Új privát üzeneted érkezett!

Köszönjük, akartam poharas fotót de apucinak pont vissza kellett mennie dolgozni. Mire meg beállitom és lefotozom megisszaKép Mert tele nem teszem a poharat. Ja karácsony. Kaptunk csörös poharat, azt hiszem a csör részét ezek után ki sem kell probálni. Kép

Tündi! Milyen nagyfiú! Jo magas srác lesz, a csajok imádják majd. Sajnálom hogy vissza kell menned neked is dolgozni, nekem még van 1 évem. Vagy teso lesz mégis, már kezdek barátkozni a gondolattal. Olyan jo lenne, csak tudnám nem kell végig feküdni.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

EdinaKépGratulálok a kis pocaklakódhoz!!!KépKépKép
És bizos nagyon szuper lesz az utazás is!

HumiKép Még egyszer gratula a fogacskához!Kép

Karmen, döbbenetes mennyire hasonlít rád Orsi!Kép Tényleg anyja lányaKép Gratula az iváshoz!

Tünde, jó kis súlyban van Tomika!Kép Az állólámpa gondolom téged jobban megijesztett mint őt!

Moncsi, a céklaevős kép nagyon jól sikerültKép Látszik Levin, hogy jóllakott:/

Kitty, 25dkg az szupi ennyi mozgással!Kép

Mariann, én megszoptatom, de biztos ez a rossz megoldás. De kb. 5 percet szopik aztán aludhatunk vissza 8-9-ig

Jó ez a mai nap! Nagyon meghatóak a fotók!

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok!

Hú, micsoda mennyiség!

Edina, nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen a kis pocak - albérlővelKép!!!!
Ausztrália! Nem semmi kis kiruccanás! nekem is nagy álmom oda eljutni egyszer! Én 16 hetes pocakkal keltem útra, 12 órát repültünk, és semmi gond nem volt. Hát nem mondom, hogy Bálinttal ez ugyanolyan egyszerű, de ilyenkor ha nagyon fél az ember, a babák nagyon kellemes meglepetésekkel szolgálnak!Kép

Humi! Gratula, gratula!

Bius, Te következel!!!!!Kép

Tünde, nagyon nagy a fiatalúr! Mi még a 74-eseket nyúzzuk, egyik másik gatyót feltűrt gatyaszárralKép Az öltözködés pedig nálunk is ugyanúgy történik - nem hang nélkülKép

Barbi, gratula Bencének a kúszáshoz. No ha eddig nem, most mindig a sarkadban leszKép

Karmen, tényleg nagyon hasonlít rád a bébiOrsi! édes a csatocska a hajában!Kép
Andris is próbálkozik az egyedül ivással pohárból. Jókat vihogunk rajta: ma pl. 2x1 korty szuperul ment, a többit laza mozdulattal rám majd az asztalra locsolta, majd inni próbált, s mivel üres volt a pohár, az asztalt verte vele, és hangosan kurjongatott, hogy 'kocsmárosné, 100 icce bort, ide az asztalra!!!' Este megengedett a dolog, ruhacsere hamarosanKép
Mariann, ügyes lányzó!!!!!!!!!!! Olyan megható még most is, mikor bemegyek reggel Mazsihoz, hogy állva fogad az ágy végében! A hajnali szopi nálunk 7-negyed nyolc, akkor mellémrakom, szopi, és már nászik ezerrel. Néha megpihenKép, s újult erővel nekivág. )re kifárad, alszik nagyot, és folytatdik a nap. Bevallom én is cicin altatom 9kor is(ha nem sétálunk, akkor a kocsi ringatja el), du.3kor is, és este is sokszor azon alszik el - ha nem, akkor egy kicsit nyervog - 1-2 perc, vagy semmi, és szuszi. Persze, lehetnék tök következetes, nem így terveztemKép, de így nincs sírás, veszekedés. Persze, le kéne szoktatni, de fene kényelmesKép

Léna, mindig csodálkozom, hogy Sára nyitott szemmel fekszik melletted. Andrisról az elején nem nagyon lehetett ébrenlevő képet csinálniKép Aludt, vagy csukott szemmel bömbizett, ritkán nézelődött, ilynekor meg csodáltuk, s nem értünk oda a fényképezőértKép

Szilvus, hogy áll peti a !Fog növesztgetéssel? Nagoyn megviseli? A talira viszem a könyvet, remélem nem felejtem elKép

Kitty, ezek a szemek: 'anya, most miért tettél ide engem??'

Moncsi, édesek a képek! valaki nagyon büszkén mutogatja az alsó fogacskáitKép

Ma előadtam punnyadó anyát, aki döglik a kanapén - iszonyú álmosság fogott el - és a lelógó kezemmel tologattam egy autót. Persze Andris nem azzal játszott, de a lelkiismeretemet próbáltam megnyugtatni, hogy azzal is foglalkozhatNA:KépKépKép

Ági, szuper, hogy beállt a napirend Nálunk is egy ideje, és nagyon megkönnyíti a napomat, hogy mivel számolhatok és mikor! Matyika a nagyfiúKép

Na megyek,

Pusza, jó éjt!

Móki

Ja, nekem is sokszor eszembe jut, hogy kibírnám-e 12 hétig, ha jönne a köv. baba, hogy nektek ne mondjamKép Nagyon nehéz lenne, lehet, hogy nem is bírnámKép
móki

Sziasztok!

Kis krokodilus tanoncunk nevében köszi mindenkinek a gratulákat az első fogacskához!Kép Biankának megy a drukk, hogy minél előbb krokodilus kisasszonnyá váljon.Kép

Olyan jó nézegetni ezeket a képeket. Érdekes, hogy vannak babák akiknek már újszülöttként látszottak a végleges vonásaik és van aki nem nagyon hasonlít a mostani önmagára. Vagy csak én látom így?

Mariann,
Én is szoptatok hajnalban, olyan 5-6 között amikor ébred Krizsó. Az ünnepek alatt rászoktunk a jó sokáig való alvásra. Szopi után visszaalszunk és Krizsó fél 10 körül kelt minket. Olyan hálás vagyok neki a jó alvókájáért.Kép Persze lassan vége apa szabijának és vissza kell állnunk a korábbi felkelésre.Kép

Tünde,
Nem semmi Tomika súlya, szép nagy baba és magas is.Kép Krizsó igazi kis gombóc. Épp azt néztük tegnap Szilvussal, hogy Petike és Krizsó között kb. 3/4 fejnyi magasságkülönbség van Petike javára. Milyen érdekes, hogy már ilyenkor egész más alkatúak a babák. Ma kíváncsiságból lemértük Krizsó hosszát: 66 cm, ami nem túl sok a súlyához. Viszont 74-es rugikat hord és 80-as bodykat. Hosszú a törzse és rövíd a lába. Tomika nagyon arányos babának tűnik a képeken. Az overál felvétel nálunk sem egyszerű dolog. Nagyon utálja a fiatalúr. Te mikor mész vissza dolgozni?

Karmen,
Tényleg nagyon hasonlít rád Orsi,Kép talán csak a fejformája más egy kicsit, de a vonásai ugyanolyanok. Gratula Orsinak az újabb tudományhoz (vízivás)!Kép

Edina,
Babonából még én sem gratulálok, de biztos, hogy nem lesz semmi gond és a következő Karácsonyt már eggyel többen ünneplitek majd.Kép
Jó lesz nektek!Kép Egy kicsit kipihenhetitek magatokat. Írd majd meg, hogy viselte Bálint az igencsak hosszú repülőutat, no meg az időeltolódást!

Ed,
Mit néztetek meg? Kincsi rengeteget változott az első képekhez képest.Kép

Szilvus,
Kiköltözött a mai kisördög Petikéből?Kép

Kitty,
Mint írtam kis digitális konyhai mérleggel mérem a kenyérhez valókat. Megpróbáltam elküldeni neked a profilodban lévő címre a kenyér recepteket, de visszajött. Milyen emailre küldjem?

Ági,
Szerencsére nem kínlódott Krizsó az első fogacskával.Kép Remélem a többivel sem fog; jön a mellette és a felette lévő is. Probáltam többször is átküldeni a recepteket, de nem megy. Visszajön, azzal, hogy betelt a postaládád. Bár az is lehet, hogy túl nagy a mail, mert 2 receptgyűjtemény van. Egyenként közel 1 MB-os a méretük. Kiüríted a mailboxod? Hátha.....

Moncsi, Sly, recepteket elküldtem. Kéri még valaki?

Pusza,
Humi
humi

A mi képeink:
Kristóf 1 naposan és mostanában:
Kép Kép

Puszi,
Humi
humi

Sziasztok!

Humi, sztem Krizsó hasonlít a leginkább születési önmagáraKép

Móki, tudod ő végig éber volt, nem fáradt el az úton, nem is volt útja...Kép

Azt hiszem ennyit mára belőllem, mert mndjárt leesek a székről..
Puszi, LÉna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Humi!
Szerintem azért nem jött át a leveled, mert túl nagy. 2x1 MB-osan OK, a 2 MB együtt túl nagy.
Azért kérdezem mindig,hogy mivel méred a hozzávalókat, mert ml-ket írtál a sónál, cukornál. Azt meg mérlegen nem lehet mérni. Vagy gramm-nak veszed?( Jaj, biztos nagyon gyagyának tűnök)

Krizsó tényleg hasonlít "régi" önmagára. A vonásai uazok, csak a szeme kerekedett ki és lett gyönyörű kék.

Karmen!
Hát Orsi tényleg tiszta Te vagy. Nagyon ügyi, hogy már egyedül iszik. Lehet,hogy én is megpróbálom,mert Réka is szépen iszik pohárból, fogni is akarja mindig a poharat, de eddig nem engedtem. Enni is próbál önállóan Orsi?

Tünde!
Tomika milyen nagyfiús már. Mindha nem is Réka korú lenne. Ti is magasak vagytok?

Megyek aludni,reggel 6-kor kelek, indítom a nagyokat a suliba.
Ja, és még lefekvés előtt szoptatok,tuti. Már 2 hete minden este az van, hogy ahogy leteszem a párnára a fejem, Réka már sír is, szopizni akar. Akár 9-kor, akár éjfélkor akarok aludni. Pedig nem ránk ébred, nem is egy emeleten aluszik velünk. És mégis.

Pussz

Kitty
kitty123

Sziasztok!

Monyó,
Ha a beszúrt képek között "enter" van, akkor egymás alatt lesznek a képek.

Léna,
Tényleg hasonlít, csak egy kicsit hozzánőtt a óriási méretű kezéhez és lábához, no meg eltünt a sűrű fekete haja.Kép
Kristóf 1 órával születése után:
Kép

Puszi, Humi
humi

Kitty,
Küldöm újra darabonként a mailt. A mi mérlegünkön át lehet nyomni ml-re a g-ot, de sok értelme nincs, mert ugyanannyit mutat ml-ben, mint grammban. Így én már nem is foglalkozom a mértékegységével csak mérem. Bocsi ha nem voltam egyértelmű. A lényeg: grammban ugyanezek a mennyiségek.

Szerintem Réka is nagyon hasonlít a mostani önmagára, de legjobban talán Sára és Tomika. Magyika és Kincsi sokat változtak, de fel lehet őket ismerni az újszülöttkori képükről, Orsit viszont szerintem nem. Ő a változások csúcstartója!Kép

Puszi, Humi
humi

Sziasztok!

EdinaKép
Éppen tegnap jutott eszembe, hogy valyon ki lesz az első pocakos majd. Hát, nem kellett sokat várni, hogy kiderüljönKép

Nádja is kap cicit, mikor felébred. Szerencsére ő is visszaalszik, sőt fel sem igazán ébred. Csak az a baj, hogy rá 1-2 órára újból kel. És akkor már nem viszem vissza a saját ágyába. Két napja visszaköltöztem a saját hálószobámba (eddig Nádja szobájában aludtamm). Hátha newm ébred fel, de nem jött be. Remélem azért lassan kialakul. Lehet, azért furi ez a kelés nekem, mert Nádja jó 1/2 évig végigaludta az éjszakákat. Mondjuk azért így is általában 8-1/2 9-ig alszik, csak kisebb megszakításokkal.

Ma Nádja alig evett, ősszesen ha egész nap 10 kanálnyi kaját sikerült belédiktálni, sőt a szopi sem volt az igazi. Egy cici is bőven elég volt neki. Lehet, hogy a torka fáj? Tegnap már olyan szárazan köhécselt. Amúgy jó kedélyű, játszott, meg izgett-mozgott egész nap. Aludni sem aludt többet, mint máskor.

Nádja is iszik pohárból (másból nem is tud, leszámítva a cicit), bár ha ő kapja el, akkor azért magára is locsol belőle rendesen. És ő is kurjongat az üres pohárba, mint Andris. Mivel vizet kap, locsolhatja nyugodtan, max kicsit nedves lesz a ruhája.

TündeKép
Szép nagy fiú Tomika, nem semmi. De nőjjön csak nagyra, mert Nádja sem lesz apróka előre láthatólag, úgyhogy hajrá!

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Móki, szerintem Andris tuti örült a kezednek!Kép

Humi, Krizso tényleg abszolút felismerhető!Kép

Nálunk mindenki szerint, az apukájára hasonlít Bence, de szerintem elkezdett rám is!Kép
1naposan
Kép
Majdnem 10 hónaposan
Kép

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok!

Dög álmos vagyok, végignéztem ismét az Apollót. És ismét végigizgultam mint legelőszörKép Fura mi, hisz ismerjük az eredeti sztorit, tudjuk mi lesz a vége és mégisKép

Móki
Ez csak az én marhaságom, hogy nem szóltam a rokonoknak, ismerősöknek, barátoknak Kép. Asszem ide a netre jöttem leghamarabb kb. 9 hetesen. Asszem.
De az elsőből tanultam, és legközelebb a szülés várható időpontja+2 hetet jelentek be, mert az uccsó 1,5-2 hétben az összes hócsukám teli volt a "még egyben vagytok?", "na mi van veletek", "naaaa???" telefonokkal. Ha valakit nem hivtam fel 1 napig, akkor kétségbeesetten telefonált, hogy biztosan baba van.Kép Kép Vagy sms-t küldött. Csak úgy füstölt a telefonomKép

Pohár: 1-2-3 korty szépen megy, bár Peti még nem fogja meg a poharat. Viszont szivesen játszik vele. A bárminemű ennivalót viszont megismeri, legyen az sonkadarab, sajt, keksz, almaszelet. A joghurtot már messziről, a dobozáról! Ma reggelinél is elkunyerálta a habjoghurtomat. Amúgy is nagyítóval kell keresni ammennyiséget a dobozban. 1 kanállal jutott nekem a végén. Láttátok volna azt a gyilkos tekintetetKép

Humi
Nem, Peti ördög volt ma egész nap. Direkt élvezte, hogy széthajigálta az általam szépen vödörbe rendezett kockákat. Viszont ma reggel - amellett, hogy két tenyérrel verte a falat - nem énekelt, hanem dumált: bbbrüábaba, báábbááá. Na erre keltemKép

Peti 1 hetes
Kép

Peti most (fekvős kép nincs. Lehetetlen késziteni)
Kép

jajjajj, mentem, almos vagyok.

Jó éjt,
Szilvus
szilvus

Sziasztok!

No, ha már képek, és pohárból ivás.
Íme Nádja 9 naposan:
Kép

És mos megyek lefekszem aludni.

Mariann
tmarianna

Humi!
Ürítettem a postafiókomat. Küld léccci a recepteket!
Köszi Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok!

Borzalmas éjszakánk volt. Nádja már kettőkor felsírt, hogy enne. Evés után mindig alszik azonnal, most is úgy nézett ki, de 5 perc elteltével ismét sírdogált. Úgyhogy visszamentem hozzá és a szobájában aludtunk tobvább. Így is sokszor felsírt éjjel, plusz minden csontos elgémberedik, ha együtt alszunk. Szóval KO vagyok. Szerencsére apu most elvitte sétálni én meg alszom gyorsan egy kicsit, míg vissza nem jönnek.

Mariann
tmarianna

Sziasztok!
Nagyon szomorú hír. meghalt a nagymamám.

Moncsi
monyó

Sziasztok!

Mariann, hát-hát, pihenj amíg lehet. Nálunk ma volt az első éjszaka, hogy megint aludt - most én aludtam rosszul. Kibújt a 6. fogacska, az volt a gond.

Szopi: én most kicsit vissza akarom fogni a dolgot, mert nem lehet, hogy egy ekkora "ló" állandóan szopizzon. Hajnalban, reggel szopi, de már együtt reggelizünk. Délben együtt ebédelünk. Terveim szerint csak este fürdés után kap tejvacsit, addig mindenmást.
A kisasszony nem hajlandó bébikaját enni. Szóval meg kell tanulnom úgy főzni, hogy neki is az az ebédje. Tegnap karfiollevest főztem, evett is belőle egy nagy adaggal+1 csirkeszárnyat is lenyomott. Ma is ez a mneü, mert egy kicsit sokat sikerült főzni.

Nem tudom, miért, de mostanában szédelgek. Tegnap anyunál megmértem a vérnyomásom és magas volt. Soha nem volt az, a fenébe. Tehát no kávé a mai naptól (pedig csak 2/3 kávé volt a napi adagom).
Móki, lehet, hogy jövő héten meglátogatlak (pihennénk nálatok), ha dokihoz kell mennünk! Nem lenne baj?

A mozi jól sikerült, végre egy igazi film a hegymászásról. Nem voltak technikai hibák, minden tuti volt! Ajánlom mindenkinek, mert egy nagyon izgalmas, tanulságos és szép film! (Zuhanás a csendbe)
Érdekes, hogy a nézők többségét ismertük, barlangászokkal, hegymászókkal volt tele a mozi.
Nézzétek meg, érdemes!

Hatalmasak lettek a babák!

Megyek, megeszem az ebéd 2.fogását, amíg Kincs az erkélyen szundít.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok! Egyszerűen nincs időm visszaolvasni, de nagyon tetszik az új fotósorozat, én is eldicsekednék Márkkal: "Régen"
Kép
és Most:
Kép
Mostanra a mosoly a domináns, a sírás már a múlté. Viszont az első 2 hónapban az volt a fő jellemző Márkra.Kép

Moncsi! RészvétemKép

Sziasztok:
Magdi

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna

Moncsi! részvétem!!

Humi! szerintem is Krizsó hasonlit legjobban a születéskori önmagára.

Orsi tényleg olyan volt mint én de szerintem most már (sajna) nem.

Orsi iszik:
Kép

Kép

Kép

Karmen
karmen

Bocsi, egyszerűen nem engedi a gép lekicsinyíteni a fotókatKép
Magdi

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna

Sziasztok,

Moncsi, részvétem ! Kép
Reméljük az idén ezek után már csak jó fog történni veletek.

Képzeljétek, Bence tudatosan és ahányszor csak akar, feláll, sőt már egy kézzel el is akarja engedni amit fog, persze ennek elesés a vége. De nagyon tetszik neki új tudománya. Eddig csak egyszer állt fel, kb egy hónapja, azóta se, de most már folyton feláll tegnap reggel óta.
Ja, és ha adok neki egy egész almát héjastól, addig rágicsálja amíg sikerül megkezdenie, és szép darabot lerág belőle a 4 fogával. Ezek az új hírek.
Talira akkor ki jön, és végül mekyik nap legyen ?

Puszi

Timi
kismaszat

Sziasztok!

Tegnap Anyunál voltunk! Jól érezte magát a fiatalember, de aztán az esti műsor kikészített. Fél nyolckor értünk haza, aztán hagytam még kicsit mászkálni, akkor sikerült egy kicsit olvasgatnom, de nem értem a végére. Fürdés, majd az előző etetés után 5 órával elkezdtem etetni, de ő nem kérte, akart menni játszani. 2 perc múlva mászott fel rám bömbölve, kapott kicsi kaját, majd megint ment le. . . Ezt játszottuk több mint egy órán keresztül. Amikor már megette a kb 300 milit, akkor kikapcsoltam-lekapcsoltam mindent, elaltattam kb 10 perc, majd leraktam. . . Egy perc se telt el, már állt a kiságyban és üvöltött. . . Megint felvettem, újabb 5 perc séta, elaludt letettem, megint alig 1 perc múlva állva üvöltött. . .
No, akkor felvettem, nagynehezen szereztem nagypárnát az ágyikóba, aztán kb 10 perc séta után éreztem, hogy elalélt a fiam, de még nem mertem letenni, ezért a párnával kitámasztottam a derekam és félig ülve ledőltem az ágyikóra és elaludam Pepével együtt, kb fél óra múlva mertem csak letenni, de akkor is csak a nagyágyba, nehogy felébredjen.
Nem tudom miért nem szereti a kiságyat. . . Kép
No, ennyi panaszkodást. . .

Moncsi őszinte részvétem...

Akkor jöjjenek a képecskék...
Kb 1 hetes
Kép
9 hós
Kép

Puszi
Zsu és Pepe
bzsuzska

Moncsi!
Őszinte részvétem a mamád miatt! Nagyon-nagyon rossz érzés ez! Ahogy Timi írta ezek után már csak jó dolgok történjenek Veletek!

Timi!
Lám-lám csak nem szebb a világ fél méterrel magasabbról!? Étvággyal hogy álltok? TAlira most sajna nem megyünk, nagyon hideg az idő ahhoz, hogy elinduljuk vonattal, kocsival meg nem megyek a pesti forgalomba. (vidéki "kényelmes" sofőr vagyok Kép) A nyáron már jobban elindulunk, mit nyáron! Tavasszal!! Kép
Meg hát ugye majd itt lesz is tali? Nem rajtam múlik majd!

Jó kis kép sorozatot indítottam el. Hi-Hi Kép Nem gondoltam volna, hogy ekkora kereslet lesz rá, de nagyon tetszenek a képek. Nyugodtan minden babó (kivéve Krizsót) letagadhatja önmagát!

Karmen!
Orsika nagyon ügyes! Felbuzdultam, és ebédkor én is poharaztam Matyival. Nagy sikere volt, nem is akarta letenni a poharat, csak fogta és csak ivott-ivott. Alig ment félre. Kép

Lassan ébresztenem kellene, mert ma még csak 2x evett (1/4-4 Kép), nagyon nagyokat alszik. De-t 2 órát, és most is a 2-at tapossa. Így éppen hogy csak be tudom iktatni az 5x-i evést.

Pumi!
Köszi az infot!!! Jövőhéten megyünk a Pécsi dokihoz, őt választottuk! Köszi még 1x.Kép

Üdv Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok!

Talan kibujt a csucske a fognak, de nem engedi megnezni meg az ujjammal sem. Nagyon nagyon kiuteses lett az arca es az alla. Kép Remelem, csak a fogtol es nem a szaloncukortol. Kép
Bia is felkel hajnalban es enni ker, de probalom inkabb visszaaltatni, mondvan, hogy ejszaka nem eszunk. Kb. 1 honapja nem sok sikerrel jarok, mindig o gyoz. Kép Raadasul mostanaban mar nem eleg az, hogy szopi van hajnalban, hanem ugy dont, o bizony kialudta magat es jatszani akar. Na, ebbol nem engedek. Ejszaka alvas van. Igy masfel-2 ora kozelharc utan sikerul ujra visszaaludnia ugy 8-ig. Szerintetek miert kelnek fel mostmar mindig hajnalban? Mindig igy lesz, nem fogjak ataludni az ejszakakat? Probaltam tobbet adni vacsira, hogy ne legyen ehes, de nem jon be.

Humi!
Koszi, megkaptam a mailt! Tegnap probaltam zsemleket sutni, de sajnos eleg tomorek lettek. Kép Esetleg van otleted, hogyan lehetne lagyabba tenni a tesztat, de meg gyurhatova? Probaltalkoztal mar zsemlet kesziteni? Krizso most is nagyon hasonlit az ujszulott onnmagara. Kép

Moncsi!
Kép Kép Kép Fogadd oszinte reszvetem!

Nagyon tetszenek a kepek. En is szivesen eldicsekednek Biaval, de nalunk nem muxik a kepfelrakas. Kép Valamelyik masik progi blokkolja, s nem jottunk ra melyik. Kép Kép Kép

Sly

Kép
Kép
napocskamano

Na, szuper! 1 oras alvas utan felebredt. Nem eroltette meg magat. Kép
Elfelejtettem az elobb irni, hogy ma palacsintat kunyizott tolem. Egy negyeddel kb. be is vagott belole. ...meg ez is izlik neki. Kép

Sly

Kép
Kép
napocskamano

Sziasztok!

Namármegint mint a gyorsvonat, csak 2 szó:

- Tali nekünk az emlitett január 19. TÖKÉLETES!! Akkor beirhatom a naptárba?

- Csodanagyot nőttek a babák. Szerintem is Krizsó a leginkább születéskori Önmaga.

- Zsuzska, észrevetted, hogy a képeken Petifiaink nagyon hasonlitanak egymásra? Még a születéskorin is!

- Mariann, Nádjának gyönyörű volt a fejformája már icipiciként is. Annyira szépek a császáros babák. Peti bár nem szenvedett a szülésnél, mégis "csúcsfeje" volt:9

Humi mél megy! Hosszabb este!!!!!

Lányok, márc. 1-től dolgozom, ma egyeztem meg a céggel. 2 hétig csak 4 órában bejárok, majd szabin vagyok Petit szoktatni bölcsibe és utána teljes gőzzel.

Puszi,
Szilvus
szilvus

Moncsi
Őszinte részvétemKép Kép Ez nagyon szomorú hirKép

Szilvus
szilvus

Sziasztok!

Hű mennyit nőttek, változtak a babók!

Karmen, én pl. Orsira alig ismerek rá!

Humi, Krizsó meg alig változott! A lábikóit meg meg tudnám zabálni! Mintha te írtad egyszer, hogy majd nem fogsz cipőt kapni a lábikóira, és nem értettem miért!Kép

Szilvus, Peticica is milyen más!

Magdi, Márk időközben megbarátkozott a világgal. Kép

Mariann, milyen ügyesen ivott Nádja pár naposan!

Barbi, jó neked, hogy Bence mindkettőtökre hasonlít! Nekem mind aszongyák az ismerősök, hogy Edinát biztosan loptam valahol egyrészt a kék szeme miatt, másrészt mert nem hasonlít egyikünkre sem. Kép

Tünde, szerintem Tomika is nagyon hasonlít a régi önmagára! De a többiek jócskán változtak.

Edina, nem tudom babonás vagy-e, így én sem gratulálok, de nagyon örülök neked, hogy újra beköltözött valaki a pocidba és szorítok neked, hogy minden rendben legyen. Kellemes nyaralást!

Léna, Ed, Kincsire és Sárára bizony rá lehet ismerni a picikori képek alapján!

Most nemrég loholtam haza az informatika vizsgáról, így most pihizek kicsit. De előbb íme a képek :

Edina 5 naposan:
Kép
És most:
Kép

Majd még jövök.

Puszi, Mely

Mely
KépKép
mely

Sziasztok!

Humi, Krizsó meg alig változott! A lábikóit meg meg tudnám zabálni! Mintha te írtad egyszer, hogy majd nem fogsz cipőt kapni a lábikóira, és nem értettem miért!Kép

Barbi, jó neked, hogy Bence mindkettőtökre hasonlít! Nekem mind aszongyák az ismerősök, hogy Edinát biztosan loptam valahol egyrészt a kék szeme miatt, másrészt mert nem hasonlít egyikünkre sem. Kép

Tünde, szerintem Tomika is nagyon hasonlít a régi önmagára! De a többiek jócskán változtak.

Edina, nem tudom babonás vagy-e, így én sem gratulálok, de nagyon örülök neked, hogy újra beköltözött valaki a pocidba és szorítok neked, hogy minden rendben legyen. Kellemes nyaralást!

Most nemrég loholtam haza az informatika vizsgáról, így most pihizek kicsit. De előbb íme a képek :

Edina 5 naposan:

És most:

Majd még jövök.

Puszi, Mely

Mely
KépKép
mely

Sziasztok!

Edina 5 naposan:

És most:

Majd még jövök.

Puszi, Mely

Mely
KépKép
mely

Sziasztok!

Edina 5 naposan:

És most:

Majd még jövök.

Puszi, Mely

Mely
KépKép
mely

Hűűűűű, bocsiiiiii, mind azt írta ki a gép, hogy nem tudja elküldeni az üzenetet! Aztán csak elküldte valahányszor próbáltam!

Mely

Mely
KépKép
mely

Edina!

Gratula!

Moncsi!

Részvétem, ez nem lehet Neked könnyű!

Rég jártam erre, próbáltam visszaolvasni. Szóval: képek szuperek, minden újabb fogas babaának gratula, és jó harapdását. Minden hónapfordulós bébinek: boldog hónapfordulót. Szilvus!

Peticica ágyrágcsája: szerintem is egy megoldás van - ha van - valamivel bekenni aminek szörnyű az íze, habár nálunk a Domival ez sem segített. Kép

Karácsonyunk szép volt, gyerekek élvezték. Szilveszterünk : hatalmas bulizás barátokkal, habár nekünk hajnali fél 3-kor véget ért, mer elöntött a vér. Tegnap eljutottama dokihoz is: valami ciszta volt ami eldurrant, és kürült, helye még fáj, de további teendő nincs vele.
Daninak egyszerre 4 foga jön, de az a fránya bőr nem akar lejönni róla. Kínlódik, de nem nyüszög, igazi kis férfi, jól tűri. hízik, nő, kezd mászni, kúszik, pörög ezerrel, minden érdekli, és rnegeteget dumál. Kép előbb utóbb már szóhoz sem jutok itthon. Kép

ilyen a mászós Dani:
Kép Kép

összehasonlítós képek:

Dani 1 hetes

Kép

Dani 10 hónapos ( a kis alultápláltKép )

Kép

pussz

Erika
goczane

Sziasztok!

Csak pár mondat és 2 kép erejéig(remélem hétvégén szómenhetekKép):

ÉDESEK A BABÓK!!!!!!! Én is rakok fel képet Mazsóról!Kép

Moncsi, őszinte részvétem!!!!Kép

Szilvus, hopp, előrejött egy hónappal a munkakezdés? Biztos vagyok, Peticica jól veszi majd az akadályokat - és te is. Biztos furi lesz előszörKép

Ed, persze, persze csak ugorgyatok bé Kincsivel- előtte csörizz meg, nem ám épp világgá megyünk aznapKép

1 naposan:
Kép

9 és fél hónaposan
Kép

Jó hétvégét, jó pihenést,

Pusza,

Móki
móki

Moncsi,Kép őszinte részvétem!Kép

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok!

Szilvus, biztos nagyon furcsa lesz dolgozni. A köv. babánál én is tuti későbbi időpontot mondok, mert tényleg meg lehet őrülni az utolsó hetekben.

Mariann, éjszakaKép Én is magam mellé teszem, ha felkel és ki se tudom rakni utána.
A pohárból mit ivott olyan picinek?

Ed, tej visszafogáson én is gondolkozom, főleg azért mert mostanában folyton érzem a fogát és nagyon fáj. MoziKép érdekesnek tűnt talán 1x eljutunk.

Timi, gratula Bencének!Kép

Sly, kiütésKép Használtok vmi krémet rá?

Mely, a kis Edina is hasonlít. Nagyon szép volt már picinek is.

Andris is nagyon hasonlít, Danit viszont nem ismerném meg.
Nagyon édes mindegyik baba egyik szebb minta másik!Kép
Tényleg nagyon jó ötlet volt!

Ma betettem Bencét a kiságyba. Sosem szoktam csak aludni és rögtön felállt. Gyorsan elkezdtem videozni és akárhányszor mondtam neki, hogy álljon fel felállt. Nagyon örültemKép Lehet, hogy be kellett volna korábban raknom.Kép

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok!

Monyó!
KépKépKép Nagyon sajnálom. Nehéz lehet most nektek. Őszinte részvétem!

Sly,
Így kapásból nincs ötletem, hogy lehet a zsömitésztát lágyítani, de van vagy 3 kenyérsütős könyvem, azokban van zsömi recept is. Holnap majd megnézem.

Móki,
Szupi jó Andris mostani képe!Kép Na persze a másik is.Kép

Ági,
Jó ötlet volt ez a képösszehasonlítósdi (de szép a magyar nyelvKép).

Erika,
Ügyin mászik Dani. Krizsó is ma tette meg az első mászó mozdulatokat, de ez nálunk még azért nem mászás.

Mely,
Micsoda haja volt Edinának!!! Nem semmi!Kép Kihullott neki vagy megmaradt? Krizsó érdekesen néz ki. A nagy fekete születéskori hajának egy része 4 hónapos kora után 2 nap alatt hullott ki. Ami megmaradt az persze ma már jóval hosszabb, mint a többi. Nem "fodrászcsinálta" frizurája van az látszik.Kép Cipőileg pedig már most feliratkozhatnánk a majdan extra méretű cipellőt viselők közé. Szerintem lepipálja majd Apukája 47-es lábát is.

Magdi,
Márkról is szupi jó ez a kép.KépMicsoda hatalmas szemek! Kitől örökölte?

Lányok,
Tényleg ennyire hasonlít Krizsó újszülöttkori önmagára? Nem csak azért, mert hasonló a két fotó beállítása? Nekem olyan másnak tűnik.
Szerintetek mikor lehet nagyjából látni, hogy mekkora termetű felnőtt lesz egy babából?

Megint vannak új receptjeim, ezúttal vagy 100 oldalnyi pogácsa receptgyűjtemény. Küldöm annak aki kéri.

Jó éjszakát!
Puszi,
Humi
humi

Még annyit, hogy nekünk is tökéletes a Timi által írt jan. 19-i tali időpont.
Humi
humi

Sziasztok!

Timi, a 19 nekünk is jóKép

Humi, jöhetnek a recepthegyek bármikor, bármilyen mennyiségbenKép - nem ígérem, hogy mindet ki is próbálom, de a lelkem legalább nyugodt, ha rámjön az ihlet, legyen mit elővennemKép

Hja, bennem is felmerült kérdés, hogy milyen magas lesz Andris, merthogy babónak nem egy óriás, de nyugtat a tudat, hogy apja is középiskolában nyúlt meg (én is, bár nem annyiraKép), és mindig utolsók voltunk addig a tornasorbanKép

Mely, Mekkora hajkorona Edinán! Zabálnivaló! ((Nálunk a változás a haj mennyiségén csak sűrűsödésben tapasztalható, nem annyira láthatóKép, de simizve érezhető!Kép)
Látom bepótoltad a sok hiányzásodat a hozzászólásokkalKép ((mennyiség megvan!Kép) Én akkor mérgelődök, mikor nem ír ki semmit, én eltűnök, s mikor visszanézem, sehol a levélKép)

Magdi, el is felejtettem, hogy Márk májusi. azt hittem korábban kopogtatott a gólyamadár, olyan nagyfiú. Mekkora szemek!!!!! na jó, a hasonlítgatás itt nem működikKép, de a sírás nálunk a 3. hónapig durva volt, majd 2 hétig még be-bejátszott, azóta nyugivan pocitájonKép((hacsak okos anya egy kis gyümiszósszal nem változtat a helyzetenKép)

Erika, Hát a kis incifinci édes Daninak csak az arcocskája hasonlít a szumós - mászós nagyfiúraKépÜgyes!!!!!Kép Hú, jubbulást!!!!!

Ed, kilógok a sorbólKép Szerintem Kincsi nem nagyon hasonlít (na jó, a második egy kicsit)Kép Édi baba volt, tündér vigyorgós manó lett, de egyszerűen nem bíííírok hasonlóságot felfedezniKép ((Pedig jó ideig bámultam a képeketKép)
Mozi, nyammmKép De kire hagyjam addig Andrist??? Már jó lenne egy bébiszittyót keresni és rendszeresíteni! Kéne 1 a topicbabáknak. Elolvasná a zsák archívot, és kérdések, utasítások nélkül lehetne elsőre ráhagyni a skacokatKép
Egyszer mondtad, hogy kattintsak a frissítés gombra. Hol?????? találom én, számítógépguruKép?

Szilvus, Peticica bizony nemcsak magára, hanem anyára is naggggyon hasonlít! Ahogy mondani szokták - "mintha kiköpted volna"

No megyek, főzök egyet - ill előkészítek - vendégeket várunkKép

Ezzel a virággal kívánok szép napot!

Kép

Pusza,

Móki
móki

Sziasztok!

Most csak egy gyors bekukk!

Barbi!
Egy altalanos babaknak valo nemet kremet hasznalok, sot meg a popsijara is. Mara mar szebb az arca, csak a pottyok pirosak, korulotte nem.

Timi!
Nekunk is jo a 19-e.

Humi!
Ok, varom, mit sutsz ki a konyvekbol zsemleugyileg. A pogacsas recipeket is kernem szepen. Koszi! Parat mindig kiszoktam probalni a receptgyujtemenyekbol. Bianka is remelem, hogy az apjara utott es magas csajszi lesz. A laba mar ujszulott koraban is nagy volt. Most is 2-3 evesekre valo zoknikat vasarolok, mert a tobbi kicsinek bizonyul a talpa reszenel.

Sly

Kép
Kép
napocskamano

Sziasztok,

ok, akkor előjegyzem 19-ét Kép

Figyeljetek, azt mondják az okosok, amekkora a baba testmagassága 2 éves korában, annak a kétszerese lesz a felnőttkori magassága +-egy-két centi. Tehát érdemes megjegyezni majd a kétéveskori magasságukat.

Szép napot mindenkinek !

Ja! Edina nagy nagy gratula az új pocilakónak !Kép Kép

Üdv

Timi
kismaszat

Moncsi, őszínte részvétem! Tudom, milyen szörnyű érzés elveszíteni Valakit, aki igazán közel áll hozzád. Én áprilisban vesztettem el Apukámat. Nagyon váratlanul ért, 56 éves volt. Kedden még együtt tartottuk a szülinapomat, Húsvétoztunk, a pocaklakó nevén gondolkoztunk (Miatta lett Levente, mert neki ez a név tetszett a legjobban), csütörtökön pedig hívtak a szörnyű hírrel. És mindez 9 hónapos terhesen, a temetés pedig 250 km-re innen. Őszíntén át tudom érezni a fájdalmadat.

Most nem írok többet, mert vendégeket várunk és Levi is felkelt. Még csak annyi, hogy mi si mennénk a talira.
Humi, beférünk Hozzátok?

puszi

Era
pera

Humi! Szerintem nem a beállitás miatt, Krizsó tényleg annyira hasonlit a kiskori képekre!
Recepteket én is várom!!

Nagyon aranyosak a képeken amit feltesztek a babák!

Mely! Hát szerintem is sokat változott Orsi. (sajna már nem csupa anyjaKép)

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Moncsi!
Részvétem a nagymamád miatt! Kép

Humi!
Köszi, átjöttek a kenyérreceptek, én is kérhetném a pogikat is? Ja, és köszi a mérleges emilt is.

Látom most a magasság a téma. Szerintem a magasság nem függ össze a lábmérettel. (legalább is nagyon remélem, mert akkor Rékacs törpe lesz) A nagylányom is icipici lábú volt babának, és most uaolyan magas,mint az osztálytársai, pedig 1 évvel fiatalabb náluk. (viszont a lába most is 5 számmal kisebb a korosztályánál) A középső lányom 2,5 évvel fiatalabb Dórinál, de lábra már túlnőtte a nagyot.
Viszont a 2 éves kori magasság kétszeresét én is hallottam.

Erika!
Hát Dani aztán szépen behozta a lemaradását! Milyen zsufi lett. És a szeme tiszta olyan,mint a tesóé.

Mely!
Nem semmi sérója volt Edinának. Olyan édi így profilból. És micsoda kék szemei lettek!

Ma elvitte a Jézuska a karácsonyfánkat. Sajnáltam, mert ilyen szép fánk még nem volt. Most olyan nagynak tűnik a szoba.
Tegnap este egy pillanatra a szobában hagytam Rékát, mire beértem levadászott egy szaloncukit, és tömte befelé. Volt ám ordítás, amikor bekaptam a maradékot. Bezzeg a sajtdarabkákat nem igyekszik befelé tolni. Azt mindig mutatni kell,hogy tegye be a szájába.
A Ti babáitok nem mondja az ennivalóra,hogy me-me? Nem értem miért ezt mondják rá a babák, de a nagyok is memmének hívták a kaját. Ahogy beültetem az etetőszékbe Rékát, és meglátja az ételt, már mondja is,hogy meme.
Ja, és a 4. foga is kibújóban van Rékának,este is fájdalmasan sírt, most hogy letettem is felsírt már 2x. Ki tudja,mi jön éjjel...

Na, lépek tanulni, mert mindjárt péntek, és én még nagyon az elején vagyok az anyagnak.

Jó éjszakát!

Kitty
kitty123

Jaj lányok!

a gyerek jól rámhozta a frászt: egy negyed pillanatra kirohantam a lakásból, mert apa ittfelejtett valamit, és hülye fejjel efelejtettem kivenni a kulcsot, a gyerek meg kizárt.
Fél óra könyörgés, rimánkodás kintről (egy szál topban), semmi. erkélyajtót nem tudta kinyitni, kulcsot nem tudta kivenni (volt nálam másik kulcs). Apát visszahívtam, együtt könyörögtünk neki, semmi. Szomszédtól kértünk két nagy csavarhúzót, hogy akkor kifeszítjük az erkélyajtót, de apa nem volna jó betörőnek. Kép Én a bukóra nyitva maradt ablakot próbáltam kinyitni, mert félig meddig befért a kezem, de az eredmény csak annyi volt, hogy egyik csuklómon sem maradt túl sok bőr, úgy lehorzsoltam. Aztán egyszer csak varázsütésre Domi fogta, és kinyitotta az erkélyajtót.... Mindez háromnegyed óránkba telt. Leizzadtam, bepánikoltam, még mindig remegek az idegtől....

Csak hogy velünk mindig történjen valami...

pussz

Erika
goczane

Sziasztok!

Erika! Hihetetlen, mennyi minden történik veletek! Nem egy unalmas életKép A lényeg, hogy sikerült bejutni!

Pusza,

Móki
móki

Erika,

nálunk tavaly a szomszédot zárta ki a 2 éves lánya, a gyerek benn, azannya kinn üvöltött, hogy "nyomd meg a felső gombot", de amíg az apuka haza nem ért, addig anya nem jutott be, már az egész utca ott tolongott, hogy mi történt.

Bence extra nyűgös. Nem tudom mi van a levegőben, vagy már megint fogasodik ?Az ebédje sem kellett neki. (almaszósz pipivel)

Kitty, Bence mindösszesen annyit "mond" (legalábbis mi annak értjük) hogy NEM. Vajjon miért....?Csaknem akaratos lesz Kép

További jó vasárnapot mindenkinek,

puszi

Timi
kismaszat

Sziasztok!

Móki, Barbi
Igen, előbbrecsusszant a kezdés, de ennél előbbre már nem jön. Nagyon várom már és igyexem majd megbirkózni a a munkával és a gyermekneveléssel is. Nem az első vagyok, aki igy tesz, és másnak is sikerültKép

Móki
Igen, Peti a Zannyafia, ezt születésekor a szülésznő azonnal megállapitottaKép
Mindkét nagymama vidéken lakik? Egyikre sem tudjátok bizni Andrist?
Látod, nekem mindkettő itt van, egyik kb. 500 méterre, a másik max. 2 km-re és mégis bébiszityózunk majdKép Jó, mi? A saját anyukám is negativan állt ama kérésemhez, hogy márciusban 1 hét betegállományt kérjen, s Petire vigyázzon. Apa 1 hetet itthon lesz, gondoltam Anyu még egy hetet és akkor csak 1 hét bébiszatyor kellene, majd jön a szoktatás. De nem. Na mind1Kép Ja és a negativ beszólások is jöttek mindenki részéről (anyu, párom nővére, stb): "Húú, birni fogod? Jajj, nem fogod birni gyerekkel! Namajd meglátod, milyen nehéz lesz! Stb..." Semmi biztatás, semmi öröm, semmi pozitivum. De miért??????

Erika
Hát ez még rám is frászt hozottKép Meredekebb "sztori" mint a macsek és a fa esete. Dani is bennt volt, vagy csak Domi?
Eszembe is jutott egy hasonló eset, mely egy ismerősömmel esett meg. Lényege, hogy az autóban ülő baba kezébe NE adjuk a kocsikulcsot játszani, főleg ne akkor, ha közben mi ODAKINNT beszélgetünk és a pótkulcs távol.
Nagyon hasonlitanak egymásraKép És ugye mindketten az apjukra ütöttek?Kép

Kitty
Nekünk is ma távozott a karácsonyfa, meg is köszöntem Neki a részvételt, télleg gyönyörű volt.
Peti nem szólitja még sehogy a kaját, de megismeri a tányérkáját, a joghurtosdobozt, stb. Hatalmasra tátja a száját, ezzel jelezni, hogy éhes. Kiváncsi vagyok, mit mond majd, meme vagy hammammKép

Magasság: erről már olvastam itt a neten is valamelyik babás lapon. Kiváncsi vagyokKép Mindenesetre ha a lábméret és a magasság között összefüggés van, akkor Peti égimeszelő lesz. Hatalmas a lába és a keze, az ujjai pedig olyan hosszúak akár egy 2évesé. Még nehéz bármit is mondani, hisz pici még. Jelenleg egy nagyon hosszú, vékonycsontú kis emberke. De hogy marad-e? Én személy szerint pl. nagyon pici voltam és nagyonnagyon dundus, hurkáslábú, párnáskezű, pufiarcú, mint egy kis szárnyas kőfaragott puttócskaKép Majd a tökellentéte lettem nagykoromra.Kép Remélem azért Peticic az apját túlnöviKép

Na, megyek, elnézést a levél elején tett panaszáradatért, de ezek az én kis mimóza lelkemet nagyon bántják. Vagy az én hozzáállásom túlzottan hurráoptimista mindenhez? Miért nem tud a saját családom örülni a sikereimnek? Öcsém a kivétel, aki annyira jó fej, külön fel is hivott és ujjongott, örült, mikor elmeséltem neki.

Naaa, megyek, késztek egy lájtos uzsit Peticicnek. Szegényt bepateroltam a járókába, most ott berreg. Féltem a telefontól, mert levadássza a kagylót, azzal játszik, beszélget, de nehogy magára rántsa az egész készüléket.Kép

Jaaa! Azért egy jó hir is vanKép Barátnőmnek éjjel megszületett a leánykája, 2750 gr és 53 cm. Holnap megyünk Petivel babanézőbeKép

Puszi és olyan szép mosolygós napot, amilyet Móki aplikált ideKép

Szilvus és Peticic
szilvus

Sziasztok,

5. fog hegye kikandikált, bal felső oldalon, nem tom, kettes ? Ezért sírogat már 2 éjjel, meg ma még kézben is.

Szilvus, szerintem ne törődj a negatív hozzászólásokkal, ne vedd a szívedre, főleg ne attól, aki nem is segít megoldani a helyzetet. Biztos hogy Peticic jól be fog illeszkedni a bölcsibe, és nektek pedig nyilván így lesz jó, ezt a mai világban bárki megértheti.
Gratula a barátnődnek a bébihez!

Ja! Azt akartam kérdezni, aki már lerakta a kiságy matracát legalulra, hogy viselte a gyermek ? Bence azóta ordít ha meglátja az ágyát, és kb másfél órás program este mire sikerül elaludnia. Nem akar még belemenni se.
Mit csináljak vele ?

Puszi

Timi
kismaszat

Sziasztok!

Timi
Azt hiszem mi raktuk le leghamarabb a kiságyat a legalsó állásba, de én nem taopasztaltam változást. Sőt! Peti akkor volt a legsírósabb, amig a legfelső állásban volt az ágyKép Kép
Igen, persze, minden negatív le van tojva, de mégis.
De azt el kell mondanom, nem pusztán az anyagiak miatt mentem vissza. Magam miatt isKép

Peti itt ül a lábamnál és ajtózik. Most az a kedvence, hogy a nyitva lévő ajtókat csukogatja-nyitogatja. Néha a kezével együtt. És nagyokat kacag hozzá. Annyira édes.

***TALI*** JANUÁR 19. ***
No, akkor egy lista és a finomságok, jó?
Tehát, énszamárral elöl:

Szilvus+Petike - szerintem muffin
Humi+Krizsó
Móki+Andris
Pera+Levi
Sly+Bianka
Mariann+Nádja

Kérlek, egészitsétek ki!!!!!!!!Kép

Puszi, nekünk fürdetés és vacsi jönKép

Szilvus és Petike
Ui.: Holnap megyünk bébinézőbe, remélem Petike jófiú leszKép Nehogy elvegye az elsőbabás mamák kedvétKép
szilvus

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?