Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Lányok!!!! Muszáj elújságolnom. Krizsó megtáltosodott.:-)))))))
9 napja: elkezdett folyamatosan gügyögni, 8 napja: hátról hasra fordult, 7 napja: megtanult magától tapsolni, 4 napja: kibújt az első foga: tegnap hasonfekvésből felült és felülésből megtanult lehasalni, ma: elkezdett mászni és próbálkozik a felállással.:-)))) Úgy teker mint a golyó. Micsoda egy lurkó?! Volt vagy 3 hónap lemaradása és hipp-hopp egy hét alatt behozza. Most is itt mászik mögöttem a szőnyegen. Most látom csak hogy kisebb, mint a macsekunk.:-))))) Nekem is vége a jóvilágnak. Pakolhatok el. :-))))))))
Azthiszem sűrgősen lerakjuk mi is legalsó állásba a kiságyat.

Kitty,
Krizsó az "ADA"-t mondogatja mikor próbál becserkészni valami újabb tilott tárgyat. Na vajon miért? Az evésnek nála még nincs külön szava, csak vadszamár kiáltásokat hallatt ha éhes és türelmetlen.

Era, Móki,
Megy mail a talira autózás ügyben.

Erika,
Nem semmi. Zajlik az életetek rendesen nálatok is? Még jó, hogy végül Domi ajtót nyitott. Hasonlóan jártam a Lacussal, szintén 2 éves kora körül. Még az anyukámnál laktunk és én hülye bennehagytam belülről a WC-ajtóban a kulcsot, Ő meg játékból magára zárta. A kb. 1 nm-es ablaktalan helységben üvöltött a gyerek és úgy bepánikolt, hogy kb 3 órahossza alatt nyugodott meg annyira, hogy rá lehessen beszélni, hogy elfordítsa a kulcsot. Benyomni sem mertük az ajtót, mert féltünk, hogy a pici helységben a gyereket üti meg. Szóval a WC és fürdőszoba kulcsokat vegyétek ki a zárból!

Kíváncsi leszek erre a 2 éves kori magasság duplázásra. Krizsó jelenleg kis DugóDani, pedig az apja közel 2 méter. Bár elnézve az elmúlt pár nap teljesítméynét, lehet, hogy növekedésileg is egyszercsak hipp-hopp behozza magát.

Szilvus,
Gratula a barátnődnek a kislányhoz!!!:-)))
Nem te vagy hurráoptimista, hanem egyszerűen néhányan irigyek rád. Szerintem legalábbis ezért vészmadárkodnak ahelyett, hogy veled örülnének. Ez van.Kép Ne is törödj vele!

***TALI*** JANUÁR 19. ***
Szilvus+Petike - szerintem muffin
Humi+Krizsó - pogi vagy sajtos rúd
Móki+Andris
Pera+Levi
Sly+Bianka
Mariann+Nádja

Pusza,
Humi és a kis sertepertélő Krizsó
humi

Sziasztok! Lehetőség szerint mi is csatlakoznánk a talihoz! Mit vigyünk? Cím? Bocs, Eszter felébredt, még a végén felsírjí Ádit!
Claire
claire

Pumi!
Felhívtam Pécsi dokit. Holnap 14.50-re kaptunk időpontot. Nagyon nyugisnak tűnt a telefonban. Kicsit talán meg is lepődött azon hogy jelentkeztem. Olyan furcsa érzésem van, nem is tudom nehéz ez a váltás, de tudom hogy muszály. Matyika érdeke. Ne értsd félre nagyon jó benyomást keltett a doki, nem vele van a gond hanem velem. Aki váltott már orvost biztos tudja mi ez az érzés. Nagyon várom már hogy holnap találkozzunk személyesen is.
Nándinak nagy gratula a mászáshoz. Kép

Matyika extra nyűgös!Kép Tegnap óta nem lehet hozzászólni, a nyakamon lóg, és sír állandóan. Tuti hogy az időjárás kavar be neki, szerencsére az alvókája nem változott. Majd csak visszaáll az idő, és Matyikát sem zavarja meg a melegfront.
Más babó nem nyűglődik??? Tegnap enni sem akart csak pár falatot. Kép

Megyek amíg alszik vasalok. Kép
Szép napot mindenkinek.
Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok!

Szilvus, gratula a barátnődnek a babához!!!!! Sok boldogságot!!!

Móki+Andris - rágcsa + üdítő
Pera+Levi
Sly+Bianka
Mariann+Nádja
Claire+Eszter,Ádám

Humi, micsoda táltos Krizsó! Eszméletlenek ezek a skacok!!!! Már alig várom, hogy lássam az új tudományokat!!!

Ági, Andris 2 napja nyammog, csak gyümit, de az eddig sztár alma nem ment. Talán már nem akar kanalazni? Ha a mandarint, banánt, sütőtököt odaszemezgetem a tányérjába, ő kihorgássza, betömi, de a kanáltól nyűglődik. Ha olyanja van, és megnyalja, finom, ezsik, de valahogy nem aza igazi. Ja, és többet cicizne. Nem bánom igazán, legalább van valami a pocijában, és nem chipsKép

No pá, még talán jövök!

Pusza,

Móki
móki

Sziasztok!

Lehet mégis elmegyünk a talira, még eldöntöm, de azért egy útvonalas e-mailkét elfogadok... Kép

Pera+Levi
Sly+Bianka
Mariann+Nádja
Claire+Eszter,Ádám
Bzsuzska+Pepe - rostos lötyik

Zsu
bzsuzska

Sziasztok!

De jó Nektek, megint tali. Ha kitavaszodik mi is egyszer elmegyünk. Ugye lesz topicos közös 1 éves buli?

Humi!
Hát ez a Krizsó! Na,most aztán vége a jó világodnak! Egyszerre mindenre figyelhetsz. Lehet,hogy hamarabb fog szaladni Krizsó,mint Réka. Ő nem csinál hirtelen dolgokat.

Lehet,hogy Rékacs 4. foga is kibújt. Gyanús, mert már éjjel csak 1x kelt, akkor is csak egy telitankolás, és már aludt is reggel 8-ig.

Mikor megyek már iskolába?
Kép

Puszi:

Kitty
kitty123

Szisztok!

Moncsi, részvétemKép A jövőt nézd, ne a múltat. A sógorom anyósom temetésén ezzel próbált vígasztalni (nem sok sikerrel): "egy jön, egy megy". Neked most ott van Levi, nekünk itt van Kincső. Ma történt 4 hónapjaKép

Móki, csak nem látta Andris Kincső szemezgetős fotóját? Nézet menü - frissítés

***TALI***
nekünk ok, de még átgondolom, hogy átbkvzzuk-e a várost. Valahogy tétényből az iszonyú messze van.

Szilvus, jó játék az ajtó! Kincső állandóan becsukja a nagyszobaajtót, amikor én a konyhában teszekveszek. Be akarok menni, de nem tudok, mert előtte ül. Hiába magyarázom neki...

Humi, ügyes Krizsó! Van macska-Krizsós fotó? A méretek miatt...

Barbi, nalátod, hogy ügyes a Bence!

Erika, nálatok tényleg nem unalmas az élet.Kép

Ági, Kincs csak éjszaka szokott nyüglődni, nappal semmi probléma vele. Most 2 órája alszik az erkélyen, ha ébren van, akkor játszik.

Kitty, úgy látom, tetszik neki a sulitatyó. Kiváncsi leszek, mit mond majd néhány év múlva.

Képzeljétek, hétvégén megint pázmándon jártunk (a házzal nem tudjuk, mi lesz) kirándulni. Kincső gyalogolt az erdőben, játszott a bokrokkal, sziklára mászott Kép - vajon kitől látta? - ette a csipkebogyót. Nagyon élvezte az erdőt, hangosan nevetgélt.

Majd jövök még
Ed

FelébredtKép

Edina
Kép
Kép
ed26

Talira azt hiszem mi is becsatlakoznánk, útvolnalat mi is kérünk, sőt egy emberkét babástól tudok is vinni. Era?

később még jövök, pussz

Erika
goczane

Ed, ha úgy döntesz, hogy jöttök - és én is - akkor megyünk együtt?
bzsuzska

Sziasztok!

Humi
GRATULA a táltos Krizsónak! Hihetetlen a pasi! Nálunk mindez 4 hónapot ölelt át (a forgástól a felállásig)Kép Na látod, nincs azaz nem volt miért aggódni. Mondtam, hogy az a fiú csak simán kényelmesKép

Peti alszik, ha ébred teszünk egy nagy sétát, kihasználva a csodás tavaszi időt.Kép

Voltam ma babanézőbenKép Nagyon szép, icipici formás kislányka, hosszú és sűrű hajjalKép Nagyon könnyű szülés volt, a burokrepesztés után 2 órával már felsirt a baba! Teljesen simán és gátvédelemmel jött a világraKép Peti igazi nagyfiúként viselkedett a látogatás alatt, tapsikolt, "BABA"-zott, vigyorgott, pacsit adott, egy zokszó el nem hagyta ajkátKép Megbeszéltük itthon jó előre, hogy jó baba lesz, nem hisztizik, nehogy az első babás mamáknak elvegye a kedvétKép Szót fogadottKép

Na mentem eszem valamit, aztán ha ébredt a fiatalember, útra kelünk.

Köszönöm mindenkinek a biztató szavakat a munkakezdést illetően! Én mindent elkövetek majd, hogy helyt álljak ott is és itthon is!

Puszi Mindenkinek, szép tavaszi hangulatom vanKép

Szilvus és Petipötty a JófiúKép
szilvus

Pera+Levi
Sly+Bianka
Mariann+Nádja
Claire+Eszter,Ádám
Erika+Dani
szilvus

Sziasztok!

Szilvus,
Szerintem ne vedd nagyon a szivedre. Ha nem orulnek veled, akkor nem orulnek. Ha nekik ettol jobb lesz, akkor legyen igy. A te gyerekedet ugy neveled, es akkor adod bolcsibe, amikor akarod. Inkabb segitsenek, ha tudnak, ha nem, akkor mond meg nekik, inkabb ne mondjanak semmit. Peti biztosan hamar megszokja majd a bolcsibe jarast, lesz ott sok hasonlo koru gyerek, akikkel nagyokat fog jatszani. Nem lesz semmi gond, a bolcsisnenik is biztosan segitenek Petinek beilleszkedni. Valoszinu, hogy lesz siras-rivas, de majd annal jobban fog orulni neked, mikor ertemesz es elhozod. Ne hagyd magad, fel a fejjel! Kép
A baratnodnek gratulalunk es sok boldogsagot kivanunk a babahoz! Kép

Timi!
Mikor Bianka 6-6 es fel honapos volt, nekunk is le kellett raknunk az agyat a legalso pozicioba. En pont, hogy pozitiv visszajelzest kaptam tole. Nagyon orult, hogy a racsokba megkapaszkodba feltudott allni.

Humi!
Azt a mindenit! Krizso jol belehuzott! Igy is kell! Ugyes ficko! Kép

Erika!
En is jol betojtam volna a helyedben! Koszi, hogy leirtad a tortenetet, igy felhivtad az en figyelmemet is, ha kimegyek az ajton nehogy a zarban felejtsem a kulcsot, persze belulrol.

Sly

Kép
Kép
napocskamano

Ja, s meg valami:

Olyan szep tavaszias ido van, ha Bianka felkel, lemegyunk setalni. Mi sajnos betonrengetegben lakunk, es nagyon uncsi a tombok kozott setalgatni. Panellakok Kép Ti hogyan utitek el az idot, foleg, ha a babak elalszanak a babakocsiban.

Meg egy kerdes: Ti forraljatok meg az ivovizet a babaknak? Moki! Ha jol emlekszem, Te is az Obudai Gyemant-os vizet adod Andrisnak. Forralod meg?

Valaszokat elore is koszi!

Sly

Kép
Kép
napocskamano

De bena vagyok! Kép Mar megint elfelejtettem leirni, hogy penteken jol ereztem az ujjammal: kibujt Bianka elso fogacskaja! Kép
Kileptunk a fogatlan manok klubbjabol. Mi voltunk az utolsok, vagy van meg fogatlan baba? Kép

Sly

Kép
Kép
napocskamano

Sziasztok!

Humi, nagyon ögyes fiú Krizsó! Már alíg várom, hogy lássam!
Levi is egész nap jön-megy, nagyon kell vigyázni rá. Most is a számítógépasztal alól szedtem ki, természetesen a kábelekkel és a hosszabbítóval játszott.
Humi, ha Erikáék elvisznek bennünket, megyünk velük, így Andrisbaba is kényelmesen utazhat. Nem gond, ugye?

Erika, tényleg nem panaszkodhatsz. Igazán mozgalmasan telnek napjaid!!

Ajjaj, Levi felébredt.

puszi
pera

Sziasztok!

Egyszerűen képtelen vagyok követni az eseményeket, mind2 bab extra nyügi. Emellett pedig egyfolytában a kertben lógunk, ki kell használni ezt a gyönyörű időt. Azért nagyjából átfutottam, amit írtatok, amikre emlékszem, azokra reagálok, bocsánat, hogy nem név szerintKép Kép Kép

Magasság: Én is hallottam ezt a "kétéves-kori magasság duplája a felnőttkori" dolgot, és elképzelhetőnek tartom. Nóri szeptember végén volt 2 éves, lemértem: 87-88cm (kétfajta mérőszalag kétfajta eredményt hozottKép) Eszerint a felnőttkori magassága 174-176 cm lesz. Ezt elképzelhetőnek tartom, én is 176 vagyok. Na, majd meglátjuk "pár" év múlvaKép

Márk nevében is nagyon köszönöm a dicsérő szavakat, az én családomban vannak ilyen nagy szemű emberkékKép (anyukám, tesóm)

Sly! 1. fogacskaKép Gratulálok! Ha e-mailbe el tudod küldeni a képet Biankáról én megpróbálom feltenni. Vagy nem jó ötlet???? Ha úgy gondolod, hogy OK, akkor megírom az e-mail címemetKép
Forralás: Nórinál 1 éves koráig forraltam az ásványvizet, Márknál is ezt tervezem.

Nálunk kibújt a 3. fogacska, de érdekes módon felül jött ki ez is, elég furán néz ki a Márk, alul 1, felül 2 foggalKép

Erika! Nem unalmas az élet nálatok semKép Kép

MINDEN baba fotóját megkukkantottam, csak ismételni tudom magamat, hogy mindegyik gyönyörű!!

ESETLEG jelentkezhetünk a TALIRA mi is????? Kép Kép Egy kicsit kakukktojásnak érzem magamKép, hiszen ritkán írok és később is csatlakoztam hozzátok. De szívesen megismernélek Titeket személyesen is.

Szép estét Mindenkinek:
Magdi

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna

Sziasztok!

Jóó, most irtam egy hosszút, Peti egyetlen esc-el kitörölteKép

Sly
Én a sima csapvizet forralom. általában reggel elkészitem a vizforralóban, igy egész napra ott van, ha szükség van rá. Az Óbudait és a Nestlét - ezeket isszuk - gyakran adom petinek, de ezeket soha nem forraltam fel.
Gratulálunk Biának a fogacskához!!Kép Ezennel a Fogatlan Manók Klubjának kapujára kikerült a "CLOSED"? Vagy van még valaki?

Séta: Mi is lakótelepen lakunk, 2 és 4 emeletes házak között. Sétálni azonban nem itt szoktunk Petivel, hanem a környező csendes utcácskákban. Tiszta Balaton-feeling: kétoldalt platánfák, tavasztól locsoló felnőttek, lábtengózó gyerekek, akik szétrebbennek, ha egy autó elhalad az útonKép Itt kellemesebb a sétaKép A lakótelepen a játszótérre szoktam vinni Petit, van kőrbekeritett tér, bébihintával, homokozóval. Remélhetőleg ilyen helyekre nem viszik be az ebeket.

Timi
Hogy vagytok? Eszik már Bence? A talira majd kreálj egy útvonaltervet - no nem nekem - de a többieknek jól jöhetKép

Puszi Mindenkinek, nekünk lassan fürdés és vacsi. Peti már dörzsölgeti a szemeit - ez az álmosság jele.

Szilvusék
szilvus

Sziasztok,

Szilvus, persze, összeszedem gondolataimat, és leírom hogyan kell ide jönni. Csak kicsit zsúfoltak a napjaim, tavaly évvégi elszámolások, leltár, könyvelőnek anyagokat összerakni, stb, remélem egy-két nap és vége.
Bence eszik, igen, most az alvókája romlott el, de csak éjszakára, ma is 3 órát aludt délután, kinn ateraszon.

Arra gondoltam de persze nem akarok neked programot kreálni, de lehet jó lenne ha tali előti délután pl át tudnál szaladni, csak azért hogy Te talán mint már lépkedő csemetetulajdonos jobban látod mi az amit feltétlenül át kell szervezni a lakásban, mit kell és honnan elrakni mert biztosan veszélybe kerül, stb. Esetleg ha lenne egy-két órád, tökre örülnék, mert ezen tépelődöm napok óta, hogy melyik lépkedő babó mit fog magára rántani, megtalálni, stb. Mert Bence ugye még épp csak felállt, nincs még tapasztalatom ebben.

Megyek gyorsan mert fürcsi jön, holnap jövök.

Puszi mindenkinek,

Timi
kismaszat

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk, sajnos még nem tudtam mindent visszaolvasni.

Moncsi, részvétem Kép

Ma voltunk orvosnál. Kicsit ideges voltam,szinte hozzám sem lehetett szólni. Szerencsére minden rendeben van. Volt uh is, kb 4-5 hetes lehet még csak. Egyenlőre még csak az látszik, hogy jó helyen van. Legközelebb a 12.héten kell mennem, ha addig nincs semmi.(remélem nem lesz) Így most már nyugodtam utazunk el csütörtökön. Szoptatni lehet tovább, azt mondta az orvosom, ha más nemű lesz a baba, akkor a Bálint magától elválasztja magát. Szóval mostantól figyelem a reakcióit. Kép

Ma megvettem a hiányzó dolgokat, holnap már pakolom a bőrönbe a ruhákat. Úgy izgulok, nagyon várom már, hogy milyen lesz. Most jól is jön egy kis pihi, mert mostanában elég fáradt vagyok. Ezen kívül rámtört a farkas éhség, egyfolytában csak ennék, na persze nem teszem, mert nem akarok sokat hízni, mint Bálinttal. Mondjuk, most többet is mozgok mint akkor. (napi 1,5-2 óra séta + a lakásban utána rohangászás)
Most szaladok fürdetni. Nagyon nyűgi mostanában. Azt hiszem, hogy jön a 4. foga.

Holnap jövök!

Sziasztok,
Edina

nedinabp

Sly! ugy olvastam hogy min. 1 éves korig kell forralni a vizet. A cumit és fejöt, poharat stb. meg fél éves korig kell sterilizálni.

Edina! Mikor jöttök vissza? érezzétek jol magatokat!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Csak egy rövid bepillantás.

Moncsi, őszinte részvétem.Kép

Edina, örülük, hogy minden rendben van! Még nem is hallottam, hogy a baba elválasztja magát, ha más nemű tesót rejteget anyuci pocija. Kellemes utazást nektek!

Humi, képecske bekerült, örülök, hogy bekukkintottál! Hű, Krizsó tényleg felpörgette magát! Rövid idő alatt rengeteget produkált! Gratula neki!

Szoptató anyucik, mennyi folyadékot adtok a babóknak? Mert Edina sem a teát, sem a vizet nem nagyon issza, vagyis keveset, viszont most már ebédre a főzi előtt kap lájtos leveskét a mienkből(de is szürcsöli nagy szeretettel), és szopik napi 7-szer. Tudja valaki kb. mennyi a 8 hós babók folyadékszükséglete?

Sly, garatula Biának a fogacskához!

Pussz, Mely

Mely
KépKép
mely

Sziasztok!

Timi
Jó ötlet, beszéljünk majd! Szivesen átugrunk egy kis dumcsiraKép

Edina
Ez egy újabb jó hir! Hát persze, hogy rendben lesz minden, egészséges fiatal nő vagy!Kép Emléxem mennyire izgalmas volt az 5 hetes UH után a 12 hetes Petit látniKép Apa mindig ott volt velem a dokinál, hát ezt a 12. hetes UH-t mindketten megkönnyeztük.
Utazzatok jól, és pihenjétek ki magatokat! A hosszú úton különösen figyelj most oda a lábadra, nyújtóztasd sokat, vagy ülve mozgasd a bokádat kőrbe-kőrbe. Bár biztosan nem először utazol ilyen hosszú repülőútra. Kép
És majd várjuk a beszámolót. Mennyi időt is lesztek távol?

Mely
Peti semminemű folyadékot nem fogadott el mig szopizott. Vizet próbáltam néha a nagy hőségben, de ha meglátta a cucisüveget már ordított. Azután kezdett el inni, miután már nem volt cici.
Folyadékszükséglet változó. Gyakran megkinálom őt, ha nem kéri, akkor kilöki a cumit vagy harapdossa. Evés közben pedig szamárordítással jelzi, ha szomjas. Van olyan nap, hogy pusztán folyadékot megiszik 200 ml-t is, de van, hogy 20-30-at úgy kell beletukmálnom. Okosak ezek a bébik, szerintem pontosan annyit vesznek magukhoz, amennyire szükségük van. Az anyatej pedig szomjoltásra is kiváló! Főleg, hogy Edina napjában 7szer kapja. Szerintem ne erőltesd. Vagy prób. meg kiskanállal a vizet pl. ebéd után, hátha elfogadjaKép

Kellemes éjt Mindenkinek!

Szilvus és Petike
szilvus

Sziasztok!

Húúúúúúúúú , de rég írtam.péntek óta hasmenekKép

Moni, eléggé lemaradva, de részvétem.Remélem már jobban vagy.

Sly, de jó, gratu Biának.
Én, ha Sára elalszik vásárlással töltöm az időt.KépViszont általában nem a környéken vagyok(mert az itteni üzleteket már kifosztottamKép ).

LÁnyok megyek is, ez az állandó rohangálás sokat kivesz belőllem.

Puszi, LÉna

Jaaaaaa, Humi, Krizsónak is nagy gratu, édes lehet, csak figyelj, nehogy jövő héten már az érettségiét hozzaKép

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Sziasztok!

Erika!
Biztos megijedhettél, hogy mi lesz, gyerekek benn, Te kizárva. Azért jó,hogy nem kellett betörni magatokhoz.

Szilvus!
Szerintem se hallgass a károgókra. Petinek is úgy a legjobb, ha az anyukája teljesnek érzi magát. Amúgy egyáltalán nem biztos, hogy csak nehezebb lesz minden, mert Ő bölcsis. Sőt, egy csomó minden meglátod könnyebben megy majd nektek. Nekem mind a két nagy volt bölcsis (mondjuk nagyobbak,mint Peti), de a bölcsiben rohamos fejlődésnek indultak. Sok minden tanulnak egymástól a picik. Nagyon hamar szobatiszták lesznek, és tisztán szépen esznek. Én a nagyoknál ezt tapasztaltam. És nem tudom Nálatok hogy van, de itt 3-4 gyerekre jut egy gondozónő, úgyhogy tényleg tudnak rájuk figyelni. Az elején a szoktatásra szánj elég időd, és meglátod olyan szépen beszokik Peticica,hogy még Te pityeregsz,hogy nem is keres.
Én úgy tervezem(ha munkahely adódik), 2 éves kor körül Réka is indul a bölcsibe.

Mely!
Réka sem iszik, csak minimálisat a szopik mellett. A főzelék mellé meg szoktam kínálni vízzel, de csak 2 max 3 kortyot iszik belőle. Én nem aggódom a folyadék miatt, van elég pisis,kakis pelus.
Én Szentkirályi vizet adtam eddig Rékának, azt nem kell forralni, most Aquarelt vettem, mert abban van fluorid is, de forralni azt sem kell.

Edina!
Gratulálok az új pocaklakóhoz, jó,hogy minden rendben. Én sem hallottam még soha,hogy ha ellenkező nemű a pocaklakó, akkor a nagy elválsztja magát. Akkor Neked már UH-n meg sem kell kérdezned a baba nemét.
Pihenjetek sokat, és jó utazást Nektek. Irigykedek is, nekem miért nincsenek ilyen messze rokonaim? (Ill. egy van, de az nemhogy meghívna, inkább Ő jön minden évben Kép )

Karmen!
Ti meg már lassan készültök Orsi 1 éves szülinapjára! Őrület,hogy elszaladt ez az 1 év!

Kitty
kitty123

SziasztokKép

Kitty
Igazad vanKép Bár mi itthon épp azon viccelődünk, hogy Peti fejlődését elnézve, ha még 1 évet itthon maradok, a gyerek élsportoló lesz és mellesleg ledoktorálKép Kép Szerintem sem lesz káros, ha picigyerekekkel tölti a napját. Ja, mert anyóstól azt is megkaptam, hogy túl sokat foglalkozom a gyerekkel...GRR!!!Kép Itt ezen a ponton küldtem el a...

Valóban!!!!!Orsi már lassan 1 éves lesz!!!!!Kép

Szilvusék
szilvus

Sziasztok!

HumiKép
Nagy gratula Krizsónak ehhez a sok tudományhoz!!! A felülés-mászás-felállás nekünk ij jó 1 héten belül zajlott le. Úgyhogy most egyfolytában sasolhatok, mikor fog hatalmasat taknyolni, mert még olyan kis ügyetlenül próbálkozik a felállással.

Azt hiszem Nádja sem lesz alacsony felnőtt korában. A mostani méreteiből kiindulva biztos nem. No meg ugye én sem vagyok éppen kicsi, és az apja sem. Bár apa apja éppen, hogy megüti a 1,60-at. Talán ezért nem érdekli az unokája?

Egyébként szerintem a fiúk később kezdenek el igazán nőni. Sokan csak a középiskola alatt nyúlnak meg igazán. Szóval még korai agódniKép

TimiKép
Nádjának sem tetszet egy ideig, hogy az ágyat lejjebb raktuk.

MoncsiKép
Részvétem a nagymamád miatt.

KittyKép
Nádja leginkább azt mondja kajánál, hogy mamm-mamm.

MókiKép
3 napig Nádja sem akart enni. Első nap még szopizni is alig. Aztán 2 napig max 1-2 kanálka. Ez idő alatt egyébként rákattant az almára, de nem akárhogy. Bele kell harapni az almába, és úgy odaadni neki. No, ezen akár órákig elnyammog és el sem ereszti. Még ha nem „rágja” akkor is szorongatja. Inkább egy kézzel próbál mászni, de az almát nem engedi.
Tegnap megjött az étvágya, azóta ismét elértük, hogy a kedvencéből (Hipp sütőtök-alma) benyom ez egész üveget egyszerre.

SlyKép
Én sem forralom a vizet Nádjának. Általában Szentkirályit iszik, esetleg Óbudai Gyémántot. Mondjuk ő elég keveset iszik, szopi mellett nem nagyon igényli még.

MelyKép
Anyatej 85%-a víz. Szerintem ha napi 7 szopi van, elég neki a folyadék. Ha szomjas lenne úgyis jelezné, illetve többet inna, ha megkínálod vízzel.

No, még van egy kis dolgom, aztán alvás

Mariann
tmarianna

Jó reggelt!

Gondolom még mindenki alszik! (remélem) Tiszta hüjje vagyok itt virítok ébren mikor aludhatnék is. Megyünk du-n az új dokihoz, és kicsit "izgulok". KépEgy csomó mindent fel kell íratnom vele, remélem nem riad vissza. Most nagyon kifogytunk mindenből.

Edina!
Nagyon szuper érzés lehet újra átélni az izgalmakat az új jövevénnyel. Igazi kis világjáró lesz! Úgy emlékszem a hónap végéig maradtok. Ugye? Jó utat!

Sly!
Lehet, hogy gondatlan anya vagyok, de én már nagyon régóta nem forralom a vizet Matyusnak. Igaz mondjuk sokszor kap teát, amihez forralt víz kell, de sok csapvizet is iszik. Minden újjal úgy vagyok, hogy megpróbálom, és ha nincs gond akkor mehet tovább. Így voltam a forralatlan csapvízzel is. Itt vidéken iható még a víz. Kép

Mely!
Ha nem igényli (ennyi szopás után!!) a vizet, ne erőltesd, tényleg tudják a babók, hogy mennyi kell.

Szilvus!
Nyugodtan menj vissza dolgozni. Megmondom őszintén először mikor írtad, hogy dolgozni fogsz hamarosan, furcsán néztem a monitort, de nem régen engem is megkeresett a főnök, hogy menjek vissza dolgozni 4 órában, akkor 1 napra elkapott az ékszíj, hogy de jó lenne, aztán Apával meghánytuk-vetettük a dolgot, és itthon maradás lett belőle. Persze nem bánom, viszont mostmár értem az izgamadat, és megértelek. (Bocs!) Nyugodtan menj vissza, biztosan nem hagyod rossz helyen Petit, meg Ő is olyan kis érdeklődő babó mint Matyi. Nekem 4 órában nem éri meg visszamenni, sőt! Nagymamák dolgoznak, bőlcsibe meg nem adom, igazából amíg lehet itthon maradok vele. Azért nagyon jól esett, hogy számítanak rám! Kép Nem pedig le vagyok írva mert gyesen vagyok. Hajrá Szilvus!!

Kitty!
Matyusom nem mond semmit kajánál. Az első falatoknál ált-ban a szájzár miatt nem is tud mondani semmit. Kép Ált. 4-5óránként éhezik meg, ilyenkor 5 perc alatt belapátolja a kaját, ha 3 óra múlva közelítek a kanállal, nem hajlandó enni, csak kenjük szét. Mivel jó az alvókája elég nehéz beiktatnom az 5x étkezést ilyen étvágy mellett! Más babó is 5x eszik, ha hagynám akkor csak 4x (ebből 2 a reggeli és esti tápi).

Humi!
Köszi a kenyér receptet! Hú ez aztán mennyiség! Remélem a gép bírni fogja. Kép
Táltos Krizsó hogy van? Élvezi a szabadságot? A talin Ő lesz a főnök, majd leköröz mindenkit!Kép

Most megyek és nyugodtan megiszom a habos capuccinómat Kép ( ha már ébren vagyok ily hajnalban)

Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Ági!

6.17-kor már ketten biztos ébren voltunk. Én 1/2 6-3/4 6-kor kelek minden nap. Ugye a nagyokat indítani kell a suliba, reggelit készíteni, rugdosni Őket,hogy haladjanak. Jó,ha 1/8-kor el tudnak indulni.

Mariann!
A Hipp sütőtök-alma nálunk is nagyon bejön. Sőt minden sütőtökös bébiétel. Ja, és a paradicsomosak, abból főleg a Kecskeméti. Abban ugyan van cukor, de nagyon szereti Réka, úgy,hogy veszek Neki. Viszont a Neki való darabos bébiételeket nem nagyon eszi, jó,ha egy fél üveggel elfogy. Bezzeg a múltkori rakott krumplinál nem volt baj,hogy darabos. Hú,hogy ette.

Na megyet rendet rakok, aztánn ézegetem a könyveimet.

Kitty
kitty123

Sziasztok,

Ági, beelőztemKép Bence ma 5.20-kor kelt, azóta fenn vagyok vele, lehet a tegnap délutáni 3 órás alvás az oka.

Pusz

Timi
kismaszat

Sziasztok!

Szilvus, itt a csapat mögötted, a többieket meg t.jd leKép

Edina, én sem hallottam még amit a dokid mondott pocaklakó ügybenKép Ha esetleg nem választaná el magát Bálint, azért ne vedd ezer%osnak, hogy fiúcska ücsörög odabenn. A barátnőm a 7. hónap végéig szoptatta még a fiát, majd mikor megszületett a hugica, ketten folytatták a cicizéstKép

Sly, én is azokat a vizeket használom a kis családdal, mint a többiek, és a Babavizet ill. szentkirályit sose forralétam, már a többit sem. csapvizet nem kap Andris - én se bírom meginni, olyan büdi néha (van, hogy zuhanyzáskor is érzem a szagátKép) lehet, hogy túl finnyás vagyok, bár az agyonklórozott Balcsivíz sem leányálom anyuéknálKép ((A nagyimhoz azonban forrásviz megy, ott nyakalom rendesen a csaprólKép)

Ági, remélem nem csalódsz az új dokiban!!!

Szép napot (ez vicc volt???? Az orromig sem látok a ködbenKép)

Kép

Pusza,

Móki
móki

Timi!

Akkor mégiscsak én keltem a legkorábban, mert 6.17-kor küldtem el az üzit, de mire begépeltem. Kép
Ja és 5-kor ébredtem, mert ééén Hülye nem kapcsoltam ki a telefonom és valami ba...m 5 kor küldött sms-t arra ébredtem. Persze ezen felhúztam magam és felkeltem. Matyus 1/2 7-kor ébredt a mászkálásomra, még tuti aludt volna ha nem zörgök.

Elfelejtettem írni, hogy tegnap anyósnak újságoltam, hogy a jóidőben bicikliztünk egy keveset, erre nagy örömmel visszakérdez: "Matyika is kisbiciklivel ment?" Jaajaaaaahjjjjj! Én szeretem anyóst, de néha olyan szenilis.
A nem járó gyerek még nem ül fel a nem létező 2 kerekű beciklijére!! (Vagy miért is nem?? Lehet hogy valami gond van vele??KépKépKép)

No léptem!
ÁgiKép

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Edina,Mely! ha azonos nemü a baba akkor elválasztja magát, megváltozik a tej ize azt mondják. Barátnöm is igy járt.Fiu után lett 2 fiúKép

Tényleg szépek a babák!!

Kitty! igen. Hihetetlen már 1 éves lesz!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok! Kép

Mindenkinek nagyon Boldog Új Évet kívánunk! Kép

Annyira régen tudtam már jönni, elég nehéz újra bekapcsolodni....visszaolvasásra nincs remény Kép, amit sajnálok, de egyszerűen nincs időm.

Nándi dec.28-án elkezdett mászni, és aznap fel is ült egyedül. Szombaton pedig felállt egyedül a kiságyban, tegnap pedig már belém kapaszkodva is felhúzta magát Kép
Most már több mint egy hete fogzunk erőteljesen, eléggé megviseli. Felül jön a 2,3-as foga mindkét oldalon, és alul is jön valami jobb oldalon, mert tegnap már oda nyújtogatta a nyelvecskéjét. Szinte semmit nem eszik tápszeren kívül, néha azt is csak immel-ámmal. Tegnap például csak tápszert evett Kép Kétféle főzit probáltunk adni, meg gyümit is, semmi nem kellett. Most reggel is 200 ml tápszert evett 3 részletben.
Kijöttek valami piros pöttyök az állán, a nyakán, a popsiján, így tegnap megmutattuk a doki bácsinak, mert az ekcéma elleni kenőcstől nem múltak el. Talán valami gombásodás a nyálától, meg izzadtságtól, arra kaptunk kenőcsöt.

Ági Kép
Ne izgulj az orvos miatt, nagyon jófej, és haláli nyugodt Kép Nándi sajnos sírt tegnap is nála, a régi dokitól annyira benne maradt, hogy ha vetkőztetem és bácsi közeledik felé, akkor fájdalmat fog okozni, és sírni kell. Úgy kapaszkodott belém.

Edina Kép
Gratulálok a pocaklakóhoz! Kép Jó pihenést! Kép

Sly Kép
Vízről: mi is Szentkirályit adunk Nándinak, de soha nem forraltuk. Gratulálok Biankának a fogacskához! Kép

Humi Kép
Nagyon ügyes Krizsó, tényleg megtáltosodott Kép Gratulálok! Kép A mászás-felülés és felállás között nálunk másfél hét telt el. A magasság miatt ne aggódj, apukám általános elején a legkisebb volt az osztályában, és 8.-ban a tornasorban az első helyre került (185 cm).

Moncsi, részvétem.

Keresek egy képet Nándiról, aztán lépek főzni ameddig még alszik....aztán 1-re rohanunk gyógytornászhoz. Igyekszem most már sűrűbben jönni.

Majd elfelejtettem, a nagy hír, hogy Nándi végre találkozhatott a nővérével, a férjem nagylányával. Decemberben volt itt 1 hétvégét, majd a szünetben 1 hetet. Nagyon összebarátkoztak, Nándi nagyon odavan a kis szösziért Kép Imádja, állandóan mosolyog rá. Kép Kép

Puszi Mindenkinek,
Pumi és Nándi

Kép
pumukli

Sziasztok!

Képzeljétek Pepe tegnap 5 mpig állt egyedül!!!
Meg egyszer sírás közben azt mondta mamaa, de nem ismételte többször, úgyhogy én ezt már tudatosnak mondom... Főleg, hogy eddig még nem sírt mamamá-zva...

A labdát meg a feje fölé emeli és úgy dobja le, hogy pattogjon Kép Olyan cuki Kép

Humi, gratula Krizsónak, jól belehúzott Kép

Mi Pepének Óbudait és Visegrádit adunk felváltva, de én már kb 4 hós kora óta nem forralom, eddig nem vettem észre, hogy gondja lenne tőle...

Edina, gratulálok a pocaklakóhoz! Kellemes "nyaralást"!

Pepével épp megpróbálom beállítani az új napirendünkket. Most már 2 hete reggel 7 körül kel, úgyhogy elkezdem szépen kitolni a 6 órási reggelit. Meg elhúzni az első alvást a tízórai utánra, aztán 1 körül ebéd, 5kor uzsi, itt kéne még egyet aludnia, de nem tudom, kibírja-e a kaja utánig... aztán 9 körül lenne a vacsi, mert 9-10 között fekszik alukálni... Ez olyan jó és kiszámítható napirend lenne...

No, megyek ebédet főzni!

Zsuzska és Pepe
bzsuzska

Sziasztok!
Senki nem reagált a kérdésemre, hogy mehetünk-e a taliraKép Kép Akkor ezt úgy veszem, hogy ne menjünk.
No, nem baj, úgy néz ki, hogy amúgy sem tudnánk elmenni, pont aznap kell Márkot visszavinni a kardiológiára. Jobb programot találtam ugye?Kép Kép
Nem is írok most többet, nagyon nyomi vagyok, meg ez az idő! Olyan lehangolóKép

EDINA!Kép Gratula a pocaklakóhoz! Minden rendben lesz, ne aggódjKép

Magdi

Magdi
mléna

Megint én!

Matyusom alszik már több mint 2 órája! Ami nem is lenne gond, csak a reggeli tápin kívül még nem csúszott le semmi a torkán!Kép
Szerintetek ilyenkor ébresszem fel? Azért ez mégsem jó, hogy mindjárt dél és még nem evett csak 1x, szilárdat meg 1x SEM!
Ti mit tennétek? Az nem mükszik, hogy mielőtt leteszem aludni etessem meg. Kép

Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Ági Kép
Szerintem az idő....Nándi is alszik 3/4 9 óta, és a 200ml tápin kívül nem evett semmit. Ne aggódj, megébred, ha megéhezik, föl ne ébreszd!

P.
pumukli

Magdi!
Szerintem nem azért nem válaszoltak az illetékes (talisok) mert nem akarják menjetek! Ezt gyorsan verd ki a fejedből!!! Egyszerűen csak most kevesen érünk rá olvasgatni! Szerintem mindenki örülne ha megismernének. Mikor én is elmentem az egyik talira, elötte nem sokkal csatlakoztam és nagyon kedvesen fogadtak!! A kardiológiára nem lehet másik időpontot kérni, a talit ne hagyd ki ha 1 mód van rá!!!
Ági Kép

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Magdi!

Engem is nagyon kedvesen fogadott mindenki, amikor a tali előtt max 2 héttel csatlakoztam...
Tényleg kérj inkább másik időpontot a kardiológián!
De különben is, a hallgatás beleegyezés, nem????

Pera+Levi
Sly+Bianka
Mariann+Nádja
Claire+Eszter,Ádám
Erika+Dani
Mléna+Márk
bzsuzska

Hú de gyorsan írtatok!Kép Máris jobb kedvem lett. Köszönöm!!!!!!!!!!!!!!!!!Kép

Ma reggel beszéltem a kardiológiával, biztos hülyének fognak nézni, de megpróbálom áttenni az időpontot. Majd írok, hogy mit intéztem!!

Bármi is lesz a lényeg, hogy nagyon jól esik, hogy írtatok!!!!!

Ági! Hagyjad aludni Matyikát, úgyis felkel, ha éhes lesz!!! De jó neked, nálunk itt pörög mind2 csemete, megyek is gyurmázniKép

Szisztok:
Magdi

Magdi
mléna

Sziasztok!

Bianka ma egesz nap rajtam csung, maskor ennyire nagyon nem szokott. Remelem nem lesz beteg! ...igy nehezen, de visszaolvastam es gyorsan irok is par szot.

Nagyon koszonom mindenkinek a gratulaciot es a valaszokat! Vizugyben megnyugodtam, mert en meg csak mostanaban szoktam le a forralasrol (asvanyviznel). Viszont a vedononek megint sikerult megingatnia, mert szerinte 1 eves koraig forralni kellene mindenfele vizet. Nem birom, de sajnos a vedoneniket lecserelni nem lehet. Kép

Edina!
Orulok, hogy minden rendben van. Jo utat neketek es vigyazz magatokra! Kerjuk majd a beszamolot! Kép

Mely!
Biankat az elso pillanattol kezdve raszoktattam a vizre meg a szopi mellett is. Igaz, a nyar is segitett ebben. Mindig megkinaltam, mikor eszembe jutott es ha keveset is, de mindig ivott belole. Meg mindig szopizik, igaz marcsak napi 3-4 alkalommal, de mar maga keri a cumisuveget, ha szomjas.

Karmen!
Megneztem en is a tablicskut es valoban Orsi par napon belul 1 eves lesz! De jo! Kép Tudod mar, hogyan unneplitek?

Pumi!
Nandi nagyon edes a foton. Kép

Zsuzska!
Ugye milyen jo latni, hogyan probalkoznak egyedul is boldogulni? Bianka is 3 napja 5 masodpercekre kapaszkodas nelkul all, mikor elfelejtkezik magarol. Ilyenkor korbecsokolgatom es nagyon buszke vagyok ra. Kép

Agi!
Miert akarod ennyire nyomatni a kajat Matyusba? Nem lehet, hogy nagy adagokat eszik es emiatt nem ker tobbet? Bianka is alt. csak 4x eszik, nagyon ritkan 5x, az is csak gyumi. Szerintem tudjak mennyi kell nekik. Ha kiegyensulyozott baba, akkor szerintem ne eroltesd? Kép A mi dokink szerint is eleg a napi 4x-i eves. Ja, de. Bianka is csak cicit kap vagy tapit es max gyumolcsot.
En semmikepp nem ebresztenem fel emiatt, ha ehes lenne, ugyis felkel.

Remelem, mindenkinek valaszoltam! Ha megsem, bocsanatot kerek erte, nem szandekos volt!

Sly

Kép
Kép
napocskamano

Sziasztok,

nnamégeccer, ugyanis elszállt amit kábé félóráig írtam, Bence megnyomott valamit, és betű se maradt belőle.

Szóval, Magdi, bocs, de bunkó vagyok, én mint taliszervező nem vettem észre mikor kérdezted, egyébként mostanság alig vagyok itt, olvasni is alig tudok nemhogy írni, de ez nem azt jelenti hogy nem vagy szívesen látott a csapatban, sőt. Örülünk az új arcoknak, na meg babóknak. Szóval itt a helyed, látom már kértél is új időpontot a kardiológián, szuper.

Útvonalat fogom küldeni emailben, viszont nincs email címem: Zsuhoz, Clairehez és Magdihoz. Asszem a többi megvan, valaki vagy az érintettek adják már meg, léccike.

Puszi mindenkinek,

Timi
kismaszat

Pumi!
Jajj de jó ! Köszi! Annyira normális ez a doki! Hihetetlen, teljesen fel vagyok pörögve! Végre azt éreztem, velünk foglalkozik a doki, nem pedig kiszórja a népet. Több mint 45 percig tudokolózott hogy mi volt eddig Matyussal, kórház, védőoltások, evés, +minden. Győztem válaszolni! Annyira nyugis
1 évesen kell újra menni! Most 8450 gr és 72 cm. Az asszisztensnők is tünemények. Biztos hogy jól választottam! Fú de jó!
Ja kaja: Ua-t mondta amit Te is javasoltál most Sly! Köszi! Nem tömöm mostmár.b
Most mennem kell.

Üdv Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Timi! jaj dehogy vagy bunkó.Kép Semmi ilyet nem gondoltam, csak reggel annyira elszontyolódtam.
A kardiológiával még nem sikerült beszélnem, állítólag holnap délután lesz a dokim+asszisztense, velük kell beszélnem az időpont változtatás miatt.
Addig is az e-mail címem: magdolnamate@freemail.hu Még holnap írok, hogy sikerült-e beszélnem velük.

Lányok! Darabos ételt már adtok a babáknak?? Ma próbáltam Márknak főzeléket adni pici krumplidarabokkal,de kiöklendezte a falatokat.
Túl korai még? Igazság szerint nem emlékszem, hogy Nóri mikortól kapott darabos kaját.Kép

Ági! GyerekorvosKép Klassz, hogy ilyen normális.

Jó éjszakát mindenkinek:
Magdi

Magdi
mléna

Timi az e-mail címem: zs111@freemail.hu

Magdi, én már adtam neki, villával összetört kajcsit adni, ha nem krumpli volt, akkor könnyen lecsúszott. A krumpli kicsit száraz ezért megakad a torkán, ha esetleg krumlinyomóval áttöröd és teszel hozzá egy kis babatejet, lehet egy kicsit jobb lesz és könnyebben lemegy...

Jó éjt!
Zsu
bzsuzska

Sziasztok!

Gyors bekukk, és 2 reakcióKép Mint a villám - olyan vagyokKép

Első: Petinek kibújt az 5. fogacska a jobb felső ketteske személyében. Ezért volt ma hiper-nyűgös. Pár napja cuppog, pacsit ad ha kérjük és tudatosan használja a BABA szót (ugye Humi?Kép ). Az egyedül felállás és megállás is egész szépen megy, bár másodpercekben márhető csak.

Ági
Örülök, hogy szimpatikus az új dokibácsi. Jól választottálKép remélem mostantól megnyugtató, hogy Matyika jó kezekben van.
Kajálás: Petike kb. 5 hónapos korától napi 4x eszik csak, ebből 2 a reggeli és esti táp. Egyszerűen NEM kéri az 5. kaját. Most próbálom becsapni úgy, hogy 10 óra körül kap egy kis joghurtot. Mondjuk, az ebédje komoly mennyiség, talán azért nem kér többet. Szóval szerintem ne aggódj Matyika étvágyán, csodálaosan fejlődik a lurkó.

És most mentemKép Sziasztok!!!

Szilvus és Péter a Krokodilus
szilvus

Najó..ha már itt vagyokKép

Mariann
Nádja nagyon ügyes kislány! Nem is irtad, hogy feláll (vagy csak figyelmetlen voltam??)KépSzerintem igazi magas csajszi lesz, már most Ő a legnyúlánkabb babánk.
A HIPP sütőtök alma a kezdetekben Petinek is az egyik kedvence volt (Megkóstoltad? Tényleg nagyon jó!!), a másik a HIPP őszibarack-banánja, az még jobbKép Most pedig az erdeigyümölcs-alma (kóstoljátok meg, ez is jó!!!!). Csak már sosem hagy belőle a bitang, igy én nem csemegézhetekKép

Pumukli
Épp a napokban gondoltam Rátok, Nándi milyen nagy fiú lehet márKép Nagyon kis huncut a képen!!Kép Ez a francos ekcéma látom Nálatok is kisértKép Peti lábán is időről időre előjön apró, de nem piros száraz foltok személyében. Kitartóan kenem.

Ági
Csak a március lesz 4 óra,utána rendesen folytatom.Kép Még a 4 óra is bőven megéri. Persze hangsúlyozom, nem csak ez miatt döntöttünk igy.

Mindenkinek köszönöm a biztatást, igy aztán Ti lettetek a Fiaim mellett az én HátországomKép Majd győzzétek hallgatni a nyavajgásaimat is, mert a családra már csak büszkeségből sem fogom zúditani!Kép

Timi
Tudod mi jutott eszembe? Mi az amit Petifiam BIZTOSAN kimazsolázna Nálatok a nappaliban? Szerintem kitalálodKép Kép

Ma ittam 3 azaz HÁROM adag kávét. Csoda, hogy egyáltalán nem vagyok álmos? Apa már mögöttem horkol, nem győzte kivárni sorát. Mármint a gép elé kerülést. Mindenkinél harc folyik este a gépidőért? (Ahol csak egy gép van?)

Puszi mosmá télleg...

Szilvus a Bagoly
szilvus

Sziasztok!

Szilvus,
Nem csoda, hogy Petike nyűgös volt ma. Milyen legyen egy krokodilusnövendék? Igazolhatom, tényleg tüneményesen gyakorolja Petipötty az új tudományokat.Kép

Magdi,
De jó. Végre téged is személyesen megismerhetünk majd.Kép Elvileg akkortól lehet elkezdeni a darabosabb ételhez szoktatást amikor már legalább 4 foga van a babónak, azaz az első fogai kint vannak alul és felül is. Akor is csak szép fokozatosan. Előtte nem tanácsos, mert nagyon megterheli az emésztőrendszerét.

Pumi,
Nagyon édes Nándi a képen. Jó sokat nőtt mióta nem láttuk.Kép A mászás felülés, felállás között nálunk kb. fél óra telt el.Kép Táltoskát - azaz lusta babót - nevelünk, aki titkolja a tudományát. Pillanatok alatt megfordul ha akar, de ha nincs kedve akkor fekszik elnyúlva és könyörög, hogy fordítsa őt meg valaki, mert ő olyan kis ügyetlenke.Kép De sajnos már nem hisszük el neki. Ugye Szilvus?Kép

Ági,
Szerintem se problémázz azon, hogy Matyika alszik evés helyett. Ha éhes lesz, úgyis felébreszti a pocakja.

Sly,
Az Óbudai Babavízre rá van írva, hogy "újszülöttek részére forralja fel". Azért a mi babóink már nem újszülöttek. Krizsó kb. 4 hónapos korától kapja és én soha nem forraltam.

Jó éjt!
Humi
humi

Jó reggelt!

Megint én kezdem a napot!
Szilvus!
Gratula az 5. fogacskához!! Éjjel nem ébredt fel Peti a foga miatt?
Nálunk nem kell harcolni a gépért, mert Apa bagoly, én este 10-kor hanyat dőlök, viszont reggel korán ébredek, így ővé az este-éjjel, én meg hát mint látjátok reggel kúszom ide.

Móki!
Barátnéd babója hogyan van kaksi ügyben?

Köszi mindenkinek a választ ébresztés ügyben. Nem szándékoztam felébrszteni, és ahogy elküldtem az üzit már hallottam hogy fecseg az ágyban. Be is lapátolt egy nagy adag kelkáposzta főzit, májjal.

Magdi!
Matyika vegyesen eszik darabosat (hm főkrokodilusunknak 8 foga van), ha nincs kedvem turmixolni (egyre sűrűbben) akkor csak villát lát a kajája, és azt is szépen megeszi. Viszont mikor még csak 4 foga volt hallani sem akart a darabos kajáról. Érdemes kivárni azt, hogy biztonságosan megtudja rágni. Olyan édesen morog a rágáshoz, és látszik hogy teljesen előre tolja a kaját rágás közben. Tegnap pl evett tejfölös tésztát is, nagyon tömte magába.Kép

még1: Várom az új védőnőt is a napokban. Állítólag nagyon rendes, 2.5 éves ikrei vannak. Az előző védőnő sz..rt se ért mindig csak aztmondta "majd látjátok + de aranyos + de ügyes". Egyszerűen buta. Olyan furcsa hogy hírtelen normális emberek fognak körülvenni ilyen téren (is)!Kép

Holnap megyünk vérvételre, mert meg kell kontrolálni a vasát Matyikának + a májfunkciót. Ami ugye nov. közepén volt utoljára megnézve és még akkor se volt tökéletes. Kíváncsi vagyok az eredményre.

Pumi!
Nagyon édi Nándi ahogy üldögél, igazán megvan elégedve magával!!! Jártok még úszni? Mi nem, a kórház óta nem voltunk + nem is akarom vinni, nyáron majd pancsol az udvarban.

Most megyek, mert hamarosan jönnek a sógornőmék a 2 manóval. Szegényeknek korán kell ilyenkor kelni, mert a bátyám tud csak vezetni a családjukban és munkába menet "bedobja" hozzánk őket kikapcsolódni! Kép

Szép napot!
Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok,

Szilvus, a teknősre gondolsz ?Kép Vagy mégsem ?Gratula 5. foghoz, nekünk is megvan már!

Képzeljétek, anyósom faszija tegnap este közölte velem, hogy én lusta dög vagyok, nem is akarok semmit csinálni merthogy nem vállalok munkát a gyerek mellett (á, csak a fordításokat ha van, ha meg nincs arról sem én tehetek) mert anyósom is meg az ő felesége is otthon dolgozott a gyerek mellett. Ja persze, csak a tervezővállalatnál ahol akkor dolgoztak, megoldható volt az, hogy ne benn a cégnél, hanem otthon rajzolják a műszaki rajzokat és ha kész , hetente 1x beviszik a kész rajzokat. Ma melyik munkahely mondja neked azt, hogy vidd haza a munkát és ha kész majd behozod ? Ja, egyébként mondja nekem ezt egy olyan faszi, aki 15 éve él a Belga állam nyakán munkanélküli segélyen, mert 3 diplomával nem is akar dolgozni, egész nap csak sörözik meg olvas. Fujj, annyira utálom ezt a faszfejet. Anyós szerint meg nekem nincs életcélom, mert eddig se értem el semmit, eztán se fogok. Ja, nem mindenki építhet fel egy családi házat, lehetnek valakinek kisebb horderejű céljai is, nem ?Pl normális harmonikus családi élet, nekem már az is eléfg lenne.

Na, nem panaszkodom tovább, csak már megint túlcsordul bennem az indulat.

Sziasztok

Timi
kismaszat

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?