Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Rég írtam, és bocs, hogy beleszólok, de mivel a pesti Kaáliba járok, onnan van infóm, hogy a 95.000 Ft-os akció ott is érvényes.
Van olyan csaj, akinek januárra lett volna TB lombik időpontja, és a dokija felajánlotta, hogyha ki tudják fizetni a 95.000 Ft-ot, akkor nem TB-s lombikjuk lehet. Vállalták, és így novemberben lesz a lombik, októberben már szedi a fogamzásgátlót.
Én december elején megyek majd oda lombikra, ez lesz a 4. TB-s, és ha lehet, akkor valószínű inkább most kifizetjük a 95.000 Ft-ot, és így megmarad későbbre még két TB-s lehetőségünk.
almendra
Budapest XIX. kerület

Almendra: de akkor a gyógyszerek sincsenek TB által támogatva?

Mirrmurrka
mirrmurrka

Alemendra, köszi az infót, ez egy most mindenkinek szóló Kaális akció ? Csak mert a weblapjukon nincs fenn.

Lányok, nem vagyok ügynöke egyik privát labornak sem, de nagyon megviselt engem is év elején a sok dokihoz rohangálás, az ember amúgy is teljesen kiszolgáltatott, mert rajta áll a papirján meddő. Rosszabb volt mint maga a lombik program. A privát laboroknál legalább kulturált körülmények között és hamar megvan az egész. Mondjuk nagy árkülönbségek vannak ott is van amelyik pár százért csinálja meg pld. RPR-t mire a másik több ezerért.
Sheil, igazad van mire odaviszed a sok papírt Dévainak már teljesen sík ideg vagy és a lombik program még el sem kezdődött, és egy szétstresszelt nő nem igazán jó alap a teherbe eséshez.
Moro, ha megvan minden papirod és rendben van, akkor Dévai doki enged kezdeni a következő menses-el. Szorítok, hogy ne legyenek sokan....
amaryllis921
Budapest XIV. kerület

Sziasztok!

Zafir100:Tudom,hogy lehet menni előbb is,mint 3 hónap,mert vannak olyanok akik havonta mennek lombikra.De kérdés,hogy a szervezetedet meddig lehet hormonokkal nyomatni?Én is küzdök és már négyen túl vagyok,de hidd el,hogy vannak mellék hatások.Mondjuk 1000-nél egy embernél.

Meg kérdeztem a győri a Kaálit és azt mondták ,hogy ebben az összegben a punkció és a transzfer van benne.A gyógyszer nem tartozik bele.

Én kinyomtattam a Dévai doktor honlapjáról,hogy mit kér és azzal mentem a nőgyógyászomhoz és a körzeti orvoshoz.Egyiksem reklamált és a vért a központ laborba vették le,1 hét alatt meg volt.Soha nem mentem maszek laborba.

Szép napot mindenkinek.
kcalb
Kecskemét

Kcalb:Én is így kezdtem mint te,kinyomtattam a honlapról a vizsgálatokat,mentem a körzetihez,nőgyógyászhoz,de én már kb.1hónapja csinálom,úgy hogy rögtön elkezdtem mindent.
Nem értem hogy sikerült neked 1 hét alatt,hiszen több vizsgálatra is 3-4 hetet kell várni mire eredmény lesz.
Valamit nagyon ügyesen csináltál :)

amaryllis:Ez az, hogy most meg ezért vagyok sík ideg, hogy jó lesz-e a hormon?Remélhetőleg beférünk decemberre :wink: Köszi a drukkot :P
Szoritok én is neked :lol: Novemberbe kezdessz?
Különben tényleg igazad van,már teljesen kimerültem a sok dokihoz járástól,már 50-szer lecsapoltak,csoda hogy még van vérem :) Tiszta stressz az egész,nem baj csak legyen meg az eredménye :D
moro75
Budapest IX. kerület

Kcalb, nem tudom hol laksz, de kizárt dolognak tartom hogy hepatitist, rubeolát, HIV-et és a CMV-t felírta neked a házidoki vagy a nőgyógyász. A terheléses vércukrot sem írják fel könnyedén, csak ha terhes vagy. Azonkívűl hogy tudod megcsináltatni a 3. és 21. napi hormonvizsgálatokat 1 hét alatt ?

Moro, kitartás, a stressz sem tesz jót a hormonértékeknek. Én is már számoltam a vérvételeket, hogy még mennyi van vissza. Na de egy szép, egészséges babáért mindent. Ahogy írtam, lehet hogy a 3 hónap kihagyás miatt nem bíiztos hogy november végén beleférünk, december végén meg nem szeretném, vsz. pont bele esnék abba az időszakba amikor leáll a klinika. Meglátjuk, én magamban januárra szavazok.
amaryllis921
Budapest XIV. kerület

Sziasztok!

Moro75,amaryllis,

Szerintem kcalb nem Budapesten csináltatja a vizsgálatokat.Csak úgy írom nektek,hogy kivételesen úgy döntöttem,tb-re lesznek a vizsgálatok,és ami fent marad azt fizetem.Az immunológiára 3 hetet kell várni.A sima vérvétel,vizelet stb 3-4 nap alatt van meg.Inzulinrezisztencia 2 hét(mind tb-re).Van olyan vizsgálat amit a laborban nem hajlandóak levenne,csak akkor ha a megfelelő orvos írta,kérte.Az egész egy nagy rohanás,soha semmi nem jó neki.Fizeted a tb-t és szórakoznak,mert meg van adva mit lehet és mit nem.De szerintem vidéken nincsenek ennyire rászállva a dolgokra.A laborban meg meg kérdezik,hogy több nincs amit szeretnék? Mert így is 3-at meg spóroltak nekem. :shock: Erre oda vágtam,de lenne csak éppen mindenbe bele kötnek. :evil:
Ennyit a tb-s megoldásról,egyszer kibírható,de soha többet.

Igaz a Kaális hír!Még mindig nem jöttem rá miért jó ez nekik. :roll:
Végül is mindegy nekem akkor sem ér meg annyit,hogy oda be tegyem a lábam.A másik meg az,hogy 5 fölött már nem vehető igényebe. :D

Mirrmurrka
Csak nem kacsintgatsz a Kaáli felé? Vagy csak simán érdeklődsz?
Ugye milyen érdekes dolog? :lol: :lol: :lol:

Kcalb
Üdv itt! :lol: Elég magasan vagy te is,na de majd most az 5 lombik alatt viheted haza az ikreket. :wink: :D

"Minden nap megszünik valami
Amiért az ember szomorkodik,
De mindig születik valami,
Amiért érdemes élni és küzdeni"
kagyló

Kagyló: en maradok Apanknak mi már összeszoktunk:D csak erdekel hogy akkor mennyi is az annyi. Lanyok nem art az a 3 hónap szünet!

Mirrmurrka
mirrmurrka

Kcalb: Egy szóval sem mondtam, hogy a hormonkezeléseknek nincsen mellékhatása. Én is túl vagyok 3 lombikon, elég nagy adagban kaptam a hormonokat sőt kaptam hormonleállítót is. Nálam is voltak mellékhatások, sőt a 3. lombiknál komoly komplikáció is felmerült. Mindenkinek magának kell eldöntenie kivárja e a 3 hónapot.

Egyébként én mindig kivártam a 3 hónapot, sőt az utolsónál 4 hónapot szüneteltünk.

Zafír
Lilypie Premature Baby tickers
zafir100

Amaryllis:
Igyekszem magam nyugtatni,no meg elfoglalni mással,de azért csak az eredményen jár az eszem meg hogy lesz decemberi időpont vagy nem :wink: Hogy bírod ki januárig? :wink: Mondjuk igaz hogy a szép,egészséges babóért mindent!!!! :P
Pontosan mikor áll le a klinika?Tudsz valamit?Lehet hogy akkor Dévai apánk majd nekem is a januárt fogja javasolni?Jaj ez a sok kétség és kérdés :)

Kagyló:
Nem tudom tényleg hol lehet ilyen hamar vizsgálatokhoz jutni,illetve eredményekhez.Tényleg egyszer végig járható ez az út,én is azért fizettem amit nem tudtak tb-re megcsinálni,mert ugye volt hogy a doki felírta,de a labor nem csinált ilyen vizsgálatot.Ja,és ha nem kérdezek rá hogy benne van-e minden,akkor meg sem tudom,tudniillik nem tudják a szájukat kinyitni hogy esetleg ezt itt nem csináljuk,vagy valami :evil: Tőled legalább megkérdezték hogy szeretnél-e még valamit :)
Többet én sem szeretnék a káliba menni,sajna nekem nagy csalódás volt!Na jó ha ingyen csinálnák,egye fene :P
moro75
Budapest IX. kerület

Moro 75:
Mi úgy néz ki,hogy 2 hét múlva indulunk,jöv.héten még megyünk a Dévaiba tájékoztatóra.Köszi,hogy szorítasz én is Neked,remélem rendben lesz a hormonod!!!!:-)

kcalb:Nem tudom hogyan csináltad,minden esetre jó háziorvosod lehet, és jó eü-s ismerőseid.Ami nem hátrány,ha az ember lombikra szánja magát. Nekem pl. egy mammográfiára 3 hónapot kellett volna várnom,de a Hepa BC sem ment simán,a ciklusos hormonokról nem is beszélve. Amikor már azt hittem minden megvan,Dévai apánk még kiszúrt 3 vizsgálatot,így még egy hónappal csúszott a dolog...

Lányok!Akik már voltak lombikon...Valaki meg tudja mondani,hogy a szurikat hogy írják majd fel? Ciklus első nap,telefon Dévaiba,bemegyek....és utána mi várható? Hányadik naptól mennek a szurik illetve hol a leggyorsabb,legegyszerűbb,legolcsóbb kiváltani őket???Gondolom személyre szabott,hogy ki mit kap...vagy az ár miatt nekünk is van beleszólásunk?Előre is köszönöm a segítséget!
sheil
Budapest I. kerület

Sziasztok!

Látom jól fel kavartam az álló vizet a leletekkel és az időpontokkal.Noss Pest nagyobb és több az ember,több minden.Itt a vidéki nagyvárosban is sok az ember,de csak 1 kórház van központi laborral és több kisebb labor a háziorvosoknál.Egyébként a nőgyógyászom írta ki a Hepatitist,rubeola....stb és megnéztem a leletet 4 nap alatt kész volt.Az Ántsz-hez küldik és ott felhívtam őket és emailba elküldték az eredményt.De a beküldő orvos is megkapta.A tenyészetet meg rendszerint a Genoidba küldik és ha sűrgős ott kérni kell egy meghatalmazást amit elküldenek szintém mailbe és a beteg az eredméynt ott is megkapja vagy mailbe vagy postán.Attól függ,hogy hogy mire kérde a meghatalmazást.Ennyi.Ez nektek nem jutott még eszetekbe?

Kagylócska köszi,hogy mellettem álltál :D Mindent el lehet intézni hamar és gyorsan,csak a megfelelő helyre kell menni vagy telefonálni.

Szép napot mindenkinek
kcalb
Kecskemét

Kalcb:validalt leletet kuldtek emilben? Mert D.csak azt fogadja el. Lehet h mar le is adtad neki nem tudom,csak erre mindenki ugyeljen! Sheil: 05oldalon reszletesen leírtam a menetet:D de nem igazán szólhatunk bele az árba! Amit meg kell venni azt meg kell venni sajna. En is azt hittem van dragabb meg olcsóbb csomag de nem így volt. Amúgy a gazdagréti patikába a cetrotid 1000ft volt olcsóbb mint a deliben...en ebből 7 kaptam azert ez már megfontolandó!

Mirrmurrka
mirrmurrka

kcalb:
Nem,ez itt senkinek sem jutott eszébe,pedig vagyunk páran a fórumon :-P
A legtöbb leletet nekem is e-mailben küldik el, de nem egy héten belül.Amúgy belőlem tényleg csak az irigység beszél,mert a közel 20vizsgálati eredményt nekem csak hónapok alatt sikerült begyűjtenem.Ez sztem nem azon múlik,h ki ki mellett áll,hanem arról,hogy kinek mi a tapasztalata.Ettől függetlenül Neked is ugyan úgy szorítok, hiszen itt mindenki azért van,hogy segítsük egymást ezen a nehéz úton.

Mirrmurrka:Köszi,igen,közben megtaláltam,elolvastam:-)
:oops:
sheil
Budapest I. kerület

Sziasztok!

Itt csak akkor van lehetőség arra,hogy hamarabb legyenek meg az eredményeid,ha magán helyen intézed el.Nálam is volt olyan,hogy 1 hét,vagy pár nap után már meg is kaptam az eredményt pl a podmanyczkiből.E-mailen küldték.De a tb,ez egy nagy kalap.... :roll: Végig kell futni az összes orvost,mert semmi nem mindegy a laborban.Idő pontot meg van,hogy januárra kaptam volna az egyik helyre.Erre meg kerültem a dolgokat,mert fel hívtam azt az orvost,akihez mennem kellett volna.Már a következő héten mehettem is hozzá. :D Vidéken azért kevesebb a beteg,vagy valami ilyesmi,lehet ezért gyorsabbak a laborok is. Itt nálunk le van minden terhelve,ebből meg is látszik kész tortúra az egész. :roll: Én mindig hamarabb kezdtem el megcsináltatni a vizsgálatokat,és mire indultam már jobban álltam.A körzeten belüli nőgyógyászat az meg, hát nem éppen a legjobb.Ott talán 1-2 fordultam meg,akkor is minek ezt levenni,vagy az minek.Ilyenkor meg elmondani,a gondodat nem egyszerű,akkor is avval jönnek miért nem mész az orvoshoz aki evvel foglalkozik.Kár is ezen vitázni,vagy beszélni róla,mert mindenhol másképpen működnek a dolgok.Mindenkinek van olyan sztorija,amin a hajunk is égnek állna.
:lol: Ha én azt tudom,hogy a nagy pusztában,ilyen gyorsan mennek a dolgok,akkor fel pattanok a traktoromra és már ott is vagyok. :wink: :lol:

Kcalb
Költözök felétek,hátha kapok egy kis szobácskát arra felé.Egy hét után minden eredmény a kezemben lesz. :wink: :lol: :lol:
A viccet félre téve,tényleg másabb a helyzet vidéken mint itt. Én el is hiszem,hogy könnyebben lehet megoldani mindent.
Nem ártana egy jó orvos ismerős is aki pikk pakkra soron kívül el intézné a vizsgálatokat. :D

Sheil
Mirrmurrka,pár oldallal hátrább le írta a folyamatot. Nem semmi mennyire képben van. :wink:

Mirrmurrka
Meg is értem,hogy Dévainál maradsz,imádtam a doktor bácsit. :D
Hamarosan össze hozza neked a babucit,csak türelem.
:wink:

kagyló

Szia Mirrmurrka!

Noss igen validált leletet vittem.A labor elküldte nekem emailba és ugyan azt az orvosnak is.Elfogadta a Dévai dr.A másik,hogy az is kérdéses,hogy a doki mennyi ideig ül a leleten,mivel nem nézegetik naponta a gépüket.Erre pl.az is hogy volt olyan amikor én előbb kaptam meg a leletet mint ahogy a doki szólt.De szerintem ez már lerágott csont,hogy ki mikor kapja meg.

Kagyló:várlak ide hozzánk,gyere nyugodtan traktorral jó nagy a telkünk.

Mindenkine sok sikert a babához!!!!!
kcalb
Kecskemét

" Ha én azt tudom,hogy a nagy pusztában,ilyen gyorsan mennek a dolgok,akkor felpattanok a traktoromra és már ott is vagyok."

Ez nagyon nagy!:-DDDD

:D
sheil
Budapest I. kerület

Volt valakinek rajtam kívül tegnap inszeminációja a Dévaiban? :)
Kcalb, tényleg ügyi vagy, nekem sem sikerült ilyen gyorsan összeszedni a leleteket, egy hónapba telt annak ellenére hogy én is próbáltam ügyeskedni :( De ez úgysem versenyfutás :) :)
mbetty2
Aszód

Kedves Leletbeszerzők! Felhívnám mindenkinek a figyelmét, hogy a HIV, és hepa leleteket ingyen megcsinálják, ha elmentek vért adni! Tudom, hogy nem a leg kellemesebb dolga vért adni, de nem kell 8-10 ezer forintot kifizetni, a lelet 3 nap alatt megvan! Ja és D elfogadja!!!

lányok ezt nézzétek meg a 1:35 től érdekes! :)))

http://www.rtlklub.hu/hirek/belfold/video/182049

zsuzsi

Lilypie First Birthday tickers
kvzsuzsi
Fót

Kcalb, továbbra is rejtély számomra hogy a 3. és 21. napi hormonsort hogy intézted el 1 hét alatt amikor a kettő között értelemszerűen 2 hét kihagyás van. A mammográfiára 1 hét a min hogy időpontot kapsz és akkor még legalább 2 hét az eredmény, és csak beutalóval mehetsz oda. Az eszem megáll hogy a vidéki nőgyógyászok felírják ezeket a hepatitis, HIV egyéb vizsgálatokat TB-re, Budapesten meg egy nőgyógyász sem hajlandó rá.
Zsuzsi, jó ötlet a véradás, de punkció után 90 napig az sem járható út, mert az műtétnek számít és nem adhatsz ebben az időszakban vért. Friss tapasztalat.
Sheil, a szurikból Dévai mindig csak annyit ir fel ami a következő UH napjáig elég, nem váltat ki veled többet mint kell. De sajnos tényleg csak ebben a két gyógyszertárban kaphatok a szerek, próbálkoztam máshol, Ovitrelle-jük nem volt egyáltalán és rendelni sem akartak, az Utro-t is rendelni kellett, mert csak 2 doboz volt. A ciklus 3. napjáig egyébként ráérsz bemenni, a 4. naptól inditja a gyógyszerezést.
Mirrmurrka, köszi a tippet a Cetroról, undok gyógyszer és nagyon sokba kerül :(
Kagyló, a Kaálival kapcsolatban egyetértek :D
amaryllis921
Budapest XIV. kerület

Amarillys:a eddig a legundokabb... én is csak néztem egy nagyot, én a cetroból 7 kaptam de akivel műtöttek az előző lombikánál 13....a két patika közötti különbség már egy teljes fizetős hormonpanel ára :o

Lombik előtt álló lányok: mindig ellenőrizzétek még az intzetben hogy elég gyógyszert írtak e föl(gyógyszer lap alapján) ha nem írnának fel elegendő gyógyszert s már eljöttetek akkor a patikus meg kell kérni hogy hívja föl D.-t vagy a gyógyszeres lapod alapján ki lehet könyörögni a gyogyot. Saját tapasztalat...Ágnes ezt javasolta.
Nagyon el van havazva D. ezért kell mind a leletekkel mind a gyógyszerrel résen lenni:D és akkor nem lesz meglepetés:D

Kagyló: a pusztában :lol: :lol: :lol:

Zsuzsi :) sör virsli vérvétel de látod mi oda sem mehetünk skarlát betű van rajtunk :wink:

Mirrmurrka
mirrmurrka

kvzsuzsi:Ez nagyon ott vanXD :-)))) Legközelebb,ha morcos lesz,asszem viszek neki egy kosár almát!:-P
http://www.rtlklub.hu/hirek/belfold/video/182049

amaryllis921:
Köszi a segítséget.Képzeld,van egy doboz bontatlan Utrogestanom...már kezdtem örülni...De megláttam a lejárati dátumot....2012.7hó...ááááááááááááá
Ezt még az első inszem alkalmával váltottam ki:-S Hát ez van....:-(
Lejárt gyógyszert gondolom a patikában kell leadni?

mirrmurrka:Köszi a gyógyszeres-lapos tippet:-) Mindig olvasok itt valamit,amire eddig nem gondoltam....:-)

Lányok,van olyan szuri ami megvásárolható egészségpénztárra,vagy felejtsem el....????
sheil
Budapest I. kerület

Sheil:Minden megvásárolható eg.penztarra. S nem tudom h tudjátok e de a betegállomány -teljes fizetés közötti kül. is eg penztarra vissza lehet igényelni. :D ha esetleg valakinek marad rajta pénz a stimu után:D Mbetty: hogy ment az inszem? Sokan voltak?

Mirrmurrka
mirrmurrka

amaryllis, mirrmurrka: igen, tudom, hogy el kell teljen 90 nap, de aki most kezdi az egészet, vagy valami más okból, mint pl nekem kimarad két műtét között több mint 90 nap, az elmehet. Nekem 8 hónap telt el két műtét között. Így nyáron simán elmehettünk a férjemmel vért adni. A másik, hogy a férjeket nem műtik. Ha Te nem is, de ő el tud menni. Az is spórolás! :) A férfiaknak egyébként is kifejezetten ajánlják a véradást! ;)

zsuzsi

Lilypie First Birthday tickers
kvzsuzsi
Fót

Sheil:
Akkor te már közel vagy a baba eléréséhez :) Hú,drukkolok nagyon,nagyon :lol: Majd foglak kérdezni,hogy hogy is zajlik itt a Dévai apánknál a folyamat :) Kiváncsi vagyok már én is :lol:

Szerencsés voltál kcalb,tényleg hogy sikerült mindent ilyen ügyesen intézned!Tényleg mindenki másképp oldja meg a lelet beszerzést,ez van ezt kell szeretni.A lényeg mindannyiunknak, hogy végre sikerrel járjunk már!!! :)
Én pl.az apti-t magán laborba csináltattam,postán kértem az eredményt,mondtam hogy pecsét és aláírás legyen rajta,(mivel apánk kéri)és múlthéten megjött pecsét és aláírás nélkül :wink: Ennyi!
Remélem nem fog apánk belekötni :wink:
moro75
Budapest IX. kerület

Csajok!

Van két kiskutyánk ,két kis westi(ők a gyerekek nálunk),egy pár.Bonnie és Klájd :lol: Na szóval a doki mondta hogy jó lenne ha a lány 3 éves kora előtt szülne legalább egyszer.Na ,neki álltak próbálkozni,de nem jött össze.És mit ad a sors,őt is inszeminációra kellett vinni,de neki sikerült,így lettek kiskutyák :) Már kétszer :)
Úgy látszik nálunk ez családben marad :P
Érdekes kis történet,gondoltam megosztom veletek :)

Nekem a 19.napon lesz az utolsó hormon,az nem baj,ugye?Dévai apánk azt mondta,19.,20.,vagy 21. nap.

Szép napot mindenkinek :lol:
moro75
Budapest IX. kerület

Zsuzsi, most néztem meg a videót ez nagyon jóóóóóóóóóóóóó !
A mi kedvenc Dévai doktorunk akinek az almaszedésre is van egy speciális berendezése !
Szétnevettük magunkat ma reggel a párommal, legközelebb ha morcosan rám néz és előadja a kevés petesejtet vagy bármit ami nem jó, erre fogok gondolni.
Köszönöm :D
amaryllis921
Budapest XIV. kerület

Zsuzsi: a férfiakról már el is felejtkeztem :oops: igaz!

Moro 75: ez a westis story bruhahaha jaj Lányok a mi helyzetünkben legalább egy kis morbid élethelyzet kész vagyok :lol: de tényleg sok lánynak segít az inszem azt mondják 3. alkalomig nő az esélyed a 4 után már csökken de én személyesen ismerek egy lányt akinek a 6.sikerült(azt mondt h annyira félt a szondától hogy inkább teherbe esett).....nincs szabály.... :D :shock:

VIDEO:Lányok kész vagyok D. almát szed:DDDDDa kis eszközével a jó érett almákat eléri hahahahahahah mint punkciókor M2 stádiumú sarki testes almákat levadássza a többiek elől :lol: hát és hogy majdnem elneveti magát amikor elemzi az almák minőségét :lol:

Mirrmurrka
mirrmurrka

Mirrmurrka: Életem első inszeme volt, kíváncsi leszek, sikerül-e, ha nem , jön a következő :( Azóta úgy érzem, mintha fel lenne püffedve a hasam, érzem a petefészkeimet és a méhemet rendesen, görcsöl :(
De hát az első volt csak... Nem voltak sokan, inkább úgy éreztem, hogy "pörög" a rendelés, azért mindig voltak a váróban néhányan.
mbetty2
Aszód

mbetty2:Nagyon szorítok,most gondolom 2 hét várakozás:-)

moro75: Melyik nap lesz a hormonvizsgálat?

A kutyás sztori is szuper...:-)

Köszi a drukkot,4-5 hét múlva már okosabb leszek és persze mindenről beszámolok itt,hiszen Ti is annyit segítettetek Nekem...amiért hálás vagyok!!!!

mirrmurrka: Te olyanokat tudsz!!!!Szerintem apánk után Te ismered itt a legjobban,hogy miként mennek a dolgok.Komolyan:-)Simán kenterbe vered a nővérkéket is:-) E.pénztáron szurik után semmi sem marad,de álmomban sem gondolta,.h vissza lehet igényelni a különbözetet!!!Mondjuk max 5-6 nap táppénzre megyek,az még nem húzós....
sheil
Budapest I. kerület

Sheil:a ciklus 19.napján lesz az utsó hormonom,a progeszteron.

Most néztem a videót,háááát :lol: Apánk jól szerepelt,szerintem én is idővel megemlítem neki a látottakat :lol:

mbetty:nagy drukk Neked hogy sikerüljön. :)

mirrmurrka:igen a kutyámnak is sikerült az inszem,nekem sajna nem :lol: n jó,ez azért teljesen más, a két dolog,a kutyás sztorit egy kis vidám történetnek szántam Nektek :lol:
Sok lánynak tényleg segít az inszem,és erre nincs szabály ahogy írtad!!!Jó lett volna ha nekünk is sikerült volna.A káliba is volt akinek elsőre sikerült,de volt olyan akinek 6.-ra,vagy mint én akinek nem sikerült :wink:
moro75
Budapest IX. kerület

Sheil: rutin meg sajnos az évek az Intézetben, de ezeket a tobbiek is tudják ám! Moro: igen de sikerulni fog nekunk is!

Mirrmurrka
mirrmurrka

Jó reggelt!

Kedves Amaryllis 921.az ok,hogy leveszik a vért a megadott napokon,de a laborba nem 2 hétig csinálják.Amúgy nekem a mammografián is már a kezembe nyomták a kész eredményt és az uh-s képeket is.Minden városban máshogy csinálják a dolgokat.A lényeg a baba!!!!Mindenkinek sok sikert.
kcalb
Kecskemét

Kedves Kcalb, persze hogy a lényeg a baba, de kb. úgy állitottál be minket hogy mi képtelenek voltunk 1 hét alatt elintézni azt ami neked sikerült, amihez ezúton is gratulálok, csak nem hiszem el. Leveszik 3. napon a vért a hormonvizsgálathoz az oké, az megvan másnap. De pontosan 18 nap múlva kell menned újabb a 21. napi hormonsorra ami ha meg is van másnap, így akkor is kb három hétbe telt neked is az összes eredmény. Ennyi.
A mammográfián a Dévai röntgent kért és nem UH-t, az két külön dolog, Tőled ezek szerint elfogadta a mammográfiás UH-t is, röntgen helyett.
Amúgy nem tudom melyik vidéki nagyváros ez, de egyetértek Kagylóval, itt kell hagyni Budapestet rögtön, ha vidéken ennyivel jobb az az orvosi, labor stb. ellátás.
amaryllis921
Budapest XIV. kerület

Kedves Amaryllis!

Úgy látom ez már személyeskedés.Senkit nem állítottam be úgy,hogy nem tudnak valamit elintézni,de szerintem sokan nem gondolják,hogy vannak laborok ahol lehet kérni emailba leletet.A másik,hogy azért írtam,mert igenis van olyan hely az országba,ahol nem 2-3-4 hét egy eredmény.Amúgy meg meg volt a mammográfis és pluszba csináltak uh.-t és vidéken lakom.Még valami?
kcalb
Kecskemét

Sziasztok!

Amaryllis
Én meg eszlek ha személyeskedsz a barátnőmmel! :D Szerintem nem kellene ennyire lovagolni azon,hol mennyi idő alatt készül el a vizsgálat.Bár itt is gyorsabban menne,és nem rohanna az idő.
Kcalb egy nagyon aranyos csaj,én ismerem.Nem szokott kamuzni!Sőt azt is elárulom,hogy e-mailen is szoktunk dumcsizni,és telefonon.Dévais és az utolsó beülti alatt velem volt.Egész nap csak nevettünk,és közben izgultunk azon,hogy mikor jönnek szólni mennyi az annyi.Nem értek avval együtt,hogy azért írta volna mennyi idő alatt lett meg neki,hogy villogjon vele.Ő sem érti,itt miért megy lassabban.De kisebb gondunk is nagyobb annál mi a különbség a vidék és a pesti ellátás között.Vagy ha ez alapján dől el kinek mikor sikerül,akkor tökön szúrom magam. :lol: :lol: :lol:

kagyló

együtt -egyet

kagyló

Lányok! Asszonyok! Süt a nap legyen mindenki vidám! :D

Mirrmurrka
mirrmurrka

Kcalb, ez nem személyeskedés, de mire végigcsinálsz egy lombikot, már nagy rutinod lesz és hidd el mindannyian kaptunk már leletet emailben. A mammográfia röntgent megcsinálták neked plusz az ultrahangot is (amit a TB-nél alaphangon csak akkor csinálnak ha valami gondot látnak) és ott rögtön helyben meg is kaptad az eredményt ? Az AMH-t és Inhibin B-t megcsinálták neked TB-re ? Az eszem megáll, kezdek csomagolni és költözöm.
De gondolom azzal egyetértesz hogy ami 3 hétig tart biológiai okoknál fogva, az nem 1 hét (hormonsor). Nem a villogás a lényeg, hanem hogy valaki leírja hogy neki 1 hét alatt megvolt neki minden ami biológiai képtelenség és nem értem mire jó ez, ez csak frusztál mindenki mást akinek értelemszerűen ez nem jött össze 1 de még 3 hét alatt sem. És nem vagyok irigy sem, mert nem ezen múlik az eredmén, hanem én örülök annak hogy vidéken ennyire jól mennek a dolgok, mert nem ezt szokták leírni amikor a vidéki egészségügyi ellátásról van szó.
Kagyló, a világért sem bántanám a barátnődet :o
amaryllis921
Budapest XIV. kerület

Amaryllis
Mammográfián soha nem voltam,pedig nem mai csirke vagyok. :lol: Uh-t Dévai elfogadta,nem zavarta,hogy ez van.Már kötelező a mammográfia nála? :shock: Engem nem frusztrál egyáltalán ha másnak hamarabb lesz kész. :D Nem verseny,csak hamarabb lesz készen mint a másik. :wink:

" de mire végigcsinálsz egy lombikot, már nagy rutinod lesz"
Egy picit segítek neked,5 . lombikot fogja kezdeni. :lol: Kcalb:Eddig hova jártál? :D Tanulni,tanulni,nagy rutin kell neked. :lol:

kagyló

Mirrmurrka

Nagy időjárás változás van. :wink: :lol: :lol:

kagyló

Kagyló, most cikizel ? Akkor is ha az 5. lombikot kezdi, nem lehetett meg neki a hormonsor 1 hét alatt, mire jó ez az egész ? Engem sem az frusztál hogy neki hamarabb lesz kész, ez van ez adottság mint az hogy kinek hány petesejtje van, hanem az hogy azt állítja hogy 1 hét ami egyszerűen nem lehet annyi. Mire jó ez ? Ennyi. A témát szeretném lezárni. Szép napot neked !
amaryllis921
Budapest XIV. kerület

Lányok,lányok!

Ejtsük tényleg a témát :) Nekem sem sikerült 1 hét alatt,csak 1 hónap alatt kb.Na bumm :wink: Remélem egy ideig nem kell majd semmit csináltatnom :)

Nekem sem csináltak mammográfiát,azt mondták bizonyos kor felett csinálnak csak,addig uh van.De apánk elfogadta :)

Mindenki nyugodjon meg,és inkább segítsük egymást lelkiekben,és jó tanácsokkal hiszen azért is fórumozunk :) Vagy nem?Ahogy mirrmurrka írta "süt a nap legyen mindenki vidám" :D
moro75
Budapest IX. kerület

Amaryllis

Nem cikizlek,csak nem érted amit írunk neked. :( De nekem mindegy. :D
Moro75
Ezt mondom én is mammográfiáról,csak nem ennyire bőven fejtettem ki.Vidéken még a szél is másképpen fúj! :wink: :lol:

kagyló

Kagyló, elárulod mit nem értek ? Értem én hogy ezen nem múlik az égvilágon semmi és olyan mindegy kinek mikor mennyi lelete lett meg mennyi idő alatt, főleg a végeredmény szempontjából de kérdezem én minek állít valaki valótlant ? Mire jó ez ? Idézet kcalb: "Egyiksem reklamált és a vért a központ laborba vették le,1 hét alatt meg volt.Soha nem mentem maszek laborba." Azt állítottam nem lehetett meg 1 hét alatt, biológiailag nem lehetséges. Ennyi.
Részemről befejezve. Szép napot továbbra is !
amaryllis921
Budapest XIV. kerület

Amaryllis

Majd később jön és elmondja,hogy vannak a dolgok.Jobb ha ebből kimaradok,mert már így is azt hiszed cikizni akarlak.

A saját részemről most pénteken vetettem le a vért tb-re, volt benne TSH,progeszteron stb,szóval hormonok.A mai napra meg is van,csak mivel inzulin rezisztenciát is csináltattam ( + d szint,inzulin) tb által ezért 19-ére lesz meg minden ami rajta volt.(Nem sorolom a listát,de nagyon sok mindent levettek.Ezért kérdezte a csaj ott több nem lesz?Mert vittem 2 papírt magammal.
Azt tudom,hogy a dévai enged indulni,mert menet közben van egy kettő labor ami később érkezik,majd akkor ha meg kapja meg nézi.
De én bp vagyok,kcalb meg mindig megírja,vagy átküldi mi van meg.Ezért nem mondom azt nem igaz amit ír. :)

kagyló

Sziasztok! Régen jártam már itt, de néha tudtalak titeket olvasgatni! Jó már egy kicsit írni ide. Nekem most nem kellett sok vizsgálat (mert a többit azt elfogadta a D., csak a hormonok és az Uh-os mammográfia, na és persze a kenetek.(clamydia, trihomonas és az ált bakt.) Kb 2 hét volt Tb-s alapon + ugye a 19. napi progeszteron, aminek kb 3 nap volt az eredménye! A kenetre kellett 2 hetet várnom!Nálunk mindent elvégeztek rövid idő alatt.!

Képzeljétek, okt 30.-án megyünk újra(azért ilyen sokára mert egy napon szerettünk volna menni a tájékoztató napjával), egyébként holnapot mondta, hogy mennyünk csak közbejött egy óriási dolog!!!! Nem baj, jó lesz az okt. végén is!!!!

Szorítok nektek, és annak is aki mostanában fogja elkezdeni!!!!
dario88
kiskunhalas

Mirrmurrka

Te jól vagy? Van valami jó híred? :lol:

kagyló

Kedves Amaryllis921!

Úgy veszem észre,neked nem nem elég a szép szó.Ez az egész téma ott indult el,hogy kinek mennyi idő alatt lett késze a letete.Igaz?Igaz.Voltak akik írták,hogy nekik egy-egy eredményre heteket kellett várnia.Igaz?Igaz.Magával a labor eljárással a laborbeli dolgokkal voltak problémák.Azzal,hogy leveszik a vért mondjuk 09.25.-én és az eredmény több hetet várat magára.Erre írtam én,hogy itt vidéken ha leveszik a vért 09.25.-én akkor az eredmény meg van 4 nap múlva.Nem tudom,hogy ez elég érthető-e vagy esetleg privát mellékeljem az eredményemet amin rajta van a dátum.Ha leveszik a vért a 3.napon anak az eredménye is meg van napokon belül,csak a doki nem nézi állandóan a gépét.Elárulnád,hogy miérdekem származna abból,hogy valótlant állítsak?Ami meg a mammográfiát illeti sajnos arról sem tehetek,hogy a kórházba meg csinálták magát a röntgent és utána az uh-t és 15 perc alatt a kezembe volt a lelet.Költözzek esetleg el?Vagy mondjam az egészségügyisnek,hogy köszi de majd 1 hónap múlva megyek a leletért?Fusztrál ez téged?Mint ahogy a barátnőm írta,túl vagyok már egy-két dolgon így megtapasztaltam,hogy hova kell mennem és kész.Részemről téma lezárva.
kcalb
Kecskemét

:D

kagyló

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?