Új privát üzeneted érkezett!

na itten lenne a táblázat beleírtam mindenkit meg javítottam meg minden ha valami mégsem jó szóljatok léci

<!--attachment: kismam_k_01_06-144176.unk*attachment_icon.gif*application/octet-stream*23.6**kismam%e1k+01%2e06%2exls --><center><pre>
Kép
kismamák 01.06.xls (23.6 k)</pre></center><!--/attachment-->
beus79

Rita!
Ne aggódj a számolás miatt.
Nekem először a 07.08.-at mondta a dokim.
De tegnap, ahogy voltunk a 4D-n, a babák méretei alapján 06.30., és 07.06. napján születnének.De ez ingadozni fog hol fel, hol le.

Judyt
14+2

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok. Már régóta olvasgatlak benneteket, de jelentkezni nem nagyon mertem. Egyrészt mert láttam, hogy itt idősebb terhesek vannak, másrészt féltem még, hogy korai.

Ma voltam dokinál. A babó 17 mm-es és minden ok a doki szerint. Betöltött 8. héten vagyok.
Az elözményeim, ami miatt nem is nagyon mertem jelentkezni. Tavaly két hét különbséggel ugyanigy estem teherbe. Voltak gondok a terhességgel, vérezgetés, pajzsmirigy problémák, de a babóval minden rendbe volt. Egészen a 20. hétig. Akkor derült ki, hogy valamilyen csontfejlődési rendellenessége van, a végtagok nem fejlődtek rendesen. Így 22 hetesen meg kellett szakítani a terhességet. Nem genetikai probléma volt, hanem véletlenszerú. 4 ilyen eset van egy évben.

Nem akarlak benneteket megijeszteni, de nekem sajna ilyen előzményeim voltak. Most viszont remélem nem lesz gond, de nagyon aggódom mindenen.

Ha lehetne közben szeretnék töletek kérdezni, meg tapasztalatokat gyűjteni.

Ugye befogadtok?!

Andi
andi71

Szia Andi!
Szeretettel látunk téged is!KépKépKép Itt annak is helye van, aki 5 hetes. Én kb. akkor kapcsolódtam be. Írj, kérdezz, oszd meg velünk tapasztalataidat! Hogy sikerült feldolgozni a történteket?

Márti
csmarti

Üdv Andi!

Kérdezz nyugodtan, ha tudunk, válaszolunk. Ha tudásunk nincs is hozzá, véleménye mindenkinek van.
Sajnálom, ami az előző terhességeddel történt. Szívből kívánom, hogy most minden rendben legyen.

Puszi mindenkinek!
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Márti, Annamari!

Köszi, hogy befogadtok és előre is köszönök minden tanácsot.

Márti!
Nagyon nehéz volt, de főleg az az időszak, amikor kiderült a baj és amíg meg kellett hozni a döntést. lelkileg teljesen összetörtem. Nem kívánom senkinek. Utána az segített talpraállni, hogy tudtam 3 hónap után újra próbálkozhatunk és a remény éltetett.

Andi
andi71

Szia Andi!

Én is csatlakozom azokhoz, akik szeretettel fogadnak.
Nem volt semmi ráutaló jel?

Kép
Kép
pipocska

Beus

Kuldom az adatokat a tablazathoz:

Azonosító: MMónika
Név: Mónika
Életkor: 32 év
Terhességi hét + nap: 13+2
Várható szülési időpont: 2005. július 11.
Hány baba? - 1
Fiú/lány? - ?
Baba neve: ?
Kórház: Szent Imre
Korábbi gyermekek: -
Dátum: 2005. január 6.

Andi71
Üdv itt nálunk, szívesen látunk. Egyébként én gondolkodom azon, hogy a magzatvízből vett genetikai vizsgálatra elmenjek, hogy ne legyek bizonytalanságban a baba egészségét illetően, mert azt nagyon nem bírom. A doki azt mondja, hogy ha nincs semmi komolyabb indokom akkor biztos nem tudom kiharcolni, mert nem egy veszélytelen művelet. Minden esetre adott egy telefonszámot, és azt javasolta, hogy az AFP eredmény fényében próbáljam meg kiharcolni, ha fontosnak érzem. Még gondolkodom rajta. Nem tudom jó ötlet-e.

Sziasztok: Monika

mmónika

Andi71!
Remélem, h. most minden rendben lesz, és aug-ban egy gyönyörű kisbabának örültök majd! Hol fogsz szülni?

Beus!
Nem tudom megnyitni a táblázatot! Lehet, h. csak én csinálok vmit rosszul.Kép Help me! Köszi!

Lányok!
Töredelmesen bevallom, h. én már csak az általam -kézzel- készített táblázattal merem olvasni a hozzászólásokatKépKépKépKépKép Így mindig tudok azonosítani mindenkit a nagy halmazból (pl:ikres, külföld, kútvölgyis, 2./3./4.gyermek stb.)
Nagyon örülök, h. ilyen sokan vagyunk!!!!!

Márti
csmarti

Sziasztok kismamik, Kép

Andi, Udv nalunk!Kép

Jelentem, a babcim jelet adott mararol vegre (igy a 20. hetben)! Napkozben nem vettem volna eszre, de tegnap hanyatt fekve aludtam el, ugy, hogy a kezem a hasamon volt. Ugy meglepodtem, hogy ki is pattant a szemem, nem birtam utana aludni. Tegnap volt a parom szulinapja, ugyhogy kapott meg egy ajit!Kép

Ma elutazunk 3 napra romantikazni Lillafuredre, ugyhogy csak hetfon jovok, addig vigyazzatok magatokra es a kis puhatalpuakra!Kép

Puszi mindenkinek

Katica
katica78

Sziasztok!

Nekem valahogy nem jön be a táblázat, amit Beus feltett, de lehet az én gépemben van a hiba...

viszont azért bejelentkeznék én is.
Név:Barbi
Kor: Most még 29
Terhességi kor: 18+0
Szülés ideje:2005.Június 10.
Kórház: Kanada
Korábbi baba: Ádám, 2003.Aug.1.
Dátum: Január 7.

Ma én is eléggé vacakoltam a gondolataimmal, már 3-ik napja nem érzem a babámat...Igaz elötte is csak egyet-egyet rugott egy nap(össz-vissz 4-szer), ha lehajoltam, vagy "préselödött" a hasam, de akkor jó nagyokat kaptam. Most meg semmi...Azzal vigasztalom magam,hogy még pici,talán nem rugdos annyit és annyira, hogy minden napra jusson, de kiváncsi vagyok ti mit gondoltok erröl???Föleg akinek már mocorog, de ha olvastatok róla, annak is örülnék...
Arra is gondoltam, hogy megfordult, mert most valahogy nem is érzem magam olyan tele, kicsit a hasamat is kisebbnek látom, de ez már lehet csak beképzelés...
Szóval tipikus kismama para, ha nincs semmi,csinálok magamnak...
Már nagyon várom az Uh-ot, jövö hét kedden, számolom mennyit kell alduni, mint egy kisgyerekKép

Megyek is, nem rontom a levegöt a nyafimmal...Megnézem mi van az én excel programommal.Ugye az kell a táblázat-nézéshez????

Barbi
18+0

Kép
Kép
barbi

Jo reggelt mindenkinek!

Tegnap delutan megsem jottem, mert tul sok volt a tennivalo, aztan meg jott a telefon, hogy a noveremnel megjottek a fajasok! Gyorsan felhivtam, erre mondta, hogy mostmar elmultak es szepen fekszik az agyikoban, aztan ahogy kerdezgettem ramkiabalt "jaj hugom most kizokkentettel a nyugalombol, megint elkezdodott! Balaaaaaaaaaaaaaaaaaaazs!!(a sogorom)". Ezzel lerakta a telefont. Kép Fel orara ra jott az sms, hogy mennek a korhazba es ket es fel ora mulva pedig meglett Lilla. 3.7 kilos, 56 centis kisbaba es minden a legnagyobb rendben anyaval es babaval is. A sogoromrol ezt nem mondhatnam el annyira, amikor telefonalt, meg a hagjan is hallatszott hogy meg mindig rosszul van. Kép Felhivtam kesobb a noveremet is, es nagyon jol erezte magat, a vacsoran jart leginkabb az esze. Kép Azt hiszem, hogy mindannyionknak ilyen szulest kivanok. Ket es fel ora alatt megvolt a kisbaba, egeszsegesek es epek mind a ketten es a legnagyobb problema az az volt, hogy mikor hozzak mar a vacsorat. Kép

Pmama

KépKép
KépKép
pizzamama

Barbi!

A magzatmozgásról én azt olvastam, hogy a 24. hétig ha előfordul olyan nap (akár egymás után 5 nap is) hogy nem érezni, az nem jelent feltétlenül problémát. A 24. hét után azonban ha 1 napon belül nincs mozgás, menni kell az orvoshoz.
Nálad nem lehet gond. Te mostanában kezdted megérezni, még gyenge, tehát biztos mozog, csak nem érzed Kép
Én a 16. héten éreztem először, és az első 2 hét folyamán hol éreztem hol nem. A 18-tól már minden nap érzem rendszeresen Kép

Hallottam olyat, hogy valaki 18-20 hetesen ment UH-ra, befeküdt, akkor nem is érezte a mozgást egyáltalán, az UH-n pedig látta, hogy mennyire ficánkol. Kép Kép
Szerintem te is így jársz majd az UH-n Kép de ha éppen aludni is fog, a szívét biztos látni fogod Kép

Akiren
(20+2)
akiren

Sziasztok!

Beus!
Szerintem a táblázatot ugyanúgy kellene feltenni, ahogy eddig volt, mert úgy könnyebben áttekinthető és senkinek nem lesz gondja az olvasásával.

Barbi!
Az ilyen pici babák még nagyon gyengék, nem csoda, ha nem érzed meg mindig. Nekem ketten produkálják magukat, de állandóan csak a jobb oldalamon vannak azok a kis pukkanások, amiket én rúgásoknak vélek, no meg a kaparászásokból van a pocakom alján is. Nekem is volt úgy, hogy egy-két napig nem éreztem. De nálunk dupla para, hogy akkor most mindketten jól vannak-e, vagy csak az egyik... Holnap genetikai UH. Jobban tartok tőle, mint az eddigi legkeményebb vizsgámtól. Nagyon szertnék már túlleni rajta. Persze sikerrel.

Pmama!
Nem semmi nővéred van! Gratulálok neki az én s, ha a többiek nem veszik rossz néven, a babanetesek nevében is. Nem tudom, mások hogy csinálják, de én is szeretnék ilyen 2,5-3 órás szülést, ha eljön az ideje.

Annamari
18+6

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Jó reggelt!
Lányok, szorítsatok nekünk, ma viszem Esztert úszni először!Kép Kicsit tartok tőle, mert mindig nagy problémát csinál belőle, ha hajmosásnál vizes lesz az arca. Mit csinál majd a medencében? Húha!KépKép

Igen, igen, hatalmas gratula Babábak, Mamának!!! Pizzamama, add át nekik!

Annamari!
Nem minden esetben jó, ha a baba(k) olyan gyorsan születik(nek) meg. A szülésnél és a későbbiekben is okozhat ez gondot. Ahogy az elhúzódó szülés, úgy a nagyon gyors világrajövetel sem tesz jót. Természetesen vannak kivételek, és ilyen Lili is!!!

Barbi!
Csak pozitív gondolatok!!! KépKépKépKépKépKépKépKépKépKép Ezek a smile-k segítenek!

Márti
csmarti

Lányok, még itt vagyok (hajnal 1 lesz errefeléKép), és nagyon köszönöm a gyors választ..hiába,második baba, még engem is elkap a bizonytalanság.
De most, ahogy gondolkozom, pont eszembe jutott, hogy ÁDámmal is volt valami hasonló bajom, el is mentünk egy boltba,hogy nézzünk olyan szivhang-hallgatót, amivel akár én is otthon bármikor meg tudom hallgatni a baba szivhangjátKép Jó drága volt,igy nem vettük meg, de most mit meg nem adnék érte...
Pizzamama, Gratu a növérednek, elsö baba??
Nem akarok igazán dicskedeni, de nekem hasonló villám szülésem volt, én 2 óra alatt lezavartam az elsö fájástól számitva...Azt kérdezgették, hány gyerek van már otthon, nem hitték el,hogy Ádám az elsö...

Na,most már megyek aludni, párom éjszakás,ezért virrasztottam én is idáigKép

Köszi mégegyszer a nyugtatásokat, remélem is ,hogy minden rendbenKépKép

Barbi, még mindig
18+0

Kép
Kép
barbi

Barbi!
Nekem csak most esett le, h. te pár óra eltolódással levelezel velünkKép, érdekes lehet. És egészen É-on vagy, igaz? Nálatok igazi tél van? Itthon dúl a jan-i tavasz. Májusban meg majd lapátoljuk a havatKép. Aludj jól! Szia:

Márti
csmarti

Kedves Mindenki!
Ma megyek (19 het) UH-ra a véreredményeimmel együtt. Akkor ez most mindenképpen genetikai UH lesz, vagy azt külön kell kérni?
És ilyenkor szerintetek már látják ill láthatják a nemét?

Pmama!
Ez tökre tetszik! Mármint a szülés után fellépő "probléma". nagyon aranyos!
Barbi!
Szerintem minden nő akkor igazi anya, ha már a magzatát is félti mindentől. Én is parázós vagyok, pedig az eredményeim eddig még jók!
Csmarti, Pipocska!
Nagyon köszi a hozzászólást! ma pl. egyáltalán nem zavar a téma, merthogy rengeteg barátom inkább barátnőm van itt, főleg így, hogy csak 1 emberke nem akar velem beszélni! Őt meg végleg nem értem, mert azokkal van "nagyba" akiket eddig magasról "le...." Szerintem azért néha belegondol a dolgokba, de van is min gondolkodnia!
Gömbölyű!
és veled mizújs? megnyugodtál már, vagy nálad is változó ez a téma?
MINDENKINEK ÜDV! ÍRJATOK
fejeske

Mindenkinek szépjóreggelt!

Kicsit nehéz ennyi mindent visszaolvasni, pedig tegnap délután még itt voltam....

Andi!
Isten hozott téged is itt! Sajnálom, ami veled történt, de gondolj arra, hogy az a pocaklakó, aki most ott "csücsül" benned, csak azért lehet ott, mert a sorsod úgy alakult, ahogy. És milyen nagy öröm lesz majd őt szorongatni, és hallgatni a szuszogását. Szóval csak előre, nem hátra nézni, OK?

Pizzamama!
Először is köszönöm még a néhány nappal ezelőtti gondolatokat az alvásról (ld WC). Nekem ott asszem egy kicsit nehezen menne, de az íróasztalomon már nem jelent problémát. :-)
A főnököd egy kretén. NO COMMENT. Kezdem felmagasztalni az asszonyt, hogy még így is elviseli... :-)
A nővérednek meg tényleg le a kalappal. Remélem, finom vacsit kapott, igazán megérdemelte!

Sajnos nem jutottam el tegnap első jógaórámra, mert iszonyatosan elkezdett fájni a hátam. Alig tudtam hazamenni. Ez ugye a bennem rejlő - baba által okozott túlsúlyak - igazán nem tudható be, mert hogy még hasam is alig van. A fenekem feletti csigolyám fáj, menni és állni alig tudok, az üléssel és - bizonyos pozíciókban - a fekvéssel nincs gond. Valakinek már voltak/vannak hasonló problémái? Mit kezdett velük?

Vikka!
Nagyon érdekel a kismamajóga. Tudnál hozzájuk telefonszámot adni? Hátha találok olyan tanfolyamot, ami valamelyik hétköznap este van, és nem szombaton. Nagyon köszi!

Csmárti
Szerintem ne parázz előre, ha gond lesz, elég lesz majd ott aggodalmaskodni. Különben is, lehet, hogy majd ki sem lehet szedni a csemetétdet a vízből, ki tudja...

Beus!
Ezer köszönet a munkádért!

Banyóciról nem tud valaki valamit? Nagyon eltűnt!

Katica78!
Te kinél szülsz?

Mindenkinek szép napot
Gem
13+6
gemini

Fejeske!

Elméletileg ennek kell lennie a genetikai uh-nak. Az biztos, hogy én nem kértem külön, de a dokim megnézte, hogy hányadik hére hív vissza.
Van akinek korábban is meglátják a baba nemét, ha meg akarja mutatni. Én is kíváncsi vagyok

Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok Mamik és Picurkáitok!

Tegnap este iszonyú napom volt.fél 5-kor végeztem a melohelyen és éreztem,hogy bal oldalon kissé lent elkezd görcsölni a hasam.Pont tegnap irtam,hogy eddig soha semmi bajom nem volt.Először még nevetve hívtam a párom,hogy biztos csak a pici oda dugta valamilyét.De ez ment egész nap,volt hogy csak begörnyedve tudtam menni.

Éjjel azt álmodtam,hogy elvesztettem Őt.Nem tudom leírni mit éreztem,sírva ébredtem,az egész napom ilyen.Remélem nem történhet Vele semmi.Ráadásul a kedvesem reggel ugy ült fel az ágyban hogy jol beletenyerelt a pocimba.Szegény most teljesen ki van,hogy vem akarta.

Fejeske!
Szóval most én már ezen aggódom!
gömbölyû

Fejeske!
Elvileg már meg lehet állapítani a babád nemét.Kép
Drukkolok nektek az UH-hoz.Kép
Majd írj, hogy mi volt.

Judyt
14+3

Judyt
KépKép
judyt

Gemini,

Dr. Sipos Sandor az orvosom!

Na mosma tellllleg megyek!Kép
Puszi mindenkinek
katica78

Sziasztok!

Nem tudjátok véletlenül, hogy melyik édesítőszert lehet használni a terhesség alatt és melyiket nem? Még feküdnöm kell egy pár hétig és egészen el fogok terebélyesedni, ha mindent cukrozok.
Ha valakinek van tapasztalta, please, mondja el.

Köszi

Zsófi
7+4
mzsófi

Gömbölyű!
Ez az álom egy jel, hogy minden tökre rendbe van odabennt! Hidd el nekem! EZ TUTI!Úgyhogy ezért egy percig ne aggódj tovább, inkább babusgassad a tovább a babuskádat.
Judyt!
köszi a drukkot, remélem én is, hogy kiderül az "igazság"! Egyébként a 12 hetes hüvelyi UH-on már mintha látta volna, hogy esetleg.... szóval talán fiú, de nem tudta pontosan.
Nekem egyébként mindegy lenne, csak rendbe legyen vele minden.
Tegnap este ill. már néhány este, olyan kis "halovány" rugdosást éreztem is. Persze lehet, hogy tényleg Ő volt, mert ilyen pici baba úgyse akkorát rúg, hogy rögtön belerendül a berendezés ugye?
Pusz
Fejeske 19+0
fejeske

BAnnamari!
Köszi! én is úgy gondoltam, hogy ez mindenképpen genetikai, de estére már "okosabb" leszek.
Most annyira várom már!
Szerintetek az uram, meg a kislány bejöhet velem???
F.
fejeske

Sziasztok!

Nem tudjátok véletlenül hogy melyik édesítőszert lehet használni a terhesség alatt és melyiket nem?
Van ebben tapasztalatotok?
Fekszem már egy hete és még fogok is egy ideig, teljesen elhízom, ha mident cukorral eszek.
Ha tudtok valamit, írjátok meg.
Köszi.
(Egyszer már elküldtem ez t az üzenetet. Remélem most át is megy.)
ZSófi
7+4
mzsófi

Gömbölyű!
Kívánom, hogy ne legyen semmi baj. Az álmodban "csak" a tudatalatti félelmed jelent meg. Most már jobban vagy? Mikor mész orvoshoz?

Pmama
Vannak nagyon jo adottságú nők, hátha te is örökölted. Az egyik barátnőm nagymamája 4 szer szült és szinte mindig szinte a kórház küszöbén, annyira könnyen szült. Lehet, hogy nem ideális a gyors szülés, de még mindig jobb szerintem mint a császár, ahol nincsen meg a "megküzdöttem" érte érzés.

Gemini
Nekem a két ünnep között a sok üléstől és fekdécseléstől fájt nagyon valamelyik csontom a csípő körül hátul. Amióta dolgozom (bár itt is ülő munkát végzek) és többet mozgok már alig érzem.

Sziasztok,
Monika
13+3

mmónika

Sziasztok Lányok,

Már régen írtam (én is), de olvasom minden dolgozós napomon a topicot.

Üdv az Újaknak!!! Kép

Tegnap voltam genetikai UH-on. Eljött a Férjem is. Néhányan már tudjátok, hogy nekünk van már egy majd 4 éves Bencénk, így értelemszerűen kislányra vágyott az egész család. Zsebi pedig kisfiú!!!!! Először én voltam egy picit csalódott, majd Anyósom sem akarta elhinni a telefonban, így ez elég is volt, hogy a Férjem totál maga alá kerüljön. Teljesen kiakadt, hogy milyen telhetetlenek vagyunk, nekünk semmi nem jó, stb.
Szóval, amilyen jól indult a nap, olyan rosszkedvűre váltott az én Párom. Mondtam Neki, hogy értse meg, Midenki kislányra számított, főleg úgy, hogy Sógornőmnek is az első kisfiú volt (16 hetesen meghalt bölcsőhalálban), majd a második ia kisfiú lett (Ő most 2,5 éves). Közben lett nekünk Bence, így érthető a kislány utáni vágy. Azt hiszem ott érthette félre az én érzéseimet a Párom, hogy én most tényleg úgy éreztem lány lesz.Imádom Zsebit, és Mindenki nagyon várja az érkezését. Hozzánk még egy kisfiú akar érkezni, nem pedig lány. Ennek oka van és én ezt el is fogadom. A Többiek is megbarátkoznak majd a gondolattal (a Dédi nem rózsaszín, hanem kék kocsikabátkát fog horgolni, Anyu nem babát, hanem kisautót vesz, stb...).
Sajnos estére (miután közös családi mozizáskor kiderült a neme, és Mindenki "sajnálkkozott"), elég feszült lett a hangulat, így parázsvita alakult ki köztünk is. A szomszédokkal már napok óta lebeszültünk egy újévi koccintást tegnap estére (két család, egy-egy gyerekkel), így nem mondtuk le, persze nem volt valami nagy kedvünk hozzá. Megérkeztek, és olyan jó, szeretetteljes lett a légkör a Párom és én köztem, hogy estére már mindketten megnyugodtunk és ugyanolyan természetességgel és szeretettel beszéltünk Zsebiről, mint amikor még "nem volt" neme.
Azt akartam ebből kihozni, hogy a Szülők néha nem egyszerűek.... Ráadásul a neve(ke)t is Ők akarták megmondani... Mindenki tudott szebbet, jobbat, mint amit mi kitaláltunk, még jó, hogy a kórházban az én számból fog elhangozni a név Kép.
Zsebi teljesen egészségesnek látszik, a terhességi hétnek megfelelő a mérete is. Nagyon fickándozott, és széttett lábakkal mutogatta a "bizonyítékot" Kép Kép Kép

UH után elmentünk (a már előző nap interneten kinézett) Mammystic kismamruhaboltba (ez a bolt a Szandi nővéréé, Pintácsi Vikié). Nekem már a honlap is nagyon tetszett, és az árakat sem találtam drágábbnak, mint máshol. Nagyon kedves volt az eladó csajszi és találtam is magamnak egy nagyon vagyány viszonylag vékony, puha sztreccs farmer nadrágot, ami csípőn kötős, és plusz pamut dereka van, amit hidegben a pocakra húzhatsz, melegebb időben pedig a kötőre hajtva, mintegy bandázs veszi körül a pocak alját, így nincs az az érzésem, hogy a nadrág dereka a nyakamig ér. Vettem még egy nagyon szép fehér alapon 3 mm-es tejeskávé színű csíkos 3/4-es ujjú végig gombos, hátul megkötős finom (enyhénsztreccs) anyagú blúzt.
Végre csinos kismamának érzem magam (ellentétben Bencével való terhességem alatt, mikor is kertész gatyában jártam, szinte végig a kilenc hónap alatt). Így most örörköltem néhány kismamafelsőt és végre változatosan, csinosan tudok öltözni. Még egy kis smink, és kész nőnek érzem magam (talán majd a kilencedik hónapban is). Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy 1-2 csini darabot vegyetek, mert nagyon sokat javít a közérzeteteken! Kép

Bocsi, ha hrtelen sok lettem, de ilyen hosszú hallgatás után végre történ valami említésre méltó is, melyet szerettem volna megosztani Veletek.

Egy boldog "Kanga" Zsebivel a pocakjában:
Mircimama (19+1)
mircimama

Csak most olvastam az írásokat! Próbálom behozni magam!
Pizzamama!
Gratulálok a nővérkédnek meg a picijének!
picuri

Beus, Wica, Gemini!

Ez a VI. kerületben van, közel az Operához (nekem is utaznom kell, de ez azért viszonylag könnyen megközelíthető).

www.szurja.hu, 413-65-67,413-65-68.

szombaton 10-től fél tizenkettőig van.

ma megyek genetikai ultrahangra, az AFP-t most kérdeztem meg, 1,2 MOM (az?). Hurrá! remélem minden rendben kis magzatommal Kép

Gemini, milyen volt a jóga? vagy nem voltál?

KépKép
vikka

Sziasztok!

Mmónika!
Most fogom felhívni a dokim,hogy rendel-e.Ha elmondom a panaszom,akkor meg is vizsgál?Ne,attol nagyon félek!

Egyébként ha az ember enyhebb húzódó érzést érez az lehet,hogy csak azért van mert nő a poci(nekem mostanában indult meg két hete)vagy ez baj?Kérlek válaszoljatok
Puszi(18+0)
gömbölyû

szabin van a doki,és ha a háziorvoshoz mennék.Ő is nagyon megbízható.A dokim csak hétfőn lesz.Már amugy nincs az ami tegnap,csak egy kis feszülés,mint mondjuk az izomláz,enyhén.Ezt kb két hete érzem,de azóta sokat nőttem is.Szerintetek?Nagyon fontos lenne a válaszotok.
Köszönöm!Remélem mindenki jól van és pihen a hétvégén.
gömbölyû

Sziasztok Lányok!

Ma voltam védőnőnél, megmérte a vérnyomásomat, 100/60 volt mondta is, hogy ebből sem lesz agyvérzés Kép utána tesztcsíkkal megnézte a vizeletemet amit vittem (teljesen rendben volt) majd, meghallgattuk a Baba szívhangját. Ott is minden rendben volt,még mocorgott is közben Kép Kép

A táblázatból sajnos kimaradtam Kép küldöm az adatokat hozzá

Azonosító: Adrienn74
Név: Adrienn
Életkor: 31 év
Terhességi hét + nap: 18+4
Várható szülési időpont: 2005. június 4.
Hány baba? 1
Fiú/lány? ?
Kórház: Jahn Ferenc
Dátum: 2005. január 7.

Mindenkinek nagyon szép napot kíván

Adrienn (18+4)
adrienn74

Szia Gömbölyű,

nekem nagyon szúrt a hasam (jobb oldalon a combtő és a köldököm között egy jó tenyérnyi helyen) karácsony előtti hétvégén, és én más sírtam. Be akartam menni akórházba, de nem volt bent senki. Tudtam, hogy Zsebivel minden ok, csak nagyon pocsékul voltam (én abban az időben éreztem először a mozgást - 15+5 hetesen). Nekem Ő már a második. Bencét császárral szültem, és mivel nekem is a 16. hétig szinte semmi hasam nem volt, a hirtelen növekedéstől nagyon húzódtak a méhtartó szalagok, + a császár miatti (belső)forradások, összevarrások sem tudták követni ezt a gyors tempót. Ez nálam 3-4 napig tartott, majd fokozatosan elmúlt. Igazából én néhány Algopyrint szedtem csak be, de a Dokim sem tudott volna mást csinálni, mivel a terhességgel minden rendben, és ez a fájdalom a méh növekedése miatt volt.
Nem mondom, hogy ez biztosan Nálad is így van, de ha hirtelen kezdett nőni a hasad, akkor nagy az esély ennek a lehetőségére.
Remélem segítettem.

Mircimama (19+1)
mircimama

Lányok Kép

Tudja valaki, hogy a terheléses vércukorvizsgálat hányadik héten van?
Köszi!

Adrienn (18+4)
adrienn74

Szia Adrienn,

úgy tudom a 24. hét környékén...
remélem nem mondtam hülyeséget! Nekem Bencével nem volt ilyen vizsgálatom.

Mircimama
mircimama

Mircimama Kép

Köszi! De jó, hogy Te ezt megúsztad! Most azért ne reménykedj benne, mert én úgy tudom kötelező ez a vizsgálat. Bár legszívesebben én is kihagynám, főleg, hogy csak a jobb karomból tudnak vért venni, a balban nagyon mélyen van a vénám, sohasem találják el. Félek ettől az egésztől, legszívesebben el se mennék!

Puszi
Adrienn (18+4)
adrienn74

Na, most volt egy kis idom vegigolvasni az irtakat, megprobalom magam utolerni, de eleg nehez munka kozben.

Gem,
Az alvas az csak rosszabb lesz. Kép En is mar jo koran elkezdetem kenyelmetlenul erezni magam, most meg altalaban 5 percet toltok este az elhelyezkedessel, erre az utobbi harom napban lettem figyelmes hogy ossze-vissza helyezgetem magam. Mar elore hallom apajat...."ne fickandozz mar annyit". Kép

Splendida,
Igen, szerintem is egyidoesk lehetunk jelenleg junius 14-15re vagyok kiirva, de egesz jol tartjak magukat ehhez a datumhoz, egyszer volt csak 12-13, aztan visszaraktak 14-15re. Kép

Vanda,
A kaja az nagyon jo! En meg mindig csak egy kilot hiztam (okes, volt rajtam boven baba elott, ugyhogy nem kell sietnem a gyarapodassal) es szerintem ez azert van, mert mindig azt eszem amit eppen kivanok. Rengeteg krumplit zabaltam az elos harom honapban, meg marhat, megsem hiztam. Kivanos meg mindig nem vagyok, csak neha-ez vagy az, de ennyi. Egy dolog kell allandoan hogy legyen a kozelemben, ha nincs ugy erzem, hoy vegem van. Citrom. Kép Napi felet nyersen bezabalok meg rengeteget rakok a jegesteaba es utana meg azokat a szeleteket is elragcsalom. Remelem ez igy is marad es nem valt at csokira a kivanossag, mert akkor nagy bajban leszek. Kép

Mmonika,
Hat sajnos en nem orkoltem ezt az adottsagot. A noverem a nagymama alkatat orokolte, en meg anyukamat, aki bizony nagyon sokaig vajudott mind a harmonkal, bar allitja hogy az ocsenk az egy alomszules volt, ja neki gondolom a 10 ora az csak tundermese volt elotte. Kép

Mar nem emlekszem ki panaszkodott a huzodasra es szuros fajdalomra. Nekem meg mindig van es nagyon kellemetlen. Meg szinte allando nehezsegerzesem volt mar szinte az elejetol. Mintha kovek lennenek a pocimban, nem egy ket centis kis babo. Amikor mondtam a dokinak ezeket, akkor mondta, hogy normalisak ne aggodjak, kulonosen azert normalis nalam a dolog, mert nagyon elol volt a baba meg a placenta is. Azt mondta hogy nagyon ugy nez ki, hogy "eloltapados" leszek, ami annyit tesz, hogy ilyen "itt feszit, ott szur" erzes vegigkiseri a terhesseget. Majd most kiderul holnap az ultrahangon. Nekem meg mindig feszit es szur ugyhogy szerintem ez mar meg is marad. Kép

Pmama&Pooch

KépKép
KépKép
pizzamama

Beus

Szeretnék én is bekerülni a táblázatba, az adataim:
Azonosító: Adri77
Név: Adri
Életkor: 27 év
Terhességi hét + nap: 13+6
Várható szülési időpont: 2005. július 10.
Hány baba? 1
Fiú/lány? ?
Kórház: SOTE I.sz. klinika
Dátum: 2005. január 7.

Köszi
Adri
adri77

Sziasztok!

Szia Gömbölyű!

Éppen tegnap este nekem is volt valami ilyesmi, amiről Te is beszéltél. Azt se tudtam, hogy forduljak az ágyban... De én is ráfogtam a növekedésre, remélem is, hogy igazam van! Majd valamelyik nap felteszek mostmár képet a pocimról, mert valami hihetetlen, milyen hatalmas lett. Kép Szerintem van aki ennél nem sokkal nagyobbal megy szülni... Mondjuk ez nálam már nem meglepő. Kisfiammal május elején vizsgázni mentem még,amikor a tanár megkérdezte, hogy hány nap van még hátra... Augusztus közepén szültem kb... Kép Majdnem leesett a székről a döbbenettől. Kép

Ha meg dokihoz mész, ne félj a vizsgálattól! Szerintem a fogorvos sokkal kellemetlenebb... Kép

Pmama!

Gratulálok én is a nővérednek! Ügyes volt! Kép

Én Szabival reggel 1/2 8-kor kezdtem, este 10-kor meg is volt! Kép

Fejeske!

Szerintem bemehet a család. Majd jelentkezz az eredménnyel! Kép Megy a drukk!!!!!!!!!

Wikka!
Neked is szorítunk! Írjatok!

CsMárti!

Remélem az első úszás jól megy/ment!
A hajmosás az más tészta, szinte egyik gyerek sem szereti!De a pancsi!!! Aaaaaz jöhet! Kép

Mindenki vigyázzon Magára, meg a Babájára!

Puszi:

Viki(14+4)
vikó

Sziasztok!

Gemini!
Én is a derékfájósok közé tartozom, többször jártam már gerincterapeutánál. Ő jól átmozgatta a csigolyákat, visszaállította őket a rendes helyükre. Mondott több gyakorlatot is, nekem kettő vált be gyorssegélyként, amikor nagyon fáj:
1. teniszlabdával átmaszírozni a gerincet végig, úgy h. ráfekszel, talpak a földön és gurigatod magad a labdán előre/hátra.
2. kicsi terpeszállásban leguggolsz, de úgy, h. a talpad a talajon maradjon (nyugodtan kapaszkodj vmiben, nehogy a hátadra ess!), a két térded között a fejedet jó mélyen előre hajtod, s így maradsz amig kellemes (szinte érezni lehet, h. nyúlik a gerinc és a szalagok), lassan szabad csak felállni a végén. Sok sikert, óvatosan csináld, nehogy árts magadnak!
Esztert tényleg nem lehetett kihúzni a vízből, mivel nem is mehetett bele.Kép Elfelejtették mondani, h. csak jövő héttől indul be újraKép. Szegény Kismanó, olyan csalódott volt, sajnáltam nagyon!
Kérdés: A terhesség elején neked is mindig hüvelyi uh-t csináltak? Az kórház 5. emeletén normál uh. nincs is? Hogy van ez mostanság?

Gömbölyű!
Csak pozitív gondolatok! Neked is küldök smile-kat: KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Mircimama!
Gratula! Hol van a bolt, amiről írtál? Elárulod az árakat?

Fejeske!
Hajrá! Majd írj az eredményekről!

Csutka Rozi!
Hol vagy? Már régen jelentkeztél! Szeretném megtudni, h. hol van helyileg a fókuszálás?

Nekem is hiányzik Banyóci, meg a többiek, akik már régen nem írtak! Mi van veletek Lányok? Adjatok hírt magatokról!!!

Márti
csmarti

Sziasztok!

Remélem mindenki jól van.
Én sajnos nem számolhatok be jó hírekről. Hétfőn volt egy barnás folt a bugyimon, és most aggódom. Nem a barna miatt, mert sem előtte, sem azóta nem volt, hanem mert anyai ösztönöm, és megérzésem azt súgja, hogy gond van. Így nem is várok még 4 hetet a 18. heti UH-ig, hanem kedden bemegyek a kórházba a dokimhoz, és kisajtolok belőle egy beutalót.

Azrét persze remélem, hogy nincs baj, de ha mégis, akkor nem szeretnék még 4 hétig bizonytalanságban lenni. Biztos értitek, főleg az, akinek már van gyereke.
Nekem már volt egy vesztésem, de az a 8. héten volt, nem a 14.-en.

Gáz, hogy az ember túljut a kritikus 12 héten, és utána üt be a krach.

Remélem Ti jól vagytok, és mindenki csak jó híreket kapjon. (Én is Kép )

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Bogi!
Szorítunk neked is, és reméljük a legjobbakat!

Márti
csmarti

Márti,

A bolt a József krt. 9. szám alatt van, a Blahától két perc gyalog. A nadrágot 10.900.- ft-ért, a blúzt pedig 7.900-ért vettem, de így (18.000.-ft felett) törzsvásárló lettem, ami minden további vásárláskor 5% kedvezményt jelent. A nadrág szuper kényelmes és még divatos is. Az interneten minden fellelhető kismamaruha bolt honlapját megnéztem és ez állt a legközelebb hozzám. A 2in1 nekem túl extra vagáns, a Gólya túl "fűzőscipős" (régi kismamás), stb... Én még ide visszamegyek egy vékonyabb nadrágért (ahogy azt fentebb írtam) és egy pólóért, a következő hónapban. Így két nadrággal, meg néhány felsővel, viszonylag változatosan ki lehet húzni ezt az átmeneti (szószerint időjárás szempontjából is)időszakot. Ráadásul nem tudhatjuk, mennyire lesz már esetleg április-májusban meleg (Bencét május 7-én szültem, de már egész áprilisban 30-hoz közeli hőmérsékletek voltak), most még + 1 hónapot ráhúzok.
Mircimama
mircimama

Sziasztok!

Tegnap voltunk dokinál és újra láttuk Kismaszatot! 9,6 az ülőmagassága a doki szerint kb. 17 centi lehet a teljes hossza. És... ha minden igaz, ott libegett valami a lába között, dokibácsi szerint elég valószínű, hogy kisfiú. Ennek nagyon örültünk, mert Petra mellé egy öcsköst szerettünk volna! Meg így a megérzésem is beigazolódni látszik Kép! Szóval most lebegek a boldogságtól, persze nemcsak emiatt, hanem mert láttuk, hogy jól van, és hogy milyen édes!

Barbi!
Én kb. két hete érzem a mozgásokat- doki meg is lepődött, de ma pl. még alig éreztem valamit. Lehet, hogy tényleg megfordult, mert tegnap láttuk, hogy a lábacskái vannak alul, azokkal rúgott nagyokat a hasam aljában. De most nem parázom, a tegnapi uh nagyon megnyugtatott!

Zsófi!
Dietetikustól tudom, hogy az aszpartam alapú édesítőszereket lehet használni terhesség és szoptatás alatt. Ilyen a canderel. A www.canderel.hu-n is írják ezt az infot, sőt még sok érdekeset is az aszpartamról. Állítólag ez egy teljesen veszélytelen fehérjealapú (tehát természetes) szer, és egy 60 kilós ember akár napi 133 tablettát is bevehetne egy nap! Én már Petrával is ezt használtam, és most is.

Na megyek, pihenek kicsit, amíg Petra alszik.

Üdv Mindenkinek!

Bogárka (16+0)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Szia Csmárti!
Köszi a gyakorlatokat, ki fogom próbálni őket. Tutira.
UH. Nemigazán tudom, hogy hogy is működik ez. Én eddig kétszer voltam az ötödiken (5 és 8 hetesen), és tegnap pedig a rendelőbe kellett mennem a negyedik emeletre. Ott csináltak először rendes pocakUH-t, addig mindig hüvelyi volt.

De szerintem az ötödiken is van pocakUH, mert oda elég nagypocakos kismamik szoktak sorbanállni, akiknek már nemigazán van szükségük hüvelyi UH-ra. Szerintem inkább arról van szó, hogy mást képes mérni a két UH-gép, de hogy mennyiben mást, azt már nem kérdezd!
Egyébként hogy még egy régebbi kérdésedre válaszoljak: nem a Szabó végzi az UH-t, ha nem két másik doki.

Üdv
Gem
13+6
gemini

Sziasztok!

Köszi mindenkinek, hogy befogadtok!

Monika!
Nálam biztosan megcsinálják az amniocentézist, az előzmények miatt. Egyébként nálam csináltak méhlepény vizsgálatot, ami hasonló betegségeket szűr, az nem volt fájdalmas, csak egy kicsit kellemetlen.Ehhez hasonló az amniocentézis. Van vetélési kockázata és nem mutat ki minden betegséget. Nálunk pl.negatív lett.

Pipocska!
Semmi jele nem volt annak, hogy probléma lesz. Ugy ért a hír, minr derült égből a villámcsapás.

Bogi!
Biztosan nem lesz baj. Ne idegeskedj, mert az többet árt a babának. Azért mindenképpen keresd meg a dokidat.

Lányok!
Van köztetek valaki, aki zalai. Dokit keresek, mert sajna az előző dokim, akivel nagyon meg voltam elégedve nem vállal el, az előzmények miatt. A megyei kórházban kellene nekem jó doki.

Vigyázzatok magatokra!

Andi
andi71

Bogi
Szorítok én is, remélem minden rendben lesz!

Bogárka
Gratula a kisfiúhoz, én is a 16. héten megyek UH-ra, remélem akkor már nálunk is sejteni lehet valamit!

Adri
13+6
adri77

Bogárka!

Köszi a cukorpótló infot. Visszaküldöm a férjet a boltba. Örülni fog. Kép

Márti!
NEkem először próbálkozott pocak UH-val 6 hetesen, de nem látott semmit. Azt hittem a hájam miatt, de mondta, hogy nem arra "mosolyog" a baba. Szóval mást lát innen, és onnan.

Bogi!
Remélem megnyugtat az orvos, és eloszlatj a félelmeidet. Szurkolok neked.

Zsófi
mzsófi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?