Új privát üzeneted érkezett!

Chris!
Gratulálok!!!!!!
De mi az???? Bocs, nem tudom Kép

Kata007
Kata007

Még egy kérdés:

A BPD, az a fejméret?

Kata007
Kata007

Pucur!
Én terveim szerint megyek holnap a Baross u-ba tornázni, ha van kedved jönni akkor mehetünk együtt. Írj vagy ide, vagy hívj fel a 06/30/200-2303-as számon.

Dojika
Dojika

Dojika!

Nagyon szivesen megyek veled holnap. Csak egy pontos cim kellene, meg hogy hány orára is mész és honnan ismerjük meg egymást. Habár biztos nekem lesz a legkisebb hasam (alig látszik)

Pucur
Pucúr

Sziasztok!

Zsofinak, gratulalok, jo sokunkat megelozott, remelm nem lesz semmi baj a picurral!En nagyon drukkolok nekik!Kép

Pucur:Nem akarok okoskodni, de varj meg a tornaval legelabb a 12. hetig. Nem leszel lekesve semmirol, szerintem legjobb a 20. het korul kezdeni.

Tiduj
Tiduj

Kata007!
Ez aze redmény azért ennyire fontos nkeem, mert van két cicám, és ez a vizsgálat deríti ki, hogy õk fertõzöttek-e illetve engem ill. pocaklakót megfertõzték-e.
A fertõzés esetleges "eredménye" lehet, idegrendszeri probléma a babánál, ill. látásbeli problémákat is okozhat.
Nálunk így is sok vita van a cicáim miatt (lásd. Gyermekeink és állataink c. topicot) nagyon-nagyon fonos és jó, hogy nincs semmi bajunk, sem nekem, sem a babócának!
Az már más kérdés, hogy ezt a fertõzést nem csak a cicáktól lehet elkapni.
Jaj, nagyon örülök!!!!!!! Kép

Pusszzz. Chris
Chris

Ok, köszi, most már tiszta!

Kata007
Kata007

Nagy-nagy gratuláció Nyuszimanóéknak! Úgy izgultam értük!

Norci! Miattad is! Nagyon örülök, hogy jobban vagy! Nekem pl. még anno a menstruáció elõtt mindig érezni lehetett 1-2 babszemnyi, puha, mobilis csomót a hónaljamban. Semmi baj, amíg csak ezek vannak, de azért megnyugtatásképpen mutasd meg a dokidnak!

Chris! Nem idegesíteni akarlak!!!! Totál negatív az eredményed, vagy az IgG azért pozítív? Az a jó, ha az IgG pozitív, mert az azt jelenti, hogy már átestél a toxoplasmozison és már tutira nem kapod el. Ha még negatív, akkor még elkaphatod. (Az a legrosszabb, ha terhesség alatt az IgM pozitív.)

Tiduj! Nem tudom, hogy tudok-e menni ma tornára mert most telcsizett a férjem, hogy szegénynek most vált szét totál az új nadrágjának a szára a munkahelyén és nem tud a még a szobájából sem kimenni. Rohanok, hogy vigyek neki egy másik gatyit! Kép Kép KépÜdvözlöm a többieket! Vera megszült már? Beával mi van? Látom már csak 2 hete van. Most már tényleg nem igaz, hogy mindig közbe jön valami! Kép

Mindenkinek minden jót!
Menta
Menta

Szia Pucur!

A cím az VIII. kerület Baross u. 21. I. emelett 5.
A bérleten amit vettem az van, hogy kedden 6-kor van torna, szóval akkor megyek - de majd Tündit még megkérdezem az idõpontól.
Mirõl ismersz meg, alacsiny vagyok, rövid barna hajú és valószínû egy szemészeti táblás póló lesz rajtam Kép

Tiduj, lehet hogy érdemes várni késõbbig, nem tudom. Én 13 hetesen kezdtem csak bele és már nagyon szüksége volt a hátamnak erre.
Szerintem miért ne próbálja meg Pucur és ha nem esik jól neki, akkor ne csinálja... várjon...

Dojika
Dojika

Pucur!
Nekem volt elég gondom az epémmel, ki is vették végül, mivel köveim is voltak! Arra vigyázz nagyon, hogy ne egyél zsírosat, rántott, prézlis dolgokat! Ez a legfontosabb!A fõzelékek közül hanyagold azokat, amik puffaszthatnak, (káposzta, bab stb.)Viszont igyál minél többet, és nézz körül a gyógynövényboltokban, lehet kapni olyan teákat, amik erre valók!Csak meg kell nézni, hogy pocakosok is ihatják-e! Nekem sokat segített még, hogy a feketereteket gyümölcscentrifugán átnyomtam és a levét ittam. Kell hozzá némi akaraterõ, de használ! Szerintem a No-spa nem rossz, Algopyrint pedig nem mindig ehetnek a pocakosok!

Nyuszimanóéknak ezerrel drukkolok!!!!! És persze gratula nekik!
vicamama (vicamama)

Norci!

Én is észrevettem a hónaljamban ezt a gondot. Elõször a megfázásnak tulajdonítottam, de nem is tudom, mert most meg a másik oldalon érzem....arra is gondoltam, hogy lehetséges az, hogy most nem bírom a desodort, és attól jön elõ?

Chris!

Azt szeretném kérdezni, hogy a toxoplazma szûrés része a terhesgondozásnek, vagy külön kérésre csinálták meg Neked?
Örülök, hogy semmi gond!

any /11/
any

Szia Menta!
Az az igazság, hogy részleteiben nem tudom, az asszisztensnõt tudtam csak megkérdezni. Azt mondta, hogy oké az eredményem, nincs a papíron, hogy visszahívnának vmiért vizsgálat eredméynre. Gondolom, akkor minden rendben.
Jövõhét hétfõn megyek a dokimhoz, addig ez nekem elég.Kép

Any! Külön kérésre csinálják ezt a vizsgálatot.
Egyébként nem értem, hogy miért nem része a "rendes" vizsgûálatoknak. Plusz egy kémcsõ vér, részedrõl. Ugyan plusz költséget jelent a kórháznak, vagy a TB-nek.
Nem ijesztgetés miatt mondom, de nem csak azok kaphatják el akiknél van cica. Hiszen az ucán is mész, ez a fertõzés a cica ürülékben van, ha fertõzött a macs. De állítólag a nem jól átsütött sertéshúsban is van ilyen toxoplazma. Mindenesetre elgondolgoztató, hogy miért nem csinálják meg mindenkinél. Ugyanakkor azt is tudni kell, hogy állítólag nem olyan gyakori ez a fertõzés. Kép
Pusszz. Chris
Chris

Sziasztok !

Chris !
nekem is vannak cicáim , igaz nem a lakásban hanem a kertben illetve a pincében, ami szép nagy meleg és világos tehát nagyon jó dolguk van. a lényeg hogy folyamatosan tele vagyok cicákkal, most 2 felnõtt és 3 kicsi van.imádom õket .
nekem is nézték a toxoplazmát negatív lett, még soha nem estem át fertõzésen. ami számomra teljesen normális mert nagyon vigyázok a tisztaságra a cicákkal terhességen kívül is. és a nyers hússal is úgyan így vagyok. ha nyershússal dolgozom akkor mindig nagyon vékony nylonkesztyû van a kezemen.muszáj mert nem tudhatom hogy milyen sérülés van a kezemen és esélyt sem akarok adni a fertõzésre. de ez a szülés után is így lesz. ne aggódj mert biztosan jók a leleteid.

Norci !

a hónaljadban lévõ csomók a megnagyobodott nyirokmirigyek.
ezen állapot terhesség alatt normálisnak mondható. nekem mintha 4 mellem lenne néha, nagyon kényelmetlen tud lenni.
ne nyomkodd és nyugodtan használj deokat. nagyon örülök hogy jobban vagy. kitartás!!!

Kisbence
Kisbence

Chris!

Nálunk a SOTEII-n benne van az alapvizsgálatokban a toxoplazma is. Ugy látszik ez korházfüggö, vagy orvosfüggö???

Dojika!

Akkor megprobálnám holnap azt a tornát azután meglátom, hogy jol esik-e vagy sem. A dr-nö már irt egy papirt a mult héten, hogy járhatok terhestornára, ha van kedvem.

Vicamama!

Köszi az infot. A nospa papirján az áll, hogy kismamák nem szedhetik, ezért félek egy kicsit.

Pucur 10/4
Pucúr

Adri!

Én is nagyon izgultam Zsófiért és a babáért. Örülök, hogy eddig minden rendben ment, és nagyon-nagyon szorítok, hogy szépen fejlõdjön a Pici. Jó egészséget kívánok Nekik!

Puszi:
Gabi
bgabi

Sziasztok!

Torna!
Dojika, sajnálom, hogy nem tudsz jönni. Dojika és Pucur: Holnap én is megyek, 18:00 órára. Piros póló, piros zokni, fekete nadrág, rövid haj, növekvõ has az ismertetõ jelem.

A torna elkezdésével érdemes megvárni a 13.-14. hetet és megkérdezni az orvost, hogy van-e ellenjavaslata. A tornán egyébként nem kérnek beutalót az orvostól.

Norci: Örülök, hogy jobban vagy, remélem ha a rosszulléteid teljesen elmúlnak tornára is jössz. Kép Kép Kép
A hónalj környéki mirigyduzzanatok, lehetnek tejmirigyek is. Néhány mamának vannak tejmirigyek még a hónaljánál is. Ez csak a fejésnél jelent majd problémát. Mindenképpen mutasd meg az orvosnak!

Pucur: Te is a SOTEII-n fogsz szülni? Én igen. Nagyon érdekel, hogy mit tudsz a kórházról. Én orvoshoz magánrendelõbe járok, és eddig csak a labort és 1x az UH-t láttam.

Nyuszimanónak és Donátnak jó egészséget kívánok. Szorítok, hogy az elkövetkezendõ idõszak problémamentesen teljen.

Toxoplazma vizsgálatot a SOTEII-on nekem már a terhesség elõtt elvégezték az orvos kérésére. Pedig akkor még csak készültünk a babára és tudni szerettük volna, hogy minden OK. Én is azt hittem, hogy ez rutinvizsgálat. Kép

Mindenkinek jó babavárást kívánok holnapig.

Sziasztok,

Tünde
gtunde (gtunde)

Szia Tünde!

Akkor holnap találkozunk. Sajnálom hogy ma nem tudok menni, de hát "randim" van az orvosommal... ez van

Pucur, akkor holnap végre téged is látlak Kép

Dojika
Dojika

Kedves Lányok!

Ha szerdáig nem születik meg a kis trónörökös, akkor be kell feküdnöm a kórházba. Drukkoljatok nekünk, hogy ne várja meg, mert nem nagyon van kedvem még +1 napot sem benntölteni.

Any,
Nálunk a toxo benn van az alapszürésben. Rögtön az elsö alkalommal elküldött a védönö (12. hét), és mivel negatív lett, még azt hiszem 2x ellenörizték a 9 hónap alatt, mikor vérképet vizsgáltak. Ha nem csinálnak maguktól, szerintem kérdezz rá! (Közben elolvastam a babapont.hu-n, nem mindenhol végzik, de kérhetö.)

Kata007,
a bpd: fejátmérö.

Kisbibe,
kérdezted a pocak lefelé vándorlását: nos, ha a melled alá teszed a tenyered és szétnyitod az ujjaid, úgy éri el csak a köldöködet a kisujjad, akkor tuti lejjebb ment a pocakod. Nekem a 37. héten tette ezt, de olvastam az okos könyvekben, hogy van, akinek csak közvetlenül szülés elött száll le (föleg 2.3. babánál).
Üdv:
Ágci
Ágci

Adri,

nagyon szorítottam a hétvégén Zsófiéknak,örülök,hogy jól alakulnak a dolgokKépAz egyik ismerõsöm(férfi) alig egy kg-mal született,jelenleg majdnem 2 méter magas,kb.110 kg(ha fogyózik),és az egyik városi bíróság elnöke.Szóval mind fizikailag,mind szellemileg abszolut nem történt lemaradásaKép
Nagyon szorítok nekik,hogy minden jól menjen továbbra is!

Mariann
Mariann

Bocsi, vmit elfelejtettem:
Kele,
a klinikán a szülés felkészítön mondta az újszülöttes növér, hogy a csoki valóban székrekedést okozhat(ezenkívül a banán és a narancs is), így ha az ember lánya a látogatóktól bonbont kap, azt inkább az apuka fogyassza el. Szóval, a csokival vigyázni kell, nemcsak szülés után. Sajnos! Kép
Ágci
Ágci

Sziasztok! Gyógyszerügyben: székrekedésre nálam bevált a Lactulose nevû szirup - kismamák is gond nélkül használhatják, természetes, tejcukor vagy mi a szösz alapú, ízetlen szirup. Vízben vagy gyümölcslében kell egy evõkanállal feloldani.
Fejfájás és egyéb fájdalomra a dokim a Quarelint ajánlotta, ezt is lehet terhesség alatt (a 3. hónap után!) bevenni - kezdetnek egy felet, ami általában az erõs fejgörcsre elegendõ is.
A fogorvosom pedig erõsen ajánlotta a kalciumos Sandoz vagy Plussz tablettát - az ugyan tévhit, hogy a babák a kalciumszükségletet a fogunkból (is) kivonják, a csontokból viszont valóban, így a késõbbi csontritkulás megelõzése végett a terhesség és a szoptatás alatt feltétlenül pótolni kell a kalciumot!
Gyógyszerekrõl sokminden található a www.hazipatika.com oldalon, de mindenki egyeztessen a dokijával, mielõtt bármit bevesz!
Móni
sjmoni (sjmoni)

Ágci,
szorítok nektek, hogy a fiad magától elöbújjon és lehetöleg ne kelljen befeküdnöd Kép
Dojika
dojika (dojika)

Tünde!

Ha van e-mailod szivesen irok a korházrol.

Pucur
Pucúr

Sziasztok,
bejottem a melohelyre, papirokat intezni es ezzel az eggyel biztattam magam, hogy nektek is irhatok meg elolvashatom, mi ujsag! Nagy ko esett le a szivemrol, hogy nyuszimanoek a korulmenyekhez kepest milyen jol megusztak a dolgot. Donat, annyit tesz, mint "Isten ajandeka" - hat azt hioszem õrá most kulönösen is passzol ez a név...
Mi ma voltunk az elsõ ctg-n, minden teljesen OK volt, csak a kiskutya folyton belerugott a mikrofonba es akkor mindig hülyeségeket mutatott. Nagyon sokat nevettek rajta a szülésznõk, akik csinálták. A méhszáj teljesen zárt, és minden rendben - remélem, karácsonyig nem szülök meg most már.
folyt.köv.
mégegykata

Folyt.:
Vettünk végre cuccokat a babának: babakocsit (graco - van most egy fajta ami le van árazva a Megatoysban, autósüléses, azt vettük meg), kiskádat állvánnyal, meg pelusokat, babaápolószereket - valaki itt mondta, hogy a legolcsóbb. de jó a dm-ben kapható babylove tipus mindenbõl, olyat vettünk, télleg olcsó, meg egy bundás zsákot a sétákhoz... Szóval komoly felszerelése kezd lenni a kislegénynek. És megpróbálom leszoktatni magamat ak iskutyázásról, mert ugye mégsem kutya, hanem gyerek... De nem könnyúû.
Viszont még mindig nincs fiúnevünkl, pedig fiú!!!! Jaj, remélem kitaláljuk még idõben.
Nagy puszi mindenkinek, legyetek legalább olyan jól, mint mi vagyunk most
mégegykata 36 leszek holnap...
mégegykata

Sziasztok!
Toxoplazma vizsgálatról, ha vhol rutin vizsgálat, akkor szégyelje magát MINDEN kórház ahol nem! Az enyém is!
Mégegykata!
Szia-szia-sziaKép
Örülök, hogy hallok rólatok!
Off: Mennyi volt a babakocsi, és hány funkciós?
Kislegénynek sikeres név-találást!Kép Nálunk eddig lány-gyanús a babus, arra van név, de ha fiú lesz!!!! Nekünk sincs még fiú név amiben meg tudnánk egyezni.Kép
Ha fiú lesz, akkor még a hogy hívják? kérdésre a "gyere ide." a válasz.Kép
Jó karácsonyt! Még egyben.
Pusszz. Chris
Chris

Sziasztok!

Ma vagyok eppen 20 hetes es egy napos, olyan jo mar a huszas heteket szamolgatni.
Tegnap ota feszul a hasam, olyan, mintha szet akarna durranni, remelem, azert nincsen gond. A penteki ultrahangon minden rendben volt, de meg nem tudni, hogy fiu-e, vagy lany.

December 7-en megyek haza vegleg, akkor kezdek el en is nezelodni babakocsi meg egyeb felszerelesek ugyeben.
Es tegnap ota van egy kerteszgatyom. Nem kismamaruha,de nagyon kenyelmes, meg legalabb masfel honapig bele fogok ferni...remelem...

Szanti (20 het + 0 nap)
szanti

Helyesbitek: tutira nem fogok beleferni,mert mar majdnem megettem ma egy doboz kekszet,es egy nagy zacsko chipset. Ez szornyu,ma ugy ramjott az ehetnek, de valoszinuleg csak ideges vagyok az utazas, meg a hurcolaszas miatt.
szanti

Sziasztok!

Ágci
Eredetileg mára voltam kiirva (mondjuk még nincs vége a napnak Kép ), és manocska lesz az elsö babánk, de a hasam egy cmt sem mozdult lefelé. Akármlyen technikával figyelgetem még mindig ugyanott van. Azért most már illene neki vándorolnia, nem?

Más:
Ti mit hallottatok a bébiörzöröl? Érdemes venni, vagy csak ijeszgetésre jo? Olyan sokaktol hallottam hogy feleslegesen riasztott. Ti vesztek ilyet?

kisbibe
kisbibe (kisbibe)

Szia Kisbibe!

Ha a légzésfigyelõre gondolsz, szerintem a babától is függ. Az én leányom már pár hetesen lemászott róla, az rikácsolt, a baba felébredt, én meg infarktust kaptam. Ismerek olyat is, ahol nagyon jól tudták hónapokig használni, és két-három falriasztás volt csak. Mellesleg a légzésfigyelõ nem sokat ér egyedül, el kell menni egy tanfolyamra a Madarászba, ahol megtanítják, hogyha tényleg okkal nyüszög a gép, akkor mit kell csinálnod....
Amennyiben semmilyen rizikófaktora nincs a babának, szerintem lehet nélküle gyereket nevelni,. én is kölcsön kaptam, vagy két éjszakáraKép.

És nyugi, nem fog benned maradni a baba, ha a pocakod fent marad! Nekem se jött le...

Szia, jó szüléstKép
Madárka
madárka (mad&aacut

Kedves Kisbibe!
A Gyermekek: bölcsöhalál csevegöben van néhány hozzászólás.

Az én részemröl: én vhogy addig nem nyugodtam, amíg meg nem vettük. A kedvesem pedig mondta a boltban az eladónak, aki mondta, hogy volt elöfordult, hogy tévesen riasztott, hogy "inkább riasszon tévesen, és ne legyen semmi baj...!"
Ágci
Ágci

Szia Chris, kösz hogy mindig úgy örülsz nekem! Már kevesen vagyunk az "elsõkbõl" igaz? Majd igyekszem még be-benézni.
A babakocsi tk. háromfunkciós, vagyis én sosem igazodom ki a funkciók között, de az a lényeg, hogy mózeskosár nincs hozzá (annyi mindenkitõl hallottam, hogy az teljesen felesleges, mert csak az elsõ két hétben kell...), csak van a rendes Graco-kocsi, vizszintesig lehajtható, és kétféle szögben felhajtható, meg van hozzá autósülés-hordozó. Én olyat mindenképpen akartam, mert a barátnõim mind nagyon jól ki tudják használni. Meg van lábzsák, úgyhogy a téli szelektõl sem félünk.
Viszont nem áthajtható a tolókar (neked háttal van a baba, kivéve, ha az autósülésben van), viszont van alul nagy kosár. Egy kézzel nem lehet összehajtani (városi közlekedésben ez hátrány lehet, de nekem falun úgysem kell hajtogatni ugye), viszont bolygókerekes, strapabíró darab.
Az ülõkével együtt jött ki ötvenezer körüli összegbõl, tehát nem drága. Van rá kuponakció is, az ehavi kismamában asszem. Hát ennyit tud.
Puszihegyek
mk
mégegykata

Kedves Kadri!

Nagyon drukkoltam Zsófiéknak, még velük is álmodtam! Nagyon remélem, hogy minden rendben lesz velük!

Kedves Mariann!
Köszönöm szépen a számokat, szinte ugyanazok, csak nekem a becsült súly kevesebb! Majd ha meglesz a babád, mindenféleképpen írd le a põaramétereit! Jó?

Puszi:
Moncsi
Moncsi

Szia Te Hõõs Nyuszimanó! Kép Gratulálok én is kis "Isten ajándékához" -annyira kedves a Donát-név! Majd meglátod, hogy nemsokára vasgyúró lesz és elfelejtitek az izgalmakat!
Nagyon drukkoltam!!

Szanti! Nekem is feszülget a hasam és nagyon fáraszt a sok munka, szinte egy percem sincs pihenni -most hétvégén is dolgoztam, aztán este elkezdtem pityeregni, hogy el fog menni a baba, ha nem pihenek. Annyira kimerültem..Kép
Ma reggelre már megpróbáltam összeszedni magam és TUDOM, hogy nem szabad semmi rosszra gondolni, dehát a hormonok...
és annyira szeretem már ezt a picurt!

Mummy (20+2nap)
Mummy

Melyik az a babakocsi fajta, es hol, mennyiert kaphato, amelyiknek nincsen mozeskosara, esetleg a kar athajthato, vizszintesben es meg 2 pozban hasznalhato, es nem kell, hogy legyen autosulese, mert nincs autom.A bevasralas sem fontos szempont, nem hinnem, hogy sokat fogunk egyutt bevasarolni. Szoval sokaig hasznalhato legyen, es nem adok a luxusra. Mennyiert es hol kaphato valami ilyesmi? Elore is koszonom az infot, sokat segitenetek.

Ti egyebkent hogyan kezdtetek el nezelodni a babaholni, kisagy, babakocsi ugyeben?

Szanti (20+0)
szanti

MUMMY!

En is dolgoztam meg szombaton is, tegnap meg egesz nap rohantunk, es sokszor en is felek, de aztan megnyugtatom magam, hogy egy 20 hetes baba azert mar nem olyan gyenge, es ha egyebkent fizikailag jol vagy, es vigyazol az etkezesre, akkor nem lehet baj.

Szanti (20+0)
szanti

Szanti,
megírnád az emil címedet, írnék neked oda 1-2 dolgot.
Ágci
Ágci

Mummy!

Nyugi, semmi baja nem lesz a Picinek, de néha azért állj meg egy-két percre! Ha úgy érzed, ki vagy merülve kortyolj el egy pohár ásványvizet lassan, s közben rendezd a gondolataidat, de semmiképpen ne idegeskedj! Senki nem várhatja el Töled, hogy megszakadj a munkában. Most a Pici a legfontosabb.
Azok a fránya hormonok engem is kikészítenek néha. Minden ok nélkül rámjön a bögés, néha már attól is, hogy hideg van kint. Aztán a következö percben már fülig ér a szám. Azt mondják, elmúlik. Kép

Rita
Krita

Szanti, ilyen kocsi több is van, és már harminc körül kaphatóak, sõt olcsóbbat is fogsz találni.
Érdemes elmenni olyan helyre, ahol van sokféle, megnézni, mi áll neked kézre. Pl mi az Aradi utcai Megatoysban vettük a mienket, ott is voltak, de nézheted máshol is.
A Brendon drágább szerintem, ott nem érdemes.
szia!
mk
mégegykata

Az e-mail cimem: szanti@hotmail.com
szanti

Koszi mindenkinek a segitseget. Ne ertsetek felre, de a velemenyem a kovetkezo: amikor en meg a tesom kicsik voltunk, anya baromi boldogan hozott haza egy tok sima, ma jateknak nezheto babakocsit, az ocsem abban nott fel, es egeszseges, boldog. Persze en is mindent megteszek a babaert, de mivel nincsen kocsink, budapesten nagyon jo helyen lakunk, igy sem a kozlekedesre, sem a bevasarlasra nem kell gondolnom, igy azt hiszem egy egyszerubb, de sokaig kihasznalhato darab is tokeletesen megfelel. Hal Istennek a baba nem lesz kocsi fuggo, jo nagy erkelyunk is van, ami vedett,napos, ha epp nincs alkalmunk setara, ott is levegozhet, semmi gond. Ezert keresek egyszerubb es olcsobb megoldast.
szanti

Jo hir: megsem ettem meg az osszes kekszet...lehet, hogy a gatyo is kitart egy-ket honapig???Igy mar van ra esely.
szanti

Meg egy kerdes: lehet Budapesten minden tomegkozlekedesi eszkozon babakocsit hasznalni?Mert itt Lisszabonban a regi villamosra es a buszra nem engednek fel.
szanti

Szanti!

Én Budapesten lakom (illetve most már csak a közelében).
Elvileg lehetne használni babakocsit mindenen, de gyakorlatilag néhány jármüvön lehetetlen. Kép
Tehát nem is kell nem engedniük, mert ugysem fog menni!
Bizonyos villamosfajták már babakocsis ajtóval is el vannak látva (kivették a köztes kapaszkodót és egy üléspárt), de sajnos nagyon sokra esély sincs felvinni a babakocsit. Nekem a fiamnál elég kicsi babakocsim volt, amivel akkor is fel tudtam szállni, ha volt köztes kapaszkodó, de volt olyan villamos, amire még igy se. (Szükebb volt az egész ajtaja.)
Buszra a legkisebbek kivételével fel is fért.
Csak akkor volt gond, ha sokan voltak.
Metróra meg gond nélkül.
Sajnos az nagyon sok helyen, jármüvön nincs megoldva, hogy pl. a babakocsi felemelése és lépcsözés nélkül lejuss a metróaluljáróba, vagy fel a buszra.
Már pedig néhány hónappal a baba születése után a legkönnyebb kocsi is nehéz gyerekkel együtt.
Azt szoktam mondogatni, hogy mindjárt megváltozna a helyzet, ha a város vezetöinek jó része kénytelen lenne babakocsival vagy ne adj Isten mozgássérült kocsival közlekedni!
Nem igazán van kialakulva annak a kultúrája, hogy segítsenek (még a felszállásba-leszállásban hagyján, de pl, hogy ne üljön, álljon a babakocsis helyre, ha valaki éppen azzal száll fel, az nem.Kép

Nem igazán voltak jó tapasztalataim: egyszer majdnem kiesett a fiam a kocsiból, mert valaki nagyon segített (jobban megemelte a kocsit leszálláskor), és jártam úgy is, hogy a pici kenguruban volt, és ennek ellenére nem adták át a helyet.

Most már nem igazán fogom "élvezni" a tömegközlekedést.
Inkább autóval járunk majd.

Beszti (8+4)
Beszti

Pucur!
Ugyan nekem nem voltak epegörcseim, viszont nagyon feszül a hasam, s az orvosom azt mondta vegyek be 1-2 Nospát (tbl-t), mert az lazít és fájdalomcsillapító hatása is van. Én egyáltalán nem vagyok gyógyszerpárti terhesség alatt, de a komoly fájdalmak az más kérdés. Egyébként én is úgy tudom, hogy Algopirint terhesen nem ajánlott bevenni. Hívd fel a dokid, hogy megnyugtasson.

Chris!
Amikor eldöntöttük, hogy testvért szeretnénk Daninak nem gondoltam volna, hogy ennyire nehéz lesz egy nyüzsgõ, de kicsi gyerek mellett terhesnek lenni, pláne ha fizikai problémák merülnek fel pl.hát és derékfájás, ill. a pocaktól egy idõ után szinte lehetetlen lehajolni, nem emelhetem meg (amit nagyon igényel), s játszanom is nehéz vele a földön ülve stb... Szóval nem egyszerû, s ha nem lenne segítségem, aki leviszi sétálni (mivel nálunk 10 lépcsõ van földszintig, s a babakocsit nem tudom megemelni), és még játszik is vele a szívem szakadna meg, hogy nem kapja meg azt a törõdést és foglalkozást amit érdemel. Ha fáradt vagyok, vagy álmos nem fekhetek le, mert nem alhatok el ha egyedül vagyok vele, illetve tuti akkor hív vagy történik valami amikor éppen lefekszem pihenni. Ez különösen az elsõ 3 hónapban okozott gondot amikor annyira rosszul voltam. Késõbb meg jöttek a fizikai problémák. Ezzel nem akarok senkit elrémíszteni, biztos másoknak könnyebben megy a második terhesség, nekem mégis Dani ellátása okozza a legnagyobb problémát. Ettõl függetlenül iszonyú boldog vagyok, hogy lesz mégegy kisfiam, s nem bántam meg a terhességet. Az viszont biztos, hogy egy következõ terhességgel várni fogok 2-3 évet.
Bocsi, hogy ilyen hosszú lett.
Mona
Mona

Sziasztok!

Nyuszimano es Donat!!KépKép Csak most sikerult gephez jutnom es olvasnom. Millio gratula es szoritok, hogy minden a legnagyobb rendben legyen. S kulon gratula Donatnak aki egyedul sikeresen lelegzik. Szerintem ez nagyon nagy dolog es ez csupa csupa jot jelent!!!!!KépKép Remelem minden jol alakul!

Agci! Remelhetoleg ezt az uzenetet mar csak egy het mulva kapod meg es a babocaval egyutt, de meg is kulon olvasod! Szoritok neked, hogy minel hamarabb megszulessen!!! Kép

Andysj
Andysj

Sziasztok!

Örülök, hogy Nyuszimanóék jól vannak, továbbra is drukkolok!

Bocs, ha kicsit off leszek:
Tiduj, Menta: megint babaesõ volt tornán! Az Eszternek (hastáncos) múlt szerdán kisfia született, a Juditnak (a harisnyás) pedig tegnap kislánya, méghozzá 3900g és 56cm. Õt meg tudtuk ma nézni, nagyon formás kiscsaj és elég bíztató dolgokat mesélt Judit. Majd ha jöttök tornára, szóban elmeséljük! Csak már gyertek, olyan régen voltatok!

Pusszantás mindenkinek,
Zafi (holnap 35)
zafi (zafi)

Sziasztok Lányok!
Én is még egyben vagyok, az orvos azt mondta, hogy nagyobb valószínûsége van annak, hogy decemberi lesz a bébi, ha nem szülök meg most, akkor december 5-én kell bemennünk a kórházba. Nagyon izgis!!! Különben alaposan megvizsgált a doki, nem tudom nektek hogy volt/van, de nekem eléggé fájt a manuális vizsgálat, igaz régen "nyúltak" hozzám, és a baba fekvését is megnézte az orvos, nemcsak a méhszájat. Még teljesen zárt vagyok és a baba feje sincs még egészen lent, bár bevan fordulva...

Mégegykata! A férjem fiú névnek a Bálintot ajánlja, nekünk kislányunk lesz, így nekünk nem kell fiú neven gondolkozni. Különben mikor nevet kerestünk végig olvastuk a naptárat és kipróbáltuk az összes nevet, jó játék volt :-) A neten is van utónévszótár, ahol rögtön megadják a név eredetét. kellemes névkeresést!

sziasztok, üdv: Zsu26
zsu26

Zafi!

Ez nagyon-nagyon jól esett! Mindenképpen szeretnék szerdán végre eljutni! Várom nagyon, hogy meséljetek!

Zsu26! Kitartás! Drukkolok! lehet, hogy dec. 1-én szülsz és akkor a dokinak is igaza lesz és a férjed is könnyebben jöhet haza! Kép

Lányok! Elképzelhetõ, hogy nekem a köldököm körül jöttek ki visszeres tágulatok? Elvileg ez is logikus lenne, de még soha nem hallottam róla. (Közvetlenül a köldök körül, olyan csúúúf!)

Puszi! Menta
Menta

Sziasztok!

Elõször is gratula minden ujdonsült mamának és babának!

Akkor ígéretem szerint szülésem története:
6-án délután egy óra körül elkezdett fájni a derekam, ám ennek akkor még semmi jelentöséget nem tulajdonítottam. Aztán este ½ 9-kor 15 perces fájásaim jelentkeztek. Én még nem voltam biztos benne, hogy most tényleg szülni fogok-e. 11 után már 10 percenként jelentkeztek a fájások. Ekkor úgy döntöttünk, hogy „lassan” ideje összepakolni és útnak eredni. ¾ 12-kor 8 perces fájásokkal indultunk el otthonról. Kb. fél óra alatt értünk be a kórházba (mondtam a páromnak, nem kell sietni), ekkor már 2 percenként jelentkeztek a fájások, bár nem tartottak hosszú ideig. Az ügyeletes dokira kb. 20 percet kellett várni, a fájások erõsödtek és hánytam is párszor. Aztán megvizsgált a doki, és mondta, hogy tünöben a méhszáj. Azonnal a szülöszobára mentünk, ahol rámtették a CTG- gépet. Itt csak az volt a rossz, hogy hanyatt kellett feküdnöm. Leborotváltak, de beöntésre már nem volt idö. Közben beért a dokim (kb. 10 perc telt el). Ennyi idö alatt teljesen eltünt a méhszáj. Burkot repesztett a dokim és már jöttek is a tolófájások. Ezek sajnos nem voltak teljesen megfelelöek, ezért egy kis Oxytocinos infúziót kaptam. Kicsi fiam még így sem akart igazán elindulni lefelé, ezért a dokim egy kis nyomással besegített. Majd a következõ tolófájással nov. 7-én 1 óra 40 perckor megszületett Kristóf René. Csodálatos érzés volt Öt látni. Amint leszívták az orrából a nyákot teljes eröböl felsírt. Majd a hasamra tették és Ö azonnal megnyugodott. Aztán elvitték fürdetni, tisztázni. Apuka követte és videóra rögzítette az egészet. Engem közben elláttak és már viccelödni is volt kedvünk a dokimmal. Aztán persze visszahozták a picit és ottmaradtunk hármasban. Megpróbáltam rögtön mellre tenni, de az én kisfiam nem volt „munkára” kapható. Kép)
Aztán öt elvitték, engem pedig kihelyeztek az osztályra. Pár óra múlva megkaptam és két napig végig velem volt. Aztán besárgult és újabb 2 napra fény alá került. 11-én hazajöttünk és amikor beléptünk az ajtón megszólalt cd-röl Cserháti Zsuzsa: Édes Kisfiam c. száma. Nagyon elérzékenyültem.
Mivel sajnos nincs tejem ezért tápszert kap.
A párom a szülés alatt végig velem volt. Fogta a kezem, simogatott. Úgy érzem nagyon sokat segített a jelenléte.
Bocsi a hosszúságért.
Sziasztok
Katus
Katus27

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?