozgásától függetlenül fáj... Remélem nem fog rosszabbodni, mert már így is nehezen tűröm.
Azért a Richtofit krémre szerintem kérdezz rá, hogy terhesen használhatod-e... Nemtom mi van benne, de én biztos ami biztos rákérdeznék...

Meglepi
Én egy jó 10-es plusszal indultam, tehát ha egy grammot nem híztam volna, az se lett volna baj... Most is egy 10-es az előirányzott, nem lesz könnyű betartani... (Bár az elmúlt napok fájdogálásai elég negatívan befolyásolják az étvágyamat.)
Úszás: én is azt hallottam, hogy oda érdemes, ahol van baba-mama úszás, mert ott tisztább a víz. Mennyi a beugró? És milyen a fürdőruhád (beleférsz egy régibe?)? A picúr hogy tűri?
Tali: tartalék ötletnek a teázót az Oktogonnál megtarthatjuk szerintem... Vagy viszek magunknak 2 összecsukható széket a palacsintázóba! Kép

Lányok
Hányan vagyunk a talira? Ha többen, mint 8 akkor most kéne még gyorsan átszervezni máshová, mert ha csak ott derül ki, akkor elég macerás lesz elbumlizni máshová (közel meg csak az Auchan van, igaz annak az előterében sok leülős hely van, de nem olyan hangulatosak...).

Myra
Írd meg a listát légyszi, vagy ide, vagy ha túl hosszú akkor privátba nekem is! Köszi! Kép
Ez a méhátvizsgálás rutinvizsgálat, amit mindenkinél megcsinálnak, vagy nálatok volt rá szükség vmiért?
És egyébként mi van veletek?

CTG
Akkor kell menni, amikor rendel a dokim ott lent a terhesgondozónál?

Kép
Kép
Kép
cas

Nikcsi
OKé, hívlak!

Kép
Kép
Kép
cas

Én is használtam a Richtofit sportkrémet, a gyógyszerész szerint lehet, mert csak gyógynövények vannak benne.

MB: Mennyi a baba-mama úszás az Aquncum hotelben?

Én csak akkor tudok a talira menni, ha itt lesz valahol a kerületben, mert szoptatásra vissza akarok érni, Matyi újabban nem eszik cumisüvegből. Szóval nekem mindennel együtt van kb. 2,5 órám.

Én spec szívesen mennék Nikcsiékhez, ha már így felajánlotta, tuti elférünk, és tuti füstmentes, bár palacsinta az biztos nem lesz, de vihetnénk ezt-azt. Én pl. szívesen sütök kakós-fahéjas sütit, meg egy üveg ásványvízzel beszállok a piába!
aranyhold

Én nem ismerem a palacsintázót, úgyhogy nem tudok ez ügyben nyilatkozni. Csak idejében szóljatok, hogy hova kell menni és mikor.

Bemutatom nektek Sára Katát! Ma voltunk 4D-s ultrahangon és megmutatta, hogy KISLÁNY!!! Sőt! Még a nevet illetően is közös nevezőre jutottunk!
Kép
hmmc

Hahó csajok!
Akkor most mi legyen a talival?
Az a baj, hogyha most változtatunk akkor tudunk mindenkinek szólni?
Akik jelentkeztek:
Nikcsi
Hmmc+leányzó
Meglepi
Laga
Aranyhold
Boglárka
Cas
Ez pont 8. Tehát jó eséllyel nem fogunk elférni, ha csak 1 vendég is van a palacsintázóban...

Én el tudom érni Nikcsit, noha ő tuti nincs netközelben a hétvégén, szóval szerintem 1 szavunkba kerül, és mehetünk hozzá, én majd elkérem tőle pontosan hol lakik és megírom. Többiekről ki mit tud?
Javaslat: ha mindenkit el tudunk érni, akkor legyünk Nikcsiéknél, én 3 embert el tudok vinni kocsival mondjuk a Flórián tér környékéről hozzájuk.
Ja, és részemről egy püspükkenyér és még egy üveg ásványvíz oké! Kép
Mihamarabb válaszoljatok!
(Ui: Végső esetben még akiket nem értünk el, egy fuvarral el tudunk hozni a Nagyitól... Szegény férjem örülni fog a sofőrködésnek... Kép)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas! Jó ötlet, szerintem beszélj Nikcsivel, hogy akkor ok-e náluk, és akiket tudunk értesítünk, akiket meg nem, azokért meg beugrik, akinek útba esik a palacsintázó.

Ha Nikcsiékhez megyünk én is kocsival megyek. Szóval aki békás környékéről jönne, hozzám befér!
aranyhold

Beszéltem Nikcsivel, tőle oké a buli náluk. Kicsit eldugott helyen laknak, ezért megbeszéltem vele egy randit a terhesgondozó előtt 3-kor, mi őt felszedjük ott, aki még kocsival jön, vagy jó lenne neki egy fuvar, az jöhet oda és jöhet velünk (majd várunk egy kicsit, mondjuk 1/4 4 - 1/2 4 körülig).
Nikcsiék címe és az út hozzájuk:
III. ker. Erdőszél köz 24.
Útvonal: Bécsi úton menni kifelé, Óbudai temető környékén Opel Maxabo és Suzuki a bal oldalon elhagyni, tovább az első lámpáig, a lámpa előtt lekanyarodni balra, utána 1. lehetőségnél jobbra, aztán 1. lehetőségnél balra, és aztán az 1. lehetőségnél megint balra.
Ez már az az utca (zsákutca mellesleg), nincs csengő, úgyhogy aki ide jön egyenesen az dudáljon, meg majd figyelünk is kifelé.

Aranyhold
Akkor neked beleférne felszedni a palacsintázónál azokat, akiket nem tudtunk értesíteni? (Mi akkor nem mennénk ki odáig, mert majdnem a kórháznál lakunk.)
Te esetleg fel tudsz hívni vkit, akiről tudod, hogy nem olvas netet a hétvégén?

Többiek! Jelentkezzetek, hogy vettétek az adást!!!

Kép
Kép
Kép
cas

Én sajnos csak Nikcsi számát tudom, és ha lenne valaki akinek útba esne a palacsintázó, akkor nem kerülnék, mert én innen át tudok menni a hegyen amerre a békás busz megy. De ha végképp senki, és nem tudunk mindenkit értesíteni, akkor természetesen belefér a kerülő. Írjátok meg holnapig mindenképpen mi a helyzet!
aranyhold

Reméljük előkerülnek a többiek is, és olvassák a fejleményeket...

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok,
most olvasom, hogy Nikcsiékhez megyünk. Oké, nekem útba is esik a palacsintázó. Oda is megyek 3-ra és várok 3.15-ig ha kell. Persze feleslegesen nem. Vagyis vasárnap 14.30-ig legkésôbb sikítson itt a neten az, akit el kell vinnem. Ne a megadott email címemen, mert az céges és csak hétfô du- megyek be.

Meglepi,
téged nem láttalak, hogy fogtad volna az új helyet.

Úszás, burokrepesztés, CTG, hízás-fogyás témák: Nikcsiéknél nyilatkozom.

Ja és kaja: én is viszek valamit enni meg inni. (Ha mást nem, akkor amíg várok a palacsintázónál, veszek néhány palacsintát. Ha-ha-ha)

Laga 23+3
laga

Sziasztok,

Vettem az adást, akkor én is csatlakoznék a terhesgondozó előtt 3-kor valamelyik kocsiba, mivel nekem nincs.
Én viszek valami sósat (ropi, sajtos tallér).

Boglárka 21+2
boglarka

Boglarka
Akkor téged mi el tudunk vinni a kórháztól.

Többiek
Egy helyünk még van kiadó a kocsiban!

Aranyhold
Ezek szerint Lagának útba esik a palacsintázó, akkor veled Nikcsiéknél találkszunk (eltalálsz hozzájuk a "remek" leírásom alapján Kép), vagy eljössz a kórház elé?

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
Ha nem gond akkor én Nikcsiékhez mennék. Remélem oda fogok találni.
hmmc

Laga! Köszi, hogy beugrassz a palacsintázóba!

Cas! Nekem a cím elég, az alapján mindtenhova eltalálok!

Na csajok, akkor én egyenesen Nikcsiékhez megyek, igyekszk 4 előtt odaérni, de ugye függ mikor óhajt enni a manó, de majd csalok napközbe itt-ott, hogy 3 körül tudjak indulni! És viszem a sütit, már bekavartam a tésztáját, reggelig pihen a hűtőben!
aranyhold

sziasztok

most latom a programot, en is odatalalok, de holnap fogom tudni megmondani, hogy ott leszek-e, mert ma rosszabbul vagyok mint eddig... elkezdtem az antibiotikumot Kép nem orulok neki. na sebaj, abbahagyom a nyafogast es remelem, hogy holnap mar kicsattano energiaval ismerlek meg titeket.

Nikcsi

nagyon kedves toled, hogy "befogadsz" minket!

Holnap talalkozunk!

Hmmc

Nagyon gratulalok a lanyzohoz, a parodat gondolom most a felhok kozt lehet csak megtalalni... Kép
meglepibaba

Aranyhold
Hú, de rendes vagy. Az embör még holnap fogja csak megtörni a diót a püspökkenyérhez... Kép

Gyors összefoglaló, ki hova jön:
Kórház előtt: Nikcsi, Boglárka, Cas (3-kor)
Nikcsiékhez egyenesen: Hmmc, Aranyhold, Laga (kicsit később, hogy odaérjünk egyáltalán Nikcsivel)
Már csak Meglepiről nem tudunk. Nem ismeri vki vmilyen elérhetőségét?

Kép
Kép
Kép
cas

Meglepi
Nagy elmék ha találkoznak... pont egyszerre írtunk! Kép
Akkor Te is Nikcsiékhez jössz egyenesen...(?)
Gyógyulj meg addig!

Laga
Akkor ezek szerint nem kell senkit felszedned a palacsintázónál.

Végül csak sikerült mindenkit összehozni! Kép Holnap találkszunk!

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok,

Bocsánat, hogy ismeretlenül írok ide nektek. Azért teszem, mert tudom, hogy sok mama nem az "elmúlt napon"-ra kattint, így ha érdekelné is, amit hírdetek, nem láthatja meg. Ez pedig a következő:

Január 27- én újabb 4 napos dúla-alapképzés indul a MODULE szervezésében. A résztvevők képessé válnak kórházi szülések mellett is helytállni. http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?id=89&cid=45522

Amennyiben valaki tervezi, érdemes erre mindenképpen elmennie, mert ez az utolsó alkalom, hogy nem kell szállásdíjat fizetni. Külön indok még a mostani tanfolyam mellett az, hogy pénteken vért izzadva megszültük a továbbképzés mikéntjét, hogyanjait és egyéb kérdésekre adott válaszait is, és ennek eredményeképpen a januári csoport tud velünk továbbképződni havi egy vagy két napos alkalmakkor, és szuper lesz! Érdeklődés esetén forduljatok a fenti linken megadott névre, számra, vagyis Békés Emőkéhez a 70/948 5481-es számon, de még sokkal jobb, ha mélt írtok neki a bekese@module.hu címre.

Tudom, hogy sokan közületek várandósok, azért teszem fel ide is ezt, mert pocakkal is el lehet menni, amennyiben, ha van nagyobb testvérke, elég nagy ahhoz, hogy nélkülözze a mamáját 4 napra. Nem mellesleg ez a képzés segít kihozni a legjobbat a kórházi szülésekből (is) mind a ti, mind a babáitok szempontjából. (Bár tény, hogy pocakkal átmenetileg lemaradtok a toábbképzésről, de ez újra indul később, szóval nem gond.)

Ha szeretnétek dúlát, akkor nekem írjatok, leírom, hogy tudjátok megtalálni a leginkább nektek valót. Kép

Virág
virág78

Sziasztok!

Köszi a válaszokat.

Nikcsi az e-mail címem: zsuzsa.remes@axelero.hu.
Előre is köszi.

Jó szórakozást a talin!

Zsazska
zsazska

Nikcsit végül nem rángatom be a kórházhoz, mert megnéztük a térképen és eltalálunk hozzájuk.
Szóval most írt SMS-t, hogy 3-tól vár mindenkit odahaza! Kép

Boglárka
Akkor 3-kor várunk a kórháznál! (A profilomban találsz rólunk képet... Kép)

Kép
Kép
Kép
cas

Nagyszerű, akkor indulok időben!
aranyhold

Láááányok!!!!!!!!!!!

Kinek írjak, ha mindenki a talin van?????????

Jó szórakozást!

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Sziasztok,
na akkor nem kell mennem a palacsintázóba.

Mucus,
látod te is eljöhetnél Nikcsiékhez. (Még nem késô.)

Na indulok lassan,

Laga 23+4
laga

Sziasztok!
Szuper volt a tali! Mint kiderült, minden nick mögött nagyon kedves lányok bújnak meg (bár ezen igazából nem lepődtem meg...)
Én nagyon jól éreztem magamat!
Külön köszönet Nikcsinek a kellemes környezetért, és mindenkinek a finom sütikért és rágcsikért! (Meglepinek én a fuvarért is!)

Fel is dobtam az ötletet, hogy két hét múlva újra találkozhatnánk...
Mit szólnátok egy nagy palacsintázáshoz? Jöhetnétek hozzánk, csak kéne még 1-2 palacsintasütő.
Viszont nekem a péntek du. lenne jó azon a hétvégén (tehát jan 21.)...
És ezúttal remélem mindenki el tud jönni, akik pedig most is voltak, őket meg pláne várom!

(Ígérem legközelebb mást is hagyok szóhoz jutni... Kép Bocs, ha túl nagypofájú voltam... Mindig csak utólag veszem észre magamat... Kép)

Kép
Kép
Kép
cas

Mellszívó
Ha vki akar venni, én már pár helyen megnéztem az Avent Isist, azt a verziót amihez 2 cumisüveg is jár, a Brendonban a legolcsóbb szerintem, ott 13 körül van (a csaj hirtelen nem tudta megmondani, hogy 12900 vagy 13900, de máshol a legolcsóbb nekem a 15490 volt...).
Egyébként új verzióban is lehet venni, ott asszem a két kicsi helyett egy nagyobb cumi van, amibe speckó zacsikat lehet tenni, amikben egyből le lehet fagyasztani a tejet. Ez itt a Brendonban is 15900.

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Végigolvastam, hogy is sikerült végre kikötni nálunk a csapatnak... Kép Talán Aranyholdnak sikerült rábeszélni titeket - köszi!Kép Nem azé, de szerintem jobb volt, mint egy beülős helyen. Nem fényezni akarom a helyet, csak tényleg nem volt füst, és ha már palacsinta nem volt a teázó ötlet miatt volt TEA. Viszont ne haragudjatok, ha valamit nem tettem ki. Nagyon sokmindent hoztatok, és hagytátok ott, de reszkessetek, mert legközelebb elviszem!

Cas
Már otthon is mondtam én 3 palacsintasütőt is fel tudok ajánlani, sőt még a segítségem is! Gondoltam, hogy csinálok én is, csak az elszívónk egyelőre látványosságnak van felszerelve (nincs kivezetve és valami szénszűrő kellene bele) és nagyon tömény lett volna a szag. A másik meg akkor igazából nem lett volna időm pórszívozni, felmosni.

Ha valami nem volt jó (hideg volt, nem volt elég levegő) nektek, akkor nyugodtan írjátok meg.
Ja, szegény férjem nem örült annyira a dolognak, mert eleve nem egy nagy társasági lény (ellenbe velem - dehát tudjuk az ellentétek vonzák egymást), de mondtam, hogy így legalább játszhat a számítógépen. Volt is ennek böjtje, de egy szót se szólhattam, 8-ig vagy meddig le se szállt róla... Kép De semmi gond! Van ilyen, és én még remélem lesz is! Kép

Szegény Mucus! De Te is és Myra is jöhetett volna! Na talán majd legközelebb!

NAGYON JÓ VOLT A HÉTVÉGE! Persze a vasárnap du. miatt! Kép Aztán ma meg már itt a melóba... mindjárt heti megbeszélés a főnöknél (pfuújjjj) Kép

Puszi Nikcsi 33+4
nikcsi

Nikcsi
Ne mentegetőzz, nagyon klassz háziasszony voltál! Teljesen jól éreztük magatokat nálatok, nálunk is remélem lesz ilyen jó hangulat! Kép
Az embört én is el fogom küldeni sörözni/moziba vmelyik haverjával aznap... Aztán jó ha éjfélre hazakerül... Kép
Myrát és Mucust természetesen várjuk!
Ja, és 3 palacsintasütő nem is kell, mert nekem van 1, és még 2 lapon tudjuk majd sütni.

Kép
Kép
Kép
cas

Boglarka
Tegnap nagy volt a szám, hogy biztos neked is ugyanaz "csak" a bajod, mint nekem, de azért persze a dokidnak ne felejtsd el legközelebb megemlíteni, hátha nálad más baj van!

Aranyhold
A sütid nagyon finom volt! Esetleg publikálhatnád a receptet... (ha nem titkos Kép)
A kardigánba, amit Matyinak kötöttél, simán kézzel rá tudtad varrni a cipzárat (gombokkal és gomblyukakkal én sem akarok vacakolni)?

Laga
Minél tovább ízlelgetem a lányneveteket, nekem annál jobban tetszik! (Mondjuk én anno a lánynevek között el is gondolkodtam rajta, de a férjem helyből kimenekült tőle a világból... Kép) Szóval szerintem ne hagyjátok magatokat!

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Örülök, hogy ilyen jól sikerült a találkozó. Olyan jól éreztem magam, hogy már nincs is kedvem dolgozni, csak babás témák érdekelnek. Kép Na mindegy, még erőt kell vennem magamon kb. 4 hónapig, hogy gyűjtögessek egy kis pénzt, főleg ha őssejt levételt is akarok. Kép Ja és még egy bevállalt továbbképzés vizsgáját is le kell tennem februárban. Hogy fogok én a tanulásra figyelni?? Kép

Nikcsi
A hely szuper volt. Kép Szerintem a palacsintázóból biztos kinéztek volna minket 1-1,5 óra után. Mondd meg a férjednek, hogy köszönjük, hogy elviselt ennyi pocakost egy helyen, és a férjem is együtt érzett vele, ugyanis ő sem szereti a túlzottan nagy társaságot.

Cas
Jó ötlet és időpont a palacsintázás. A pali sütéshez én is be tudok szállni egy sütővel és némi önerővel.
Az orvosomnak majd azért beszámolok, hátha van valami jó ellenszere, mint a gyomorégéskor a Maalox. Bár lehet, hogy csak kinőttem azt a bajt is. Kép

Meglepibaba
Köszi a fuvart. Ha már kigyógyultál, akkor lehet, hogy te is jössz a keddi tornára?

Boglárka 21+4
boglarka

Cas! Ha a Margitba jártok nézzétek meg van-e még olyan Avent Isis mellszívójuk, amihez adnak egy ajándék cumisüveget! Természetesen a gyógyszertárban az A épület földszintjén. Az 13990 volt amikor én bent voltam, és én ezt találtam a legkedvezőbb vételnek. Ugyanez az akció van azt hiszem magánál a forgalmazónál is (www.pro-mama.hu), neten is lehet rendelni. Amit írtsz, hogy 15900 az az egyirányú rendszeres avent. Annak a fejő része ugyan az, viszont nem kisüvegbe fejsz, hanem zacsiba, és amit adnak nagyobb üveg, az csak a zacsival használható. Az Aventes zacsikkal amúgy érdemes vigyázni, sokan panaszkodnak hogy elég sok a lyukas köztük, bár én egyet sem találtam még. Én csak a kórházban fagyasztottam Aventes zacsiba, itthon kifőzött műanyag jégkockatartóban fagyasztom. Nekem így sokkal praktikusabb, mert ha fel kell olvasztani, akkor annyit olvasztok, amennyi kell, viszont az Aventes zacsiba eltett 150-200ml-t mind fel kell olvasztani, még ha csak 50 ml kell, akkor is. És utána visszafagyasztani tilos, és max 24 óráig lehet felhasználni.

Tali! Baromi jól éreztem magam veletek! Minden tökéletes volt, a teák meg extrán finomak! Én is nagyon örülök, hogy végül Nikcsiéknél voltunk, nyugisabb volt így! És Matyi sem halt ám éhen! Pont 3 óra telt csak el a két etetése között mire hazaértem és meg tudtam etetni, szóval ennyit lazán ki kellene bírnia. Viszont bosszant egy kicsit, hogy nem akar cumisüvegből enni újabban. Régen nem volt ezzel gond. Az apja nem egészen 10ml-t bírt belétömni fél óra alatt. Katasztrófa. Viszont a legközelebbi talira ha péntek délután lesz akkor azt hiszem Matyistól tudok csak menni, gondolom nem bánjántok! De akkor addig mindenki kúrálja ki magát! :-) Most is csak ezért nem vittem, na meg volt aki vigyázzon rá, de azon a pénteken valszeg a páromnak extra sok melója lesz, azt hiszem még hétvégén is be kell majd mennie.

Cas! Egy palacsintasütővel én is be tudok szállni, ha kell! És a püspökkenyered isteni volt! Közkinccsé tennéd a receptjét!
aranyhold

Íme a recept, amit én is csak mostanában kaptam egy anyukától a babás fórumról, aki mellesleg szintén a Margitban szült!

Karácsonyi fahéjas-csokis csillagok
12, 5 dkg puha margarint elkeversz 1 tojással, 7, 5 dkg porcukorral, 1 csomag vanilíás cukorral, hozzáadsz 25 dkg lisztet, 4 dkg kakaót, 1 teáskanál sütőport, 2 teáskanál fahéjat. Összegyúrod - én a turmixgép dagasztókarjával szoktam - utána félórára berakod a hűtőbe. Majd lisztezett deszkán kinyújtod, formákat kiszaggatod, és 175 fokon (gáz 2-es fokozat) 8-10 percet sütöd.
aranyhold

Sziasztok!
Nagyon jó volt a hétvégi találkozó. Nagyon jól éreztük magunkat. Mindenki nagyon aranyos volt!
Szívesen segítenék a palacsintasütésben én is, de azt hiszem rosszul járnátok velem. Eddigi pályafutásom alatt 1 db ép palacsintát sem tudtam még csinálni. Általában a nyolcadig pudigszerű sült palacsinta után kidobom az egészet. Ugyanaz a recept, mint az anyukámé, az övé érdekes módon vékony, finom stb. az enyém meg . . . De kenni azt tudok!
hmmc

Köv. tali
Örülök, hogy ilyen nagy sikert aratott az ötlet.
Sütő: maradjunk abban, hogy 2 db teflonos kellene még az enyém mellé (azért teflonos, mert abba nem kell olaj, és akkor csak rövid időkre kell ablakot nyitnunk a konyhában, mert nekünk nincs elszívónk, meg a sülő palacsinta illat amúgy is kellemes szerintem olajszag nélkül...).
Hozzávalók: arra gondoltam, hogy én bekeverem a tésztát, és mindenki hozzon bele egyféle tölteléket. (Alma, lekvár, túró, mák, dió, nutella, puding, stb. ki-mit szeret...)
Babákat-gyerekeket természetesen lehet hozni! (Ez Myrának és Mucusnak is szól!) Az udvarban egy hinta is van, ha a nagyobbak unják a banánt és teliették magukat palacsintával le is mehetnek játszani. (Zárt udvar, ahová rájuk látunk és bármikor fel tudnak jönni akár egyedül is.)
A hálószobába bárki félrevonulhat szoptatni/altatni/pelenkázni a nagy franciaágyunkra, a tali a nappaliban és a konyhában zajlana.
A címet és az útvonalat majd időben megírom.

Hmmc
A lányod egy kis angyal volt, és kiköpött úgy néz ki, mint te. Hozd el legközelebb is!

Aranyhold
Köszi a receptet és a mellszívóval kapcsolatos infókat!
A püspökkenyér receptemet estére felteszem, mert nem otthon vagyok, és csak nagyjából tudom.

Kép
Kép
Kép
cas

Az én palacsintasütőm teflon, olyan piros pöttyel a közepén, ami jelzi, hogy elég meleg-e. De én szoktam bele olajat is tenni, mert úgy lágyabb, de már sütöttem olaj nélkül is, nem ragad bele!
A tölteléket majd megbeszéljük ki mit hoz! Nekünk van egy csomó féle lekvárunk, nagymamám is főz (igazi nagyi féle sárgabarack lekvár!), én is, meg anyu is. Szóval ha gondoljátok én azt vállalom. De ha kell a diót és a mákot is, mert nagymamákénál terem. Szóval ezek ingyé vannak, senki ne adjon értük pénzt, akkor inkább hozok én!

Cas! Elfelejtettem megírni az előbb a pulcsis dolgot! Én géppel akartam rávarrni, de nekem nincs itt varrógépem, csak a nagyinak otthon, oda meg nem tudtunk lemenni, így kézzel varrtam rá jó erősen. Eleinte én is úgy gondoltam praktikusabb a cipzár, de a babának kényelmesebb a gomb vagy a patent, mert az nem olyan merev, és a felhúzott cipzár vége meg gyakran bántja az állát.
aranyhold

Köszi mindenkinek, persze nem azt akartam kihozni, hogy áradozzatok, csak tényleg bocsi, hogy ha valami lemaradt volna. Olyan izgatott voltam (minden legyen, ne szenvedjetek semmiben hiányt, jól megismerjük egymást, stb).

Boglárka
Ki is nyomtatom a férjemnek, biztos örülni fog!

Cas és Aranyhold
A sütikből én még ma is csemegézek, nagyon finom! Kép (Lehet, hogy ezért jön ki egy herpesz a számon???? Túl jóízűen eszem?!)
Ja és most bevallom, hogy ám én is sütöttem, mert nagyon édesszájú vagyok. De ez volt az első sütésem az új légkeveréses sütőben... A süti finom lett, de ronda - tálalhatatlan. Kép Szóval jól kitapasztalom és akkor az én sütimből is csemegézhettek! Kép
Az én sütőm is teflonos, de én is szoktam kis olajat alá rakni... Na majd Cas megmutatja, hogy kell csinálni az igazi palacsintát!

Aranyhold
Te egy főnyeremény vagy! Vagy a nagyi? Ennyi minden jót kapsz tőle??? KépKép Én nagyon szívesen babáznék Matyival! Tényleg a páromnak egy fotót bevittem megmutatni, aztán ígértem, ha megnéztem beviszem, de ez elmaradt, aztán este reklemálta is! Kép

Hmmc
Dorina tényleg nagyon jól viselkedett! Kép

MB
Gyógyulj meg, aztán tornán találkozunk!

Amúgy már folyamatosan olvaslak titeket, csak kissé kiborultam!
Ezt szakbarbárnak írtam, a lustaság miatt csak bemásolom:
Múlt héten a terhesgondozóba is rákérdeztem, hogy kötelező-e ezt a 28 napos szülési szabadságot kivenni, ők is mondták DEHOGY! Elsőre febr. 23-ra írtak ki, de a legutóbbi ultrahang alapján átírtak febr. 27-re. A munkaügyis a febr. 23-t jegyezte meg és ez alapján közölte, hogy jan. 23 után nem jöhetek dolgozni. Ez 1. eleve nem 28 nap, 2. nem kötelesek elküldeni! Ezek tudatában nyugodtan voltam a mai napig, percig. Most közölte velem a közvetlen főnököm, hogy teljesen feleslegesen fogok pl.: jan. 24-én bejönni.
Állítólag a közalkalmazotti szférában előírták, hogy 2005.01.01-től csak státuszban levő embereket foglalkoztathatnak.... Namármost van egy kollégám, aki helyettem lesz és kerül a státuszomba. Szóval miatta kell - kötelező elmennem. De ilyet csinálhatnak???? Ha jan. 1-től nincs státuszba, jan. 23-ig, akkor már nem mindegy? Nekem nagyon szükségem van a 100%-os fizetésemre, ugyanúgy végzem a munkám... Mit tehetek?????
nikcsi

Aranyhold
Az én palacsintastőm is ilyen, abba nem szoktam olajat tenni, hanem a tésztába egy keveset, hogy puha legyen (szerintem különben kiszárad a palacsinta), és így bele sem ragad. De majd összedugjuk a fejünket, és kipróbáljuk így is úgy is. Kép
Finom lekvár, mák, dió jöhet! Kép
Pulcsi: szóval cipzár kilőve. De nincs sok kedvem gomblyukazni... olyan macerás. Kép A patent meg nem kapcsolódik folyton ki?

Kép
Kép
Kép
cas

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?